Vierasvoittojen kierros luvassa?

Tuomo Tomperi 19.8.2020 23:05 21 kommenttia

Gridironin lukijat liputtavat tällä kertaa vahvasti vierasjoukkueiden puolesta sekä liigassa että divareissa. Tutustu viikkokyselyn tuloksiin täällä.

Tämän viikon kyselyyn vastasi jälleen suuri määrä lukijoita, 241 kappaletta. Toimitus kiittää!

Butchers vs Wolverines (66,4 %)

Torstain ”elämän ja kuoleman” kamppailussa Wolverines on selvä vierassuosikki, viime viikonlopun selkeästä Steelers-tappiosta huolimatta. Alkuviikosta Wolverines tiedotti muutoksista valmennustiimissä, kun joukkueen ilmoitettiin jatkavan ilman Jan Vilkkoa. Miltä näyttää ahmapuolustus nopeaa Jabari Harrisia vastaan? Ilmoittautuuko Butchers vielä viime metreillä playoffs-taisteluun?

Roosters vs Royals (54,8 %)

Royals on Gridironin lukijoiden hienoinen suosikki perjantaina. Roosters antoi myrskyvaroituksen jo viime ottelussaan, ja kun joukkue nyt saa hyökkäykseen Kimi Linnainmaan ja Mike Gentilin, on vaasalaisille tiedossa hikinen iltapuhde. Vieraiden päävalmentaja Stacey Thomas antaa tunnustusta vastustajalle Royalsin ennakossa.

– Vastassa on kahdeksankertainen mestari ja meidän täytyy pelata ottelu varmasti. He eivät tee paljon virheitä ja meidän täytyy pitää huoli siitä, että pystymme saamaan niin hyökkäyksessä, puolustuksessa kuin erikoisjoukkueissakin. Meidän täytyy olla ottelussa lähes täydellisiä, Thomas kertoo royals.fi:ssa.

Recordeista huolimatta pitäisin itse Roostersia kotisuosikkina. Helsinkiläisjoukkue on osoittanut viime vuosien aikana, että joukkue pystyy kerta toisensa jälkeen parantamaan peliään, kun kausi etenee.

Nordmen vs Bears (66,0 %)

Ykkösessä Nordmenin ja Bearsin kohtaaminen on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kyseessä on pitkälti puolivälieräottelu. Ottelun voittaja jatkaa, häviäjän kausi päättyy. Nordmen pystyi kokoamaan rivinsä Eagles-tappion jälkeen ECG:ta vastaan, mutta sarjan parhaasta kotiedusta huolimatta lukijat nostavat Bearsin selkeäksi vierassuosikiksi. Bearsin kausi on ollut avausottelun voiton jälkeen laskusuuntainen. Pystyykö joukkue lunastamaan lukijoiden odotukset lauantaina Rovaniemellä?

Eagles (78,0 %) vs Crusaders

Ykkösen lauantain toisessa ottelussa Eagles isännöi Crusadersia Kotkassa. Crusaders aloitti kauden erittäin tehokkaasti, mutta ei pystynyt pitämään virettä yllä viime viikonloppuna Tampereella. Saints juoksi Crusadersia vastaan peräti 354 jaardia 9,1 jaardin keskiarvolla. Nähdäänkö myös Kotkalta juoksupainotteinen gameplan? Jännittävää on myös nähdä, mitä UNC pystyy tekemään vahvaa Eagles-puolustusta vastaan. Saints-ottelussa Robert Johnson ja kumppanit tehtailivat yli 500 jaardia, mutta sekään ei riittänyt voittoon.

Voitolla Eagles on sarjan ykkönen, ja Crusaders kolmas. Crusadersin voitolla käy todennäköisesti niin, että sarjan sijoitukset 1-3 arvotaan.

East City Giants vs Saints (95,0 %)

Helsingin ottelussa Saints on lukijoiden papereissa suvereeni suosikki. Voitoton Giants on pelannut kaksi tiukkaa ottelua Bearsia ja Nordmenia vastaan, mutta hävinnyt ne molemmat. Joukkueen ongelmana on hyökkäys, joka on tehnyt vain 8,5 pistettä ottelua kohden. Lukijat odottavat vahvasti juoksevalta Saintsilta selvää voittoa.

Crocodiles vs Steelers (94,2 %)

Liigakierroksen päättää Crocodilesin ja Steelersin kamppailu Seinäjoella. Steelers on ollut tällä kaudella niin kova, että ottelusta on vaikeaa ennakoida kotivoittoa. Kickoffiin on kuitenkin luvassa runsasta sadetta. Jos sääennustus toteutuu, isäntäjoukkueen mahdollisuudet kasvavat. Jos Crocodiles pystyy pitämään hyökkäysvuoroja käynnissä pelkän juoksupelin turvin, ja Steelersille sattuu muutama pallonmenetys, peli voi lähteä myös yllättävään suuntaan. Alkukauden perusteella Steelersin keskittymiskyky ei näytä kuitenkaan hevillä herpaantuvan, joten kotivoitto olisi varsin suuri yllätys.

Spartans (80,9 %) vs Falcons

Kakkosen pudotuspeleissä vahvasti esiintynyt Spartans on lukijoiden selvä suosikki. Joukkueen selvä vahvuus on ollut kovaa ja fiksusti pelaava puolustus. Lauantai-illalle Pirkkalaan on luvattu jopa runsasta sadetta, mikä voi osaltaan vaikuttaa pelin kuvaan. Avainasemaan epävakaassa säässä nousevat yleensä pallonmenetykset, erityisesti erikoisjoukkueissa.

Wolverines Blue vs Northern Lights (50,2 %)

Vierassuosikkien kavalkadin täydentää Northern Lights massiivisella 50,2 prosentin osuudellaan Helsinki Wolverines Blueta vastaan. Toisaalta vaakakupissa painavat Bluen tappioton runkosarja ja vahva kotietu, toisaalta Northern Lightsin hyvä alkukausi, Spartans-tappiosta huolimatta. Kutkuttavasti Lightsin päävalmentaja Joonas Taina ei ole päävalmentajaurallaan koskaan hävinnyt bye-viikon jälkeen (3-0).

Kiitokset jälleen vastanneille!

Kommentoi

 • R vs V
  Selvä peli, r pakit pitää v laiturit ja keskustan tukossa.
  R hyökkäys toisesta maailmasta edellisiin peleihin verrattuna
  42-18

 • WB vs Nortit täytyy sanoa, että Norteilla on monta kertaa vuosien varrella jäänyt jalat bussiin vieraspeli reissuilla etelään ja Wolvot varmaan panostaa kaikki paukut tähän matsiin. Joten epäilen että Wolvot vie?

 • MIksi panostaisivat? Koska volvot haluavat voittaa sarjan?

  Toisaalta, olisihan se mielenkiintoinen muutos menneisiin kausiin.

 • Ouluntullin Nesteellä päivystävän hevosmiesten tietotoimiston haarakonttorin mukaan oululaisille on jaettu hitsauslasit jottei Helsingin valot häikäise vaan pystytään keskittymään olennaiseen. Tämä saattaa olla juuri se ratkaiseva tekijä joka kallistaa kuppia pohjois-kalotin poikien suuntaan.

  Ian Rapoportin mukaan myös treenit ovat olleet laadukkaita koko viikon ja pelihalut kovat. Toivoa siis sopii että ne jalat eivät jää bussiin notkumaan kun muu torso suuntaa bragulle. Se on näytön paikka nimittäin, GO LIGHTS! #bleedorange

 • Hieno homma! Siitähän saattaa tulla vielä peli. Toivottavasti saadaan vielä hevosmiehetkin rosteriin niin ei jää ihan huoltoasemahöpöttelyksi koko boogie.

 • Vaahteraliigassa edessä todella mielenkiintoinen viimeinen kierros aikaisempiin vuosiin verrattuna. En muista koska olisi tässä vaiheessa ollut auki kuka pelaa missäkin välieriä. Kuopio ja Vaasa ovat välierissä, ja toiselle tarjolla runkosarjan voiitto ja kotietu. Mitkä ovat kaksi muuta joukkuetta, siinä riittää panosta koko viikonlopulle.

 • Korkealla todennäköisyydella Herra Korona tulee kohtelemaan kaltoin jotain Vaahteraliigajoukkuetta tulevalla viikolla. Alkoi jo olla yllättäviä sairauspoissaoloja menneellä viikolla. Toivottavasti ryhtiä löytyy jos joku sairastuu.

 • Vain Porvoo tietää tilanteensa. Kuopio on yhtä nälkäinen kuin wolvot oli tappionsa jälkeen. Roosterit ei saa sitä oikeeta rytmiä käyntiin. Wolvot on semifinaalissa mut leivoja/mattingly työnjako ei onnistu kahdella vahvalla persoonalla. Booker/Thomas will make royals great again. Finaali CRO-ROY 14-31

 • Kuinkas se kroko puolustus on yht’äkkisesti kova kuin kivi ?

  Leivojan komennuksessa lyö päätä seinään koko jengi ja ulos playoff.

  Vaasa haavoittunut vakavasti menestyksen kannalta.

  Jännitettävää on enää viekö Roo pytyn yli 50 pojollla.

  Jos kuopio ei pysty kro puolustusta vastaan niin vielä vähemmän punakonetta vastaan onnistuu.

 • Kroko defence paransi, kun pelasivat viimein 11 pelaajalla ja tällä viittaan takakentän muutoksiin.

 • Onko se nyt edes niin huonokaan ollut tällä kaudella? Kuitenkin toiseksi vähiten päästettyjä pisteitä. STE päästetty 75, CRO päästetty 93. Vai millä sitä puolustuksen hyvyyttä ja huonoutta mitataan?

 • Nähdyn perusteella vierasvoittojen määrä kuuluu tiebreak systeemiin.
  Jos porvoo ottelut jätetään pois, niin ainoastaan royals pystynyt vierasvoittoon ja sekin tapahtui vastustajan kuupan loukkaannuttua.

 • @Htm Eikös Steelers hakenut avausottelussa vierasvoiton Velolta? Ehdottomasti kuitenkin samaa mieltä, vierasvoitot ovat olleet harvinaisia tällä kaudella.

 • Crocodiles vs Steelers (94,2 %)
  tämän forumin tietämys ja ennustus on rautaa.

 • Cro tuplasi Stee avainpelaajien vartioinnin ja Zimmermania ei voitu enää tuplata ja hän oli kesäterässä?

 • Ei kait niitä vierasvoittoja jouduta edes laskemaan kun voittojen vahvuus on se, mikä keskinäisten otteluiden jälkeen ratkaisee?

 • Jos sattuis niin ,että Roy,Wol ja Cro voittais viimeisellä kierroksella ni menis vissiin vierasvoiitojen laskemiseksi, vai ??

 • ymmärtää että ne vierasvoitot on ihan ok, silloin kun sarjassa niitä on joka jengillä sama määrä, eli kun vaikka pelataan kaksinkertainen sarja jolloin se on reilua kaikille. Nyt se on sysipaska mittari kun osalla jengeistä on 2 vieraspeliä ja osalla 3.

 • Tällä kaudellahan tuo mahdollisuus voittaa vieraspelejä on ihan hyvä paikkaus sille että on vähemmän kotipelejä.

 • Taitaa kuitenkin ratkaista ensin keskinäinen ottelu ja sen jälkeen voittojen vahvuus eli jos rooster, steelers ja crocodiles voittaa runkosarjan järjestys olisi:
  1. Steelers
  2. Crocodiles
  3. Roosters
  4. Royals

 • Mikä sai roostersin heikennyksen hiiltymään niin et lensi roskapankkiin ennen aikojaan ?
  runttasko väkivaltasesti takaa kuolleesta kulmasta ?
  videolta näkyy jo aiemmin hiiltymistä.
  niin, ei ollut vahvistus vaan heikennys jonka ansioksi laitetaan lähes 10 vuoteen mieleenkiintoisin malja peli .
  Harvemmin väkee et roosters koutseil pyyhitää tannerta.