Viikkokyselyn tulokset tarjolla

Tuomo Tomperi 26.8.2020 19:07 Yksi kommentti

Kuva: Jari Turunen

Gridiron kysyi, ja te vastasitte. Vaahteraliigan runkosarjan viimeisellä kierroksella suosikkeja ovat Roosters, Steelers ja Crocodiles.

Kysyimme jälleen arvioitanne tulevan viikonlopun otteluiden voittajista. Vastauksia saatiin 248 kappaletta.

Wolverines vs Roosters (87,1 %)

Stadin derbyssa Roosters nousee selkeäksi suosikiksi. Joukkueen kurssi on ollut Crocodiles-ottelun jälkeen vahvasti nouseva, ja uudet vahvistukset Mike Gentili ja Kimi Linnainmaa vaikuttavat todellisilta täsmävahvistuksilta. Wolverinesin kauteen on mahtunut jo muutoksia valmennustiimissä ja ykköspelinrakentajan loukkaantuminen. Kaikesta huolimatta olemme ennen torstain ottelua tilanteessa, missä molemmat joukkueet ovat 2-2, ja jopa Roosters voi pullahtaa kokonaan ulos pudotuspeleistä.

– Kyseessä on meidän tämän kauden tärkein ottelu- voitolla kausi jatkuu, tappiolla ei. Mitään ei voi jättää seuraavan yrityksen tai pelin varaan vaan pelit pitää tehdä itse, nyt eikä sitten, Juha Hakala toteaa Roostersin ennakossa.

Steelers (80,2 %) vs Royals

Steelers kärsi viime lauantaina todellisen yllätystappion, mutta perjantain otteluun panosta Crocodiles-ottelu ei juuri muuttanut. Steelers on ainakin omissa papereissani edelleen koko sarjan ykkössuosikki, vaikkakin varsin täpärästi. Roosters onnistui päihittämään Royalsin viime viikolla selkeästi. Mitä jos Steelers nyt haparoi? On mielenkiintoista nähdä, millainen Royals-valmennuksen puolustuksen gameplan on.

Royals avasi kauden jopa hieman yllättäen voitolla, ja sen jälkeen voittoja tuli vielä kaksi kappaletta lisää. Joukkue on ollut alkukauden selkeä positiivinen yllättäjä, mutta vieläkö vaasalaisilta löytyisi paukkuja yhteen jymy-yllätykseen? Niin vain on, että Royals on voitolla tämän kesän runkosarjan ykkönen.

Crocodiles (92,7 %) vs Butchers

On hyvinkin mahdollista, että kun aloituspotku potkaistaan ilmoille launtaina, voi Crocodiles valloittaa kotiedun voitolla sarjajumbo Butchersista. Roostersin voitto torstaina avittaisi Crocodilesia kotiedun metsästyksessä, mutta toisaalta siinä tapauksessa vihreänuttujen vieraaksi voisi saapua juuri kovakuntoinen Roosters. Careful what you wish for, kuten Amerikassa sanotaan.

Eagles (96,4 %) vs Bears

Ykkösen ensimmäisestä välierästä odotetaan selkeästi Eaglesin juhlaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että ottelu päästään pelaamaan kuivassa kelissä. Bearsin tilannetta hankaloittaa pelinrakentaja Taylor Watkinsin loukkaantuminen Tampereella. Dominic Olney paikkasi Watkinsia Rovaniemellä hyvin, mutta nyt vastassa on kuitenkin Eagles-puolustus. Viime viikonloppuna Eagles-hyökkäys ei pystynyt etenemään tutulla tehollaan. Miten käy tällä kertaa?

Saints (68,5 %) vs Crusaders

Sunnuntain välieräottelussa Saints on suosikki noin kahden kolmasosan osuudellaan. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Saintsin juoksupeli – ja eritonen Tuukka Lehtonen – oli täysin pysäyttämätön. Saints juoksi tuolloin 354 jaardia, joista Lehtonen itse 309. Tilanne, missä yksi pelaaja juoksee näin suuren osan koko joukkueen jaardeista on varsin harvinainen ja kertoo selkeää kieltään Saintsin linjapelistä verrattuna vastustajaan. Pystyykö Crusaders pakottamaan Saintsin heittämään? Jos pystyy, mitä tekee Saints?

Spartans (73,4 %) vs Wolverines Blue

Tämän kesän Rautamaljassa kohtaavat tappiottomat lohkovoittajat Spartans ja Wolverines Blue. Molempien hyökkäyspeli luottaa heittoon juoksua enemmän, ja molemmilla on hyvä puolustus. Oulu Northern Lightsia vastaan Wolverines Blue panosti voimakkaasti juoksun puolustamiseen, mutta Spartansia vastaan gameplan on luultavasti hieman erilainen. Spartansin puolustuksen keskusta on kova, mutta joukkueen heittopuolustusta ei ole vielä tällä kaudella kauheasti testattu. Avainasemaan nousee se, miten Spartans-puolustus pystyy vastaamaan Bluen heittohyökkäykseen.

Kiitokset jälleen vastanneille! 🙏

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *