Gridiron.fi Weekly – viikko 42

Gridiron Staff 20.10.2019 16:50 357 kommenttia

Keskustele päivänpolttavista aiheista viikon 42 weeklyssa.

Weekly on viikottaisesti ilmestyvä kommentointiketju, joka kerää yhteen viikon puheenaiheet.

Kommentoi

 • Siirretään keskustelu tänne – edellinen ketju oli paisunut jo aika pitkäksi 😉

 • Tanskan peli meni sitten tiukille Hollannin kanssa ja päättyi 22-19. AFI raportoi pelistä, että Hollanti oli aivan toinen joukkue kuin Suomea vastaan ja että viikko voi tehdä ihmeitä. No, Tanska oli jo menossa 3-4 TD:n voittoon, mutta sitten QB Kronborg loukkaantui ja Tanskan hyökkäys jäätyi.

  https://www.americanfootballinternational.com/team-denmark-gets-by-the-netherlands-in-ifaf-european-championship-qualifier/

  Tuntuu siltä, että Suomesta on tulossa todella kova luu, sillä edellisen artikkelin kuvaama Hollannin epäorganisoituneisuus ja hämmennys johtui kyllä Suomen dominoinnista. Suomelle kun kasataan vielä huipuilla täydennetty täysrosteri ja kotipeli, niin kyllä Tanskalle tulee haasteita. Ja jos Kronborg on poissa, ei Tanskan lähtökohdatkaan ole kovin hyvät.

  Britit pieksivät Venäjän 34-0 ihan peruspelillä. Venäjä ei todellakaan kuulu näihin kekkereihin. Ruotsin ja Englannin välisestä matsista tulee mielenkiintoinen, sillä Ruotsi ei ole ihan terävimmillään ja Englanti taas on nousussa. Yksi varsin hauska sattuma seuraisi Englannin ja Suomen voittoja… Nimittäin silloin kaikki neljä lopputurnauksen maata pelaisivat sinisessä ja valkoisessa peliasussa!

  Ja Italia sitten pieksi Sveitsin 38-0, vaikka amerikkalaistaustainen QB olikin loukkaantunut. Sveitsin pelistä, yhtä punttia lukuun ottamatta, on vaikea keksiä mitään hyvää. Eivät missään nimessä kuulu ykkösliigaan. Italialla on toinenkin amerikkalaislähtöinen tähti, nimittäin heidän kaikki downinsa pelannut RB. QB ja RB Amerikasta tekevät ison vaikutuksen Italian peliin. Milloinkohan Suomen kotijenkit alkavat saada Suomen passeja?

  Venäjän ja Sveitsin sijalle pitäisi ehdottomasti nousta Unkari, joka esittää hyviä otteita. Toinen vaihtoehto onkin jo vaikeampi. Islanti voisi olla aika mielenkiintoinen musta hevonen.

 • Ihan mieletön juttu, että Seppo pelaa maajoukkueessa! Miehellä on ikää, mutta otteet kauden aikana osoittivat, että on mies paikallaan. Henkisesti maajoukkueen kannalta on tärkeää, että tällainen legenda laittaa itsensä vielä peliin. Ja että kaikki GFL-pelaajat ovat mukana, on jo kuin märkä uni. Tähän vielä Chris Mulumba, niin olisi ollut JackPot. Kyse ei ole edes siitä, etteikö liigasta olisi löytynyt kovia pelimiehiä: kyse on halusta edustaa omaa maataan. Karri Kuuttila olisi vielä voinut olla mukana.

  Mutta kaiken kaikkiaan, tällä tai nuoremmalla porukalla, nyt tuntuu parin kymmenen vuoden jälkeen siltä, että nyt on edellytykset mennä pohjaan saakka. Eikä vain tiukkojen vääntöjen kautta, vaan iloista peliä esittäen.

 • tuleeko pelistä virallista striimiä , vai onko siellä taas joku pelaaja kännykän kanssa kuvaamassa ??!!

 • Tulee Ruudusta

 • Tuliko joukkueeseen muita lisäyksiä? Taas hieman vajaavainen tuo liiton uutinen.

 • Kaikki pelaa

 • näkyykö ruudusta vapaasti kaikille , vai pitääkö olla tilattu palvelu ??

 • Kaikki maksaa

 • nyt olisi ollut vuoden viimeinen päivä liiton taholta promota lajia ja näyttää matsi maksuttomana kaikille , ja myös mainostaa sitä vai joko se 1.9 miljoonan budjetti on kokonaisuudessaan käytetty herrojen kokoustamisiin ?? liitolla on oma kanava you tubessa missä sen olisi voinut näyttää !!

 • Pahoin pelkään, että tähän nykyiseen malliin siirtyminen jossa pelataan yksittäisiä karsintaotteluita kauden jälkeen, on lopun alku EM-kisoille, valitettavasti. Toivottavasti seurajoukkueet pääsevät joskus vielä samalle hiekkalaatikolle ja Euro Bowl-turnaukset herätetään henkiin turnausmuotoisina.

 • Montako peliä sun mielestä turnauksessa voi pelata? Ei oikein sovi tällaiseen lajiin kuin ihan max final four tyyppisenä eli esim to välierä ja su finaali. Ja tämä tarkoittaa kohtuu kallista keikkaa joukkueille. En pidä mahdottomana, mutta haastavana.

 • Miten joukkueet EM-kisoihin valittaisiin, jos karsintaotteluita ei pelattaisi? Jonkun rankingin kauttako?

 • Ranking syntyy automaattisesti siitä, kun laitetaan A, B ja C-sarjan joukkueet peräkanaan. Sarjan viimeinen putoaa ja ensimmäinen nousee ylempään. Näiden karsintojen jälkeen tuo jako kolmeen sarjaan onnistuu automaattisesti. Tämän neljän karsintasarjan lisäksi pelataan nousijasarjaa, jossa ovat mukana Unkari, Belgia, Turkki, Espanja ja Israel. Nämä sitten ehkä karsivat noususta C-sarjan joukkueiden kanssa. Sen jälkeen on sitten toimiva 17 maan ranking. Näiden lisäksi ihan kunnollista jefua pelataan Portugalissa ja Islannissa, joiden soisi liittyvän mukaan. Samoin Baltian maissa ja ainakin Kroatiassa pelataan. Iso kysymys on, että jos Saksa joskus haluaa taas mukaan, niin laitetaanko se suoraan A-sarjaan, minne se pelillisesti tietenkin kuuluisi?

 • Tämä uusi järjestelmä perustuu neljän lohkon A-sarjaan ja viiden joukkueen B-sarjaan. A-sarjassa lohkojen ykköset pelaavat ensi vuonna sijoista 1 – 4, kakkoset sijoista 5 – 8 ja kolmoset sijoista 9 – 12. Ilmeisesti sijoilta 9 – 12 joku tai jotkut hakevat sitten vauhtia B-sarjasta seuraavalla kerralla ja B:stä nousee vastaavasti korvaajat A-sarjaan. Muutoksen jälkeen EM:sta pelataan kahden vuoden välein entisen neljän sijaan. Näin olen ymmärtänyt AFI:n artikkeleiden mukaan. Vielä ei ole silmiin osunut juttua miten nuo sijoitusottelut pelataan, mutta kai sekin aikanaan selviää.

 • Joskus Ruutu+:n on saanut ilmaiseksi kuukaudeksi kokeiluun. Tosin tuo Ruudun 9,95 euroa on puolet maaottelun lipun hinnasta ja sillä saa katsoa kuukauden aikana vaikka viime kauden ja edellisenkin Vaahteraliiga-matsit samaan hintaan ja vähän muutakin. Itse aion kuitenkin suunnata kohti Myyrmäkeä, koska jefu on parasta livenä!

 • ei se ihan halpaa pitkä matkalaisille ole lähteä katsomaan paikan päälle matsia , ja olisi ihan mukava jos se tulisi ruudusta maksutta , kun sitä kuitenkin finaaliin asti tuli maksettua !!

 • Mistäköhän löytyy mitään tietoa junnujen PM finaalista. Edes tulos. Toistaiseksi skannattuna Sajl:n nettisivut, Face, Insta ja Twitter ja Gridiron keskustelu. Jossain noista oli kommentti 7-7 toiselta neljännekseltä mutta on tää vitun vaikeeta. Ilmeisesti turpiin tuli kun kukaan ei noteeraa. Ja jos joku kommentoi uusavuttomuutta ilman lopputuloksen mainintaa niin voi valmiiksi sulloa parrun omaan hanuuriin. Seuraavaksi Saffin sivuille. Ehkä ne edelleen jaksaa ! ! ! (Huom ! välilyönnit !)

 • Esimerkiksi SAJL:n uutisesta pääsee katsomaan koko pelin videolta ja siinä kuvan alalaidassa on pelin tilanne koko videon ajan. Ehkä sen videon lopusta löytyy etsimäsi tieto.

 • SAFFin Face sivuilta löysin: SWE-FIN 13-7

 • Vaikeaa on näköjään tappioiden raportointi. Naisten Ruotsi-ottelun tulos on edelleen kadoksissa myöskin.

 • Crocodilesiin tullee uusi päävalmentaja, Mattingly Saksaan.

  https://www.europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=66347

 • Laurila kun lähti muihin hommiin, muilla ei pysy kynä kädessä juttujen kirjoittamiseen.

 • Sinänsä sääli. Ois varmaan ollut Crocojen kannalta parempi jos oisivat saaneet pitää Mattinglyn vielä yhden kauden jatkuvuuden takia.

 • Koittakaa nyt (osa täällä)tajuta, että nämä on NE EM-kisat, ei ole mitään ”lopputurnausta”.
  Myös potkupallossa on hajautetut EM-kisat. Nyt on mahdollista olla vaikka joka kerta EM-finaali suomessa, jos Suomi pärjää hyvin. Kisoissa pelanneeena pidän tätä hyvänä tapana, ainoastaan matkakulut nousevat, mutta toisaalta saadaan lipputuloja enemmän kotona.

 • Peli alkoi Suomen kannalta masentavasti kun swedut blokkasivat ensimmäisen hyökkäysvuoron päätteeksi FIN-puntin lähellä omaa end-zonea, josta pallo sitten epäonnekkaasti pomppi maalialueelle ja sen onnistui vastustaja peittämään. Sen jälkeen onnistunut SWE lisäpiste ja tilanne 7-0. FIN pääsi kuittaamaan tilanteen nopeasti omalla hyökkäysvuorolla, ja heittopeli-TD syntyi ihan oikean ja nätisti onnistuneen hyökkäyksen jälkeen. Jälleen onnistunut lisäpiste; tilanne 7-7. Tämän jälkeen peli oli lähinnä puolustusten dominointia, mutta ilman sinivalkoisia silmälasejakin voi sanoa että FIN esitti parempaa peliä. SWE hyökkäys pysähtyi usein, erityisesti juoksupelien osalta, ja muutamaa keskipitkää heittopeliä lukuun ottamatta SWE-hyökkäys ei juurikaan esittänyt erityisiä mainetekoja. Vaikka FIN hyökkäys eteni mukavasti, jäivät pisteet kuitenkin tekemättä. Sitten tapahtui se sweduille niin tyypillinen: yksi FIN-puolustuksen virhe, ja rissu karkasti keskialueen heiton jälkeen pitkään juoksuun: TD. FIN blokkasi lisäpisteen ja tilanne 13-7. FIN eteni tämänkin jälkeen melko mukavasti, mutta peli päättyi SWE syötönkatkoon kun kellossa oli about minuutti jäljellä, eli se siitä. Kokonaisuutena kundit pelasivat oikein hyvin, ja vilpittömästi olisivat ansainneet voiton paremman peliesityksen johdosta, mutta sitähän ei lasketa. Suurin kannu siis sweduille.

 • Itseä jäi hieman ihmetyttämään miksi OC vaihtoi 5 jaardin päässä svedujen maalista hyvin toimineesta juoksusta heittopeliksi? Raskas jukosumuodestema näytti kuitenkin parhaiten toimivan ottelussa. Muutenkin kummastutti tuo pelinrakentajien vaihtoruletti ottelun aikana. Ei varmaan Urjanssonillekaan helppo paikka hypätä yhtäkkiä kylmiltään heittodowniksi kentälle. Puolustus kyllä pelasi tuota Ruotsin toista maalia lukuunottamatta hyvän pelin.

 • Piti kokeilla Seahawksia?

 • @AK: : ) jotain sellaista varmaan…

  No, nythän ois kaikilla halukkailla mahdollisuus hakeutua maju:n ruoriin:
  https://www.sajl.fi/?x118281=13375974

 • ”Iso kysymys on, että jos Saksa joskus haluaa taas mukaan, niin laitetaanko se suoraan A-sarjaan, minne se pelillisesti tietenkin kuuluisi?”

  IFAF:n sotkujen suurimpana aikaansaajana ei ole mitään syytä miksi Saksa mukaan tullessaan aloittaisi B-sarjaa ylempää. Ei se varmaan yhtä kaksivuotiskautta kauempaa kestäisi päästä A-tasolle, elleivät takki auki lähde pelaamaan. Tosin Saksan mukaan tulo varmaan riipuu kokolailla Huberista ja kuinka nopeasti herra on halukas nöyrtymään ja palaamaan ilman henkilökohtaista valta-asemaa IFAF:n toimintaan. (Ja niin kauan kuin Huberin putiikki German Football Partners pitää yllä valheelisia EFAF:n ja IFAF-Europen nettisivuja, ei varmaan nopeaa lähentymistä ole odotettavissa.)

 • asioilla on yleensä tapana olla kaksi puolta , kuka puhuu paskaa ja kuka sitten ei , ettei vaan se toinen osapuoli olisi puhunut enemmän paskaa kun saksalaiset !!

 • No näistä näkökulmista on CAS:lta päätöksiä siitä suuremmasta paskanpuhujasta ja yllätys yllätys sehän on…

 • En tiedä, onko näillä bullshitter-nimimerkeillä sisäpiirin tietoa, mutta mielestäni urheilua ei pidä pilata politikoinnilla. Realiteetti on se, että kaikki muut maat ovat valinneet nykyisen yhteisön ja jos kaikki halutaan yhteen, on Saksan tultava mukaan, eikä kaikkien muiden mennä yhteen Saksan kanssa.

 • Politiikanhan sanotaan olevan yhteisten asioiden hoitoa, eikä ”politikointia” pitäisi käyttää henkilökohtaisen vallan tavoittelemisen synonyyminä. ; ) Siitähän oli lähinnä herrojen Wiking ja Huber taholta kyse menneissä IFAF-sotkuissa. Sen takia en odota saksalaisten palaavan ihan heti IFAF:n piiriin (niin kauan kuin Huber heiluttaa siellä tahtipuikkoa), mutta toivottavasti olen väärässä.

  Ja jos joku ihmettelee kommentointiani IFAF-kärhämöistä, niin AFI aika kattavasti (ja puolueettomasti) on niitä uutisoinut. Hakukenttään vaan IFAF niin pienellä selaamisella löytyy paljon uutisia aiheesta.

 • Kovan ryhmän ovat saaneet maajoukkueeseen kasaan. Nyt kun Lindqvist on loukkaantunut, niin olisi toivonut Outisen olevan mukana, mutta olisikohan ripustamassa harkkarit naulaan? Kuka tuosta ryhmästä on Vesterisen lisäksi toinen aloittava endi?

 • Taisi Okko olla leikkuupöydällä kauden jälkeen…

 • Kova jengi Suomella. Jos ei voittoa Tanskasta tule, niin valmennusjohto saa tehdä kyllä omat johtopäätöksensä ja jättää joukkueen. Etenkin kun hyökkäys on vaihdettu Rojosta pois, niin tulosta olis syytä tulla, muuten kysymyksiä tulee, että miksi vaihdettiin toimiva ratkaisu toiseen?

 • Onko Värinen rikki vai muuten estynyt?
  Kuuluisi ehdottomasti maajoukkueeseen.
  Kun kattelee viime kauden tilastoja on pelipaikallaan parhaita Suomalaisia.

 • Jos Väristä ei ole edes kysytty? On niin mukava ja hiljanen poika, että on saattanut unohtua kysyä vaikka onkin parhaita ellei paras pelipaikallaan.

 • Aloittava D-line vaikuttaa olevan Kankaanpää-Aho-Kreus-Vesterinen. D-tacklet keskellä.

 • Näin itse hieman ounastelin myös.

  Player Team G Pos Solo Ast Total Avg/G Sack
  Varinen J…… CRO 11 47 33 63.5 5.8 3.5
  Ayravainen S… ROO 9 13 24 25.0 2.8 1.0
  Vartiainen A… ROO 12 27 25 39.5 3.3 1.0
  Laherma J…… STE 7 12 15 19.5 2.8 0.0
  Raatikainen ei mahdu edes listoille.

  Täytyy kyllä ihmetellä LB almu valintoja.

 • Luultavasti vastaus sisältyy kysymykseesi.

 • Pääkaupunki seudulta suurin osa pelaajista. Ja varmasti järkevää leiritysten ja kustannusten kannalta.

 • Aika huvittavaa informaatiosotaa… Tanska ei ole julkaissut omankaan liiton sivuillla rosteria huomiseen peliin. Ehkä he sitten katsovat Vantaalla, ketä on ilmestynyt paikalle:) Tässä on mahdollisesti yritys peitellä QB Kronborgin tilanne, sillä mies on aivan kaikki kaikessa Tanskan hyökkäyksessä. Tanskan liiton viimeisimmästä jutusta saattoi tulkita, ettei mies ole pelikunnossa, kuten ei yksi parhaista rissuistakaan. Mene ja tiedä. Huomenna se tiedetään. Kelikin on sellainen, että Tanska joutuu turvautumaan juoksupeliin joka tapauksessa. Roostersin pelikirjalla ja Miron kyvyllä lukea peliä voi sen sijaan palloa viskoa kaatosateellakin, mutta heittojen luonne ja määrä varmaan muuttuvat vähän.

 • Nyt sitten kävi ilmi, että Kronborg ja loukkaantunut rissu eivät ole mukana. Sääli pelin kannalta, muttei Tanskaa silti ole todellakaan syytä aliarvioida. Nyt luultavasti pelaavat paljon kahden Hollantia vastaan loistaneen RB:n kautta.

 • Turhaakin turhempi läpsyttely jonka suomi voittaa noin 50 pisteellä

 • on kyllä melkoinen foorumi, kaikki on joko täysin turhaa paskaa tai täysin päin helvettiä muuten vaan! 😂

 • Oletko miettinyt että jos vika ei olekaan tässä foorumissa vaan jos kaikki onkin oikeasti psk ja päin helvettiä?

 • Tuleeko striimiä jostain?

 • miettinyt, ”kaikki” ei koskaan ole paskaa tai päin helvettiä. Kyse on tästä foorumista, anonymiteetti antaa rohkeutta vähä-älyisille tuoda äänensä kuuluviin. Lisäksi lajimme on marginaali ja tälle palstalle kirjoittavien osuus sen marginaalin marginaali… Eli täällä ”keskustelee” noin 10 ihmistä joista vähintään 7 vaikuttaa katkeroituneen vahvasti lajin tilaan. Todennäköisesti ovat katkeroituneet ennenkaikkea kokonaisvaltaisesti omaan elämäänsä ja siinä sivussa itselleen niin rakkaan jenkkifutiksen tilaan.

 • Ruutu

 • että kun ei olisikaan tuota anonymiteettiä… Retuisuuksien henkilöllisyys olisi julkista kuten myös retuiksi julistavien! Mitähän siitä seuraisi?!

 • Näyttää olevan enemmän pelaajia kuin katsojia. Sääli ettei nämä kiinnosta.

 • Alussa vaikuttaa että 4,54 ja 73 ei pärjää. Vaihtoja.

 • Lipunhinnat pitäis ilman muuta olla 5€ tai ilmainen,. Ruutu vie voiton näillä keleillä Vantaasta.

 • Näyttävää heittopeliä, palloa kaikille kiinniottajille!

 • Oli todella turha läpsyttely josta pelaajat maksoivat liiton kassaan hyvän fyrkan.. Hyvä liitto, tuolla katsojamäärällä pelin olisi voinut pelaa Velodromilla

 • Miksi antaa pois Vantaan Taftin kasvattien kotikenttäetu? Myyrmäessä on myös lämmitetty nurmi mikä varmaan auttoi päivän olosuhteissa.

 • Onneksi olkoon Suomelle! Sitä jäin suuresti ihmettelemään, ettei Roosters olisi ikinä pelannut heittopeleissä, tuolla kelillä, noin. Ja kuitenkin sama hyökkäyksen koordinaattori oli takana. Vähän käy sääliksi Miroa, joka joutui noudattamaan valittuja pelejä ja Koikkalainen näkee varmaan painajaisia ahneista valinnoistaan. Mutta oppia ikä kaikki. Uskon noiden kolmen interin kehittävän sekä Miroa että Koikkalaista enemmän kuin kokonainen kausi normipelejä.

  Linjat molemmin puolin palloa ja puolustus kokonaisuutena olivat murskaavan ylivoimaisia. Sillä kalustolla mennään pitkälle. Pallonkantajiakain on vailla muille jakaa ja kun sää on edes kohtuullinen, rissut ovat aivan Euroopan kermaa. Ja Miro on edelleen ihan huippu, kunhan nämä pakotetut pallon pakottamiset otetaan opiksi molemmin puolin kentän laitaa.

  Em-kulta olisi mahtava juttu, mutta nähdä Suomi MM-kisoissa jotain aivan erityistä. Sillä tiellä tämä jengi on. Ihanaa Leijonat, ihanaa!

 • Ei ehkä paljoa katsojia, mutta hyvä tunnelma oli paikan päällä säästä huolimatta. Oli ehkä vähän ahneita pelikutsuja ekan puoliajan loppuun, mutta pitäähän noitakin välillä kokeilla. Hyvää pelaamista suomalaisilta molemmin puolin palloa ja tasoero tuli selväksi.

  Ja nimimerkille ”Tämänpäiväinenpeli” (ja miällä muilla nimimerkeillä olet täällä kirjoitellutkkaan): suosittelen hakemaan apua sielulliseen hätääsi.

 • Vastassa oli keskikastin Tanska. Ketä tämä setuppi palvelee verrattuna Suomen hienoon lopputurnaukseen parhaiden joukkueiden välillä?

 • Suomelle nämä kaks matsia tarjos mahdollisuuden ajaa uutta hyökkäystä sisään ens vuoden välierää ja toivottavasti finaalia pronssiottelun sijaan. Muille joukkueillehan tää uus systeemi tarjoaa mahdollisuuden maajoukkueille pelata vuosittain pari merkityksellistä ottelua. Suomi – Ruotsi maaottelut taitaa olla ollu ainoita jokavuotisia maajoukkuepelejä Euroopassa.

  Oishan tuo kuuden joukkueen turnaus kanssa hyvä, mutta myös aika kallis ja raskas järjestävälle liitolle.

 • Mitähän Wolverinesissa mietitään?? Vanha ja hidas RB palkattu eli huipputyyppi RJ Long ulkona ainakin hyökkäyksestä.

 • Moro<3Riki

 • Suomi 44 – Tanska 3 analyysiä:
  Avausneljänneksen yskähtelyn jälkeen Suomi hallitsi peliä mielin määrin, tosin loppunumerot hieman mairittelevat kotijoukkuetta. Harmi, että Koikkalainen alkoi pelikutsuissa ylivarovaiseksi toisella puoliajalla hyläten heiton käytännössä kokonaan, kostea keli vaikutti varmasti asiaan. Olisiko vaikka Väänänen voinut heitellä palloa matsin ratkettua, vai liekö peliväline ollut turhan luikas moiseen..?

  Juoksublokeissa Lahti oli murhaava, totaalista dominointia. Vierellä Hvitfelt ja Tennberg kolasivat myös ukkonsa tehokkaasti, oikean guardin hommat splitanneet Koskinen ja legendaarinen Seppo suorituivat myös vähintään kelvollisesti, eikä 4qtr:n pelannut Mononen ollut pekkaa pahempi. Veinberg oli mulle iso pettymys. Heittoblokeissa tanskalaiset pysyi nätisti näpeissä, eikä juoksussakaan ollut pahemmin ongelmia. Mutta se tapa miten Veinberg blokkaa, eihän tolleen voi mitenkään eikä ketään draivata! Eikä varmasti missään huippuyliopistossa, tässäkö syy Martinin paluuseen Suomeen? Todella toivon, että kundista vielä kehkeytyy huippuluokan linjamies, mutta ei sitä todellakaan vielä ole.

  Fularit Lindsten ja Van Hoja tekivät hyvää duunia, yhditettynä linjan tehokkaaseen blokkaamiseen olisin odottanut pallonkantajilta pidempiä juoksuja, mutta jäivät lähes aina ensimmäiseen taklaajaan. Veikka Lehtoselta jälleen isoja pelejä joka puolella kenttää ja vaikuttava motivaatiopuhe matsin alkuun, johtaja.

  Puolustuksessa suuri positiivinen oli Akseli Vartiainen. Liigapeleissä on multa jäänyt pienemmälle huomiolle, mutta nyt oli isossa roolissa ja esim. GFL-mestari Roni Salonen kalpeni Vartiaisen rinnalla. Tulevaisuuden johtaja Suomen tukimiehistössä? Vesterisen vahvat otteet alkavat olla tuttua kauraa, tosin nähdäänkö häntä enää aikoihin maajoukkueessa ameriikan collegen kutsuessa? DL oli kauttaaltaan vahva, heittopuolustuksessa koiteltiin alkuun Lempistä joka jälleen kerran oli vakuuttava. Suomen paras corneri Inkisen lopetettua? Vai lopettiko…

  Summa summarum: Hyvältähän tuo maajoukkue näyttää ensi kesää ajatellen. Tosin jos Miro Kadmiry loukkaantuu niin mitä sitten? Pelinrakentajaksi Väänänen joka on pelannut merkityksellisen downin kolme vuotta sitten (vai milloin onkaan, kuka edes muistaa enää)?Joku muu, kuka? Cornerin paikoille ei ole hirveästi kundeja tyrkyllä Roostersin ulkopuolelta, mutta eiköhän nämä hommat selkene kun kesä tulee. Toivottavasti tulee, nyt on niin pimeää ja märkää. Kausi 2019 on ohi, yli ja ulos.

 • EDIT: joo ei.

 • Joka

  1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka

  2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista,

  on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon.

 • Tuomo vois taas siivota sivua. Vittu mitä sakkia

 • Haluaako nämä valheita heittelevät ääliöt tosiaan potentiaalisia vaikeuksia Tuomolle joka näkee vaivaa tämän sivuston ylläpitämiseksi.

 • No nyt on kyllä todella mautonta sontaa. Ehdotan, että keskustelu vaatii kirjautumisen. Tämä on mennyt ihan pilalle viime aikoina.

 • Tuo *** on suurinta sontaa mitä tällä saitilla on koskaan kirjoitettu. LiittoKokouksessa pitää pohtia toimia, jolla tämä saitti saadaan kuriin/vaimennettua. EDIT: tarpeellisilta osin.

 • ”LiittoKokouksessa pitää pohtia toimia, jolla tämä saitti saadaan kuriin/vaimennettua.”
  Ja maailma pelastuu kun laitetaan ihmisiltä suu tukkoon 😅
  Et JAMI voi olla tosissasi.

 • Siivosin yhden kommentin ja muokkasin myös toista sinänsä asiallista kommenttia, jossa viitattiin siivottuun kommenttiin.

 • Eikös tämä ollutkin Porvoossa menneellä kaudella? Nyt suunta kalakukkojen pariin. Isaak Marshallista kyse, jos ei joku linkkiä jaksa avata.

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=54791

 • sen jälkeen kun liittokokous on siivonnut tämän palstan , liittokokous voisi samalla julistaa maailmanrauhan ja laittaa suomen talouden kuntoon . olisi kiva jos siellä saataisi kanssa gobaali ilmaston lämpeneminen kuriin !!

 • Iisakki marshall muuttaa kuulemma vaimon perässä kuopioon siksi pelaa siellä ensi kaudella

 • Eikös kommenttiosion voisi yhdistää vaikka facebookilla kirjauduttavaksi, niin pitäisi ainakin omalla naamalla/nimellä (toki tietenkin facebookiinkin on mahdollista tehdä feikkiprofiili jos oikein kovasti haluaa vaivaa nähdä) kommentoida, luulisi se edes vähän rajoittavan ihan hölmöimpiä juttuja ja herjaamista? Yleisesti voisi ajatella että jos ei jotain asiaa kehtaa omalla nimellä/naamalla sanoa niin sitä ei välttämättä kannattaisi ylipäätään sanoa. Puskista huutelijat on siellä puskissa ihan syystä.

 • Jos olet yhtään seurannut vaikka digilehtien juttuja, niin esimerkiksi kadulla haastatellut eivät halua antaa nimeään julki, oli sitten aihe tai asia mikä tahansa. Mitäs luulet että keskustelupalstoille tapahtuu jos niissä sallitaan ainoastaan omilla tiedoilla kommentoiminen?

  Tiukempaa moderointia tai sitten kokonaan kiinni jos valvontaan ei pysty. Tämä nyt ei niin suosittu palsta kuitenkaan ole että tänne tuhansia tai kymmeniä tuhansia viestejä päivittäin tulisi ja se moderointi olisi mahdotonta.

 • https://www.sajl.fi/?x167512=13597790

  On tainnu raati olla pienessä sievässä puolustuksen all starsia valitessaan. Mitä ihmettä noi crocot tuolla joukossa tekee? Steward ehkä ok, mutta muille paikoille ois löytynyt parempiakin.

 • Eikö Ari Tuuli & Matti Lindholm trophyt voi voittaa vain suomalainen pelaaja? Saatan olla väärässä.

 • Aina jotkut trollit pilaavat muiden kivan.

 • Jos on ymmärrystä niin käy vilkaisemassa tilastoja.

 • Ai vaikka finaalin tilastoja, joita ei vieläkään ole saatu näytille 😂

 • Olisin voinut laittaa Powelin myös MVPksi

 • Nyt kaikki MVP:t töihin toimistolle.

  Kuten tänä vuonna huomattiin, ei työltä edellytetä paljoa ja kuukausipalkkakin on taattu. Joskus kun jaksaa toimiston puhelimeen vastailla ni se kai riittänee.

  https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/6870397b-9bbe-4c2f-b087-896eab5106c1?displayId=Fin1864432

 • … nyt natsaa paremmin kuin vuosi sitten. Ei ole varmaa toiseen hutiin rekrytoinnissa

 • Ainoo mitä tänä vuonna huomattiin oli ettei tiedottaminen olekaan ihan helppo nakki. Kuten ”toivottavasti…” toivoi, toivottavast nyt natsaa paremmin!

 • Ryysters lokakuun rosteri julkaistu. Kohtuullisesti kotimainen runko pysynyt kasassa. Yllätyksenä Okko jatkamassa (em kiinnostaa?) Ja Vesterinen listalla, ei ole ilm lähdössä rapakon taakse?

 • Vesterinen on intissä ja saa sen aikaa pelata Vaahteraliigassa, menettämättä NCAA kelpoisuutta. (Näin ainakin ennen.)

 • https://steelers.fi/miehet/

  Steelers ilmeisesti tehnyt Wolvot ja yhdistänyt seuran kaikki pelaajat saman joukkueen alle. Voi ollakin ihan fiksua laittaa offarin ajaksi kaikki samalle viivalle ja katsoa, kellä on motivaatiota ja kykyä kehittyä.

 • Ainakin yhdistämällä saa 25 rosterin kasaan…

 • Kuopion rosteri sisältää kaikki kakkosjoukkueen pelaajat ja näköjään myös palttiarallaa koko U17-sakin ja vanhemmat junnut.

 • No kuinka monella joukkueella on melkein 70 pelaajaa ringissä tällähetkellä?

 • Ei millään Suomessa.
  Nimiä voi olla 70, mutta liigatason miehiä siinä on vähemmän.
  Hämeenlinnalla oli joku vuosi sitten 90 ukkoa listalla.
  Wolvoilla oli iso lista pelaajista.
  Hienoahan se on, että nimiä piisaa, mutta se ei vielä takaa mitään.

 • Wolverinesin rosteri?

 • Taitaa paukkua kauden 2020 ensimmäinen sakko liigassa kun Wolvot ei ole laittanut offseason rosteriaan esille 31.10. mennessä.

 • miinus kaks sarjapistettä?

 • Hauskaa kun yhdessä joukkueen rosterissa on pelaaja tai pelaajia jotka neuvottelee toisen joukkueen kanssa kumpaakohan joukkuetta kusetetaan

 • BOOM by Wol ?

 • deadline alustavan rosterin julkaisulle tuli ja meni. 1 divisioonan osalta eagles ja unc ovat julkaisseet omat rosterinsa.

  1. säännöt eivät koske kaikkia joukkueita
  2. säännöt koskevat kaikkia joukkueita, mutta niitä ei pidä noudattaa
  3. säännöt koskevat kaikkia joukkueita, mutta niiden noudattamattajättämisestä ei rangaista
  4. ecg, saints, nordmen, bears ja bouncers eivät saa joukkueita kasaan, jonka takia eivät ole julkaisseet alustavaa rosteria ja tulevat luopumaan sarjapaikasta tai pistävät pillit pussiin koko toiminnan osalta

 • Löytyy Wolverines kotisivulta ilman päiväystä. Siellä puhutaan 2019 rosterista mutta viime vuotta ohkaisempi versio: http://helsinkiwolverines.com/edustusjoukkue/

 • rosteri ilman päiväystä = ei ajantasainen rosteri

  tokkopa alustavalla rosterilla tarkoitetaan sitä että voit laittaa huuhaa rosterin kerran nettisivuille ja et koskaan sitä päivitä. sillonhan se olisi aina voimassa ja kaudesta riippumaton alustava rosteri

 • Ottamatta nyt kantaa mihinkään joukkueeseen nimenomaisesti pyydän kaikilta vähän ryhdikkäämpää offari-viestintää. Tiedän että on vasta selvitty edellisestä kaudesta, mutta ainakin itse jefufanina kaipaan jo juttuja siitä, miten seurat rakentavat joukkueitaan tulevalle kaudelle. Toistaiseksi annan eniten pisteitä liigajoukkueista Steelersille. Seuroille vinkiksi, että ei ole niin mitätöntä pelaajasopimusta, että sitä ei voisi julkaista vaikka instassa jos ei nettiin viitsi viedä.

 • Onko off sesongin rosterin oltava ”julkinen” vai riittääkö sen toimittaminen Pasilaan? En tiedä. Bears julkisti eilen 25 pelaajan rosterin FB sivuillaan. Mm.2 EU passimiestä listoilla!

 • Ei tuota alustava rosteri asiaa löydy koko liiton sivuilta mistään asiakirjasta, joten todennäköisesti se on täyttä shaittia koko homma. ihan sama kenen nimi siihen laitetaan, pelasi tai ei. ihan sama onko julkinen, kunhan on ukkojen nimiä listalla

 • Vois kuvitella että liitto huomioisi tällaisen tärkeän rosteripäivän, analysoisi tärkeimmät siirrot. Tähtipelaajia ja persoonallisuuksia tullaan katsomaan. Se missä he pelaavat on mielenkiintoista ja osa markkinointia.

 • Kuka toinen EU mies porilla on listoilla Olneyn lisäksi? ovat ehkä poistaneet kun nyt siellä vain Olney

 • Suomalaisesta jefukulttuurista puuttuu big in america mentaliteetti. Suomalainen julkaisee alustavan rosterin tyyliin ”alustava rosteri” ja alla lista nimiä. Amerikassa saman tyyppinen asia julkaistaisiin edes pienen haastattelun tai jutun saattelemana. Mehutettaisiin vahvaa runkoa, kokemusta, uusia nousevia tähtiä, luotaisiin näkymiä menestyksekkäästä kaudesta, jätettäisiin jotain spekulaation varaan, otettaisiin kaikki irti ”pienestä” uutisesta joka on omiaan lisäämään keskustelua lajin sisällä/ulkopuolella, nostaa mielenkiintoa, pitää lajia/sarjaa näkyvillä ja parantaa seuran imagoa.

  Suurimmalle osalle lajin parissa oleville tai sitä seuraaville pelkät nimilistat eivät kerro yhtään mitään.

  Matti Nykästä löyhästi mukaillen, jokainen tsäänssit saada positiivista näkyvyyttä ovat mahdollisuuksia jotka suomijefussa jätetään hyödyntämättä.

 • My bad! Watkins onkin Jenkki!

 • @Big in america SAJL otti ensiaskeleen tuohon suuntaan,kun teki jutut Seposta, Ronista ja Mirosta ennen Tanska-matsia. Roosters on pitänyt yllä sivuillaan teaser-uutisointia, mikä on kivaa luettavaa ja mitä toivoisi enemmänkin. Aktiivinen tiedotus seuroissa vaatii kuitenkin intohimoista asennetta, sillä eihän kukaan jaksa ilmaiseksi sellaista pakkopullana tehdä. Aloittavissa seuroissa sellaista tuntuu löytyvän ja kysymys kuuluukin, miten intoa voi ylläpitää ja ruokkia jo uraantuneissa seuroissa.

 • Ei se Ameriikassakaan kaikki ole isoa. Mitä nyt suomalaisia pelaajia yrittänyt seurailla tuolla eri oppilaitoksissa, niin vaihtelu on ollut aika suurta. Sielläkin on aika paljon kiinni niistä paljon puhutuista resursseista mitä ja millloin julkaistaan. Ja suomalaista jefuskeneä tuskin kannattaa vertailla NFL:n tai muihin ammattilaisliigoihin, ei edes NCAA:n I divisioonan opinahjoihin. Sen verran eri pohjalta ja resurssein täällä ponnistetaan. Aina voi toivoa parempaa, mutta vähien jefutoimijoiden haukkuminen (ei sinun kommentissasi) ei vie asioiden parantamista yhtään eteen päin.

 • Liiitolta tuo oli askel oikeaan suuntaan ennen majupeliä ja ennen vaahteramaljaa, mutta toivottavasti jatkossa vastaavaa tulee tasaisekla syötöllä ja uusi tiedotusihminen osaa hommansa. Tähtiä ja persoonia pitää nostaa esille myös vaahterakauden aikana.

 • Onko myös 1-divarissa pakollista julkaista alustava rosteri? Tällä hetkellä julkaisseet Bears, UNC, Eagles, Saints. Vielä puuttuu joukkueita?

 • Pakollista

 • ecg odottaa drop outteja wolvoista että saa sen vaaditun minimi määrän täyteen että saavat osallistua sarjaan !!

 • Siellä ecg rosteri vuodelle 2020. Osaako joku avata onko ollut siirtoliikennettä seuraan päin.

 • Se pari päivää myöhässä = pari pistettä miinusta sarjataulukkoon.

 • Näyttäisi olevan jo lopettaneita pelaajia laitettu rosteriin , jotta vaadittu määrä täytyisi. Pelaaja virta vie siis pois päin ecg n riveistä. Devonte ”ihan turha jätkä ” Jones näyttää olevan listalla , missä mahtaa olla se serkku poika joka haaveili NFL:stä ja nuorista tytöistä. ECG potkaisee tyhjää pian , kuuleman mukaan edes eivät suoriudu sopimustaan talkoo keikoista ilman ulkopuolisen tahon apua. Mutta mitä nyt Wolvojen rosteriin katsomalla selviää, niin sieltä kato käy voimakkaammin kuin ECG:n kassa virta.

 • Kaikki joukkueet lopettaa. Voidaan sit keskittyä muihin asioihin. Huikeeta tää solidaarisuus.

 • Lohjalle karannut R Johnson ja laadukas rissu Eetu Päiväniemi. Uskoisin että myös muutama muu laadukas pelaaja sinne eksyy. Puskaradion mukaan pelaajat saavat uusia Kia ajoneuvoja alleen treeni matkoja varten. Kausi maksut joko ilmaisia tai satasen.

 • taas tarjoillaan ilmaisuutta ja kohta on saman lainen boom edessä kun autokauppakaupunki hämeenlinnassa . jokoha pelaajat siirtyy 2020 vai 2021 pois lohjalta ja seura kuopataan !!

 • Ruotsi oli selkeästi brittejä vahvempi samankaisessa sadesäässä kuin Suomen ja Tanskankin pelissä. Brittien takakenttä oli yllättävän huono ja Ruotsi pääsi käyttämään vahvinta asettaan eli heittoa. Aloittivat, kuten oletin Suomenkin tekevän, varmoilla heitoilla, joilla Juhlin sai itseluottamusta. Loppua kohden muutama pidempikin heitto onnistui. Ruotsin OL antoi heittoihin rajattomasti aikaa. Kaiken kaikkiaan Ruotsi oli vahvuuksineen ja heikkouksineen aika lailla samanlainen joukkue kuin viime kesänä EM-kisoissa.

  Ensi viikonloppuna on sitten viimeinen paikka EM-välieriin jaolla. Luultavasti sen vie Ranska, mutta koska Ranska ei ole aivan entisensä ja Serbia todellinen musta hevonen, yllätyskin voi tapahtua.

  Näiden pelien perusteella Euroopassa on kuuden maan selkeästi muita vahvempi kärki, joten kuuden maan lopputurnaus olisi oikeudenmukainen ja jännittävä. Mutta nyt mennään toisella systeemillä. Itävalta on ulkona ja jos vielä Ranskakin tippuisi, olisi edessä varsin erikoiset loppupelit.

  Kaiken järjen mukaan Suomen välierävastustaja on Ruotsi ja peli pelataan aikaisemman sijoituksen perusteella Suomessa. Peli on varmasti voitettavissa, mutta Ruotsin veteraaniporukka on kokenut ja vaarallinen. Sen sijaan finaalia ei pitäisi pelin tason kannalta pelata liian myöhään syksyllä ja varsinkaan näillä leveysasteilla. Toisaalta Suomelle se olisi etu. Jos Suomi pääsee finaaliin ja Ranska on toinen, niin peli pelataan luultavasti Ranskassa. Kaikissa muissa tapauksissa finaalin pelipaikka lienee Skandinaviassa.

 • Mun mielestä nykysysteemin etuna on ettei vanhoilla meriiteillä olla jatkossa. Nyt maajoukkueidenkin pitää joka toinen vuosi olla tikissä päästäkseen pelaamaan mestaruudesta (ja paremmasta rankinsinjoituksesta) ja joka toinen vuosi voittaakseen mestaruuden (tai sen paremman rankingsijoituksen).

  Jos Serbia yllättää Ranskan, niin Suomi sais välierässä vastaansa Italian tai Serbian.(Miten nyt sitten onkaan rankattu IFAF:n toimesta.)

 • Kuka helvetti tää jax-texans pelin kommentaattori on? keskittyy enemmän minshewin asukokonaisuus valintoihin ja elokuva esikuviin ku tähän fakin jalkapalloon

 • Kommentaattori on muuan Rich Eisen. On erittäin arvostettu hommassaan, tietää NFL:stä varsin paljon, todella tunnettu jenkkifudismaailmassa.

 • Ei kerinnyt paljon Huskiesin rauniot pölyttyä ennen kuin saatiin tää UNC sekoilu. Ne on ladannut sinne fyrkkaa likoon kulahtaneisiin tähtiin ja muualta tuleviin wannabe jefuilijoihin kuin teinipoika pumpulia housuihin ennen koulun diskoa. Tästä tulee mukava ristiretki seurata ja toivottavasti paikalliselle säästöpankille ei ole vielä laina-anomusta puuhamiesten takauksella lähetetty. Voi voi

 • divarin ja nousee liigaan , Lohjan 13 omaa pelaajaa maksaa lystin kernaasti niin ei tarvitse arpa onnekkaan tänä vuonna ,.ei kun sorry.. Nesi jatkaa ja Eagles voittaa tänäkin vuonna!

 • Nesin alkoholisoitunut 90 luvun starpoista koottu sakki nyt ei enään voita yhtään mitään. Hieno taival Kotkassa ja viimeistä kautta viedään ennen kuin laulu loppuu. Kouvolan karjut jo nyt siirtyneet Cowboissiin ja vanhat pierut sataman ravintoloihin. Suurin mahalasku ensi kaudella

 • Kylläpä hevosmiesten tieto toimisto on mennyt paahasti metsään. Lohjalla ei ole todellakaan jaettu mitään Kioja vaan mersuja sekä tukuttain rahaa. 13 oman kylän poikaa ovat saaneet vastineeksi ämpärit.

 • Meinaako Rojo pelata UNC:n qb:na, vai onko vain valmentajan roolissa? Jos rojo ei pelaa, niin kuka pelaa? Bertsonin nimeä ei rosterista löytynyt.

 • Saintsilla on kyllä mystinen taito löytää näitä kavereita riveihinsä.

 • Palsta taas näyttää kyntensä. UNC tekee vihdoin liikkeitä parantaakseen mahdollisuuksiaan menestyä = uusi Huskies. Jos se ei tekisi mitään = haukuttaisiin sekin.
  Nesi ja ”90 luvun starpoista” koottu joukkue. jos seuraisit lajia, tietäisit että Kotkalla on nuori joukkue jonka pelaajista on kyllä 90% syntynyt 90-luvulla, että tuon numeron sait sentään oikein. 90-luvulla pelanneita on tasan yksi. Kouvolan karjut siirtyneet Cowboysiin? = 2 valmentajaa. Paha. Ettei vaan tekstin takana olisi eräs AS, kirjoitusasusta päätellen ainakin.
  Tsemppiä UNC:lle ja toivottavasti tulee haastamaan divarin kärjen tänä vuonna ja tsemppiä onnistuneen nuorennusleikkauksen viime vuonna tehneelle kotkalle myös tulevaan. F*uc * k negativity

 • näitä viisasten kiviä ja boomeja on nähty viimevuosina ihan riittävästi , ainakin sixtarit , huskies , taft ja wolvot . sixtarit pisti kaikki munat yhteenkoriin ja kävi miten kävi , taft meni samaan lankaan kun rupesi maksamaan ulkkiksille palkkaa ja se ei ollut pitkätie kun stokes kävi tyhjentämässä kassan , nyt sitten ollaan kakkos divarissa . wolvoilla vuoden ripulointi , ulkkikset ja valmentajat lähti menee . nyt sitten unc on omasta mielestään keksinyt pyörän uudestaan , mitään ei voi sattua eihän ??

 • Unc:n meininkiä ei voi vielä ainakaan verrata näihin Huskeihin ja wolvoihin. Vain rojo palkattu so far. Wolvoilla oli kymmenkunta jenkkiä/kotijenkkiä ja Huskeilla myös tupa täynnä. Ehkä Taft ja sixtarit kallistuu myös tähän kategoriaan. Mutta unc vain rojolla samassa lauseessa, ei mielestäni? wolvot kuitenkin nyt ilmeisesti osittain omasta tahdosta aloittamassa ns. puhtaalta pöydätä panostaen enemmän omiin kasvatteihin jotka ovat kärsivällisesti tuota touhua importtiarmeijan takana katselleet.
  Toki UNC:n osalta arveluita riittää, että suuri osa wolvojen kotijenkeistä saattaisi seurata rojoa sinne ja sitten toki ehkä ollaan jo tekemässä seuralle karhunpalvelusta jos aloittavat kokoonpanot tuodaan rahalla ja omille pelaajille statistin rooli. jokatapauksessa vielä en vertaisin unc:tä näihin surullisenkuuluisiin esimerkkeihin.

 • Mites sun mielestä Kouvola ja Turku on hoitanut asiansa? Niistä myös UNC voisi ottaa mallia.

 • Rojohan oli Turussa

 • Eikö nyt marraskuussa pitänyt olla se entisten NFL-pelaajien vetämä leiri Suomessa? Rod Woodson ainakin. Oliko se jo, onko vasta tulossa vai onko kaikessa hiljaisuudessa peruttu?

 • unc on nyt pari kautta roikottanut mukanaan greg robinsonia jolla ei sen enempää pää kun kroppakaan kestä . kolmas kausi alkamassa samoissa merkeissä . asenne vamma löytyi jo kun pelasi ecgssä kun jätti pelin kesken kotkassa ja painui mököttämään pukukoppiin . nämä sitten vuodesta toiseen lasketaan vahvistuksiksi ?? toivottavasti edes on seuran mukana ilmaiseksi tai mielummin vaikka maksaa sen oman olemisensa ihan samalla tavalla kun muutkin pelaajat !!

 • https://tapahtumat.jenkkifutis.fi/tapahtumat/pro-football-hall-of-fame-akatemia/

  https://tapahtumat.jenkkifutis.fi/tapahtumat/nordic-pro-football-hall-of-fame-academy-camp/

  Piti olla 1.-3.11. Ei tainnut olla. Liittohan ilman selityksiä poisti tuossa taannoin oman Facebook-tapahtuman, joka herätti kysymyksiä…

 • Noniin, sepäs nättiä. Sössitään hommat ja sitten ollaan kusi sukassa hipihiljaa ja poistetaan tapahtuma ettei kukaan vain muka huomaisi mitään. Hommahan alkaa olemaan mallillaan.

 • Leiri peruttiin kun se ei kiinnostanut pelaajia juuri ollenkaan.

 • Ensivuonna liikenteeseen suomi vai jenkki qb:lla?

 • Ei varmaan kiinnostanut pelaajia jos ei kukaan tiennyt. Markkinointia ei ollut ollenkaan jotain facetapahtumaa lukuunottamatta.

 • ”Ei varmaan kiinnostanut pelaajia jos ei kukaan tiennyt. Markkinointia ei ollut ollenkaan jotain facetapahtumaa lukuunottamatta”

  Ei Varmasti jäänyt markkinoinnista kiinni, koska se aloitettiin (liekö sattumaa) pari viikkoa ennen crokojen kuortaneella järjestämää nfl-leiriä.
  Tämä johti useisiin viime hetken peruutuksiin etenkin etelä-suomesta, koska pelaajat ilmoittivat osallistuvansa syksyn leirille Stadissa.
  Nythän homma homma sitten meni toteen.

 • Eiköhän siellä mennä jenkillä taas ens vuonna, kun pääsee ajoissa valitsemaan eikä kukaan voi jättää kuin alttarille niin kuin kävi nolosti viime vuonna. Tuuri kävi että muut oli niin paskoja että tällä kertaa riitti voittoon

 • @roostersille: Kateus tuntuu olevan loppumaton luonnonvara…

 • Jaa oliko ne teipannut pakettiauton kylkeen NFL-leiritarran vai mihin markkinointiin viittaat?

 • Siihen, joka oli liiton sivuilla keväällä.
  Liittyi tähän englannin kieliseen uutiseen.
  https://www.profootballhof.com/hall-of-fame-academy-finnish-football-worldwide-outreach-continues/

 • Kyllä liitto tämänkin jotenkin saa ryssittyä. Tuolla maajoukkue/kauden päätösristeilyllä oli ollut jotain 20 tyyppiä, jotka eivät olleet liiton toimijoita tai pelaajia/staffia. Kuinka paskasti liitto voi näitä hoitaa ennen kuin vedetään töpseli pois seinästä ja liiton Hallitus tajuaa erota kokonaisuudessaan.

 • Kuinka montaa luulisit yleensä minkään liiton risteilyt kiinnostavan muita kuin ” liiton toimijoita tai pelaajia/staffia”? Sun kannattais perustaa Suomi24:ään ”SAJL sucks”-keskustelu. Siellä voisit keskenäs hakkua liittoa yllin kyllin, eikä tarttis joka väliin tunkeä täällä. Tiedä vaikka saisit samanhenkisiä inisijöitä mukaas.

 • Moi Jari!

 • Tiedä sitten kuka ootkaan, joka täällä nimiä heittelee, mut ei mennyt edes lähelle, ketä Jaria sitten tarkoititkaan… Parempaa onnea seuraavalla yrityksellä…

 • Toi combine on parin kuukauden kuluttua. Onko liitto tiedottanut siitä missään, onko lehdistölle ilmoitettu, hesari, iltapäivälehdet, maikkari jne. vai vedetäänkö tässäkin matalaa roolia?

  Niin ja ihan hyvin itse olisin voinut lähteä päätösristeilylle jos olisin tiennyt että sellainen on olemassa.

 • Kyllä tuosta risteilystä on tietoa löytynyt. SAJL.fi:n etusivulla oli mainosta ja naamakirjastakin tapahtuma löytyi. Jos toivot suorempaa tiedottamista, niin jätä yhteystietosi liiton toimistoon. Tiedä vaikka soittaisivat markkinointipuhelun suoraan sinulle.

  https://www.facebook.com/events/673411959830722/

 • Moi Jari. Vähän jämäkämpää otetta toivoisi tiedottamiseen. Vaikka ette olekaan vielä tiedottajaa valinnut, niin myös hänen osalta toivoisi vähän enemmän osaamista kun mitä alkuvuoden koeaikaiselta. Sinun ja Roopen valinta kun ei mennyt oikein nappiin, niin olisiko aiheellista laajentaa sitä valintakomiteaa kun tuntuu kovasti sinisilmäistä olevan nyt.

 • Ihan vain vertailukohtana niin siellä Risteilyllä on ollut 500 ihmistä parhaillaan. Joo kyllä miehet pelasivat silloin, mutta en kyllä usko ettei järkevällä markkinoinnilla ja tekemällä nyt edes jotain lajiyhteisön eteen niin ilman tiedottajaakin sinne porukkaa saataisiin

 • Olet edelleenkin tosi pahasti pielessä henkilöllisyydestäni. Suosittelen hakemaan ammattiauttajalta apua sielulliseen tuskaasi, ettei sitä tarvitse purkaa täällä.

 • Nyt taas vois hetken miettiä mitä tänne kirjoittaa.

 • Eikö liiga- ja divarijengeille vaadita enää tiettyä lkm:ää soppareita johonkin aikaan mennessä, vai vaan nimi netissä?

 • Nimet netissä on tähänkin asti riittänyt. Se onko pelaaja oikeasti pelaamassa ja vielä kyseisessä joukkueessa onkin sitten toinen juttu.

 • Joko olet miettinyt?

 • Liiga ja 1 Div. joukkueilla pitäisi olla vähintään 25 nimeä rosterissa Lokakuun loppuun.

 • Ranska varmisti paikkansa neljän parhaan joukkoon, mutta kyllä oli vain varjo entisestään. Sanoisin niin, että Tanska oli parempi kuin Ranska ja Hollanti oli parempi kuin Serbia. Ensi vuonna Suomella on kaikki edellytykset olla paras Euroopassa, eikä se olisi pelillistä kokonaiskuvaa tarkastellen mitenkään väärin. Sen pahempaa vastusta ei ole tiedossa kuin Ruotsi, mutta Ruotsi voi olla tosi hyvä. Siltikään en keksi yhtään osa-aluetta, jossa Suomi olisi Ruotsia jäljessä, päin vastoin. Ruotsin vahvuus on heittopeleissä ja ennen kaikkea pitkissä sellaisissa. Sen vahvuutta Suomea vastaan voi katsoa 2018 -pronssimatsista, mutta enää se ei tule yllätyksenä. Eikä matsia tarvitse voittaa 50-0.

  Yhtäkään joukkuetta ei pidä aliarvioida, mutta olisin pahasti pettynyt, jos Suomi ei olisi ptkästä aikaa paras Euroopassa. Joku voisi miettiä Saksan asemaa tässä kuviossa, mutta Saksan liigan katsojamääristä ja muista puitteista huolimatta uskaltaisin lyödä vetoa Suomen puolesta. Se on toki vain spekulaatiota, sillä vastassa ovat Ranska. Ruotsi ja Italia.

 • Meneekö homma siis seuraavasti:
  – Ranking: 1. Ranska, 2. Suomi, 3. Ruotsi, 4. Italia
  – Semifinaalit Suomessa Fin-Swe ja Ranskassa Fra-Ita
  – Finaali paremmin rankatun semifinaalivoittajan kotikentällä
  Ensi vuonna siis Suomessa pelattaisiin EM-välierä.. ja finaali jos Ranska kompastuu Italiaan.

 • Milloin alkaa virallinen veikkaus mitkä seurat lopettavat ennen ensi kautta?

 • EM2020 Noinhan se taitaa mennä. Italia oli kyllä selvästi vahvemman oloinen kuin Ranska eli on täysin realistista toivoa, että saisimme kaksi EM-peliä Suomeen ja alhaiset kulut pelaajille.

 • tulee varmasti mielenkiintoinen matsi ja hienoa että miesten Suomi-Ruotsi-matsilla on panoksena muutakin kuin kunnia.

 • Roosters ei sitten näköjään lähtenyt mukaan seurajoukkueiden mestaruussarjaan, mikä mielestäni on aivan oikea päätös. Ensinnäkin pelit perustuvat ”rankingiin”, joka ilman riittävää määrää keskinäisiä otteluita on arvausta ja rankingia katsoessa aika sisäsiittoista. Roostersin ja skandinaavisten joukkueiden osalta kyse on aikamoisesta vääryydestä varsinkin, kun Keski-Euroopan joukkueet muutenkin selviävät lyhyemmillä matkoilla. Tämä olisi tarkoittanut Roostersille kolmea ulkomaanmatkaa matkalla finaaliin, eikä sarjaan kannattaisi edes osallistua uskomatta sinne pääsyyn. Kauteen olisi tullut neljä peliä lisää ja kaiken lisäksi puolella joukkueesta on edessään myös tärkeät EM-kisat.

  Sarja ei muutenkaan ole täydellinen, sillä kaikki mestarit eivät ole mukana. Itävallalle sarja on kuin räätälöity. Roosters voisi hakea harjoitusvastustajia vaikka Saksasta tai jenkeistä tai sitten pelata Tanskan mestaria tai Carlstad Crusadersia vastaan.

 • Joo aika oudolta tuo ranking vaikuttaa. Roosters olisi kannattanut lähteä mukaan vain jos olisi ollut rankattuna Top4:n joukkoon. Mielenkiintoista nähdä ketä vastaan Roosters pelaa kansainväliset pelinsä. (Ainakin oletan että pelaavat.)

 • Suomen sarjan aikataulu on vähän hankala noiden harjoitusotteluiden järjestämiseen muiden kuin ruottalaisten kanssa. Johtuukohan tästä että taas ensi kesänä viitisentoista yliopistoa tulee Eurooppaan pelaamaan mutta kukaan ei tuu Suomeen. Niitä pelejä olis kiva nähdä.

 • ai lähtö turusta ?? ihme kun ei tampereelta tai seinäjoelta !!

 • Ja tuokin menee ilmeisesti Liiton piikkiin… vai… 🙄

 • Mua ei häiritse turku eikä tukholma eikä juuri mikään muu kuin yksi asia: Grace. Se on laivana sellanen että … ei kiitos.

 • Upea idea! Yksin tuollaiseen tulee tuskin lähdettyä, mutta erilaisissa porukoissa voisi olla tosi magee juttu. Loppujen lopuksi aika harvoilla paikkakunnilla on ”virallista” kisastudiota, mutta vanhoja ja nykyisiäkin pelaajia paljon. SB kavereiden kanssa on oma juttunsa. Itse olen joutunut lukemattomat vuodet katsomaan tapahtuman yksinäni ja nauttinut siitäkin, mutta parhaat muistot liittyvät jefukavereiden kanssa vietettyihin öihin. Ryhmän kokoaminen vaatii kuitenkin innokkaan kokoajan, jollaiseen olen liian vanha. Toisaalta myös tammikuussa ainakin vävypoika on seurana, ehkä tytärkin.

 • Ilmoittautuminen 1 ja 2 divariin päättynyt. Milloin liitto ilmoittaa joukkueet? Huhun mukaan Turku ja Rusko pudonneet kokonaan pois pelistä. Onko varsinais Suomesta enään muita joukkueita kun UNC mukana

 • Eikös UNC lasketa kuitenkin Uudenmaan joukkueeksi vaikka pelaajat tulisivat kaikki Turun suunnalta?

 • Miten voi olla, ettei Varsinais-Suomessa ole muka tarpeeksi jengiä edes yhteen seuraan? Siltoja lienee poltettu pelaajiin ja tekijöihin oikein urakalla.

 • Ja ei valitettavasti ole tulossa yhtään nykyisillä toimijoilla

 • Vaahteraliiga.fi päivitetty viimeksi 1,5 kuukautta sitten. Eikö missään ole muka tapahtunut mitään uutisoitavaa sen jälkeen? Toivottavasti liiton tiedottajavalinta onnistuu viime kertaa paremmin.

 • meinaatko että se valinta voisi mennä vielä huonommin kun vuosi sitten !!

 • SB risteily ei ole liiton tai mitenkään sidoksissa siihen. Se on varustamon ihan itse kehittämä kuvio.

 • Liiton nettisivujen mukaan sarjailmoittautumiset alimmille tasoille loppuu vasta 31.1.2020. Eiköhän silloin kuulla mikä jengi menee minnekin.

 • Tuo 31.1.2020 koskee vain naisten kakkosta ja miesten kolmosta. Eiköhän tässä pian tiedetä muut aikuisten sarjat.

 • Meinaako tuo nyt että Varsinais-Suomessa on kaksi 7v7 pelaavaa joukkuetta ? mikä v*un järki? Luulisi, että Turusta saataisiin noiden seurojen yhteistoiminnalla ainakin yksi 11vs11-jefua pelaava joukkue

 • Olisiko jollakin jo antaa tietoa Lohjan akatemiasta.. mitä kustantaa.. miten porukkaa?

 • Trojansille ehdotettu joukkueiden yhdistämistä kauden ajaksi, jotta saataisiin alueelle yksi 11vs11-tiimi. Mutta ilmeisesti ylpeys ei anna periksi.

 • Turkulaisten idiotismille ei siis näy loppua. Onko kaljaliigan höntsäjoukkueessa mitään ylpeyden aihetta? Eihän tuolla ole edes ollut liigatason pelaajia moneen vuoteen.

 • voisko joku kertoo mitä järkee on tälläses farmidiilissä?
  http://www.falcons.fi/falcons-miehille-farmisopimus-2020-kaudelle/

 • Rovaniemi saa rosterin täytettä etelän peleihin.

 • Huhun mukaan rolloon menossa importteja,onko kellään tietoa?

 • Maan tapa että tuodaan importteja mahdollisimman paljon että säilytetään lajin kiinnostavuus

 • taas mennään perse edellä puuhun. Todella lyhytnäköistä seuratomintaa. Ei tee lajille mitään hyvää. Emme tarvitse mitään tähdenlentoja.

 • useamman joukkueen pitäisi ottaa savosta mallia, siellä on satsattu omiin pelaajiin

 • Sehän se lajille tekee hyvää että jätetään pelaamatta kun ei pelaajia riitä tai pelataan kokemattomilla pelaajilla ja hävitään. Ja sitten ne kokemattomatkin lopettaa. Jos ihan oikeasti miettii niin lajin kasvuun tai nykytilanteeseen vaikuttaa pikkasen enemmän asioita kuin importit. Näillä pelaajamäärillä kukaan ei jää ilman peliaikaa, ellei sitä itse halua.

 • Salli mun nauraa. Rosteriin tungetaan kaikki kylänmiehet ja pelaajat tuodaan ulkomailta.

 • ”jätetään pelaamatta kun ei pelaajia riitä tai pelataan kokemattomilla pelaajilla ja hävitään.”
  tätä ei tapahdu jos joukkue pelaa sillä sarjatasolla mihin resurssit oikeasti riittää ilman kikkailuja ja rakentaa toimintaa pitkäjänteisesti.
  Suomi-jefu ei tarvitse enää yhtään Huskiesin kaltaista tähdenlentoa

 • Roosters signannut RB:n. Onko tämä viite siitä ettei Pajarinen pelaa Suomessa? Karrin tasoisella RB:llä en lähtis jenkkiä hommamaan…

 • Voi tietysti olla, mutta toisaalta Karri ei ehkä pysty pelaamaan kaikkia pelejä ja haluaa varmasti pelata EM-kisoissakin. Muutenkaan tasokasta juoksupeliä ei voi laskea yhden tai kahdenkaan bäkin varaan ja jos Adam ei jatka, on yksi backup poissa. Oli miten oli, olisi hienoa nähdä Karri MJ:ssa. Eikä kahden kovan bäkin vuorottelu ole yhtään hullumpi kuvio, kuten Spearsin kanssa oli. Kovatasoisia rissuja on Euroopassakin Suomi mukaan lukien paljon tarjolla, mutta bäkit ovat harvassa.

 • Jännä tää Roon bäkki. Ei vaikuta yhtään heidän tyyppiseltä pelaajalta. Enemmän tollanen voimajuoksija. Mikähän tässä on taustalla.

 • SAJL tiedotti juurikin tänä samaisena lauantaipäivänä 23.11.2019, kuten Ruotsinkin liitto. Negatiivisiin asioihin keskittyminen taas yleensä tapaa luoda sellaisen itseään ruokkivan negatiivisen ilmapiirin, eli jos nyt mietittäisiinkin, mikä kaikki suomijefussa on hyvin. Ja niitä asioita on onneksi enemmän.
  https://www.sajl.fi/?x167512=14573511

 • tietoa näkeekö tota CFL finaalimatsia helposti ilmaiseksi mistään?

 • voisko joku kertoo että miten toi toimii ja minne toi koodi pitää pistää !!

 • Longi ja Irwini perässä. Rahalla saa ja hevosella pääsee ens kauden divarissa. Lajilla menee hyvin!

 • …seuraava Huskies.
  Parin vuoden kuluttua paikkakunnalla ei enää pelata jefua

 • Toivottavasti eivät lainarahalla pelaajia haali. Ei tarvis yhdenkään joukkueen enää kadota Suomen jefukartalta rahan takia.

  Toisaalta taas jos talous on kunnossa, niin loistohomma heille!

 • Mihin Pineda suuntaa? Jättäytyykö valmennukseen vai onko edessä uudet kuviot?

 • Kun polttelee siltoja pitkin matkaa, niin jossain vaiheessa päättyy pitkänmatkan päähän kultahippuja keräilemään. Toivottavasti ei ala Saksalaisten oppien mukaan tulitikuilla leikkimään.

 • Nyt on tulossa painajainen 2021 Vaahteraliiga seuroille kun Rovaniemi nousee liigaan.

 • vielä on matkaa Rovaniemen liigapaikkaan. Jabarin avulla sitä tuskin saavutetaan.

 • Pari importtia vaan ja liigaan!! Lapin pojissa on voimaa1!

 • Viisainta on kuitenkin ehkä kerätä vähän momenttia divarissa ennen liigaan nousua ja hävitä tahallaan muutama matsi vaikean valinnan välttämiseksi.

 • Rovaniemellä ole ”omia” pelaajia , ainut seura joka on div3 huorannut ulkomailta. Toki sijainti hankaloita ja jänkän herroja kun ei vaan saada tarpeeksi omasta takaa. Loistavaa että urheilua löytyy joka suunnasta, harmi vaan että idioottien pyörittämänä.

 • Eikö kaikilla ole sama oikeus ja mahdollisuus hommata pelaajia ulkomailta? ja on myös kaikilla oikeus itkeä ja vikistä täällä palstalla omaa pahaa oloa? Toivottavasti tulee oikein mieleen painuva jefu kesä 2020, ainakin pohjoisen pojat saanut kritiikkiä jo ennen kuin kausi on edes alkanut ja tuskin se tuohon yhteen asiaan loppuu.

 • Jabari nimetty myös farmiseura Falconsin päävalmentajaksi tulevalle kaudelle. Aika erikoinen kuvio kaikenkaikkiaan. Hyvinkäälle ei löydy pk-seudun valmentajista enää kiinnostusta? Toisaalta seuran uutisointi ollut niin heikkoa, että suurin yllätys tässä taitaa olla, että lajia Hyvinkäällä edelleen harrastellaan..

 • Alkaa pikkuhiljaa kuvio valkenemaan etelässäkin. Checkmate, ykkösdivari.

 • Käy niinkuin Lordin kapakalle, kaikkea idioottia sitä Suomi päällään kantaa.

 • luuleeko nimimerkki Aijai kaikkine checmateineen että Jabarin sainaaminen ja Hyvinkää yhteistyö on oikeasti minkäänlaisen menestyksen tae 😂 Jabari kova yksilö mutta näytöt annettu ja ykkösessä ei voitokas kausi ollut ECG kuuppana, tuskin ykköseen tasoisia pelaajia muita kuin Jabari yksin vaikka laskisi kaikki jänkhän hölmöt ja Hyvinkääläiset yhteensä… +Jabari ollut Suomessa pitkään, ikää tulee ja mitä kauemmin jenkit Suomessa notkuu sitä kovempaa kyytiä urheilullinen taso laskee…

 • Antakaa Rollo tehä omia nehän on lähes Alaskan rajalla, ne herää vasta keväällä

 • Itseäni ei rollon toimissa häiritse juuri muu kuin se että playoffit piti ämmämäisesti pelata sunnuntaina. Tai siis … anteeksi kaikki naispuoliset, te ette olisi tehneet noin, käytän sanaa raukkamaisesti.

  Noin muuten, tämähän on mahtavaa! Liiga ei nykyisellään kiinnosta ketään kun Roo voittaa sen suomikuupallakin mutta divarissa sattuu ja tapahtuu. On hämäriä farmidiilejä ja lähes volvo-tasoista suomijenkin haalimista, UNC:n AFAF -viritys, jatkaako Nesi, vieläkö Bouncers ”yllättää” jne jne. Tässä vaiheessa mielenkiintoisimmalta sarjatasolta näyttää tosiaan divari.

 • Mitä siellä on, en jaksa kuunnella?

 • En jaksa kertoa, mutta kannattaa käydä kuuntelemassa.

 • Mitäköhän tuosta Jabarin Rovaniemen sainauksesta voi sanoa.. mies menee pelaamaan Rovaniemelle ja samaan aikaan asuu PK-seudulla, on vakituisessa työssä, perhe jne. Mä en oikein näe hra Harrisia tuolla Rovaniemellä treeneissä.

 • Boba Fett:
  Onko Rovaniemen 90-luvun Vaahteraliigahistoria tuttu? Täähän on ihan samasta pelikirjasta… tuskin jää ainoaksi ”muukalaiseksi” Jaba tälle kaudelle…

 • Taitaa Jabar pelata Hyvinkäällä farmissa ja sit Rovaniemen vierasmatsit etelässä.
  Jos playoffit kutsuu niin sit varmaan suuntaa perseensä Rovaniemelle 😂

 • hyvin Rovaniemen muottiin , aladivari hu#raamista. Kuuleman mukaan Virosta tulossa pelaajia pohjoiseen. Ajavat rajan kautta tuliaisten kera

 • Holverines voisi toivoa itse jokaisesta luukusta pelaajia , 24 impotenttia eikä nekään auttaisi. Onks HC Fermin muijalla enemmän munaa touhussa kun Mr Fermillä ?

 • Onko makeeta huudella toisille nimettömänä? Varsinkaan kun ei tiedä asiasta?
  Aika älykäs kommentti

 • onko ahma leiristä kuulunut mitään positiivisia uutisia ?

 • On. Tänään ne arpoivat herkkukorin joulukalenterissa, mitäs teidän jengi teki?

 • Et sie taida tajuta fudiksest mittään

 • afaf näyttää aloittavan toimintansa tammikuun 4 päivä. hienoa että lähtee tuokin karavaani vihdoin liikkeelle!

 • Wolverines taas entistä parempana joukkueena seuraavaan päivään ! Olisko suklaakalenteri linjoille parempi ajatus 😂

 • Ainut tapa pitää tämä foorumi tyytyväisenä taitaa olla että joka joukkueessa pelaa vain pelaajia joiden selässä lukee Virtanen tai Korhonen ja että kaikki häviää

 • Väität siis että Virtaset ja Korhoset on hävijöitä ? Oletko sukua Titolalle ? Kenties mantelin perijä?

 • Vihaatte jefua näin paljon?

 • On eri asia ”vihata” tätä suomalaista puuhastelua, jossa se suurin puuhastelija eli liitto ärsyttää melkein kaikkia palkattuine työntekijöineen ja aivan eri asia ”vihata” lajia

 • Uskon myös että moni vain rakastaa lajia koko sydämestään ja on vain turhautunut kun laji voisi helposti olla paremmallakin tolalla. Mutta samalla pitäisi myös arvostaa sitä kun jotain tehdään hyvin. Esim. Wolvojen joulukalenteri on hyvä pikku tempaus keskelle offseasonia. Luulisi että sponsoritkin tykkäävät.

 • Olen vahvasti sitä mieltä, että tämän foorumin osaaminen ja tietotaito pitäisi ensi tilassa saada paikallisten seurojen ja sitä kautta liiton käyttöön! Nythän kaikki tämä menee aivan hukkaan, kun ei kukaan lajitoimija huomioi näiden keskustelujen antia mitenkään, vaan ainoastaan puuhastelee menemään. Pöyristyttävä tilanne!

 • Hyvä kysymys. Aina valitetaan että ei ole vapaaehtoistekijöitä, mutta kuinka moni seura tai liitto on aktiivisesti värvännyt tekijöitä tai edes ottaa heitä hommiin? Vai onko mukavampi touhuilla omassa porukassa ilman että joku kyseenalaistaa sen mitä on aiemmin tehty?

 • Eiköhän kaikissa seuroissa ole vastaava tilanne, kuin taloyhtiöiden hallituksissa, eli jokainen vähänkään kiinnostusta osoittava ja paikalle tuleva otetaan mukaan enemmän, kuin mielellään. Ja useimmat seurat kyllä rekryävätkin tekijöitä varsinkin junnujen vanhemmista ja muutenkin pelaajien lähipiiristä ensimmäisenä. Toki myös somen kautta. Niitä apukäsiä kun ei yhdelläkään yhdistyksellä tässä maassa ole koskaan liikaa. Ja näin itseasiassa varsin moni lajin pariin tullut toimija on varmaan toiminutkin, eli on hakeutunut itsenäisesti toimintaan, kun kiinnostus ja tahto on ollut riittävä.

  Hommiin ottamisessa täytyy kuitenkin ottaa sitten myös lainsäädäntöä huomioon, eli kanttiinmyyjät tarvitsevat hygieniapassin, järkkärit jv-korttia, ea-koulutus on aina hyvästä jne, eikä sinne ketjuun voi laittaa ihan ketä tahansa, eli sitä omaa unelmahommaansa ei välttämättä pääse tekemään.

  Samoin on hyvä muistaa, että usein se oma kuningasajatus jonkun asian suhteen saattaa olla sellainenkin, että sitä on aikanaan kokeiltu ja realiteetit ja/tai resurssit ovatkin tulleet vastaan, kuten tapana on, eikä heti loukkaantua, jos sitä ei toteutetakaan.

 • Älä syö koko kakkua kerralla , menee kylkiin

 • Missä wolvojen viitosluukku?

 • Hyvä kysymys olisi myös, minkälaisen ympäristön seuran toimijat luovat toisille toimijoille. Kokemusta löytyy yhdestä, missä riitti niin paljon kyräilyä ja muuta ihmeellistä negistelyä et ei ihan ollut fiilistä tehdä ilmaisia töitä just sinne.

 • Ensi keväänä Unicorns vs Roosters peli.
  https://www.unicorns.de/

 • Suklaakalenteri todellakin on sitä . Kuinkaha mont inportia ovat vielä hankkimassa

 • Kalenteri toimii ja pisteet Wolvoille siitä. Täällä maristu jo kaikesta sisällöstä ja kuinka pitäisi keskittyä pelaajien hankintaan. Kolmannen jenkin kohdalla alkoi valitus toiseen suuntaan. Hyvää markkinointia ja hienoa että on saatu uusia yhteistyökumppaneita mukaan jo syksyllä.

 • Ferm pakkaa laukkunsa ja siirtyy Espanjaan valmentamaan. Odotettu siirto, ja tervetullut.

 • Pitäähän se vilkon palkka jollain maksaa

 • Kalenteri on loistava ja varmasti siitä hyötyvät kaikki. Tilasin itse kakkuja perheelle jouluksi ja tilaan myös jatkossa. Olisi ihanaa saada henkilölle idean takana joulutervehdys perille.

 • Kuluvan kauden ongelmat Helsingissä oli hyökkäyksenlinja , ja edelleen se puuttuu. Miksi Wolverines ei keskity ongelmiin,miksi lyödä päätä seinään ?

 • Totta Bragu linjat varsinkin OL tärkeintä jefussa unohtamatta DL. Ihan sama mikä QB siellä hyörii jos linja ei toimi. Steelers on kyllä löytänyt hyvän oloisia importteja molempiin linjoihin

 • Joo…muttei Kuopiosta….

 • Importit harvemmin taitavat tulla samasta kaupungista jossa joukkue pelaa kotiottelunsa?

 • Saattaahan se olla että Volvotkin lukee tätä palstaa ja huomaa vinkkinne että pelissä tarvitaan myös linjoja.

 • Näköjään Sjoen uutiset ei läpäise gridionin palomuuria

 • Totta Ak ja on siellä Kuopiossa toista kymmentä omaa tai ainakin Suomalaista linjamiestä kasvamassa. Kummasti on kyllä isot pojat hävinnyt lajista? Missä on kaikki paksut pojat :)?

 • Uskoisin että siellä valmennus on jo laittanut sormet sauhuten europlayers sivuston pelaajille hätäisiä sopimuksia. ”Omiin” pelaajiin luotto nolla, ja eihän niihin voi luottaa edes 2div peleissä.

 • Mitä uutisia?

 • Valmennuksen mietteitä ja esittelyä kautta 2020 ennakoiden.
  https://tamperesaints.fi/saints-miesten-valmennus-innoissaan-joukkueen-uudelleenrakennuksesta/

 • Ei hemmetti, minkä tason suomea tuossa Sjoen päävalmentajan uutisoinnissa.

 • Ei edelleenkään mitään linjavahvistuksia Wolverinesiin, meinaako ne ilmoittautua 7vs7 sarjaan??

 • Kuule Huokaus, niitä ei kuule vaan ole enään tässä maassa, niin niitä pitää tilata postimyynnistä. Ja postin lakon takia ne on vielä Lajittelukeskuksessa, niin ei uskalla julkaista, kun saattanut hukkua…

 • Ei näemmä ole Crocojen valmentajavalinta ylittänyt liitonkaan uutiskynnystä.

 • @@Sjoen
  Ei tästä uutisoinnin puutteesta kannata ehkä hernettä nenään vetää, aika hiljaista on ollut muidenkin tiedotettavien asioiden suhteen vaahteraliiga.fi- sivustolla. Viimeinen päivitys lokakuun alussa, todennäköisesti silloin kun joku vielä muisti ylläpidon salasanan. Vaahteraliigan asioitahan ei nykyään enää tiedoteta tuolla sajl.fi- sivustolla – tämän luultavasti tiesitkin.

 • Todennäköisesti Sjoen pojat on unohtanut laittaa tiedottee liittoon. Voihan nyt krokotiilin kyynel.

 • Sjoella on ainakin vaihtunut porukka joka toimittaa uutisia, on varmaan jäänyt tiedote toimittamatta liittoon.

 • Jos Wolverinesin lopuista luukuista löytyy hyökkäyksen linjaa niin niillä alkas olemaan ihan hyvä paketti kasassa. Tietäjät voisi kertoa vaahteran tämän hetken rankingin.

 • Mistä tässä paljon rankkaa kun vain kolme joukkuetta on ollut aktiivinen markkinoilla.
  1. ROO
  2. WOL
  3. STE

 • Kyllä vielä kaukana hyvästä on, kohtuulliseenkin matkaa noin valovuosi. Jos ”luukuista” paljastuisi edelliskauden OL niin alamäki senkuin jatkuisia.

 • Ens kausi menee samaan tahtiin kun viime kausi. Roosters ja Steelers on finaalissa. Wol tarvii tosiaan 5 OL ulkkaria että pärjäävät Roon ja Ste DL. Steelers saanut hyviä vahvistuksia linjoihin joten nostan ne melkein samalle tasolle kun Roon. Toki pidän vielä Roon Linjoja parempana. Esim Steelersin DL Suhonen Pinheiro Lindqvist ja Radji on kyllä kova nippu.

 • Kun Hayden ei tule Steelers tarvitsisi puolustuksen. Jumbofinaaliin Butchersin kanssa.

 • on näköjään palannut IFAF:n rivrihin.

  https://ifaf.org/nations/nations-europe

 • Ei ole.

 • Ja miksihän tuo Saksa on sitten päivitetty tuonne IFAF:n jäsenluetteloon? On ilmestynyt muutaman viikon sisään, eli jotain ilmeiseti tapahtunut tai tapahumassa.

 • oliskohan noronen vihdoinkin lopettanu sen taustalla säätämisen ja vihdoinkin rauha maassa kun ei ole hajottajia mukana !!

 • On ollut ihan eri tyypit kuin Noronen tuon IFAF:n eripuran takana, mutta onhan se hienoa että päiväsi on pelastunut kun olet päässyt Roopea haukkumaan.

 • Tiedät itsekin puhuvasi paskaa. Nimenomaan Noronen oli silloin IFAF:ssa käymässä valtataistelua ja aiheuttamassa eripuraa kun maita lähti sieltä pois.

 • Lajilla menee hyvin, eihän muuten maksettaisi 200 000€ vuodessa telkkarista.

 • @@säätäjälle: Kiitos viikonlopun parhaimmista nauruista! Älä mene pihalle,näillä keleillä lumiukot voivat sulaa ulkona.

 • Parhaat naurut kannattaa säästää kunhan kuulette viikonlopun päätökset liittokokouksesta.

 • Eikö gridironilta ollut taaskaan ketään liittokokouksessa eikä näin ollen saatu vieläkään kentän ääntä kuuluviin! On tämä kyllä aivan kauheaa ja järkyttävää! Siellä ne vain jatkavat huonojen ja väärien päätösten tekemistä ja vievät suomijefua alaspäin!

 • https://www.sajl.fi/?x167512=15402150

  Onkos muilla kuin jefumasterilla noin paljoa Gridiron-artikkeleita? Ainakin sisällöntuotantoon pitäisi tulla aika paljon lisää analyyttista otetta

 • Loppuuko laadukkaat jutut gridironista?

 • millos niitä viimeksi on ollut ??

 • Positiivisessa mielessä hyvin mielenkiintoinen valinja SAJL:n tiedotuspäälliköksi. Janne Vainiolla on paitsi paljon yritysmaailman kokemusta, myös erittäin pitkälle ulottuvat juuret lajin parista. Paras meriitti mielestäni on se, että on tehnyt samaa hommaa vapaaehtoisena ja usein myös näkymättömistä.

 • Vaikuttaa oikein hyvältä valinnalta.

 • Toi uus tiedottaja vois vaikka alottaa tosta yhdestä pelikiellosta josta on valitettu !!!

 • Onko tiedottajan homma käsitellä pelikiellot? Ymmärtääkseni sitä varten on kurinpitovaliokunta

 • Sisälukutaitoa tarjolla myös Ti- nimimerkille, koska uusi viestintäihminen aloittaa tehtävässään vasta tammikuussa..

 • Olipas perusteellinen juttu.
  Välillä liiton porukkakin häviää

 • https://sajl-fi-bin.directo.fi/@Bin/49addf202e05348b5998e2b563ee47b0/1576647820/application/pdf/15477486/SAJL%20Nuorisokokous%202019%20Pajulahdessa.pdf

  Pari huomiota..
  – nuorten lisenssimäärä vähentynyt 2017-2019 total 18% eli 1148 kpl -> 945
  – nuorisovaliokunnan puheenjohtaja valitsee lapsensa vuoden nuoreksi pelaajaksi
  – tärkeät kehitysprojektit eivät edenneet mutta onneksi Girls Campeihin käytettiin sitäkin enemmän aikaa ja resursseja
  Hyvää työtä?

 • Uuden Nuorisovaliokunnan päämiehen kanssa panostetaan sitten Pop Warner turnaukseen Amerikoissa ja U15 Sm sarjaan. Ei paljon muutu

 • Lisätään vielä tähän että pj valitsee lapsensa, joka häviää meriiteissä useammalle nuorelle poikajunnulle vuonna 2019 sekä yhdelle naispelaajalle, joka ikänsä puolesta olisi voinut olla valittuna.

  Nyt valittu pelajaa saavutti Ruotsin mestaruuden sarjassa, jossa on kolme joukkuetta ja jossa pelasi vain muutaman pelin. Maajoukkueessa ei ollut aloittava pelaaja. SM-pronssi tuli joukkueessa, johon äiti junaili siirron sääntöjä venyttäen.

  Ja toki äiti hehkuttaa somessa vuoden joukkue-pokaalia kuin se olisi juuri hänen lapsen voittama.

 • Kommentteja noihin sinun huomioihisi
  – kenen ”syy” se sinun mielestä on että lisenssimäärät on vähentynyt, liiton joka järjestää sarja/turnaustoimintaa seurojen päättämän kilpailujärjestelmä mukaan, seurojen jotka järjestävät toimintaa omalla paikkakunnalla vai se perinteinen joku? onko sinulla tietoa miten aikuisten osalta lisenssikehitys on mennyt, ettei vain olisi sama suunta?
  – kenet sinun mielestä olisi pitänyt valita? ja luuletko puheenjohtajan päättäneen tuon asian, mitäs jos puheenjohtaja on vaikka jäävännyt itsensä tuon valinnan kohdalla?
  – mitäs jos tuohon mainitsemaasi projektiin on löytynyt tekijä, joka on tehnyt asialle jotain ja niihin projekteihin mitkä ei ole edennyt niin niissä tekijä ei ole saanut mitään aikaiseksi, nuo projektit kun menee siten, että joka projektia ehdottaa ja se hyväksytään saa sen projektin myös hoidettavakseen, niin se ainakin ennen on ollut.

  Mutta varsinkin tuo sinun eka huomio on hyvinkin aiheellinen ja vaatii kaikilta lajin parissa olevilta toimia, jotta suunta saadaan oikeaksi,

  Itse en ole hetkeen lajin parissa toiminut kuin katsojana enkä siten myöskään tiedä vastauksia noihin asioihin.

 • Televisiosopimusta on markkinoitu seuroille keskeisesti sillä että se tuo näkyvyyttä -> uusia harrastajia. Junioriharrastajien määrä on jyrkässä laskussa kuten luvuista näemme joten ei voida sanoa että TV-näkyvyys ainakaan tässä tapauksessa olisi ollut kannattavaa.
  ***
  Niin onko pj jäävännyt itsensä? Missään ei kerrota joka osaltaan aiheuttaa vain kysymyksiä. Hänet tietäen ei ole jäävännyt.
  Mielestäni Edward Vesterinen olisi ollut aika selkeä valinta.
  ***
  GirlsCamp.. joo nuorisovaliokunnan puheenjohtajalta on löytynyt tarmoa viedä tätä asiaa eteenpäin ja edellisellä leirillä taisi olla Suomesta vahva neljän tytön edustus. Oikein muuhun joka näkyisi konkreettisena tuloksena ei oikein sitten ole ollut tarmoa/intressiä.

 • Harrastajien määrä laskussa + katsojamäärät laskeneet Vaahteraliigassa + SAJL maksaa Neloselle
  Olisi mukava kuulla puolesta ja vastaan että mitä mieltä olette sopparista? Onko se niin huono idea ja rahareikä luin ainakin itsestäni tuntuu marginaalilajissa jossa on nelisen tuhatta lisenssipelaajaa.

 • Niin, Vesterinen pelkästään oli Vaahteraliiga all-star, Vuoden Linjamies ja pelasi MJ aloittava EM karsinnat täysin dominoiden. Meni oikeaan osoitteeseen palkinto…

 • Ehkei liiton tehtävä ole rekrytoida seuroille pelaajia mutta liiton olisi syytä ainakin tehdä rekrytointi seuroille mahdollisimman helpoksi eikä ainakaan vaikeuttaa (tai tehdä mahdottomaksi) seurojen oman toiminnan järjestäminen. Ehkä sen snoukan ois voinut antaa pyöriä?

  Ja sitten liitto tietysti voisi pikkuhiljaa harkita edes omien sääntöjensä noudattamista. Se olisi kanssa ihan kiva juttu.

 • Mainittakoon vielä että Vesterinen voitti seuraavat tilastot U19 EN-kisoissa Italiassa liiton sivujen mukaan:
  – taklaukset
  – säkitykset
  – tacle for loss
  https://www.sajl.fi/?x167512=10556024
  Että onhan tuo valinta nyt naurettavuuden huippu etenkin kun tiedetään taustat.

 • Eikö joka vuosi voida vaan valita Vuoden Naumanen ja antaa pinssi ja prenikka!

 • Musta on hienoa että ko. luottamustehtävässä olevan rouvan yli-ihmislapsi sai vihdoin oikeaa tunnustusta. Kun ei sitä 16 vuotiaana pronssisen ansiomerkin saamista sellaiseksi voi oikein sanoa.
  ”Pronssinen ansiomerkki myönnetään seuran tai liittohallituksen jäsenen ehdotuksesta henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut amerikkalaisen jalkapallon hyväksi vähintään viisi vuotta.” Nyt jännitetään kuka valitaan vuoden jenkkifutaajaksi tammikuussa kun liitot julkistavat ne Urheilugaalapäivänä. Kai tiedätte ketä äänestetään?!

 • Vesterinen veti myös alkukauden liigasta hyökkäyksen linjaa ja oli siinäkin yks liigan parhaista. Mutta ei toki voittanut ruotsin mestaruutta.

 • Ei voittanut Vesterinen Ruotsin mestaruutta mutta voitti Ruotsin mestarin NEFL:ssä.

  Urheilullisesti täydellinen loppi tuo valinta mutta ehkä sillä on haettu taktisesti tyttöjen ja naisten lisenssien kasvattamiselle tukea.

 • voi jos noin helpolla kasvaisikin naisten/tyttöjen lisenssimäärät.
  tolla ei haettu mitään muuta kuin taas uutta riviä tyttären jefu cv:hen. Koska hänhän on pro footballer. Ja muistaa sen aina tuoda julki

 • jos joku luulee että nepotismi ja narsismi on liitossa uusi ilmiö , niin on väärässä !!

 • Ootte vaan kateellisia tytölle

 • Naulan kantaan! 😂

 • todistettu on että maksutv:n kautta ei uusia nuoria pelaajia rekrytoida.
  Ei voida puhua vakavalla naamalla markkinointi-investoinnista.
  Paljonkos toi tv soppari maksaa vaahtera/divariseuralle vuodessa?
  Jos saman verran rahaa pakottaisi käyttämään lajiesittelyihin kouluihin että sana leviäisi oikean ikäisille ja pyramidin pohjaa saisi isommaksi.

  Just sayin

 • Yli 20,000€ vuodessa. Tyhmä idea kokeilla mut hölmöt jatkaa vaa.

 • varma veikkaus on että niin pitkään , kun ruskeat kuoret vaihtaa omistajaa televisio sopimukset jatkuu !!

 • Joo lopetetaan rahan laittaminen Ruudun lähetyksiin, onhan meillä Teksti-TV. Kyllä se riittää…

 • Txt-tv on ok. Uusien pelaajien ja junnujen hankkiminen olisi varmaan parempaa, jos tv-maksujen sijaan otteluihin pääsisi ilmaiseksi. En usko että yhdenkään seuran lipputulot on isommat kuin tv-maksut. Sponsorit tietysti saattaa kuvitella saavansa enemmän vastinetta jos pääsee televisioon.

 • Ihan oikeana faktana tiedoksi, että SAJL:ssä oli kaudella 2019 alle 3000 lisenssiä, joista 2500 amerikkalaisen jalkapallon pelaajalisenssejä. Ensi vuonna mennään varmaan alle 2000 kpl, mutta lajilla menee hyvin ja kasvu on ihan oven takana. Lisää vaan Ruutu+ lähetyksiä ja resurssien tuhlausta kaikkeen muuhun

 • Meinaatko ihan tosissasi että viimeisestäkin jefunäkyvyydestä pitäisi luopua. Mediaa ei kiinnosta ja somesta jefun löytää vain ennestään kiinnostuneet. Ruutu antaa sentään ympärivuotisen mahdollisuuden uusille ihmisille löytää suomalaisen jefun pariin. Todella idioottimaista vänkytystä täälä…

 • Et voi olla tosissas että tuohon xxxaan kannattaa laittaa kaikki seuroilta kerätyt lisenssirahat ja ei edes riitä??? Maksavia katsojia muutama sata, maksettavaa tullee tonni per katsoja. Ei taida moni olla lajin ulkopuolelta. Jefun pariin löytää Viasatin NFLn kautta, sen ympärille homma pitäis rakentaa.

 • Seurathan voi julkaista lisenssien ja maksaneiden katsojien määrät verrattuna televisiointimaksut. Sillähän tuo selventyisi kaikille.

 • VVS roosterssiin. Hahhah, ei löytynyt ulkomailta ilmaista mestaruutta, ehkä jefuhuora löytää nyt viimeisen leposijansa ilmaisen mestaruuden kotoseurasta

 • Maajoukkuepelaaja haluaa pelata Suomen parhaassa organisaatiossa eikä esim. kokea Saints-kauden kaltaista uudelleen. On se kyllä kumma.

 • VVS:n Roostersiin meneminen laittoi miettimään, että eihän tässä liigassa ole mitään mieltä. Jokainen vähänkin hyvä pelaaja uppoaa sinne jos vain huolivat, ja jokainen sinne haluaa kun tarjolla on takuuvarma kulta ja muutama ulkomaan peli. Sijainti paras ja ilmeisesti kassa parhaassa kunnossa. Potentiaalista todellista voittavaa joukkuetta ei maasta löydy. Mikä järki tässä siis on pelata muissa joukkueissa? En keksi onko missään muussa joukkuelajissa Suomenmaalla mitään vastaavaa ylivoimaa. Itselläni into tämän liigan seuraamiseen on hiipunut pelottavan nopeasti. Kunhan mietin. Hyvät joulut kuitenkin kaikille!

 • Missäköhän Suojanen saisi pelata, kun alkuperäistä seuraa ei ole missään sarjassa? Ulkomailla ilmeisesti saisi pelata? Nämä jefuhuora-jutut ovat typeryydessään ihan sitä itseään.

  Itse olen iloinen Suojasen ja Roostersin puolesta. Seuran imu on osa voittamisen konseptia varsinkin, kun myös omaa rakentamistyötä tehdään. Mitä kovempi Roosters on, sitä ylpeämpi siitä Suomen jefun kannalta voi olla. Muille se laittaa riman korkealle voittamisen suhteen, mutta kyllähän Steelers otti ainakin yhden puhtaan voiton. Joka vuosi pitää vain kurkottaa korkeammalle. Jos joku haluaa jännempää sarjaa niin, että kärjen taso laskee, niin se ei kyllä ole jefulle hyväksi.

 • Meinaat ettei loppuun saakka tasaiset ottelut kehittäisi pelaajia, vaikka huippujoukkue olisikin muutamaa pelaajaa heikompi? Roosters on käytännössä maajoukkue ja siltä pohjalta uskoisi majuvalmennuksen olevan erittäin tyytyväinen jos kaudella tulisi hyviä, valmistavia otteluita, eikä järjettömiä ylikävelyitä joissa peli on ekan neljänneksen jälkeen 21-0. Rökälevoitot ei kehitä voittajia eikä motivoi häviäjiä jatkamaan lajin parissa. Paitsi niitä jotka maksavat itsensä Roostersin vaihtopenkille.

 • jokainen maksaa pelaamisesta…. Nykyään kun ei makseta enää junnuilla jenkkejä…

 • roostersissa on sitten aikuisille mitalin hinta kasvanut , ennen ainoastaan penkinlämmittäjä junnut joutuivat siitä maksamaan !!

 • Se ei ole Roostersin syy jos asiat on heillä hoidettu niin hyvin että huippupelaajat haluavat siellä pelata. Eikä kateelisten itku ja kitinä täällä sitä miksikään muuta.

 • Totta.. muidenkin pitäis käyttää pelaa meillä niin pääset majuun slogania.

 • Siis puhutaanko me nyt samasta joukkueesta varman mestaruuden jenginä, joka pelasi/pelaa suomalaisella qb:lla? Ja suuren osan viime kautta kahdella jenkillä? Ja koko viime talven täällä ihmeteltiin mitä ne tekee, kun toivat kaksi jenkkirissua pelaamaan Miron kanssa? Miten paskoja kaikki muut on, jos jengi oikeasti mietti että Roostersia ei voi voittaa vaikka ne pelaa Mirolla? Ei mitään pois Mirolta mutta come on nyt, hävetkää

 • Sajl= Roosters. Kuulemma Noronen itse oli Hollannin reissulla vienyt VVS:n saunaan ja näyttänyt mistä se kukko pissii.

 • Miks Norosen tarvitsis mitään näyttää. Eiköhän Roostersin pelaajat ja valmennus oo ihan tarpeeksi näyttäny kukon pissimistä viime vuosina.

 • Hei sinä Wolverinesin www-sivujen tuottaja. Tiesitkö, että sivu-yritykselle teki joukkueen rosteriin tutustumisen lähes mahdottomaksi. Uutiset esillä paremmin mutta tapa jolla pelaajat esillä ei palvele ketään.

  Paras tapa esitellä rosteri on O/D jaoteltu pelipaikkakohtainen lista, josta pelaajaa klikkaamalla pääsee sitten syvemmälle.

  Tämä on tarkoitettu rakentavaksi palautteeksi.

 • ”sivu-yritykselle” = sivu-uudistuksenne. Vitun puhelin….

 • Ja silti tuo pelaajaluettelo on 5x paremmassa muodossa kuin se edellisen sivun joka ei skaalannut mobiiliin huonostikkaan.

 • ….tai Suomalaiset (syntyperäiset)/ulkomaalaiset…..

 • Jos tavoitteena on tehdä mahdollisimman sekava rosteri-ui niin noin se tehdään. Kenelle ylipäätänsä sivuja tehdään? Itse haluaisin saada mahdollisimmn helposti kokonaisnäkymän joukkueen rosteriin. Pelipaikkakohtainen syvyys jne. Suosisin itse pelipaikkajaoteltua listamuotoa josta halutessaan voi klikata lisätietoja pelaajasta. Toi wolvojen uudistettu juttu ei palvele ketään. Ja minne on kadonneet joulukalenterin luukuista tulleet pelaajajulkistukset?

 • Tuo Wolvojen rosteripelleily on väsynyt sisäsiittoisen piirin läppä. Ei järjen häivää koko hommassa.

 • Nyt kun nuo eripuolilla Eurooppaa pidettävien CFL:n combinen osallistujat alkaa olla tiedossa, niin aika monta Suomessakin pelannutta pelaajaa löytyy listoilta.

  https://www.americanfootballinternational.com/tag/cfl/

 • Ku Britit eroo nyt tod näköisesti Eu:sta ennen kesää ,niin antaako Noronen vastaavasti siirtymä ajan Britti passin omaaville ? Kyllähän ne pitäisi heti kieltää !

 • Brexitissä on vuoden siirtymäaika, lisäksi jokaisen maan status katsotaan 1.1, jos maa on tuolloin eu.ssa, ovat pelaajat edustuskelpoisia koko vuoden.
  Sama koskee pelaajien henk. Kohtaisija passeja ja eu statuksia.