Roosters ja Steelers – kyselyn tulokset

Tuomo Tomperi 4.3.2020 22:18 145 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Gridiron kysyi muutama päivä sitten odotuksianne tulevasta kaudesta Helsinki Roostersin ja Kuopio Steelersin osalta. Vastauksia kyselyyn kertyi viitisenkymmentä.

Lähes kaikki vastanneet uskoivat kahdeksankertaisen puolustavan mestarin selviytyvän tänäkin vuonna Vaahteramaljaan. Yhdeksättä mestaruutta vastanneet povasivat Roostersille 65 prosentin todennäköisyydellä. Tämä siitäkin huolimatta, että yli liki 60 prosenttina vastanneista uskoo Roostersin heittohyökkäyksen ottavan tulevalla kaudella askeleen taaksepäin. Toisaalta heittopuolustuksen parantumista pidettiin varsin todennäköisenä (43 % vastanneista) ja 41 prosenttia vastanneista arvioi valmennustiimin kehittyvän tulevalle kaudelle, mahdollisesti Juha Hakalan paluun siivittämänä.

Nnamdi Aguden korvaamista kotimaisilla vaihtoehdoilla vastaajat tuntuivat pitävän vaikeana, ellei jopa mahdottomana tehtävänä. 38 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Aguden menetys heikentää Roostersin hyökkäystä jonkin verran, 24 prosentin uskoessa merkittävään pudotukseen. Uudet signaukset Arttu Erkkilä ja Johannes Jauhiainen vilahtelivat vastauksissa tiheään, mutta joidenkin mielestä aliarvostettu Alexander Wasiljeff nousi myös vahvasti esiin. Adam Connetten jatko tuo joka tapauksessa maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmirylle kaivattua jatkuvuutta. Keskushyökkääjä Karri Pajarisen tilanne mietitytti useita vastaajia.

 (Odotan suurinta panosta slottirissuilta) Mirolla tulee olemaan hankalaa heittää laidalle ilman Agudea

Jauhiainen. Pääsee vähemmällä huomiolla monen rissun joukossa ja tekee isoja pelejä.

Wasiljeff tai Pajarinen jos pelaa, Pajarisesta kuulunut huhuja

Roostersin erilainen painotus jenkkivahvistusten valinnassa ei vastaajien mielestä kuitenkaan muuta joukkueen hyökkäyksen ajattelutapaa olennaisesti, koska Roostersin nähdään ottavan jaardit fiksusti sieltä, mistä niitä on saatavilla. Vastustajien uskotaan tosin puolustavan Roostersia hieman eri tavalla. Osa vastaajista pyrkisi siihen, että Kadmiryn olisi heitettävä enemmän, kun viime kaudella juoksu- ja heittoyritykset jakaantuivat kutakuinkin tasan.

Mikään ei muutu, koska Roon pelivalinta perustuu enemmän siihen, mitä vastustaja antaa.

Aguden puuttuminen on suurempi juttu Miron onnistumisiin kuin porukka tajuakkaan.

Puolustuksen puolella kulmapuolustaja Viljo Lempinen nousi esille todella voimakkaasti. Ville-Valtteri Suojasen liittyminen joukkueeseen Saksan GFL:sta näkyi vastauksissa, ja moni uskookin Roostersin laittavan tällä kaudella vastustajien heittohyökkäykset koville. Vastaajat nostivat kokeneet Okko Outisen ja Santtu Äyräväisen myös jälleen suureen rooliin.

Akseli Olin ja Viljo Lempinen – molemmilla on tärkeimmät roolit laitahyökkääjien puolustamisessa ja ovat tällä hetkellä Suomen parhaat ja käytännössä lähes ainoat kulmapuolustajat jotka voivat puolustaa parhaita laitahyökkääjiä 1v1

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Steelersin osalta erilaisia ajatuksia

Steelersin osalta arviot heittelivät huomattavasti enemmän. Viimeisen kahden kauden hopeamitalistia on luontevaa pitää Roostersin ykköshaastajana, mutta monen mielestä savolaisten kausi voi hyvin päättyä myös välierävaiheeseen, tai jopa runkosarjaan. Maljavoittoa povasi 27 % vastanneista, maljatappiota 37 % ja välierätappiota 29% vastanneista. Viime kaudella ehkä hieman vaisusti toimineelta juoksuhyökkäykseltä liki puolet vastanneista odottaa tulevalla kaudella enemmän, mutta toisaalta Donavan Haydenin ja Mattias Erikssonin puuttumisen uskottiin näkyvän vahvasti joukkueen juoksupuolustuksessa. Steelers-valmennukselta 28 % odottaa tulevalla kaudella kehitystä, heittopuolustukselta 26 prosenttia.

Steelersin tulevaisuuden näkymistä ei löytynyt selkeää yhteisymmärrystä. Mielestäni jopa yllättävän suuri prosentti (41 %) uskoo Steelersin ottavan ison askeleen taaksepäin kauden 2020 jälkeen, mutta toisaalta 53 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, että Steelers pystyy jatkamaan Roostersin haastamista vähintään seuraavat kaksi kautta.

Mielenkiintoisesti jo vuosia Steelersin pelinrakentajana nähdyn Seth Petersin kehityskäyrä nousi esiin osassa kommentteja. Osa vastaajista piti kautta 2019 pelinrakentajan tähän asti heikoimpana kautena Suomessa. Toisaalta Peters nostettiin esiin myös potentiaalisena yllättäjänä. Joidenkin mielissä hänet nähdään siis jonkinlaisena villinä korttina.

Roostersiin siirtyneen Johannes Jauhiaisen puuttumisen vaikutukset kiinnostavat vastaajia, mutta suurin osa uskoo Steelersin kuitenkin korvaavan miehen ja jatkavan hyökkäyksessään pitkälti samoilla linjoilla, kuin aikaisemminkin. Toisaalta jopa kaksi kolmesta vastaajista on sitä mieltä, että Steelersin tulisi hyökätä pääasiassa kahden keskushyökkääjän muodosta.

Kyselyyn vastanneiden konsensus voidaan tulkita siis siten, että Steelersin tulisi uhata vastustajiaan vahvalla juoksupelillä ja luottaa samalla laitahyökkääjiensä kykyyn voittaa 1vs1-tilanteita. Jää nähtäväksi, miten tämä onnistuu ilman Johannes Jauhiaista, ja muuttuuko esimerkiksi maajoukkuelaituri Tino Ndongon rooli Jauhiaisen lähdön myötä. Nuorista laitureista Petteri Vilpposta ja Jaakko Paanasta pidettiin potentiaalisina manttelinperijöinä, mutta myös kanadalaislähtöinen Josh Vandeweerd keräsi mainintoja mahdollisena yllättäjänä. Nuorelta Iiro Pekkariselta odotetaan jälleen paljon.

Kiitokset puolestani kaikille vastanneille! Muiden joukkueiden osalta asiaan palataan pian.

Kommentoi

 • Aku Uotila tulee korvaamaan WR Jauhiaisen täysin! Sekä betoniporsas tekee uuden TD ennätyksensä!

 • Joko roolla on rasvanpolttajat tilattu

 • Roosters on jälleen alkuasetelmissa kovin. Mestari kunnes toisin todistetaan. Steelers näyttää vahvistuneen osin ja heikentyneen saman verran muualta. OL ja LB suurimmat huolenaiheet itsellä. WR syvyyttä löytyy Jauhiaisen poistuttuakin. Ojansivun puuttuminen sentterin paikalta näkyi selvästi jo viime vuonna. Haydenin puuttuminen madaltaa auttamatta Steelersin (ja koko Vaahteraliigan, on vain niin kova äijä) tasoa, ellei ole samanlainen maailmaa järisyttävä talentti tuo uusi signaus Wynne.

 • Kyllä se näyttää siltä, että ykkösdivari kannattais näyttää ruudussa. Todennäköisesti tiukempia matseja ja enemmän tv ja live katsojia. Ykkösessä ei se pelin laatukaan ole niin paljon huonompi kuin vaahterassa.
  Olettaen, että esim porvoo tai vaasa fanit ei osta ruutu palvelua(hardcore fanit katsoo paikan päällä) Ei satunnaiskatsojaa innosta katsoa jatkuvaa turpaanvetoa.

  Toivotaan silti sitä epätodennäköistä tasaista vaahteraliigaa😁

 • Ihan tasaisellehan tuo vaikuttaa sijojen 2-6 osalta.

 • Divarifutis on tasoltaan todella paljon liigaa perässä! Minä katson liigaa sen vuoksi, että kannatan jotain joukkuetta, en siksi että se olisi tasainen. Tottakai kaikki toivoo, että sarja olisi tiukka ja pelit menisivät ristiin (niinkuin viime vuonna), mutta se ei ole se tärkein juttu. Mulle on tärkeintä se, että voin katsoa fanittamani joukkueen pelit, silloin kun ne pelaa vieraissa.

 • Miksi Suomessa maahan jääneet tai muusta syystä tulleet jenkit ym. lasketaan suomalaisiksi vaikka muiden maiden liigoissa ei? Olematta kenenkään puolella tai vastaan eihän Pineda 2-divarissa tai Johnsonin veljekset divarissa ole kovin järkevää, ja sama pätee liigaankin. Samaan aikaan venäläinen tai norjalainen lasketaan meillä jenkiksi.. uskoisin ettei Iljan tai Björnin peluuttaminen vaikuta yhtä paljon tulokseen kuin ”oikeasti jenkki”. Lopettamalla muutenkin kahden passin pelleilyn säästäisi seurat todennäköisesti rahaakin. Yksinkertainen päätös: X määrä ei Suomessa tai Euroopassa lajin aloittaneet collegepojat ovat importteja riippumatta passista. Jos tuntuu aluksi pahalta niin pelataan pari kautta kaksi jenkkiä kentällä ja niitä saa olla vaikka neljä per joukkue. Uskoisin että parin kauden jälkeen ei ole kuin kolme, kuten ennnenkin, suurimmalla osalla joukkueista.

 • Kysymys:
  Esittämäsi skenaario toimii niin kauan kun noilla ko jenkkipojilla ei ole Suomen tai jonkun muun EU maan kansalaisuutta. Sen jälkeen kielto muuttuu työvoiman vapaata liikkumista rajoittavaksi ja EU säädöksien vastaiseksi.

 • Ruotsissa, Italiassa, Itävallassa, kaikissa muissa IFAFin alaisissa sarjoissa tuo sääntö on, joten toi on ihan paskaa. Roosters esim on joutunut kaikissa europeleissään pelaamaan vain kahdella jenkillä.

 • Voiko rajoittaa niille maksamista.. Ei jaksais aina tätä Bosnania joka ei kuulu taskurahapuuhasteluun muutenkaan.

 • Joka kevät tulee kaksi asiaa joissa ei ole mitään tolkkua – EU työntekijät Vaahterassa ja kypärän pintajännitys 😂

 • Se avainsana on just tossa “kahdella jenkillä”. Kyllä niitä saa rajoittaa, mutta EU jäsenvaltion kansalaisia ei. Ei saa Ruotsissa, Saksassa, Itävallassa jne. Eli jos näissä olisi vaikkapa kiintiö joka estäisi Yhdysvalloissa syntyneen, mutta nyt Suomen kansalaisuuden saaneiden pelaajien joukkueeseen ottoa, tuomio tulisi jos asiaa riitauttaisi.

  Mutta se mitä voidaan rajoittaa, on se miten pelaajia saa peluuttaa. Eli periaatteessa ns home grown säännöt onnistuu kyllä, mutta rajoitin pitää olla montako mitäkin saa olla kentällä.

 • Älä jaksa. Aletaanko vaikka työsopimuksesta.. tai siitä kuinka monelle seura saa maksaa lisenssin. Ei tarvitse rajoittaa jos sovitaan ettei tarjota etuja.
  Ja todellakin rajoitetaan muualla.

 • Miksi venäläinen pelaa Saksassa ja Ruotsissa EU-statuksella, tai Serbi?

 • Niin kauan kun tästäkin asiat päättävät, eli seurat ovat nykytilaan tyytyväisiä tai sitten vaihtoehtoisesti niin saamattomia ei asia muutu.
  Tämä on ihan kansallisella tasolla päätettävä, siihen ei mitkään bosmannit tai työvoiman vapaa liikkuvuus tuo rajoitteita.

 • Kun sääntöihin laitetaan, että kentällä pitää olla yhtäaikaa 9 Suomenpassin omaavaa pelaajaa,voi jokainen joukkue ottaa vaikka 24 jenkkiä ja 41 EU miestä.Tällainen sääntö tuli aikanaan Eurooppalaisiin maihin,että oman maan passillisia 9 kentällä koko ajan.Kyllä säännöt voi näin laatia.Jokainen joukkue voi ottaa ulkkareita kuinka paljon haluaa.KAIKKI VOITTAA!!!

 • RUFA is back in VASA ! Wellcome back ! Rufa menee muuten heittämällä takaisin myös maajoukkueen alottavaksi defensive bäckiksi. Eli puheet siitä, että Roosterssin takakenttä olisi yhtä kuin maajoukkueen takakenttä on fuulaa – Roosters sucks, big time ! On tulossa hieno jefu -kesä …

 • @JAMI, Rufa on pelkkää Vaasalaista hypetystä. Poika ei pärjännyt Ruotsissa, eikä pärjää Vaahterassakaan. Voitte siellä raukkojen rannikkokaupungissa ihan rauhassa hypettää, mutta ette tule pärjäämään tälläkään kaudella.

  Mutta onhan se kiva hypettää, vai??

 • Niin siis olisi varmaan pitänyt jättää tiedottamatta? Pelaaja kelpaisi jokaiselle joukkueelle Suomessa. Aivan turhaa lässytystä taas. Taitaa olla teini trolli päivä.

 • Onhan se ihan ok, ja varmaan maajoukkueessakin, mutta ei ole maajoukkueessa aloittava.
  Varmasti joka joukkueeseen mahtuisi. Kuitenkin viimeiset pari kautta on näyttänyt menevän kehitys takapakkia, onko syynä vammat vai asenne?

 • CFL combimen tulokset oli säälittäviä tuon tasoiselle pelaajalle. Mahdollisuudet olisi olla suomen ykkös-DB mutta ilmeisesti ei ole haluja olla muuta kuin hyvä vaahtera-cb.

 • Kenellä jengillä on kovin takakenttä jos jätetään tässä vaiheessa jenkki vahvistukset pois laskuista? Rufan paluu Vaasaan nostaa heidän tasoa huomattavasti. MJ pelaaminen hänen kohdallaan varmasti edessä, mutta roolin päättää joku muu.

 • Roostersilla. Toki aina on puutoksia, mutta näköjään Maajoukkueen tanska-pelin rosterista kuus DB:tä Roostersin rosterissa.

 • 1.Royals
  2.roosters
  3. Steelers
  4. Wolvot
  5. Crocot
  6. Porvoo

 • 5.
  6. Porvoo
  7. Kotka
  8. Rovaniemi
  9. Lohja
  10. Wolverines

 • Nyt on lajin huippuhetket. Pelit voi järjestää normaalisti, kun muutenkaan ei ole 500 katsojaa ollut. Muut lajit tuskissaan rajoituksista.

 • 😂😂😂

 • Roosters tarjoaa nyt sitten muille mahdollisuuden, kun on pannut harjoitukset jäihin. Vähän tuntuu liioitellulta tässä vaiheessa, kun esimerkiksi kiekossa pelit ja varmaan treenitkin jatkuvat, vain katsomot pidetään tyhjinä.

 • Miksi pidät treenien perumista liiotteluna, kun tällä hetkellä tuntuu virustartuntoja löytyvän Suomessakin kiihtyvään tahtiin? Eikö nyt ole parempi katsoa kuin katua?

 • @@Filebacker Ensinnäkään en tuomitse vastuussa olevien päätöksiä. Se on heidän arvionsa ja vastuussa olevina täysin oikeutettuja. Oma arvioni olisi toinen. Tauti ei ole kovinkaan vaarallinen terveille nuorille, joita pelaajat varmaankin ovat. Oireettomana tautia ei kovinkaan helposti tartuta THL:n mukaan eli ohjeistaisin vain vähänkin oireilevat pelaajat pysymään kotona. Kaiken kaikkiaan pidän maailman reagointia liioiteltuna, mutta se ole tässä perusteluna.

 • Roosters ei ole ainoa seura, ei edes ainoa jenkkifutisjoukkue joka laittaa harjoitukset jäihin.

 • Roon mestaruus on treenaamattakin varma. Jos Korona olis pysäyttänyt jenkkien matkustuksen viime vuonna, Wol kotijenkki posse juhlis kannun kanssa vieläkin.

 • @Filebacker

  Omituinen ajatteluketju sinulla. Lähes jokaisen nuoren sukulaisista löytyy riskiryhmään kuuluvia henkilöitä jotka lapset, nuoret ja aikuiset voivat sairastuttaa.

  Roostersilta vastuullista toimintaa, kuten heiltä odottaa saattaakin.

 • aika monet seurat (jefu- ja muutkin) laittaneet treenit jäihin jo ennen Roostersin ilmoitusta. Heillä vaan ei ole tarvetta populistityyliin nostaa itseään esiin asian tiimoilta. Heille riittää kun tieto kulkee jäsenille.

 • @JefUMaisterI Ajatteluketjusta puheenollen, niin pointtini oli, ettei jefutreenit ole montaa muuta asiaa vaarallisempi. Jos pelko on riskiryhmien puolesta, niin on parempi laittaa itsensä karanteeniin. Julkinen liikenne on luultavasti jefutreeniä vaarallisempi, kun kontrollia muista ihmisistä ei ole. Työpaikat vastaavat jotensakin treenejä ja tarhat/koulut ovat varmaan vaarallisempia. Riski tartuttaa ilman oireita on hyvin pieni, eikä oireettomana tarvitse pelätä omaa vaarallisuuttaan.

  Mutta kuten sanoin, mitä vastuussa olevat päättävät, niillä eväillä mennään. Lopulta suurempi vaara ihmisten hyvinvoinnille saattavat hyvinkin olla toteutettujen toimenpiteiden seuraukset. Mutta niiden kanssa kamppaillaan sitten, kun niiden aika on. Nyt on turha enää rimpuilla tai keskustella siitä, olivatko päätökset oikeita. Nyt tärkeintä on nopeuttaa taudin poistumista, jotta päästään mahdollisimman nopeasti takaisin normaaliin elämään.

 • Eka valitetaan kun ei tiedoteta, ja kun tiedotetaan syytetään populismista… hohhoijaa… 🙄

 • Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät “pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen.

 • Ottamalla taas perssiiseensä maljassa? xD

 • Nimimerkki hohhoijaan ajatusmaailma on jenkkifutiksen syöpä. Niin kauan kun käperrytään omaan pieneen piiriin ja kommunikoidaan juttuja vaan “jäsenille” tää laji ei kasva yhtään mihinkään.

 • Itse pidän omituisina seuroja, jotka eivät ole viestineet koronan vaikutuksista omaan toimintaan.

 • Paljonko pitää porvoonjoessa virrata vesi, että sateentekijät löytää takaisin kotiin

 • “Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät “pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen”

  Kyseessä olisi nyt kuitenkin ollut harjoitusottelu, jonka häviäminen/voittaminen ei ole ei mun mielestä järkyttävä nöyryytys.

 • Noi kateellisten kommentit kannattaa jättää omaan arvoonsa. Sääli ettei tuo matsi toteudu. Roostersin kansainväliset pelit on ollut kuitenkin ainoa mutua parempi tapa yrittää jotenkin verrata Suomen seurajoukkueiden tasoa muun Euroopan tasoon.

 • vaahtera ja muut sarjat oo tältä vuodelta taputeltu.

 • Ei ole

 • Aika monessa maassa laitettu jo pillit pussiin tai ainaki pitkä tauko ennenkuin aletaan uudestaan hommiin. Kokeillaan EM-kisoja uudelleen ensi vuonna.

 • Aika monessa maassa sarjat on jo menossa tai alkamassa. Täällä vielä pari kuukautta sarjojen alkuun, niin ihan turha vielä maalailla piruja kentille. Toukokuussahan tuo nähdään mikä tilanne on. EM-välieräkin vasta elokuussa. Tietenkin jos haluaa rypeä kurassa, niin ihan vapaasti…

 • Ongelmia luetun ymmärtämisessä? Suomen sarjan myöhäinen aloitus ei EM-pelejä auta.

 • Euroopassa useimmat sarjat on siirretty tai peruttu kokonaan.

 • Sveitsi löi jo pillit pussiin tän kauden osalta, varmaan italia, espanja, ranska, itävalta, belgia ja jopa saksa seuraavat kohta perässä.
  Nähdäänkö kuopiossa ensimmäistä kertaa liigassa yli 20 importtia yhdessä joukkueessa.

 • Niin siis Sveitsi ilmoitti, että sarja on peruutettu ja samassa viestissä, että on mahdollista, että sarja pelataan jossain muodossa myöhemmin, mutta ilman importteja.

 • Htm: Kaikki mainitut ovat siirtäneet sarjojen alkua.

 • Kuinka siirretään sarjan alkua, jos sarja on jo alkanut?

 • Erittäin epätodennäköistä että missään maassa pelataan yhtään jenkkifudis ottelua ennen suunniteltua Vaahtera-avausta 23.5. Suomen ja Ruotsin lisäksi noin myöhäinen aloitus onnistuu varmaan vain Saksassa.

 • Jos Vaahteraliiga jätetään väliin tänä vuonna niin se menee tähän kategoriaan myös:
  “Roosters sai kivan ja helpon poistumisen kovasta nöyryytyksestä, kun eivät “pääse” Saksaan. No, Kuopio hoitaa kesällä tuon järjestykseen”
  Kyseessä olisi nyt kuitenkin ollut harjoitusottelu, jonka häviäminen/voittaminen ei ole ei mun mielestä järkyttävä nöyryytys.

  Näihin peleihin ja sarjoihinhan lähdetään pakosta ja yritetään vain kesiä tapoja millä ei tarvitse osallistua.

 • …ulkkarii on jo tuotu Suomeen?…Taitaa niistä olla vaan kuluja jos rajat kiinni eikä voi lähettää pois….palkka juoksee sopparin mukaan.

 • Montako ulkkaria tulee Suomeen jos sarja pelataan ja sarja pelataan?

 • Montako ulkkaria tulee Suomeen jos sarja pelataan?

 • …PELATA!!!!

 • Kyllähän se pelataan. Mieti nyt vähä itse

 • https://thl.fi/fi/-/koronaepidemian-mallinnus-ihmiskontaktien-rajoittaminen-vaikuttaa-epidemian-kestoon-ja-paivittaisten-tartuntojen-maaraan
  Jos tuota lukee, niin kestoa tulee lisää ja homma tulee venymään. Järjellä ajateltuna en usko, että kautta tullaan pelaamaan.

 • Hmmm. Lykätäkkö kauden aloitusta esim. kuukaudella (jos tilanne vaatii) ja tiivistää vähän aikataulua.
  Vai perua suoraan koko kausi.
  Siinä sajl päättäjille pohdittavaa

 • Jos Vaahteraliigan alkua lykätään, niin voidaan pelata esim. 1 1/2:kertainen sarja tai yksinkertainen sarja. Aikahan tuon näyttää.

 • Ensimmäisenä kaikki maaottelutoiminta, niin junnuissa kuin aikuisissa pitäis siirtää ensi vuodelle, tuo mahdollistais elokuun alun mj. vkl.n liigan käyttöön.
  Se taas tarkoittais et liigan alku voitais siirtää kesäkuun vipalle viikonlopulle.
  Noi muutamaa alkuun siirretty ottelu takaisin omille paikoilleen.

 • Jos kausi alkaisi heinäkuun alusta ja pelataan siitä joka viikonloppu, olisi kausi paketissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Näin ajateltuna ihan mahdollista että Suomessa vielä pelataan ihan kunnon sarja, jopa myöhäisemmälläkin aloituksella. Ja U20 voidaan ottaa turnausmuodossa sisällä sen jälkeen. Maajoukkuetoiminnassa ei tänä vuonna ole järjen hiventäkään.

 • Kun ei ole niin yksinkertaista. Miettikää nyt vähän kuinka helppoa se kenttävuorojen anominen tulee olemaan mikäli tämä pandemia joskus hellittää. Kun sielä nurmikentällä aika harvoin pelataan pelkästään jenkkifudista. Toiseksi ulkomaalaisten kuljettaminen maksaa aina osansa ja palkoille on tehty jonkinmoinen hintalappu. Yksi vaihtoehto olis pelata pelkästään kotimaan pelaajilla mutta tähän touhuun en usko että kukaan lähtee mukaan muu kuin roosters. Ainoaksi vaihtoehdoksi näin ollen jää sarjan skippaaminen tän vuoden osalta.

 • Ja tähän kaikkeen lisätään vielä tv sopimus niin en usko että tällä reseptillä tullaan kesällä jefua näkemään

 • “Jos kausi alkaisi heinäkuun alusta ja pelataan siitä joka viikonloppu, olisi kausi paketissa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna”

  Finaali olisi täsmälleen samana ajankohtana, jos skipataan mj ja aloitetaan 28.6.
  Nuo kolme ensimmäistä kierrosta ovat kaikki siirrettyjä otteluita.

 • Kenttävuorot on jo siirrettäviä pelejä lukuunottamatta anottu ja saatu.
  TV-sopimus, josta siis maksetaan ei ole ongelma, jos ei onnistu niin säästyy rahaa.
  Ulkomaalaisten kuskaamisesta ja palkoista sama hinta tuleeko ne huhti- vai heinäkuussa.
  Eikä kausi olisi edellä ehdotetuissa ratkaisuissa pitenemässä juurikaan.

 • Toivottavasti vaan ei ole TV-sopimus laadittu niin, että pääsee maksamaan vaikka pelejä ei pelattaisikaan.

 • NFL Game Pass will be offered free of charge until May 31 to fans within the U.S., and starting Thursday until July 31 to fans outside the U.S. and Canada* with the following features:​

 • Vilkko veti treenit wolwoille?……Karanteeni iskee koko jengiin….

 • Wilkko on vastuullinen, ja ilmoitti varmasti jokaiselle olleensa testattavana lasaretissa, vai menikö se nyt näin, täh.. Wilkko?

 • Näyttää tilanne joukkueissa nyt kun kauden alkuun on enää…..reilu vuosi?

 • Josko sittenkin pelattaisiin:

  https://www.sajl.fi/?x167512=19040302

 • Edelleen pidän noita suunnitelmia turhina haihatteluina tällä hetkellä. Toimet taudin hillitsemiseksi pidentävät sen kokonaiskestoa ja vielä on mahdotonta sanoa voidaanko juhannuksena pelata. Seurojen talouden kannalta tarvitaan tiukkoja toimia ja johtamista. Nyt on vältettävä turhia toiveita importtien tänne tuomisesta niin pitkään ennen kuin on oikeasti tietoa, että heitä voi myös kentällä käyttää. Taloudellisia tappioita on joka tapauksessa tulossa, niin edes kahden kuukauden turhana täällä olo toisi aivan valtavia kustannuksia.

  Ja ei, en ole Roostersista.

 • Jesuksen aasi.
  Importien tuonnin hyvänä esteenä toimii rajakontrolli.
  Kun tuo raja kotrolli ja muut toimet rauhoittuvat, sekä tietoa lisää niin kausi tullaan pelaamaan.
  Jos isot toimet jatkuu yli toukokuun, niin silloin kausi on järkevä jättää pelaamatta.

 • No tarkoitin tässä lähinnä sitä, jos jonkinlainen matkustus esim työnmatkat sallitaan kuukauden päästä, mutta muuten edelleen kielletään julkiset kokoontumiset.

 • Mikähän mahtaa olla tilanne varainhankinnan suhteen? Kuinka moni yritys uskaltaa lähteä tukemaan yhtään mitään urheilua. Ja kuinka moni jo lupautuneista vetää lupauksen pois? Ja kuinka moni pelaaja uskaltaa sitoutua taloudellisten uhkakuvien edessä maksamaan jäsen – ja kausimaksuja.

  Ja ei, en ole Roostersista.

 • Kausi pitää jossain muodossa vetää läpi kaikissa sarjoissa, vaikka sitten yksinkertaisena sarjana pleijarien kera.

 • Taudin huippu alkaa juhannuksena ei pelit!!!

 • Taudin huippu tulee kyllä nopeammin, huhtikuussa.
  Nyt vois olla hyvä vuosi pelata ilman importteja liiga. Kun saadaan pelata.
  Importtien maahan saaminen voi olla haastavaa ja kallista, kun rajat ja lentoliikenne aukeaa.
  Sarja pelattaisiin ilman importteja yksinkertaisena ja kustannukset olisi järkevät, mutta sponsoreita ei unohdettaisi, eli taloudellisesti järkevämpi.
  Omat pojat pelaa

 • Meinaat että Bedwell, Morovick ja muut jo maassa olevat seisoskelee sivurajalla? Euroopassa on aika monta jenkkiä tarjolla maissa, joiden sarjat on jo peruttu tai perutaan. Sieltä niitä saa sitten kun rajat availlaan. Pitää kans muistaa että koronan huippu ei tarkoita samaa kuin vaara ohi.

 • Onko Bedwell pelaamassa suomessa? Missä?

 • taas maailmalopun ennustajia ja kaikkitietäviä asiantuntijoita palsta pullollaan. 🙄

 • Toivon, että huippu on huhtikuussa, vaikka THL arvio toukokuussa. Huippuhan tarkoittaa, että taudin loppuun on sama aika kun alkuun. Eli vuonna 2021 nähdään jefua seuraavan kerran (ilman rahaa).

 • Hyvännäköistä treeniä Wolvojen instassa. Hatunnosto että edes yksi seura on aktiivinen somessa näinä haastavina aikoina.

 • No se Kuopion pikkujenkki, nehän on kuin Ilvekset.

 • Ainut jengi joka on liian aktiivinen…Kuulemna Morovich lähdössä….

 • Huippu ei kylläkään tarkoita sitä että taudin loppuun on samanverran aikaa kuin alusta. Huippu tarkoittaa sitä hetkeä kun suurin määrä ihmisiä sairastaa kyseistä tautia sillä hetkellä, tautihan ei itsessään välttämättä häviä enää ikinä vaikka tartuntamäärät huipun jälkeen laskevatkin. Muuten olet kyllä ihan oikeassa, koska ihmiset ovat noudattaneet suosituksia todella paskasti on rajoituksia tulossa vaan enemmän ja enemmän ja loppua ei näy.

 • Luin SAJL uutisen https://www.sajl.fi/?x167512=19040302 uudestaan ja nyt tarttui alla oleva osuus tarkemmin mieleen…

  Talousvaikutukset tarkassa seurannassa

  SAJL:n hallitus seuraa nykytilanteen talousvaikutuksia tarkasti ja on jo selvittänyt liiton taloudellista tilaa Olympiakomitealle yhdessä muiden lajiliittojen kanssa. Juuri nyt ei ole tarvetta tehdä välittömiä laajempia toimenpiteitä talouden osalta. Tilanteen pitkittyessä tarve muutoksiin kasvaa merkittävästi. Toimintakatkos osuu jo nyt kahdelle keskeisimmälle lisenssimaksukuukaudelle. Mikäli sarjatoimintojen käynnistyminen viivästyy lisää, ovat sopeutustoimet väistämättömiä myös meidän lajissamme.

  Ja nyt kun lukee uusimmankin uutisen, niin hmmmm….

 • Nyt olisi peliliike kaikkien skarpata taudin suhteen suvivirteen saakka ja sen jälkeen jatkaa elämää niin kuin ennenkin niin ei tule lamaa. Osanottoni 1. tautiin kuolleelle Suomessa.

 • jos liitto on tehnyt viimeisellä kolmella toiminta vuodella tappiota , niin tämänhän pitäisi olla vaan hyvä juttu . kun ei tee mitään niin ei pääse munaamaan mitään eikä tekemään tappiota !

 • ….loppu kausi peruttu!

 • Hyvä pointti. Jos eivät tee mitään niin eivät pääse munaamaankaan lisää.
  … Tosin siellähän on nyt kuitenkin ihmisiä nostamassa palkkaa ja pyörittämässä harvinaisen raskasta ja kallista taustakoneistoa jossa kiinteät kulut pyörivät taustalla.
  – Palkat
  – Kulukorvaukset eri vastuuhenkilöille
  – Uuden toimiston vuokrakulut
  – Kaikki muut kiinteät

  … Miten on seurojen laita? En ainakaan uskoisi että yhdessäkään seurassa nyt kovin isot kiinteät kulut kuitenkaan on. Vai millainen on Suomen jenkkifutisseurojen stressinkesto tämmösenä aikana? Kassassa varaa?

 • Seurat pyörittelevät Suomessa parhaillaan eri skenarioita sarjojen läpiviemiseksi. Yksi, joka on tullut esiin on aloitus vasta heinäkuun alussa ja siitä joka viikonloppu pelaten niin Vaahtera kuin divaritkin. Tässä hyötynä lyhyt kompakti kausi ja halvemmat ulkkien kulut, kune i tarvi ottaa Suomeen kuin makx 3 viikkoa ennen.

  Tosin yksi, jonka olen nähnyt on aloitus vasta heinäkuun lopulla…

 • Heinäkuun alku ei juurikaan muuta tilannetta. Kausi alkaa muutenkin vasta 12-14/6 ja sitä ennen on neljä peliä, jotka siirtämällä ei ero heinäkuuhun ole kuin kaksi kierrosta. Lisäksi Juhannuksen ympärillä pelivalmiuteen treenaaminen ei ole helppoa. Pelataan 12/6 alkaen jos mahdollista, muuten vasta elokuussa, jolloin kausi saadaan päätökseen lokakuun lopulla muutamalla huiliviikollakin.

 • Jos kausi 2020 pelataan vielä jossain muodossa, toivottavasti mahdollisimman moni joukkue ymmärtää säästää resursseja 2021 kesälle ja uskaltaa jättää ylimääräiset import pelaajat tuomatta tynkäsarjaan. Suositaan suomalaista ja matala kuluisempaa suomalaistunutta USA pelaajaa.

 • Ilman importteja tarkoittaa niitä, jotka ei olleet 18.43. maassa sekä jenkit.

 • 18.3. ennen lockoutin alku

 • Ei tarvi katella Perttuu dumaamassa!!!

 • Ei tarviis vaikka pelejä pelattais. Perttu lopetti dumaamisen jo Tanska matsiin viime syksynä. (Jos Hautalaa tarkoitit.)

 • “Tosin siellähän on nyt kuitenkin ihmisiä nostamassa palkkaa ja pyörittämässä harvinaisen raskasta ja kallista taustakoneistoa jossa kiinteät kulut pyörivät taustalla.”

  volvot lomautti ainoan palkallisen työn tekijän , varmaan liitossa pysytttäis kanssa siihen samaan jos halua on ?! tilillä lienee sen verran rahaa että vuokrat saa maksettua jospalkat pudotetaan pois ??

 • Liiton menot:
  – palkat ja sivukulut
  – toimitilavuokrat
  – sähkö, (vesi)
  – tietotekniikka ja yhteydet
  – pankkipalvelut, jne. tukipalvelut

  Kukaan ei juuri nyt osta lisenssejä joten rahaa ei tule sisään -> likviditeettitilanne heikkenee huomattavasti ja henkilöstö pyörittelee peukaloita. Saa nähdä kuinka monta viikkoa hallitukselta kestää lomauttaa henkilöstö.

 • Kolmen hengen liksa sivukuluineen on kuussa helposti kymppitonnin luokkaa. Kannattaisiko ne lomauttaa mahdollisimman pian.

 • pikavippi firmasta saa pikaluottoa niin saa palkat maksettua !

 • Jos kausi pelattais ilman importteja, niin ketkä olisi voittajia kuka häviäis eniten.
  Roostershan olisi todennäköisesti mestari, mutta Kuopion kakkosija ei olisi enää kirkossa kuulutettu.

 • Mikä ihmeen järki olisi kieltää importit? Tottakai kaikki halukkaat saavat pelata ja kenet vaan saa palkata kuten ennenkin. Kuopiossa ollaan varmasti todella innoissaan jos Peters ei saisi pelata vaikka asuu kalakukkojen maassa. Voimassaolevia sopimuksia on varmaan jo kaikilla seuroilla

 • Raha

 • Siellä on neljä kokopäiväistä työntekijää:
  – toiminnanjohtaja
  – sihteeri
  – koulutuspäällikkö
  – viestintäpäällikkö

 • Kuvitelkaahan tilanne missä suomen korona on saatu jotakuinkin kuriin ja tänne tuodaan jenkki tai eu pelaaja millä todetaan korona, ihan sama tartuttaako muita niin silti liigan julkisuuskuva on mennyttä ja aika harva sponssi ulkaltaa rahojansa siihen laittaa.
  Nyt leikitään niin isojen asioiden, ihan jopa ihmisten elämän tai tulevaisuuden kanssa, että yksi kausi ilman importteja tai jopa pelaamatta on aika pikku juttu.

 • Meinaat että korona kuolee Suomen rajojen sisällä sukupuuttoon heinäkuuhun tai marraskuuhun mennessä? Ookei. Jotakuinkin kuriin ei riitä mihinkään ja silloin on hankala osoittaa syyllisiä. Jos kausi pelataan siellä tulee olemaan kolmenlaisia pelaajia. Ne joilla on ollut korona, joilla voi olla ja ne joilla ei ainakaan vielä ole ollut.

 • Vaikka me saatas tuo virushomma jotenkin aisoihin täälä, on jenkit sen verran perässä, että siellä tuo riehuu vielä kauemman. Joten en näe jenkkejä järkevästi tuotavan eurooppaan tänä kesänä.
  Toinen asia on taloudelliset kysymykset omassa maassamme. Voi olla yrityksiltä haastavaa saada tukea, kun yritys kamppailee olemassaolsta itsekin.
  Ainahan voi luottaa siihen että katsojat ryntää kotiotteluihin sankoin joukuin ja talous seuroilla pelastuu;)

 • Jenkkejä on Euroopassa valmiina vaikka kuinka kun sarjoja perutaan.

 • kun katsoo millaista porukkaa on hallituksessa päättämässä niin luuletteko tosiaan että osaavat lomauttaa tai tehdä mitään muutakaan ohjaus liikkeitä että rahaa säästyisi ??

 • No onhan siellä juristi puheenjohtajana. Jos rahaa ei tule sisään ja kenelläkään ei ole mitään tekemistä (=mitään toimintaa ei ole) mahdollisesti viikkoihin tai kuukausiin niin vaikea nähdä että tilanne jatkuisi tällaisena.

 • Noi jenkit taitaa vaan olla sellaisissa maissa, mistä suomeen ei aivan helposti pääse ja Meinaatko että seurat pitävät jenkit täällä mahdollista suomen komennusta varten.

 • Meinaatko ettei tilanne muutu muissa maissa jos Suomessa aletaan treenaamaan ja kausi pelataan? Aika monta liigaa vielä epäselvässä tilanteessa ja jenkit maassa.

 • joo just , meinaatko että jos on koulutukseltaan juristi niin osaa samalla myös bisneksen , anna mun nauraa . johan se on nähty tv sopimuksista ettei siellä hissi mene ihan ylös asti !!

 • Onko wolvojen qb lähtenyt jo maasta, kuulemma nähty laukkujen kanssa lentokentällä. Tulikohan koti ikävä?

 • Jos importit kielletään ja vedetään vaan tynkäsarja suomalaisilla pitäisi joukkueille mun mielestä antaa mahdollisuus jättää kausi väliin kokonaan ilman mitään sanktioita.
  Ja turha huudella liiton lomautuksien perään, lajihan on ikuisella kasvukäyrällä.

 • Volvoilla hyvää reagointia! Varmasti ovat hereillä rahan kanssa.
  Muistan että joku aika luin Saintsista myös jonkun positiivisen jutun että sielläkin on alkanut olemaan järki rahan käytössä ja homma ok. Mites muut seurat? Onko muilla palkallista porukaa? Miten on kassan tilanne ja miten tämä tilanne vaikuttaa sponsoreihin? Olettaisin että lyhyempi kausi tuo vähemmän rahaa otteluista, ja kiinnostaako sponsseja heittää rahaa urheiluun nyt tässä tilanteessa?

 • Seurojen kannalta olennaisinta olisi saada liiton henkilökunta lomautettua kunnes selviää milloin pelataan vai pelataanko ollenkaan. Jos pelataan vasta syksyllä ja lomautus Juhannukseen puhutaan kymppitonnien säästöstä joka on pikkulajissa aika paljon rahaa.

 • Nyt kun Uusimaa eristetään, niin voidaan sittenkin pitää kausi. Ilman uusmaalaisia!

 • Tai sitten täällä pelataan Vaahteraliigaa ja muut voi pelata keskenään Suomi-Sarjaa 🖕

 • Porvookin näköjään tiputtanut mainostoimistonsa, harmi oli hyvä meisinki. Ymmärrettävää koska kuluja pitää tiputtaa koska tilanne tämä.

 • Jos itse olisin nyt liigajoukkueen manakeri laittelisin fakseja kaikille kotimaisille pelinrakentajille joilla ei vielä ykkös-kuupeen roolia joukkueessaan. Ei mulla muuta.

 • Voithan sä laittaa vaikka et oliskaan manageri

 • Jos olisin manageri keskittyisin kauteen 2021, tynkäsarjaa suomalaisilla voi pelata ne ketä kiinnostaa.

 • Voi olla ettei kovinkaan montaa vastausta tule. Kellä helkkarilla on faksi vuonna 2020?

 • Suomi suljettu ja ryhmäkokoontumiset kieletty. Ja sitten painetaan käsikädessä tehtyä treenivideota someen. Kiva juttu että olette päässeet tälle vuosituhannelle siinä, mitä treenaatte, mutta nyt valot päälle.

 • Käsikädessä

 • a) Missä kohtaa mennään käsi kädessä?
  b) Mistä päättelet milloin ja minkä kokoontumisrajoituksen aikana videot on kuvattu?
  Olisiko videot tehty nimenomaan sillä ajatuksella että treenata voi tehokkaasti myös yksin ja sallitun/järkevän kokoisissa pienryhmissä..
  j.

 • On se Vilkko aika velho, keksi polkupyörän uudelleen. Ihminen voi harrastaa liikuntaa.

 • Ei taideta koskaan saada tietää, ketkä kaikki olisi pelannut III-divisioonassa.

 • Tässä suht alkuvuodesta tullut lista

  POHJOIS-LOHKO
  Joensuu Wolves
  Seinäjoki Gators
  Kiuruvesi Milky City Farmers
  Karleby Goats
  Vaasa Vikings
  Meri-Lappi Nordmen

  ETELÄ-LOHKO
  Mikkeli Bouncers
  Rusko Mayhem
  Malmi Blaze
  Sipoo Bulldogs
  Hämeenlinna Tigers
  Tallinn Kings

 • Pelataankohan tänä kesänä ja millä formaatilla? Ei hyvältä näytä.

 • https://www.sajl.fi/?x167512=19584896
  “SAJL:n tavoitteena on edelleen toteuttaa sarjatoimintaa kaudella 2020. Lisätietoja suunnitelmista ja mahdollista aikatauluista kerrotaan myöhemmin.”

 • yrittänee pysytellä pinnalla, vaikka nilkat jo valettu betonin sisälle. Kuinkahan paljon autokauppiaat yrittävät kerätä lisenssi maksuja, ja jos tynkä sarjoina pelataan, onko lisenssit samanhintaisia. Veikkaan että koijarit pitää tai jopa tuplaa hinnan. Jos näin käy, 2019 oli viimeinen kesäni katsomossa.

 • Konkurssiin vain

 • Aika moni maksanut liiton lisenssi+vakuutuskombon ihan vaan että vakuutusturva voimassa. Sen ymmärrän että OP ei maksa vakuutuksen osuutta takaisin mutta jos sarjoja ei pelata ja lisenssin osuutta ei makseta takaisin on Per-C:stä.

  Hienoa että liittohallitus ei tämän pidemmäksi alkanut odottelemaan jotain valtion tukipakettia urheilujärjestöille vaan teki päätökset. Tosin lomautukset olisi voitu hoitaa nopeamminkin kuin 1.5. alkaen. Toivottavasti polttavat nyt noi lomat oikeasti eivätkä pyörittele peukaloita.

 • https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/fc16dfbc-af9f-48b8-9bab-a3c88bbf4a73

  Iltalehti löytää positiiviset uutiset lajista. Eipä tuo tietty ylläri oo

 • Sporttiturvan voi irtisanoa 16€ kuluilla koska vaan ja kannattaakin ilman muuta! Jos U17 pelattaisiin syksyllä ja uudelleen alkukesästä saat yhdellä vakuutusmaksulla kaksi kautta ottamalla sen uudelleen vasta syksymmällä.
  Tietenkin liiton tulisi maksaa lisenssit takaisin jos syksyn mahdollinen puuhasarja ei kiinnosta. Ja antaa huomattava alennus siellä pelaaville, muuten 2021 on vielä vähemmän harrastajia.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *