Crusaders – Butchers

Viimeksi muokattu 23.4.2022 11:21 82

(2-8)

(3-6)

12.8.2022 klo 18:30 Harjun kenttä

Kommentoi

 • 21-14

 • Ei paljokaan enää ole

 • Riippuu ketä Porvoo peluuttaa…Turhat konkarit ainakin voisi jo jättää kotiin kun ei niistä mitään hyötyä ole

 • UNC voi hyvällä onella siirtyä 5. sijalle. Tosin sillä ei ole kuin muodollinen vaikutus.

 • Niin, pihalle liigasta lentää joka tapauksessa.

 • Ai meinaa Porvoo jättää liigan?

 • Kerro vielä miksi lentää pihalle?

 • Panoksia ja pelattavaa riittää. Lohja pystyy vielä voittamalla kilvoittelemaan Liigan viitospaikasta. Matsin viihdearvo on 10/10.

 • Suoraan liigakriteereistä ole hyvä.

  ”2) NUORTEN JOUKKUEET JA PELAAJAT
  Vaahteraliigajoukkueella tulee olla kaudella 2022 vähintään neljä (4) poikien
  amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta, jotka osallistuvat liiton virallisiin sarjoihin U20,
  U17, U15 ja U13-nuorissa.
  Miesten 1-divisioona joukkueella tulee olla kaudella 2022 vähintään kaksi (2) poikien
  amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta, jotka osallistuvat liiton virallisiin sarjoihin U20,
  U17 ja U15 -nuorissa.
  Tämän lisäksi seuralla tulee olla vähintään 25 kpl (1div 20kpl) 31.10.2022 mennessä
  lunastettua lisenssiä kyseisenä vuotena sekä 19-15v että enintään 15-vuotta täyttäneille
  pelaajille. (yht 50 kpl, 1-div 40kpl)
  Seuralle, joka ei täytä edellä mainittuja kriteerejä voidaan asettaa sakkomaksu lisenssin
  myöntämisen ehdoksi. Sakko on Vaahteraliigassa 2000 euroa yksi joukkue, 6000 euroa
  kaksi joukkuetta, 3 joukkuetta 15.000 euroa, 4 joukkuetta liigalisenssin menetys ja 1-
  divisioonassa enintään 1000 euroa yksi joukkue, 3000 kaksi joukkuetta.”

  UNCllä ei täyttynyt yksikään junnukriteeri.

 • Vaikka UNC nyt on pelaamisella ”ansainnut” paikkansa liigaan ensi kaudeksi niin pakkohan ne on heittää ulos. Mikä pointti pitää liigakriteerejä jos niitä ei noudateta. Muistaako kukaan onko yhtään jengiä lähivuosina laitettu pois liigasta puuttelisten kriteerien takia?

 • @ulos, Nooh … kyllähän se siitä vielä lähtee. UNC on toki klubi -seura (siis seura jolla vain ukkojen joukkue) mutta eiköhän ne junnut sieltä joskus tule. Ei noita kriteerejä pidä lukea kuin piru Raamattua …

 • Minkä takia meillä on liigakriteerit jos niiden puutos pystytään kuittamaan sillä että kyllä ne joskus vielä täyttyy?

 • Lähivuosina ei ole laitettu pois, kun ei ole kriteerit täyttäviä ollut tulossa tilalle.
  Ja tuo tiukennettu ”4 joukkuetta liigalisenssin menetys” tuli tälle vuodelle voimaan ja samoin nuo summat nousi, ellen väärin muista.

 • Juuri näin. Lisättäköön vielä että kukaan ei kyllä ole vetänyt täyshutia junnujen osalta aiempina vuosina. Sakkoja on kyllä lähtenyt puutteista.

  Jännäksi tämä näytelmä menee kentän ulkopuolellakin nyt siis. Helpoin tapahtumasarja olisikin varmaan ollut se että UNC olisi jäänyt viimeiseksi suoraan. Tällöin ei olisi tarvinnut tätä asiaa edes ajatella.

 • Älä ny äijä viitti! Mitä varten sääntöjä tehdään? Jos noin on kirjattu ja päädytään johonkin toiseen ratkaisuun kuin UNC ulos liigasta niin eipä ole kriteereillä mitään painoarvoa.

 • Mistä nuo kriteerit muuten löytyy?

 • ihan perseestä. Ei oikein kohtaa todellisuuden kanssa. Siksi onkin oikeustajun mukaan oikein että niitä voi soveltaa. Onko lajin edun mukaista, että joka ikisestä puutteesta lyödään vitunmoinen sakko tai potkitaan sarjatasolla?! Mitä siitä seuraisi jos noin toimittaisiin? Miten esimerkiksi kova sakottaminen jotenkin parantaa seuran haluja tai keinoja vaikka sen junnutoiminnan kehittämiseksi? Tai se et edustusjoukkue pystys pelaamaan liigaa pelillisesti mut ei oo junnuja ni joutuu ykköseen? Liian tiukka rankaiseminen työntää ihmisiä pois lajista.

 • Voitko hyvällä sydämmellä sanoa että UNC pystyy pelaamaan liigaa pelillisesti? Ainoa jota vastaan on mukana pelissä ensimmäistä neljännestä pidemmälle on Kotka. Tämänkin vuoden liiga olisi todennäköisesti ollut pelillisesti tasokkaampi ilman UNC läsnäoloa, olisi loput jengit saaneet vähemmän pelejä ja paremmalla saumalla pidettyä miehet terveenä.

  Junnutoimintaa ei kehitä mitenkään myös se että lähdetään 15ihmistä bussissa ottamaan höyläämätöntä ympäri maakuntia. Voi toki ne muutamat suomalaiset sitten Lohjan yössä kertoa pelaavansa jefua.

 • Mun mielestä on ihan tyhmää etten saa ajaa autolla niin lujaa kuin haluan, mutta liikennesäännöissä on määrätty nopeusrajoitukset, niin niiden mukaan mennään.
  Sama tässä asiassa. Ja seurat nuo kriteerit on päättänyt.

 • En tarkoittanut suoraan UNCtä, joka on kieltämättä kiikun kaakun liigan pelaamisen kanssa. Aika perseestä ovat olleet mutta potentiaalia pilkahtelee kai hiukan.

  @to tuo sinun esimerkki ei ihan osu. Sama ajattelumalli toimii esimerkiksi siinä jos joku on köyhä eikä ole varaa ostaa autoon uusia renkaita mutta on pakko omistaa auto jotta saa käytyä töissä. Valtaa pitävä taho sakottaa auton omistajaa siitä, että ajaa liian paskoilla renkailla. Kuinka tämä auttaa hankkimaan ne paremmat renkaat? Omistaja on voinut säästää jo vaikka puoli vuotta niihin renkaisiin mut ei oo kyennyt vielä ostamaan ja nyt se raha menee sakkoon. Jos taas ei aja sillä autolla ollenkaan ei pääse töihin ja miten tämä on on yksilön tai isommassa kuvassa yhteiskunnan edun mukaista?

  Saatko kiinni ajatusmallista? En saatana jaksa näpytellä tähän miten sovellettavissa vaikkapa tähän jefukenttään.

  Aiemminkin osallistuin täällä keskusteluun jossa otettiin kantaa liiton rooliin ja tukeen jota seuroille antaa. Tässäkin asiassa voisi liitto tukea enemmän kuin sakottaa.
  Keppi vai porkkana? Nää voi olla vaikeita kokonaisuuksia hahmottaa osalle täällä kommentoivista. Ei se mitään mut älkää turhaan tuhlatko aikaanne tahallaan väärinymmärtämiseen tai provokaatioon.

 • ”Ainoa jota vastaan on mukana pelissä ensimmäistä neljännestä pidemmälle on Kotka.”

  Öyhötä vaan jos se tekee olostasi paremman. Porvoota vastaan oli ainoastaan lisäpisteen tappiolla puoliajalle mentäessä 20-21 ja johti Roostersia puoliajalla 16-21.

 • Oli ehkä hiukan karrikoitu tuo puoliaika esimerkki mutta kyllä tuo 143-434 maaliero kertoo karua kieltä jengin tasosta. Tuohon saldoon mahtuu vielä 2 voittoakin vielä heikompaa porukkaa vastaan mutta voitot mukaanlukien tulosten keskiarvo on kuitenkin 14-43. Ei ihan siis liigatasoa vaikka kuinka lohjalaisten lasien läpi kurkistelisi.

 • Se mikä tuosta kriteeri tekstistä tekee mielenkiintoisen on sana VOIDAAN asettaa…eli mikään ei pakota.

 • Meillähän on vastaava pudotuspelisysteemi jo käytössä missä pudotetaan kaikki häviävät joukkueet pois ja sitä kutsutaan liigan finaaliksi jonne jää sitten se yksi ja ainoa joka voittaa sen viimeisen pelin kun kaikki hävinneet joukkueet on pudotettu pois.

  Sinun ehdotuksesi olisi, että jos joukkue ei pysty voittamaan matsia niin se pitää tiputtaa sieltä pois. Muisteleppas miten kävi esimerkiksi kestohäviäjä Brownsille NFL:ssä, tai kun Vaanteraliigassa 2017 Crocot jäi sarjan viimeiseksi ja ainoastaan Huskiesin kustua raha-asiansa crocot säilyi liigassa ja lähti nostamaan itseään ylöspäin.

  Tää on maratonjuoksua, ei sprinttiä ja Lohjallakin varmasti se paketti saadaan kasaan kun siellä muutama vuosi saadaan vääntää. Se ei aja kenenkään etua että jatkuvasti vaihdetaan sitä sarjatasoa, etsitään sponsoreita ja sitten luovutaan sponsoreista, rakennetaan valmennusta + muuta organisaatiota siihen ympärille jne.

 • Onko kaikella muilla vaahteraliiga joukkueilla nämä junnu kriteerit täytetty ? Krokoilla taitaa olla, samoin Roostersilla, Porvoolla, Wolvoilla? Kuopiolla on pakko koska saivat paljon rahaa junioripuolen kehittämiseen.

 • kaikilla edellämainituilla pitäisi olla kunnossa, Kotkallakin jotain junnuja mutta ei kai kaikkia vaadittuja

 • ”kun Vaanteraliigassa 2017 Crocot jäi sarjan viimeiseksi ja ainoastaan Huskiesin kustua raha-asiansa crocot säilyi liigassa ja lähti nostamaan itseään ylöspäin.” Tähän pieni korjaus vaan mutta se oli Turku joka luopui sarjasta kauden 2017 jälkeen joka mahdollisti taas Crocojen säilymisen.

 • Kuopiolta puuttuu u20 ja u15

 • ”Tähän pieni korjaus vaan mutta se oli Turku joka luopui sarjasta kauden 2017 jälkeen joka mahdollisti taas Crocojen säilymisen.”

  Ok, no sittenhän kaikki on hyvin ja voidaan pudottaa UNC.

 • Jep niin on. Parempi se rehellisesti on näin kuin että odotetaan maaliskuuhun ja luopuvat sarjasta.

 • Hienoahan se olisi jos olisi edelletyksiä pelata liigaa ensi vuonna mutta milläs saat nuo muutamat suomalaiset jäämään tuonne tällaisen kauden jälkeen. Uusien rekryäminen tuskin on myöskään ihan helppoa hommaa.

 • Vihdoin tälläkin palstalla viriää keskustelua joka voisi kehittääkin lajia. Edellä on esitetty jo monta huomiota joita todella pitäisi liitossa miettiä jos oikeasti halutaan että jenkkifutis voisi olla tulevaisuudessakin ihan uskottava laji Suomessa.

  Ensimmäisenä mainittakoon nuo liigakriteerit(löytyy muuten liiton sivuilta kun hakuun kirjoittaa ”Vaahteraliigan ja I-divisioonan lisenssimääräykset 2022”). Kun sellaiset on laadittu, eikö niitä pitäisi tasapuolisuuden nimissä sitten noudattaa kaikkien joukkueiden osalta kaikilta kohdin? Kun suurin osa seuroista tekee paljon työtä niiden täyttämiseksi niin miten joku voi sitten ne kiertää puhumalla?

  Mutta itse ne kriteerit, onko niitä laadittaessa yhtään mietitty kenen niitä pitää noudattaa ja miten niiden noudattaminen kehittää ja edistää lajia?

  Vaahteraliigassa on tälläkin hetkellä mukana joukkueita hyvin erilaisilla historioilla ja taustoilla. Mukana on niin yli neljäkymmentä vuotta vanhoja historiallisia organisaatioita kuin vasta muutaman vuoden pystyssä olleita ”rookie” seurojakin. On seuroja joissa jäsenmäärät lasketaan sadoissa(?) ja seuroja joissa kannatusjäsenet mukaan lukien saatetaan päästä lähelle sataa. Seuroja on niin pääkaupunkiseudun metropolialueelta joissa harrastealueen sisällä asuu yli miljoona ihmistä kuin pienistä ja keskisuurista kaupungeistakin joissa harrastealueella asuu 60000 ihmistä tai jopa alle. Sen lisäksi suurin osa joukkueista sijaitsee n.150km säätellä Helsingistä, mutta muutamille pisimmät vieraspeli matkat paukkuu yli 400 kilometrin, divisioonissa ja junnuissa vielä pidemmälle. Ja kriteerit sekä sakot on(tai siis pitäisi olla) kaikille samat.

  Jos ajatellaan noita juniorijoukkue vaatimuksia niin itsellä herää kysymys, onko millään mittapuulla reilua odottaa että muutaman vuoden toiminnassa olevalla seuralla olisi yhtä vahvaa ja mittavaa juoniorityötä kuin seuralla joka on sitä harjoitanut jo vuosikymmeniä. Jos laji on paikkakunnalla uusi miten sen pariin on edes voinut hakeutua vielä mittavaa määrää harrastajia kun oletettavasti niistä samoista harrastajista/junioreista kilpailee jo useampi perinteinen laji. On toki eri asia jos seura ei edes yritä kehittää ja kasvattaa juonioritoimintaa mutta ei niitä uusia harrastajia millään taikaiskulla hetkessä mukaan saada, eikä junioreissa varsinkaan samassa mittakaavassa riippuen onko oikean ikäisiä harrastajia järkevän alueen sisällä 150000 vai 9000(Tilastokeskuksen tietojen perusteella laskettu esimerkki jonka mukaan n.15% Suomen asukkaista on alle 15v.).

  Minusta parempi kriteeri olisi edellyttää että seurat velvoitettaisiin järjestämään junioritoimintaa ja siihen saisi liitolta apua mutta ilman harrastajamäärä edellytyksiä. Pieniä seuroja varten voisi liiton organisoimana järjestää yhdistelmäjoukkueita, että kaikkien pienten seurojen junnut pääsisivät turnauksiin ja yksittäisiin otteluihin pelaamaan vaikkei se oman joukkueen harrastajamäärä siihen vielä riittäisikään tai omalle seuralle ei olisi löytynyt yhteistyöseuraa.

  Myös edellytys juniorijoukkueiden osallistumisesta liiton alaisiin sm- sarjaan tai 1 divisioonaan jakaa joukkueet vahvasti epätasaarvoiseen asemaan kustannuksissa maantieteellisestä näkökulmasta. Esimerkiksi tänä vuonna 1 divisioonassa U15 ikäisten osalta kuljetuskustannukset on ihan eri luokkaa joukkueiden välillä, koska kaikki joukkueet eivät pelanneet kaikkia vastaan ja bussikyyti esimerkiksi Kotkan ja Vaasan välillä verottaa seuran kassaa huomattavasti enemmän kuin Lahden ja Porvoon. En tiedä oliko tämä osasyynä siihen että Kuopiolaiset heittivät pyyhkeen kehään kesken sarjan, heillä kun jokainen vieraspeli olisi ollut vähintään 300km matkan takana ja luultavasti halvemmaksi tuli ottaa sakot tuosta luopumisesta.

  Eli lajin kannalta tarpeellinen juniorityö on seuroille noilla kriteereillä todella kallista toteuttaa. Ja jos et toteuta tulee sakkoa joka on taas pois siitä itse toiminnasta eli mitä hyötyä siitä on lajille, ei yhtään mitään? Eikö kaikki junioritoiminta pitäisi olla hyväksyttävä kun sitä todistetusti yrittäisi järjestää, ystävyysottelut, viikottaiset harjoitukset kaikille junioreille, lajiesittelyjä, kouluyhteistyöitä jne. Eikö pitäisi riittää että yrittää tuoda lajia näkyviin ja houkutella mukaan uusia junioreita niiden omien realiteettien mukaisesti. Ehtona voisi esimerkiksi olla että jollei seura todistettavsati järjestä junioritoimintaa rajoitetaan importtien määrä? Eli ei voisi käyttää seuran varoja tuontipelaajiin juniorityön kustannuksella. Tämä olisi seuroille porkkanana panostaa niiden omien pelaajien kasvattamiseen.

  Se että liigalisenssiin on sidottu ehtoja junioritoiminnasta on mielestäni kuin kaksiteräinen miekka. Lajin tulevaisuuden kannalta on minusta hyvä asia että seurojen odotetaan panostavan jatkuvuuteen, siihen että laji kasvaisi ja saisi pysyvän jalansijan suomalaisessa urheilukulttuurissa. Toisaalta taas kun puhutaan kilpaurheilusta pitäisi nuo kaksi asiaa pitää täysin erillään sillä lasten urheilun tärkein asia on pitää hauskaa ja nauttia liikunnan ilosta kun taas ammattiurheilijat tekevät sitä työkseen. Mutta se onko jenkkifutis vielä Suomessa sillä tasolla että Vaahteraliiga laskettaisiin ammatti-/ huippu-urheiluksi onkin sitten eri asia. Pitäisikö ensin kasvaa ja kehittyä koko kansan uskottavaksi lajiksi ja vasta sitten alkaa toden teolla erottelemaan jyviä akanoista.

  Uskon että nuorten ja naisten menestys EM- ja MM- kilpailuissa tuo lajille hyvää nostetta, ja sitä pitäisi nyt liiton käyttää seurojen avulla hyväksi, tuoda lajia näkyviin ja houkutella uusia harrastajia mukaan. Panostaa näkyvyyteen ja pikemminkin helpottaa kaikkien seurojen mukana pysymistä tukemalla, eikä ajaa ahdinkoon sakottamalla ja ehkä kohtuuttomilla kriteereillä.

  Tällä hetkellä tasoerot niin pelillisesti kuin taloudellisestikin on organisaatioiden välillä suuret mutta epäilen että jos vaatimusten lähtökohdat saadaan kohtuulliseksi kaikille voi pienet ja nuoretkin seurat kehittyä nopeastikin ihan kilpailukykyisiksi joukkueiksi jopa vaahteraliigassa.

  Se mitä me täälä netissä huutelijat voidaan tehdä on tukea sitä omaa joukkuetta, osallistua sen oman seuran toimintaan ja mennä peleihin maksaviksi katsojiksi, sillä onhan jefu parasta paikan päällä!

 • Erittäin hyvin kirjoitettu 👍🏻

 • Hyvä teksti. Silmään osui kuitenkin yksi asia mikä mielestäni ei ole missään nimessä kannattavaa, importtien rajoittaminen seuran rahoja uudestaan ohjaamalla. Mietippä mitä tämä tarkoittaisi esim tämän vuoden UNC kaltaiselle joukkueelle, pelaajista lähtisi valtaosa pois ja muutamat suomalaiset jota siellä on joutuisi rahoittamaan paikallisten lasten toimintaa. Käytännössä suomalaiset pelaajat eivät saisi omille kausimaksuilleen mitään vastinetta tai edes realistista edelletystä säilyä sarjassa mikä tänäkin vuonna importtien ansiosta onnistui

 • Ymmärrän kyllä Lohjan näkökulmasta kannan, varsinkin jos muutos tehtäisiin kerrasta, mutta itselle herää ajatus että onko sellaiselle joukkueelle oikeasti edellytyksiä olemassa ololle jos ei suomipelaajilla saada edes runkoa aikaiseksi millekään sarjatasolle? Itse olen kyllä sitä mieltä että importit tuovat mukana olollaan kehitystä lajiin mutta heidän pitäisi olla vain pieni lisä, ei se runko mihin koko toiminta perustuu. Jos ajattelisi karuimman kautta Lohjalaisille kotimaisille aikuispelaajille löytyisi kyllä seura ihan kohtuullisen matkan päästä jos oma seura tuohon pykälään kaatuisi, eikä toimiva junioritoiminta taas tarvi omia aikuisjoukkueita toimiakseen senhän on Espoo Devils jo toiminnallaan osoittanut. Mutta ilman juniori toimintaa katoaisi kyllä koko laji Suomesta sillä sellaista rahasampoa ei ole keksittykään joka kustantaisi seitsemälle joukkueelle importti rosterit vuodesta toiseen.

 • Olen samaa mieltä että edellytykset toiminnalle pitää olla kunnossa erilailla kun Lohjalla tällä hetkellä mutta sitä oli helppo käyttää esimerkkinä tilanteesta mihin tuo saattaa johtaa. Työssäkäyvät aikuiset ei varmastikkaan montaa kautta halua maksaa muiden ihmisten lasten harrastamista varsinkaan jos se vaikuttaa negatiivisesti omaan harrastamiseen. Etenkään sillon kun kohtuullisen matkan päästä tosiaan löytyy vaihtoehtoja joissa sille rahalle saa vastinetta.

 • Hyvä kirjoitus, mutta tuossa esittämäsi ajattelumallissa luotetaan aivan liikaa seurojen hyvyyteen. Pahasti pelkään seurojen menevän sieltä mistä aita on matalin, eli juniorityö järjestettäisiin, mutta siihen ei nähdä oikeasti minkäänlaista vaivaa. On todella hankala rakentaa minkäänlaista kunnon mittaria sille, että järjestetäänkö juniorityötä todellisesti vai ei. Yksi tällainen mittari on kuitenkin nimenomaan tuo harrastajamäärä. Sitä on helppo seurata eikä se vaadi suurempia pohdintoja.

  Voisin kuvitella, että kyseisen liigakriteerin tarkoituksena on nimenomaan varmistaa seuran pitkäaikainen toiminta. Ei ole siis varmasti ole tarkoituskaan, että uuden seuran pitäisi pystyä järjestämään samanlaista junioritoimintaa kuin vanhemman seuran. Tällaisen uuden seuran ei pitäisi siis edes pyrkiä liigaan ennen kuin toiminta on kriteerien asettamalla tasolla. Juniorityön rakentaminen ei ole helppoa eikä nopeaa, mutta onko tämä todella ongelma? Ei kenelläkään ole tarvetta saada vuosi sitten perustettua seuraa nousemaan vaahteraliigaan yhdeksi kaudeksi, jonka jälkeen konkurssi jo kutsuukin.

  Olen kyllä siinä samaa mieltä, että nuo sakot eivät liioin auta asiaa. En tiedä miksi liigakriteerien täyttämättömyys voidaan korvata maksamalla sakkoja. Tuskin on tarkoitus, että rikkaan seuran ei tarvitse järjestää juniorityötä.

 • Tuo harrastajamäärä juniorityön mittarina olisi tosiaan oiva työkalu jos siinä otettaisiin huomioon nuo aiemmin mainitut seuran historia ja sijainti. Esimerkiksi vuosittain kasvava juniorimäärä(helppo todentaa ja vaikka tarvittaessa valvoa esimerkiksi lunastettujen lisenssien kautta, sekä liitolle toimitettavista pelaajalistoista koska myös junioripelaajat on ilmoitettava liitolle ennen kauden alkua sekä kaikkiin peleihin/ turnauksiin on ilmoitettava osallistuvien pelaajien tiedot) olisi minusta selvä osoitus tehtävästä juniorityöstä. Vain vaade jostain x määrästä junioripelaajia/ seura ei ole kuitenkaan mielestäni käyttökelpoinen.

  Valitettavasti tässä Lohja on se esimerkki miten asioita ei pitäisi hoitaa, kuten mainittiin ei ehkä ole lajille mitenkään hyödyksi että rahalla haalitaan joukkue jolle ei ole edes kotimaista runkoa saati mitään jatkumoa toiminnalle mikäli pelaajien ilmasillalle ei olisi rahoittajaa. Viime vuonnahan Lohjalla oli sentään vielä juniorijoukkue sekä U13 että U15 sarjoissa mutta tänä vuonna ei enää kummassakaan. Mutta siltikään en toivoisi että tuonkaan joukkueen olemassa olo lakkaisi.

  Sitten taas toinen uusien seurojen joukkoon luettava Kotka on ymmärtääkseni viimeisten vuosien aikana toiminnan kasvaessa alkanut enemmän panostaa myös juniorityöhön, mutta nuorena seurana on siinä vielä melko alkutaipaleella. Viime vuonnahan Kotkalla oli joukkue ensimmäistä kertaa U13 divarissa ja tänä vuonna sekä U13 ja U15. Ja sarjataulukon mukaan U13 pärjänneetkin hyvin eli jotain sielä on osattu tehdä. Kotkan pelaaja runko on myös melko vahvasti kotimainen eli silläkin saralla yritetty viedä sitä suomalaista jenkkifutista eteenpäin. Epäilen että ilman alkukauden huonoa onnea merkittävien loukkaantumisten merkeissä ja aavistuksen leveämmällä ja kokeneemmalla rosterilla olisi meno voinut olla edes vähän paremman näköistä. Mutta kukaan ei voi kai kiistää että sielä lähdettiin melko sokeasti mopolla moottoritielle ja siinä kohtaa kun ne silmät avattiin olikin jo myöhäistä.

  Nyt jos Lohja tiputetaan kriteerien täyttymättömyyden takia liigasta epäilen vahvasti että seura katoaa kokonaan jefukartalta tai sitten siitä syntyy loputtomasti pomppiva jojo joka joka kolmas vuosi käy liigassa kääntymässä. Tosin se vaatii toteutuakseen melkoisen rahasammon joka sitoutuu sen pelin maksamaan enkä oikein usko että sellaista Suomesta pitkälle tähtäimelle löytyy.

  Jos taas Kotka putoaa sielä mitataan pelaajien valmius sitoutua seuran kehittymiseen ja otetaanko sielä tosissaan haasteet organisaation vahvistamiseksi. Kotkalla voisi ollakin mahdollisuudet siihen jos vain jatkavat sitkeästi juniorityön tekemistä ja ottavat opiksi tälle kaudelle tehdyistä valmistautumisvirheistä. Miten pelaajat siihen suhtautuvat onkin sitten eri asia ja putoaminen saattaisi saada aikaan niin suuren pelaajakadon että edes divari ei olisi mahdollinen.

  Mutta mikä sitten olisi lajille hyväksi onkin hankalampi miettiä. Onko lajin ja joukkueiden kehityksen kannalta kumminkaan paras ratkaisu että jojo- liike vaahteran ja divarin välillä käy vuosittain johtuen liigakriteereistä? Kehittyykö laji sakottamalla? Onko joukkueesta jolla ei ole minkäänlaista kotimaista runkoa tai junioritoimintaa mitään hyötyä lajille? Voiko liigakriteereihin kirjattuihin sakkoihin varautuminen estää pelillistä menestymistä jos nuoren seuran pitää varautua sakkoihin liian vähäisen juniorimäärän takia vaikka juniorityötä tehtäisiinkin mutta harrastajamäärät jäisi kriteereihin kirjatusta? Onko liigakriteerit asetettu vain vuosikausia mukana olleiden joukkueiden saavutettaviksi? Löytyykö jenkkifutis joukkueista tahtoa kehittää lajia vai onko se oman seuran/ joukkueen edes hetkellinen menestys se ainoa tavoiteltava asia? Kehittyykö laji vain kovatasoisten joukkueiden liigalla vaikka se tarkottaisi neljällä joukkueella pelattavaa sarjaa?

  Jos noihin olisi yksiselitteiset vastaukset ei tänne kirjoiteltaisi kuin tuomarivirheistä ja puhtaasta vastustaja vihasta. Jos taas löytyy oikeasti tahtoa muuttaa asioita, sen pitäisi olla mahdollista mutta se vaatisi jokaiselta taholta yritystä ja ennen kaikkea aikaa. Mutta mikään ei muutu jos mitään ei yritetä tehdä ja siksi seurojen pitää olla aktiivisia tälläisenkin keskustelun ylläpitämisessä.

 • Tuskinpa ketään ollaan tiputtamassa liigasta junnujen takia, paitsi Gridironin kiukuttelijoiden toimesta. Ensinnäkin kriteereissä lukee ”voidaan asettaa”, ja toisekseen on hyvä muistaa että paikkakunnilla on viime vuosina ollut eroja sen suhteen missä ja kuka saa ylipäätään harrastaa urheilua.

  Kyllä Lohjallakin tehdään työtä junioritoiminnan eteen ihan siinä missä muissakin seuroissa.

  Gridironissa on valitettavasti osalla käsitys, että UNC on jengi jossa koitetaan rahalla haalia importteja ja hakea nopeaa menestystä, ja jätetään pitkäjänteinen seurajohtaminen tekemättä. Tokihan asian voi näinkin nähdä, jos ei pysähdy edes hetkeksi miettimään tilannetta eri kanteilta. On helppo kritisoida, kun ei tarvitse kertoa vaihtoehtoista tapaa. Toki internetin mahtavassa maailmassa jokaisella on siihen oikeus, mutta joskus asioita kannattaa pohtia muistakin näkökulmista kuin siitä mikä ensimmäisenä mieleen tulee.

  Kriteereistä ylipäätään sen verran, että liian tiukasti rajatut kriteerit ampuvat usein omaan nilkkaan. Jefu on tällä hetkellä laji, jossa on kaikilla seuroilla pulaa pelaajista, kaikissa ikäluokissa. Jos kriteerit olisivat tiukat, ilman harkintavaraa, mitä hyötyä siitä olisi lajille tai Vaahteraliigalle? Toisaalta, tiukoilla kriteereillä saadaan terapiatakuu-efekti, eli kriteerit täytettäisiin teknisesti mutta ei käytännössä. Jos ehdoton vaatimus on U13-joukkue, riittääkö joukkueeksi yksi lisenssipelaaja? Jos ehtona on sarjaan ilmottautuminen, riittääkö että ilmottautuu talvella mutta keväällä ei riitä pelaajia? Jos ehtona on, että joukkue ilmottautuu ja pelaa, suljetaanko joukkue Vaahterasta juuri ennen kautta? Tai kesken kauden, jos jokin junnusarja alkaa vasta silloin? Jonkun mielestä tämä on turhaa pilkun viilaamista, mutta tiukat ja ehdottomat kriteerit yleensä aiheuttavat teknistä kikkailua ja pilkkujen viilaamista.

  Jos saisin päättää (valitettavasti vieläkään ei ole Liitosta soiteltu), kriteerinä olisi tavoitteellinen ja laadukas junioritoiminta. Ja tarvittaessa tämän arvion tekee hallitus/työryhmä X, ja säännöissä on määritelty miten toimitaan jos arvion mukaan laatu ei ole riittävää, eli selkeät säännöt huomautuksista, sakoista ja mahdollisista muista sanktioista.

  Toimiva juniorityö on seuroille sen verran hyödyllinen asia, että eiköhän jokainen seura mielellään pyörittäisi isoja joukkueita kaikissa ikäluokissa. Todellisuudessa haasteena on löytää niihin valmentajat ja muu joukkueenjohto, sekä pelaajia. Esimerkiksi futiksessa on helpompi saada treeneihin vetäjä junnuille kuin jenkkifutikseen, siellä ei voi ihan kuka tahansa iskä tai äiskä vedellä treenejä. Toisaalta voi olla hyvätkin puitteet, mutta paikkakunnalla ikäluokasta ei löydy olemassa olevilla resursseilla pelaajia.

  Ja kuten aiemmin jo kirjoittelin, en usko että isot junnujoukkueetkaan luovat kotimaista runkoa Vaahteraliigaan. Edelleen väitän, että peliaikaa Vaahterassa saavista suomalaispelaajista suurin osa on tullut lajin pariin yli 15v ikäisenä. Ja ennen kuin joku siellä kiukustuu ja luettelee nimiä, ”suurin osa” ei tarkoita kaikkia vaan yli puolia. Eli jos jengissä on aloittavia ja reilusti peliaikaa saavia kakkosketjun kotimaisia yhteensä vaikka 20, näistä 11 tai enemmän on tullut lajiin yli 15v ikäisenä. Toki seuroissa on eroja, mutta keskimäärin. Saatan toki olla väärässä, siksi kyseessä onkin väite. Toki seuran pelaajia tuntevat voivat käydä vaikka oman seuransa pelaajat läpi ja osoittaa väitteeni vääräksi tai todeksi.

 • Tsemppiä tuohon uskomukseen mutta valmistaudu nyt rehellisesti myös siihen mahdollisuuteen että A. joukkue oikeasti tiputetaan B. Eivät saa 25 sopimuspelaajaa lokakuun loppuun C. Rahaa ei tule olemaan 15 000 € maksaa sakko.

  Valitettavasti vaikea nähdä valoa tilanteessa.

 • Saa nähdä milloin liitto alkaa tekemään jotain sen suhteen että saa katsojia sinne Kuopioon. Melko tarkkaan kuukausi aikaa peliin ja toivottavasti edes vähän enemmän on yritystä kun mitä oli naisten MM-kisojen kansa, jossa edes viereisessä talossa asuvat ei tiennyt että mitä siellä on menossa.

 • @Siirappia, Nooh … kyllähän itsessään jo Steelers tulee mainostamaan peliä Kuopion seudulla. Ovat jo tukevasti jalka oven välissä Maljaan … Uskoisin että saavat kaavittua sinne tuhansia ja taas tuhansia katsojia. Ja kyllä Liittokin on tehnyt ja tekee osansa.

  Ps. Ei Liittoa saa kritisoida !

 • ”Gridironissa on valitettavasti osalla käsitys, että UNC on jengi jossa koitetaan rahalla haalia importteja ja hakea nopeaa menestystä, ja jätetään pitkäjänteinen seurajohtaminen tekemättä. Tokihan asian voi näinkin nähdä, jos ei pysähdy edes hetkeksi miettimään tilannetta eri kanteilta. On helppo kritisoida, kun ei tarvitse kertoa vaihtoehtoista tapaa. Toki internetin mahtavassa maailmassa jokaisella on siihen oikeus, mutta joskus asioita kannattaa pohtia muistakin näkökulmista kuin siitä mikä ensimmäisenä mieleen tulee.”

  Taitaa tällä alustalla ole vallalla käsitys, että UNC yrittää rahalla hankkia importteja että pystyy edes pelaamaan kauden läpi ja tästä isot probsit ettei ole jätetty leikkiä kesken.

  Se pitkäjänteisyys on kyllä jätetty tekemättä, tai ainakin se siltä vaikuttaa. Liigassa pysymiseen ei teidän kohdalla ole vaihtoehtoista tapaa, tähän on syynä (pitkäjäteisyyden) puute ja se ettei ole katsottu tulevaisuuteen (liigakriteerit) silloin kun alettiin haaveilemaan liiganoususta. Kyllä seuran johdolla on ollut tiedossa dokkarit mitä liigapelaaminen vaatii kaiken sen aikaa kun ovat divarijoukkueen pomoina istuneet palavereissa.

  Ja syksyllä on pöydällä paksu nippu laskuja sakkojen muodossa. Jos rahat niihin löytyy niin hienoa, ei jää muiden (myös divisioonaseurojen) maksettaviksi. Jos ei löydy, niin startti on pohjalta.

  Raha on realiteetti. Sillä saa kuitattua monta asiaa.

 • ”Tuskinpa ketään ollaan tiputtamassa liigasta junnujen takia, paitsi Gridironin kiukuttelijoiden toimesta.” Jaa, eiköhän nämä kaikki ole mielipiteitä? Nyt kysyisin kyyberiltä, että montako lasta ja varsinkin minkään lajin juniorimyllyn läpikäyneitä lapsia asiantuntemuksesi käsittää?

  ”Kyllä Lohjallakin tehdään työtä junioritoiminnan eteen ihan siinä missä muissakin seuroissa.”
  Nyt on neljä vuotta mennyt, voitko luetella tämän hetkisen saldon, mitä juuri nyt on tekemisen tuloksena olemassa?

  ”Kriteereistä ylipäätään sen verran, että liian tiukasti rajatut kriteerit ampuvat usein omaan nilkkaan.” No miten näitä junioreita pitäisi tuottaa, länkyttämällä tyhjää (sekki on postissa mentaliteetilla). Se , että on kriteerit tuottaa vaahteraliiga seurassa pelaajia omalla juniorityöllä on hyvä asia ja jos ei pysty tai osaa on annettu mahdollisuus maksaa osallistumisesta. Ja nämä ns.”sakko rahat” pitäisi ehdottamasti liitossa ohjata juniorityön tekemiseen seuroissa, jotka sitä ansiokkaasti tekevät. (helpottamaan akuuttia rahapulaa kaikessa).

  ”Toimiva juniorityö on seuroille sen verran hyödyllinen asia, että eiköhän jokainen seura mielellään pyörittäisi isoja joukkueita kaikissa ikäluokissa. Todellisuudessa haasteena on löytää niihin valmentajat ja muu joukkueenjohto, sekä pelaajia. ” Haasteita on varmasti paljon, selittelemällä nämä ongelmat eivät ratkea, anna jotain konkretiaa nykyiseen miten asiat saadaan hoitumaan, että jefu junioreita tehdään (siis muutakin kuin puhutaa ja kirjoiteaan lausuntoja).

  ”Ja kuten aiemmin jo kirjoittelin, en usko että isot junnujoukkueetkaan luovat kotimaista runkoa Vaahteraliigaan. Edelleen väitän, että peliaikaa Vaahterassa saavista suomalaispelaajista suurin osa on tullut lajin pariin yli 15v ikäisenä. ” Mitä merkitystä sillä on minkä ikäisenä on aloittanut, pääasia, että on joukkue/organisaatio johon mennä ja harjoittaa lajia.

 • Vaikka se onkin jo monen suulla kyseenalaistettu onko liigakriteereissä lajin edistämisen kannalta mitään järkeä, herää itselle lisäksi kysymys mitä virkaa niillä on jos niitä ei millään tasolla noudateta?

  Vai onko tässä niin että toisten kohdalla noudatetaan ja toisten ei? Jaetaan sakkoja vähän niin kuin pärstäkertoimen mukaan mutta julkisesti päätöksistä ei kerrota mitään vaan annetaan spekulaatioiden entisestään kylvää eripuraa seurojen välillä. Selvä linja ja avoin tiedottaminen(monessa muussakin asiassa kuin liigakriteereihin liittyen mm. kurinpitopäätöksissä) on minusta yksi mitä laji tarvitsisi kehittyäkseen.

  Mikäli UNC selviää puhumalla ja rahalla juniori pykälistä niin tasapuolisuuden nimissä siinä tapauksessahan ketään muuta joukkuetta ei voisi edes sakottaa osittain puuttuvista junnujoukkueista jos niitä kuitenkin edes joistain ikäluokista löytyy…

 • Jos/kun UNC lentää liigasta pihalle, lakkaa joukkue olemasta. Tämä on valitettava fakta. Häviääkö suomijefu siinä mitään? Eipä juuri. Ne muutamat pelaajat jotka haluavat edelleen pelata tekevät näin muissa seuroissa. Importit löytävät uuden joukkueen. Mitään junnuja ei ollut niin ei hävitä siinäkään. Rehellisesti ei voi myöskään sanoa että UNCllä olisi mitään presenssiä Lohjalla taikka Hangossa. Voi olla joukkueen perustajillekin aikamoinen helpotus.

 • vois kyllä hankkiutua takas jefukartalle, siellähän oli ihan ok pelimiehiä useampia ja vaikka kakkosdivarissa menis aivan hyvin…

 • Pitäiskö samalla jakaa jo ensi vuoden mestaruuskin kun sarjapaikatkin on jo jaettu. Voihan olla ettei koko vaahteraa pelata vasn pelataan suomi-venäjä ottelu itärajalla…

 • Taisi mennä ihon alle jollakulla Lohjalla…

 • Ei mennyt ihon alle Lohjalla kun en siellä asu 😘 Lähinnä naurattaa nää ”keskuskelut” täällä niin pakko hämmentää soppaa 😘 Tosin vauva.fi tai suom24.fi on laadukkaampaa juttua kuin täällä 😘

 • Käsittääkseni mun tehtävä ei ole kehittää, korjata tai rakentaa UNC:n juniorityötä, sitä varten on omat henkilönsä. Toki visioita ja ajatuksia löytyy niin UNC:lle kuin muillekin seuroille. :)

  Jos junnukriteerien tarkoitus on varmistaa vaahterajengin jatkuvuus, on todellakin aiheellista pohtia miten iso merkitys junnujengeillä on tälle jatkuvuudelle. Sen takia pohdin pelaajien taustoja. Jos taas kriteerien tehtävä on jokin muu, miksi nämä kriteerit ovat vain vaahterassa?

 • Laskin Crocodiles 2022 miesten rosterista että 23 pelaajaa omaa junnutaustan Crocoissa.
  Ihan tarkkaan en osaa sanoa moniko on pelannut alle 15v junnuissa

 • Junnukriteerejä on myös miesten 1 divisioonassa mutta ne ovat vähän kevyempiä kuin vaahterassa niin junnujoukkueiden, lisenssin lunastaneiden pelaajien kuin sakkojenkin osalta.

  Liekö 2 divari ainut missä aikuisten pelailuun ei sääntöjen puitteissa vaikuta kuin oman joukkueen tekemiset?

 • Steelersillä sama määrä. 23 kpl Kuopion kasvatteja.

 • Minkälaista tukea on liitolta saatavilla seurojen nuorisotyöhön?
  En muista oman seuran kohdalla koskaan nähneeni liiton valmentajakouluttajaa käyvän paikkakunnalla.
  Valmentajien kautta nuorisotyö lähtee nousuun, jos se on lähteäkseen.
  Jos katsotaan stadin suurseuroja, niin aika karua luettavaa on junnujen valmentajalistat.
  Roo:
  U20:stanzel
  17: stanzel
  U15: wedzenko
  U13: hakala

  Wolvot.
  U20: mattingly&valasti
  U17: mattingly&valasti
  U15:viuha
  U13: viuha

 • Aika varmaa on ettei esim Roostersilla hommaa vedä kukaan nimeämäsi valmentaja yksinään per ikäluokka. Kyllä siellä on useampi valmentaja per ikäluokka niin treeneissä kuin peleissäkin eli olisikohan vain nuo nimetyt HC:t?

  Liiton valmentajakouluttaja-asiaan on paha kommentoida sillä sellaisen olemassaolosta harvemmin kuulee tai näkee.

 • Liitossakin varmasti odottavat sen valmentajakouluttajan näkemistä. Ei meinaan sellaista ole olemassakaan joten saapumisen odotteluun saattaa mennä joku hetki kaikilta.

 • Itse pelissähän Butchersilla ei ole käytännössä mitään panosta. UNC:lla ei ole sarjan kannalta muuta panosta kuin tavoitella viidettä sijaa, mutta näkisin että kotiyleisön edessä UNC:lla on suurempi halu voittaa ottelu. Katsotaan mihin se riittää, oma veikkaus on että UNC tulee taistelemaan voitosta ihan tosissaan.

 • Kiitos podcastista taas kerran. Tällä kertaa teidän playoffspekulaatio jäi aika puutteelliseksi ja kuullosti siltä että teillä ei ole ihan hallussa kaikki potentiaaliset skenaariot, tämä kommentti ei ole vittuilua vaan puhtaasti ajattelin korjata käsittelemänne jutut ja avata keskustelun aiheesta kunnolla.

  Tällä hetkellä ainoa varma asia on playoff joukkueet ( Ste, Cro, Wol, Roo) ja se, että Steelersillä on kotietu sijalla 1 tai 2. Jokainen muu jäljelle jäävä joukkue voi vielä sijoittua miten vain välille 2-4.

  Aloitetaan skenaariosta 1:
  Wolverines kotietu playoffeihin vaatii seuraavaa. Wol voittaa omat pelinsä (UNC, EAG). Steelers voittaa Crocot ja Roostersin ja Roosters voittaa Crocodilesin. Mikäli pelit menee näin niin Roosters ja Crocodiles on molemmat maksimissaan 8-4 saldolla eli samassa kuin Wolverines. Tällöin myös voittojen vahvuus on kaikilla sama kun kolmikko on pelannut ristiin keskenään ja hävinnyt Kuopiolle. Tässä tilanteessa vierasvoitot ratkaisee kotiedun ja WOL vieras saldo on 5-1 kun taas Cro ja Roo ovat molemmat 4-2. Näin ollen Wol kotietu ja 3. ja 4. sija ratkaistaan kolikolla.

  Skenaario 2, Roosters kotietu:
  Roosters voittaa kaikki loput pelinsä ja Crocot häviää myös kuopiolle. Tällöin saldot Roo 9-3, Cro 8-4 ja Wol 8-4. Tässä tilanteessa Roosters toinen, Wolverines kolmas ja Crocot neljäs, Wol ja Cro on eroteltu taas yllämainitun vierassaldon perusteella.
  Mikäli Roo voittaa loput pelinsä ja Crockot voittaa kuopion ja Porvoon niin Roo ja Cro ratkaisee kolikolla kakkossijan ja Wol on 4.

  Skenaario 3, Crocodiles kotietu:
  Useita vaihtoehtoja tähän, Crokot voittaa kaikki omat pelinsä, silloin Cro 2. Wol 3. Roo 4.
  Crocot voittaa Roostersin ja Butchersin tällöin sama järjestys.

  Näin ollen itse sanoisin että todennäköisimmät sijoitukset on 1. Ste 2. Cro 3. Wol 4. Roo
  Toiseksi todennäköisimpänä pidän tuota vaihtoehtoa että Wolvot kiilaa kakkospaikalle.

  Laskemissa on kaikissa ajateltu että Roosters ei häviä Kotkalle ja Wolvot ei häviä Unc ja Kotka pelejä.

 • Puutteellista varmasti, ei tavoitteena ollutkaan käydä kaikki mahdollisia skenaarioita läpi. Mutta oliko siellä jotain virheitä?

 • Olishan tuo skenaario yksi aika absurdi, wolvot menisi krokojen ohi koska voittivat vierasottelun omalla kotikentällään.

 • Absurdia tai ei niin näinhän se menee. Yhtälailla voisi ajatella että wolvot pelaa kaikki pelit vieraissa kun eivät omalle kotikentälleen Brahelle pääse ollenkaan.

 • Selvitätkö tuon Ste kotietu sijoilla 1. Tai 2. Muut voi sijoittua miten vain sijoille 2.-4.

  Eli mitä? Jos muut voi olla 2.-4. Mutta steelers 1. Tai 2.? Nyt ei aukea.

 • Esim. Crocot voittaa loput 10-2. Steelers häviää loput 9-3. Tällöin 1.cro, 2. Ste. Taitaa vielä 1. Sija crocoille olla mahdollinen 10-2 tasapisteissä voittojen vahvuuden kautta, mutta voitolla crocoista Kuopio voittaa runkosarjan.

 • Crokot on ainoa joka voi ohittaa steelersin. Jos crokot voittaa loput pelit ovat 10-2 ja tällöin Roosters maksimissaan 8-4. Steelers voi häviämällä kaiken olla 9-3. Teoriassa voi tulla tilanne että cro, ste ja roo ovat kaikki 9-3 mutta silloin Ste on voittaja voittojen vahvuuden perusteella koska voittivat wolvot molemmissa peleissä. Ste voittaa siis kaikki muut tiebreakeissä ja sen takia eivät voi valahtaa kotiedun ulkopuolelle. Loput 3 ovat pelanneet keskenään niin ristiin että kuka tahansa voi olla millä tahansa noista 2-4 sijoista.
  Selvensikö tämä?

 • Toisaalta sijoilla 1. ja 2. ei ole sarjan kannalta juurikaan väliä. Molemmat pelaavat välierän kotona ja mahdollisen maljan Kuopiossa.

 • Oletko 1. vai 2., sillä (muistaakseni) joukkueet saavat jonkun % ”palkintorahoja” sarjasijoituksen mukaan.

  Luonnollisesti 1 saa enemmän prosentteja kuin 2.

 • Runkosarjan voitosta saa 1000€. Finaalin voittaja saa 8% maljan lipputuloista ja kakkonen 4%. Divarin voittaja taas 1%.

 • Liigakriteerit ovat tärkeitä ja niin kuin joku aikaisemmin mainitsikin, että kohtelu pitää olla tasaväkistä kaikkien seurojen kohdalla.

  Kuitenkin oma mielipide on, että ensimmäisinä vuosina nousijalle olisi syytä antaa helpotusta kriteereistä. Juniorit aloittavat yleensä U15 iässä (huom! Ei koske tietenkään kaikkia) ja yksi suuri houkutus varmasti Jefun pariin on, että miesten joukkue pelaa pääsarjassa. Tästä olisi suora polku pääsarjaan. Sama koskee lähtökohtaisesti muitakin lajeja. Ei lätkässäkään suomi-sarja/1 divari houkuta nuoria vaan jos raha/rahkeet riittää niin siirrytään isompien joukkueiden alle.

  Varsinkin PK-seudulla tämä näkyy vahvasti kun monta joukkuetta alle 60km säteen sisällä.

  Kriteerit juniorityön osalta voisi olla porrastettuja ensimmäiset 4 vuotta. Joka vuosi pitää kasvattaa juniorityötä tietyn portaan mukaisesti, jotta ei joudu maksamaan sanktioita.

  Tämä liigasta ulosheittäminen UNC:n ja Kotkan kohdalla ei ole mielestäni ratkaisu. Jos nousee aikaisemmasta sarjatasosta niin ei voi olettaa, että taistelisi ensimmäisenä vuonna mestaruudesta- tai edes playoffeista. Jos osalla joukkueista on yli 10 vuoden kokemus pääsarjasta niin olisi suotavaakin, että pärjäävät nousioita vastaan. Antaa toisten kasvaa ja nousta kilpailukykyiseksi. Eipä Mikkelin Jukuritkaan ihmeitä ole tehnyt vaikka vuonna 1970 jo perustettu ja Mestistä 2000 luvusta lähtien pyörittänyt.

 • Tuollainen olisi minusta järkevä ja jopa lajia kehittävä malli, antaisi mahdollisuuden seuroille kehittyä sillä eihän tosiaan kukaan ole seppä syntyessään mutta oppimaan haluava kehittyy kyllä.

 • Liikunnan ja urheilun ero on se, että urheilussa on mukana kilpaelementti. On voittajia ja häviäjiä. Katsotaan kuinka moni pelaajista tulee tänään liikkumaan ja kuinka moni urheilemaan.

 • Niin herää kyllä sitten kysymys että miksi sääntöjä on tehty ellei noudatettaviksi? Niidenhän pitäisi nimenomaan ohjata sitä toimintaa oikeille raiteille ja kohti kestävää seurarakennetta.

  Eli nyt siis ehdotetaan että molemmat UNC ja Kotka saa jäädä liigaan vaikka kriteerit ei täyty? Samalla voisi kysyä sitten että miksi Vaasa piti viime vuonna heittää ales? Nopean tarkastelun jälkeen näkee siellä taas kaikki kriteerit täyttyi ja onnistui yhden ottelun voittamaankin toistaiseksi viimeisellä liigakaudella.

  Seuraaviin kriteereihin voi ja saa ehdottaa mitä haluaa seuransa edustajana mutta sääntöjen ja kriteerien muuttaminen lennosta kun on kakat housuissa on vaikea ymmärtää. Ei Vaasassa varmaan tuntunut hyvältä tipahtaa divariin. Sen verran hanakasti halusi ja yritti säilyä liigassa. Se nyt ei missään muodossa ole tasaväkistä kohtelua.

  Mitä helpotukseen ekan vuoden nousijana tulee niin tämä on käytäntö jo nyt. Joukkueen joka nousee uudelle sarjatasolle tulee ensimmäisenä vuotena täyttää vain edellisen sarjatason vaatimat juniorikriteerit. Tämä on jo helpotusta kerrakseen ja tämä on ollut käytäntö jo useamman vuoden. Kyllä sen pesän pitää olla enemmän valmis divari tai liiganousuun kuin puhtaasti vain se että joukkue on voittanut edellisen sarjatasonsa. Tämähän sääntö nyt muuttuu vuodesta 2023 eteenpäin eli kriteerit on täytettävä ennakkoon. Käytännössä tämä voi luoda suljetun liigan pitkäksi aikaa. En tiedä onko sekään nyt paras ratkaisu mutta nouseepahan liigaan jos on noustakseen tasapuolisesti kehitettyjä seuroja. Porkkanana siellä liigassa peluussa tosin jatkossa se että sieltä ei sitten voi tippua mikäli kriteerit on kunnossa ellei tosin itse halua ales.

  Muistettakoon myös se että juniorikriteerejä ylipäätään on meillä vain kahdella sarjatasolla miehissä, liiga ja 1 divisioona.

 • ulkona Gwinner. Vituttaa tuo selostajien ja kommentaattorien ainainen tuomarivirheiden puolustelu: ”tuomari oli siinä lähempänä ja näki paremmin”. No vitut kun ei nähnyt oikein ja teki virheen…. Näissä vois todeta asiallisesti että siinä sattuu tuomarille virhe, valitettavasti ei ollut pelissä mukana.

 • Toimiiko muilla livetilastot vaahteraliiga.fin kautta?

 • Johan on peli. En oikein tiedä ketä tässä voisi kovin kehua. Varmaankin Gwinner + Rowland ainoat, jotka eivät ole pahasti pupeltaneet. Loput tuomarit mukaanluettuna onkin sellasta konvehtirasiaa, että koskaan ei tiedä tuleeko hyvä vai huono karkki.

 • Ei toimi.

 • Oliskin kivaa jos pelataan ilman tuomareita.

 • Sellanen pelikutsu Porvoolta, juoksemalla lähes varma voitto niin haetaan pitkää.toivotaan-toivotaan palloa. Tällä kertaa riski kannatti muutaman pompun kautta, mutta olihan idioottimainen pelikutsu.

 • mikähän siellä on tilanne?

 • Butchers voitto 42-49.

  Ehkä ensi vuonna UNC:lle muutama import lisää ettei tarvitse suomalaisia enää kentälle ollenkaan. Nyt siellä näytti olevan linjojen lisäksi vielä 2-3 suomaista. Kourallisella täsmähankintoja voidaan taistella jo playoff paikasta.

  Olikohan tämä jo ennätys import määrissä?

 • Onko se sinulta jotain pois vaikka koko pakka olisi espanjalaisia?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *