Roosters kohtasi saksalaisen Unicornsin Velodromilla

Gridiron Staff 23.4.2022 11:58 102 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Kansainvälinen ystävyysottelu pelattiin lauantaina. Vierailija Unicors vei ottelun selkein lukemin.

Vaahteraliigan kakkoseksi rankattu Helsinki Roosters mittaa kevätkuntoaan kivenkovaa sparraajaa vastaan. Lauantaina kansainvälisessä ystävyysottelussa pallon toiselle puolelle asettuu Schwäbish Hall Unicorns Saksasta. (lähde: vaahteraliiga.fi)

PÄIVITYS: Jari Turusen ottamia kuvia löytää täältä.

Kommentoi

 • Tiukka matsi olis voinut kääntyä ihan kummalle vain

 • Se oli kovin yksipuolinen näytös, mutta kiva oli nähdä GFL-joukkue Suomessa.

 • Aika odotettu lopputulos. Saksalaiset selvästi edellä, mutta muutamia valonpilkahduksia näkyi nuorentuneelta Roostersilta. Mielenkiintoista nähdä minkälaisen vastuksen vaahteraliigajoukkueet kesällä tarjoavat sakemanneihin verrattuna.

 • Olipas kyllä kokonaisvaltaisesti paska Roosters tänään liikkeellä. Saksalaiset oli selvästi hyviä mutta tuo Roo näytti siltä että edes playoff paikka vaahterassa ei ole varma. Tämän perusteella uskallan sanoa ainakin sen että stafin kuninkuus on Wolvoilla tänä vuonna

 • Aivan loistavaa, että keskustelun aihe muuttui ja olen nyt viides kommentoija enkä aihealueen kymenestuhannes. Onko tää sivusto heräämässä? …muunkin kuin keskustelupalstan osalta? Olis kyllä hienoa jos siihen voimavaroja löytyis.

 • Lopetan Vaahteraliigan seuraamisen.

 • Roosters oli omalla tasollaan.
  Unicorns oli omalla tasollaan.

  Ikävä kyllä nämä tasot eivät ole samat.

  Joka vielä kuvittelee Roostersin olevan Euroopan top 10 joukkue pohtinee uudestaan. VL taso on GFL2 taso.

  Miksi? Koska kotimaiset pelaajat. GFL kotimainen on helposti meillä vahvistus, etenkin linjassa. Vain muutama suomalainen kykenee pelaamaan GFL edes heidän kotilaisten tasolla (Kyei, Sagne jne)

  Panostakaa valmennukseen ja kotimaisuuteen, lopettakaa import-ralli. Tapatte maajoukkueen.

 • Suomesta löytyy 10 parempaa joukkuetta kuin Roo

 • ”Panostakaa valmennukseen ja kotimaisuuteen, lopettakaa import-ralli. Tapatte maajoukkueen.”

  Import-ralli tappaa suomalaisen jenkkifutiksen, ei ainoastaan maajoukkuetta.

 • Vastus oli aivan euroopan huipulta, mutta tapa millä selkäsauna tuli ei lupaa hyvää Roostersille. Hatun osto siitä, että Roosters näyttäisi ”paikanneen” runsaan lopettajakaartin kotimaisilla nuorilla, tosin moni vaikuttaa olevan aivan liian suuressa roolissa. Eipä nuo ulkomaanvahvistuksetkaan kovin kummoisilta vaikuttaneet.

  Unikornit (on kova jengi joo) sai Roostersin näyttämään todella heikolta about joka osa-alueella. JOS Roosters pelaa kotimaan kauden tuolla rosterilla ennustan, että että että sarjasta lähtö on lähempänä kuin playoffit. Liigan taso ei ole voinut pudota radikaalisti viime vuodesta, eihän?

 • Kyllähän Roostersin rosterista voi tehdä johtopäätöksiä vertaamalla sitä viime vuoden vastaavaan. Odotuksia on madallettava aiempiin vuosiin. Toisaalta, mikä tahansa muu joukkue olisi saanut laittaa lapun luukulle menetettyään yhtä paljon pelaajia ja vielä parhaasta päästä. Puolensa ja puolensa.

 • Ihan tervettä kehitystä Roostersissa. Rebuild tarkoittaa juniorien systemaattista sisäänajamista. Ei vanhojen kaakkien kaapimista kentille kuten Butchers viime vuonna. Hienoa että maltetaan tehdä omaa juttua eikä osteta rosteria täyteen importteja. Ja onhan Ruotsin sarjan päätyttyä maajoukkuemiehiä vapautumassa loppukauden peleihin kukoissa joten ei kannata vielä dumpata joukkuetta.

 • Suomessa olisi muillakin joukkueilla ihan yhtäläinen mahdollisuus pelata huippujoukkueita vastaan harjoitusmatseja. Paljonko on näkynyt?

 • Crocojen u20 jengi on huhujen mukaan seuraava luovuttaja.
  Kymmenen täynnä tälle keväälle.

 • Taitaa ecgeen 2 divari luovutus olla lähempänä.

 • Näyttää Roostersin U20 vieneen Royalsia 50 -21. Olikohan pelissä montakin eilen sakemanneja vastaan pelanneista?

 • Butchers kyllä peluutti enemmän junioreita viimekaudella kuin Roolla oli edes kokoonpanossa eilen. Ja vanhoja kaakkeja siellä ei ollut tietääkseni yhtään ellet meinaa että vanha kaakki on 90 luvulla syntynyt…

 • Yleensä luovutetaan rosterin kapeuden takia.
  Crocoilla näyttäisi nettisivujen mukaan olevan 43 pelaajan rosteri, joten hieman kyseenalaiselta huhu vaikuttaa, mutta on kai sitä erikoisempiakin asioitatapahtunut.

 • En tiedä poikien syntymävuosia, mutta herrat Kontiainen, Kurvinen ja Lautala eivät taida olla sieltä nuorimmasta päästä. Eiköhän noista ainakin joku ole syntynyt ennen 90-lukua…

 • Kannattaa käydä kurkkaamassa Roon edustuksen rosteri, niin siellä on kyllä jäätävä määrää 2000-luvulla syntyneitä omia junnuja. Jopa 2004 syntyneitä useampi.

 • Eli kolme vanhempaa konkaria yli 40:stä pelaajasta määrittää ettei junnuja ajettu sisään? Ok selvä..

 • ”Butchers kyllä peluutti enemmän junioreita viimekaudella kuin Roolla oli edes kokoonpanossa eilen. Ja vanhoja kaakkeja siellä ei ollut tietääkseni yhtään ellet meinaa että vanha kaakki on 90 luvulla syntynyt…”

  ”En tiedä poikien syntymävuosia, mutta herrat Kontiainen, Kurvinen ja Lautala eivät taida olla sieltä nuorimmasta päästä. Eiköhän noista ainakin joku ole syntynyt ennen 90-lukua…”

  Kolme on enemmän kuin nolla. Toivottavasti selvitti asian. Jos ei, niin eipä sille sitten mitään voi.

 • To all Fresh. Roosterssin rosterissa on 2004 syntyneitä junnuja 15.
  Suomessa ei taida olla montaakaan seuraa joilta edes löytyy 15 -04 ikäistä?
  2000 luvulla syntyneitä on rosterissa 30.
  Roosters näyttää taas muille mallia kuinka junnuja tuodaan edustukseen sisään.

 • Crocoilla taitaa olla 2004 syntyneitä junnuja 11 kappaletta rosterissa, 2000-luvulla syntyneitä suomalaisia 20 kappaletta. Viime vuonna 2004 syntyneitä oli 6 kappaletta ja heistä jokainen myös oli kentällä enemmän kuin vain kerran pari pyörähtämässä.

 • Liigassa ei taida olla kilpasarjaa sille kenellä on eniten junnuja. Kiva on että joukkueet tuo niitä nuoria mukaan pakosta tai harkiten. Täälä tuntuu välillä nostavan päätä import asiat ja sitten junnu asiat. Koskahan päästään muihin liigajoukkueen peliin vaikuttaviin asioihin. Valmentajat, olosuhteet, huolto, julkisuus yms. Näistäkin voisi rakentaa oman kilpailun seurojen ja joukkueiden välille. Tämä olisi liitolta helposti järjestettävissä, ja toisi ehkä jopa enemmän huomiota muullekin kuin pelkälle joukkueen rakentamiselle.

 • Roolla oli monta ellei kaikki Unicornsia vastaan pelanneet junnut. U20 konkarit kävi kentällä vain alussa mutta näytti nuoremmistakin pelimiehiä löytyvän, ainakin nro 3 oli aivan liekeissä ja puolustuksessa useita.

 • No sinäkin olisit voinut aloittaa omalla näkemykselläsi jostain mainitsemastasi aiheesta!?
  Mutta aloitetaan nyt vaikka siitä, että aika hieno parannus tuli Crocoilla ainakin katsojien olosuhteisiin kun uusi katsomo valmistui. Kenttä pelialustana lukeutuu suomen parhaisiin jo muutenkin.
  En tiedä mitä tarkoitat julkisuudella, mutta uutisoinnista on puhuttu useaankin otteeseen!
  Valmentajat on aihe mikä käydään tasaisesti läpi.
  Vaikuttaa siltä että junnujen määrä on vain joillekin niin kipeä aihe että siitä ei pitäisi puhua?

 • Valmennus käydään aina läpi tasolla ”Roo ja Kuopio jumalainen valmennus, Wol ja But aina täysin paskaa ja muut ihan sama” olisi kiva saada oikeasti jonkilaista kuvaa näistä mutta vaikeaahan sitä on sivustakatsojana kommentoida. Tänä vuonna nähdään ekaa kertaa kuinka hyvä Roo valmennus oikeasti on kun ei ole puolta maajoukkuetta valmennettavana

 • Mun pointti on, että näistä muistakin seuran ja joukkueen tekemisistä voitais kilpailla. Liigalla on kriteerit monen asiaan, mutta voitaisiinko kilpailla myös näiden muiden asioiden toteutumisella. Ehkä ensin sisäisesti, mutta myös voisi palkita esim. Näkyvyyden parantumisesta. Olosuhde parannuksista. Koulutuksen käyneistä valmentajista. Monia asioita, jotka ei suoraan vaikuta pelaamisen tasoon, mutta pidemmällä aikavälillä varmasti auttaa.

 • Erityisen naurettavana näen Wolvojen toiminnan, jossa säälittävää 20 kpl 2000 luvulla syntynyttä ajetaan miesten peleihin 2 ja 3 Divarin kautta ja silti kun taidot riittää niin pääsevät mittaamaan osaamistaan myös Vaahteraliigassa. Munkin mielestä on paljon järkevämpää peluuttaa nuoria pelaajia Vaahterassa samantien.

 • Munkin milestä on naurettavaa että ostetaan rosterin täydeltä pelureita ja annetaan niiden vaahteraliiga kelpoisten omien junnujen toimia vaan maksajan roolissa.
  Muut seurat kun löytävät niistä omista 2000 luvulla syntyneistä ne pelimiehet myös Vaahteraan.

 • Unicorns oli hyvä esimerkki joukkueesta, joka panostaa omiin junnuihin eikä turvaudu importteihin 😂

 • Joo hyvin se onkin viimeiset 10 v Porvoossa toiminut ja puheissa Seinäjoella (todellisuudessa aina eniten importteja). Kilpaurheilua kuuluukin rakentaa pelkästään omien junnujen varaan.

 • Pelaajien lisäksi lopetti Roostersista myös seitsemän valmentajaa. Niin tai näin kylmä kesä tiedossa.

 • Joo sieltä lähti isosti porukkaa, kommentin pointti oli enemmän se että valmennuksen arvioinnin taso on lähes poikkeuksetta paskaa tällä foorumilla kun katsotaan ainoastaan pikee paidan väriä

 • ”Tänä vuonna nähdään ekaa kertaa kuinka hyvä Roo valmennus oikeasti on kun ei ole puolta maajoukkuetta valmennettavana”.

  Asia ei ole ihan noin yksiselitteinen. Roostersissa on nimittäin valmennettu aika monta pelaajaa maajoukkuepelaajiksi. Eli osittain se, että joukkueessa on ollut paljon maajoukkuepelaajia, on osoitus nimenomaan valmennuksen kyvykkyydestä.

  Noin yleisesti ottaen on vähän typerä ajatus, että on olemassa jokin valmennusryhmä, joka taianomaisesti tekee joukosta kokemattomia pelaajia jotain ihmeellistä. Lopputulos on pelaajamateriaalin ja valmennuksen summa.

 • ”Importit tappavat suomalaisen jenkkifutiksen.”

  Mikä olisi vaihtoehto? On helppo huudella, että importtien kieltäminen pakottaisi seurat hankkimaan kotimaisia pelaajia, mutta kun maailma ei toimi niin että asioita välttämättä tapahtuu vaikka miten haluaisi. Ottaen huomioon miten kotimainen pelaaja tuo rahaa seuralle ja import sitä vie, yhdistettynä jokavuotiseen budjettipähkäilyyn, eiköhän aivan jokainen jengi haluaisi täyttää pelipaikat kotimaisilla pelaajilla. Mutta kun niitä ei ole. Jos importtien määrää rajoitetaan, ne paikat jäisivät tällä hetkellä luultavasti täyttämättä. Tai sitten täytettäisiin divaripelaajilla, jolloin divariin tulisi vajausta.

  Mitä tapahtuisi, jos importtien määrää vähennettäisiin?
  – Vaahteran pelillinen taso tippuisi
  – Jossain sarjassa tulisi pelaajavajausta vähintään vähennettyjen importtien verran

  Toki vaihtoehtona voisi olla divareiden vähentäminen, mutta miten tämä vaikuttaa sen pelaajiin? Siirtyykö kaikki ylempään divariin, vai loppuuko harrastaminen? Ja toisaalta, mitä vähemmän sarjatasoja sen isompi kynnys on uudella aikuisharrastajalla päästä pelaamaan.

  Toisaalta itse en oikein näe sitä realistista logiikkaa, missä importtien vähentäminen nostaisi kotimaisten pelaajien tasoa. Toki voi sanoa, että nyt pelaajat joutuvat seisomaan sivurajalla kun eivät pääse pelaamaan, mutta kuinka monella heistä taso riittäisi pelaamaan vaikka importteja ei olisi? Jos sieltä kentältä viedään yksi import pois, se tuo paikan depth chartista seuraavalle. Loput seisoskelijoista jatkaa seisoskelua, kunnes ovat kehittyneet tarpeeksi. Jos taas poistetaan importteja useampi, alkaa tulemaan pelaajien rajallinen määrä ongelmaksi. Ja se jos mikä tappaa jenkkifutiksen, kun jengejä pistää nykyistä enemmän hanskoja naulaan. Ja jenkkifutiksessa kun kehittyminen pääsääntöisesti tapahtuu harjoituksissa, väitän että importtien kanssa treenaaminen kehittää enemmän kuin keskivertoisten kotimaisten pelaajien kanssa.

 • ”väitän että importtien kanssa treenaaminen kehittää enemmän kuin keskivertoisten kotimaisten pelaajien kanssa.”

  Amen!

 • @@Joo:lle että tarkistappa nyt faktasi siitä kenellä niitä importteja on ollut eniten. Crocojen titteli muukalaislegioonana on menetetty jo muutamia vuosia sitten ihan muille joukkueille.

 • Okei klyyvari. Eli sinun mielestäsi pelaajamäärä on vakio ja aina kun pelaaja lähtee jostain pois, se aukko jää sitten täyttämättä eikä uusia ole tulossa lajiin mukaan.

  Kiitos, sanoit sanottavasi. Nyt voit kaivautua takaisin koloosi.

  ”Tai sitten täytettäisiin divaripelaajilla, jolloin divariin tulisi vajausta.”

 • Tämä on varsin yksinkertainen yhtälö. U20-sarjan viisi joukkuetta eivät riitä rakentamaan Vaahteraliigan pelaajakantaa. Miesten I-divarissa on neljä joukkuetta, joten ei apuja sieltäkään. Samaan aikaan pelaajapooli vuotaa ulkomaille kuin seula. Kotimainen pelaajatuotanto ei siis riitä ylläpitämään Vaahteraliigaa. Pelaajia on pakko tuoda ulkomailta. Siitä huolimatta meillä lienee edessä huonotasoisin Vaahteraliiga vähään aikaan. Rahaliigat vievät pelaajat parhaasta päästä ja meillä ei ole mitään millä vastata.

 • Ja jos importteja rajoitettas, mitähän tapahtuisi kotimaisten pelaajien(joita ei ole) hinnoille.
  Lyhyellä aikavälillä tilanne olisi aika kamala. Pitemmästä aikavälistä en uskalla veikkailla, kun sellaista suomessa hyvin vähän mietitään

 • ”Mikä olisi vaihtoehto?”

  Keskittyä siihen että toiminta on laadukasta ympärivuotisesti, joka mahdollistaa toiminnan sekä pelaajien kehittämisen laajemmalla skaalalla. UNC treenejäkin nähneenä, voin kuvitella että ketään tavoitteellista urheilijaa ei kiinnosta olla vajaan kentällisen kanssa tekemässä sitä sun tätä.

  ”Mitä tapahtuisi, jos importtien määrää vähennettäisiin?
  – Vaahteran pelillinen taso tippuisi
  – Jossain sarjassa tulisi pelaajavajausta vähintään vähennettyjen importtien verran”

  Pelaajien lukumäärä ei ole nollasummapeliä. Seurojen urheilutoiminnan kehittäminen voi johtaa siihen, että junioreista edustusjoukkueihin siirtyy enemmän ja lahjakkaampia urheilijoita, laadukkaampi urheilutoiminta johtaa siihen että voimme lajiyhteisönä houkutella myös laadukkaampia aikuisurheilijoita.

  ”Toisaalta itse en oikein näe sitä realistista logiikkaa, missä importtien vähentäminen nostaisi kotimaisten pelaajien tasoa. ”

  Tämä voi tietysti tulla jossain kohtaa yllätyksenä, mutta myös ympärivuotinen laadukas harjoitteluympäristö kehittää pelaajia. Jos talvella harjoituksissa on enemmän valmentajia, pelaajia sekä muuten puitteet ovat kunnossa, niin ehkä ne seisoskelijatkin pääsisivät jossain kehittymään. Tällä hetkellä seisoskelijat seisoskelevat talvella vajaamääräisissä treeneissä ja kesällä kentän laidalla.

 • ai saakeli että ottaa päähän nämä persut jotka vääntelee porukan nimiä. Kyyperi on niitä harvoja tyyppejä, jotka tuovat tänne keskusteluihin jotain oikeaa sisältöä. Omia mielipiteitä omalla nimellä. Arvostan tätä suuresti, varsinkin kun kerta toisen jälkeen palaute on tuota tasoa. Tämä siis kommenttina tuolle ääliölle, joka vastasi @Klyyvari.

 • Nämä luovutukset on meidän lajissa myös erikoinen saaga
  Jengi luopuu sarjasta viikko ennen kauden alkua, seuraavalla viikolla 20 pelaajaa ja koko staff on jo toisen joukkueen sivurajalla.

 • Kehä 3:sen ulkopuolella oleva seura oltaisiin suljettu sarjasta ja sakotettu päälle isolla kädellä, mutta kun on ”isoja” herroja taustalla näissä joukkueissa niin näin ei tehdä. Toivotetaan vaan tervetulleeksi ja muokataan nopeasti otteluohjelma sopivaksi.

 • Itse asiassa pelaajamäärä on lyhyellä aikavälillä aika lailla lähellä nollasummapeliä. Pitkällä aikavälillä toki tilanne on ihan eri.

  Olen täysin samaa mieltä, että ympärivuotinen laadukas harjoittelu kehittää pelaajia. Mutta sitä en näe, miten tämä olisi riippuvainen importtien määrästä? Kun puhutaan siitä, pitäisikö importtien määrää vähentää, ei treenaamisen laatu siihen suoraan liity mitenkään. Välillisesti toki. Mutta importtien määrä ei mitenkään vaikuta siihen, mikä on seurojen halu tai kyky laadukkaaseen treenaamiseen.

  Ymmärrän kyllä ajatuksenjuoksun vähemmän importteja -> pakko saada enemmän kotimaisia pelaajia ja peluuttaa heitä -> seurat kehittävät rekryä ja harjoittelua. En vain ole samaa mieltä. Kuvitteleeko joku, että yhdessäkään seurassa on todettu ”ei meidän tartte panostaa rekryyn, ostetaan rahalla”? Tai koutsi sanonut ”turha tässä on treenata talvella, kun importit tulee vasta keväällä”? Koska tuo yllä oleva ajatuksenjuoksu käytännössä tarkoittaisi tätä.

  Seuralle kotimainen hyvä pelaaja on todella paljon parempi vaihtoehto kuin import. Ja aivan varmasti jokaisessa seurassa tuskaillaan rekryamisen ja harjoittelun parissa. Mä en usko, että importtien rajoittaminen toteutusta oleellisesti muuttaisi. Todennäköisesti osassa jengeistä vain pohdittaisiin divariin palaamista.

  On hyvä tunnustaa se tosiseikka, että jefu ei ole kauhean suosittu laji tai harrastus maan mittakaavassa. Uusien pelaajien saaminen on kaikilla seuroilla haasteena. Seurojen resurssit markkinoida lajia potentiaalisille tuleville pelaajille ovat myös erilaiset, ja markkina-alueet ovat erilaiset. Mitä pienempi paikkakunta, sitä enemmän mahdollinen menestys ja suhteet pelaajiin (kaveri, tuttu, kumppani, perhe yms.) vaikuttavat.

  Urheilutoimintaa tulee kehittää, ja eiköhän tätä seuroissa yritetä parhaansa mukaan tehdä. Mutta kun vaahterapelaajista importteja lukuunottamatta lähes kaikki pelaavat ilman palkkaa, kyse on harrastustoiminnasta. Osa sitoutuu paremmin, osa huonommin. Ja kun pelaajamäärät ovat hyvin rajalliset, harvassa seurassa on aitoa kilpailua pelipaikoista. Ja jos pelaajan omassa arvoasteikossa jefutreenit eivät ole sillä tasolla, mitä esim. valmennus haluaisi, ei se siitä luultavasti kauheasti nouse. Ideaalissa tilanteessa jonossa on pelaajia, jotka ovat motivoituneita ja ottavan sen pelipaikan. Mutta kun ei siellä jonossa ole riittävän hyviä pelaajia, tai pelaajia ollenkaan, on valmennuksen ja seuran pakko elää realiteettien kanssa.

  Mä en myöskään ihan purematta niele tätä ajatusta, että meillä hyviä pelaajia vaan seisoskelee koko kauden, koska importit. Jos se oman pelin taso on riittävän hyvällä tasolla, aika moni seura ottaa mieluusti keskimäärin ilmaisen pelaajan, kuin maksaa isoa siivua budjetista ulkomaiselle pelaajalle. Aina puhutaan näistä mystisistä pelaajista, joiden pelipaikan import vei ja nyt joutuvat vaan seisoskelemaan. Onko kukaan koskaan tavannut tällaista pelaajaa, ja jos on niin mikä on pelaajan taso? Vaikea uskoa, että jos pelillinen taso on hyvä niin joutuisi seisoskelemaan koko kesän sivurajalla. Ja jos näin kävisi, vaikea uskoa että pelaaja ei miettisi vaihtamista sellaiseen seuraan jossa pääsisi pelaamaan, jos tuo sivurajalla seisoskelu harmittaisi.

  Ylipäätään väite, että kotimaisista pelaajista on pulaa ja samaan aikaan importtien takia useampi pelaaja on toimeton, on hyvinkin paradoksaalinen.

  Jos taas mennään takaisin siihen rekryamiseen, niin lajin tunnettuvuus ja kasvu on yksi iso osa sitä pitkällä aikavälillä. Mikäli importit kiellettäisiin, Vaahteraliiga kutistuisi ja pelin taso tipahtaisi oleellisesti. Miten tämä edistäisi lajin kasvua ja näkyvyyttä?

 • Ei ihan noinkaan.
  Määräaikaisella siirrolla menee ihan sääntöjen mukaan.

  ”Nuorten sarjoissa pelaaja voi vaihtaa määräaikaisesti joukkuetta niin, ettei hänestä makseta kirjaamismaksua. Siirto ei ole mahdollinen seurasta, joka osallistuu kyseiseen nuorten ikäluokkaan. Pelaaja voi kuitenkin pelata oman seuransa joukkueissa nuorten sarjojen määräaikaisesta siirrosta huolimatta.
  Määräaikaisen siirron lomake tulee täyttää ennen nuorten sarjan alkua (https://jenkkifutis.fi/palvelut/seuralle/materiaalit/ > lasten ja nuorten lomakkeet). Siirto tulee voimaan 5 vrk kuluttua lomakkeen toimittamisesta!
  Siirto koskee koko nuorten sarjan pelikautta.”

  Eli tuon puolesta kaikki ok.
  Vastustajien rosterit vain alkoivat pelottamaan, ja maine olisi kärsinyt jos käteen olisikin jäänyt vain kultainen ananas.

 • Voisitko Tuomo tehdä oman osio näille purkauksille jotta keskustelut pysyisivät aihealueella. Tässä otsikkona Roosters. Toiseksi liitto on päättänyt pitää kaikki asiat salaisina pelikielloista alkaen, joten ei tiedä onko liitto sarjamääräysten mukaan sakottanut seuraa. Kolmanneksi jos ECG ei mennyt pelaamaan U20 sarjaa onko sillä edes pelaajia kakkos dirreen, vai onko jostakin tullut aikuispelaajia. Neljänneksi liitto ei julkaise mitään siirtolistaa josta näkyisi siirtyneet pelaajat ja joudutaan kuuntelemaan hevosmiesten uutistoimistoa ja sen mukaan Taftissa olisi vanhoja pelaajia ecgstä. Viidenneksi voisivat seurat edes julkaista jonkinlaisen ajantasaisen rosterin.

 • Pelaajien siirtymisen ymmärtänee, poikienhan täytyy saada pelata.
  Tämä viimeisin tapaus taas haisee erittäin vahvasti staffin gloryhunttaukselta.

 • Laita nyt jotain salaliittoteoriaa tähän vielä lisäksi.
  u20 osaltahan ecg luopui sarjasta, sen ottelut otettiin pois sarjaohjelmasta.
  Mitä muuta siinä olisi pitänyt vielä tehdä tässä kohtaa?
  Jos sakkoja tarkoitat, niin me ainakin aikanaan saatiin ne kauden päätyttyä, ehkä niin tapahtuu nytkin.

 • Rostereista, Vain kahdella seuralla näkyy koska ovat viimeksi päivittäneet rosteriaan, mutta mielestäni Crocojen rosteria on ihan lähiaikoina päivitetty, samoin Roosters ja Wolverines?
  Eikä Butchers, Steelers rintamallakaan ole tainnut mitään suuria tapahtua?
  U20 ikäisten määrää en laittanut sen takia että hehkutettaisiin junnujen määrää yms, vaan sen takia että en tunne pelaajia niin hyvin että osaisin nimien perusteella sanoa onko kuinka kova tekijä kyseessä.
  Junnujen määrä taas kertoo edes jotain.
  Ainakin sen onko kaikki mahdolliset junnutkin laitettu rosteriin, että saadaan se näyttämään mahdollisimman vakuuttavalta edes lukumäärällisesti.
  Näyttäisi kuitenkin siltä, että ei mikään joukkue ole junnujen suhteen sitäkään tehnyt, vaan ovat oikeasti katsoneet sellaisia pelaajia joita voi rosteriin laittaa. Tai eivät ainakaan koko U20 ( ja nuorempien) rosteria ole VL rosterin jatkeeksi iskeneet.

  Nyt sitten raakoja analyysejä pelaajien määräsrä, pelaajista valmentajista, tai vaikka nettisivuista, missä niissäkin on aika suuria eroja.
  UNC:n puolella on kyllä niin kuollutta, että kuinkahan vaan käy.

  Roosters ( https://www.helsinkiroosters.com/joukkueet/miehet/vaahteraliiga/): 48 pelaajaa rosterissa, U20 ikäisiä 25.
  Crocodiles ( https://crocodiles.fi/jenkkifutis/miehet/joukkue-2022/ ): 47 pelaajaa rosterissa, U20 ikäisiä 14.
  Wolverines (https://helsinkiwolverines.com/joukkueet-miehet/) 65 pelaajaa rosterissa, U20 ikäisiä 10.
  Steelers ( https://steelers.fi/miehet/ ): 45 pelaajaa rosterissa, Iät ei tiedossa.
  Butchers ( https://www.porvoonbutchers.com/rosteri-butchers-2019 ): 36 pelaajaa rosterissa, U20 ikäisiä 10.
  UNC ( https://www.unc.fi/rosteri ): 29 pelaajaa rosterissa. Tätä ei ole katsottu aiheelliseksi päivittää 6 kuukauteen ( Päivitetty 31.10.2021)!
  Eagles ( Päivitetty 15.3.) ( http://kotkaeagles.fi/joukkueet-2/71-2/ ): 43 pelaajaa rosterissa, iät ei tiedossa.

 • Ja sen verran vielä että, niin kauan kuin täälä ei ole kuin yksi tai kaksi aktiivista lankaa, niin kaikki aiheet käydään niissä läpi.
  Sille ei voi mitään jos se ei sinua miellytä.
  Keskustelut tässäkin olisivat jo ajat sitten tyrehtyneet, jos ne saisivat koskea vain kyseistä matsia ja Roosterssia?
  No joka tapauksessa, olen nyt yrittänyt johdattaa keskustelua halumaasi suuntaan, nyt vain sitten heität jotain nasevaa analyysia kehiin.

 • Kertoo nuo numerot jotain nekin. Vaikka moni U20 ikäinen on varmasti ihan kelpo pelimies, niin ei niistä monikaan aloittava ole.
  Tämän valossa tuo Roosters rosteri ei ihan vakuuta, jos niin sanottuja aikuisia pelaajia on 23kpl! Eli yli puolet rosterista on alle 20v. Varmasti hyviä tulevaisuuden lupauksia, mutta nyt vasta totutellaan Vaahteraliiga vauhtiin.
  Crocodiles tilanne näyttää noiden lukujen valossa vähän paremmalta, aikuisia 37kpl. Yli puolet junnuistakin taitaa olla sellaisia jotka olivat jo viime kaudella mukana, joten ei ihan kokemattomiakaan ole kaikki.
  Wolverines, ilman junnujakin 55 pelaajan rosteri! Suurin jännitys on se että saako Matingly tuon kotijenkki, ja import armeijan pelaamaan yhteen. Materiaalia on joka tapauksessa rajusti, ja noita nuoriamiehiä tuskin paljon kentällä on tarve peluuttaa.
  Steelers, kun niitä omia junnuja ei juuri ole, niin täytyy olettaa että tuosta 45 pelaajan rosterista vähintään 43 on aikuisia. Tämä on kuitenkin se jengi mikä pitäisi voittaa.
  Butchers, koko rosteri vain 36 pelaajan vahvuinen ja kun tuosta ottaa 10 junnua pois, niin jää huimat 26 aikuista, ja kun ottaa vielä huomioon, että junnuistakin osa on U17 ikäisiä, niin ei oikein vakuuta.
  UNC, mitä tästä voi sanoa? Toivotaan että saavat kauden pelattua. Vielä ei ole tullut mitään viestiä mikä sijoittaisi tätä jengiä mihinkään muualle kuin sarjan jumboksi, mutta tilannehan voi kulisseissa olla jotain muuta.
  Eagles, oletettavasti koko rosteri on kelpo pelimiehiä, mutta ei ehkä vielä ekalla VL kaudella tarvitse ihmeitä odottaa.
  Puhtaasti yllä olevan perusteella. Välierissä pelaavat, Crocodiles, Wolverines, Steelers, ja joko Roosters tai Eagles. Kausi on niin pitkä, että Butch ja UNC rosteri ei vain tule riittämään.

 • Eikä ihan huono podi ollutkaan.
  Ainakin omaan korvaan kuulosti hyvin tehdyltä, ja ihan mielenkiitoista juttuakin.

 • Crocoilla on tämä mediatoiminta ottanut aimo harppauksen eteen päin. On kaikenlaista sähinää julkaisujen muodossa ja nyt podikin vielä. Hyvää toimintaa!

 • 1. Steelers
  2. Crocodiles
  3. Wolverines
  4. Roosters
  5. Butchers
  6. Eagles
  UNC luopuu sarjasta

 • 1) Steelers
  2) Wolverines
  3) Crocodiles
  4) Eagles
  5) Roosters
  6) Porvoo
  7) UNC

