Seitsemän ottelun viikonloppu divisioonissa

Tuomo Tomperi 20.7.2020 12:13 49 kommenttia

Kakkosen lisäksi myös ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin kolmella ottelulla. Veikkaa kierroksen voittajat tässä ketjussa.

Kesän toinen peliviikonloppu käynnistyy Jyväskylässä Jaguarsin isännöidessä Panthersia. Jaguars kärsi selvän tappion Oulussa, kun taas Panthersille kyseessä on kauden avausottelu. Pudotuspelijunan kannalta Jaguarsin on päästä voittokantaan lauantaina. Joukkue esitti Northern Lightsia vastaan mallikasta peliä molemmin puolin palloa, mutta lukuisat virheet sävyttivät petolauman otteita. Millainen vaikutus on uudella harjoitusviikolla ja kotiottelulla?

Panthersin huilatessa avauskierroksella joukkueen iskukyky on vielä pieni arvoitus. Ennakkokaavailuissa joukkuetta ei ole nostettu lohkon pudotuspelijoukkueiden joukkoon, joten Jaguarsia on pidettävä lauantain ottelun ennakkosuosikkina.

Falcons jälleen vahvoilla?

Hyvinkäällä Falcons pelaa toisen peräkkäisen kotipelinsä, kun vastaan asettuu kakkoseen täksi kaudeksi noussut Lappeenranta Razorbacks. Falcons nappasi avauksestaan jopa hieman yllättävän voiton Kuusankoski Cowboysista, mutta toisaalta joukkuetta vahvisti muutama pelaaja Rovaniemeltä, ei vähiten amerikkalaispelaaja Rafael Pineda. Pinedaa ei lauantaina Hyvinkäällä nähdä, koska Nordmen pelaa samana päivänä United Newland Crusadersin vieraana. Falconsilla onkin nyt hyvä mahdollisuus näyttää, että joukkue on iskukykyinen myös ilman amerikkalaisvahvistusta.

Razorbacks oli viime kaudella kolmosessa itäisen lohkon keskikastia recordilla 3-3. Liikaa menneen kauden suorituksiin ei kuitenkaan kannata tuijottaa, koska avainasemassa on kuitenkin se, miten joukkueen valmistautuminen 11vs11-peliin on talvikaudella sujunut. Allekirjoittanut odottaa mielenkiinnolla Lappeenrannan paluuta II-divisioonatasolle.

Kuva: Jari Turunen

Kuusankoskella Cowboys lähtee hakemaan kauden avausvoittoaan, kun vastaan asettuu Helsinki Wolverines Blue. Wolverinesin on allekirjoittaneen ymmärryksen mukaan mahdollista peluuttaa ns. ”liigamiehiä” myös tämän viikonlopun ottelussa, koska liigakausi alkaa vasta seuraavalla viikolla. Cowboysille (0-1) voitto todellakin maistuisi, koska tappion myötä joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin ottaisivat ison kolauksen. Wolverines Blue on ollut perinteisesti alkukaudesta varsin kova luu, joten ottelusta on odotettavissa mielenkiintoinen ja jännittävä.

Kakkosen kierros täydentyy Kuopion ottelussa, kun Veljmiehet isännöivät Northern Lightsia sunnuntaina. Myös Veljmiehillä on mahdollista peluuttaa pääosin liigajoukkueeseen merkattuja pelaajia ennen liigakauden alkua. Mielestäni Oulun suosituimman savolaisen Aku Uotilan tulisi ehdottomasti pelata tässä ottelussa.

Divarikausi käyntiin täydellä kierroksella

Viikonlopun divarikierroksella nähdään kolme ottelua. Kausi käynnistyy Lohjan herkkupalalla Crusaders – Nordmen. Crusadersin kanoninen edeltäjä Lohja Lions pelasi alasarjoissa Nordmenia vastaan useina vuosina. Muistissa on esimerkiksi kolmosen välierä vuodelta 2017, jolloin Rafael Pinedaa peluuttanut Nordmen voitti ottelun kentällä, mutta lopulta hylättiin, ja finaaliin selvisi Lions.

Tämän hylkäyksen jälkeen Nordmen on edennyt Pinedan johtamana voitosta voittoon. Joukkue ei itseasiassa hävinnyt kertaakaan kausilla 2018-2019. Nyt asetelma on herkullinen, koska molemmilla joukkueilla on ulkomaalaisvahvistuksia, ja moni UNC:n pelaaja luultavasti kokee ottelun mahdollisuutena päihittää neljän tuulen soturit myös kentällä. Juonenkäänteiltään draaman kaari sijoittuu jonnekin Varsity Bluesin ja Adam Sandlerin The Longest Yard -uusioversion välimaastoon.

Muissa divisioonan otteluissa Bears isännöi ECG:ta lauantaina ja Eagles Saintsia sunnuntaina. Viime kaudella Bears päihitti Giantsin kahdesti. Eagles ja Saints sen sijaan kohtaavat käsittääkseni ensimmäistä kertaa koskaan.

Kuka voittaa?

Tiedätkö, miten kierroksella käy? Kerro mielipiteesi oheisen kyselyn avulla 😎

Ottelun voittajia pääsee veikkaamaan keskiviikkoon saakka.

Kommentoi

 • Hyvinkääläisillä ei käynyt vklp mitään muuta kun hyvä tuuri…..

 • Miks falcons on 0-1

 • Arvon joukkueet/ seurat! Laittakaa nyt jo tällä kaudella joka matsista striimiä tulemaan! Maailman helpoin asia esimerkiksi fb tai ig-liven avulla.

 • Paljonko maksaisit ykkös- tai kakkosdivarijoukkueen matsista jos livestream olisi maksumuurin takana?

 • riippuu matsista… Pidän itse myös vaivattomuudesta eli alustan tulisi olla hyvä, maksamisen helppoa. Ja mikäli mahdollista ei tarvitsisi luoda uutta tunnusta… Tai ihan sama jos sitten kaikki käyttäisivät samaa alustaa johon olisi se yksi tunnus, aivan hyvä. Mieluiten tietysti ilmainen ja helppo some. Utopiaa että striimi veisi merkittävän määrän maksavia katsojia ykkösen joukkueilta, kakkosen matseihin tuskin maksaa paikan päälläkään sisäänpääsy…

 • Helpoin varmaan Facebook/Youtube -live ja kuvaukseen Mobilepay-linkki, johon voi käydä heittämässä euron tai pari. Kaikki katsojat eivät tietenkään tule maksamaan, mutta onko se iso menetys, jos live tulee jonkun kännykkäkameran kautta. Twitch voisi olla aika next level, mutta siellä kanavatilauksia ei tietääkseni saa päälle ennen kuin on tietty määrä katselukertoja/seuraajia tms. Esim. Valavuoren keskusteluohjelmien tapaan.

 • Ootko funtsinut paljon lippu ja kioskituloja ilmainen livestream voi syödä?

 • ootko ite miettinyt kuinka moni esimerkiksi rovaniemeläinen tosifani lähtee lohjalle katsomaan peliä ??

 • Se rovaniemeläinen tosifani voinee hyvillä mielin maksaa sitten siitä streamista vaikka saman verran kuin UNC:n katsoja pääsylipusta. Tällöin seura ei menetä pääsylipputulojaan, mutta pystyy palvelemaan vieraspaikkakuntien tosifaneja.

 • olen ajatellut ja kuten aiemmin totesin, en usko striimaamisen vaikuttavan juuri paskan vertaa lipputuloihin tai makkaranmyynnin määrään ykkösdivari tai varsinkaan kakkosdivaripeleissä. Just joku parin euron maksu pelistä hyvällä ja helpolla alustalla niin varmaan jäisi striimaava seura voitollekin.

 • Tehtäisiin striimit laadulla, kahdella kameralla, selostuksella ja grafiikoilla?
  15€/peli, 100 katsojaa tuo seuralle 1500€. Eiköhän tuolla kulut peitä ja jotain jäänee sukanvarteen.

  Muut striimit voi kyllä unohtaa, ei huonoa viitsi katsoa edes ilmaiseksi.

 • mitäpä jos miettisit tuota hinnoitteluasi vähän uudestaan , kun ruutu+ maksaa 9,95e kuukaudessa ja sillä näkee muutaman matsin enemmän !!

 • Rollon poikaa joka tulee Lohjalle katsomaan peliä ei vois vähempää kiinnostaa onko peli ilmainen vai 30€ kun reissuun on jo mennyt pari sataa. Mitäpä siis jos sinäkin miettisit hinnoittelun tekijöitä vähän uudestaan.

 • Ruudusta 1-div ja 2-div matsit?

 • Ei näe mutta noin 200,000€ vuosikustannuksella jota kyseiset seuratkin osaltaan maksaa pitäisi kyllä näkyä.

 • mukavaa jos siitä tulisi ihan normaalia ja tapa, että myös kaikki ykkösen ja kakkosen matsit näkyisi.

 • Aikoinaan matsit tuli SAJL:n omalta youtube-kanavalta kaikille ilmaiseksi nähtynä ja maksoi ainoastaan murto-osan siitä mitä nyt holvataan maksumuurin taakse Ruudun palveluihin. Ensin maksetaan seuratasolla tuotannosta ja lähettämisestä, jonka jälkeen maksetaan vielä sen katsomisesta henkilökohtaisella tasolla.

  Kaukki tuo maksaminen on pelkästään menopuolella, tulopuolellahan tuosta ei ole muuta kuin puheenjohtajan ja toiminnanjohtajan vakuuttelut että laji voi paremmin kuin koskaan ja lähetysten ansiosta seuroihin virtaa niin paljon uusia pelaajia ettei kaikille riitä pukukopissa persetilaa penkillä.

 • Maksavat harrastajat tuhlaa tolkuttoman määrän vapaitaan siihen että pelaavat viikolla vierasotteluita Helsingistä katsottuna vaikka Vaasassa ja Vaasasta Kuopiossa jne. Ja jokunen osa vähistä katsojista katsoo pelit Ruudulta 9,95/kk. Ei järjen hiventäkään lajin kannalta tai taloudellisesti. Lähes yhtä tyhmää kuin järjestää loppuottelu Lahdessa, jonne ei 500 maksavaa asiakasta saada millään. Ilmainen ei aina kannata.

 • Noronen & kumppanit voi olla oikeassa siinä, että Ruudussa näkyminen tuo jonkin verran uusia harrastajia ja katsojia lajin pariin. Se lienee myös jossakin määrin lajille status- ja imago-kysymys, kun näkyy samoilla jakelukanavilla muiden liigojen kanssa, mutta siitä en ole vakuuttunut saadaanko kaikkien liigaotteluiden näyttämisestä lisäarvoa siihen, että Ruudussa näytettäisiin 1 peli per viikko + pudotuspelit.

  Tämä toisi tuotantopuolelle aika paljon säästöjä ja mahdollistettaisiin paremmin tuo muiden otteluiden streamaus esim pay per view -tyyppisesti niin, että seurat voisivat kerätä ne ansiot omaan kukkaroonsa.

 • Ai jaa?

  Yritin löytää niitä matseja SAJL -kanavalta, mutta loppui vuoteen 2011 ja nekin taisi olla edesmenneen UrhoTV:n matskua.

  Tuskin niitä poistettukaan on, siis kaikkia ilmaisia matseja, joten kysymys kuuluukin:

  Luuletko näin vain tapahtuneen eli puhut paskaa?

 • Ennen tais tulla Urholta suorana ja parin uusinnan jälkeen siirrettiin ilmaiseksi youtubeen

 • Ymmärtäisin tuon satsauksen TV tuotantoon paremmin, jos matsit tulisi ilmaiskanavalta, tai niistä kompensoitaisi jotain pelaaville joukkueille. Ruutu kanavalle ei kukaan vahingossa eksy ja siten en näe että sieltä uusia katsojia tai lajin pariin eksyy.
  Jos TV tuotantoon ja näyttämiseen menee 200 000e/ vuosi voisi normaali vuotena Liigan 44 matsin osalta toimia niin, että maksetaan jokaiselle paikalle tulleelle katsojalle. Maksetaan 5e/katsoja rahaa. Tämä maksaisi nykykatsojamäärillä vain n. 100 000e. Laskin 500katsojan keskiarvolla

 • Eikös niitä ole ilmaiseksi näkynyt Iltasanomien saitilla kerran viikossa?

 • Kyllä ruudusta näkyy aivan mainiosti kaikki liigapelit todellakin sopuhintaan. Siitä onko se viisasta sieltä näyttää voi olla montaa mieltä, ei ole tietoa sopparista ja hinnasta joten ei järkeä sitä spekuloida ja surra.

  Mutta liigapelien lisäksi tosiaan ykkösen ja kakkosen pelit myös näkyviin. Huikeeta olisi jos ne toteutettaisiin laadukkaasti, mutta kehnokin tube/fb/ig- live on parempi kuin ei mitään. Nykysi luureissakin on kyllä aika pirun hyvät kamerat ja nettiyhteydet Suomessa huippuluokkaa joten selvääkin varmasti saisi…

  Tehkää, älkää keksikö tekosyitä olla toteuttamatta.

 • Ruutu on parasta mitä suomijefussa on saatu aikaan vuosikausiin. Voi katsoa kaikki, siis kaikki liigapelit ja toteutus on ollut ok tasoista. En jaksa kuunnella vikisijöitä ulisemassa aiheesta vuodesta toiseen.

  Nyt pitäisi saada NFL fanit heräämään vaahteraliigaan kun taitaa ammattipelit olla kortilla syksyllä. Koko fanitouhuun voisi laittaa paukkuja lisää seurat että saataisiin kannustuskulttuuria paremmaksi.

 • Crocot lähettivät livestreamin U17 Sm-sarja pelistä ja kuulemani mukaan katsomossa oli perinteinen noin 100 henkeä, joten ei ainakaan junnuissa ja pienemmässä katsoja mittakaavassa vaikuttanut mitenkään. Vierasjoukkue ja muuten paikalle tulemaan estyneet tykkäsivät kuitenkin. Taitaa olla vieläkin junnujen sivuilla katsottavissa mikäli joku haluaa katsoa mikä on tuollaisen kuvallinen taso.

 • Liiton koronaohjeissahan nimenomaan suositellaan junnuotteluiden striimaamista.

 • UNC:hän näitä on aiempina kausina facebookissa streamannutkin ja vielä suhteellisen laadukkaasti. Jotenkin on sellainen muistikuva, että myös ECG:llä olisi jokunen streami ollut viime kaudella, mutta tästä en ole varma. Saattoi olla myös edelliskausi.

 • Korjataan vielä edellistä. UNC streami taisi olla youtubessa.

 • Paska haisee Kotkassa

 • Pientä maksua striimistä on UNC puolellakin mietitty, mutta toistaiseksi pysytty ilmaisessa Youtubessa.

  Kun striimi on ilmainen, se ei aseta kriteereitä laadulle. Esim. viime lauantaina Virkkalassa nettiyhteys oli sen verran huono, että laadusta jouduttiin tinkimään. Lisäksi aina on riski, että säästä tai laitteistosta johtuen striimiä ei tulekaan. Maksullisessa palvelussa tämä tarkoittaisi maksun palautusta tai hyvitystä. Lisäksi maksun vaatima alusta maksaisi itsessään, ja varmasti rokottaisi katsojamääriä. Youtube löytyy jokaisen puhelimesta, ja kokemus on osoittanut että jokainen klikkaus tai asennus karsii katsojia.

  Twitch on yksi varteenotettava vaihtoehto Youtubelle, siellä interaktiivisuus katsojien kanssa olisi aivan eri tasolla. Nuorisolta löytyy Twitch, mutta miten hieman vanhempi kaarti löytää sinne?

  Työn alla on juurikin tällä hetkellä pieni opastus urheilun striimaamisen aloittamiseen, käytännössähän se ei toteutuakseen vaadi kuin yhden halukkaan henkilön sitä tekemään. Ruudun tasoinen (lähes) striimi vaatii pari tuhatta euroa laitteisiin ja useamman henkilön. UNC striimit toteutetaan täysin 1 henkilöllä, ja läppärin lisäksi laitteistoon on investoitu n.600e (kamera ja härvelit).

 • Huvittavaa miten unkin toiminta on mennyt Nesin ihon alle. Kokeneena kehäkettuna Nesi tietää että herrasmiessopimuksilla on paskan painoarvo jos on oikea tarve rikkoa sopimusta. Onkohan Suomen jefuhistoriassa tehty ensimmäistäkään herrasmiessopimusta jota ei olisi rikottu? Divarikaudestahan näyttää muodostuvan erittäin mielenkiintoinen.

 • Se on sellu sen paskan hajun lähde.

 • Mielestäni tuo nykyinen systeemi on todella hyvä ja kuten mainitsit niin kaikki kikkailu tulee viemään niitä katsojia. Sen mitä näistä striimaajista tiedän niin aika monihan näistä saa katsojilta lahjoituksia jonkun alustan kautta. Voisin itse ainakin näistä teidän striimeistä sen kautta pistää hieman rahaa tulemaan, että jatkossakin saataisiin nauttia näistä alempienkin sarjojen peleistä, kun ei paikan päälle pääse, mutta haluaisi nähdä.

 • Nesin urputus herrasmiessopimuksesta on huvittavaa. Voitetun ottelun jälkeen kauheaa marinaa muka sopimuksesta, muka sikaa pelaamisesta jne jne.

  No, jos voiton jälkeen on noin hapoilla, niin minkälainen paskarutina tuleekaan häviön jälkeen….

 • Olen itsekin kiinnostunut reilusta pelistä, enkä arvosta kieroilua. Miehen sanaan pitää voida luottaa. Tampereen sivurajalta kuultua ulinaa en ollut uskoa todeksi. Päävalmentaja Mattilakin joutui siihen itse puuttumaan.

 • Urheilun striimaaminen, osa 1: peruslaitteisto
  https://www.youtube.com/watch?v=EVmPTTX7_K4

 • Mä oon oppinu pienestä pitäen, että pelataan kovaa, mutta reilusti ja että jos jotain luvataan, se pidetään. Ei sen pitäisi olla sen kummempaa.

 • https://www.youtube.com/watch?v=EVmPTTX7_K4

  Tästä ilmaista oppia kaikkien seurojen media vastaaville!

 • Jos kuvaa kännykällä ilman erillistä mikkiä, niin eikö silloin lähetykseen kuulu kaikki ympäröivän yleisön hälinä, puheensorina sun muu?

 • Kaikki mikrofonit ottavat kaiken äänen ympäristöstä. Suuntaamalla ja erilaisilla mikrofoneilla voi vaikuttaa siihen, mitä ja miten paljon.

 • Mä oon kanssa oppinu, että ei kannata puhua palturia lehtihaastatteluissa ;)

 • Eikä epämääräisistä ”herrasmiessopimuksista”, tekee itsensä vain naurunalaiseksi.

  Luetaan sääntökirjaa ja eletään sen mukaan, taas hyvä osoitus miksi ne on olemassa ja asiat etukäteen tai jälkikäteen mietitty :D

 • Unc suomirunko on yksinkertasesti niin paska että ilman tukkua rahaa pitäis pelata ihan toista sarjaa

 • Rauhotu nesi

 • Teaserinä sen verran, että huomisen UNC Radio pureutuu tähänkin import-gateen hieman syvällisemmin. :)

 • Tämä vuosi on se kun ostamalla saa liigapaikan. Ensi vuoden ekassa pelissä UNC on sitten kuin peura ajovaloissa. Kuten Nordmen viimeksi Virkkalassa.

 • Jatko-osa striimauksesta kiinnostuneile: https://www.youtube.com/watch?v=D6feGW_B4cU