Pysäyttääkö kukaan Kotkan lentoa?

jefumaster 6.8.2019 18:17 29 kommenttia

(9-0)

(2-7)

11.8.2019 klo 14:00 Puistolan kenttä

I-divisioonassa pelataan viikonloppuna välierät. Kotka Eagles on pelannut murskaavan ylivoimaisen kauden ja on etenemässä vääjäämättä Spagettimaljaan. Onnistuuko kukaan tönäisemään Kotkaa siiviltään?

Onnistuin toukokuussa ennustamaan Gridironin divisioonarankingissa sarjan kärkijoukkueet hyvällä tarkkuudella. Eagles jyräsi runkosarjan voittoon suvereenilla suorituksella ja Pori Bears sijoittui taulukossa selkeästi kakkoseksi. ECG, Crusaders ja Bouncers eivät onnistuneet pelaamaan itselle paikkaa välieräpeliin ja lopulta playoff-sijat ratkaistiin turhauttavimmalla mahdollisella tavalla – arpomalla.

Murskaava maalisuhde

Kotka Eagles on matkalla kohden I-divisioonan mestaruutta, mikäli joukkueen kasetti pysyy kasassa kauden kriittisillä hetkillä ja yllättäviltä loukkaantumisilta vältytään. Konkaripelinrakentaja Niclas Carpelanin johtama kotkalaishyökkäys on ollut läpi kesän murskaavan tehokas ja runkosarjan päättyessä joukkueen maalisuhde on peräti 271 pistettä plussan puolella. Luku merkitsee keskimäärin yli viiden TD:n eroa vastustajiin ottelukohtaisesti. Verrokkina mainittakoon, että kaudella 2018 ylivoimaisena pidetty Wolverines saavutti sarjataulukossa 235 pisteen maalisuhteen tilastoissaan.

Kauden alla spekuloitiin siitä, pelataanko Kotkassa divisioonajenkkifutista lainkaan, tai otetaanko vauhtia alemmista sarjoista. Realistisin tavoittein toimintaansa kehittävä seura on onnistunut epäröinnistään huolimatta kokoamaan menestyvän rosterin kasaan ja tulosta syntyy. Maaliahneen hyökkäyksen ohella joukkueen puolustus on pelannut vahvan kauden. Playoffpelien kynnyksellä on oikea hetki selvittää mistä tekijöistä menestys on tälle kaudelle rakennettu.

Yltääkö Nesi kymmenenteen Spagettimaljaansa?

Kotkalaisten konkaripelinrakentaja Carpelan tavoittelee sunnuntain pelissä peräti kymmenettä henkilökohtaista Spagettimaljapaikkaansa. Toteutuessaan kyseessä on pomminvarmasti omanlaisensa ennätys suomalaisen jenkkifutiksen 40-vuotisella taipaleella. Eagles on välieräottelussa ylivoimainen suosikki, mutta Nesi heittää öljyä laineille rauhoittaakseen kiivaimmat spekulaatiot:

– Ikinä ei takki auki tule lähdettyä mihinkään, mutta kyllä tosiaan suosikkeina välierään lähdetään. Eli jos ei mogailla ja pelataan niin kuin tähänkin asti niin mahdollisuudet on todella hyvät.

Välieräjoukkueiden lähtökohtaista tasoeroa tarkasteltaessa huomio kiinnittyy runkosarjat taulukon maalisuhdesarakkeeseen. Haastaja ECG:n maalisuhde on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen pakkasella -164 pistettä samalla kun Eagles on takonut taululle nuo huikeat +271 pistettä.

– Meidän hyökkäys on ollut todella tehokas ja itseasiassa minun useista ykkösdivisioonakausista, niin tämä kausi on se kun joukkueeni on tehnyt eniten pisteitä lähes 50p per peli (49,75) Ei edes Demons-aikoina pystytty vastaavaan.

Carpelan antaa joukkueensa kovista hyökkäystehoista erityiskiitosta kokeneelle CFL-vahvistukselle, Akeem Fosterille.

– Kanadalaisvahvistuksellamme Fosterilla on omien erinomaisten tilastojensa todella iso rooli siinä, että esimerkiksi Jani Heinisalo ja Niko Hannula ovat pelanneet todella upeat kaudet. Foster sitoo aina vastustajan parhaimman kulmapuolustajan ja todella usein myös hänet tuplataan eli safety vielä katsoo enemmän hänen puoleensa. Me ollaan tätä käytetty ehdottomasti hyödyksi ja monesti ottelun alussa olenkin heittänyt muille receivereilleni, koska siellä on ollut paljon paremmat match upit.

Tehokkaan heittohyökkäyksen ohella Eaglesin juoksupeli on rullannut sarjan parhailla tehoilla eteenpäin. Ratkaisupeleihin valmistautuessa joukkueen hyökkäyksen murheena on erinomaisen alkukauden pelanneen Ville Hämäläisen polven kuntoutuminen. Mikäli Hämäläisen toipumisaikataulu venyy, paikkaa joukkueen juoksuvoimaa hyvin tuurausvastuuta kantanut Ysufa Lehtinen.

Äärimmäisen tehokkaan hyökkäyksen ohella huomio kannattaa kiinnittää kotkalaisten puolustuksen onnistumisiin. Taklaustilastoissa joukkueen pelaajat eivät juhli, koska kolme-ja-ulos -tehoilla pelaava miehistö on ollut ylivoimaisesti sarjan ykkönen sekä juoksu- että heittopuolustuksessa. Yksittäisenä pelaajana nostan esille takapuolustaja Veikko Kallion. Yhden välivuoden jenkkifutiksesta pitänyt Kallio poimi divisioonan runkosarjan kahdeksassa pelissä yhteensä yhdeksän syötönkatkoa. Lukema lienee ennätys omassa sarjassaan.

CFL:stä Suomen ykköseen

Eaglesin Akeem Foster on yksi mielenkiintoisimmista Suomessa kaudella 2019 jenkkifutista pelaavista pelaajista. Nesi kertoo Fosterin roolista hyökkäyksessään näin:

– Ennen kautta minulla oli nimenomaan toive löytää kookas ja ulottuva receiver ja Foster on kaikkea sitä (196cm/100kg). Jos vastustajat jättävät hänet yksin, niin me monesti mennään sitten heti hänen kanssaan syvään ja hän hakee korkeat pallot yleensä itselleen. Lisäksi hän on isoksi mieheksi todella hyvä ottamaan jaardeja koppien jälkeen, joten myös monet lyhyet sceenit ovat muuttuneet pitkiksi maaleiksi.

Olen itse pohtinut mikä saa Kanadan liigassa menestyneen pelaajan motivoitumaan pelaamaan jenkkifutista pienessä suomalaisessa rannikkokaupungissa ja vielä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Foster vaikuttaa haastateltaessa varsin down-to-earth-tyyppiseltä pesroonalta. Hän kertoo mielellään Gridironin lukijoille mikä saa hänet pelaamaan.

– My teammates keep me motivated it’s an honor to step on the field with the boys. I play this game cause I love it and they share the same passion for the game as I do. We started this journey at the beginning of the season with one goal and that was to win the championship and we are two games away from that goal. But we all understand that we still have work to do.

CFL-taustastaan huolimatta Foster ei kuitenkaan halua korostaa omaa rooliaan joukkueensa menestyksen taustalla:

– As for my impact i just go out there and try to do my job to the best of my ability. Our offence is filled with unselfish players who understand their roles and we all have fun playing together and supporting one another it’s a brotherhood. We don’t play for ourselves we play for each other.

Kotka Eagles kohtaa sunnuntaina välieräpelissä East City Giantsin. Joukkueiden kahdessa edellisessä kohtaamisessa Eagles on tykittänyt yli 60 pistettä tulostaululle. Kokenut ammattipelaaja antaa suuntaviivoja sille, miten tilanteeseen tulee valmistautua:

– Every week brings new challenges and this being the playoffs, our group of guys understand that we can´t take anyone lightly. Our goal all season has been to be 1-0 at the end of the week and that is how we prepared no matter who we are playing. We are two wins from our goal so we don’t plan to take our foot off the pedal now.

Eaglesin päävalmentaja Carpelan vahvistaa, että kanadalaisen ammattimainen asenne ei ole pelkkää medialle ladeltavaa sananhelinää.

– Foster on nöyrä joukkuepelaaja, jota kiinnostaa voitot enemmän kuin omat tilastot. Onkin hienoa, että meillä on muita todella lahjakkaita suomalaisia pelaajia ja ei olla tällä kaudella kuin oikeastaan yhdessä pelissä eli toisessa Pori ottelussa, jouduttu todella isosti turvautumaan Fosteriin. Sieltä meiltä puuttui paljon aloittavia hyökkäyksen pelaajia ja Foster astui isoon rooliin ja käytännössä yksin käänsi pelin meille toisella puoliajalla. Foster on meille täydellinen vahvistus ja juuri sellainen kun toivottiin.

Kuva: Mikko Mäkelä

ECG ison haasteen edessä

East City Giants lähti kauteen suurin odotuksin, mutta samalla suurten muutosten keskeltä. Pelinrakentajaksi värvätty suomalaisia sukujuuria omaava Sean Koski on ollut Eaglesin Carpelanin jälkeen divarin tehokkain pelinjohtaja. Kosken loukkaantuminen on kuitenkin sekoittanut pahasti itähelsinkiläisten pakkaa, eikä monikaan löisi ropojaan ECG:n puolesta sunnuntain otteluun.

Siinä missä Eaglesia johtaa välieräpeliin ehkäpä kaikkien aikojen suomalainen divisioonapelaaja Carpelan, ovat Jättiläiset onnistuneet värväämään rosteriinsa oman legendan. Lukuisia SAJL:n etenemisennätyksiä hallussaan pitänyt Stephen Stokes on pyörtänyt aiemman lopettamispäätöksensä ja vahvistaa välieräpelissä helsinkiläisiä.

One more year

Mikä saa etenijälegendan palaamaan kentille vielä kertaalleen? Tähän kysymykseen Stephen vastasi mielellään ja paljastui, kuten Matin ja Tepon laulukirjassa – kaiken takana on nainen:

– My wife asked if I missed the game and put a little bug in my ear about it when she said she wouldn’t mind me playing defense. I honestly hadn’t thought about playing again in pads, but that got me thinking. With being pregnant and us not traveling this year, I could have one last run before we have the baby running around the house. I mentioned my thoughts on social media and Saints, Wolverines, and Giants all reached out.

Mikä sai sitten valitsemaan juuri Giantsin?

– I went with the Giants to play along side my good friend Xavier André one last time, and I felt it was the team that could use my help the most. Plus the location and schedule worked out for my life in Helsinki the best.

Stokes pelaa ECG:ssa safetyn paikalla ja oli heti ensimmäisessä ottelussaan joukkueensa tuloksekkain taklaaja. Sunnuntain playoff-peliin ennalta ylivoimaista Eaglesia vastaan Stokes suhtautuu peruspositiivisella asenteella:

– As for the Eagles, we were competitive with them in our last match until our RB suffered a big injury. The delay and ambulance sucked the life out of our momentum, and the injury stalled our running game. As a young team we didn’t respond well, but I believe it was a great lesson to learn and confidence was built by our first half efforts against the Eagles. If we can put together a full game like the we played the first half of our last match, we will give ourselves a fight chance. And who doesn’t love a good fight?

Toisessa välierässä Bears ja Bouncers

I-divisioonan runkosarjan suurin yllättäjä oli sarjanousija Mikkeli Bouncers. Seura asetti kauden maltilliseksi tavoitteekseen pelata hyvällä tasolla kaikkia joukkueita vastaan ja sarjapaikan ansaitsemisen I-divisioonassa jatkossakin. Tavoite saavutettiin suvereenisti ja nousukuntoinen joukkue onnistui kaappaamaan avausvoittonsa I-divisioonasta nappaamalla ECG:n ja Crusadersin päänahat kertaalleen. Satumaisen arpaonnensa perusteella Bouncers tulee jäämään historiankirjoihin runkosarjan 2019 kolmosena ja lauantaina joukkueella on mahdollista rakentaa superyllätys voittamalla Pori Bears vierasottelussa.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet selvin numeroin porilaisille (11-25 ja 47-21). Siinä missä Bouncers on riippuvainen amerikkalaispelaaja Chris Hallin onnistumisista, kykee Bears etenemään kentällä tasapainoisesti useamman pelaajan voimin. Kesällä värvätty britti keskushyökkääjä Andy Owusu on tuonut Bearsin hyökkäyspeliin monipuolisuutta. Joukkueen otteet kauden viimeisissä peleissä ovat osoittaneet valmiutta pelata sarjan mestaruudesta tosissaan kauden päätteeksi.

Bears ja Bouncers kohtasivat viime kaudella II-divisioonan finaalissa Rautamaljassa. Porilaiset ottivat mestaruuspokaalin haltuunsa selvin lukemin 31-8. Lauantain pelissä Bears on yhä ennakkosuosikki, mutta sarjan välieräpelistä juuri tässä on hiuksen hienot mahdollisuudet yllätystulokseen.

Ne arvonnat

I-divisioonan playoff-paikat (sijat 3,4 ja 5) ratkaistiin siis tänä vuonna arpomalla joukkueiden sijoitukset klassisesti pelikorteilla. Tänä vuonna mustapekka-kortin itselle nappasi United Newland Crusaders, jolla oli tasapisteisiin päätyneistä joukkueista kirkkaasti paras koko kauden maalisuhde. Uskoisin, että melkoisen monen jenkkifutiksen ystävän toivelistalla on paluu vanhaan systeemiin jossa arvonta on se äärimmäinen tapa ratkaista sijoituksia. Pelit ja paremmuus tulisi aina ratkaista kentällä kovassa kamppailussa.

Artikkelin kuvat on ottanut Mikko Mäkelä. Löydät lisää Mäkelän otoksia osoitteesta https://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Jefu/2019/

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Pakko tuohon arvontaan kommentoida, kun mm. sarjapäällikön ja muutaman muun näkyvässä roolissa olevan suusta tullut argumentti ”Eroja olisi voinut tehdä kauden aikana.” Niinhän niitä tehtiin. Niitä tehtiin keskinäisissä ja jokaisessa muussakin ottelussa, nimittäin pistesuoritusten muodossa. Kaikki joukkueet pelasivat kaikkia joukkueita vastaan kahdesti. Sarjassa on joukkue, jonka maalisuhde on -62 ja toinen joukkue, jonka maalisuhde -164. Onko niin, että noissa luvuissa ei todellakaan ole mitään eroa, eikä niistä voi päätellä, kumpi on suoriutunut paremmin runkosarjassa?

  Vaikken I-divisioonaa seuraakkaan, niin kyllä pistää silti vituttamaan näin käsitön toimintamalli. Tämäkö nyt esti sen, ettei Eagles tehnyt yli 70p vastustajia vastaan? Ja mitä jos ei olisi estänyt ja pelit olisivat päättyneet 85-25, eikä 65-25? Olisivatko ne silloin olleet jännittävämpiä otteluita? 3-5. sijoilla olevien joukkueiden keskinäisissä otteluissahan se olisi voinut johtaa siihen, että pelit pelataan loppuun, eikä victory formationia oteta jo kolmannen neljänneksen puolivälissä. Aika kauhea ajatus.

 • Poistin tähän ketjuun kirjoitetun kommentin ja sitä seuranneet viestit. Seuranneissa viesteissä ei sinänsä ollut mitään ongelmaa, mutta ne muuttuivat alkuperäisen kommentin poistuttua tarpeettomiksi.

  Alkuperäisessä kommentissa esitettiin ilmeisesti ”huumorilla” henkilöön liittyvä väite, jota on syytä pitää epätotena. Arvioin tilanteen siten, että väite on syytä poistaa näkyviltä mahdollisimman nopeasti. Jatketaan.

 • Arpajaismallille ei löydy kannatusta muualla kuin lajin lujassa ytimessä. ratkaisusta on urheilullisuus kaukana. En ymmärrä logiikkaa siitä, että sarjataulukossa tasapisteisiin päätyvien joukkueiden kohtaamisissa olisi jotain vaaraa ylilyöviin pistetehtailuihin. Noin niinku maalaisjärjellä ajatellen noiden joukkueiden kun pitäisi olla melko tasaveroisia päätyessään samaan pistemäärään.

 • Arvontapäätös oli huono, mutta ei miinusmerkkisellä rekordilla ole mitään asiaa pleijareihin. Nyt kipinkapin palautumaan ja sitten kovaa treeneihin. Ja ennenkaikkea suut suppuun.

 • Välierissä on nyt kaksi joukkuetta, joiden yhteenlaskettu maalisuhde on yli -300. Että silleen.

 • Wolvot olis siis ollu Stokesin perään. Mahtavaa. Olis saatu yks suomalainen lisää sivurajalle. Ja kentälle vielä yks Amerikan passin mies, jolla ei oo mitään tulevaisuutta. Aivan ilmiömäistä joukkueen rakentamista. Täytyy antaa täydet pinnat. Seuraavaksi soittavat varmaan Eric van Skikelle. Jesus…

 • Miinusmerkkisellä rekordilla ei asiaa pleijareihin? Katsotaas:

  Vaahteraliiga (tällä hetkellä). 4. Crocodiles -55
  1-divari käsitelty
  2-div pleijareihin ilmeisesti molempien lohkojen 4 parasta? näistä 8sta viidellä miinusmerkkinen rekordi, kausi tosin kesken.
  3-divari todistaa väitteen mielekkyyden! Kaikilla joukkueilla plussarekordi!

  Naiset:
  VL: 2 joukkuetta pleijareissa miinusrekordilla
  1-div: Totta! Kaikki 4 pleijjarijoukketta plussilla
  2-div: kuten myös totta!

  En jaksa junnuja nyt seuloa mutta katsotaas: seuloin pikaiseen 7 sarjatasoa joista neljässä ollaan menossa tai ollaan menty pleijjareihin miinusrekordilla. Parhaassa 5/8 play-off joukkueista miinusrekordilla. Sanoisin ettei väitteesi kestä kriittistä tarkastelua, jos toki on muistettava etteivät kaikki sarjat ole vielä ratkenneet runkosarjan osalta.

 • Kun tällä arpahassuttelulla saatiin oikein valtakunnallista näkyvyyttä ja jengi ihmettelee mitä sekoilua tämä on Hesaria lukiessaan, niin aika urveloita seurajohtajia ja liittopäättäjiä saa olla että sääntöjä ei ensi vuodeksi muutettaisi.

  Toisaalta, kuten UNC Radion tuoreessa kaudenpäätöksessa tuli sanottua, Liiton päätöksistä on välillä maalaisjärki aika kaukana.

 • Nää Suomen sarjat ei kestä kriittistä tarkastelua. 10 joukkueen sarjat ja neljän joukkueen pleijarit. Miinusmerkkisellä rekordilla tarvii pitkän offseasonin harjoitteluun.
  Kuten KK jo kauan sitten sanoi: ”tää on …”

 • 10 joukkueen sarja on järkevä malli, mitä kohden pitäisi määrätietoisesti pyrkiä.

  Tällaista ei kuitenkaan ikinä tule tapahtumaan, ellei jokin taho ota asiaa omakseen ja ala sitä vahvasti ajamaan. Tiedossa olisi paljon työtä ja vastustusta.

  Mikä taho Suomessa voisi realistisesti tällaista tehdä? Tällä hetkellä en pysty nimeämään.

 • Ykkösestä tuskin on ketään tällä kaudella halukas nousemaan, ja vaikea uskoa että olisi ihan lähivuosinakaan. Sen takia voisi ihan hyvin ykkösen ja kakkosen yhdistää ja tehdä joku sääntöuudistus sinne ykköseen että sekä jenkkien että muiden kuin suomipassilla pelaavien osallistumista rajoitetaan.

  Olikohan Juha Hakala yhdessä haastattelussa kun kertoi että esimerkiksi Italiassa EU-pelaajia on pystytty sarjassa rajoittamaan, mutta jostain syystä tuntuu se tahtitila Suomessa olevan sellainen ettei niitä voisi muka rajottaa. Käsittääkseni molemmat ovat EU-maita ja samat lait ja säännökset koskee molempia.

  Jos ei rajoiteta joukkueessa olevien pelaajien määrää, niin ainakin pelisäännöissä voidaan paikallisesti rajoittaa kentällä kerrallaan olevien määrää niin että pitäisi olla 9kpl suomipassillista vähintäin kentällä eikä yhtä jenkkiä enempää.

  Silloin ei rajoitettaisi sitä bosman-sääntöä vapaasta liikkuvuudesta vaan rajoitettaisi ainoastaan pelitapahtumassa. Seurahan saisi palkata vaikka 20 Espanjalaista linjamiestä pelipäivän rosteriin mutta ainoastaan kaksi kerrallaan kentällä.

 • ”Mikä taho Suomessa voisi realistisesti tällaista tehdä? Tällä hetkellä en pysty nimeämään.”

  Kuka tahansa SJL:n jäsenseura voi tehdä esityksen muutoksista liittokokoukseen. Kannattaa katsoa säännöistä millä aikataululla käsiteltävien asioiden tulee olla ehdotuksina sisällä ennen kokousta. Viimeisessä kokouksessahan piti käsitellä 2020-> sarjajärjestelmistä, mutta julkisuuteen ei kokouksesta tihkunut mitään päätöksiä

 • Vaikka sarjajärjestelmä kirjattaisi kestäväksi kolmeksi vuodeksi niin sen voi seurajoukkueen esityksestä ehdottaa purettavaksi ja muutettavaksi seuraavassa syyskokouksessa.

 • Lähettäkää vastaisuudessa niihin tilaisuuksiin, joissa asioista päätetään seuraavat kohdat täyttävät tyypit:
  – osaa/uskaltaa avata suunsa kun asiaa käsitellään, siitä ei ole mitään apua että istutaan sillä hetkellä tuppisuuna, kun asiasta päätetään.
  – ymmärtää mistä päätetään
  – ymmärtää miten päätetään
  – on paikanpäällä läsnä, eikä vaan paikalla krapulaisena tai pahimmassa tapauksessa nukkumassa onnensa ohi
  Ja noiden lisäksi kannattaa valmistella ja valmistautua asioihin.

 • Yleensähän kokoukset katsotaan pakolliseksi pahaksi ja sinne laitetaan vaan joku menemään, meiningillä pääasia että siellä ollaan paikalla ettei tule miinuspisteitä sarjataulukkoon. Kun vaan seurat tajuaisi että he ovat se ylintä päätösvaltaa käyttävä elin lajissa ja heidän tekeminen on avainasemassa miltä laji näyttää ulospäin ja miten se vaikuttaa seurojen omaan tekemisiin ja suoraan tuloskaskelmaan.

 • Kaikesta päätellen olisi hyvä jos sajl puheenjohtaja vaihtuisi syyskokouksessa sellaiseen jonka intressit ja palo ovat kotimaan sarjoissa ja seurojen hyvinvoinnissa.
  Ulkomaan asioihin voisi perustaa ihan oman ulkoministerin viran jota voisi hoitaa se kuka niissä on ansioitunut eniten tällähetkellä.

  Mielestäni KV projektit ja maajoukkuemenestys ovat seurausta hyvin tehdystä grassroots työstä, ei toisinpäin. En usko että yksikään nuori aloittaa jefun siksi että lippis on olympialaji. Mutta tuskin se toisaalta estääkään aloittamasta.

 • 1. Jos haluatte muuttaa asioita, liittykää johonkin seuraan.
  2. Pyrkikää seurassa johtotehtäviin.
  3. Muokatkaa seuranne näkemys muutosta puoltavaksi.
  4. Olkaa yhteydessä muihin seuroihin saadaksenne tukea muutokselle.
  5. Esittäkää muutosehdotus SAJL:n päättävälle elimelle eli liittokokoukselle.
  6. Osallistukaa liittokokoukseen viedäksenne muutosehdotuksenne läpi.
  7. Varautukaa siihen, että muutosehdotus ei mene läpi, ellei tarpeeksi monta seuraa tue esitystänne.

 • Kohtaan 7. auttaa kummasti jos edes auttavasti tuntee muiden seurojen edustajia ja vaikka vähän … *gasp* lobbaa ajatustaan etukäteen.

  Omat liittokokouskokemukset on 2000-luvun alkupuolelta mutta jotenkin on jäänyt käsitys että sillon niissä asioissa oli edes joku järki. Nyt kun katsoo tehtyjä päätöksiä kokousten ulkopuolelta tuntuu että kahdesta huonosta vaihtoehdosta huolimatta on keksitty kolmas joka on vielä huomattavasti huonompi ja se on valittu.

 • @AK: Siksi tuo kohta 4. Tuki muutosehdotuksille kannattaa hankkia ennen kuin niitä edes esittää päätettäviksi. Lobbaus ja junttaus on rumalta kuulostavia sanoja, mutta joskus niitäkin tarvitaan oman asian edistämiseksi. Toivottavaa näin yhdistystoiminnassa on tietenkin, että se oma asia on kaikkia osapuolia hyödyttävää…

 • Hitto. Tarttis ehkä hommata lukulasit.

 • Spagettimaljassa Kotkan Arto Tolsa Areenalla pelaa kotijoukkueen ohella Pori Bears. Piste.

 • emmäny tiiä, porikin ollu melko paska ja pehmee koko kaude et et pelataanny ensin

 • Pori olis ottanut tukkaan uncilta. Harmi vaan arvonnat. Edellisessä pelissä oli just 20-22 ukkoa pukeissa. Jos sama rosteri kuin ecg pelissä olisi Pori ollut paineessa.

 • ”Harmi vaan arvonnat”
  Olisihan UNC voinut koittaa myös voittaa enemmän pelejä runkosarjassa niin ei olisi tarvinnut jossitella kauden jälkeen ja syytellä arvontoja. Tällä kaudella ei ole nyt ollut mitään muuta yllättävää, kuin miten huono UNC oli. Mikkeli pelaillut samalla tasolla kuin kakkosessakin + Hall ja ECG on ollut joukkopaon seurauksena odotetun huono. Koski piti ECG:tä pinnalla, ilman Koskea joukkueen muu tekeminen on suorastaan hävettävää.
  Tällä kaudella ykkösessä on pelannut kolme kakkosdivari-tason joukkuetta, yksi ykkösdivaritason joukkue (Kotka) ja yksi paikkansa ykkösestä lunastanut joukkue (Pori).

 • Missä viipyy runkosarjan viimeisen kierroksen tilastot?

 • Myös liitto on tällä kaudella ollut 2. divaritasoa. Nyt on torstai ja kummankaan viime kierroksen ottelun ei mikkelissä pelatun eikä porissa pelatun ottelun tilastoja ole saatu sajl sivuille. molemmat joukkueet ovat taatusti ne liittoon jo aikaa sitten toimittaneet.
  Jos niitä ei tee ajoissa tulee sakkoa, mutta jos tekee niin ei ne nettiin viikkossa näköjän kerkeä.

 • Pitäisikö liiton maksaa sakkoa joukkueille huonosti hoidetuista tilastoinneista? Onhan asia toisinkin päin.

 • Kuten täällä on jo useaan kertaan kerrottu, yhteys sarjapäällikköön. Turha puhua liitosta kun tilastot tallentaa tässä tapauksessa ykkös divarin sarjapäällikkö, ei mikään liitto.

 • Теперь буду знать