Kotijoukkueet vahvoilla Vaahteraliigassa?

Tuomo Tomperi 12.8.2020 20:57 8 kommenttia

Roosters, Royals ja Steelers ovat Gridironin lukijoiden suosikit tämän viikon kierroksella. Katso viikkokyselyn tulokset tästä ketjusta.

Päivää tavallista pidempään auki ollut kysely keräsi tällä kertaa peräti 247 vastausta. Kiitos jälleen vastaajille!

Roosters (75,3 %) vs Butchers

Torstain liigaottelussa Roosters metsästää yllättäen vielä ensimmäistä voittoaan tämän kauden liigassa. Gridironin lukijat odottavat kuitenkin, että kurssi kääntyy niinikään voitotonta Butchersia vastaan. Vaahteraliiga.fi:n ennakon mukaan Okko Outinen puuttuu yhä Roostersin kokoonpanosta.

Royals (69,6 %) vs Crocodiles

Botnia Bowlissa Royals nousee lukijoiden selväksi suosikiksi liki 70 prosentin osuudellaan. Aina vaarallinen Alpha Jalloh nostaa vaasalaisten osakkeita, mutta myös Crocodiles vakuutti viime viikon ottelussaan Roostersia vastaan. Mikäli Royals ei saavuta kotietua välierävaiheeseen, on perjantain ottelu Seppo Evwarayen viimeinen kamppailu Vaasassa.

Steelers (82,2 %) vs Wolverines

Lauantain ottelussa Steelersillä on mahdollisuus vankistaa asemiaan sarjan kärjessä, ja tähän uskovat myös lukijat. Viime kaudella Steelersin pelin taso saattoi heitellä viikosta toiseen. Pystyykö kuopiolaisjoukkue säilyttämään intensiteetin kolmatta viikkoa peräkkäin? Paljon on kiinni siitä, millainen viime ottelussa loukkaantuneen Wolverines-pelinrakentaja Chris Forcierin pelikunto on lauantaina.

Bears vs Eagles (93,5 %)

Divisioonassa Eagles on yli 90 prosentin suosikki tälläkin viikolla, kun vastaan asettuu viime kauden finaalivastustaja Pori Bears. Divisioonan taso on leventynyt tälle kaudelle siinä määrin, että viime kesänä seitsemän ottelua kymmenestä voittanut Bears on sarjassa vasta neljäntenä. Gridironin lukijat uskovat, että Eaglesin dominointi jatkuu – ainakin vielä viikon.

Saints vs Crusaders (70,0 %)

Saintsin ja Crusadersin ottelu Tampereella on tämän divisioonakierroksen herkkupala. Crusaders ei ole vielä tällä kaudella joutunut koville, mutta nyt tilanne voi olla toinen. Saintsilla on allaan selkeä voitto Pori Bearsista, joten molempien joukkueiden käyrä osoittaa ylöspäin. Huomionarvoisesti Crusadersin kahdessa ensimmäisessä ottelussa hurjia tehoja takonut Raymond Sobowale ei merkkauttanut tilastomerkintöjä ECG:ta vastaan sunnuntaina.

 

View this post on Instagram

 

TwoTwo activated ⚡️🏈

A post shared by RBRS (@runningbackray) on

East City Giants (78,5 %) vs Nordmen

Ykkösdivisioonan häntäpään taistelussa ECG on selvä suosikki Rovaniemi Nordmenia vastaan. Molemmat joukkueet ovat yhtä voitoitta, mutta Nordmenilla on alla erittäin selvä tappio Kotka Eaglesia vastaan. Avainasemaan nousee se, saako joukkue tähän otteluun Kotka-peliä laajempaa miehistöä. Tilastojen mukaan Nordmenin pelinrakentaja Rafael Pineda säkitettiin Kotkassa yhdeksän kertaa.

Kakkosessa runkosarjan viimeinen kierros

Kakkosessa pelataan täysi neljän ottelun kierros, mutta kaikki pudotuspelijoukkueet sijoituksineen ovat jo selvillä. Cowboysin ja TAFT:n kohtaamisessa TAFT on suosikki 59,9 % osuudellaan. Muissa otteluissa lukijat ovat varsin yksimielisiä. Jaguarsilta (87,9 %) odotetaan kotivoittoa voitottomista Veljmiehistä. Lahdessa Spartans on selvä vierassuosikki (90, 3%). Etelälohkon voittajan Wolverines Bluen (90,3 %) odotetaan päättävän runkosarjan tappioitta, kun vastaan asettuu Lappeenranta Razorbacks.

Kommentoi

 • Oon ollut suomalaisen jefun kanssa tekemisissä kohta 2 vuosikymmentä, 2 eri etelä-suomalaisessa seurassa ja sinä aikana on tullut nähtyä kaikenlaista niin pelaajana kuin seuraaktiivina. Ensimmäiset vuodet ihmettelin liiton toimintaa, kun varsinkin viimeiset 5-6 se on keskittynyt olemaan Vaahteraliiga ja muut sarjat on tuntunu vaan pakkopullalta, joka liiton nyt vaan tulee järjestää. Tää on vaikeuttanut useiden seurojen työtä paljon. Liitto on sinänsä aivan oma lukunsa josta tekstiä löytyy niin paljon ettei siihen tämän sivun kapasiteetti riitä.
  Joka puolella suomijefussa varmasti tunnistetaan se ongelma, että tekijöitä ei ole tarpeeksi mikä johtaa siihen, että organisaatiot ei pääse kehittymään vaikka meininki olis miten hyvä.
  Sitten tulee esille tämä palsta jonka meno on viime vuosina mennyt aivan vitun ripuliksi. Haukutaan ne vähätkin seurat ja seuraihmiset nimimerkin takana paskoiksi, vitsiksi, pelleiksi… ettette häpeä!! Näin saadaan karkoitettua ne vähätkin jotka ilmaiseksi viitsivät tuhlata aikaansa lajin parissa. Tää koko sivu pitäisi ampua alas tai vaatia rekisteröinti oikeilla nimillä.

  12.9 onneksi eläkepäivät tästä paskalajista ja sen sisällä olevista ihmisistä koittaa.

 • Olisit kirjoittanut nyt sitten nimelläsi, jättänyt dikin mittaillut sikseen nii et olis niin naurattava kommenttisi kanssa. veikkaan et 69 /ECG jämä olet. Olisit jäänyt ”eläkkeelleeki” 19vuotta sitten.

 • Ihme nillitystä aina liiton suuntaan? Miksi?

 • Koska itsellenikin liiton toiminta näyttäytyy lähinnä seurojen toiminnan vaikeuttamisena. Itketään jostain täysin turhanpäiväisistä pelisukista mutta ei pystytä noudattamaan edes omia sääntöjä. Tuodaan käyttöön sääntöjä joita edes NFL-ammattituomarit eivät osaa tuomita oikein meidän harrastepuulaakitouhuun. Dumpataan suuruusluokkana 200ke vuodessa Ruudulle, jonka hyöty on erittäin kyseenalainen. Ainut mikä varmasti jatkaa nousuaan on lisenssien hinnat. En jaksa siihen nepotismiin tällä kertaa edes puuttua. Kyllä liiton toiminnasta on syytäkin nillittää, toisaalta rehellisyyden nimissä on sanottava etten kyllä ole valmis tekemään mitään asioiden parantamiseksi. Kirjoittelen vaan ”nimettömänä” netissä.

 • Nepotismi (lat. nepos, pojan- tai tyttärenpoika, myös veljen- tai sisarenpoika) tarkoittaa sukulaisten suosimista politiikassa, liike-elämässä ja muilla yhteiskunnan osa-alueilla esimerkiksi henkilövalinnoissa tai taloudellisten etujen myöntämisessä.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nepotismi

 • JOS lähtisit siitä perusajatuksesta, että seurat=liitto eikä niinkuin kuvittelet liitto=seurat.

  Kaikki ”paha” liiton toiminta, mihin kirjoituksissasi viittaat, on jäsenseurojen vuosittain hyväksymiä ehdotuksia. Asioita voi muttaa haluamaansa suuntaan tekemällä ehdotuksia muille jäsenseuroille yhteisestä toiminnasta.

  Valitettavan usein nämä muutokset on kuitenkin olleet sen oman seuran näkökulmasta mietittyjä ja siten yhden seuran etuja ajavia (tai pienen ryhmittymän), jolloin ne on tulleet enemmistön toimesta blokatuiksi.

  Jos kuuluminen lajiliittoon kismittää seuraa/joukkuetta, ei mikään estä sitä perustamasta SAJL2 lajiliittoa niillä paremmilla toimintatavoilla ja halvemmilla lisensseillä ja seurojen toimintaa helpottamalla.

  Mikäs olisikaan sen mukavampaa kuin SAJL2 jossa mikään ei maksa mitään, sääntöjä voisi muutella vuosittain, sen lajiliiton VL pelit striimaa juutubeen seurat, junioritoimintaa ei tarvitse olla jos ei halua ja rahaa säästyy varsinaiseen toimintaan. Olisko varsinainen onnen valtakunta?

 • Jäi edellisestä pois se varsinainen punainen lanka:

  Seurat haluavat vakaata ja ennustettavaa toimintaa, esim. että tiedät jo tänä kesänä miten ensi vuoden sarjat rakentuvat, millä ehdoilla nouset tai putoa, milloin sarjat alkavat (älä vertaa tähän vuoteen) jne.

  Käy katsomassa pienten kesälajien lajiliittojen toimintaa; joukkueet ilmoittautuvat sarjaan (jos ilmoittautuvat) huhtikuussa, säännöt päivitetään toukokuussa ja kesäkuussa osa joukkueista ilmoittaa etteivät pelaakaan. Kukaan ei tiedä kesän jälkeen mitä tapahtuu ensi vuonna.

 • Jos haluaa muutosta asioihin pitää sen eteen tehdäkin jotain.
  Siis oikeasti jotain ja varsinkin oikeassa paikassa.
  Täällä ja kentänlaidalla ja ja pelikentän ulkopuolella kyllä kritisoidaan toimintaa ja toimijoita, mutta sitten kun asialle pitäisi jotain oikeasti tehdä silloin ollaan hiljaa.
  Aukaiskaa suunne silloin kun asioista päätetään, valmistautukaa liittokokouksiin ja lähettäkää sinne ihmisiä, jotka tajuavat mitä ovat päättämässä.
  Ei liitto tee mitään mitä seurojen enemmistö ei ole päättänyt antaa sen tehdä. Ne liiton toimijat tekevät juuri sitä mitä seurojen liittokokouksiin lähettämät ihmiset ovat päätöksillään linjanneet.
  Ja seurat ne liittohallituksen puheenjohtajan ja jäsenetkin ovat valinneet, joten jos niitä halutaan vaihtaa onnistuu varmasti sekin, tosin ensin pitää olla niitä ihmisiä joita nykyisten tilalle valita, mutta hiljaista on tainnut olla silläkin rintamalla.