Crocodiles – 69ers

Viimeksi muokattu 3.4.2015 20:28 37

(8-2)

28

(4-6)

26
1 2  
19 9 28
26 0 26

27.8.2015 klo 18:30 Seinäjoki

Kaari

Crocodiles tiukkaan voittoon 69ersista

Gridiron Staff 31. elokuuta 2015 19:26

Helsinki 69ersilla oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa, mutta Crocodiles nousi viime hetkellä ohi.

Lue lisää

Kommentoi

 • Tästähän tulee mielenkiintoista ”pallottelua”

  http://www.sajl.fi/?x167512=4267471

 • Tästä tulikin kertaheitolla vähän mielenkiintoisempi matsi. Ei olisi mikään ihme vaikka Sixtarit onnistuisivat voiton raapimaan? Joka tapauksessa mukava nähdä Crocot kerrankin tv pelissä. Tästä nyt sitten Crocoille kolmen tv-matsin putki, eiköstä jookasta!

 • Crocotiilit on talousasioissa edelläkävijöitä ja ovat ottelun sarjapisteet myyneet hesaan.

 • Todella jännittävä ja mielenkiintoinen tämä huipputasokas lippulaivasarjamme Vaahteraliiga. Monesko läpsyttelypeli TV:ssä peräjälkeen tällä kaudella. Voe helevetti sentään mitä touhua… Eikö se riitä, että niitä Taft-pelejä on lähetelty tuskastumiseen saakka. Ja nyt sitten tämä. Hävetkää !!!

 • Ennen kauden alkua nämä joukkueet rankattiin sijoille 4-5, ottelu oli varmasti valittu sen tiedon mukaan, että tässä taisteltaisiin pleijaripaikasta.
  Jokatapauksessa peluuttaa krokot ketä tahansa, niin viikonvaihteen otteluista varmasti tasaisin.

 • En tiedä onko ihan järkevä ratkaisu Crocoilta pitää sivussa ykkösmiehiään. 69ers pelaa jo playoffpelejä ja tiukka lopputulos tai voitto antaisi joukkueelle paljon virtaa varsinaiseen välieräpeliin. Kauden eka peli ratkes ehkä enemmän sixtareiden sähellykseen hyökkäyksessä kuin Crocojen ylivoimaisuuteen. Sen jälkeiset pelit osoittavat ettei joukkuetta kannata aliarvioida.

 • Krokot vie kakkosillakin pelin selkeesti. Yhdellä miehellä ei liiga pelejä voiteta!

 • Jännä pelihän tuosta sitten tuli ja ei mikään yllätys. Oli melkosta muniin puhaltelua Crocojen pelin alkupuoli. Varsinkin puolustus nukahteli useaan otteeseen. Toki ryhdistäytyi sitten loppua kohden. Jos nämä kaksi kohtaavat välierässä, tuskin ihan samanlaista draamaa saadaan? Vaikka eihän sieltä kuitenkaan kovinkaan montaa ns. ykköskorin miestä Crocoilta puuttunut. Varmaan hieman eri asenteella kotijoukkuekin tulee välierään ja Pitt:n mukana olo tekee yllättävän paljon. Nissisen loukkaantumisen jälkeen Crocoilla ei ollut juoksu-uhkaa. Muuten jos vuoden tulokas ei ole b-junnu Filip Sacok, niin jotain on mennyt valitsijoilla väärin…

 • Laskiko Crokot sittenkin oikein, runkosarjan voitto olisi kaiketi livennyt käsistä tappiolla. Toki se olisi vaatinut Trojanssin ja Roosterssin voittoja.
  Oma veikkaukseni on että kun nämä kaksi kohtaa playoffeissa, niin ottelun alku tulee olemaan erittäin merkityksellinen, jos siinä Sikstarit saa onnistumisia tarpeeksi niin ottelusta tulee tiukka. Jos taas Crokot pääsee heti alusta hyvin liikkeelle niin ottelusta voi tulla likainen ja mahdollisuudet on isoonkin voittoon.
  Itseltäni meni tuo Nissisen loukkaantuminen ohi, mitä siinä kävi ja onko jotain ennusmerkkejä parantumisesta?

 • Tais Crocot aliarvioida 69ersin. Aika lyhyeen lopettivat pelinrakentaja kokeilunsa, kun sixtarit meni vauhdilla johtoon. Mielenkiintoinen peli tulossa ens viikonloppuna.

  Live-tilastoijille: Peliaika ois mukava saada näkyviin. Helpottais seuraamista.

 • Nissinen tais saada polveen osumaa ekalla neljänneksellä. Samantien kamat pois päältä ja jääpussi polveen. Kävelemään tais ainakin pystyä ja tuskin (toivottavasti) kyse ei oo mistään vakavemmasta? Vanha sotaratsu Ivalo hoiteli loppupelin rb:n hommia.

 • Olihan se ny selkee peli ettei sikstarit pysy ykkös miehien kään perässä. Thomas ei todellakaan ollu qb. Sikstarit on yhden miehen joukkue ja kestää tasantarkkaan ensimmäiset puoliajat ja se on nyt tänä kautena nähty monta kertaa. Toi niiden qb ei osaa heittää lyhyeen ollenkaan.

 • Kale, olet käsittääkseni oikeassa. Jos Crocodiles olisi hävinnyt eilen ja sekä Trojans että Roosters voittaisi viikonloppuna, kaikki kolme joukkuetta olisivat päätyneet tasapisteisiin. Myöskin keskinäiset ottelut on pelattu ristiin, jolloin vertailtaisiin keskinäisten otteluiden maalieroja, jotka ovat: Trojans +20, Crocodiles +17, Roosters -37 (olettaen että laskin oikein).

 • Sixtarit olis voittanut jos ymmärtäisivät kuinka pelikelloa käytetään mutta tyhmästä päästä kärsii koko joukkue

 • Ainakin eilisessä lähetyksessä sanottiin, että Crocoilla ei ollut merkitystä ottelulla. Tappiollakin olisivat runkosarjan ykkösiä.

  Olihan tuo 69ersin loppupeli aika surkuhupaisaa. Pelikellon kontrollointi onnetonta. Muodostelma, jota ei varmaan paljon oltu harjoiteltu. Ainakaan ei toiminut. Ja lopussa eivät ottaneet aikalisää, vaikka se olisi ollut mahdollista.

 • Liiton sivuillakin oli juttu missä crocodiles ilmoitettiin runkosarjan voittajaksi, ei tullu kellekään mieleen tarkistaa, ettei asia todellakaan ollut näin.

 • Onkohan uutisoija laskenut, että Crocodiles on pareittain katsottuna sekä Trojansia että Roostersia edellä maalierossa, mutta tosiaan kolmistaan jää kakkoseksi.

 • Jos tosiaan asia on noin, mitä spekuloidaan kolmen kärkijoukkueen tasapisteisiin päätymisestä, niin melkoiselta munaukselta Crocot säästyivät. On nimittäin pikkasen eri saada iso ja paha Rooosters välierässä vastaan kuin 49er/Butchers. Huh-huh, aika uskomatonta jos joka suunnasta on kuitenkin rummutettu Crocojen varmaan piikkipaikkaa ennen eilistä peliä? Voiko olla mahdollista?

 • Leikkaanpa tähän liiton sivuilta otteluohjelmasta viralliset (?) lopputulokset:

  Roosters – Trojans 21 – 57 (TRO +36, ROO -36)
  Trojans – Crocodiles 21 – 19 (TRO +2, CRO -2)
  Crocodiles – Roosters 24 – 0 (CRO +24, ROO -24)
  Trojans – Roosters 28 – 42 (ROO +14, TRO -14)
  Crocodiles – Trojans 31 – 27 (CRO +4, TRO -4)
  Roosters – Crocodiles 38 – 29 (ROO +9, CRO -9)

  Summiksi tulee TRO +20, CRO +17, ROO -37, kuten tuolla ylläkin laskin. Veikeää uutisointia, tosiaan.

  Vielä lainaus kilpailusäännöistä. On toki mahdollista, että kilpailusäännöissä ”maalilla” tarkoitetaan TD:tä, jolloin mun laskelmat on vääriä.

  Jos kahdella joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen
  sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
  2. Keskinäisten otteluiden maaliero

 • Kilpilusäännöistä kopioituna:

  ”Jos kolmella tai useammalla joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden voittoprosentti
  2. Keskinäisten otteluiden maaliero
  3. Keskinäisissä otteluissa päästetyt pisteet – keskiarvo
  4. Jne…
  Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden sijoitus on selvinnyt tarkastelussa. Jäljelle jäävien joukkueiden osalta tarkastelu aloitetaan uudestaan kohdasta 1. eikä tällöin enää huomioida edellisessä tarkastelussa poistettuja joukkueita.”

  Tosin kaikilla sama voittoprosentti, eli ratkaisu menis kuitenkin tuon maalieron mukaan.

  (Tää nyt vaan tällasta puolipilkkujen tekoo pilkun kanssa. : ) )

 • Äh joo, mä vahingossa leikkasin väärän kohdan kilpailusäännöistä, kiitos kun korjasit. Lopputulokseen virheellä ei onneksi ole vaikutusta :)

 • ”Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden sijoitus on selvinnyt tarkastelussa. Jäljelle jäävien joukkueiden osalta tarkastelu aloitetaan uudestaan kohdasta 1. eikä tällöin enää huomioida edellisessä tarkastelussa poistettuja joukkueita.”
  Maalierolla ratkennut siis se että ROO tiputettu ensin ja sen jälkeen lähdetty alusta? Tällöin CRO ja TRO keskinäiset tasan ja maaliero CRO hyväksi eikö?
  Jos näin niin silloinhan eilisellä ei merkitystä vaan kuten jo aiemmin todettu CRO varmistanut runkosarjan voiton jo aiemmin.

 • Juuri näin kuten edellä mainittiin, eli avain tässä on tuo viimeisen pudottaminen pois ja sen jälkeen kahden parhaan vertailu. Sehän tässä heilauttaa järjestyksen erilaiseksi kuin kolmen joukkueen vertailussa.

 • ”Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden sijoitus on selvinnyt tarkastelussa.”
  Itse tulkitsin tuon kohdan niin että kun tuossa ratkeaa kaikkien kolmen joukkueiden sijoitus kerralla, niin ei tarvita mitään toista tarkastus kierrosta. Ei tuossa puhuta mitään että se viimeinen putoaa pois. Jos esim yhdellä olisi kahta muuta parempi maaliero ja näillä kahdella olisi sama maaliero niin jäljelle jäisi kaksi viimeistä ja parhaan maalieron omaava joukkue olisi sijoitettu näiden kahden yläpuolelle.

 • Kakkoskohdan jälkeen ketään ei jäisi piste-ero vertailussa tasapisteisiin, eli kaikkien sijoitus olisi selvä, ketään ei tarvitsisi pudottaa pois.
  Aikamoinen kalabaliikki vältettiin viime hetken potkumaalilla.

 • Tästä tuli jonakin vuonna väännettyä asian tiimoilta aika tiukkaan Liiton suuntaan, en muista vuotta tai edes seuroja mutta sääntötulkinta vaihtui vielä ottelupäivän aikana. Taisi tosin olla eka kerta kun ko. systeemiä käytettiin tositilanteessa. Mutta nimenomaan niin toimittiin että kun yksi saadaan poistettua niin homma alkaa alusta jäljelläolevien joukkueiden kesken.

  Mutta. Mielestäni ”poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden sijoitus on selvinnyt tarkastelussa” on epäselvä. Kuten Kale toteaa niin sijoitushan selviää kaikkien osalta maalieroa tarkasteltaessa. Ja lauseessa nimenomaan monikko = voi poistaa useampiakin kerralla, mihin silloin tarvitaan jatkotutkimuksia?

  Lisäksi tuossa pitäisi olla selkeästi onko poistettava(t) joukkue(et) muita parempi(a) vai huonompia = tilannehan on käänteinen jos ko. tilanteessa määriteltäisiin tippujajoukkue. Nythän maalieron perusteella voitaisiin tiputtaa tarkastelusta ensin joko paras tai huonoin, olettaen siis että voimassa on edelleen tulkinta että tarkastelusta tippuu yksi kerrallaan.

 • ”SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2015
  Hyväksytty syysliittokokouksessa 30.11.2014”

  Kauden 2016 kilpailusäännöistä päätettäessä tuo olisi helppo korjata selkeämmäksi.

  Esimerkiksi: ”Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen parhaiten (tai huonoiten) sijoittunut joukkue. Jäljelle jäävien joukkueiden osalta tarkastelu aloitetaan uudestaan kohdasta 1. eikä tällöin enää huomioida edellisessä tarkastelussa poistettuja joukkueita.”

 • En mä kyllä tuossa näe mitään ongelmaa. Laitetaan joukkueet järjestykseen tietyn tarkasteluperusteen mukaan, jos ei selviä siirrytään seuraavaan tarkasteluperusteeseen. Jos on neljä joukkuetta joiden maalierot ovat (kaikilla keskinäiset voitot ristiin= sama keskinäisten otteluiden voitto prosentti) : A +5, B +3, C +3, D +1 Maaliero tarkastelussa selviää että A sijoittuu parhaiten ja D huonoiten jäljelle jää B ja C jolloin alkaa uusi kierros. Jos C:llä olisi maaliero +1 niin A olisi näistä paras B toiseksi paras ja C&D joutuisi uudelle kierrokselle jossa ratkaistaisiin näiden keskinäinen sijoittuminen.
  Mielestäni tämä on oikein hyvä näin. Turha sitä on aina aloittaa alusta kun yksi saadaan selville, kun on systeemmi jolla erittäin harvoin jää joukkueita enää jäljelle, kuitenkin tästä pienestä mahdollisuudesta johtuen on oltava säännöt miten edetään.

 • Taidat olla kurinpitovaliokunnasta kun millekään joukkueelle ei saa tulla paha mieli miinuspisteistä :-).

  Eiköhän joukkueiden keskinäisten maalisuhteiden summasta pidä tulla nolla, ts. +5, +3, -1, -7 jne.

  (joojoo itse asiaan tällä ei ole mitään vaikutusta, piti nyt vaan päästä pätemään)

 • Miten voi olla mahdollista, että Liitto on yli 2vko sitten julistanut crocot runkosarjan voittajaksi ja ilmoittanut vielä seuroille, että crocot voittajana pelaa välierän lauantaina. Jos tuossa nyt oli mahdollisuus, että Turku olisi voinut vielä menne edelle. Tässä oli kyllä ainekset suuremman luokan hässäkkään.

 • Helposti.com

 • Tuo sääntökirja on riittävän yksiselitteinen, kuten aikaisemmin todettiin: Roosters tippuu pois ensimmäisellä tarkastelukierroksella. ”Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden
  sijoitus on selvinnyt tarkastelussa. Jäljelle jäävien joukkueiden osalta tarkastelu aloitetaan
  uudestaan kohdasta 1. eikä tällöin enää huomioida edellisessä tarkastelussa poistettuja
  joukkueita.”

  Jäljelle jää Crocodiles ja Trojans, joista Crocodiles voittaa keskinäisen ottelun maalierolla (tarkastelussa poistettua joukkuetta ei enää huomioida).

 • Sääntökirja on tosiaan yksiselitteinen, jos sitä osaa lukea.
  Toisen kohdan jälkeen (piste-eron) jälkeen kaikkien sijoitus on selvinnyt, eli ketään ei tarvitse poistaa.
  Tarkastelu aloitetaan uudestaan vain jos joukkeiden välille ei saada eroa, esim. Maalisuhde olisi tasan.

 • Arvon matemaatikko: Itse olen jonkun verran matematiikkaa opiskellut ja en voi mitenkään ymmärtää mielipidettäsi. Maalierotarkastelussa selviää kaikkien sijoitus. En tiedä missä olet opiskellut mutta suosittelen jatko-opintoja, mikäli et huomaa ero luvuissa 20 ja 17.
  Onneksi kuitenkin Crokot hoiti 69ersin niin ei tule itkuisia viestejä Pohjanmaalta!

 • Kyllä se menee juuri kuten matemaatikko sanoi… Hän ei tarvitse jatko-opintoja! Seinäjoki oli jo varmistanut voiton. Kolmesta tippuu ensin Roosters ja kahdesta jäljelle jääneestä crokot on parempi…

 • ”Kun kolmea tai useampaa tasapisteissä olevaa joukkuetta asetetaan paremmuusjärjestykseen edellä mainituin tavoin poistetaan tarkastelusta aina jokaisen tason jälkeen ne joukkueet, joiden sijoitus on selvinnyt tarkastelussa.”

  EPKU ja muut hänen kanssaan samaa mieltä olevat tuntuvat olettavan, että tämän virkkeen perusteella pudotetaan nimenomaan heikoiten pärjännyt Roosters pois Trojansin ja Crocodilesin jatkaessa ”toiselle kierrokselle”. Mutta huomatkaa: eihän säännössä sanota missään, että vertailusta poistettaisiin nimenomaan hännille jäänyt joukkue. Miksei poisteta parasta joukkuetta? Tarjoamallanne logiikalla voimme yhtä hyvin poistaa vertailusta kierroksen 1 jälkeen Trojansin, koska ”selvästi” sen sijoitus on näistä kolmesta selvinnyt :) Eli Trojans ykkönen, Crocodiles kakkonen, Roosters kolmonen? Eikös vain? ;) Käytin vain teidän logiikkaanne.

  Toisin sanoen on selvää, että lukuja +20, +17 ja -37 vertaamalla saadaan vertailu päätökseen, eikä seuraavia kierroksia tarvitse käydä. On taivahan tosi, että mikäli Crocodiles olisi hävinnyt 69ersille, Trojans olisi voittanut runkosarjan.

 • Sivuhuomiona Facebookin SAJL:n nimissä kirjoittava toimittaja oli myös sitä mieltä, että uutisointi Crocodilesin runkosarjan voiton varmistamisesta ennen viimeistä kierrosta oli väärin.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *