Naisten MM-kisat käynnissä

Gridiron Staff 3.8.2022 22:17 38 kommenttia

Keskustele aiheesta tässä ketjussa.

Kommentoi

 • Keskustelua naisten MM-kisoista voi jatkaa tässä ketjussa.

  Aiempi meni lukkoon, koska spammin määrän vähentämiseksi yli vuoden vanhoihin ketjuihin ei voi kommentoida, ja ko. ketju oli julkaistu sattumoisin juuri vuosi sitten.

 • Suomen naisille tän päivän matsista, sehän oli kovaa vääntöä. Ylpeitä saavat olla naiset suorituksestaan!

 • Naiset pelasi upean matsin! Jenkit on edelleen liian kova, mutta varmasti säikähtivät suuresti, pieni ja sinnikäs Suomi tuli, johti, taisteli ja kaatui hyvä taistelun jälkeen. Hatun osto.

  Puolustus eteenkin pelasi huikean matsin, Essi Saastamoinen käytännössä taklauksillaan pysäytti Jenkkien juoksemisen. Saastamoisen pelinluvusta ja juoksukulmista voisi miehetkin ottaa oppia ;) Hattua päästä koko jengille.

 • Tuli muuten mieleen kun mainittiin joku joukkuekaveri lähetyksessä, että miksei Olavuo ole joukkueessa?

  Eikö äidin vaikutusvalta yltänyt päättäjiin, vai olisiko niin että kaiken mediahaputuksen takana olisikin oikeasti iso kupla ja yksinkertaisesti neiti ei olekaan mikään sateentekijä mitä myyttiä SAJL yrittää hänestä luoda?

 • Niin, tai sitten valittiin joukkueeseen, mutta hänellä on nilkka sökönä. Urpolla on urpot ajatukset, ihan luonnollista.

 • Noh jos sormia halutaan osoitella Essi Söderholm hävisi pelin siinä vaiheessa kun muffasi puntin kuin mikäkin rähmäkäpälä. Siihen asti suomi oli mukana ja edellä. Ilman tuota tarpeetonta mokaa Suomi olisi taistellut ottelun voitosta mutta Essi käänsi ottelun jenkeille…

 • Pelissä sattuu ja tapahtuu, ja yksittäistä pelaajaa on turha alkaa osoittelemaan. Ei tuo peli tuohon muffiin kaatunut, vaan USA:n puolustus onnistui toisella puoliajalla paremmin Suomen hyökkäyksen pysäyttämisessä. (Ja hidastuksen perusteella muffattu pallo näytti vielä pomppaavan toisen suomalaispelaajan jalasta Söderholmin ulottumattomiin.) Suomalaisten esityksen lisäksi brittien voitto Kanadasta näyttää naisten tason tälläkin mantereella (ainakin joissain maissa) olevan nousussa. Mielenkiinnolla odotan tulevaa Kanada-matsia.

 • Olet nimimerkkisi arvoinen. Mistä kaltaisiasi typeryksiä löytyy. Mainitsemasi henkilö on kisoissa mukana täysillä, mutta kipsi jalassa. Jos ei tiedä asioita mitään kannattaa pitää turpa kiinni.

 • Viimeinen neljännes olisi pitänyt pelata paremmin. Hyökkäyksen pelikutsut ennalta arvattavissa, Tytti juoksee tai heitetään kolmannella downilla vasemmalle ulospäin suuntautuva kuvio.
  Ei heitetä toisella downilla helppoa flat-kuviota vaan yritetään pitkää heittoa jossa on kaks takakentän puolustajaa valmiina odottamassa. Ollaan kahden maalin takaa-ajo asemassa, niin puntataan.
  Enemmän laittasin epäonnistumiset jos näin voi sanoa valmennuksen piikkiin.
  Hieno taistelu ja mahtavaa puolustamista.

 • Suomen downit:
  1st – run 18, pass 1
  2nd – run 13, pass 3
  3rd – run 5, pass 6
  4th – run 0, pass 1
  Total – run 36, pass 11
  Eikö Suomella todellakaan ollut linjaa joka antaa heittosuojaa, QB:ita jotka osaavat heittää palloa ja rissuja jotka niitä saavat kiinni? Vai luottiko OC näin sokeasti juoksuunsa, joka toimi heikkoa Ruotsia vastaan, jolloin kahdella ekalla downilla OC kutsui 44 juoksupeliä ja 8 heittopeliä.

  Hyvin vaikea on myös ymmärtää että lähdetään punttaamaan ottelun ratkaisuhetkillä vaikka ollaan kahden scoren päässä eikä oltu edes pahasti omassa päässä kenttää.

  Kuka muuten kutsui Suomen hyökkäyksen pelit? HC itse?

  Kaikki kunnia pelaajille jotka antoivat varmasti kaikkensa pelaajille, mutta ennalta-arvattavat hyökkäyksen pelikutsut ja special teams ratkaisivat pelin.