  UNC ei mene minnekään…tuonti jo Lohjalla

 • Jonkun verran täällä on ollut puhetta import pelaajista niiden hyödyistä ja haitoista. Omasta mielestäni eniten kehittäisi suomalaista palloa säännöt, jotka menisivät näin
  1. Jenkeistä saa tulla vain valmennus
  2. Max 3 import pelaajaa joista 2 Saa olla kentällä samanaikaisesti
  3. Dual passport pelaajat sallitaan vain ehdolla, ettei pelaaja ole pelannut järjestäytynyttä palloa Pohjois- Amerikassa
  4. 1. Divarissa ei import pelaajia ollenkaan
  5. ulkomaalaiset saavat pelata suomessa, mikäli eivät tullet maahan pelaamis- tarkoituksessa
  Perustelut
  Suomen jefu skeneä ei kehitä se, että tänne raahataan skilli pelaajat jenkeistä ja linjat Euroopasta, kun suomalaiset katsoo vierestä. Eniten kehittäisi saada pelaajille laadukkaampaa valmennusta ja rajoittaa dominoivien import pelaajien määrää. Niille, jotka väittävät, ettei suomipojilla riitä ja ettei pelaajia ole tarpeeksi niin tässä on vastalauseeni. ME päätämme sen tason millä suomessa pelataan, miksi odotamme pelaajilta niin paljon? jos nykyiset import säännöt heitetään ikkunasta, avaa se useammalle joukkueelle mahdollisuudet kilpailuun. Tällä saataisiin ratkottua ongelma missä pientenmarkkinoiden joukkueet eivät jäisi loukkuun divariin. Lopputulos olisi luokkaa Liiga ja ykkönen yhdistyvät, jolloin kakkosesta tulee uusi ykkönen.
  Olisiko tämä epäreilua Kuopiolle ja muille, joiden voittaminen on perustunut jatkuvasti vaihtuviin import pelaajiin. Ei vitussa mutta ei se ole ollut reilua pienemmille joukkueille, joilla ei ole ollut varaa näihin pelaaja hankintoihin. Esimerkki viimeisen kymmenen vuoden aikana on liigassa ollut 15 eri joukkuetta, joista ainoat vakiot ovat Crocodiles, Butchers ja Roosters. 3 joukkuetta! Mitkään muut joukkueet eivät ole pysyneet perässä vaan ovat tippuneet pois
  Viimeisellä viidellä vuodella on ollut 10 eri joukkuetta, joista ainoat vakiot ovat olleet Crocodiles, Butchers, Roosters ja Royals. Vaikuttaa siltä, että liitossa on vaan haluttu pitää voittajat tyytyväisenä eikä varsinaista pelin kehittämistä ole tapahtunut muuten kuin pelaajien toimesta. Ottakaa siellä kynä kauniiseen käteen ja muuttakaa nykyistä mallia SILLÄ SE EI TOIMI PITKÄLLÄ KAAVALLA.
  Kuka teistä muka haluaa nähdä 4 joukkueen sarjan, jossa on Kuopio, Vaasa ja kaksi Helsingin joukkuetta, kun loput ovat tippuneet divareihin. Ykkönen sinnittelee neljällä joukkueella pelaten ja sama tulee käymään liigalle, mikäli asiat eivät muutu
  jos tämä ei kerro siitä, että joukkueilla ei ole varaa pysy parhaimmalla kilpatasolla niin en tiedä mikä sitten. Jos tason päättää joukkue, jolla on sillä hetkellä eniten rahaa ja liitto sallii tämän säännöillään ei kehitystä tapahdu laajassa kuvassa vaan pienessä pelaaja kuplassa, jota maajoukkue ringiksikin kutsutaan (Propsit pelaajille, että ovat niin hyviä en ota mitään heiltä pois mutta jotain tässä pitää muuttua)
  Ne, jotka kokevat olevansa liianhyviä tähän suomi sarjaan voivat sitten kilpailuttaa itseään muualle
  En sano että tämä pitäisi tapahtua heti mutta esim. 2 vuoden siirtymä aika olisi järkevin vaihtoehto

 • Korkki kiinni.

  Kilpasarjassa haetaan voittoa. Onhan korisliigassakin ulkomaisia? Ja Veikkausliigassa? Jalkapallon lisenssipelaajia on oikeasti kymmeniä tuhansia, vaikka HJK esimerkkinä niillä on varmasti viiteen jengiin aikuispelaajia. Mut ne tuo ulkkareita koska se on KILPASARJA. Ei mitään sosiaalipalloa.

 • Ei voida verrata jalkapallossa on 130 000 lisenssi pelaajaa ja koripallossa 18 000. Jenkkifutiksessa on hieman yli 3000 lisenssi pelaajaa. Suomessa on yhtä paljon jenkkifutiksen pelaajia kun sählyjoukkueita. Pointti oli se että mitä ideaa tässä suomen kilpasarjassa on jos kilpaillaan siitä kenellä on eniten rahaa tuoda parhaimmat pelaajat. Kehityslajina menee taaksepäin

 • ”Ei vitussa mutta ei se ole ollut reilua pienemmille joukkueille, joilla ei ole ollut varaa näihin pelaaja hankintoihin”
  Liigaa pitäisi ehdottomasti pelata heikoimman ehdoilla, jossa jollain ei rahaa, niin ei muutkaan saa käyttää rahaa.

  ”Kuka teistä muka haluaa nähdä 4 joukkueen sarjan, jossa on Kuopio, Vaasa ja kaksi Helsingin joukkuetta, kun loput ovat tippuneet divareihin”
  Kuka teistä haluaa nähdä 4.n joukkueen sarjan, missä kuopio on ostanut köyhempien joukkueiden parhaat pelaajat.

 • Jos joukkue ei pysty tekemään kahteen peliin peräkkäin yhtään pistettä niin kyllä ranking laskee, koska ottelua ei voi voittaa muuten eli 0 pistettä on myös 0 pistettä sarjataulukossa.

 • Ei import pelaajat ole välttämättä Suomi jefun kirous. Se on kirous jos se ei ole tasapainossa ja oikeanlainen ajatus sielä takan. Koripallossa voit tuoda koko kentällisen jenkkejä. Mitä on tapahtunut Suomen koripallolle? – Se on noussut tasoltaan Euroopan kärkimaiden tuntumaan ja välillä otetaan päänahkoja myös kärkimailta. Huippu pelaajia nousee jatkuvasti. Sama on tapahtunut soccerissa. Treenaa parempiesi kanssa laadukkaassa valmennuksessa niin kehityt! Tähän vain pitää olla seuroissa oikeanlainen ote/ohjelma. Vedetään sitä miesten joukkueen toimintaa oikella otteella paikaten sopivat kolot sopivilla vahvistuksilla. Junioreita ja heidän eteenpäin vientiä unohtamatta. Nostetaan heitä parhaimpien mukaan ja annetaan heillekkin sopiva määrä vastuuta kunkin henkisen ja fyysisen tason mukaan. Tähän toimintaan vain pitää olla sitä junioripohjaa! Se ei ole lyhytnäköistä toimintaa vaan vaatii vähän seuraorganisaatioltakin ja pitää olla valmennuksellakin sitä oikeaa henkisyyttä ja halua. On myös tärkeää ymmärtää se, että juniorivalmennusta ja junioripelaajien kehitystyötä ei tehdä keinoja kaihtelematta itselle. Kaikki lähtee siitä, että valmennusta ja kehitystyötä tehdään vain ja ainoastaan niille PELAAJILLE! Maalina se, että miten niistä pojista ja tytöistä kasvaa mahdollisimman tasokas pelaaja omalle seuralle. Kyllä sille OMALLE seuralle jonka värejä kaveri kantaa ylpeänä. On kiva voittaa mestaruuksia, mutta jos toiminnan kokonaisuus ei ole oikeassa perspektiivissä ja tasapainossa niin lento loppuu lyhyeen. Voit viedä 1-3 ikäryhmää alusta loppuun lennokkaasti, mitalleja keräämällä hinnalla millä hyvänsä, mutta kun juniori polku tulee loppuun ja kaikki muu toiminta seurassa ei ole ympärillä kunnossa ja arvot mitä sattuu – kaikki tietää mitä sitten tapahtuu! Lyhytnäköisiä organisaatiota tämä pitkäjänteisyys ja työmäärä ei ikävä kyllä kiinnosta. Toki on ymmärrettävää, että kaikissa seuroissa ei tuo organisaation laajuus ole myöskään sillä tasolla, että resurssit riittävät laadukkaan junioritoiminnan käynnistämiseen ja ennen kaikkea jatkuvaan kehittyvään toiminnan pyörittämiseen. Toivottavasti kaikki tällä palstalla asiasta huolissaan olevat ottaisivat asiasta kiinni ja lähtisivät seuroihin tekemään tätä tärkeää pitkäjänteistä työtä. Ne jotka ovat jo lähteneet mukaan – Kiitos! Palautetaan oikeanlaisella toiminnalla Suomi Euroopan kärkeen!

 • Visio – Strategia – Tavoite – Toteutus.
  Ja tarpeeksi aikaa.

 • = Seinäjoki

 • Vaikeat asiat hoidetaan heti, mahdottomat kestää hetken aikaa.

 • Jaska Värinen jatkaa Crocoissa.
  http://vaahteraliiga.fi/jaska-varinen-jatkaa-crocodilesissa/?fbclid=IwAR3MeTXg8uu4lV0EZykX_boiqf4R1scMrP3OCBWjyybgdNnfJIdv1TqyoiE
  Tämä kaveri on kuin jenkkivahvistus missä tahansa jengissä.

 • @Crocot, Mielenkiintoinen tuo Värisen sopparin uutisointi. Onko se ollut jossain muualla kuin Seinäjoella sitten viime kauden ? Onko se sitannut out koko off-seasonin ? Yritti jonnekin muualle, ei päässy ja palasi Seinäjoelle …

 • @Crocot, Niin ja mielenkiintoinen myös tuo Crocojen uusi ja hieno Wirokit Stadion. Onko tuo ”american football only” -kenttä ? Tilaa jotain 600 katsojalle … Noh, parempihan se on satsata katsojien laatuun kuin määrään.

 • Tilaa stadionilla on varmasti parille tuhannelle katettua tilaa nyt n. 600 hengelle. Ehkä tuo riittää tällä hetkellä. Voihan sitä sitten tehdä lisää tai siirtyä isommalle stadionille viereen, jos käy ahtaaksi. Värinen on ollut poissa PUP syistä ja kuntoutunut.

 • Puhelikos täälä joku, että Crocojen U20 on luopumassa sarjasta??
  https://crocodiles.fi/uutiset/crocojen-u20-kausi-kaynnistyy-tulevana-viikonloppuna/

 • Täytyy sanoa, että hienoa tekemistä Seinäjoella. Junnutyö näyttää todella olevan kunnossa, ja ovat saaneet myös komean stadionin. Erityisesti noin vahva junnutyö on tärkeää koko lajille ja maajoukkueen tulevaisuudelle. En halua yhtään väheksyä, jos joku saa rahalla rakennettua joukkueen. Toisaalta lajin tulevaisuuden kannalta tarvitaan näitäkin seuroja, jotka pystyvät noin vahvaan tekemiseen kotimaisten pelaajien osalta. Crokodilesin junnujen menestys ei tule jäämään kiinni ainakaan valmennusosaamisesta.

 • Kohta alkaa UNC mestaruuskausi, en malta odottaa

 • Kyllähän nyt täytyy ihmetellä tätä hehkutusta, kyllähän joka joukkue saa tuon verran pelaajia rosteriin jos 4:stä eri kaupungista haalitaan pelaajat… En väheksy etteikö junnutyön eteen tehdä hommia sielä, mutta ihan yhtä lailla sitä tehdään etelässä, lännessä, idässä ja pohjoisessa. Täytyisi Saada vain lajia enemmän näkyviin niin saataisiin lisää harrastajia ja joukkeita.!

 • Taitaa olla Roosters ainoa u20 sarjassa jolla ei määräaikaisilla siirroilla pelaajia muista seuroista. Se kun on tainnut siirtää ne pysyvästi itselleen.

 • Jos joka joukkue saa tuon verran pelaajia kasaan, niin miksi niitä ei ole haalittu?¨
  Eikö Sm-Sarjan pitäisi pullistella joukkueita, jos se on niin helppoa?

  Happamia sanoi….

 • Juuri tuolla asenteella voi jättäytyä suosiolla divariin tai kotiin.
  Jos ei kissa häntäänsä nosta, niin kukaan ei tiedä koko kisaan olemassa olosta.
  Hienoa että tuodaan junioreitakin esille ja kaikilla on sama mahdollisuus tehdä niin.
  Panostakaa vaan hyvään tiedottamiseen, tietysti pitää olla jotain mistä tiedottaa.

 • Taitaa aika harvalla seuralla olla tarjolla tuon tasoista valmennusta, harjoitteluolosuhteita halleineen tai stadionia junnuille kun Crocodilesilla. Crokojen uutisesta poimittuna: Päävalmentajana toimii Esa Katila, puolustuksen koordinaattoreina Samu Juppo ja Heikki
  Toivola, sekä hyökkäyksen koordinaattoreina Zachary Whitehead ja Arttu Aalto. Lisäksi
  valmennustiimissä on mukana pelipaikka/apuvalmentajina Janne Pisto, Christian Powell,
  Keary Iarussi ja Vesa Jalava.

 • .

 • Huomennahan se nähdään millainen valmennus on ja mitenkä se saa joukkueen pelaamaan kun kohtaavat Royalssin Vaasassa. Tiukka Pohjanmaan derby todennäköisesti tulossa. Paljon tulevaisuuden pelaajia kentällä.

 • Skarppaa vähän ja osoita asiantuntijuutta. Young on seitsemäs USA-passin haltija, jolla EU-status Wolvojen rosterissa. Jos kommentoi kannattaa osata faktat. Pervisin podcastissakin kerrottiin että Slater vie USA paikan ja puhuttiin Clinton Allenista joka ei ole ollut kuvioissa enää aikoihin. Vähillä eväillä pidetään ääntä siellä ja täällä…

 • Wolvot on löytänyt sampon jolla euroja taotaan.Toivottavasti sijoitettu pääoma ei valu hukkaan ja menestytä tulee peleissä.Porukka vaatii auktoriiteetin kaliffiksi, muuten tästä tulee claustrofuck.

 • Kiitos opastuksesta, oletin että jutun tekijä olisi ollut asiantuntija ja luotin siihen mitä tekstissä sanottiin.
  Pahoittelut asiantuntemattomuudestani.

 • Ja pahoittelut vielä uudestaan. Luin huolimattomasti.
  Jutussa puhuttiinkin kauden 2019 pelikavreista.
  Poistun nöyränä takavasemmalle…

 • Mitä jefulla on tarjota toisesta lajista siirtyvälle 12-16v junnulle, joka on tottunut lähes ympärivuotiseen, 4-5 kertaa viikossa harjoitteluun, moniin kymmeniin pelitapahtumiin, kovaan kilpailuun ja ammattitasoiseen valmennukseen?

 • Mitä jefu voi tarjota..? No toihan on kiinni seurasta ja sen voimavaroista. Toisesta lajista siirtyvälle 12-16 vuotiaalle sitä paitsi yksi syy lajivaihtoon voi olla noi 5 kertaa viikossa harjoitukset. Joko se on vaan liian kuormittavaa tai nykyisillä bensan hinnoilla isin tai äidin ajomäärää on pakko vähentää. Kaikki ei tähtää huippu-urheilijoiksi skidinä- Halutaan pelata ja puuhata hyvässä porukassa jotain mielekästä.

  Jefu voi hyvin tarjota ympärivuotisia pelitapahtumia lapsille kuormittamatta fyysisesti liikaa. Flägi olisi otettava jokaiseen seuraan offarin treenilajiksi ja flägissä voidaan kilpailla, pelata sarjoja ympärivuotisesti ja nykyisin jopa tähdätä huipuksi lajissa jos ei kontaktijefu kiinnosta. Flägin avulla lasten pelitapahtumien määrä voitaisiin moninkertaistaa ja samalla opittaisiin tarvittavia pallollisia ominaisuuksia jefunkin kannalta.

  Ammattitaitoinen valmennus on oma juttunsa. Toiset seurat panostaa valmennuksen kehittämiseen, monet ei. Kannattaisi kuitenkin, jos haluaa jatkuvuutta. Junnuhommissa ollaan tällä hetkellä jostain syystä perverssin menestysorientoituneita nimenomaan mukana olevien aikuisten toimesta ja se homman pihvi unohtuu. Sillä ei ole vitunkaan välia voittaako mestaruuksia, mutta sillä on, luodaanko koko ajan hyvä ympäristö uusien pelaajanalkujen sitouttamiselle jefun piiriin.

 • Jos 16v pelaaja siirtyy lajista X jefuun sen takia, että 5x viikossa treenit on liikaa, selittää tämä lajin yleisen tilan erittäin hyvin. Tuolla ajatuksella laji kalastaa haaviin jo ohkaisen geenipoolin alakvartaalia eli muista lajeista tiputettua tai sitten yksilöitä, jotka ei ole valmiit sitoutumaan.

  Jos halutaan kasvattaa pelaajapolulle menestyviä, kv lajin vaatimukset täyttäviä yksilöitä, ei 16v voi harrastella paria kertaa viikossa ja odotella, että fysiikkatreeni alkaa kun täytetään 18v.

 • Miksei voisi olla jefupelejäkin paljon enemmän? Ei Euroopassa koriksen tai lätkänkään pelisapluunaa tai määriä matkita rapakon takaisesta useiden lajien aikataulujen sovittelusta. Junnut etsii uusia harrastuksia ympäri vuoden, mutta puoli vuotta sinnepäin treenailua ennen ekaa pelikokeilua ei vaan toimi.

 • Tää on enemmän kuin totta. Junnuihin ja miksei aikuisten sarjoihinkin tulisi saada hallisarjoja muokatuin säännöin. Etelä-Suomessa tämä ainakin toimisi ja tässähän ei onneksi tartte pohjoisen tai edes liiton lupaa.

 • Jenkkifudis on tavattoman kuluttava laji. NFL:ssä pelataan 17 ottelua kaudessa aika paljon paremmilla henkilöstöresursseilla kuin Suomessa, ja silti joukkueet alkavat olla kauden loppua kohden melko hakattuja.

  Meillä hommaa pyöritetään pienillä resursseilla harrastuspohjalta ja usein omalla rahalla. Otteluiden lisääminen olisi varma niitti lajin harrastamiselle. On siis hyvä, ettei ottelumäärissä ole apinoitu rapakon takaisia sarjoja, vaan pidetään edes jonkinlainen järki mukana.

 • Olet oikeassa, vuositasolla omassa ikäluokassa 7 tai jopa 8 peliä olisi todella kuluttavaa ja riskialtista. Ehkä kannattaa vain keskittyä kasvattamaan hyviä maksajia niistä, joille muiden urheilulajien treeni ja pelivaatimukset ovat liian kovia.

 • Onko analyysi, että tästä pelissä, että Roo ei saanut palloo kiinni ja Uni huomasi tämän ja laittoi boxiin lisää pelaajia ja sitten ei onnistunut enää juoksukaan?

 • Mitä jefulla on tarjota lajia vaihtavalle nuorelle?

  No varmaankin ensisijaisesti mielekäs laji. Vai meinaatteko, että junnu miettii oikeasti jotain treenimääriä ja valitsee lajinsa sen mukaan? Kyllä se laji valikoituu omien mieltymysten mukaan, vanhempien/muiden odotusten täyttämisellä tai molempien sekoituksella. Treenimääriä mietitään yleensä siinä vaiheessa, kun pohditaan missä seurassa sitä harrastetaan (jos realistisia vaihtoehtoja on).

  Toki voi olla tilanne, että nuori tykkää jefusta mutta ainoa vaihtoehto on seura jossa nuori kokee tyytymättömyyttä. Se voi olla pelikaverit, treenit, treenimäärät, oma rooli jengissä yms. Toiselle taas sama tilanne on juuri sopiva. Kaikkia ei voi palvella, kaikkia ei voi miellyttää.

  Toki toisaalta taas jatkamisessa on aina kyse sitoutumisesta. Tähän taas vaikuttaa hyvinkin oleellisesti joukkueen yhteisöllisyys, johon valmennuksella on iso rooli. Ei pelkästään treenien sisällön ja määrän suhteen, vaan siinä miten seurassa valmennetaan ihmisiä. Tässäkin on isoja eroja, suuntaan ja toiseen.

  Ei asia ole niin mustavalkoinen, että jefun pelaajamäärät ovat vähäisiä siksi kun treenataan pari kertaa viikossa.

 • Iso ongelma tollaiselle 9-15 vuotiaille on pelimäärien vähäisyys. Jos pelipäiviä on esim 6 vuodessa ja niistäkin pari sijoittuu vanhempien kesälomien ajaksi kun ollaan Mallorcalla niin onhan se ongelma. Siinä kun vertaa vaikka jalkapalloon niin ollaan aivan eri lukemissa pelipäivien suhteen.
  Pelipäivien määrä (liiton sivut):
  Esim. U9-11 total 7 pelipäivää jos joukkue osallistuu kaikkiin turnauksiin. Ja U15 SM total 6 pelipäivää+mahd finaali.

  Onhan nämä vähän jos verrataan vaikka jalkapalloon jossa saman viikon aikana voi olla 3-4 pelipäivää.

  Kyllä pelit on tämän lajin suola nuorille.

 • Tottakai on. Mutta lajien erot pitää hyväksyä. Toisaalta meillä on nuoria jotka harrastavat esim. kamppailulajeja, jossa on tuo sama 5-7 kisaa vuodessa.

 • 10-13 vuotiaista joilla on noin vähäinen määrä pelejä KALENTERIVUODESSA niin on turha ihmetellä miksi pelaajia on vähän. Perustele sitten asia pelaajalle tai vanhemmalle lajien eroilla. Lisäksi liitto omalla joustamattomuudellaan tuhosi esimerkiksi Snow Bowl-turnauksen.

 • Tietenkin muutaman liiton kellokkaan vapaaehtoisen toimijan urpoudella oli osaa Snowballin loppumiseen, mutta kyllä se nyt oli pääosin Taftin tekijöiden lopettaminen, jonka vuoksi turnaus loppui

 • Unicorns – Örebro Black Nights 58 – 7, mielenkiintoinen vertailu Roostersin ”nuorisoketjun” ja hallitsevan Ruotsin mestarin välillä…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *