Vaahteraliiga.fi: Vaahteraliiga käyntiin torstaina

Vaahteraliiga.fi 28.7.2020 15:12 8 kommenttia


Vaikean kevään jälkeen heinäkuun 30 päivä käynnistyvä Vaahteraliiga-kausi on ehkäpä kaikkien aikojen odotetuin. Pitkä piinaava kevät on enää muisto Vaahteraliigan aloituspotkun hetkellä torstaina klo 18.30.

Tämä artikkeli on tuotu Vaahteraliiga.fi-sivustolta. Lue koko juttu (vaahteraliiga.fi)

Kommentoi

 • Ennen kauden alkua joukkueet sijoittuivat ajatuksissani kolmen kategoriaan. Ensimmäiseen ryhmään laskin hyvän perusrungon omaavat ja paljon hankintoja tehneet Wolverinesin ja Steelersin.
  Seuraavaan ryhmään Roostersin, Crocodilesin ja Royalsin, joilla kaikilla pitkäjänteinen nouseva trendi, mutta rostereiden pienuus ja vahvistusten onnistuminen pelipaikoillaan hieman kysymysmerkki. Roosters ryhmään moninkertaisena mestarina syystä, että hankintoja ei juuri tehty, mutta vahva kotimainen perusrunko ja valmennus tekevät Helsinkiläisistä aina varteenotettavan vastustajan.

  Viimeiseksi jäi sitten oma 4ever suosikki Butchers, joka ei myöskään tehnyt mitään isompia hankintoja. Joukkue on todella nuori (pois lukien ikiteini mane), valmennus uusiutui ja organisaatiossa tapahtui muutoksia joten oletusarvona viimeinen sija noin lähtökohtaisesti varsinkin, kun puolustus näytti todella haavoittuvaiselta hyökkäykseen verrattuna.

  Mitä on jäänyt alkukierroksilta näkökenttään ja muistiin;

  Wolverines aloitti hyvin ja osoitti, että heillä on tällä hetkellä mielestäni paras pelinrakentaja, jolta löytyy murhaavan tarkka heittokäsi, näkökenttä peleihin ja ne jalat. Hyökkäys näyttää edelleen hyvältä edellyttäen, että Forcierin viime pelin nilkka vamma ei osoitu pahemmaksi (koska ilman häntä, taso on sama kuin muillakin ilman jenkki kuuppaa eli roppakaupalla vaikeuksia tiedossa). Wolverinesin puolustus ei oikein joutunut testiin avauksessa Crojen epäonnistuttua Helsingin vierailullaan, mutta toinen peli jo osoitti, että kokematon nuori takakenttä oli vaikeuksissa Vaasan heittopelejä ja juoksun täyttöjä vastaan. Lisäksi Vaasan voima kyllä jyräsi ja vahva juoksu ei pysähtynyt ennen kuin alettiin todella kaventamaan ja se on aina huono merkki jatkoon. Paljon loukkaantumisia, mutta onhan joukkueeseen tulossa Saksan liigan ukkoja ilmeisemmin paikkaamaan menetyksiä, mutta vielä on paljon hiottavaa varsinkin puolustuksen osalta. Puolustuksessa Valasti on dominoinut ja James joutui myös rehkimään viimeisessä oikein urakalla.

  Kuopio näytti avauspelissään kohtuullisen hyvältä, tasapaksulta, mutta kokonaisuutena kuitenkin hyvin koutsatulta paketilta. Porvoo peli oli kaksijakoinen ensin helppoja tehtyjä maaleja ja sen jälkeen sekavaa hyökkäystä ja puoliajan jälkeen taas meni menojaan. Mutta Pajarinen ja Kadmiry/Jauhiainen sekä Lehtinen, Harris/Seppänen osoittivat, että puolustuksella on vielä tehtävää. Asiaa tulee toki helpottamaan uusi kovan luokan vahvistus tukimiesosastolle. Peters on Utriaisen mukaan kovimmassa kunnossaan, mutta pelin heilahdukset ovat mielestäni isompia kuin aikaisempina vuosina ja siihen on kyllä saatava parannusta aikaiseksi. Kokonaisuus ehkä kuitenkin paras tähän mennessä ja kun palloa kantaa vikkelä Carswell (ehkä jopa paras bäkki Powelin kanssa) ja heittohyökkäys jakaantuu leveille harteille niin helppo nähdä potentiaalia aina mestaruuteen asti. Puolustuksessa Lindqvist, Radji ja King ovat olleet tosi vaikeasti kierrettävissä.

  Positivisimmat yllätykset näin alkukaudesta näkisin kuitenkin Vaasan ja Seinäjoen suuntaan. Molemmat ovat saman tapaisia power fudista pelaavia joukkueita, joissa pelinrakentajat vielä jaloillaan pitävät vastustajan puolustuksia pelossa ja molemmilla hyvät kekushyökkääjät Powel/Lehtonen sekä Suoste /Barrow. Antaisin parhaan hyökkäyksen linjan tittelin nähdyn perusteella Royalsille. Toivotaan, että Alisesta kehittyy megatähti maailmalla, otteet ovat todella murskaavan kovia ikä huomioiden. Molemmilla joukkueilla heikko avaus, mutta seuraavassa jo palasia loksahteli paremmin kohdilleen.
  Toki huomioitava, että Forcierin loukkaantuminen avitti Royals menestystä kuten Roostersin Pajarisen, Jauhiaisen ja Outisen poissaolo tekivät Seinäjoen illasta hivenen helpompaa. Thomasin mukaan tulo helpotti wr tuskaa huomattavasti ja Vaasan Jalloh oli viime pelissä aivan pitelemätön. Rosterin leveys on kyllä molemmilla suuri kysymysmerkki, yhtään isompaa loukkaantumissumaa ei kestä ja sitten vuotaa ovista ja ikkunoista. Hyvässä nosteessa molemmat pohjanmaan joukkueet, mutta etenkin wr osaston keveys ja se että molemmilla pelinrakentajat eivät ole heittohyökkäyksen mestareita aiheuttaa suuria vaikeuksia kyllä päästä mestaruuteen asti. Puolustuksen puolella Värinen jatkaa viime vuoden tapaan tosi hyviä otteita kuten Vaasan puolella silmään on pistänyt Latikan, Männyn ja Khalifan onnistumiset.

  Roosters ja Porvoo taas lähes kotimaisin voimin ovat olleet suurissa vaikeuksissa. Kummallakaan ei ole laajuutta vaihtopenkillä ja Porvoo pelaa vielä lähes juniori joukkueella joten taivas ei ole auki menestykseen. Rooster menetti Pajarisen (korvaaja tulossa) ja Jauhiaisen ainakin yhteen peliin, joka lähes kotimaisin voimin muutenkin pelatessa tarkoittaa, että liikaa joutuu antamaan tasoitusta vastustajille. Roosters hölmöili vielä ensimmäisen pelin ja toisessa ei ollut kyllä paukkuja voittoon asti.
  Yllättävän paljon Kardmiry teki huonoja valintoja (heitot rollista epätasapainossa) tai kutsut olivat huonoja verrattuna viime vuoden junaan, joka puksutti voittoisena asemalta asemalle. Helsinkiläisillä on kuitenkin kova valmennus ja voittamisen kulttuuri, joten jos loukkaantumiset pysyvät kurissa ja hieman lisää nöyryyttä löytyy (tähtisikermän puuttuessa hitaammin edetä) niin ei lasketa vielä Roostersia ulos ihan kokonaan, mutta vaikeaa tulee olemaan. Lisäksi täytyy muistaa, että Jauhiainen mittautti koppeja heitoista 256y yhteen huippupeliin eli loistava yhdistelmä on Kadmiry /Jauhiainen akseli. Ylipää ja Outinen ovat vakuuttaneet hyvillä otteilla puolustuksessa. Porvoo on toivottavasti tulevaisuuden joukkue, johon juniorityön lisänä toivoisi tulevaisuudessa löytyvän myös rahaa kunnon vahvistuksiin. Nyt musta tuntuu jäänee viimeiseksi.

  Summa summarum ; Eipä hirveästi muutoksia ennakkoajatuksiini nähden, ainut varma asia on edelleen tässä vaiheessa kautta, että Butchers ei voita mestaruutta, mutta muuten kaikilla muilla on pelintekijöitä ja puolustus vielä siinä kuosissa ettei ketään voi laskea täysin ulos kannujahdista (vaikka parhaat kertoimet minun papereissa edelleen saa Steelers -Wolverines kombolla).

 • Jos ei enempää yllätyksiä tule, näyttää runkosarjan loppu omissa papereissani tältä:

  1. Steelers 10p
  2. Crocodiles 6p
  3. Roosters 6p
  4. Royals 4p
  5. Wolverines 4p
  6. Butchers 0p

  Wolvojen viides sija voi monia ihmetyttää, mutta heillä on vielä kovia pelejä vastassa. Vaasa-tappio takaa sen, että jos ainoastaan Butchers-pelistä tulee voitto, jäävät he Vaasan alapuolelle.

  Sen verran tiukkoja matseja kuitenkin tulossa, että en löisi vetoa tämän sarjataulukon toteutumisesta. En muista milloin viimeksi olisi ollut näin tasaiset joukkueet: Butchersia lukuunottamatta pelit voivat kallistua ihan mille joukkueelle tahansa.

  Veikkaan kuitenkin, että Maljassa nähdään jälleen kerran Steelers ja Roosters.

 • Kun Steelers voittaa Volvot kannattaa Steelerssin taktisesti ruveta säästelemään voimia ja välttämään loukkaantumisia finaalia varten. Välierässä tulee vastaan Royals ja sen juoksua vastaan pitää ruveta miettimään lääkkeitä. Tosin Royalsilla kunto kestää ehkä puoli ottelua yrittää juosta.

 • Uskon että Finaalissa on tänä vuonna STE-ROY ja STE vie tänä vuonna Maljan.

  CRO on kolmonen ta nelonen ja ROO jää 3 tai 4

 • Ste vaihvistuksista Vaija, Laine, Tuominen, Sinkkonen, Seppänen oli jo merkintöjä tilastoissa. Kurtti ja Suhoselta vielä merkinnät puutuu.

  Itse odotin Suhoselta hyvää kautta mutta en tiedä onko tullut loukaatumisia? Ja Peurakumpu on vähin äänin hävinnyt koko Rosterista?

 • Suhonen on ollut loukkaantuneena, taisi olla jokin jalkavamma. Peurakummusta en ole kuullut mitään, mutta totta mihin se on rosterista hävinnyt? Sinkkonen on Steelers kasvatti joka teki paluun joukkueeseen muutaman väli vuoden jälkeen. Viime kaudella ko. kaveri taisi pelata kakkosjoukkueessa.

 • Jos behind-the-scenes -tyyppinen matsku kiinnostaa, tubesta löytyy:

  Steelersin saksalaisen OL:n kanava: https://www.youtube.com/c/ACHLANEVLOGS
  Crocojen ranskalaisen DB:n kanava: https://www.youtube.com/user/HL1234567890

  Kiva katsella, vaikka kieliä osaakkaan. Etenkin tuosta linjamiehen sisällöstä saa paljon irti. Hyvää inspistä myös seuroille tuottaa lisäarvoa ja sitouttaa faneja, mutta miksei samalla myös promota sponsseja ja ottelutapahtumia.

 • Kiitos tiedosta =)