Liigakausi käyntiin torstaina – veikkaa voittajat

Tuomo Tomperi 27.7.2020 10:33 Ei kommentteja

Vaahteraliigan lisäksi tällä viikolla pelataan myös molemmissa divisioonissa. Veikkaa kierroksen voittajia tässä ketjussa.

Odotettu Vaahteraliiga 2020 pyörähtää käyntiin tulevana torstaina, kun Wolverines isännöi Crocodilesia Brahen kentällä. Molempia joukkueita pidetään ennakkokaavailuissa potentiaalisina playoff-joukkueina, joten molemmille on tarjolla tärkeä päänahka sijoituksia ja jopa kotietua ajatellen. Yksinkertaisena pelattava liigakausi takaa sen, että panokset ovat nähtävissä jo heti ensimmäisestä ottelusta alkaen. Tilaisuuksia virheiden korjaukseen on tavallista vähemmän.

Liigapelit näkyvät myös tänä kesänä suorana Ruutu+ -palvelun kautta. Torstain ottelua seuraa viime kauden finaaliuusinta, kun Helsinki Roosters isännöi Kuopio Steelersia. Roostersin rosteri koostuu tänä vuonna pitkälti suomalaisista pelaajista, kun taas Steelers on tuonut joukkueeseen lisävoimaa myös ulkomailta. Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn arsenaalista puuttuu viime kesään verrattuna kaksi jenkkilaituria, mutta toisaalta myös Steelers on menettänyt sarjan viime kesän kenties parhaan puolustajan, Donavan Haydenin. On mielenkiintoista nähdä, miten viime kesänä erinomaisesti onnistunut Kadmiry ja laiturit esiintyvät tänä kesänä. Taitoa ja kokemusta Roostersin skill-ryhmästä ei kuitenkaan missään tapauksessa puutu.

Lauantain ottelussa kohtaavat Wasa Royals ja Porvoon Butchers. Molempien joukkueiden nousua pudotuspeleihin pidetään kivisenä, joten voitto avausottelusta maistuisi molemmille paremmin kuin hyvin. Porvoolaisten varsin kotimaista hyökkäystä johtaa jo pidempään Suomessa viihtynyt Jabari Harris. Huhuja Vaasan amerikkalaispelinrakentajasta on liikkeellä, mutta ainakaan toistaiseksi seura ei ole asiasta virallisesti tiedottanut.

Ykkösdivisioonassa mielenkiintoisia kamppailuja

Myös ykkösessä pelataan täysi kolmen ottelun kierros. Kierroksen avausottelu nähdään lauantaina Porissa, kun avausottelunsa voittanut Bears isännöi niinikään vahvasti avannutta UNC:ta. Bears päihitti viikonloppuna ECG:n niukasti pisteellä, kun taas UNC antoi myrskyvaroituksen ryöpyttämällä Nordmenia peräti 57-14 (50-0). Robert Johnsonin ja Raymond Sobowalen tähdittämä hyökkäys näytti sarjanousija Rovaniemeä vastaan erittäin tehokkaalta.

Lauantaina East City Giants isännöi Kotka Eaglesia Velodromilla. Bearsia vastaan joukkuen puolustus toimi hyvin. Eagles puolestaan nappasi avauskierroksella voiton Tampere Saintsista, mutta eteni hyökkäyksessä verrattain maltilliset 243 jaardia. Nähdäänkö myös lauantaina puolustusvoittoinen kamppailu?

Divisioonakierros täydentyy launtaina Rovaniemi Nordmenin kotiottelulla, kun vastaan asettuu Tampere Saints. Avainkysymykseksi nousee se, miten Nordmen pystyy palautumaan viime lauantain shokkiavauksestaan. Kotietu Rovaniemellä on perinteisesti ollut vahva. Saintsin osalta mielenkiinto kiinnittyy heittohyökkäykseen. Kotkassa pelinrakentajan paikalla nähtiin kaksi eri pelaajaa, ja onnistuneita heittoja vain yksi.

Myös kakkosessa täysi kierros

Kakkosessa pelataan täydet neljä ottelua. Kierroksen avaa Northern Lightsin ja Lahti Panthersin kamppailu Oulussa. Northern Lights on avannut kautensa kahdella voitolla, kun taas Panthersin tilillä on vierastappio Jyväskylässä. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi Lahdessa kaudella 2016, mutta lauantain ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa.

Lauantaina klo 16 pelataan Lappeenrannassa, kun Razorbacks isännöi Kuusankoski Cowboysia. Molempien joukkueiden kaudet ovat lähteneet liikkeelle tappiollisissa merkeissä. Playoff-taistelun kannalta lauantain ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä.

Lauantai-illan kruunaa erittäin mielenkiintoinen kamppailu Pirkkala Spartansin (1-0) ja Jyväskylä Jaguarsin välillä (1-1). Alkukauden otteluiden perusteella ottelun panoksena ei ole enempää tai vähempää kuin lohkon pudotuspelipaikka. Jaguarsilla on jo tilillään yksi tappio, toinen pudottaisi joukkueen liki auttamatta ulos jatkopeleistä.

Sunnuntain ainoassa ottelussa nähdään niinkiään mielenkiintoinen ottelu TAFT:n ja Falconsin välillä. Falcons on noussut vahvasti taistelemaan lohkon pudotuspelipaikoista, mutta vain yhden ottelun pelanneella TAFT:lla on myös vielä sanansa sanottavana.

Kommentoi