Gridiron.fi Weekly – viikko 19

Gridiron Staff 11.5.2019 16:09 58 kommenttia

Mitä tällä viikolla tapahtuu? Avaa sanainen arkkusi weeklyn kommenteissa.

Weekly on viikottaisesti ilmestyvä kommentointiketju, joka kerää yhteen viikon puheenaiheet.

Kommentoi

 • Divareiden otteluohjelmat on syötetty järjestelmään tänään:

  https://www.gridiron.fi/ottelut/

 • Tämä on hyvä. Mielenkiinnolla odotan unc ja bears kohtaamista, minkäkaiset on porilaisten voimasuhteet? Kotka taitaa jatkaa siitä mihin viime vuonna jäi.

 • Toronton harjoitusleirille:

  https://www.argonauts.ca/2019/05/19/argos-add-five-training-camp-roster/

  Ei yhtään hullumpaa!

 • Kiitos Pervis 👍😙

  Viittaus: #wolverinesfamily #gridironfi #vaahteraliiga #jefu #amerikkalainenjalkapallo #sajl #jenkkifutis #jenkkifudis #helsinkiwolverinesladies #helsinkiwolverines ">Great analyse in The Podium site of our Men Maple league Tea…

 • Roostersin ja Steelersin kohtaaminen tulee palauttamaan Kuopion hehkutuksen maan pinnalle. Kuopion toivoisi menestyvän. Fakta kuitenkin on, että puolustuksen takakenttä ei ole vertailukelpoinen Roostersiin, Wolverinesiin tai Crocodilesiin. Isoja pelejä tulee menemään läpi, ja lopputulokset otteluissa hyvin viime vuoden kaltaiset. Kuopion hyökkäys pystyy kyllä takomaan pisteitä taululle, mutta puolustus tulee niitä niin ikään päästämään. Kärkinelikossa puolustukset tulevat voittamaan otteluita.

 • Samaa mieltä. Inkinen ja uusi importti varmasti pystyvät tekemään oman osuutensa, mutta muutoin takakenttä tulee vuotamaan kuin seula. Kaksi hyvää pelaajaa ei vaan millään riitä Roota, Wolvoja ja Crocoja vastaan.

 • …niin siis Inkinen on rikki. Polvi meni Islannin riemureissulla

 • SAJL ennakko yllätti. :)

 • En tiedä saako tuonne huomenna alkavalle NFL-leirille mennä valmentajia, mutta jos saa niin toivottavasti edes jokaisesta liigaseurasta on valkkuja kehittämässä tietotaitoaan. Jos se on vain pelaajille, niin silti toivoisi mahdollisimman monen seuran olevan edustettuina etenkin kuuppien ja linjapelaajien osalta.

 • Taas sitä niin paljon kaivattua julkisuutta lajille, vaikka joo on vähän kaukaa haettua.

  https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/53b1bcbf-27de-4aba-adac-b93fcdc1df59

 • Mahdollisuus oli tarjolla.

 • Voi olla ihan mielenkiintoinen peli. Toinen on miten Ruotsi pärjää Ranskan kanssa.

  Ranskallahan on etuna oman olympiakomitean positiivisempi suhtautuminen lajiin, kuin esim. Suomessa. ”Leiritykset ovat Ranskan maajoukkueiden vahva taustatekijä. Maajoukkueet kuuluvat maan olympiakomitean alaisuudessa tuen saajiin ja maajoukkuetason saavuttaneelle ranskalaisnuorelle leiritykset ja turnaukset eivät maksa mitään. Noin puolet Ranskan rosterin pelaajista opiskelee ja urheilee U19 maajoukkueen päätoimisen head coach Emmanuel Maguetin johdolla Pôle Revolution urheiluakatemiassa.”

  Samahan koskee myös miesten maajoukkuetta.

 • 50 – 0 on vahva avaus MM-kisoissa!

 • Lähinnä heikko vastus, ei paljoa hienouksia tai vahvuuksia juoksun lisäksi nähty, onneksi riitti lopulta näinkin selkeään voittoon. Ja mitä jos jatkossakin pidettäisiin se naisjefu siellä suomi24 puolella..

 • Jos naisten EM-kisoissa olisi ollut käytössä Norosen pelikortti-tiebreak, olisi mestaruus arvottu.

  Jokainen varmaan nyt ymmärtää miten idioottimainen ratkaisu SAJL:n tasapistesääntö nykyisellään on ja että asia olisi korjattava heti.

  Onneksi Leedsissä ei päädytty pelleilemään vaikka sillä olisi ehkä saatu enemmän medianäkyvyyttä Suomessa. Onnittelut omilla suorituksillaan mestaruuden taistelleelle hienolle joukkueelle.

 • Paremmin vois Suomi24:ään vois siirtää Gridironin kommenteista suurimman osan täyttävän lapsellisen kitinän, itkun ja muiden haukkumisen.

  Onnittelut Suomen naisille hienosta suorituksesta!

 • Oletko siis arvontarallin kannattaja. Nykyinen arvontaratkaisu tekee käytännössä tälläkin kaudella monesta viimeisten viikkojen liigapelistä merkityksettömän. Esimerkiksi Crocojen ja Wolvojen keskinäinen sijoutus ei ratkea keslinäisten pelien tulosten perusteella

 • Ei tässä itketä vaan kritisoidaan että sajl:n taannoin tekemä tie breaker uudistus on epäonnistunut eikä ole vienyt lajia eteenpäin, joten ihan asiallista olisi syyskokouksessa ehdottaa, kannattaa ja äänestää vuosikymmeniä hyvin toiminut tie breaker järjestelmä takaisin käyttöön.

 • Naisten maajoukkueen mukana joukkueen oma tiedottaja liiton (eli pelaajien) kustantamana. Ei nyt sitten kuitenkaan ole saanut raporttia Mestaruudesta aikaiseksi. Ymmärtäähän sen kun samaan aikaan on mahdollista juhlia kavereiden kanssa.

  Katsotaan kummasta saadaan ensin kertomus julki. Euroopan mestariudesta vai Eaglesin voitosta.

  Liitto. Meidän pieni jenkkifutis liitto. Voisitteko siellä hallituksessa ja toiminnan johtajan toimistossa alkaa tarkkailemaan miten ne teidän visiot ja muut himmelit toteutuu? Autan sen verran alkuun että ei tää nyt ihan hirveän vahvasti tällä hetlellä mene. Kaikkea keksitään, sitten tehdään jotakin, ja vaikka se menisi kuinka huonosti, todetaan että suunta on oikea. Ja samat tyypit jatkaa.

 • Sen sijaan että täällä jokainen kommenttiketju täytetään liiton haukkumisella, liiton tiedotuksen haukkumisella, joukkueiden keskinäisen sijoituksen määrittämisen sääntöjen haukkumisella ym. kitinäille voisi jokaiselle perustaa Suoli24:ään oman keskustelunsa. Siellä saisitte rauhassa kitistä ja ikeä ja täällä Gridironin kommenteissa ois ehkä enemmän ns. aiheeseen liittyviä kommentteja kaiken maailman p…an sijaan.

  Ja Tomperi vois perehtyä myös palstan ylläpitäjän/moderaattorin vastuihin. Esim. Roosters – Wolvot pelin ketjussa on Wortista kommentoitu tavalla joka voi napsahtaa myös ylläpidon niskoihin vaikka hän onkin somessa esiintynyt arvostelun arvoisesti.

  Mutta tämä mun osuuteni tähän keskusteluun ja vielä kerran naisille onnittelut hienosta mestaruudesta!.

 • Et taida olla kovin harjaantunut kommenttipalstojen lukija. Näillä palstoilla kehutaan ja kiitetään kun on aihetta, kiistellään ja kritisoidaan samoin perustein. Esimerkiksi tiebreak säännön kritisointi on enemmän kuin paikallaan. Samoin naisten kiittäminen ja kehuminen.

  Ja mitä tulee Wort keskusteluun, ei siitä löydy mitään, miksi kenenkään pitäisi reagoida millään tavalla suuntaan jos toiseen. Ilmiö itsesdään on tosin typerä ja kertoo nimetysyä henkilöstä omaa tarinaanss.

  Tiedän paikan, jossa valtakoneiston ja hallitsijan kritisoinnista saa rangaistuksia tai pollonium myrkytyksen. Edellinen kommentoija ilmeisesti ihannoi yhteiskuntaa, jossa eriävät mielipiteet ja kritiikki pitää tukahduttaa tai ohjata kanaviin jonne ne hukkuvat. Onneksi elämme vapaassa demokratiassa jossa sananvapaus on yksi tärkeimmistä oikeuksistamme.

 • Tiedoittaja on tehnyt työnsä kun tekstiteeveessä on tieto mestaruudesta.

 • Missä hapessa Vaahteramaljassa?

  https://yle.fi/urheilu/3-10929395

 • mitä sä valitat naisten kisojen tiedottamisesta? Sieltähän tuli tosi malliikkaasti juttua. Ja meinaatko sä oikeesti, että joku syväluotaava analyysi pelistä pitää olla heti mestaruuden ratkettua? Oleellinen tiedotettiin kuitenkin.
  Jollain tuntuu olevan kovasti hampaankolossa naisten maajoukkuetta kohtaan. Suomi24:ssa haukuttu pelaajat, valmentajat, valinnat, pelitapa ja kaikki muukin mikä vähääkään liippaa toimintaa läheltä.
  Happamia sano kettu…

 • Pelataan hiekalla..

 • Se on kato väärin voitettu mestaruus ja sitte vielä väärin tiedotettu Ylellä, HS:ssä, Iltalehdessä, Iltasanomissa ja sajl.fi:ssä.

  Onneks suomi24:n kommentoijalla on varmasti kovat meriitit taustalla kuten tänkin palstan kitisijöillä. On voinu joskus olla jopa vaihtomiehenä divarissa…

 • Kaikki näkyvyys/julkisuus on hyvästä ehkä joo lajille, mutta nyt on todella negatiiviseen sävyyn kirjoitettu lajista. Toki loukkaantumiset kuuluu mihin tahansa lajiin.

  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006216788.html

 • kuulin just huhua että välierä pelattais perjantaina , onpas siistiä ?? joku kehitys vammainen keksinyt järjestää pelin niin että sinne ei varmasti katsomoon edes tule ulko paikkakuntalaisia !! onhan se joo kiva wolvoille järkätä matka matsi perjantaiksi mutta vtun idiootit !!

 • Neljän päivän työviikko rules. Ei oo häppee jos on hyvä pössis perjantaipullon kanssa katsomossa.

 • Olisi ollut perjantai pelipäivä myös Wolvojen sijoittuessa toiseksi.

 • Runkosarjan ykkönen valitsee ensin ja Ruudun pelipäivät on to-pe-la. Roosters pelaa lauantaina , niin mitä olisi pitänyt valita? Se torstai ? Valoja päälle.

 • pleijari peli päivät on ollut lauantai ja sunnuntait aina piste. ja sitä paitsi roosterssilla on ollu kesäkuun toka päivä sunnuntai peli kun oli koulujen päätäjäiset lauantaina. sillon ilmeisesti homma oli ok kun kyseessä oli roo ? tässä nyt häntä heiluttaa koiraa kun televisio yhtiö tulee määräämään lajia eikä toistepäin . jefu on maksava asiakas kuitenkin !!

 • Vaihtoehdot pelasu

 • nii eli siellä olis ollu pöydällä se sunnuntai kanssa . kieroja on savolaiset ollut aina mutta tää että nyt ollaan jo kyrpiä alkaa ottaa kaaliin !!

 • Se kesäkuinen sunnuntai ottelu sovittiin aikanaan, kun otteluohjelmaa tehtiin. Syynä oli se, ettei kellekkään tule enää niitä lakkiais/koulunpäättymis lauantai ongelmia. Niiden kanssa on aiemmin saatu taistella ihan tarpeeksi.

  Ja mitä sitä kitisemään, Roosters valitsi lauantain ja sen jälkeen oli Wolvoilla kakkos valintana perjantai. Wolvot itse eivät halunneet edes harkita sunnuntaita.

  Pulinat pois ja pelataan……

 • Sun joukkue ei pärjännyt, joudut lähtemään perjantaina Kuopioon, niin etköhän sä senkin käännä liiton syyksi.
  Pudotuspelien pelipäivävaihtoehdot oli pe-la-su. Roosters valitsi ensin ja valitsi lauantain. Steelerskin olisi halunnut pelata lauantaina, joten se joutui valitsemaan perjantain ja sunnuntain väliltä. Ja valitsi perjantain. Kerro että missä vitun välissä Tv-yhtiö määräsi tämän asian? Idiootti.

 • Niin peli olisi pelattu perjantaina.. Kumpikaan halunnut pelata sunnuntaina

 • Epäilen, että kyse saattaa olla myös siitä, että joukkueet tavoittelevat mieluummin kaksi päivää pidempää lepoa ennen finaalia, joka jommalle kummalle kuitenkin eteen tulee välierän jälkeen.

 • Mikäli oikeasti muistan, tämän keskustelun lähtökohtana oli se, että vierasjoukkueen (Wolvot) kannattajat eivät kovin helposti pääse paikalle kannustamaan joukkuettaan. Seura ja joukkue osaa varmasti ennakoida tilanteen ja saa parhaan mahdollisen rosterin paikalle.

  Jos peli alkaa perjantaina klo 18.30 pitää reissuun Helsingistä lähteä klo 13 jälkeen. Varmasti fanaattisimmille järjestely onnistuu, kun peliin on aikaa reilu viikko, mutta rajoittaahan toi kyllä. Aihe ei kuitenkaan ole suuren itkun arvoinen ja bonuksena perjantaipelin voittajalle on yhtä päivää pitempi palautumis- ja valmistautumisaika finaaliin.

 • …niin. Volvothan ei ikinä pelaa matsejaan arkipäivinä? Nyt kun muut tekevät sitä se on itkun arovinen paikka?

 • Ei teille ikinä mikään kelpaa ja aina on tyyny huonosti.

 • Eiköhän ne Wolverines kannattajat mahdu saman Punton kyytiin. Tulee vielä halvemmaksikin kun maksaa polttoaineet porukalla.

 • kukaan wolvoista edes itkenyt perjantai matsia , kaikki pelaajat kun on raahattu vain futista varten Helsinkiin

 • Hei, mihin ovat hukkuneet raportit Suomen naisten Maajoukkueen menestyksestä Flagin EM-kisoissa Israelissa. Ennakkoleirityksistä jne oli juttua runsaasti mutta nyt ei mitään. Miten Maajoukkueemme pärjäsi ???

 • Kannattaa lähettää Kouvolaan sähköpostia ja kysyä että missä rabarit viipyy. Kovin yleistä on sillä suunnalla kuitenkin ollut että kun tulee turpaan niin homma haudataan kaikessa hiljaisuudessa.

 • Aika osuva kirjoitus Henrik Dettmannilta. Ruoskii hyvin urheilujournalistien laiskuutta nykypäivänä. Koripallon lisäksi samasta kärsii niin jefu kuin muutkin pienet lajit.

  https://yle.fi/urheilu/3-10997522

 • Mitäs vaikkapa. liitto on tehnyt sen eteen että lajista kirjoitettaisi missään? Jos ei kiinnosta edes itseä että uutisoitaisiin asioita niin turha odottaa että toimittajiakaan kiinnostaa.

 • Eiköhän ”liitto” ole parhaansa tehnyt. Aikapaljon tuolta SAJL:n sivuilta löytyy uutisia ja Vaahteramalja.fi:stäkin, vaikka välillä pienellä viiveellä. Samaten somestakin löytyy aika paljon tavaraa. Tänä vuonna on jopa muutamia positiivisia juttuja näkynyt valtakunnallisissakin viestimissä (ja Tampereellakin huhujen mukaan Vaahteramalja-mainoksia), vaikka tiedottajan palkkaaminen ei ihan nappiin mennytkään. Paikallistasollahan se on oikeastaan enemmän seurojen tehtävä yrittää saada paikallismediaan julkaisuja.

 • Siinähän jutussa oli Dettmannin kuvaus korisliiton kikoista lajiarvostuksen nostamiseksi, joten sitä vain kopioimaan ja parantelemaan. Yksi tärkeimmistä on henkilöhahmot ja sankaritarinat, sillä ihmisten kautta mielenkiinto kasvaa parhaiten. Kasvottomat lajit eivät liikuta kuin laji-ihmisiä. Hyvä esimerkki hyvästä toiminnasta oli Hesarin juttu Mirosta. Sellaista lisää ja jos maajoukkuepelit menevät hyvin, niin sitä vain hehkuttamaan pelin sankareiden kera, sillä kansainvälinen menestys on toinen elintärkeä ehto kiinnostavuudelle.

 • @Filebacker: Näinhän tuo pitkälle menee. Luulis toisaalta myös urheiluväkeä ja muita urheilua seuraavia kiinnostavan mikä on Roostersin jatkuvan (kansainvälisenkin) menestyksen takana. Varmaan aikamoni palloiluseura haluaisi päästä samoihin saavutuksiin. Se tosin vaatisi sitä Dettmannin jutussaan kuuluttamaa ”koulutetun, kunnianhimoisen veteraanijournalistin kypsyttelemää asiajournalismin taidonnäyttettä”.

 • Mediaa, ihmisiä, kiinnostaa tarinat. Sankaritarina saadaan silloin, kun suomalainen nousee NFL-ammattilaiseksi Yhdysvalloissa. Suomijefu pääsee nyt otsikoihin ja juttuihin lähinnä vain kohujen kautta. No, julkisuuttahan sekin on. Tuntemattomiksi nämä liigapelaajat jäävät kotikylien mediassakin. Pieni kupla.

 • On eri asia katsoa tuntemattomien kolistelua kentällä, kuin sellaisten jotka ”tunnet” jotenkin. Miron juttu hesarissa, sekä porilaisten juttu ikinuoresta japanilaisesta toimitusjohtajasta ovat niitä mitä paikallistason jenkkifutis tarvitsee. Niitä ei tehdä liittotasolla.
  On aina helpompi huudella kuin tehdä, ja allekirjoittanut tuntee jälleen ison piston sydämessään. Omalta osalta asioita olisi tämän suhteen voinut tehdä paljon paremminkin. Mennyttä ei voi muuttaa, mutta tulevaan voi vaikuttaa. Nyt kysymys onkin, mitä minä aion tehdä sen eteen että paikallistasolla luodaan tarinoita? Toivottavasti joku muukin kysyy sitä itseltään.

 • Nyt kyllä moni täällä älähtää, mutta mainittava se on. Seppo on Vaasassa ja valtakunnallisesti myös päässyt esille mediassa. Mielenkiintoinen henkilötarina siinäkin on vahvasti taustalla. Syöttäkää lajin ja pelaajien tarinoita paikallisella tasolla mediaan. Tyrkätkää jefua bändien musavideoille. Ujuttakaa lajia, pelaajia mainoksiin esimerkiksi rekvisiitaksi. Käyttäkää mielikuvitusta. Keksikää uusia tapoja, ja näkykää vaikka pipojen ja huivien avulla talvikuvassa kotikaupunkien kaduilla. Tehkää seuranne näkyväksi. Olkaa ylpeitä siitä mitä olette vuosien ja vuosikymmenten aikana tehneet. Kirjoittakaa kirja. Jefusta.

 • turhaan niitä juttuja on sinne seurojen sivuille kirjoitella , kun ei niitä sieltä lue kun seuran omat tyypit , jotka jo tietää ne asiat ennen kun ne kirjotetaan sinne sivuille !! ihan sama on niitä seurojen omalle some tilille laittaa , samasta syystä !!

 • HYVÄ HESARI ! LAJINÄKYVYYTTÄ !
  https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006257274.html

 • En tiedä mihin tää homma johtaa, Tampere tilas matkapassit Rovaniemelle, ketä tulee perästä onko vaahtera kohta pelkkä lehtipuu ja divari jyrää??