Lukijat odottavat tasaista liigakierrosta

Tuomo Tomperi 28.7.2020 18:35 Yksi kommentti

Gridironin tämän viikon suosikkikyselyn tulokset julkaistaan tässä. Vain Roosters nähtiin yli 60 prosentin suosikkina liigassa. Divareissa hajontaa tapahtui enemmän.

Gridironin lukijat vastasivat jälleen ahkerasti eilen julkaistuun kyselyyn. Vastauksia tuli tällä kertaa 148 kappaletta.

Wolverines (56,8 %) vs Crocodiles

Vaahteraliigan avausottelusta lukijat eivät löytäneet selkeä suosikkia. Wolverinesin osuus pyöri pitkään 52 prosentin tuntumassa, kunnes tiistai-iltapäivän vastausrypäs korotti lukemaa hieman. Kotietu selittänee suosikkiasemaa ainakin osin, joten lukijat näkevät joukkueet hyvinkin tasaisina näin ennakkoon.

Roosters (62,2 %) vs Steelers

Joukkueiden kohdatessa viimeksi oli Roosters parempi lukemin 50-6, mutta nyt voimasuhteiden eroista odotetaan maltillisempia. Muistissa on viime kauden avausottelu, jossa Steelers onnistui päihittämään Roostersin Helsingissä.

Royals (51,4 %) vs Butchers

Vaasan ottelun kohdalla lukijoiden arviot jakautuivat erittäin tasan. Royalsin julkistama jenkkipelinrakentaja tasoitti luultavasti puntteja merkittävästi. Kumpikin joukkue on ollut vahvistusrintamalla tänä vuonna varsin maltillinen.

ECG vs Eagles (91,2 %)

Ykkösessä lukijat odottavat tällä kertaa vahvaa vierasvoittojen sarjaa. Avausottelussaan Saintsin päihittänyt Eagles on yli 90 prosentin osuudellaan ylivoimainen suosikki lauantaina, kun joukkue kohtaa East City Giantsin. Perinteinen ECG laittoi avauskierroksella vahvasti hanttiin Porissa, mutta lukijoiden vaakakupissa Eaglesin otteet vakuuttivat selkeästi enemmän.

Nordmen vs Saints (65,5 %)

Rovaniemen ottelussa suosikki on niinikään vierasjoukkue, eli Tampere Saints. Vaahteraliigassa viime kaudella pelannut Saints joutui turvautumaan Kotkassa kakkospelinrakentajaan, eikä joukkueen heittohyökkäyksen iskukyvystä ole täyttä varmuutta. Tästä huolimatta Gridironin lukijat arvioivat joukkueen olevan vahvoilla avauskierroksella jyrän alle jäänyttä Nordmenia vastaan. Tärkeä kotiottelu on Nordmenille erinomainen tilaisuus näyttää, että joukkue pystyy pelaamaan myös I-divisioonatasolla.

Bears vs Crusaders (86,5 %)

Pori Bearsin avauskierroksen voitto ei lukijoiden mielissä liiemmin paina, sillä viime lauantaina vakuuttavasti marssinut Crusaders nostetaan selkeäksi suosikiksi. Robert Johsonin kipparoima UNC-hyökkäys oli kotonaan tehokas, eikä puolustuksenkaan tarvinnut hävetä otteitaan Nordmenia vastaan. Porin ottelussa selviää, onko UNC todella niin kova, kuin ensimmäisen kierroksen perusteella voisi päätellä.

Northern Lights (96,6 %) vs Panthers

Kakkosessa Northern Lightsin kotivoittoon uskoo liki 97 prosenttia lukijoista. Oululaiset vakuuttivat sunnuntaina Kuopiossa, kun taas Panthers kärsi tappion Jyväskylässä. Northern Lights on perinteisesti ollut vahva kotonaan. Avainasemaan nousee se, millaisen kokoonpanon Panthers saa pitkälle pelireissulle matkaan.

Razorbacks vs Cowboys (79,7 %)

Kahden tappion Cowboys nousee selkeäksi suosikiksi kauden kolmannessa ottelussaan, vaikka ottelu pelataankin Lappeenrannassa. Molemmat joukkueet jäivät viime viikonloppuna pisteittä. Saavatko hyökkäykset tällä kertaa enemmän tehoja irti?

Spartans (68,9 %) vs Jaguars

Pirkkalassa Spartans on selkeä kotisuosikki 68,9 prosentin osuudellaan. Vieraileva Jaguars on esittänyt hyökkäyksessä ajoittain laadukastakin peliä, mutta pallonmenetykset ovat värittäneet peliä niin Oulussa kuin lauantaina kotonakin. Spartans päihitti muutamalla liigamiehellä vahvistetut Veljmiehet kaksi viikkoa sitten, mutta viime viikonloppuna joukkue huili. Pirkkalan ottelussa ratkeaa pitkälti lohkon toinen pudotuspelijoukkue.

TAFT vs Falcons (62,8 %)

Kahden voiton Falcons on noussut vahvan alkukautensa johdosta toiseksi etelälohkon suosikeista. Vantaan TAFT voi kuitenkin suistaa haukkojen playoff-junan raiteiltaan, jos joukkue onnistuu pitämään pisteet kotonaan. Gridironin lukijat arvioivat Falconsin kuitenkin selkeäksi vierassuosikiksi.

Kommentoi

  • Turha tulla koittaa, Falcons voittaa. 😁