Viikonloppuna välierät ja Spagettimalja (PÄIVITETTY)

Tuomo Tomperi 2.9.2020 21:46 12 kommenttia

Kotimainen jenkkifutiskausi on edennyt ratkaisupeleihin niin liigassa kuin ykkösdivisioonassakin. Lukijoiden suosikit ovat Steelers, Eagles ja Wolverines.

Tämänkertaiseen kyselyyn saatiin 176 vastausta. Kiitos!

Steelers (69,9 %) vs Crocodiles

Runkosarjan voittaja lähtee kotiotteluunsa selvänä suosikkina, mutta merkittävä osa lukijoista uskoo myös vierasvoittoon. Mitä Steelers on oppinut kahden viikon takaisesta? Pystyykö Crocodiles uusimaan temppunsa?

Eagles (73,9 %) vs Crusaders

Tappioton Eagles on ollut ykkösen tasaisin joukkue tällä kaudella. Lukijat nostavat Niclas Carpelanin kipparoiman joukkueen ennakkosuosiksi ykkösdivisioonan finaalissa, mutta UNC:n Robert Johnsonillakin on sanansa sanottavana. Eagles on voittanut 16 ottelua peräjälkeen. Viimeisin tappio? Johnsonin Wolverinesille Spagettimaljassa 2018 lukemin 42-8.

Royals vs Wolverines (67,0 %)

Wolverines on lukijoiden papereissa ottelun suosikki, vaikka joukkueiden kohdatessa elokuun alussa voiton vei Royals. Roostersia vastaan Micky Kyei juoksi 118 jaardia ja kolme touchdownia. Onko Wolverines löytänyt menestyksen avaimet hyökkäyksessä? Onko kyseessä Seppo Evwarayen uran viimeinen ottelu? Tässä ottelussa tähtipelaajia ei varmasti säästellä.

Kiitokset jälleen vastanneille!

Lauantaina on tarjolla todellinen jenkkifutiksen superpäivä, kun ensin klo 16:30 vastakkain iskevät Steelers ja Crocodiles, ja muutamaa tuntia myöhemmin Eagles isännöi UNC:ta Spagettimaljassa. Viikonlopun kruunaa Royalsin ja Wolverinesin kohtaaminen Vaasassa.

Steelersin ja Crocodilesin kohtaamisesta on lupa odottaa mielenkiintoista kamppailua. Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta, että palkintona seurahistoriansa ensimmäisestä runkosarjan voitosta Steelers saa vastaansa sen ainoan joukkueen, jolle joukkue on kärsinyt tappion. Seinäjoki Crocodilesin pelisuunnitelma toimi pari viikkoa sitten erinomaisesti, kun Steelersin tulivoimainen hyökkäys jäi 210 kokonaisjaardiin.

Steelers-leirissä tulevaa vastustajaa varmasti kunnioitetaan, mutta on vaikea kuvitella, että tämän tason joukkue lähtisi harmittelemaan tulevaa vastustajaa. Mestaruuden voittaa paras joukkue, ja nyt Steelersilla on erinomainen mahdollisuus tasata tilit seinäjokelaisten kanssa.

Crocodiles on ollut tällä kaudella mielestäni kaikkein yllättävin joukkue. Avauskierroksella joukkueelta odotettiin voimakasta juoksupeliä, mutta Christian Powell jäi 32 nettojaardiin. Seuraavalla kierroksella joukkue pudotti hallitsevan mestarin Helsinki Roostersin 0-2 -recordiin. Tätä seurasi tappio Botnia Bowlissa, ja lopulta jo mainittu Steelers-voitto liki kaikkien yllätykseksi. Rutiinimaisen Butchers-voiton jälkeen Crocodilesin kurssi on selvästi ylöspäin, joten välierästä tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen.

Spagettimalja sateessa?

Sääennusteen tarkentuessa keskustelua on herättänyt mahdollisuus siitä, että Eaglesin ja Crusadersin toinenkin kohtaaminen pelattaisiin sadekelissä. Tällä hetkellä Foreca lupaa Kotkan iltaan jopa runsasta sadetta, mikä varmasti tuo oman elementtinsä peliin. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Eagles pääsi puoliajalle 17 pisteen johtoasemassa, mutta Robert Johnsonin johtama UNC-hyökkäys onnistui kuromaan eron lopulta vain kolmeen pisteeseen. Tilastollisesti molempien joukkueiden oli varsin vaikea edestä maata pitkin, eikä heittopelissäkään nähnyt tuttua ilotulitusta. Jää nähtäväksi, miten joukkueet valmistautuvat mahdolliseen sadekeliin ja millainen psykologinen vaikutus asialla on.

Joka tapauksessa maljassa kohtaavat kaksi erittäin mielenkiintoista joukkuetta, joiden kohtaamista on odotettu vesi kielellä heti runkosarjan avauskierroksen jälkeen. Pystyykö Niclas Carpelan johdattamaan Eaglesin toiseen peräkkäiseen ykkösdivisioonan mestaruuteen, vai juhliiko lauantaina United Newland Crusaders?

Mitä odottaa sunnuntailta?

Jos on lauantai jännittävä, ei mielenkiintoa varmasti puutu sunnuntailtakaan. Alkukaudesta kolme voittoa napannut Royals isännöi välierää kahden ottelun tappioputkessa, ja huhut kertovat mahdollisista loukkaantumista avainpaikoilla. Varsin kapealla rosterilla ajoittain operoinut vaasalaisjoukkue näytti viime viikolla Kuopiossa varsin erilaista peliä, kuin mihin oltiin alkukaudesta totuttu. Se, miten Royals lähtee Wolverinesia vastaan hyökkäämään, selviää lopullisesti vasta sunnuntaina sekä katsojille, että vastustajalle. Alpha Jalloh nähdään jälleen varmasti suuressa roolissa, mutta yksityiskohdista tietää vain harva.

Jos on Crocodiles ollut tällä kaudella yllätyksellinen, voidaan samaa sanoa myös runkosarjan kolmanneksi sijoittuneesta Wolverinesista. Joukkueen kauteen mahtuu 64 pisteen tappio, mutta myös kahdeksan viimeistä mestaruutta vieneen Roostersin pudottaminen jatkopeleistä. Roosters-voiton myötä joukkueen kurssi on selvästi ylöspäin, mutta riittääkö se nostamaan joukkueen tämän kesän Vaahteramaljaan?

Kommentoi

 • Vaikka gridironin kommenteissa yleensä vähätellään naisten pelaamista, olisi tässä artikkelissa voinut mainita myös lauantaina pelattavan naisten mestaruusfinaalin.

 • Kun vertaa naisten S24 kommentointia Gridironin loskaisimpiinkin repliikkeihin, ymmärrän hyvin, että sitä tavaraa ei haluta elävöittämään tätä foorumia.

 • ja ne kommentit eroaa tän sivuston normaalista kommentoinnista miten?

 • Täällä nyt ei sentään niin suoraan mennä henkilökohtaisuuksiin.

 • ”Täällä nyt ei sentään niin suoraan mennä henkilökohtaisuuksiin.”

 • Voidaanko keskustella silti naisten finaalista? En halua mennä suoli24 höyrypäiden sekaan.
  Aika tylsä eka puolisko ollut. Snäpit menee miten menee molemmilla. Saints nojaa liikaa QBn omaan juoksuun.

 • voidaan.. Ei wolvot tarttis apua mutta kyllä nyt tuo yksi tuomari vetää vahvasti yhteen suuntaan tuomioillaan, kamoon, kuten Herlevi sanois..

 • Vaahteramaljan ketju meni lukkoon, eikä äkkiseltään kännykällä löytynyt linkkiä pistää suoraan Tuomolle viestiä.

  Ehkä olisi aika kokeilla rekisteröitymispakkoa kirjoitteluun? Vähentäisi känniaivopierujen määrää varmasti. Tätä kautta kun katsoo, niin ei keskustelun taso keskimääräisesti päätä huimaa. Mutta mukana on paljon hyviä viestejä, ja jos perseilyä ja huutelua saadaan vähennettyä niin ehkä sitä laadukkaampaakin viestittelyä rohkaistutaan tekemään enemmän?

 • Ja pahimmillaan noilla idioottien viesteillä on mahdollista saada Tuomo hankaluuksiin, ja sitä ei toivottavasti kukaan halua. Rekisteröitymispakkokaan ei noita poista mutta eiköhän ainakin vähennä.

 • Pervis Panthersin urheilutoimenjohtajaksi ja valmentajaksi. https://www.panthers.fi/vincent-pervis-urheilutoimenjohtajaksi-ja-miesten-paavalmentajaksi/

 • Free Convert YouTube videos to mp3 in high quality on ytmp3 .
  Fast Convert and download youtube videos to music files for PC,
  Mobile, and tablets.

 • You really make it seem so easy with your presentation however I to find this matter to be really one
  thing which I believe I would by no means understand.

  It sort of feels too complicated and very vast for me.
  I am having a look ahead in your next submit, I’ll attempt to get the dangle of
  it!

  My website: purekana