 • Voisi lisätä vielä sen että Suomen D boksi oli erinomainen. Päästi juosten 106 jaardia, nettona 100 jaardia, keskiarvolla 3.8 ja pisin juoksu vain 15 jaardia. Jenkkejä vastaan.

 • Ihanaa nähdä kun menee herne nenään.

  Minähän nimenomaan kysyin missä neiti hienohelma on. Ei mulla ole noista mitään tietoa. Se vaan kun menee noihin provoihin niin helposti 🤣

  Mutta eilinen peli osoitti, että suomesta löytyy aika monta parempaa pelaajaa kuin Alavyö. Jostain kumman syystä vaan hänen tekemisiään rummutetaan.

 • En tiedä miksi sinua risoo se että Nana Olavuosta on tehty juttua jopa Hesarissa. Jefusta ei kovin paljon juttuja ole kirjoitettu, niin luulisi kaikkien juttujen olevan plussaa. Tänä vuonna on naisista medeiamuurin rikkonut Tytti Kuusinen. Nostaako hänestä uutisoiminen pahan mielen pintaan?

 • ..

 • ”Eikö Suomella todellakaan ollut linjaa joka antaa heittosuojaa, QB:ita jotka osaavat heittää palloa ja rissuja jotka niitä saavat kiinni?”

  Kyllähän tuo heittopeli on Suomen naisjefun heikkoja kohtia. Useimmilla näkemilläni naispelinrakentajilla on isoja puutteita heittotekniikassa. Johtuuko siitä ettei pienet tytöt heittele kiviä, keppejä tai palloja samalla tapaa kuin pienet pojat, eikä tytöille synny samalla tapaa luontaista heittotyyliä kuin pojille. Tämä siis ihan mutuna heitettynä, ilman luontaista heittotyyliä…

 • Kannattaisi katsoa peli eikä arvostella statsien perusteella.
  Vinkki: kiinnitä huomiota jenkki DB tekemisiin ja ihmettele sitten miksi ei heitetty

 • Essi on joukkueen sielu ja sydän ♥️

 • Essi Saastamoinen voisi varmasti pelata miesten joukkueessa divarissa. Siitä tulis varmaan näkyvyyttä lajiinkin. Mestiksessä pelasi se wickenheiser tai mikälie ja oli iltasanomissa etusivulla, sama oli myös noora rädyn pelatessa mestistä.

  Toki lätkä on lätkää, mutta olisi mahtavaa ja menisin paikan päälle katsomaan jos essi pelaisi esim bearsin tuki”mieheneä”

 • Wickenheiser oli poikkeus, eikä hänenkään fysiikka riittänyt Mestikseen. Räty on eri tilanteessa, koska maalivahdin fysiikkavaatimukset ovat hyvin erilaiset. Jefu on lätkää fyysisempi laji, ja varsinkin boksissa valitettavasti miesten ja naisten fyysiset erot tulisivat pahasti esiin.

 • Taasko sä olet vääntämässä jotain lätkästä. Eikös toi pitänyt loppua.

 • Pikku kevennyksenä, eikä kukaan saa loukkaantua.

  Eihä bearsin nykyistenkään tukimiesten fysiikka riitää tällä hetkellä :)

 • En minä aloittanut, se oli toi toinen! Ja jos ei se lopu, niin sitten se jatkuu!

 • Vaikka Essi on aivan ylivertainen naisfutari, niin LBn paikalla miesten peleissä ei olisi mitään jakoa. Ei edes alemmissa divareista. Eikä itseasiassa pärjäisi fysiikan puolesta millään paikalla miehiä vastaan. U15 pojat pistäisi naisten majua kuokkaan.

  Eikä nyt ole tarkoitus viedä naisfutareilta mitään pois, nämä vaan on faktoja. Aivan älytöntä lähteä tälläistä edes miettimään. Naisten futis on mennyt kovasti eteenpäin Suomessa ja se on erittäin hienoa! Niinkuin tuli sanottua, Saastamoinen on aivan huikea (Suomen paras) naisfutari ja toivotaan että se pronssimitali sieltä tulisi.

 • Esim. lätkässä ja futiksessa 15v poikien seurajoukkueet voittavat naisten maajoukkueet. Kertoo siitä missä mennään fysiikkaeroissa ja siitä miten naiset niissä pärjäävät. Mutta ei se tee esim. naisten jefusta tai majusta sen huonompaa.

 • Kuusisen näkyvyys on tullut peliesityksillä, ansaitusti.

  Alisyön näkyvyys taas… no tällä kertaa ei nyt pappa petalar vaan mamma…

 • nimitellä, miksi ei voi puhua ihmisistä ihan omilla nimillä. Ja eikös tää Olavuokin pelannu jenkeissä ihan menestyksekkäästi tällä kaudella? Sitä, että pitää melua tekemisistään somessa kutsutaan brändäämiseksi ja lisäksi osa ihmisistä tykkää somettaa paljon. Jos haluaa isoihin lehtiin edes Suomessa on itsensä tehtävä tiedetyksi, mistä ne toimittajat muuten tietää soittaa? Ilmeisesti Olavuokin tekee/ aikoo tehdä ihan uraa jefupelaajana joten ymmärrettävää toimintaa.

 • Onko Räty Suomen ainoa QB? Jos joskus niin NYT vaihto. Rädyn heitto on to-del-la hidas ja myös voimaton, ei ole sattumaa että inttereitä tulee solkenaan. Jos pelinrakentajaa ei pysty vaihtamaan (!!!???) niin unholaan koko touhu ja pelkkää juoksua loppumatsi, valmennus perkele! Kamaan mimmit!

 • Onnittelut Suomen naiset! Voitettu pronssi vaikka hyökkäyksen pelinjohto pitkään näytti yrittävän aivan muuta lopputulosta. Hyvä tuli.

 • Hienoa nähdä naisten nousevan tappioasemasta johtoon ja uudestaan voittoon!

  (Ja toisella puoliajalla Rädyn heitotkin osui paremmin kohdilleen.)

  Lopussa ihmetytti miksi kello jäi käymään vaikka Kanadan rissu meni kopin jälkeen ulos sivurajasta. (Ainakin hidastuksessa näytti siltä.)

  Vielä enemmän ihmetytti ettei Kanada käyttänyt lopussa aikalisiä, vai oliko Ruudussa virheellisesti pari aikalisäpallukkaa jäljellä.

 • ”Lopussa ihmetytti miksi kello jäi käymään vaikka Kanadan rissu meni kopin jälkeen ulos sivurajasta.”

  No se kello jatkaa käymistä sen takia että jos kentällä lakipiste on pidemmällä kun mistä on työnnetty ulos, niin se lakipiste jää voimaan, ja kun se on ollut kentän puolella niin silloin luonnollisesti se pelin päättymispiste on kentällä eikä kentän ulkopuolella.

 • >> @Onnittelut naisille: Ok, mutta kerrotko vielä tietämättömälle mitå lakipiste tarkoittaa.

 • Jos etenet johonkin pisteeseen kentällä ja jos siitä lähtee puolustus työntämään taaksepäin, katsotaan se etenemispiste siihen kohtaan mihin olet edennyt eikä siitä mihin puolustus on sinut takaisin työntänyt.

  Eli jos etenet kentällä siihen pisteeseen ja sinut työnnetään takaviistoon kentältä ulos, katsotaan etenemisen päätyneen siihen pisteeseen mihin kentällä on edetty, eikä siihen pisteeseen mistä on työnnetty ulos.

  Ja koska se edetty piste on siellä kentän puolella, niin silloin se pallo spotataan siihen kohtaan mihin on edetty ja kello jää käymään. Sen takia kannattaakin pallonkantajan juosta ulos kentältä joko etuviistoon tai sitten jos jostain kumman syystä haluaa mennä taaksepäin niin omatoimisesti eikä vastustajan työntämänä.

 • Tuomari näytti selkeästi, että kello pysyy käynnissä. Kanadalla oli aikalisiä, ainakin edellisen kanukkien aikalisän kohdalla tuomari sanoi että oli heidän ensimmäinen. Järkyttävää valmentamista, jos oli aikalisiä käytössä ja tupeksittiin vika drive. Jos taas ei osata katsoa tuomareiden käsimerkkejä, ja luullaan asioita, sekin on järkyttävää valmentamista.

 • >>@Onnittelut naisille: Kiitos!

  Ja livetilastojenkin mukaan kanadalaisilta jäi kaks aikalisää käyttämättä…

 • Ihan tarkkaan ottaen kai kysymys on siitä, että peli päättyy, kun eteneminen pysäytetään. Jos eteneminen pysäytetään ennen kuin pelaaja ylittää sivurajan, peli on päättynyt kentän puolella, jolloin kello käy. Tätä kai haettiinkin, mutta vähän eri sanoituksella.

 • SSI, or SSDI, is a nationwide regimen that starts cash to blind below aged sixty-five that are get offered a job resulting from a disability. some of us could guess that the strategy are not an obstacle for every handicapped individual to be accepted for social securtiy financial help. Guess what?, the dark reality is result. Out of the millions of SSI help requirement forms that are offered to the Social Security Administration every month, a mere 33% will be approved in the first stage of the claim schedule. This necessitates that a handicapped person is going to necessitate an the best SSDI attorney in El Paso, New Mexico to make it easy for anyone with the complexities of your file.  I have been a lawyer for 10 years and my sister is also a lawyer and is an expert in similar echelons of SSI law as relatives I mentioned. In fact mom and dad are also attorneys and our entire geneology are consumated to helping to guard the rights of disabled all walks of life here in the USA and helping everyone in Tx and New Mexico. If you are a unfortunate citizen or have a co worker or know of a person that could use help with their ssi claims or could use a SSI trial attorney if you could please take a checkout this site as there could be a lot helpful information on it that will benefit you or friends.   nancy cavey attorney in Las Cruces, New Mexico

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *