Viikonlopun kierroksen suosikit selvillä

Tuomo Tomperi 21.7.2020 22:16 6 kommenttia

Gridiron kysyi, te vastasitte. Bears, Eagles, Jaguars ja Northern Lights ovat tämän viikon suurimmat suosikit.

Kysyimme maanantaina mielipiteitänne kierroksen otteluiden voittajista. Vastauksia tuli 174 kappaletta.

Jaguars (82,8 %) vs Panthers

Vaikka Jaguars koki viikonloppuna melko selvänumeroisen tappion, joukkueen uskotaan vahvasti palaavan voittosarakkeeseen kotonaan, kun vastaan asettuu Panthers Lahdesta. Jaguars juoksi Oulussa 153 jaardia 5,1 jaardin keskiarvolla pelinrakentaja Akseli Syrjäsen ja laitureiden säestäessä 150 heittojaardillaan. Jaguarsin akilleen kantapääksi osoittautuivat kuitenkin neljä pallonmenetystä sekä juoksupuolustus, joka ei saanut Northern Lightsia kuriin toisella puoliajalla.

Jää nähtäväksi, millaista peliä Jaguars esittää nuortaa Panthersia vastaan kotonaan. Gridironin lukijoiden mielestä Jaguars on kierroksen toiseksi suurin suosikki.

Falcons (71,8 %) vs Razorbacks

Viime viikonlopun kierroksella keskustelua aiheutti Falconsin amerikkalaisvahvistus Rafael Pinedan pelaaminen Kuusankoski Cowboysia vastaan. Pinedaa ei Hyvinkäällä tällä kertaa nähdä, mutta kotijoukkueen voittoon uskoo silti selvä enemmistö lukijoista. Lappeenranta Razorbacksin tasosta saamme osviittaa lauantaina.

Cowboys vs Wolverines Blue (64,9 %)

Kuusankoski Cowboys lähtee seurahistoriansa ensimmäiseen 11vs11-kotiotteluunsa altavastaajana, ainakin jos Gridironin lukijoita on uskominen. Lohkon yhtenä ennakkosuosikkina pidetty Cowboys kärsi Hyvinkäällä täpärän tappion. Jos Wolverines Blue vie pisteet Sarkolan hornankattilasta, ovat lehmipojat hankaluuksissa pudotuspelejä ajatellen. Vaikka eteläisessä lohkossa saatetaankin pelata hieman ristiin, ei tappioita runkosarjassa saisi kertyä yhtä enempää.

Wolverines Bluen peluutus herättää varmasti tälläkin kertaa mielenkiintoa. Avausottelu pelattiin Helsingissä, nyt ollaan vieraissa. Gridironin lukijat pitävät Wolverinesia suosikkina. Itse odotan varsin tasaista kamppailua.

Crusaders (59,2 %) vs Nordmen

Ykkösessä Crusadersin ja Nordmenin kamppailussa odotetaan kotijoukkueen voittoa. Kotietu on ollut Nordmenille perinteisesti kova juttu, mutta useimmiten joukkue on pelannut hyvin myös vieraissa. Saa nähdä, kärsiikö Nordmen ensimmäisen tappionsa sitten kauden 2017 lauantaina.

Bears (80,5 %) vs East City Giants

Porin ottelussa isäntäjoukkue Bearsia pidetään selkeänä suosikkina – vain viidennes uskoo ECG:n vierasvoittoon. Bears on ennakkokaavailuissa yksi sarjan mestarikandidaatteja. Lauantain iltaottelu urheilukeskuksen tekonurmella kertoo lisää joukkueiden voimasuhteista.

Kuva: Sonja Savela

Steelers Veljmiehet vs Northern Lights (86,2 %)

Viikonlopun suurin suosikki on avausottelunsa voittanut Northern Lights. Avausottelun perusteella joukkueen juoksuhyökkäys toimii, mutta heittopelissä on vielä runsaasti parannettavaa. Oulu pääsee lähtemään otteluun hyvällä kokoonpanolla, mutta varmaksi vierasvoittoa ei vielä kannata kuuluttaa.

Sunnuntain ottelun jälkeen Veljmiehillä on ottelut sekä Northern Lightsia että Pirkkala Spartansia vastaan. Pohjoislohkon ennakkosuosikit kohtaavat lauantaina 8. elokuuta.

Eagles (75,3 %) vs Saints

Kotkan ottelusta Gridironin lukijat odottavat kotivoittoa. Saints pelasi viime vuonna Vaahteraliigaa, mutta täksi kaudeksi joukkue on selvästi nuorentunut. Eaglesilta ainakin itse odotan jälleen taistelua Spagettimaljasta, joten lukijoiden arvioon on helppo yhtyä.

Kommentoi

 • Moni yllättävän pessimistinen Cowboys – Wolvo -pelin suhteen. Tuskin liigapelaajat viitsivät vieraspeliin lähteä, eiköhän siellä nähdä Wolvojen todellinen kakkosjoukkue kentällä.

 • Hyvinkää tarvitsi yhden vahvistuksen ton joukkueen kaatoon niin luulisi Wolvojen leiristäkin se yksi kaataja saada kentälle

 • iha ok argumentointia… Hyvinkää tarvitsi ”yhden vahvistuksen”… Tällä ilmeisesti viitataan Pinedaan. Pineda ei ole ihan mikä tahansa semi vahvistus vaan aivan saatanan kova pelimies joka todella vaikuttaa pelkällä omalla läsnäolollaan pelin kulkuun merkittävästi… Kyllä Cowboys tän pelin vie.

 • Kävin katsomassa ton Fal-Cow pelin ja kyllä siellä oli joku muukin joka vaikutti pelin kulkuun kuin RP. Tietäjät tietää. RP kylläkin on kovan luokan pelimies eli ei oteta sitä häneltä pois.

 • Ironiaa, tietäjät tietää.

 • Ranking 1 divisioona kierroksen jälkeen:
  1. UNC, ostamalla Rojon hyökkäyspaketti se osasto toimii ja puolustukseen on löytynyt pallonriisto elementti.
  2. Kotka, jyrää Nesin luomalla paketilla mutta menettänyt pelaajia viime kaudesta.
  3-5 Hyvin tiukkaa Pori,Tampere,Ecg harvoilla pelintekijöillä siunatut joukkueet ei pysy edellisten hyökkäysten kyydissä. Keskinäiset ottelut tulee olemaan erittäin tiukkoja.
  6. Nordmen, koronakriisi ilmeisesti pysäytti tuliaiset ja vuosi menee ykkösen vauhtiin totutteluun. Ensimmäinen häviö pitkään aikaan toivottavasti ravistelee positiivisella tavalla, muuten kaudesta tulee vaikea.

  Kakkosdivisioonasta Oulu voi valmistautua sarjanousuun, muutamalla vahvistuksella avainpaikoille. Tänä vuonna ylivoimainen sarjassaan.
  Muuten kakkosessa mielenkiintoisia ottelupareja löytyy, mennään katsomaan niitäkin. Realismia on ymmärtää sarjan ja seurojen lähtökohdat. Eihän se mitään NFL tasoa ole mutta yritteliästä vääntöä!