Huippukiinnostava liigakierros tiedossa

Tuomo Tomperi 9.8.2020 20:06 7 kommenttia

Tulevana viikonloppuna pelataan kolme erittäin mielenkiintoista liigakamppailua. Divisioonissa suurin mielenkiinto kohdistunee Tampereen otteluun. Veikkaa kierroksen voittajia täällä.

Tämän kauden Vaahteraliigasta arveltiin yllätysvalmista jo pelkästään sen vuoksi, että runkosarja pelataan tänä kesänä yksinkertaisena. Yllätyksiä ja kiinnostavia tilanteita liigakaudesta ei olekaan puuttunut, ja sama meno jatkunee myös tulevalla kierroksella.

Kierros käynnistyy torstaina Helsingissä, missä sekä Roosters (0-2) että Butchers (0-2) alkavat olla pakkovoiton edessä. Pudotuspelipaikkaan riittää tänä kesänä luultavasti kaksi voittoa viidestä, minkä vuoksi tämän ottelun häviäjä on lähellä karsiutua jatkopeleistä kokonaan. Roosters ei saa vielä tähän otteluun mukaan keskushyökkääjä Mike Gentiliä.

Perjantaina pelataan odotettu Botnia Bowl, kun Royals (2-0) ja Crocodiles (1-1) iskevät yhteen. Royals keikkuu hieman yllättäen koko sarjan kärjessä, mutta myös Crocodiles esitti vakuuttavia otteita edellisellä kierroksella päihittäessään Roostersin selkein lukemin. Molemmilla joukkueilla on kyky tehdä pisteitä hyvin nopeasti, joten odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen kamppailu.

Lauantaina Steelers (2-0) isännöi Wolverinesia (1-1) Kuopiossa. Steelersin alkukausi on ollut vakuuttava, kun taas Wolverines kärsi yllätystappion Royalsille avauskierroksen Crocodiles-voiton jälkeen. Steelers voi voitolla tarrata tiukasti kotietuun, kun taas vierasvoitto sekoittaisi tilannetta sarjan kärkikahinoissa entisestään.

Divisioonissa pelataan useita ennalta tasaisia kamppailuja, mutta playoff-sijoitusten ja voimasuhteiden kannalta mielenkiintoisin kamppailu on Tampere Saintsin ja United Newland Crusadersin kamppailu Tampereella. Alkukauden perusteella sarjan parhaat joukkueet ovat Kotka Eagles, Saints ja Crusaders – mutta missä järjestyksessä?

Kommentoi

 • On sen verran harvinaista herkkua ollut, että ihmettelen miksi vaahteraliiga.fi sivulla sajl.fi sivulla Steelers on merkattu sarjakärkeen? Tässäkin jutussa mainitaan Royalsin olevan kärjessä ja eikö sen pitäisi niin ollakin, koska ratkaisevaa lienee voittojen vahvuus, eikä tehdyt pisteet? Eikö ne pistesuorituspisteet rankkaustekijänä heitetetty romukoppaan? Tämä kiinnostaa laajemminkin, koska mitä todennäköisemmin tasasarjapisteitä riittää runkosarjan jälkeen useammassakin sarjassa
  .

 • On sen verran harvinaista herkkua ollut, että ihmettelen miksi vaahteraliiga.fi sivulla sajl.fi sivulla Steelers on merkattu sarjakärkeen? Tässäkin jutussa mainitaan Royalsin olevan kärjessä ja eikö sen pitäisi niin ollakin, koska ratkaisevaa lienee voittojen vahvuus, eikä tehdyt pisteet? Eikö ne pistesuorituspisteet rankkaustekijänä heitetetty romukoppaan? Tämä kiinnostaa laajemminkin, koska mitä todennäköisemmin tasasarjapisteitä riittää runkosarjan jälkeen useammassakin sarjassa.

 • Kyllä nähdä onko Wentland todella parempi kuin Hayden! Hayden on uskomaton pelimies ja jos Wentland on vielä parempi…. Ei paljon qb kiipit enää eteenpäin vie!

 • Kaikille Vaahteraliigavedonlyönnistä innostuneille!
  Laitetaas vielä tänne esille vedonlyönnin kertoimet tän viikon matseihin:

  Roo-But (1,35 VS. 2,95)
  Roy-Cro (1,60 VS. 2,19)
  Ste-Wol (1,25 VS. 3,55)

  Roosters avasi tänään kertoimella 1,55, mutta ehti näemmä jo tippumaan hieman tuosta avauksesta. Jotenkin hienoa että ulkomaiset vedonlyöntitoimistot ovat innostuneet Vaahteraliigasta. Toisaalta surullista on se että Veikkaus loistaa poissaolollaan.

 • kertoa millä sivustolla saa lyötyä?

 • Sulta puuttuu tuosta alusta sanat ”voisitko kertoa”.
  Näitä voi tosiaan lyödä tällä hetkellä ainakin Nordicbetillä, Betsafella ja Betssonilla

 • Kilpailusäännöt 2020 sanoo joukkueiden keskinäisestä järjestyksestä:
  Jos kahdella joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä, ratkaisee niiden keskinäisen sijoittumisen
  sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden sarjapisteet
  2. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
  3. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti, huom, jos
  joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä niin monta kertaa
  kuin vastustajaa vastaan on pelattu)
  4. Vierasvoittojen lukumäärä sarjassa
  Jos kolmella tai useammalla joukkueella on yhtä paljon sarjapisteitä ratkaisee niiden keskinäisen
  sijoittumisen sarjassa:
  1. Keskinäisten otteluiden voittoprosentti
  2. Voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti)
  3. Otteluohjelman vahvuus (kaikkien otteluiden vastustajien voittoprosentti,
  huom. jos joitain joukkueita vastaan on pelattu useammin huomioidaan nämä
  niin monta kertaa kuin vastustajaa vastaan on pelattu)
  4. Vierasvoittojen lukumäärä sarjassa