Vaahteraliiga.fi: Vaahteraliigan siirtolistat 2020

Vaahteraliiga.fi 3.7.2020 10:10 14 kommenttia

Siirto-2020-plain-1024x462

Amerikkalaisen jalkapallon vapaiden pelaajasiirtojen ikkuna meni kiinni 30. kesäkuuta. Kaikkiaan siirtoja kirjattiin eri sarjatasoilla hieman yli 200 henkilön osalta.
Vapaata siirtoaikaa jatkettiin koronapandemian takia kuukaudella. Normaalisti vapaa siirtoaika on päättynyt jo 31.5. Merkittävä osa siirroista toteutettiin vasta vapaan siirtoajan viimeisen viikon kuluessa. Siirroista peräti 60 oli kansainvälisiä. Vaahteraliigan siirtolistaa ei ole aiemmin julkaistu tässä laajuudessa. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen kertoo miksi vihdoinkin listat avataan liigasiirtojen osalta:

Tämä artikkeli on tuotu Vaahteraliiga.fi-sivustolta. Lue koko juttu (vaahteraliiga.fi)

Kommentoi

 • Mikä on kovin siirto tällä kaudella? Valasti, Viltsu vai Veikka

 • Onhan tolla Steelersin siirtolistalla pituutta joo

 • Mitä jos Edwardista tuleekin se ensimmäinen suomalainen NFL-pelaaja. Tuutin täydeltä tulee Olausta joka on ihan jees. Edu on kuitenkin kolme vuotta edellä aikataulussa ja voi onnistua.

 • Matti Lindholm on ensimmäinen suomalainen (Suomen sarjoista ponnistanut) NFL-pelaaja. Toivottavasti Edu tai Olaus pääsee vihdoin Pre Season-pelejä pidemmälle. Mutta siihen on vielä matkaa. Menestystä yliopistouralle ensin!!

  https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1987-03-16-sp-6247-story.html

  https://www.sajl.fi/laji-info/ammattilaiset/1987-matti-lindholm/

 • Onhan jenkkilässä suomalaisia ollut jo muutaman vuoden opiskelemassa ja pelaamassa mm Filip Zacok.

 • Onhan noita ollut ja on kuten kommentoit. Tällä hetkellä kuitenkin julkisuudessa Vesterinen ja Alinen.

 • Matti Lindholm eikä kukaan mukaan preseason campeille jne. päässyt suomalainen ole NFL-pelaaja. Sorry. Ensimmäistä odotellaan yhä ja on perusteltua pohtia kuka se voisi olla. Kimi Linnainmaa on ensimmäinen suomalainen CFL-pelaaja. Suomalainen joka on pelannut oikeasti sarjan runkosarjan ottelussa oikeasti pelissä pelaajana.

 • Miksipä ei harjoituspeleissä ja leireillä olevista suomalaisista voi puhua NFL-pelaajina. Eivät ole pelanneet runkosarjassa, mutta ovat kuitenkin saaneet palkkaa tekemisistään. Tietenkin perisuomalaiseen tapaan voidaan nillittää ja väheksyä, mutta tosiasia on että Lindholm, Evwaraye, Alinen, Luoto ja Quarshie ovat päässeet NFL:n eteiseen mihin suurin osa NFL:ään tähdänneistä USA:laisista yliopistopelaajista ei ole päässyt. Siinä olet oikeassa ettei runkosarjaan ole kukaan päässyt. Quarshie ilman loukkaantumista olisi luultavasti tämänkin kynnyksen ylittänyt. Mutta jos haluat ripotella tuhkaa päällesi, niin ihan vapaasti.

 • Suomen kovin suoritus toistaiseksi on Michael Quarshien tfl Raidersin preseasonpelissä. Linnainmaan CFL on eri kategoriassa kun ei taistellut pelipaikasta jenkkien tai kanukkien kanssa.

 • Ei täällä mun mielestä kukaan ole väheksynyt kenenkään saavutuksia. NFL:n osalta toimii varmaan sama käytäntö kuin NHL:ssakin. NHL-palaajaksi kutsutaan Suomessa pelaajaa, joka on pelannut NHL-joukkueessa virallisessa sarjapelissä. Farmit eikä treenikauden pelit tuota tota nimikettä.

  Quarshiet, Lindholmit jne äijät on upeita pioneereja jotka on saavuttaneet jotain mitä kukaan suomalainen ei ole koskaan aikaisemmin saavuttanut. Kuten tossa joku mainitsee, Quarshien tfl preseasonpelissä on edelleen kovin suomalainen NFL-saavutus, mutta ei se silti hänestä NFL-pelaajaa tee. Ja joo, Linnainmaa on eri kategoriassa tässä jutussa, mutta silti kiistatta tehnyt jotain ensimmäisenä suomalaisena, josta on hyvä parantaa. Ja on CFL-pelaaja (mitäköhän Kimille kuuluu?)

 • Kuinka moni noista suomalaisista olisi ollut noinkaan lähellä NfL-paikkaa ilman niitä kv-kehitysohjelmia? Eivät siis ole olleet samalla viivalla jenkkien kanssa, vaan kiintiöpaikoilla mukana.

 • Se MQ:n preseason merkintä oli säkki eikä TFL

 • @@pikkumatti: Lindholmin aikana ei ollut kv-ohjelmia, ja jos oikein muista ei edes Practice Squad-reserviäkään. Qarshielle kv-ohjelma oli enemmänkin hidaste, Raidershan olisi halunnut siirtä varsinaiseen PS:n jo ekana talvena, muttei sääntöjen mukaan onnistunut keskellä kautta. Evwarayehan sai koulun päätteeksi kutsun Carolinan harjoitusleirille, muttei viisumisotkujen takia saanut osallistua.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *