Roosters ja Steelers – kyselyn tulokset

Tuomo Tomperi 4.3.2020 22:18 758 kommenttia

Gridiron kysyi muutama päivä sitten odotuksianne tulevasta kaudesta Helsinki Roostersin ja Kuopio Steelersin osalta. Vastauksia kyselyyn kertyi viitisenkymmentä.

Lähes kaikki vastanneet uskoivat kahdeksankertaisen puolustavan mestarin selviytyvän tänäkin vuonna Vaahteramaljaan. Yhdeksättä mestaruutta vastanneet povasivat Roostersille 65 prosentin todennäköisyydellä. Tämä siitäkin huolimatta, että yli liki 60 prosenttina vastanneista uskoo Roostersin heittohyökkäyksen ottavan tulevalla kaudella askeleen taaksepäin. Toisaalta heittopuolustuksen parantumista pidettiin varsin todennäköisenä (43 % vastanneista) ja 41 prosenttia vastanneista arvioi valmennustiimin kehittyvän tulevalle kaudelle, mahdollisesti Juha Hakalan paluun siivittämänä.

Nnamdi Aguden korvaamista kotimaisilla vaihtoehdoilla vastaajat tuntuivat pitävän vaikeana, ellei jopa mahdottomana tehtävänä. 38 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Aguden menetys heikentää Roostersin hyökkäystä jonkin verran, 24 prosentin uskoessa merkittävään pudotukseen. Uudet signaukset Arttu Erkkilä ja Johannes Jauhiainen vilahtelivat vastauksissa tiheään, mutta joidenkin mielestä aliarvostettu Alexander Wasiljeff nousi myös vahvasti esiin. Adam Connetten jatko tuo joka tapauksessa maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmirylle kaivattua jatkuvuutta. Keskushyökkääjä Karri Pajarisen tilanne mietitytti useita vastaajia.

 (Odotan suurinta panosta slottirissuilta) Mirolla tulee olemaan hankalaa heittää laidalle ilman Agudea

Jauhiainen. Pääsee vähemmällä huomiolla monen rissun joukossa ja tekee isoja pelejä.

Wasiljeff tai Pajarinen jos pelaa, Pajarisesta kuulunut huhuja

Roostersin erilainen painotus jenkkivahvistusten valinnassa ei vastaajien mielestä kuitenkaan muuta joukkueen hyökkäyksen ajattelutapaa olennaisesti, koska Roostersin nähdään ottavan jaardit fiksusti sieltä, mistä niitä on saatavilla. Vastustajien uskotaan tosin puolustavan Roostersia hieman eri tavalla. Osa vastaajista pyrkisi siihen, että Kadmiryn olisi heitettävä enemmän, kun viime kaudella juoksu- ja heittoyritykset jakaantuivat kutakuinkin tasan.

Mikään ei muutu, koska Roon pelivalinta perustuu enemmän siihen, mitä vastustaja antaa.

Aguden puuttuminen on suurempi juttu Miron onnistumisiin kuin porukka tajuakkaan.

Puolustuksen puolella kulmapuolustaja Viljo Lempinen nousi esille todella voimakkaasti. Ville-Valtteri Suojasen liittyminen joukkueeseen Saksan GFL:sta näkyi vastauksissa, ja moni uskookin Roostersin laittavan tällä kaudella vastustajien heittohyökkäykset koville. Vastaajat nostivat kokeneet Okko Outisen ja Santtu Äyräväisen myös jälleen suureen rooliin.

Akseli Olin ja Viljo Lempinen – molemmilla on tärkeimmät roolit laitahyökkääjien puolustamisessa ja ovat tällä hetkellä Suomen parhaat ja käytännössä lähes ainoat kulmapuolustajat jotka voivat puolustaa parhaita laitahyökkääjiä 1v1

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Steelersin osalta erilaisia ajatuksia

Steelersin osalta arviot heittelivät huomattavasti enemmän. Viimeisen kahden kauden hopeamitalistia on luontevaa pitää Roostersin ykköshaastajana, mutta monen mielestä savolaisten kausi voi hyvin päättyä myös välierävaiheeseen, tai jopa runkosarjaan. Maljavoittoa povasi 27 % vastanneista, maljatappiota 37 % ja välierätappiota 29% vastanneista. Viime kaudella ehkä hieman vaisusti toimineelta juoksuhyökkäykseltä liki puolet vastanneista odottaa tulevalla kaudella enemmän, mutta toisaalta Donavan Haydenin ja Mattias Erikssonin puuttumisen uskottiin näkyvän vahvasti joukkueen juoksupuolustuksessa. Steelers-valmennukselta 28 % odottaa tulevalla kaudella kehitystä, heittopuolustukselta 26 prosenttia.

Steelersin tulevaisuuden näkymistä ei löytynyt selkeää yhteisymmärrystä. Mielestäni jopa yllättävän suuri prosentti (41 %) uskoo Steelersin ottavan ison askeleen taaksepäin kauden 2020 jälkeen, mutta toisaalta 53 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Steelers pystyy jatkamaan Roostersin haastamista vähintään seuraavat kaksi kautta.

Mielenkiintoisesti jo vuosia Steelersin pelinrakentajana nähdyn Seth Petersin kehityskäyrä nousi esiin osassa kommentteja. Osa vastaajista piti kautta 2019 pelinrakentajan tähän asti heikoimpana kautena Suomessa. Toisaalta Peters nostettiin esiin myös potentiaalisena yllättäjänä. Joidenkin mielissä hänet nähdään siis jonkinlaisena villinä korttina.

Roostersiin siirtyneen Johannes Jauhiaisen puuttumisen vaikutukset kiinnostavat vastaajia, mutta suurin osa uskoo Steelersin kuitenkin korvaavan miehen ja jatkavan hyökkäyksessään pitkälti samoilla linjoilla, kuin aikaisemminkin. Toisaalta jopa kaksi kolmesta vastaajista on sitä mieltä, että Steelersin tulisi hyökätä pääasiassa kahden keskushyökkääjän muodosta.

Kyselyyn vastanneiden konsensus voidaan tulkita siis siten, että Steelersin tulisi uhata vastustajiaan vahvalla juoksupelillä ja luottaa samalla laitahyökkääjiensä kykyyn voittaa 1vs1-tilanteita. Jää nähtäväksi, miten tämä onnistuu ilman Johannes Jauhiaista, ja muuttuuko esimerkiksi maajoukkuelaituri Tino Ndongon rooli Jauhiaisen lähdön myötä. Nuorista laitureista Petteri Vilpposta ja Jaakko Paanasta pidettiin potentiaalisina manttelinperijöinä, mutta myös kanadalaislähtöinen Josh Vandeweerd keräsi mainintoja mahdollisena yllättäjänä. Nuorelta Iiro Pekkariselta odotetaan jälleen paljon.

Kiitokset puolestani kaikille vastanneille! Muiden joukkueiden osalta asiaan palataan pian.

Kommentoi

 • Aku Uotila tulee korvaamaan WR Jauhiaisen täysin! Sekä betoniporsas tekee uuden TD ennätyksensä!

 • Joko roolla on rasvanpolttajat tilattu

 • Roosters on jälleen alkuasetelmissa kovin. Mestari kunnes toisin todistetaan. Steelers näyttää vahvistuneen osin ja heikentyneen saman verran muualta. OL ja LB suurimmat huolenaiheet itsellä. WR syvyyttä löytyy Jauhiaisen poistuttuakin. Ojansivun puuttuminen sentterin paikalta näkyi selvästi jo viime vuonna. Haydenin puuttuminen madaltaa auttamatta Steelersin (ja koko Vaahteraliigan, on vain niin kova äijä) tasoa, ellei ole samanlainen maailmaa järisyttävä talentti tuo uusi signaus Wynne.

 • Kyllä se näyttää siltä, että ykkösdivari kannattais näyttää ruudussa. Todennäköisesti tiukempia matseja ja enemmän tv ja live katsojia. Ykkösessä ei se pelin laatukaan ole niin paljon huonompi kuin vaahterassa.
  Olettaen, että esim porvoo tai vaasa fanit ei osta ruutu palvelua(hardcore fanit katsoo paikan päällä) Ei satunnaiskatsojaa innosta katsoa jatkuvaa turpaanvetoa.

  Toivotaan silti sitä epätodennäköistä tasaista vaahteraliigaa😁

 • Ihan tasaisellehan tuo vaikuttaa sijojen 2-6 osalta.

 • Divarifutis on tasoltaan todella paljon liigaa perässä! Minä katson liigaa sen vuoksi, että kannatan jotain joukkuetta, en siksi että se olisi tasainen. Tottakai kaikki toivoo, että sarja olisi tiukka ja pelit menisivät ristiin (niinkuin viime vuonna), mutta se ei ole se tärkein juttu. Mulle on tärkeintä se, että voin katsoa fanittamani joukkueen pelit, silloin kun ne pelaa vieraissa.

 • Miksi Suomessa maahan jääneet tai muusta syystä tulleet jenkit ym. lasketaan suomalaisiksi vaikka muiden maiden liigoissa ei? Olematta kenenkään puolella tai vastaan eihän Pineda 2-divarissa tai Johnsonin veljekset divarissa ole kovin järkevää, ja sama pätee liigaankin. Samaan aikaan venäläinen tai norjalainen lasketaan meillä jenkiksi.. uskoisin ettei Iljan tai Björnin peluuttaminen vaikuta yhtä paljon tulokseen kuin ”oikeasti jenkki”. Lopettamalla muutenkin kahden passin pelleilyn säästäisi seurat todennäköisesti rahaakin. Yksinkertainen päätös: X määrä ei Suomessa tai Euroopassa lajin aloittaneet collegepojat ovat importteja riippumatta passista. Jos tuntuu aluksi pahalta niin pelataan pari kautta kaksi jenkkiä kentällä ja niitä saa olla vaikka neljä per joukkue. Uskoisin että parin kauden jälkeen ei ole kuin kolme, kuten ennnenkin, suurimmalla osalla joukkueista.

 • Kysymys:
  Esittämäsi skenaario toimii niin kauan kun noilla ko jenkkipojilla ei ole Suomen tai jonkun muun EU maan kansalaisuutta. Sen jälkeen kielto muuttuu työvoiman vapaata liikkumista rajoittavaksi ja EU säädöksien vastaiseksi.

 • Ruotsissa, Italiassa, Itävallassa, kaikissa muissa IFAFin alaisissa sarjoissa tuo sääntö on, joten toi on ihan paskaa. Roosters esim on joutunut kaikissa europeleissään pelaamaan vain kahdella jenkillä.

 • Voiko rajoittaa niille maksamista.. Ei jaksais aina tätä Bosnania joka ei kuulu taskurahapuuhasteluun muutenkaan.

 • Joka kevät tulee kaksi asiaa joissa ei ole mitään tolkkua – EU työntekijät Vaahterassa ja kypärän pintajännitys 😂

 • Se avainsana on just tossa ”kahdella jenkillä”. Kyllä niitä saa rajoittaa, mutta EU jäsenvaltion kansalaisia ei. Ei saa Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa jne. Eli jos näissä olisi vaikkapa kiintiö joka estäisi Yhdysvalloissa syntyneen, mutta nyt Suomen kansalaisuuden saaneiden pelaajien joukkueeseen ottoa, tuomio tulisi jos asiaa riitauttaisi.

  Mutta se mitä voidaan rajoittaa, on se miten pelaajia saa peluuttaa. Eli periaatteessa ns home grown säännöt onnistuu kyllä, mutta rajoitin pitää olla montako mitäkin saa olla kentällä.

 • Älä jaksa. Aletaanko vaikka työsopimuksesta.. tai siitä kuinka monelle seura saa maksaa lisenssin. Ei tarvitse rajoittaa jos sovitaan ettei tarjota etuja.
  Ja todellakin rajoitetaan muualla.

 • Miksi venäläinen pelaa Saksassa ja Ruotsissa EU-statuksella, tai Serbi?

 • Niin kauan kun tästäkin asiat päättävät, eli seurat ovat nykytilaan tyytyväisiä tai sitten vaihtoehtoisesti niin saamattomia ei asia muutu.
  Tämä on ihan kansallisella tasolla päätettävä, siihen ei mitkään bosmannit tai työvoiman vapaa liikkuvuus tuo rajoitteita.

 • Kun sääntöihin laitetaan, että kentällä pitää olla yhtäaikaa 9 Suomenpassin omaavaa pelaajaa,voi jokainen joukkue ottaa vaikka 24 jenkkiä ja 41 EU miestä.Tällainen sääntö tuli aikanaan Eurooppalaisiin maihin,että oman maan passillisia 9 kentällä koko ajan.Kyllä säännöt voi näin laatia.Jokainen joukkue voi ottaa ulkkareita kuinka paljon haluaa.KAIKKI VOITTAA!!!

 • RUFA is back in VASA ! Wellcome back ! Rufa menee muuten heittämällä takaisin myös maajoukkueen alottavaksi defensive bäckiksi. Eli puheet siitä, että Roosterssin takakenttä olisi yhtä kuin maajoukkueen takakenttä on fuulaa – Roosters sucks, big time ! On tulossa hieno jefu -kesä …

 • @JAMI, Rufa on pelkkää Vaasalaista hypetystä. Poika ei pärjännyt Ruotsissa, eikä pärjää Vaahterassakaan. Voitte siellä raukkojen rannikkokaupungissa ihan rauhassa hypettää, mutta ette tule pärjäämään tälläkään kaudella.

  Mutta onhan se kiva hypettää, vai??

 • Niin siis olisi varmaan pitänyt jättää tiedottamatta? Pelaaja kelpaisi jokaiselle joukkueelle Suomessa. Aivan turhaa lässytystä taas. Taitaa olla teini trolli päivä.

 • Onhan se ihan ok, ja varmaan maajoukkueessakin, mutta ei ole maajoukkueessa aloittava.
  Varmasti joka joukkueeseen mahtuisi. Kuitenkin viimeiset pari kautta on näyttänyt menevän kehitys takapakkia, onko syynä vammat vai asenne?

 • CFL combimen tulokset oli säälittäviä tuon tasoiselle pelaajalle. Mahdollisuudet olisi olla suomen ykkös-DB mutta ilmeisesti ei ole haluja olla muuta kuin hyvä vaahtera-cb.

 • Kenellä jengillä on kovin takakenttä jos jätetään tässä vaiheessa jenkki vahvistukset pois laskuista? Rufan paluu Vaasaan nostaa heidän tasoa huomattavasti. MJ pelaaminen hänen kohdallaan varmasti edessä, mutta roolin päättää joku muu.

 • Roostersilla. Toki aina on puutoksia, mutta näköjään Maajoukkueen tanska-pelin rosterista kuus DB:tä Roostersin rosterissa.

 • 1.Royals
  2.roosters
  3. Steelers
  4. Wolvot
  5. Crocot
  6. Porvoo

 • 5.
  6. Porvoo
  7. Kotka
  8. Rovaniemi
  9. Lohja
  10. Wolverines

 • Nyt on lajin huippuhetket. Pelit voi järjestää normaalisti, kun muutenkaan ei ole 500 katsojaa ollut. Muut lajit tuskissaan rajoituksista.

 • 😂😂😂

 • Roosters tarjoaa nyt sitten muille mahdollisuuden, kun on pannut harjoitukset jäihin. Vähän tuntuu liioitellulta tässä vaiheessa, kun esimerkiksi kiekossa pelit ja varmaan treenitkin jatkuvat, vain katsomot pidetään tyhjinä.

 • Miksi pidät treenien perumista liiotteluna, kun tällä hetkellä tuntuu virustartuntoja löytyvän Suomessakin kiihtyvään tahtiin? Eikö nyt ole parempi katsoa kuin katua?

 • @@Filebacker Ensinnäkään en tuomitse vastuussa olevien päätöksiä. Se on heidän arvionsa ja vastuussa olevina täysin oikeutettuja. Oma arvioni olisi toinen. Tauti ei ole kovinkaan vaarallinen terveille nuorille, joita pelaajat varmaankin ovat. Oireettomana tautia ei kovinkaan helposti tartuta THL:n mukaan eli ohjeistaisin vain vähänkin oireilevat pelaajat pysymään kotona. Kaiken kaikkiaan pidän maailman reagointia liioiteltuna, mutta se ole tässä perusteluna.

 • Roosters ei ole ainoa seura, ei edes ainoa jenkkifutisjoukkue joka laittaa harjoitukset jäihin.

 • Roon mestaruus on treenaamattakin varma. Jos Korona olis pysäyttänyt jenkkien matkustuksen viime vuonna, Wol kotijenkki posse juhlis kannun kanssa vieläkin.

 • @Filebacker

  Omituinen ajatteluketju sinulla. Lähes jokaisen nuoren sukulaisista löytyy riskiryhmään kuuluvia henkilöitä jotka lapset, nuoret ja aikuiset voivat sairastuttaa.

  Roostersilta vastuullista toimintaa, kuten heiltä odottaa saattaakin.

 • aika monet seurat (jefu- ja muutkin) laittaneet treenit jäihin jo ennen Roostersin ilmoitusta. Heillä vaan ei ole tarvetta populistityyliin nostaa itseään esiin asian tiimoilta. Heille riittää kun tieto kulkee jäsenille.

 • @JefUMaisterI Ajatteluketjusta puheenollen, niin pointtini oli, ettei jefutreenit ole montaa muuta asiaa vaarallisempi. Jos pelko on riskiryhmien puolesta, niin on parempi laittaa itsensä karanteeniin. Julkinen liikenne on luultavasti jefutreeniä vaarallisempi, kun kontrollia muista ihmisistä ei ole. Työpaikat vastaavat jotensakin treenejä ja tarhat/koulut ovat varmaan vaarallisempia. Riski tartuttaa ilman oireita on hyvin pieni, eikä oireettomana tarvitse pelätä omaa vaarallisuuttaan.

  Mutta kuten sanoin, mitä vastuussa olevat päättävät, niillä eväillä mennään. Lopulta suurempi vaara ihmisten hyvinvoinnille saattavat hyvinkin olla toteutettujen toimenpiteiden seuraukset. Mutta niiden kanssa kamppaillaan sitten, kun niiden aika on. Nyt on turha enää rimpuilla tai keskustella siitä, olivatko päätökset oikeita. Nyt tärkeintä on nopeuttaa taudin poistumista, jotta päästään mahdollisimman nopeasti takaisin normaaliin elämään.

 • Eka valitetaan kun ei tiedoteta, ja kun tiedotetaan syytetään populismista… hohhoijaa… 🙄

 • Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät ”pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen.

 • Ottamalla taas perssiiseensä maljassa? xD

 • Nimimerkki hohhoijaan ajatusmaailma on jenkkifutiksen syöpä. Niin kauan kun käperrytään omaan pieneen piiriin ja kommunikoidaan juttuja vaan ”jäsenille” tää laji ei kasva yhtään mihinkään.

 • Itse pidän omituisina seuroja, jotka eivät ole viestineet koronan vaikutuksista omaan toimintaan.

 • Paljonko pitää porvoonjoessa virrata vesi, että sateentekijät löytää takaisin kotiin

 • ”Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät “pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen”

  Kyseessä olisi nyt kuitenkin ollut harjoitusottelu, jonka häviäminen/voittaminen ei ole ei mun mielestä järkyttävä nöyryytys.

 • Noi kateellisten kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Sääli ettei tuo matsi toteudu. Roostersin kansainväliset pelit on ollut kuitenkin ainoa mutua parempi tapa yrittää jotenkin verrata Suomen seurajoukkueiden tasoa muun Euroopan tasoon.

 • vaahtera ja muut sarjat oo tältä vuodelta taputeltu.

 • Ei ole

 • Aika monessa maassa laitettu jo pillit pussiin tai ainaki pitkä tauko ennenkuin aletaan uudestaan hommiin. Kokeillaan EM-kisoja uudelleen ensi vuonna.

 • Aika monessa maassa sarjat on jo menossa tai alkamassa. Täällä vielä pari kuukautta sarjojen alkuun, niin ihan turha vielä maalailla piruja kentille. Toukokuussahan tuo nähdään mikä tilanne on. EM-välieräkin vasta elokuussa. Tietenkin jos haluaa rypeä kurassa, niin ihan vapaasti…

 • Ongelmia luetun ymmärtämisessä? Suomen sarjan myöhäinen aloitus ei EM-pelejä auta.

 • Euroopassa useimmat sarjat on siirretty tai peruttu kokonaan.

 • Sveitsi löi jo pillit pussiin tän kauden osalta, varmaan italia, espanja, ranska, itävalta, belgia ja jopa saksa seuraavat kohta perässä.
  Nähdäänkö kuopiossa ensimmäistä kertaa liigassa yli 20 importtia yhdessä joukkueessa.

 • Niin siis Sveitsi ilmoitti, että sarja on peruutettu ja samassa viestissä, että on mahdollista, että sarja pelataan jossain muodossa myöhemmin, mutta ilman importteja.

 • Htm: Kaikki mainitut ovat siirtäneet sarjojen alkua.

 • Kuinka siirretään sarjan alkua, jos sarja on jo alkanut?

 • Erittäin epätodennäköistä että missään maassa pelataan yhtään jenkkifudis ottelua ennen suunniteltua Vaahtera-avausta 23.5. Suomen ja Ruotsin lisäksi noin myöhäinen aloitus onnistuu varmaan vain Saksassa.

 • Jos Vaahteraliiga jätetään väliin tänä vuonna niin se menee tähän kategoriaan myös:
  “Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät “pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen”
  Kyseessä olisi nyt kuitenkin ollut harjoitusottelu, jonka häviäminen/voittaminen ei ole ei mun mielestä järkyttävä nöyryytys.

  Näihin peleihin ja sarjoihinhan lähdetään pakosta ja yritetään vain kesiä tapoja millä ei tarvitse osallistua.

 • …ulkkarii on jo tuotu Suomeen?…Taitaa niistä olla vaan kuluja jos rajat kiinni eikä voi lähettää pois….palkka juoksee sopparin mukaan.

 • Montako ulkkaria tulee Suomeen jos sarja pelataan ja sarja pelataan?

 • Montako ulkkaria tulee Suomeen jos sarja pelataan?

 • …PELATA!!!!

 • Kyllähän se pelataan. Mieti nyt vähä itse

 • https://thl.fi/fi/-/koronaepidemian-mallinnus-ihmiskontaktien-rajoittaminen-vaikuttaa-epidemian-kestoon-ja-paivittaisten-tartuntojen-maaraan
  Jos tuota lukee, niin kestoa tulee lisää ja homma tulee venymään. Järjellä ajateltuna en usko, että kautta tullaan pelaamaan.

 • Hmmm. Lykätäkkö kauden aloitusta esim. kuukaudella (jos tilanne vaatii) ja tiivistää vähän aikataulua.
  Vai perua suoraan koko kausi.
  Siinä sajl päättäjille pohdittavaa

 • Jos Vaahteraliigan alkua lykätään, niin voidaan pelata esim. 1 1/2:kertainen sarja tai yksinkertainen sarja. Aikahan tuon näyttää.

 • Ensimmäisenä kaikki maaottelutoiminta, niin junnuissa kuin aikuisissa pitäis siirtää ensi vuodelle, tuo mahdollistais elokuun alun mj. vkl.n liigan käyttöön.
  Se taas tarkoittais et liigan alku voitais siirtää kesäkuun vipalle viikonlopulle.
  Noi muutamaa alkuun siirretty ottelu takaisin omille paikoilleen.

 • Jos kausi alkaisi heinäkuun alusta ja pelataan siitä joka viikonloppu, olisi kausi paketissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Näin ajateltuna ihan mahdollista että Suomessa vielä pelataan ihan kunnon sarja, jopa myöhäisemmälläkin aloituksella. Ja U20 voidaan ottaa turnausmuodossa sisällä sen jälkeen. Maajoukkuetoiminnassa ei tänä vuonna ole järjen hiventäkään.

 • Kun ei ole niin yksinkertaista. Miettikää nyt vähän kuinka helppoa se kenttävuorojen anominen tulee olemaan mikäli tämä pandemia joskus hellittää. Kun sielä nurmikentällä aika harvoin pelataan pelkästään jenkkifudista. Toiseksi ulkomaalaisten kuljettaminen maksaa aina osansa ja palkoille on tehty jonkinmoinen hintalappu. Yksi vaihtoehto olis pelata pelkästään kotimaan pelaajilla mutta tähän touhuun en usko että kukaan lähtee mukaan muu kuin roosters. Ainoaksi vaihtoehdoksi näin ollen jää sarjan skippaaminen tän vuoden osalta.

 • Ja tähän kaikkeen lisätään vielä tv sopimus niin en usko että tällä reseptillä tullaan kesällä jefua näkemään

 • ”Jos kausi alkaisi heinäkuun alusta ja pelataan siitä joka viikonloppu, olisi kausi paketissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna”

  Finaali olisi täsmälleen samana ajankohtana, jos skipataan mj ja aloitetaan 28.6.
  Nuo kolme ensimmäistä kierrosta ovat kaikki siirrettyjä otteluita.

 • Kenttävuorot on jo siirrettäviä pelejä lukuunottamatta anottu ja saatu.
  TV-sopimus, josta siis maksetaan ei ole ongelma, jos ei onnistu niin säästyy rahaa.
  Ulkomaalaisten kuskaamisesta ja palkoista sama hinta tuleeko ne huhti- vai heinäkuussa.
  Eikä kausi olisi edellä ehdotetuissa ratkaisuissa pitenemässä juurikaan.

 • Toivottavasti vaan ei ole TV-sopimus laadittu niin, että pääsee maksamaan vaikka pelejä ei pelattaisikaan.

 • NFL Game Pass will be offered free of charge until May 31 to fans within the U.S., and starting Thursday until July 31 to fans outside the U.S. and Canada* with the following features:​

 • Vilkko veti treenit wolwoille?……Karanteeni iskee koko jengiin….

 • Wilkko on vastuullinen, ja ilmoitti varmasti jokaiselle olleensa testattavana lasaretissa, vai menikö se nyt näin, täh.. Wilkko?

 • Näyttää tilanne joukkueissa nyt kun kauden alkuun on enää…..reilu vuosi?

 • Josko sittenkin pelattaisiin:

  https://www.sajl.fi/?x167512=19040302

 • Edelleen pidän noita suunnitelmia turhina haihatteluina tällä hetkellä. Toimet taudin hillitsemiseksi pidentävät sen kokonaiskestoa ja vielä on mahdotonta sanoa voidaanko juhannuksena pelata. Seurojen talouden kannalta tarvitaan tiukkoja toimia ja johtamista. Nyt on vältettävä turhia toiveita importtien tänne tuomisesta niin pitkään ennen kuin on oikeasti tietoa, että heitä voi myös kentällä käyttää. Taloudellisia tappioita on joka tapauksessa tulossa, niin edes kahden kuukauden turhana täällä olo toisi aivan valtavia kustannuksia.

  Ja ei, en ole Roostersista.

 • Jesuksen aasi.
  Importien tuonnin hyvänä esteenä toimii rajakontrolli.
  Kun tuo raja kotrolli ja muut toimet rauhoittuvat, sekä tietoa lisää niin kausi tullaan pelaamaan.
  Jos isot toimet jatkuu yli toukokuun, niin silloin kausi on järkevä jättää pelaamatta.

 • No tarkoitin tässä lähinnä sitä, jos jonkinlainen matkustus esim työnmatkat sallitaan kuukauden päästä, mutta muuten edelleen kielletään julkiset kokoontumiset.

 • Mikähän mahtaa olla tilanne varainhankinnan suhteen? Kuinka moni yritys uskaltaa lähteä tukemaan yhtään mitään urheilua. Ja kuinka moni jo lupautuneista vetää lupauksen pois? Ja kuinka moni pelaaja uskaltaa sitoutua taloudellisten uhkakuvien edessä maksamaan jäsen – ja kausimaksuja.

  Ja ei, en ole Roostersista.

 • Kausi pitää jossain muodossa vetää läpi kaikissa sarjoissa, vaikka sitten yksinkertaisena sarjana pleijarien kera.

 • Taudin huippu alkaa juhannuksena ei pelit!!!

 • Taudin huippu tulee kyllä nopeammin, huhtikuussa.
  Nyt vois olla hyvä vuosi pelata ilman importteja liiga. Kun saadaan pelata.
  Importtien maahan saaminen voi olla haastavaa ja kallista, kun rajat ja lentoliikenne aukeaa.
  Sarja pelattaisiin ilman importteja yksinkertaisena ja kustannukset olisi järkevät, mutta sponsoreita ei unohdettaisi, eli taloudellisesti järkevämpi.
  Omat pojat pelaa

 • Meinaat että Bedwell, Morovick ja muut jo maassa olevat seisoskelee sivurajalla? Euroopassa on aika monta jenkkiä tarjolla maissa, joiden sarjat on jo peruttu tai perutaan. Sieltä niitä saa sitten kun rajat availlaan. Pitää kans muistaa että koronan huippu ei tarkoita samaa kuin vaara ohi.

 • Onko Bedwell pelaamassa suomessa? Missä?

 • taas maailmalopun ennustajia ja kaikkitietäviä asiantuntijoita palsta pullollaan. 🙄

 • Toivon, että huippu on huhtikuussa, vaikka THL arvio toukokuussa. Huippuhan tarkoittaa, että taudin loppuun on sama aika kun alkuun. Eli vuonna 2021 nähdään jefua seuraavan kerran (ilman rahaa).

 • Hyvännäköistä treeniä Wolvojen instassa. Hatunnosto että edes yksi seura on aktiivinen somessa näinä haastavina aikoina.

 • No se Kuopion pikkujenkki, nehän on kuin Ilvekset.

 • Ainut jengi joka on liian aktiivinen…Kuulemna Morovich lähdössä….

 • Huippu ei kylläkään tarkoita sitä että taudin loppuun on samanverran aikaa kuin alusta. Huippu tarkoittaa sitä hetkeä kun suurin määrä ihmisiä sairastaa kyseistä tautia sillä hetkellä, tautihan ei itsessään välttämättä häviä enää ikinä vaikka tartuntamäärät huipun jälkeen laskevatkin. Muuten olet kyllä ihan oikeassa, koska ihmiset ovat noudattaneet suosituksia todella paskasti on rajoituksia tulossa vaan enemmän ja enemmän ja loppua ei näy.

 • Luin SAJL uutisen https://www.sajl.fi/?x167512=19040302 uudestaan ja nyt tarttui alla oleva osuus tarkemmin mieleen…

  Talousvaikutukset tarkassa seurannassa

  SAJL:n hallitus seuraa nykytilanteen talousvaikutuksia tarkasti ja on jo selvittänyt liiton taloudellista tilaa Olympiakomitealle yhdessä muiden lajiliittojen kanssa. Juuri nyt ei ole tarvetta tehdä välittömiä laajempia toimenpiteitä talouden osalta. Tilanteen pitkittyessä tarve muutoksiin kasvaa merkittävästi. Toimintakatkos osuu jo nyt kahdelle keskeisimmälle lisenssimaksukuukaudelle. Mikäli sarjatoimintojen käynnistyminen viivästyy lisää, ovat sopeutustoimet väistämättömiä myös meidän lajissamme.

  Ja nyt kun lukee uusimmankin uutisen, niin hmmmm….

 • Nyt olisi peliliike kaikkien skarpata taudin suhteen suvivirteen saakka ja sen jälkeen jatkaa elämää niin kuin ennenkin niin ei tule lamaa. Osanottoni 1. tautiin kuolleelle Suomessa.

 • jos liitto on tehnyt viimeisellä kolmella toiminta vuodella tappiota , niin tämänhän pitäisi olla vaan hyvä juttu . kun ei tee mitään niin ei pääse munaamaan mitään eikä tekemään tappiota !

 • ….loppu kausi peruttu!

 • Hyvä pointti. Jos eivät tee mitään niin eivät pääse munaamaankaan lisää.
  … Tosin siellähän on nyt kuitenkin ihmisiä nostamassa palkkaa ja pyörittämässä harvinaisen raskasta ja kallista taustakoneistoa jossa kiinteät kulut pyörivät taustalla.
  – Palkat
  – Kulukorvaukset eri vastuuhenkilöille
  – Uuden toimiston vuokrakulut
  – Kaikki muut kiinteät

  … Miten on seurojen laita? En ainakaan uskoisi että yhdessäkään seurassa nyt kovin isot kiinteät kulut kuitenkaan on. Vai millainen on Suomen jenkkifutisseurojen stressinkesto tämmösenä aikana? Kassassa varaa?

 • Seurat pyörittelevät Suomessa parhaillaan eri skenarioita sarjojen läpiviemiseksi. Yksi, joka on tullut esiin on aloitus vasta heinäkuun alussa ja siitä joka viikonloppu pelaten niin Vaahtera kuin divaritkin. Tässä hyötynä lyhyt kompakti kausi ja halvemmat ulkkien kulut, kune i tarvi ottaa Suomeen kuin makx 3 viikkoa ennen.

  Tosin yksi, jonka olen nähnyt on aloitus vasta heinäkuun lopulla…

 • Heinäkuun alku ei juurikaan muuta tilannetta. Kausi alkaa muutenkin vasta 12-14/6 ja sitä ennen on neljä peliä, jotka siirtämällä ei ero heinäkuuhun ole kuin kaksi kierrosta. Lisäksi Juhannuksen ympärillä pelivalmiuteen treenaaminen ei ole helppoa. Pelataan 12/6 alkaen jos mahdollista, muuten vasta elokuussa, jolloin kausi saadaan päätökseen lokakuun lopulla muutamalla huiliviikollakin.

 • Jos kausi 2020 pelataan vielä jossain muodossa, toivottavasti mahdollisimman moni joukkue ymmärtää säästää resursseja 2021 kesälle ja uskaltaa jättää ylimääräiset import pelaajat tuomatta tynkäsarjaan. Suositaan suomalaista ja matala kuluisempaa suomalaistunutta USA pelaajaa.

 • Ilman importteja tarkoittaa niitä, jotka ei olleet 18.43. maassa sekä jenkit.

 • 18.3. ennen lockoutin alku

 • Ei tarvi katella Perttuu dumaamassa!!!

 • Ei tarviis vaikka pelejä pelattais. Perttu lopetti dumaamisen jo Tanska matsiin viime syksynä. (Jos Hautalaa tarkoitit.)

 • ”Tosin siellähän on nyt kuitenkin ihmisiä nostamassa palkkaa ja pyörittämässä harvinaisen raskasta ja kallista taustakoneistoa jossa kiinteät kulut pyörivät taustalla.”

  volvot lomautti ainoan palkallisen työn tekijän , varmaan liitossa pysytttäis kanssa siihen samaan jos halua on ?! tilillä lienee sen verran rahaa että vuokrat saa maksettua jospalkat pudotetaan pois ??

 • Liiton menot:
  – palkat ja sivukulut
  – toimitilavuokrat
  – sähkö, (vesi)
  – tietotekniikka ja yhteydet
  – pankkipalvelut, jne. tukipalvelut

  Kukaan ei juuri nyt osta lisenssejä joten rahaa ei tule sisään -> likviditeettitilanne heikkenee huomattavasti ja henkilöstö pyörittelee peukaloita. Saa nähdä kuinka monta viikkoa hallitukselta kestää lomauttaa henkilöstö.

 • Kolmen hengen liksa sivukuluineen on kuussa helposti kymppitonnin luokkaa. Kannattaisiko ne lomauttaa mahdollisimman pian.

 • pikavippi firmasta saa pikaluottoa niin saa palkat maksettua !

 • Jos kausi pelattais ilman importteja, niin ketkä olisi voittajia kuka häviäis eniten.
  Roostershan olisi todennäköisesti mestari, mutta Kuopion kakkosija ei olisi enää kirkossa kuulutettu.

 • Mikä ihmeen järki olisi kieltää importit? Tottakai kaikki halukkaat saavat pelata ja kenet vaan saa palkata kuten ennenkin. Kuopiossa ollaan varmasti todella innoissaan jos Peters ei saisi pelata vaikka asuu kalakukkojen maassa. Voimassaolevia sopimuksia on varmaan jo kaikilla seuroilla

 • Raha

 • Siellä on neljä kokopäiväistä työntekijää:
  – toiminnanjohtaja
  – sihteeri
  – koulutuspäällikkö
  – viestintäpäällikkö

 • Kuvitelkaahan tilanne missä suomen korona on saatu jotakuinkin kuriin ja tänne tuodaan jenkki tai eu pelaaja millä todetaan korona, ihan sama tartuttaako muita niin silti liigan julkisuuskuva on mennyttä ja aika harva sponssi ulkaltaa rahojansa siihen laittaa.
  Nyt leikitään niin isojen asioiden, ihan jopa ihmisten elämän tai tulevaisuuden kanssa, että yksi kausi ilman importteja tai jopa pelaamatta on aika pikku juttu.

 • Meinaat että korona kuolee Suomen rajojen sisällä sukupuuttoon heinäkuuhun tai marraskuuhun mennessä? Ookei. Jotakuinkin kuriin ei riitä mihinkään ja silloin on hankala osoittaa syyllisiä. Jos kausi pelataan siellä tulee olemaan kolmenlaisia pelaajia. Ne joilla on ollut korona, joilla voi olla ja ne joilla ei ainakaan vielä ole ollut.

 • Vaikka me saatas tuo virushomma jotenkin aisoihin täälä, on jenkit sen verran perässä, että siellä tuo riehuu vielä kauemman. Joten en näe jenkkejä järkevästi tuotavan eurooppaan tänä kesänä.
  Toinen asia on taloudelliset kysymykset omassa maassamme. Voi olla yrityksiltä haastavaa saada tukea, kun yritys kamppailee olemassaolsta itsekin.
  Ainahan voi luottaa siihen että katsojat ryntää kotiotteluihin sankoin joukuin ja talous seuroilla pelastuu;)

 • Jenkkejä on Euroopassa valmiina vaikka kuinka kun sarjoja perutaan.

 • kun katsoo millaista porukkaa on hallituksessa päättämässä niin luuletteko tosiaan että osaavat lomauttaa tai tehdä mitään muutakaan ohjaus liikkeitä että rahaa säästyisi ??

 • No onhan siellä juristi puheenjohtajana. Jos rahaa ei tule sisään ja kenelläkään ei ole mitään tekemistä (=mitään toimintaa ei ole) mahdollisesti viikkoihin tai kuukausiin niin vaikea nähdä että tilanne jatkuisi tällaisena.

 • Noi jenkit taitaa vaan olla sellaisissa maissa, mistä suomeen ei aivan helposti pääse ja Meinaatko että seurat pitävät jenkit täällä mahdollista suomen komennusta varten.

 • Meinaatko ettei tilanne muutu muissa maissa jos Suomessa aletaan treenaamaan ja kausi pelataan? Aika monta liigaa vielä epäselvässä tilanteessa ja jenkit maassa.

 • joo just , meinaatko että jos on koulutukseltaan juristi niin osaa samalla myös bisneksen , anna mun nauraa . johan se on nähty tv sopimuksista ettei siellä hissi mene ihan ylös asti !!

 • Onko wolvojen qb lähtenyt jo maasta, kuulemma nähty laukkujen kanssa lentokentällä. Tulikohan koti ikävä?

 • Jos importit kielletään ja vedetään vaan tynkäsarja suomalaisilla pitäisi joukkueille mun mielestä antaa mahdollisuus jättää kausi väliin kokonaan ilman mitään sanktioita.
  Ja turha huudella liiton lomautuksien perään, lajihan on ikuisella kasvukäyrällä.

 • Volvoilla hyvää reagointia! Varmasti ovat hereillä rahan kanssa.
  Muistan että joku aika luin Saintsista myös jonkun positiivisen jutun että sielläkin on alkanut olemaan järki rahan käytössä ja homma ok. Mites muut seurat? Onko muilla palkallista porukaa? Miten on kassan tilanne ja miten tämä tilanne vaikuttaa sponsoreihin? Olettaisin että lyhyempi kausi tuo vähemmän rahaa otteluista, ja kiinnostaako sponsseja heittää rahaa urheiluun nyt tässä tilanteessa?

 • Seurojen kannalta olennaisinta olisi saada liiton henkilökunta lomautettua kunnes selviää milloin pelataan vai pelataanko ollenkaan. Jos pelataan vasta syksyllä ja lomautus Juhannukseen puhutaan kymppitonnien säästöstä joka on pikkulajissa aika paljon rahaa.

 • Nyt kun Uusimaa eristetään, niin voidaan sittenkin pitää kausi. Ilman uusmaalaisia!

 • Tai sitten täällä pelataan Vaahteraliigaa ja muut voi pelata keskenään Suomi-Sarjaa 🖕

 • Porvookin näköjään tiputtanut mainostoimistonsa, harmi oli hyvä meisinki. Ymmärrettävää koska kuluja pitää tiputtaa koska tilanne tämä.

 • Jos itse olisin nyt liigajoukkueen manakeri laittelisin fakseja kaikille kotimaisille pelinrakentajille joilla ei vielä ykkös-kuupeen roolia joukkueessaan. Ei mulla muuta.

 • Voithan sä laittaa vaikka et oliskaan manageri

 • Jos olisin manageri keskittyisin kauteen 2021, tynkäsarjaa suomalaisilla voi pelata ne ketä kiinnostaa.

 • Voi olla ettei kovinkaan montaa vastausta tule. Kellä helkkarilla on faksi vuonna 2020?

 • Suomi suljettu ja ryhmäkokoontumiset kieletty. Ja sitten painetaan käsikädessä tehtyä treenivideota someen. Kiva juttu että olette päässeet tälle vuosituhannelle siinä, mitä treenaatte, mutta nyt valot päälle.

 • Käsikädessä

 • a) Missä kohtaa mennään käsi kädessä?
  b) Mistä päättelet milloin ja minkä kokoontumisrajoituksen aikana videot on kuvattu?
  Olisiko videot tehty nimenomaan sillä ajatuksella että treenata voi tehokkaasti myös yksin ja sallitun/järkevän kokoisissa pienryhmissä..
  j.

 • On se Vilkko aika velho, keksi polkupyörän uudelleen. Ihminen voi harrastaa liikuntaa.

 • Ei taideta koskaan saada tietää, ketkä kaikki olisi pelannut III-divisioonassa.

 • Tässä suht alkuvuodesta tullut lista

  POHJOIS-LOHKO
  Joensuu Wolves
  Seinäjoki Gators
  Kiuruvesi Milky City Farmers
  Karleby Goats
  Vaasa Vikings
  Meri-Lappi Nordmen

  ETELÄ-LOHKO
  Mikkeli Bouncers
  Rusko Mayhem
  Malmi Blaze
  Sipoo Bulldogs
  Hämeenlinna Tigers
  Tallinn Kings

 • Pelataankohan tänä kesänä ja millä formaatilla? Ei hyvältä näytä.

 • https://www.sajl.fi/?x167512=19584896
  ”SAJL:n tavoitteena on edelleen toteuttaa sarjatoimintaa kaudella 2020. Lisätietoja suunnitelmista ja mahdollista aikatauluista kerrotaan myöhemmin.”

 • yrittänee pysytellä pinnalla, vaikka nilkat jo valettu betonin sisälle. Kuinkahan paljon autokauppiaat yrittävät kerätä lisenssi maksuja, ja jos tynkä sarjoina pelataan, onko lisenssit samanhintaisia. Veikkaan että koijarit pitää tai jopa tuplaa hinnan. Jos näin käy, 2019 oli viimeinen kesäni katsomossa.

 • Konkurssiin vain

 • Aika moni maksanut liiton lisenssi+vakuutuskombon ihan vaan että vakuutusturva voimassa. Sen ymmärrän että OP ei maksa vakuutuksen osuutta takaisin mutta jos sarjoja ei pelata ja lisenssin osuutta ei makseta takaisin on Per-C:stä.

  Hienoa että liittohallitus ei tämän pidemmäksi alkanut odottelemaan jotain valtion tukipakettia urheilujärjestöille vaan teki päätökset. Tosin lomautukset olisi voitu hoitaa nopeamminkin kuin 1.5. alkaen. Toivottavasti polttavat nyt noi lomat oikeasti eivätkä pyörittele peukaloita.

 • https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/fc16dfbc-af9f-48b8-9bab-a3c88bbf4a73

  Iltalehti löytää positiiviset uutiset lajista. Eipä tuo tietty ylläri oo

 • Sporttiturvan voi irtisanoa 16€ kuluilla koska vaan ja kannattaakin ilman muuta! Jos U17 pelattaisiin syksyllä ja uudelleen alkukesästä saat yhdellä vakuutusmaksulla kaksi kautta ottamalla sen uudelleen vasta syksymmällä.
  Tietenkin liiton tulisi maksaa lisenssit takaisin jos syksyn mahdollinen puuhasarja ei kiinnosta. Ja antaa huomattava alennus siellä pelaaville, muuten 2021 on vielä vähemmän harrastajia.

 • ” yhdellä vakuutusmaksulla kaksi kautta ottamalla sen uudelleen vasta syksymmällä.” Tämä sinun kannattaa tarkistaa, sillä taitaa olla tuo vakuutus kalenterivuosittain menevä.

 • Voit olla oikeassa. Edullisempaa olisi todennäköisesti lopettaa lisenssi syksyn kauden jälkeen ja ottaa uusi sitten kuin sitä tarvitaan.

 • Lisenssi ja siihen kuuluva vakuutus on tosiaan kalenterivuoden mukaan menevä, eli samalla lisenssillä ei voi pelata syksyllä ja sitten seuraavana keväänä. Moni ainakin itse tuntemistani pelaajista myöskään ei edes osta liiton kautta saatavaa lisenssiin kytkettyä vakuutusta, vaan hommaa vakuutuksensa suoraan joltain vakuutusyhtiöltä, tarjouksia kyselemällä saa yleensä paremman diilin ja säästää rahaa. Monet pelaajat myös peruvat vakuutuksensa off-seasonin ajaksi ja maksavat vakuutusta ainoastaan pelikauden ja ehkä preseasonin ajalta, ja lisenssit ostetaan usein vasta viime tingassa ennen ensimmäistä peliä ettei rahaa mene hukkaan esim jos loukkaantuu juuri ennen kauden alkua eikä pystykään pelaamaan.

 • Liiton vakuutus on kehitetty että jokaisen pelaajan on mahdollisuus saada se loukkihistoriasta riippumatta. Hintakin on sen mukainen. Jos itse on säästynyt isommilta leikkauksilta saa varmasti edullisemmin muualta.

 • Mihis piikkiin se loukkaantuminen hoidetaan jos loukkaantuu just ennen kauden alkua mutta kuitenkin ennenkuin on ottanut vakuutuksen kun yrittää säästää jotain pennejä? Ei se fiksulta kuulosta tuokaan toiminta…

 • Oletkos ostanut lisenssin katsomossa istumista varten aikaisempina vuosina? Katsomosta pois pysyminen vaikuttaa seurojen kassavirtaan, ei liiton lisensseistä tulevaan rahavirtaan.

  ”Veikkaan että koijarit pitää tai jopa tuplaa hinnan. Jos näin käy, 2019 oli viimeinen kesäni katsomossa”

 • Onko se nyt väliä ostaako lisensin katsomoon tai niin kuin jossakin joukkueessa penkille mutta saapa mestaruuden varmasti

 • Isojen päätösten aika. Pelataanko tynkäsarja miljoonalla vahvistuksella vai olisiko nyt mahdollisuus tehdä historiaa ja tulla samalla vastaan seuroja jotka varmasti kärsivät tilanteessa talousvaikeuksista ja pelata ilman vahvistuksia. Olisi mielenkiintoista nähdä miten tapahtuisi.

 • Sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä, että pelataanko sarja ulkolaisilla vahvistuksilla tai ilman. Roosters vie mestaruuden, se mikä muuttuu on joukkue, joka saa kyytiä finaalissa.

 • Eiköhän toi ole aika selvä ceissi että sarjojen HC:t voivat sopia mitä tahansa keskenään esim että kukaan ei tuo jenkkejä jos sarja pelataan. Tosin se ei vaadi kuin yhden joka ei ole mukana niin homma menee persiilleen.

 • Se aika kun vaahtisjengien HCt pystyvät sopimaan yhtään mistään on suunnilleen silloin kun helvetti jäätyy.

 • Totta! Vaikea uskoa vaikka Steelersin suostuvan siihen että Peters olisi valmentaja tulevalla kaudella.

 • Kuopio ei todellakaan suostu. Näkee varmaan ainoan mahiksensa voittaa Malja niin nyt vedetään velkaa velan päälle ja pannaan kaikki mahdolliset kaverit koneeseen.

 • vaikea nähdä että kuopiossa näin toimittaisiin kun jokainen sponssieuro on tiukassa niin tuotaisiin vie 10 ulkomaalaista pelaajaa aiheuttamaan lisäkustannuksia

 • Juuri näin, eli joukkueet tuo pelaajia ja tuhlaa vanhaan malliin ja korona tulee kenelle tulee. Kannattaisi ehkä perua koko kausi suosiolla eikä päästää hölmöläisiä vauhtiin.

 • Totta, ECG ei saa enään siis roposiani. Parasta paikanpäällä vai miten se oli

 • Ketkä junnut tulee teidän mielestänne nousemaan seuraavalla kaudella avainpelaajiksi?

 • Riippuu tietysti milloin seuraava kausi pelataan… Jos tällä kaudella pelataan, aika monelle voi tulla näytön paikka, koska ilmasilta on kiinni.

 • Mitä jengi mieltä All-decade valinnoista?

 • Eiköhän sen listan uskottavuus mennyt Mikko Toimisen myötä.

 • Ja tuon porukan uskottavuus meni jo siinä edellisessä listassa jossa Siiskonen oli kakkosena. Ei noille jaksa paljoa korvaa lotkauttaa.

 • Seuroille vinkiksi, että nyt kun muuten on hiljaista, ei tiedotusosastolla pitäisi nukkua koronaunta. Jefukansa janoaa uutisia ja jos sellaisia ei ole, vajoavat hekin samaan uneen. Siitä herääminen tähän kauteen voi olla vaikeaa.

  Nyt voisi kertoa pelaajien treeneistä ja muista kuvioista, valmentajat voisivat avata omaa valmistautumistaan ja mahdollisista importeista tai niistä luopumisestakin voisi kertoa. Vanhoista videomateriaaleista voisi kasata tarinoita ja kertoa ylipäätänsä tarinoita seurojen taipaleelta. Ehkä tässä pysähtyneisyydessä voisi suunnata katseensa tätä kautta kauemmaksikin ja avata kaikille kehityssuunnitelmia ja -strategioita. Se ei suinkaan ole vahingoittavaa, vaan niin pelaajat kuin fanitkin kaipaavat uskoa tulevaisuuteen. Sellainen tahtoo lisätä molempien määrää.

  Jossain yhteydessä kantautui korviin, että Steelers oli menossa Italiaan pelaamaan jenkkiyliopistoa vastaan. Se tietenkin meni sattuneista syistä mönkään, mutta ajatus on niin villi, että sitä kannattaisi avata silti vähän. Jos tuollaisia juttuja keksitään, vastaavia voi odottaa jatkossakin. Ne ruokkivat mainetta.

 • Järkyttävää butchers hehkutusta, yksikään noista ei ansaitse paikkaansa missään decadessa!

 • Olipa huono baitti

 • Tehkää parempia listauksia perusteluineen jos pystytte?

 • missä tälläisen all-decade listauksen näkee?

 • Kenet olisit laittanut Toimisen tilalle?

 • @americanfootballinfinland instagramista

 • missä vaiheessa tosta harva hampaasta on tullut joku virallinen suomen jenkkifudiksen tietäjä ?!

 • Sarven olisin nostanut DL mukaan ja Seppäsen WR. Toimisen tilalle vaikea keksiä parempaa. Hyviä pelaajia olisi monta, mutta kyllä tuossa taitaa olla se Suomen kärki?

 • Karri Pajarinen on hyvä pelaaja ja tämän hetken paras suomalainen bäkki mutta näin vähillä liigakausilla herää kysymys että mitä ”valintakomitea” on miettinyt..

 • Niin, Pajarisella neljä liigakautta ja 6,6 jaardin keskiarvolla. Kuka tilalle?

 • Ei muuta kun oma palsta pystyyn ja tekemään juttuja. Ei silloin tartte olla katkera muille.

 • Liitto voisi tehdä vähän työtä ja määritellä eri aikakausien parhaat pelaajat hyvin yksinkertaisella, mutta työläällä menetelmällä. Valitaan ensin vuosittain 20 parasta eri pelipaikkojen pelaajaa lähinnä tilastojen perusteella, mutta esimerkiksi hyökkäyksen linjan osalta pitäisi käyttää muita perusteita. Joka tapauksessa 20 on niin iso luku, että siihen pitäisi mahtua parhaat, vaikka kriteerit olisivatkin puutteelliset.

  Sen jälkeen nämä valitut pelaajat antavat pisteet vastapuolelleen (esim. hyökkäyksen linja puolustuksen linjalle ja tukimiehille, joita vastaan on pelannut). Parhaat valikoituvat äänien perusteella. Jos päädytään tasapisteisiin, valmentajat ratkaisevat valinnan. Lisäksi maajoukkueen valmentajat voisivat avata pelaajien parhaita puolia ja mahdollisia puutteita.

 • Nyt kun Liiton porukka on lomilla ja lomautettuna, ja urheiluseurat köysissä niin ehdottamasi juttu ei ehkä hirveästi auta lajia. Nyt niitä ideoita jolla porukka pysyy mukana ja seuroille näkyvyys ja talous kestävälle pohjalle ja niin edelleen. Vanhoja tilastoja voi nysvätä sitten talvella.

 • wr seppäsen puuttuminen on vääryys. mutta pitää muistaa että listakin on lähinnä yhden henkilön mielipide. Pajarinen kuuluu listalle tai no jos ura vaahteraliigan ulkopuolella lasketaan, niin kuin varmaan lasketaan, koska ei esim. sagnella ole kuin 2 kautta siellä niin Henri Jussila voisi olla yksi vaihtoehto RB paikalle. yhdenmukaisuus listasta puuttui esim. ol pelaajia siellä taisi olla 7 ja dl pelaajia vain 4 jne.

 • Samaa mieltä, mutta ihan ok listan on mun mielestä saanut aikaiseksi. Koivumäki voisi olla yksi DB tai Rufa? Pelasiko Ehlert 2010 luvulla Suomessa? Suojanen voisi olla ehkä myös DB:nä sisällä.

 • Hei!

  Olemme koostamassa tuollaista objektiivisempaa listaa. Haluaisitko osallistua tähän artikkelin kirjoittamiseen? Jos kyllä niin kerro miten saamme sinuun yhteyttä!

  Pelaaja -92

 • Voisin kyllä olla yhtenä äänenä monien joukossa ja auttaa tekstin tuottamisessakin. Katsotaan ensin, mitä olette pohtineet. Yhteystietoni pitäisi saada Tomperin kautta.

 • Ei ole olemassa objektiivisia listoja. Aina ne perustuvat tekijänsä/tekijöidensä subjektiivisiin näkemyksiin ja tilastotulkintoihin. 😉Mutta hienoa, jos jotkut omia listoja tekevät pelkän inisemisen sijaan. 😀

 • Mielnkiintoista nähdä mitä hallistuksen päätös yli 500 hengen tilaisuuksien kiellon jatkosta heinäkuun loppuun tietää urheilussa. Ainakin jefussa aika harvojen otteluiden yleisömäärä on ylittänyt 500 Vaahteraliigassakaan Maljaa lukuunottamatta. Muillakin pienemmillä lajeilla ja pyöreän pallon alasarjoissakaan ei varmaankaan tee tiukkaa tuon rajan alle jääminen.

 • Siis yleisölle jäisi noin 350-400 paikkaa, jotka tovat pääsylipuilla, kahveilla ja makkaroilla viitisen tonnia. Toinen vitonen jäisi monessa pelissä myymättä.

 • Pikaisella vilkaisulla viime kauden Vaahteraliigan tilastoihin näyttäisi katsojamäärät suuressa osassa otteluita jääneen alle 400. Yli 500 katsojaa taitaa löytyä useimmin Kuopiossa ja Vaasassa. Jossain välissä tulee varmaan pohdintaan esim. Veikkausliigassa ja pesäpallossa voidaanko katsomokohtaisilla rajoilla ja ihmisten kulunohjauksella vaikuttaa sallittuun yleisömäärään.

  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2019

  Mikäli Vaahteraliigan aikataulu halutaan ankkuroida 12.9. pelattavaan Vaahteramaljaan, ehditään koronakesän vaadittavat viisi sarjakierrosta ja välierät pelaamaan elokuussa. Tosin vielä on epäselvää koska joukkueet pääsevaät aloittamaan yhteistreenit.

 • Elokuun alku on joka tapauksessa fiksumpi aika aloittaa lyhennetty kausi kuin heinäkuu, silloin paikalle voi uskaltaa muutama maksava katsojakin. Sallittu harjoittelu ei välttämättä poista heti turvavälivaatimuksia, jolloin kontaktit ovat poissa harjoittelusta.

 • Pesäpalloilijat suunnittelevat kauden aloittamista jo kesäkuussa, jos yli kymmenen hengen kokoontumisrajoitusta ei jatketa 3. toukokuuta jälkeen.

  https://www.iltalehti.fi/pesapallo/a/5424182c-ee3b-4b16-b392-ea50686e8129

 • erittäin surkeatasoinen kausi kaikilla sarjatasoilla. Tietysti liigaan ja ykköseen vaikuttaa eniten kun jenkkejä ja muita vahvistuksia ei saada maahan ja treenejä rullaamaan…

 • Kaikenlaiset huijarifirmat saavat nyt valtion tukea satoja tuhansia euroja, missä urheiluseurojen vastaava?
  Koko viime kesän katsomot täynnä 1000 katsojaa à 15€, tänä kesänä konkurssi monella edessä… Myös junnuilta pois.
  #eikökukaanajattelelapsia

 • Ensinnäkin sitä pitää hakea, jotta voi saada.
  Ja toiseksi ei sitä sinun esittämillä täysin valheellisilla luvuilla saa, kellään ei tässä lajissa oikeasti ole moisia katsojalukuja ollut, saati maksaneita. Joka muuta väittää pissii eniten omille silmilleen.

 • Kuinka monella seuralla on palkattuja työntekijöitä? Ei juuri kellään.
  Tuleeko kustannuksia jos ei ole harjoitusvuoroja ja sitä kautta menoja? Ei.
  Seurojen kustannukset tässä lajissa tässä maassa ovat aika minimaaliset jos ei ole toimintaa.
  Eikö kukaan ajattele lapsia? Ajattelee ja aika monessa seurassa treenit pidetäänkin virtuaalisesti. Ei toiminta ole pysähtynyt.
  Seriously tässä kukaan konkurssiin mene, toivottavasti seurat ovat tajunneet jäädyttää korvausten maksun kotijenkeille. En näe ainakaan jefussa mitään syytä antaa mitään tukea jos ei ole juuri menojakaan koronan aikana. Liitto on oma lukunsa ja varmaan jotain tuleekin Olympiakomitean kautta.

  Jos olen väärässä niin anna esimerkki.

 • Seurojen ja sitä kautta pelaajien kulut liittyy tällä hetkellä täysin Liiton hengissäpitämiseen kun rahat on vuosia törsätty Ruutuhölmöilyyn.

 • Ne piirtää, jolla on liitua.

 • Seurat ovat maksaneet sarjailmoittautumisien yhteydessä sarjamaksunsa. Ei sinne mikään seura mitään rahaa pumppaa. Eikä sinne rahaa tule pelaajiltakaan kun kukaan ei maksa kauden 2020 lisenssejä. Taitaa olla liiton kassa hyvin tyhjä kun henkilöästöäkään ei saatu lomautettua kuin vasta nyt toukokuussa.

 • Koko tynkäkausi on Liiton taloudellista tekohengitystä. Vaahteran taso tulee olemaan niin heikko että viime kauden Saints voittaisi mestaruuden.

 • Liiton tehtävä on organisoida kilpailutoimintaa Suomessa. Eiköhän ole päivän selvää, että jos maa avautuu tästä, tavoitteena on että sarjat pelataan.

 • Vaahteran tasosta en tiedä ,mutta Saints ei siellä ole!!!

 • Jos ja kun EM-kisat luultavasti siirtyvät, niin villinä ajatuksena voisi kokeilla jotain mielenkiintoa lisäävää ja rahaa säästävää. Pelataan kausi 2020 ilman yhtään importia ja poikkeuksellisesti yhdistetään täksi kaudeksi liiga ja divari. Liigajoukkueet eivät voisi pudota, eikä sarjaan olisi pakko osallistua. Mestaruus jaetaan normaaliin tapaan ja divarijoukkueet voisivat tietyillä kriteereillä ansaita liigapaikan. Sarja tuottaisi luultavasti joitain murskaavia lukemia, mutta toisaalta myös positiivisia yllätyksiä. Liigajoukkueen huono menestys ei veisi uskoa, koska kyseessä olisi poikkeussarja. Vanhoilla säännöillä pelaaminen voisi sen sijaan käydä monelle raskaaksi, erot liigan sisällä valtaviksi ja saattaisi riskeerata jopa monen jatkon. Sarjojen yhdistäminen sen sijaan voisi keventää tunnelmaa ja antaa uudenlaista mielenkiintoa. Pelin taso ei olisi aivan samaa, mutta kiinnostus tulisikin pelien arvaamattomuudesta.

  Sarja pelattaisiin luonnollisesti yksinkertaisena ja pelien määrää voisi vähentää pelaamalla alkusarja kahdessa lohkossa 2019 -rankingin perusteella.

 • Jos Vaahteramalja halutaan pelata aikataulun mukaan 12.9. ja pelikausi saadaan käyntiin vasta heinä-elokuun vaihteessa, niin ei kovin realistinen ehdotus aikatauluttaa. Loppuu viikonloput kesken.

 • Mikäli kotijenkkejä ei sallittaisi niin tuo olisi mahtava ajatus, mutta valitettavasti kotijenkit toisivat tuollaisessa sarjassa jo aivan ylivoimaista etua kun muut eivät voisi edes ulkomailta shoppailla omia pelitekijöitään. Kotijenkkien kieltäminen ei sitten liene edes mahdollista.

 • Ihan hyviä kysymyksiä. Vaahteramalja olisi varmaan siirrettävissä ja kotijenkkienkin voisi sallia pelata. Lähinnä kai kysymys on pelinrakentajista, joilla olisi pelillistä merkitystä. Se vain pitäisi hyväksyä osaksi kokeilukautta. Vastaavasti kotimaiset lupaukset saisivat varmaan tarjouksia ja mahdollisuuksia näyttää kykynsä. Ehdotus on villi, ymmärrän, mutta niin on tilannekin urheilun osalta tällä kaudella.

 • Rollo ilman Pinedaa vastaan vaahtisjengit? Ei ehkä kuitenkaan…

 • 1 jenkkipassin omaava/joukkue saisi olla. Ja suomessa ennen 18.3. Olleet EU pelaajat. Tällä olisi annettu suomipojille enempi peliaikaa ja seurojen taloutta vakautettu. Nythän import ralli alkaa heti kun vaan mahdollista. Sääntöjä ei ilmeisesti haluta muuttaa ja herrasmies sopimukset tässä lajissa on…..

 • @Ennen kaikki oli paremmin Onhan se upeaa, että YLE on taltioinut ja arkistoinut näitä. Tästä on jo 32 vuotta eli siihen nähden ihan kelpo peliä. Molemmilla Suomi-QB:t, joilla ei siihen aikaan paljon heitelty. Toisaalta Roostersin mutterihyökkäystä ei voita mikään! Ari Tuulen parhaat vuodet osuivat tähän eli 87-88.

 • En tiedä miksei pelata niillä mitä on? Rajat ei aukene välttämättä siirtopelaajille, jos he eivät maassa jo ole. Sarjoja ei varmasti ruveta sekottamaan. Vaahterassa Roo selkeä ykkönen, Steelers ja Wolvot kisaa hopeasta lähinnä Ceden QB taidoilla. 4-5 on Porvoo ja Vaasa koska siellä on hieman suomalaista QB osaamista. Seinäjoella ei hyökkäys kulje , jos ei ulkomaan miehiä ole ollut jo maassa, ovat kuudes. Menisin katsomaan suomalaisia pelaajia. Heittämisen lisäksi tai sen puutteen vuoksi, hyökkäyksen linjan toiminta kasvattaisi merkitystään entisestään. Toivotaan että Juhannuksen jälkeen pelataan!

 • Nyt voi hankkia etäharjoittelulisenssin että voi treenata etänä. Jos ei tämän parempia ideoita ole varainhankintaan niin huonosti menee. https://www.sajl.fi/?x167512=20535762

 • Ja eVaahteraliiga käynnistyy jossain vaiheessa. Voi vattu mitä pelleilyä, niinkuin seurat nyt riemurinnoin alkaisivat jotain helkkarin e-liigaa pelaamaan.

  Nyt on Roopen ideariihi seurojen kanssa poikinut täysin pöllöjä ajatuksia.

  Parasta olisi liiton ilmoittaa, että pelataan kaudella 2021 ja sillä selvä.

 • Onko kellään kokouksissa paikalla olleella mitään tarkempaa tietoa tästä ejefuilusta? Mitä se käytännössä tarkoittaa? En ole seuran jäsen, en voi kysyä joukkueen kokousedustajalta.

 • Melkoisen typerä idea, myisivät vaikka Vaahteramaljaan lippuja ennemmin.

 • Itse tuolloin Roostersissa pelanneena, niin pakko muistella sen verran, että tuota OC Don Markhamin peluuttamaa double wing -hyökkäystä ei pelattu kuin yksi kausi. Sen myötä tosin iskostui kuva 80-luvun Roosterisista tylsänä juoksujoukkueena. Markhamista tuli sitten legendaarinen high school -valmentaja. Kertoi myöhemmin, että nimenomaan kausi Suomessa todisti hänelle double wing -hyökkäyksen erinomaisuuden. Hän huomasi, että taitamattomampikin ja fyysisesti altavastaava joukkue pystyy pelaamaan ylivoimaisen voittavaa jenkkifutista tuolla systeemillä. Markhamilla on ennätys eniten voittoja kahmineena high school -valmentajana.

 • Täytyyhän liiton työntekijöiden palkat maksaa :)

 • Yleensä tällaisten varainhankintojen yhteydessä kerrotaan miten rahat ajatellaan käyttää.
  Muitakin kulurakenteita voisi vähän avata…

 • Erittäin mielenkiintoinen idea tuo sarjojen yhdistäminen. Tasoeroja tosin varmasti syntyisi. Mielestäni ottelut, joissa piste-ero nousee 40 pisteeseen pitäisi keskeyttää ”knockout” -säännön perusteella. Täten ei tuhottaisi täysin pelaajien ja katsojien mielenkiintoa.

 • Ei ole mitään urheilullista syytä yhdistää sarjoja.

 • @@Filebacker Ilman jenkkejä Roosters on joka tapauksessa ylivoimainen ja jos Peters saa pelata, Kuopio selvä kakkonen. Wolvoillakin on vahva QB, jos CJ pelaa. Ykkösestä Kotka ja UNC olisivat vahvoja juuri pelinrakentajiensa takia, ja haastaisivat varmasti liigaa kahden kärjen ulkopuolelta. Importtien puuttuminen tasaa kummasti tasoja, minkä puolesta puhuu kaikkien liiganousijoiden pärjääminen liigassa heti ensimmäisellä kaudella jo ties kuinka monen nousijan osalta. Jokaiselle joukkueelle pitäisi löytyä pelikelpoinen QB ja se vaatisi vähän seurojen välistä yhteistyötä. Ainakin saataisiin suomalaisille pelinrakentajille kunnon peliaikaa.

  Mutta kuten sanoin, tämä sarja ei olisi mikään ryppyotsainen puristus muuten kuin mestaruuden osalta ja mahdollisesti ykkösestä nousua havitteleville. Pelit pelattaisiin varmasti tosissaan, mutta tappioita ei tarvitsisi surra samalla tavalla kuin normikaudella.

  Mutten tosiaankaan usko tällaiseen ryhdyttyvän, sillä se olisi aika rohkea veto. Toisaalta päättäjien on syytä miettiä ja keskustella seurojen kanssa, miten hankalassa tilanteessa liigaseurat ovat perussäännöillä pelattavan sarjan suhteen. Yksi vaihtoehto olisi antaa lupa pitää välivuosi ilman sanktioita ja loput pelaisivat mestaruudesta. Jos pelit jäisivät vähiin, voisi Ruotsin, tai miksei Tanska/Norja myös, kanssa jonkinlainen skandinaavinen lopputurnaus. Heillä on varmasti sama tilanne. Vastaavasti Vaahterasta ulos jäävät voisivat pelata jotain vastaavaa divarin kanssa, mutta sihen pitäisi keksiä jotain motivaatiota liigajoukkueille.

 • Mitään estettä jenkeille ei Liiton tai sarjan osalta ole, toinen asia on kuinka järkevää se on lyhyeksi aikaa tai milloin jenkit saavat Eurooppaan tulla.

 • En nyt ihan äkkiseltään Markhamia tuoltalistalta löytänyt. Lista vuodelta 2018:
  https://www.footballfridaynight.com/RecordsCoachWins.php?qState=US

 • Taitaa olla näitä samoja elämään jääneitä myyttejä kuin ”viimeinen nfl-leiriltä pudonnut”.

 • Don Markham ei ole 300 voiton listoilla uskoakseni siitä syystä, että hän hankki ne kahdessa eri osavaltiossa. Hänen valmentamilla high school joukkueilla on Kaliforniassa 265 ja Oregonissa 47, eli yhteensä 312 voittoa yhteensä kymmenessä eri koulussa 45 vuoden valmentajauran aikana.

  Markhamin tunnetuimmat meriitit ovat kai ne, että Bandon HS:ssa (Oregon) valmentaessaan säädettiin ”Bandon (Markham) Rule” joka tarkoitti sitä, että kun toinen joukkue johtaa vähintään 45 pisteellä, tuomarit eivät enää pysäytä pelikelloa, vaan loppuajan pelataan juoksevaa aikaa.
  Kun Markham Oregonista meni takaisin Kaliforniaan ja alkoi valmentamaan Bloomingtonissa syksyllä 1994, joukkue teki kauden aikana 14 ottelussa 880 pistettä joka oli aikanaan yhden kauden tehtyjen pisteiden ennätys koko maassa high school-tasolla. Bloomingtonin record oli muuten edellisellä kaudella ollut 1 voitto ja 9 häviötä.

  Donin menestys herätti tietenkin huomiota ja välillä häntä syytettiin mm. siitä, että hänen joukkueensa teki liikaa pisteitä ja ettei hän käyttänyt vaihtopelaajia. Donin vastaus syytöksiin oli se, että ”minkä hän sille voi jos jokainen juoksu menee pohjiin”. Bloomingtonissa hänellä oli ensimmäisenä kautena käytössä vain 21 pelaajaa eikä vaihtopelaajia siis pahemmin ollut.

  Don Markham oli, paitsi tiukka valmentaja, myös hieno mies. Hänestä riittää niiltä kahdelta kesältä Suomessakin monta tarinaa. Olen kirjoittamassa kirjaa Roosterssien ensimmäisestä vuosikymmenestä ja siinä tulen avaamaan lisää Doninkin tarinaa.

  Terveisin,
  Kalle #21

 • Kukaan Suomessa ei tunne paremmin mutteria kuin Kalle, koska hän juuri sitä pyöritti, eikä varmaan kukaan muu tuntenut Markhamiakaan paremmin. Itsellänikin on herkullinen, omakohtainen kokemus, kun olin kuuntelemassa Motts Thomasin ja Hugh Mendezin, maajoukkuevalmentajien, luottamuksellista keskustelua mutterin torjumisesta. Oli hyvä suunnitelma, lopputulos ei niin toivottu.

 • Luulin että Lou Holtz kuuluisi tähän 300 ryhmään mutta ei lähellekkään…

 • Voittiko Butchers mutterilla Roostersin joskus mestaruusvuosinaan 7-6 kun pelasivat ilman oikeaa Quuppaa? Voi olla että muistan väärin.

 • Pakko kysyä, mutta kuinka avuton voi ihminen olla? Don Markham Googleen ja ensimmäinen artikkeli. ”He complied 312 victories at highschool level”

 • Ihan sama, ei silti lähelläkään ” ennätys eniten voittoja kahmineena valmentajana”. Mutta sselvästkin kova valmentaja siitä huolimatta..

 • Viikon tauon jälkeen onpahahan tullut jäätävä määrä ideoita kauden, liiton ja lajin pelastamiseen..

 • Vähän suhteellisuuden tajua harrastamiseen:

  Noin 20-30% lapsista/nuorista liikkuu urheiluseuroissa, loput liikkuu omatoimisesti, eli vähintään 70% alle 18v on edelleen urheiluseurojen saavuttamattomissa, joten sitä työsarjaa on ollut ennen koronaa ja sen jälkeenkin.

  Ainoastaan täällä nillittävät näkevät peikkoja harrastajien loppumisesta (ja ehkä märkiä päiväunia) jenkkifudiksessa; kun yksi lopettaa, tilalle tulee toinen. Näin on aina ollut ja tulee olemaan.

 • Kausi on lyhyt ja intensiivinen, ilman mitään rajoituksia Noronen suunnalta. Kuopio panostanee kauteen mielestään riittävästi Petersin johdolla, mutta riittääkö Roostersin kotimaisten taso ilman paniikkinappulaa? Montako kotijenkkiä ikuinen häviäjä Wolverines tuo remmiin, pysyykö Butchers pystyssä ja kuka räksyttää tänä vuonna kovempaa, vai Crocodiles?

 • Roosterssin paniikkinappulan? Voitko vähän avautua.

 • Anna kuopiolaisen länkyttää rauhassa

 • Mitä varten DB tuotiin viime kaudella?

 • Ai se oli paniikkinappula? Paniikki oli ihan muissa joukkueissa. Hyvä kundi vapaana! Ilmankin olis Malja hoidettu himaan kuten nähtiin! Oliko se jotain 100-6?

 • Ok, ei paniikkia, hyvä ettei tuotakaan rahaa käytetty junnupuolelle.

 • Mua kiinnostaa tää ajatus ”rahan käyttämisestä junnupuolelle”. Vedän hatusta summan jonka Roo käytti loppukauden DBhen: 2000e. Mitä ajattelit junnupuolella tehdä 2000ella? Okei, sillä saa muutamat varusteet (epäilen että Roo omistaa näitä omiksi tarpeiksi), sillä voi ostaa muutaman harjoitusavun (donitsit on mitä, pari sataa siivu, patjat vajaan satkun jne) joita myös epäilen Roolla olevan omasta takaa … niin mitä hyödyllistä tuolla rahalla saat jota joko ei jo ole tai ei ole jo ”junnujen selkänahasta” revitty?

  Kahdella tonnilla ei paljoa valmentajia/muita työntekijöitä palkata ja olen käsityksessä että siinä on paikka jossa kaikki joukkueet ovat ongelmissa.

 • Olet oikeasssa. Parempi laittaaa varman mestaruuden tilanteessa rahat DB kuin junnuihin, koska siellä on jo kaikki hyvin.. hetkinen! Taitavat pelata 7-pelleilyä U20?

 • Niin että olisi ollut järkevää ostaa parilla tonnilla junnuja(ko)?

 • Olet oikeassa, ei kannata panostaa junnuihin. Nehän ovat vain lajin tulevaisuus.

 • No jospa kertoisit mitä mielestäsi tuo ”panostaa” junnuihin mielestäsi pitäisi olla, 2000€ edestä, jotain sellaista mitä ei jo jokaisessa seurassa tehdä?

 • Jengillä on ihme käsitys että jos junnuille antaa 2ke, se muuttuu automaattisesti pelaajiksi ja valmentajiksi joista molemmista luultavasti jokaisessa joukkueessa Suomessa on huomattavaa pulaa. Vähäisellä kokemuksellani asian tiimoilta sanoisin ettei se nyt kuitenkaan ole niin.

  Voin tietysti olla väärässä.

 • ”Jengin” kysymys miksi laittaa pari tonnia jenkkiin varman mestaruuden vuotena, seura kuitenkin kertoo toimivansa junnut ja naiset edellä.

 • Ongelma on, että lajin pariin ei ylipäätään saada houkuteltua tarpeeksi nuoria. Ja jos saadaan juunuja, niin monilta loppuu into kun pelejä on tyyliin se kuusi kappaletta kesässä. Kyllä siinä motivaatio loppuu hyvin nopeasti juniorilta, kun treenien ja pelien suhde on mitä on. Olen tämän monen junnun kohdalla omin silmin todennut. Ei siinä 2000€ auta.

 • Totuuden Torvelle ja miksei muille.

  Mainitsit, että pelejä on tyyliin se kuusi kesässä, montako niitä pitäisi olla?
  Ja otitko huomioon luvussasi, että moni pelaa niitä todennäköisesti enemmän, sillä todella monessa seurassa pelataan kahta ikäluokkaa, sitä omaa ja yleensä siitä vanhempaa ikäluokkaa jolloin niitä pelejä tulee enemmän.
  Osittain tuo on pakon sanelemaa, koska niitä junnuja ei vaan ole riittävästi ja siksi samoja pelaajia pitää käyttää kahdessa joukkueessa. Lisäksi junnujen sarjatoiminta oli rakennettu tuon ajatuksen pohjalta, että pelataan niitä kahta ikäluokkaa kerralla. Tälle vuodelle niitä pelejä olisi ilmeisesti tullut joka ikäluokalle enemmän, mutta se jää nyt siinä muodossa tältä kesältä väliin, ensi kesänä sitten, toivottavasti.
  Ja miksei lajin pariin saada houkuteltua tarpeeksi pelaajia oli kyse sitten aikuisista tai varsinkin nuorista? Pelien määrä on varmasti yksi tekijä, mutta voisko vikaa olla myös siinä paikallisessa toiminnassa? Miten niitä pelaajia etsitään/huokutellaan lajin pariin, minkälaista se paikallisen seuran toiminta on ja varsinkin miltä se näyttää ulospäin, entäs se joukkueen toiminta tai sitten joukkueen valmennus, onko valmentajia riittävästi ja onko niiden osaaminen riittävällä tasolla? Erityisesti lajin vaihtajat jääkiekon/jalkapallon puolelta ovat tottuneet siihen, että harjoitukset ovat organisoituja ja niissä on riittävästi valmentajia ja toimintaa ja että treenaamalla kehittyy paremmaksi. Valtakunnan tasollakin riittää työtä näkyvyyden saamisessa ja toiminnan parantamisessa ja muussa sellaisessa.

  Minä en vastauksia tai ratkaisuja tiedä ja enää niitä ei minun tarvikkaan tietää, sillä en ole enää kuin pääsylipunmaksajan roolissa ja tänä kesänä en edes siinä.

  Nyt vaan kehitysehdotuksia kehiin, niin ne jotka asioita oikeasti tekevät saavat varmasti hyviä vinkkejä.

 • Pohjakosketus porvoon facesivustolla. Kaveri editoinu toisen artistin audion oman äänen päälle ja juntit uskoo kaiken :DDDDD

 • Onko kuulunut vielä uutisia liiton päätöksestä pelataanko tätä kautta ja miten pelataan jos pelataan?

 • Yksi ainakin mitä joissain seuroissa on kokeiltu, niin laajamittainen lajiesittely kouluissa 7-9 luokat, sekä lukiot. Jos hartiavoimia riittää, niin soittoa niihin ja varmasti pääsee liikkatunneilla pitämään pieniä esittelyjä joissa sitten oppilaat pääsee kokeilemaan ihan perusasioita.

 • Mietin tässä sellaista, että jos nyt on välivuosi jefusta tulossa, niin olisikohan siinä mahdollisuutta ja motivaatiota uusille joukkueille lähteä mukaan ? Itse kun tuossa kävelin bragun ohi eräs päivä, niin näin vähän alle kymmenen ukkelin joukon treenailemassa jefua vaaleansinimustissa paidoissa, ja löytyi wolvokypärää sekä luultavasti UNC, sekä pari punakypärää ja valmennuspuuhissa näytti toimivan joku tumma rastapäinen aika osaavan näköinen kundi. En niin paljoa tiedä noista äijäliigan joukkueiden väreistä, mutta ei itselläni ainakaan muistunut mieleen mikä joukkue kyseessä?

 • Älä jaksa. Kaikki tietää ettei Bragulla treenaa kukaan.

 • Eiku seurat ota minkäänlaista vastuuta että vaikka ei ohjattuja treenejä ole niin kuitenkin se vastuu pitäisi olla?!? Eikö liitolta tullut just treenilisenssi mikä pitäisi ostaa jos haluaa etätreenata? En usko että nämä kaverukset on tän ostanut!
  Se että alkaa kasamaan jengiä kolmosdivariin näköjää liiga ja divaripelaajista, niin eikö se vie tuota harrastesarjan uskottavuutta pois?

 • Pitihän se taas arvata kun tänne yrittää jotain asiallista kirjoittaa, niin vastaanotto on mitä on. Lähinnä nyt vaan kiinnosti tuo, että onko kyseessä jokin joukkueiden oma pienryhmäharjoittelu näin koronan aikana tietyille pelipaikoille, vaiko onko äijäliigaan tulossa uusia joukkueita. Pelaajia en nimeltä tunnista muutenkaan, enkä nyt niin lähellä ollut että tietäisin vaikka tunnistaisinkin. Onko pk seudun joukkueilla tällaisia pienryhmäharjoituksia ns. salassa?

 • Tuo liiton etäharjoittelulisenssihän on nyt ihan huuhaata! Etkai edes sinä ole niin tyhmä uskoaksesi sen. Mitä tuohon vastuullisuuteen tulee, niin kyllä tuolla velolla melkein päivittäin roosters ukot juoksee formijuoksua rivissä. Lisäksi wolvoilla taisi olla sisävelolla ihan ohjatutkin treenit.

 • Uskon että jos ei sarja läge pyörimään niin luulen että syntyy uusia joukkueita. Ihan vaa sen takia että pääsee kasaamaan omat ”dream teamit”. Tulee suomi-jefusta hauskempaa!

 • Kuka mitää dream teamei haluaa, ku voi mennä pelaamaan ryystersiin joka jo itsessään on dream team!!!

 • Listatkaapa tähän alle kovanluokan kotijenkkejä ketkä on tällä hetkellä maassa, ja veikkauksia mihin signataan jos se sallitaan?

 • Eikös nuo maassa olevat ole jo suurin osa signattu? Johnsonit, pineda, harris, irvin ja ketäs muita näitä nyt olikaan?
  ECG:ssa taisi pari tummaa olla viimekaudella myös?

 • Johnsonit, Harrisit, Irwin ja Thompshon nähty Wolvojen treeneissä.

 • Kuka on Thompson ?

 • Noniin nyt kun hallitus linjannut että urheilusarjat voidaan käynnistää 1.6 alkaen ja samoin ulkoharrastetoiminta 50 henkilön rajalla on ok niin treenit käyntiin kesäkuusta ja sarjat alkamaan heinä- elokuun vaihteessa!

 • Tuoltahan noita uutisia aiheesta löytyy:

  https://www.sajl.fi/

  Täältä löytyy vain HMTT:n uutisia ja paskanjauhantaa.

 • Kappas! Paljon kiitoksia

 • Taitaa olla Jason Thomas? Tosin taitaa olla myös trolli tuo kommentti, kun ei tässä mitään olla treenailtu vähään aikaan.

 • Tää on kova juttu! Ehkäpä tämä kausi vielä pelataan.

 • Toukokuun puolivälissä voidaan aloittaa pelipaikkakohtaiset harjoitukset ja kesäkuun alusta koko joukkueen treeni. Sarja voisi alkaa juhannuksen jälkeen, mutta import-säännöt pitäisi kirjoittaa tälle kaudelle uusiksi. Matseihin tulisi 500:n katsojaraja, joka ei vaikuttaisi käytännössä mihinkään (paitsi ehkä Vaasassa). Vaahteramaljan aikoihin rajoitukset voisivat olla jo ohi. Maajoukkuekin voisi pelata semin Ruotsia vastaan mahdollisesti kauden jälkeen, jos siitä vain päästäisiin yhteisymmärrykseen. EM-finaalikin olisi mahdollinen, jos Ranska ja Italia olisivat saaneet kautensa edes osittain pelattua. Eteläisessä Euroopassa se voitaisiin pelata jopa marraskuussa.

 • Et tainnut snaijata että 500 hengen tapahtumassa on yleisön lisäksi lukemassa mukana pelaajat ja staff.

 • Varmaan jokainen muu ymmärsi AP:n pointin tästä

 • Mitenhän tuon karanteenin kanssa? Pelataan matsi, jonka jälkeen yksi pelaaja saa positiivisen Korona-testin – > kaks jengiä, staff ja yleisö kaks viikkoa karanteenissa. Molemmille jengeille kaks luovutusta ko eivät saa pelata?

 • mitenkäy kesän sarjojen ?!

  ”SAJL:n koko henkilöstö on lomautettuna 1.5. – 29.7.2020 välisen ajan.”

 • Liiton palkatun henkilöstön panos sarojen läpiviemisessä on minimaalinen. Päätökset sarjaohjelmista ym. tehdään sarjapalavereissa ja seurat huolehtivat niiden läpiviemisestä. (Liiton palkatun henkilöstön määräkin on minimaalinen.)

 • Mikä on ylipäänsä palkatun henkiöstön funktio liitossa jos heidän panos sarjoihin eli ydinasiaan on minimaalinen?

 • Panostaa siihen että saavat tukia jotka kattavat pääosan heidän palkoista.

 • Vähäistä on teidän työelämäkokemus. Lomautuksen voi lopettaa ennen määräpäivää tontut.

 • Ei taida tulla kaudesta mitään, jos maks 50 hlö saa kokoontua. Ei pääse edes Roostersin pelipäivän rosteri samaan aikaan paikalle.

 • Mutta katsojat mahtuu ihan hyvin ei sielä sen enempää koskaan olekkaan. Ja pitäähän roostersilla olla sen verran penkilämmittäjiä (maksajia) että kausi voidaan mennä läpi

 • Miksei kauden alkua voi myöhäistää? Elokuu-Lokakuu?
  Tai Heinäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin.
  Junnusarjat taitaa mahtua alle 50 pelaajan ainakin nuoremmissa ikäluokissa ja varmaan alimmat divarit, entä naisten sarjat. Ne heti käyntiin ja ”isojen joukkueiden” kaudet eli 1-divari, Vaahteraliiga jne joissa oikeasti on pelaajia joukkueissa sitten heinäkuussa käyntiin. Tai elokuussa.
  Nythän joukkueet eivät ole päässeet harjoittelemaan ollenkaan, joten varmaan ihan tervetullutta saada kesä-heinäkuu treeniaikaa miesten sarjoihin. 50 hengen treenit riittänee kaikille joukkueille Suomessa.

 • Eikös Vaahterakauden alkua päätetty jo monta viikkoa sitten siirtää alkamaan elokuun alussa?

 • Keskustelun määrästä päätellen katseet on jo siirretty kauteen 2021?

 • Säilyykö rasvanpolttajat vuoden kylmässä?

 • Ei pelata Englannissa tai Saksassakaan tänä vuonna. Paukut van kauteen 2021 Suomessakin.

 • Miksi ihmeessä? Pienryhmissä harjoittelu kuntien ulkoliikuntapaikoilla saa alkaa tänään. 1.6. alkaen on mahdollista treenata koko joukkueella. Lyhennetty kausi käyntiin heinä-elokuussa. En ymmärrä miksi kausi pitäisi skipata jos siihen valtiovalta mahdollisuuden antaa. Aika paljon tulee drop outtia ihan kaikilla tasoilla ja ikäluokissa mikäli tänä vuonna ei pelata. Henkilökohtaisesti itselleni ei tule ikävä jenkkejä, jos sellaisia ei seuroissa tänä vuonna ole. Vähän jotain uutta kun suomipoika pääsee näyttämään.

 • Mutta milloin saa alkaa harjoittelemaan kontaktin kanssa? Sellaista treeniä on ainakin saatava 4-5 viikkoa ennen kuin kausi voi alkaa. Ainakaan vielä ei ole selvää kenellekään, miten ja milloin saa treenata.

 • Viimeksi kuulin, että Saksassa kausi alkaa syyskuussa. Onko tullut uudempaa tietoa?

 • Ei kai Saksassa enää tapella kuin siitä miten German Bowliin sijoitettu 350,000€ ja maksetut lisenssit hoidetaan.
  https://www.sueddeutsche.de/sport/american-football-kontaktloser-kollisionskurs-1.4906770

 • Tämä kausi kannattaisi reilusti unohtaa ja focus vuoteen 2021, on vähän tärkeämpi tuo terveys kuin muutama jenkkifudis tai pesisottelu. Todennäköisesti monet yksittäiset pelaajat tulevat jättämään kauden väliin terveydellisistä syistä. Tämä aiheuttaa vääränlaista valmistautumista kauteen (siis vääristää kilpailua).

 • Sitten ei taida olla Liittoakaan tai ainakaan ketään palkkaa saavaa.

 • …että liitto saa lisenssirahat. Muuta ”järkevää” syytä ei oikein ole tai löydy. JefUMaisterin kanssa täysin samaa mieltä.

 • Jos se nyt ketään lohduttaa, niin ei taida olla kovinkaan monta muutakaan liittoa tai niissä työntekijöitä. Lähes kaikki ovat siis samalla viivalla.

  Ikään kuin jaetaan kortit uudestaan, aloitetaan alusta.

 • Eikös tuo tsekkeihin vihjaa olevansa menossa?

 • But….

 • Millos tulee seuroille ohjeita kesäkuun harjoitteluun? Vai onks noi pienryhmäjutut kans kesäkuulle?

 • Kenen sä odotat ne tekevän?

 • Hallitus? THL? OKT? SAJL?

 • Jos nyt jätettäisiin kausi kokonaan pelaamatta niin ensi kaudella ei paljon 11vs11 pelejä tarvitsekaan sitten ainakaan junnuissa pelata. Junnujen luonto kun on sellainen että kun harrastaminen on liian kauan tauolla niin siihen se loppuu. Ei kaikilla tokikaan, mutta riittävän monella kuitenkin.

 • Höpö löpö. Ei ne junnut mitään idiootteja ole, ymmärtävät kyllä tilanteen ja miksi ei voi/saa lupaa pelata.

 • Ja sen takiahan ei olla saatu viikoittain uutisia nuorten kokoontumisrajoitusten rikkomisista.
  Ei junnut ole idiootteja, mutta joukossa tyhmyys tiivistyy.
  Eikä me junnuiän ohittaneet olla tuossa yhtään sen fiksumpia.

 • Junnupuolella tilanne on jo valmiiksi aika kammottava. Kaksi vaahterajoukkuetta ja yksi muu saa kasaan 11vs11 jengit U20 sarjaa koko maassa.

 • On niitä junnujoukkueita muissakin ikäluokissa. U20 sarja tänä vuonna onkin turnauspohjainen what ever that means ja pelataan miesten sarjojen jälkeen.

  Jo nyt on nähtävissä että joukkuemäärät eri junnusarjoissa on laskussa, luovuttamisia tulee varmasti jos sarjat pelataan kun joukkueet huomaavat että pelaajia kadonnut. Ja se isoin ongelma. Moni kahden lajin pelaaja lopettaa kuten moni lahjakas/ei lahjakas 14-16 vuotias jolla pitkä tauko tarkoittanut sitä että monet muut asiat alkaneet kiinnostamaan. Jos kausi pelataan niin varmasti iso droppi junioreiden lisenssimäärässä kaudesta 2019.

 • On muitakin, lajin lähitulevaisuuden kannalta noi 16-20 Vuotiaat jotka U20 sarjaa pelaa avainasemassa.

 • Nyt alkaa olemaan Wolvoilla puolustuksen frontti kohdillaan Valasti-Nousiainen-Lindholm-Egbudiwe.

 • Olisko liikaa vaadittu, että seurat siistisivät nettisivuilla olevat rosterinsa ajantasaisiksi. Jos tässä aletaan vielä seuraamaan jefua tällä kaudella niin olisi meinaan perkeleen hienoa tietää vähän kokoonpanoista.

 • Katsotaanko ensin ketkä tulee ensi kuussa alkaviin treeneihin?

 • Ollaanko niit nyt tuomas vai ei? Useammalla jengillä peli tulee kyl olemaan ihan hirveetä ilman vahvistuksia, pitääki maksaa et laji pääsee ruutuun.

 • …ensin otteluohjelma…taitaa olla Roosters painoitteinen…

 • Ihan noin mielenkiinosta voitko kertoa millainen on Roosters painoitteinen sarjaohjelma?

 • Roosterssin vieraspelit Helsinki porvoo,kotipelit kaukojengejä vastaan.

 • Eiköhän se kuitenkin mene sen mukaan kuinka jälkimmäinen puolisko sarjaohjelmasta olisi normaalisti mennyt.

 • Niin että olisi parempi ettei viimekauden menestys näy joukkueen sarjaohjelmassa? Roolle kaksi kotipeliä ja vieraspelit Kuopioon, Vaasaan ja Seinäjoelle?

 • Eiks viime kauden top3 vois pelata vaan himassa niin 4-6 ei varmasti nouse haastamaan?

 • Yksinkertaisessa sarjassa tulee Vaahteraliigassa viisi peliä per joukkue, niin oletettavaa on että viimekauden sijat 1 – 3 saavat 3 kotiottelua ja muut 2. Saako Roosters vieraspeleiksi Wolvot ja Porvoon? No varmaan heille kelpais, mut seurathan tuon päättää, enkä ihan tuohon odota muiden seurojen suostuvan. Riippuu varmaan myös vapaista kenttävuoroista, kohtahan tuo nähdään.

 • Miksi on oletettavaa, että viimevuoden sijoitukset vaikuttaa tänä vuonna.Oliko viimevuosi runkosarja ja tämä vuosi pleijarit?No ei todellakaan!

  viime

 • Yleensä kaikissa amatööripalloilusarjoissa edellisen kauden järjestys vaikuttaa seuraavan vuoden sarjoihin. Useimmiten etu menee paremmuus järjestyksessä. Vaahteraliigassa määritettiin ekat kaksi sijaa ja loput runkosarjan perusteella, koska runkosarjan ykkönen ja kakkonen kohtasi Maljassa. Näin mun oletus on että Roostersilla, Steelersillä ja Wolvoilla on kolme kotipeliä, muilla kaksi. No, parin viikon sisällä tuo selviää.

 • Yleensähän seuraavan vuoden ”lohkojako” menee 1,3,5,7 ja 2,4,6,8…..joo tiedän ettei ole noin montaa jengii enää.

 • ”lohkojako” oli ainakin ennen 1,4,5,8 ja 2,3,6,7 siis silloin kun 1,5 kertaista sarjaa pelattiin.

 • Tai mitä jos vaan lukisi suoraan miesten sarjajärjestelmästä, jenkkifudiksessa ei tehdä sarjoja mutu-pohjalta:

  https://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/1a36a04191ea5ac249ffac6e9e6f2724/1590305336/application/pdf/9623515/Miesten%20kilpailujärjestelmä%202020-2022.pdf

 • Korjaus, kyseessä siis miesten kilpailujärjestelmä, vuosille 2020-2022.

  Etusivulta näkee, että hyväksytty vuonna 2018, ennustettavaa ja ennalta tiedossa kaikille.

 • Muuten hyvä, mut tänä kesänä joutuu sovittamaan, kun pelataan vain yksinkertainen sarja. Eli ei mee yks-yhteen toi dokumentti.

 • Villi arvaus: dokkaria käytetään soveltuvin osin, esim kun pelaan puolikas sarja, käytetään otteluohjelman ensimmäistä kierrosta. Tosin tähän tietysti päälle seurojen esteet esim. kenttien suhteen joudutaan kierroksen pelejä muuttamaan.

 • Sarjaohjelmaan voitaisi sovittaa esimerkiksi vierasottelujen kilometrimäärää.Kyllä jonkinlainen sopivuus saataisiin tällälailla.Ettei mene juuri kuten tuossa aikaisemmin sanottiin. Eli meinaan ettei pohjanmaalta lähdetä 2 kertaa Helsinkiin kerran Porvooseen ja juuri niin ettei esimerkiksi Roosters pelaa vieraspelit Helsingissä ja Porvoossa.

 • Ei noin voi tehdä! Silloin ei jäisi mitään kitistävää Gridironin palstoille…😆

 • Totta helkkarissa edellisen kauden sarjasijoitus merkitsee seuraavaa kautta rakennettessa. Vai olisiko aakkosjärjestys parempi? Ja pääsarjatasolla jos kitistään kilometreistä kannattaa pohtia sarjan vaihtoa.

 • Taitaa olla Euroopassa talvehtivat jenkit arvossaan koronakesänä. Mielenkiintoista nähdä kenet Wolvot saa QB:n paikalle. Cedric kai kuitenkin pelaa WR paikalla.
  http://helsinkiwolverines.com/2020/05/24/will-young-takaisin-wolverines-paitaan/

 • Miten tällä kaudella saataisiin kilometrejä tasattua ja sijoitus huomioitua?

 • ”Sarjaohjelmaan voitaisi sovittaa esimerkiksi vierasottelujen kilometrimäärää.Kyllä jonkinlainen sopivuus saataisiin tällälailla.Ettei mene juuri kuten tuossa aikaisemmin sanottiin. Eli meinaan ettei pohjanmaalta lähdetä 2 kertaa Helsinkiin kerran Porvooseen ja juuri niin ettei esimerkiksi Roosters pelaa vieraspelit Helsingissä ja Porvoossa”

  Ja tilannehan muuttuu ratkaisevasti jos pohjanmaalta lähdetäänkin helsingin sijaan kuopioon, matkana lähes identtinen.
  Homma nyt vaan on niin et puolet liigajengeistä on pääkaupunkiseudulta, joten väkisin joku tuosta kolmikosta hyötyy kilometreissä.
  Niinkuin jm kirjoitti niin kaikki perustuu kilpailujärjestelmään, joka on tehty pari vuotta sitten, silloin en kuullu kenenkään valittavan asiasta.
  Tän vuoden ohjelma on tehty, deal with it tai painukaa divariin ja hyvää rovaniemen matkaa.

 • Roosters: Kadmiry
  Steelers: Peters
  Wolverines: ?
  Crocodiles: ?
  Royals: ?
  Butchers: ?

 • Kilpailujärjestelmä joka tehtiin pari vuotta sitten etkä kuullu kenenkään valittavan….hetkinen….kaksinkertainen sarja—>vieraspelien kilometrin tasan kaikilla—>yksinkertainen sarja….???…..Herää puufillari!!!

 • Niinkö ne kilometrit menee tasan?

 • Ei sarjajärjestelmää ole tehty ajatuksella ”kilometrit menee tasan”.

 • Mulle on jäänyt epäselväksi, kummasta toi kilometrivollotus kuuluu, Vaasasta vaiko Seinäjoelta. Kuopiosta ei ainakaan. Spekuloidaanpas tätä hiukkasen.

 • Ja kuka sanoo et se kuuluu pohjanmaalta.

 • Ei oo tehtykkään,mut ei nyt mennä normaalilla sarjajärjestelmällä.Ei voi olettaa että kaikkien sponsorit on ilomielin mukana ”koronasarjassa” .Varat taitaa olla kaikilla yhtä vähissä,niin miksei vois olla tolla kilometritaulukolla otteluohjelma.Ja meneehän kilometrit ainakin vastustajan kanssa tasan kaksinkertaisessa sarjassa.

 • Palkkakatto olis toinen yhtä hyvä idis kuin kilometrisarjaohjelma.

 • Sarjajärjestelmät on tehty jo 20 vuotta sitten, ja niihin on hyvin vähän muutoksia tehty. Pohjanmaalla on totuttu matkustamaan aina, joten tuskin se valitus sieltä tulee. On ihan selvää, että joku hiukan kokee sarjaohjelman huonommaksi omalle joukkueelleen ja ehkä toivoo saavansa sympatiia siitä täälä avautumalla.
  Jos kustannuksista on kyse, yhden koti/vierasottelun merkitys on aika pieni kokonaisuudessa. Isompi säästö olisi saatu rajoittamalla ulkomaalaiset minimiin.

 • Kuopio vieraissa 3 kertaa ja kaikki pelit yli 4 h takana.

 • Eikö Kuopio saa sijoituksensa johdosta 3 kotipeliä samoin kuin Roo ja Wol? Ja siis 2 reissupeliä.

 • Miksi kärkikolmikon pitäisi saada kolme kotiottelua, mihin tälläinen perustuu.
  Minne liigakaupunkiin kuopiosta matkustaa alle 4h?

 • @Jeesus: Sitä kutsutaan rankingiksi poikaseni.

 • Taitaa marina tulla savosta, kun näitä lukee. Menikö kaikki rahat importteihin ja nyt pitäs vielä lähteä maantielle 3 kertaa. Tiukilla mennään.

 • Sawossa taitaa olla liigan kovin marinakeisari, joten saatat olla oikeassa…

 • …toi meriitti menee kyllä stadin punaisille.

 • Eikös viime kaudella kaikki joukkueet pelanneet 6 vierasottelua? Nyt 3 vierasottelua on liikaa?

 • Ei kolme ole kenelleekään liikaa. Mutta se tunne, kun toiselle tulee vain kaksi. Se on liikaa.

 • Ja vieraspelien lukumäärästä niinkään, mutta ne kilometrit, jos niitä mitenkään saisi viilattua niin että itsellä niitä ei olisi lainkaan, tai ainakin niin että PK-seudun joukkueet matkustaa eniten, tai ainakin enemmän kuin muut.

 • Koska kotonariski Uudellamaalla on edelleen 20 kertainen muuhun maahan verrattuna voisi Uudenmaan liigajoukkueet pelata pelinsä vaikka Pohjois-Karjalassa, jossa epidemiariski pienin.

 • Rajat kiinni ja Uudenmaan joukkueet pois sarjoista.

 • Eli sun ainoa vaihto ehto siihen et Roosters ei voita tänäkin vuonna on et rajat kiinni. Ei se niitä estä, kaikki teko syyt on jo nähty tässä viime vuosina!

 • Kun selvästi suurin osa epidemian tartunnoista on Uudellamaalla, niin suljetaan se alue pois. Turvallisuus edellä!

 • @No Influenssa A-version tartuntoja on kolminkertaisesti tällä kaudella koronaan verrattuna ja siihen kuolleita melkein tuplat koronaan nähden tänä kriisiaikana, niin miten on sen turvallisuushakuisuuden kanssa? Jos nämä poikkeustoimenpiteet ovat toimineet koronaan, niin niin ovat toimineet samalla myös influenssa-A:n kanssa. Olisikohan meitä kusetettu? Hirveät kuolinlukemat muualla… Niiden tilastojen taustoja ruoditaan varmaan paljonkin jälkikäteen ja herää vielä enemmän kysymyksiä. Nyt on aika ryhdistäytyä ja palata normaaliin elämään.

 • No, kun ihmisen päähän mahtuu vain yksi joukkohysterian aihe kerralla.
  Ennen koronaa se oli ilmaston muutos, nyt se on korona.

 • Välillä tankkaukset kehiin
  1. Roosters – taso riittää ilman jenkkejä.
  2. Steelers – ei voittoa edes tynkäkauden panostuksella.
  3. Crocodiles – Powell jos tulee maahan niin riittää mitaliin tynkäkaudella.
  4. Wolverines – Sekavaa menoa mutta pleijjareihin.
  5. Royals – Säästövuosi.
  6. Butchers – Katse kohti 2021.

 • @Filebacker,: influenssa A-viruksen tartuntoja on 30.9.2019-30.5.2020 yhteensä 10217 kpl. Koronatartuntoja vahvistettu 31.5 tilanteen mukaan 6826 kpl. Jos ihmiset ottaisivat paremmalla kattavuudella jokavuotisen influenssarokotuksen, olisi influenssatapauksia vähemmän.

  Mutta huomionarvoista on, että iso osa influenssaan kuolleista itse asiassa kuolee taudin jölkitauteihin, joista vaikea keuhkokuume on yleisin. Korona taas aiheuttaa kuoleman ihan itse, kun elintoiminnot kärsivät ja lopulta pettävät.

  Mutta kanna koronan suhteen foliohattua rauhassa….

 • Tämä ei ole koronaväittelyn alusta, mutta kun kutsuit foliohatuksi, niin taidat sitten itse olla maskinaama. B-tyypin viruksia oli yli 2000 eli influenssaa yli 12000. Eikä virus tapa vaan kehon oman immuunijärjestelmän ylireagointi. Eikä influenssarokotukset ole toimineet ja itse asiassa lääketeollisuudesta vapaat huippuimmunologit ovat esittäneet epäilyjä, että influenssarokotteet ovat altistaneet koronavirukset fataaliin viimeiseen vaiheeseen. Mutta pelkää ihan rauhassa, jos se helpottaa. Ps. jefukypärän facemask on itse asiassa turvallisempi käyttäjälleen kuin vaikka kirurgiset sellaiset. Tartunnan ehkäisyssä ja immuunijärjestelmän mahdollisuuksien lisäämisessä keuhkoja pitää tuulettaa. Tiivis maski vain haittaa. Mutta tämä oli tässä. Harkkarit ja kypärä päähän facemaskilla ja kentälle kaikki.

 • Ei tarvi enää arvuutella. Sarjaohjelman löytää tuolta
  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2020

 • Roostersin Hakala kertoo, että pelaavat kauden suomalaisella joukkueella. Tuo on iso uutinen.

 • Tässähän jo toivoo oikeasti sarjojen alkamista, että täällä olevat kaikentietäjät saavat suunnattua energiansa ja tarmonsa taas kokonaan pelkkään jenkkifutikseen. Niitä spekulaatioita on oikeasti huvittavampi lukea, kuin näitä epidemiologeja täällä.

 • Kuten aiemmin todettu, Kuopiota vietiin otteluiden osalta 6-0. Ei ollut kalakukon pojat hereillä.

 • Missä Hakala tuollaista sanoo?

 • sivulla

 • Ei ole tottunut siihen että sieltä kannattaa mitään etsiä :)

 • Miten niin vietiin tuo järjestelmä miten nuo ottelut on tehty on ollut käytössä vuosia ja sen vaihtaminen vaatii isomman kokouksen. Paskaa tuuria tai olisitte voittaneet yhden ottelun enemmän ;)

 • Kohta saadaan taas halailla niin kentällä, kentän laidalla ja katsomoissakin. Voidaan näyttää muille ettei tätä lajia ”heinänuha” haittaa. Ei muuta kun harttarit niskaan, kypärä päähän ja menoksi!

 • Pitäisikö Kuopioon järjestää kolehti, jotta rahat riittäisi kolmannen kotiottelun puuttumisen takia vielä pallonkantajaan? Roosters sentään jätti jenkit pois ja panostaa junnuihin. Niille ei voi Savolaiset taas hävitä, eihän…….?

 • Viime kauden loppusijoitukset 2019 ja suluissa kotiotteluiden määrä tällä kaudella
  1. Roo (3)
  2. Ste (2)
  3. Wol (3)
  4. Cro (3)
  5. Roy (2)
  6. But (2)

  Kertokaa nyt joku joka tietää että miten toiseksi sijoitettu Steelers sai vain yhden kotimatsin ja miksi Crocot sai kolme? Joten olisin kuvitellut että kolme kotimatsia olisi annettu kolmelle viime kaudella parhaiten sijoittuneelle.

 • Liiton ilmoitti ettei muita vaihtoehtoja harkita kuin normaalin runkosarjan ensimmäinen tai toinen kierros. Valitsematta jäänyt vaihtoehto olisi varmaankin ollut kilometrien kannalta tasapuolisempi, mutta päättäjät päättivät näin. Steelers saa helposti kotiedun pleijjareihin, niin tilanne tasoittuu. Ellei niin katseet ensi kauteen.

 • Kirjoitusvirhe tuossa yllä, eli Kuopiolla tietysti kaksi kotimatsia.

 • Kadmiry ja Peters varmoja. Keitä muilla? Onko veikkauksia?

 • Kerro hyt ensin 1Miksi toiseksi sijottuneella pitäisi olla enemmän kotiotteluita kuin nelosella?

 • Eiköhän noi puuttuvat QB:t löydy jo perutuista Ranskan, Italian ja UK:n sarjoista. Siltä osin kun olivat Euroopassa koronan lukittaessa rajat ja kiinnostavampia ottajia ei löydy Saksasta tai Itävallasta.

 • Kuka oikeasti uskoo siihen skenaarioon, että seurat tankkaavat Euroopasta vapaaksi jääneitä pelaajia rostereihinsa. Koko kevään on myyty lippiksiä T-paitoja ja rannekkeita siihen tahtiin, että kassakirstut pullottavat ja odottelevat investointikohteitaan – tai sitten ei. Itse uskon, että 1-divarissa pelaa tulevalla kaudella enemmän jenkkipelinrakentajia kuin liigassa.

 • Eiköhän sieltä amerikkalaiset pelinrakentajat löydy kaikista jokkueista pois lukien Roosters & Royals.

 • Roo:n rosteri päivitetty, amerikanavut pois, Karri keskushyökkääjäksi:

  https://www.helsinkiroosters.com/list/joukkue-2020/

 • Hienoa Roosters. Saman voisi tehdä muutkin. Jos nyt jollain nostettaisiin fiiliksiä ja tunnelmaa että saataisiin spekuloitua. Please päivittäkää rosterit Steelers, Wolverines, Crocot, Royals ja Butchers.

 • Vahvalta vaikuttaa Roon rosteri. Ainoat kysymysmerkit on Miron targetit nyt kun Agude ja Connette puuttuu sekä LB-osasto.

 • Niillä joukkueilla jotka ottaa ulkomaalaisia kestää tietenkin enemmän että saadaan selvyyttä kulkemisiin ja pelataanko esimerkiksi Saksassa vai ei.

 • Meinaatko? Vai äänestikö sen puolesta ettei pelata aikaisemmin ja samalla 8 joukkuetta ilmoitti ettei pelaa ollenkaan.

 • Eikös Royalsillakin ole amerikkalainen QB?

 • Tikulla silmään.

 • 1divisioonasta jokainen joukkue paitsi ecg ehti jo julkaista pelinrakentajansa (oletettavasti kuitenkin bredbacka) ja näillä näkymin 4/6 joukkuetta pelaa amerikkalaisilla pelinrakentajilla. tilanne voi vähän elää jos yhdysvalloista ei pystytä/haluta vallitsevan tilanteen ja tynkäsarjan takia tuomaan sovittuja pelaajia. tai no tämä koskee kai vain tamperetta, muiden joukkueiden amerikkalaisetkin pelinrakentajat asuvat suomessa.

 • Vaikee kuvitella et Tampere lennättäisi Cottonin tässä tilanteessa

 • En usko, että kukaan lennättää USA:sta yhtäkään pelaajaa Suomeen tulevalle kaudelle. Euroopassa asuvia voi tulla (wol. Young) mutta jenkeistä ei tulla. Itse uskon että liigassa Peters tulee olemaan ainoa jenkkiheittäjä. Cede on wolvoilla mutta taitaa jatkaa rissuna kun olkapää pipi.

 • Osaako joku tietävämpi täyttämään näitä tietoja ja etenkin ihan arvattuja kohtia:
  Liiga
  Roosters: Miro
  Steelers: Peters
  Wolverines: Cedric (?)
  Royals: importti vai ehkä Byman?
  Crocodiles: Williams signed, mutta ei näy uusimmassa rosterissa eli eivät ehkä tuo
  Butchers: Ei tietoa, (huhuja Jabarista joka kuitenkin sopimuksessa Rovaniemelle)

  1div
  Eagles: Nesi
  Bears: Watkins
  Tampere: Cotton listoilla, mutta jos ei tuoda suomeen niin kuka?
  UNC: Rojo
  Rovaniemi: Jabari tai Pineda
  ECG: Bredbacka ?

  onko tietäjillä näihin lisäyksiä tai korjauksia? Todennäköistä on että ameriikoista ei ketään joko pystytä tuomaan tai sitten ei haluta tuoda. eli itse uskoisin et mm cotton ja williams ei ehkä pelaa suomessa tällä kaudella

 • Kyllä jenkkejä tulee, uskokaa pois.

 • Ja jenkeistä asti

 • Mitäs luulette, missä fransmannit pelaavat elokuussa. Kotonaan eivät ainakaan.

 • Ei ne pelaa yhtään missään, eikä pelaa italiaanotkaan. Ei varmaan ruottalaisetkaan.

 • Eikä ehkä Suomalaisetkaan.

 • tulee mistään jenkeistä yhtäkään pelaajaa tälle kaudelle… Tuskin tulee edes Euroopasta… Ja syy on koronarajoitukset jotka ovat edelleen vahvoja eikä turhia riskejä tai turhaa matkustamista tulla sallimaan.

  Rajusti tippuu ykkösen ja Vaahteran taso tälle kaudelle kun monet joukkueet ovat nojanneet niin vahvasti tuontipelaajiin. Varsinkin linjoissa. Varmaankin Saints olisi voinut ihan hyvin osallistua liigaan ja Bouncers ykköseen tämmöisellä tynkäkaudella jossa kustannukset ovat pienet ja taso surkea…

 • Joillain tuontipelaajiin vahvasti turvautuneilla joukkueilla varmasti taso laskee, mutta kaikilla ei. Jos hyviä puolia tästä hakee niin nyt vahvan kotimaisen rungon joukkueet on vahvoilla.
  En usko, että esimerkiksi Roostersin taso laskee huomattavasti, toki muutaman importin verran. eikä edes Steelersin niin paljoa, koska avainpelaajia jo suomessa kuten Peters, Wolverinesillä myös asiat varmaan hyvin jos Cedric pystyy pelaamaan qb.
  Divisioonan kärjellä sama asia. Eaglesilla kova suomalainen runko ja taso varmaan samaa luokkaa kuin viime vuonna. Porilla myös usa-qb ympäri vuoden maassa. UNC vahvistunut varmaankin viime vuodesta ihan pelkästään Rojon takia. Eli en allekirjottaisi että taso niin oleellisesti huonompi kuin yo. kirjoittaja antaa ymmärtää. Tottakai jonkin verran yleisesti ottaen se on huonompi,sitä ei varmaan kannata lähteä kiistämään jos ja kun usea importti jää tuomatta.

 • Onko hallitus jo päättänyt, että Suomen rajat avataan 15.6. alkaen? Ja pääseekö tänne kaikkialta ilman hyvää syytä? Jefun peluu ei taida olla hirveän pätevä syy.

 • Huhujen mukaan Jabarin&Irvinin sopparit purettu rovaniemeltä

 • Sama se kenen kanssa työsopimus on ja kuinka pitkään.

 • Face ilmoitti että 2 v sitten hehkutettiin Martin Weinbergiä, jolle tuli offer mm. Floridasta. Kaveri ei ollut mennyt lukioon vaan amikseen eikä ollut tarpeeksi englannin kursseja tms ja joutui tästä syystä menemään jucoon. Jos sitten ilmeisesti sieltäkin tuli maitojunalla kotiin. Whatta hell happened? En halua kääntää veistä haavassa mutta ei ollut ensimmäinen vastaava ceissi. Pitäisikö kavereiden jatkossa oppia ettei sama toistu.

 • Eiköhän tätäkin lajia mennä terveys edellä!!!

 • Jos opinnot ei suju, ei peliaikaa tule. Kyse on kuitenkin yliopistosta.

 • Olisiko ollut juurikin tuo englanninkielen taito, tai sen puute?

 • Turhaa vinoilla Veinbergille. vaikka ura ei auennutkaan. Hän ainakin lähti yrittämään, sen sijaan että notkuis täällä palstoilla vittuilemassa muille.

 • Vaikea ymmärtää v’********i. Mutta tässä on tämän lajin (ja monen muunkin) ongelma: tiedotus.

  Ei kait se olisi ollut keneltäkään pois kertoa paluun syyt versus yrittää unohtaa koko reissu. Olisi vältytty tältäkin kommentoinnilta.

 • Jos kyse on kaverin yksityisyyteen tai terveyteen liittyvästä asiasta on tiedotus kiinni henkilön omasta aloitteesta. Klikkilehdistö on sitten oma juttunsa mutta sellaiset eivät ole kiinnostuneita jefupelaajien jutuista.

  Jos asia vaivaa jotain, kannattaa kysyä Veinbergilta itseltään. Löytyy kyllä somesta helposti.

 • Toki näinkin väsyneesti asiaa voi ajatella. Sanna Mariniltakin jokainen voi mennä kysymään henkilökohtaisesti miltä nyt tuntuu.

  Tai sitten lajiliiton tiedotus olisi voinut viedä homman maaliin ja kertoa vaikka yleismaailmallisesti kotiinpaluusta ko. henkilön kommenteilla, jossa ko. henkilö olisi voinut esim. sanoa ettei kommentoi paluuta.

  Yleensä Suomalaiset on sen verran rehtiä jengiä, että jonkinlainen syykin tulee kerrottua, vaikka on kuinka kipeä aihe (ja jos ei ole mistään rikoksesta ole kyse). Eli vähän olisi meidän lajiliiton tiedotuksessa petrattavaa, uutinen se on homman kesken jättäminenkin, kuuluu urheilijan elämään nuo tiedotusvälineet ja aina ei ole mukavia uutisia.

 • Tämä muuten kannattaa muistaa jokaisen junnuvalmentajan tiedottaa jo U13-U15 pelaajille ja eritoten heidän valmentajilleen:

  ”Todistuksia täydennettiin useaan kertaan ja pitkällisen prosessin jälkeen NCAA totesi joulukuun 2018 alussa, että ammattikoulun (vocational schoolin) kurssit eivät täyttäneet akateemisia vaatimuksia. Suomesta ei ole esimerkiksi kukaan ammattikoululaisurheilija saanut divisioona I -tasoista koripallostipendiä USA:n yliopistoihin.”

 • Ehkä kannattaisi kertoa että mitä kannattaa välttää jotta college-ura ei mene persiilleen. Näytä on nyt muutama ja kaikilla ollut ykkösdivarin stipenditarjous. CJ Backlund, Simo Kulmaviita ja Weinberg.

 • Backlundin tapauksesta on aikoinaan kerrottu, ja syynä oli armeijan jälkeen Vaahteraliigassa pelatut pelit, minkä takia ei ollut enää pelivuosia Las Vegasiin jäljellä. Myös Valastilla meni stipendi hilkulle, mutta hän joutui jättämään ensimmäisellä kaudellaan vain pari peliä välistä. NCAA katsoo varusmiespalvelun vedenjakajaksi jonka jälkeen alkaa ”eligibility”-kelpoisuus laskemaan Vaahteraliigassa pelatessa. Taitaa koskea myös I-divaria, eli tasoja missä importeille maksetaan korvausta pelaamisesta. (Tämän luulisi toisn olevan tiedossa, niin monta kertaa aihetta on käsitelty eri yhteyksissä.)
  Kulmaviita taisi valita muistaakseni Baylorin, muttei halunnutkaan mennä liian uskonnollispainoitteiseen yhteisöön. Liekö sitten tosta mielenmuutoksesta johtunut, ettei tie auennut muualle.

 • Huhut Jabarin kariutuneesta Rovaniemen sopimuksesta pitivät paikkansa. Matka jatkuu Hyvinkään ja Rovaniemen kautta lopulta siis Porvooseen. Porvoolle ihan asia, koska pelinrakentaja puuttui. Rovaniemikin vielä ihan hyvissä asemissa Pinedan johtaessa hyökkäystä.

 • Seppo noiden ”tikulla silmään” kommenttiensa kanssa. Luuleeko hän oikeasti että kun kuninkaallisten kirstu on tyhjä, tanssii muutkin Sepon pillin mukaan eikä hanki pelaajia koska hän niin pyytää?

 • Tuskin tässä ole kyseessä mistään muusta kuin että liigaseurat sopi ettei jenkeillä mennä.
  Seppo oli kokouksessa kuulemma sanonut että tikulla silmään sitten sitä joka menee.
  Olihan jo mennytkin pitkä tovi ettei Seppoa oltu mainittu täällä.

 • Yhdessäkään kokouksessa ei ole sovittu tai edes keskusteltu ilman jenkkejä pelaamisesta.

 • Ei ole ei. mutta jos tiedät tuon tiedon niin tiedät varmasti myös sen että nämä viimeaikaiset sopimukset (young ja harris) rikkovat kyllä sitä mitä ”herrasmiessopimuksella” kokouksessa sovittiin. Eli mielestäni sepon pieni kuittaus on täysin paikallaan.

 • Herrasmiessopimusta ei todellakaan tehty, ainostaan puhuttiin ettei seuralla joka tuo importteja ole varaa valittaa maksuista liiton suuntaan.

  Miten vakituisesti Suomessa asuva Jabari on muutenkaan vastoin mitään sovittua verrattuna esimerkiksi Crocodilesin saksalaiseen linjamieheen, Cutlaniin, Steelersin Petersiin tai hollantilaiseen ja kanadalaiseen tai Roostersin kahteen Saksassa viime kaudella pelanneeseen suomalaiseen rissuun?

 • Young palaa viime vuoden joukkueeseen ja Jabari pelaa suomi-statuksella.
  Aiemmin mainituista Cutlan ja Peters asuvat pysyvästi Suomessa, joten niille olisi varmaan pitänyt sanoa, että te ette saa pelata.

 • Importit seurojen oma valinta, mutta miksi tuhlata yhteisiä rahoja telkkariin tällaisena vuonna? Vai onko sopimus tehty niin huonosti ettei koronalla saa taukoa? Yhtään maksavaa mainostaja ei ole saatu neljään vuoteen, maksetaan siis itse ruudun ”näkyvyydestä” 10,000€ per seura.

 • Huokaus. palaverissa todetiin että nyt jo signatut pelaajat ovat ok. mutta että UUSIA sopimuksia ei tehtäisi ja tuotaisi vaikka koko ranskaa tänne pelaamaan kun siellä ei ole kautta. eli nimenomaan Peters ym. joiden sopimukset oli jo voimassa ja julkaistu ennen covid-19 on täysin ok. eli herrasmiessopimus (jota nyt siis täällä olevien tietäjien mukaan ei koskaan ole ollutkaan ja ilmeisesti mm. Seppo ja muutama muu kenen kanssa olen asiasta keskustellut ovat olleet sitten jossain ihan muussa kokouksessa kun nämä tietäjät) koski UUSIA pelaajasopimuksia. Siitä kyllä itse samaa mieltä, että suomessa asuva suomistatuksella pelaava Jabari ei tätä herrasmiessääntöä edes riko.

 • ”tai Roostersin kahteen Saksassa viime kaudella pelanneeseen suomalaiseen rissuun” ??? Jotain julkaisematonta tietoa???

 • Sulla ei ole hajuakaan mistä puhut. ”Palaverissa todettiin” kahden Pohjanmaalaisen suulla, muut ei kommentoineet mitään. Herrasmiessopimusta ei ole ollut missään vaiheessa. Kuka sellaista on mielestäsi edes tässä vaiheessa rikkonut? Steelers jolla oli jo 6 importtia maassa? Butchers joka signasi Jabarin? Wolvot joka otti Youngin takasin mutta jätti 8 koti-importtia ottamatta? Crocot joilla on Cutlan ja viime kauden saksalainen? Herää.

 • Etänä kokouksissa olleena voin kertoa oman näkemykseni import asiassa Vaahteraliiga kokouksissa. Itse ehdotin huhtikuun kokouksessa, että rajoitetaan importit niin, että USA passilaisia ei oteta pelaamaan. Suomessa ennen 18.3. olleet eu pelaajat saisivat pelata, koska todennäköisesti heillä on muitakin syitä täällä oloon.
  Todennäköisesti QB tilanteet on sen verran hankalia joukkueilla, joten ehdotin, että mennään yhdellä USA passillisella. Näm ehdotukset eivät saaneet kannatusta, vaan näkemys oli, että sääntöjä ei tarvitse muuttaaa, tai herrasmies sopimusta tehdä. Ja nimenomaan sääntöjen muuttamisen hankaluus oli yksi syy, ettei asiaa kovin paljoa edes käsitelty. Sanoin kyllä, että ennen elokuuta alkaa ilmasilta toimia joten kyllä meillä jenkkejä Vaahteraliigassa nähdään, jos ne sallitaan. ”sitä tikulla silmään” sanonta tuli silloin läntisen pohjanmaan edustajalta. Ja ei kannata alkaa selittämään pelaajien liikkkumisen rajoittamis asioista, koska tiedän kyllä ne.

 • Mikähän sinun intressi oli erotella ennen 18/3 maassa olevat passin mukaan kuka saa pelata ja kuka ei? Peters, Harris ja Morovick ei, mutta Cutlan joo.. Notta on.

 • Kausi pelataan varmasti muuten ihan samalla tavalla mutta vain lyhyempänä. Joukkueet kellä on rahaa tuo importteja ihan normaalisti. Ihme kitinää. Ne piirtää kellä on liitua.

 • Ne kellä on liitua….on päiväkotilapsia!!!

 • Voisiko olla syy tuohon päivämäärään se, että Suomen rajat suljettiin tuon jälkeen? Ihan vaan veikkaus.

 • Ja sen vuoksi ennen 18.3. Suomessa olleet jenkit ei saisi pelata mutta eurot saa? Hmm.

 • En ole ollut ko. kokouksissa mutta joko herrasmies oli sovittu ja kaikki liigaseurat sen takana TAI mitään herrasmiessopimusta ei ollut. Minusta kuulostaa jälkimmäiseltä. Ja onko siis ollut herra Suomen ja Pohjanmaan kaikkitietävän kuninkaan omasta toiveesta/vaatimuksesta kyse joka ei ole kuitenkaan sama kuin että asiasta aidosti sovittu seurojen kesken. Mielestäni olisi hyvä ollut että tällainen herrasmiessopimus olisi ollut mutta jos ja kun sitä ei ole, on mielestäni ihan turhaa Sepon tunkea sitä tikkua kenenkään silmään jos omat taskut ovat tyhjät.

 • Jos soppari on ollut olemassa, siitä on varmaan mustaa valkoisella liiton kassakaappiin arkistoidussa kokousmuistiossa. Ellei näin ole, sopimusta ei ole olemassa vaikka kokousedustajat ovat saattaneet keskustelun siten tulkitakin. Olisi kiva saada faktoja isommalle yleisölle. Ei ole kokousedustajaa jolle voisin soitella kun ei ole seuraakaan.

 • Herrasmiessääntö?

 • Ei ole mitään herrasmiessopimusta. Jos omaa kantaa tai yksipuolista julistusta sellaiseksi luulee on lähinnä naivi.

 • Jokainen voi tuoda importteja niin paljon kuin säännöt sallii ja lompakko kestää.
  ei ole muita sopimuksia.

 • ”Olisi kiva saada faktoja isommalle yleisölle.”

  Faktathan on jo olleet tarjolla. Sarja pelataan puolikkaana muutoin voimassa olevia sääntöjä noudattaen. Säännöissä ainakin minun tietojen mukaan on määritelty käytäntö ulkomaalaispelaajien osalta. Sääntö on fakta, muu on opetusministeriä lainaten paskapuhetta.

 • Jääkiekossahan tehtiin herrasmiessääntö ja se meni oikeudessa nurin. Kun kyse on € niin asiat pitää sopia niin, että ne on juridisesti oikein.

 • @Faktat – näin juuri on uutisoitu, mutta faktaa mistään herrasmies(oletettu)sopimuksista ei ole mainittu sanallakaan. Paitsi tietysti osan vaahteraliigajoukkeiden edustajien toimesta. Eli ilmeisesti jotain keskustelua on asiasta ollut mutta virallista päätöstä ei ole olemassa. Mitään sopimuksia ei siis ole olemassa vaikka niihin väkisinkin viitataan, varsinkin tiettyjen henkilöiden toimesta.

 • Minähän en sopimuksia liigajoukkueiden kanssa tee. Ja jos kuvittelette niiden sellaisiin muutenkaan kykenevän, niin se on kuvitelmaa vaan.

 • Herrasmiessopimuksen nimi on syystäkin herrasmiessopimus, eli tästä ei ole ns. mustaa valkoisella ja toisin sanottuna se ei olisi herrasmiessopimus, jos siitä olisi kirjoitettu esim. pöytäkirjaan.
  Tällaiset herrasmiessopimukset, jotka rajoittavat EU:n alueelta tuotavia pelaajia ovat juridisesti kiellettyjä, ja se nähtiin myös tässä SM-liigan Jokerit -casessa. Jenkeistä tuotaviin pelaajiin rajoitukset eivät vaikuta, vaan niistä voidaan liiton säännöissä sopia ihan vapaasti.
  Siinä teille hieman faktaa, jotka haluatte nähdä ”mustaa valkoisella” herrasmiessopimuksista…

 • Kun mitään sopimusta ei edes yritetty. Pari joukkuetta toi kantansa julki ja muut oli hiljaa.

 • On nää velikultia nää Spedet. Liigan kokouksessa on paikalla 6 seuran edustaja ja lajipäälikkö (6+1=7). Tällä palstalla jo kolme oman väittämänsä mukaan paikalla ollutta referoi kokouksen ja keskustelujen sisältöä nimimerkeillä. Olkaa nyt vittu miehiä ja jos noin pienen porukan keskustelua täällä avaatte, tehkää se omalla nimellä tai lopettakaa valitus.

  Nyt on 50 päivää sarjan alkuun. Ruvetaan nyt vaikka öyhöttämään siitä, kuka vie kannun kukonpojilta ja lopetetaan lasten lorut ja piirileikki.

 • Sanoi hän urheasti nimimerkillä.

 • Maassa maan tavalla. Toivottavasti liigan seuraavassa palaverissa nämä rohkelikot, jotka tällä foorumilla ovat reteitä, ovat yhtä reteitä siellä missä pitää ollakin. On eri asia heittää täällä skeidaa muun virran mukana mielipiteenä, kuin referoida pienen piirin kokouksen ilmeisestikin luottamuksellista keskustelua.

 • Vie…

 • Brahenkenttää. Saakohan sinne päästää edes viittäsataa katsojaa…

  https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006537551.html

 • Mattingly Wolvojen valmentajaksi. Voisi nuokin päivittää nettirosterinsa ajantasaiseksi. Coach lista vanhentunut ja varmaan pelaajatkin. Antakaa nyt wolvot ja muut meille fiilisteltävää että sadaan kauden spekkaukset vauhtiin.

 • Erikoinen ratkaisu. Onko Wolvoissa treenattu mitään talven aikana ja jos on niin miten paljon se menee hukkaam kun 1,5 kk ennen kauden alkua keksitäänkin hommata uusi valmentaja? Ei siinä mitään, Mattingly teki hyvää jälkeä Sjoella, ajoitus vaan outo.

 • Menikös Wolvojen valmennusruletti nyt näin tämän offarin aikana. Korjatkaa jos olen missannut jotain:

  Phase one: Syksyllä ilmoitetaan, että Vilkko valmennuspäälliköksi. Ville Ferm toimii hyökkäyksen päävalmentajana ja Vilkko puolustuksen päävalmentaja.

  Phase two: Vilkko päävalmentaja ilman erillistä ilmoitusta, toimiii samalla puolustuksen koordinaattorina. Jan Österlund toimii hyökkäyksen koordinaattorina yhdessä pelinrakentaja Morovicin kanssa.

  Phase three: Vilkko pääsee keskittymään pelkästään puolustukseen, Mattingly nimetään päävalmentajaksi viikko ennen juhannusta ja tulee vetämään hyökkäystä yhdessä Kari Leivojan kanssa.

  Onhan tuossa yhteen talveen ja kevääseen ihan mukavasti toimintaa.

 • Niin sanotusti pakka ihan sekaisin.

 • Eli siis jos ensimmäinen suunnitelma ei mennyt maaliin, ei saa toimintaa kehittää. Ymmärrän katkeruuden kylläkin. Toiset kai luuli että koronan aikana ei saa toimintaa kehittää ja kun peli aukeaa, plörähtää pöksyihin.

  Wolvojen plan A hajosi, kun kotijenkkipakka ei saanut entisen kaltaisia vapauksia ja Leippis päätti lähteä. Nyt organisaatio on korjannut tilannetta kuten pitääkin ja se kertoo ihan muusta kuin pakan sekavuudesta.

 • ”Wolvojen plan A hajosi, kun kotijenkkipakka ei saanut entisen kaltaisia vapauksia ja Leippis päätti lähteä. Nyt organisaatio on korjannut tilannetta kuten pitääkin ja se kertoo ihan muusta kuin pakan sekavuudesta.”

  Eli kotijenkkipakka johtaa peliä taas?

 • Mattingly on hyvää organisoimaan, mutta en usko että riittää auktoriteetti Wolvoissa vielä.

 • Hyvinpä olet perillä tilanteesta. Bravo!

 • Saa kehittää, ei siinä mitään. Mutta eikö tuo Leippis nyt kuitenkin ole mukana, ainakin viimeisen viestin perusteella, mitä seura on antanut ulos?

 • Taitaa Leivoja olla pienessä roolissaan helmikuun uutinen. Joko Robertin siirto ja RJ jatko on julkaistu?

 • Minulla on sellainen maku, että Ro ja Ste ottaa kauden tosissaan ja muitten katse on jo ensi vuodessa

 • Taidatpa olla väärässa.

 • Sitten joku voisi kertoa miksi Roy tekee fysiikka valmennusta nyt ja lihakset kasvaa kuukaudessa ja samalla kun punttia nostelee oppii taktiset kuviot ja miten pelata yhteen

 • Roy on vastuullinen porukka joka ottaa rajoitukset tosissaan. Kannattaa lukea juttu heidän nettisivuilta niin ymmärrät ehkä taustat paremmin.

 • Ruotsissa on tilanne koronan suhteen yksi huonoimmista koko maailmassa suhteutettuna väkilukuun. Tuleehan vaasaan sieltäkin pelaajia niin en nyt ymmärrä missä se vastuullisuus on? Ja btw tulkoon pelaaja mistä tulee, 2 vkoa karanteenissa ja harkkoihin, sillä siitä pääsee.

 • Paljon suurempi riski tuoda ruotsalaisia kuin suurimmasta osasta Jenkkilää pelaajia.

 • millos saadaan divarin aikataulut selville ?!

 • Kakkosdivisioonan aikatauluja on jo nähtävillä.

 • Mutta ei suurelle yleisölle?

 • Niitä ei varmaankaan ole tarkoitettu suuren yleisön nähtäväksi, koska ovat keskeneräisiä. Ja lopullisuudestakaan en osaa sanoa mitään. Mutta suuri yleisö (johon lasken itseni, koska en ole ikinä toiminut missään muussa roolissa kuin maksavana katsojana) sen löytää jos osaa etsiä Sajl:n sivuilta.
  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=9&kausi=2020

 • löytynee varmaan jossain välissä tuolta:

  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=2&kausi=2020

 • Sagne ja Kyei menossa seinäjoelle. Havulehto luvannut maksaa sellasta palkkaa että heikompia hirvittäis

 • BS, eiköhän ne mene Roohon missä on MJ QB, hyökkäyksen koordinaattori ja WR coach..

 • Kiitos tästä. Itse ne tänne löytänyt sajl.fi sivuilta tai sitten en vaan osaa klikata oikeasta kohtaa.

  ”Niitä ei varmaankaan ole tarkoitettu suuren yleisön nähtäväksi, koska ovat keskeneräisiä. Ja lopullisuudestakaan en osaa sanoa mitään. Mutta suuri yleisö (johon lasken itseni, koska en ole ikinä toiminut missään muussa roolissa kuin maksavana katsojana) sen löytää jos osaa etsiä Sajl:n sivuilta.
  http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=9&kausi=2020

 • Suoraa linkkiähän ei ole vielä SAJL:n sivuilla. Ohje: Menet vaan haluamasi sarjan otteluohjelman sivulle ja jos siellä on vielä viimevuotinen ohjelma, vaihdat osoiteriviltä vuosiluvuksi 2020.

 • Uimamaisterillekin linkki liiton tuedotteeseen, jossa linkki aikatauluun. Uskaltaisin olettaa, että atk-taidot riittävät pariin hiiren klikkaukseen.
  https://www.sajl.fi/?x167512=22476015

 • Onko kellään tietoo aikooko Ahmala päivittää rosteriaan. Lähtien valmentajalistasta taitaa olla töitä tehtäväksi.

 • Hauskaa Juhannusta ja onnittelut jo tässä vaiheessa Steelerisille ensimmäisestä Vaahteramaljasta!

 • Minäkin onnittelen myös jo tässä vaiheessa……tosin nää onnittelut on kymmeniä vuosia etuajassa…

 • Wolverines, eikä muista ole edes haastetta.

 • No kertokaa niitä huhuja. On tää passiivista kaikilta. Jotain vipinää pitäisi saada ihmisiin ja spekkausta kehiin. QB:t edelleen arvoituksia neljältä liigajoukkueelta – pitääkö Roostersin hermot – onko Kuopion Peters heittokunnossa – montako olutpulloa Butchers on myynyt – miten niin Wolvoilta huhuja – eikä Crocot oikeasti avaa ilmasiltaa tämä vuonna . . .

 • Wolvoille jenkki QB. Crocoille Powell. Steelers voittaa.

 • Kautta ei pelata!!!!

 • Kerro ihmeessä lisää

 • Mitä haluat tietää?

 • Tietoo, jos tämä on oikea nimesi, millä perusteella kautta ei pelattaisi?

 • Trollien kanssa ei kannata jankata. Juuri sitä tuo vaan haluaa. Näitä persläpiä aina riittää.

 • Perusteluna on eräs corona-virus.

 • Korona on ollutta ja mennyttä!
  Kuopio hankki tuontipelaajan. Turha kuluttaa rahojaan tynkäkauteen, Roo vie kuitenkin!

 • Tänään tuli taas synkkiä uutisia, että matkustus USA:sta ja EU:n kielletään. Synkkiä uutisia tuli ja aiemmin kun viisumeja ei saanut. Uskaltaako nousta lentokoneeseen, jos ei tiedä minne ja kauan päätyy?

 • Nyt on ostajan markkinat ja pelaajia saa halvalla koska he haluavat pelata. Suomi on turvallinen maa eikä koronaa juurikaan enää ole. Lopettakaa vinkuminen. Tästä tulee vielä hyvä kausi.

 • Onko tullut nukuttua kielioppitunneilla? Viestistäsi ei saa mitään järkevää irti. No ilmeisesti synkkiä uutisia piisaa…

 • Jenkkejä ei nähdä

 • USAn matkustuskielto on euroopasta ja muualta USAan. Toisinpäin rajoitukset ei liene enään niin kovat, vaikka ehkä pitäisi.

 • Jenkit tulevat Suomeen töihin koska joukkueet maksaa palkkaa. Karanteenin kautta onnistuu maahantulo.

 • Kautta ei pelata!!!

 • Jos ei jenkkejä nähdä, niin toivottavasti nähdään edes etelävaltiolaisia…

 • No niin Steelers sai puolustukseen tulevan taklaustilaston voittajan. Puntti rupee jo tutisee muilla.

 • Nojaa… Testitulokset kun katsoo niin ei nyt mikään yyber atleetti mutta vahvistus paperiseen puolustukseen varmasti.
  https://www.cfl.ca/combine/2020-cfl-global-combine-bristol/

  Eikö Zeqiri pelannut Vaasassa muutama vuosi sitten? Pesi testeissä raskaampana Kingin vissiin kaikessa.

 • Taklaustilastossa pärjää kyllä, kun oma hyökkäys ei saa peliaikaa (3 ja ulos)

 • HMTT mukaan Kuopiossa on jo jenkki bäkki. Onko se tuo Carswell minkä uutisoivat talvella vai onko tää joku uusi Saksasta hommattu.

  https://steelers.fi/tag/lamar-carswell/

 • Chris Forcier seuraa Mattinglyä Saksasta

 • Alkaa kuviot selkiytymään.

 • Jos nyt oikein ymmärsin niin Steelersin importit on tälle kaudelle Carswell, King Radji, Fileccia, Kaczocha, Peters ja sitten näitä ketkä on jo Suomessa olleet aikaisemmin.

 • Varman tietona voidaan jo sanoa, että Wolverines Blue luovuttaa kakkosen pleijarit!

 • Onko Kuopiolla suomalaisia pelaajia?

 • Onko palstan älyllinen taso painunut niin alas, että keskustellaan onko kuopiolaiset suomalaisia…..

 • No, keskustelua ovatko savolaiset suomalaisia on käyty pitkään monilla foorumeilla. Tosin ilman tieteellistä lopputulosta. Ei siis mikään palstan älyllisentason mittari. 😆

 • Pohjanmaalaiset ainoat, joilta puuttuu kunnon kuupat? Toisaalta kun katsoo heidän rostereitaan, niin tuskin pelinrakentajista olisi ollut mitään hyötyä.

 • Pohjanmaalla on herrasmiessopimus. Ja onhan korjausliikkeitä tehty ennenkin ekan pelin jälkeen.

 • Viiden pelin runkosarjassa ei ole aikaa säätämiselle. Mielenkiintoista nähdä kuka on neljäs playoff-joukkue Rrostersin, Steelersin ja Wolvojen ohella

 • Ei koske näköjään karanteeni kaikkia kun importit treenaa heti joukkueen mukana…

 • Oletko kuullut yksityisten lääkäriasemien maksullisista koronatesteistä? Jos et, käyppä vilkaisemassa ja mieti millainen karanteeni olisi paikallaan jos tulos on negatiivinen.

 • Ei ne missään testissä ole käyneet.

 • koronaviruksen itämisaika 1-14vrk eli vaikka testi olisi negatiivinen silti tulee olla kaksi viikkoa karanteenissa.

 • Ylen aluetoimituksista Pohjanmaa on hyvin seurannut myös jefua. Ikävä kyllä ei kuitenkaan ylittänyt YLE:n urheilutoimituksen uutiskynnystä.

 • Nyt kun lehdistö tuli puheeksi niin mikä siinä on että Iltalehden uutiskynnystä ei sitten ylitäkkään mikään muu jefuun liittyvä kuin negatiiviset asiat!?

 • Iltapäivälehdet ovat tyyliltään enemmän valtakunnallisesti kohua aiheuttavien uutisten perässä.

 • Jos täälläkään ei saada keskustelua aikaan pelaajauutisista, niin mitä luulette paljonko asiat kiinnostavat suurta yleisöä? Omasta mielestä Roostersille saattaa tehdä pikkasen tiukkaa mahtua Maljaan pelaamaan suomiporukalla, sen verran Kuopio ja Wolvot ovat satsanneet.

 • Se että sanoo pelaavansa suomiporukalla ei vielä tarkoita että tulee niin tekemään.
  Toivottavaa se kuitenkin olisi.

 • Paljonkos ne Wolvot on siihen OLään pistänyt paukkuja? Se on ihan yksi lysti vaikka siellä.llis Brady viskomassa palloa, Roostersin DL pers nusasee sen kuupan pystyyn, jos niiden taso on viime vuoden luokkaa.

 • ”Vaahteraliigan alkuun 33 päivää. Käy kurkistamassa Royalsin verkkosivuilta miten kuninkaan miehet valmistautuvat päävalmentaja Thomasin johdolla tulevaan tiiviiseen kauteen”

  Ja sitten kun menet lukemaan päävalmentajan mietteitä, äänessä on GM Evwaraye. Tietysti hyvä että uutisoidaan, mutta Royals taitaa olla Sepon vanki, vai toisinpäin?

 • Suuret ne on sinunkin murheet. Kelaappa läpi viestisi tälle palstalle ja pohdi oletko kirjoittanut yhtään positiivissävytteistä viestiä tähän mennessä. Laji ei tarvitse lisää vollottajia.

 • Kelasin ja pohdin. Ilokseni ne eivät poikkea valtalinjasta. Samoin kuin ei sinunkaan viestisi.

 • Voimia sulle JefUMaisterI. Positiivisuuden kautta vai miten se meni.

 • Jaksan kyllä ja toivon helteiden jatkuvan. Mites siellä, tarvitsetko nitroja?

 • Ainakin se ero viime kauteen ettei kukaan Roostersin boksista saa Volvo-kuuppaa kiinni.

 • Toi Lehtosen siirto Pohjanmaalle on kyllä aika kova veto.
  Siksi varmaan nousi jopa uutisiin

 • Lehtosen siirto Pohjanmaalle nousi paikallisessa mediassa esille vain ja ainoastaan sen takia, että Crocot olivat aktiivisia ja toimittivat medialle materiaalin. Jenkkifutiksen medianäkymättömyyden ainoa syy ei ole media itse, vaan lajipoppoon oma toiminta tai nimenomaan se, että ei vaan viitsitä olla aktiivisia.

  Onnittelut Crocoille hyvästä signauksesta ja itse hankitusta ulkisuudesta

 • ” vain ja ainoastaan sen takia, että Crocot olivat aktiivisia”

  Noin voisi luulla. Kuitenkin pitkälti kysymys on siitä mikä toimituksia/toimittajia kiinnostaa. Pohjanmaan YLE on kiinnostunut jesfusta. Jos aihe ei kiinnosta, niin juttuja ei tule vaikka kuinka lähettäisi tiedotteita median suuntaan. Enkä nyt tarkoita että seurojen pitäisi tyytyä tilanteeseen ja olla tekemättä mitään. Parempi on lähettää vaikka kiusallakin tietoa eteenpäin kun on jotain asiallista tiedotettavaa. Kaikki siirrot eivät välttämättä ole yhtä mielenkiintoisia kuin Veikka Lehtosen siirtyminen Seinäjoelle, eikä sekään ylittänyt YLE:n urheilutoimituksen julkaisurimaa.

  Eli juttujen julkaisu ei ole kiinni ”vain ja ainoastaan” jonkun seuran aktiivisuudesta (vaikka sitä tarvitaan), vaan siihen tavitaan aina myös julkaisijan mielenkiinto aiheeseen.

  Kiitos YLE Pohjanmaa ja muut jefusta kiinnostuneet toimitukset/toimittajat.

 • ”…Eli juttujen julkaisu ei ole kiinni “vain ja ainoastaan” jonkun seuran aktiivisuudesta…”

  Kyllä on ja käytännössä 100%. Jos seura ei tee työtään (=tiedote medialle) ei yksikään media kirjoita pelaajasiirrosta. Piste.

 • ”Kyllä on ja käytännössä 100%. Jos seura ei tee työtään (=tiedote medialle) ei yksikään media kirjoita pelaajasiirrosta. Piste.”

  Ikävä kyllä media ei ole julkaisuautomaatti, mikä julkaisee kaikki sinne lähetetyt tiedotteet, tai tekisi juttuja niiden pohjalta.

 • Lajiliitolla on ollut ja on edelleen palkattuna henkilö, jonka tittelissä lukee ”Viestintäpäällikkö”.

  Voisi kuvitella, että hänen tehtäviinsä kuuluisi myös ”myydä” lajia toimittajille eli suorittaa ns. lobbausta urheilutoimittajien suuntaan, tai näin ainakin toivoisin asian olevan.

  Jos tämänkaltaista lajimarkkinointia ei tehdä toimittajien suuntaan lajiliiton viestintäpäällikön toimesta, niin kenenkä sitten?

  Joku osaa varmaankin kertoa paremmin miten kuvio toimii?

 • Lajiliiton viestintäpäällikkö on vaihtunut tiuhaan ja nytkin hommiin tuli lomautusten johdosta iso katkos. Voin kuvitella, että fokus on tämän tynkä kauden osalta aivan must-have prioriteetin asioiden hoidossa, ja ensi vuonna päästään vasta eteen päin.

 • Ei taida toimia konsepti jossa päällikkö jolla ei ole yhtään alaista…työt jää tekemättä.😀
  duunareita tarvitaan…

 • ”Voisi kuvitella, että hänen tehtäviinsä kuuluisi myös “myydä” lajia toimittajille”

  Tiedätkö vai luuletko vaan ettei hän tuota yritä tehdä?

 • Ei taida enää riittää että toimittajia kiinnostaa vaan pitäisi kiinnostaa myös yleisöä, mediassa mitataan nykyään klikkauksia ja jos joku laji ei niitä tuo niin tehdään niistä jotka tuovat.

 • Aika hankala klikata olemattomia jefujuttuja…

 • …täällä olevat ’asiantuntijat” ole samoja ,jotka ristiriitaisesti sanoo että, laji ei saa lehdistössä näkyvyyttä tarpeeksi,mutta ei me silti haluta ,että pelit näkyy Ruutu-palvelussa…

 • Kyllä täällä olevien asiantuntijoiden panos koko lajin käyttöön taidettaisiin parhaiten saada Veikkauksen pelien kautta. Sellaista on tietämyksen taso.

 • Voidaan laittaa asiat samalla viivalle maksamalla esimerkiksi 10 toimittajalle 10,000€ kaudessa, alkaisi varmaan näkyvyyttä tulemaan. Sitä kautta vois jopa jokunen sponssikin innostua, kun taas Ruutuun ei sponsseja ole saatu.

 • ”- Voisi kuvitella, että hänen tehtäviinsä kuuluisi myös “myydä” lajia toimittajille”

  – Tiedätkö vai luuletko vaan ettei hän tuota yritä tehdä?”

  Olisit lukenut viestin loppuun asti ja sen jälkeen laskenut kymmeneen, niin seuraavan sisäistämisellä on edes mahdollisuus:

  ”- Jos tämänkaltaista lajimarkkinointia ei tehdä toimittajien suuntaan lajiliiton viestintäpäällikön toimesta, niin kenenkä sitten?

  – Joku osaa varmaankin kertoa paremmin miten kuvio toimii?”

  Vittuilun lisäksi tuli myös oikeita vastauksia ja todennäköisesti näin jo toimitaan. Hyvä niin!

  Nyt vaan jokainen kantamaan oma osaaminen lajille, itselläni se on Ruutu+ sekä pääsylippujen ostaminen. Vai onko nämäkin lajille vahingollista?

 • Miksi otat raha-asiat esille kun kysymys on näkyvyydestä?…Sinä olet just sellainen v..un pelle jonka juuri tuolla mainitsin.Haluat näkyvyyttä mutta et halua näkyä….

 • Lottovoiton haluais ilman että laittaa rahaa siihen kiinni saati että jättäis sen sisään!

 • Sori jätkät että meni yks juttu vähän laajemmalle ku normaalisti. Kyllä ensviikolla jo menee huonommin taas.

 • miksi junnupelejä ei pelata nyt , kun muut sarjat ei ole vielä alkanut ?? onko se sitten kivempi pelata syksyllä räntä sateessa niitä ??!!

 • Kun on treenannut vähän niin loukkaantumisia tulee enemmän. Sinähän valkkuna tiedät vastuusi!

 • varmaan siitä samasta syystä miksei aikuisten pelejä pelata nyt.

 • kiitos kaiken kattavasta vastauksesta urpo !!

 • Kovin on vähäisiä räntäsateet olleet viime syksyinä, ja varsinkin lokakuu on ollut suorastaan hyviä peli-ilmoja.

 • Loppujen lopuksi varsin mielenkiintoinen kausi tulossa, jos siihen ei suhtaudu otsa rypyssä. Se, että Suomessa ylipäätänsä pelataan, on jo iso juttu. Liigassa Kuopio ja Wolvot uskovat selvästi mahdollisuuksiinsa, kun taas Pohjanmaalla katseet on jo suunnattu seuraavaan kauteen. Se saattaa hyvinkin kasvaa hedelmää silloin. Porvoo on jossain puolivälissä, mutta taloudellisesti säästävät hekin tulevaa varten. Roosters on sitten ihan oma juttunsa. Voi olla, ettei punainen ole koskaan ollut enemmän ennakkosuosikki, kuin tällä kaudella. Ja heidän valintansa pelata vain suomalaisilla lienee ainoa tapa saada haastetta. Jotenkin kuitenkin tuntuu siltä, että jossain muhii yllätys. Ei yksikään joukkue voita ikuisesti. Jos esimerkiksi Kuopio panee ihan parastaan ja fortuna on sinne päin kallellaan, niin mikä ettei. Roosters voisi silti tähytä ensi kauteen Euroopan haaste mielessään kokematta epäonnistuneensa. Ja miksei Wolvotkin, vaikka se olisi jo suurempi yllätys. Kyllä tästä vielä hyvä tulee.

 • Olisiko aika alkaa spekuloida ensi kauden voimasuhteita.. Qb tilanne? Rissut? Backit? Puolustus kokonaisuudessaan? Spessut? Ens kaudella voidaan nöhdä isojakin ylläreitä. Karu toruushan on se, että Kadmiryn unelmakausi oli ainoastaan muutaman huipputargetin sekä äärimmäisen kovan linjan ansiota.. siellä oli Wol ja Ste samoilla viivoilla, mutta linja uupui. Mirolla oli puoli peliä aikaa tehsä päätöksiä linjan ansiosta. Rojo olis kunnossa ollessaan ja vastaavan linjan takana tehnyt todella murhaavaa jälkeä. Wol näyttää kovinkin siltä, että panostetaan tähän JA ensi kauteen puheiden mukaan. Aika kovia jätkiä on hyökkäyksen ja puolustuksen puolella.uutama vahvistus vielä niin saadaan kukot ja kalasellaiset helisemään. Muilla tuskin on tänäkään vuonna hirveästi saumoja. Jabari ei yksin Porvoota kärkeen nosta. Vaasasta ei mitään hajua, mutta tosiaan Kuopio ja Helsingin molemmat jengit taistelevat kynsin ja hampain maljapaikasta. Vahva veikkaus on, että Roon aikakausi on ainakin yhden kaiden kauden ajaksi mennyttä.
  1. Wol
  2. Ste
  3. Roo
  4. But
  5. Roy

  Spessut on aina olleet lähellä sydäntä, koska antaa niin puolustukselle kuin hyökkäyksellekkin onnistuessaan huippu asetelmia kentällä. Wolvoilla vahva kokonaisuus kuin myös Roolla, steelersillä ailahtelua, palautuksia lukuun ottamatta, ollut vuosia jo. Toki Peters on aina nostanut profiiliaan huonoissa kenttäasetelmissa. Wol Forcier tulee olemaan kiva tekijä. Lisäksi Young oli jo viime kaudella yksi parhaista all around pelaajista. Ja jos näiden kanssa (haastattelu) on tehty jo ensi kaiden kattava diili, niin veikkaan, että Wolvoilla alkaa uusi aikakausi myös vaahterassa. Korjatkaa jos olen väärässä.

 • Pahoittelut kirjoitusvirheistä jo etukäteen :D

 • Minne jätit listalta Seinäjoen?

 • Taitaa jäädä Wolvojen puolustuksen dreamteam toteutumatta koronapelon takia. Harmi.

 • Taloudellinen ”säästäminenhän” ei ole millään seuralla mahdollista kun eivät ole osakeyhtiöitä. RY päätteiset seurat joutuvat laittamaan tilin sileäksi tilikauden loppuun mennessä. Voittoa tavoittelematon…

 • Ei pidä paikkaansa, urbaani legenda.

  Tilinpäätöksessä voi tehdä varauksia seuraavalle vuodelle, vrt. esim. työntekijät ry:ssä; meinaat että tilikauden lopussa esim. 31.12. maksetaan palkkoja pari kuukautta etukäteen?

 • Voiton tavoittelu ja maksuvalmius on kaksi ihan eri asiaa

 • No juu puolihuolimattomasti kommentoitu;

  Tilejä ei tarvitse laittaa ”sileäksi” vuoden loppuun mennessä.

 • Nappas Sagnen ja Kyein, haastavat ilmeisesti ainakin Kuopion tosissaan mutta riittääkö silti kukkoja vastaan

 • Hyökkäys kyllä pistää roon puolustuksen tiukille, mutta puolustus tulee ottamaan osumaa ja isosti punakoneelta.

 • Vilkko hoitaa sen puolen kyllä, trust me

 • Eli tulee ottamaan osumaa….

 • Vesterinen West Virginiaan. Toivotaan onnea ja menestystä ja että tulisi muutakin otsikoita kuin nämä stipendiuutiset.

 • Toivoisi että liiton uutisessa saataisiin edes osavaltio oikein. Ei lähde Virginiaan kuten jo koulun nimestä voisi päätellä.

 • Kaikki jotka vollottaa ja vinkuu jefun näkyvyydestä lehdissä ja mediassa voisi käydä tänään tykkäämässä ja jakamassa edes kertaalleen jotain päivän jefu-uutista itkun ja vikinän sijaan.

 • …Kuten yllä kirjoitetaan. Kun juttuja jaetaan ja luetaan niin mediassakin saatetaan herätä.

 • Kuopio ja Wolvot maljassa. Tulee hyvä ja tekee mannaa suomalaiselle futikselle.

 • …Linjat käy kuumana vielä tovin… keskiviikkona ollaan viisaampia.

 • Viime kauden jälkeen en usko volvoihin maljassa ennenkuin ne ovat siellä.

 • Viime vuoden Wolvot kaatoi isot egot ja munaton valmennus, niin varmaan tänäkin vuonna.

 • Uskooko joku oikeasti että Roosters pelaa 100% kotimaan miehillä. Huutonurua ….

 • No onhan niillä jo skotti hyökkäyksenlinjassa…

 • Tällä palstalla Sagnen ja Miki Zein Roosters-sopimusta pidettiin varmana juttua..

 • Tämän vuoden mestaruus on ihan vitsi. Vasta ensi vuonna pelataan taas oikeasta mestaruudesta ja sen vie Roosters.

 • Minnun yks kaveri sano et niitten piti varmasti mennä Porvooseen

 • ehkä Roo, koska se on liitto, tietää ettei sarjaa tulla pelaamaan ja nauraa partaansa kun muut jengit heittää rahaa hukkaan ja tuo tänne palkkasotureita..

 • Kyllä se asenne tuo mestaruuksia. Steelersin menestys johtuu siitä ja nyt Wolvoilta rupeaa löytymään sitä. Asenne on sitä, että treenataan 3 kertaa viikossa ja menestys tulee sitten itsestään.

 • Tällaisen alkuvuoden jälkeen mestaruus ja koko sarja tuntuvat helvetisti hienommilta kuin normaalissa tilanteessa. Samalla punnitaan seurojen elinkelpoisuus vaikeimman kautta. Ne menestyvät jotka ovat rakentaneet jutulleen hyvän pohjan. Huhujen mukaan yllättävältä suunnalta oli suurta halua skipata koko sarja. Onneksi mennään näin ja pidetään peukkuja että kaikki sujuu hyvin kuukauden päästä. Totuuden torvi voi mennä vaikka HopLoppiin jos meno kentällä ei mielytä.

 • kaksi rissua Wolvoilta?

  ”Helsinki Wolverinesin tiedotteessa kerrotaan molemmilla laitureilla olevan CFL-optiot sopimuspapereissaan.”

 • Trumpin viisumisulku ei vaikuta Vesterisen lähtöön yliopistokentiille.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006556711.html

 • On muuten sitte ruuhkaa importtien siirroissa Sajln toimistolla.
  Vaahteraliigaan ei pitänyt tulla tänä vuonna ulkonaalaisia.
  Jep jep

 • eipä kaikki ykkösdivarinkaan joukkueet malttaneet olla kiinnittämättä lisää ulkomaalaisia. taisi olla viimeinen kerta kun tällaista herrasmiessopimusta kannattaa edes ottaa kokouksissa puheeksi lol :D

 • Mikä v…tun herrasmiessopimus. Ei sellaista ole ollut olemassakaan muualla kuin Gridironin itkuvirsipalstalla joten lopetetaan mussutus ja tikuilla heittely. Kausi lähestyy ja parhaat pelaavat mestaruudesta kaikilla sarjatasoilla. Säälittäviä reppanoita liikkeellä.

 • on uusimmat siirrot? Onko Sagen ja Kyein jälkeen tullut muita?

 • On tullut ruuhkaksi ilmeisesti asti. SAJL:n faksi laulaa punaisena ja ihan pyytämättä. Huomenna kuullaan varmaan äärimmäisen kilpavarusteluspurtin saldo. Ne jotka puhuvat välivuodesta tai merkityksettömistä mestaruuksista kustaan suohon.

 • Onhan se aika omituista väittää että tän vuoden mestaruus olis jotenki kovempi juttu kuin normivuonna.
  Harjoituskausi katkesi yli kahdeksi kk.ksi, joukkueet eivät saa haluamiansa pelaajia matkustusrajoitusten vuoksi, sekä osa pelaajista joutuu jättämään kauden väliin oman tai läheisen riskiryhmän vuoksi.
  Kyllähän tuuri sekä pinkan paksuus on isommassa roolissa kuin koskaan ennen.

 • Tuuri ja pinkan paksuus ovat toistensa vastakohtia. Pinkan paksuus vaatii kovaa duunia kun taas tuuri on tuuria. Kyläkaupassa nää tosin on yksi yhteen.

 • Rauhaa, en ota kantaa onko Vaahteraliigassa ollut herrasmiessopimusta, mutta sen voin 100% varmuudella sanoa, että 1. divisioonassa on. Sain soiton heti divisioonapalaverin jälkeen siellä olleelta luotettavalta ja selväjärkiseltä ihmiseltä, joka asian kertoi. Tämän jälkeen asiasta myös ilmoitettiin oman joukkueeni sisällä ja tuli ilmoitus, että uusia vahvistuksia ei näin ollen voida tuoda. Eli se joka huutaa, että herrasmiessopimusta ei ollut joko valehtelee, on pihalla tai puhuu asiasta vain Vaahteraliigajoukkueiden kannalta. Täältä luettuna Vaahteraliigapalaverissa on ilmeisesti asiasta keskusteltu, mutta sitä sopimusta ei ole tehty. Divisioonassa siitä keskusteltiin ja jokainen kokouksessa ollut seura sen hyväksyi.

 • Treenataan 3 kertaa viikossa ja menestys tulee itsestään?…Jos treenataan 3 kertaa viikossa….se menestys täytyy tullakin itsestään!!!!…Ei toi mitään treenaamista oo!!!

 • Ok. Avaukseni oli provokatiivinen, mutta mestaruus tällaisena kautena jättää helposti paljon jossiteltavaa, joka taas varjostaa mestaruuden arvoa. Toki se voittajalle maistuu varmasti oikein hyvälle ja niin pitääkin.

 • Katsokaahan kaikki lajin medianäkyvyydestä ja kasvusta ruikuttavat jäärät youtubesta Jesse Pynnösen uusi video, jossa haastattelee Porilaista jefulupausta. Seuraavassa jaksossa ilmeisesti tulossa heidän yhteiset treenit.
  Pynnösellä melkein 20 000 tilaajaa tubekanavallaan. Paljon nuoria. Tuollasilla videoilla, ja ”vaikuttajilla” saadaan lajille näkyvyyttä ja sitäkautta mahdollisia uusia harrastajia, tai jopa seuraajia.
  Pitäisikö sen jatkuvat ”valtamedia ei kirjota jefusta, kun ei lähetetä tiedotteita” vänkäämisen sijaan miettiä seura -ja liittotasolla vaihtoehtoisia tapoja tuoda lajia esille?
  Tosiasiassa, ihminen jota ei amerikkalainen jalkapallo kiinnosta ei myöskään avaa iltalehden tahi helsingin sanomien klikattavaa otsikkoa aiheesta. Väitän että tuo yksittäinen video (tai kaksi videota) Pynnösen tekemänä tuo jalkapalloa esiin enemmän, kuin viimeisten vuosien aikana tehdyt (toki vähäiset) mediauutiset yhteensä.

 • Jaoitko vaiko vaan tykkäsit?

 • Vai on ykkösdivariin muka tehty herrasmiessopimus, anna mun nauraa. Odottakaa ja hämmästykää palstalaiset. Sopimuksia on tehty, lentoja ostettu ja ulkomaalaisia pelaajia tulee Suomeen myös ykköseen.

 • Jesse Pynnösen Olaus-haastattelu on hieno. Ikävä kyllä jenkkifutisgenrelle tyypillisesti vain kolme (3) profiilia on jakanut sen eteenpäin (Facessa). Lajin näkyvyys alkaa kasvaa eksponentiaalisesti, jos me kaikki jakaisimme ton Youtuben + jatkossa kaikki lajipostaukset. Pikku juttu jolla iso vaikutus.

 • Mites tämä punttisaliyrittäjä/somehenkilö PTVatanen? Varmasti voisi olla voimamiehenä kiinnostunut vääntämään vaikka yhdet treenit linjassa, saisi myös loistavan idean hänen videoihinsa. Siitä vaan rohkeat laittaa viestiä ja kysäsemään!

 • Spede. Niin tulee, se on jo fakta. ei sitä kukaan tässä kai ole väittänytkään ettei tulisi. Eikö yllä juuri näin kirjoittaja sanonut että myös 1 divisioonaan on tulossa pelaajia joiden kanssa on sopimus tehty vasta nyt Coronan aikana. eli sekin ”herrasmies”sopimus, mikä siis tehtiin, on heitetty romukoppaan. Naurettavaa et tollaisia sopimuksia edes yritettiin tehdä kun ei niitä kaikki kuitenkaan noudata.

 • Harmi että Pohjanmaa luovutti kauden suhteen, olisi voinut tulla ihan tasainen sarja. Varsinkin Crocojen päätöstä olla pelaamatta kunnolla on vaikea ymmärtää, heillä kun on kolme kotipeliä ja yksi lähialueen vierasottelu.

 • Missäs tämmönen päätös on tehty?

 • Millä perusteella Crocot eivät mielestäsi pelaa kunnolla?

 • Mitähän sekoilet? Odotas pari päivää kun siirtoikkunassa tehdyt siirrot julkaistaan.

 • Etelä-Pohjanmaalla ei ole totuttu luovuttamaan, muuta kuin verta… ;)

 • Sydän on vuotannu verta kun ollaan finaalit hävitty.

 • Ja on voitettukin;)

 • Häviäminen ja luovuttaminen ovat eri asioita…

 • Ahaa, ilmasilta perustettu?

 • Liigatasolla ei leikitä. Kovaa peli Bostonissa… ja Botniassa. Eikä se Vaasankaan veri vapise. Vai miten se Juicen biisissä meni?

 • Sajl:n huomenna julkaisemella listalla tulee olemaan uutisen 60 kansainvälistä siirtoa. Ei taidettukaan mennä puolilla valoilla koronan takia mistään herrasmiehistä puhumattakaan.

 • Jos uutisen lukisi huolella, niin tietäisi että:

  – Huomenna julkaistaan Vaahteraliigan siirrot, EI kaikkia kansainvälisiä 60:tä siirtoa (paitsi jos VL joukkueet ovat kirjanneet 10 ulkomaisen keskiarvolla)

 • Jos edes vähän jaksaisi A) lukea ja B) ajatella, voisi oivaltaa, että siirtoja tapahtuu kahteen suuntaan. Sitten jos luettua ei ymmärrä, on kyse henkilökohtaisesta ongelmasta. Terkkuja vaan nimimerkille ”Siirtoja”

 • Näyttää siltä, että Crocot pelaa maljasta!

 • Vihree iskee!!!!!

 • OHO! …ai ziisus!!!
  Tim takasin suomeen ja Crocoihin!
  Rissu ja RB osastot heittämällä liigan kärkeen. Takakentälle ja linjoihin vielä laatu vahvistuksia.
  Veikka vielä tekemäs tilaa Powellille. Kaveri kun ei ole tilantekijää aikaisemmin paljoa tarvinnut ja nyt on Veikan tasoinen juna siinä.

 • Hieno homma, että Crokotkin tulevat sarjaan tavoitteet korkealla. Kyllä tästä kunnon kausi syntyy ja kuvioissa on monta jännitysmomenttia. Kautta odotellessa katselin eilen Vaahterafinaalin ECG – Trojans vuodelta 1993. Siinä on yhden aikakauden loppu ja uuden alku, kun ns. ”Glory Days” legendat päättelevät uraansa ja uusia, nyt jo legendoina pidettyjä tähtiä, aloittelevat uraansa. Pelin taso on yllättävän korkea huomioiden, että siitä on nyt jo 27 vuotta. Aikakauden fyysisyys näkyy myös pelissä. Tuo vuosi oli myös laman syvintä aikaa; liitolle ja monelle seuralle todella haastavaa. Toisaalta maajoukkueen menestyskausi oli juuri alkanut 1993.
  https://www.youtube.com/watch?v=YT9C8MTZS3g

 • Taitaa kesällä tulla paljon luovutus voittoja. Alueilta missä on paljon koronaa niin tulee pelaajia ja onhan se varma että joku sairastuu ja sitten joukkueellinen jätkiä karanteenissa viikkoja ja automaattisesti ainakin yhden pelin pois joukkueellinen jätkiä. Taitaa pelit ratketa kellä on paras tuuri siiinä että kukaan ei sairastu koronaan.

 • Luovutusvoitto, se on yhdyssana. 😄

 • Tuohon listaan vielä uusina niminä poimitaan Jere saranpää ja veikka lehtonen, niin crokot voidaan kiinnittää rankingissa kärkikolmikkoon.

 • Kenet tiputat sieltä pois?

 • Onko neljän kärki selvillä? Ja sitä kautta kahden alakerta. Vai vieläkö huomisen Sajl listan mukana saadaan viides tai kuudeskin joukkue kärkikahinoihin?

 • Jos Roosters pelaa koko kauden ilman importeja (ok, on siellä yksi eurolinjamies) ja onnistuu silti nostamaan maljaa syyskuussa, voi muissa joukkueissa tulla aika epätoivoinen olo. Jos taas Roo tiputetaan valtaistuimelta, tarjoaa tämä kausi ikään kuin kunniakkaamman tavan luopua kruunusta. Mielenkiintoa tosiaan riittää.

 • Mikäli Roosters voittaa tänäkin vuonna, laji voidaan lopettaa Suomessa. Ei pitäisi olla mitään syitä, miksi täysin suomalainen jengi voittaisi mestaruuden. Ei mitään.

 • Nyt kannattaa tulla kotimaanmatkailua harjoittamaan elokuussa Seinäjoelle. Katsomossa on tunnelmaa ja keskusurheilukentällä tapahtuu. Samalla voi pyörähtää Keskisellä säästämässä ja Ähtärissä Pandoja ihastelemassa. Tai vaikka PowerParkissa. ”Alkaa peellä, loppuu aalla…” ja syyskuussa nähdään Lahes…

 • ”Ei pitäisi olla mitään syitä, miksi täysin suomalainen jengi voittaisi mestaruuden. Ei mitään.”

  Päinvastoin, ei ole olemassa syytä miksi pelkästään suomalaisin voimin ei voi mestaruutta voittaa. Jos noin paljon inhoat suomalaista jefua, niin miksi roikut palstoilla.

 • @totuuden torvi Jos Roosters voittaa pelkästään suomalaisin voimin, niin on aika alkaa nostaa muiden importtien tasoa.

 • Jos Kyei, Sagne, Westerinen, Pajarinen, Linnainmaa ja Salonen olisivat kaikki päätyneet Roostersiin, niin mikä ihme mestaruuden voittaminen ainakaan silloin olisi ollut? Nyt vähän haastavampaa, mutta se on vaan hyvä että peleissä on haastetta.

 • Kuka on Westerinen?

 • Ja Crocotkin pelaa ”suomalaisella” kuupalla.

 • Seinäjokiset on saanut hyvin uutista lehdistölle julkaistavaksi. Paikallis lehdistö tais julkaista Veikankin sopparin. Hyvää tekemistä!
  https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/urheilu/cutlan-johtaa-crocodilesia-pelinrakentajan-paikalta-1.6443412?fbclid=IwAR0jGFzsjsSpcqVdmd9RRIuGncu49A069Rbb45BaHDRFV0LUD0phADKIcd4

 • Kiitos!

 • Olen kuullut nimen Cutlan, mutta en millään saa päähäni minkä tasoinen QB kyseessä:
  a)pyörittää peliä taidokkaasti vai
  b)roiskaisee pitkiä silmät kiinni?

  Kiitos vastauksista ja anteeksi pyyntö kaikille kysymyksestä loukkaantujille.

 • On kokeiltu eri valmentajilla,eri quupilla,useilla importeilla (osa ihan kelvollisiakin),mutta lopputulos on aina sama,niin myös tänävuonna,mikäli sarja pelataan.

 • Kommentoija lajin parissa ilmeisen rookie!

 • Tai sitten ihan vain Vaasalainen :D

 • Seinäjoki ollut kuitenkin 8x maljassa!

 • Joo,ja maljassa pelataan mestaruudesta ja mestarit vaan muistetaan!

 • Muistanet sitten Crocodiles mestaruudenkin

 • Mestarit muistetaan!

 • Jollei kysymyksesi ollut sarkasmia, niin kerrottakoon, että Cutlan on alunperin brittiläinen rissu ja potkaisija. Nyt myös QB.

 • Ei ollut sarkasmia. Eikä ollut tietoa. Nyt on. Kiitos.

 • Julyranking.
  1. Roosters
  2.crocodiles
  3.steelers
  4. Wolvot
  5. Porvoo
  6.unc
  7. ecg
  8. Kotka
  9.nordmen
  10.royals

 • Muuten hyvä arvio, mutta kärkikaksikko toisin päin. Hmm… Vaasa aika alhaalla?

 • Krokot nuin korkealla vaikka niillä ei ole pelinrakentajaa? Kaikki joukkueet ketkä tajuaa laittaa 8 pelaajaa boxiin voittaa. Cutlan on hyvä pelaaja mutta pelissä pelata QB ja pärjätä siinä on ihan eri asia. Näitä on niin monesti nähty. Rankingistä olen muuten aikalailla samaa mieltä.

 • Oletko nähnyt cutlanin pelaavan kuuppaa, vai mistä tiedät ettei osaisi heittää palloa.
  Laittamalla 8 boksiin joutuu pelaamaan miestä Thomasia ja Germanya vastaan laidoilla.

 • Thomas ja Germany on pienin huoli kun Robitaille on kentällä.

 • Wasan QB sitten varmaankin Gwinner Brandon

 • Miten Rovaniemi nuinkin korkealla? Eihän siellä rosterin mukaan ole linjoja juurikaan. Ja Kotkan nostaisin myös korkeammalle, ainakin ECG:n edelle.

 • Royalssin DL listassa Olaus Alinen, totta vai tarua???

 • oisko karhuilla ja kunkuilla farmi?

 • Olaus haluaa pitkälle ja Seppo lähin pätevä kaveri auttamaan, aina no-brainer?

 • Täähän on hauskaa; vetästä järjestys tässä vaiheessa ja vaipua unholaan ensimmäisen kierroksen jälkeen.

  Liiga:
  1. Roosters
  Koska ovat vaan niin paljon muita joukkueita edellä kaikessa mitä tekevät. Tässä on vähän myös sormet ristissä toivomista, sillä jos ja kun R vie maljan tänäkin vuonna, voidaan importtien lennättäminen Suomeen lopettaa ja keskittyä suomalalaisten pelaajien valmentamiseen.
  1.5 Wolverines
  Näyttäisi siltä että nyt on vahvistukset osuneet kohdilleen, sekä importit että suomalaiset huiput. Oletettavasti pelaa Lahdessa Roostersia vastaan ja häviää vain, koska Roosters on kokeneempi.
  3. Crocodiles
  Paperilla kova, mutta Cutlan pelinrakentajana täysi arvoitus. Cutlanin tilalle oikea pelimies niin…
  4. Steelers
  Ostojoukkueilla on taipumus vuosien mittaan hiipua taustalle kun pöhinä pesässä tyyntyy. Niin käy nytkin, eritoten siksi etteivät onnistuneet tuomaan joukkueellista pelaajia Euroopasta.

  1-Divisioona (oli vaikea tehdä arviointia, koska luvattoman p……a on joukkueiden kotisivujen pelaajaluettelot, joillakin rosteri jopa vuodelta 2018:
  1. Unc
  Koska RoJo. Vanha herra osaa vaatia, ja kun vaaditaan niin tulee tulosta. Jos pallo ei jää käsiin ->vaihtoon. Jos linja ei toimi->juoksette lisää treeneissä. UNC:lle näytön paikka, kahdesta tehtiin kolme ja jäljellä on enää vain yksi.
  1.Bears
  Porilaiset on vaan niin hulluja. Ja niillä on Alinen. Itseasiassa kaksi. Pelasivat viime vuonna Mestaruudesta ja pelaavat tänäkin vuonna.
  3.Nordmen
  Lappilaisetkin on hulluja. Mutta ei niin hulluja kuin Porilaiset, joten siksi kolmosia. Pineda on kova.
  3. Saints
  Tampereella on kovia yksilöitä. Jos Tampereella olisi puoletkin Porin hulluudesta tai 3/4 Rovaniemen, ne voittaisi kaiken. Jopa Vaahteramaljan. Mutta jostain syystä ovat vähän pehmeitä. Nääsvillen miehet ja valmennus hoi!!! Enemmän kolinaa, vähemmän mustaa makkaraa.

  Muista joukkueista ei kannata huolehtia kuin sen verran, että hienoa että osallistuitte. Teitäkin tarvitaan näissä sarjoissa.

 • Missä Borgå?

 • Osallistuu ja muita tikulla silmään.

 • 1. Steelers
  Kovaa ja pitkäjänteistä duunia, joka palkitaan Maljalla.
  2. Roosters
  Paras suomalainen pelaajisto, mutta takakenttä ei pärjää Steelersin laitureille ilman jenkkiä.
  3. Wolverines
  Hieman sekavaa meininkiä, mutta pari huippu WR:ää voi tehdä paljonkin joukkueeseen.
  4. Seinäjoki
  Konkari WR ei voi Maljaa QBn paikalla.
  5. Vaasa
  Välivuosi
  6. Porvoo
  Pelaako ne edes?

 • Vaikuttaa faneilta menneen hiukan ohi minkä tason QB Wolverinesilla on. Koska viimeksi Suomessa on nähty pelinrakentaja jolla on yhtään heittoa UCLAn tasoisessa joukkueessa tai pelannut Auburinia ja Floridaa vastaan sekä päässyt kahden NFL joukkueen campeille? Maksan pääsylipun ilomielin kun tällaista tyyppiä saa Vaahterassa katsoa. Jos nopeudesta on mitään jäljellä kolmekymppisenä saa Jabarin näyttämään hitaalta.

 • Jos kaveri on noin hyvä, niin miksi on tahkonnut vain euroopan roskaliigoja?

 • Olihan se Tampereen QB minkä nimeä en enää muista Ravensin leireillä yms ja oli ihan paska. Tais olla 2 vai 3 vuotta sitten

 • Jos Jabarin saa näyttää hitaalta,kannattaa jo haastaa Bolt satasella.

 • Luulenpa, että Forcier on oikeasti hyvä. Pian se nähdään.

 • Koska kaverilla on sitä kuuluista keltasta nestettä noussut päähän ja huolella.

 • Löytyy varmaan muitakin, mutta tossa nyt yks ihan kova kaveri ja kovia jengejä vastaan pelannut https://www.sports-reference.com/cfb/players/brandon-connette-1.html

 • Jabari ei ole juossut lähellekään 4.39. Onneksi pelit ratkaisee ja veikkaan että Jabarin kuuluisat 110% vie Teurastajat pitkästä aikaa finaaliin.

 • Connette on huippukova Euroopassa ja kiistattomat mutta oliko aloittava koskaan jenkeissä?

 • @@@speksit:

  Jos noita tilastoja käy läpi niin Connette on näyttänyt olevan sekä DUKEssa 2013 että Fresnossa alkukauden peleissä aloittavana heittoyritysten määrästä päätellen.

  Sellainen mielikuva jostain hailaitista on jäänyt että olisi DUKEssa pelannut ainakin jossain vaiheessa enemmän wildcat QB:n roolia, mihin viittaisi tuo 14 juoksu td:tä 2013 myöskin hieman enemmän.

 • Sukella taisi olla myös systeemi jossa käytettiin jopa kolmea pelinrakentajaa pitkin peliä.

 • Ainakin yhdessä joukkueessa on pelaaja joka hyppäsi joukkueesta kun siirtolista importeista julkaistiin.Syynä koronapelko.Joo, en kerro pelaajaa,enkä joukkuetta.Ottakaa itse selvää.

 • No wolvojen qblla on 11 heittoa UCLA:ssa, joten siihen nähden Connetten tilastot on heittämällä kovemmat. Ja tämän ei ole tarkoitus dumata etukäteen Chrisiä mutta pelkästään tuon perusteella en nosta miestä tähdeksi.

 • Eikö Forcierin varsinainen ura ollut 1-aa Furmanissa?

 • Se ei pelaa, joka pelkää.

 • Jaxonville NFL minicamp, CFL, NFL Jets camp

 • Aivan,mutta vastuuntuntoa pitää löytyä myös joukkueiden päättäjistä.Ei se korona vielä ohi ole täällä/Euroopassa/maailmalla.Vaikka täällä ensimmäisenä (ehkä)kausi avataankin,niin täytyy muistaa ettei kaikkia Euroopan sarjoja aloiteta vielä pitkään aikaan,osa on peruttu kokonaan.

 • Eikö tämä nyt ole päivänselvää että joukkueet huolehtivat karanteenisäännöistä, kun importit suomeen saapuvat.

 • Kunnes joku neropatti lähtee karanteeninomaisiin olosuhteisiin kyllästyneenä kylille. Ja iskee jonkun Mirjamin tms. Hetken päästä muutama koronassa…

 • Karanteeni on kuitenkin vain suositus kotimaasta riippumatta ja pelaaminen sekä harjoittelu on importtien työ. Tämä tekee asian monimutkaiseksi.

 • Siirtolistalla useampikin importti on puhdas optio. Siirto tehty, mutta maahan pääsy on eri juttu. Turha tota listaa on säikähtää. Totuus tulee olemaan toisen lainen.

 • Crossin siirto on kaikista maukkain, pelaaja tuo osaamisellaan Porvoolle askeleen lisää menestyksen polulla.

 • Jefumaisteri taitaa olla maisteissa, kun jättää viimevuoden mestarin Kotkan pois 1. Divarin kolmen kärjestä.
  Irtisano sano sun itterwebbi.

 • Kuka? Löydy mitään tietoa koko tyypistä.

 • Kuulemma vetäö nfl tason treenejä, vk maksua vastaan. Muutama kovempi nimi ollut hänen johdollaan treeneemassa!

 • ”Jefumaisteri taitaa olla maisteissa”

  No ei JefUMaisterI tietenkään ollut maisteissa, epäkohteliasta on edes epäillä moista.

  Etsimäsi joukkue löytyy viimeisestä kappaleesta, jos jaksoit sinne asti lukea.

  Kiitos ja morjesta pöytään!!!

 • Aika paljon jenkkifutisuutisia esille medioissa. Miksi kukaan ei valita asiasta?

 • ”No ei JefUMaisterI tietenkään ollut maisteissa, epäkohteliasta on edes epäillä moista.”

  Tästähän saa tuota pikaa elokuvasarjan, tässä toinen osa ”JefUMaisterI 2- känni syvenee”

  Ai taivas.

 • Tässä minun omat 5 senttiä näihin arvioihin. Vaahteraliiga 2020:

  1. Roosters. Import count: 1
  Kestomenestyjä on edelleen ranking ykkönen, osittain valmennuksen, osittain erittäin kovan ja koko vuoden yhdessä ollaan suomalaisrungon ansiosta.
  Importteja he eivät tuo, paitsi listoilla on kokoajan ollut yksi britti Matthew Daltrey OL.

  Vahvistuksettomuus ei haittaa puolustusta juurikaan, mutta ainoa mahdollinen ongelma jonka nään on mahdollisesti heittohyökkäys.
  Miro on toki suomen paras pelinrakentaja ja hänen laitahyökkääjät on hyviä, MUTTA sieltä kuitenkin puuttuu ne pelaajat joihin Miro on tottunut 80 prosenttisesti (hatusta vedetty) turvautumaan tiukoissa paikoissa.
  Tämä saattaa olla ison kompastuskivi, muuten niin hyvin rasvatulle koneistolle. RB osasto on Pajarisen myötä on myös huippuluokkaa. Eli jos Roosters saa hyökkäyksen sujumaan samaan tyyliin kuin viime vuonna ilman Conettea ja Agudea ovat he pystäyttämättämiä.
  Puolustus ei importeja kaipaa, ei olisi tarvinnut viime vuonnakaan.

  2. Steelers. Import count: 8
  Tylsää sanoa, mutta omaissa arvioissani kärkikaksikko ei muutu. Steelersin nostaa Seinäjoen ja Wolverinesin edelle suomirunko (ja osittain pelinrakentaja). Peters on hyvä pelipaikallaan ja ympäri vuoden suomessa.
  Suomalainen runko on hyvää tasoa ja joissain pelipaikkaryhmissä, jopa erinomaista. Pienen ongelman näen linebacker ryhmässä jossa on TODElla isot Haydenin ja Eriksonin kokoisent aukot täytettävänä.
  Hayden saattaa olla koko 2000-luvun paras puolustaja jota suomessa on nähty.
  Muut vahvistukset ovat myös hyviä: Thomas Fileccia, Semmie Radji, Kadel King, Arthur Pinheiro, Tommy Kaczocha, Lamar Carswell ja Isaak Marhall ovat kaikki hyviä hankintoja.

  3. Wolverines. Import count: 3 (tässä voi olla pelaajia joita en tiedä, laskuissa mukana Cedric, Forcier ja Young) Hyväksi asian tekee Wolverinesille sen, että Valasti, Sagne, Kyei ja osittain myös Nguyen ovat kaikki sen tason suomalaisia vahvistuksia, että täydentävät tätä listaa käytännössä)

  Moni varmaan pitää Seinäjokea, Helsinkiläisten edellä, mutta omassa arviossani uusi pelinrakentaja Chris Forcier kääntää vaa’an Helsinkiläisille. Forcier, William Young ja sarjan parhaat suomalaiset laitahyökkääjät ovat kova yhdistelmä.
  Tässä arviossani on riskinsä, hyökkäyksen linja voi koitua kohtaloksi, mutta uskon, että pelisuunnitelma saadaan sellaiseksi että tällä linjalla pärjätään.
  Toinen mahdollinen ongelma on puolustus. Sieltä puuttuu vahvistuksia, mutta toisaalta suomalainen runko on saanut treenata koko vuoden (miinus korona-aika) kokonaan yhdessä ja uskon sen olevan nimenomaan tarpeeksi hyvä yksikkö.
  Hyökkäys tulee tekemään paljon pisteitä joka tapauksessa.

  4. Seinäjoki. Import count: 9
  Seinäjoki nosti profiiliaan kesäkuussa todella kovilla hankinnoillaan. Heidän ulkomaalaispelaajat mielestäni ovat jopa astetta kovempia kuin Steelersin vastaavat, mutta Steelers on kuitenkin minun listallani pykälän korkeammalla,
  koska heillä on parempi suomalainen runko JA vaikka arvostankin Cutlania pelaajana, hän on todella hyvä amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, niin hän ei pysty nousemaan Steelersin Seth Petersin tasolle millään.
  Toki hän varmasti omaa pelinrakentaja kokomusta ja se ei ole hänelle täysin vieras pelipaikka, mutta vaahteraliigaan pelinrakentajaksi hyppääminen ei ole helppoa.

  Vahvistukset:
  Christian Powell, RB (USA), Alexander Germany, DB (USA), Nathaniel Robitaille, WR/DB (USA), Jan Leiner, OL (GER), Jonathan Ashton, OL (GB), Wayne Drew, DL (GB), Timothy Thomas, WR (GB), Spencer Cutlan, QB (GB) ja Hadrien Lynda, DB (FRA).

  5. Royals. Import count: 3
  Royalsin kautta tulee myös pitkälti määrittelemään se saavatko he maahan jenkkipelinrakentajan. Minulla ei ole tätä kirjoittaessa tietoa saavatko he Brandon Gwinnerin suomeen.
  Pelaajarunkohan heillä on hyvä, mutta kapea. Vahvistuksina ruotsalaiset Peterson ja Blomgren, jotka molemmat ovat hyviä valintoja. Vaasa on määrätietoisesti ja hyvin treenaava joukkue, mutta mielestäni tänä vuonna taitotaso ei riitä tämän korkeammalle.
  He ovat hyvä joukkue, mutta sieltä puuttuu (mielestäni) ne ison pelien tekijät. Linja on varmasti hyvä, Thomas on varmasti hyvä ja vaativa päävalmentaja, mutta se ns. X-factor puuttuu.

  6. Porvoo. import count: 3
  Porvoo on myös herännyt henkiin kesäkuussa. Tärkeinpänä vahvistuksena on Jabari Harrisin saaminen vahvuuteen, vaikka Harris ei ole 1. divisioonassa mitään uskomattomia tilastoja tehnyt, on hän kuitenkin tärkeä mies pelipaikalleen ja selkeä vahvistus joukkueelle.
  Myös Kotkasta siirtyvä Lehtinen tuo tarvittavaa nopeutta juoksuhyökkäykseen. Puolustus sai tärkeät vahvistukset viime hetkessä Jonesin ja Crossin merkeissä, he tulevat auttamaan kokematonta puolustuksen takakenttää selkeästi.
  Linja tulee olemaan Tennbergin johdolla hyvä niin kuin aina porvoossa on, mutta Butchersilla on aukkoja täytettävänä melkein jokaisella pelipaikalla kuitenkin. Mikään heittopussi he tuskin tulevat olemaan, mutta tässä omassa arviossani tämä viimeinen sija on nyt heidän.
  Joukkueella on talenttia kyllä, kuten all-star Mikko Seppänen ja tuore lisäys kelpo wr Alakoski, mutta omassa arviossani painaa se, että lähes jokainen pelipaikka on kuitenkin vahvistusta vailla ja ohut miehitys, mikä ei kestä loukkaantumisia.

  jälkipuheet, varmasti on virheitä näissä import luvuissa, joku jättänyt saapumatta, jonkun olen unohtanut. Eli pahoittelut jo etukäteen siitä ja älkää pelkästään siihen tarttuko.

  Huomenna seuraa samanlainen listaus 1. divisioona joukkueista. Stay tuned.

 • Kuka on Royalsin uusi-vanha koutsi? John Booker?

 • Niin kuulemma.

 • Kiitos tästä. Hienoa lukea pidempiäkin arvioita ja mielipiteitä ennakoista!

 • Kiitokset hyvästä analyysista, hyviä pointteja. Mielenkiinnolla odotellaan 1-divarin vastaavaa.

 • Spessuhuara is back. Tässä minun arviot 1. divisioonasta 2020

  1. Eagles. Import count: 1 (Wezdenko)
  Näen Eaglesin tilanteen divisioonassa vähän samanlaisena kuin näin Roostersin tilanteen Vaahteraliigassa. Vahvistuksia on vain yksi, Kotkassa asuva DL Kaleb Wezdenko, mutta kasassa on laaja ja hyvä kotimainen rosteri joka on saanut harjoitella yhdessä koko harjoituskauden.
  Riskitkin vähän samat kuin Roostersilla, QB Nesi on suomen parhaita pelinrakentajia (oman rankingin #2), mutta kuten Mirolta, myös häneltä puuttuu laidalta yli 1000 jaardia ja 14 maalia tehnyt vahvistus (Akeem Foster)
  Voi olla, että hyökkäys ei ole enää ihan yhtä tulivoimainen kuin viime vuonna, mutta kokonaisuutena näen Kotkan pojat parhaana joukkueena. Nettisivuilta löytyvistä uusista vahvistuksista nostaisin esiin DL Jääskeläisen, jolta voi varmasti Eagles paidassa odottaa hyvää kautta.
  Mainittavia menetyksiä: RB Lehtinen Porvooseen, joka nostaa paineita pitää RB Ville Hämäläinen ehjänä koko kauden.

  2. Saints. Import count: 2 (?)
  Tampereen import tilanteesta on todella vaikea löytää tarkempaa tietoa. Ray Cotton ja amerikkalainen kovaa iskevä safety (En löydä Saints sivuilta enää uutista, joten nimi jää pimentoon) oli merkattu vahvistuksiksi ennen koronaa, mutta heidän maahan saaminen lienee vaikeaa.
  Saints onkin saannut kiinnitettyä pelinrakentajakseen aikaisemmin Porissa vaikuttaneen QB Nicolas Sandhun, joten saivat hyvä paikkaajan jos kun Cotton ei suomeen tule.
  Hyökkäyksen vahvuus tulee varmasti olemaan Vaahteraliigassa marinoitu hyökkäyksen linja ja vahva juoksupeli Tuukka Lehtosen johdolla. Puolustuksessa tahtipuikkoa heiluttaa kokenut Mikko Aspinen. Rosteri on kokenut jonkin verran menetyksiä Pirkkala Spartansille ja Vaahteraliigajoukkueille, isoimpana menetyksenä tietysti Veikka Lehtosen siirtyminen Seinäjoelle.
  Saints muistuttaa minua joukkueena eilisen arvion Vaasa Royalsista, hyvä joukkue, vahvat linjat, mutta kapea rosteri ja enemmän ns. Diselmoottori. Kuitenkin joukkue on suht hyvin pysynyt kasassa ja ko. joukkue voitti mm. Vaahteraliigan viimeisellä kierroksella Crocodilesin, joten varmasti tulee pärjäämään sarjatasoa alempana.

  3. UNC. Import count: 6 or more (Rojo, Kam Harris, June Robinson, Noam Calvache, Javier Carrasco, Mycel Dallas Nixon ja maybe more)
  UNC on ainoana 1. divisioonajoukkueena parannellut rosteriaan tuontipelaajilla vielä tässä kesän aikana ja joukkue alkaa näyttämään kilpailukykyiseltä.
  Robert Johnson on voittajatyyppi, joka on saanut joukkueen kuin joukkueen mestariehdokkaaksi vuodesta toiseen. UNC:n valmennus on myös kokenut ja hyvä. Heillä on mahdollisuus haastaa itsensä mestariksi asti, jos vahvistukset onnistuvat roolaissaan. Paljon enemmän ns. big play potentiaalia kuin esimerkiksi Tampereella. Johnson ja Harris samalla takakentällä on vaarallinen yhdistelmä.
  Ratkaisevana tulee olemaan miten hyökkäyksen linja ja muut kotimaiset pelaajat pystyvät olemaan Rojon ja muiden importien tukena.

  4. Bears. Import count: 4-5 (Taylor Watkins, Dominic Olney, Pete McMahon, Albert Stepanyan (ja Anthony Black(?)) (Black ehkä loukkantunut, en enää löytänyt uutista Porin sivuilta kyllä)

  Ok, tässä vaiheessa kun rankkaan Porin vasta neljänneksi on aika nostaa kädet ilmaan ja todeta, että näiden 1-4 joukkueiden rankkaaminen on TODELLA vaikeaa. Pori voi voittaa koko sarjan. Mutta niin voi Eagles, UNC ja Saints myös, johonkin järjestykseen nämä on laitettava.
  Älkää loukkaantuko arvioista. Pori näyttäisi saavan kasaan hyvän joukkueen, he menettivät muutamia pelaajiaan Spartansille, jotka viime vuonna pelasivat farmisopimuksen turvin, mutta kompaktin sarjan takia ei farmisopimuksista 2020 ole juurikaan hyötyä.
  Porin runko on kuitenkin edelleen hyvä ja todella ison edun tuo QB Watkinsin asuminen suomessa ympäri vuoden. Joni Kotro on sarjan parhaita puolustajia ja EU vahvistukset Olneyn johdolla pelimiehiä.

  5. Nordmen. Import count: n.8 riippuen monta Luleån ruotsalaista saapuu pelaamaan. (Pineda, Irwin, Nielsen + ruotsalaiset)
  Pohjoisen miehillä on ollut vaihderikas off-season ensimmäisellä 1. divisioona kaudellaan. Kauden alussa julkaistiin ahkerasti pelaajasopimuksia, mutta sitten kaikessa hiljaisuudessa mm. Jabari Harris vaihtoikin joukkuetta Porvooseen.
  Harrisin poisjääminen ei kuitenkaan ole niin iso isku kuin luulisi sillä Rafael Pineda on pelinrakentajana ehdottomasti 1. divisioonaan täysin pätevä. Mies on pelannut pelinrakentajaa Espanjan pääsarjassa ja välillä jopa Vaahteraliigassa. 2. divisioonassa jälki oli hyvää ja etenkin yheistyö maalitykki Alfonso Ikäheimon kanssa on alemmissa sarjoissa toiminut vakuuttavasti.
  Erik Irwin ja Hjalmar Nielsen tulevat olemaan myös isossa roolissa, kenties jopa kahteen suuntaan pelaten. Rovaniemi on ollut kiva piristysruiske 1. divisioonaan ahkeralla sometoiminnalla, Rovaniemellä osataan pelata tätä lajia, mutta hieno kahden kauden voittoputki tulee kyllä katkeamaan nyt tällä tasolla.

  6. ECG. Import count: 0-1
  ECG ei ole importeista uutisoinut, Xavier Andren voi ehkä importiksi laskea, mutta toisaalta hän on asunut suomessa jo niin kauan, että ehkä se olisi väärin ilmaistu jos näin tekisi.
  ECG:n valopilkku tälle kaudelle on Oscar Drocilan saaminen pelinrakentajaksi, jos hänet saadaan pysymään jättiläisissä on hänen ympärilleen hyvä rakentaa joukkuetta tulevaisuudessa.
  1. divisioonassa onkin herkullinen tilanne kolmen yhdysvaltalaisen ja kolmen pätevän kotimaisen pelinrakentajan vetäessä joukkojaan.
  Tämä kausi menee kuitenkin oman arvioni mukaan enemmän jälleenrakentamisessa ja vaikka uskonkin Porvoon tavoin ECG:n haastavan jokaisen sarjansa joukkueen ja pystyvän voittoihinkin, niin Spessuhuaran rankingissa on tällä kertaa tarjolla viimeinen sija.

  jälkipuheet: 1. divisioonan rankkaaminen olikin vaikeampaa kuin aluksi uskoin, sijat 1-4 olivat todella vaikea laittaa järjestykseen lisäksi Rovaniemen ja ECG:n iskukyky voi olla minun arviossani alakanttiin arvioitu (lue arvattu) mutta näillä mennään ja kohtahan nämäkin väitteet joukkueet pääsevät joko näyttämään toteen tai murskaamaan ihan kentällä.

 • Young ulkona, mutta kaksi kovaa tilalle.

  http://helsinkiwolverines.com/2020/07/10/sebastian-gauthier-ja-william-james-liittyvat-wolverinesiin/
  Mutta mikä on tuo ”äkillinen sääntöjen muuttuminen?”

  Eikö vapaa siirto loppunut 30.6 ja oli kaikkien tiedossa jo kuukausia?

 • Viitattaisiinkohan tuossa suojatun pelaajan vaihtamiseen toiseen ja siihen liittyviin koukeroihin.
  Olisikohan siihen tullut muutoksia.
  Muilta osin siirtoajat on ollut tiedossa jo pitkään, joten se ei ole voinut tulla yllätyksenä.

 • Ikävä tilanne Wolvoille, kukahan Youngin tilalle? Claassen tai Siirilä ehkä, mutta liekkö kumpikaan liiga-tasoisia?

 • Tai sitten… ” Pelaajien siirrot Vaahteraliigassa ovat edelleen mahdollisia 14.8. asti. Vapaan siirtoikkunan jälkeen siirtyviä pelaajia rasittaa yhden sarjaottelun karenssi.”

 • Niin nimenomaan, että 30.6 jälkeen kaikille tulee yhden ottelun karenssi, nyt wolverines uutisesta saa sen kuvan, että yhden ottelun karenssi on tullut heille yllätyksenä.
  vapaa siirtyminen (ei karenssia) loppui 30.6. siirtyä vielä saa, mutta nyt tulee se yhden ottelun karenssi.
  Eli wolverinesin lausunnossa ei ole järkeä, elleivät he viittaa tuohon suojatun pelaajan tilalle tuomiseen. senkään avulla he eivät olisi saaneet molempia pelaajia kentälle kyllä ekaan otteluun.

 • Muistelisin että joskus pystyi edustukseen tuomaan pelaajia kakkosjoukkueen karenssin kautta??

 • Wolvoiltahan oli junnumaajoukkueessa muistaakseni samanaikaisesti kolme keskushyökkäjää, Lugora, Ûnal ja Salminen. Luulisi että joku noista alkaisi olla liigavauhtiin kelvollinen. Ketäköhän on Wolvoista joutunut inttiin. Puolustuksessa oli muutama kova junnu jotka jo viime vuonna breikkasivat hyvin ylimmälle sarjatasolle ja jos nyt harjoittelee sotaa niin iso isku.

 • Onks kakkosesta mitään tietoa, et minkälaista sarjaa on odotettavissa?

  https://jkljaguars.fi/kohti-rautamaljaa-katsaus-joukkueisiin/

  Tämän mukaan Jaguaarit nostelee Rautamaljaa syksyllä.

 • ”Sebastian Gauthierin elämänkaari ei ole se tavallisin. Herra päätyi isänsä luo Kaliforniaan ja pelasi siellä koko uransa pallonkantajaa hyökkäyksessä.” minusta on selvää että pelaa RBnä jos muita siirtoja ei tule.

 • Youngin menetys on kyllä iso osuma. Sitä tuotantoa tai uhkaa ei kyllä kotimaiset RBt paikkaa. Siihen on syynsä kun omat nuoret eivät ole kenttää nähneet. Pallo liikkuu eniten QB omien juoksujen sekä akselin Sagne/Kyei kautta.

  Ihan ok lisät puolustukseen jossa kyllä aukkoja riittää jokaisella tasolla. Kumpikaan herroista ei vaan ole jenkkiä.

 • Meinaatko että pojat ei ole jenkin tasoisia? Aika hyvää tulosta tullut Euroopan parhaassa liigassa.

 • Ja muutenkin, eikö voi olla hyvä pelaaja jos ei ole jenkki? Väittäisin kyllä, että voi. Onhan näitä ihan liuta kotimaisiakin!

 • Liign eka kierros on erittäin mielenkiintoinen.
  Roo-stee pitkälle ratkaisee runkkarin ykkösen, R ehkä hienoinen suosikki kotiottelun turvin.
  Ottelun ratkaisee steelersin boksi, jos R.n Juoksu tyrehtyy, pisteet matkaa kuopioon.
  Mutta R hallitsee palloa ja Voittaa 38-35
  Wol-cro w lähtee importtien suhteen vajaalla, mutta torstain kotiottelu tasoittaa peliä.
  Molemmissa jengeissä isoja kysymysmerkjejä, mutta vastaavasti valtavasti taitoa.
  W oline ja lb osasto kentän puolella suurimpina, myöskään ei valmennus vakuuta.
  C kuuppa ja db osasto
  Crokojen dline ja powell takaavat 21-35 voiton.
  But-roy. Porvoo jabarin mitan parempi.

 • @Young
  meinaan, pelkästään fysiikassa häviää reilusti Youngille lähde CFL Combine testit. James jotenkin samalla tasolla kun pelannut jenkeissä YOssa. Toinen kaveri on vain ihminen, varmasti hyvä sellainen mutta ei jenkin tasoinen mitenkään.

  @@Young
  Tottakai voi olla mutta kumpikaan ei erikseen eikä yhteensä korvaa Youngin tasoa eikä vaikutusta otteluihin. Gauthier ei missään maailmassa ole samalla tasolla kuin Young bäckinä muuten olisi ollut GFLssä startterina.

  Mutta eipä tässä hirveän kauaa tarvitse odottaa enää kunnes nähdään livenä.

 • Ootko katsonut filmiä Jamesista vai perustuuko kaikki tietosi miehestä CFL combineen? Itse väittäisin, että James on parempi omalla pelipaikallaan kuin Young omallaan.

 • Mitkä pelit itse olet Jamesilta katsonut?

 • Meinaat siis että Wolvot häviää valmennuksessa Crocodilesille?

 • Tulee muuten jännä kausi kolmikon Ste-Wol-Cro osalta. Yksinkertaisesti joukkueiden on pakko voittaa Royals ja Butchers, eikä todellakaan saa hävitä molempia trion keskinäisiä otteluita. Muutoin välierissä vastaan asettuu Roosters ja kaikki tietää miten siinä käy. Ekan viikon Wol-Cro ottelun häviäjän on siis pakko voittaa Steelers, joka ehkä kuitenkin noista kolmesta se tasapainoisin joukkue. Toisaalta nyt kun mietin, niin Wolvot on kyllä selvästi viime vuotta vahvempia, jolloin molemmat Ste ja Wol olivat lähes tasaväkisiä.

  Kumpi sitten tuon ekan viikon matsin vie, niin aika vaikea sanoa. Crocojen heittopeli ja Wolvojen juoksupeli molemmat aika isoja kyssäreitä. Wolvoilla on liigan kovin/ toisiksi kovin D-linja, Crocoilla taas hyvä takakenttä. Molemmilla liigan parhaimmat laitahyökkääjät, mutta Wolvojen QB parempi. Powell taas liigan paras RB ja Crocoilla parempi OL, vaikkakin molempien O-linjat meh.

  Veikkaan että Wol DL saa painetta Cutlanille ja Crocojen ainut mahis on juoksuttaa Powelia. Tämän takia Crocot laittavat kaksi jenkkiä puolustuksen puolelle. Wolvojen juoksu taas ei lähde minnekkään, mutta peli rullaa pitkillä heitoilla. Wolvot vie lopulta selvin numeroin.

  Ja nyt kun pääsin vauhtiin, niin Wolvot vie myös Steelers-matsin ruotsalaisten saamalla pelata. Steelersin takakenttä on kusessa Wolvojen peluuttaessa Kyeitä, Sagnea, Nguyeniä ja Gautheria yhtä aikaa kentällä, eikä Ste O pärjää millään osa-alueella Wolvojen D:tä vastaan.

  Maljassa Roo vs Wol.

 • Eikö Kyie sun muut ollu aikanaan Tampereella ja kaikki piti olla kusessa niitä vastaan.Ainoo joka oli kusessa oli Saints itse!!!Eli jos kausi pelataan ,mitä en itse usko ,niin pelataan ekana pelit ,ennen kuin mitalit jaetaan.UGH! OLEN PUHUNUT!!

 • Saintsin pass offensehan oli liigan kolmanneksi paras ja olisi ollut vielä parempi, jos Nolan olisi heittänyt enemmän Kyeille ja Laineelle, ja vähemmän vastustajille.

 • Olihan noi Gauthierin testitulokset jäätävän huonot oli se sitten DB tai LB. Satakiloinen jannu, 4 toistoo penkissä ja 5.15s neljällä kympillä. Samaa kauraa löytyy Suomesta.

  https://www.cfl.ca/combine/2020-cfl-global-combine-stockholm

 • Aivan,tätä meinasinkin.Ihan sama keitä on rissuna jos pelinrakentaja viskoo palloa vastustajalle.Turha wolwojen qb:tä on vielä hehkutta kun ei tiedetä kelle se viskoo palloo.

 • Miten suojatut pelaajat toimii tänä vuonna jos wol ei saanut Youngin tilalle tulevaa kaveria ilman karenssia? Molemmat ruotsalaiset ei tietenkään pitäisi saada pelata mutta eikö toisen pitäisi olla pelikelpoinen jos tulee suojatun pelaajan tilalle?

 • Voin olla väärässä, mutta muistaakseni suojaus astuu voimaan vasta, kun pelaaja on pelannut yhden pelin. Näinhän ei Youngin tapauksessa toteutunut.

  Ja mistä sitä tietää vaikka Young ilmestyisi vielä Wolvojen kokoonpanoon myöhemmin. Kaveriahan ei ole siirretty minnekään muuallekaan, joten voi ilmestyä kentälle ilman karensseja samalla tavalla, kun viime kaudella vaihtopenkkiä lämmittänyt naapurin Pena.

 • Tuleehan sille koronakaranteeni.

 • Tai Wolverines ei halunnut käyttää suojatun pelaajan korttia näihin = lisää pelaajauutisia tulossa…

 • Totta puhuen Young ei ollut teknisesti vielä suojattu pelaaja:

  ”Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kolme (3) ja 1-divisioonassa kaksi (2) pelaajaa suojalistalle viimeistään ennen runkosarjan alkua edeltävän sunnuntain aikana. Nimettyjen pelaajien tulee olla joukkueeseen siirrettyjä ja heidän lisenssit tulee olla maksettu. Suojaus astuu voimaan pelaajan pelattua ensimmäisen ottelunsa.”

 • Ketä tuossa wolvojen liigan parhaaksi hehkutetussa D-linessa oikein pelaa?

 • Valasti, Egbudiwe, Lindholm ja Pallari ekat jotka tulee mieleen.

 • Pelimiehiä noista ehkä Valasti jota kukaan ei ole nähnyt. Muut ovat tusina kamaa.

 • Noista Valasti mahtuis kuopion, crokojen tai roostersin aloitukseen.

 • Onhan Lindholmikin majupelaaja.

 • Pallarin tilastot viimeiseltä kahdelta vuodelta Butchersissa: 13 taklausta ja 0,5 säkkiä. I’ll rest my case.

 • ”I’ll rest my case” huutis. Kai tiesit, että Pallari oli loukkaantuneena/ kuntoutui koko viime kauden? Ja syy sille mikset laskenut 2017 statseja, vai eikö narratiivi olisi pystynyt samana? Noin nohevana varmaan katsoit Egbudiwen ja Lindholminkin statsit ja vertasit niitä muihin joukkueisiin, miltä näytti?

 • Turhia spekulointeja kun kukaan noista äijistä ei ole Wolvojen rosterissa näköjään kun kattoo nettisivuilta

 • Koska vaahteraliiga.fi ei näytä 2017 tilastoja jostain kumman syystä. Vai yritätkö tuoda jotain 1divarin tilastoja esille? Eikö se todistettu vuoden 2018 tilastoilla että 1 divarin tilastoilla voi pyyhkiä persettä, jos tekee yhen säkin ja 10,5 taklausta vuonna 2018 liigassa sen jälkeen kun siirtyy divarista liigaan? Huutelit myös jotain, että kaveri kuntoutti itseään koko viime vuoden. Kuntouttiko hän myös itseään koko 2018 vuoden, vai nostitko hänet eliittien joukkoon 0,5 säkillä? Mikä tekee pallarista eliitti DE:n?

  Huutelit myös Egbudiven tilastoista. Käydään niitä sitten yhdessä läpi käsikädessä, Petri.

  2018 pelasi 2 ottelua Crokojen paidassa ja keräsi 4 taklausta ja 1 säkin. Ei siis mitenkään erikoisia, mutta pienenä faktana sulle, niin tuossa on tuplamäärä säkkejä verrattuna Pallarin 2 viime vuoden liigatilastoihin YHTEENSÄ.

  2019 Egbudive pelasi 12 ottelua Wolverinesin kanssa. Tilastoihin merkittiin 38 taklausta (10kpl TFL) ja 2.5 säkkiä.

  Vertaatko sä tosissas näitä kahta keskenään? I’ll rest my case part 2.

 • Onneksi 2017 tilastot löytyy mm täältä http://www.sajl.org/vaahteraliiga/2017/

  Mutta asiaan sen verran että kyllä Valasti on tuosta porukasta ainut joka kannattaa nostaa esiin…sanoo kuka mitä tahansa muuta

 • Säkeistä on aika huono katsoa suomessa pelaajien hyvyydestä mitään. Jostain syystä tilastoijat antavat todella huonosti puolustajille säkkejä, jos qb yhtään liikkuu ennen taklausta. Nämä menee melkein kerta kerrasta TFL:ksi.

 • Milloin Valasti on viimeksi pelannut? Ei sekään ainakaan ennen Jenkkeihin lähtöä yksin ihmeisiin Vaahterassa pystynyt. Fyysisesti toki sopi pelipaikalle.

 • Olen kuullut että useampi vuosi amerikassa voi kehittää lajissa, voin tottakai olla väärässä. Mielenkiintoista että Wolvot panttaa vielä kahta jenkkipassin pelaajaansa.

 • @@BS – Check mate !!!

 • Wolvot on aika varma mestari.

 • U17 SM sarjassa tasaista!!
  Molemmat viikonlopun otteluparit 2-3 pisteen erolla.

 • Egbudiwe Akillesjänne repeämän jälkeen 2018.
  2019 ensimmäinen kausi vamman jälkeen. Avainpelaaja puolustukselle tällä nopeudella ja aina juoksemalla palloon.

 • Top 3 2020 DL, joka pelasi viime vuonna. (2019 tilastot) mielipiteeni

  GP Solo Ast Total TFL/Yds No-Yds
  90 Outinen O 9 17 18 26.0 11.5-51 3.0-28
  97 Egbudiwe B 12 23 30 38.0 10.0-53 2.5-18
  50 Pinheiro A 12 17 22 28.0 11.5-44 4.0-24

 • Onko tälle kaudelle tulossa Vaahteraliigaan keskittyvää podcastia? TeeDee ei oo julkaissut jaksoakaan enkä muita löytänyt. Kaikki seurojen omatkin ym. kiinnostaa.

 • Onko tälle kaudelle tulossa Vaahteraliigaan keskittyvää podcastia? TeeDee ei oo julkaissut jaksoakaan enkä muita löytänyt. Kaikki seurojen omatkin ym. kiinnostaa!

 • ..

 • Ei kun ihan yleisesti mitä on eri faneilta/tekijöiltä viime kausina pyörinyt eri alustoilla. Itse en ole löytänyt edellisten aktiivien jatkaneen ainakaan vielä tälle kaudelle, varmasti koronalla merkitystä.

 • Kyllä, todellakin tasaista, harvoin sarjataulukon kärjessä ollaan yhden pisteen piste erolla vaikka pelejä ei olekaan kuin kierros käytynä. Seinäjoki muuten pukkasi varsin laadukkaan striimin pelistä ja siitä peukku.

 • Toivonut myös kovasti TeeDee podcastien paluuta. Olisi mukava kuulla mikä sen kanssa tulee olemaan tällä kaudella tilanne. Ainakaan kausiennakkoja ei vielä ole kuulunut.
  Tässä tänä keväänä on Vaahteraliigaan liittyen julkaisu:
  – American Football on Finland, 7 jaksoa
  – GREENZONE, 4 jaksoa (YouTube)
  – Touchdown Steelers, 1 jakso
  Onko vielä muita? Kiitos yllä mainituille tahoille. Kaikkia noita on ollut mukava kuunnella. Sopisi vaikka joka seuralle jokin tällainen tiedotuskanava.

 • UNC Radio soundcloudissa, jos ykkösdivari kiinnostaa. TeeDee:tä toivoisi takaisin, sen verran laadukas ohjelma, että sen kuuntelemisesta voisi jopa maksaakkin.

 • Tais TeeDee jäädä tauolle tekijöiden puolesta, kun liiton keisarit kävi puuttumaan sisältöön ja alkoi ohjata mitä saa sanoa ja mitä ei. Jarpalle sulka hattuun siitäkin.

 • Noin yleisesti ottaen, kun vapaaehtoisille vittuilee, ne lakkaa olemasta vapaaehtoisia.

 • Liiga alkaa vähän yli viikon päästä, ja Vaahteraliiga.fin uusin uutinen on kahden viikon takaa. Toivottavasti on jotain ennakointia luvassa. Vai onko niin että liitolla ei edelleenkään ole tiedottajaa palkattuna?

 • Jep, luvattoman vähäistä on tiedotus liigan puolelta. Kaipa edes yhden pelaajan serkun kaiman kissa on ristitty jossain?

 • Jep harmillisen hiljaista kyllä uutisointi on niin Vaahteraliigan puolelta kuin joukkueiden kanavissa. Naisilla taas monella joukkueella uusittuja pelaajakuvia/profiileja ja esittelyjä ym. Se vaatii yhden kameran ja treenit, että saa pelaajakuvat ja profiilit kaikille kundeille? En ymmärrä…

 • Kyllä saa ihmetellä kuinka paska onkaan tiedoituksestava vaasta ihminen taas
  töissä liitolla?! Ei ihme ettei laji kasva kun ei siitä saaa mitään tietoa! Osa seuroistakin on aivan umpi paskoja päivittämään kotisivujaan 2020 Suomessa. Saikos sen norosen potkittua pois toimistolta ja tilalle jonkun nuoren joka hommaisi vähän rahaa ja panostaisi sosiaaliseen mediaan ja lajin viemmiseen eteen päin?! Olisiko tämä liikaa pyydetty tälle rakkaalle lajille.

 • Alusta asti on tehty selväksi että tiedottaja ei ole sisällöntuottaja.
  Seurat tekevät itse uutisensa, jotka linkitetään sitten vaahteraliiga.fi sivulle.
  Ilmeisesti jotain ennakkoa kai ehkä jossain vaiheessa on tulossa mutta sekä sisällön suhteen että aika paljon muutenkin tiedotus on seurojen vastuulla..
  Osalla seuroista näyttää olevan nykyään paremmat suhteet toimittajiin kuin itse liitolla..

 • Saisi edes sen kausijulkaisun

 • Näyttäisi että tuo strategia ei toimi jos kerran seurat eivät saa uutisia tai ennakoita kirjoitettua. Tiedonhaluisille liigasta kiinnostuneille ei näytä hyvältä jos kauden alla ei ole kahteen viikkoon julkaistu mitään eli ei kannata kasvuakaan odottaa.

 • Onko rosterit päivitetty?

 • Noronen pitäisikö herätä Corona unilta ja tehdä välillä töitä?!

 • Seurojen www-sivuille, viimeiset uutiset joukkueesta:
  Butchers 3.7.2020
  Crocodiles 2.7.2020
  Roosters 27.5.2020
  Royals 19.7.2020
  Steelers 24.6.2020
  Wolverines 10.7.2020

  Bears 29.6.2020
  ECG 21.3.2020
  Eagles 18.7.2020
  Nordmen 21.11.2019
  Saints 21.7.2020
  UNC 3.7.2020

  Ei uskoisi että kausi alkaa divarissa lauantaina ja liigassa viikon päästä. Ok resurssit on rajalliset, mutta kuitenkin… Uusi harrastaja, fani, mahdollinen yhteistyökumppani, tyttöystävä jne. janoaa tietoa. Kotisivut kuitenkin (vielä) se mihin utelias eksyy, vai eksyykö?

 • Saintsin viimeisin uutinen tuli nettiin tänään aamulla, sitä ennen tarinaa 21.7 ja 20.7.

 • Kurkistapa läpi seurojen some-kanavat. Tänä päivänä päivittäinen viestintä tapahtuu pitkälti Somessa. Facebook ja instagram. Niitä kun selaat niin huomaat seurojen ja liiton olevan todella aktiivisia.
  Ja se, että sinä ehkä et käytä somea ei tarkoita että muut eivät. Sorry.. aika vaan on ajanut ohi sellaisesta perinteisestä ajasta, jossa uutiset nettisivulla ja paperilehdessä.

 • Nämä ovat kaksi eri asiaa ja molemmat pitää hoitaa hyvin nykypäivänä. Nettisivuilla mahdollisuus nostaa laajemmilla jutuilla esim. pelaajia esille, ja lisäksi googlen kautta ihmiset hakevat tietoa ja päätyvät nettisivuille eli niilläkin on yhä paljon merkitystä.

 • Mutta väite siitä, että seurat olisivat unessa, koska nettisivuilla ei ole ollut uutisia kahteen viikkoon on surkea. Harrastuspohjalla toimivalta seuralta ei voi odottaa ammattijoukkueen tasoista tai tahtista viestintää. Ja tosiaan ainakin omissa fiideissä pyörii tällä hetkellä kiihtyvällä tahdilla fudisuutisia, pelaajahaastatteluja ja videoita. Että en tästä asiasta kyllä nillittäisi. Muita aiheita voin keksiä.

 • ”Kotisivut kuitenkin (vielä) se mihin utelias eksyy, vai eksyykö?”

  Jep, edellä olevan kysymyksen esitin.
  Olen kyllä käynyt sekä FB (mukavasti aktiivinen), IG (mukavasti aktiivinen) ja Twitter (ei niin aktiivinen) kanavat läpi. Hyvin on matskua, mutta ei niissä kyllä kovinkaan hyvää tarinaa ole tarjolla.

  Vice Versa: onko nykypäivänä niin vaikeaa yhdistää SoMe (tai uutinen) niihin kotisivuihin, olen kuullut tällaisista termeistä kuin some-liitännäinen ja upotus? Mitähän liene tarkoittavat :D

 • Kuka nevöhöördi podcastissa horisee, kun ei osaa esitellä itseään?

 • Gridironista on mahdoton saada kunnollista palautetta. Tänne kun jotain postaa, saa vain pahan mielen. Hyvä podcast ja näitä ehdottomasti lisää! Saa myös muut seurat toteuttaa, tai vetää vaikka collaboraationa kuten UNC ja Nordmen teki. Mitä enemmän näkökulmia, sen parempi! 👍

  Ensin kuuntelin että podcastaajahan olisi Paleface, mutta ei onneksi.

 • Teeppä itse sitten parempaa ohjelmaa mr nobody! Se on hienoa vaikkakin mr salainen tekee omasta joukkueesta ohjelmaa vai olitko sitten heti laittamassa postia tai menossa kahville?! Se on se pääasia että joku joukkueesta tuottaa ääntä viedeota tai tekstiä kun ei sitä osaa liittokaan tehdä! Näin ainakin joku joukkee saa jefua esiin ja minä Jefu fanina arvostan tätä. UNC ja Kuopio on kanssa tehtnyt samaa mistä isot peukut myös sinne! Arvostan ja kiitän!

 • Ei sisältöä ole moitittu, oltiin kiinnostuneita toimittajasta.