Valokeilassa viime kauden finalistit

Tuomo Tomperi 1.3.2020 12:49 14 kommenttia

Kuopio Steelers lähtee tulevallakin kaudella taistelemaan Vaahteramaljasta täysillä, mutta onko Roosters edelleen liian kova pala purtavaksi? Kerro mielipiteesi vastaamalla kyselyyn!

Tätä kirjoittaessa liigakauden alkuun on 83 päivää. Vaikka paljon ehtii vielä tapahtua ennen kauden avausta, on uusista signauksista ja siirroista ehditty uutisoida jo pitkin talvea. Gridiron laatii maaliskuussa ennakon tulevan kauden liigajoukkueista, johon kaivataan myös yleisön mielipiteitä. Löydät tämän artikkelin lopusta linkin kyselyyn, jossa pääset antamaan mielipiteesi tulevan kauden voimasuhteista.

Tässä kyselyssä keskitytään viime kauden finaalijoukkueisiin, eli Helsinki Roostersiin ja Kuopio Steelersiin. Arvioita muista joukkueista pääset antamaan hieman myöhemmin.

Hyppää suoraan kyselyyn tästä

Roosters aktiivinen pelaajamarkkinoilla

Helsinki Roosters lähtee myös tulevalle kaudelle väkevänä mestariehdokkaana. Viimeksi joukkue vahvisti laituriosastoaan kahdella kotimaisella kärkinimellä, kun Johannes Jauhiaisen (Steelers) ja Arttu Erkkilän (Wolverines) sopimukset mestarijoukkueeseen julkaistiin. Jauhiainen ja Erkkilä tulevat paikkaamaan Nnamdi Aguden jättämää aukkoa kukonpoikien hyökkäyksessä. Pelinrakentaja Miro Kadmiryn ennätyksellisestä 51 touchdownista peräti 23 (45 %) suuntautui viime kaudella Agudelle, joten varsinkin pisteiden tekoon joukkue kaipaa nyt uusia ratkaisijoita. Löytyykö ”Itä-Pasilan Mossin” (lempinimi omakeksimä, toim. huom.) korvaaja juuri aisaparista Jauhiainen-Erkkilä?

Miltä näyttää sen sijaan Roosters-puolustus kesällä 2020? Viime kesän runkosarjassa Roostersia vastaan tehtiin kaikkein vähiten pisteitä (25,8 / peli), mutta ero Wolverinesiin (29,4) ja Steelersiin (30,8) ei tilastojen valossa ollut suuren suuri. Ero aiempiin vuosiin oli selkeä, sillä vuosina 2016-2018 Roostersia vastaan tehtiin keskimäärin vain 14,9 pistettä per ottelu.

Toki viime kausi oli varsin runsasmaalinen muutenkin, sillä peräti neljä joukkuetta (Roosters, Steelers, Wolverines, Crocodiles) ylittivät 35 ottelukohtaisen pisteen rajan. Tämä on yhtä paljon, kuin vuosina 2016-2018 yhteensä. Jatkuuko nouseva trendi, vai palataanko ainakin kärkijoukkueiden osalta tiiviimpään puolustuspeliin?

Steelers kokonaisuudessaan vahvistunut?

Roostersin ykköshaastajaksi viime vuosina noussut Kuopio Steelers ei lähde peruuttelemaan tälläkään kaudella. Vaikka joukkue on menettänyt joitain viime kausien kärkipelaajiaan, uusia tulijoita on uutisoitu tiuhaan tahtin. Viime kauden jenkeistä jatkaa QB Seth Petersin ohella Tommy Kaczocha. Donavan Haydenin ja Jauhiaisen menetykset kirpaisevat, mutta uusi jenkki Daniel Wynne ja moni muualta siirtynyt nuori lupaus voivat paikata paljon.

WR-osastolla mielenkiintoinen ”uusi nimi” on pari kautta pelipaikkaansa etsinyt Northern Lights -kasvatti Aku Uotila, jonka rooli selkeytynee tulevalle kaudelle. Monesti huomio kiinnittyy uusiin tulokkaisiin, mutta uusia ratkaisijoita voi löytyä myös joukkueen sisältä. Kuulitte sen siis ensin täältä: don’t sleep on my boy this year! 🔥

Kenen kurssi nousee, kenen laskee?

Kurssivaihtelua voi tapahtua muuallakin kuin osakemarkkinoilla. Jatkaako Roosters edelleen mestaruuksien tiellä? Keltä sinä odotat läpimurtoa tämän kauden Steelersissä? Mitkä finaalijoukkueiden osa-alueet ovat vahvistuneet, mikä heikentyneet? Ole hyvä, ja kerro mielipiteesi oheisen kyselyn avulla – jenkkifutiskansa kiittää.

Kyselyssä on kysymyksiä, joihin voi vastata varsin nopeasti. Halutessasi voit ottaa kantaa myös hieman syvemmin aseteltuihin aiheisiin. Harva kysymys on pakollinen, joten voit vastata haluamiisi kysymyksiin oman makusi mukaan 😊 Vastausten perusteella julkaistaan myöhemmin kattavat koosteet.

Vastaa kyselyyn tässä

Kommentoi

 • Roosters on ainakin hommannut aika kovat sparraajata kauden alle, Saksan 2. ja Ruotsin 2.. Sillä rintamalla ainakin pieni etu Velon suunnalla.

 • Ei ole – ellei Corona toisin päätä.

 • Ihan mukavaa, että joku jaksaa jo vähän pohjustaa ensi kesää. Mutta on se tällä seurojen ja liiton tiedotuksen tasolla vaikeaa veikata esim. sitä ”millä osa-alueilla nämä joukkueet ovat vahvistuneet taikka heikentyneet viime kaudesta”. Pitäisi kyllä olla aikalailla sisällä joukkueen piirissä, että tällaisia pystyisi ihan oikeasti arvioimaan.

 • Joo, ei noita voi oikein kuin mutuilla tiedotettujen pelaajasiirtojen perusteella. Aidosti pystyy arvioimaan vasta kolmannella viikolla, koska tuttuun tapaan joukkueet vähät välittävät preseason-matseista ja menevät ekoihin matseihin pällistelemään jotain sivurajalle kähättyä Pelle Peloton -vekotinta tai harjoittelemaan flattia.

  En ymmärrä miksi monet tuntuvat pitävän Steelersiä itsestäänselvänä finaalijoukkueena. Puolustuksesta puuttuu Inkinen, Hayden ja Eriksson, eikä hyökkäys vaikuta paperilla yhtään viime kautta paremmalta. Päin vastoin, sieltäkin puuttuu useampi aloittava. 2019 oli monta ottelua, jotka Kuopio olisi voinut hävitä, mukaan lukien semifinaali. Ainut mikä Kuopion voi tällä kaudella pelastaa on se, että Roostersia lukuun ottamatta kaikki muutkin joukkueet ovat heikentyneet viime kaudesta.

  Maaliskuun kunniaksi:
  1. Roo
  2. Roy
  3. Ste
  4. Wol
  5. Cro
  6. But (haloo missä jenkit?)

 • Pikkuhiljaa alkaa normi maalaisjärki unohtumaan koronahysteriassa, tauti kuitenkin tappaa pienemmällä prossalla kuin normi kausiflunssa.

 • Ei paljon lohduta, jos se prosentti osuu omalle kohdalle! Ihan järkevä päätös kun ei vielä tiedä mitä edessä. Samaten taloudellisesti ajatellen parempi tehdä päätös nyt, kun pakon edessä ennen kisoja. Ei näissä amatöörijefupiireissa varmaan missään maassa ylimääräisiä varoja hukkaan heitettäväksi.

 • Vastauksia kyselyyn on tullut aika mukavasti, kiitos siitä! Vastausaikaa tähän on vielä tämän illan ajan.

 • Edelleenkään kyse ei ole kauhean vaarallisesta viruksesta, Yleensä kausiflunssat ovat myös tuontitavaraa, niin miksi yhden viruksen takia perua turnauksia.
  Miksi ei lopeteta kansaivälisiä otteluita kunnes maailmassa ei ole enää sairauksia.

 • Mikäs toi Wolverinesin QB on miehiään? Tuli maahan hyvissä ajoin, mutta ei taida RoJoa paikata?

 • Tuolta QB-listalta löytyy infoa. EI Rojoa paikkaa kukaan mutta löytää varmasti oman paikkansa liigassa.

  https://recruit.thepodyum.com/articles/1435-top-100-in-europe-north-american-quarterbacks-final

 • https://youtu.be/AthAt1U_vBA Siitä sitten katselemaan ja tekemään omia johtopäätöksiä sen mukaan, mitä noin lyhyestä klipistä pystyy tekemään. Ei ole Rojo, mutta veikkaan että tulosta syntyy silti yhtä paljon jos ei mitata vain heittojaardeja.

 • Kyllähän Moro pelimies on siitä ei varmasti ole epäilystä, mutta kyllä puolan touhut pistää miettimään viihtyykö hän vilkko/leivoja sirkuksessa koko kautta.

 • Mikä tuossa sirkuksessa on niin epäilyttävää? Mestaruuksia herroilla on kuitenkin enemmän kuin Roostersia lukuunottamatta muilla seuroilla yhteensä?