Crocodiles – Trojans

Viimeksi muokattu 3.4.2015 20:24 56

(7-2)

31

(5-3)

27
1 2  
10 21 31
13 14 27

15.8.2015 klo 16:00 Seinäjoki

Kaari

Crocodilesille runkosarjan voitto

Gridiron Staff 17. elokuuta 2015 10:38

Trojans säilytti mahdollisuutensa välierävaiheen kotietuun.

Lue lisää

Kommentoi

 • No nyt on kova matsi. Turku ollu vähän alavireinen viime kierrokset, vaikka voittojen tielle palasikin. Runkosarjan voittohan tässä käytännössä ratkaistaan. Voi kääntyä kummalle tahansa, mutta jotenkin on sellanen fiilis että vihreelle menee?

 • Joo Crocoja mäkin veikkaan. Crocoilla on jotenkin hyvin tasainen pakka tänä vuonna, jossa paljon leveyttä. Lisäksi peli on kehittynyt alkukaudesta, jolloin meno oli aika huteraa. Damonshay Pitt on todella kova ja pelinrakentaja pelannut myös hyvän kauden. Ehdottomasti yksi kauden parhaista QB tuonneista tämä Crocojen QB.

 • Veikkaan, että Turku yllättää. Joukkue kantoi koko talven ennakkosuosikin paineita, joita ensimmäinen matsi vielä lisäsi. Todellisuudessa Trojans on viimeinen joukkue viiden kärjestä, jonka peli ei vielä ole loksahtanut kohdalleen. Kun se tapahtuu, nähdään kentällä aivan eri joukkue. Muilla on vielä täysi työ pitää pakka vireessä loppuun asti, mutta jos useampi onnistuu, niin nähdään kaikkien aikojen välierät ja finaali.

 • Jos Trojans saa merkittävästi tilkittyä vuotavaa puolustustaan ja hyökkäyskalustonsa paljon aiempaa laajemmin peliin mukaan, niin heillä on pienet mahdollisuudet jopa voittoon. Viime aikojen tasoisella pelillä Trojans ottaa turpiinsa niin että tukka lähtee.

 • Käytännössähän tässä pelissä ratkojaan jo runkosarjan voittajaa. Trojansin voitolla tulee (koska Tafti ei tule turkua voittamaan eikä Butchers uusiksi) runkosarja päättymään 1. Tro 2. Cro 3. Roo jolloin välierä parit olisivat Trojans-Sixtarit/Butchers ja Seinäjoella pelattava Cro-Roo. Panokset ovat todella korkeat. Turku nollasi sixtarit toisella puoliajalla ja ensimmäisellä tilastojen perusteella näytti tulevan yksittäisistä virheistä (pelin 1. downin TD esim.) eikä Turulla tainnut pelata heidän uusi takakentän jenkki. Puolustuksen linja on kaivannut selkeästi Heleniusta joka pakottaa vastutajat tuplaamaan ja kykenee viellä näitä tuplablokeja voittamaan. Hänen paluustaan ei ole vielä virallista tietoa mutta JOS kaikki poissaoleet palaavat takaisin uskon Turun vievän ottelun. Crocodilesin peli on ollut nousujohteista, mutta tulee muistaa että viimeksi Crocot hävisivät juuri Turulle, sen jälkeen voittivat ilman Spearssia ja uusinta jenkkiä pelanneet Roostersin, Butchersin 49ersin ja Taftin. Näin ollen tämä mestarisuosiksi rummutettu Crocodiles voi hyvinkin olla vain iso kupla joka on päässyt kasvamaan suosiollisen otteluohjelman myötä. Harmillisesti tätä ottelua ei näytetä televisiossa sillä se on varmaa, että tästä ottelusta ei tule jännitystä puuttumaan.

 • Crokot voitti 49ers.n?
  Jos Turku voittaa Seinäjoella, niin vipan kierroksen Butchers ottelu on heille merkityksetön, joten voivat jopa hävitä tuon pelin, tällöin järjestys olisi 1.Turku 2. Roosters 3. crokot

 • Tasapisteissä Crocot on Roostersin edellä keskinäisen ottelun perusteella

 • ”Tasapisteissä Crocot on Roostersin edellä keskinäisen ottelun perusteella”

  Eikähän tähänkin joku kabinettipäätös saada että koska paitojen väri on parempi niin punainen menee vihreän edelle 30-0

 • Näin on, Jos ovat kahdestaan samassa pistemäärässä, jos trojans tulisi samaan pistemäärään, niin ensin lasketaan keskinäisten otteluiden sarjapisteet.

 • Crocojen etuna on kotikentän lisäksi parempi hermokontrolli kuin Trojansilla valmennus mukaan lukien. Jos tuomarit tekevät yhden, kaksi Crocoja suosivaa lipusta niin tunteen nousee pintaan. Jos pohjamaalla nöyryyttä riittää, niin ovat ennakkosuosikki, koska heillä ei ole jossiteltavaa ketkä pelaavat. Ranskan ”lakkoileva” liitto esti ikävästi uuden turkujenkin sisäänajon sixtari pelissä mutta nyt siirtopaperit ovat kunnossa. Palaako Saloranta tekemään tuhojaan kentälle koko ottelun ajaksi? Ja kyllä Turun DL kaipaa Virolaisen sanoin Heleniuksen Rikua takaisin. Tämän pitäisi olla se viikon TV-ottelu.

 • Tämä ottelu on todella tärkeä, koska kumpikaan joukkue ei halua (tai ei pitäisi haluta) välierään nousukuntoista Roostersia vastaan. Roosters on tällä kaudella taas näyttänyt, mistä tuulee ja kun ei kulje niin lisää pelaajia vaan sisään niin johan alkaa kulkea. Eli runkosasarjan voitto takaa tien finaaliin, sillä 69ers/Butchers ei sinne tule yltämään. Sen sijaan kakkoseksi jääminen takaa melko varmasti kauden päättymisen Roostersia vastaan.

 • Kaikki joukkueet tietysti pitää pystyä voittamaan, jos kannua haluaa nostella kauden päätteeksi. Mutta kyllä, Roosters on myös minun papereissa se joukkue jota on syytä välttää välierävastustajaa arpoessa. Taannoinen Crocojen 24-muna voitto Roostersista ei paina enää mitään, sillä sen verran erinäköstä on Kukkojen peli nykyään. Olihan se Seinäjoellakin tasaista pari ekaa neljännestä, mutta sitten aika helposti naksahti Roon selkäranka kun Pitt pyyhkäisi muutaman TD:n. Jos jotain power rankingia pitäisi laittaa, niin omani olisi Roosters, Crocodiles, Trojans, Butchers, 69ers ja Taft. Toki omiin uskotaan ja Crocot menee päätyyn asti tällä kaudella!

 • Pahalta näyttää, että se joukkue joka saa play offiin Roostersin vastaansa on pulassa, eli todella tärkeä peli tänä viikonloppuna sijoituksesta 1. runkosarjassa.Käytännössä vapaalippu finaaliin, koska 69ers tai Butchers ei pysty haastamaan Trojansia eikä Crokoja.
  Finaalipari veikkaus : Roosters vs Trojans/ Croko pelin voittaja.

 • Trojansin puolelta on jo esille nostettu suuria kysymyksiä, pelaako Batton ja Helenius joilla molemmilla on varmasti todella suuri merkitys ottelussa. Onko Crocoilla kysymysmerkkejä ilmassa vai onko heillä harvinaisen hyvä tilanne siinä, että suurimmilta loukkaantumisilta on vältetty?

 • Varmaan riippuu onko Battonin paperit käsitelty jo SAJL:n toimistolla vai ollaanko sielläkin Ranskan malliin kesälimalla. Jos olisi ollut seuraava peli Roosters v Trojans niin varmasti kesälomat olisi jatkunut tai ainakin saikkua otettu.

 • muukalaislegioona hihihi

 • Kyllähän Turku on muukalaislegioona, aloittavassa hyökkäyksessä 3 ulkomaalaista ja puolustuksessa 2.
  Nehän siis käsittääkseni joutuivat vaihtamaan yhden jenkin taas loukkaantumisen takia.

 • valioliigassa brittipelaajien määrä joukkueissa on tänä vuonna 33%.

 • Crocoilla papereilla 5 aloittajaa ”muukalaisia” hyökkäyksessä ja sama määrä puolustuksessa. Todellisuudessa samanaikaisesti kentällä jopa 7 importtia. Onneksi centteri on suomalainen tai onko ?

 • Niin ja mitä sitten vaikka kaikki olis importteja?

 • Niin, mitä sitte vaikka kaikki olis importteja ? Mitä fakin välii ? Koska scenessä päästään eteenpäin ja tämä importtien päivittely loppuu.

 • Katos, katos ja perinteinen ulina importeista ja niiden määrästä. Ilmeisesti samat henkilöt peliviikosta (ja vuodesta) toiseen pitävät tukkimiehen kirjanpitoa paljonko kelläkin on importteja ja moniko heistä on alottavia. Mitä helvetin väliä sillä on? Vaikka esim. Crocoilla olis valjastettuna koko Ranskan ja Britanian maajoukkue käyttöönsä, niin sitten kun he pistävät vihreän paidan päälle ovat he Crocoja! Ihan yhtä paljon kuin oman kylän poika tai Tampereelta reissaava pelaaja tai Oulusta Seinäjoelle kotiutunut pelaaja. Joku varmaan vetää tähän sitten sen ”junnukortin”. Crocoilla löytyy joukkue jokaiseen juniori sarjaan ja näin on tainnut olla jo useita vuosia? Ei oo nimittäin kovinkaan montaa joukkuetta suomessa joka voi sanoa saman? Kaiken lisäksi on vielä menestystäkin tullut ja sitä kautta varmaan niitä niin rummutettuja omia pelaajia sitten nousee liigaan jos ovat tarpeeksi hyviä? Ei sen pidä olla mitenkään itsestään selvyys, että kun pelaa junnuissa, niin jonain päivänä pelipaikka edustuksessa on varma. Se pitää ansaita. Toinen yleinen kortti mikä vedetään näissä importtien tapauksissa on talous. Kuulemma muutamassa vuodessa on seuran rahakirstu sitten tyhjä. Crocojen tapauksessa tätä mantraa on vissiin kohta hoettu kymmenisen vuotta? Ei se kirstu ihan tyhjältä vaikuta kun omaa halliakin pukkaa. Toki mitää lukuja en tietenkään tiedä. Näin ihan selvyydeksi sitten, että en edusta tai kirjoittele mitenkään Crocojen virallisella suulla. Fanipohjalta raapustelen omia ajatuksia…

 • Ei tähän keskusteluun tarvi enää pelkästään Seinäjokea vetää, Roosters ja sixtarit häviää parilla importilla.
  Nykyinen suunta on oikea, jos oma pelaaja ei ole tarpeeksi hyvä tai ei jostain syystä harjoittele, niin miksi seura ei toisi tilalle pelaajaa joka vahvistaa joukkuetta.
  Kaikissa muissa pääsarjoissa (-pesäpallo ja salibandy) näin jo toimitaan, jossain vaiheessa meidänkin täytyy tunnustaa tosiasiat ja otettava askel ammattimaisempaan suuntaan, pelkillä Suomipelaajilla se ei tule onnistumaan, se on nähty viimeisen 30.n vuoden aikana.
  Tän vuoden import aalto liigaan on tehnyt siitä, mutta samalla myös divarista kovatasoisemman kuin ehkä koskaan, jos noita ulkkareita ei olisi, niin divarista olisi kadonnut suoraan 20 pelimiestä, eikä varmasti sieltä heikoimmasta päästä.

 • Mitenkään puuttumatta siihen, että millä joukkueella on kuinkakin paljon ulkomaan eläviä pelaajaluettelossaan, niin noin yleisesti ottaen voisi sanoa , että ulkomailta tuotettujen pelaajien määrän kasvu ei ole täysin ongelmatonta. Vaahteraliigassa on tällä hetkellä 132 aloittavaa pelaajaa, joka on mitätön määrä tason ylläpitoa ajatellen vaikka , jokainen näistä pelaajista omistaisi Suomen passin. Jos aiot pysyä huipulla niin sinun pitää pelata paljon huipputason otteluita ja Suomessa se tarkoitta Vaahteraliigaa. Parhaana esimerkkinä pelaamattomuuden aiheuttamasta huonosta tasosta on kuuppatilanne maassamme. Ei ole mistä ottaa kun ei ole pelaavia pelinrakentajia , Kadmirya lukuunottamatta. Halutaanko tämä surkea tilanne koskemaan kaikkia pelipaikkoja? RB:t ovat jo vaarassa.

 • @Ongelmia riittää, tässä yksi, Ilmeisesti et ole käynyt tällä kaudella katsomassa 1-divisioonan otteluita kun näet yksinomaan Vaahteraliigan ”huipputason” otteluiden paikaksi. Tottakai liigassa pelaa parhaat joukkueet ja materiaali on keskimäärin tasokkaampaa mutta suurin ero joukkueiden välillä tulee importtien vaikutuksista. Jos vaikka otettaisiin potentiaalisista play off joukkueista Sixtarit ja laitettaisiin se palaamaan ilman importteja vastaavalla rajoituksella pelaavaa Royalsia vastaan, uskon, että vaasalaiset voittaisivat.

  Ja pelinrakentajien osalta divarissa pelaa tällä kaudella 3 aloittavaa pelinrakentajaa joista sinne Miron seuraksi riittää pyrkijöitä.

 • Kuka on Turun kotijenkki? Itsellä mennyt ohi ihan totaalisesti… Itselläni on siis tietona vain se että Poston ja RoJo on vaihdettu heidän hajottua.
  Eli Turun ulkomaalaiset on käsitääkseni Shelton, Stevens ja Bratton Usasta ja kaksi europelaajaa Gruel (DE) ja Menczel (OG)… Videossa puhutaan että olisivat lisänneet niitä jotenkin… Eikö nuo kaksi linjamiestä olle ollut jo aika kauan Turussa (toinen oli jo viimevuonna). Eli kuka sinne on tullut lisää (siis jos noita korvattuja ei lasketa)?

 • Ei Turulla tosiaan ole kotijenkkiä pl. Rojo joka ei edes pelaa. Muuten ulkomaalaiset pelaajat ovat nuo yllämainitut, Shelton Stevens ja Bratton USA, Gruel(Ranska) ja Menczel (Unkari) jotka ovat molemmat olleet koko alkukauden Turussa. Taitaa olla vaa Crocojen jotain omaa huumoria ”kyllähä muillakin niitä ulkomaalaisia on avauksessa enemmän kuin suomalaisia” tai vastaavaa

 • Niin ajattelinkin..
  Noh kyllähän on niin että Seinäjoen pitää viedä tämä peli mennen-tullen. Virheet vaan pois niin olisi jo Turussa voittaneet…
  Onhan siellä niitä euroja sen verran poltettu taas tähän kauteen (mikä on ihan oikein jos niitä kerran on, on omaa hallia jms.), että kaikki muu paitsi mestaruus on pettymys ja todellinen kyykkäminen. Olisi hauska joskus toki nähdä tuo miten noita euroja on käytetty versus miten pisteitä on sarjataulukoon kertynyt. Kauden alla kaikki uskoi tasaiseen sarjaan, sitten Turku voitti Roosterssin isolla erolla ja kaikki yht’ äkkiä yhden pelin jälkeen oli valmiita sanomaan että epis jaot Turkuhan on selvästi ihan ylivoimainen kaikille! On oikeen huvittanut tämä takkien kääntely jota ”asiantuntijat” ovat suorittaneet. Turku on toki yksi varteenotettava mestarisuosikki edelleen, niin kuin on Roosters ja Crokotkin. Porvoo nousee kaikkien kiusaajaksi kuten 69erskin.
  Tämän otelun tulee kuitenkin Seinäjoki viemään koska ovat lennossa Turku ei ole vielä aivan päässyt uuteen nousuun, joka on toki tulossa, QB vaihdoksen jälkeen.
  Crokot voittaa kahdella maalilla.

 • Niin tässä matsissa pelaa joukkue, joka on mättänyt enite euroja tiskiin tänä vuonna, vinkkinä et se ei ole crokot.
  Budjettisarjassa crokot ei oo mitaleilla tänä vuonna.

 • Mistä tää Crocojen ylistys juontaa juurensa? Hävisivät viimeksi Trojansille jonka jälkee voittivat Roostersin ilman Spearssia ja toista jenkkiä jolloin olisivat pelanneet tasaisest taftiakin vastaan, 69ersin, Butchersin ja Taftin. Pelkkää kuplaa koko hype josta puuttuu näytöt oikeasti kovia joukkueita vastaan. Jos Turku löytää pelihalunsa ei Crocoilla ole mitään mahdollisuuksia.

 • Jenkkifutis on Suomessa siitä jännä laji, että pienetkin tekijät saattavat vaikuttaa yksittäisten pelien voimasuhteisiin, ja kun otteluita on kaudessa vain kymmenen, on aikaisempien suoritusten pohjalta vaikea luoda kovin luotettavaa ennustetta.

  Esimerkiksi Trojansin ja Crocodilesin ensimmäisessä kohtaamisessa RoJo oli lähes pelikelvottomassa kunnossa, mikä näkyi vaivalloisena klenkkaamisena, ja tukijalan ollessa selvästi todella kivulias, myös useina epätarkkoina heittoina. Johnson ei myöskään voinut itse edetä pallon kanssa askeltakaan. Siitä huolimatta Trojans onnistui voittamaan ottelun, koska puolustus oli hyvässä iskussa ja riittävän moni Johnsonin heitoista löysi kuitenkin perille.

  Vastaavasti viikko sitten 69ersia vastaan Trojansilla oli hyväjalkainen, nuori ja taitava pelinrakentaja, mutta kun puolustuksen takakentältä puuttui jenkki ja kaksi tärkeää pelaajaa, joukkue oli pulassa 20 pelaajan rosterilla liikkeellä olleen 69ersin kanssa. Sama on nähty muidenkin joukkueiden kanssa. Yksikin avainpelaajan loukkaantuminen tai poissaolo vaikuttaa voimasuhteisiin. Kun Jaycen Spears pelasi, Roosters voitti Crocodilesin 38–29, ilman Spearsia Roosters hävisi 0–24. Ero juoksujaardeissa oli 261 Spearsilla, 52 ilman.

  Omalla tavallaan tämä kertoo tason kapeudesta Suomessa. Jokaisessa joukkueessa on näitä korvaamattomia pelaajia, joiden poissa ollessa homma on vaarassa hajota kuin korttitalo.

  Crocodilesin suoritustaso on näistä kahdesta lauantaina vastakkain pelaavasta joukkueesta helpommin arvioitavissa, koska joukkue on mitä ilmeisimmin säästynyt isommilta loukkaantumisilta ja kokoonpanokaan ei ole ainakaan huonontunut. Harmillisesti vain sen vastustaja Trojans taas on pelannut jokaisen ottelunsa kahta ensimmäistä lukuun ottamatta aina jollain tavalla vajaavaisena, mikä hankaloittaa johtopäätösten tekoa tilastomateriaalin pohjalta.

  Lajille on lisäksi Suomessa ominaista, että loukkaantumisista ja poissaoloista ei julkisuudessa kauheasti huudella, joten keskustelupalstojen voittajaveikkaukset ovat lähtökohtaisesti aika huteralla pohjalla ja niitä tuntuu painottavan enemmän kunkin kirjoittajan oma viehtymys joukkueeseen kuin taustojen todellinen tuntemus.

  Eipä silti, kyllä spekulaatioiden esittäminen ja lukeminen on ihan viihdyttävää puuhaa. Niitä voi verrata vaikka sääennusteisiin tai horoskooppeihin. Joku kohta niissäkin aina osuu sentään kohdalleen.

 • @??? mikä ylistys? Missä? Ne kyllä johtaa sarjaa, mutta en mä ainakaan ole nähnyt mitään ihmeellistä ylistystä. Jossakin puhuttiin Turulle Harrista ja jotain Espanjan kaveria, vai näinkö väärin

 • Rojon puolikuntoisena pelaamisen edellisessä keskinäisessä ottelussa on kaikki huomioinut, mutta monelta on jäänyt huomaamatta millä kokoonpanolla crokot kyseisen ottelun pelasi.
  Takakentällä vain yksi aloittava pelaaja pelasi omalla pelipaikallaan, tukimiehistö pelasi kahden aloittavan vajauksella Anttilan ulosajon jälkeen, hyökkäyslinjasta puuttui kaksi pelaajaa.

 • ” Ei ole mistä ottaa kun ei ole pelaavia pelinrakentajia , Kadmirya lukuunottamatta. Halutaanko tämä surkea tilanne koskemaan kaikkia pelipaikkoja? RB:t ovat jo vaarassa.” Siinä ei varmaankaan mene kauaa, kun Vaahteraliigassa pelaavat suomalaiset RB:t kyllästyvät penkin lämmittämiseen ja siirtyvät alemmille sarjatasoille. Tiukoissa otteluissa kärkijoukkueiden Suomi RB:t eivät näytä pääsevän kentälle kuin hätätapauksissa (Trojans (Koho), Roosters (Metsä), Crocodiles (Jaakonsaari ja kumppanit). Kaikki ovat pelaajia, jotka urheilullisuutensa puolesta pääsisivät luultavasti pelaamaan kunhan olisivat valinneet pelipaikkansa paremmin. Kukaan heistä ei tosin ole lähelläkään nykyisten jenkkibäkkien tasoa, joten valmennusta ei voi syyttää syrjimisestä.

 • Makea voitto Crocoille ja paalupaikka pleijjareihin on suht varma. Seinäjoella ilmeisesti syntyi uus Crocodilesin katsojaennätys (1200)?

 • Trojansin suurin ongelma tällä hetkellä on mies nimeltään R. Johnson. Jos tätä ongelmaa ei saada ratkaistua niin pleijareissakin tulee hönöön.

 • Porukkaa oli ja hyvä meno.
  Peli oli parasta Pohjanmaalla pitkää aikaan. Kumpi vaan olis voinu voittaa

 • @S.A.T.O.R
  Samahan tuo on melkeinpä kaikkialla missä tahansa joukkuelajissa. Kun joukkueen kärkipelaaja(t) ovat poissa joukkueen iskukyky heikkenee huomattavasti. Esimerkiksi jos Rodgers puuttuu Packersilta tai vaikka Messi Barcelonasta. Suomijefussa monesti kärkipelaajat ovat jenkkejä, mutta kyllä vaikkapa Aitalan puuttuminen Roostersista heti vaikuttaa heidän peliinsä.

 • Jos importeista ei ole negatiivisia puolia niin eikö jenkkikiintiönkin voisi poistaa. Vaahteraliigan voittaisi se, jolla olisi varaa tuoda tasokkain yliopistojoukkue kesähommiin. Ja junnuissakin voisi houkutella high school pelaajia Suomeen kesäksi, niin suomalaiset tottuisivat jo junioreina siihen, että kentälle pääse ehkä matsin ratkettua.

 • Miks vitus noita crocoja hypetetään. Paska kupla joka puhkeaa.

 • Kuka niitä nyt hypettää? Pelannut tasaisen ja nousujohteisen kauden, josta seurasi runkosarjan voitto. Tappio voi tulla välierässä tai finaalissa tai sitten ei ollenkaan. Tuossa mitään kuplaa ole. Ovat osoittaneet tänäkin vuonna olevansa yksi suomen parhaista seuroista.

 • @fullhouse, No ketäs Sinä sitten hypettäisit ?? Ja kerrotko vielä miksi.

 • Qwerty kirjoittaa asiat justiin niinkun ne on.Mielestäni Crocoilla on ”aseita”niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä ja niitä käytetään järkevästi.Näyttääs,että pelejä on mietitty pelaajien vahvuuksien kautta ei systeemin.Joukkue näyttä tiiviiltä ja yhtenäiseltä,pelaavat Roosterssin kanssa maljasta kauden päätteeksi,jos vain QB säilyy terveenä.

 • Kummallista että joidenkin mielestä ei saa kannattaa mitään menestyvää joukkuetta. Puhumattakaan että sitä vielä erehtyy kehumaan ja kannustamaan täällä.

  Kateus tuntuu olevan loppumaton luonnonvara Suomessa. Siitä pitäis tehdä vientituote, niin saatais kansantalouskin samalla kuntoon.

 • Joo on todella outoa että jos sanoo/ kirjoitaa yhdenkin positiivisen asian, niin se on hypetystä.
  Jos mikään Vaahteraliiga joukkue ei saa voittaa Vaahteramaljaa koska siinäkin on jotain väärää, niin kenen se pitäisi voittaa? Ilmeisesti Huskies tai Saints, koska ne eivät ole hypettäneet tai muutenkaan tehneet samoja vääryksiä kuin muut.

 • Tällä kaudella pari matsia käynyt katsomassa ja pitää rehellisesti sanoa että ainakin vaahteraliigassa katsomokulttuuri on aivan perseestä. Järkyttävintä on se että oman seuran väreissä istuvat ex-pelaajat huutelevat alatyylisiä hävyttömyyksiä OMAN joukkueensa pelaajille. Pilkkaavat ja ivaavat kun virheitä sattuu, kun pitäisi pikemminkin kannustaa hyvistä suorituksista ja muutoinkin. Käsittämätöntä p*skaa.

 • Turussa ja Seinäjoella on ainakin ollut loistavat kotiyleisöt. Molemmissa huudetaan vain vastustajalle ja kannustetaan omia. Helsingissä nyt ei ikinä ole katsomossa kuin muiden joukkueen pelaajia. Vantaalta taas katosi viimeisetkin katsojat kun joukkue ei pärjää.

 • Ja kaiken huipuksi jotkut joukkuetoverit pilkkaavat toisiaan huonon suorituksen jälkeen. Tämä on suomijefukulttuuria. Olemmeko me kaikki päästämme vialla?

 • Helsinkiläisen jefu-katsomon ilmiö on ne känni-einarit jotka käyttäytyvät juuri yllä mainitulla tavalla – ex pelaajia ilmeisesti. Tuo nyt siihen lapset ja perhe viihtymään urheilutapahtumaan… Erityisesti Helsingin ottelutapahtumat Velolla ovat näitä epämielyttävän tunnelman happeninkeja.

  Yksi panostamisen mittari on Cheerleaderit. Ruuhkasuomen alueella taitaa olla kaikki painopiste pelaajavärväyksissä jolloin näihin lajille tyypillisiin oheisiin toimintoihin ei vaan ole paukkuja. Roosters, TAFT, Butchers ja tottakai 69ers – kaikki joukkueita joilla ei ole cheerleadereita.

 • @Känni- Einarit: Joo, viimeksi hirvitti kun joku vieraileva porvoolainen huuteli Santtu Äyräväiselle. Ilmeisesti mielipahaansa purki Santun vaihdettua joukkueensa.

  En tiedä koska olet Velolla käynyt, vai oliko pelkkä provo, mut ei siellä ole kovin paljoo teikäläisiä näkynyt, eikä kuulunutkaan. Eihän sieltä ees vienot huudot kuulu kentälle saakka, sen verran kaukana kuitenkin.

 • En myöskään ymmärrä jatkuvaa vinkumista jokaisesta mitään tai ketään kehuvasta kommentista. Ja kyllähän pieni uhoaminenkin varsinkin jefuun sopii. Itse nostan näin Trojansin kannattajanakin hattua Crocoille ja Roostersille, jotka tuntuvat tällä hetkellä olevan meitä edellä pelillisesti, mutta samalla toivon oman jengin nostavan vielä tasoaan pudotuspeleihin.

 • Bingo. Cheerleadereiden katoaminen jefukenttien laidoilta oli kyllä valtava miinus. On ihan käsittämätöntä että tytöt haluaa vaan treenata kisiksessä ja esittää ohjelmia muutaman kerran vuodessa toisilleen kuin esiintyä ja tehdä sitä cheerleadingiä kentän laidalla omalle joukkueelle. Todella outoa.
  Onneksi tätä ilmiötä ei ole muualla Suomessa ja siellä tapahtumissa onkin paljon enemmän tunnelmaa kuin Stadin betonilaatikossa, jossa jengi väsyneesti jaksaa taputtaa maaleille ja siinä se. Vantaalla oli divarivuosina kova tunnelma katsomossa ja muistan kuinka ilotulitteet paukkui ja lieskat lensi kun joukkueet tuli sisään jne. Nyt viime vuosien aikana kaikki on kadonnut.

 • Noinkohan mahtaa olla kuitenkaan järkevä päätös, Mistähän ne joukkueet 8 joukkueen liigaan löydetään, tuo yhtälö tarkoittaa ainakin yhtä uutta Hyvinkää tapausta.
  puhumattakaan lohkojaon mahdollisesta epätasaisuudesta, sekä divarin totaalisesta romahduksesta ensi vuonna.

 • @Känni-Einari, Roosterssilla ei oo ollut cheerleadereita enää pariinkymmeneen vuoteen. Ne on nykyään http://www.hac.fi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *