Kovaa kattausta liigasta divareihin

Tuomo Tomperi 17.8.2020 8:37 110 kommenttia

Alkavan viikon kierroksella pelataan useita mielenkiintoisia otteluita Vaahteraliigassa ja ykkösessä. Kakkosessa käynnistyvät odotetut pudotuspelit. Veikkaa kierroksen voittajia täällä.

Tuttu trendi näyttää jatkuvan myös tällä kertaa: Vaahteraliigassa pelataan jälleen jännittävä kierros. Pelit käynnistyvät torstaina Porvoossa, missä molemmat joukkueet taistelevat playoff-paikasta. Jopa kaikki ottelunsa hävinneellä Butchersilla on yhä mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta nousu on aloitettava torstaina Wolverinesia vastaan. Wolverines kärsi lauantaina suurinumeroisen tappion Steelersia vastaan, joten ainakin allekirjoittaneen on vaikea nimetä ottelun selvää suosikkia.

Perjantaina tappioton Royals matkustaa Roostersin vieraaksi. Voitolla Royals varmistaisi kotiedun välierävaiheeseen. Kotietu on myös Roostersin tähtäimessä. Jos kotijoukkue pitää pisteet perjantaina, on sillä erinomaiset mahdollisuudet nousta runkosarjan kakkoseksi päätöskierroksella. Roosters vahvistuu otteluun uudella keskushyökkääjällä, kun Mike Gentili tekee liigadebyyttinsä.

Liigakierroksen täydentää Crocodiles ja Steelersin kohtaaminen Seinäjoella. Steelers on jyrännyt tällä kaudella voitosta voittoon, kun taas vihreäpaitojen peli on ollut ailahtelevampaa. Crocodilesilla on kuitenkin taskussa kotivoitto Roostersista, joten yllätysmomentti on olemassa myös lauantaina.

Divarin kärkiottelu Kotkassa

Divaria johtava Kotka Eagles on napannut kolme suurinumeroista voittoa putkeen, mutta lauantaina vastus on ennakkoon ajatellen toista luokkaa. Robert Johnsonin johtava Crusaders koki juuri kauden avaustappionsa, mutta helpolla kotkalaiset tuskin kotonaan pääsevät. Crusadersilla on voittaessaan mahdollisuus pakottaa kolmen joukkueen pattitilanne sarjan kärkisijoista. Jos Crusaders voittaa, voi Eagles tippua sarjassa jopa kolmanneksi. Ottelun tulosta seurataan tarkkaan myös Tampereella.

Divisioonassa pelataan myös kaksi muuta ottelua. Rovaniemellä Nordmen ja Bears taistelevat siitä, kuka nousee pudotuspeleihin neljänneltä tilalta. Kolme kärkijoukkuetta ovat olleet tällä kaudella niin kovia muihin verrattuna, että on kieltämättä vaikea kuvitella neljännen joukkueen nousevan Spagettimaljaan.

Lisäksi ECG isännöi lauantaina Saintsia Helsingissä.

Kakkosessa välierät

Kuluneen viikonlopun kierros ei vaikuttanut kakkosessa pudotuspelisijoituksiin, koska playoff-joukkueet sijoituksineen oli selvitetty jo viikkoa aiemmin. Nyt päästään jälleen jännittämään, kun lohkovoittajat isännöivät kakkosia lauantaina ja sunnuntaina. Lauantain ottelussa Pirkkalassa Spartans ottaa mittaa Hyvinkää Falconsista. Falcons on esiintynyt tällä kaudella ajoittain varsin mallikkaasti, mutta Spartansin rosteri on ennakkokaavailuissa selkeästi laajempi.

Sunnuntaina vastakkain ovat Helsinki Wolverines Blue ja Oulu Northern Lights. Wolverines Blue päätti runkosarjansa tappioitta, kun taas Northern Lights kärsi vierastappion Pirkkala Spartansille kolmen selvänumeroisen voiton jälkeen.

Kommentoi

 • Jaakko Paananen Lontooseen. Hieno uutinen. Steelers menettää loistavan kotimaisen pelaajan mutta loistava uutinen. Saksalainen paikkaa ja voi olla kova jos CFL pelannut.

 • Oishan se ihan kiva että noissa hehkutuksissa laittais jonkun linkin aiheeseen tai käyttäisi hieman enemmän sanoja tuon hehkutuksen aiheen kuvaamiseen… Sinällään ihan hyvä saavutus kylläkin Paanaselta, ettei ole lähdössä pelkästään pubikiertueelle…

  http://vaahteraliiga.fi/cfl-prospekti-max-zimmermann-korvaa-paanasen-steelersissa/

 • Steelersillä taitaa olla tänä vuonna muukalaislegioonan titteli?

 • Steelersiltä taitaa olla eniten poistunut suomalaisia majumiehiä toisiin seuroihin. NFL akatemian lasken tähän mukaan.

 • Siellähän ne Steelersin pelaajat näyttää olevan Roostersin aloituksessa. Että mikä nyt on sitten legioonaa ja mikä ymmärrettävää.

 • Kyllä minua ainakin ottas päähän lähtee Steelersistä Roohon varman mestaruuden perässä ja saat sitten kunnolla selkään ex joukkueelta.

 • Kun joukkue on hesen punaiset, se on ymmärrettävää. Koska siellä ei ole ulkomaalaisia (paitsi muutama). Ja ne pelaa oman kylän pojilla. Koska koko suomi on iso hese.

 • Onneksi tuokin saksalainen on tarjonnut itseään useaan muuhunkin seuraan….

 • Kysymys sitten kuuluu että jos näitä saa käytännössä ilmaiseksi miksi kukaan ei ota?

 • Muukalaislegioona on joukkue, jossa on paljon muualta tulleita pelaajia, mutta jonka dynamiikka ei toimi. Roosters ja Steelers ovat viime vuosina olleet malliesimerkkejä siitä, miten joukkue kasataan ja miten sen dynamiikka saadaan toimivaksi. Ne eivät ole muukalaislegioonia. Toisessa ääripäässä taas ovat Huskies ja Wolverines, joihin pelaajia on haalittu ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai tietoa siitä, miten kyseiset pelaajat joukkueeseen ja rooliinsa sopivat. Ongelmaa vielä korostaa se, että ko. joukkueiden perusrunko oli/on heikko.

  Lisättäköön että mielestäni Johnson ei sopinut Steelersin viime kauden joukkueeseen. Tämän vuoden RB vaikuttaa selvästi paremmalta, vaikkei hänkään istu samalla tavalla joukkueeseen kuin esim. Powell Crocoihin.

 • Mikä sun mielestä on käytännössä ilmaista?
  Yleensä noiden ilmaisten pelaajien kohdalla pitää hoitaa: Lisenssi, vakuutus, matkoja, asuminen yms muuta pientä. Voi toki olla, että nuo ilmaiset hoitaa nuokin itse, mutta epäilen.

 • Ehkä kaikki eivät tarvitse. Jos nyt vaikka tätä saksalaista miettii niin vaikea nähdä, että Wolvot tai Roosters tarttis enää rissua. Eikä Kuopiokaan, jos kaikki olisi jalkeilla. Import-pelaajat tänä päivänä tarjoaa palveluksiaan todella aktiivisesti. Jokaiseen seuraan tai ainakiin useampaan. Siitä sitten vaan valitsee sen, mitä tarttee. Toiset osaa valita paremmin, toiset huonommin. Esim. nyt todella mietityttää, että miksi Wolvot toi 5 saksalaista, jotka ei mahdu edes spessuihin. Ei ne nyt täysin ilmaisia ole, vaikka palkkaa ei ehkä maksetakaan. Niilläkin rahoilla olis voinut tuoda yhden kovan. Tusinajätkiä siellä on jo sivuraja täynnä.

 • Onko se niin vaikeaa ymmärtää että Wolvot ei ”tuonut” sakemanneja vaan ne tuli itse ja maksaa kulunsa kaudesta. Kaverit tulee voittamaan Rautamaljan joten jotain tuliaisiakin saavat mukaansa. En tiedä miten paljon sakemannit olivat tekijöinä Wolvojen viimeisiin valmennusmuutoksiin, mutta se on tiedossa, et Vilkon suunnitelmiin noi ei kuuluneet. Ja se on paskapuhetta että yrittivät muihinkin joukkueisiin kun ovat Valastin gaiffoja. Paljon keksittyä paskaa ilmassa. Steelers vie kannun tänä vuonna ja todistaa että mestaruuden voi ostaa.

 • Kyllä noi oli nimenomaan Vilkon tuomia, ”HC” ei edes tiennyt niistä ennen kuin uutinen oli pihalla :D

 • Ketä steelersin mj miehiä on poistunu muihin seuroihin?

 • Nämä saksalaiset eivät ainakaan omien peliesityksien kautta sitä rautamaljaa ole Helsinkiin tuomassa. Verrattavissa kavereihin, jotka on väkisin baaritiskiltä roudattu kentänlaidalle. Kaikinpuolin siis erittäin hyvä, että tämän tasoisia äijiä haalitaan mukaan 2divariin!

 • ”tuokin saksalainen” viittasi kyllä muihin kuin WOL laumaan

 • Jauhiainen, Ojansivu ja Laherma MJ miehistä muualle. Muista maju miehistä Jääskeläinen koko kauden sivussa vamman vuoksi ja Inkinen lopetti pelihommat.

 • Eihän noi mitään steelersin äijiä ole, pojat tullu importteina steelersiin ja lähteny eteenpäin.
  Kitinän vois jotenki ymmärtää jos omat junnarit lähtis muualle, mut tätä ongelmaa ei ole kun ei oo junnuja.

 • Jauhiainen Mikkelistä, Ojansivu Jyväskylästä ja Laherma Vantaalta. Jos Kuopiossa pelattaisiin omilla kasvateilla niin pelattaisiin kakkosta, yksinkertaisesti ei ole tarpeeksi junnutoimintaa että saataisiin vielä hetkeen nähdä tuloksia.

 • Ketä kiinnostaa

 • Muistaako kukaan yhtään kuopiolaista jenkkifutaajaa joka olisi pärjannyt edes liigassa.

 • Nii ei tainnu Steelersin omat junnut tehdä kun 7 TD wolvoja vastaan.

 • No en kyllä tiiä. Ei taija olla kettään. Tinokin tällä hetkellä vasta kakkosena liigan rissuista, mutta tokkopa sitä pärjäämiseksi lasketaan kun lisäksi on puolustuksen puolella vaan yks pick-six.

 • Ottaako noin paljon päähän, kun teillä on paskat joukkueet? Wolverines on ehkä huonoin joukkue mikä on koskaan pelannut liigassa. Mitä taas Roosters on ilman importteja (paitsi nyt muutamaa)? Keskinkertainen tusinajoukkue täynnä muiden kasvatteja. Terveisiä täältä Espoosta!

 • Wolvothan pitäisi olla tuolla logiikalla maan paras joukkue. Heillä on junnuja ja 2x miesten joukkue missä on 80 pelaajaa. Plus niillä on 750e kausimaksut. Pitäisi saada ostettua hyvät importit. Esim Kuopiossa on vissiin 300e vuosi. Wolvoissa ei vaan valmennus osaa hommaansa niin hyvin kun esim Steelersissa ja Roostersissa.

 • Steelersillä oli 8 aloittavaa pelaajaa omia junnuja viime pelissä. Plus sitten muutama muu suomalainen ketkä muuttaneet Kuopioon. 7 TD ja muutama säkki. Minusta aika hyvin omat junnut pärjää.

 • typerä vänkääminen oman kylän pojista. Ei taida Suomessa ( tai muuallakaan) juuri minkään lajin mestaruussarjan joukkueet pärjätä pelkästään oman juniorituotannon voimin, niin miksi Vaahteraliiga-joukkueiden pitäisi? Mestaruudet jaetaan kentällä, ihan sama mitä sontaa täällä jauhetaan…

 • Huvittava kommentti ottaen huomioon että tilastoja katsellessa kärki vitonen puolustuksen puolelta oli ulkomaisia nimiä. Ja tosiaan junnuilla on paljon tekemistä asian kanssa, kun Tino ottaa koppeja Petersin ja Vanderweerd heitoista. Paananen tosin teki 2 maalia, joka on hieno homma, mutta jos lähdetään purkamaan tuota ”7TD ja muutama säkki”, oli omat junnut Paanasen panosta lukuunottamatta yhtä tyhjän kanssa.

 • Tino ei siis sinun mielestä oli Steelers kasvatti?

 • No sinä se et kovin ulkona oo :D

 • voitaisiko tehdä listaus , ketkä ovat missäkin joukkueessa omia kasvatteja, ketkä ryöstettyjä junnuja ja ketkä gloryhunttereita, niin olisi kaikille selvempää?

 • Onko sillä mitään väliä?
  Miten samat tyypit jaksaa aina uudestaan ja uudestaan kitistä siitä kuka on missäkin jengissä aloittanut tai miksi on johki joukkueeseen siirtynyt?
  Säännöt on samat kaikille.
  Joillain joukkueilla on kotimaista runkoa niin, että voi pelata kilpailukykyisen kauden ilman suurempia import -hankintoja (omia kasvatteja tai muualta siirtyneitä. Mitä välii)
  Joillain ei, ja hankkivat ulkomailta tarvittavia pelaajia.
  Jotkut hankkivat pelaajia hankkimisen ilosta. Tai ilman varsinaista suunnitelmaa. Ulospäin näyttää välillä siltä, kun materiaaliin nähden tulos on ala-arvoista.
  Salary cap vaahteraliigaan?

 • CFL ilmoitti että siellä ei pelata tänä vuonna. Jokohan Linnainmaa ilmestyy Roon kokoonpanoon?

 • Hienoa, että myös Vaahteraliigaa ekaa kertaa seuraavat ovat löytäneet sivustolle. Harmi vaan, että keskustelun taso näyttää samalla tippuvan siihen, että edes joukkueiden pitkäaikaisia avainpelaajia ei tunnisteta.

  Roostersia lukuunottamatta kaikki Vaahtis joukkueet ovat divarijengien tasoisia, kun kuupat ja muut importit otetaan pois. Eikä siinä mitään pahaa ole: sama kävisi koriksessa ja lentopallossa.

 • Ilmestyi jo. Perjantaina pelaa.

 • Tähän väliin vaan pakko sanoa, että Utriainen on kyllä Suomen paras scouttaamaan porukkaa ulkomailta ja mies tekee valtavia työmääriä poikiensa eteen (puhun nytten on field pojista). Välillä moni unohtaa kuinka paljon joukkueen tekemiseen vaikuttaa muukin kun pelkät pelaajat, Kuopiossa homma tuntuu muutenkin natsaavan.

  Ja vielä toisesta asiasta, että loppujen lopuksi kuinka monessa muussa urheilusarjassa kinutaan omakylänkasvatti pelaajista? Katsokaa kiekko tai veikkausliigaa pojat liikkuu kaupungista toiseen pelaamaan ja samaa pitää myös tapahtua jenkkifutiksessa (tottakai vielä tässä tilanteessa, kun puhutaan semiammattilais sarjasta niin pelaajat muuttavat esim töiden tai muitten asioiden puutteessa)

  Loppujen lopuksikun kyse on urheilusta niin mitä sitä lopulta haetaan? Mestaruutta! Mun mielestä aivan naurettavaa kuinka moni teistä jauhaa jostain omankylän pohista ja yh yh, helppo lukea kuinka moni teistäkin on tainut omat hyvät vuotensa istuneet vaan sohvanperällä. Kun puhutaan urheilusta niin loppujen lopuksi me jahdataan kultaa.

  Illat Helsingistä

 • Missä kiekko tai futisjengissä on 15-20 ulkolaista?Tää on se ongelma mikä jefussa on pahempi kuin ”omankylänpojat”.Noissa muissa lajeissa on säännöillä rajattu ulkkarien määrä.Tilanne on vaan sellainen ,ettei täällä haluta tehdä ulkkareita rajoittavia sääntöjä ,koska tosiasiassa sen jälkeen ,jos ulkkarit rajoitettaisiin 3-4 pelaajaan, loppuis jefu monelta paikkakunnalta ,koska pelaajia ei yksinkertaisesti ole.Jos olet sitä mieltä,että Utriainen on hyvä scouttaamaan importteja,voit olla oikeassa,mutta hän on pakotettu tekemään näin ,koska muuten ei saa jengiä kasaan.

 • @Steelers kyllä Ste olisi olemassa ilman importteja mutta se ei silloin olisi 2 kertainen SM Hopea mitalisti. Suomalaisten kärki pelaajien määrä on hyvin on rajallinen ja moni on jäänyt hki ei heitä saa Landelle oikein millään… Ja Tino ja muut pelaajat ovat kyllä hyvää Ste omaa junnu tuotantoa

 • Lakia joutuu noudattamaan. Jean-Marc Bosman aiheutti EU-pelaajien vapaan siirtymisen maasta toiseen jo vuonna 1995. Suomalaisessa jefu-joukkueessa ei ole pakko olla yhtään suomalaispelaajaa tai Suomen maajoukkueen voisi kasata pelaamaan Saksan liigaa.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Bosman-s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6

 • Ei ole pakko pelata yhtään Suomalaista.Mutta kun täällä puhutaan Suomijefun kehityksestä ha omista junnutoiminnoista,niin toi Bosman juttu on aika kulahtanutta!

 • Roosters on määrittänyt vuosikaudet tason voittaa Vaahteramalja omalla laadukkaalla ja pitkäjänteisellä valmennuksellaan ja materiaaliltaan riittävällä joukkueella. Kompasteluistaan huolimatta tilanne on sama tänäkin vuonna. Ensin pitää pystyä linjoissa kamppailemaan vähintään tasaveikkaisesti ja sen jälkeen pystyä vastaamaan vuosia hiottuun joukkuetaktiikkaan. Muiden joukkueiden toiminnassa on näyttänyt olevan epätasaisuutta, mm. valmentajat ovat vaihtuneet vuosittain, tai kuten Steelersillä historia tällä tasolla on lyhyt. Steelers näyttää haastavan tällä kaudella tosissaan Roostersin materiaaliylivoimaa parin opetteluvuoden jälkeen. Ja kun Kuopiosta ei niin paljon pelaajia löydy kuin Helsingistä, niin pelaajia on hankittu muista maakunnista ja ulkomailta. Wolverinesin toiminta on ulkopuolelta katsottuna kummallisen riitaista ja poukkoilevaa. Royals on yllättänyt, importit ovat tulleet myöhään, mutta hankinnat näyttävät olevan joukkueelle sopivia. Crocodiles tekee hyvää työtä, QB-valinta ei kuitenkaan viittaa tavoitteen olevan Vaahteramaljan voittamisessa. Butchers on selkeästi päätynyt välivuoteen ja nuorten pelaajien kehittämiseen.
  Palatakseni alkuun, Vaahteramaljan voittamisen mittari muilla joukkueilla on Roosters. Roosters on tiennyt jo pitkään voittamisen elementit.

 • Suomijefun ja juunnutoiminnan kehittäminen on toinen asia kuin Vaahteramaljan voittaminen vaikka liittyykin samaan asiaan. Suomijefu on muutakin kuin Vaahteraliigan joukkueet. Esim. Porissa näyttää ulkopuolelta katsottuna olevan hyvää toimintaa, mutta onko edellytksiä ja haluja lähteä yrittämään Vaahteraliigaan? Seurat tekevät omia päätöksiään tavoitteistaan ja toiminnastaan.

 • Miten tää sama keskustelu jatkuu vuodesta toiseen? Onko näin, että valtaosa palstalaisista elää edelleen sitä kuuluisaa Glory Days aikaa ja kuvittelee, että joukkueet kasataan vain sieltä ”omalta kylältä” ja sillä pärjätään? Tätä koetettiin Joensuussa: Saatiin tällä ajatusmaailmalla tuhottua valtaosan kiinnostus koko lajiin vuonna 2010-2012, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta jotka hakeutui muualle kun homma ei toiminu. Mut hei, onneks oli oman kylän pojat… Toki koko laji on siitä eteenpäin mennyt jollain tavalla eteenpäin kaikkialla, onneksi.

  Nyt kun kun Steelersin ”muukalaislegioona” kummastuttaa, niin Kuopion viime kauden joukkueesta poistui arviolta kymmenen pelaajaa, joko muualle tai sitten kypsyivät istumaan penkillä tai ovat edelleen loukkaantuneena. Ja tämä siis pois lähteneiden ulkomaalaisten lisäksi. Jos a) ”omista pojista” ei löydy laadukkaita korvaajia tai b) niitä ei saada myöskään muilta paikkakunnilta kotimaisin voimin, niin silloin on vaihtoehtoina c) mennä niillä mitä on (:D) tai d) hankkia vahvistukset ulkomailta.

  ”Amerikkalaisella jalkapallolla”, anteeksi, siis liitolla nyt ei vaan ole mitään työkalua rajata EU passilaisia ulos joukkueista. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan kilpaurheilusta ja viimeisen tarkastukseni mukaan kilpailemisessa on tarkoitus voittaa?

 • Missä jefujoukkueessa on 30 ulkkaria? Crocoilla on pelaajamäärään suhteutettuna eniten importteja, eikä heilläkään ole niitä kuin ~10/vuosi. Vertaa fudikseen tai korikseen, niin niissä lajeissa on suhteellisesti huomattavasti enemmän ulkkareita. Jäkikseen on ihan turha verrata, ennen kuin harrastajamäärät on samaa luokkaa ja suomalaisten pelaaminen NFL:ssä arkipäivää.

  Ulkkareista itkeminen on todella väsynyttä, mutta toki ymmärrettävää, kun katsoo minkälaiseen sekundamieheen osa joukkueista on rahansa tuhlannut. Jos Steelersistä pitää itkeä, niin itse itkisin enemmän siitä, kuinka hyviä kakkosdivarimiehiä sinne on löytänyt. Vaija, Laine ja muutama linjamies ovat osoitus siitä, että myös kakkosessa on liigatasoisia pelaajia.

 • Vaikka kovasti savolaisena toivoisin, että Kuopiossa olisi vielä pitkään menestyvä vaahteraliigajoukkue, niin mielestäni tilanne vaikuttaa siltä, että siellä on ymmärretty nyt olevan todennäköisesti viimeinen mahdollisuus oikeasti voittaa vaahteramalja, joten sen voittamiseen panostetaan paljon. Vuosi vuodelta oma kotimainen runko kapenee ja ikääntyy, eikä omia junnujoukkeita ole, joista uutta sukupolvea olisi kasvamassa. Tulevaisuus on täysin sen varassa, että saadaan hankittua kotimaisia laatupelaajia muualta (mikä voi Kuopiossa olla sijainnin takia vaikeaa) ja sponsoreilla on mielenkiintoa rahoittaa import-rallia. Kakkosjoukkueen perustaminen vaikutti kyllä aluksi hyvältä idealta, jolla uusia pelaajia voitaisiin saada myös edustukseen. Nyt tilanne vaikuttaa tosin siltä, että sieltä kupataan kaikki vähänkään osaavat pelaajat edustukseen istumaan penkille (kentällehän he eivät pääse ennen kuin johdetaan 50 pisteellä) ja veljmiehet ottavat pahasti turpaan joka pelissä. Tämä järjestely on toki hyvä edustukselle tällä hetkellä, mutta voi hyvin johtaa siihen, että ensi vuonna ei veljmiehiäkään enää ole, koska eipä tuossa joukkueessa pelaaminen varmaan kovin mielekästä ole. Toivotaan kuitenkin, että olen spekuloinnissani täysin väärässä!

 • Kyllä on niin väsynyttä mutua täynnä tuo teksti että hoh hoijaa.

 • Samaa mieltä. Steelers pyrkii voittamaan ja se on hyvä asia. On jopa edellytyksetkin voittaa. Osa voittavaa valmennusta on joukkueen kasaaminen vahvaksi ja tasapainoiseksi. Steelers selkeästi tavoittelee voittoa.

 • Savolaisuus ei taida olla kovin suuri meriitti, kun näin ei-savolaisenakin paremmin kärryillä kuin sinä.

 • Mietin heidän aloituskokoonpanoa ja tässä tulos
  QB Peters
  RB Lindsten ja Carswell (Johnson viime kaudella)
  OL Fileccia, Saastamoinen, Korhonen, Lane jotain, Laitinen ( Puola, Jääskeläinen, Korhonen, Laitinen, Ojansivu. Näistä Jääskeläinen on loukkaantunut ja Ojansivu muutti etelään armeijaan. Puolan poika vaihdettu)
  WR Kanukki Djongo Paananen mikä lähtee Lontooseen vaihtuu saksalaiseen ( Jauhiainen muutti etelään Vilpponen loukkaantunut Djongo)
  DL Radji, Kauppinen, Pinheiro, Lindqvist (Viime kaudella Radjin tilalla Tanninen)
  LB King Wentland (hayden Erickson)
  DB Pekkarinen, Tommy, De Falcis, Vaija, Ndongo. (Inkinen lopetti)

  Eli tästä lähteneitä on Johnson, Puola, Jääskeläinen, Ojansivu, Jauhiainen, Vilpponen, Tanninen, Hayden, Erickson, Inkinen.
  Ei nuita voi omilla junnuilla kaudessa korvata. Vaija ja Laineesta on tulossa hyviä vaahteraliiga pelaajia kun saavat vähän aikaa. Vilpponen ja Jääskeläinen on loukkaantuneina. Tanninen, Ojansivu, Jauhiainen muutti muualle ja Inkinen lopetti.
  Tälle kaudelle näille menetyksille on löytynyt 3 suomalaista korvaajaa mistä Saastamoinen linjaan omista junnuista.
  Steelers voittaa mestaruuden tällä ja ensi kaudella.

 • Peliaikakeskustelu on jokaisen kilpaurheilulajin keskiössä. Se alkaa jo pikkupojissa, jossa vanhemmat alkavat koutsille itkeä ”oman pojan peliajasta” ja koutsi yrittää selittää, että teidän pikku-Petteri nyt ei vaan ole vielä tarpeeksi hyvä, mutta meillä on tuo toinen joukkue, jossa peliaikaa annetaan.
  Sitten ollaan teinejä, jossa alkaa porukka lopettamaan kun alkavat tajuta, että oma taso ei riitä tai into treenata tarvittavalla tasolla hiipuu. Ja sitten tullaan miesten tasolle, jossa vaatimustaso on vielä kovempi. Peliaikaa aloituksessa ei saa enää sillä, että tulee paikalle aktiivisesti jos kaveri vieressä vaan menee ohi. Se on kilpaurheilun kova sääntö. Onneksi jenkkifudiksessa on kuitenkin kulttuuri vahva siihen, että kakkosmiehiä peluutetaan. Voisihan olla sekin tilanne, että vaihtoja ei tehdä vaan ykkösmiehillä loppuun asti.
  Kaikista junnuista ei koskaan tule sm-tason pelaajia eikä se saisi olla junnu-urheilun ainoa tavoite. Kärki kapenee aina ylöspäin.
  Mutta kyllä hyvät ja lahjakkaat pääsevät aina eteenpäin. Joko omassa joukkueessa tai seuraavassa. Seuran vaihto on kilpaurheilussa maailman luonnollisin asia ja senhän takia mm. Steelersiin tulee näitä lahjakkaita pelaajia omista paikallisista seuroista esim Roni Laine, Eero Vaija ja Johannes Jauhiainen. Onko joku oikeasti sitä mieltä että esim. Jauhiaisen olisi kannattanut jäädä Mikkeli Bouncersiin? Parhaat kuuluvat kovimmalle tasolle ja niistä pitäisi olla ylpeitä, ei kateellisia.

 • Ste ainakin 3 kotimaista WR vielä loukkaantuneena tällä hetkellä

 • Steelers on suomen Trojans

 • Steelers on Suomen paras amerikkalaisen jalkapallon joukkue tällä hetkellä. Joskus se on joku muu, mutta nyt se on Kuopio.

 • Aivan loistava tilanne! Jännitys säilyy loppuun asti ja kun Roo seuraavaksi pieksee Waasan ja Wolvot, alkaa Savossa pussihousut tutista ja lisää importteja lennätetään Vänärille?

 • Hei Esko säännöt haltuun. Nyt alkaa vika viikko saada uudet pelaajat kentälle, jos haluaa heidän pelaavan välierissä. Siinä olet oikeassa, että jälleen kerran Steelers ja Roosters pelaavat finaalissa. Kausi näytti vielä ekalla viikolla jännältä, mutta samanlainen pannukakku siitä tuli kuin aiemmistakin vuosista. Erona vain se, että finaalista voi tulla tiukka. Milloinhan viimeksi oli kausi, kun ei ollut selvää kärkikaksikkoa?

 • Ei taida enää ehtiä maahan niin että sais pelata pudotuspeleissä. Ei auta vaikka olis rahhoo.

 • Ok tuli vedettyä vähän isolla pensselillä, mutta perusviestini oli, että tilanne on muuttunut nopeasti. Roosterssin parantunut peli + Linnainmaan palaaminen ja uuden RB:n debytointi siirtävät Mestarit jälleen finalisti ehdokkaiksi.

 • Taas Roosters pelissä mukana, miksi ne ei vaan luovuta ja anna muiden voittaa?

 • Tästä samaa mieltä. Mutta kyllä kisassa on vahvasti mukana myös Royals ja Crocodiles. Jännä kausi tosiaan pitkästä aikaa!

 • Oikeesti? pidätkö oikeesti crocoja ehdokkaina? eivät pääse edes pleijjareihin. Ste, Roy,Roo ja Wol. Finaali Ste ja Roo. Toivotaan että tulee jännä finaali.

 • Roostersin näkyvät ovat parantuneet esim Croco-pelistä aika paljon, mikäli vaan pääsevät pudotuspeleihin. Tuo heidän ilmoitus loukkaantumisista siihen peliin oli hieman epämääräinen, niin siitä on mahdoton sanoa pystyykö esim Jauhiainen vielä pelaamaan tänä vuonna. Mutta ajatuksena ryhmä Linnainmaa, Wasiljeff, Jauhiainen, Erkkilä, Pajarinen ja Gentili antaa jo täysin eri luokan aseet Mirolle.

 • Se voi olla hyvinkin mahdollista, että viimeisen kierroksen jälkeen joukkueet ROY, WOL, CRO, ROO kaikilla 6p sarjataulukossa. Ja sitten lasketaan voittojen vahvuuksia ja mitä näitä nyt oli

 • Jotta Crocodiles olisi kuudessa pisteessä, sen pitäisi voittaa Steelers. Tämä näyttää tällä hetkellä hyvin epätodennäköiseltä. Jotta Roosters olisi kuudessa pisteessä, pitää sen voittaa molemmat jäljellä olevansa, joista toinen on Wolverinesia vastaan. Jotta Wolverines olisi kuudessa pisteessä, pitää sen voittaa molemmat jäljellä olevansa, joista toinen on Roostersia vastaan.

  Roosters ja Wolverines ei mitenkään siis molemmat voi olla kuudessa pisteessä. Kolmen joukkueen tasapeli pisteissä on huomattavasti todennäköisempi niin, että Wol, Roo ja Cro ovat neljässä pisteessä ja niin että Crocot häviää Kuopiolle, mutta voittaa Porvoon. Mun laskujen mukaan siinä pelissä Roosters on vahvin kävi miten kävi. Joko heidän toinen voitto on Vaasaa vastaan, joka on parempi kuin muilla on tarjolla tai sitten heillä on vierasvoitto Wolvoista. Ja siinä tapauksessa muilla ei voi olla parempaa voittoa, jolloin ratkaisuksi nousee tuo Roon vierasvoitto.

  Saa korjata, mikäli olen katsonut jotain väärin.

 • Steelers voittaa mestaruuden jos nyt älyää pelata viisaasti ja säästelee voimia ja loukkaantumisia.

 • Tuo skenaario vaatisi crokojen voittoa steelersistä, joka nähdyn perusteella tuntuu kaukaiselta.
  Uskottavampi vaihtoehto olisi roo, wol ja crokot kahteen pisteeseen, jolloin roo kolmas ja wolvot 4. Cro 5.

 • Jatketaan vielä sen verran, että Wolvoilla toki olisi vierasvoitto Porvoosta ja tämä tiputtaisi Crocot sijalle 5. Tämän jälkeen vertaillaan Roo vs Wol ja keskenäisellä Roo edelle.

 • Jos roo häviää roy, niin voitto wolvoista riittäisi kolmossijaan, koska heillä vierasvoitto.
  Tällöin wolvot ja cro uudelleenvertailuun ja wol 4 keskinäisen voiton perusteella.

  Crokojen ainoa sauma ste voitto

 • Tänä vuonna korostuu taas hienosti kuinka upeat säännöt on saatu aikaa, mistä sontakasasta on kaivettu vierasvoittojen merkitys, saati että sarjat joissa joukkueilla ei ole samaa määrää vierasotteluita ratkeaa tällä systeemillä. Naisten vaahteraliiga hyvä esimerkki tästä. 3 joukkuetta tasoissa, ja voitto joukkueelle joka sattui saamaan vieraspelin sarjan heikointa joukkuetta vastaan. Huutonaurua tälle systeemille, tai itkua, on taas sen verran surullista, toivottavasti päästäisiin jossain sarjassa vielä arpajaisiin 🤣

 • Järjestelmähän pikemminkin kompensoi epätasaista ottelusuhdannetta.
  Keskimäärin joukkueet voittaa enemmän koti-otteluita, joten enemmän vierasmatseja pelanneet saavat jotain hyötyä.

 • Homma menee tostaina täysin uusiksi kun Porvoo ottaa avausvoittonsa.

 • Joo on ollu varmaan tosi helppoa liitolla tänä vuonna tehdä sarjaohjelmia kun ei tiedetty koska päästään pelaamaan, saako seurat kenttävuoroja ja onko koronan jälkeen ylipäätään kaikki joukkueet mukana.

  Kun voittaa kaikki pelit ei tarvii miettii turhia.

 • Hauskaa että täällä jotkut hattivatit vieläkin luulee(kuten parina aikaisempanakin vuonna)että steelersillä tai jollain muulla olisi mitään mahdollisuuksia mestaruuteen. Turha koittaa ruuuusters voittaa!

 • Kilpailusäännöt ja sarjaohjelmat eri asia, toki on varmasti ollut haastavaa sumplia kuka pelaa, missä, ja milloin mutta sen lisäksi ensimmäistä ei vaan ole tajuttu muokata mihinkään suuntaan. Onkohan vastaavaa kriteeriä muissa lajeissa?

 • No molempien muokkaaminen vaatisi liittokokousta eli seurojen hyväksyntää, ja jos en ihan muista väärin, niin kilpailusääntöjen muuttaminen kesken kauden vaatii yksimielisen päätöksen.

  Eikä säännöistä löytynyt minkäänlaista ”poikkeustila” ohjetta.

 • Seppo olisi voinut käydä julistamassa yksimielisen herrasmiespäätöksen.

 • Ne ketkä on ollut lajissa vuodenkaan mukana, ymmärtää kuinka vaikea niitä vierasvoittoja on kairata. Pelireissuun ei millään saa kaikkia pelimiehiä. Esimerkkinä vaikka viime vuoden Wolverines Blue, joka ei lähtenyt Rovaniemelle sarjansa välierää pelaamaan.
  Kyllä se vierasvoittojen määrä sopii hyvin tie breakkeriksi.

 • Liitto ei tee sarjaohjelmia, ne on tehty vuosiksi eteenpäin rankingin perusteella.
  Siinä on määritelty koti ja vieraspelit valmiiksi.
  Seurat yhdessa sopivat jokaisen kierroksen pelipäivät.

 • Jos pointti oli epäselvä tai meni ohi, niin mun ongelma on se että vieraspelejä ei ole samaa määrää kaikilla, tällöin se on mielestäni huono mittari. Veikkausliigassa huomioitu säännöissä paremmin:
  Sijoituksen ratkeaminen tasapisteissä

  Tasapisteissä sijoitus ratkaistaan kilpailumääräysten 7 §:n 2 momentin mukaisesti:

  a) Maaliero eli tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus;

  b) tehtyjen maalien lukumäärä;

  c) kaikkien a) ja b) kohdan soveltamisen jälkeen jäljellä olevien tasapisteisiin päätyneiden joukkueiden keskinäisten ottelujen 1) pisteet, 2) maaliero, 3) tehdyt maalit;

  d) jos c-kohdan soveltamisen jälkeen kahden tai useamman joukkueen kesken ei sijoitusta voida määritellä, ratkaisee näiden joukkueiden keskinäinen ottelu tai ottelut.

  e) arpa.

  Jos d-kohdan soveltamisen jälkeen sarjassa, jossa joukkueet pelaavat toisiaan vastaan saman määrän otteluita koti- ja vieraskentällä ja jossa a-, b- ja c-kohtien soveltamisen jälkeen on kaksi joukkuetta, joiden keskinäisten ottelujen pisteet ja tehdyt maalit ovat samat, ratkaisee se, kumpi joukkueista on tehnyt keskinäisissä otteluissa enemmän maaleja vieraskentällä.

 • Myös vähän eri asia hakea vieraspinnat naapurilta lauantaina kuin viiden tunnin päästä torstaina.

 • Tolla veikkausliigan ohjelmalla ottelut pitenis huomattavasti, kun 70-0 tilanteessa vedettäis ykkösmiehistöllä maalieroa paremmaksi.

 • Junnu! Siinä tapauksessa Ruudusta katsotaan kun Kuopio takoo 120-12 lukemat, eikä Wolverinesin tai Porvoon varamiehet ja juniorit edes näe kenttää. Maalitehtailujen välttämiseksi näihin sääntöihin mentiin.

 • Oliko maalitehtailut muka joskus ongelma?

 • Se aiempi systeemi oli parempi, juuri se maalierot, keskinäiset voitot jne. Muistelen, että tuollainen veikkausliigan tyyppinen se aiempi oli ja ei ne pelit sen pidempään juurikaan kestäneet.

 • Keskinäiset voitot ratkaisee edelleen ekana.
  Maaliero ei ole meidän lajiin sopiva tapa ratkoa otteluita, mänttikuulaa pelaataan edelleen sarjana ilman pleijareita ja sarjasta voi oikeasti pudota koska tilalle on tulijoita.
  Ajatellaan hypoteettisesti et crokot pääsis vipalta rundilta pleijareihin takomalla butchersia vastaan sata pojoa, koska iso osa porvoon ei jaksanu arki-iltana lähteä seinäjoelle, koska matsilla ei ole merkitysta, niin olisitteko samaa mieltä.

 • Niin, mitäs luulet että vedonlyöntifirmat on siitä sitten mieltä kun voimasuhteet arvioidaan joukkueiden perusteella eikä sen mukaan että kuinka vittumainan päivä päävalmentajalla on ollut töissään ja mennään sitten mielialavaihteluiden mukaan takomalla joko 30-0 tai 100-0 pelejä.

 • Mitäs väliä sillä on mitä joku britti tms vedonlyöntifirma ajattelee??

 • Mikä teitä vaivaa? Ei aiemmassa versiossa maaliero ollut ratkaisevana kuin vasta suunnilleen viimeisenä tekijänä eikä siihen vähäisen historiantuntemukseni mukaan menty ikinä. Vaan se mikä ratkaisi ensimmäisenä oli KESKINÄISTEN OTTELUIDEN piste-ero. Ja se oli ihan reilu tapa tulkita kuka oli tasapisteissä paras. Ei ole mitään hyötyä krokojen painaa 100 pistettä Porvoota vastaan kun eivät ne päädy tasapisteisiin Porvoon kanssa.

  En käsitä miksi se mentiin vaihtamaan tähän nykyiseen paskasääntöön. En usko että edellisen säännön aikana arvottiin voittajaa kertaakaan?

 • Miten ei muka cro ja but voi päätyä tasapisteisiin?

 • ….pitää pelata ensin…

 • On tuossa maalieron ratkaisussakin hienoa asioita. Sattuneesta syystä muistan kauden 2016 runkosarjan voiton ratkaisun. Roosters voitti Seinäjoella kahdella pisteellä ja joukkueet kohtasivat viimeisellä kierroksella Velolla, Roosters johti sarjaa kahdella pinnalla. Seinäjoki sai pallon pois Roostersilta 2min ennen loppua ja johti valmiiksi yhdellä pisteellä. Ei riittänyt runkosarjan voittoon vaan Seinäjoki teki polven ottamisen sijasta driven ja potkaisi kenttämaalin kun kello umpeutui. Neljän pisteen ja runkosarjan voitto. Toki kääntöpuolena on nuo väkisin tehtävät pisteitehtailut sitten.

 • Kyllä se varmaankin on niin, että niitä pisteitä tehdään ihan surutta tästä säännöstä huolimatta. On se tälläkin kaudella vaahterassa nähty. Viime kierroksella Roosters möyhensi Porvoota ja Kuopio Wolvoja. Molemmat matsit pelattiin voittavien osapuolien osalta loppuun 2 miehillä ja pisteitä tuli silti. Paljon.

  Jos tämän säännön tarkoituksena on ollut estää pistetehtailua, think again. Ei toimi.

 • Ehkäpä säännön tarkoituksena onkin varmistaa mahdollisimman varhain ratkenneessa ottelussa ykkösmiesten lepuutus ja nuorten sisäänajo. Pistetehtailuja tulee säännöstä huolimatta.

 • Taidat olla ihan vitun simppeli kaveri tai vaihtoehtoisesti Roostersin valmennustiimiläinen. Tottakai se vaikuttaa vedonlyöntikertoimiin ja ne kertoimet laitetaan niin lähekkäin toisiaan että sieltä on ihan turha mitään voittoja koittaa kotiuttaa enää.

 • Näköjään vähän katkesi ajatus tuossa vaahdotessa. Joo on tietenkin mahdollista että cro ja but päätyvät samoihin pisteisiin. Se ei muuttaisi vanhoilla säännöillä itse asiaa mihinkään: tasapisteissä ensin merkitsisi keskinäisen ottelun sarjapisteet ja sehän riittää yksinkertaisessa sarjassa ratkaisemaan tilanteen. Pistetehtailu olisi yhä 100% turhaa.

 • @Pablolle, kiitos vaan. Ymmärrän toki kuinka kertoimet asetetaan, ihmettelinkin mitä väliä brittien tai jonkin muun vedonlyöntifirman ajattelulla on.

  Kertoimet ovat joka tapauksessa onnettomia joten pelaaminen ei pahemmin kannata.

  Toisaalta 500€ panoksella joku 1,5 antaa anyway 750 € joka sekin on rahaa muttei tarpeeksi.

 • Pablo on ihan oikeassa. Miksi SAJL:n säännöissä tai tulkinnoissa pitäisi huomioida yhtään minkään vedonlyöntitoimiston kertoimia. Se on jokaisen uhkapelaajan omalla kontolla haluaako kantaa riskin jefuvedonlyönnistä vai ei. Liitolla tai seuroilla ei ole mitään velvoitteita edistää vedonlyöntiä, ainakaan ulkomaisten välittäjien. Itse en näe edes velvoitteita Veikkauksen suuntaa. Voin olla simppeli, mutta en kuulu Roostersin valmennustiimiin (mitä sillä sitten tarkoitatkaan).

 • Jos tulevan viikon peleistä muutama sana:

  Miltä Wolvot näyttää staffin muutoksen ja nöytyytyksen jälkeen? Porvoo on ollut heikko ja ei pitäisi olla tuota tähtisikermää vastaan mitään jakoja. Mutta puolustuksen täysremontti(?) voi tehdä hommasta yllättävän haastavan.

  Vaasa voittaa Roostersin, voi ottaa ylös. Alphalle ei löydy pysäyttäjää ja Vaasan puolustus tulee turhauttamaan Miron. Roostersin juoksupuolustus on myös heikko juoksevaa qbta vastaan, vaasan kaveri tekee 3 tdtä jaloilla.

  Sadetanssi on varmasti jo päällä seinäjoella. Mutainen nurmi tasoittaisi kovasti tilejä. Mutta Kuopion frontti on aivan liian kova Crocoille eikä Powell voi yksin tehdä tuhoa enää. Ja Crocojen D voi ottaa toisen pois, juoksun tai heiton, mutta ei molempia. 40+ pinnaa eroa Kuopion hyväksi.

 • Muuten samaa mieltä, mutta MINUN Henkilökohtainen mielipiteeni on että crokojen pitäisi pitää hyökkäysajat todella pitkinä eikä päästää kuopion hyökkäystä kentälle. Powell/lehtonen naputtais viittä jaardia vuoron perään yms, ja koko ottelu kestäisi vain reilu tunnin. Siinä se vihreen iskun paikka on. Pitää kuopion hyökkäystä penkillä niin paljon kuin mahdollista. Sääennuste enteilee lyhyt kestoista peliä.

 • tuossa on kyllä ihan oikea idea. 7 minuutin hyökkäysdraiveja. Ei kuopiota vastaan kannata hyökkäyskilpailua aloittaa.
  samalla taktiikalla pitäis porvoonkin pelata, jos yllätysvoittoa hakevat. Ei vaan taida porvoolaisten benziini riittää tuolla rosterilla vaikka mitä yrittäis.

 • Mitenköhän on, ilmoittaakohan Roosters Mulumban huomenna perjantain rosteriin? On onkinut paikkaa CFL:stä ja kun se lykkääntyy ensi vuoteen, niin voisi seurata muiden CFL-hemmojen perässä. Ainakin saisi pelituntumaa ja voisi maksaa ”velkaa” emoseuralle. Jos rosterissa on aikaisempien lisäksi Mulumba ja Outinen, niin paine tulee olemaan jatkuvaa ja kovaa.

 • Oishan tuo aika kaappaus, mutta onkohan paperitöitä tehty varmuuden vuoksi ajoissa? Taitaa ehkää jäädä Roosters-kannattajien toiveuniin…

 • Seinäjoen keskuskentän luonnonnurmi on sateella niin surkea, että ei siellä voi tehdä yhtään mitään. Crocoilla siis hyvä mahis saada kaksi pistettä, kun voitto ei ole pelaamisesta kiinni. Myös sen verran kauan kestänyt uudesta vahvistuksesta tiedottaminen, että ihmettelisin, jos ei olisi EU-passillinen pelinrakentaja. Pääsee kyllä makeat huutonaurut, jos kyseessä onkin laituri tai muu.

 • Botnia bowlin tv-lähetyksessä jo kerrottiin että ranskalainen DL. Vai onko sinne joku muukin tulossa?

 • @@Filebacker Ei Kimistäkään tihkunut tietoa ennen tätä viikkoa, vaikka paperityöt oli tehtynä. Roosters on ennenkin pantannut tietoa ja käyttää sitä tehokkaasti markkinointiin. Tästä saadaan ennen matsia uusi juttu Hesariin ja Royals lisää pähkäiltävää lyhyellä varoitusajalla. No, ei ole sisäpiirin tietoa eli on puhdas arvaus, mutta vähän päätelty sellainen.

 • Mä olen ainakin nauttinut joka matsista joita olen käynyt katsomassa. Kommentteja lukiessa tuntuu, että ihan kaikki ei ole. Relatkaa, se on vaan peliä.

 • Komppaan! Livenä aina nautinto käydä kattoo. TVkin loistavaa viihdettä matalalla kynnyksellä. Mulle kelpaa ainakin!

 • Hey very interesting blog!

  Feel free to surf to my web-site: Jackie Hume