Crocodiles – Royals

Viimeksi muokattu 13.5.2016 21:29 47

(2-0)

17

(1-1)

06
1 2 3 4  
7 3 7 0 17
0 6 0 0 6

27.5.2016 klo 18:00 Seinäjoki

Kaari

Vaahteraliigan viikkokatsaus – viikko 2

jefumaster 23. toukokuuta 2016 19:02

Vaahteraliigaan ensimmäinen täysi kierros ei tarjonnut yleisölle yllätyksiä. Royals, Crocodiles ja Roosters ottivat selvät voitot vastustajistaan.

Lue lisää

Crocodiles tarrasi Pohjanmaan herruuteen

Tuomo Tomperi 28. toukokuuta 2016 11:48

Seinäjokelaiset pitivät pintansa jännittävässä ja tapahtumarikkaassa puolustusten taistelussa.

Lue lisää

Kommentoi

 • Otetaas kiinni tähän ottelupariin ottelun virallisessa ketjussa.

  Vertailua pelin eri osa-alueista:

  Pelinrakentaja:

  + Crocodiles. Etuna on kokemus joukkueen kanssa pelaamisesta jo viime kaudella. Pelaajina Sottilaire ja Fisher ovat hyvin samantyylisiä, Fisher ehkä vähän paremmin itse juokseva, mutta molemmat hyvin samankaltaisia liikkumaan pocketissa. Kokemus ja oman joukkueen tunteminen on etuna Crocoille.

  Running back:

  + Crocodiles. Marshall on kentän paras RB, kiistatta. Royalsilla etuna on se, että laadukkaita RB:tä on enemmän, vaikka kukaan kolmesta maajoukkuepelaajasta ei olekaan Marshallin veroinen. Määrä ei tässä korvaa laatua, etenkään kun Crocodiles heittää enemmän kuin Royals. Royalsin etuna on se, että se tarvittaessa jaksaa juosta enemmän, kun vastuuta juoksuissa on jakaa useammalle pelaajalle.

  Wide receivers:

  + Crocodiles. Ehkä selvin etu mitä kentältä löytyy. Crocoilla on useita kovia laitahyökkääjiä, Royalsilla ei kokemusta oikein ole, eikä leveyttä.

  OL: Menee ehkä hyvin pitkälle tasan. Vaikea sanoa, koska viime viikon vastustajat eivät kummallekaan saaneet kunnon painetta aikaiseksi.

  DL: Royals. Pienoinen etu tässä Royalsille. Sai TAFT:ia vastaan annettua painetta jatkuvasti, ja monet pelaajat voittivat tuplauksenkin linjassa.

  LB:

  + Royals. Todella laadukas, nopea ja kokenut porukka. Pystyivät lentämään pitkin kenttää TAFTia vastaan, ja varmasti pystyvät haastamaan myös Crocojen hyökkäyksen, myös juoksupelin.

  DB:

  + Tasapeli. Royalsin safety-osasto on vahvempi, mutta cornerit saattavat olla paremmat Crocoilla. Royalsin cornerit ovat kokemattomia, mutta molemmat todella isoja ja vahvoja atleetteja. Heitä ei ole testattu kunnolla, mutta TAFTia vastaan pimittivät jenkkirissut todella tehokkaasti. Crocoilla taas ei ollut vastassa todellista haastetta Saintin puolelta, ja kokemusta löytyy corneripuolelta todella paljon enemmän.

  Valmennus:

  + Royals. Saavat pikkaisen altavastaajana olevasta joukkueesta enemmän irti. Crocoilla taas pelaajien oma kokemus tuo eroja kentällä, asioissa mitä valmennus ei pysty tarjoamaan.

  Kokonaisuutena näen heikoimmaksi osa-alueeksi Roalsin hyökkäyksen. Siinä on paljon uusia miehiä, kokemuksen puutetta, mutta paljon aineksia parempaan mitä ekalla kierroksella nähtiin. Kentän vahvimmat osa-alueet on aikalailla Royalsin puolustus ja Crocojen hyökkäys. Kaksi kentän vahvinta osaa samaan aikaan kentällä. Tästä tulee todella mielenkiintoinen kamppailu. Ottelu voi siis ratketa siihen, että Crocojen puolustus voittaa Royalsin hyökkäyksen. Spessuissa ei sinänsä ole isoja eroja, mutta ainahan siellä on yllätysmomentti olemassa.

  Vaakakuppi pikkaisen Crocojen puolella, sillä tasaisuutta löytyy sieltä enemmän, sekä ratkaisijoita hyökkäyksessä.

 • Ihan hyvää pohdintaa, mutta tuosta puolustuksen takakentästä aika erimieltä. Kuitenkin Crocojen takakenttä taitaa olla Suomen paras? Jos Vihreen alottavat safetyt on Juhani Koivumäki ja Tuomas Leinonen, niin aika kova saa olla vastustajan jos sen joku paremmaksi saa? Cornereina sitten Lester ja Haukkamaa sekä lisäksi Nätynki ja Ranskan poika. Sanoisin myös valmennuksenkin kääntyvän Crocoille. Tukimiehet ehkä se ainut Royalsin laariin menevä?

 • Aika kovat ovat myös Royalsin safetyt. Nicko Peterson on pelipaikallaan Ruotsin kiistaton ykkönen eikä Stacykään vielä mikään turhake ole. Ihan mielenkiintoista päästä vertaamaan Suomen ja Ruotsin parhaimmistoa.

  Cornerit tosiaan Vaasalla vielä kokemattomia, mutta nimet kannattaa ehdottomasti ottaa talteen (Amudeng ja Khalifa). Pelipaikallaan järkälemäisiä, mutta hyvin liikkuvia ja erittäin lahjakkaita urheilijoita molemmat.

 • Juuri noin, Royalsin safetyt voittavat vastustajaparinsa, siis Crocojen safetyt mennen tullen.

 • Jep, jep mennen tullen sekä vielä vähä palates ja sitten mä heräsin :D Miksköhän mulla on sellanen tunne, että perjantaina Vaasan takakenttä on täynnä ihmissoihtuja? Voi voi, olis jo perjantai niin saatais tähänki asiaan selvyys…

 • Jos Leinonen on safety, eikä corner, se ehkä hieman tasoittaa puntteja, mutta silti laskisin safetyt Royalsin eduksi. Kuitenkin Peterson on Ruotsissa MVP ja Thomas NFL:ssä leireillyt pelaaja, vaikka ikää on jo kohtalaisesti tullutkin. Cornerit taas on se kysymysmerkki, mikä voi aiheuttaa tuon deleten mainitseman ilmiön, ja myös se että Seinäjoella on useita heittokohteita Sottilairelle. Siinä vaaditaan jo hyvää heittotukea tukimiehiltä. TAFTia vastaan Royalsin cornerit saivat pimitettyä Cedric Johnsonin ja muut aika totaalisesti. Lisäksi kun Crocojen vahva juoksu pitää Royalsin puolustuksen varmasti nöyränä molempia uhkia vastaan, niin… saa nähdä. Kuitenkin Crocoilla on vastassa kaksi 190cm mittaista atleettista corneria, niin Sottilairelta usein nähtävät pitkät sivurajalle tulevat heitot on varmasti iso riski.

 • Tietysti Royalsin kannalta toivon, että Seinäjoella katsellaan kauden 2015 divari-esityksiä, ja verrataan Saintsin lauantain esitystä Royalsia silmälläpitäen. ”Saints voitti viime kaudella Royalsin kaksi kertaa, ja me voitettiin nyt Saints 100-0.”

  Kuten sanoin jo avausviestissä, vaakakuppi on Crocojen puolella, ja Royals saa todella vertyä parhaimpaansa, jos meinaa ottelun voittaa.

 • Vau, olen mykistynyt! Hämmästyttävää, kyllä ne Vaasassa vaan osaa :P

 • Kylläpä on helposti päästy Seinäjokisten ihon alle.

 • Pomppulinnakeskusteluun sen verran että Crocot näyttää hankkineen kunnon croco-pomppulinnan otteluihinsa. En tiedä onko ollut aiemmin mutta hieno on.

 • Oli jo viime vuonna, hieno on!

 • Mistä tämä negatiivisuus kumpuaa? Roaylsin analyysi oli harvinaisen objektiivinen. Sen mukaan peli on vielä pelaamatta ja kumpikin voi voittaa, vaikka Crokot ovatkin ennakkosuosikki. Täytyy kuitenkin olla joko sokea tai hyvin kapeanäköinen, jos ei näe Roaylsin tuomaa nostetta koko lajille. Ehkä sillä on ollut oma vaikutuksensa siihen, että niin Roosters kuin Crokotkin ovat ottaneet ison askeleen eteenpäin, vaikka tietenkin koko ansio siitä meneekin näille itselleen. Joku vain kylvää siemenen, jonka kasvusta muut ammentavat. Roosters on tehnyt sitä lajin alkuajoilta asti ja myös viime vuosina palauttaessaan Suomen takaisin lajin huipulle Euroopassa. Trojans näytti esimerkkiä pohjalta ponnistamisessa ja TAFT tulee olemaan vielä omalla tavallaan kannuste monille. Tämä laji on meidän kaikkien yhteinen lapsi. Eiköhän puhalleta samaan hiileen.

 • Kyllähän tietty vastakkainasettelu ja nokittelu kuuluu urheilussa fanikulttuuriin. Kun kurkistaa lätkän Jatkoaika.com keskusteluja niin siellä räiskyy mutta joutuu jäähylle jos räiskyy ala-arvoisesti. Oma juttunsa on sitten se, jos näitä kuittailuja kirjoittelee pelaajat… Sitten ollaan surullisella ja kapealla polulla.

 • Monilla joukkueilla ja seuroilla on otteluissaan ihan hienoaja juttuja tarjolla, niistä vain ei osata kertoa. Toinen juttu on oman lajin ja tekiémisen arvostaminen. Jos ei itse arvosteta, ei sitä tee muutkaan. Tänä päivänä peleissä peli on vain yksi osa tapahtumaa, vaikkakin tärkeä. Pomppulinnat yms. tuo yleisölle muutakin tekemistä ja ajattelemista sekä elämyksiä. Siinä uskon että jefulla on mahdollisuus mennä perinteisten lajien ohi tapahtumissaan. Tsemppiä kaikille kesän tapahtumien järjestäjille.
  Joo tuo ”iso Croco” on ollut Seinäjoella peleissä jo 2 vuotta lasten ja isompienkin riemuna.

 • Pomppulinnat ja muut lasten aktiviteetit mahdollistavat sen, että kokonaiset perheet voivat ja haluavat tulla paikalle. Suurin osa katsojista on juuri siinä iässä, jossa on nuori perhe ja lapsia. Toivon mukaan nuo tapahtumat luovat lapsille positiivisen kuvan lajista ja tuovat jatkossa niin uusia katsojia kuin pelaajiakin.

 • On Vaasa ihon alle päässy, jo 20v sitten. Verivihollisiahan tässä ollaan. Ei kait Cowboys-Eagles fanitkaan toisten seuroja kilvan kehu vaikka miten hyvää duunia tehtäis aidan toisella puolen? Joo ja en ole pelaaja ja enkä mitenkään edusta Crocojen virallista tahoa. Ihan puhdas fani!

 • Ymmärrän hyvin tuon naapurikilvan, mutta ajat ovat muuttumassa. Aika monet esimerkiksi ovat lakanneet urheilussa pitämästä Ruotsia vihollisena. Tämän vuoden kisoissa sekä Ruotsi että Venäjä antoivat Suomelle täyden kunnioituksen jo kisojen alussa. Jostain syystä meidän on vielä vaikea kannustaa Ruotsia ketä tahansa vastaan: jos ei me pärjätä, niin toivottavasti ei naapurikaan. MItä enemmän sitä ajattelee, niin sitä heikommalta itsetunnolta se tuntuu. Kyllä naapurien välinen ottelu voi olla kauden kohokohta ilman vihaa ja väheksyntääkin. Parhaimmillaan se on kovinta kisaa kentällä ja parasta kumppanuutta sen ulkopuolella. Miksei Vaasa ja Seinäjoki voisi esimerkiksi leireillä keskenään ja valmistautua yhdessä lyömään Roostersin?

 • Ei oikein kuvitelmissakaan voi loihtia mielikuvaa siitä, että HIFK:n ja Jokerien joukkueet olisivat valmistautuneet yhdessä lyömään Kärpät. Tai Ilves ja Tappara valmistautuisivat TPS:n nylkemiseen. Heimorajat ovat selviä kunhan ne pysyvät asiallisina. Potkupallossa (soccer) on ollut viitteitä epäasiallisesta naapuruudesta jollaista ilmiötä ei kaivata jefuun.

 • Kotijoukkueen otteluennakko: http://crocodiles.fi/edustus-uutiset/1031/kaikki-katseet-pohjanmaalle.html

  ”Royals on vilpittömästi paras juttu, mitä suomalaiselle jefulle on tapahtunut pitkiin aikoihin. ”

 • Hyvä kirjoitus ja analysointi. Crocojen puolelta ei onneksi ole näkynyt eikä kuulunut missään vaasalaisten aliarviointi, päinvastoin, kuten tuostakin jutusta näkee. Toivotaan nyt ettei perjantaina sada, kylmää lupaa, toistaiseksi ei ainakaan isompia räntäkuuroja. Vielä.

 • Pelaajat pelaa ja taustat tekee tausta töitä. Jos katsotte mitä tahansa ammattiurheilua, annetaan aina vastustajalle kunnioitus ja kehut. Tällä tavoin kehutaan myös omaa toimintaa.
  Kuka vaan huonon vastustajan voittaa, mutta hyvän voittamiseen tarvitaan jo taitoa.

 • No ei tuo crocojen ennakko ihan paskakaan ollut ;)

  Ottaisin vielä koppia tuosta Crocodilesin aiemmasta kirjoituksesta. KUNNIOITUS on nimenomaan se avainsana, millä tätä lajia kannattaa viedä Suomessa eteenpäin.

  On todella surullista lukea tälläkin palstalla kuinka ”joudutaan häpeämään” lajin puolesta kun TV-otteluiden taso ei muka ole riittävän korkealla. Mitä helvettiä!? Jenkkifutis on maailman hienoin laji ja Vaahteraliiga on parasta mitä sen puolesta Suomessa on tarjolla. Jos me, joille laji on ennestään rakas, häpeämme, niin miten voisimme koskaan saada uusia ihmisiä innostumaan siitä?

  Toinen asia ainainen vähättely, kun joku onnistuu tekemään jotain hyvää. On toki helpompaa yrittää vetää muita alas omalle tasolleen kuin kääriä hihat ja pistää itse paremmaksi, mutta kumpi vie lajia enemmän eteenpäin?

  Voin paljastaa pienen salaisuuden Vaasan ottelutapahtumasta. Ei ne pomppulinnat tai nyhtöpossut sitä tee mitenkään erikoiseksi, vaan sen tekevät ihmiset, jokainen joka toimintaan tavalla tai toisella osallistuu. Kaikki lähtee kunnioituksesta. Se näkyy luonnollisesti joukkueen tekemisessä, mutta kunnioitetaan myös katsojia, talkootyöläisiä, toimitsijoita… jopa vastustajia (kohtuudella tietenkin), mutta ennen kaikkea, kunnioitetaan lajia ja sitä omaa tekemistä. Ei pyydetä anteeksi omaa olemassaoloamme vaan uskalletaan mainostaa tuotetta sellaisena kuin sen itse koemme, Vaasan ja Suomen parhaana. Yllättäen, tuote myy.

  Tämä siis ketään väheksymättä. On todella hienoa, että tältä osin on syntymässä jossain määrin kilpailua. Kaikki, mikä lisää lajin kiinnostavuutta muualla Suomessa, vahvistaa samalla Royalsin toimintaedellytyksiä, luonnollisesti myös toisin päin.

 • En nyt ymmärrä miten Seinäjoen toiminta eroaisi tuon kunnioituksenkaan osalta Vaasasta. Vaasa ja Seinäjoki ovat jo historian valossa ”hieman” erilaisia kaupunkeja, en olisi edes voinut kuvitella, että jefu on edes laji jota Seinäjoen kaltaisessa kaupungissa edes harrastetaan. Tämä siis kun en vielä seurannut lajia. Vaasaan mieltää helposti vähän ”eksoottisempia” lajeja mitä Seinäjoella, eikä millään pahalla ketään kohtaan. Siksi on sitäkin hienompaa, että tällaisessa maalaiskaupungissa jefulla on kuitenkin näinkin iso kannattajajoukko ja pitkä historia korkeimmalla tasolla :)

 • Ei ollut trakoitus kohdistaa mitenkään Seinäjoen suuntaan, vaan kirjoitin ihan yleisellä tasolla. Nimimerkki ”Crocodiles” sivusi mieslestäni tärkeää teemaa, ja jatkoin siitä.

  Jos vertauskohtia haluaa hakea, niin ei tarvi lähteä Vaasasta kuin muutama vuosi taaksepäin. Royalsin Game Day Crew:ssä on tänäpäivänä enemmän väkeä kuin oman peliurani aikana koskaan Vikingsin kotipeleissä lehtereillä.

 • Ok Hökis :)

 • Kyllä taitaa Royals kuitenkin olla ennakkosuosikki. Ovathan he voittaneet kaikki ottelunsa, kun taas Crokot ovat voittaneet viimeisimmän ottelunsa. Lisäksi Royals ei ole koskaan hävinnyt Crokoille yhtään sarjapeliä. Ja jos jotain vielä pitää lisätä, niin Roaylsin päävalmentaja on vahvempi kuin yksikään Crokojen valmentajista. Luultavasti penkkaa enemmän kuin kukaan Crokojen pelaajistakaan. Tosin luultavasti enemmän kuin omatkaan pelaajat.

 • Oletpa nokkela

 • Royalsilla on ainakin paremmat makkarat otteluissa. Se on muuten fakta!

 • No nyt meni asiattomasta!

 • Tässä ottelu parissa on jo samaa henkeä kuin HIFK-Jokerissa aikoinaan! Hyvä hyvä tätä lisää suomi jefuun! =)

 • Royalsin hyökkäys pääsee eteenpäin, kun vaihtoi suomalaiset pois taitopaikoilta.

 • Crocot ei oo onneks ottanu niitä edes rosteriin

 • Hyvät on puolustukset, mut olis Crocojen pitäny pari-kolme TD:tä tehdä noista paikoista. Crocojen saksalainen WR ei saa mitään kiinni. Puoliajalla 10-6

 • Olipahan peli. Ja totuuden nimissä on sanottava, että Royals puolustus oli ihan oikeesti tosi kova. Vaikka siellä Croco-Wr:t tiputteli ja pompotteli palloja, niin olihan huikee suoritus molemmilta Vaasan nuorilta kornereilta. Hieman allekirjoittanut pettyi Crocojen hyökkäykseen, oli useaan otteeseen paikka naulata peli, mut ei! Royalsin nro 4 on eläin. Ylivoimasesti Vaasan paras. Crocoilta erottui useampi pelaaja: Thomas, Zacok, Lester, Robinson, Värinen, Koivumäki. Kakkososaa odotellessa, isoveli vielä määrää…

 • Paljon täällä naureskeltiin ennustuksilleni avausviestissä, mutta niin vaan lähes kaikki ennustukset osuivat oikeaan. Se oli se kahden TD:n ero ja Royalsin puolustus oli kova. Mutta Royalsin hyökkäys oli ennakoidustikin se mikä oli heikoin osa.

 • Miehekäs peli molemmilta! Crokot oli mielestäni parempi kuin viime vuonna, jopa paljon parempi ja molemmin puolin palloa. Roaylsin puolustus pelasi juuri niin hyvin, kuin oli odotuskin. Vastaavasti Royals-hyökkäyksellä oli juuri ne heikkoudet, kuin oli ennakkoon odotettavissa. Mutta Royalsille jäi hihaan hyökkäykseen vaikka kuinka monta ässää ja kun päästään pudotuspeleihin, niin kaikki on yhdestä pelistä kiinni. Roostersilla on nyt ainakin kaksi kovaa haastajaa.

 • tosin erot spessuissa oli aika huikeat, etenkin potkuissa

 • Aikamoinen tasoero joukkueilla, Seinäjoki pelasi enemmän itseään kuin Royalsia vastaan, ilmeisesti eka ottelu meni rissuilta liian hyvin, et tilastoja on katseltu viikko.
  Vaasaa tuskin tuolla hyökkäyksen valmentamisella nähdään pleijareissa, välillä kävi jo mielessä, että yrittääkö Royals edes voittaa, niin uskomattomia oli pelikutsut/pelaajavalinnat tilanteisiin.

 • @Wake up …Aikamoinen tasoero joukkueilla? Mitä kamaa oot vedelly? Sjoki potki tahallaan omaan nilkkaan ja Vaasa kompastu kömpelyyttään omiinsa? Taidat olla ryssätrolli.

 • Tuo peli olisi hyvin voinut olla 35-6 tai jopa enemmän. Olisi pitänyt olla. Niin monta varmaa maalia crocolaiturit onnistui tiputtamaan. Vaasalla taasen ei ole minkäänlaista hyökkäystä.

 • Palloja putosi paljon, mutta monet pudotuksista oli myös Royalsin puolustuksen hyvyyttä. Takakenttä ei päässyt palloon käsiksi, mutta olivat riittävän lähellä häiriten kiinniottoa. Olette siinä oikeassa, että Crocojen olisi pitänyt tehdä enemmän pisteitä, koska pääsivät koko ensimmäisen puoliajan hyökkäämään jostakin 30-jaardin linjalta, kun Royals oli jatkuvasti selkä omalla maalialueella. Silti, ei Crocot tehneet.

 • Mutta eniveis: jännä oli peli. Ja voitto on aina voitto, 2 pistettä lisää plakkarissa.

 • On ihan eri ottaa pallo kiinni 90-95%:n juoksuvauhdista, kuin 100-105%:n.

 • Seinäjoki voitti ku skooras enempi. Vaasa ei ollu lähelläkään skooraamista siinä mitta kaavassa kui krokot. Se o iha sama voittaako pisteellä vai sadalla ku se on VOITTO!!!

 • TAFT-Royals ja tässä pelissä on myös tullut ilmi, että hyökkäys joka lepää pääasiallisesti suomi RB:n varassa ei vaan tahdo riittää VL:ssä.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *