Maajoukkue kohtaa Ruotsin EM-välierässä

Gridiron Staff 3.8.2021 13:36 18 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Ottelu pelataan Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 7.8. klo 13:30 alkaen. Keskustele aiheesta tässä ketjussa.

Jo viime vuodeksi kaavailtu ottelu siirrettiin tälle vuodelle koronapandemian vuoksi.

Suomen miesten jenkkifutismaajoukkue valmistautuu kohtaamaan Ruotsin tärkeässä välieräpelissä 7.8. Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelun voittaja jatkaa matkaansa EM-finaaliin.

Maajoukkue leireilee uuden päävalmentajansa Mele Mosquedan johdolla ensi viikon aikana 3.8-6.8 ennen lopullisen pelaavan kokoonpanon valintaa. Maajoukkueen leiriryhmä on nyt lukittu ja mukana olevat pelaajat listattuna ohessa. (lähde: jenkkifutis.fi)

Lippuja otteluun voi hankkia lippu.fi:n kautta.

Kommentoi

 • Mahtaako Ruotsilta puuttua paljon ELF pelaajia? Suomen joukkueessa Ndongo, Pekkarinen ja Valasti mahtuisi varmaan kokoonpanoon. Siinä sarjassa on täysi kierros viikonloppuna mutta kabinetti politiikka on myös selkeästi hiipinyt liittojen väliin.

 • Ei noi jätkät mahtuisi. Ei Roosters. Mutta sinne mahtuu kyllä kolmosdivaria pelaava kakkos-QB.

 • Noh? Kerros nyt jäikö sun poikaystävä ilman kutsua leirille? Vai mikä noin ahdistaa, että pitää tulla internettiin kiukuttelemaan

 • Eihän toi rosteri ole kuin huono vitsi.

 • Maajoukkueen päävalmentajan paikka aukeaa näiden EM-pelien jälkeen. Ei muuta kuin paperit vetämään, kun sinulla näyttää löytyvän tehtävässä vaadittavaa syvällistä näkemystä joukkueeseen valittavien urheilijoiden taitojen ja kykyjen arvioinnista.

 • Eipä tuolla taaskaan parhaat ole, mutta joukkue ratkaisee.
  Hiukan epävarmuutta lisää tuo uusi päävalmentaja. Ainakaan Saksan liigassa ei ole homma toiminut.

 • Ketkä kaikki puuttuvat?

 • Kato vaikka tilastoista

 • Osa pelaajista ilmoittaa että ei kiinnosta. Osa pitää mielummin Vaahteraliigasta vapaaviikon eikä tule maajoukkueeseen. Niillä mennään mitä on ja täällä voi sitten innokkaimmat huudella että miksi kaikki on tässäkin tehty väärin ja väärät miehet on leirillä ja rosterissa ja joka puolella.

 • “Kato vaikka tilastoista”

  Tilastot on ihan mielenkiintoisia ja suuntaa-antavia, mutta ei ne kerro kaikkea pelaajien hyvyydestä tai huonoudesta. Niitä pitää osata tulkita, kuten kaikkia tilastoja, ja jos et ole nähnyt pelejä, tulkinta menee helposti metsään.

  Jefumaajoukkueeseen pätee sama kuin kaikkiin muihinkin joukkuelajien majuihin: Kaikki halukkaat eivät mahdu mukaan. Kannattajien mielestä joukkueista puuttuu joitain pelaajia tai siellä on vääriä pelaajia. Varsinkin amatöörilajeissa kaikilla pelaajilla ei ole mahdollisuutta siviiliesteiden takia osallistua, ym.

  Paljon on maajoukkueleirikoostumusta parjattu, mutta yhtään kunnolista perustelua ei ole esitetty. (Ei kai mitään uutta tällä palstalla.)

 • Sano nyt! Ketkä on sun mielestä kovempia kuin paikalle kutsutuista huonoimmat? Kiinnostaa oikeasti!

 • Mielipiteellä ei liene tässä vaiheessa merkitystä, joten annan sen olla itelläni.
  Niinkuin jo yllä kirjoitin, joukkue ratkaisee. Ihan niinkuin lätkässäkin, jos valmennus osaa, niin ei siellä parhaat omalla paikallaan aina olekaan, vaan sopivimmat.
  Tarvii vaan olla paras paikalla olijoista;)

 • Eniten mua huolestuttaa tuo päävalmentajan joukkueen tuntemus.
  Mutta jos osaa antaa oikeaa vastuuta apuvalmentajille, niin hyvät mahikset voittoon.
  Ruotsilla on edellisistä peleistä kuukausi aikaa, vaikuttaako.

 • ei vaikuta. Suomen majuun on valittu kauden palaamatta olleita. Ja kauden pelaamattomuus ei Tilastoille riitä perusteeksi valita joku toinen, siis pelaava pelaaja.

 • Päävalmentaja on luultavasti ihan vaan marionetti.

 • Maajoukkueen OC ja DC + moni muu valmentaja ja pelinrakentajat ovat Roostersista, eivätkä sinne ihan turhaan ole valittuja. On myös menestyksen kannalta järkevää perustaa joukkue ja pelikirjat Roostersin pohjalta, koska valmistautumisaika ei mahdollista kovin suuriin säätöihin. Tuskin mennään suoraan Roostersin pelikirjalla, mutta elementit ovat varmasti selkärangassa. Vahvistuksiakin tarvitaan, ja pääosin alkusarjan kokoonpanosta ne on parasta valita, sillä kuviot ovat sieltä tuttuja. Joukkue ei varmasti ole täydellinen all stars, mutta Suomen kärkipelaajia jokainen. On syytä muistaa, että MJ pelaa Suomelle, eikä ole mikään pelaajien palkitsemisväline. Saattaa myös olla, että viimeiseen peliin mahtuu uusiakin pelaajia, kun valmistautumisaikaa on enemmän. Mutta tämä on vain oma mielipiteeni, eikä mikään raportti asioiden oikeista taustoista.

 • Maajoukkueeseen ei ole vielä valittu pelaajia. Nyt on menossa vasta leiri. Lopullinen joukkue valitaan vasta huomenna (perjantaina).

 • Suomen RB-materiaali on ehkä kaikkien aikojen paras. Juosten pitäis pystyä kaatamaan Ruotsi jos linjasta on yhtään mihinkään.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *