Roosters ratkaisi Stadin derbyn avausjaksolla

Tuomo Tomperi 4.7.2019 23:00 6 kommenttia

1 2  
0 13 13
42 0 42

(4-1)

13

(4-1)

42

4.7.2019 klo 18:30 Brahen kenttä

Hallitseva mestarijoukkue nakutti puoliaikaan mennessä 42 pisteen eron sarjaa puhtaana pelillä johtaneeseen Wolverinesiin.

Torstai-illan kärkikamppailussa nähtiin odotetusti vaiherikas ja suurimaalinen kamppailu. Odotusten vastaisesti liki kaikki onnistumiset kasautuivat kuitenkin punapaitaiselle Helsinki Roostersille. Sarjanousija Wolverinesin neljän ottelun voittoputki sai lopulta tylyn lopun lukemin 13-42 (0-42). Maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiry heitti puoliaikaan mennessä peräti kuusi touchdownia. Yhteensä Kadmiry on heittänyt viimeisessä kahdessa ottelussaan 13 maalia.

Kuva: Jari Turunen

Monen mielestä suosikkina otteluun lähteneen Wolverinesin tehokkaaksi tiedetty hyökkäys jäi samalla lähtötelineisiin. Ensimmäisellä puoliajalla Wolverines joutui lentopotkaisemaan peräti viidesti – ja joka kerta vain kolmen hyökkäysyrityksen jälkeen. Pelinrakentaja Robert Johnson ei ottelun alkupuolella saanut joukkueensa lyhytsyöttöpeliä toimimaan tutun tehokkaasti, ja pidemmissä kuvioissa Roostersin vahva heittoryntäys pääsi vaikuttamaan konkarin heittojen ajoituksiin. Varsinkin Okko Outinen oli tuttuun tapaan vaikea pideltävä Wolverines-linjalle, minkä vuoksi Johnson nähtiin usein heittämässä kiireessä ja huonosta asennosta. Roostersin back seven esitti myös mainioita otteita Viljo Lempisen, Santtu Äyräväisen ja erinomaisesti esiintyneen Akseli Vartiaisen johdolla.

Toisella puoliajalla Wolverines pääsi paremmin peliin mukaan, mutta kuuden maalin takamatka oli kuitenkin selkeästi liikaa. Keskushyökkääjä William Young juoksi hienot 172 jaardia vain 17 kannolla, mutta heittopelin vaikeudet pitivät ahmahyökkäyksen kokonaisuutena alakynnessä.

Kuva: Jari Turunen

Mestaruuteen suomi-QB:lla?

Helsinki Roostersin keväällä syntynyttä päätöstä lähteä kauteen kotimaisella pelinrakentajalla hämmästeltiin ympäri maata. Kadmirylla oli toki jo aiempaa liigakokemusta avaavana pelinrakentajana, mutta monen mielestä Roosters tulisi antamaan liikaa tasoitusta muille kärkijoukkueille. Runkosarjan lähestyessä puoltaväliä Kadmiry on kuitenkin ylittänyt kevyesti ainakin allekirjoittaneen odotukset. Kauden avanneen Steelers-tappion virheiden värittämä peli on vaihtunut kuudessa viikossa huomattavasti tasaisempiin esityksiin.

Wolverines-ottelussa Kadmiryn esittämää monipuolista peliä oli ilo katsella. Toki myös Karri Pajarisen (222 jaardia 35 kannolla) tähdittämä juoksupeli oli torstaina enemmän kuin kohdillaan, mutta missään tapauksessa Kadmiryä ei pelisuunnitelmassa piiloteltu. Kadmiry väläytteli jälleen osaamistaan seam-heitoissa, mutta tarkkuutta löytyi nyt monipuolisesti myös lyhytsyöttöpelissä. Avausottelun tappiossa täysin pimentoon jäänyt Nnamdi Agude napsi useita Kadmiryn heittoja kiinni joka puolella kenttää ja teki kaksi touchdownia. Varsinkin ottelun avausjaksolla Agudea varjostamaan valitut Eric Irvin ja Terrell Jackson saivat kerta toisena jälkeen tunnustaa laitahyökkääjän paremmakseen. Adam Connetten loistavat esitykset saivat jälleen jatkoa miehen kerätessä 127 jaardia ja kolme touchdownia.

Kuva: Jari Turunen

Vaikka torstain ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosikin monelle varsinaista shokkihoitoa, on tämän kesän mestari edelleen kaikkea muuta kuin selvä. Wolverinesin toisen puoliajan piristyminen osoitti osaltaan sen, ettei yhden ottelun perusteella kannata vetää liian pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä. Roosters päihitti Wolverinesin, mutta toisaalta juuri edellisellä kierroksella Wolverines piti avausottelussaan Roostersin kukistaneen Kuopio Steelersin täysin pihdeissään.

Roostersia ja Wolverinesia on helppo pitää vahvimpina mestarisuosikkeina, mutta myös Steelersilla ja Seinäjoki Crocodilesilla on tänä kesänä omat yllätysmahdollisuutensa. Pitkästä aikaa liiga on tässä vaiheessa kesää tilanteessa, missä selkeää ennakkosuosikkia – saatika ”varmaa mestaria” – on vaikeaa nimetä.

Katso myös

Kommentoi

 • Uskomatonta että Eric Irvin saa palkkaa pelaamisesta. Yksi huonoimmista jenkeistä ikinä mitä tänne on raahattu. Instagramista on hauska myös seurata esim Charles Wortin pregame käyttäytymistä. Edellisenä iltana hirveessä kännissä ja jos seura ei tuollaiseen puutu ni ei hirveen hyvää kuvaa Wolverinesistä anna kun kyseessä ammattipelaaja.

 • Melkoinen hybridi olet kirjoittajana ja nörttinä

 • Ei voi parempaa wolvoilta odottaa kun puolet joukkeesta käy myös kakkosessa ottamassa downeja.

 • Se oli siinä, näin penkkiurheilijan näkökulmasta kauden jännitysarvo.
  En toki ole tilanteen tasalla lähteekö roo rb kanukkiin vai ei mutta tämänarvion mukaan Tampereelle finaalin menoajatus lässähtänyt koska pelin ainoa jännitettävyys seikassa onko roo puoliaikaan mennessä 50 pojoo edellä.

  Jefu on joukkulaji minkä roo ymmärtänyt ylivoimaisesti parhaiten huippuyksilöitään unohtamatta.

 • Olleko Italiassa kausi ohi vai miten on siellä mennyt ulkomaista mediaa vähemmän seuranneena?

  https://www.europlayers.com/ViewProfileCoach.aspx?ProfileId=25951

  Recently signed listalta Roostersiin, vaikkei omalla sivullaan näykään.

 • Finaali tänä viikonloppuna ja Roosters-koutsien joukkue tippui semifinaaleissa. Roo HC taisi puhua Wolvo-matsin lähetyksessä että Hakala auttaa puolustuksen puolella.