Vaahteraliiga.fi: Tuomas Tammero GFL:stä Wolverinesiin

Vaahteraliiga.fi 16.12.2020 21:00 5 kommenttia

Tämä artikkeli on tuotu Vaahteraliiga.fi-sivustolta. Lue koko juttu (vaahteraliiga.fi)

Kommentoi

 • Täällä kun on aina tietoo niin onko ELF tussahtamassa?
  Jenkkejä saa olla 4 mutta monta siellä saa olla kentällä yhtaikaa?
  Jenkit ei näytä olevan lähellä NFL rosteripaikkoja kuten NFLE aikaan.
  Onko palkat paremmat kuin GFLssä?
  Miten GFL ja ELF siis eroaa toisistaan?

 • GFL on saksan kansallinen liiga kuten Vaahteraliiga Suomessa. ELF on erillinen (IFAF:n ulkopuolinen) ammattilaisliiga kuten NFL tai CFL. Saksalaisjoukkueiden määräsä johtuen luultavasti piikki Saksan liiton ja varsinkin sen puheenjohtajan herr Huberin lihassa. NFL-E oli suoraan NFL:n farmiliiga, ELF ei ole. Toisin ELF on saanut NFL:n kasnssa sovittua vanhojen NFL-E joukkueiden nimien ja logojen käytöstä. Palkaa ELF:ssä maksetaan ilmeisesti kaikille kun GFL:ssä vain importeille, luulisin että myös paremmin.

 • No tuossa oli hyvin vähän uutta mulle. Lähinnä kiinnostaa miksi jenkkien lukumäärä ei ole about 70/30 paikallisiin. Sellainen 3-4 eurooppalaista kentällä saisi uusien katsojien huomiota ikäänkuin altavastaajille, samoin kuin 3-4 oikeaan jenkkitähteen pallonkäsittelyn avainpaikoilla. Ja Euroopan parhaista jenkkifutareista löytyisi ne 3-4 jokaiseen joukkueeseen. Nyt siellä näyttää olevan Suomessakin keskinkertaisesti esiintyneitä rostereilla.

 • Luultavasti tuo jenkkien lukumäärä on pieni koska kyseessä on eurooppalainen sarja, ei NFL:n farmiliiga. Oman ymmärryksen mukaan (AFI:n artikkeleiden perusteella) liigan perustajat haluaisivat liigan leviävän myös Sakasan ulkopuolelle, siksi haluavat nimen omaan eurooppalaisia pelaajia ei jenkkejä. NFL-E:hän jenkkeineen kiinnosti katsojia oikeastaan vain Saksassa, siksi joukkueet lopussa sijaitsivat siellä. Omakin mielenkiinto kohdistui nimenomaan niihin joukkueisiin missä oli suomalaisia pelaajia. Ja miksi tehdä jenkkijoukkueita Eurooppaan, kun niitä voi nykyisin seurata oman mielenkiinnon mukaan netinkautta suoraan rapakon takaa. Aika näyttää ELF:n kohtalon, mutta onhan tuo ihan mielenkiintoinen tuttavuus jos se toteutuu.

 • Seuraava on pelkkää mutua ja siltä pohjalta mitä olen löytänyt tietoa netistä tähän mennessä. European League of Football on kahden herran idea ja aikaansaannos. Sillä ei ole uskoakseni mitään tekemistä NFL:n kanssa, paitsi että välit sinne suuntaan lienevät kunnossa, koska ovat tosiaan saaneet luvan käyttää vanhojen NFL-E joukkueiden logoja ja nimiä. Siitä voidaan olla tietenkin montaa mieltä mikä on oikea tapa ja suunnitelma tällaisen liigan perusajatukseksi, mutta minusta nyt ollaan kyllä oikeilla jäljillä. Jenkit eivät ole NFL kaliberia ja heitä ei ole puolta jouukueesta. Paikallisia pelaajia on rekrytoitu aktiivisesti joukkueisiin ja sillä haetaan ilmeisesti sitä kiinnostavuutta paikallisesti. Liigan joukkueet ovat suht suppealta alueelta ja lähinnä Saksasta. Näillä kaikilla edellä mainituilla saadaan pidettyä kuluja alhaalla mikä on miunun mielestäni erittäin tärkeä asia tässä alkuvaiheessa, toki jkyllä atkossakin. Varsinkin jos ja kun takana ei ole pohattoja joilla on varaa pyörittää liigaa vaikka tappiolla muutamat ensimmäiset vuodet. Käykääpä katsomassa liigan uudistettuja nettisivuja, sieltä löytyy jo season passit ym. Kaiken kaikkiaan minusta näyttää yllättävänkin hyvältä ottaen huomioon sen miten nopeasti tämä on lähtenyt käyntiin!

  https://www.europeanleague.football