Kymmenen ottelun kattaus tarjolla

Tuomo Tomperi 2.8.2020 22:18 2 kommenttia

Divisioonissa ja liigassa pelataan jälleen täydet kierrokset. Veikkaa kierroksen voittajia täällä.

Tulevan torstain ja sunnuntain välisenä aikana pelataan yhteensä 10 ottelua miesten Vaahteraliigassa ja kahdessa ylimmässä divisioonassa.

Liigassa panokset kovenevat

Liigakierroksen avaa avauskierroksella tappiot kokeneiden joukkueiden kamppailu, kun Crocodiles ja Roosters iskevät yhteen. Pudotuspelien kannalta ottelua ei voi kuvailla aivan pakkovoitoksi, mutta ainakin kotietu karkaa ottelun häviäjältä hyvin todennäköisesti. Lyhyellä kaudella virhemarginaalit pienenevät, ja varmasti kumpikaan joukkue ei halua löytää itseään kahden tappion loukusta kahden pelatun kierroksen jälkeen.

Mielenkiintoa herättää molempien joukkueiden pelinrakentajatilanne. Pystyykö maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry pelaamaan torstaina ja jos ei, millainen on joukkueen hyökkäyksen iskukyky? Miten Crocodiles reagoi Spencer Cutlanin viiteen heitettyyn syötönkatkoon?

Perjantaina Wolverines isännöi Royalsia Helsingissä. Molemmat joukkueet voittivat avauskierroksella. Wolverines vakuutti pysäyttämällä Crocodiles juoksuhyökkäyksen täysin, ja pakottamalla vieraansa virheisiin hyökkäyksessä. Royals joutui vaikeuksin Butchersia vastaan oltuaan tappiolla jo 28-7, mutta toisella puoliajalla tapahtunut herääminen siivitti joukkueen 11 pisteen voittoon. Wolverinesia vastaan vaasalaisten tulee olla skarppina heti ottelun alusta alkaen.

Liigan lauantain kamppailussa Butchers isännöi Steelersiä. Joukkueiden kohdatessa Porvoossa viime vuonna Butchers piti pisteet. Miten käy tällä kertaa?

Divisioonassa voimasuhteet alkavat hahmottua

Kahden pelatun kierroksen jälkeen sarjan kärkipaikan jakavat United Newland Crusaders ja Kotka Eagles. Joukkueet eivät kohtaa vielä tällä viikolla, mutta molemmilla on mahdollisuus parannella asemiaan kotietua ajatellen. Divisioonissa kotietu on vielä liigaakin arvokkaampi, koska runkosarjan voittaja pääsee isännöimään myös sarjan finaaliottelua.

Kierroksen ehkä mielenkiintoisin peli pelataan lauantaina Tampereella, kun vastakkain asettuvat Saints ja Pori Bears. Molemmat joukkueet ovat avanneet voitolla ja tappiolla, ja keskinäisessä ottelussa ratkeaa varmasti paljon. Saintsin peli on ollut vahvasti juoksun varassa aloittavan pelinrakentajan loukkaantumisen jälkeen, mutta toisaalta puolustus on ollut alkukaudesta vahva. Pystyykö Bears vastaamaan haasteeseen vieraissa?

Kakkosessa ratkaisukierros

Vaikka kakkosen runkosarjassa pelataan vasta toiseksi viimeistä kierrosta, ratkeaa tänä viikonloppuna varsin todennäköisesti molempien lohkojen voittaja. Torstain ottelussa Falcons isännöi Wolverines Blueta. Jos Falcons voittaa ottelun, voittaa se myös eteläisen lohkon. Jos pisteet matkaavat Helsinkiin, on Wolverines Blue hyvin lähellä lohkon voittoa. Lisäksi Lappeenranta Razorbacksilla on mahdollisuus edetä pudotuspeleihin etelälohkosta, jos joukkueen peruttu ottelu Kuusankoski Cowboysia vastaan pelataan ja Razorbacks voittaa kaikki jäljellä olevat ottelunsa.

Pohjoisen lohkon herruus ratkeaa pitkältä lauantaina, kun Spartans ja Northern Lights kohtaavat Pirkkalassa. Yhden ottelun enemmän pelannut Lights on jo varmistanut paikkansa välierissä, mutta lohkovoitto kiinnostaa ilman muuta oululaisia. Tuleva ottelu on alkukauden tulosten valossa selkeästi pohjoislohkon tasokkain.

Kommentoi

  • Voi olla tosi jännä matsi, jos Kadmiry tai Pajarinen ei pelaa. Väänänen luultavasti pystyy paikkaamaan Miron, mutta kuka korvaisi Karrin? Toivottavasti Crocot laittavat Germanyn pelinrakentajan tontille, meni niin metsään tuo eka ottelu.

    En usko Royalsin voittoon, ellei Alpha tee samaa mitä viime kaudella Steelersiä vastaan ja voita yksin koko peliä. Myös se vaikuttaa miten saavat Petersonin ja Perssonin näkyvämmiksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että Wolvoilla on tässä matsissa ruotsalaiset ja saksalaiset mukana.

    Myös Butchersin voitto olisi yllätys. Jos saavat pakan kasaan, heittopelin rullaamaan ja Lehtisestä enemmän irti, voitto kuitenkin ihan mahdollista. Voi myös olla, että Steelers lähtee viime kauden tapaan takki auki, ylimielisesti liikoja valmistautumatta ja läpsytellen höntsimään matsiin, ja ottaa sen takia huolella turpiin.

    Savolaisittain voi olla blowout-viikko tai voi olla olemattakin ja tulee tiukat pelit.

  • Jäi viilis ettei But valmennus oikein tiennyt miten käyttää Lehtistä…