Vaahteraliiga.fi: Crusaders tavoittelee menestystä Tuomas Heikkisen johdolla

Vaahteraliiga.fi 23.10.2020 14:05 535 kommenttia

Tämä artikkeli on tuotu Vaahteraliiga.fi-sivustolta. Lue koko juttu (vaahteraliiga.fi)

Kommentoi

 • Sieltä hieman puheenaihetta pimenevään syksyyn.

 • Voisi sanoa korkean profiilin värväykseksi UNC:lta. Nyt on neljän Vaahteraliiga-seuran päävalkut tiedossa ens kaudeks. Jatkaako Utriainen Steelersissä ja Ahonen Porvoossa? Kuka tulee käskyttämään Vaasassa? Ja eipä tässä ole kauaa ensimmäisiin rosterijulkaisuihin.

 • Ahonen ei jatka porvoossa

 • Jaa-a, minkälaista puhetta toivoisit?

 • Mitä näitä nyt oli ilmassa spagettimaljan jälkeen: ei tule menestymään, turha mennä vaahteraan, missä junnut, ostojoukkue jne.

 • No, siinähän ne tärkeimmät tulikin. Mutta oliko jotain konkretiaa esittää ettei noin tapahdu?

  Onko junioreita?
  Onko (muita kuin osto-) pelaajia?

 • nyt sit vaan Gridironin osaajat ja valittajat hakemuksia MJ:n päävalkuksi. Saatais kerrankin kunnon päävalmentaja kun kaikki aiemmat ollut ihan p….a

 • Ja päävalmentajahan valitsee joukkueen, jolloin kaikki paskat pelaajat pois ja ne huikeat parhaat tilalle.

 • …Auki ja ostamaan pääkaupunkiseutulaisia pelaamaan läntiseen lähiöön nimeltä Lohja.

 • Mielenkiintoista, että Heikkinen vetäytyy maajoukkueen päävalmentajan pestistä nyt tässä vaiheessa, kun elokuussa pelataan EM-finaaliin pääsystä. Niinpä veikkaan, että Heikkinen jatkaa kuitenkin maajoukkueen valmennuksessa, joku muu ottaa vain tilapäisesti päävalmentajan tittelin. Liitto ilmoittaa, taas kerran, että päävalmentajan pesti tulee hakuun marraskuussa, mutta eiköhän tässäkin tapauksessa siellä ole jo valmiiksi mietitty kenet ”kutsutaan” tehtävään. En jaksa uskoa, että kukaan nykyisistä Vaahteraliigan valmentajista luopuisi seuravalmennuksesta joten yksi hyvä ehdokas olisi nykyinen nuorten maajoukkueen päävalmentaja. Lappeenranta, Kouvola, Hämeenlinna, UNC, kaikkia näitä yhdistää se, että nopeasti vaan liigaan miettimättä jatkuvuutta yhtään sen enempää.

 • Listalle vielä Steelers ja 69ers, ainakin.

 • Eiku siis Kuopio ja Helsinki (listauksen paikkakuntakohtaisuuden mukaan).

 • Minusta luonnollinen jatkaja maajoukkueen johdossa olisi Hakala, vaikka hyviä on muitakin. Tämän turnauksen valmennus on ollut hyvin Roosters-painotteinen, kuten myös pelaajisto, joten turvallisinta ja luonnollisinta olisi jatkaa samalla linjalla. Liitollehan käy, että valmentaja toimii myös seuravalmentajana. Haluuko Hakala puikkoihin, on sitten eri kysymys. Omasta mielestäni jatkossa joku voisi seuraaviin kisoihin siirtyä täysipainoiseksi valmentajaksi rakentamaan uuden sukupolven joukkuetta samalla tavalla, kuin Tuoppi kokosi pitkän päälle nykyisen rungon ja systeemin.

 • No kun ei näköjään voi:

  ”Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton periaatteiden mukaisesti maajoukkueen päävalmentaja ei voi toimia Vaahteraliiga joukkueen valmentajana. Heikkinen väistyy miesten päävalmentajan paikalta tämän vuoden lopussa”

 • UNC maksaa siis enemmän kuin liitto.

 • Tarkoittaako sitä että Powell pelaa Crocoissa myös ensi kaudella? Uutisessa ei sitä mainita. https://crocodiles.fi/uutiset/christian-powell-tutustuu-suomen-talveen

 • Halutessaan pelaa. Nyt taitaa olla jo elämän rakentaminen pohjanmaalle ekana mielessä. Eihän noita joukkueiden rostereita muutenkaan oo vielä paljoa esitelty

 • Eiköhän me nähdä Powell Crocoissa… #15

 • ”Listalle vielä Steelers ja 69ers”.

  Eivät mielestäni kuulu kuitenkaan tälle listalle. 69ers ei mielestäni kuitenkaan ollut yhtä vauhtisokea kuin nämä listalla olevat joukkueet eikä myöskään koskaan noussut Vaahteraliigaan.

  Ja vaikka Steelers on panostanut ainoastaan edustukseen tässä vaiheessa, niin he ovat kuitenkin menestyneet. Listallani olevista kaupungeistahan jenkkifutis on joko hävinnyt, tai kuihtunut lähes olemattomiin.

 • 69ers ei koskaan noussut Vaahteraliigaan? Miten oli 2013-2015?

 • Noissa muissa seuroissa on edelleenkin toimintaa (no Huskies = Tigers), mutta sixtarit kuihtui pois. Todellakin pitkäjänteistä toimintaa.

  Steelers – no ensi ja seuraava vuosi näyttää.

 • Voisihan sitä ajatella, että jos toiminta kuihtuu pois Vaahterassa niin se olisi kuihtunut myös divarissa.

 • Kokkolassa on meneillään mielenkiintoinen projekti, kun jalkapallo- ja salibandyseura Karleby Goats aloitti jefun. Se mitä haen takaa, on ajatus siitä, että milloin vastaavat yleisseurat innostuvat vastaavasta. Toki se vaatii henkilön tai porukan, joka ottaa asian seurassa pöydälle ja vie sitä visiota eteenpäin. Yleensä sellainen ihminen on jossain vaiheessa pelannut amerikkalaista jalkapalloa, ja hänellä on halu viedä lajia eteenpäin. Eli rohkeita liikkeitä, villejä visioita ja eteenpäin. Karavaani kulkee ja Gridiron haukkuu.

 • Tampereella oli hetken jefuseura Ilves. Ei ollut kauaa

 • Ensi kaudella kakkosessa on tungosta kun Gosts, Farmers ja Roosters-farmi Blaze pelaa oikeaa 11vs11 jefua.

 • Muistin mukaan Ilves oli Rocksin viimeinen hengenveto. (Eli Rocks liittyi Ilvekseen, kun omat voimavarat loppuivat.)

 • Leikitäänpä ajatuksella, Tampere. Otetaan vaikka hyvin perinteinen seura nimeltä Pyrintö, jo vuodesta 1896. Sieltä koripallosta miehiä ja sitten yleisurheilupuolelta nopeat juoksijat ja kuula- ja kiekkomiehet. Kamat päälle, treenaamaan ja veikkaan, että mielenkiintoista jälkeä tulisi nopealla aikataululla.

 • Pyrintö-esimerkin kirjoittaja on oikeassa. Laite entry värjäykseen täytyisi laittaa paljon paukkuja lisää. Hyvä Urheilija oppii tekniikat ja taktiikat nopeasti. Koko kentällisen hahmottamiseen menee pari kautta. Ja kaiken tämän edellytyksenä hyvä valmennus.

  Toivottavasti Goats ilmoittautuu kakkoseen 2021

 • Lajinvaihtaja voi omaksua jefun hyvin, huonosti tai hyvin huonosti…

 • Kyllä, Late entry – myöhäinen siirtyminen lajiin – sitä on hyvä harjoittaa nykyisissä seuroissa yhä entistä enemmän. Rohkeaa ja miksei jopa röyhkeää, aktiivista rekrytointia vain peliin! Onnistuneita esimerkkejä, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia, löytyy henkilöistä jotka ovat siirtyneet jefuun myöhemmällä urheilijan poluillaan muista lajeista on useita, yksilöitä, jotka ovat sittemmin menestyneet amerikkalaisessa jalkapallossa niin Suomessa kuin jopa lajin emämaassa, Yhdysvalloissa. Mutta vielä tarkennan näkökulmaani. Aika, jolloin vanhat urheiluseurat heräävät amerikkalaisen jalkapallon monipuoliseen maailmaan, joka tarjoaa lajin niin monenlaiselle eri urheiljatyypille, kooltaan ja ominaisuuksiltaan, niin se tilanne luo puitteet jefun kasvuun lajina Suomessa. Siksi Kokkolan esimerkki. Entäs Helsinki. HIFK? Huomasitteko, tänä kesänä Tapparan liigapelaajat kävivät Saintsin ohjaamissa treeneissä, kokeilumielessä. Kovasti videolta näki, että lätkäjätkillä oli hauskaa Pyynikillä. Löytynee Tapparan Facesta kesäkuukausilta tuo video. Lajimme kiinnostaa urheiluväkeä Suomessa, erityisesti NFL, sen on aistinut. Onko se edelleen se yksi puute, suomalaisen ammattilaisen puuttuminen NFL:stä, suuren kasvun esteenä? Sitä odotellessa. Kyllä se kuulkaas tästä, hiljalleen. Tsemppiä Kokkolaan!

 • Hakala? Ei morjens. Hakalan valmennustaidot nähtiin Italiassa kun ensimmäistä kertaa joutui valmentamaan. Ryysterissä hänen tärkein tehtävänsä on ollut kameralle hymistely kun rosteri pursuaa glory-hunter miehiä muutamilla importeilla höystettynä. Valmennuksesta Roostersissakin vastannut ihan muut miehet kuin Hakala.
  Olisi suoraan sanottuna erittäin virkistävää nähdä maajoukkueen vetäjänä joku ihan muu kuin Roostersin mies. Mutta tosiaan täällä se sanottiin, eiköhän siellä ole jo mies katsottuna joten odotellaan tuloksia.

 • Sun Hakala-arvion kriteereillä (paska kun ei voittanut Italiassa mestaruutta) maailma on täynnä surkeita jefupäävalmentajia (ei oo voittanu Italian tai muutakaan mestaruutta) NFL:ää myöten…

 • @@Filebacker En tosiaankaan osaa arvioida Hakalan pätevyyttä operatiivisena valmentajana, mutta Roostersissa meriitit päävalmentajana ovat erinomaiset. Tutut miehet hyökkäyksen ja puolustuksen kahvoissa.
  Kuten avauksessani kuvailinkin, näihin loppupeleihin kannattaisi mennä Roosters-kuvioilla, kun niiden varaan on rakennettu tähänkin saakka. Ei taatusti ole pelillisestikään huono valinta.

  Seuraavissa kisoissa sitten uudet kuviot.

 • Mielenkiintoinen tilanne kyllä maajoukkueella. Oikeasti tilanne, että on mahdollisuus jopa kultaan. Ruotsia vastaan ollaan pelattu hyvin viime vuosina. Suomella on pitkästä aikaa QB, joka saa oikeasti vastuuta ja paljon.

  Liiton uutisessa mainittiin, että muu valmennus todennäköisesti jatkamassa. Pelien kannalta oleellisimmat varmaan koordinaattorit, jolloin sekä hyökkäys että puolustus pelaisivat tutulla kaavalla eikä tarvitsisi ajaa uusia systeemejä sisään ennen Ruotsi-matsia. Heikkinen on ollut vetovastuussa niin pitkään, että joukkueella on varmasti aika selvät tavat toimia. Lähteekö uusi HC vaatimaan omien tahtotilojensa läpiajamista tilanteessa, missä yhteinen aika ennen matsia on todennäköisesti aika vähäistä?

  Sääntö, että HC ei saa olla seuratoiminnassa mukana tekee valinnasta hyvin mielenkiintoisen. Ei ihan hirveästi löydy tekijöitä tästä maasta.

 • Hyvää pohdintaa. Ymmärtääkseni HC vastaa pääosin joukkueen valinnasta/kokoamisesta? Siis iso vastuu parhaan mahdollisen rosterin jalkeille saamisen. Ei ole sanottu, että kaikki pelipaikan ansaitsevat, olisivat automaattisesti mukaan tulemassa. Varsinkin kun kustannukset jalkautuvat, ainakin, osaksi pelaajien omille kustannuspaikoille. Eli aina parempi, jos uusi HC olisi varustettu laajalla kontaktiverkolla ja karismalla.

 • Tästä: ”Sääntö, että HC ei saa olla seuratoiminnassa mukana tekee valinnasta hyvin mielenkiintoisen. Ei ihan hirveästi löydy tekijöitä tästä maasta.” Että olisiko Sepon paikka?

 • Vilkko olis kanssa vapaana.

 • Säännöllä ilmeisesti halutaan pitää toiminta läpinäkyvänä ilman seurakytköksiä. Toisaalta tuntuu kovinkin hassulta, että pienessä lajissa ammutaan omaan nilkkaan tällaisella säännöllä. Toisaalta onhan meillä paljonkin sääntöjä, joiden olemassaoloa ei oikein kukaan voi järjellä perustella. Esimerkiksi piste-eron korvaaminen arpomalla tasatilanteessa.

 • Toi on peruja ajalta, jolloin HC kertoi pelaajilla olevan paremmat mahdollisuudet päästä mj:n kokoonpanoon, jos ymmärtävät siirtyä HC:n helsinkiläiseen seurajoukkueeseen. Maajoukkue on historiassa ollut usein monenlaisen kähminnän tyyssija. Ihan hyvä sääntö.

 • Aamen!! Se oli aika härskiä aikoinaan

 • Kuitenkin kaikki apuvalmentajat ja koordinaattorit voivat olla seuravalmentajia.

 • Uudeksi päävalmentajaksi on kristallipalloni mukaan tulossa joko se Royalsit jättänyt tai sitten U19 mj:n nykyinen päävalmentaja. En edelleenkään jaksa uskoa, että joku seuravalmentaja lähtisi siihen hommaan. Mustana hevosena kaikki viime vuosituhannella valmentaneet.

 • Niin siis Seppo ei jättänyt pelkästään Royalsia vaan koko lajin. Tuskin on tässä kisassa mukana.

 • Väärin. Seppo E on sekä U15 kehitysmaajoukkueen että U17 maajoukkueen päävalmentaja. Joten lajia ei varmastikaan ole jättänyt.

 • Voihan se myös olla ETI .

 • Tänä vuonnahan ei ollut toimintaa koronan vuoksi ja pestit katkolla ensi vuonna niin eikö tarkoita ettei ole missään mukana?

 • Ehkä päävalmentaja onkin Filebacker! Palkattu suoraan Gridiron-palstalta.

 • Tänä vuonna oli U15/U17 leiri Pajulahdessa, ei toki pelejä ollut. Seuraava ko. ikäluokkien leiri on heti alkuvuodesta. Liiton sivuiltahan nuo löytyy.

 • @JAMI
  Eti on jo napattu Idän Jättiläisen toimesta.

 • … maajoukkueiden sisältä löydy se seuraaja. Esim. U19 vetäjä.

 • Vaasalaiset näyttävät julkaiseen jo ens kauden ekan rosterin:

  https://royals.fi/joukkue-2021/

  Ja Kuopiossa edessä uuden QB:n värvääminen:

  https://steelers.fi/seth-peters-ei-jatka-kuopio-steelersissa/

  Muita uutisisa odotellessa…

 • Tero, sun halut miesten majun HC:ksi on kyllä huomattu, kiitos vaan.

 • Yksi erinomainen vaihtoehto voisi olla Kari Ketonen. Tehtävä on enemmän valmennuksen johtamista kuin joukkueen valmentamista. Siihen tarvitaan leadershiptaitoja ja kokemusta. DC ja OC omaavat sitten oman erikoisosaamisensa.

 • Kuka ihme tohon paikkaan haluaa lähteä, kun staffi on jo uutisen mukaan olemassa ja ihan varmasti nykyinen-entinen-tuleva HC häärii kulisseissa? Ei ainakaan hetkeen pääse mitään omaa rakentamaan, se on varma.

 • Hyökkäyksen linjaa Crocodiles vahvistaa kaudella 2020 Wolverinesin hopeajoukkueessa pelanneella Mikko Rajalalla. Myös Rajalan tausta löytyy Korpelan ja Toivolan lailla Turku Trojansista. Rajala on innoissaan sopimuksestaan ja pelikavereistaan:

  – Crocoille on tulossa vahva ja monipuolinen hyökkäyksen linja. Itse tiedän, miten Tuomas Hvitfelt pelaa vieressäni, en tiedä ketään muuta, jonka kanssa pelaisin paremmin yhteen. Tiedän täysin, mitä hän ajattelee.

 • Hyvä, linjat edellä ei mene joukkueen rakentaminen ikinä pieleen.Toivotaan, että hommaavat myös ensi kaudelle pelinrakentajan.

 • taida jäädä Rajalaan wolverines pako

 • https://crocodiles.fi/uutiset/samu-juppo-jatkaa-crocodilesin-miesten-paavalmentajana

  Seinäjoella lähdetään kauteen 2021 sillä asenteella, että päämääränä on miesten
  edustusjoukkueen vieminen Suomen mestaruusotteluun, eli Vaahteramaljaan.
  – Mitään muuta ei kannata lähteä tavoittelemaan, pelaamme finaalipaikasta, ja se on sitten se yksi
  peli, joka ratkaisee, Juppo näkee.
  Ensi kausi rakennetaan palaajarungolta vahvaksi sekä kotimaiselta että ulkolaiselta suunnalta.
  – Joukkueessamme tulee olemaan kolme yhdysvaltalaispelaajaa, se on ihan selvä. Siihen
  katsotaan täydennykset Euroopan suunnalta.
  Crocodiles onkin nyt kiinnostanut kansainvälisiä urheilijoita, ja Seinäjoelle on saatu runsaasti
  yhteydenottoja amerikkalaisen jalkapallon pelaajilta, jotka haluavat pukea ylleen krokotiililogon.

 • Ohi… 😆

 • Just joo. Niinpä niin. Mut iskee kuitenkin…

 • Roosters nykyään pilleribisneksessä?

 • Anteeksi, nyt en kuullut. Mikä bisnes?

 • Porvoo ja Roosters julkaissut ekat nimilistat ens kaudelle:

  https://www.porvoonbutchers.com/news-cnf2/kgw3nd4v51/Kauden-2021-alustava-rosteri

  https://www.helsinkiroosters.com/vaahteraliiga-joukkueen-rosteri-kaudelle-2021/

  Kadmiryn Wolvo-pelin loukkaantuminen ei näköjään lopettanut uraa.

 • Sivusta seuranneena entisenä seuratoimijana minua ihmetyttää moni asia, mutta yksi erityisesti! Onko seuroilla enää tahtoa kehittää omia junioreita! Tuntuu, että sen sijaan, että omasta lupauksesta kasvatettaisiin ja VALMENNETTAISIIN seuraavaa tähteä, niin yritetään vimmatusti saada toisen joukkueen lahjakas pelaaja omaan joukkueeseen, vaikka ero oman lahjakkaan pelaajan ja naapurijoukkueen lahjakkaan pelaajan välillä olisi marginaalinen! Tuntuu, että enemmän panostetaan ajallisesti ja rahallisesti siihen muualta tulevaan mieheen. Toisaalta se naapurijoukkueen pelaaja on sitten pois sieltä sen toisen joukkueen rosterista, ehkä nerokasta! Yksikin valmennuskaksikko tarjoaa rahaa/ilmaisia kausia lähijoukkueen nuorille lupauksille, mutta omat pelaajat maksaa kyllä pelaamisesta… ja ilmeisesti myös muiden pelaamisesta! toisaalta voihan se olla Ok osalle, ettei pääse hirveästi kentälle mutta sijoittajan ominaisuudessa maksaa jonkun toisesta joukkueesta tulleen pelaamisen!
  Pliis! Antakaa omille junioreille mahdollisuus!

 • Tää on selvä peli taas, jos ei korona sotke.

  Porvoolla näköjään täytenimiä listalla, mutta sehän taitaa kuulua tähän vuodenaikaan asiaan

 • Kuopiolaiset:

  https://steelers.fi/miehet/ (onkohan joukossa veljmiehiä?)

  Ja Wolvot:

  http://helsinkiwolverines.com/joukkueet-miehet/ (On todella sekava esillepano.)

 • Steelers voittaa mestaruuden….

 • Mihin?

  ”ennen vuodenvaihdetta Seinäjoella on kasassa vähintään 40 pelaajaan kotimainen rosteri”

  Siis vielä reilu kymmenen kotimaista pelaajaa pitäis löytää lakeuksille. Vai onko toi vaan peripohojalaasta uhoa? 😂

 • Ei kukaan tässä vaiheessa kerro kaikkea. Aina on julkaistu juuri se tarvittava määrä mitä tähän kohtaan vaaditaan. Puuttuuhan tuolta vielä nimiä.

 • Ilman pohjalaista uhoa Suomessa puhuttaisiin venäjää.

 • Christian Powell, Crocodiles, RB. Tämä on kova!!!

 • Jep! Taas takuuvarma 4.sija woohoo!

 • Sen kesä näyttää, kun se sieltä saapuu.

 • Enää ei taida puuttua kuin UNC:n eka rosteri?

 • Kyllä niitä kotimaisia pitää löytyä jouluun mennessä parikymentä lisää, jos tuo 40 kotimaista halutaan saavuttaa

 • UNC:llä tehdä jo tämä tiukkaa saavuttaa, jos edes onnistuukaan. Taitavat vielä juhlia mennyttä kautta…

 • Hienoa on se, että United Newland Crusaders tuo etelään lisää seuramahdollisuuksia pelaajille. Kun vielä East City Giants saataisiin liigaan, niin hyvä olisi. Ja Turku. On jo ikävä teitä, tsemppiä sinne täältä Pohjanmaan naapurimaakunnasta.

 • Tämä hyppäs silmille. ”Kuntosalilla myös varmasti tulee tehoja niin nuorille kuin vanhemmille pelaajille, kun Christian Powell ihan (työnpuolesta) potkii miehiä eteenpäin,”
  Powell ilmeisesti jääny Suomeen?

 • Robert Johnsonilla näköjään jatketaan. Jättää kolme jenkki paikkaa auki.

 • https://crocodiles.fi/uutiset/christian-powell-tutustuu-suomen-talveen
  Kyllä tämän uutisen mukaan Powell jää talven yli Suomeen. Työ on näköjään löytynyt kuntosalin suunnasta.

 • Vähän yllätyksiä rostereissa. Powellin jatko hieno uutinen ja Tennbergin puuttuminen Porvoon rosterista osui silmään, mutta muuten varmaan melko odotettua.

 • Nyt vaan tekemään ”aivan liian aikaisia” ennustuksia kauden 2021 sarjamenestyksistä. 😄

 • ”Nyt vaan tekemään ”aivan liian aikaisia” ennustuksia kauden 2021 sarjamenestyksistä. 😄”

  Roostersilla ja Steelersillä näyttäisi olevan laadultaan ehkä parhaiten peruspakka kasassa. Mielnkiintoista nähdä minkälaisilla pelaajakaupilla joukkueita talven aikana täydennetään. Oma arvaus on ettei viime kevään kaltaista tarjontaa Vaahteraliigan suuntaan oo tarjolla.

  Ja sitten liian aikainen ennustus:

  1. Porvoo
  2. UNC
  3. Vaasa
  4. Wolvot
  5. Crocot
  6 Steeler & Roosters

  😜😆

 • Tennberg jatkaa Porvoossa kun Pääkkösen Väinö palasi jenkeistä.Porvoolla on kokoajan viimevuosina puuttunut hyökkäyksen linjasta ainakin yksi mies.Olisi hienoo nähdä hyökkäystä ”täydellä” linjalla.

 • Mitens Suomi -jenkki status menee?

 • Ei ole kelvollinen statuksensaajaksi kolmeen vuoteen

 • Sen sijaan olisi korkealla todennäköisyydellä saanut statuksen mutta päätti jäädä sapattivapaalle

 • Miksi powell ei olisi kelvollinen eu statuksen saajaksi?

 • Viikon ollut salilla ptnä ja idiootit kyselee joko saisi suomenpassin ja kelan tuet. Ehkä se vaatii vähän enemmän kuin odotatte et pelaaja voidaan lukea tähän eeeuuu staatukseen

 • Kilpailusäännöt sivu 15:

  IV.C.2. Suomalaisstatus
  Liittohallituksen valtuuttama taho voi myöntää pelaajalle, joka ei ole EU:n jäsenmaiden kansalainen EU-statuksen, jolloin häntä ei lasketa EU:n ulkopuoliseksi pelaajaksi. Lupa voidaan myöntää, jos:

  1) Pelaajan Suomeen tulo ja oleskelu Suomessa johtuu muusta kuin amerikkalaisen jalkapalloon liittyvästä syystä, eikä pelaaja saa tai ole saanut aiemmin seuralta sellaisia etuja, joita ei tarjota kaikille pelaajille; tai
  2) Pelaaja on asunut Suomessa ja häneen sovelletaan ja on sovellettu Suomen sosiaaliturvalainsäädäntöä yhtäjaksoisesti 3 vuotta ennen sen kalenterivuoden alkua, jolle lupaa haetaan.

  Kirjallinen hakemus on toimitettava liiton toimistolle ja sen tulee sisältää tarpeelliset todisteet asian ratkaisemiseksi. Liitto perii asian käsittelystä toimistomaksun. Lupa on voimassa kyseisen kalenterivuoden loppuun.

 • ei täyty kumpikaan

 • Noi säännöthän oli ilmeisesti muuttumassa, nykyistä sääntöä liian helppo kiertää.

 • Mielenkiintoinen tilanne on Brexit ja brittipelaajat. Miten heihin suhtaudutaan kaudella 2021?

 • Britit ovat EU:n ulkopuolisia pelaajia kuten serbit ja jenkit.

 • Miten noita sääntöjä voi kiertää?
  Onko jo kierretty, kun noin sanot?

 • On vaikea todistaa saako kotijenkki sellaista etua mitä ei tarjota kaikille, esim jos palkka maksetaan käteen.
  Viime vuonna yksi suomeen tullut kotijenkki kyseli palkkaa monelta joukkueelta ja on vaikea kuvitella hänen pelanneen ilmaiseksi valitsemassaan joukkueessa.

 • -> @eli
  Viime vuonna yksi suomeen tullut kotijenkki

  Ei ole olemassa ”viime vuonna Suomeen tulleitta” kotijenkkejä. Taitaa poika nyt sekoittaa puurot ja vellit keskenään.

 • Mielenkiintoista nähdä aletaanko joukkuetta rakentamaan ylivertaiseen valmennusosaamiseen pohjautuen, vai otetaanko kaikki mitä rahalla saa….? Lajin puolesta toivotaan ensimmäistä vaihtoehtoa ja pitkäjänteisyyttä. Vuoden-parin tähdenlentoja on lajissa nähty ihan tarpeeksi ja niistä ei ole ollut muille seuroille kuin haittaa.

 • Esimerkiksi vaahteramaljan voittaneessa joukkueessa oli ensimmäistä vuotta suomessa oleva koti”jenkki”

 • Tarkoitatteko 2019 Jyväskylään opiskelemaan tullutta kanadalaista Vandeweerdia?

 • Tarkoitetaan vuonna 2019 Jyväskylään opiskelemaan tullutta kanukkia joka kauppasi palveluitaan liiga ja divarijoukkueille.

 • Ok, sama ukko. Kova pelimies tai kotikanadalainen.

 • Tärkein kysymys kuuluu, miksi meidän pitää yleensä tarjota eu statusta muusta kuin jefun pelaamisesta johtuvista syistä maahan tulleelle jenkille tai kanukille?
  Tämmöinen johtaa väistämättä väärinkäytöksiin, kuten j-kylän kotikanukin tapaus osoittaa.
  Jos joku haluaisi palkata muista syistä tulleen niin siitä vaan, taloudellinen säästöhän tuosta tulee ilman muuta, kun ei tarvi lentoja, ruokia tai kämppää maksaa.
  Mutta kyseisen pelaajan pitäisi olla jenkkikiintiössä, jos ei kelpaa kellekään niin sitten pelaa ihan keskenään.
  Eri asia on maassa oleskelevat tai vuosia liigassa pelanneet jenkit, on se sitten kolme tai viisi vuotta putkeen suomensarjoja tahkonneet jenkki, niin tämmöiselle eu status voitaisiin myöntää.
  Kokemus on osoittanut että taso laskee tasaisen varmasti joka vuosi.

 • Eli tässä on siis todistettu, että Kuopion mestaruus perustui kusetukseen jolla muutoinkin jenkkiniukalla kaudella savolaiset sai yhden extra-jenkin kentälle kolmen kiintiöjenkin ja yhden tuplapassikikkailun rinnalle.

 • Sieltä vaan Serbian jefuseuroista haku päälle ja kotiserbit kehiin. Kovia poikia.

 • Eräs helsinkiläinen seura takavuosina signasi ihan lupaavan oloisen nuoren serbin. Eivät vaan olleet lukeneet läksyjään maantiedosta ja joutuivat purkamaan sopimuksen ettei mennyt kiintiöpaikkaa. Taisi maantiedon opetus tulla lopulta tämän palstan kautta tolle seuralle.

 • Pitääkö paikkansa että wolvoilla on rahat loppu eivätkä saa tuotua importteja ensikaudella maahan tai maksamaan kotijenkeille ja Valastille korvauksia. Tätä tukee huippujen ja kotijenkkien puuttuminen wolvojen rosterista sekä armoton värväys muista seuroista. Ne onnettomat jotka nyt menevät wolvoihin pääsevät maksamaan viimekauden laskuja ja pelaamaan putoamisesta.

 • Ei pidä

 • Keitä kotijenkkejä sinne odotit? Eihän siellä ollut viime kaudella kuin Cede.

 • Volvoilla yli 70 maksajaa, siis pelaajaa treeneissä. Et revi siitä

 • kyllä pitää paikkansa wolvot ovat tyhjentäneet jo taftin ja aloittaneet ecg tyhjennystä. Pääsevät mopopojat maksamaan velkoja

 • Taft panostaa tulevaisuuteen, uutta valmentajaa ja muuta tulossa. Kukaan ole mihinkään menossa. Varma tieto.

 • Jos tuosta halutaan todellinen ammattilaisliiga (missä pelaajille, valmentajille ja muulle henkilöstölle maksetaan kunnollinen korvaus), kuten jutussa hehkutetaan, ei yhdelläkään suomalaisella joukkueella ole realistisesti ajatellen talaoudellisia mahdollisuuksia lähteä tuohon leikkiin. Katsojamäärät eivät riitä alkuunkaan, enkä luule että fanituotemyynnistäkään irtoaa Suomessa kovin suuria summia. Ainoksi rahoitustahoksi jäisi näin ollen sponsorointi, mutta tuskin täältä löytyy sellaisia sponsoreita joilla pystytään pyörittämään n. 60 henkilön jefujoukkuetta taloudellisesti terveellä pohjalla. Jos Roosters tai joku muu suomalainen joukkue haluaisi lähteä tuohon leikkiin mukaan, pitäisi tuon liigan suunnasta tulla suuri rahoituspotti tänne päin.

  Eli en ihan heti odota suomalaista joukkuetta tuolla näkyvän ja muutenkin suhtaudun koko liigan tulevaisuuteen pidemmällä aikavälillä aika skeptisesti.

 • Hatullisen paskaa voi syödä jos tuo sarja käynnistyy

 • GFL:ssä on edelleen Saksan kovimmat joukkueet eli jos ELF:n omistajat eivät laita miljoonia omaa rahaa peliin, niin ei pääse edes GFL:n tasolle. Jos joukkueelle maksetaan tavallista duunaripalkkaa, niin kotiotteluiden lipun hinnalla 50€ jokaiseen kotiotteluun pitäisi saada n. 20000 katsojaa. Jefussa ei vain yhtälö toimi: matseja auttamattoman vähän, pelaajia ihan liikaa ja katsojia ei edes Saksassa riitä. NFL toimii TV-sopimuksilla ja CFL huomattavasti niukemmin Eurooppaan nähden isoilla määrillä katsomoissa.

 • Taitaa tossa liigassa pisin välimatka olla samaa luokkaa kuin Helsingistä Ouluun.

 • Se on mukavaa että maksavia pelureita wolvoilla riittää. Määrä korvaa laadun. Noilla parilla tulleella pelurilla saadaan äijäliigaa pelattua eivät kyllä kelpaa omien junnujen kanssa liigaan. Jos on noin paljon maksavia pelureita ei ole hätää saadaan importteja kyllä ostettua liigaan

 • ”…In the meantime, the GFL sees the ELF as a competitor for players, sponsors, fans and venues who would like to act outside of the sport organized in clubs and associations…”

  Eli GFL on julistanut ELF:n kilpailijakseen. Olisi kiva tietää mitä tästä touhusta sanoo IFAF. Ja jännä katsoa että jos GFL katsoo ELF:n pelaajarekrytoinnin kilpailuksi kanssa niin en näe syytä etteikö vaahteraliigakin katso samalla tavalla. Tostahan saattaa tulla uusi kansainvälinen soppa juuri kun tilanteen piti selkeytyä IFAF:n ruotsalaissekoilijan jäljiltä.

  https://www.americanfootballinternational.com/german-football-league-responds-to-launch-of-european-league-of-football/

 • Eipä IFAF tuohon liigaan mitään tuu sanomaan. IFAF koostuu kansallisista liitoista, ei liigoista. (Poikkeuksena Football Canada ja USA Football, jotka eivät taida olla ihan samanlaisia kansallisia liittoja kuten SAJL ja SAFF.) Tietenkin GFL katsoo tuon kilpailijakseen, kun joukossa on GFL-joukkueita.

  Vaahteraliigalla ei taida olla valtuuksia ottaa aiheeseen kantaa. Jos joku kantaa ottaa niin SAJL, ja senkin luultavasti vain siinä tapauksessa että joku suomalainen seura haluaisi tuohon liigaan liittyä. Liittymistä liitto ei voine kieltää, mutta liiton jäsenyydestä mahdollisesti seuran erottaa. Suomalaisten pelaajien siirtymistä tuohon EFL-liigaan ei liitto voi kieltää.

  Tuskinpa tuosta mitään kansainvälistä kähinää tulee, vaan ne jää Saksan ja Puolan sisäisiksi. Saksalaisten joukkueiden lähtöä EFL:ään en juuri ihmettele. Luultavasti siellä suunnalla on jonkun verran kyllästymistä herr Huberin vahvaan otteeseen saksalaisesta jefusta ja sen rahavirroista. Puolan suunnallahan oli vielä hetki sitten kaksi kilpailevaa liittoa, eli ei ehkä suuri ihme että sieltäkin on liittymishalukkaita joukkueita löytynyt.

 • Wolverinesille uusi Pocket QB ilman pockettia.. uhka vai mahdollisuus?

 • Turun miesten jenkkifutiksen herääminen olisi lajille iso asia. Täällä asuu kuitenkin niin paljon potentiaalista pelaajamateriaalia. Jos haluttaisiin pysyvyyttä kannattaisi varnaan konsultoida Kuusankoskea miten siellä on rakennettu kahdessa vuodessa II-div joukkue tyhjästä. Tai ääritilanteessa Kiuruveden Milkyä miten siellä joukkue jauhaa vaikka kyseessä pieni kylä.

 • Tai konsultoikaa vaikka Pirkkalaa. Siellä on mukava pöhinä ja uutta alkua. Tsemppiä Turkuun.

 • Crocot laittoi 126 ottelua nettiin eikä ollut kallista. Aika paljon historiaa nähtävänä.

 • No paremmin tuo kaveri juoksee kuin rojo juoksi yhtenäkään wolvo vuonna

 • Mukavampaa olisi ollut jos olisi ollut siitäkin uudemmat nähtävillä.

 • Ensi kauden aikuisten sarjat alkavat muotoutumaan. Miesten I divariin ei suurta tunkua.

  https://www.sajl.fi/?x167512=28184529

 • Eikö noi uudemmat löydy hudlesta

 • Miesten 1-divarin ja naisten liigan joukkuemäärät lähinnä surullista katsottavaa.. Jotain pitäisi tehdä uusiksi jos kuitenkin alemmissa sarjoissa joukkueita on huomattavasti enemmän..

 • Meillähän on syksyn liittokokous tulossa ennen vuodenvaihdetta. Muutoksia ei tapahdu, jos muutoksia ei esitä. Seuroilla tai seuralla pitäisi olla esitys siitä, miten asiaa pitäisi muuttaa. Ei ne asiat täällä parjaamalla parane ja kyse on seurojen toiminnasta. Itse odotin, että Kokkola ja Kiuruvesi/Kajaani olisi ilmoittautuneet oikeaan sarjaan kun toiminta alkaa olla hyvällä tasolla.

 • Kysehän on siitä että sarjaa on haluttu viedä ammattimaisempaan suuntaan lyömällä seuroille suoraan sanottuna melkoinen määrä velvoitteita korkeimmilla sarjatasoilla. Jos näitä velvoitteita ei ole rahkeita täyttää, on järkevää pysyä alemmilla sarjatasoilla.

  Kysymyshän on siitä pitääkö seurojen mukautua liiton toimintaan vai liiton seurojen toimintaan. Nyt näkemys näyttää olevan että paras lopputulos saadaan sillä että liitto sanelee ja seurat yrittävät raapia kasaan riittävät resurssit. Jos resursseja ei ole, pelataan alhaalla. Näen että nykytilanne on vain ja ainoastaan liiton (liittokokousten) tekemien päätösten johdonmukainen lopputulos.

  Ratkaisu? Keventäkää nyt helvetti niitä sarjamääräyksiä.

 • @AK – ”Nyt näkemys näyttää olevan että paras lopputulos saadaan sillä että liitto sanelee ja seurat yrittävät raapia kasaan riittävät resurssit. ”

  Tää on aina häkellyttävää miten liitto sitä ja tätä ja ei muisteta että seurat muodostavat liiton ja valitsevat sinne hallituksen joka suunnittelee, päättää ja hyväksyy jutut. Minkä tahansa asian voi esittää ja äänestää enemmistön halun mukaiseksi niissä kuuluisissa liittokokouksissa. Mutta kun sieltä saadaan päätökset niin sen jälkeen niiden mukaan mennään. Urputuksen paikka on kokouksissa ja seuraava on juuri huulilla. Ikävä kyllä Gridiron-gängillä ei ole siellä äänivaltaa.

 • Jostain syystä kokoukset ovat kumileimasimia, ja epäkohtiin ei puutua. Arvonta tasapisteissä pysyy vuodesta toiseen, vaikka juuri kukaan ei pidä sitä hyvänä. Sarjakriteeteihin ei kukaan esitä muutoksia, joten ilmeisesti kaikki seurat ovat niihin tyytyväisiä. Paitsi kun asiasta keskustelee, juuri kukaan ei ole tyytyväinen.

  Kuten sanottu, liitto on yhdistys jossa ylintä päätäntävaltaa käyttää jäsenistö, eli seurat. Hallituksen tehtävä on toteuttaa jäsenien tahtoa. Jos jäsenet (seurat) haluavat muutosta niin ei muuta kuin ehdotus menemään ja tarvittaessa äänestetään. Mutta koska kukaan jäsenistä (seuroista) ei tätä koskaan tee, on kaksi vaihtoehtoa:
  – Seurat ovat tyytyväisiä nykytilanteeseen
  – Seurat eivät ymmärrä, miten yhdistys toimii

  Äkkiseltään näistä kumpikaan ei kuulosta hyvältä.

 • Pari tarkennusta. Ensinnäkin tiedät varmasti itsekin miten asiat ilmoitetaan kokouksissa ilman että niistä juurikaan keskustellaan tai vaihtoehtoja pallotellaan. Toisekseen isommat muutokset vaativat yksimielisen päätöksen, jonka johdosta muutoksia on todella vaikea saada aikaan. Lopputulemana ensi vuonnakin jatkuu kilpavarustelu Euroopan mittakaavassa erittäin epämääräisine kotijenkkisääntöineen. Vuosi vuodelta kotimaisia, varsinkin laatupelaajia on yhä vähemmän.

 • Esitykset yms. pitäisi toimittaa hallituksen ja jäsenistön tietoon hyvissä ajoin ennen kokousta, päivämäärä on mainittu kokouskutsussa. Epäilen vahvasti, että mihinkään vaaditaan yksimielistä päätöstä. Enemmistö riittää, ainakin normaalin yhdistyskäytännön perusteella. Jos SAJL:llä on joku erikoisklausuuli, missä muutokset tarvitsevat yksimielisen päätöksen, tulisi myös kaikkien hyväksymisien vaatia yksimielisyyden. Ja silloin ei yhdistys pystyisi toimimaan. Jos asiasta on asianosaisilla epäselvyyttä, yhdistyksen säännöt pitäisi olla julkista tavaraa.

  Jos jäsenistön (seurojen) enemmistö haluaa muutosta, sen aikaan saaminen on helppoa. Se, onko sitä halua muualla kuin Gridironissa, onkin sitten eri asia. Mutta ihan turha on selittää, miten muutosta ei pysty tekemään koska Noronen ja liitto ja lässyn lää. Jos enemmistö jäsenistä haluaa vaihtaa puheenjohtajan, puheenjohtaja vaihtuu. Niin simppeliä se on. Jos enemmistö haluaa muuttaa yhdistyksen toimintatavoissa jotain, se muuttuu. Niin simppeliä se on.

 • Liiton toimintasäännöissä mainitaan, että ylimääräinen liittokokous järjestetään, jos vähintään 1/10 jäsenistä on jonkin määrätyn asian johdosta tehnyt siitä hallitukselle kirjallisen esityksen.

  Kokouksissa käsiteltäviksi tarkoitetut asiat on jätettävä hallitukselle kirjallisesti viimeistään 21 päivää ennen kokousta.

  Äänestyksissä kokouksen päätökseksi tulee se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä.

 • Onko laji kriisissä, kun täällä taas meuhkataan? Tai onko kysymys nyt kuitenkin siitä, että miesten ykkös- ja kakkosdivarien kesken olisi paikallaan pohtia, miten ykköseen saataisiin enemmän joukkueita.

  Kaudella 2021 upeat 27 joukkuetta pelaa oikeaa 11vs11 jefua miesten sarjoissa. Kausilla 2020 ja 2019 lukumäärä oli 22 ja kaudella 2018 vain 21 (mukaan lukien tuolloin III-divari). Kehitys näyttää hyvältä.

  Joku syy kakkosen paisumiseen on olemassa ja siihen pitäisi löytää rakentavalla tavalla ratkaisu. Mikä ykkösen kriteereistä on liian kova? Kahden jenkin kiintiö, vai tilastointivelvoite, vai mikä??? Ykköstä ei tosin voi voittaa ilman noita importteja, mutta siellä voi pärjätä ihan kohtuullisesti samalla kehittyen. Ton todisti muutama vuosi sitten Steelers.

  Jos jollain on hyvä ratkaisu tähän ja tuo sen liittokokoukseen valmisteltuna ja ajoissa sisään jätettynä käsittelyyn, miksi ei sitä otettaisi vakavasti. Niin kuin Kyyberi oli googlaillut sääntöjä, minkään muutoksen läpi vieminen ei ole mahdotonta.

 • ”Liiton toimintasäännöissä mainitaan, että ylimääräinen liittokokous järjestetään, jos vähintään 1/10 jäsenistä on jonkin määrätyn asian johdosta tehnyt siitä hallitukselle kirjallisen esityksen.”

  Kyllä se on ihan yhdistyslain mukaan järjestettävä tuolla kymmenen prosentin ehdotuksella, vaikka lukisi sitten toimintasäännöissä mitä tahansa.

  ”Yhdistyksen ylimääräinen kokous on pidettävä, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai hallitus katsoo siihen olevan aihetta taikka vähintään yksi kymmenesosa yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii.”

 • Jenkithän sen ykkösen kynnyksen tosiaan tekee. Se on useamman tonnin kakku per pelaaja ellei jotenkin onnistu kikkailemaan. Ja vaikka on totta että ykkösessä on mahdollista saavuttaa kohtuullista menestystä ihan kotimaisin voimin ei siihen lerssien jälkeen kellään ole ollut joko rohkeutta tai miehistöä.

  Onko tähän ratkaisuna jenkkien kieltäminen ykkösessä? En oikein tiedä. Mutta jostainhan se kertoo ettei 1-divariin ole tunkua. On tietysti myös sanottava että on vuosi poikineen siitä kun viimeksi olen liittokokouksessa ollut mutta näin puskista huutelijana näyttää siltä ettei asia ketään häiritse. Ehkei se siis ole mikään ongelma?

 • On aika luonnollista, että SAJL toimii kuten yhdistyksen kuuluukin toimia. :)

  Kriisistä en tiedä, kunhan vain vastailin että muutosten saaminen on ihan yhtä helppoa/vaikeaa kuin muissakin yhdistyksissä. Eikä vaadi mitään yksimielistä halua. Se, että liittokokouksissa asiat esitetään valmiina ja vain nuijitaan läpi, on aika normaalia yhdistyksissä. Mikäli osa jäsenistä on eri mieltä asioista, se keskustelu olisi hyvä käydä ennen kokousta. Siksi kokouskutsussa onkin esityslista. Se, että jäsenistä kukaan ei koskaan mitään nosta tapetille, ei ole liiton, hallituksen tai edes Norosen vika. Jokainen seura, joka kitisee kriteereistä, arvonnoista tai mistä tahansa, mutta ei ole asiaa nostanut esille kokouksiin tai niiden ulkopuolella liittotasolla, voi katsoa peiliin ja lopettaa kitisemisen.

  Sarjojen hyvinvoinnista oli Gridironissa keskustelua aika lailla vuosi sitten, samasta teemasta. Tasapaino puuttuu divareiden väliltä. Ja tästä päästäänkin siihen, kenen mielestä tilanne on hyvä/paha/eos? Meikäläisen mielipiteellä ei kauheasti ole väliä, kun en seuraa pyöritä. Ilmeisesti myös jokaisen 1- ja 2-divisioonan miesten joukkueen mielestä nykytilanne on hyvä, koska asiasta ei haluta keskutella seurojen välillä ja sitä kautta kenties viedä sitä liittokokouksiin.

  Naisissa on myös epätasapainoa, vaahterassa 4 joukkuetta ja divarissa 10. Veikkaan, että vaahterassa pelaavat 4 joukkuetta ottaisivat sinne mielellään pari lisää.

  Kuten AK tuossa aiemmin nosti esille, miehissä 1-divisioonasta on tehty kilpasarja ja kakkonen on harrastesarja. Tällöin herää kysymys, miten moni kakkosen joukkue edes haluaa nousta ykköseen? Ja toisaalta, miten moni ykkösen joukkue edes haluaa nousta vaahteraan? Jos ongelma on siinä, että suurin osa joukkueista ei ole niin isoja, että voisi pyörittää kilpajoukkuetta (importit, riittävä rosteri ja resurssit) 1-divarissa/vaahterassa, kriteerien löysentäminen ei poista tätä ongelmaa. Se vain siirtää sitä. Toisaalta, jos 1-divarin kilpailullisuudella tavoitellaan liikennettä vaahteraan ja takaisin (olettaisin, että tämä on ollut visiona), toimiiko se tällä hetkellä? Onko toiminut hyvin viime vuosina, ja näyttääkö siltä että se toimisi tulevina vuosina? Mielestäni ei, viime kaudella kukaan ei ykkösestä noussut vaahteraan ja tällä kaudella monen mielestä UNC:n ei olisi pitänyt lähteä vaahteraan. Ensi vuonna tuskin ykkösen voittaja vaahteraan on menossa.

  Jos aitoa nousua ja laskua ei urheilullisesti tapahdu (koska vaahterassa pelaaminen vaatii resursseja, joita suurimmalla osalla sen ulkopuolisista joukkueista ei ole), onko nykyinen sarjajärjestelmä tarkoituksenmukainen? Itse nostaisin pöydälle ajatusmallin, missä vaahtera on suljettu (nousut ja laskut arvioidaan tapauskohtaisesti, ajatuksella että mikäli resurssit ovat ok niin sinne pääsee ne joukkueet, jotka sinne haluavat) ja 1-divisioonan kriteereitä hieman helpotetaan. Tällöin saataisiin parempi tasapaino 1- ja 2-divareihin, ja halukkaille nousu vaahteraan olisi mahdollista.

  Poissa ovat ne ajat, jolloin sarjan voittajat automaattisesti nousivat ylemmäs ja sarjan häviäjät alemmas.

 • Tai kaksi vaihtoehtoa lisää, jotka vielä huolestuttavampia
  – eivät ymmärrä päätettävää asiaa, mutteivat kehtaa tuoda julki ymmärtämättömyyttään, ettei pidetä tyhmänä
  – eivät välitä.

 • Ykkösen ongelma lienee, että joukkueet pelaa eri resursseilla ja eri ideologioilla. moni joukkue, jolla ei ole varaa tai halua tuoda reilusti importteja pelaa mielummin kakkosessa ja samalla viivalla muiden kanssa. ykkösestä löytyy aina se yksi tai kaksi jengiä jotka tuovat ison määrän vahvistuksia, kuten viime vuonna UNC. ja se on näiden joukkueiden oikeus ja ei siinä ole mitään väärää kun nykysäännöt sen tietysti sallivat. hyvä että UNC panosti viime kauteen, sillä nyt saatiin vaahteraan sitten uusi joukkue.
  mutta tämä yksi syy miksi moni valitsee kakkosen. suomalaisella rosterilla ei ole tullut usein menestystä siellä. 2016 Steelers jäi pahasti jalkoihin wolverines ja huskisille ja sai 4-4 record aikaiseksi ilman importeja vaikka oli hyvä kotimainen runko. Lähimpänä voittoa hyvällä kotimaisella rungolla on ollut viime vuonna fiinaalissa hävinnyt Kotka, mutta heilläkin oli rosterissa yksi suomessa asuva jenkki joten ei ollut ihan 100% kotimainen rosteri kuitenkaan.

  Importtien kulujen lisäksi, ykkösessä on isommat sarjamaksut, tilastointi pitää olla hoidettu parissa tunnissa nettiin, ottelut kuvattu hudliin ja paljon ottelujärjestelyihin liittyviä määräyksiä. sakkoja myös lentelee herkästi seuroille. mielestäni joukkueiden pitäisi kuitenkin pelata aina itselleen haastavalla ja sopivalla sarjatasolla. kotimaiset pelaajatkin kehittyy paremmin kun pelaavat hyviä jengejä vastaan. ehdottomasti muutama joukkue 2-divarista voisi pelata ykkösessä, mutta moni edellä mainituista syistä valitsee sen helpoimman reitin. jos joitain määräyksiä kevennettäisiin niin varmasti halua ylös olisi enemmän. nyt kuilu 2 divisioonan ja ykkösen välillä on ilmeisesti liian suuri määräyksien ja velvollisuuksien osalta. Myös joukkueiden tasoerot kasvavat paljon etenkin 2 divisioonassa. siellä on mukana nyt joukkueita jotka voisivat pelata ykkösessä ja sitten niitä jotka todellakin ovat oikealla tasolla siellä ja nämä tasoerot ei palvele sitten ketään.

 • Itse ajattelin aiemmin, että ykkösdivaria pitäisi keventää vaatimuksiltaan tai jopa yhdistää divarit alueellisiksi sarjoiksi. Nyt olen alkanut kääntyä nykyisen kannalle varsinkin, kun 2-divarissa voidaan toteuttaa jonkin asteista aluejakoa. Ykkönen on selvästi kilpasarja ja siellä voi pelata myös vähemmillä panoksilla, jos pelkkä kehittyminen on tavoitteena. Nuo muut vaatimukset ovat ihan hyviä organisaation ja ammattimaisuuden kehittämisessä, mikä on välttämätöntä nousukynnyksen alentamiseksi ja muutenkin. Liigasta pudottautuminenkin on helpompaa, jos on kuitenkin aito kilpasarja vaihtoehtona. Muuten on suurena uhkana pelaajakato ja mahdollisesti koko seuran kaatuminen.

  Nousijoita divarista on ollut monia ja varmasti Tamperekin pyrkii siihen. UNC:n rohkaisemana Kotka tai joku muukin voi siihen jatkossa pyrkiä. Toivon mukaan Trojans palaa myös divariin ja siitä liigaan. Kyllä kakkosesta saattaa kehittyä muitakin ajan kanssa tai joskus jopa ihan yllättäin.

 • Nyt kun itseltä on jäänyt pari vaahteraliiga kautta kokonaan seuraamatta syystä sun toisesta, niin keitä nuoria kannattaa seuraa nyt tulevalla kaudella tai ketkä nuoret ovat todistaneet pystyvänsä pelaamaan vaahteraliigaa?

 • On varmaan paljon muitakin mutta laitan tähän joka joukkueesta yhden.
  Steelers, wr Tino Ndongo
  Wolverines, s Arttu Ketonen
  Royals , rb Nico Barrow
  Roosters, cb Viljo Lempinen
  Crocodiles, lb Jaska Värinen
  Butchers, ot Väinö Pääkkönen
  Crusaders, wr Julius Sarimo

 • Ouluun ja Pirkkalaan hieman kiviä taskuun ja tuossa olisi hyvät sarjat. Tietysti koronaepidemia helvettiin ennen kaikkea!

 • Tietysti merkkaa kuka lasketaan nuoreksi.
  Itse en 25v. Pelaajaa enää tähän kategoriaan laittaisi.

 • Värinen 27 v ens vuonna, se on vaan niin nuorekas :)

 • ”Se, että liittokokouksissa asiat esitetään valmiina ja vain nuijitaan läpi, on aika normaalia yhdistyksissä. Mikäli osa jäsenistä on eri mieltä asioista, se keskustelu olisi hyvä käydä ennen kokousta.”

  Kyllä keskustellaan ennen liittokokousta, useampaankin kertaan. VL ja I-div palavereissa seurat käy keskustelut syyskokouksen osalta.

  Kolmen vuoden välein seurat kutsutaan suunnittelemaan kilpailujärjestelmiä.

  Alemmille divareille on pidetty myös palavereja, mutta ne varmaan lopetettu koska seuroja ei ilmestynyt paikalle.

  Koko paketti nuijitaan liittokokouksessa läpi, mutta taustalla ennen ennen sitä keskusteltu ja kehitetty paljon.

 • Taitaa Värinen kuitenkin vuonna 2021 täyttää vasta 26. Mutt nuori mies edelleen.

 • Niin, seuran sivuilla on väärä vuosi. 😉

 • Make Porvoo Great again! Hyvinpähän alkoi tämä Porvoon uudelleenrakentamiskampanja. N

  https://www.sajl.fi/?x167512=28225092

 • Eiköhän tuo sama riski ole jokaisella jefu- (tai muullakin palloilu-) joukkueella että suraan kokeilemaan tuleva urheilija kärähtää dopingista. Ikävä juttu, mutta aika turha vinoilla Porvoon suuntaan.

 • Eihän Aalto mikään uusi kokeilija ollut vaan pelannut aiemminkin?

 • Vaikka ois pelannut aikaisemmin, niin ei anna yhtään sen enempää aihetta vinoilla porvoon suuntaan. Loppujen lopuks ei taida yhdelläkään suomalaisella urheiluseuralla olla kovinkaan suuria mahdollisuuksia estää tai ehkäistä urheilijan dopingia, jos urheilija sen avulla yrittää tuloksiaan parantaa.

 • Aika raju maineen lokaan vieminen liiton suunnalta.

 • Voisitko edes vähän perustella…

 • Miten niin lokaan veto?
  Urheilija kärähtää, todetaan syylliseksi ja saa rangaistuksen. Näiden ilmoittaminen normi käytäntö.

  Jos taas Porvoon osuutta mietit niin tottakai tämä tulee kertoa uutisessa, koska testi tapahtunut Porvoon harjoituksissa. Myös sanktio on normi, seurat pelaajasopimuksissa varmasti siirtää nämä kulut pelaajille.

 • Juuripa noin. Jos joku idiootti käyttää ton tason kamoja niin koko laji lokaantuu, seuran maine menee ja kaikkien sponssihankinta vaikeutuu. Kaveri oon ITSE maineensa loannut ja voisi pyytää edes anteeksi julkisesti.

 • Eiköhän tämänkin ikusen vaihtomiehen roinaaminen liity muutenkin ihan muuhun kuin jenkkifutikseen tai Butchersiin..

 • Tietääkö joku kuinka paljon eri seuroihin tehdään otteluissa tai harjoituksissa doping testejä. Itse ollut mukana 20 vuotta lajissa enkä ole törmännyt testaajiin. Jos harjoituksiin tai otteluun tulee testaajat miten valitaan testiin joutuva. Katsotaanko ulkonäön mukaan todennäköinen käyttäjä.

 • Liigajoukkue pohjanmaalla.
  Testejä 2-4 kertaa vuosi.
  Periaatteessa arvalla valitaan testattavat. Huomattavan usein arpa osuu ulkomaalaiseen.
  Ei katsota ulkonäön perusteella

 • Nimimerkki Doping syytti liittoa tän mömmömiehen ”Rajusta lokaan viemisestä”. kaikki odottavat jännityksellä nimimerkin perusteluja tai jääkö ilmaan kellumaan, että kommentti on miehen itsensä laittama. Mitenköhän ensikertalaisen maksimirangaistuksen eli neljän vuoden pelikiellon saaneet kuvittelevat ADT:n ja lajiliiton ja median kohtelevan? Nyt tämä pelle on päässyt helvetin vähällä ja Butchers näköjään vaikenee douppausta kuoliaaksi. Olisi hyvä tietää millaista kohtelua steroidipelle kuvittelee saavansa?

 • RIP

  https://www.sajl.fi/?x167512=28237644

  Nyt seurat ja liitto hattu kiertämään tämä mies antoi ison elämästään jefulle olisi hienoa jos nyt kaikki voisi osallistua hänen hautajaiskulujensa kattamiseen ja muistamiseen. Näiden ihmisten avulla tätä hommaa tehdään iso kiitos ja voimia omaisille

 • On kyllä aikamoista tekopyhyyttä antaa sakko seuralle siitä, että joku yksilö roinaa. Mistä ihmeestä kukaan seurassa voisi tietää, ellei sitten aleta sulkea pois pelaajia oletettujen tunnusmerkkien perusteella: finnejä, suurta lihaskasvua jne. Miksei muuten SAJL:ää sakoteta, kun ovat ottaneet suojiinsa moisen kaverin?

  On aivan eri asia, jos pelissä joku kärähtää. Silloin seuralle voidaan tuomita pisteiden menetys, mikä sekin on seuran kannalta liioittelua, mutta perustuu sentään johonkin.

 • Sähän voit Filebacker lähteä kampanjoimaan seuraavaan liittokokoukseen sääntömuutosta doping rangaistuksiin kun pidät sääntöjen mukaista toimintaa tekopyhänä. Saatat missiollasi tosin ylittää uutiskynnyksen paremmin kuin toi säälittävä reppana pillereineen.

 • Tällaisia tapauksia varten seurat allekirjoituttavat pelaajilla ENNEN ensimmäisiä treeniä tämän ja perivät sakon pelaajalta:

  https://www.sajl.fi/@Bin/326482/antidopingsitoumus.pdf

 • Suomen antidopingsäännöstö uudistetaan vuoden 2020 aikana vastaamaan 1.1.2021 voimaan tulevaa Maailman antidopingsäännöstöä ja kansainvälisiä standardeja. Kannattaa seurata tätä uudistusta.

 • 4.-5. sija taattu Seinäjoelle!

 • Olet tämän aiemminkin todennut. Ensi kesä sen näyttää. Hyvää talvea sinne myös. Missä sitten elämääsi kulutat. Tsemppiä.

 • Eikö teidän ole pitänyt näyttää joka kesä viimeisen kymmenenvuoden aikana siellä pohjanmaalla?

 • On täällä jotain näytetty. Ja näytetään jatkossakin. Nuorissa on tulevaisuus.

 • Ja maakuntamme on Etelä-Pohjanmaa, ei Pohjanmaa.

 • Pohjanmaalla sijaitsee muun muassa Vaasa.

 • Samapa tuo. Puukot kuitenkin heiluu ja kirkkaimmat mitallit matkaa muualle finaalin jälkeen. Perinteeksi muodostunut.

 • Kauhava on puukkopitäjä. Ja sitten kun Kauhavalla pelatahan ameriikkalaista jalkapallua, niin on tämä marginaalilaji lyöny ittensä Suomes läpitte. Notta, sano Kauhavan ruma vallesmanni.

 • Kauhava Knives. Se olis komia nimi. Ottakaa härmäs koppi!!!

 • Woohoo!

 • Onnittelut Seinäjoki! Hienoa duunia lasten ja nuorten kanssa jefussa. Tästä on hyvä jatkaa. Onnea myös muille palkituille.

 • Woooohoooo!

 • AFI uutisoi miehen WR:nä, samoin miehen omat highlightit Italiasta esittelee hänet yhtenä Italian parhaista laitahyökkääjistä. Varmaan tulee häärimään molemmilla puolilla palloa. Onko Stephen Paytonin jälkeen Roosterilla ollut vastaavaa tyyppiä? Aika puhtaasti omien pelipaikkojen importeja aikaisempina vuosina tuoneet.

 • Voitto ei ole tärkein. No siltähän se kesällä kyllä näyttikin.

  ”– Viime vuonna teimme täyskäännöksen ja palasimme juurillemme. Emme tavoittele voittoa, vaan hyvää yhteishenkeä, Falcons-henkeä. Taidollisesti ei suuria eroja tänä päivänä eri joukkueiden välillä ole. Se kumpi joukkue kilpailun voittaa, ratkaistaan henkisellä puolella.”

  https://www.aamuposti.fi/paikalliset/3163175

 • Kiitos paljon tuosta lisäarvoa tuovasta kommentista. Kaltaisiasi tarvitaan lisää lajin pariin että saadaan jenkkifutis uuteen nousuun. On arvokasta, että keskustelupalstalle saadaan laadukasta sisältöä, joka kannustaa arvokkaaseen ja asialliseen debattiin.

 • Juuri sun laisia huumorivajakkeja varsinkin tää laji tarviikin

 • Hyvinkäälle, kattokaa tuo video :

  https://www.youtube.com/watch?v=6uTLtBGgSAM

 • Näkyy tuo sleitteri olevan taas suomessa.eikös sillä banni kohta lopu?missäs jengissä tullaan se seuraavaksi näkemään?

 • Eikös se ole ollut koko ajan… Taitaa asua täällä.

 • https://www.suek.fi/documents/10162/264434/Urheilun+toimintakiellot+17.11.2020

  Näyttäisi helmikuussa 2021 loppuvan Curtis Slaterin piristeistä saatu kahden vuoden rankku. Eli on pian rangaistuksensa kärsinyt.

 • Näköjään lyhyin toimintakielto Slaterillä tuosta joukosta. Eiköhän siin ois aika kovan luokan pelaaja tarjolla, kun panna loppuu.

  Mielenkiintoista että puolet rangaistuksista kohdistuu fitness-urheiluun. Ei kyllä hajuakaan mitä se pitää sisällään, vai onko uus nimi kehonrakennuksella?

 • Huhun mukaan arttu tennberg on siirtymässä pois porvoosta vahvistamaan kuopion hyökkäyksenlinjaa rahan ja maineen perässä

 • Porvoosta kuultuna ottavat mahdollisuuden ja Leivoja jr on siirtymässä hyökkäyksen vetovastuuseen edellisten epäonnistuttua. Mielenkiintoista nähdä miten poika pärjää kun ei lajista mitään ymmärrä

 • Halpa valinta. Palkaksi riittää pino nakkisämpylöitä ja pari litraa kokista pelien puoliajalla.

 • En kyllä usko mutta on toisaalta porvoossa tehty älyttömämpiä juttujakin

 • Devonte Cross on Porvoon alottava kuupee.

 • Huhun mukaan Porvoon avainpelaajat pelaavat ensi kesänä Porvoossa.

 • Huhun mukaan Porvoossa pelataan ensi kesänäkin, avainpelaajien kera tai ilman heitä. Nää höpö höpö jutut alkoivat näköjään tosi aikaisin taas Porvoon kohdalla.

 • Huhut alkaa kiertämään kun jengi on saamatonta kun ei ole tiedotettu yhtikäs mitään ensi vuodesta porvoossa

 • Sopii myös koittaa katsoa muualtakin kuin gridiron24 sivustolta.

 • Porvoolle käy Huskiet. Velat kastuu niskaan ja viime kesän puuhamiehet kerää äkkiä omansa pois alta

 • Konkurssihakemukseen sekin tarina päättyi…..
  https://maksukyvyttomyysrekisteri.om.fi/

 • Kyllä on pahasti vaarassa uudelleen yritys hämees jos huhut pitää kutinsa. Tigers on uusi huskies vai oliko se nyt toisinpäin

 • Mikähän tavoite näillä Butchers huhuilla oli. Oon Pohjanmaalta ja sinällään asia ei paljon kosketa, mutta tulee mieleen, että onko pääkaupunkiseudulla oikeasti niin kova pula pelaajista että on aloitettu toisten mollaamiskampanjat jo nyt täällä.

 • Varmaan iha saman totuuden esiintuominen kuten tässä Huskies tilanteessa. Olisi tärkeää ettei pelaajat sitoudu näihin nähtiin omeniin ja ole pelastamassa näiden konkurssikypsien seurojen nokkamiesten töppäyksiä ja omien rahojen kotouttamista ennen kuin konkurssi tulee. Tällä totuuden kertomisella saadaan estettyä monen pelaajan pelaamisen lopettaminen ennen kuin sitoutuvat seuraan joka ei pelaa ja pelaajat joutuvat etsimään keväällä uuden seuran pettyneinä ja rahansa menettäneinä. Moni on siinä tilanteessa niin kyllästynyt ettei jaksa uutta seuraa etsiä ja jättää kauden väliin ja monessa tapauksessa lopettaa pelaamisen. Näinhän nyt viime vuosina on käynyt esim. 69esissa, Trojansissa, Hyvinkäällä ja Huskiessa. Hyvinkää ja Trojans nousseet jaloilleen, mutta monet pelaajat lajin piiristä menetty lopullisesti.

 • Oot kyllä tosi pihalla @Homgrow. Noista mainitsemistasi joukkueista Huskies kaatui liialliseen rahan käyttöön. Muissa joukkueissa syynä enneminkin pelaajien sitoutumattomuuden puute siinä vaiheessa kun pitää tehdä päätöksiä seuraavaan kauteen ilmoittautumisessa. Toinen yleinen syy on myös taustalla seuroja pyörittävien ihmisten väsyminen ja luopuminen seuratoiminnasta. Sen sijaan että täällä väität seuratoimijoita mädiksi, voisit vaihtoehtoisesti itse liittyä mieleiseesi seuraan auttamaan sen toiminnan ylläpitämisessä.

 • Sun tuulisten pellejen takia joukkueet juuri joutuu vaikeuksiin kun kukaan ei halua tulla pelaamaan niihin tälläisten paskapuheiden takia. Porvoon treeneissä on ollut 40-50 pelaajaa tänä syksynä ja muualta tulijat ovat seurojensa kärkikaartia. Kannattaisi katsoa joskus peiliin ennen kun levittää tollasta paskaa

 • Toiset ovat kusipäitä ihan vaan perusluonteeltaan. Kiva heittää sontaa naapuriseurasta joko huvikseen, tai tavoitteellisesti. Vaikka laji voi paremmin ilman näitä idiootteja, niitä vaan sikiää uusia kun vanhat luopuu paskanjauhannastaan. Ilmiö kuuluu someen ja sitä on vaan kestettävä niin kauan kun pysytään raameissa. Ikävä kyllä tässäkin keskustelussa on jo se kierre, joka johtaa lopulta toimiin moderaattorin puolelta. Lopetetaan nyt skeidan louskuttaminen ettei tämä tarpeellinen paineenpoistoputki mene kiinni.

 • Näi se o. Totuden kertomisen poistaminen on aina se oikea keino. Nää nimimerkit Paskanpuhujia riittää; @@Homogrow; Pihalla taitaa olla juuri noita hölmöjä joita sixtareissa ja Huskiesessa viilattiin linssiin ja nyt viitataan butserssissa

 • Meille porvooseen on tullut jo kuitenkin roostersista suuret nuoret lupaukset ja wolvoista saatu monta liigassa rutinoitunutta startteria jotka nostavat teurastajat takaisin playoffglooriaan. Nämä + jenkkipäävalmentaja voivat olla avain menestykseem

 • Jos kerran jabari on kuuppana niin porvoo ei jälleen kerran voita yhtääkään peliä. Varmaan raahaavat vielä kurvisenkin takaisin pelaamaan että olisi mahdollisuuksia voittaa edes vaasa

 • Miksi porvoo haluaisi jabarin takaisin?

 • No siellähän Jabari pyörii treeneissä. Eihän se Jabarin vika ole, jos nää Porvoon nokkamiehet ei tajuu, että QB ei ole hyvä sillä että pyörii ympäri kenttää ja juoksentelee minne sattuu. Sillä tavalla ei vaan mestaruuksia voiteta ja ei edes pelejä. No UNC:n ehkä

 • Eli todella naapuriseurojen toimijat syytää skeidaa Butchersista, jotta sais pidettyä pelaajia omassa joukkueessa.
  Amen

 • Hyvinkääläisten on pakko tehä tätä että seura pysyy kasassa eikä kaikki katoa teurastajiin.

 • Ymmärtäähän ton kun Porvoossa kuitenkn pelataan voitosta toisin kuin Hyvinkäällä jo puheenjohtajan suusta ilmoitetaan että pelien voitto ei tavoite

 • No porvoossa tärkeintä on säästää rahaa ei voittaa vaikka sitä ei julkisesti sanotakkaan

 • Niin…Hämeenlinnassa tehtiin toisinpäin…

 • Kylla hämeenlinnassa osataan edelleen!!!

 • K8hta rytisee kunnolla

 • K8hta rytisee kunnolla

 • Kyl tässä on ainekset Porvoossa vaikka mihin, mutta ei taida tästä sopasta kyllä mestaruuksia tai edes voittoja tulla. Ulosottomies taitaa olla ainoa ulkopuolinen joka lopulta Porvoon vahvuuteen liittyy…….:

 • näköjään heränny. Menkää takasin suoli24:ään!

 • Kylillä liikkuvissa jutuissa kuultua… Kimmo korpinoro siirtyy porvooseen vahvistamaan linjaa. Syynä taitaa olla se että wolvoissa ei pääse aloittamaan jos ei käy reeneissä. Samassa junassa kuulemma tempparit ande joka tuo teurastajille hyvää julkisuutta suurena naistenteurastajana.

 • ”selkäranka kuin puutarhaletkulla”, onkohan on Borgås satama jo tyhjennetty, huhun mukaan jahti on liikkumassa #WEBLEEDKALLIO

 • Tempparit on mennee talven juttuja kuka niit ees jaksaa seuraa

 • Eiks tää noro ollut myös viime kaudella aloittava?

 • soitellut koko Suomen läpi pelaajien toivossa ku materiaali on omasta takaa volvoilla sekundaa. Korpinorot sun muut kuuluu kasvatt3ihin mitään ylihypetystä tästä kaverista ei saa aikaiseksi

 • Kuten kaikki muut kilpailukykyiset joukkueet jotka tähtää mestaruuteen? Ennenkuulumatonta, että yritetään tehdä joukkueesta parempi? Voi luoja anna mun kaikki kestää. Ehkä kilpaurheilu ei taida olla sua varten, voi joutua kilpailemaan. Pelipaikoista voi joutua kilpailemaan. Mene kiven alle oikeesti.

 • Raamattua vaan sitten esille

 • Jos wolvoissa olisi oikeasti vetovoimaa ei se tarvitsisin ruikuttaa b tason pelaajia pelamaan/maksamaan. Roostersin ei tarvitse ruikuttaa vaan se saa yhteydenottoja huipuilta. Wolvoilla tulee mielenkiintoinen kevät kun se palkkaa importteja. Sieltä taitaa nyt puuttua kummatkin linjat, nimiä on kyllä mutta ovat joko nuoria tai kehäraakkeja.

 • uskoo vakaasti että nelos divarin jätkät pärjää tulevana kautena mut kyl palautuu tasapainoon sopivalla impotent armeijalla

 • Onko hämeestä tulossa joukkuetta vai mäkä toi tigers o???

 • Enpä tiedä, kun toi Huskies Keisari Teemu Lahti oli nähty Lohjalla UNCn pelaajia villsevissä treeneissä. Onkohan uusi OL koutsi vai ottaako vastuulleen varainhankinnan, kun näyttöjä Hamevöen touhuista riittää

 • Voisitteko nyt jo lopettaa ton Huskiesin mollaamisen. Kannattaa varmaan katsoa rinne Länsi Uudenmaan toivoon UNCseehen jos haluatte huonosta taloudenpidossa jauhaa paskaa

 • Onhan ahmaboksin oltava kunnossa kun puolustukseen otetaan marraskuussa pikkumies takakentälle.

 • Täällähän alkaa olla tuttua pöhinää, hetken jo epäilin että onko Gridiron siistiytynyt ja sivistynyt. Huoli oli tällä kertaa aiheeton. Kevääseen on vielä pitkä matka, säästelkää paukkuja sinnekin.

  Vaahteraliigan pelaajaongelma tiivistettynä:
  Junnumylly ei tuota itse kasvatettuja pelaajia tarpeeksi pyörittämään vaahteraseuraa. Importteja pitää hankkia, tosin pienillä rajoitteilla ja koronan takia tämäkin on haastavaa. Jos hommaa huonon, kaikki nauravat ja ilkkuvat. Jos hommaa hyvän, se on merkki että muuten ei pärjää. Ja koska oletettavasti hyvät pelaajat maksavat, on taloudessa jotain hämärää. Tai ainakaan se ei ole kestävää.

  Kotimaassa huippupelaajia on vähän. Jos sellainen on jo joukkueessa, kaikki on hyvin. Jos taas koitat värvätä sellaista pelaajaa, joka on edellisellä kaudella pelannut jossain muualla, se on merkki siitä että et pärjää omilla pelaajilla. Ja on kaiken lisäksi väärin. Ja jos värvätty ei ole ykköskorin pelaaja, hänet on värvätty vain maksamaan niiden ykköskorin pelaajien kustannukset.

  Eli ainoa tapa enemmistögridironin mielestä pyörittää joukkuetta on joko tuottaa omia junioreita (ja pitää huoli, etteivät sitten missään vaiheessa muuta työn, perheen tai opiskeluiden johdosta muualle) tai pelata niillä pelaajilla mitä on.

  Mutta jos taas ei hommaa importteja eikä hanki kotimaisia pelaajia tarpeisiin, ei ole kilpailullinen joukkue ja sietäisi takaisin divareihin.

  Välikysymys näin joulukuun tienoilla, onko viime vuosien aikana Gridironin raati ollut enemmissä määrin tyytyväinen minkään vaahterajoukkueen toimintaan?

 • Asiaa. Arvon jefukansa. Odottakaa nyt maltilla vielä 20 vuotta, kyllä amerikkalainen jalkapallo hiljalleen kasvaa ja kehittyy urheilulajina Suomessa. Jos ei nyt seuraavan 20 vuoden aikana, niin vuoteen 2050 mennessä on jo päästy hyvään alkuun. Hiljaa hyvä tulee. Kyllä se siitä. Mukavaa joulun odotusta, muistakaa, että tontut ovat liikkeellä. Kiltit saavat lahjoja, tuhmat risuja.

 • Hei Kyyberi. Se että muutama äänekäs ääliö öyhöttää täällä asiallisuuden rajamailla ei tarkoita, että kyseessä ”enemmistögridiron”.

 • Kuopion uus quuppa

 • Tykkään tästä kehityksestä, että pidetään kunniasiana voittaa mestaruus ilman jenkkejä.

 • Tarkoitatko tota Hyvinkään ensi kesänä voittamaa 2 Divisioonan Suomen Mestaruutta vai missä miesten sarjassa uskot jonkun pelaavan kokonaan kotimaisella joulkueella?

 • Ensi kesänä tullaan vihdoin näkemään joukkue Vaahteraliigassa, jossa kokoonpanossa enemmän Suomen ulkopuolella syntyneitä pelaajia kuin Suomessa syntyneitä. Nää kaikki Suomi-Status kehäraakit suuntaa UNC:hen sankoin joukoin ja se määrä Europelaajia joka UNC:hen virtaa nostavat balanssin toiseen suuntaan + jenkit tietenkin. Onnea ensi kauteen

 • Siis vittu vieläkö ne 90 luvu falconsit jaksaa tätä touhua! Ostetaan bussia, hankitaan ties mitä ja sitten niillä ajellaan häviö silmissä koko kesä pelist pelii

 • Todella ikävästi sanottu. Hyvinkää ei vain pelaa voittaakseen ja se on kunnioitettava, heille suotu, seuran tahto

 • Ohhoh miksi unctä pitää haukkua siellä on kuitenkin suomen nro 2 dc titola joka saa minkä vain kokoonpanon sulamaan liigan huonoimmaksi puolustukseksi

 • Eihän tässä ole UNCetä kukaan haukkunut. Eiks toss jutus puhuttu Suomalaisten pelureiden määrästä

 • Kyl titola saa rahaa taakseen ja puolustuksessa nähään 9 ulkolaista.. mutta onhan toi unkki nyt kuiteki liigassa tervetullut lisä ja saisi se kotka nousta myös

 • Kotka ei voi nousta, kun Nesin psyyke ei kestä häviämistä eli Kotka jatkaa pelleilyä 1 Divisioonassa niin kauan kuin pääsemme eroon Nesistä

 • Eikö tuo ole se joka kävi Vaasassa kokeilemassa toissa kesänä?

 • Kyllä. 😂

 • UNC:llä ei ole noita mainitsemiaan ”ongelmia” vaan:

  junnumylly tuottaa pelaajia taukoamatta ja nousu on rakennettu huolella ja pitkäjänteisesti.

  UNC:llä on kotimaisia huippupelaajia (kolme uutisoitu oikein haastattelun kera)

  Pelaajien hankintaa ei ole pakko tehdä, mutta tekevät koska muutkin tekevät.

 • Kerropa kuinka monta junnua unc tuottaa, Ei YHTÄÄN. Unc edellisessäkin postauksessa näkyy noin 14 pelaajaa, ei maarittele. Kotimaisia huippuja, ei ole.

 • Niitä on kymmenen, jos siis tarkoitat sitä testikuvaa… :)

 • 10 + 12-14 imponttia/Suomi-Status pelaajaa niin kyllä tolla porukalla Vaasan ja Porvoon voittaa. Voidaan sitten kauden jälkeen hekumoida julkisuudessa kuinka hyvä kausi pelattiin ja seura kehittyy

 • UNC:n juniorityö on alussa, ei kai se kenellekään yllätyksenä tullut?

  Aiempaan postaukseen olisi varmaan pitänyt täsmentää, että enemmistö Gridironiin kirjoittavista. Jos täältä listaisi vaikka viimesen kuukauden viestit ja laittaisi kahteen koriin (fiksut viestit ja vähemmän fiksut viestit), niin toinen kori olisi aika täynnä. Mutta tästähän on käyty keskustelua jo aiemminkin, ehkä siihen joskus tulee muutos. Helpoin tapa saada muutos olisi, että tänne vähemmän fiksuja kirjoittavat miettisivät kahdesti, ennen kuin painavat ”lähetä” nappia. Epäilen vahvasti tämän toteutumista.

  Vaahterassa ei yksikään joukkue pyöri täysin omien kasvattien ympärillä. Osalla on junnuja enemmän, osalla vähemmän. Osalla on paikkakunnalle muuttaneita pelaajia enemmän, osalla taas värvättyjä kotimaisia enemmän. Importtien suhteen yleensä raha puhuu, toisilla on budjetissa siihen laitettu enemmän ja toisilla vähemmän.

  Ja mikään näistä tavoista ja päätöksistä ei ole väärin tai oikein. Jos oma junnutuotanto ei syystä tai toisesta tuota edustusjoukkueeseen riittävän laadukkaita pelaajia, ne pitää tuoda jostain muualta mikäli haluaa kilpailla voitosta mahdollisimman vahvasti. Jos rosterissa ei ole riittävästi riittävän laadukkaita pelaajia, ne pitää tuoda muualta. Ja jos kotimaasta ei niitä löydy, katseet suunnataan kotimaan ulkopuolelle.

  Gridironissa on kivaa, että keskustelua syntyy. Ja kun tämä on ainoa foorumi internetissä, missä sitä keskustelua on, pitää siitä olla kiitollinen. Mutta sitä laatua toivoisi keskusteluun lisää. Aivan helvetin paljon täällä nimimerkin takaa kritisoidaan, arvostellaan ja kerrotaan mikä on väärin. Kritiikki on hyvästä, kun siihen lisätään myös korjausehdotukset ja -näkemykset.

  On helppo kritisoida Kotkaa, kun eivät nouse vaahteraan ja junnaavat ykkösessä. Voisiko kritiikin lisäksi kertoa, miten kritisoijan mielestä Kotkan pitäisi tilanne hoitaa? Nousta vaahteraan, jos resurssit eivät oman arvion mukaan riitä? Laittaa Nesi ulos joukkueesta, ja mennä pelaamaan kakkoseen? Joku muu ratkaisu?

  UNC:llä ei ole junnuja, ja puolet jengistä importteja.

  Mikä olisi parempi tapa? Kritiikin esittämisen jälkeen olisi hyvä kertoa, miten vaikka itse hoitaisi tilanteen seurajohtajana?

 • Tais totuus Lohjasta kirpaista Kyyberiä

 • Porvoo, Wolvot ja UNC kyykytetty, kuka seuraavaksi?

 • Roostersissa pärjätään rahalla, Vaasassa ei kukaan tule toimeen toistensa kanssa, Seinäjoella puuhastellaan aina ja Kuopiossa nyt kaikki on aina päin persausta.

  Ja liitto on kaiken pahan alku ja juuri.

 • Hyyberi ei haista palaneen käryä

 • Tottahan toi on UNC:n touhusta eli turha siitä pahoittaa mielessä, tottahan se on

 • Onkohan kyyberi vulvoista kun ei kritisoi niiden importtiarmeijjaa ollenkaan…

  Ps. Vulvoilla liigan huonoin hyökkäyskalusto ensi kaudella

 • kyyberi tais tarjota vähän sarkasmia, mitä täällä ei näköjään ymmärretä… hukkaan meni hyvä yritys kyyberi…🤣🤣🤣

 • Peräkammarin Pekalla lyhyt muisti. Viime kaudella importtiarmeijjaa ylläpitivät joukkueet Kuopiosta ja Seinäjoelta. Toinen osti itselleen mestaruuden ja toinen jäi ansaitsemalleen neljännelle mitalittomalle sijalle. Eipä muuta.

 • Kannattaa käydä kuuntelemassa.
  https://m.youtube.com/watch?v=jjbojgqJdmk

  Laurila kyllä painaa duunia suomijefun eteen täydellä sydämellä.
  Nostan hattua

 • Varmaan viime kauden importtikeskusteluun voisi todeta roostersin ja porvoon olleen ne joukkueet jotka eivät olleet täysin importtien varassa.
  Nämä joukkueet olivatkin vipa ja tokavipa, eli voitaneen vetää yhteen menestyksen kulkevan käsi kädessä importtiarmeijan kanssa, sillä onko joukkueessa sitten 9 vai 11 importtia ei loppupeleissä ole isoa merkitystä.

 • https://www.americanfootballinternational.com/finland-searching-for-new-national-team-coach/
  Tietääkö kukaan ns. sisäpiiriläinen että onkos toi paikka kokoaikainen, onko mahdollisuutta että joku muuttaa muualta Suomeen?

 • Toivottavasti nyt jumalauta ei tuhlata resursseja täyspäiväisen MJ HC:n palkkaamiseen ulkomailta tekemään käytännössä ei mitään. Aivan järjetön idea taas.

 • Huhun mukaan 10.000€/kk + autoetu + asuntoetu + puhelinetu + viihdepaketti (5G, Netflix, Viaplay, Disney) sekä kolme liiton maksamaa edestakaista lentomatkaa Helsingistä vapaavalintaiseen kaupunkiin vuodessa. Sopimus on kolmivuotinen, automaattiset indeksikorotukset sisältyvät diiliin puolivuositain tarkasteltuna. Kovat päävalmentajat ovat kortilla, joten nyt kaikki kehiin eikä tolla edes saa kun jonkun High School valmentajan. Yliopistovalmentajien kuukausiliksat pyörii parissa kympissä ja raiderissa alkaa olla vähän asuntoon kohdistuvia vaatimuksia jne. Ovat myös tottuneet matkustamaan pelireissut yksityiskoneilla. Kannattaa kysyä oman seuran puheenjohtajalta mihin laittoi nimensä edellisessä liittokokouksessa.

  Urpot

 • Melko typerää myös informoida että staffi on valmiina. Kyllä jokainen pätevä HC haluaa itse valita kenen kanssa hommia tekee, millä systeemillä pelataan jne. Maajoukkueen HC homma ei montaa tehokasta viikkoa vuodessa vie, jonka takia voitaisiin hyvin miettiä onko seuroissa aktiivisten valmentajien poissulkemisessa järkeä.
  Päteviä valmentajia ilman seurasidonnaisuutta ei tule mieleen, Seppo korkeintaan.

 • https://helsinkiwolverines.com/2020/12/01/onni-soininen-palaa-wolverinesiin/

  Ei tainnut sitten UNCn tuleva mestaruus olla kannustimena jatkaa Länsi-Uudellamaalla

 • Jefuhuora on jefuhuora ihme ettei menny roohon

 • Paluu kasvattiseuraan on jefuhuorailua? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 • se on nääs aina huora jos ei tule siihen omaan seuraan… Paskanjauhajia riittää tällä palstalla.

 • Mahtavaa, liigaan lisää junnu pelaajia. Taitoa vielä kun löytyisi

 • Huolimatta näiden paskanjauhajien roskapostista on hienoa että USA yliopistoissa pelanneet palaavat kotisarjoihin. Soninen tosin palasi jo aiemmin mutta hyvä trendi. Oli vuosia jolloin jenkeissä pelanneet vaan katosi lajista. Valasta on esimerkki impact-pelaajasta joka tuo huikean panoksen joukkueeseen. Zacok ja Pääkkönen toivottavasti samalla tavalla ensi kaudella.

 • Wolvoilla alkaa olemaan kyllä aika helvetin kova nuori lb core kasassa vaikka eivätkä saaneetkaan porvoolaisia ryövättyä mutta näyttää kyllä hyvältä ensi kesää ja maajoukkueen tulevaisuutta ajatellen

 • Sarkasmi on vaikea huumorilaji. Jos kohdeyleisö ei ole älyllisesti riittävällä tasolla, huumori menee hukkaan. Tai mikäli kohde on pienen lapsen kehityksen tasolla, ei hän sarkasmia pysty ymmärtämään. Menee hukkaan silloinkin.

  Ehkä pitäisi pysyä pissakakka-jutuissa, ei menisi keneltäkään hukkaan.

  Wolvot tosiaan unohtui, haukutaan ne sitten seuraavalla kierroksella.

 • No nythän tänne on liittynyt joukkoon oikea älyn jättiläinen!

  Kui ihmeessä viitsit tällaisen leikkikouluikäisten kanssa keskustella saati käyttää kailista aikaa täällä; luulisi yliopistotason osaamisella löytyvän älykkäämpääkin keskusteluseuraa.

 • @Tl4474 Porvoossa ei taida olla mitään ryövättävää? Roo on aina se tylsä roo. Siellä ei oikein mitään kiinnostavaa. Wol näyttää aika hyvältä. Kuopio kanssa. Seinäjoki kanssa hyvältä. UNC ei mitään. Se kuolee tän kauden jälkeen. Vaasa arvoitus mitä sieltä tulee kun Seppo lepää laakereilla.

 • Menossa takaisin Porvooseen!

 • ”Laurila kyllä painaa duunia suomijefun eteen täydellä sydämellä.”
  Laurila painaa hommassa mukana täydellä lompakolla.

  Kyyberillä meni sen sijaan herne nenään kun ei pääse tulevalla kaudella honottamaan youtubessa kun kaikki vaahteraliigan oikeudet on myyty ulos ja kuvaaminen muihin medioihin kiellettyä.

 • Miten sinä sait sanan pätevä ja Seppo samaan virkkeeseen mahtumaan?

 • Olikin taas mennyt hetki että saatiin Seppo ketjuun mukaan. Väkevä on äijän ote vielä eläkkeellä.

 • Olen aika varma että kyyberiä tosiaan riipoo rotan lailla se ettei Suomessa ole mitään muuta kuvattavaa kuin vaahteraliiga. Just taisin miehen nähdä täysin murtuneena ja maansa myyneenä.

 • Todella typerää pitää apuvalmentajat paikoillaan, vaikka HC on haussa. Kuka haluaa tulla joukkueeseen, johon ei saa edes omia apuvalmentajia valita. Karppisen ja Koikkalaisen vielä jotenkin ymmärtää, mutta muu staffi aivan nobodyjä ja varmasti löytyisi paremmat tilalle. Ei jatkoon tämä ajatus.

 • Ehkä urpoin kommentti mitä olen täältä lukenut. Vaikka Sepolla on paljon mielipiteitä ja todella moni on eri mieltä asioista hänen kanssaan, niin nimeä yksikin henkilö joka tehnyt suomijefulle yhtä paljon kuin hän sen jälkeen, kun hän otti Wasa Vikingsin haltuun ja muutti sen Royalssiksi. Mies melkein nosti yksin Vaasan tilanteeseen, missä se on nyt. Menestystä ei ole tullut mestaruuden merkeissä, mutta se, että hän on saanut organisaation tuolle tasolle missä se nyt on, on erittäin kova juttu.

  Mut mitäpä sunlainen Urpo asioista mitään ymmärtäisi. Menestys kiertää sinut kaukaa, se jos joku on saletti.

 • Mistäs lähtien Bradleylla on ollut Irlannin passi? Tekeeko Kuopio taas temput.

 • Temput?

 • Saattaa olla kyse muuan kanukkilaitahyökkääjästä jota kovasti ilman a-statusta hierottiin

 • Onnea vain Kuopion suuntaan. Toivottavasti on Savossa varaa venyä uuden kuupan sopparin suhteen, sitä mukaa, kun herran vaatimukset kasvaa. No, ei se ole tyhmä, joka pyytää.

 • Royals uutisoi aikoinaan tähän malliin:
  https://royals.fi/royalsin-pelinrakentaja-vaihtuu

  Hieman eri kuvan saa kyllä Steelersin uutisesta. Se pelihaluttomuus taisi johtua, ettei valmentaja ja pelaaja olleet samaa mieltä, miten pitäisi hyökätä.

 • Kyllä siellä kuuleman mukaan oli epäselvää muissakin asioissa.

 • Aivan. Edelleen, onnea vain Kuopioon. Juuri sitä. Onnea.

 • Ihan noin kuvitteellisesti. Jos joku signaisi kahden passin QB:n ja sitten kolme täyttä jenkkiä ja sitten se kahden passin QB tekisi oharit. Olisi se aika turhauttavaa.

 • Taas mestaruus Kuopioon. Roosters varmisti hopeat, kun saivat Kyein signattua. Tylsä liiga tulossa.

 • Tää oli hyvä.

 • ”Butchers on aiemmin kertonut käynnistävänsä Rebuild-ohjelman”

  Kurvisen ja Pennasen myötä Rebuild -ohjelman ydin alkaa hahmottua…

 • Budgersin rebuild-ohjelma kuulostaa hyvältä. Ei jää Steelers huonommaksi, kun kiinnittää Surakan ja Frimanin oman voittoputkensa takeeksi.

 • Steelers saavutti kaudella 2020 tuplamestaruuden. Ensimmäisen. Ja viimeisen.

 • Wol, Stee, Roo ja But julkaissut hyvin pelaajia. Hiljaista on ollut Roy, Cro ja UNC.
  Mkiä maksaa? Tahtoo julkistuksia!

 • Tais Crocoilla jotain olla joku aika sitten, Zacok ja Powell, ja jotain divari tason jätkiä, mutta sitten on hiljentynyt totaalisesti.

 • Seinäjoella kerätään nyt kassaan rahaa, jotta päästään ostoksille. Aika mukavasti on kuulemma saatu kasaan euroja. Nurmon Essolla puhuivat…

 • No mutta olihan UNC:llä ”Kolme kovaa jatkajaa ensi kaudelle!”

  Finaalin MVP Aleksi Riiheläinen, kapteeni Olli Savinen ja vuoden leijona Simo Takanen.

  Takanen taitaa olla se podcast kommentaattori joten lähteykset jatkuu?

 • Ei hyvältä Porvoossa näytä kun nuoret pelaajat siirtymässä Wolvojen riveihin, ei tainneet innostua tästä ”rebuild”. Jos huhuihin on uskomista

 • Ketä nuoria sieltä siis Wolvoihin lähti?

 • Aiva ylivoimaisen hienoa lajituntemusta ohessa tuolta yltä lainattuna:

  ”Takanen taitaa olla se podcast kommentaattori joten lähteykset jatkuu?”

  Ja sille aasihattuiselle tiedoksi, että Takanen taitaa olla kaiken muun ohella UNC ry:n puheenjohtaja joten joo, kaikki jatkuu.

 • Et sitten huomannut viestissä minkäänlaista ironiaa?

 • Ainakin kuuleman mukaan puustinen joka sattui olemaan porvoon paras puolustaja on nähty wolvojen reeneissä kuten myös lupaavin suomi lb nuikka.

 • Nimimerkille @tulevaisuun

  Ei voi kun pyöritellä päätä porukan alkeellisestakaan osaamisesta. Jos joku huhuilee täällä ”kuulemansa mukaan” asiasta joka on tiedotettu yli 2 kuukautta aikaisemmin ja löydettävissä yhdellä googletuksella, kertoo uusavuttomuudesta. Ryhdistäytykää nyt …kele. Noloa lukea näitä juttuja.

 • Miksi seurat tekee vaan minimin. Miksi kukaan ei ylläpidä ajantasaista rosteria verkkosivuilla kun uusia tulee ja menee. Eikö pelkästään adt vaadi tota. Ei toi voi olla niin vaikeaa. Jotain uskottavuutta.

 • SUEKille menee ihan oma listauksensa eikä sen tarvitse olla mitenkään naimisissa www-sivujen rosterin kanssa..

 • Ok, asia selvä. Suek saa ajantasaisen listan ja meillä faneilla ei ole mitään väliä.

 • Koska Suekillehan tätä pelataan

 • No en varmasti pelaa korneria ku safetyä! ;)

 • Aletaan taas lähestyä niitä henkiläkohtaisuuksiin meneviä rajoja jolloin peli vihelletään poikki. Koettakaa ryhdistäytyä.

 • Mikä helvetti tässä meni henkilökohtasuuksien rajalle

 • Tiesin että Porvoo on epätoivoinen mutta että näin epätoivoinen. Eikö alueelta löydy tämän laadukkaampaa dc:tä…

 • Varmaan ottavat mielellään vastaan kaiken avun. Voisit laittaa viestiä, olet varmasti melkoinen jenkkifutisnero.

 • On sellanen etiäinen että kesällä musta tuntuu!

 • Kyllä ne Leivoja juniorille soitti mutta sitä ei kiinnostanut hypätä uppoavaan paskakasaan

 • Älä nyt viitti jauhaa paskaa ei me täällä porvoossa idiootteja olla ps. Jenkkipäävalmentajam johdolla musta tuntuu ens kesänä!

 • Kun jabari aloittaa pelinrakentajana eikä taaskaan saa mitään aikaiseksi

 • Sen perusteella ei kannata tehdä kummoisia päätöksiä, jos pelaaja ei ole Vaasassa viihtynyt. Voi jopa osoittaa, että on järkimiehiä. Se miten paljon Vaasassa on ovi käynyt, ja millaista draamaa siellä on ollut sivurajalla viime vuosina kertoo pikemminkin Royalsista kuin yksittäisestä pelaajasta. Harva kotimainenkaan siirtopelaaja on halunnut osaksi kyseistä sirkusta.

 • Nyt oli taas Vaasan vuoro. Tää on kyllä jännä palsta. Tekeekö kukaan mitään oikein? Luulis että jotain liigajoukkueet on tehnyt ja tekee edelleen oikein sillä ovat liigassa.

 • On aika polkee maahan porvoon uusin julkasu, flop or not?

 • Higlightit ku katto niin ei oo kyl mikään ihmemies mutta Porvoolla tuskin varaa maksaa paremmasta.

 • Porvoolla tuskin tuota rahaongelmaa on kun miettii tuhlattiinko viime kesänä rahaa mihinkään?

 • Mistä Porvoo olisi rahaa saanut, Porvoolla kuuleman mukaan melko paljon velkaa joka suuntaan

 • No mitenhän sitä rahaa yleensä urheiluseuroille hankitaan…

 • Kyllähän on jutut. Ylipainoiset exjefut ulisee ilman tieto yhtään mistään.

 • No porvoon nykyinen idioottilauma (johtoryhmä) säästäisi vaikka olisi seura plussalla kymppitonneja😂

 • Ja Gridironin idioottilauma (Mr. 23 ja kumppanit) osoittaa omaa typeryyttään älyttömillä kommenteillaan.

 • Ilman ulinoita.. listaa Voipion saavutukset puolustuksen valmentaja, koordinaattorina tai päävalmentajana.

 • Valittu Butchersin DCksi paras saavutus?

 • 0-5

 • Mitä sitten, että häneltä ei meriittejä löydy (uliset kuitenkin)? Jostainhan se on aina aloitettava. Kaikki on tässä lajissa paskaa, teidän typerysten mielestä. Katsokaa tissiposket peiliin ja miettikään mitä te olette lajin eteen tehneet.

 • Mitkä oli J. Hakalan tai J. Vilkon meriitit kun tulivat liigajengin valmentajiksi?
  Ainahan uuden koutsin tuominen liigakuvioihin on riskaabelia, mutta niin on jenkkikoutsinkin, tässä tapauksen varmasti halvempi riski, joka onnistuessaan voi muuttaa koko organisaation kurssin.

 • Ei siinä mitään että ei ole meriittejä mutta se miten hommia hoiti ecgeessä kertoo että ei hyvä heilu vielä tuon verrattain huonomman pelaajaryhmän kanssa

 • Hakalalla taisi olla siinä vaiheessa kun aloitti HC:na jo useampi Suomen mestaruus U21 päävalmentajana joten aivan eri tilanteista lähtivät liikkeelle. Ja näistä kavereista ei kannattaisi edes puhua samassa lauseessa.

 • Monella hautuumaalla on äänekkäämpää kuin Länsi-Uudenmaan toivoilla. Mitä siel tapahtuu?

 • Luultavasti siellä valmistaudutaan kaikessa rauhassa joukkueen ensimmäiseen Vaahteraliiga-kauteen.

 • Itä-Uudenmaan toivolla toi maaliskuussa treenaamisen alkaminen ja pelaajien haaliminen onkin hyvin mennyt männä vuosina. Sieltä kannattaakin otta oppia

 • Itä-Uudelmaalla kaikki hyvin.. Vanhat huutelijat potkittu pois ja eteenpäin mennään.

 • Niin kuin ennenkin täällä on ennustettu, BOOM odottaa nurkan takana

 • Korona varmaan rajoittaa kaikkien joukkueiden valmistautumista?

 • Tik, tik, tik…

 • Paitsi Kuopion

 • Mitä onko autokauppias nähty Lohjan kulmilla. Ei saatana – > siitä tulee tän vuosituhannen BOOM. Se maalaa jolla liitua…..

 • Ja Roon ja Wulvien

 • Ja Blazen

 • Tai koko Liigasta

 • Jep jep. Seuran menestynein valmentaja ja tuttu kuuppa niin joukkueelle kuin valmentajalle. Pelaajalla ja valmentajalla yhteistä historiaa 2-3 kaudelta tämäkin varmaan huono juttu. Pitihän Vaasan jo viime vuonna olla heittopussi mutta niin vain taaskin sai kilpailukykyisen jengin kasaan nuorista pojista ja muutamasta hyvästä vahvistuksesta. Liigataipaleella joukkue ollut välierissä kaikkina vuosina poislukien 2019.

 • Rosterin leveys ei vain Royalsilla ensi kaudella riitä 12-14 peliin vaikka Vaasalaisittain sateenkaariväreillä niiden läpi katsoisi.

 • Kotkassa alkaa uusi kausi, grinder ajanjakso

 • Joko NC nosti kytkintä?

 • Eihän kotka ole mitään ilman NCtä

 • Näköjään pojat jättää tulevan mestarin laivan aivan väärään aikaan kun Rebuild voi tuottaa mestaruuden jo ensimmäisenä vuonna kun katsoo Porvoon rosterin kokoomista. Parhaat pelaajat siirtymässä Wolvoista ja Ecg:stä Bårgoon

 • Tuo Porvoon O-line oli aivan jäätävän kova viimekaudella. Niinku nähtiin Porvoon qb:lla oli aikaa vetästä vaikka gevaliat tuon vahvan muurin takana. Vahvistaa kyllä Wolvojen O-lineä mutta ei kyllä kenenkään muun.

 • Jaa niin kuka/mikä vahvistaa wolvojen OL:ää suhteessa borgån 2020 ooällään?

 • Joo. Wolvot on ihan paskaa. Koittakaa nyt Porvoon itkupillit itkee äidille niin ei tartte tänne tulla pillittämään

 • Aika vähän löytyy googlella tieto Porvoon uudesta hc:sta.

 • High school apuvalmentajista harvemmin löytyy.

 • ensimmäisen divisioonan rakennus 3-9 2021

 • UNC voitetaan luonnollisesti kahdesti, mutta mikäs toi kolmas voitto on?

 • Huippua seurata tätä kinaa Porvoon ja Wolvojen välillä. Mitähän siellä taustalla on. Turhaan siellä kinaatte niistä divari pelaajista. Molemmille riittää ja ette työ voita mitään vaikka yhdistyisitte.

 • Totta. Porvoo on se vähän tyhmempi maalaisserkku, kuten varmaan kirjoittajan seura myös joten pienempien ja yksinkertaisten kiusaaminen on todella valitettavaa ja anteeksiantamatonta

 • Todella lapsellista kirjoittelua. Porvoo on malliesimerkki siitä kuinka vahvalla orgianisaatiolla saadaan loistavaa tulosta junnuissa ja miehissä vuodesta toiseen. Taloudellisella puolella hyvä taloustilanne on ammattilaisten aikaansaannosta ja nyt hedelmiä korjataan, jonka vuoksi voidaan huippupelaajien lisäksi tuoda huippuvalmentaja rapakon takaa

 • Porvoon taloustilanne on niin huono että älä nyt vittu jaksa nykyhallitus on niin saatanan pihalla lajista…

 • Ohhoh mitä nää suomea puhumattomat savolaiset taas täällä jauhaa. Nyt teiltä on kadonnut kaikki ylimääräiset juntit sieltä niin katsotaan jos pärjäätte edes seinäjoelle

 • Huoli pois. Kanta-Hämeen autokauppias on nähty myös Porvoon suunnalla. Kohta tulee Boom. Toivottavasti nää pelaajat tajuu olla maksamatta maksuja tonne tulevaan konkurssipesään

 • Ostin Nissanin ja nyt kaduttaa

 • on suurin vitsi.. Mut eihän sitä kukaan sano ääneen

 • Mikä vittu teitä vaivaa? Milloin täällä on nähty viimeksi täysjärkinen viesti?

 • Mitä älytöntä esim @@Huippua viestissä oli? Vai tiedätkö Porvoolaisena asiasta enemmän?

 • Tämän hienon lajin oma porukka itse haukkuu täällä omaa lajiaan?Samaan aikaan puhutaan että pitäisi saada Suomijefusta juttuja lehtiin…telkkariin…ym. medioihin vaikka ette itsekään puolusta lajia valtavirtaa vastaan.Jos olisin ulkopuolinen toimittaja joka haluaisi tehdä jutun jefusta …niin tulisin ensin lukemaan täältä palstalta laji ihmisten mielipiteitä omasta lajistaan…millaisenkohan kuvan luulette antavanne ulospäin lajista?…Eiköhän nyt lopeteta tää hölmöily ja ruveta välillä puhaltamasn yhteen hiileen!!!

 • Tääl kaikki on kyl niin väsynyttä porukkaa

 • Kyynel

 • Kohta saat kyynelehtiä lisää

 • Mietin tossa vaan että mistä nämä Porvoon talousvaikeudet olis tulleet jos niin väitetään? Viime kaudella seuran kulut olisi voitu kuitaja muutamalla satasella per pelaaja kausimaksulla. Tai sit jabarille maksettiin törkeesti liikaa. Taitaa olla ihan paska puhetta tämä.

 • Täällä jauhetaan täyttä sontaa eikä kukaan ole ottanut kantaa joukkueiden rostereihin ja menestysmahdollisuuksiin ensi kaudella. Jos lähdetään siis vaikka siitä että pelataan täysi kausi ja lopussa Roosters voittaa. Jos siis on normaali kausi ilman tikulla-silmään-sopimuksia-joita-jotkut-rikkoo

 • Roosters ei voita mitään. Samat pelaajat, samat valmentajat ja samat pelit. Se juna meni jo kuten viime kaudella nähtiin.

 • Toivottavasti olet oikeassa, mutta pahoin pelkään, että kyllä se sieltä nousee.
  Viime vuoden joukkueeseen 2-3 jenkkiä ja Kyei. Kyllä sillä jo välieriin noustaan.

 • Kyllä Roo tulee olemaan kova mutta voitto ei tule olemaan nii Selvä. Kyllä Steelers on todella kova myös ens kaudella. Roosterista nostasin Lesosen kun katsoo rosteria. Viime kauden juoksupuolustus oli huonoa. Micky ei minusta ole niin hyvä mitä moni hehkuttaa.

 • Roostersissa alkoi näkyä joidenkin tähtien uran hiipuminen kuten luonnollista. Tietysti treenaamattomuuskin näkyi varmaan kaikilla seuroilla. Olisi Roosters kahdella tai kolmella jenkillä ollut kevyesti pleijareissa mutta tulihan tuo nyt kokeiltua. Kontrasti täyteen pumpattuun ostojoukkueeseen eli Steelersiin oli järjettömän suuri. Kuopiolaiset käyttivät tilaisuuden täysimääräisesti ja voittivat. Kilpasarjassa pelataan kilpasarjan säännöin.

 • Kuka sanoi ettei laji näy mediassa? https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007682249.html

 • Eipä Hesarissa jefusta juuri muu taidakaan ylittää uutiskynnystä. Jos joku Gridironin lukijoista joskus sattuu pössyttelemään, niin kannabis näkyy virtsakokeessa useamman päivän.

 • Jopa kuukauden.

 • Taitaa Kotkassa olla hermot pinnassa kun pitää ennen pelejäkin pössytellä

 • Junnuille hyviä esimerkkejä, MLL tukee :D

  https://www.op.fi/web/op-kymenlaakso/-/parasta-jaettuna-tulokset

 • Kertoo Eagleseista kaiken, jos pelaajasopimusta irtisanota tämän jälkeen.

 • Eikös siitä ole jo asianmukainen rangaistus annettu?

 • Niin kysymys kuuluu kuinka paljon pitää lyötyä lyödä? 2000 euron sakko, 6kk kilpailu/toimitsijakielto, nimi lehtiin ja medioihin päälle määräaikaisesti jengistä pihalle. Eikö siinä ole tarpeeksi?

  Kaveri teki typerän virheen siviilissä josta hän kärsii nyt suoran rangaistuksen ja seura välillisen.

 • Ketkä tähdet mielestäsi ovat hiipumassa? Lesonen tuo varmasti apuna juoksupuolustukseen ja lisää syvyyttä jo valmiiksi kovaan D:llään.
  Kolme jenkkiä Roo rosteriin on kyllä aika pelottava ajatus, mutta ehkä kolmas jenkki tuodaan taas loppukaudesta, kun on selvillä missä tarvitaan tai kuka on loukkaantunut. Roo FB sivuilla on ollut kuvia ja siellä on näkynyt aika kovia vahvistuksia treeneissä, mutta ovatko herrat vain treenaamassa?
  Mielestäni Micky on juuri niin kova, mitä statsit kertoo.

 • Tietäisittepä vaan mitä jälkeä tulee ku DL meillä pelaa Mulumba ja Valasti. Sitte rissuina Micky ja Sagne, sekä useita muita nuoria huippulupauksia + jenkit. Stadi on punainen!

 • Oishan toi hienoo jos Mulumba + muut pukeutuis punaseen, mutt taitaa CFL viedä Kyeinkin….

 • Onko muut huomannut puutteita roostersin nettisivuissa, nimittäin siirtää sieltä jonnekkin epämääräisen näköiselle sivustolle.

 • WordPress ei ole ehkä se kaikkein tietoturvallisin vaihtoehto sivujen tekemiseen, Toivottavasti eivät maksa kenellekkään sivujen ylläpidosta ja päivittämisestä.

 • Mulla ei oo ohjautunu minnekään minne ei pitäis. Mutta hitaat nuo on ollu jo jonkun aikaa.

 • Voittaisi noilla nyt treeneissä nähdyillä suomalaisilla yksinään jo. Ovat organisaatioina niin ylivertainen, ja fysiikkavalmennus on myös sillä tasolla, että Roosters pelaajalla on etumatkaa jo fysiikan osalta, ja tähän lisätään vielä huipputason valmennus. Stadi on punainen!

 • 2-3 ja 5/6 sijoitus samojen kavereiden kanssa käytännössä nyt

 • Niin varmaan voittais. Mutta kun joku tuo laadukkaat jenkit ja 5 kahden passin miestä menee mestaruus sinne! Tää on kuoleva laji. T Keke

 • HYVÄ KEKE!!!

 • No saivat sysipaskaan OLään edes yhden pelaajan

 • Onko toi Wolvojen hc hieman keskenkasvuinen vai miksi se käyttäytyy jatkuvasti noin naurettavasti somessa?

 • Mikäs nyt mielesi pahoitti..?

 • En kyllä usko ton UNCelle riittävän edes pleijareihin 😉

 • Huipputason valmennus, nyt kyllä vaikuttaa siltä, että muut jengit ovat menneet tässäkin ohitse kaikilla pelipaikoilla, ehkä DC on vielä suomen huippua, mutta muuten tekeminen junnaa paikoillaan.
  Steelers/Crocodiles valmennusryhmä on paljon parempi jokaisella saralla.
  Fysiikkavalmennuksesta en osaa sanoa, sen enempää, kun en ole nähnyt joukkueiden treenejä siltä osin.
  Valasti, Mulumba, Kyei, Sagne ovat kyllä kovia hankintoja, jos herrat eivät sitten mene CFL jengiin.
  UNC uusi OL ei vakuuta näytöillään.

 • Mihin nämä mielipiteet valmennuksista perustuu?

 • Vaikea ymmärtää, miksi kontaktilajeissa edes testataan kannabista.

 • ei sitä kannabista erikseen testata, se vaan näkyi dopingtesteissä

 • Ansaitset palkinnon.

 • Ei kyllä näin pidä paikkaansa! Kyllä Roostersissa silti osataan asiat paljon paremmin kuin esimerkiksi Kuopiossa. Kuopio voitti ostojoukkueella, ja Roosters pelasi lähes kotimaisella joukkueella ollen silti pelillisesti Kuopiota edellä. Roosters kehittää divaritason pelaajista ihan suomen huippuja oikeansuuntaisella tekemisellään. Miksi muuten kaikki huippupelaajat haluaisivat mennä Roostersiin ellei sen takia, että siellä on maan ja ehkä jopa euroopan laadukkainta valmennusta?

 • Moi Koikkalainen 😉

 • Myssyt päähän Kotkassa ja kaivakaa vaan lompakosta eurot tiskiin.

 • ”Kyllä Roostersissa silti osataan asiat paljon paremmin kuin esimerkiksi Kuopiossa. Kuopio voitti ostojoukkueella, ja Roosters pelasi lähes kotimaisella joukkueella ollen silti pelillisesti Kuopiota edellä. Roosters kehittää divaritason pelaajista ihan suomen huippuja oikeansuuntaisella tekemisellään. Miksi muuten kaikki huippupelaajat haluaisivat mennä Roostersiin ellei sen takia, että siellä on maan ja ehkä jopa euroopan laadukkainta valmennusta”

  Montako omaa kasvattia roostersin aloittavasta jengistä löytyy?
  ihan samanlainen ostojoukkue on kyseessä kuin kuopio.
  Laittakaahan nimiä niistä divarista tulleita prospekteista, jotka on noussu roostersissa suomen huipulle.

 • Eiköhän sieltä Roostersista löydy jokunen ihan oma kasvatti, jotka ovat kasvatettu pikkujuniorista asti.

 • Keksitkö ihan itse tuon mahtavan kuitin? Rangaistukset on jaettu ja Eagles sekä pelaaja varmasti hoitavat velvoitteensa.

 • Moni Roostersissa pelaava huippu on sanonut, että harjoitteleminen Roostersissa on vienyt heidät aivan uudelle tasolle. Harjoitusten todella laadukas suunnittelu aikatauluineen, sekä sisältöineen ja lisäksi suuri kilpailu huippupelaajien kesken ovat keskeisiä asioita minkä takia jo alunperin hyvistä pelaajista kehittyy suomen huippuja, joten voidaan puhua, että kaikki Roosters pelaajat ovat Roostersin omia kasvatteja.

 • Pitää toki ottaa huomioon myös se et monessa seurassa on voinut myös valmennus kehittyä. Ei se Roosters enää mikään ainoa oikea ole. Toki voi olla että harjoitukset ovat erityisen laadukkaita, mutta yhtälailla se, että sinne on lähtenyt aikaisemmin aina muiden joukkueiden parhaimpia on myös omiaan syyksi, miksi kilpailua muiden huippupelaajien välillä tapahtuu (mistä jokainen varmasti kehittyy). En antaisi kaikkea kunniaa Roostersille, vaikka heillä moni asia ulkoapäin tarkastellessa vaikuttaakin menevän hyvin.

 • On kyllä huippu selitys että kaikki ketkä on roostersissa treenannut on heidän kasvatteja. Eli Olin tai Outinen ei ollu hyviä ja valmiiksi maajoukkueessa kun meni Roosterssin? Mites Äyräväinen yms aika monta voin tähän laittaa…

 • Oli hyviä, mutta tuskimpa heidän kehitys loppui tai kun siirtyivät Roostersiin. (Tosin en itse R:n omiin kasvatteihin lukis.) Ja kyllähän esim. Viljo Lempinen on kehittynyt huimasti siirryttyään Roostersiin.

 • Koikkis ja Hakala Please menkää nyt muualle rekryy pelaajia.

 • Hakala ja Koikkalainen tuskin pieraiseekaan Gridironiin päin, saatika kommentoi täällä typerys.

 • Tän takia täällä ei voi Roostersista mitään sanoa kun noi etelän pellet alkaa heti itkee

 • Nimimerkki @@@Hyvä selitys
  Ole vääremmässä kuin luuletkaan…

 • Edelleen. Niitä nimiä divariprospekteista tai nobodyistä jotka on noussu huipulle roon valmennuksen ansiosta.
  Vertailukohdaksu vois ottaa kuopion rissut tai takakenttä, kuinka moni oli näistä kuullut ennenkuin nousivat liigan huipulle, jauhiainen tosin taantui reilusti kun siirtyi muualle.

 • Eikös tuo Jauhiainen ole Mikkelistä?

 • Pekkarinen on kyl kova ja siinä Inkisellä varmasti iso rooli. Muut on kyllä aikalailla varjossa. Inkisellä kokemusta Euroopan huippuvalmentajista ja nyt pääsee ammentamaan sitä tietoutta eteenpäin.
  Roon takakenttä on kyllä myös kehittynyt paljon viime vuosien aikana ja viime vuosi oli heiltä poikkeuksellisen kova (kts. statistiikka), varsinkin kun pelasivat pelkästää suomalaisilla pelaajilla.
  Wolverines takakentällä on myös muutama kova luu, Ketonen ja Laalo tulevat olemaan kovan luokan pelimiehiä tulevaisuudessa Toivottavasti saavat hyvää pelipaikka valmennusta seurassa.
  Seinäjoen DB:t taas ovat olleet täysin importtien varassa ja vaikea etsiä sieltä valopilkkua, joka nousisi ensi kaudella omista kasvateista. Kaleva ja Havulehto usein vaikeuksissa, kun tuntuu räjähtävä nopeus puuttuvan ja itsevarmuus.
  Royals takakentällä myös muutama nouseva tähti, Lindström vakuutti muutamassa pelissä, mutta päästää liikaa isoja pelejä vielä, hänelle tekemiseen varmuutta ja katse rissuun eikä koko ajan palloon, niin nousee maajoukkueeseen vielä lähiaikoina. Rufa on Rufa.
  Silti tässä pelipaikka ryhmässä etu on kyllä Roostersilla, koska jos he tuohon sakkiin tuovat vielä US import niin suomalainen runko tekee siitä pelottavan vastustajan. Hyvänä kakkosena Steelers — syvyyttä on saatava jengiin.
  Mielenkiinnolla odotan UNC takakentän suorituksia liiga kentillä.

 • jahas jabari menee porvooseen, voiko nyt tulla jopa kaksi voittoa ens kaudella

 • Oijjoi mikä yllätys signaus porvoolta!! Eihän tämä ole ollu tiedossa vasta kuin 2 kuukautta

 • Porvoo, hyvä esimerkki siitä kuinka yritetään kasvattaa “hypeä” markkinoimalla kirjaimellisesti paskaa somessa. Pystyykö joku ihminen euroopassa mainitsemaan sanan rebuild ja jabarin samassa lauseessa? Porvoossa voidaan. Mitäköhän siellä laitetaan veden sekaan, että tuommoisia hupiukkoja päästetty tekemään näitä päätöksiä? tHE reBuiLd yEar oNe taitaa jäädä offseason puheeksi :DDDD

 • “ Viiden ottelun koronakaudella Porvoon Butchers sijoittui Vaahteraliigassa kuudennelle sijalle voittamatta yhtään ottelua”

  Millä perustein porvoo valitsee pelaajiaan jotka saavat pelaamisesta palkkaa? Ei ainakaan pelillisiä meriittejä tarkastelemalla. Täällä puhutaan siitä että yrittävät saada talouttaan kuntoon. Meneekö talouden korjaaminen menestyksen edelle? Onko vaahteraliiga silloin oikea paikka? Koska minä näen asian niin, että tuo tuorein signaus ja tämä uusi rebuild -slogan ei palvele toisiaan. Kuuntelisin mielelläni mielipiteitä kyseiseen asiaan liittyen henkilöiltä, jotka tästä jotain tietävät. Tarkoittaako tuo rebuild talouden korjaamista? Viimekauden loppusijoitusta se ei ainakaan korjaa. Toivottavasti olen väärässä.

 • Kyllä Porvoo nyt UNCn voittaa ja hyvänä päivänä Royalsin. Muut voitot nyt on täyttä utopiaa ilman jotain vierasjoukkueen Korona Aaltoa tms

 • Euroopan huippuvalmentajat. Jep.
  Suomessa on todella hyvä taso valmennuksessa ja nimenomaan kotimaisten valmentajien materiaali vs pelikirja osaaminen on kunnossa

 • Vierasjoukkueen korona aalto tulee noista viidestätoista ulkomaalaisesta ….

 • Porvoossa nämä asiat osataan ja organisaatio on Suomen ammattitaitoisimpia. Todel urpot värkätä jotain muuta. Pelitapahtumat antavat katsojille kokemuksen josta monilla säätö seuroilla olis paljon opittava

 • No nyt räjähti. Porvoo on varma mestari

 • ReBuilding skemeen

 • porvoo = 2019 wolvo, mutta huonompi

 • Sopparit Cedric Hosean ja Rafael Pinedan kanssa tulossa viel?

 • Vinkkinä Steelersin johdolle. Kurkistelkaa mitä uusi qb postailee somessa. Ihan kaikkia hassuja heittoja omasta elämäntavasta en suosittele.

 • Joo. Maksetaan kaikille sammuneille tähdille ja laitetaan seura konkkaan. Hellan lettas mitä urpoja

 • Kukahan Urpo tän takan on. Nää puuhamiehet on ihan sekundaa. SeuraS 10 maksavaa pelaajaa antavat stadilaisille nobodeille ilmaisia kausia. Saa nähdä tuleeko realismi enne kaude alkua ja Porvoo vihdonki konkkaan

 • Vuosia Porvoo on ollut niin turha jengi, ettei kukaan tääl oo viitsinyt alkaa sitä haukkumaan. Nyt sitten yhtäkkiä viime vuoden heittopussi onkin aiheuttanut jollekin valtavia murheita että hän käy täällä päivittäin seuraa haukkumassa.

  Sä oot varmaan niitä jolle ei ole suostuttu pelaamista maksamaan ja nyt sitten nyyhkit täällä?

 • Katsokaa nyt oikeasti onko teidän QB pojalla lääkkeet kunnossa.

 • Mitä ihmeellistä tossa Videossa nyt on? Jenkeissä pilven poltto laillista useassa osavaltiossa. Senkus polttelee ja polttamista ylistää. Kuopiossa nyt pilveä polttava kuuppa pienen murhe ens kesällä, kun puolet rungosta on lopettanut tänä syksynä

 • Kuopio uus worthless, laittakaa ny p3elajqnne kuriin

 • Miksi Joey Bradley lähti Vaasasta kuin hauki ruohosta?

 • Ketkä nämä puolet rungosta lopettaneet ovat? Ei nyt muita tule mieleen kuin Toni Hartikainen ja Aku Uotila mitä ei ole nykyisessä rosterissa.

 • Eihän pilven polttelussa oo jefupelaajana mitään, Kotkasta saa hyviä neuvoja asian suhteen.

  Oikeesti täytyy olla aika vitun tyhmä jos somessa asiaa vielä mainostaa.

 • Jossain muistin perukoilla hämärä muistikuva et jenkkivahvistusten suurin dopingkäryjen syy oli jossain vaiheessa juurikin pilven pössyttely. Taitaa myös jossain pelaajasopimuksissa olla pykäliä huumeidenkäytöstä, liekö sitten Kuopion suunnalla?

 • Kyllä mä lähtisin tuolta Uudenmaan joukkueista ensin liikkeelle, sen verran myssypäitä näyttää olevan

 • Mitä siellä Bradleyn tilillä siis on/oli?

 • Eiköhän pössyttelijät löydy seuraavan leirin yhteyteen ajoittuvalla ADT-vierailulla. Vai sattuuko Bradley sairastumaan flunssaan leirin kynnyksellä…?

 • hoitaa kyllä homman, niin kuin on tarkoitus. Joskus paras suunnitelma on ettei ole suunnitelmaa. Pääasia on, että on suunnitelma.

 • kannabinoideja testataan vain kilpailutapahtumien yhteydessä

 • Aika sen näyttää, juurikin näin. Tähdet kertovat, kyllä, kyllä. Jännä seurata, miten tarina etenee. Kevättä odotellessa. Tsemppiä edelleen, Savo.

 • Hyvää joulua, ja jatketaan taas kirjoittelua ensi vuonna. Sitä odotellessa!

 • Lähes bannia vaadittiin kun täällä puhuttiin tietyn junnuvalmentajan härskistä pelaaja kalastelusta? No miksi yhteistyö katkesi? Ps. Mistä golf lippiksiä? Pps. Mistä teitä uusia hölmöläisiä löytyy?

 • Eikö pukki tuonu lahjoja, kun noin piposta kiristää!

 • Kaikki koronarokotukseen ja sitten doupingtestiin! Mitä sitten jos rokote näkyy testissä?

 • Taisi tuoda kostean lahjan, joka sitten heti korkattiin. Aamuyön tunteina.

 • palkkaamassa J Vilkon takaisin!

 • Väärä huhu. Rojo ja Titola tulossa takaisin.

 • joukko pako alkanut samoin kuin artic circus joukkueen pelaajia nähty Helsingissä sanonpahan vaan että kotkan suunnalta kuullaan vielä, ovat tukevaittoneet joukkueen johtoa

 • Aika vaikee joukkopako on saada 10 pelaajalla aikaiseksi. Ja enne kun joku Roosters retardi sanoo mitään niin ne 25 liitolle lokakuun loppuun mennes annetut nimet nyt ovat ihan yhtä suurta huijausta ku Roosterinki

 • No kukahan alunperinkään on uskonut tämän nousun realiteeteihin?

 • Palatkaahan talviunille. Kauteen on vielä monta kuukautta. Loppu sonta kesken ennen toukokuuta tota vauhtia…

 • UNC on nuori organisaatio, joka on on saanut kokeneen valmentajakolmikon riveihinsä (Tuoppi, Rojo, Titola). UNCn ongelma on vain se, ettei heillä ole palaajia. Rahaa voidaan polttaa ja raahata ympäri Eurooppaa pelaajia, jolla saadaan kausi pelattua. Se kuinka kauan rahaa riittää valmentajien palkkojen lisäksi noihin pelaajiin on mysteeri, jonka toteutumisen tai epäonnistumisen näemme tulevien kuukausien aikana. Itse uskon kyllä, että katseet on suunnattu Ecg:n jämien, Taftin ja Hyvinkään suuntiin josta lupaamalla ilmaisia kausia saadaan sen verran pelaajamateriaalia noin 10 importin lisäksi että saadaan ihan hyvä joukkue kasaan kesällä. Se miten tämä yhtälö taloudellisesti toimii on sitten ihan toinen asia ja voi Uudenmaan ritarien lento jäädä yhden kauden mittaiseksi. Porukka on kuitenkin sympaattista ja toivotan heille onnea erittäin kiviseen polkuun kaudelle 2021. Siitä pitää kuitenkin nostaa hattua, etteivät ole samanlaisia vellihousuja kuin Kymenlaakson ihme Kotka Eagles, joka ei uskalla liigaan nousta ja estää pelaajien kehityksen pysymällä vuodesta toiseen ykkösessä

 • Ottaisivat meiltä Itäiseltä Uudeltamaalta oppia. Ollaan syksyn aikana kasattu erittäin kilpailukykyinen joukkue lisättynä huippuvalmentajatiimin kaudelle 2021. Vaahteraliigan teurastus ensi kaudella tulee olemaan niin rumaa ettei herkemmät uskalla tulla matseja katsomaan

 • On jäänyt pelinrakentajansa vangiksi.

 • Ja Porvoo ja UNC.

 • Mikäs on mukamas huippu joukkue itä uusimaal? ECG?

 • Ecg on pitkäjänteisesti rakentanut toimintaa ja osaavaa henkilöä löytyy seurasta edelleen! Joukkueen menestys on ollut toki molli kohteista mutta aika näyttää.

 • Ja tämä seura ei saa edes treenata täl hetkellä koska toimintaa ei lasketa huippu urheiluksi

 • Voisitko mennä ääliömäistesi kommenttien kanssa muualle rollaamaan

 • Vitsi koko toiminta Suomessa

 • Älykkyys loistaa poissaolollaan kyllä näistä kommenteista täällä. Kotkaa haukutaan, kun se ei noussut kauden 2019 kauden voiton jälkeen liigaan. Se seurahan pelasi vuonna 2016 vielä III-divaria! Jos pelillinen taso onkin noussut kovaa tahtia, niin oletatteko tosiaan että organisaatio olisi valmis 3. divarista liigaan muutamassa vuodessa. Sitten samaan ääneen haukutaan UNC joukkuetta, kun he ovat nousseet liigaan liian nopeasti, että se on heille väärä paikka ja niin edelleen. uskomattomia kyllä nämä suomijenkkifutiksen sisäpiiriläiset. Muitahan täällä ei ole kirjoittelemassa. Tämä koko forum on keskenkasvuisten äpärien temmellyskenttä jossa ei positiivista sanaa yhdestäkään joukkueesta tai pelaajasta sanota. tai jos joku erehtyy sanomaan niin silloin vasta padot aukeavatkin.

 • No voihan se UNCn ja Kotkan erilainen kohtelua johtua myös siitä, että UNCellä on positiivisesti laskettuna 15 pelaajaa ja Kotkalla yli 50 pelaajaa. Kun nyt viisastelee niin kannattaisi siellä Kymenlaakson suunnalla vähän perehtyä näihin keskenkasvuisten äpärien kirjoitteluihin. Kannattaa aina katsella mitä Boom Huskiesista aikanaan täällä kirjoitteltiin ja miten kävikin. Siinä vinkki myös niile jotka kaatavat rahaa sinne Porvoon suuntaan……………

 • On mielestäni hyvällä mallilla, toki vanhoja pelaajia ringissä avain asemassa ja loppusuoralla mutta kokonaisuus hyvä. Jengi ottaa kaikki tosissaan ja yrittää mielestään pelastaa päivää kirjoittelemalla näihin aivopierujen perään. Hyvin pelkkä bullshit toimii edelleen. Ps ecg on edelleen paras joukkue ja vie divarin mennen tullen

 • 45 peluria yli 25 vuotiaita, joista 22 yli 30 vuotiaita. ReBuilding menossa siis Kymenlaaksossakin :D

  Saattaa olla ettei tuosta joukosta kovin montaa innokasta (30v ja vanhemmat) lähtijää liigaan ole?

  Mutta eiköhän noi ukot pelaa divaria 50v asti…

 • Liitto julkaisi uudistuneet nettisivut. Mitä niistä pidätte? Onks ok?

 • Aivan paskat, ei selkeä, ei sisältöä

 • Vastaa liiton toimintaa. Hätäisesti kyhätty kun eiväthän 4 palkattua työntekijää kerkeä mitään tehdä

 • Ihan ok, vaikka pidin aikaisemmista sivuista enemmän. Tuntuu tuolta löytyvän kaikki tarpeellinen aika helposti.

 • Uusi logo on toisaalta ihan hyvän näköinen, toisaalta taas tuntuu kuin suoraan kuvapankista vedetyltä.

 • Toimiva ajatus. Hyvää brändin kehittämistä. Tuo logo kertoo jo heti, mistä on kyse.

 • Aika vasurilla väsätty jos tää on parasta mihin pystytään nii liitto nurin vain

 • Miten niin paskat? Onhan nuo nyt huomattavasti selkeämmät kuin ne vanhat .

 • Enemmän kyse on siitä millaista sisältöä sinne saadaan tuotettua, oli kyse sitten liiton tai liigan sivuista. Jos taso ei parane niin ei uusista paremmista sivuista ole iloa.

 • Liitolla ei vaan ole sisällön tuottajaa kun ei kaikkeen ole varaa

 • Onhan siellä tiedottaja tms?

 • Tykkään tuosta historia-osuudesta. Ainoa vaan, että I- ja II-divisioonien mestaruudet ovat näemmä samat.

 • On tietenkin ihan päätoiminen, mutta SAJL:ssä on sen verran tarkat toimenkuvat ettei kuulu työtehtävään

 • :D
  Eli liiton pitää varmaan palkata toinen jonka tehtävään se kuuluu.

 • Liitto = seurat. Viestinnän ja tiedottamisen rooli tulee olla vahvasti seurojen toiminnassa mukana. Mitä enemmän seurat tekevät viestintää, sitä helpommin liiton sivuilla näkee materiaalia eli liiton yhden tiedottajan työtaakka kevenee, kun seurat jakavat materiaaliaan liitolle. Nyt kannattaa seurojen kilpailla keskenään myös viestinnässä, some laulamaan, podcastit tulille, nettistudioiden kamerat kuvaamaan, juttuja paikallisiin lehtiin, lajia esille. NFL:n finaali lähestyy, se on hyvä hetki myös kertoa, että täällä Suomessa pelataan myös jefu, ja poikkeusoloista huolimatta seurat valmistautuvat kauteen 2021. Liitto varmasti tukee seurojen viestintää, nyt pitää vain olla hereillä. Kausi 2020, muistatteko, aika hyvin media heräsi nuoren porilaispojan suhteen jefun pariin. Nyt vain pökköä pesään ja röyhkeästi esille kauteen 2021, Kotkasta Rovaniemelle asti. Hyvä uudistus, liiton nettisivut. Nyt seurat omat sivut ja kanavat lyöntiin. Saa tämä rakas Gridironkin polttoainetta kommentteihin. 😉

 • Kai nyt organisointi vastuu kuintenkin kuuluu liitolle ja palkatuille työ tekijöille?

 • Seurojen aktiivisuus kuuluu seuroille. Aktiivinen on aktiivi ja passiivinen passiivi.

 • American Football in Finland laittaa pillit pussiin SAJLin uudelleenbrändäyksen vuoksi, koska nimet ovat lähes identtiset. Tosi harmi juttu, sillä siitä huolimatta, mitä täällä on sisällöstä puhuttu, on Pervis ja muut tuottaneet valtavasti hyvää sisältöä someen suomalaisesta jenkkifutiksesta. Toki ihmettelen itse sitä, että miksi he eivät vain vaihda nimeä, vaikka harmillinen asia tuo onkin…

 • Logo hyvä. Sivut hyvät ja toimivat. Ainut mikä itseä logossa häiritsee on väsynyt ”kilpiteeman” käyttö taustalla.
  Nätti ja onnistunut muuten. Mielipiteitä on monia ja näillä mennään. Silmä tottuu ;)
  Tervetuloa liitto 2000 luvulle!

 • Samaa mieltä, sääli jos lopettavat. Suomijefusta ei ole paljoa tietoa tai juttuja tarjolla muutenkaan. Ei olisi iso homma muuttaa olemassaolevien sometilien yms. nimeä.

 • Hei.
  Hauska nähdä mitä joukkueita jää sarjoista pois ennen kauden alkua. Tallinna nyt tuskin 2 Divarissa pelaa, Turkuun tuskin kahta naisten Vaahteraliigajoukketta mahtuu eikä Jyväskylän seudulle kahta miesten 2 divarijoulkkuetta. UNC palaaminen kesällä iso kysymysmerkki ja Rolloon ei taidat omatkaan uskoa. Tos noi varmat alkuun

 • Jaa mitkähän kaksi miesten joukkuetta on Jyväskylän seudulla?

 • Noi etelän vetelät luulee Kieruveden olevan Jyväskylän lähellä

 • Eiköhän se Kiuruvesi osu enemmän samoille pelaaja-apajille Steelersin kakkosjoukkueen, kuin Jyväskylän kanssa.

 • Feeniksillä ei ole mitään ongelmia pelaajien kanssa. Turku taitaa olla se joukkue josta pelaajat puutuu

 • Ainakin somea seuraamalla ei Steelersin kakkosella ja Kiuruvedellä edes ole pelaajista kilpailua. Kiuruvesi kai suuntautuu Kajaaniin ja pohjoisempaan Itä-suomeen. Toki sitten se paljonko pelaajia tuolla todellisuudessa on hieman mietityttää. Faktahan on se että sieltä eteenpäin haluavat pelaajat joutuvat toki siirtymään etelämmäksi Kuopioon.

 • En näkisi kovinkaan pitkäikäisenä seuran toimintaa joka tuo valmentajat ulkopuolelta palkkaamalla ja saa tekohengitystä ympäröivistä paikkakunnista. Kohta odotettavissa taas hiljaiseloa.

 • Taisi tallinna käydä pieksemässä ainakin kiuruvettä todella huolella viime kesänä. Että eiköhän sieltä kausi pelata.

 • Tarkoitit varmaankin UNC:tä???

 • UNC tuo myös pelaajat. Tossa puhuttiin valmentajien tuomisesta

 • Eli pelaajien tuominen sulkee pois valmentajille maksamisen…

 • santtu ja valasti eivät punaisina … tuontiaika

 • En tiedä kenen trollin juttuja nämä Valasti punaisiin jutut ovat olleet. Mitään siihen liittyvää ei ole ollut näköpiirissä. Paitsi jos tulkitsee sitä, että Mulumba, Vesterinen ja Valasti ovat treenanneet yhdessä offseasonin aikana. Näitä äijiä yhdistää kuitenkin joku muu asia enemmän kuin punainen paita – tavoitteellisuus ja halu edetä jonnekin korkeammalle.

  Santtu tekin päätöksen lopetuksesta oikea-aikaisesti juuri ennen kuin nuoret olisivat kävelleet yli laajemmalla rintamalla. Jo nyt Roosersin nuoret älbeet ja deeällät ohittaneet vanhat parrat kaikessa muussa paitsi komeassa historiassa. Ja näinhän sen pitää mennäkin. Ja siis toi oli monikossa…

 • Taitaapi olla Roosters puolustus huomattavasti heikompi. Kerroppa edes yksi Äyräväisen korvaava pelaaja puolustuksesta kuka olisi tämän yli kävellyt. Ei taida olla.