Vaahteraliiga.fi: Ei kautta ilman ennätystä – 2019

Vaahteraliiga.fi 10.4.2020 10:36 Ei kommentteja

Suomen amerikkalaisen jalkapallon tilastointi siirtyi yhdenmukaiseen digitaaliseen tilastointiin vuonna 2003. Aiemmin tilastointi ei ole ollut yhtä kattavaa, eikä kaikkia vanhempia tilastoja ole luotettavasti tallennettuna.
Amerikkalaista jalkapalloa on pelattu Suomessa jo yli 40 vuoden ajan. Alkuvuosien sankaritarinoita muistellaan lajipioneerien parissa ja legendaarisimmat Glory Days-pelaajat ovat tallennettuina mm. SAJL:n Hall of Fame listoilla. Ikävä kyllä alkuvuosien peleistä ei ole yhdenmukaista tilastodataa tarjolla, joten suomalaisen jenkkifutiksen virallisten ennätysten ajanlasku alkaa vuodesta 2003. Voisi kuvitella, että esimerkiksi vuonna 1982 pelatusta Poli-Rocks ottelusta olisi jäänyt historian kirjoihin muutakin, kuin suurin yhdessä ottelussa taottu piste-ero (120-0). Onneksi kaikki ottelutulokset ovat tallessa ja luettavissa SAJL:n verkkosivuilta vuosilta 1980-2019.

Tämä artikkeli on tuotu Vaahteraliiga.fi-sivustolta. Lue koko juttu (vaahteraliiga.fi)

Kommentoi