Kakkosdivari käyntiin viikonloppuna

Tuomo Tomperi 13.7.2020 11:51 59 kommenttia

Miesten kakkosessa pelataan lauantain ja sunnuntain aikana yhteensä neljä ottelua.

Lauantai lähtee liikkeelle ykköslohkon ottelulla Oulu Northern Lights vs Jyväskylä Jaguars. Viime kauden kakkosessa kolmanneksi sijoittuneet Revontulet isännöivät Jaguarsia, joka selvisi viime kesänä kakkosen puolivälieriin. Joukkueiden kohtaaminen viime kaudella päättyi Northern Lightsin 20-19 -voittoon, vaikka Jaguars ehti jo johtaa lukemin 6-19.

Molemmat joukkueet lähtevät kauteen hyvistä asemista. Kahden pelinrakentajan voimin kauteen lähtevä Jaguars on tiedottanut toiminnastaan laadukkaasti kauden lähestyessä. Myös Northern Lights sai kauden alla tärkeimmälle pelipaikalle lisävoimaa Othman Al-Kubaisin liittyessä joukkueeseen Joonas Kotajärven aisapariksi. Oululaisten rosteriin voi tutustua täältä.

Puoli tuntia Oulun otteluun jälkeen vauhtiin potkaistaan myös Lohko 2. Hyvinkäällä pelattavassa ottelussa Falcons isännöi kakkoseen täksi kaudeksi noussutta Kuusankoski Cowboysia. Tappioitta III-divisioonan voittanut Cowboys on harjoitellut keväällä Kotka Eaglesin kanssa ja lähtee ainakin allekirjoittaneen papereissa taistelemaan myös kakkosdivisioonan voitosta tänä kesänä. Joukkueessa on nuoruutta, mutta myös useita Vaahteraliigassa pelanneita Kouvola Indians -taustaisia pelaajia.

Falcons puolestaan esiintyi viime kesänä kakkosessa pirteästi, mutta loukkaantumishuolet sotkivat osin pakkaa. On mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako I-divisioonassa pelaavan Rovaniemi Nordmenin kanssa solmittu farmisopimus avausotteluun, sillä Nordmen avaa kautensa vasta viikkoa myöhemmin.

Lauantain kolmannessa ottelussa Steelers Veljmiehet isännöivät sarjaan noussutta Pirkkala Spartansia. Viime kaudella debytoineet Veljmiehet metsästävät yhä avausvoittoaan, sillä kausi 2019 päättyi recordiin 0-7. Vierasjoukkue Spartans esiintyi pirteästi kolmosessa voittaen läntisen lohkon. Ensimmäistä kertaa 11vs11-sarjaan noussut pirkkalaisjoukkue on osin varsin nuori, mutta laajasta rosterista löytyy myös useita varsin nimekkäitä pelaajia.

Sunnuntain ottelussa Wolverines Blue isännöi Vantaan TAFT:a. Wolverines saattaa peluuttaa ottelussa myös pääasiassa liigajoukkueessa esiintyviä pelaajia, joten rostereiden voimasuhteista on hankala muodostaa etukäteen käsitystä. Viime kesänä kakkosen pudotuspeleihin selvinnyt TAFT on yksi kandidaatti Lohko 2:n kahden parhaan joukkoon.

Voit kommentoida yksittäisten otteluiden ketjuihin sivuston yläosan tickerin kautta.

Kommentoi

 • Kakkosdivisioonan joukkueista Hyvinkää kysymysmerkki. Talvella kova tiedotus Jabari Harrisista ja farmiyhteistyöstä. Nyt Jabari kuitenkin Porvoossa. Helmikuussa uutisoivat, että Onni Soininen siirtyy Falconsiin. Vaahteraliigan siirtolistoilla miehen osoitteeksi mainittu UNC. Netissä ei Falconsin rosteria näy. Minkälainen nippu siellä Hyvinkäällä mahtaa olla kasassa.

 • On kyllä taas liiton säännöt huippukäytössä jos volvot peluuttavat liigarosteria kakkosessa. Kai siitä siitä vähän hengästyy ja voi ottaa vähän hartsporttia pelin jälkeen hyvällä omallatunnolla?

  Toivottavasti eivät enää alennu moiseen paskaan.

 • No mitäpä lottoot

 • Sama mahdollisuus on kait ainakin Steelersillä, lainatakseni edellistä kirjoittajaa:

  ”Toivottavasti eivät alennu moiseen paskaan”.

  Oma mielipiteeni taas on, että kovat pelit ne kehittää. Liigajoukkue vastassa – so not? Antaa vaan paukkua ja nyyhkyttäjät voi pelata kolmosta.

 • AK, mitkä vitun liiton säännöt? Seurat on itse ne säännöt värkänneet. Tota liittopaskan vinkumista ei jaksa kuunnella eikä lukea.

 • Tottakai käyttäisin lyhyellä kaudella 2-divarin pelit preseasontreeninä. Moniko harrastelija pääsee kokeilemaan tasoaan Valastia tai Sagneta vastaan missään lajissa? Hieno kokemus. Eiköhän tavoitteelliset seurat ja urheilijat ole muilla tasoilla joka tapauksessa, kakkosessa tarjolla elämyksiä.

 • Ei urheilijat ole aina korkeammalla tasolla. II-divisioonassa on hyviä urheilijoita. on varmasti joukkueita joissa pelaa oman kaupungin pelaajia jotka voivat täysin olla 1. div. / Vaahteratasoa, mutta ei ole sellaista joukkuetta esim. parin tunnin säteellä ja he haluavat olla nostamassa oman kylän joukkuetta ylöspäin sarjoissa.

 • Olisi tosi mageeta nähdä taas jonkun seuran nousu mutasarjasta Vaahteraliigaan kasvattamalla omasta rosterista voittajarosterin. Esimerkiksi Kuopio on näin tehnyt ja osin myös Royals. Toivon, että vaikkapa TAFT saisi pitää nuoren mopojenginsä kasassa ilman Roostersin houkutteluja ja nousisi pykälä pykälältä takaisin huipulle. Tai Jaguars. Tampere saisi tehdä uuden paluun ja missä helvatussa on Trojans, jonka pitäisi väestöpohjansa puolesta olla suvereenisti ylempänä. Tarvitaan niitä sitoutuneita oman kylän joukkueita kasvamaan ja tuomaan suomijefuun uutta virtaa.

 • Pääset minkä ikäluokan junnujoukkueeseen vaan haluat ilmestymällä paikalle. Pääset maajoukkueeseen maksamalla laskut ja tulemalla paikalle. Vaahterassa saat mitalin maksamalla kausimaksun. Olisiko varaa parantaa ihan kautta linjan?

 • Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoja Suomen suurimmista kaupungeista, montako harrastajaa per 1000 asukasta eri lajeista löytyy. Ei vaatisi kuin yhden harrastajan per 1000 asukasta, että 100k asukkaan kaupunkiin saisi toimivan jefuseuran pystyyn. Liekkö osaavan taustaorganisaation ja valmennuksen puute suurin syy sille, miksi monista keskisuurista ja suurista suomalaisista kaupungeista ei löydy tavoitteellista jefujoukkuetta. Kun seuran toiminta on neppailun tasolla, näkyy se myös joukkueen sarjatasossa ja tuloksissa. Royalsista en tiedä, mutta muistaakseni ainakin Steelersillä kakkos divarikaudet oli lähinnä välivuosia ja seuran vahvistamista. Olivat siellä aika selviä kestomenestyjiä.

  Trojansin nousu olisi upea nähdä, niin kuin toki kaikkien muidenkin. Ehkä vielä joskus saadaan 12 joukkueen sarja, jossa mukana myös kaikki suurimmat kaupungit.

 • ”Olisi tosi mageeta nähdä taas jonkun seuran nousu mutasarjasta Vaahteraliigaan kasvattamalla omasta rosterista voittajarosterin, Esimerkiksi Kuopio on näin tehnyt”
  Mitä sitten sitten tarkoitetaan omalla rosterilla?
  Itse en kovin montaa kuopiolaista pelaajaa näe vieläkään breikanneen liigassa, lähinnä noisu on tapahtunut tuontipelaajilla.
  Royals on parempi esimerkki siitä missä lähes nollasta tehdään joukkue ja treenautetaan äijät liigatasolle.
  Toki royals ei noussut liigaan vaan se nostettiin.

 • Se on kyllä hyvin surullista että Turuus ei saada miesten joukuetta kasaan mutta naisethan tekee siellä nyt miestenkin työn ja pitää Trojansin perinnettä yllä =)

 • Kuopio nimenomaan rakensi omaa runkoaan rauhassa eikä ensimmäisellä ykkösen kaudellaan värvännyt importteja. Esimerkillistä ja nykyjefussa haevinaista duunia! Kukaan ei väittänyt, että Kuopio menestyy liigassa tolla rungollaan, mutta teki sen pitkäjänteisen pohjatyön rauhassa ennen kun hankki menestykseen tarvittavat lisäpalaset

 • Montako ”omakylän poikia” pitäisi olla rosterissa sinun mielestä? Kuopiolla taitaa olla aloituksessa noin puolet omia kasvatteja. Kuopiossa on imua ja ovat itsekin sanoneet että ovat Itä-Suomalainen joukkue. Kuopio on kerännyt käytännössä Itä-Suomen parhaat itselleen ja se toimii. 2div ajoista nyt ainakin Laitinen, Korhonen, Hartikainen, Lindqvist ja Sinkkonen on joukkueessa. Voi olla myös muita mutta en tunne kaikkia pelaajia sieltä. Vuodet vierii ja näistäkin pelaajista suurimmalla osalla alkaa tulla ikä vastaan ja montaa vuotta ei enää ole.

 • Eli jos minä nyt oikein ymmärsin niin pitkäjänteinen työ on teidän mukaan sitä ettei ensimmäsellä divarikaudella täytetä joukkuetta importeilla, vaan vasta toisella.
  Mä kelailin sajl.n junnusarjoja ja oli suuria vaikeuksia löytää sreelersin junnujengejä, sm sarjoissa ei yhtään jengiä, tuota junnutoimintaa minä pitäisin pitkäjänteisenä työnä.
  Vaikka steelers pitäisi itseään koko itä-suomen joukkueena, niin valitettavasti ulospäin touhu näyttää yhtä pitkäjänteiseltä kuin toisen itä-suomen jätin RR toiminta.

 • Vielä jos otetaan vertailuun tuo mainitsemani royals, niin siellä panostettiin jo divarivuosina junnutyöhön, josta palkintona viime vuoden u20 finaalipaikka.

 • Noh, mikä nyt sitten kantaa? On kiistatonta että länsirannikolla tehdään erinomaista juniorityötä mutta silti lerssit olivat parempia kentällä liigassa. En enää muista millon RR kuopattiin mutta kymmeniä vuosia tuokin taisi olla pystyssä? Jos se ei käy pitkäjänteisyydestä, en tiedä mikä sanan määritelmä on.

 • Voitot meni tasan viime kaudella.

 • Itse näkisin pitkäjänteisen työn olevan aivan muuta kuin vain seuran pystyssä pitämistä.
  Seuran organisaation/ rakenteen jatkuvaa parantamista, junioritoiminnan/valmennuksen, sekä olosuhteiden kehittämistä.
  En nyt haluaisi nostaa steelersiä tikun nokkaan, mutta joku mainitsi heidät pitkäjänteisyyden esikuvana.
  Itse näen kuopiossa tällä vain edustusjoukkueen mestaruusprojektin (joka on ihan ok juttu), mutta taustalta ei löydy mitään mikä kantaisi seuraa liigatasolla viiden tai kymmenen vuoden päästä.

 • Onkohan tämä nyt oikea viestiketju juniorityöllekään, mutta on joukkueita kotka on tehnyt hyvää junnutyötä vuosikymmeniä. Organisaatiot on kunnossa, koska pelaavat liigassa. Ja täälä kehutaan jälleen viimeisen 3 vuoden menestyjiä. Butchers ja Crocodiles on olleet liigassa kauan ja asiat on hoidettu. Voisiko näistä seuroista ottaa oppia?

 • Jos seuran pitkäikäisyys ja junnutiimit kertoisi kaiken, olisi ECG vaahteraliigassa.

 • Morjesta Pöytään!!

  Tässä JefUMaisterIn lista pitkäjänteisestä jenkkifudistoiminnasta, ilman seurakohtaista fixaatiota, aakkosjärjestyksessä:

  Butchers
  Crocodiles
  Roosters
  Saints
  Wolverines

  Perustelut: kaikki viisi ovat pitkäjänteisellä tekemisellä pystyneet pitämään itsensä ”elossa” ja pystyneet edustusjoukkueiden osalta pelaamaan sillä sarjatasolla johon pelaajien rahkeet ovat riittäneet (tehneet siis päätöksiä jotka aina eivät ole mukavia).

  Haastajan asemassa ja lähellä nousua pitkäjänteisen työn kategoriaan ovat:

  Bears
  East City Giants (olisi korkeammalla, mutta välivuodet ei ole pitkäjänteistä työtä)
  Royals

  Muut lokeroisin kohtaan puulaakitason toimintaa. Tämä ei tarkoita pelkästään sitä, etteikö seurassa tehtäisi työtä, vaan sitä ettei se työnteko riitä kuin yhden ydinasian ympärille, joka useimmilla on miesten joukkue.

  Pitkäjänteisyyteen lasken koko seuran toiminnan kehittämistä niin, että lajista kiinnostuneet juniorista aikuisiin voivat osallistua seuran toimintaan haluamallaan tavalla: pelaajana, tuomarina, valmentajana, huoltajana, katsojana jne. Jos seuralla ei esim. ole juniorijoukkueita, näkisin että seura sulkee toimintansa ulkopuolelle erittäin tärkeän sidosryhmän, joka on vaihtoehto rahalle kun puhutaan seuran tuotteen hengissä pitämisestä ja toiminnan kehittämisestä.

 • Nyt kiinnostaisi näin pitkäaikaisena jefun kuluttajana, että mihin kategoriaan Bulldogs asettuu ja miksi?

 • Tai olethan sen (Bulldogsin) jo oikeastaan luokitellut tuonne puulaakitason toiminnaksi, mutta mitkä kaikki asiat on sulla asiaan vaikuttanut? Juniorityön heikkous vai mikä?

 • Olisko se että oma porukka ei meinaa riittää miesten alimmalla sarjatasolla sarjan läpiviemiseen kunnialla? Esim viimevuoden Bulls farssi

 • Sorry, että vielä jatkan, mutta olisi mielenkiintoista saada sun näkemys, että mikä tähän ns. farssiin on johtanut. Huono juniorityö vai mikä? Mikä olisi se puute pitkäjänteisyydessä, joka on johtanut tuohon tilanteeseen?

 • Steelers on pelannut jokaisella kaudella miesten sarjoissa vuodesta 1991 alkaen. Pääasissa divareissa, mutta liigakausiakin taitaa olla ennen tätä ”uutta” tulemista.

  Viime ja tällä kaudella omat joukkueet kahdella sarjatasolla miehissä. Naisten Vaahteraliiga joukkue, joka tosin ei tällä kaudella pelaa?? En tiedä miksi.

  Kotiottelut aivan omassa luokassaan verrattuna muihin liigajoukkueisiin. Varsinkin fanikulttuurin vuoksi, ei pomppulinnojen takia.

  Viime vuonna oma TV tuotanto kauteen valmistautumisesta, yhteistyökumppaneista ja Islannin reissusta.

  En ymmärrä miten tämän joukkue on jonkun mielestä puulaakitason toimintaa?

 • listasit itse aika hyvin miksi steelersin toiminta on puulaakitasoa.
  91 vuodesta lähtien pelattu, silti ollaan edelleen lähtöpisteessä, äijäporukka höntsää jefupallon perässä, mikään muu ei ole muuttunut 30.ssa vuodessa kuin importtilauma, jonka selän takaa huudellaan kuinka kovaa meininki kuopiossa on.
  Junnujoukkueet on kuluerä joka on helpompi hoitaa rahalla kuin toteuttaa, koska silloin jouduttaisiin oikeasti tekemään jotain, paljon helpommalla pääsee kun lähdetään äijäporukalla islantiin oluttuopin ääreen, tämä on lyhyen tähtäimen puulaakiajattelua parhaimmillaan.
  Meillä on ennemminkin ollut nousijajoukkueita joilla on uskomaton fanikulttuuri ja katsomot pullistelee, mutta sitten tulee se kolmas tai neljäs kausi.

 • Asia kunnossa.

 • ”mutta sitten tulee se kolmas tai neljäs kausi.”
  Niin, tämä on Steelersin 30. kausi.

 • ”Junnujoukkueet on kuluerä joka on helpompi hoitaa rahalla kuin toteuttaa”

  Tässä kiteytyy aika paljon valitettavaa totuutta. Junnujoukkueita on oikeasti todella työläs rakentaa Suomessa. Käytännössä miten asia on ilmeisesti suurimmassa osassa joukkueita hoidettu asia nojaa sen yhden (parhaassa tapauksessa kahden) hullun varaan jo(i)lla on aikaa laittaa elämästään niin paljon että junnujoukkueet saadaan pyörimään. Ne joukkueet joilla näitä hulluja ei ole tarjolla selviävät totta tosiaan huomattavasti helpommalla siten että iskevät vaan seteliä pöytään.

  En usko että yksikään joukkue jättää junnujoukkueen rakentamatta vain sen takia kun ”ei huvita” tai ”on hauskempi lähteä Islantiin vetämään soppaa”. Ongelma on ne vetäjät. Ja tähän ongelmaan ainakaan itselläni ei ole ratkaisua.

 • ”Niin, tämä on Steelersin 30. kausi”
  Ihan kuin olisin jostain lukenut steelersin nousseen liigaan 2018.

  AK
  Tämähän on sitä priorisointia, maksetaanko sille hullulle junnuvalmentajalle, jolloin koutsi todennäköisemmin löytyy, vai ostetaanko samalla rahalla vahvistus euroopasta.

 • En tiennykkään että porukka on Suomessa näin kateellinen Steelersin toiminnasta. Jotain on siellä siis tehty oikein.

 • Jos junnuvalmentajan haluaa palkata rahalla, se on niin kallista että … kuten todettua: on helpompi iskeä seteliä pöytään. Plus että samalla rahalla saa edarille päätoimisen valmentajan, kumpikohan katsotaan tärkeämmäksi?

  Mä epäilen että Suomen jefuskenestä löytyy 0kpl junnukoutseja jotka tekevät sitä rahasta.

 • Laji kuin laji, Suomessa junnutoiminta tarkoittaa sitä, että kolmesti viikossa lapset kokoontuu tunnin ajaksi samaan paikkaan yhden äitin tai iskän ohjattavaksi. Koko rumba pysyy kasassa sillä, että lapset laitetaan myymään vessapaperia naapureilleen ja muille perhetutuille. Kentällä motto on ”kaikki voittaa”, vaikka todellisuudessa kukaan ei voita. Jefuskenessä on se positiivinen puoli, että harkkoja vetää importit, jolloin kehittymistäkin tapahtuu.

 • Hieman eri mieltä kun olen päässyt vuosien ajan seuraamaan kolmea isompaa lajia PK-seudulla. ”Kukaan ei voita”, mutta Märsky on Euroopan suurin pelaajatuottaja koriksessa jenkkiyliopistoille..? Oma kokemus 10-15v-ikäiset, kaikilla ”ammattivalmentaja” ja esimerkiksi 10v potkupalloilijalle oli koronan aikana tarjolla viidet(5) ohjatut treenit viikossa Teamsin kautta. Vetäjien lisäksi jefun suurin haaste on mielestäni kuinka pystymme tarjoamaan vaihtoehdon junnuille, jotka ovat vanhassa lajissaan tottuneet 150-200 treeniin ja 40-60 peliin vuodessa.
  j.

 • Hienoa että tästä maasta löytyy yksi jefu joukkue, joka haluaa tehdä asiat kunnolla! Onnea kauteen ja pytty savoon!

 • Steelers tekee monta asiaa todella hyvin ja ovat tehneet pitkäjänteisesti töitä miesten tasolla. Nuorten tasolla on tilanne vaan todella karu. Ns. Omia pelaajia rosterissa tällä hetkellä on mutta moni heistäkin alkaa hissukseen olemaan uriensa ehtoopuolella. Omia juniorijoukkueita ei seuralla ole ikäluokissa U20 eikä U17. U15 7 v 7 sarjassa löytyy yhdistelmä joukkue. Vaikka on todella hyvä että on myös haastajajoukkue toimintaan suurin merkitys toiminnan jatkuvuuden kannalta on että junioreita sekä heidän tuomia sidosryhmiä tulee liukuhihnalta joka vuosi lisää.

  Ja pytty mihinkä tahansa muualle kuin Helsinkiin tai Seinäjoelle!

 • Tässähän jefumaisteri nimenomaan lajitteli seurat tekemisten mukaan, on pitkäjänteistä fudistyötä, haastajia ja puulakitasoa,
  pitkäjänteisen ja puulaakisarjan suurin ero on koko seuran pyörittämisessä, ensimainitut etsivät ja usein löytävät ratkaisut vaikeisiinkiin ongelmiin kuten esim. Mainittu Junnuvalmennus, täten seura toimii jokaisella sektorilla.
  Puulaakisarjassa taas löytävät selityksen miksi vaikeita asioita ei voi tehdä.

 • Märsky eli Mäkelänrinteen Lukio (urheilulukio) ei ole kovinkaan hyvä vertailukohde, kun puhutaan amatööritason seuratoiminnasta. Samaten SM-tason jalkapallo- tai jääkiekkojoukkueen junioritoimintaan löytynee aivan toiset resurssit kuin alemmilla tasoilla tai jefun parissa millään tasolla.

 • Futiksessa, säbässä tai lätkässä hyvin monet valmentajat saa jonkin suuruista korvausta. Aika loogista, että sinne myös ajautuu valmentajia. Osa heistä ansaitsee palkkansa, osa ei. Jefussa suomalaisilta valmentajilta kysytään käytännössä aina, että kuinka paljon lajia rakastat ja haluat siihen uhrata aikaa. Jännä juttu, että ulkomaalaisille ollaan kyllä aina valmiita maksamaan, mutta suomalaisille ei, vaikka täällä olisikin ihmisiä, ketkä ansaitsisivat korvauksen tekemästään työstä. Lyhytnäköisyys on myös suuri uhka täällä. Kaikki maksaa mielummin joka vuosi jollekin importille 4000-6000e joka tekee kentällä vaihtelevalla tasolla asioita, jotka vaikuttavat sen vuoden otteluihin. Mutta miten monta hyvää suomalaista pelaajaa tuolla rahalla saataisiin muutaman vuoden päästä, jos sama laitettaisiin sinne junnuihin? Maajoukkuetason suomalainen pelaaja on arvokkaampi kuin hyvä jenkki, koska niitä on aika paljon vähemmän tässä maailmassa.

 • Jefumaisteri on tainnut käydä oppinsa Kouvolasta hakemassa.😂

 • Tässä meidän lajissa kehuja ei tule kuin itseltä, joten
  Pitipä oikein listata mitä kaikkea Crocodiles toiminnassa on tällä hetkellä.
  Ja aivan totta osalla noista ei ole peliin merkitystä, mutta ne vaikuttaa isommassa kuvassa.

  -Pelaavat joukkueet miesten Liigassa ja naisten 1 divarissa.
  -Juniorit sarjoissa kaikissa ikäluokissa. U9-U20. Yli 100 junioria.
  -yli 40 aktiivista jefu puolen valmentajaa ja joukkueenjohtajaa.
  -Osaomistus talviharjoitteluhallista kattavalla jefu välineistöllä.
  -Toimiva Alumni, jolla oma näyttävä fanibussi
  -Laaja Fanituote valikoima vaatteista juomiin( olut ja vesi) yms tuotteisiin
  -Toimivat nettisivut sekä sosiaalisen median kanavat.
  -Makasiini ohjelma Green Zone you tubessa
  -Toimisto jonka yhteydessä kokoustila ja saunapalvelut.
  -Varainhankinnan tukena mainospaikat Seinäjoen alueella.
  -Tapahtumiin tarjolla omat 10 metrin pelaajatunneli ja pomppulinna

  Voi olla että jotakin unohtui, mutta onhan sitä tuossakin😉

 • Onneks Jartsa osaat kehua ittees ja ääsjokkee. Moni ei vaan jaksa sitä Seinäjoen sisäänpäinkääntyneisyyttä.

 • Kyllä totuus on niin että Crokot on yksi parhaiten hoidettu seura ihan Euroopan tasolla! Hienoa oli pukea vihreää päälle.

 • Nyt en ymmärrä kommenttia sisäänpäinkääntynyt, voitko kertoa millä tapaa tämä tulee esille? Jos tuollaista lausuu niin pitää olla lyödä myös selitystä pöytään. Seinäjoella ei vaan olla niin tyrkkyjä mitä monessa muussa paikkaa.

 • Hieno perinne Seinäjoella! Kyllä sitä jo toivoo mestaruutta Seinäjoellekin, vaikkei ihan tänä vuonna olekaan kovin todennäköinen. Uusi nousu saattaa kuitenkin olla edessä ja jos siinä päästään plaaniin, niin kaikki on mahdollista.

 • Seinäjoki on perinteikäs urheilukaupunki. Tahtoa on ja yritteliäisyyttä. SJK, SPV, SMJ, Jymy-Jussit, Nurmon Jymy, ja the Wall River Crocodiles. Onhan näitä… painista nyt puhumattakaan. Ja asuu tuossa naapuripitäjässä yksi juuri uransa lopettanut ex-keihäänheittäjä. Totta puhuen, täällä on nyt tapahtumassa jotain, ja katsotaan kauden 2020 jälkeen mitä. Hyviä asioita, hyvää pöhinää.

 • Seinäjoen alueella, muutaman kymmenen kilometrin säteellä on 14 pääsarja joukkuetta eri urheilulajeissa. Miehet ja naiset yhteensä.
  Se on aika paljon 60 000 asukkaan kaupungissa.
  Urheilukaupunki, Kyllä

 • Voitaiko pysyä aiheessa?

 • Siis voitaisiinko?

 • Kakkosesta voi tulla hyvinkin mielenkiintoinen sarja. Lohkoissa ei varmaa taida olla mikään muu kuin se että taft ja pantterit jää hännille. Cowboys voi olla mitä vaan, spartansilla on kyllä rosterissa hahmoa mutta onko sit kuitenkaan tarpeeksi ihan oikeaa pelimiestä. Wolvo voi olla kova muutenkin kun parilla ekalla kierroksella ja jagulaari ja revantulet on myös ylläreitä. Falconsista ei oo kyllä mitään käryä, varmaan kellään. Voi olla paskaa tai konvehtia. Veikkaan että lehmipojat ja viimeiset pirkkalaiset on finaalissa.

 • Asiassapa juuri. Urheilulliset nuoret löytävät Etelä-Pohjanmaalla amerikkalaisen jalkapallon, kun laji alkaa saada tunnettavuutta sekä valtakunnallisessa että alueellisessa mediassa. Tämän kesän Olaus Alisen ja Edward Vesterisen medianäkyvyys yhdistettynä Crocojen omaan medianäkyvyyteen alueellisesti, se muokkaa maaperää. Urheilevat yksilöt kiinnostuvat jefusta ja 33-vuotias seura antaa laajat mahdollisuudet tulla mukaan toimintaan ihan sieltä nuorimmasta sarjatasosta alkaen niin tytöille kuin pojille ja naisille myös. Ja miesten edustusjoukkueen maine ja tekeminen kiinnostaa pelaajia niin kotimaassa kuin ulkomailla. Todellakin, Seinäjoella on tekemisen meininki ja se tietää hyviä asioita lähivuosille. Näkisin, että Vaahteramaljakin voitaisiin täällä jonain vuonna järjestää, OmaSp- Stadion antaa siihen puitteet. Jouppilanvuoren tekonurmen olosuhteiden suhteen on viime vuosina menty eteenpäin, ja toivottavasti Vaahteraliigapelit saadaan sinne takaisin pian. Kotisuo on aina kotisuo.

 • Turha toive. Kun Seinäjokinen alkaa kehua itteänsä, niin se ei lopu ennen ku alkaa muiden vähättely. Koko muun suomen pitää ymmärtää, että ne on vaan niin paljon parempia ku muut joka asiassa.

 • Voimia vaan sinne Vaasaankin, sielläkin tehdään ihan hyvää työtä lajin eteen.

 • Ihan mielenkiintoista pohdintaa mutta tosiaan itseäni kiinnostaisi muidenkin mielipiteet ja spekutukset kakkosen kaudesta jutun aiheen mukaisesti. Toki Jouppilanvuoren tekonurmen status on tärkeä ja semikiinnostava aihe mutta ehkä jossain muussa ketjussa.

  Huomenna potkaistaan kausi liikkeelle Castrenin legendaarisessa urheilupyhätössä ja odotukset ovat korkealla. Viime vuonna oli varsinainen trilleri jypinkylän poikia vastaan, joten näin oranssien oululaislasien läpi katsottuna toivottavasti nyt ei tartte nitroja gubbekaan matsin jälkeen ;). Välivainion Shellin hevosmiesten tietotoimiston viimeisimpien tiedotteiden mukaan peliä edeltävällä harjoitusviikolla on nähty vahvaa suorittamista. Niin tai näin se mikä on varmaa on, että kentällä tarkenee huomenna kun elohopea kiipeää täällä pohjois-kalotin ikiroutaisessa rospuutossakin lähes hellelukemiin. Ai niin, lohkosta sen verran, että TRE ja Kuopio ovat arvoituksia ainakin itselleni juurikin tuon farmihomman takia että minkälainen jengi mihinkin otteluun saapuu, joten veikkaan Jaguarsia ja Lightseja jatkoon.

  Toisesta lohkosta vaikea sanoa, vaikuttaa tosi tasaiselta omiin kaihin runtelemiin silmiini.

 • Hollihaaan saa hankkia uudet rillit, Tampereelta ei ole joukkuetta 2-divarissa. Naapurista, eli nukkumalähiö Pirkkalasta on jonkinlainen poppoo osallistumassa 2-divariin.

  Saints aloittaa 1-divarin ottelut viikon päästä sunnuntaina.

 • Kyä Pirkkala o koko Pirkanmaan ydintä. Ku historiaa kattoo, nääs. Pirkkala Patriots… eiku Spartans voi sieltä kakkosesta hinata ittensä ykköseen, jos pelaajakato Pynsän suunnasta jatkuu. Mutta paljo on viä vettä virrattava Tammerkoskessa, että näin käy. Kyä varma o ni… nääs!

 • Se miksi alasarjoilta ei välttämättä nousta kovin nopeasti ylöspäin riippuu ihan seuran kassavirrasta joka riippuu taas pitkälti harrastajien lukumäärästä joka on suurin tulonlähde seuroille. Sponsorien saaminen toimintaan mukaan on hankalaa, koska samoista markoista kilpailee moni muukin seura, jotka eivät edusta marginaalilajia, jonka näkyvyyden eteen tulisi kattojärjestön tehdä huomattavasti enemmän töitä. Alasarjojen seuroille joilla on pieni budjetti olisi hyvä saada jotain tukea ja muutakin kuin 1000 eurojen maksuja. Tuo tuhat euroa saattaa olla 1/3 tai 1/2 koko seuran varoista. Toki kausimaksua tms voidaan nostaa tähtitieteellisiin summiin, mutta kuka tulee mukaan pelaamaan jos homma alkaa maksamaan jääkiekkotasoa ja mahdollisuudet mihinkään urheilija tasolla on tasan 0%.