Liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä

jefumaster 17.3.2019 20:31 484 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Vaahteraliigan avausotteluun on tätä kirjoitettaessa 67 päivää. Maaliskuun suurin pelinrakentajia koskeva uutinen on toistaiseksi se, että mestarijoukkue Roostersin hyökkäyksen pelinjohtajaa ei ole vielä nimetty.

Pelinrakentajan positiota pidetään jenkkifutiksessa joukkueen tärkeimpänä. Onnistunut QB-valinta saattaa siivittää minkä tahansa joukkueen itseään suurempaan lentoon ja toisaalta virhevalinnalla saattaa olla dramaattinen vaikutus kokonaisuuteen. Sanotaan, että joukkueen menestyspotentiaali on ennustettavissa pelinrakentajia vertaamalla. Ohessa liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä. Järjestys perustuu liigan joukkuekohtaiseen rankingiin, ei pelinrakentajien paremmuusjärjestykseen. Jokaisella Gridironin lukijalla on mahdollisuus järjestää QB:t vapaavalintaiseen listaan oman mielipiteensä mukaan omilla kommenteillaan.

1. No Name, Helsinki Roosters

Syntymävuosi  –
Pituus
Paino
Joukkue viime kaudella
Pelivuosia Suomessa
Backup Henri Väänänen

Roosters on saavuttanut ennätykselliset 7 perättäistä liigamestaruutta mm. onnistuneiden pelinrakentajavalintojensa tuloksena. Robert Johnson, Sean Shelton, Micah Brown ja Brandon Connette ovat kaikki oman aikakautensa All-Stars-pelaajia, joiden jatkumoksi Roosters värväsi tulevalle kaudella Euroopan kärkikastin Garrett Safronin Vienna Vikingseista. Tammikuun lopulla Safron kuitenkin ilmoitti purkavansa sopimuksen ja tuosta lähtien Roosters on etsinyt tasokasta korvaajaa rosteriinsa. Roosters on päivittänyt nettisivuiltaan löytyvää rosteriaan varsin verkkaiseen tahtiin ja toistaiseksi pelinrakentaja statuksella listalta löytyy ainoastaan Henri Väänäsen nimi. Joukkue pelaa keväällä NEFL-sarjassa, jonka avausottelu pelataan 13. huhtikuuta. Tuohon on juuri nyt aikaa 27 päivää.

Kuva: Jari Turunen

2. Seth Peters, Kuopio Steelers

Syntymävuosi 1995
Pituus 180
Paino 95
Joukkue viime kaudella Kuopio Steelers
Pelivuosia Suomessa 2
Backup Juho Väisänen (ei nimetty)

Seth Peters aloittaa kolmannen kautensa savolaisjoukkueen pelinrakentajana. Petersin avauskausi 2017 Steelersin hyökkäyksen johtajana tuotti sarjanousun ohella vuoden parhaan I-divisioonapelaajan nimityksen. Menestys jatkui myös ensimmäisellä liigakaudella. Kovaa vauhtia savolaistuva pelinrakentaja on solminut Steelersin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka kattaa pelit myös kaudella 2020. Kuopiossa maisteritutkintoaan viimeistelevä yhdysvaltalainen harjoittelee joukkueensa kanssa läpi talven. Peters on yksi niistä tekijöistä, joka on nostanut Kuopio Steelersin yhdeksi liigan ennakkosuosikeista 2019. Steelers ei ole nimennyt rosteriinsa backup-pelaajaa Petersille, mutta Juho Väisänen on kantanut pallollista vastuuta tilanteissa, joissa Peters ei ole hetkellisesti kentälle päässyt.

3. Joey Bradley, Wasa Royals

Syntymävuosi 1991
Pituus 185
Paino 86
Joukkue viime kaudella Gdynia Seahaws (Puola)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Jere Byman

Royals nimesi joukkueensa pelinrakentajaksi yhdysvaltalaisen Joey Bradleyn hyvissä ajoin lokakuussa. Bradley on pelannut kolme aiempaa kautta Euroopassa (Puola ja Portugali) ja on hakemassa itselleen Irlannin kaksoiskansalaisuutta. Jos pelinrakentaja onnistuu saamaan itselle EU-statuksen, tulee tuo avaamaan vaasalaisille erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa rosteriaan yhdellä ylimääräisellä USA-pelaajalla. Kokenut Bradley on pääasiassa heittävä pelinrakentaja, joka omien sanojensa mukaan osaa päästä pallosta eroon nopeasti. Royals tarvitsee kuitenkin kauden alkuun mennessä täydennystä laitahyökkääjäkaartiinsa saadakseen parhaat tehot irti taitavasta kapellimestaristaan. Joukkueen back up-pelinrakentajaksi on nimetty nuori Jere Byman.

4. Hans Fortune, Porvoo Butchers

Syntymävuosi 1995
Pituus 198
Paino 102
Joukkue viime kaudella Lazio Ducks (Italia)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Mikko Seppänen (Ei nimetty)

Butchers pelasi ainoana liigajoukkueena kotimaisen pelinrakentajan johdolla kaudella 2018. Porvoolaiset janoavat neljättä sijaa parempaa menestystä ja ovat panostaneet hyökkäyksensä taitopaikkojen miehitykseen rajusti. Pelinrakentajan paikalle on värvätty Hans Fortune, joka pelasi viime kaudella Italiassa Lazio Ducksin riveissä. Butchersin laitahyökkääjävalikoima on kotimaisittain tasokasta ja pientä lisäaikaa heittopeleille tulee hankkimaan NFL-keskushyökkääjä Joshua Robinsonin tuoma juoksu-uhka. Rosteriin ei ole nimetty erityistä varamiestä Fortunelle, mutta tuossa roolissa tultaneen tarvittaessa näkemään joukkueen ykkös-WR Mikko Seppänen.

5. Jonathan Baker, Seinäjoki Crocodiles

Syntymävuosi 1995
Pituus 183
Paino 89
Joukkue viime kaudella Seinäjoki Crocodiles
Pelivuosia Suomessa 1
Backup Jaakko Kasari

Seinäjokiset kiinnittivät hyvissä ajoin kaudella 2018 hyvä otteita esittäneen Jonathan Bakerin myös tämän vuoden rosteriinsa. Baker saapui joukkueeseen kesken kauden viime kesänä ja onnistui muuttamaan joukkueen hyökkäyspelin taisteluilmeen täydellisesti. Crocodiles kuuluu tulevana kesänä niihin liigajoukkueisiin, jotka pääsevät aloittamaan kautensa hyvistä lähtökohdista tutun pelinrakentajan johtamana. Talven aikana seura on täydentänyt laitahyökkääjäkaartiaan uusilla import-pelaajilta, joista suurin impact tullee olemaan monipuolisella Spencer Cutlanilla. Joukkueen ennakoidaan kykenevän tasapainoiseen hyökkäyspeliin, jossa Bakerin heittojen rinnalla tullaa näkemään Christian Powellin taiturimaisia juoksusuorituksia. Rosterissa backup-pelinrakentajaksi on nimetty junioripelaaja Jaakko Kasari.

6. Tuskani Figaro, Tampere Saints

Syntymävuosi 1994
Pituus 190
Paino 96
Joukkue viime kaudella Nicholls State University
Pelivuosia Suomessa 0
Backup ei nimetty

Tamperelaisten QB-värväys Tuskani Figaro on Vaahteraliigan import-pelinrakentajista ainoa, jolla ei ole aiempaa kokemusta eurooppalaisesta jenkkifutiksesta. Figaro pelasi yliopistouransa NCAA:n ykkösdivisioonan FCS-tason Nicholls State Universityssa pelaten kolmen kauden ajan aloittavana pelinrakentajana. Toistaiseksi Saintsin laitahyökkääjäkaarti on varsin kapea, mutta todennäköisesti puolustuksen takakentälle hankittu yhdysvaltalainen DuBoise Ross tulee saamaan peliaikaa myös hyökkäyksessä. Tamperelaisilla on vielä yksi kiintiöjenkin paikka täyttämättä joukkueessaan ja ainakin Figaron toivomuksissa lienee laiturikaartin vahvistaminen ennen kauden alkua.

Kuva: Jari Turunen

7. Robert Johnson, Helsinki Wolverines

Syntymävuosi 1982
Pituus 189
Paino 111
Joukkue viime kaudella Helsinki Wolverines
Pelivuosia Suomessa 11
Backup Cedric Johnson, Jabari Harris, Oskar Drockila, Thomas Wollf Clausen, Arno Murtoniemi, Jason Thomas

Sarjanousija Wolverines palaa liigakentille kokeneen Robert Johnsonin johdolla. Yksi maamme kaikkien aikojen import-pelaajista on pelannut edellisen kerran Vaahteraliigassa kaudella 2015 Turku Trojansin paidassa. Viime kaudella “Rojo” johdatti joukkueensa vakuuttavasti divisioonamestaruuteen saavuttaen itse sarjan parhaan pelaajan palkinnon. Johnson on Vaahteraliigan kokenein, painavin ja iäkkäin pelinrakentaja, mutta tuskin kukaan sortuu aliarvioimaan neljä vuotta Tom Bradya nuorempaa yhdysvaltalaista. Nopeatempoista Air Raid -peliä pelaava Johnson saa nauttia leveän ja tasokkaan laiturikaartin palveluksista ja saattaa antaa otteluissa peliaikaa myös poikkeuksellisen leveälle backup-pelinrakentajien joukolleen.

Vaahteraliiga käynnistyy torstaina 23. toukokuuta pelattavalla finaalipelin uusinnalla, jossa Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers ottavat mittaa toisistaan. Roostersilla alkaa olla kiire QB-valinnallaan saadakseen odottamansa kaltaisen alun liigakaudelleen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Toimitukselle huomiona, pelaajien vuosiluvut hyppäävät mobiilissa taulukoiden joka riville ja eikös Saintsilla ole jo kolme jenkkiä? Noiden kahden lisäksi safety Williams.

  Muuten aika saman kokoisia ja ikäisiä pelinrakentajia (pois lukien Rojo), mutta Butchersin QB erottuu kokonsa puolesta muista. Olisiko suurin piirtein Connetten kokoa? Pitäisi melkein kaivaa viime kausien statsit (etenkin noiden uusien kuuppien), että pystyisi paremmin vertaamaan, mutta tässä kuitenkin oma ranking:

  1. Peters
  2. Baker
  3. Johnson (vain koska ei aiheuta juoksu-uhkaa)
  4. Figaro
  5. Fortune
  6. Bradley
  7. Roo?

 • Miksi tuo syntymävuosi pitää olla joka rivillä?

 • Skaalaus mobiilissa vähän takkuilee. Tämä huomattu kiitos. Samoin nimimerkki Emun kommentti Saintsin Williamsista. Tosiaan Saints uutisoinut hybridi db:n signauksen, mutta unohtanut päivittää tämän nettisivujen rosteriinsa. Saints ja muutama muukin voisi tosiaan laittaa pelaajalistansa ajan tasalle kauden lähestyessä. Ajantasainen tieto helpottaisi jatkossa mm. näiden juttujen kirjoittamista.

 • G Rush Pass Total Yds/G Pct. Int Sarja
  Peters: 10 65 2450 2515 251.5 57.4 3 Vaahteraliiga
  Baker: 7 -29 1639 1610 230.0 53.3 6 Vaahteraliiga
  Johnson: 8 -42 2784 2742 342.8 72.3 4 I-divisioona
  Figaro: 9 456 925 1381 153.4  55.5 6 FCS (College)
  Fortune: 10 ? 2503 ? 250.3 59.2 ? IFL (Italia)
  Bradley: 5 9 1186 1195 239.0 68.0 3 LFA (Puola)

  Pitihän ne statsit vielä käydä etsimässä. Toivottavasti näyttää taulukon oikein.

 • Ei tietenkään näytä. Jos haluaa jotain selvää saada, niin kantsii kopioida vaikka wordiin tms. ja lisätä merkkien välille välilyöntejä. Tarvis samanlaisen tekstieditorin kommenttilaatikkoon mitä noissa pääteksteissä, että taulukot saisi kunnolla näkymään =)

  Näin jälkikäteen kun noita statseja katsoo, niin ehkä kuitenkin tuli rankattua Rojo liian alas, vaikka juoksut onkin pahasti miinuksella.

 • Jos katsoo ketkä on Rojon heittojen kohteena kesällä, niin onhan toi ihan poikkeuksellinen lista: RJ Long, Cedric Johnson, Marcus Siiskonen, Arttu Erkkilä, Charles Wort, Terrell Jackson, Jabari Harris. Ja siis koko tämä lista voisi periaatteessa olla kentällä samanaikaisesti kun jenkki RB Young, joka saattaa olla mukana heittosuunitelmassa.

 • Ei roosters tarvitse pelinrakentajaa. Heillä on Väänänen. Omien sanojensa mukaan suomen paras (ja lihaksikkain) QB, jos seuraa yhtään hänen somepeliään. Itkee kun jengi ei pidä häntä eliittipelaajana, mikä hän tosiaankin on. Voi luoja…

 • Mites Rojolle on saatu pelikausiksi ainoastaan 7 jos on ollut maassakin jo 12 vuotta?

 • Tälöä meiningillä on paitsi Roostersin aloittava, myösbainoa QB

 • Missä on Miro?

 • Taftissa.

 • Kyllä kieltämättä alkaa huolestuttaa, ettei Roosters ole vieläkään julkaissut pelinrakentajaa. Muutenhan ei olisi kiire, mutta NEFL painaa päälle. Siinä on kysymys enemmästäkin kuin vain Roostersista, sillä juuri Roostersin menestyksen takia Vaahteraliigalla on maailmalla kysyntää. Ja olisihan se suomalaisena noloakin, jos tulisi pahasti turpaan.

  Mutta hiljaisuus voi olla tarkoituksellistakin ja julkistukset tulevat vasta NEFL-pelin alla. Lajiystävänä tämä on kyllä piinallista ja niin olisi, vaikka punaisten tilalla olisi mikä tahansa suomalainen joukkue.

 • Kerrotko meille minkälaista kysyntää Vaahteraliigalla on kansainvälisesti Roostersin ansiosta kun ei ihan aukea maallikolle toi logiikka.

  Ja kenenkään rationaalisen joukkueen taktiikkana ei todellakaan ole lykätä joukkueen tärkeimmän pelaajan julkistusta (=harjoittelee joukkueensa kanssa) tarkoituksellisesti. Nämä safron-, ja slater-gatet taitavat olla yhteensä management-gate.

 • Roosters olisi voittanut viime vuonna liigan suomalaisella pelinrakentajalla. Vaahteramalja oli vitsi. Puolustus on tänä vuonna yhtä kova kuin viime vuonna. Hyvä vaan ettei niillä ehkä ole ylivoimaa pelinrakentajatontilla. Onpahan muilla edes pieni mahdollisuus.

 • Tuo sinun kommenti meni kyll vitsin puolelle jos sanot että Roon puolustus on samantasoinen kun viime vuonna. Toivonen, Reidin, Slater, Outinen nyt alkujaan puuttuu sieltä eikä ole korvaajia muita kun Okolle Gruel

 • @@Filebacker Kun Roosters on Euroopan listan kolmosena, niin se on melkoinen statement Vaahteraliigan tasosta, vaikka onkin vain yksi joukkue. Monessa paikkaa törmää lausuntoon Vaahteraliigan kovatasoisuudesta Euroopan tasolla. Nämä eivät voi olla vaikuttamatta importien ja valmentajien kiinnostukseen saapua Suomeen.

 • 15.9.2018 on viimeinen mahdollinen ottelu jossa Slater on voinut antaa positiivisen doping-näytteen (yli puoli vuotta sitten)
  9.2.2019 julkistettiin käry (yli 1 kk sitten)
  Kertokaa joku että miten tästä ei ole vielä voitu langettaa pelikieltoa/varoitusta/vapauttavaa tuomiota. Onko tämä SUEKista vai SAJLstä kiinni oleva asia?

 • Tässä varmaan jotain huulirasvakeissiä viritellään

 • Liiton nettisivuilla on hieman liikuteltu menneiden kausien parhaiden pelaajien palkintojen saajien arkisto. Siinä ohessa on tietoa hävinnyt. Aiemmin kaikki kaudet oli löydettävissä, nyt vain 2011-2018 ja osassa niistäkin pelkkää tyhjää…
  Tilastonörtti ei tykkää tästä :(

 • Varma tieto Roosters on kaivanut vanhan 80 luvun T-Wing pelikirjan ja yllättää kaikki taas kerran.

 • Kun kerrot vielä keitä on hankittu juoksemaan sen pallon kanssa kun rosteri ammottaa tyhjyyttään tuonkin pelipaikan osalta. Tosin tolla muodostelmallahan QB:n paikalle kelpaisi kuka tahansa perunakauppias :)

 • Hienoa miten Roostersia lyödään täällä. Kentällä onkin sit hiljaisempaa.

 • Jotenkin vaan roostersin touhu ei näytä et kentällä olis yhtään hiljaisempaa.
  Siitä taitaa olla jonkin aikaa kun Roostersilla ei ole aloittavaa kuuppaa ilmoitetttu tähän aikaan vuodesta.

 • on ollut edelläkävijä aikanaan jenkkien läpi vuoden mukana olemisesta.Pelisysteemi hiottu kuntoon jo talvella. Ilmeisesti tänä vuonna pelikirja lyödään lukkoon lentokentällä.

 • Roostersin ei tarvinnut pelata kertaakaan täysillä liigassa 2018. Mikään joukkue ei ollut lähelläkään. 2019 voi olla lähempänä monesta syystä jotka viesteissä mainitaan. Etumatka ei todennäköisesti ole kasvanut mutta ei se yhdessä talvessa kokonaan kutistu poiskaan.

 • Curits Slaterin käryn aiheuttanut aine on piriste (metyyliheksaaniamiini on kielletty kilpailun aikana ja sitä tutkitaan vain kilpailujen yhteydessä otetuista näytteistä.). Aine ei ole ns. kova doping -aine kuten esimerkiksi anaboliset steroidit ja testosteroni, jotka aiheuttanut välittömän kilpailukiellon. Doping-käry käsitellään ensin Antidopingasioiden valvontalautakunnassa, joka antaa kirjallisen ratkaisun. Tämä kirjallinen ratkaisu on päätössuositus, joka käsitellään seuraavaksi SAJL:n kurinpitomenettelyssä. SAJL:n kurinpitomenettely tekee päätöksen lopullisesta sanktiosta.

  Asian käsittelyssä ei ole mitään ihmeellistä, vaikka se onkin kestänyt kauan. Asiassa ei ole kyse salaliitosta, jota masinoi SAJL:n puheenjohtaja tai Roosters. Kyse on normaalista menettelystä antidoping-asian käsittelyssä.

 • Hieno kommentti (@@Roosters), tuolla asenteella ovat romahtaneet vähän suuremmatkin instituutiot kuin yksi jenkkifutisjoukkue.

 • Tässä varmaan päädytään 9 kk:n kilpailukieltoon joka lasketaan näytteenottopäivästä ja saadaan päättymään juuri ennen Vaahteraliigan alkua. Eli ns norjalaisratkaisu.

 • Jos yleensä toimintakiellon pituus ollut 2-4 v ns.vahvemmista aineista (steroidit/kovat huumet)ja sitten taas kannabiksesta tietääkseni usein seuraa varoitus ja sopimuksen purku.niin nämä huomioiden niin olisihan tuo 2vuotta liikaa tuosta rangaistukseksi mielestäni.
  Tuskin se 9kk auttaisi kovin paljon kun eikö jengi uutisoinut että sopimus on purettu ja eiköhän siellä ole uusi pelaaja jo katsottu tilalle.
  Omasta mielestäni tästä pitäisi saada maksimissaan vuosi ellei jopa alle.vaikla saisi vaan varoituksen niin eiköhän hänen osaltaan tämä kausi mene ohi joten rangaistus on varmasti jo ns.kolahtanut.

 • https://tamperesaints.fi/vaihdos-puolustuksen-takakentalle-korvaaja-aafsta/
  Boise Ross kohtasi passin saannissa ongelmia. Mutta Saintsin HC Hall löysi muutamassa päivässä tehokkaan oloisen korvaajan.

 • Roostersin rosterimuutokset, omilta sivuilta ei tämän vuoden rosteria löydy, joten tehdään lokakuun listan mukaan.
  Korjatkaa paremmin tietävät.

  Qb  jenkki, väänänen
  Rb  daifi
  Wr. Connette, lievonen liljestrand, wasiljeff. Kova nippu.
  Ol. Laine, lahti (Pelaako?), muita

  Dl  kankaanpää, vesterinen, rautiainen, gruel, aho
  Lb  äyräväinen, raatikainen, kuikka
  Db  olin, lempinen, roitto, jenkki

 • Surkeaa on tiedotus sekä seuroilla että liitolla. Kauden alkuun pari kuukautta, ja vaahteraliiga.fi:ssa kolme uutista julkaisti maaliskuun aikana kolmessa viikossa.

 • Eihän siellä Vaahteraliiga.fi sivuilla olla mitään omaa julkaistu kun kopioitu muiden juttuja. Mikä on liiton tiedottajan toimenkuva oikein on??!!!!!!

 • Kaveri listasi tossa Roostersin puolustajia. 12 nimeä joista 1 oma kasvatti. Silleen, joten jos jätetään sitten huutelu naapuripöytiin.

 • Pistäkääpä teidän ranking seurojen peliasuista. Komeimmasta aina sinne royalsin ruskeisiin

 • Peliasuja täällä ei taida olla aikaisemmin rankattu, mutta se ei suinkaan ole vähäpätöinen asia. Ulkonäkö vaikuttaa, vaikka kuinka muuta väittäisi. Tässä nykyjoukkueiden lähivuosien versioiden parhaat.
  1. Royalsin punainen vara-asu kultaisilla housuilla. Punaisen sävy juuri oikea kultaan. Muut eivät sitten olekaan kovin hyviä eli kokonaisuutena olisi melko hännillä.
  2. Crocodiles. 2017 asu, jossa oli melkein valkoinen paita ja numerot vaaleanvihreät, melkein kellertävät, housut ja olat tummempaa vihreää, olisi melkein kärjessä. Tummemman vihreän sävy erinomainen. Mutta kun muina vuosina ollut tosi tylsiä. Tarvitaan vähän muutakin väriä ja kokeilisin vastavärinä hivenen oranssia. Joka tapauksessa Crocodilesilla on ehkä suurin potentiaali tällä saralla. Kokonaisuutena Royalsin kanssa jossain perällä.
  3. Wolverines. Sinikeltainen versio, jossa ei liikaa keltaista ja varapaitana valkoinen sinisillä numeroilla ja häivähdyksellä keltaista on kokonaisuutena paras Suomessa. Keltainen paita on ruma.
  4. Porvoo. Paljon parempi kuin Steelersin tai Trojansin versiot kullan käytön takia.
  5. Roosters. Selkeä kokonaisuus, jossa toimii myös valkoinen varapaita. Itse hakisin vähän kirkkaampaa, ehkä Ferrarin punaista, mutta perinteet asettavat varmaan rajat. Ainakin vähemmän valkoista punaisessa asussa.
  6. Saints. Suomen lipun värit ovat aina raikkaat, mutta onko se tarkoitus? Jotenkin tuosta puuttuu särmä. Sama kuin Roostersilla eli toimii kokonaisuutena valkoisen varapaidan kanssa, mutta jotain pitäisi keksiä.
  7. Steelers. Punaisen sävy mustan rinnalla on liian tumma ja numeroiden rajaaminen valkoisella ei mielestäni toimi. Selkeä musta identiteetti kuuluu Porvoolle, joten rakentaisin Steelersille paljon rohkeamman version mustasta.

 • Tämä olikin yllättävän paha.
  Suurin osa joukkueista näyttää kamalilta koska asut eivät ole viimeistä piirtoa myöten yhtenäiset. Repsottavia paitoja ja eri mittaisia sukkia, roikkuvia pyyhkeitä unohtumatta. Asuja voisi myös uusia , kuluneet & rikkinäiset tekevät kokonaisuudesta epäsiistin.

  En lopulta oikein saanut näitä edes laitettua järjestykseen, joten tässä random järjestyksessä kommentit
  Royals: selkeästi mietitty kokonaisuus, piristävä
  Steelers: itse tykkään musta – punainen kokonaisuudesta
  Roosters: väriyhdistelmässä olisi aineksia parempaan, tylsä
  Saints: tylsääkin tylsempi
  Butchers: tässäkin olisi aineksia vaikka mihin, musta-kulta on huippuyhdistelmä. Turhan tylsä layout.
  Wolverines: väriyhdistelmä ei vaan toimi meikäläiselle. Erilaisella layoutilla/raitojen käytöllä voisi saada edes jotenkin toimivan.
  Crocot: mukava piristys, tosin housut näyttävät vähän “likaisen” värisiltä

 • Taitaa olla päivät vähissä Roostersin EFL peliin eikä QB selvillä. Eilen julkaistiin britti OL mies. Ei näytä hyvältä ulospäin. Toivottavasti totuus on toinen.

 • Joo ehkä yleisesti ottaen varusteissa harmittaa se, miten huonoon kuntoon seurat ja pelaajat antavat niiden päätyä. Facemaskeista lohkeilee maalit ja monilla on niissä ihme teippivirityksiä, tarrat repsottavat kypäristä ja paidat ovat monilla revenneitä. Mitä itse olen huomannut niin Royals ja Wolvot ovat ainoat joukkueet, joilla varusteet on hyvässä kunnossa. Toinen asia mitä kaipaisi olisi asujen yhtenäisyys. Joukkueiden sisällä pelaajien hanskat ja aluspaidat ovat usein eri värisiä ja kypärissä on eri teippaukset. Mitä koko Vaahteraliigaan tulee, niin peliasujen perusteella voisi luulla, että joukkueet tulevat eri sarjoista. Osalla joukkueista on TV-numerot ja osalla ei, osalla ei ole yhtään mainosta ja osalla asut on niin täynnä mainoksia kuin vaan mahdollista, millään joukkueella ei taida olla paidassa Vaahteraliigan logoa yms.

  Tässä mielestäni paras ja huonoin kypärä: https://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis%202018/Steelers%20-%20Royals%20310518%20%2848-33%29/Steelers%20-%20Royals-39.jpg?img=full
  Royalsilla mielestäni paras, koska kypärästä käy ilmi joukkue ja tarrat ovat hyvä kuntoisia eikä niitä ole liikaa. Samoista syistä tiukkana kakkosena Wolvot (plussaa pelinumeroista kypärissä) ja selvänä kolmosena Roosters, jonka kypärät on vähän heikommassa kunnossa, mainostarrat erilaisia ja vasemmalla kädellä teipattuja. Valitettavasti loput joukkueet ovat tasaisen heikkoja. Saints kuitenkin kypärien kunnon ja tarrojen perusteella näistä neljästä paras. Se Saintsin kypärän keskellä kulkeva viiva voisi olla vielä paksumpi tai jaettu kahteen osaan. Muiden joukkueiden kypäristä taas huomaa, että niitä ei olla huollettu/maalattu/teipattu moneen vuoteen. Crocojen tarrojen kunto surkein, Steelersin kypäristä voisi luulla, että heidän logo on tuo kuvassa näkyvä salama. Butchersilla taas edes kypärien värit eivät ole yhtenäisiä, vaan kentällä näkyy kymmentä eri kultaisen sävyä.

  Asuista ja asujen väreistä, Butchersin asu ilmeisesti pyrkii muistuttamaan New Orleans Saintsin asua, mutta toisin kuin NO Saintsilla, heillä asun suunnittelu on jäänyt kesken ja kaikki korosteet puuttuvat. Voisi olla selvästi paras, mutta jää omalla listalla melko hännille. Steelersillä taas punaista ja valkoista on käytetty sekaisin ilman mitään ajatusta. Roosters ihan ok, mustaa saisi olla enemmän ja Wolvoilla on kanssa kiva asu, mutta käyttäisivät raitoja selvemmin. Royalsilla eri kullan sävyn käyttäminen kypärässä kuin muussa asussa ei oikein toimi itselleni. Crocojen vierasasu on oma lemppari.

  Tuli kirjoitettua melkoinen valitusvirsi, mutta nämä on huomioita mitä katsojana olen tehnyt. Itse toivoisin asuihin enemmän rohkeutta ja panostusta, koska sekin olisi yksi tapa erottua muista joukkueista/lajeista. Ja jos vaikka seuroissa pidettäisiin kypärien huoltotalkoot ennen kauden alkua, niin ei asujen puolesta näytettäisi niin säälittäviltä kentällä. Katsojana tulee ekana mieleen, että eikö niillä ole varaa tarroihin. :D

 • paljon hyviä huomioita ja olen kanssasi samaa mieltä niistä.
  Sen lisäksi että tuotteen pitää olla kunnossa ja toimia, tulee sen myös näyttää hyvältä. Muuten sitä ei osteta eikä suositella kaverille. Simple as that.

 • Aika mielenkiintoisia argumentteja. Oletko pohtinut yhtään miksihän asiat on noin? Aluspaidat pitää olla kaikilla samanvärisiä, mutta hanskat esimerkiksi ovat vapaaehtoisia ja olisi aika järjetöntä vaatia kaikkia pelaajia hankkimaan täysin samanlaiset hanskat tai edes samaa väriä olevat. Niin kauan kuin pelaajat joutuuvat itse maksamaan varusteensa niin aika järjetöntä odottaa kaikkien varusteiden olevan viimeistä huutoa ja täysin mintissä kunnossa. Etenkin kun linjassa nuo kypärät kolisee ja sen seurauksena ne maalit lohkeilee.

  Mitä noihin tarroihin tulee niin kypärään liimattava sponsoritarra on huomattavasti halvempi tapa joukkueelle mainostaa kyseistä sponsoria ja samalla näyttävimpiä tapoja mistä saa eniten rahaa. Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.

 • Ihan hyviä pointteja jos puhuttaisiin divarijengeistä, mutta nyt kyseessä Vaahteraliiga. Jostain kumman syystä Vaahteraa on päätetty televisioida, niin kyllä tuotteen pitäisi olla siinä kunnossa että sitä kehtaa näyttää televisiosta. Niin kauan kun pelaajat joutuvat itse maksamaan varusteensa kannattaisi televisiointirahat jakaa välinesponssina tms, että saadaan tuote kohdalleen. Visualisuudella on kummasti merkitystä brändille…

 • “Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.”

  ei mulla sitten muuta…

 • tulee tunne että joidenkin kommentoijien mielikuvissa Vaahteraliiga ja liigajoukkueet olisivat taloudellisesti samalla tasolla kuin jääkiekon SM-liiga tai potkupallon Veikkausliiga. Ikävä kyllä näin ei ole ja se näkyy monessa asiassa mm. peliasuissa. Varmasti seuratkin haluaisivat joka vuosi tuoreet pelipaidat, kypärät ja muut varusteet, mutta kukkaronvartijoilla taitaa olla tärkeämpiäkin rahareikiä.

  Onhan tuo peliasu hyvä rankkauksen ja keskustelun aihe, mutta aika turhanpäiväistä nipottaa kolhuisista facemaskeista ym. vastaavista.

 • Miten ne joukkueiden kentät, ne vasta surkeita on ja näkyy TVssä kokoajan.

 • En minä sponssimainoksia vastaan ole, oikeastaan jopa tykkään mainoksellisista asuista normi asuja enemmän. Oleellisinta on, miten mainokset on sijoitettu ja miten ne on toteutettu. Esim. nuo Steelersin valkealla pohjalla olevat mainokset näyttävät aivan kamalilta mustassa peliasussa.

  Kypärät kolisee ja sillä minä tuota talkooiltaa ehdotinkin. Bisse käteen ja maalitölkki kiertämään =)

  Aluspaidat tosiaan pitäisi olla saman väriset, mutta silti pelaajilla näkyy olevan eri värisiä paitoja päällä. Ja olet ihan oikeassa että hanskojen ja kenkien väriä ei voi pakottaa, mutta esimerkiksi omassa seurassa (eri laji) on suosituksena, että omia kamoja hankkiessa valitaan mahdollisuuksien mukaan seuran värikoodin mukaan. Toisena vaihtoehtona näkisin seurahintaisten tuotteiden tarjoamisen sopivasta urheiluvälineliikkeestä, jolloin pelaajilla olisi mahdollisuus hankkia varusteet halvemmalla ja samalla myös asut olisivat yhtenäisemmät.

 • yhtenäinen ja siisti ulkoasu ei ole aina rahasta kiinni. Monet naisten joukkueet ovat mielestäni tästä hyvä esimerkki. Ei tarvitsisi miestenkään montaa asiaa viilata kuntoon niin näyttäisi ihan erilailselta. Esimerkiksi aluspaidat: joko on pitkät hihat (saman väriset) tai ei näy hihoja lainkaan eli eri repsottavia aluspaitoja.
  kaikille pitkät sukat tai vaihtoehtoisesti sukan värinen trikoo. Ei mitään typeriä “nfl tyylisiä polvet näkyy housuja”.
  oikeankokoiset paidat, jotka peittävät myös isompien pelaajien kropan.
  Kypäriä voi maalata ja tarroja uusia tarvittaessa.
  rikkinäiset paidat vaihdetaan uusiin eikä kursita teipillä kasaan.

 • Royalsin kannattaisi vaihtaa paitansa punaiseen malliin. Valkoinen paita luo itselleni väistämättä mielikuvan Venäjän tai Serbian lipusta. Sininenkään malli ei herätä riemun kiljahduksia Royalsiin punainen kokeilu sen sijaan oli todella onnistunut, kuten joku muukin totesi

 • Joukkueen värit ovat sininen, punainen, valkoinen ja kulta.. vähän liikaa. En ymmärrä miksi asua kehutaan. Aikamoinen pellelauma etenkin kun on sininen pelipaita. Less is more. Valkoinen vielä menettelee. Ja ne numerot. On kuin suoraan 80-luvulta Tacklan jääkiekkopelipaidoista.
  Roostersilla ja butchersilla on eniten potentiaalia mutta siisteimmät ehdottomasti onyksinkertaisen tyylikkäät ECGn kelta/musta peliasu viime vuodelta. Toki siinäkin on pitänyt tunkea eteen isolla Giants sekä joukkueen logo. Yksi olisi riittänyt.

 • Siis Royalshan pelas koko kauden valkosilla, kun myivät siniset ja punaiset edellisen kauden päätteeksi huutokaupassa ja rahavaikeuksien takia eivät hankkineet uusia. Valehtelivat toki, että uudet paidat olivat jääneet postiin jumiin ja säästivät pikkuvaleella pitkän pennin. Ihme ettei asiaa viime kesänä muuten nostettu pöydälle.

 • Kotkan pelaajia bongattu Talissa , ei mitään menetyksiä Kotkalle.

 • Ei ole menetys Kotkalle, mutta varmasti vahvistus Talissa treenaaville.

 • Bigi on ihanan kostea, Kouvola vie kakkosen tai ottaa kakkoseen

 • Kouvola tosiaan voi ottaa kakkosen haltuun, mutta paljon saa paskaa ensin siivota kiitoradalta että kaikki mahtuu kakkoseen.

 • Nt taas lopuu se paskan lapaamine. Korkit kiinni ja treenatkaan saatana

 • Mikä v…tu tota Roostersia vaivaa. Jättikö vanha staffi uppoavan laivan ja uusi ei vaan osaa. Kyseessä on suomalaisen jefun lippulaiva mutta päivitettyä rosteria ei saada laitettua esille lokakuun jälkeen. Onko tämä Roopen skaalaama tiedotuksen standardi? Romahduttiko Slaterin doping-käry koko organisaation moraalin? Onko tämä jonkinlaista salaperäistä taktikointia vaiko vain täydellistä saamattomuutta. Onko oikeasti niin että sitä QB:ta ei vaan ole saatu signattua? Joka tapauksessa luokatonta lajin seuraajien aliarviointia rosterin ylläpidon osalta.Ei nyt vaikuta siltä “Suomen parhaalta organisaatiolta” jota Vanhoja tossa hehkuttaa.

 • Rahaa ei ole. Miksi?
  1. Toimitusjohtaja Hakala harrastaa jenkkifutisvalmentamista tällä hetkellä Italiassa ja rahoittaa siellä importtitoimintaansa.
  2. Junnuja on vähän (U13 yhdistelmäjoukkue Kouvolan kanssa ja U15 on pelaajapulan takia kakkosdivarissa) ja joka vuosi ei voi nostaa maksuja vanhemmille kymmeniä prosentteja joilla rahoitetaan edustusjoukkueen toimintaa.

 • Lisäksi naisilta ryövätty kaikki fyrkat ja naiset kaikonneet muualle. Hyvä välillä ottaa pohjakosketus ja aloittaa hommat puhtaalta pöydältä kuten Wolverines 2014, vaikka tietenkin säälittävän Kouvolan voittivat vieraissa ja kotona.

 • mutta karavaani kulkee… Ja ens kesänä moni tulee pettymään.

 • Juuri näin. Siinä missä paikallinen kilpailija värvää divaripelaaiia ja kotijenkkejä, Roosters hankkii oikeita vahvistuksia. Saattaa moni dynastian kaatumista ennustava pettyä kesällä.

 • Onko tämä uusi brittivahvistus OL:ssä siis parempi kuin edellinen? Vai kenestä vahvistuksista puhut?

 • @karavaanari, kyllä ROO on lievässä kierteessä kellariin – siis ukkojen osalta. Jos ja kun tuollainen menestynyt, iso organisaatio alkaa sortua niin tällöin myös tullaan alas ja kovalla rytinällä. Kaatumista ei voi estää. Jo se, että ne sainasi brittiläskin hyökkäyksen linjaan ja esim. Ylipään kertoo paljon ROO:n rosterivajauksesta. Vanhaoja on toki vahvistus mihin tahansa joukkueeseen. Eli yhteenvetona : Mestari vaihtuu ensi syksynä Tampereella. Siinä sitä pitäisi olla virikettä treenaamiseen ja kauteen valmistaumiseen muille VL -joukkueille – erityisesti Wolvoilla, Kuopiolla tai Seinäjoella on nyt iskun paikka kiinnittää 2019 Malja itselleen.

 • Kyllä se on Tampereen vuosi!

 • ..niin on tamperelaisten. Saa Saintsin pojat hyvän urakkakeikan Vaahteramaljan järjestysmiehinä Ratinalla.

 • Mutta heidän JV:t vuotaa kuin saintsin linjat

 • Miten ihmeessä Vanhojaa täällä hehkutetaan. Ei mahtunut edes Eaglesin avaukseen viime kesänä.

 • Combine päällä, tänään penkkipunnerrus.

  http://www.cfl.ca/live

 • Ratinassa

 • Kimi sai toiseksi eniten toistoja ulkkari laitahyökkääjistä (11). Roni sai 16, mikä oli hyvin linjassa muiden tukimiesten kanssa. Okon tulos taisi olla 21 ja Artun 11.

 • Vähän pettynyt nykysukupolven voimatasoista. Lindholmin Masa teki Minnesota Vikingsin testeissä vuonna 1987 muistaakseni 33 toistoa. Itse tein parhaimmillani satasella 30, joka olisi varmaan pari vähemmän 220 paunalla.

 • No toi ei mennyt linjamiesten kohdalta kovin hyvin.

 • Näköjään Wolvot myy kausikortteja Brakulle eli pelaavat Brakussa ensi kesänä.

  Hyvä että järki voitti eikä pakotettu Käpylän betonille.

 • Näin muistaakseni kultaista 80 lukua. Niin kaikki treenasi puhtaana ja söi kaurapuuroa. Toisilla oli vaan isommat voisilmät puuroissa ja pikkaisemman paremmat testotasot voiman tuottoon.

 • Oliko tuolla Stockholm Mean Machinesissa joku uusi valmentaja, jolla olisi jotain tekemistä Royalsin kanssa? Siihen nähden kun Joshua Akena ja Nicholas Peterson ovat sinne signanneet tulevalle kaudelle. Toki ei kyse ole kuin kahdesta, mutta silti huomiota herättävää. Vai kausi taitaa loppua siellä jo, että pääsee muualle hyvissä ajoin pelaamaan vai mitenkä menee lännessä?

 • Onko 80-luvun jälkeen muutettu mittayksiköitä vai onko mennyt pää kaurapuurosta sekaisin? Eikö 220 paunaa ole juurikin 100kg?

 • Faktat kuntoon! 220lbs on 99,79kg

 • Combine penkki 225 pounds

 • @Filebacker@@@ Sattumalta olin enemmänkin tekemisissä suomalaisen huippu-urheilun kanssa 80-luvulla ja roinaajat tulivat tutuiksi saleilta tai juttujen kautta. Jefussa ei ollut todellista ongelmaa missään suhteessa verrattuna voimailuun tai vaikka yleisurheiluun. Matti Lindholmin puhtautta voi miettiä vertaamalla häntä gladiaattoreitten roinajengiin, jossa ero ulkonäössä oli selvä, muttei taatusti suorituskyvyssä.

  Isoin ero nykypäivään on se, että omassa nuoruudessani 70-luvun lopulla meitä oli omalla salillani kentällinen 16-17 -vuotiaita, jotka penkkasivat taatusti puhtaina 110-130 kg. Silloin ei vain vielä ollut epenkkausta keksitty. Kyllä nykyäänkin saleille eksyy tosi kovia yksilöitä, mutta ne vain ovat harvassa kaiken muun tarjonnan joukossa.

 • Täytyy toki muistaa että nykyään urheilijat kuten esim Okko ovat paljon monipuolisempia atleetteja kuin ennen vanhaan. Verrokkina voitte vaikka katsella NFL:n nykyisiä linebackereitä, aikamoisia “rimpuloita” verrattuna ihan vaikka 10v sitten uransa huipulla olleisiin.

 • Noista takavuosien penkki- ja kyykkytuloksista tuli mieleen että milloin Slaterin Doping tuomio julkaistaan?

 • Arvostan Okon tekemistä todella paljon, eikä Lindholmin kehuminen ole keneltäkään pois. Matti oli todella monipuolinen urheilija, mistä puhuu 40 jaardia aikaan 4.66 omaa kieltään. Reilusti yli 100-kiloiselta tukimieheltä huikea suoritus. Oli Minnesotan tukimiehistä vahvin ja nopein, eikä kyllä linjamiehistäkään moni ollut vahvempi. Voitte vain kuvitella, millainen askel on ollut 80-luvun alkupuolen suomijefusta suoraan NFL:ään. Mahdoton haaste!

  https://www.sajl.fi/laji-info/historia/ammattilaiset/matti-lindholm/

 • NFL :stä ja sinne pääsemisestä puheenollen, mikäs on Mulumban tilanne kevään dräftiin ? Ei ollu ainakaan kombainissa (?) Onhan tähtäin edelleen NFL:ssä … ?

 • Sitten kun SUEK on omat päätöksensä antanut.

  https://www.suek.fi/

 • Euroopan parhaaksi tituleeratulta centeriltä 11 toistoa penkissä.. Taitaa jäädä Kanadanpallo haaveeksi. Okolta hyvä score.

 • Nyt tuli särö siihen titteliin ja pahasti. Ei olisi välttämättä kannattanut lähteä testeihin puolikuntoisena.

 • Glory daysistä puhuttaessa tulee monelle mieleen vanhojen ukkojen höpinät.
  Kuitenkin testitulokset ei valehtele.
  Mullakin on 1990 luvun alun testituloksia Crocodiles ja Kuortaneen urheiluopiston testeistä ja oon monesti ihmetellyt niiden hyvää tasoa vrt nykypäivä. Esim. 40y mitattiin sähköisesti, joten ei jätä tulkinnan varaa.
  Uskallan väittää että fysiikka oli ennen muinoin kovempi, ehkä juuri pelikäsitys ja nopeus oli vähäisempi.

 • Voitaisiinko jo unohtaa Glory Days -ilmaisun käyttö, koska se pilkkaa sekä menneitä että nykysukupolvea. Silloin joskus ei ollut tietokoneita, ei nettiä, ei tietokonepelejä ja TV-kanaviakin oli vähän. Melkein kaikki pojat kuluttivat aikaansa monipuolisesti urheillen ja leikitkin olivat pääsiassa liikunnallisia. Sellaisessa ympäristössä kehittyy hyvä pohja jefullekin ja aikaa treenaamiseen oli peliurankin aikana enemmän. Pelillisesti laji oli vastaavasti lastenkengissä, evoluution alkuvaiheessa. Valmentajia saattoi olla vain yksi ja loput olivat oman treeninsä ohessa muita neuvovia “veteraaneja”. Kyllä nykypeliä on paljon viihdyttävämpää katsoa. Jos jatkossa halutaan kehittää lajiin oikeita huippu-urheilijoita, täytyy junnuja saada lajin piiriin aikaisessa vaiheessa ja panostaa valmennuksessa heidän monipuoliseen liikunnalliseen kehittämiseen. Toinen tie on poimia muissa lajeissa fysiikkaansa kehittäneitä riittävän ajoissa, sillä monet omissa eikoislajeissaan keskinkertaiset urheilijat saattavat löytää vahvuutensa juuri jefussa ja olla siinä fyysisestä aivan huippuja.

 • Ei voida. Glory Days on Glory Days ja pyyntösi on vähän saman kuin pyytäisit kutsumaan talvisotaa suureksi isänmaalliseksi sodaksi

 • No nyt taas meni jollain 11 repsin kaverilla tunteisiin.

 • Nyt linjamiesten 1vs1:

  https://www.cfl.ca/live

 • 40 yard dash:
  Kimi: 4.73, toiseksi nopein aika ulkomaalaisista laitahyökkääjistä (2/9)
  Roni: 4.90, toiseksi nopein ulkkari tukimiehistä (2/3)

 • Sähköinen ajanotto on vähän eri asia kuin liikkeestä videolta otettu lähtö ja maaliviivan ylitys, koska kennoilla lähtö tapahtuu yleensä vajaa metri kauempaa, eli pelaaja on jo liikkeessä ajanoton alkaessa.
  Yhtään Porkkaa, Nummea ja muita kovia vanhoja luita väheksymättä.

 • Onko tuo CFL combine Talissa?

 • Lähinnä vertasin ajanottoa käsiajanottoon, jossa eroja tulee vielä enempi.
  Moni muukin asia vaikuttaa.
  Alusta, kengät, ilman lämpötila. tms.
  Pysyn kumminkin väitteessäni, että fysiikka oli 1990 luvulla paremmassa mallissa vrt nykyaika.
  Komppaan Filebackeriä juuri siinä, että ennen muinoin ulkoilu ja pihaleikit kasvatti fyysistä kuntoa automaattisesti jo lapsena.
  Ja mitenkään väheksymättä nykypäivän urheilijoita.

 • Kuka heitteli palloa Roostersin campilla? Kuvia Facessa.

 • En tiedä kuinka paljon seuraat lajia, mutta Kadmiryhän tuo näyttää olevan

 • >@RQB
  Kiitos tiedosta ja kysymyksestä. Seuraan lajia paljon mutta en ole “lajissa sisällä”. Informaatio on tämän sivuston ja seurojen antaman tiedon päälle rakennettua + kesän peli tietysti. En tunne useimpia pelaajia kasvoiltaan koska heitä pidetään esillä harvakseltaan missään. Miro Kadmiry on tuttu nimi osaan kytkeä hänet maajoukkueeseen Taftiin ja nyt Roostersiin. Tällä hetkellä hänen nimensä ei ole Roostersin ilmoittamalla pelaajalistalla joten nimen ja kuvan yhteensovittaminen ilman tarinaa on minulle ainakin vaikeaa.

  Tiedän, että meitä lajia seuraavia, ei seurasidonnaisia tai ei “lajissa sisällä olevia” kuten jotkut aina sanovat, on jo kohtuullisen paljon. Ainakin sen verran, että ansaitsisimme vähän parempaa tietoa seuroilta ja lajin lajiliitolta joka on viime vuoden jälkeen laiminlyönyt kokonaan ulkoisen viestinnän ja keskittyy vain sisäiseen tiedottamiseen “lajissa sisällä oleville” eli seuroille ja niiden jäsenille.

 • Selostajat suhtautuivat eurooppalaisiin kokelaisiin kovin kummallisesti. Heti ekan päivän alussa ennen ensimmäistäkään testiä he mainitsivat, että pelillisesti eurooppalaiset kandidaatit ovat kanadalaisia jäljessä. Kun drilleissä olivat eurooppalaiset ja kanadalaiset sekaisin, eurooppalaisia ei noteerattu ollenkaan. Pari Kimin WR/DB-drillin väläystä ovat hyvä esimerkki. Ihan ensimmäisessä kamera kuvasi edellisen parin rissua, kun taustalla vilahti Kimi. Toisessa kohtaa Kimi poltti DB:n ja otti pallon kiinni, mutta yleisö oli totaalisen hiljaa. Selostajat eivät sanoneet sanaakaan.

  Kokonaisuutena voi sanoa, että mielestäni Kimi selviytyi suomalaisista parhaiten. Nopeus ei ihan riitä erottumaan, vaikka olikin rissujen joukossa hyvää keskitasoa. Mielestäni pärjäsi drilleissä hyvin. Eurooppalaisen pääsy CFL:ään omin avuin vaatii selvää erottumista paikallisista, mutta markkinointisyyt saattavat avata ovia. Siinä luultavasti juuri markkinointisyistä saksalaisilla ja ranskalaisilla on etulyöntiasema.

  Okko esiintyi drilleissä edukseen puskien linjamiehet edellään dummy-QB:n päälle. Tosin selostajat kertoivat yleisohjeena (ei siis Okon kohdalla), että värvääjät arvostavat ohitustekniikoita enemmän. Okko olikin ainoa eurooppalainen, jonka nimen mainitsivat ja vielä pariin kolmeen otteeseen.

  Roni oli kokonaisuutena ihan ok, mutta odotin häneltä paljon enemmän. Nopeus ja voimatasot suhteessa paikallisiin oli Kimin tapaan hyvää keskitasoa. RB/LB-drillissä joutui kahteen otteeseen ranskalaista Roboa vastaan, joka oli mielestäni koko RB-porukasta kanadalaiset mukaanlukien lupaavin. One-to-one drillissä ei Ronin nopeus ihan riittänyt, muttei huonoltakaan näyttänyt. Huonoa tuuria lähinnä. Robo saattaa hyvinkin tulla draftatuksi.

  Arttu jäi pahasti varjoon, eikä kerran vilahtanut DL/OL-drilli mennyt ihan putkeen. Saattaa olla, ettei ole hirveästi treenaillut ja kutsuhan tuli puskista.

 • Eikö noihin eurooppalaisiin suhtauduttu kuten muihinkin. Taidot ratkaisevat. Vai olisiko heitä pitänyt kohdella jotenkin silkkihansikkain ja omalla spottivalolla?

 • Ei suhtauduttu. Objektiivisuus ja pieni mielenkiinnon osoitus olisi riittänyt. Vaikkei muuten, niin ainakin kohteliaisuudesta. Lähetystä nimittäin mainostettiin eurooppalaisten kotimaissa ja jos mielenkiintoa CFL:ää kohtaan halutaan lisätä, niin ainakaan sitä ohjelma ei mielestäni hirveästi edistänyt.

 • Aika omituista oli myös se, että eurooppalaiset oli erotettu penkissä ja juoksussa pohjoisamerikkalaisista. Itselleni jäi kuva, että heidät haluttiin vain nopeasti pois alta. Ja kai sekin jotain kertoo ettei eurooppalaisten tuloksia ole löydettävissä CFL:n sivuilta.

 • Onko tässä oikeasti se mahdollisuus että Roosters lähtee kauteen Miro QB:n paikalla ja jenkit muissa rooleissa. A. Connette on jo kiinnitetty WR rooliin mutta olisihan tossa mahdollisuus RB:n rekryyn. Ja lisäksi Slaterin doping-käry johtaa uuden DB:n palkkaamiseen.

  Ja onko tää laji oikeasti niiiin sisäänpäin lämpiävää, että 7 perättäistä mestaruutta voittanut joukkue ei vaan viitsi kertoa yleisölle rosterinsa tilanteesta. Sadat tuhannet Ruutu+ eurot menee hukkaan jos seurat ei viitsi huomioida ns. “suurta yleisöä” viestinnässään. Liittohan on jo luopunut tosta tehtävästä.

 • @Roosters QB Voit hyvinkin olla oikeassa. Ehkä Roosters lähteekin rakentamaan uutta tukevaa pohjaa sen sijaan, että pyrkisi väkisin amerikkalaiset tähdet edellä todistamaan vuosi toisensa jälkeen tasoaan muiden “amerikkalaiset tähdet edellä” -joukkueiden joukossa. Viime vuoden ylivoima Suomessa oli varmasti pelaajistakin tylsää ja vei ilon voittamisesta. Nyt voivat pelata viime kauden toisen puoliaikojen kokoonpanolla ja joutua tosissaan taistelemaan. Rahaakin säästyy tulevaisuutta ajatellen. Mutta tämähän on pelkkää spekulaatiota. Jää nähtäväksi.

 • Crocot ja Britti DL purki sopimuksen, mutta tilalle tuli monta astetta kovempi Ranskalainen!
  https://crocodiles.fi/uutiset/uusi-vahvistus-toinen-euroopan-mestari-liittyy-crocodilesiin

 • Miro on 1 QB!!

 • Kyseinen ranskis näköjään teki Suomen maajoukkuetta vastaan 2,5 taklausta, säkin ja pakotti rähmäyksen. Sanotaanko, että aika kovalta alkaa näyttämään Crocodilesin puolustus. Kolme Ranskan maajoukkuerinkiin kuuluvaa vahvistusta ja jenkki DB ovat varmasti kavereita, jotka näkyvät kentällä. Crocodiles parantelee asemiaan vaahteramaljaa ajatellen.

 • Luultavasti noi selostajat suhtautuivat eurooppalaisiin pelaajiin samalla asenteella kuin aikoinaan lätkäpelaajiinkin.

 • Roosters vahvisti Miron aloittavaksi QB:ksi

 • Rohkea veto. Huonossa organisaatiossa ihmeellisellä valmennuksella Miro oli Porvoossa OK aloittava QB. Hyvä nähdä mihin pystyy järkevämmässä setissä. Siirto tekee mielenkiintoiseksi Roosterssin jenkkivalinnat. Tohon jos saa hyvän tukijoukon hyökkäykseen niin voi olla toimiva konsepti. Rosteria heiltä ei tosiaan löydy mistään nettisivuilta joten vaikea tietää kuka heille on sopimuspelaajana tällä hetkellä.

 • Erikoinen lausunto. Ilmeisesti olet niin sisällä lajissa ä, että voit hetkessä palata neljän vuoden taakse ja nimetä organisaation huonoksi ja valmennuksen ihmeelliseksi. Mikä on mielipiteesi vuoden 2012 Crocodilesin valmennuksesta? Entä vuoden 2014 Saintsin organisaatiosta?

  Todennäköisesti olet kuitenkin sitä mieltä, että Roostersin organisaatio kaikkine juupas-eipäs Euro-sekoiluineen, QB-vääntöineen ja Slater-keisseineen on edelleen pelkkää kultaa.

  Eli: älä pysähdy Roosters-haaveiluun, sillä sen organisaatio on vielä hauraampi kuin edarin hyökkäyksen linja tai RB-osasto. Tänä vuonna Salatut elämät, Tunteet ja tuoksut + Kauniit ja rohkeat näytellään Roostersissa. Liiton pj varmasti tekee kaikkensa, jotta draama pysyisi piilossa, mutta eiköhän se viimeistään juhannustaukoa ennen puhkea näkyville.

 • Vaahreramaljassa Tampereen Ratinalla tulevat pelaamaan Seinäjoki Crocodiles sekä Helsinki Wolverines.

 • Kuka näistä jatkaa?

  15 finHenri Jussila 176 cm 85 kg
  24 finKarri Pajarinen 176 cm 86 kg
  25 finAntti Lahtinen 182 cm 86 kg
  27 finMourad Daifi 187 cm 85 kg
  36 fin Alexander Kuronen 174 cm 81 kg

  PS. ketä on Daifi ja Lahtinen?

 • Onko ihan oikeasti niin, että liigajoukkueilla ei ole enää muuta rosteriin liittyvää velvollisuutta, kuin 31.10. lisenssihakemukseen liittyvä ja julkaistava sopimuspelaajien lista. Muistaakseni aiemmin seuroille oli asetettu velvollisuus julkaistujen listojen päivittämisistä.

  Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki lajin julkisuuteen liittyvät asiat on peruuttaneet kilometri- ja vuosi kaupalla taaksepäin loppuvuodesta tapahtuneiden henkilömuutosten jälkeen. vaikutusta voi olla myös sillä, että hallituksessa aiemmin ollut henkilö, jolla oli ymmärrystä lajin yleisösuosion merkityksestä kokonaisuudelle jäi pois vastuutehtävästään reilu vuosi sitten. Tällä hetkellä suurimpina kärsijöinä ovat jenkkifutiksen ystävät ympäri Suomea. Siis ne “fanit” joilla ei ole oman seuran puheenjohtajaa lähipiirissä kenen puoleen kääntyä kun haluaa tietää sarjoihin liittyvistä asioista.

  Hetken aikaa oli jo illuusio siitä, että jefu on kasvanut oikeaksi yleisöäkin(faneja) huomioivaksi lajiksi. Nyt on peruutettu pahasti pakkaselle eli jos Roope jossain julkisuudessa kertoo jälleen lajin eteenpäinmenosta niin suurempaa scheissea ei voi ääneen sanoa.

 • Porvoossa se todella ihmeellinen ,siis todella ihmeellinen valmennus Miron kanssa oli Ode ja eiköhän se vamenna edelleenkin Roossa.Ei jatkoon todellakaan!!!

 • Kyllähän ratkaisu varmasti tehtiin enemmän olosuhteiden pakosta kuin halusta antaa Mirolle mahis, Uskottavaa kuuppa ei vaan enää löytynyt ja rb osasto huutaa tyhjyyttään.
  Viimeistään tämä ratkaisu tarkoittaa dynastian luhistumista ja stadi on jefun osalta sinikeltainen tämän jälkeen.
  Miro kun kuuppana on niiiiin nähty tapaus, kaikkina liigakausina on tulostaso laskenut loppukautta kohti kuin lehmän häntä, eli kun jengit scoutannut hänet kunnolla, ei mirolta ole löytynyt enää ylimääräistä vaihdetta, roosters taisi astua yhden em-kisapuoliajan ansakuoppaan.
  Ratkaisussa ihmetyttää miksi ei lähdetty rakentamaan tulevaisuutta ja annettu nuorelle raamikkaalle Väänäselle mahdollisuutta, miro olisi rissuna tuonut yhden bodyn lisää kentälle ja väitän ensi kaudella jokainen pelaaja on tarpeen.

 • lukea näitä kommentteja dynastian kaatumisesta. Moni kaatumista odottava tulee pahasti pettymään ens kaudella.

 • miten osa on niin silmittömän herkkänahkaisia Roosters-uskovaisia. Ei tietenkään kukaa toivo kenenkään kaatuvan, vaikka sinä tietysti epävarmuuksissasi niin luulet. Itseäni vaan ärsyttää osan luotto siihen, että Roostersin ratkaisut ovat aina oikeita ja etumatka olisi jo marraskuussa muille liian pitkä. Ihan samalla tavalla nekin kokoaa rivinsä, valmistautuu ja kohtaa haasteita. Viime kaudesta on moni seikka muuttunut ja ulospäin toiminta on heikompaa kuin aikoihin. Jos sen ääneen sanominen on ”dynastian kaatumisen” palvontaa, niin olkoon sitten.

 • Kadmiry on loistava juoksija ja siten juoksu-uhka. Heiton osalta ei voi valitettavasti sanoa samaa. Roosters ei ole kyllä nykyrosterilla mitenkään kilpailukykyinen Crocodilesin tai Wolverinesin kanssa. Steelersilläkin näyttää olevan heihin etumatka. Tilanne voi toki muuttua, ja lisävahvistuksia tulla. Sen voi jo tässä vaiheessa sanoa, että 2019 Roosters tulee olemaan juokseva joukkue, jolta puuttuu merkittävä heittouhka. Crocodilesin ja Wolverinesin heittopeli tulee olemaan valovuoden Roostersia edellä. Mielenkiintoinen kausi on tulossa.

 • kommentoija nosti jostain syystä Crocot ja Wolvot tohon vertailtavaksi… Wolvot nyt ymmärrän kun hyökkäyksen materiaali on niin hullu, mutta miksi Crocojen heittohyökkäys olisi jotenkin hyvä? Parempi heittohyökkäys löytyy varmasti Kuopiosta ja Porvoosta kuin krokotiilimailta…ja tosiaan tulee olemaan aivan järkyttävä ero Roo hyökkäyksessä edelliskausiin verrattuna kun Connette oli kuuppa!

 • Tällä hetkellä koko kärkinelikolta wol, cro, but, ste on varteenotettava heittohyökkäys.
  Wolvot dominoi rissuosastoa, mut rojon ja linjan nykykunto iso kysymysmerkki, myös juoksuhyökkäys selkeästi heikoin nelikosta.
  Steelers ehkä tasapainoisin, heikkoa osa-aluetta ei hyökkäyksestä löydy.
  Molemmat butchers crokot jäävät rissuissa jälkeen pystyvät pakottamaan joukkueet puolustamaan ensin juoksua loistavien rb.n ansiosta.
  Jos otetaan puolustukset mukaan ja verrataan kokonaisuuksia niin crokojen puolustus on tasapainoisen kova, ehkä mlb ainoa kysymysmerkki.
  Wolvoilla taasen linjan kanssa ongelmia, eikä tukimieskaartikaan ihan eliittiä.
  Porvoon osalla kysymysmerkit liittyvät takakenttään, sekä valmennukseen/pelitapaan.
  Kuopiolla ongelmana myös takakenttä, sekä materiaalin kapeus.

 • En tiedä millä perusteella Mauri rankkaa Wolvojen juoksuhyökkäyksen heikoksi. Palloa kantamassa ovat Tsekin liigan ykkösmies William Young sekä Charles Wort, Tererrell Jackson ja Jabari Harris kunkin vuorollaan ja eri variaatiolla. En nyt niin kevyeksi uhkaksi tuota nimeäsiudet. Rojo toki ei juokse. Wolvojen hyökkäyksen pallollinen voima on törkeän kova. Hesalaisten heikkoudet ovat puolustuksen frontissa kuten Mauri mainitsikin.

 • Crokojen QB on liigan parhaimmistoa, jos ei paras. Rissuosastolla on paremmuusjärjestyksessä Cutlan, Fortes, Särkelä, Wilson ja Kaunismäki. Näistä jokainen on lupaavia pelaajia. Lisäksi Powell on usein myös heiton kohteena. Heittopelissäkin linjalla on iso merkitys. Linjat Crocodilesilla on mielestäni esim. Wolvoja paremmat. Toki Wolverinesilla on taitavia kotijenkkejä taitopelipailoille, ja mielenkiinnolla odotan joukkueiden kohtaamista.

 • Millä perusteella Baker on Petersiä parempi? Pelkästään statsien puolesta joka osa-alueella Petersiä heikompi. Peters on hionut kuvioita Steelersin kanssa koko talven, Baker tulee Suomeen vasta viikkoja ennen kauden alkua. Mutta en vielä menisi kruunaamaan kumpaakaan liigan parhaimmaksi, ihan hyville nuo muutkin vaikuttaa:

  QB_______G__Rush__Pass__Total__Yds/G__Pct.__Int__Sarja
  Peters:___10___65___2450__2515__251.5__57.4___3__Vaahteraliiga
  Baker:_____7__-29___1639__1610__230.0__53.3___6__Vaahteraliiga
  Johnson:__8__-42___2784__2742__342.8__72.3___4___I-divisioona
  Figaro:____9__456____925__1381___153.4__55.5__6___FCS (College)
  Fortune:__10____?___2503______?__250.3__59.2___?___IFL (Italia)
  Bradley:___5____9___1186__1195___239.0__68.0___3__LFA (Puola)
  Kadmiry:_10__114___1908__2022__202.2__54.1___6__Vaahteraliiga

 • Pojat ja tytöt hei: suomalainen aloittavana pelinrakentajana Roostersissa! Loistavaa!

  Loistavaa siksi, että Miro saa hienojen EM-kisojen jälkeen oikean mahdollisuuden, ja siksi, että ainakin ennakkokaavailuissa tämä luo kauden alkuun tasaisimmat ja jännittävimmät lähtökohdat vuoden 2012 jälkeen.

  Oli syy pelinrakentajavalintaan mikä hyvänsä, olen todella iloinen, että Roosters käyttää tämän kortin.

 • Millos qb conneten ns. ulkomaankausi loppuu(en jaksa googlaa), voiko ne tuoda sen sit takas silleen et miro hoitaa ryypstersin 4. Paikalle pleijareihin ja connette tulee ja lanaa sit tien finaaliin?

 • Alkaa Wolvoilla olla D-linjassa riittävä miehitys, nyt puuttuu enää 2 kpl tukimiehiä niin paketti on valmis.

 • Baker tuli viime vuonna Crokoihin kesken surkeasti alkaneen kauden. Hyvällä syyllä voi sanoa, että joukkueen hyökkäys muuttui täysin hänen saavuttuaan. Baker oli Ranskan liigan tehokkain QB. On hieman huono verrata tilastoja yksi yhteen. Pidän hänen suoritustaan viime kaudella noissa olosuhteissa erinomaisena, ja uskon, että tällä kaudella tulee todellinen potentiaali esille.

 • Kausi jatkuu yli vaahteramaljan.
  Baker tais tulla maahan ens viikolla.

 • Connette ei Saksasta kerkeä, mutta jos sen Itävaltaan lähteneen kanssa oli sopimus tehty, niin ehtis Suomeen jo heinäkuussa.

 • Taitaa nyt olla kuitenkin, että rahat ei riitä kuin Miroon. Loistava homma sinänsä, että Miro saa mahdollisuuden! Mutta jos kirstu olisi kunnossa ei Roossa pelaisi Suomalainen aloittavana. Taitavasti markkinoinnissa käänetty kuitenki suureksi ja rohkeaksi teoksi lähteä vetämään kotimaisella QB:lla. Rahattomuus on myös syynä miksi aikaisemmin signattu lähti Itävaltaan. Tusinahankintoja Skotlannista viittaa myös kirstun pohjan häämöttävän. Roosters ei tule ensikaudella yllättämään ketään muuta kuin taistelemalla sarjapaikasta.

 • Hah! Ai ei rahat riitä kuin Miroon. Miro kyllä nostaa Roostersista parempaa palkkaa kuin suurin osa tämän foorumin ulisijoista päivätöistään

 • Saffron lähti muuten Japaniin, ja saa 20Ke kuussa, joten ei siinä paljon ole Roostersilla mahdollisuuksia kilpailla.

 • ..ja sitten mä heräsin.

 • Wolvot kiinnitti just Benjamin Banks Egbudiwen, puolustuskin alkaa näyttää paremmalta. Nyt on Lindholm ja Banks.

 • Vähän alkaa näyttää siltä, että ei kai tästäkin kaudesta tule muutaman joukkueen show. Wolvot jo tiedetään ja Crokojen ainut heikompi alue on hyökkäyksen linja. 50/50 onko Steelersistä haastamaan kumpaakaan joukkuetta, muista tuskin.

 • Et taida olla kovin hyvin perillä lajin asioista. Wolvojen D-linja:

  – Egbudiwe (Crocodiles, USA/Swe)
  – Perrineau (ECG, GBR)
  – Lindholm
  – Yli-Arvela (Saints)
  – Ylivarvi (ECG)
  – Wiik
  – Auervuolle
  – Ben Mansour (Eagles)

  Avausmiehet hyvää liigatasoa ja rotaatiossa ok variaatioita)

 • Auervuolle on myös taitava pelinrakentaja

 • Tuohonkun lisätään vielä yhtä nimekäs ja tasokas lb osasto niin johan alkaa juoksu pysähtyä (ja hirrrrmuinen paine qb:lle).

 • Linja on oikeastaan parempi kuin odotin. LB miehistö on joukkueen heikkous tällä hetkellä ja db:t ylivoimaisesti sarjan kovin yksikkö

 • Arvostan, että Poopsters lähtee kotimaisella pelinrakentajalla kauteen, mutta todellisuus lienee on se, että peliliikkeenä varasivat itselleen vedenpitävän tekosyyn pikkuhiljaa vääjäämättömältä näyttävälle 2019 mahalaskukaudelle.

  Miro on huipputyyppi ja kotimaan tasolla kova QB, mutta aasinhattu odottaa syssyllä kun punapaidat näyttää sulkansa ja pesee kilvan käsiään.

 • Paras QB: Steelers ja Crocodiles
  Paras RB: Butchers ja Crocodiles
  Paras WR osasto: Wolverines ja Roosters
  Paras OL: Steelers ja Roosters
  Paras DL: Crocodiles ja Roosters
  Paras LB osasto: Roosters ja Steelers
  Paras DB osasto: Wolverines ja Crocodiles

  Kyllä tämä vahvasti neljän kaupalta vaikuttaa. Itse väitän myös, että suomalaisella pelinrakentajalla ei loppuotteluun mennä.

 • Huh, Ben mansour tehnyt eaglesissä jo kovaa jälkeä. Hienoa että mies pääsee näyttämään liigassa minkälisesta voimanpesästä on kysymys. Todellinen vahvistus tuhon linjaan.

 • Ketä tuohon roostersin kärkikaksikkoon rankattuun hyökkäyslinjaan kuuluu?

 • ..no se skotti… ja.. ja…

 • Missä on Saints…?

  ps. Oikea vastaus ei ole Ratinassa

 • @Mutta Milanovic Koskinen Laine Skotti ?? Myöhemmin Toiminen

 • Paitsi että Milanovic ei ole tulossa.

 • @pablo Fake news

 • No ei tässä enää tarvitse kauaa odottaa niin näet itsekin.

 • & Pablo Talin treenit ei ole mitenkään suljetut

 • Kyllä omasta mielestäni Crocodiles OL on kovemmassa tikissä kuin Roostersin vastaava. Viime vuonna vuotanut pienikokoinen britti on poissa, mutta GFL:stä on rekrytoitu kaksimetrinen saksalainen. Muutenhan pääosin viime vuoden OL jatkaa. Roostersilla muutokset taitavat olla isommat…

 • Missäs Vehkomäki ja Lahti on?

 • Ne ovat jo niin vanhoja , että kuka niitä kaipaa.

 • Ja crokojen OL tulee olemaan aika kova jos huhuiltu Ala-Koskela liittyy myös vihreisiin?

 • Ei liity

 • Huvikseenko se siellä treenaa?

 • Roosters myy kausikortteja mutta ei ole vieläkään julkaissut rosteriaan. Ei näytä hyvältä

 • Huskies saasta leviää pääkaupunkiseudulle , nyt auto kaupat lukkoon.

 • Huskieseja tuskin tekee, mutta johan tässä alkaa oikeasti jännittää millaisen kokoonpanon saavat kasaan NEFL:iin. Kaksi viikkoa aikaa ja rosterissa enemmän reikiä kuin Crocojen linjamiesten aluspaidoissa.

 • Hei kaikki Volvofanit ja muut pussihousut Oletteko valmiit? Roosters tulee!

 • Kyllä toi kausikorttien myynti erityisesti keväällä on kertaalleen todistetusti takuuvarma indikaatio epätoivoisesta romahduksen pelastusoperaatiosta. Oliko myynnissä normihintaista vaiko alennuskampanja(varma vararikko)

 • Nimimerkki Ryypstersin pettämättömään logiikkaan tukeutuen Vaahteraliiga on kriisin partaalla. Seuraavat joukkueet indikoivat epätoivoisesta pelastusoperaatiostaan myymällä ennakkoon kausikorttejaan: Roosters, Wolverines, Crocodiles, Saints, Royals. Erityishuoli kannattaa kohdistaa Seinäjoki Crocodilesiin, joka kertoi jo tammikuussa myyneensä 400 kausikorttia kaudelle 2019.

 • Pääseekö Roostersin kausarilla picnic katsomoon samalla hinnalla vai joutuuko maksamaan extraa. Entä saako grillejä vuokrata velolta vai pitääkö tuoda oma?

 • Onko tuo jenkki- vai jollain muulla statuksella?

 • Suomi QB ja kaksi jenkkilaituria? Wut? Kuka Roostersilla on keskushyökkääjänä?

 • Suomi QBlle ei saa antaa hyviä aseita?

 • Tietysti saa. Tarkoitin lähinnä että jos joukkueelta puuttuu QB ja RB, ja sillä on jo yksi jenkki WR, niin mikä on se logiikka, jolla joukkue päätyy valitsemaan vielä toisen jenkin laitahyökkääjäksi?

  Mutta toisaalta eipä tarvitse olla kummoinen ennustuseukko, että voi tämän hetkisen rosterin perusteella päätellä Roon hankkivan Ranska RB:n.

 • Kyllä hän ihan jenkki on kaikin puolin:

  “I was born and raised in Southern California (Corona)”

  Kansallisuus: USA.

  Lähde: https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=59217

 • Oikeastiko liitto maksaa tiedottajalle palkkaa siitä että copypastaa uutisia seurojen sivuilta vaahteraliigan sivuille? http://vaahteraliiga.fi/nnamdi-agube-sopimukseen-roostersin-kanssa/

 • Roostersille ja liitolle tiedoksi ton uuden pelaajan sukunimi on Agude, ei Agube.

 • https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006053214.html
  Saints päässyt valtakunnan uutisiin.

 • James ei ollutkaan ihan pyhimys.

 • @No, ei ollut, vaan Pyrinnön apuvalmentaja. Lues uutinen huolella…..

 • Tällainen julkisuus tällä kertaa ja hienosti Slater-gaten uutisointi tullee ajoittumaan aivan liigakaude kynnykselle. Kun vielä SAJL vaikenee lajia kuoliaaksi niin hyvältähän tämä näyttää…

 • Ensin murhaaja ja nyt raiskaaja. Hienoa Tampere, ainakin annatte kaikille mahdollisuuden harrastaa.

 • Olipa harvinaisen typerä kommentti.

 • Kerran tainnut käydä, eli tuskin tulee

 • Mihinkähän tommosta pelaajaa tarttee kukaan, jos sitoutuminen on ollut viime kaudellakin Vaasaan, ja ei yhtään matsia vissiin pelannu.

 • Mikäs osa tuosta faktasta oli typerää. Se että se oli fakta vai se että se kirjoitettiin julki?

 • “typerä kommentti.”
  Osaatko lukea vai onko luetunymmärtämisessä ongelmia?

 • Ei ole ollut viime kaudella sopimusta vaasaan eikä muuallekkaan. Että älä levittele vääriä tietoja totuuksina.

 • Nyt on Roostersilla päivitetty rosteri. Aika ohutta on RB:n tontilla. Tuleeko sinne vielä jenkki?

 • Siellä on jo 2 jenkkiä hyökkäyksessä. Uskoisin jos ei kukaan viime kauden RB tule nii sitten joku EU RB. Ei tuo rosteri kyll mestarijoukkueen rosterilta näytä. Eka peli Steelersiä vastaan kertoo paljon

 • No jaa, ihan hyvällehän tuo rosteri näyttää, tosi kapea vaan. Etenkin linjat on vahvat, mutta sieltä ei ole varaa menettää yhtään pelaajaa.

  QB: Kadmiry
  RB: euro?, Vanhoja
  WR: Connette, Agude, Wasiljeff, Liljestrand
  OL: Milanovic, Daltrey, Lahti, Koskinen, Laine
  DL: Gruel, Lesonen, Vesterinen, Kankaanpää, Aho, Ilmelä
  LB: Kuikka, Äyräväinen, Raatikainen, Lievonen
  DB: jenkki?, Olin, Roitto, Lempinen, Tuovinen

 • Eka peli näyttää todella paljon missä mennään. Steelersillä on vaan niin iso etu kun siellä on Peters ja Johnson linjan takana niin siksi laittaisin Steelersin Roostersin edelle.

 • No Oli Alakoskela Vaasan rosterissa silloin kun sopimuspelaajat julkistettiin 2017 lokakuun listalla. Tais olla vielä 2018 puolellakin Royals nettisivuilla
  Vai eikö noilla listoilla olekaan mitään merkitystä?

 • Se oli kuulemma vaan nimi jääny vahingossa roikkumaan rosteriin (varmaan toivoivat että pelaa).

 • “…eikö noilla listoilla olekaan mitään merkitystä?…”

  Ei ole.Turhaa näytelmää kaikki. Kulissit kolisee kun eteenpäin menevä laji konttaa.

 • Mitä te täällä jauhatte schaissea, Rikulla oli kaikki aie pelata viime kaudella Vaasassa. Koko tämä keskustelu käytiin jo viime keväänä. Se vaan tuntuu ottavan niin jesuksen kovaa luonteen päälle siellä ääsjoella. Vihree itkee taas krokotiilin kyyneleitä.

 • Huskiesilla nähtiin 2017 tilanne missä ei ollut yhtään suomalaista kentällä, wolvoilla olis mahis pistää tänä vuonna paremmaksi.
  Nimittäin wolvot sais kentälle kokoonpanon missä on 11 jenkkipassin omaavaa pelaajaa.

 • Eikä Huskit pärjänny siltikkään Roolle eikä Royalsille.

 • Kuulin kahvipöydässä, että Hannula signaa Crocoihin.

 • Hannulan vaasan sopimuspelaaja, joten voidaan unohtaa.
  Tai tietysti jos seurat sopivat hinnasta.

 • Ainut vaan ettei Vaasassa kukaan ” omankylän” poika ole sopimuspelaaja

 • Hölwerinesin huskies pelaajat kunnioittavat pelaamisella huskies raunion muistoa. Vuosi täyttyy autokaupan fire sale alkamisesta

 • “Eikä Huskit pärjänny siltikkään Roolle eikä Royalsille.”

  Ei pidä unohtaa sitäkään että Huskit otti pataan myös Butchersilta joka pelasi koko pelin Sebastian Berndtsonilla.

 • kusi omaan nilkkaan

 • Mun muistini mukaan Huskit otti 2017 pronssin eli oli sarjan kolmanneksi paras joukkue. Se että seuran johto perseili ry:n selvitystilaan ei pienennä tai mitätöi tota saavutusta. Sinne taisi taakse jäädä Crocodiles, Butchers, Trojans ja Saints.

 • Vähän niinkuin muut hämeessä asuvat sosiaaliturvan voimin elävät, päivä kinginä, 29 päivää luuserina. mutta hyvät kännit oli, se ei sitä saavutusta muuta.

 • HTT:n mukaan nuo CFL:n testit ja mahdollisuus päästä sinne pelaamaan laittavat odottamaan vahvistuksien ilmoittamista, mm. RB

 • Roostersin julkaistu kokoonpano tuo kyllä rutkasti mielenkiintoa kauteen, todella paljon on poistuneita avainpelaajia ja korvaavia hankintoja nimellisesti. QB tietysti suurin kysymysmerkki, tsemppiä Mirolle, mutta Van hoja ainoa RB rosterissa? Melkoinen pudotus viime kauden kovasta kotimaisesta nelikosta. Linebackereistä poistunut (lopettaneet?) 2 todella kovaa boksipelaajaa eikä korvaajia, tosin Kuikka siirtynee LBksi. Puolustuksen takakentälle Ylipää joka jäi positiivisesti mieleen toissa kaudelta, mutta riittäkö se? Saavatko nyt oikeasti vastuuta nuoriso-osaston Tuovinen, Paavilainen, Ouaquif ja A.Pajarinen? DL edelleen todella vahva ja OL riippuen ulkomaalaisten tasosta. Pitkästä aikaa mielenkiintoista seurata Roon otteluita voiton kannalta JOS julkaistulla rosterilla pelaavat.

 • Kannattaa muistaa että jo viimekaudella Roostersin nuorisoketju sai paljon peliaikaa, kun ottelut tuppasivat ratkeamaan puoliaikaan mennessä. Samaten ovat treenanneet miesten matkassa useamman vuoden. Ensi kesähän tuon näyttää. Nyt rosterissa nelisenkymmentä nimeä, eli täydennyksiä mahtuu vielä mukaan. Ja Roostershan on viime vuosina onnistunut aika kiitettävästi täsmähankinnoissa.

 • Ei Roostersin tarvitse yrittää jatkaa murskaavaa ylivoimaa hankkimalla kalliita vahvistuksia tai leveää importtiarmeijaa. Itse asiassa heidän ei tarvitse edes voittaa kaikkia matseja, vaan antaa nuorten voimien kypsyä kauden aikana. Perinteisesti Suomessa on pudottu huipulta lujaa ja syvälle, kun vanha, kokenut kaarti on lopettanut kerralla ison menestyksen jälkeen. Roosters on ollut pystyssä niin kauan, että sellaisesta on opittu. Joskus on vain alettava rakentaa uutta pohjaa ja hyvin hoidettuna se on tukeva alusta entistä suuremmalle menestykselle tulevaisuudessa. Voiko Roosters uusia mestaruuden? Oli vastaus mikä tahansa, se lupaa mielenkiintoista kautta kaikille.

 • Jep ja omasta takaa kaikki..

 • Pikaisesti laskettuna Roostersin rosterin ns. nuorisoketjusta löytyy 12 Roosters-junioreiden kasvattia. (Siihen varmaan kommentillasi viittaat?)

 • Steelersin vastaava luku 22 kpl omia junnuja. Hauska ois tietää myös muitten joukkueitten luku

 • Voisitko kertoa nämä 12 roostersin omaa junnua

 • 4 Tuovinen, 10 Saarijärvi, 11 Wahlstein, 20 Paavilainen, 27 Ouagif, 29 Pajarinen, 48 Vartiainen, 52 Huovinen, 60 Tyynilä, 67 Vesterinen, 82 Ilmelä, 83 Vehkomäki, siis nämä laskin nuorisoketjuun. Voisi siihen lisätä vielä 72 Koskisen ja 88 Liljestrandinkin, jotka ovat muista lajeista Roostersiin siirtyneitä, niin päästään 14:ään.

 • Hohhoijjaa tuu huuteleen uutta listaa kun oot ensin ottanu selvää ketkä alkuperäisiä roosters miehiä

 • No jos tiedät paremmin, niin valista ystävällisesti etten jää pimeään vaeltelemaan.

 • Täysin naurettavaa tämä kipuilu omien junnujen määrästä. Ei sitä muissakaan kilpailullisissa sarjoissa itketä. Ylimmällä sarjatasolla päämääränä on koota joukkue, jolla voitetaan mestaruus. Piste.

 • Crokojen rosterissa näyttäis olevan 34 seuran omaa kasvattia.

 • Tuovinen ja Ouaquif eivät ole Roostersin kasvatteja. TAFT ja 69ers ovat näiden lähtöseuroja.

 • kiertää kyllä niin saatanan kehää… samat aiheet, samat jankuttajat varmasti koska ei tälle foorumille oikeasti kovin moni kirjoita, samat sanat… Ei johda ikinä mihinkään, eikä ole usein edes merkityksellisiä asioita lainkaan tai enää joista puhutaan. Puuttuu syvällisempi keskustelu pelistä, kehityksestä, treenaamisesta, kaikesta kokonaan, jankutetaan jostain Huskeista edelleen vähän väliä…

 • Ööö, tota porvool on KAIKKI pelaajat omii junnui!

 • Voi, hirveetä! Peräti kaks väärin! Kyl mä nyt niin masennun.

  ps. Ouaqif oli jo kaudella 2016 voittamassa Roostersin U17-junnuissa.

 • junnut?

 • Pajunen, Sinkkonen, Vilpponen, Ndongo, Simola, Paananen, Laitinen, Korhonen, Ovaskainen, Peltonen, Vilhunen, Lindqvist, Ruotsalainen, Peräkorpi, Tuppurainen, Ukkonen, Hirvelä, Pekkarinen, Ojainväli, Eskelinen, Hartikainen, Savolainen. Nämä taitaa minun mielestä olla Kuopion Junnuja/Late entryjä. Nuista jos miettii alottavia Vilpponen, Ndongo, Laitinen, Korhonen, Ovaskainen, Lindqvist, Pekkarinen, Ojainväli, Hartikainen. Moni vielä pelannut 2div asti heille hatunnosto että ovat pysyneet kehityksessä mukana.

 • …eli tv soppari!
  On hienoa että jefu on tv laji…mutta miten paljon on mahdettu tutkia&miettiä onko saavutetulla näkyvyydellä saatu mitä…pelkkää näkyvyyttä? Lisää harrastajia? Enemmän katsojia?
  TV:ssä olo pitäisi olla joko: a)tulon hankkimista eli tv yhtiö maksaa lajiliitolle lähetysoikeuksista tai b) markkinointi-investointi. c) muu mikä?
  Tällähetkellä asetelma taitaa olla kohta B.
  Mitä laji on saavuttanut laittamalla ison rahallisen markkinointierän kohderyhmälle TV katsojat?
  Jos mietitään kuka tänäpäivänä telkkaria katsoo niin ehkä eläkeläiset. Ei taida uusia junnuja tulla sieltä. Ei mulla muuta.

 • Ja kun tv-sopimukseen upotetaan noin paljon rahaa niin lisäksi pitäisi pystyä satsaamaan myös muuhun markkinointiin ja tiedottamiseen. Nyt tuntuu että kaikki munat ovat yhdessä kalliissa korissa kun noissa ollaan ihan nollilla.

 • Vaahteramaljaa ei ole koskaan voitettu puhtaasti oman seuran pojilla, eikä tulla voittamaan ja ihan sama kuka on ollut sitä lähimpänä.
  Täällä on kauhea pulina kun Roostersin kaikki pelaajat eivät olekaan kaikki seuran entisiä junnuja, vaikka R. On nimenomaan onnistunut siinä mistä kaikki muut vain haaveilevat.
  Roosters  on noussut stadin alueen (ja koko suomenkin)  kiistattomaksi ykkösseuraksi, sekä pystynyt luomaan nuorille lahjakkaille pelaajille mielikuvan missä oma peliura menee hyvällä valmennuksella eteenpäin aina maajoukkueeseen tai jenkkien yli-opistoon asti, kun sivutuotteena  tulee vielä suomen mestaruuksia, eipä ihme että pelaajat on jopa valmiita maksamaan päästäkseen punapaitoihin.

  Vaikka Wolvoja hehkutetaan suurimmaksi mestarsuosikiksi, niin kuka lahjakas pelaaja pääkaupunkuseudulta valitsisi W.n Roostersin sijaan ilman reilua korvausta.

 • Nyt moni pahoittaa mielensä kun kirjoitit totuuden!

 • Ei varmasti voitetakkaan. Minusta vaan jenkkifutiksen tulevaisuuden kannalta olisi hyvä olla joku sääntö omien kasvattien määrässä edustusjoukkueessa. Esim että 5 pitää oman seuran kasvatteja kentällä kokoajan.

 • Ja kukahan noi laskisi?
  Tuomarilla jokaisen pelaajan cv. Kansiossa mistä hudlen aikana katsotaan pelihistoria.
  Ja mielenkiintoisia tilanteita, pelaaja muuttaa toiselle paikkakunnalle työn perässä, mutta kentälle ei asiaa koska ei oma kasvatti.

 • Kyllähän tuon varmasti jotenkin sais toteutettua

 • Miksi

 • No just täällä itketään sitä miten Suomijefu on kriisissä yms niin minusta yksi tapa on parantaa sitä että kentällä on enemmän Suomalaisia huippu pelaajia. Nyt rahat laitetaan importteihin eikä Juniori toimintaan. Sillä saadaan pitkällä aikavälillä enemmän Suomalaisia huippu pelaajia.

 • Kerrotko mikä tai mitkä seurat laiminlyövät junnuja panostaessaan importteihin. Tai onko toi yksi niitä lajin kliseitä.

 • Minä tässä nyt yritän tehdä tässä järkevää keskustelua ja vaikka ehdottaa jotain. Täällä kyll porukka on just perus jeesuksia mitkä ei osaa ku valittaa mutta ei kyll osaa kertoa parannus ehdotuksia. No jos vaikka alotetaan sillä että 1 EU pelaajan tuomisella saisi yhden valmentajan junioripuolelle. Tai että se raha mitä se EU pelaaja maksaa se annettaisiin Suomalaiselle hyvälle valmentajalle.

 • Jos nyt jotain parannusehdotuksia, niin importeissa pitäisi olla joku maksimimäärä, esim 3 jenkkiä ja 3 yli 20 vuotiasta eu pelaajaa.
  Ns. Suomistatus pelaajalle siinä vaiheessa kun pelaajasta on jotain hyötyä maajoukkueelle.
  Tämänhetkiset kotijenkit nostaa liigan tasoa keinotekoisesti, mutta hyöty pitkässä juoksussa olematon.
  ajatelkaapa tilannetta, jos kyseiset pelaajat olisi mukana Wolvojen junnuvalmennuksessa.

 • Maurin kannattaisi perehtyä faktoihin ennen kuin avautuu täällä. Voisi ajatella vaikka tilannetta missä Suomen kotijenkkien ykkönen Rojo vastaisi Wolvojen junnuohjelmasta tai kokenein eli Jason olisi mukana junnujen valmennuksesda… Tai siis aha.. niinhän ne onkinkin. Ajatella…

 • RoJo on jo monta vuotta ollut pyörittämässä Wolvojen junnuja. Mutta missä näytöt? Ei kummempaa menestystä missään hänen valmentamassa joukkueessa. Ja kävi täällä Turus tuhoamassa yhden helvetin lahjakkaan ikäluokan, älytöntä että ei silläkään porukal saanu mestaruutta.

 • Pasi Kallio on kehittynyt rojon valmennuksessa

 • On näköjään menestyminen herkkä aihe Troijan pojille. Ja hyvä että on syypäätkin löytyneet sakkaamiseen.

 • Eli 2 kymmenestä jenkistä on mukana

 • Mitä mieltä olette Mean Machinesin ja Roostersin matsin lopputuloksesta? Mean Machines on imuroinut mm. Suomessa pelanneet ruotsalaiset maajoukkuemiehet ja muita tähtiä pari Suomen maajoukkueen miestä mukaan lukien. Mielenkiintoinen ennakko pelataan ensi viikonloppuna, kun Ruotsin Roosters, Carlstad, tulee Tukholmaan Mean Machineä vastaan. Carlstad menetti jo viime kaudella pitkäaikaisen kruununsa ja on nyt rakentamassa uutta perustaa. Kumpi tekee sen paremmin, Roosters vai Carlstad?

 • Roosters vielä vähän ruosteessa tuolloin, joten 10 pisteen voitto!

 • Kukkoa viinissä 13-44 ja siìtä se sitten alkaa

 • Olenko sokea ja mediataidoton vai eikö Sleitterin kärystä ole vieläkää saatu mitään uutta tietoa?
  Roostersin uusi PJ aloitti kovasti kertoen, että hänen aikakaudellaan myös asioista kerrotaan läpinäkyvästi. Mutta sitten ilmeisesti todellisuus iski.
  Ps. Sori, sille yhdelle kaverille joka täällä vinkuu että aiheet kiertää samaa rataa viikosta toiseen.

 • Se ei ole Roostersista kiinni oleva asia. Selaa viestit läpi.

 • Wolvojen rosteriin ilmestynyt saksalainen Björn Sopha. Todennäköisesti tulee Suomeen muista syistä kuin jenkkifutiksen? Historiaa on pienellä googlailulla Kiel Baltic Hurricanesin II-joukkueessa ja Oslo Vikingseissa. Pelipaikka ollut aiemmin wr nyt Wolvoissa db.

 • Talissä näkyi ihan kunnon meininkiä testien muodossa. Combined testit ja osa tais joutua dopingtesteihinkin. Kuulemma pullotettua kusta käytettiin, jottei lajin imago kärsisi.. nopein aika neljällä kympillä huhujen mukaan alle 4 sekkaa käsipelillä mitattuna. Tutka tais antaa vähän huonomman ajan, mutta itse sai valita kuulemma sen kumpi on parempi. Ja jenkit kuulemma juoksi suomalaisten puolesta. Kalliolla 29 toistoa penkissä..

 • Jos nyt ihan tosissaan kommentoidaan niin siellä oli ihan nfl kelpoisia tuloksia kuulemma ollut. 40 dash yllättävän kova , ja digitaalisella ajanotolla tehty. Penkissä oli ollut yllätyksiä, WR osastolla. Kovimmat tulokset Kalliolla , ikäisekseen hyvät . Tämä tietenkin kuultu puskaradiosta

 • Tikkurilast kuultu.
  40y: 5.3 ,BP: 29 , vertical 60cm , board jump 2.80cm

 • Roo pelaa näköjään osan himapeleistään Bragulla?

 • Pakon edessä koska pyöräilijät

 • No ei mene Ruotsissakaan hyvin, Göteborg Marvels teki Huskiesit ja tiputtautui sarjasta viikkoa ennen kauden alkua. Nyt siis enää neljä joukkuetta pelaa maan pääsarjassa.

 • Mistä tämä johtuu? Tätä tapahtuu suomessakin tasasin välein. Onko kyse taloudesta, pelaajista, molempien yhteisvaikutuksesta vai jostain muusta?

 • Noin sadassa prosentissa on kyse huonosta tai surkeasta seurajohtamisesta.
  Yleensä kyseiset herrat yrittävät vielä vierittää syyn jonkun muun niskoille (liitto, pelaajat, yms.)

 • https://www.americanfootballinternational.com/swedish-superserien-down-to-4-teams-goteborg-marvels-pull-out/

  Tämän uutisen perusteella osittain molemmista. Linjamiehet päättivät ottaa hatkat eikä joukkueella ollut varaa hankkia täydennyksiä.

 • Toi linjamieshatkat kuullostaa niiiin tutulta…

  T. Sunnycar

 • Millä tavalla seurajohtaminen on ollut huonoa? Onko vika joukkueen rakentamisessa, talouden hallinnassa vai jossain muussa. Luulisi kuitenkin tietävän pelaajatilanteen tai sen mitä homman pyörittäminen maksaa. En oikein ymmärrä tuota, että päätös tehdään juuri kauden kynnyksellä kun pelaaja tilanne uutisen perusteella on ollut selvä jo kauden jälkeen. Onko tässä toivottu, että narnian ovet aukeavat ja ihmisroduista harvinaisin(linjamiehet), kömpii sankoin joukoin pukuhuoneen varustekomerosta pelikentälle.

 • Tämä oli paras syy
  “the entire starting offensive line from last year will become fathers in May”
  tuon olis voinnut ymmärtää naisten puolella, mutta ilmeisesti ruotsalaiset keskittyy isyyslomaan niin totaalisesti ettei kotoa saa poistua.

 • Totta ja etenkin jos niistä olis tullut juurikin isiä

 • Seurojen ja joukkueiden romahtamiset ovat käytännössä aina huonon seurajohdon tulosta. Hyvä urheiluseura pitää huolen jatkuvuudesta (juniorityö ja ympärivuotinen rekrytointi) sekä taloudestaan. Yleensä ongelmat ketjuuntuvat niin, että huono talous johtaa pelaajien poistumiseen, koska seura ei pidä kiinni lupauksistaan. Huskies on erinomainen esimerkki huonosta seurajohtamisesta jossa heikko talous johti nopeasti rosterin rapautumiseen. Ensin laivan jättävät maksulliset miehet ja heidän imussaan muut.

 • Ymmärrän että jatkuvuudellakin on vaikutus seuran talouteen. Enemmän pelaajia seurassa on enemmän rahaa, mutta mites sitten ulkopuolinen raha kuinka paljon sitä on seuroilla ja kuinka monelle prosentille pelaajista maksetaan. Ymmärtääkseni kuitenkin osa vaahteliigapelaajista maksaa itse, että saavat pelata. Yritän päästä niihin todellisiin syihin kiinni miksi joukkueet jotka menestyy, niin yhtäkkiä ovatkin tilanteessa jossa heillä ei olekaan joukkuetta ollenkaan tai uudelleen rakennus aloitetaan täysin pohjalta. Suomesta tulee mieleen Huskies, Trojans, TAFT, 69ers, wolverines osasi vetää jarrun päälle aikasemmin. Hämmästyttää jos syyt ovat samoja, jaetaankohan näistä tietoa seurojen kesken? Luulisi lajin jatkuvuuden kannalta tämän olevan tärkeää.

 • Tuota listaa vois jatkaa vielä kauemmas historiaan.
  Lappeenranta, Rauma, Pori, Jyväskylä, Vaasa, Varkaus kaikki ovat olleet liigassa, mutta sieltä lähtö on tullut syystä tai toisesta ja aika alas on jouduttu. Pääkaupunkiseutu on hiukan erilaista, koska seuran vaihtaminen on siellä jopa helpompaa etäisyyksien johdosta.
  Ehkä syy on johtamisessa, ehkä lapsenomaisessa uskossa, ehkä tekijät loppuu, kun menestystä ei tulekaan. Näitä pitäisi kysyä noista pudotetuista tai pudonneista seuroista.
  Yksi syy, joka on nykyaikaan sidoksissa on sitoutuminen seuraan ja toimintaan. Moni toimija ja pelaajakin ajattelee että mitä helpommalla pääsee, sitä mukavempaa. Toki näin voi jollekin ollakin. Totuus on kuitenkin, että yhdessä tehty kova työ ja tappiotkin kasvattaa ja sitä enempi siitä nauttii kun menestystä tulee.
  Seura organisaation vahvuus mitataan silloin kun on vaikeaa.
  Seuratoimija ei voi pelaajaksi muuttua, mutta olosuhteita ja edellytyksiä pelaamiselle voi aina parantaa

 • Nordmenillahan on kohta yhtä paljon ulkkareita rosterissa ku volvoilla?

 • Olen seurannut Suomen jefumaailmaa melkein alkumetreiltä, sisältä ja ulkoapäin, ja ollut mukana monessa muussakin vapaaehtoistoiminnassa, sekä yritysmaailmassa omistajana että erilaisissa johto- ja hallitustehtävissä. Ei minullakaan ole esittää kaikkeen sopivaa totuutta, mutta voin kertoa oman näkemykseni jefuseurojen romahduksista.
  Yleisin syy historiassa on rosterin ikääntyminen, jota seuraa sitten joukkolopetus. Kyse ei ole fyysisestä iästä, vaan jefuvuosista. Tapauksia on erilaisia. Joku seura hakee pitkään mestaruutta ja kun se saavutetaan, puoli joukkuetta lopettaa. Toinen taas syntyy paikallisen jefuboomin ansiosta ja kuolee, kun veteraanit lopettavat joukolla. Kolmas hakee menestystä tosissaan ja hankkii muualta vahvistuksia runsaslukuisesti, jolloin kotimaiset veteraanit istuvat yhden kauden penkillä ja lopettavat brenikat kaulassa. Nopea onnistuminen syö rahat, tekee vetäjät kylläisiksi ja jättää jälkeensä pelkkiä ongelmia, joiden hoitamiseen on mahdotonta löytää vapaaehtoisia.
  On tällaisista tilanteista selviydyttykin. Ainakin Roosters ja Crocodiles ovat hoitaneet pitkään jatkaneiden joukkolopetukset. Steelers on selvinnyt jefuboomin jälkilämmöistä ja melkein kaikenlaisista vastoinkäymisistä. Roosters on selvinnyt myös muualta tulleiden vahvistusten joukkolopettamisesta.
  Ei ole olemassa mitään patenttilääkettä. Junioritoiminta kyllä, mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolella juniorit lähtevät usein muualle opiskelemaan. Jatkuva ja aktiivinen late entry-värväys kyllä, mutta se vaatii myös lajin ja seuran houkuttelevuuden kehittämistä, markkinointia. Vanhoista pelaajista huolehtiminen kyllä, comradeship. Kun on kerran pelannut joukkueessa, on aina joukkueen jäsen muiden joukkueiden edustamisesta huolimatta. Valmennuksen maine kehittäjänä, jotta pelaajia hakeutuu muualta ammentamaan oppeja. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka paljon, mutta kaikissa tapauksissa talouden pitää olla tasapainossa. Raha ei kuitenkaan tee mestaria, vaan kohtuubudjetillakin pärjää. Joku äkillinen iso sponssi voi tuhotakin seuran, jos sen varaan pannaan kaikki paukut, eikä jatkoa sitten seuraakaan.
  Oma nyrkkisääntöni olisi, että valmennuksen tehtävä on tavoitella mestaruutta, kun taas hallituksen tehtävänä on tavoitella keskimääräistä menestystä seuraavan viiden vuoden aikana ja aikaisempaan nähden korkeammalle tasolle asettuminen. Hallituksen valinta menee aina valmentajien edelle, jos ne ovat ristiriidassa.
  On myös hyvä muistaa, että vetäjätkin väsyvät. Hallituksiin pitäisi rakentaa kierto niin, että jokaisella säilyy palo ja perinteet siirtyvät uusille sukupolville. Pelaajien olisi hyvä kannustaa hallitusta ja ymmärtää, ettei se ole helppoa ja että he todellakin ovat vapaaehtoistyössä.

 • Kiitos Filebacker!

 • File kuvaa hyvin lajin alkuaikojen kasvutuskia. Ensimmäisen sukupolven tuska, jonka ovat kohdanneet kaikki joukkueet varsinkin aikakaudella ennen systemaattisen junioritoiminnan käynnistymistä. Ensimmäinen iso uhri oli Colts ja seuraavana helsinkiläisistä Whips. Molemmissa ensimmäinen pelaajasukupolvi lopetti eikä tilalle löytynyt riittävästi uusia. Sitten oli ECG:n js Taftin vuoro.

  Miksi toiset selviää tuosta? Roosters selvisi, koska yllämainittujen eri tahdissa kelkasta pudonneiden rippeet liittyivät kukonpoikiin. Nykyisin parhaat selviävät organisaation vahvuuden ja junioritoiminnan avulla. Vaarassa ovat aina Steelersin kaltaiset yhden sukupolven joukkuert jotka kasvavat yhdessä ja joskus sitten tulevaisuudessa lopettavat yhdessä. Kuopiossa on n. 3 vuotta aikaa varautua väistämättömään mm juniorityöllä.

  Oma tarinansa ovat joukkueet jotka ovat lähteneet lyhytjänteisesti ostamaan menestystä joko liian ohuella kukkarolla tai organisaatiolla. Huskies on tästä kammottava esimerkki. Rajaritarit oli myös hetken huuma takavuosina. Edesmennyt Sixtarit taas hiipui ehkä lopulta muutaman henkilön uupumukseen.

  Ja lopultakin. Jenkkifutis on ensisijsisesti suurten kaupunkien laji vaikka esim. Porvoo taistelee ansiokkaasti tuota vastaan. Tarvitaan todella vahva organisaatio, että maakunnissa saadaan jatkuvuutta aikaan. Crocot ovat onnistuneet tuossa esimerkillisesti. On oikeastaan helvetin ikävää, että Trojans juuri nyt historiansa aallonpohjassa. Turun ja Tampereen pitäisi lyödä stadilaisille luu kurkkuun.

  Kannattaa seurata tulevaisuuden väestön alueellista keskittymistä. Tuosta kartasta näkyy missä jefua pelataan 10 vuoden kuluttua.

 • Kyllä uskon että jefua pelataan huipulla muuallakin kuin kasvukeskuksissa, jos organisaatio on kunnossa. Nykyään laji kuin laji painii toimijoiden vähyyden kanssa. Jääkiekko ja jpa jalkapallo on mennyt jo enemmän ammattivalmentajiin jopa junioripuolella.
  Seuran hallituksen ja organisaation pitäisikin kehittää seuraa, eikä joukkuetta. Tottakai se liigajoukkue kerää mediahuomiota eniten ja on maali omille nuorille, mutta se pyramidin pohja on myös tärkeä. Eli ihan nuorimmat harrastajat.
  Läheltä seurannut tätäkin tarinaa, ja rahakaan ei tee autuaaksi.
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/miljoonavelkainen-sjk-tahtoo-uskottavuutensa-takaisin-ilman-mesenaatteja-on-tahan-rahaakin-laitettu/58d134fa-6b2e-4dba-88ca-d8083a636433

 • Mä näkisin että joukkueet kaatuvat siihen että se muutaman hengen core joka sitä joukkuetta pyörittää kaatuu työtaakkansa alle. Siltä se on näyttänyt/tuntunut varmaan jokaisessa joukkueessa jonka kanssa olen ollut tekemisissä. Kun tästä ydinryhmästä parikin toteaa että nyt saa riittää väitän että yli 90% Suomen jefujoukkueista ripustaa harttarit naulaan saman tien.

  Tai ehkä mun tiedot on vanhentuneita.

 • aikalailla sama fiilis.
  työtä on hitosti, haukkuja tulee useammin kuin kiitosta.
  Pelaajat haluttomia osallistumaan talkootöihin, kuvittelevat että hallituksella on nippu vapaaehtoisia takataskussa mahdollistamassa aikuisten harrastamisen.

  Yllämainitut yhdistettynä kattojärjestön epärealistisiin vaatimuksiin seuroille.

 • Kiitos asiallisista vastauksista.

  Tästä taas kumpusi lisää kysymyksiä, mitäs nämä kattojärjestön vaatimukset sitten ovat? Tarkoittanee SAJL, aika useasti olen lukenut väittämän liitto=seurat, jonka perusteella luulisin asioiden kuitenkin suurinpiirtein olevan yhdessä sovittuja, vai saneleeko liitonhenkilöt pelisäännöt?

  Tuohon rahalla rakennettuun joukkueeseen haluisin tarrata vielä hetkeksi kiinni. Joukkue jolla on syystä tai toisesta rahaa, voi halutessaan palkata pelaajia mistä tahansa?Palkkapelaajilla paikataan/korvataan oman kylän puutteita ja heikkouksia. Olenko oikeassa, että rajoitukset ulkomaalaistenpelaajien suhteen liittyvät vai EUn ulkopuolisiin pelaajiin?

 • Hei.

  Kokeilin googlata, mutta mistään en löytänyt niin ajattelin kysäistä palstalta laji-ihmisiltä.

  Onko Nelonen Pro tai Ruutu julkaissut tai onko SAJL julkaissut edellisiltä vuosilta katsojamääriä Vaahteraliigan peleistä? Kiitos

 • Noin pari tuhatta katsojaa per peli.

 • Jos toi noin parituhatta on lähelläkään oikeaa lukua on investointi vailla mitään järkeä – ei siis mitään järkeä touhussa.

 • Jos samaiset 2000 kpl vaikkapa 6eur hintaisia kertaostoksia per lähetys myisi lajiliitto itse niin siinä olisi paljonkin järkeä.
  12000eur per matsi liikevaihdolla varmasti kattaisi nykyisentasoisen lähetystoiminnan mutta tietysti netitse. Jäisi ehkä jopa seuroille jotain jaettavaksi. Ainakaan ei tarttis rahaa nyhtää seuroilta nykyisen kaltaisesti.

 • Jos samaiset 2000 kävisivät paikanpäällä katsomassa sen pelin ja jättäisivät sinne seuran kahvikioskiin sen vitosen niin ei tarvitsisi joka vuosi miettiä vielä huhtikuussa että kuinkahan moni seura pysyy hengissä maalisuun alkuun asti.

 • Eipä noita Ruudun katsojalukuja olla julkaistu missään urheilulajissa, mutta veikkaisin sen olevan enemmän kuin tuo 2k katsojaa/ottelu. Ehkä noin 10k – 15k katsojaa/ottelu on lähempänä totuutta. Tietty tämä on vaan omaa mutuilua, mutta jos vertaa esim. MTV MAXin formulalähetysten katsojakeskimääriin (200k/lähetys), niin sataa f1-katsojaa kohden olisi viisi jenkkifutiskatsojaa.

 • Minulla ei ole tähän sinänsä mitään uutta annettavaa, mutta haluan todeta, että olen täysin samaa mieltä AK:n kanssa että suurin yksittäinen syy on, että seuran aktiivit väsyvät todella ison työtaakan alla. pienissä seuroissa hommat ovat yleensä yhden tai kahden aktiivin hartioilla ja esim. vaahteraliiga ja ykkösdivarijoukkueiden pyörittäminen käy melkein ihan päivätyöstä jos sitä tekee vain yksi henkilö. Sääntöjä ja vaatimuksia liiton puolelta on todella paljon ja sakkoja heitellään jos ja kun joitain asioita unohtuu hoitaa. Sitten kun nämä 1 tai 2 henkilöä saavat tarpeekseen ja astuvat syrjään ei joukkueilla ole heti seuraajia jonossa astumaan saappaisiin. etenkään jos ovat nähneet miten pulassa, ylityöllistettyjä ja aliarvoistettuja muutamat aktiivit ovat.
  Filebackerillä oli myös tosi ansiokas ja kattava lista syistä. Mutta tämän AK:n syyn mainitsisin isoimpana. Lyhyesti; lajilla on korkeimmilla tasoilla ammattimaiset vaatimukset, mutta amatöörit niitä yrittämässä toteuttaa oman päivätyön ohella ilman korvausta.

 • Kaikki kunnia näille työn sankareille jotka jaksavat seuroja pyörittää, mutta välillä törmännyt myös sellaisiin tapauksiin jotka haluavatkin pitää kaiken vallan ja vastuun itsellään vaikka halukkaita auttajia olisikin. Nämä sitten aika nopeasti kaikkoavat kun mitään merkittäviä asioita ei tule delegoinnilla itselle.

 • Paljos seurat on nykyisellään laitettu tv maksuja maksamaan?
  Ajatella jos saman summan laittais seuraorganisaation ja juniorivalmennuksen liksoihin, kokouspalkkioihin ym.
  Raha kummasti sitouttaa , suuri työmäärä ei pänni ja ja aikaakin järjestyy ihan eri tavalla kun raha liikkuu.
  Toisinsanoen miksi porukka suostuu tekemään työtä ilmaiseksi?

 • Itse antaisin painoarvoa juuri tuolle amatööri sanalle: seuroja pyörittävät henkilöt ovat lähes aina entisiä pelaajia, joilla ei ole kokemusta tai koulutusta siitä, miten asiat olisi parasta ja tehokkainta hoitaa. Ja kun tietotaito puuttuu, tulee helposti käytettyä omat resurssit seuran kasvun kannalta vähemmän tärkeisiin asioihin, jolloin tulee tunne, että vaikka kuinka paljon paiskii töitä, ei saa mitään merkityksellistä aikaiseksi. Tämän takia keskittäisin liiton resursseja enemmän seurahenkilöiden kouluttamiseen siihen, miten organisaatioita johdetaan, miten toteutaan markkinointia ja viestintää, miten hankitaan uusia yhteistyökumppaneita, miten kehitetään seuran liiketoimintaa ja pidetään toiminta kannattavana, miten koulutetaan ja innostetaan talkoolaisia ja valmentajia jne.

 • hyvä nosto tuo seurahenkilöiden kouluttaminen tai ylipäätään seurojen tukeminen. Onko meidän liitolla mitään konkreettista tähän liittyen tarjolla? Jos on niin hyvin ovat piilottaneet.
  Eikä meillä hirveästi muutenkaan vapaaehtoisia muisteta kiittää. Siis niitä oikeita raatajia jotka pyörittävät seuroja vuodesta toiseen. Sen sijaan liittohallituksen jäsenet ovat kyllä usein huomion ja kiitosten kohteena. Mutta helpoinhan se on itseään kiitellä.

 • Jokaiselta paikkakunnalta löytyy koulutuspalveluita aloittaville yrittäjille ja yrityksille.
  Osittain on ihan ilmaista, osittain ei.
  Sinänsä liiton ei siis tarvitse keksiä mitään uudestaan mutta toki pitäisi lisätä aihepiiri koulutuspuolelle laji ja tuomarikoulutusten rinnalle ja aktiivisesti valvoa että homma tapahtuu.

 • Ette ole tainneet olla mukana seuratoiminnassa kun tietämys mitä järjestetään ja mitä ei on tolla tasolla.

 • tai sitten ollaan ja tiedetään tarkkaan mitä on järjästetty ja mitä ei

 • SAJL:n hallituksesta löytyy vankkaa kokemusta liiga- ja divisioonaseurojen menestyksekkäästä johtamisesta. Sieltä voisi ainakin kaksi konkaria laittaa mentoroimaan ja konsultoimaan seurojen hallintoja kohti aurinkoisempaa tulevaisuutta. Nyt kun SAJL ja koko laji menee kuulemma eteenpäin suurin harppauksin olisi hyvä, että myös seuroille tarjottaisiin mahdollisuus päästä mukaan tuohon kasvuloikkaan.

 • Niin mitä nyt toinen autokauppias ollut mukana kaatamassa seuraa ja yhden kaatanut . En ostaisi edes nissania häneltä.

 • Taisi olla aimo annos sarkasmia tuossa ylemmässä viestissä mukana. Itseäni ihmetyttää miksi seurat valitsevat lajiliiton hallitukseen toistuvasti näitä henkilöitä jotka ovat olleet mukana aktiivisesti näissä sakkauksissa. (Huskies, Indians….). Tai onko niin, että vapaaehtoisia ei vaan löydy muita.

 • ihan täyttä varmuutta ei ole, mutta taitaa tosiaan olla niin että toviin ei ole jouduttu äänestämään uusista hallituslaista kun ei ole ehdokkaita.

 • Mielenkiintoisia kotimaisittain ovat aina nämä nuoret, jotka lähtevät highschool/college joukkueisiin pelaamaan ja tulevat takaisin kotimaisiin sarjoihin. Wolvojen Onni Soininen on merkitty W-rosteriin RB:n paikalle, mutta tuosta nettisivun jutusta ei näy, millä paikalla pelannut collegessa.

  http://helsinkiwolverines.com/wolverines-kasvatti-onni-soininen-maailmalla/

  Miten muilla joukkueilla. Osaisiko joku listata näitä jenkkikokemuksen omaavia liigassa 2019 pelaavia enemmänkin. Tällaisista tarinoista saisi rakennettua sitä positiivista viestiä paikallisiin medioihinkin ja innostaa uusia junnuja mukaan toimintaan. Lisää tällaista eetteriin vähän näkyvämminkin.

 • Erinäisiä artikkeleita Wolvojen uutisen Soinisesta.

  http://vikings.lawrence.edu/sports/fball/2018-19/bios/soininen_onni_i18i

  https://www.sajl.fi/koulutus/opiskelu_ja_pelaaminen_yhdysvall/college-football/?x6591615=7567642

  SAJL linkin takaa avautuu pari muutakin uutista.

  Lawrencen tilastot tosin ovat aika mitään sanomattomia.

 • Soinisen HighSchool tilastot ovat itse asiassa vaikuttavat. Mielenkiintoista että Wolvojen rosterissa kaveri laitettu RB:n paikalle kun joukkueen LB-osasto on se kapoisin tossa rosterissa.

  Onni Soininen’s statistics for 2017 season:

  All Conference – Linebacker
  All State Honorable Mention – Linebacker

  Defense – Tackles
  Solo – 65 Assists – 38 Total Tackles – 103 Tackles for lose – 4 Interceptions – 1

  Suomalaisessa tilastoinnissa Total luku on 84. Jos missä tahansa sarjassa taklaa 84 kertaa ei kyseessä ole ihan tumpula pelaajana. Ihan mielenkiintoinen seurattava kun tulee vielä telkkarista pelit.

 • suoraan sanottuna ymmärrä tätä avautumista Hämeenlinnan autokauppiaaseen liittyen. Seuran alamäki alkoi juurikin siitä, kun ko. herra jättäytyi seurassa pienempään, aiempaan verrattuna olemattomaan rooliin. Eikä uudet toimijat saaneet kuviota pysymään totutussa vauhdissa. Kaikkea tapaukseen sisältyvää en toki tiedä, mutta on mielestäni kohtuutonta, että täällä palstalla pikkusieluiset haaskalinnut kuukausitolkulla henkilöittää Huskiesin tuhon yhden ihmisen varaan. Juuri tästä syystä meillä on niitä loppuunpalaneita seurajohtajia: ne tietää, että toiminta tod. näk. loppuu, jos he itse lopettavat. Ja jos lopettavat, niin joutuvat sitten lukemaan täältä populistien puhetta siitä, miten he tuhosivat seuran.
  Täällä kukkivassa asennekasvustossa on suoranainen ihme, että joku suostuisi suomijefussa seuran puheenjohtajaksi tai liittohallituksen jäseneksi.

 • Ojentakaa mitali hänelle . Perus suomalainen tapa nykypäivänä.

 • …tän keissin käsittely ei kestä hirveesti päivänvaloa joten jatketaan mieluummin hovissa…

 • Tais olla kyseinen autokauppias joka täällä avautui 2017 import vetoisen systeemin olevan hänen ,mielestään paras tapa viedä seuraa eteenpäin pitkässä juoksussa.
  Tuon kommentoinnin jälkeen kuulostaa erikoiselta jos hän lähtee seurasta ensimmäisenä.

 • meni jo, eikö tätä turhaa jauhamista voisi lopettaa ja keskittyä asioihin jotka on olemassa ja tulossa. Ja jos jotain positiivista joku edes yrittäisi joskus jostain kaivaa, hyvin negatiivisävytteinen on tämä palsta…

 • ja meni, mutta legacy jäi. Siihen sävyyn miten Hämeestä huudeltiiin ni on ihan oikein kuittailla viel vuosienkin jälkeen.

 • …malliesimerkki heikosta itsetunnosta. ”Mutta kun ne sanoi silloin kerran jotakn ylpeästi, niin kyllä mä saan vielä vuosienkin päästä niitä tai niiden ex-puheenjohtajaa haukkua.” Mitä sä luulet tuolla voittavasi?

 • Hyvää pohdintaa seurojen kaatumisesta. Ylhäällä kuvattiinkin kuinka hallituksen pitäisi olla erillään ja katsoa seuran kokonaisetua. Realiteetti usein valitettavasti on, että hallituksessa saattaa olla lähinnä pelaajia ja valmentajia. Tällöin saattaa mopo karata käsistä herkemmin. Tietysti myös se, että käytännössä tämän lajin parissa kaikki toimivat vapaaehtoisesti lisää heilahteluita. Tätähän tapahtuu käytännössä kaikissa lajeissa, itse pidin kovasti tästä kirjasta jossa aiheesta paljon puhutaan: https://shop.almatalent.fi/urheiluseurojen-sisapiirissa Toimijoita ei taida olla yhdelläkään seuralla liikaa ja kyllähän se järjellä ajateltuna on usein hullua hommaa hoitaa ilman korvausta hoitaa toisille olosuhteet kuntoon, että pääsevät harrastamaan. Itse nosta hattua kaikille jotka uhraavat omaa vapaa aikaa siihen, että toiset pääsevät lositamaan, oli kyse jefusta tai mistä tahansa toiminnasta.

 • seurojen menestykseen johtavat tekijät? Osattaisiinko niitä listata yhtä kattavasti ja yksityiskohtaisesti kuin romahtamisen syyt? Toivottavasti…

 • Roosters täyttää tänä vuonna 40 ja eiköhän sieltä ilmesty historiikki. Siitä voi lukea menestyksen aakkoset suomijefussa.

 • Olen kyllä oikeasti huolissani Ruotsin jefun tilanteesta. Jo viime kesänä EM-kisoissa kävi ilmi, ettei Ruotsi saa kasaan parasta mahdollista joukkuetta, vaikka kisat olivat naapurimaassa. Lopulta vanhoista tähdistä kasattu kapea ryhmä oli ihan kilpailukykyinen, mutta kaikki ei ollut ok. Nyt Ruotsin sarjaa pelataan neljällä joukkueella, mikä on ruotsalaisista jefuvaikuttajista varmasti painajainen. Eikä siinä kaikki. Jo ennen viidennen joukkueen peräytymistä TV-sopimusta ei oltu tehty syystä tai toisesta. Nyt sarja-avauksen kuvasi SMM itse, eikä sen toteutuksessa ole juurikaan kehumista. Eikä ollut juuri kauheasti kehumista pelinkään tasossa.

  Mikään tässä ei ole pilkkaa, vaan pikemminkin surua naapurimaan alamäestä. Meillä on samat riskit ja taloustilanne saattaa kaivaa maata jalkojemme alta, mutta sellaisen tilanteen tunnustaminen on pelastumisen edellytys. Ehkä Roosters teki tuollaisen analyysiin tästä ajasta ja alkoi vetää sisään rahoituskuvioita. Tällaisessa tilanteessa saattaa hyvin olla aika vetää jarrua vahvistusten hankinnan kanssa.

 • Roostersin menestyksen aakkoset=laita junnut ja penkinlämmittäjät maksamaan seuralle 2 000€ kaudessa–> hommaa rahalla puolet Suomen maajoukkueen pelaajista + pari eurovahvaria ja jenkit –> omaa ylivoimainen rosteri, jolla jopa Q Floyd voittaa mestaruuden

 • Ehkä olisi syytä koko liigan osalta vetää jarrua ja rajata importteja, niin nousuijajoukkueet ei tappaisi itseään parissa vuodessa.
  Tänä päivänä uusilla liigajengeillä tuntuu olevan helvetinmoinen kiire menestyä päivästä yksi lähtien, onkin mielenkiintoista nähdä millä tasolla Wolvot pelaa kolmen vuoden päästä.
  Nopeaa nousua seuraa yleensä nopea pudotus, mallia RR, Huskies, Trojans, 69ers ja orastavat merkit on jo nähtävissä Vaasassa ja Treellä.

 • Voitko Mauri kertoa meille mikä on se hidas nousu jos nopeaa nousua seuraa pudotus.

 • Wolvoilla ei ole tuota ongelmaa. Sinne on kaikki jenkit tullut pelaamaan kavereiden takia, ei rahasta. Joten siellä ei penkinlämmittäjät jää maksumiehiksi, niin kuin Roossa.
  Tai näin siitä suunnasta on aiemmin tänne kommentoitu.

 • Ketkäs siellä Roostersissa luokitellaan penkilämmitäjiksi , viimekesänä taisi olla vesipoikaa myöten kaikki kentällä pelaamassa.Ei siellä kukaan penkkiä lämmittänyt.

 • Kahden tonnin kausimaksusta huutelunkin voisi jo unohtaa. Sekään kun ei pidä paikkaansa

 • 40 vuotta ja 21 mestaruutta + muutama euromestaruus ja viime kaudella Euroopan kolmanneksi rankattu. Kai ne nyt jotain on tehnyt oikein, josta voisi ottaa oppia?

 • “Tyngsta bortfallet: Sebastian Johansson har slutat, Mattias Eriksson spelar i Finland, Markus Persson spelar också i Finland och Christian Forsman har slutat spela. Alla är nyckelspelare och det påverkar.” Tämä saffin sivuilta. Missä suomalaisessa joukkueessa Persson pelaa?

 • Vaasa

 • Lisenssi ja toimintamaksut, niin aika lähelle mennään. Sillä rahalla saa treenata hyvässä seurassa, pelaaminen on sitten ihan toinen juttu.

 • Eihän seura lisenssimaksuja veloita, joten niitä on turha sälyttää seuran maksuihin. Ja toimintamaksu? Mikä Sellainen on?

  Kausimaksu ja jäsenmaksu ei tee 2000€ vaikka miten laskee

 • “40 vuotta ja 21 mestaruutta + muutama euromestaruus ja viime kaudella Euroopan kolmanneksi rankattu. Kai ne nyt jotain on tehnyt oikein, josta voisi ottaa oppia?”

  Joo. Taito vastata “kyllä” puheluihin jossa valmiiksi maajoukkuetason pelurit tiedustelevat mahdollisuutta päästä kuittaamaan puuttuvan kultamitalin.
  Osasivat kaiketi olla velkaantumatta -80 ja -90 luvulla. Sitten alkoikin pyyhkimään erinomaisesti kun viereltä kaatuivat yksi kerrallaan Colts ja Taft joista tuli pelastavaa pelaajaamateriaalia ikäluokan puolesta ja myöhemmin ecg:n kaatuminen lähinnä varmensi muualta stadiin muuttaneiden seuravalintaa.
  Näin ollen propsit menee niille aikalaisille jotka oli roostersin puikoissa silloin kun muut marssivat pankkiin ja sitämyöten tuhosivat seuratoimintansa.
  Myöhemmille vastuunkantajille onkin sitten riittänyt keskivertoisempi osaaminen.

  Jossain vaihtoehtoisessa universumissa olisi kyllä kiva käydä katsomassa miltä jefukartta näyttäisi jos vaikka Colts ei olisi kaatunut…

 • Roosters on vaan istunu perseellään ja kattonu ku muut kaatuu. Joo, näin se on. Vaihtoehtosista universumeista ei ehkä kannata puhua kun itse selvästi elää rinnakkaistodellisuudessa.

  Kattokaa peiliin, jos ei suksi luista.

 • “Voitko Mauri kertoa meille mikä on se hidas nousu jos nopeaa nousua seuraa pudotus”
  Toimintaa ja pelaajarunkoa kehitetään vuosi vuodelta eteenpäin, alunperin liigaan lähdettäessä omataan tarpeeksi omia kasvattateja, eikä lähdetä all in asenteella tuomalla 15 importtia millä tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat.
  Ehkä parhaita esimerkkejä tälläisistä seuroista ovat porvoo ja seinäjoki

 • @köyhille
  Amen

 • Voisitko hiukan vielä täsmentää?
  “tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat.
  Ehkä parhaita esimerkkejä tälläisistä seuroista ovat porvoo ja seinäjoki”

 • Olet Mauri tarinoissasi epäjohdonmukainen. Miten Saints liittyy “nopeaan nousuun”. Sinällään se nousu vaan silleen tupsahtaa syliin kun voittaa Spagun ja sitten onkin rankingissa liigakelpoinen mutta näin käy joka vuosi jokaiselle voittajalle. Mitä Tampere on tehnyt päästäkseen mustalle listallesi. Minun näkökulmasta ei yhtään mitään mihin viittaat.

  Nostit esille myös Vaasan. Royals on viimeisin Spagettimaljan voittaja joka EI käyttänyt nousumahdollisuuttaan 2014 eli EI kiirehtinyt kohti huippua. Miten Vaasa liittyy nopeaan nousuun?

  Nostit esille Seinäjoen joukkueen teemalla “…eikä lähdetä all in asenteella tuomalla 15 importtia millä tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat…” Crocojen talous on pysynyt kuosissa joo, mutta seura on ollut vuosien saatossa suurin importtien maahantuoja Vaahteraliigassa. Eikö tuolla pääse “nopean nousun ” listallesi.

  Liigassa ei kukaan menesty oman kylän pojilla joten lopetetaan toistuva hurskastelu. Kaikki värväävät jenkit joukkueeseen ja kukkarojen mukaan muita vahvistuksia Euroopasta. Hämeenlinna Huskies on omassa kategoriassaan joukkueena. joka yritti ilman mitään organisaation peruskiveä ostaa menenestystä nousukaudellaan. Jos tuota toilailua vertaa kehenkään tai mihinkään muuhun suomi-jefun toimijaan ei vaan ymmärrä asioita.

 • Buchers ja Crocodiles on olleet aika kauan liigassa, en tiedä moiten nopea nousu se on.
  Molemmat menestyneet kohtuu hyvin.

 • Tarkoitus oli mainita porvoo ja seinäjoki ns. Hitaan nousun esimerkeiksi.

 • Huutonaurua Maurille joka mainitsee Crocot malliesimerkkinä “hitaasta noususta” jossa ei haeta menestystä importtien voimalla

 • Croco onkin ollut mitaleilla eli huipulla lähes 20 vuotta pl. 2 viime vuotta. Juniorimäärissä Crocot on Suomen kärkiseura. Olosuhteet on Seinäjoella Suomen huippua, Kuortaneen Yläkoululeirit tukee lajikasvua keskisuomessa. NFL valmentaja yhteistyö on Crocojen luoma hieno projekti. Siinähän niitä huutonaurun aiheita jo tulikin

 • -> @@Mauri. Huutonauru meni Maurille, ei Crocoille mutta voin sitä sinullekin antaa herkkänahkaisuudestasi

 • Lauantaina on odotettavissa teurastus, chicken barbeque. Tukholmalaiset tuhosivat viikonloppuna Ruotsin sarjojen kestomenestyjä Crusadersin ja lauantaina vuorossa Roosters joka lähtee peliin aiempiin vuosiin nähden erittäin heikolla rosterilla.

 • @Barbeque Numeroista huolimatta SMM ei vakuuttanut. Carlstad rähmäsi pallon neljä kertaa ja yhdestä pudotetusta handoffista SMM juoksi maaliin saakka. Carlstadin jenkki-QB oli luokattoman huono onnistuen vain yhdeksässä heitossa ja heittäen kolme interiä, eikä onnistunut edes punteissa. Siihen nähden Roosters teki hyvän valinnan hätäisen jenkkivalinnan sijaan. SMM sai yhden pelin alle Roostersiin nähden, mutta Roosters sai filmimateriaalia.

  Tulee mielenkiintoinen matsi. SMM koostuu Ruotsin parhaimmistosta ja on muutenkin haalinut tasokkaita pelaajia. Roosters taas on rakentamassa uutta pohjaa aivan kuten Carlstad. Valmennuksen osalta Roosters on valovuoden edellä ja siksi uskon vähemmänkin nimekkäällä ryhmällä syntyvän tulosta. Jos katsoo vuosissa taaksepäin, niin monesta tuntemattomattomasta nuoresta on Roostersin valmennuksessa syntynyt jo rookie-kaudella tähti. Eikä kyse ole vain taitovalmennuksesta, vaan pelikirjat on suunniteltu kaluston mukaan. Siksi uskon Mironkin tekevän uransa parhaan kauden ja takana on jo hyviä kausia mm. Porvoossa.

 • “…Valmennuksen osalta Roosters on valovuoden edellä…” Mihinköhän tämäkin perustuu ??

 • Turku Trojans joutuu luopumaan sarjasta pelaajapulan takia. Todella huono juttu, perinteikkään seuran loppu? Pelaajapula taitaa uhata muitakin joukkueita, toivottavasti ei tule enempää sarjasta luopumisia.

 • Onko tästä missään vahvistusta? Sajl:n sivuilta en löytänyt mitään asiasta paitsi että Trojansin matsit oli poistettu kakkosdivisioonan otteluohjelmasta ja sarjataulukosta.

 • Jos Trojans tarina loppuu, on se karmea uutinen suomalaiselle jenkkifutikselle.

 • Trojans luopuu tosiaan 2-divari paikastaan, jatkosta ei vielä tietoa.

 • @@File Ehkä vähän liioittelin puhuessani valovuosissa. Vuosissa mitattuna SMM-stab saattaa olla jopa edellä Roostersia, sillä HC Armstrong valmensi Ruotsissa jo vuonna 1991. Paperilla hänen meriittinsä NFL-apuvalmentajan paikat mukaanlukien ovat vakuuttavia. HC Fredrik Pilbäck on ollut siinä roolissa ainakin 6 vuotta ja on myös MJ:een HC. Ja sitten tietenkin DC Raine Vasanoja. Ei heitä voi väheksyä! Oman arvioni perustan näkemääni peliin ja väläyksiin treenileireiltä. Iso kysymys on, miten tuolla kokemuksella Armstrong ei ole HC ja onko hyvä, että sama HC jatkaa vuodesta toiseen. Vasanoja taas on viimeksi ollut kokonaisvastuussa puolustuksesta yli 10 vuotta sitten Crokoissa. Omasta mielestäni Roostersin kokonaispaketti on vain vahvempi ja se on vain mielipide, joskin perusteltu.

 • @Laji_Niilo kirjoitti: “…Sajl:n sivuilta en löytänyt mitään asiasta paitsi että Trojansin matsit oli poistettu kakkosdivisioonan otteluohjelmasta ja sarjataulukosta…”

  Oikeastaan hyvä tiivistelmä SAJL:n viestinnän nykyisestä luokattomasta tasosta. Ensimmäisenä on tietysti hyvä tunnistaa ja tunnustaa, että jos jostain asiasta haluaa ajankohtaista tietoa, ei sajl.fi ole paikka josta sitä etsiä. Trojansin omat sivut eivät tässä tapauksessa anna myöskään tietoa asiasta. Viimeinen uutinenhan on rohkaiseva Heleniuksen paluu joukkueeseen. Tuntuu sitä, että erityisesti ikävien uutisten kertominen tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia SAJL:lle. Tuo on inhimillistä, mutta ei hyväksyttävää. Jos on tieto että joku luopuu sarjasta tulisi se viipymättä kertoa. Ja seuraavaksi jännätään sitten miten lähelle sarjojen alkua Slater-uutisointi saadaan esille, että saadaa kick start hyvien uutisten kaudelle.

 • …eli siis valovuoden parempi valmennus koska Roosters. Selge…

 • Majander palannut Saintsiin? Saintsin nettisivuilla lukee miesten päävalmentajan yhteystiedoissa Majander. Onko vanha jermu palannut kaikessa hiljaisuudessa ruoriin?

 • Eiköhän näissä tapauksissa yleensä tiedoitus tehdä yhtä aikaa seuran kanssa, oli sitten kyse mistä tahansa lajissa. Ainakaan kirjoitushetkellä ei turkulaisten sivuilta löydy aiheesta.

 • Trojans lopettaa? Mitkä muut tippuu vielä ennen kesää? Kuinka alas täytyy lajin vajota, jotta uudet tuulet pääsevät puhaltamaan?

 • Kyllä sarjalla on yhtäläinen oikeus kertoa sarjan statuksesta kuin sarjasta poistuvalla joukkueella. Saattaa tulla monessa tapauksessa pitkä odotus jos odotetaan vaikeuksissa olevan seuran omaa viestiä. Saattaa olla että sellainen on pahimmissa tapauksissa jäänyt kokonaan tulematta.

 • TAFTin Frenchy päävalmentaja lähti Suomesta pari viikkoa sitten mutta näyttää siltä että TAFT jatkuu D2

 • Kyllä Turku on aina ollut se paikka jossa tiedotus toimii.
  Laadukkaita juttuja ja otteluraportteja on oikein ikävä.

 • Hei

  Koska Kuusansankosken Gowboyt on metsästänyt viimeisen Kouvolan punanahan? Taitaa Inkkarit olla seuraava miesten joukkue, joka heittää pyyhkeen kehään. Tää laji on meganousussa kuten liitosta usein kuulemme

 • Niin se Turku on ollut. Ollut montaa asiaa Suomen jefussa mutta onkohan enää. Turku on Suomen Buffalo Bills (9 hävittyä maljaa), Turku on Vaahteramaljavoittaja yhteensä 15 kertainen mitalisti, Turku on toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti sarjoissa pelannut jefujoukkue, Turku on ollut myös erinomainen viestijä virallisesti (Toivonen) ja epävirallisesti (Ysirivi). Jokin aikaa sitten Turku oli vielä menestyvä juniorikasvattajakin.

  Onko Turku enää muuta kuin naisten joukkue? Ilmeisesti ei lainkaan joukkuetta miesten sarjoissa (pitkä perinne katkeaa). Ei yhtään pelaajaa tänään julkaistussa nuorten maajoukkueessa. Eikä ilmeisesti enää ketää kirjoittamassa että game over.

  Tämä on huono asia Suomen jefulle. Siitä huolimatta SAJL:n olisi jo pitänyt kertoa asia vähintään sarjasta vetäytymisen osalta.

 • “Turku suomen buffalo bills”
  Millä perusteella? Bills hävinnyt 9 bowlia?
  Juntti

 • Et taida olla kovin hyvin sisällä Suomen jefu scenessä tai sitte olet vaan juniori.

 • Ei täällä taida olla kukaan missään scenessä kun saadaan kaikki seurat nurin. Mutta liitto sanoi että ollaan nousussa niin pakko se on uskoa. Onhan siellä hallituksessa seurojen kaatajajia kohta useampi.

 • Taft ei kesää näe. Valmentaja lähti ja kohta kaikki pelaajatkin. On tää Suomi Jefun tila katastrofaalinen…….

 • Siis mikä kevätmasennus pohjoismaalaiseen jenkkifutikseen oikein iski? Syksyllä kaikki näytti hyvältä, paljon uusia joukkueita jne., ja nyt yhtäkkiä alempien divisioonien seuroista Roostersiin ja aina rajan yli Superserieniin tilanne näyttää monilta osin hälyyttävältä. Kaipa tuo radiohiljaisuus on osiltaan ollut merkki siitä, että seurojen toimistoissa on hakattu paniikkinappulaa koko talven. Nyt on sitten ajan loppuessa jouduttu myöntämään, että sori, se oli siinä. Harmillista etenkin niiden pelaajien puolesta, jotka jo hyvissä ajoin sitoutuivat joukkueiden toimintaan ja suunnittelivat kesän sen mukaan.

 • Koska ilmastonmuutos

 • Ei ole tullut takaisin, mutta viime kesäkin näytti kuinka paljon Saintsia kiinnostaa aktiivisuus somessa ja verkkosivuilla kun ei voittoja tipu. Tärkeämpää heille ilmeisesti tutustuttaa Suomeen saapunut QB (ja HC) maan juomiskulttuuriin kuin päivittää tietoja minnekään.

 • @Taft Tällainen mustamaalaaminen on käsittämätöntä. Miksi nakertaa lajia ja sen seuroja kehittämällä huhuja. Päävalmentaja lähti GFL:ään. Jos paikka aukeaa sieltä, niin onhan se aivan eri asia verrattuna Suomen II-divisioonaan. Tuskin kukaan II-divisioonan valmentaja hakee paniikissa korvaavaa paikkaa Euroopan kärkiliigasta… TAFT on tiedottanut asiasta asiallisesti ja uusi päävalmentaja on valittu, sekä vanha tiimi jatkaa. Mitä kummallista tässä on? TAFT on hyvä kasvualusta nuorille pelaajille ja jos hyvin menee, siitä kehittyy ajan kanssa perinteidensä mukainen menestyjä.

 • Eiköhän ranskiksen kanssa ole ollut aina aika sama juttu. Ei juurru mihinkään jos ei ole pakko, ja aina tulee se parempi tarjous.

 • Huhu kertoo että Crocot myyneet 700 kausikorttia

 • huhu kertoo ettei toi 700 riitä. kuulin että lähempänä 1000 myyty.

 • Mitä se sekoilette, Seinäjoella on myyty 1400 kausikorttia! Vihree Iskee!

 • Neljä päivää kauden alkuun ja Roon rosteri näyttää tältä:
  https://www.helsinkiroosters.com/list/joukkue-2019/
  WTF?!

 • Pelaaks Lahti ihan oikeesti?

 • Toi on ihan kelpo rosteri oikeastaan RBtä lukuunottamatta. Jos Vanhoja on oikeasti ainut RB niin sitten tulee ongelmia. Jenkkiä siihen ei voi enää tuoda ellei ole EU passi. Lauantaina mielenkiintoinen kuvio esillä.

 • Ei pelkästään “kelpo ” vaan todella kova nippu taas kasassa!

 • Mielenkiintoista myös nähdä, liittyykö kolmas jenkki tulevien päivien aikana matkaan, vai tuleeko kenties vasta Vaahtiskaudelle. Rosterin kapeus ja RB paikka jännittävät eniten, mutta myös Miron heittotatsi jänskättää. Toivottavasti ainakin NEFL voitetaan, niin ei tarvitse häpeillä, että hävittiin muille Pohjoismaille.

 • Huhu kertoo että iso punainen kone ei halua edes mennä jatkoon, syy rahat loppu. Oli vain pakko osallistua muuten tulisi sakkoa ja muuta kivaa.

 • Pelipaikkakohtainen rosteri, aika ohut rosteri mahdolliseen 16 ottelun rupeamaan.

  DL
  Camile Gruel
  Christer Berg
  Janne Huovinen
  Lasse Kankaanpää
  Lauri Aho
  Edward Vesterinen
  Heikki Lesonen
  Dennis Ilmelä

  LB
  Niko Kuikka
  Taavi Aronpää
  Joonas Raatikainen
  Miikka Lievonen
  Santtu Äyräväinen
  Aleksi Vartiainen

  DB
  Eemeli Tuovinen
  Akseli Olin
  Janne kujansuu
  Jonatan Quaquif
  Vilho Lempinen
  Arttu Pajarinen
  Ville Roitto
  Benjamin Ylipää

  Qb
  Miro Kadmiry
  Henri Väänänen

  RB
  Esa Vanhoja

  Wr
  Nnambi Agude
  Kim Saarijärvi
  August Walhstein
  Ville Karhinen
  Vilho Paavilainen
  Santtu Vehkomäki
  Alexander Wasiljeff
  Niki Liljestrand

  OL
  Matthew Daltrey
  Väinö tyynilä
  Alexandar milanovic
  Jere Lahti
  Tony koskinen
  Olli kantola
  Richard Laine

 • Adam Connette unohtui…

 • Illan kysymys:

  Monessako seurassa pelataan miesten 11 vs 11 jefua kaudella 2019?

 • 19

 • 18 , jos Trojans ei pelaa. Lasken Bullssin 1deksi

 • Lapualla kerrotaan että 1600 kausikorttia matelijat jo myyneet . Vihreä on rahan väri

 • 7 (VL)
  5 (1D)
  11 (2D ilman Turkua)
  -3 kakkosjoukkuetta
  -1 Bulls ei ole seura
  =19

 • Onko jossain kokouksessa tehty linjapäätös siitä, että SAJL:n viestintä ei tuota minkäänlaisia uutisia miesten sarjoista. Alla lista kaikista SAJL:n julkaisemista miesten sarjoja koskevista uutisista vuoden 2019 aikana per 09. huhtikuuta. Esimerkiksi I-divisioonasta ei ole julkaistu yhtään (0) uutista. Mitä tälle lajille on tapahtumassa?

  – Miesten II-divisioonan otteluohjelma on julkaistu (27.2.2019)
  – Vaahteraliiga kierros 14 (10.2.2019)
  – Kaksi brittilaitahyökkääjää palaa Seinäjoelle (29.1.2019)
  – Jyväskylä Jaguars ja Tampere Saints farmisopimuksella kohti Rautamaljaa
  – Vaahteraliigaa ensi kesänä torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin (21.1.2019)

  Yritin löytää näiden julkaistujen uutisten perusteella jonkun punaisen langan siitä, mikä on SAJL:n rooli sarjaviestinnässä mutta ei sitä ole. Kun listaa katsoo niin aukeaa enemmän kysymyksiä kuin on tarjolla vastauksia. Vaikuttaa siltä että kaikki ei ole nyt kohdallaan. Tämän sivuston keskustelussa liikkuu huhuja useammankin sarjan joukkuemuutoksista, jopa dramaattisista, mutta ei sanaakaan missään. Jenkkifutiksen ulkoinen viestintä on romahtanut karmealle tasolle.

 • Olisikohan aika jossain vaiheessa istua porukalla (liitto+seurat) alas ja katsoa missä jefu ihan oikeasti tällä hetkellä menee, mihin ollaan menossa ja miten. Suurin osa seuroista divareissa painii pelaajapulan kanssa, ja joka vuosi jengejä tiputtautuu tai lopettaa. Jos pelaajia ei yksinkertaisesti riitä nykyisille joukkueille, olisi varmaan fiksua tehdä muutoksia.

  Ylempänä Filebacker kuvasi hyvin seurojen pelaajaliikenteen rakennetta, harvalla seuralla on junioritoimintaa mistä ammentaa jatkuvalla syötöllä pelimiehiä edustukseen. Monella paikkakunnalla jefu on sen verran pieni laji että laajan junioritoiminnan pyörittäminen on vähintäänkin haasteellista.

  Jääkiekko on ehkä epäreilu vertauskohde, mutta siellä on sentään historiassa osattu katsoa ja arvioida realistisesti missä mennään ja tehdä muutoksia kurssin korjaamiseksi. Mitä pienempi laji, sen helpompi niitä muutoksia on tehdä. Pelkkä hokeminen että jefu voi paremmin kuin koskaan ei auta, jos samaan aikaan seurat huutavat hoosiannaa pelaajapulassa eikä valoa tunnelin päässä näy.

  Jos joku maksaisi mulle palkkaa toiminnan kehittämisestä, niin ihan ensimmäisenä selvittäisin eri ikäluokkien (ja jossain määrin taitojen mukaan) pelaajamäärät ja vertaisin sitä nykyisten joukkueiden määrään. Jos nykyiset joukkueet vaatisivat vaikka X pelaajaa terveeseen pyörittämiseen, ja tällä hetkellä maassa on pelaajia puolet siitä, pitää hälytyskellojen soida.

  Kehittämisen kohteita tuntuu olevan niin liiton kuin seurojenkin toiminnassa aika paljon. Kenties liiton kannattaisi harkita vaikka avustuksen hakemista kehityspäällikön toimeen. Palkatkaa sinne henkilö joka tekee keskimäärin 40h viikossa duunia toiminnan kehittämiseen liitto- ja seuratasolla.

 • Edellisen kerran tais olla saman tapainen “pelaajapula” miestensarjoissa kun viimeksi u21sarja lopetettiin edellisen kerran. Se onko miesten sarjojen pelaaja pulan syynä u21 sarjan puuttuminen, vai ennakoiko pelaajapula u21 sarjassa tulevaa miestensarjojen pelaajapulaa, onkin sitten hankalampi sanoa. Mutta siirtyminen u19 sarjasta miesten sarjoihin todella iso, ellei pelaaja satu olemaan fyysisesti ja henkisesti selvästi muita ikäluokkansa pelaajia kehittyneempi.

 • Nyt lisää
  -TV näkyvyyttä maksullisille kanaville (kaikki sarja tasot ruutuun)
  -liiton henkilökuntaa
  -KV kisoja
  Näillä saadaan laji nousuun

 • Listasta unohtui:

  1Avoimet maajoukkuetreenit kaikille, jotta pelaajien rahat menevät niihin eikä seuran maksuihin
  2 Liiton ulkomaanreissut junioreille, jotta pelaajille saadaan epätasa-arvoinen fiilis ja tunne, että tämä laji vain varakkaille
  3 Kaikki tapahtumat laivalle, jotta saadaan faneille sekä seuroille lisää maksullisia tapahtumia
  4 Vaahteramalja + muut miesten finaalit vielä Ratinaa suuremmille stadionille jatkossa, jotta kaikille fiilis ettei tämä laji ketään kiinnosta. Naiset voi pelaa jossain ilmaisessa puistossa, jotta saadaan naisille näytettyä kaapin paikka

  Vakavasti puhuen niin tämän kesän jälkeen nähdään vihdoinkin kuinka syvällä tämä laji kyntää ja se tulee olemaan todella ankeaa katsottavaa

 • Aika hävettävän huojuvalla pohjalla meillä on lajimme kulttuuri vielä 40 toimintavuodenkin jälkeen. Todella surullista, että lajiviestinnän taso on pudonnut ja määrä hiipunut merkittävästi. Kulttuurin ohuudesta esimerkkinä vaikkapa niinikään 40 vuotta täyttävä ja 21 kertainen mestarijoukkue Roosters. Roosters voitti kaudella 2018 ylivoimaisen mestaruuden. Joukkueessa pelasi kolme laadukasta kotimaista keskushyökkääjää (Pajarinen, Jussila, Kuronen). Tälle kaudelle yksikään noista ei ole kirjattuna rosteriin. EI ole kuitenkaan mitään tietoa miksi näin. Nyt ei tarvi kenenkään viisastella sitä, että en taida seurata lajia kovinkaan tarkkaan koska kyllä seuraan sillä intensiteetillä millä fani voi, mutta en kuulu mihinkään piiriin tai seuraan eikä minulla ole omaa puheenjohtajaa. Jos jefulla olisi terve lajikulttuuri, kulkisi tieto keskeisten avainpelaajien lopettamispäätöksistä tai edes info siitä, että joku ei ole mukana seuraavalla kaudella sysitä riippumatta.

  Yksin Roostersia ei tarvi nostaa kepin nokkaan tästä, koska sama koskee oikeastaan useimpia seuroja. Nuo ml-keskushyökkääjät nyt vain ovat erinomainen esimerkki vallitsevasta tavasta vaieta asioita kuoliaaksi Ehkä se menee niin että mitä liitto edellä, sitä seurat perässä.

 • Jos kyseisiä pelaajia ei löydy rosterista, tarkoittanee se, että he eivät pelaa tällä kaudella? Tai he eivät pelaa ainakaan ko. seurassa tällä kaudella?
  Seurahan ei voi yksittäisen pelaajan sopimussitoumuksia julkaista omalta puoleltaan (tai
  niitä asioita että sopimusta ei ole) ennenkuin kyseiset pelaajat siitä itse jotain sanovat.
  Mielellään sitä jokainen seura tiedottaisi tulijat ja lähtijät ja ne jotka miettivät kesäkuuhun asti että mitä tekevät.

 • Ei se näin pelkän faninkaan ole vaikea päätellä, mitä Roostersin viime vuoden RB-tähtien kanssa on käynyt. Jussila palasi yliopistouran jälkeen vielä kerran Roostersiin, kuten jossain haastattelussa viime kauden aluksi sanoi. Kuronen taitaa olla jo 29. Molemmilla on hyvä koulutus ja varmasti paloa siviliuralla. Viimeistään tuossa iässä sitä vain yleensä lopetetaan. Pajarinen on urheilujoukoissa ja jonkun junnuista kertovan artikkelin mukaan on siirtymässä jenkkiyliopistoon. Silloin ei luultavast olisi lupaa enää pelata Suomessa.

  Seuroilla ei ole lupaa raportoida pelaajien yksityiselämästä ja harva pelaaja haluaa jakaa sitä fanien kanssa. Faktat voi lukea rosterista ja nekin voivat vielä muuttua.

  Roostersilla tuskin on mikään paniikki RB-osaston kanssa. Rosterissa on nimiä muilla paikoilla, jotka saattavat tulevaisuudessa pelaa pysyvästi RB:nä. U19-MJ:ssa on yksi RB, joka ei ole miesten rosterissa. Eikä ulkomaalainen vahvistus ennen vaahterakautta ole mahdotonta.

  SMM-peli on mielenkiintoinen. Voi hyvin olla, ettei Roosters tavoittelekaan superfinaalia Keski-Euroopan mestarin kanssa, vaan rakentaa tulevaisuutta sekä talouden että pelaajamateriaalin kannalta. Siinä tapauksessa nämä karsintapelit ovat mitä parhaita treenipelejä. On silti turha luulla, että niissä mennään puolivaloilla. Suomi-QB ja yksi RB -kuvio tekee siitä mielenkiintoisen, sillä ilman paineita pelattaessa saattaa tapahtua mitä vain.

 • Lajin tila Suomessa muistuttaa yllättävän paljon 90-luvun alkua. Takana oli lajin nopea kasvu ja -91 kotikisoihin lopetti moni 80-luvun jälkipuoliskon tähti. Talous oli hiipunut jo -89 lähtien ja realisoitui -91 alkaen. Sponssit kaikkosivat, moni seura katosi ja liitto velkautui. Liitto sai osakseen niihin aikoihin aikamoista kuraa ihan turhaan. Laji ei kuitenkaan kuollut. Kun Suomi oli kolme edellistä EM-kisaa jäänyt ennakkosuosikkina ilman kultaa, niin 90-luvulla otettiin neljä peräkkäistä mestaruutta. Syntyi uusien tähtien sukupolvi ja laji Suomessa uudistui, ja kuten aina, sellainen tapahtuu vaikeuksien kautta. Colts katosi kartalta, mutta uusia nousi tilalle ja mestarit vaihtuivat.

  Nyt on takana pitkä nousu ja -18 kotikisat, johon varmaan moni vanha tähti lopetti. Talous niiaa, vaikka kulissit peittävät todellisuuden. Seuroja lopettaa taloudellisten syiden ja pelaajakadon takia, mutta taustalla on sama perusvire kuin maailmassa ylipäänsä. Tämä vain on syklin yksi vaihe. Tässäkin vaiheessa vanhoja kaatuu ja uusia syntyy. Ehkä saadaan uusia mestareitakin. Ehkä Suomi voittaa jälleen Euroopan mestaruuden. Yksi asia pysyy ja se on Roosters, vaikkei ehkä Vaahteraa voittaisikaan.

 • Tasokas valmennus, sijainti ja ehkä vähän Tuurikin ollut vuosien varrella roostersin puolella.
  Treeniolosuhteet sekä ympäristö pitää muidenkin saada kuntoon ja pelaajat sitoutettua joukkueeseen niin homma alkaa toimimaan.
  Kenties ideana olisi myös valmentajien olla sellaisia jotka haluavat päästä “urallaan” eteenpäin eikä vain olla mukana koska ei enää pysty/jaksa pelata

 • Varmasti juuri kuten sanot, mutta että seuran pitäisi myös luoda ison kaupungin vetovoima, työpaikat ja sijaintikin muuttaa helpommaksi kulkea.

 • Täältä saa sen kuvan että on ihan ok että SAJL ei kerro sarjasta vetäytyvistä joukkueista ja seurat eivät viesti uransa lopettaneista. Käsittämätön asenne joka tosin peesaa hyvin koko lajin nykyistä asenneympäristöä. Uskomatonta tuubaa jaksetaan kuitenkin työntää tänne selitellen sitä, että SAJL:n lanseeraama 0-tiedotuslinja on tämän päivän normaali.

  Mutta hienoa, mennään näin ja jos kauden avauspeliin joku joukkue ei ilmesty pelaamaan, niin tällaisen faninkin on helppo vetää se johtopäätös että se joukkue ei ole sarjassa mukana. Kiitos ja valot pois päältä….

 • Ja viimeinen sammuttaa valot…

 • Wolvojen viimekauden RB Kam Harris signannut UNC:n kanssa. Ei huano.

 • Ihan hyvä signaus! UNC jatkaa hyvällä running backillä. Viime vuonna Hawajin mies ja nyt Harris. Roostersina oisin ottanut mielummin esim. tähän Harrisin kun tuonut toisen wr pelaajan. siis jos mietitään roostersin nykyistä rb osastoa ja sen ohuutta.

 • Mikäs on UNC kuuppa sitten, jos rb osastolla jenkki?

 • Lehtonen, Lehtonen, Jaakonsaari. Siinä muuten kova bäkki-osasto josta Roosterskin voi unelmoida.
  https://tamperesaints.fi/joukkueeseen-pitkanlinjan-kokemusta-seka-uutta-verta/

  Lisäksi potkaisijan lisäys kehitystä edelliseen kauteen, potkut olivat hirveitä katsottavia. Riittääkö ratinaan (ratinalle?) mutta pleijareihin ehkä?

 • https://tamperesaints.fi/miehet/
  Ei vaikuta kovin tasapainoiselta.

 • Onko tuosta roostersin livestreamista mitään virallista tietoa mitkä on tuotantoarvot?
  Tai referenssejä? Mobiililla en ainakaan löytänyt tuolta mitään esimerkkejä.
  Eli onko yksi kamera/monikamera/hidastus/selostus?
  Jos on asiallinen ammattisetti niin ton vitosen maksan millon vaan.

 • QB Berndtsson tietysti. taitaa mj rinkiin kuulua vieläkin.

 • Eiköhän Saintsiin tule vielä muutama pelaaja. Kevättä on jäljellä, ei kannata vielä hötkyillä.

  Ainakin viestit Tampereen suunnalta kertovat hyvästä hengestä ja meiningistä….

 • Ne viestit, jotka ovat yleisesti suomalaisen jenkkifutiksen sisäpiirin tiedossa ovat, että Saints ja Royals ovat kusessa. Jompikumpi mahdollisesti molemmat päätyvät divariin, ehkä jopa kakkosdivariin. Rahat loppu, motivaatio loppu ja toivo mennyt. Tack och adjö!

 • P@ska puhetta. Odotellaan ihan rauhassa vain, eiköhän Vaasasta kuulu.

 • Niin no, yleisesti sitä ja yleisesti tätä. Rahaa seuralla on ja helvetin hyvä porukka.

  Turhia paskanjauhajia ei enää ole, ne livisti muualle.

  Tuntuu olevan kova pala, kun Saints ei kaatunutkaan viime syksynä vaikka moni sitä taisi toivoa.

  Muistakaa että asiat hoidetaan kentällä ja Vaahteraliiga alkaa toukokuun lopulla.

  Jos ihme tapahtuu, niin SAJL voi julkaista jopa pikku uutisen liigan alkamisesta…

 • Roni Salonen draftattiin Calgaryyn.

 • Toi on niin hieno uutinen että edes SAJL ei voi epäonnistua sen saamisessa ulos isoissa medioissa.

 • Loistava homma! Salonen on ollut GFL:n parhaita tukimiehiä jo useamman kauden – toivottavasti tästä aukeaa uusia mahdollisuuksia!

 • No joo…on täysi yllätys mitä SAJL uutisoi ja minkä kanavan kautta. Juuri nyt etusivun uutisessa kerrotaan että lauantaina: “Grillissä lämpenee Kivikylän makkarat tuttuun tapaan…”

  Ns. tiedon hierarkia on täydellisesti kateissa

 • Jos sulla ei ole mitään parempaa sanottavaa, niin säästä näppistäsi. Mieluummin sitä lukisi tällä hetkellä positiivisia asioita.

 • Se vetelee nyt Wasan taru viimeisiään. Kaupunki ei maksa, ja yleisö ei tule entiseen malliin. Kasassa nippu kolmosdivarimiehiä. Vaan Seppo laitta itte haarniska päälle ja käy viimeinen taisto. Sen jälkeen kuningaskuntasta on jäljellä vain rippeet. Ei kuule nykymenolla ole suunta kun divarin ottaan sielläkin kuonoon.

 • “Mieluummin sitä lukisi tällä hetkellä positiivisia asioita.”

  jos ei kelpaa niin ALT + F4 on siihen ihan toimiva ratkaisu. Älä turhaan kiduta täällä itseäsi lukemalla näitä vääriä mielipiteitä tai kirjoituksia vaan rakenna mielummin itse joku alusta missä pääset moderoimaan väärät mielipiteet tehokkaasti pois.

 • Tajuatko, että keskittymällä kritisoimaan liiton viestintää hetkellä, jolloin tämän palstan kuumimman uutisen ja keskusteluaiheen pitäisi olla Salosen CFL-varaus, onnistut luomaan sellaisen metatason luupin ja kognitiivisen dissonanssin, että ainoastaan pääsi läpitunkematon luutuneisuus estää sitä räjähtämästä?

  Sanotaan vielä helpommin: hyvin perustelluille ja rakentaville mielipiteille on aina tilaa. Typerää jankutusta voit jatkaa muiden kaltaistesi kanssa siihen paremmin sopivilla foorumeilla, esimerkiksi Esson baarissa.

  Saloselle onnea!

 • “Toi on niin hieno uutinen että edes SAJL ei voi epäonnistua sen saamisessa ulos isoissa medioissa.”

  Todella hieno uutinen suomalaiselle jefulle, mutta karu tosiasia taitaa olla ettei kiinnosta kovin paljoa isojen medioiden urheilutoimituksia, vaikka SAJL kuinka asiasta tiedottaisi ja soittelisi perään. Toivottavasti olen väärässä.

  Roni Saloselle kuitenkin paljon onnea yhden rajapyykin rikkomisesta.

 • Aika monella seuralla potkupeli on laiminlyöty tai ne ovat toissijaisella huomiolla. Tarkoitan nimenomaan potkaisemista, en spessuja yleisesti. Kuinka monella joukkueella on potkaisijan rooliin erikoistunut pelaaja rosterissaan. Itse uskon, että suomalaisen pelaajan ensimmäinen läpilyönti NFL:ssa tulee tapahtumaan kikkerin paikalla.

  Wolvojen rosterissa on näköjään peräti kolme yksinomaan K-statukselle olevaa pelaajaa: Tomi Jokinen, Aleksi Pulkkinen ja Markus Naamanka. Miten muilla?

  ps. Kiitos Wolvoille tiiviistä jutuista kv-kentille suunnanneista junioreistaan. Maailmassa jossa suomalaisten jefu-uutisten osalta vallitsee lähes tyhjiö, nämä pienetkin palaset piristävät.

 • Jani Heikkinen ylsi Georgiassa painonnoston EM-kisoissa B-ryhmän 11. sijalle ennätystuloksellaan…

  Tuollainen uutinen ylittänyt teksti-tv:n uutiskynnyksen… Eipä muuta…

 • @potkupelit
  Suomijefun paras potkaisija Joni-Petteri Malka siirtyi Butcherssista Trojanssiin, mutta mikä sitten on Trojanssin tuleva kohtalo ja Malkan mahdollinen osoite.
  Itse olen kanssa miettinyt et miksi Suomessa ei tuohon rooliin löydy pelaajia millään joka pistää palloa haarukkaan pidemmältäkin vaan pelataan 4. yritys tai penaltilla taaksepäin puntataan.

 • Onx tää joku vitsi?

 • Mikä tilanne? Mille peli näyttää?

 • 7-7

 • Kuka Roolla potkii puntit ja aloituspotkut. Onhan huonoja vetoja. Noilla annetaan aivan liian hyvät kenttäasetelmat vastustajalle.

 • Vissiin kuitenkin Euroopan paras silläkin pelipaikalla.

 • No ei Euroopassa sitten hyvin mene

 • :D :D :D Euroopan paras vitsi!!!

 • Vissiin Roo:lla RB:t vähissä kun Connette pelaa RB:nä ja Roitto fularina?!?

 • Mitä se oli kana barbequesta mitä täällä huudeltiin?

 • Onnittelut vaahteramaljan 2019 voitosta jo etukäteen Roosters! Crocot kaatuu yli kolmen maalin turvin

 • Melko yksiulotteinen tuo kananpoikien hyökkäys tällä hetkellä. Ainakin tilastojen valossa. Toivottavasti A. Connette pysyy kunnossa koko kauden, muuten on Roosters hieman pulassa. Onnittelut svedujen voitosta!

 • Ei kovin lupaavalta näyttänyt, mutta eka peli on aina eka peli. Towers valitettavasti tuskin kaatuu, mutta jääpähän enemmän aikaa valmistautua tulevaan liigakauteen. Tämän päivän perusteella neljäs sija voisi olla ihan todennäköinen, jos saavat vielä heittopuolustuksen kuntoon.

 • Ruotsinmestarin voittaminen on kyllä aika keskinkertanen suoritus. Ei sillä Suomessa pärjää.

 • Roo ei voita mitään tällä kaudella. Kaikki on lähteneet.

  Ensimmäinen peli, kansainvälinen. No ei hurrit mitään osaa, keskinkertainen suoritus. Ei pärjää Suomessa.

  Olen oikeasti huolissani kaikkien muiden joukkueiden suoritustasosta jos Roo vie taas kerran mestaruuden.

 • Hienoa Roosters, näytettiin Ruotsalaisille. Tähän aikaan vuodesta pelin taso ei huikaise. Ja en ole nähnyt tän päivän peliä. Mutta jostain on lähdettävä ja Roosters on edelleen kohtuullisessa kunnossa, vaikkakin rosteri on aika ohut joillakin pelipaikoilla. Jotta tietäis joukkueista jotain, pitäis käydä niiden treeneissä, sieltä löytyy totuus, ei P….kaa puhumalla täälä.

 • Väärin voitettu. Piti olla vain yksi bäkki. Toi on huijausta. Ajatelkaa, jos jollekin tulee pipi. Mitä sitten tehdään? Valmentajatkin on varmaan hakemassa uutta paikkaa Ruotsista, kun romahdus ilmiselvästi uhkaa.

 • Roostersilla on edelleenkin kova nippu, mutta en usko et Mirolla mennään päätyyn asti.
  R.n kauden vedenjakaja on varmasti se hetki kun italian kausi loppuu, Duckseilla löytyy tuplapassi rb ja se mahdollistaisi myös kuupan tuomisen saapasmaasta, samasta joukkueesta löytyy myös aika uskottava valmentajakaksikko

 • Royalsin artikkeli ulkomaalaispelaajistaan on jälleen mielenkiintoinen. https://royals.fi/preseason-alkaa/

  Vahvistukset luetellaan, ja kerrotaan nipun olevan kasassa yhtä jenkkivahvistusta lukuunottamatta. Jälleen kerran listalta puuttuvat jo aikaisemmin Europlayersissa julkaistut ranskalaisvahvistukset. Heitä ei myöskään ole seuran “ajantasaisessa” rosterissa. Onko nyt Vaasan tilanne se, että rahat ovat loppu, ja kyseiset herrat eivät ole tulossa maahan? Royals on menneinä vuosina pyrkinyt asialliseen tiedotukseen, mutta nyt on heräämässä epäilys, että tälläkin palstalla viljellyt jutut seuran ongelmista eivät ole aivan tuulesta temmattuja.

 • @Royalsin tilanne Please, miksi täytyy aina vääntää negatiivista juttua kaikesta? Royalsilla on 8 vahvistusta, joista kolme jenkkiä ja jenkkivalmentaja. Eiköhän siinä ole rahareikää ihan tarpeeksi? Jutusta käy myös avoimesti ilmi, että ovat sukupolvenvaihdoksen keskellä. Ranskalaiset eivät kai sitten ole tulossa. Mitä sitten? Syitä voi olla monia, mutta rahojen loppuminen on turha päätelmä. Kaikilla on varmaan taloudellisesti tiukempaa, kuin viime vuosina ja päätös voi olla taloudellinen. Voi olla, että vaativat liikaa, menivät parempien tulojen perässä muualle tai jotain muuta tapahtui. Tuskin Royals tähtää tällä kaudella mestariksi, eikä putoamisesta ole huolta. Onkin järkevintä alkaa luoda uutta pohjaa, juttua lainaten, 2013 II-divisioonasta alkaneen nousun jälkeen. Täällä pitäisi nostaa lakkia sille, että toimivat viisaammin kuin täällä paljon parjattu Huskies.

 • veri ei vapise!

 • Jos ranskalaiset eivät ole tulossa, niin miksi siitä, ja syistä ei avoimesti tiedoteta? Ei tarvitsisi täällä huudella. Rahojen vähyys on mitä todennäköisimmin syy asiaan. Nuo unkarilaiset sun muut Vaasan rahtaavat turistit todennäköisesti pelaavat leipäpalkalla. Ranskalaiset olisivat ihan varmasti halunneet rahaa.

 • Voitko kertoa vähän päivitystä Royalsin tilanteesta? Saadaan homma selväksi. Kiitos!

 • Oletko lukutaidoton tai muuten kognitiivisesti rajoittunut? Justhan Royals kertoi kattavasti missä mennään.

 • Istuin lauantaina Crocojen HC:n lähettyvillä ja pääsin kuuntelemaan mitä mieltä hän oli. Haukkui Roostersin aivan paskaksi ja naureskeli saamattomuudelle. Taitaa olla kova jengi tulossa lakeuksille tänä vuonna.

 • Taitaa olla monta kovaa jengiä tulossa useammastakin kylästä ensi kesänä. Roostersilla tekee tiukkaa päästä mitalipeĺinelikkoon mukaan

 • Eli avaisitko mitä mainittiin kyseisistä ranskalaisista pelaajista? Eivätkö saavu, ja jos eivät niin miksi?

 • Ratinalla kohtaa Crocot & Wolvot

 • Ratinassa

 • Jos ranskalaiset eivät tule Vaasaan niin mitä sitten ? Mitä te täällä sitä hilloatte ? Soita Sepolle ja kysy siltä. Keskittykää itse treenaamisen ettei joku ulkomaanelävä vie pelipaikkaanne tai naista (jos teillä edes sellainen on). Tuliko cutti Kouvolasta kun on niin katkeraa tilitystä ? Tanan TÖRPÖT !

 • Teilläpäin on ehkä totuttu kumartamaan kuninkaalle, ja tyytymään siihen, että jotain odottamatonta tapahtuu, eikä sitä tarvitse selittää. Jos ranskikset eivät tosiaan ole tulossa, on kyseessä todella iso menetys joukkueelle, ja taustalla varmasti syitä, jotka eivät kestä päivänvaloa. Sorry, mutta tuollaiset mitä sitten vaikka eivät tulisi -tyyliset vastaukset eivät kelpaa; ainoastaan tieto siitä, että ovatko tulossa, ja jos eivät, niin miksi eivät . Hyvin hoidettu seura, jossa on edes jonkinlainen järkevä tiedotusfunktio toimisi näin. Ongelmia on toki aikaisemminkin yritetty lakaista maton alle, ja tuleepa mieleen Huskiesin tiedottaminen juuri ennen joukkueen tippumista liigasta.

 • Eiköhän tuo inttäminen ranskalaisista olisi viisasta jo lopettaa. Sellainen ei edusta normaalia käytöstä, eikä ketään kiinnosta koko juttu. Eikä inttäjääkään kiinnosta itse ranskalaiset, vaan toivoo pelkästään pahaa Vaasalle. Nyt Sepon pitäisi tulla vaatimuksesta tänne raportoimaan asiasta, kun joku tuntematon sitä vaatii. No ei varmasti tule varsinkaan enää. Jos olisi alunperin asiallisesti ja aidoin perustein kysytty, olisi ehkä tullutkin. Tämä kuulostaa ihan samalta kuin päivien laskeminen liiton tiedottamisessa. Alkaa muistuttaa jo häiriköintiä ja todellakin häiritsee palstan lukijoita. Kuten JAMI sanoi, soita Sepolle.

 • Filebacker kun sinulla on niin korkea käsitys siitä millaista keskustelua tällä foorumilla saa käydä, millaisia mielipiteitä esittää tai millaisia kysymyksiä kysyä, niin voisitko julkaista omat kymmenen käskyä, foorumin pelisäännöt tai Gridironin foorumin netiketin niin tavallinenkin rahvas osaa sitten käydä keskustelua oikein. Kiitos.

 • Eli, jos joku (tässä tapauksessa Royals) ei ole ilmoittanut tai julkistanut (näin ymmärsin), että X pelaaja tulee joukkueeseen, niin jonkun mielestä pitäisi kuitenkin ilmoittaa, että X ei tule joukkueeseen? Hassua?

 • 1. Käyttäydy asiallisesti
  2. Jos saat moitteita käytöksestäsi, ota siitä opiksesi
  3. Yritä välillä sanoa jotain positiivista vastustajistasikin
  4. Ajattele lajin parasta
  5. Yritä kirjoittaa jotain hyödyllistä tai viihdyttävää
  6. Unohda oikeassa olemisen tärkeys
  7. Älä kadehdi tai väheksy muiden menestystä
  8. Arvosta vapaaehtoisten työtä
  9. Älä syytä ketään ilman vedenpitäviä todisteita ja jätä se silloinkin viranomaisten hoidettavaksi.
  10. Tunne empatiaa kaikkia kohtaan, sillä se on parasta lääkettä omalle mielenterveydellesi.
  11. Tämä on urheilua, eikä lopulta niin tärkeää.

 • Totahan ei voi ns. faneilta odottaa, muuten menis tylsäksi, mutta jos lajin parissa toimivat pitäis tota ohjenuoranaan kaikessa toiminnassaan, niin aika hyvin menis hommat eteenpäin ja suuremmalla osalla olis entistä mukavampaa.

 • @File, loistavat säännöt! Varsinkin 10 ja 11, noilla pärjää pitkälle.

 • Kiitos File että taas pönkäisit tunkiota. Tulikin mieleen, että miten SAJL:n viestintä jakselee. Ei ole tullut uutisia sarjoista ulos naismuistiin.

 • Ei saa painostaa, lepoa ennen kauden alkua, sitten rävähtää sellaista materiaalia ettette edes osaa unelmoida!

 • Kyllä on Roostersia lyöty tällä palstalla joka suunnalta vastapalloon. He eivät ole menettäneet malttiaan, vaan näyttäneet hyviä otteita kentällä. Täällä on esitetty ihan asiallisesti kysymys, että mihin Vaasan ranskalaiset ovat kadonneet vahvistuksista. Vaasassa on tästä kysymyksestä alkanut kamala itku, ja tätä kysymystä ei saisi esittää. Ihan vinkkinä sinne suuntaan, että tällä palstalla saa esittää kysymyksiä, ja niihin voi vastata myös asiallisesti ilman neitimäistä itkua, tai vaatimusta että tätä ei saa kysyä.

 • Lyhyt avautuminen tähän väliin. Vaikka se on kiellettyä enkä tosiaan ole empaattisin vaihtoehto Euraasian mannerlaatalla.

  Voisiko sen lokakuun rosterin julkaisemisen lopettaa ja käyttää sekin energia vaikka punttisalilla. Ne kun ei pidä paikkaansa toisilla joukkueilla. Hassusti kesken talven kyseiset rosterit häviää nettisivuilta ja sitten keväällä tulee uusi, josta puuttuu paljon nimiä, joiden kanssa piti olla “soppari” seuraavasta kaudesta. Jokainen varmasti tietää nämä joukkueet, niin ei tarvitse laittaa tähän niitä.

  Ja ihme itkemistä siitä, että joku itkee. Jos ihminen kokee vääryyttä tai pahaa mieltä jostakin, niin miksei sitä saisi sanoa ääneen vaikka anonyymisti? Sitten joku toinen tulee anonyymisti huutamaan, että ei saa huutaa anonyymisti. Ei jokainen sekunti elämästä voi olla hattaran syöntiä toffeekylvyssä.

  Olen jo monta vuotta ihmetellyt tätä “Laji on mennyt eteenpäin.” -jargonia liiton suunnalta. Laji meni valtavasti eteenpäin viime vuosina vain yhdessä asiassa. Se oli tiedottaminen. Se tapahtui, koska sitä teki rautainen ammattilainen Porvoosta. Se halu tehdä hommansa täysillä ja into lajia kohtaan kuului ja näkyi miehestä. Kiitos Sulle Mika. Nyt hän lähti muihin hommiin ja palattiin takas kivikaudelle. Ollaan tosiaan menty eteenpäin. Otettiin vaan täyskäännös vasempaan sitä ennen…

  Olen ollut Suomen jefuskenessä mukana vajaa 20 vuotta ja samanlaista arpomista se on aina ollut. Seuroja perustetaan siellä ja täällä ja sitten niitä putoaa kartalta sieltä ja täältä. Aina nousee joku uusi “kuningas” jossain, joka tekee kaiken muka paremmin mitä muut. Menee muutama vuosi ja virta ja/tai kyvyt loppuvat ja sitten vähin äänin haudataan joukkue. Näin on käyny viime aikoina vanhoillekin joukkueille. Vain yksi asia on varma. Etelä-Pohjanmaan sisäosissa on aina ollut rahaa ja kova halu näyttää muille. Kerran se on tuottanut hedelmää. Kenties lähitulevaisuudessa uudestaan?

  Toinen yksi asia mikä on varma. Pelit voidaan hävitä talvella. Roosters on treenannut aidosti kovaa ja oikein läpi talven jo monta vuotta. Näin se ei ole joka paikassa. Vähän säälittää (empatiaa) katsoa poikia kentällä, jotka eivät ole tehneet off seasonilla mitään. Joillekin pelaajille jefupelaajan status baarissa on tärkeintä. Ei panostus harjoitteluun. Tämä talvitreenaaminen ja Kalle Karppisen tietämys lajista ovat asiat, joka on tiivistynyt Roostersin ylivoimana viime vuosina.

  Jefu on marginaalilaji, joka maksaa tuhottoman paljon näkyvyydestä Ruudussa. Ihan liian paljon. Seurat maksavat siitä, että katsojat jäävät kotiin katsomaan pelejä. Eli lyhyesti sanottuna seurat maksavat siitä, että eivät saa pääsylipputuloja. No toivottavasti Icelandairilla naisten maajoukkue pääsi halvemmalla Kanadaan MM-kisoihin. Kiitos mainoksen. Tämä oli pelkkä olettamus eikä fakta.

  Eipä tällä kertaa muuta. Odottelen tiimalasin kääntöä ja aistin ympäriltäni asioita jefupiireistä ja tulen taas sitten aikanaan kirjoittamaan tänne valituksia, koska kehua en osaa ja tietysti anonyymisti.

  Anonyymi

 • Ihan oikeesti perkele. Eikö kukaan tai mikään taho kerro mitä Trojansille on tapahtunut. Pitääkö vaan vetää omia johtopäätöksiä kun yksi perinteinen joukkue katoaa sarjaohjelmasta. Mikä helevetti tätä lajia vaivaa.

 • Trojans tiputtautui 3.divariin

 • sama ongelma kuin Huskeilla oli, samat pelaajat jättivät pelaamatta ja homma kaatui muutaman pelaajan takia.

 • Ei näy Trojansin nimeä III-divarin ohjelmassa

 • Mikä v*ttu teitä turkulaisia oikein vaivaa.

 • Trojans on hakenut 3 divaripaikkaa, liiton tiedottamisnopeus huomioiden ei ihme jos ei näy missään.

 • En tiedä oliko Turun tapauksessa kyseessä niinkään siitäkään, että pelaajat jättivät pelaamatta.

  Itse näen tilanteen siten, että kunnon panostus jo edellisellä kaudella olisi auttanut tuomaan pelaajia runsain mitoin. Toki vaikea tilanne, missä vaahterasta pitäisi pudottautua divariin ja pelata tosissaan on vaikea. Tuolloin menivät valmennuksellisesti niin vähällä kuin pystyivät, ei tilanne korjaannu yhtäkkiä seuraavalle kaudelle kun pitäisi voittaa myös pelaajien luottamus takaisin.

  Se, että Turku menee 3-divariin (sarjataso säilyy) on täysi fakta. Se, että liitto ei saa puserrettua tietoa siitä ulos, ei ole muiden kuin liiton vika.

  Sekin, että liitto ei saa yhtään omaa uutista aikaan niin vaahterasta kuin divareistakaan ei auta yhtään ketään. Taas oma mielipiteeni, että tiedottaja on epäonnistunut pahasti ja koeaikapurun optio on enemmän kuin aiheellinen!

 • Uuden tiedottajan työnkuva ei ole auennut ainakaan lajikentälle missään vaiheessa, mitenkään. Ehkä sitä ei ole..

  Ratsastajainliitossa jopa toimari lähti suoraselkäisesti ja yhteisymmärryksessä menemään kun oli meno hieman kivikkoista. Nostan hattua. Ja siitä tietysti että ko. liitto asian myös toi julki
  https://www.ratsastus.fi/uutiset/suomen-ratsastajainliiton-toimitusjohtaja-pekka-tormala-jattaa-tehtavansa/

 • Turku pelaa 2 divarissa =) siksi se ei löydy 3 divarista…

 • Onkohan Turun 2 div. Paikkaa tarjottu muille joukkueille?

 • Olen ihmetellyt kovasti ettei kukaan ole tälläista vielä pohtinut, mutta eikö tuolla Turussa ole peräti KOLME joukkuetta korkeakoulujefusarjassa mukana?!? Ei nyt helkutti sentään luulis olevan ihan mahdotonta, että niistä ja Turun kokoisesta kaupungista saatais yhtä joukkuetta 2 divariin… Eikä sekään kai ihan mahdotonta olis ollut, että kerrankin se joukkue olisi koottu ilman niitä vanhoja pelaajia ja lähdetty ns puhtaalta pöydältä.

 • Voisiko joku valaista, että missä vaiheessa Royalsilla on ollut ranskalaisia pelaajia alkavan kauden rosterissa? Kaksi oli viime kaudella, tälle alkavalle kaudelle ei ole missään näkynyt yhtään.

 • Viime syksystä asti ja esim. europlayersissä näyttäisi edelleen näkyvän: https://www.europlayers.com/SigningList.aspx?CountryId=72&PageId=3

 • Sehän vain tarkoittaa sitä, että kyseiset pelaajat luulevat tehneensä sopimuksen Royalsin kanssa. Jos näin ei tosiasiassa ole, se tuskin lisää kv. pelaajien kunnioitusta Vaahteraliigaa kohtaan. Mutta tästä asiasta ei saa keskustella, vaan pitää olla hys hys. Tietenkin, jos herrat ovat Vaasaan tulossa, voi Royals viheltää tämän keskustelun poikki, ja pahoitella huonoa tiedotustaan ulkomaalaisvahvistuksista.

 • Ovat saapuneet Vaasaan eli se spekulaatioista.

 • Jos on totta seuran tiedottajan sietänee hieman skarpata.

 • on vahvistettu tai mitenkään infottu Harrisin UNC signauksesta?

 • Jos ovat saapuneet, hyvä.
  Seuraavaksi voidaankin aloittaa avautuminen importtien määrästä…

 • En tiedä mistä itse etsit uutisia joukkueista, mutta itse katsoisin ihan ekana joukkueen nettisivut ja kas, siellähän se uutinen on ollut vajaan viikon.

  https://www.unc.fi/

 • täytyy myöntää että etsin vain sosiaalisesta mediasta, harvoin eksyy enää varsinaisille nettisivuille kun kaiken pitäisi olla kyllä jaettu someenkin… Unc tosin todella huonolla mallilla some. Kiitos tiedosta!

 • Yleensä virallisempi tieto löytyy seuran nettisivuilta, toki olishan se kiva näkyä kaikessa mahdollisessa mediassa. Nykyään vaan noita medioita piissaa, joten ihan jokaiseen on vaikea tehdä jutut ilman ammattilaista.

 • Kiitos. Mutta ilmeisesti mitä täältä luin, niin Royalsin ranskalaiset ovat saapuneet maahan ja ovat kokoonpanossa?

 • Koskas tulee seuraava ranking kun nyt tiedetään jo suurin osa joukkueiden pelaajista?

 • Lieköhän Butchersilla ja Royalsilla vieläkään tiedossa, ketkä heidän kolmannet jenkit on. Noh, ihan oma vika että jättävät viime tinkaan, saavat ö-luokan pelaajia ylikalliiseen hintaan. Roostersin aiemmasta tiedotteesta pystyi rivien välistä lukemaan, että he eivät edes aio etsiä korvaavaa pelaajaa Slaterille, ehkä toivoen, josko Slaterin pelikielto purettaisiin ja mies pääsisi takaisin kentälle?

 • Royalsin kolmas on tiedossa, julkaistaan lähipäivinä.

 • Näinhän se olikin, kiitos muistutuksesta. Tiedä vaikka se olisi Jacquise Lockett.

 • Lockett se ei ole mutta kovaa tääkin jätkä tulee.

 • Mutta ei ole RB? Vaan on LB?

 • näitä ihan.vitun.kovia.jätkiä.paperilla on historiassa suomen jefuskenessä ollut jo vuoskymmeniä. sitten sieltä koneesta astelee ulos joku videoiden ulkopuolella 20 kiloa turvonnut ja pöhöttynyt kundi joka ampaisee suoraan lähimpään baariin.

 • julkaisee draftin jälkeen.. Moisen huhun kuullut..

 • Seuraava uutinen mitä Porvoon suunnalta tulee niin on vetäytyminen Vaahteraliigasta ja pelaavat 2 divaria tämän kauden. Siinä nyt vaan on tämän lajin nykyinen taso

 • Porvoo taistelee mitaleista siinä kun muutkin!

 • Näköjään Veikka Lehtonen menossa Örebroon pelaamaan.

 • Tampereelle brittiläinen pääsiäisyllätys – kolme pelaajaa saarivaltiosta Saintsiin:
  https://tamperesaints.fi/paasiaisen-satoa-brittikolmikko-takakentalle/

 • No ei mene Jefulla enää hyvin turuus… Surullisen säälittävää

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *