40. liigakausi starttaa torstaina

jefumaster 20.5.2019 20:06 60 kommenttia

(0-1)

(1-0)

23.5.2019 klo 18:30 Brahen kenttä

Pitkä odotus päättyy Vaahteraliigan käynnistyessä tämän viikon torstaina. Ennätysmäisen tasaiseksi ennakoidun sarjan kaikki ottelut näytetään tänäkin kesänä suorana Ruutu+ -palvelussa.

Kesä, helteet ja kentillä lentävät siannahkakuulat. Vaahteraliiga on käynnistymässä ja spekulaatiot potentiaalisista playoff-joukkueista ovat kuumimmillaan. Ennen ensimmäistä kick offia voidaan joukkueiden voimasuhteita arvioida pääosin rosterien ja historian perusteella. Lisäksi neljä joukkuetta seitsemästä on ehtinyt antaa työnäytteitä liigakautta edeltävissä peleissä. Toistaiseksi kattavin analyysi kaikista liigajoukkueista on kuunneltavissa Nelonen Median Supla-suoratoistopalvelun TeeDee Vaahteraliiga-podcasteista, joissa joukkueiden edustajat kertovat oman tilanteen ohella arvionsa muiden joukkueiden voimasuhteista.

Gridiron on julkaissut offseasonin aikana kaksi ranking-listausta liigajoukkueista (Aivan liian aikainen Power Rankings kaudelle 2019, Uusi kärkinimi Vaahteraliigan helmikuun rankingissa). Tämä off season-kauden ehdottomasti viimeinen perustuu melkein yksinomaan joukkueiden itsensä arviointeihin. Podcast-tähdet Mikko Koikkalainen (Roosters), Pekka Utriainen (Steelers), Seppo Evwaraye (Royals), Jimi Roiko (Butchers), Ari Havulehto (Crocodiles), Markus Lönnqvist (Saints) ja Kari Titola (Wolverines) arvioivat kukin kilpailijoidensa playoff-mahdollisuuksia. Toiset herroista olivat toisiaan täsmällisempiä lausunnoissaan, mutta vähintään rivien välistä lukemalla sain koottua oheisen listauksen.

1. Seinäjoki Crocodiles

Crocodiles oli joukkueista ainoa, joka mainittiin kaikkien asianosaisten toimesta tulevana playoff-joukkueena. Kahden edellisen kauden aikana pudotuspelien ulkopuolelle jääneet seinäjokiset ovat panostaneet kauteen rajusti, eikä Crocodilesin Havulehto epäröinyt nimetä joukkuettaan toiseksi Tampereelle matkaavista finaalijoukkueista. Toistaiseksi näyttö on puhtaasti papereilla esiteltävää, koska Crocodiles ei ole esitellyt kuntoaan harjoitustantereille yleisölle.

Seinäjoen rosterin viime hetken muutokset kohdistuvat puolustuksen linjaan. Kovatasoinen ranskalainen Anders Roulette teki perinteiset oharit Cocodilesille, mutta pikatahtiin värvätty yhdysvaltalainen OJ Thompson paikkaa Rouletten aukon enemmän kuin hyvin ja vahvistaa Crocojen entisestään vahvaa ulkomaalaisrintamaa. Seinäjoki Crocodiles on yksimielisesti liigajoukkueiden ykkössuosikki liigan kärkikahinoihin.

2. Helsinki Roosters

Roostersin iskukykyä on ainakin Gridironin keskustelupalstalla arvosteltu rajustikin talven aikana. Joukkueen pitkään epäselvänä jatkuneen pelinrakentajatilanteen sekä rosterin ja hallintohenkilöiden vaihdosten uumoiltiin vaikuttavan negatiivisesti joukkueen iskukykyyn, eikä Miro Kadmiryn valinta avaavaksi pelinrakentajaksi loiventanut epäilijöiden lausuntoja. Vasta kaksi voitettua kansainvälisistä peliä on hiljentänyt arvostelijat; hallitseva mestari on palannut vahvasti mukaan kärkispekulaatioihin. Kilpailijoista ainoastaan Saintsin Lönnqvist jätti arvioissaan Roostersin ulos kärkinelikosta.

Roudan sulaessa Roostersin rosteri on saanut täytteekseen ensimmäisen jo poistuneeksi oletetun tähden. CFL-combinessa Kanadassa vieraillut Okko Outinen on palannut joukkueen muonavahvuuteen ja lisää puolustukseen tulivoimaa vähintään oman painonsa verran. Roosters on rankingimme selkeä kakkonen.

3. Kuopio Steelers

Viime kauden finalisti Kuopio löytyi liigajoukkueiden playoff-listalta lähes yhtä useasti kuin Roosters. Steelers on säilyttänyt edellisen kauden runkonsa hyvin kasassa ja hienosäätänyt uusilla vahvistuksilla varsin taitavasti kokemiaan aukkokohtia. Joukkue kävi harjoitus- ja team building -matkalla Islannissa ottamassa tuntumaa paikalliseen Einherjar-joukkueeseen. Ottelun lopputulos 42-28 ei kerro kaikkea Steelersin ylivoimasta. Tuleva kausi on joukkueelle edellistä haastavampi, koska kenelläkään ei ole enää varaa aliarvioida nuoren savolaisjoukkueen taitoja. Edellisessä Gridiron rankingissa joukkue nousi kärkipaikalle, mutta sijoittuu nyt kolmanneksi asiantuntija-arvioihin perustuen.

Steelersin rosterin viime hetken muutokset johtuvat ikävistä loukkaantumisista. Hyökkäyksen linjassa Tapio Jääskeläinen on onnistuttu korvaamaan puolalaisella Bartosz Bednarczykilla, mutta Islannissa loukkaantuneen Santeri Inkisen paikalle ei ole korvaajaa esitelty. Saksalais-espanjalaisen Michael Bauer Cuevas on kuitenkin ilmoitettu liittyvän joukkueen vahvuuteen ennen sarja-avausta.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

4. Helsinki Wolverines

Rankingin neljänneksi joukkueeksi ja samalla viimeisen pudotuspelipaikan ottajaksi kirjataan sarjanousija Wolverines. Ahmojen amerikkalaispitoinen rosteri on herättänyt intohimoja ansaitusti läpi talven ja viimeistään lauantaina Royalsia vastaan pelattu harjoitusottelu osoitti kilpailijoiden huolet aiheellisiksi. Roostersin Koikkalainen analysoi paikallisvastustajaansa osuvasti: joukkue, jolta löytyy hyökkäyksen taitopelipaikoilta samanaikaisesti neljä tuplattavaa pelaajaa, on vaikeasti pysäytettävissä.

Wolvojen rosteriin viimeisimpänä ulkomaalaispelaajana on liittynyt tukimies Quentin Coulpin, joka divisioonakaudella osoittautui puolustuksen johtavaksi pelaajaksi. Muutoin nimilista on pysynyt samana jo pitkään ja joukkue päässyt harjoittelemaan kokonaisuutena todennäköisesti enemmän kuin kilpailijansa.

5. Tampere Saints

Maailma on ehtinyt muuttua TeeDee-podcastien nauhoituksista joiltain osin melkoisen paljon, joten viidennestä sijasta eteenpäin ranking-sijoitus perustuu valmentajien arviointien ohella viimehetken muutoksiin joukkueissa. Nostan Tampere Saintsin rankingissa viidenneksi samalla myöntäen, että joukkue oli ainoa, jonka nimi jäi ilman yhtään mainintaa podcast-haastatteluissa. Todennäköisesti Saints-palaajat osallistuvat Tampereella järjestettävään Vaahteramalja XL -tapahtumaan muissa rooleissa kuin pelaajina. Varaan kuitenkin joukkueelle positiivisen yllättäjän roolin sarjassa.

Rosterin viimeisimmät muutokset ajoittuvat pääsiäiselle, jolloin brittikolmikko Sheldon Campbell DB/LB, Spencer Hind LB/RB ja Tyler Broad DB/WR kirjattiin mukaan joukkueen vahvuuteen. Myös Veikka Lehtosen pelaamista ja roolia tarkennettiin kesän kynnyksellä. Totuttuun tapaan joukkueen voimapelaaja saapuu vahvistamaan Saintsia vasta Ruotsin sarjojen päätyttyä.

6. Porvoon Butchers

Porvoon mahdollisuuksia tämän kauden Vaahteraliigassa on läpi talven unelmoitu amerikkalaiskeskushyökkääjä Josh Robinsonin varaan. NFL-tason keskushyökkääjän ympärille rakennettu hyökkäys olisi tarjonnut toteutuessaan pideltävää vastustajien puolustuksille. Ikävä kyllä Robinson liittyi tälle keväälle liian runsaslukuisaksi kasvaneen no-show -rosterin jäseneksi, jolloin Butchersin suunnitelmat menivät uusiksi. Porvoolaisia ei ole nostettu kilpailijoiden toimesta sarjassa mitalipelijoukkueeksi, eikä pelaajamuutokset odotetussa rosterissa ainakaan paranna asemaa vertailuissa.

Butchers on värvännyt tyhjäksi jääneelle keskushyökkääjän paikalle kaksi edellistä kautta Copenhagen Towersissa pelanneen Dayton Winnin, jonka kanssa kuvioita päästään harjoittelemaan noin viikon verran ennen perjantain sarja-avausta Vaasassa.

Kuva: Samppa Toivonen
Kuva: Samppa Toivonen

7. Wasa Royals

Gridironin syksyinen ranking sijoitti vaasalaiset pohjimmaiselle sijalle ennen joukkueiden varsinaisia rosterijulkistuksia. Nyt aivan sarjakauden kynnyksellä Royals sujahtaa takaisin tuolle paikalle. Valmentajien arvioissa Royals nostettiin mahdolliseksi playoff-joukkueeksi parinkin henkilön spekuloinneissa, mutta viime hetken huonot uutiset eivät voi olla vaikuttamatta arvioon kokoonpanon iskukyvystä. Royals on menettänyt avaavan amerikkalaispelinrakentajansa vain viikkoa ennen sarjan käynnistymistä. Joey Bradley kertoo omalla Instagram tilillään tapahtuneesta seuraavasti: “I didn’t feel that I was a good fit within the organization. It is in my best interest, professionally and personally, to listen to my gut and leave the team now”. Royals joutui pelaamaan lauantaisen kauteen valmistavan ottelunsa Wolverinesia vastaan ilman amerikkalaiskeskushyökkääjää ja tämä näkyi karusti kolme neljännestä kestäneen pelin lopputuloksessa: 7-43.

Royalsin tiedotteessa GM Evwaraye kommentoi pelinrakentajan tilannetta seuraavasti:

– Olemme purkaneet sopimuksen yhdysvaltalaispelirakentajan Joseph Bradleyn kanssa. Tiedostamme, että ajoitus tämän asian suhteen on lievästi sanottuna haastava, mutta teimme tämän päätöksen joukkueen sekä pelaajan etua ajatellen. Pitkien keskustelujen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että emme voi jatkaa kauteen hänen kanssaan.

Vaasan viime hetken vahvistusten julkaisu ajoittuu kirjaimellisesti viime hetkeen ennen lauantain sarja-avausta Butchersia vastaan. Odotuksissa on uuden amerikkalaisen pelinrakentajan sekä puolustuksen vahvistuksen nimeäminen. Lauantain pelin jälkeen olemme kaikki viisaampia kahden heikoimmaksi ennakoidun joukkueen voimasuhteista.

Vaahteraliiga 2019 käynnistyy torstaina 23.5. Helsingissä Brahen kentällä Roostersin ja Steelersin mitatessa voimasuhteitaan viime kauden finaalin pikauusinnassa. Ottelun kick off potkaistaan 18.30.

PS. Jos et ole vielä tutustunut Mika Laurilan toimittamiinTeeDee-podcastin viimeisiin julkaisuihin löydät ne täältä.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • 1.Wolverines
  2.Crocodiles
  3.Roosters
  4.Steelers
  5.Saints
  6.Royals
  7.Butchers

 • 1. Crocodiles
  2. Wolverines
  3. Roosters
  4. Steelers
  5. Butchers
  6. Saints
  7. Royals

 • Oikea ja virallinen rivi on:

  1. Steelers
  2. Wolverines
  3. Crocodiles
  4. Roosters
  5. Royals
  6. Butchers
  7. Saints

 • 1. Butchers
  2. Crocodiles
  3. Roosters
  4. Royals
  5. Saints
  6. Steelers
  7. Wolverines

 • 1. Cro
  2. Wol
  3. Roo
  4. Ste
  5. Sai
  6. But
  7. Roy

 • Olen itse ollut aikanaan Seutulassa lentokentällä odottamassa maailman suurinta ja nopeinta jenkkipelaajaa, joka ei koskaan ilmestynyt koneesta eikä kaverista kuulunut mitään koskaan sen jälkeenkään. Finnair kiittää… Aika ennen internettiä ja somea oli jännittävä. Nykyään meillä on nämä nilkkaflunssaan sairastuneet ja yllättäviä perhedraamoja kohtaavat jotka niinikään jättävät tulematta kunnes paljastuu allekirjoitetut paperit paremmissa sopimuksissa.

  Sitten on nämä misfitit joita onneksi pyritään seulomaan eri tavoin jo ennakkoon referenssien ja netin eri kanavien avulla. Varmaan Bradleynkin osalta jatkossa paljastuu yksityiskohtia jotka eivät ole miestä mairittelevia.

  Tällä kaudella jo kolme pelinrakentajaa on vaihtunut ennen yhdenkään pelin pelaamista (Roosters, Bears, Royal)

 • 1. Roosters
  2. Crocodiles
  3. Steelers
  4. Wolverines
  5. Butchers
  6. Saints
  7. Royals

 • 1. Seinäjoki
  2. Saints
  3. Waasa
  4.Roosters
  5. Porvoo
  6. Kuopio
  7. Wolverines

 • 1. Crocodiles
  2. Wolverines
  3. Roosters
  4. Steelers
  5. Butchers
  6. Saints
  7. Royals

 • 1. Wolverines
  2. Crocodiles
  3. Steelers
  4. Roosters
  5. Royals
  6. Saints
  7. Buthers

 • 1. Roo
  2. Wol
  3. Croc
  4.But
  5.Ste
  6.Roy
  7.Sai

 • Pitää alkaa vissiin vieraita kieliä opetteleen, ei onnistu enää muuten Roostersin ennakkoja lukemaan. On se kyllä kumma, että Suomessa ei voi suomen kieltä käyttää.

 • 10/10
  well played :D

 • Melkoista kuhinaa kalkkiviivoilla monella seuralla. Porvoo on signannut oheisen kaverin. Todennäköisesti kantaa vastuuta myös hyökkäyksessä.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=67439

 • Nyt kun on loputkin jenkit (Roon jokeria lukuunottamatta) on julkaistu, oma arvio on tämä:

  1. Ste
  2. Wol
  3. Roo
  4. Cro
  5. Roy
  6. Sai
  7. But

  Steelers vähän riskillä ekana, mutta pääsenpähän esittämään tietäjää jos he sille sijalle lopulta päätyy.

 • Tässä runkosarjan järjestys.
  1. Wolvot
  2. Steelers
  3. Crocot
  4. Roo
  5. Royals
  6. Butchers
  7. Saints

 • Eilisen perusteella lienee turvallista sanoa että jos roosters ei hanki jenkki qbta niin heidän aika on ohi. Myös import rissu #6 oli aivan täysi turisti eilen. Jos kummankaan puolustukset ei paranna reippaasti niin crokojen ja wolvojen hyökkäyksillä tulee olemaan kunnon juhlat.

 • Eihän se peli kaunista ollut. Jos viisi kertaa antaa pallon vastustajalle on vaikeaa voittaa ottelua. Siltikin ROO hyökkäys teki 41 pistettä, rehellisesti koska viimeksi suomi QBn johtama hyökkäys on tehnyt noi paljon pisteitä liigassa? Tuosta kun ottaa turhat hörhöilyt pois, niin saadaan ihan mallikas hyökkäys aikaiseksi.
  Enemmän olisin huolissani ISON punaisen puolustuksesta jota jossain lähteissä on kehuttu maan parhaaksi. Mikäli hyökkäyksen 41 pistettä ei riitä voittoon, niin ei voi sanoa että puolustus olisi oman osansa tehnyt. Toki huonot päätökset neljänsillä yrityksillä ja pallonmenetykset tekivät tehtävästä vähintääkin haastavan puolustukselle.

  Steelers oli kokonaisuutena parempi joukkue ja ansaitsi voiton.

 • Roosters muuten hävisi.

 • Roostersin rasvanpoltto pillerit eivät tainnut saapua Suomeen vielä

 • Typerä kommentti! Olet ilmeisesti CWn fanipoikia, koska näytti ko. kaveri aloittaneen saman jauhamisen somessa.

 • Uus ranking ekan kierroksen jälkeen.
  1. Steelers
  2. Roosters
  3. Woverines
  4. Crocodiles
  5. Saints
  6. Royals
  7. Butchers

  Crocot iso pettymys, Saints ja Royals yllättävän hyviä.

 • En menisi eilisen perusteella rankkaamaan kumpaakaan joukkuetta, kenttä oli perunapelto ja liukas kun jää.

 • Pesäpallolla ja sählyllä löytyy ruutuun voimassa olevia 1kk 0eur koodeja joissa vielä lisätekstinä ”tuet samalla seuraasi”
  Löytyykö jefun puolelta? Google ei antanut yhtään tulosta.

  Jos ei löydy niin pitää laittaa sit kai ERAVIIKINGIT ni nettoan itse kympin ja sählyäjät saa jotain.

 • Steelersillä oli ainakin viime vuonna, mutta itsekään en tänä keväänä löytänyt, vaikka Wolvojen nimelläkin koitin etsiä.

 • niin saat tästä yhden tilaajan sille.
  Aikaa on ens torstaihin tai tuki menee sählääjille. Onnistuuko?

 • Kyllä hävetti katsoa kierroksen ottelut tv:stä. Jengi näyttää rosvolaumalta ja kenttä slummilta. Qb:t hukassa kun pelikellot puuttuu. Hieno juttu että iltasanomat näyttää torstain ottelut ilmaiseksi, mutta nyt siitä oli kyllä enemmän haittaa kuin hyötyä. Tässä vielä copy pastella osa säännöistä joukkueenjohtajille ja toimitsijoille:

  2.8.3. Maalitolpat
  Maalitolppa(t) tulee olla suojattuna vähintään 1,8m korkealla pehmusteella.

  2.8.4. Tulostaulu ja kellot (suositus U20)
  Kaikissa otteluissa on pelikentän laidalla oltava 2 kpl 40/25 sekunninkelloja (yrityskello on 1-divisioonassa suositus).

  2.8.5. Muu tarpeisto
  Ottelujärjestäjän tulee huomioida mahdolliset sääolosuhteiden aiheuttamat lisätarpeet. Tuulessa lisäpainot ja kiinnitykset.

  3.1 Pelipaidat ja housut
  Peliasun tulee olla yhtenäinen.
  Pelipaidoissa selässä numeron yläpuolella tulee olla pelaajan sukunimi. Nimien tulee olla selkeästi kirjoitettu ISOILLA KIRJAIMILLA, joiden korkeus on 6-9cm ja yksittäisen kirjaimen leveys 3-4cm.

  3.2 Sukat ja alusasut
  Pelaajien sukat ja peliasun alta näkyvät varusteet (pois lukien mahdolliset lääketieteellistä tarkoitusta varten pidetyt tuet) ovat samanväriset.
  Pelaajien pohkeiden tulee olla kokonaan peitetyt siten, että sukan ja housujen välistä näkyy alushousu tai ns. ”leg sleeve”, joka on kaikilla pelaajilla samanvärinen.
  Kaikkien pelaajien aluspaitojen näkyvien osien tulee väritykseltään vastata toisiaan. Aluspaita ei saa näkyä pelipaidan ja –housun välistä.

  3.4 Sivurajahenkilöstön dress code
  Sivurajalla olevien henkilöiden tulee olla asiallisesti samanlaisin asusteisiin pukeutuneita.
  Valmentajien pukeutumisen tulee noudattaa yhtenäistä linjaa sekä asujen värityksen että tyylin suhteen, ja olla tapahtuman arvolle sopivaa (ei farkkuja, verkkareita, urheilushortseja tms. (I-divisioonassa suositus).
  Pukeutumisen ei tarvitse olla identtistä, vaan jokainen valmentaja voi itse valita käyttämänsä
  vaatekappaleet, mutta käytettävien vaatekappaleiden tulee etenkin yläosien ja päähineiden osalta olla samanlaisia (esim. hupparit tai pikeepaidat ovat kaikki samanlaisia).

  5.1 Otteluennakko (U20 suositus)

  5.2 Tilannetiedotus ottelun aikana ja ottelun jälkeen

  5.3 Otteluraportti

 • Hyvä nosto. Aika monta kohtaa taisi jäädä täyttymättä joka pelissä.

 • Tietääkö kukaan, onko yhteenkoottuja tilastoja saatavilla missään ottelukohtaisten tilastojen lisäksi? Sajln ja Vaahteraliiga.fin sivuilta löytyy vain linkit viime kauden tilastoihin. Ykkösdivarista kelpaisi myös pelkät ottelukohtaiset tilastot.

 • Dress code -pykälä nopeasti lukaisemalla vähintäänkin sekava :D

 • Liigan tilastot päivitetään aina kierroksen jälkeisenä keskiviikkona. Näin ainakin edellisinä vuosina.

 • Tämä olikin uutta tietoa mulle, kiitos paljon! Eiköhän se ole näin tänäkin vuonna :)

 • ”Typerä kommentti! Olet ilmeisesti CWn fanipoikia, koska näytti ko. kaveri aloittaneen saman jauhamisen somessa.” C.W loistaa ja vie tänä kautena wolwot vaahteramaljaan ja tietääpä millä Roo voittoputki on rakenneltu. Lisää poretta pojat

 • ”Typerä kommentti! Olet ilmeisesti CWn fanipoikia, koska näytti ko. kaveri aloittaneen saman jauhamisen somessa.” Noh näin taidat sinäkin olla ;D

 • Eka kierros takana eikä puheet tasaisesta yllätyksellisestä liigasta olleet tuulesta temmattuja.
  Kaksi kolmesta ottelusta meni ennakkoarvailujen vastaisesti ja kolmannessakin pelissä selkeänä altavastaajana peliin  lähtenyt joukkue hallitsi ottelua muttei pystynyt yllätykseen.
  Myös gridironin kirjoittelijoiden ennakkoarvailut osoittautui huomattavasti kovemmaksi kuin liigakoutsien/managerien.
  Roo-ste.
  Tätähän on kaikki jefufanit odottanut pitkään, joku pöllyttää Roostersia kunnolla ja vielä stadissa, hieno juttu jolla on iso vaikutus koko liigan profiiliin.
  Itse en ole kateellinen ihminen tai toivo roostersin mahalaskua, mutta mulla diagnosoitiin neljä eri syöpää talvella ja kaikki noi parani jo kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana.
  Roostersin ongelmat oli juuri siellä mistä täällä kirjoiteltu koko talvi, Mirolla ei tulla maljaa voittamaan, toisin kuin Ruotsin tai Tanskan mestareille, niin liigakoutseille mitään  yllättävää Miro ei pysty tarjoamaan, vaan kaikki tietävät kuinka häntä vastaan puolustetaan ja mitään tasonnostoa edellisiin liigakausiin ei torstaina näkynyt.
  Toinen iso ongelma tuntuu olevan valmennuksen ylimielisyys, dynastian vuodet on tehnyt asiat liian itsestään selviksi,  aika nopeasti olisi syytä huomata, että tänä vuonna jokainen turnoveri tai omalta puoliskolta epäonnistunut 4.s yritys maksaa pisteitä.
  Jos nöyryyttä ei tulevissa otteluissa löydy, niin kohta tapellaan tosissaan pleijaripaikasta.

  Steelers oli myös lukenut gironin keskustelupalstaa, sillä joukkue oli tasan se mitä odotettiin.
  Hyökkäys ihan timanttia, mutta puolustus täysin Haydenin varassa, mutta edelleen tulee olemaan erittäin vaikea voitettava varsinkin sarjan ensimmäisellä puoliskolla.

  Roy-ste
  Coach of the week palkinto Vaasaan, Jos viikossa kääntää kurittoman cry baby joukkeen, sekä ainakin ulospäin näyttävän koko organisaation totaalisen sekamelskan lähes täydelliseen läpimarssiin, niin kaikki on tehty treenimatsin jälkeen oikein.
  Kuupan vaihto varmasti auttoi, mutta kaikkea ei voida laittaa sen piikkiin, vaasa oli kaikilla osa-alueilla parempi ja olisi voittanut suomikuupallakin.
  Porvoolle sensijaan voi ennustaa pitkää kautta, tarkkaa tietoa ei  Butchersin talviharjoittelusta löydy, mutta jos koko  joukkueen olemusta katsoo, niin ei voi välttyä ajatukselta että monelle pelaajalle vaasan matsin kohokohta on ABC.n noutopöytä.

  Cro-sai
  Yllättäen tämä oli viikon tasaisin matsi, vielä yllättävämpää oli vierasjokkueen lähes dominoiva pelin hallinta, samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava etä jotain Tampereen vesijohtovedessä tai paikallisessa ruuassa on vialla.
  Ei nimittäin ole väliä mistä päin maailmaa koutsi tulee, niin ratkaisuhetkillä turahtaa vetelät housuihin.
  Yhtäkaikki Saints kuitenkin ilmoittautui vahvasti pleijaritaisteluun mukaan.
  Crokoja moni veikkasi maljajengiksi, lauantain jälkeen taitaa olla vähän hiljaisempaa, joko vesisade tai treen dline riisui hyökkäyksen aseista, mutta lauantai näytti juuri ne heikkoudet mistä Seinäjokisia on täällä haukuttu, linja hävisi taistelun 100-0 ja kun Powell oli pois pelistä niin jäljellä ei jäänyt mitään, taitaa löytyä aika raskas boksi perjantaina Brahessa tai Brahella.
  Myös arvosteltu takakenttä näytti varsin haavoittuvalta, toki pari ratkaisevaa intteria, mutta nekin neljännellä yrityksellä ns. Pakotetuista heitoista, yllättävän hyvin saintsin heitto puri crokoihin.
  Perjantaina takakenttä joutuukin sitten kunnon testiin.

   Ja vielä nopeasti ranking ennenkuin hoitaja tuo lääkkeet.
  1.steelers
  2.wolvot
  3.Royals
  4. Roosters
  5. Crocodiles
  6. Saints
  7. Butchers
   

 • Steelersin esitys oli oikeasti luokaton: 41 päästettyä pistettä, kaksi kertaa päästi Roostersin peliin mukaan ja Roosters pelasi loukkaantumisrikkaalla rosterilla. Mestarisuosikki ei pysty tämän parempaan suoritukseen heikentynyttä mestaria vastaan, vaikka koko talvi tehty töitä ja pelinrakentaja ollut mukana läpi talven. Petersin joutuessa pois taskusta voi tapahtua mitä vain: se voi olla syötönkatko tai rähmäys.

  Saints ei tule voittamaan tällä kaudella yhtään ottelua. Siihen ei auta valmennus eikä taikatemput. Materiaali on ohut ja heikkotasoinen Vaahteraliigaan. Saints näytti iskukykyiseltä, koska Crocodilesin hyökkäys kärsi säästä enemmän kuin Saintsin hyökkäys. Lisäksi Saints pysäytettiin kaksi kertaa maaliviivalla.

  Crocodilesin hyökkäys kärsi vesisateesta, mutta sää on molemmille sama. Luulisi, että Monsuunimaljasta 2016 olisi opittu jotain, mutta eipä ole ei. esitys Seinäjoen esitys oli koko kierroksen suurin floppi. Linjat hävisivät molemmilla puolilla palloa, perusasiat on hukassa ja maali päästettiin amatöörimaisella virheellä. Ei tuommoisia saa tapahtua tässä vaiheessa vuotta. Pelit alkoivat jo eikä enää olla harjoituksissa!

  Butchersilla riittää töitä ja torstain jälkeen ollaan 0-2. Juoksu ei toiminut. Winnin pitää parantaa tai oikeastaan aloittaa pelaaminen.

  Avauskierroksen kiistaton tosiasia on se, että onnistuja oli Royals. Draamaa, draamaa, draamaa, mutta pelinrakentajakaksikko oli hyvä. Bymanista ei ole aloittavaksi eikä voittavaksi ilman Borelin tukea, mutta Borelin mahdollisuus pelata laitahyökkääjänä lisää Royalsin vaihtoehtoja. Ensimmäisen kierroksen perusteella Borel tulee olemaan todellinen vaikuttaja tämän vuoden sarjassa.

 • Eli Vaasalaisen analysaattorin mielestä kaikki oli paskaa, paitsi Vaasa. Ok.

 • ”Steelersin esitys oli oikeasti luokaton”

  Lopetin lukemisen tähän.

 • ”Crocodilesin hyökkäys kärsi säästä enemmän kuin Saintsin hyökkäys.” Steelers kommentin lisäksi paistoi tämä loistokommentti silmään. Miten voi joukkue kärsiä säästä enemmän, varsinkin jos turnoverit olivat crocoille 0-5

 • Saintsin hyökkäysjaardit 315, Crocodiles 146. Saints eteni sekä heittäen että juosten enemmän kuin Crocodiles. Saintsin pallo 28:51, Crocodiles 19:09. Saintsin ensimmäiset 13, Crocodiles 5. Crocodilesin puolustuksella oli enemmän edettyjä jaardeja kuin Crocodilesin hyökkäyksellä.

 • Steelersin jaardit 416, roosters 375, roosters kärsi enemmän auringonpaisteesta

 • Vaikka sää oli mitä oli Seinäjoella, niin ei kotijoukkue voi sen taakse piiloutua. Toki kausi on vasta ihan lähtökuopissa, mutta aika vaikea mun ainakin nähdyn perustella vielä leipoa Crocoista finaalijoukkuetta. Toivon todellakin olevani väärässä. Tulevan perjantain matsi Wolvoja vastaan kertoo jo paljon enemmän millainen Crocodiles on tänä vuonna.

 • Ei täällä varmaan crocot itse ole piiloutuneet kelin taakse, ihan täällä kommentoineet sen ovat keksineet sekä ne ketkä analyysejä ovat raapustelleet.

 • Tuleeko Seinäjoelta raporttia GameCenteriin?

 • Ymmärsivätköhän palstan oikeat asiantuntijat Crocodiles -arviossa olevan kritiikin ytimen vai oliko se selkeydessään liian rehellinen ja selkeä?

  41 tehtyä pistettä oli kierroksen toiseksi korkein määrä.

 •  Tulevan perjantain matsi Wolvoja vastaan kertoo jo paljon enemmän millainen Crocodiles on tänä vuonna.
  Mistä lähtien wolvot/nousia joukkue on ollut mittari miten hyvä se on ???

 • Käsittääkseni Wolverines on rankattu aika kärkisijoille tänä vuonna? Ainakin rosteri vaikuttaa hyvälle näin ennakkoon. Ja jos Crocot ottaa kuokkaan Wolvoilta, niin kyllä se nyt jotain kertoo. Samoin myös voitto. Eli tuon matsin lopputuloksen kannalta kyllä hyvin voi jo jonkun verran päätellä millainen Crocodiles joukkue on liikkeellä tänä vuonna.

 • No viime kaudella nousija joukkue oli finaalissa…

 • Nii-i ja oletan myös Wolverinesin olevan hyvä joukkue, potentiaalinen finaaliehdokas ja parempi kuin Saints. En nyt oikein ymmärrä mistä tässä nyt kiistellään? Vai tarkoitatko, että tulevan pelin lopputulos ei kerro mitään voimasuhteista koska kyseessä on nousijajoukkue?

 • Näyttävät sekä isompi Pajarinen että Vehkomäki liittyvän Roostersin kokoonpanoon. Ei paha.

 • No niin, tästähän tulee jännä kausi!

 • Tästähän alkoi heti tulla jännä kausi kun Roosters sai lisää parempia pelaajia eli pärjääminen näyttää varmemmalta :D

 • Ei ne nykyisillä olisi pärjänneet muita pleijarijoukkueita vastaan. Vielä loput äijät sairastuvalta niin alkaa olla Wolvoillekkin haastetta.

 • Tuskin jää pelkästään noihin palaajiin, lisää tulossa!

 • Roosters-keskusteluissa hämää, että muutosta Connettesta Kadmiryyn ei aina lasketa yhtälöön mukaan. Siinä on sellainen voimasuhteiden muutos, että enemmänkin ihme, jos Roo tällä kaudella kärkikahinassa on. Ja tämä ei ole Miron mollausta, vaan fakta.

 • Nyt on pakko ihmetellä, wtf AFI…

  AFI’s Final Europe Top 20: 2018 Coaches Poll – November 2018: https://www.americanfootballinternational.com/afis-final-europe-top-20-2018-coaches-poll-november-2018/

  AFI’s Europe Top 20: 2019 Coaches Poll – May 2019: https://www.americanfootballinternational.com/afis-europe-top-20-2019-coaches-poll-may-2019/

  Eli siis Roosters on tullut 14 sijaa alemmas ja vienyt samalla ruotsalaiset ja tanskalaiset mukanaan? AFI-listauksen mukaan jenkkifutiksen taso on Suomessa surkeampi kuin mm. Ranskassa, Sveitsissä, Puolassa, Italiassa ja Espanjassa. No sit se on just niin…

 • No noi nyt on täyttä schaissea noi rankingit. Totuusarvo on pienempi kuin Gridironin asiantuntijakommentaattoreilla eikä niistä pidä loukkaantua. Roostersin romahdus on tosin täysin ymmärrettävä kun joukkueen ranking Suomessakin on #4.

 • Tarviikohan Roosters rahaa pelipaitojen painatuksiin vai uusiin maalariteippeihin nimeksi paitoihin kun lipun hinnat peleihin on 15€ samalla kun esim. Wolvojen ja Porvoon peleihin pääsee 10€.