Liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä

jefumaster 17.3.2019 20:31 91 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Vaahteraliigan avausotteluun on tätä kirjoitettaessa 67 päivää. Maaliskuun suurin pelinrakentajia koskeva uutinen on toistaiseksi se, että mestarijoukkue Roostersin hyökkäyksen pelinjohtajaa ei ole vielä nimetty.

Pelinrakentajan positiota pidetään jenkkifutiksessa joukkueen tärkeimpänä. Onnistunut QB-valinta saattaa siivittää minkä tahansa joukkueen itseään suurempaan lentoon ja toisaalta virhevalinnalla saattaa olla dramaattinen vaikutus kokonaisuuteen. Sanotaan, että joukkueen menestyspotentiaali on ennustettavissa pelinrakentajia vertaamalla. Ohessa liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä. Järjestys perustuu liigan joukkuekohtaiseen rankingiin, ei pelinrakentajien paremmuusjärjestykseen. Jokaisella Gridironin lukijalla on mahdollisuus järjestää QB:t vapaavalintaiseen listaan oman mielipiteensä mukaan omilla kommenteillaan.

1. No Name, Helsinki Roosters

Syntymävuosi  –
Pituus
Paino
Joukkue viime kaudella
Pelivuosia Suomessa
Backup Henri Väänänen

Roosters on saavuttanut ennätykselliset 7 perättäistä liigamestaruutta mm. onnistuneiden pelinrakentajavalintojensa tuloksena. Robert Johnson, Sean Shelton, Micah Brown ja Brandon Connette ovat kaikki oman aikakautensa All-Stars-pelaajia, joiden jatkumoksi Roosters värväsi tulevalle kaudella Euroopan kärkikastin Garrett Safronin Vienna Vikingseista. Tammikuun lopulla Safron kuitenkin ilmoitti purkavansa sopimuksen ja tuosta lähtien Roosters on etsinyt tasokasta korvaajaa rosteriinsa. Roosters on päivittänyt nettisivuiltaan löytyvää rosteriaan varsin verkkaiseen tahtiin ja toistaiseksi pelinrakentaja statuksella listalta löytyy ainoastaan Henri Väänäsen nimi. Joukkue pelaa keväällä NEFL-sarjassa, jonka avausottelu pelataan 13. huhtikuuta. Tuohon on juuri nyt aikaa 27 päivää.

Kuva: Jari Turunen

2. Seth Peters, Kuopio Steelers

Syntymävuosi 1995
Pituus 180
Paino 95
Joukkue viime kaudella Kuopio Steelers
Pelivuosia Suomessa 2
Backup Juho Väisänen (ei nimetty)

Seth Peters aloittaa kolmannen kautensa savolaisjoukkueen pelinrakentajana. Petersin avauskausi 2017 Steelersin hyökkäyksen johtajana tuotti sarjanousun ohella vuoden parhaan I-divisioonapelaajan nimityksen. Menestys jatkui myös ensimmäisellä liigakaudella. Kovaa vauhtia savolaistuva pelinrakentaja on solminut Steelersin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka kattaa pelit myös kaudella 2020. Kuopiossa maisteritutkintoaan viimeistelevä yhdysvaltalainen harjoittelee joukkueensa kanssa läpi talven. Peters on yksi niistä tekijöistä, joka on nostanut Kuopio Steelersin yhdeksi liigan ennakkosuosikeista 2019. Steelers ei ole nimennyt rosteriinsa backup-pelaajaa Petersille, mutta Juho Väisänen on kantanut pallollista vastuuta tilanteissa, joissa Peters ei ole hetkellisesti kentälle päässyt.

3. Joey Bradley, Wasa Royals

Syntymävuosi 1991
Pituus 185
Paino 86
Joukkue viime kaudella Gdynia Seahaws (Puola)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Jere Byman

Royals nimesi joukkueensa pelinrakentajaksi yhdysvaltalaisen Joey Bradleyn hyvissä ajoin lokakuussa. Bradley on pelannut kolme aiempaa kautta Euroopassa (Puola ja Portugali) ja on hakemassa itselleen Irlannin kaksoiskansalaisuutta. Jos pelinrakentaja onnistuu saamaan itselle EU-statuksen, tulee tuo avaamaan vaasalaisille erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa rosteriaan yhdellä ylimääräisellä USA-pelaajalla. Kokenut Bradley on pääasiassa heittävä pelinrakentaja, joka omien sanojensa mukaan osaa päästä pallosta eroon nopeasti. Royals tarvitsee kuitenkin kauden alkuun mennessä täydennystä laitahyökkääjäkaartiinsa saadakseen parhaat tehot irti taitavasta kapellimestaristaan. Joukkueen back up-pelinrakentajaksi on nimetty nuori Jere Byman.

4. Hans Fortune, Porvoo Butchers

Syntymävuosi 1995
Pituus 198
Paino 102
Joukkue viime kaudella Lazio Ducks (Italia)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Mikko Seppänen (Ei nimetty)

Butchers pelasi ainoana liigajoukkueena kotimaisen pelinrakentajan johdolla kaudella 2018. Porvoolaiset janoavat neljättä sijaa parempaa menestystä ja ovat panostaneet hyökkäyksensä taitopaikkojen miehitykseen rajusti. Pelinrakentajan paikalle on värvätty Hans Fortune, joka pelasi viime kaudella Italiassa Lazio Ducksin riveissä. Butchersin laitahyökkääjävalikoima on kotimaisittain tasokasta ja pientä lisäaikaa heittopeleille tulee hankkimaan NFL-keskushyökkääjä Joshua Robinsonin tuoma juoksu-uhka. Rosteriin ei ole nimetty erityistä varamiestä Fortunelle, mutta tuossa roolissa tultaneen tarvittaessa näkemään joukkueen ykkös-WR Mikko Seppänen.

5. Jonathan Baker, Seinäjoki Crocodiles

Syntymävuosi 1995
Pituus 183
Paino 89
Joukkue viime kaudella Seinäjoki Crocodiles
Pelivuosia Suomessa 1
Backup Jaakko Kasari

Seinäjokiset kiinnittivät hyvissä ajoin kaudella 2018 hyvä otteita esittäneen Jonathan Bakerin myös tämän vuoden rosteriinsa. Baker saapui joukkueeseen kesken kauden viime kesänä ja onnistui muuttamaan joukkueen hyökkäyspelin taisteluilmeen täydellisesti. Crocodiles kuuluu tulevana kesänä niihin liigajoukkueisiin, jotka pääsevät aloittamaan kautensa hyvistä lähtökohdista tutun pelinrakentajan johtamana. Talven aikana seura on täydentänyt laitahyökkääjäkaartiaan uusilla import-pelaajilta, joista suurin impact tullee olemaan monipuolisella Spencer Cutlanilla. Joukkueen ennakoidaan kykenevän tasapainoiseen hyökkäyspeliin, jossa Bakerin heittojen rinnalla tullaa näkemään Christian Powellin taiturimaisia juoksusuorituksia. Rosterissa backup-pelinrakentajaksi on nimetty junioripelaaja Jaakko Kasari.

6. Tuskani Figaro, Tampere Saints

Syntymävuosi 1994
Pituus 190
Paino 96
Joukkue viime kaudella Nicholls State University
Pelivuosia Suomessa 0
Backup ei nimetty

Tamperelaisten QB-värväys Tuskani Figaro on Vaahteraliigan import-pelinrakentajista ainoa, jolla ei ole aiempaa kokemusta eurooppalaisesta jenkkifutiksesta. Figaro pelasi yliopistouransa NCAA:n ykkösdivisioonan FCS-tason Nicholls State Universityssa pelaten kolmen kauden ajan aloittavana pelinrakentajana. Toistaiseksi Saintsin laitahyökkääjäkaarti on varsin kapea, mutta todennäköisesti puolustuksen takakentälle hankittu yhdysvaltalainen DuBoise Ross tulee saamaan peliaikaa myös hyökkäyksessä. Tamperelaisilla on vielä yksi kiintiöjenkin paikka täyttämättä joukkueessaan ja ainakin Figaron toivomuksissa lienee laiturikaartin vahvistaminen ennen kauden alkua.

Kuva: Jari Turunen

7. Robert Johnson, Helsinki Wolverines

Syntymävuosi 1982
Pituus 189
Paino 111
Joukkue viime kaudella Helsinki Wolverines
Pelivuosia Suomessa 11
Backup Cedric Johnson, Jabari Harris, Oskar Drockila, Thomas Wollf Clausen, Arno Murtoniemi, Jason Thomas

Sarjanousija Wolverines palaa liigakentille kokeneen Robert Johnsonin johdolla. Yksi maamme kaikkien aikojen import-pelaajista on pelannut edellisen kerran Vaahteraliigassa kaudella 2015 Turku Trojansin paidassa. Viime kaudella “Rojo” johdatti joukkueensa vakuuttavasti divisioonamestaruuteen saavuttaen itse sarjan parhaan pelaajan palkinnon. Johnson on Vaahteraliigan kokenein, painavin ja iäkkäin pelinrakentaja, mutta tuskin kukaan sortuu aliarvioimaan neljä vuotta Tom Bradya nuorempaa yhdysvaltalaista. Nopeatempoista Air Raid -peliä pelaava Johnson saa nauttia leveän ja tasokkaan laiturikaartin palveluksista ja saattaa antaa otteluissa peliaikaa myös poikkeuksellisen leveälle backup-pelinrakentajien joukolleen.

Vaahteraliiga käynnistyy torstaina 23. toukokuuta pelattavalla finaalipelin uusinnalla, jossa Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers ottavat mittaa toisistaan. Roostersilla alkaa olla kiire QB-valinnallaan saadakseen odottamansa kaltaisen alun liigakaudelleen.

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Toimitukselle huomiona, pelaajien vuosiluvut hyppäävät mobiilissa taulukoiden joka riville ja eikös Saintsilla ole jo kolme jenkkiä? Noiden kahden lisäksi safety Williams.

  Muuten aika saman kokoisia ja ikäisiä pelinrakentajia (pois lukien Rojo), mutta Butchersin QB erottuu kokonsa puolesta muista. Olisiko suurin piirtein Connetten kokoa? Pitäisi melkein kaivaa viime kausien statsit (etenkin noiden uusien kuuppien), että pystyisi paremmin vertaamaan, mutta tässä kuitenkin oma ranking:

  1. Peters
  2. Baker
  3. Johnson (vain koska ei aiheuta juoksu-uhkaa)
  4. Figaro
  5. Fortune
  6. Bradley
  7. Roo?

 • Miksi tuo syntymävuosi pitää olla joka rivillä?

 • Skaalaus mobiilissa vähän takkuilee. Tämä huomattu kiitos. Samoin nimimerkki Emun kommentti Saintsin Williamsista. Tosiaan Saints uutisoinut hybridi db:n signauksen, mutta unohtanut päivittää tämän nettisivujen rosteriinsa. Saints ja muutama muukin voisi tosiaan laittaa pelaajalistansa ajan tasalle kauden lähestyessä. Ajantasainen tieto helpottaisi jatkossa mm. näiden juttujen kirjoittamista.

 • G Rush Pass Total Yds/G Pct. Int Sarja
  Peters: 10 65 2450 2515 251.5 57.4 3 Vaahteraliiga
  Baker: 7 -29 1639 1610 230.0 53.3 6 Vaahteraliiga
  Johnson: 8 -42 2784 2742 342.8 72.3 4 I-divisioona
  Figaro: 9 456 925 1381 153.4  55.5 6 FCS (College)
  Fortune: 10 ? 2503 ? 250.3 59.2 ? IFL (Italia)
  Bradley: 5 9 1186 1195 239.0 68.0 3 LFA (Puola)

  Pitihän ne statsit vielä käydä etsimässä. Toivottavasti näyttää taulukon oikein.

 • Ei tietenkään näytä. Jos haluaa jotain selvää saada, niin kantsii kopioida vaikka wordiin tms. ja lisätä merkkien välille välilyöntejä. Tarvis samanlaisen tekstieditorin kommenttilaatikkoon mitä noissa pääteksteissä, että taulukot saisi kunnolla näkymään =)

  Näin jälkikäteen kun noita statseja katsoo, niin ehkä kuitenkin tuli rankattua Rojo liian alas, vaikka juoksut onkin pahasti miinuksella.

 • Jos katsoo ketkä on Rojon heittojen kohteena kesällä, niin onhan toi ihan poikkeuksellinen lista: RJ Long, Cedric Johnson, Marcus Siiskonen, Arttu Erkkilä, Charles Wort, Terrell Jackson, Jabari Harris. Ja siis koko tämä lista voisi periaatteessa olla kentällä samanaikaisesti kun jenkki RB Young, joka saattaa olla mukana heittosuunitelmassa.

 • Ei roosters tarvitse pelinrakentajaa. Heillä on Väänänen. Omien sanojensa mukaan suomen paras (ja lihaksikkain) QB, jos seuraa yhtään hänen somepeliään. Itkee kun jengi ei pidä häntä eliittipelaajana, mikä hän tosiaankin on. Voi luoja…

 • Mites Rojolle on saatu pelikausiksi ainoastaan 7 jos on ollut maassakin jo 12 vuotta?

 • Tälöä meiningillä on paitsi Roostersin aloittava, myösbainoa QB

 • Missä on Miro?

 • Taftissa.

 • Kyllä kieltämättä alkaa huolestuttaa, ettei Roosters ole vieläkään julkaissut pelinrakentajaa. Muutenhan ei olisi kiire, mutta NEFL painaa päälle. Siinä on kysymys enemmästäkin kuin vain Roostersista, sillä juuri Roostersin menestyksen takia Vaahteraliigalla on maailmalla kysyntää. Ja olisihan se suomalaisena noloakin, jos tulisi pahasti turpaan.

  Mutta hiljaisuus voi olla tarkoituksellistakin ja julkistukset tulevat vasta NEFL-pelin alla. Lajiystävänä tämä on kyllä piinallista ja niin olisi, vaikka punaisten tilalla olisi mikä tahansa suomalainen joukkue.

 • Kerrotko meille minkälaista kysyntää Vaahteraliigalla on kansainvälisesti Roostersin ansiosta kun ei ihan aukea maallikolle toi logiikka.

  Ja kenenkään rationaalisen joukkueen taktiikkana ei todellakaan ole lykätä joukkueen tärkeimmän pelaajan julkistusta (=harjoittelee joukkueensa kanssa) tarkoituksellisesti. Nämä safron-, ja slater-gatet taitavat olla yhteensä management-gate.

 • Roosters olisi voittanut viime vuonna liigan suomalaisella pelinrakentajalla. Vaahteramalja oli vitsi. Puolustus on tänä vuonna yhtä kova kuin viime vuonna. Hyvä vaan ettei niillä ehkä ole ylivoimaa pelinrakentajatontilla. Onpahan muilla edes pieni mahdollisuus.

 • Tuo sinun kommenti meni kyll vitsin puolelle jos sanot että Roon puolustus on samantasoinen kun viime vuonna. Toivonen, Reidin, Slater, Outinen nyt alkujaan puuttuu sieltä eikä ole korvaajia muita kun Okolle Gruel

 • @@Filebacker Kun Roosters on Euroopan listan kolmosena, niin se on melkoinen statement Vaahteraliigan tasosta, vaikka onkin vain yksi joukkue. Monessa paikkaa törmää lausuntoon Vaahteraliigan kovatasoisuudesta Euroopan tasolla. Nämä eivät voi olla vaikuttamatta importien ja valmentajien kiinnostukseen saapua Suomeen.

 • 15.9.2018 on viimeinen mahdollinen ottelu jossa Slater on voinut antaa positiivisen doping-näytteen (yli puoli vuotta sitten)
  9.2.2019 julkistettiin käry (yli 1 kk sitten)
  Kertokaa joku että miten tästä ei ole vielä voitu langettaa pelikieltoa/varoitusta/vapauttavaa tuomiota. Onko tämä SUEKista vai SAJLstä kiinni oleva asia?

 • Tässä varmaan jotain huulirasvakeissiä viritellään

 • Liiton nettisivuilla on hieman liikuteltu menneiden kausien parhaiden pelaajien palkintojen saajien arkisto. Siinä ohessa on tietoa hävinnyt. Aiemmin kaikki kaudet oli löydettävissä, nyt vain 2011-2018 ja osassa niistäkin pelkkää tyhjää…
  Tilastonörtti ei tykkää tästä :(

 • Varma tieto Roosters on kaivanut vanhan 80 luvun T-Wing pelikirjan ja yllättää kaikki taas kerran.

 • Kun kerrot vielä keitä on hankittu juoksemaan sen pallon kanssa kun rosteri ammottaa tyhjyyttään tuonkin pelipaikan osalta. Tosin tolla muodostelmallahan QB:n paikalle kelpaisi kuka tahansa perunakauppias :)

 • Hienoa miten Roostersia lyödään täällä. Kentällä onkin sit hiljaisempaa.

 • Jotenkin vaan roostersin touhu ei näytä et kentällä olis yhtään hiljaisempaa.
  Siitä taitaa olla jonkin aikaa kun Roostersilla ei ole aloittavaa kuuppaa ilmoitetttu tähän aikaan vuodesta.

 • on ollut edelläkävijä aikanaan jenkkien läpi vuoden mukana olemisesta.Pelisysteemi hiottu kuntoon jo talvella. Ilmeisesti tänä vuonna pelikirja lyödään lukkoon lentokentällä.

 • Roostersin ei tarvinnut pelata kertaakaan täysillä liigassa 2018. Mikään joukkue ei ollut lähelläkään. 2019 voi olla lähempänä monesta syystä jotka viesteissä mainitaan. Etumatka ei todennäköisesti ole kasvanut mutta ei se yhdessä talvessa kokonaan kutistu poiskaan.

 • Curits Slaterin käryn aiheuttanut aine on piriste (metyyliheksaaniamiini on kielletty kilpailun aikana ja sitä tutkitaan vain kilpailujen yhteydessä otetuista näytteistä.). Aine ei ole ns. kova doping -aine kuten esimerkiksi anaboliset steroidit ja testosteroni, jotka aiheuttanut välittömän kilpailukiellon. Doping-käry käsitellään ensin Antidopingasioiden valvontalautakunnassa, joka antaa kirjallisen ratkaisun. Tämä kirjallinen ratkaisu on päätössuositus, joka käsitellään seuraavaksi SAJL:n kurinpitomenettelyssä. SAJL:n kurinpitomenettely tekee päätöksen lopullisesta sanktiosta.

  Asian käsittelyssä ei ole mitään ihmeellistä, vaikka se onkin kestänyt kauan. Asiassa ei ole kyse salaliitosta, jota masinoi SAJL:n puheenjohtaja tai Roosters. Kyse on normaalista menettelystä antidoping-asian käsittelyssä.

 • Hieno kommentti (@@Roosters), tuolla asenteella ovat romahtaneet vähän suuremmatkin instituutiot kuin yksi jenkkifutisjoukkue.

 • Tässä varmaan päädytään 9 kk:n kilpailukieltoon joka lasketaan näytteenottopäivästä ja saadaan päättymään juuri ennen Vaahteraliigan alkua. Eli ns norjalaisratkaisu.

 • Jos yleensä toimintakiellon pituus ollut 2-4 v ns.vahvemmista aineista (steroidit/kovat huumet)ja sitten taas kannabiksesta tietääkseni usein seuraa varoitus ja sopimuksen purku.niin nämä huomioiden niin olisihan tuo 2vuotta liikaa tuosta rangaistukseksi mielestäni.
  Tuskin se 9kk auttaisi kovin paljon kun eikö jengi uutisoinut että sopimus on purettu ja eiköhän siellä ole uusi pelaaja jo katsottu tilalle.
  Omasta mielestäni tästä pitäisi saada maksimissaan vuosi ellei jopa alle.vaikla saisi vaan varoituksen niin eiköhän hänen osaltaan tämä kausi mene ohi joten rangaistus on varmasti jo ns.kolahtanut.

 • https://tamperesaints.fi/vaihdos-puolustuksen-takakentalle-korvaaja-aafsta/
  Boise Ross kohtasi passin saannissa ongelmia. Mutta Saintsin HC Hall löysi muutamassa päivässä tehokkaan oloisen korvaajan.

 • Roostersin rosterimuutokset, omilta sivuilta ei tämän vuoden rosteria löydy, joten tehdään lokakuun listan mukaan.
  Korjatkaa paremmin tietävät.

  Qb  jenkki, väänänen
  Rb  daifi
  Wr. Connette, lievonen liljestrand, wasiljeff. Kova nippu.
  Ol. Laine, lahti (Pelaako?), muita

  Dl  kankaanpää, vesterinen, rautiainen, gruel, aho
  Lb  äyräväinen, raatikainen, kuikka
  Db  olin, lempinen, roitto, jenkki

 • Surkeaa on tiedotus sekä seuroilla että liitolla. Kauden alkuun pari kuukautta, ja vaahteraliiga.fi:ssa kolme uutista julkaisti maaliskuun aikana kolmessa viikossa.

 • Eihän siellä Vaahteraliiga.fi sivuilla olla mitään omaa julkaistu kun kopioitu muiden juttuja. Mikä on liiton tiedottajan toimenkuva oikein on??!!!!!!

 • Kaveri listasi tossa Roostersin puolustajia. 12 nimeä joista 1 oma kasvatti. Silleen, joten jos jätetään sitten huutelu naapuripöytiin.

 • Pistäkääpä teidän ranking seurojen peliasuista. Komeimmasta aina sinne royalsin ruskeisiin

 • Peliasuja täällä ei taida olla aikaisemmin rankattu, mutta se ei suinkaan ole vähäpätöinen asia. Ulkonäkö vaikuttaa, vaikka kuinka muuta väittäisi. Tässä nykyjoukkueiden lähivuosien versioiden parhaat.
  1. Royalsin punainen vara-asu kultaisilla housuilla. Punaisen sävy juuri oikea kultaan. Muut eivät sitten olekaan kovin hyviä eli kokonaisuutena olisi melko hännillä.
  2. Crocodiles. 2017 asu, jossa oli melkein valkoinen paita ja numerot vaaleanvihreät, melkein kellertävät, housut ja olat tummempaa vihreää, olisi melkein kärjessä. Tummemman vihreän sävy erinomainen. Mutta kun muina vuosina ollut tosi tylsiä. Tarvitaan vähän muutakin väriä ja kokeilisin vastavärinä hivenen oranssia. Joka tapauksessa Crocodilesilla on ehkä suurin potentiaali tällä saralla. Kokonaisuutena Royalsin kanssa jossain perällä.
  3. Wolverines. Sinikeltainen versio, jossa ei liikaa keltaista ja varapaitana valkoinen sinisillä numeroilla ja häivähdyksellä keltaista on kokonaisuutena paras Suomessa. Keltainen paita on ruma.
  4. Porvoo. Paljon parempi kuin Steelersin tai Trojansin versiot kullan käytön takia.
  5. Roosters. Selkeä kokonaisuus, jossa toimii myös valkoinen varapaita. Itse hakisin vähän kirkkaampaa, ehkä Ferrarin punaista, mutta perinteet asettavat varmaan rajat. Ainakin vähemmän valkoista punaisessa asussa.
  6. Saints. Suomen lipun värit ovat aina raikkaat, mutta onko se tarkoitus? Jotenkin tuosta puuttuu särmä. Sama kuin Roostersilla eli toimii kokonaisuutena valkoisen varapaidan kanssa, mutta jotain pitäisi keksiä.
  7. Steelers. Punaisen sävy mustan rinnalla on liian tumma ja numeroiden rajaaminen valkoisella ei mielestäni toimi. Selkeä musta identiteetti kuuluu Porvoolle, joten rakentaisin Steelersille paljon rohkeamman version mustasta.

 • Tämä olikin yllättävän paha.
  Suurin osa joukkueista näyttää kamalilta koska asut eivät ole viimeistä piirtoa myöten yhtenäiset. Repsottavia paitoja ja eri mittaisia sukkia, roikkuvia pyyhkeitä unohtumatta. Asuja voisi myös uusia , kuluneet & rikkinäiset tekevät kokonaisuudesta epäsiistin.

  En lopulta oikein saanut näitä edes laitettua järjestykseen, joten tässä random järjestyksessä kommentit
  Royals: selkeästi mietitty kokonaisuus, piristävä
  Steelers: itse tykkään musta – punainen kokonaisuudesta
  Roosters: väriyhdistelmässä olisi aineksia parempaan, tylsä
  Saints: tylsääkin tylsempi
  Butchers: tässäkin olisi aineksia vaikka mihin, musta-kulta on huippuyhdistelmä. Turhan tylsä layout.
  Wolverines: väriyhdistelmä ei vaan toimi meikäläiselle. Erilaisella layoutilla/raitojen käytöllä voisi saada edes jotenkin toimivan.
  Crocot: mukava piristys, tosin housut näyttävät vähän “likaisen” värisiltä

 • Taitaa olla päivät vähissä Roostersin EFL peliin eikä QB selvillä. Eilen julkaistiin britti OL mies. Ei näytä hyvältä ulospäin. Toivottavasti totuus on toinen.

 • Joo ehkä yleisesti ottaen varusteissa harmittaa se, miten huonoon kuntoon seurat ja pelaajat antavat niiden päätyä. Facemaskeista lohkeilee maalit ja monilla on niissä ihme teippivirityksiä, tarrat repsottavat kypäristä ja paidat ovat monilla revenneitä. Mitä itse olen huomannut niin Royals ja Wolvot ovat ainoat joukkueet, joilla varusteet on hyvässä kunnossa. Toinen asia mitä kaipaisi olisi asujen yhtenäisyys. Joukkueiden sisällä pelaajien hanskat ja aluspaidat ovat usein eri värisiä ja kypärissä on eri teippaukset. Mitä koko Vaahteraliigaan tulee, niin peliasujen perusteella voisi luulla, että joukkueet tulevat eri sarjoista. Osalla joukkueista on TV-numerot ja osalla ei, osalla ei ole yhtään mainosta ja osalla asut on niin täynnä mainoksia kuin vaan mahdollista, millään joukkueella ei taida olla paidassa Vaahteraliigan logoa yms.

  Tässä mielestäni paras ja huonoin kypärä: https://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis%202018/Steelers%20-%20Royals%20310518%20%2848-33%29/Steelers%20-%20Royals-39.jpg?img=full
  Royalsilla mielestäni paras, koska kypärästä käy ilmi joukkue ja tarrat ovat hyvä kuntoisia eikä niitä ole liikaa. Samoista syistä tiukkana kakkosena Wolvot (plussaa pelinumeroista kypärissä) ja selvänä kolmosena Roosters, jonka kypärät on vähän heikommassa kunnossa, mainostarrat erilaisia ja vasemmalla kädellä teipattuja. Valitettavasti loput joukkueet ovat tasaisen heikkoja. Saints kuitenkin kypärien kunnon ja tarrojen perusteella näistä neljästä paras. Se Saintsin kypärän keskellä kulkeva viiva voisi olla vielä paksumpi tai jaettu kahteen osaan. Muiden joukkueiden kypäristä taas huomaa, että niitä ei olla huollettu/maalattu/teipattu moneen vuoteen. Crocojen tarrojen kunto surkein, Steelersin kypäristä voisi luulla, että heidän logo on tuo kuvassa näkyvä salama. Butchersilla taas edes kypärien värit eivät ole yhtenäisiä, vaan kentällä näkyy kymmentä eri kultaisen sävyä.

  Asuista ja asujen väreistä, Butchersin asu ilmeisesti pyrkii muistuttamaan New Orleans Saintsin asua, mutta toisin kuin NO Saintsilla, heillä asun suunnittelu on jäänyt kesken ja kaikki korosteet puuttuvat. Voisi olla selvästi paras, mutta jää omalla listalla melko hännille. Steelersillä taas punaista ja valkoista on käytetty sekaisin ilman mitään ajatusta. Roosters ihan ok, mustaa saisi olla enemmän ja Wolvoilla on kanssa kiva asu, mutta käyttäisivät raitoja selvemmin. Royalsilla eri kullan sävyn käyttäminen kypärässä kuin muussa asussa ei oikein toimi itselleni. Crocojen vierasasu on oma lemppari.

  Tuli kirjoitettua melkoinen valitusvirsi, mutta nämä on huomioita mitä katsojana olen tehnyt. Itse toivoisin asuihin enemmän rohkeutta ja panostusta, koska sekin olisi yksi tapa erottua muista joukkueista/lajeista. Ja jos vaikka seuroissa pidettäisiin kypärien huoltotalkoot ennen kauden alkua, niin ei asujen puolesta näytettäisi niin säälittäviltä kentällä. Katsojana tulee ekana mieleen, että eikö niillä ole varaa tarroihin. :D

 • paljon hyviä huomioita ja olen kanssasi samaa mieltä niistä.
  Sen lisäksi että tuotteen pitää olla kunnossa ja toimia, tulee sen myös näyttää hyvältä. Muuten sitä ei osteta eikä suositella kaverille. Simple as that.

 • Aika mielenkiintoisia argumentteja. Oletko pohtinut yhtään miksihän asiat on noin? Aluspaidat pitää olla kaikilla samanvärisiä, mutta hanskat esimerkiksi ovat vapaaehtoisia ja olisi aika järjetöntä vaatia kaikkia pelaajia hankkimaan täysin samanlaiset hanskat tai edes samaa väriä olevat. Niin kauan kuin pelaajat joutuuvat itse maksamaan varusteensa niin aika järjetöntä odottaa kaikkien varusteiden olevan viimeistä huutoa ja täysin mintissä kunnossa. Etenkin kun linjassa nuo kypärät kolisee ja sen seurauksena ne maalit lohkeilee.

  Mitä noihin tarroihin tulee niin kypärään liimattava sponsoritarra on huomattavasti halvempi tapa joukkueelle mainostaa kyseistä sponsoria ja samalla näyttävimpiä tapoja mistä saa eniten rahaa. Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.

 • Ihan hyviä pointteja jos puhuttaisiin divarijengeistä, mutta nyt kyseessä Vaahteraliiga. Jostain kumman syystä Vaahteraa on päätetty televisioida, niin kyllä tuotteen pitäisi olla siinä kunnossa että sitä kehtaa näyttää televisiosta. Niin kauan kun pelaajat joutuvat itse maksamaan varusteensa kannattaisi televisiointirahat jakaa välinesponssina tms, että saadaan tuote kohdalleen. Visualisuudella on kummasti merkitystä brändille…

 • “Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.”

  ei mulla sitten muuta…

 • tulee tunne että joidenkin kommentoijien mielikuvissa Vaahteraliiga ja liigajoukkueet olisivat taloudellisesti samalla tasolla kuin jääkiekon SM-liiga tai potkupallon Veikkausliiga. Ikävä kyllä näin ei ole ja se näkyy monessa asiassa mm. peliasuissa. Varmasti seuratkin haluaisivat joka vuosi tuoreet pelipaidat, kypärät ja muut varusteet, mutta kukkaronvartijoilla taitaa olla tärkeämpiäkin rahareikiä.

  Onhan tuo peliasu hyvä rankkauksen ja keskustelun aihe, mutta aika turhanpäiväistä nipottaa kolhuisista facemaskeista ym. vastaavista.

 • Miten ne joukkueiden kentät, ne vasta surkeita on ja näkyy TVssä kokoajan.

 • En minä sponssimainoksia vastaan ole, oikeastaan jopa tykkään mainoksellisista asuista normi asuja enemmän. Oleellisinta on, miten mainokset on sijoitettu ja miten ne on toteutettu. Esim. nuo Steelersin valkealla pohjalla olevat mainokset näyttävät aivan kamalilta mustassa peliasussa.

  Kypärät kolisee ja sillä minä tuota talkooiltaa ehdotinkin. Bisse käteen ja maalitölkki kiertämään =)

  Aluspaidat tosiaan pitäisi olla saman väriset, mutta silti pelaajilla näkyy olevan eri värisiä paitoja päällä. Ja olet ihan oikeassa että hanskojen ja kenkien väriä ei voi pakottaa, mutta esimerkiksi omassa seurassa (eri laji) on suosituksena, että omia kamoja hankkiessa valitaan mahdollisuuksien mukaan seuran värikoodin mukaan. Toisena vaihtoehtona näkisin seurahintaisten tuotteiden tarjoamisen sopivasta urheiluvälineliikkeestä, jolloin pelaajilla olisi mahdollisuus hankkia varusteet halvemmalla ja samalla myös asut olisivat yhtenäisemmät.

 • yhtenäinen ja siisti ulkoasu ei ole aina rahasta kiinni. Monet naisten joukkueet ovat mielestäni tästä hyvä esimerkki. Ei tarvitsisi miestenkään montaa asiaa viilata kuntoon niin näyttäisi ihan erilailselta. Esimerkiksi aluspaidat: joko on pitkät hihat (saman väriset) tai ei näy hihoja lainkaan eli eri repsottavia aluspaitoja.
  kaikille pitkät sukat tai vaihtoehtoisesti sukan värinen trikoo. Ei mitään typeriä “nfl tyylisiä polvet näkyy housuja”.
  oikeankokoiset paidat, jotka peittävät myös isompien pelaajien kropan.
  Kypäriä voi maalata ja tarroja uusia tarvittaessa.
  rikkinäiset paidat vaihdetaan uusiin eikä kursita teipillä kasaan.

 • Royalsin kannattaisi vaihtaa paitansa punaiseen malliin. Valkoinen paita luo itselleni väistämättä mielikuvan Venäjän tai Serbian lipusta. Sininenkään malli ei herätä riemun kiljahduksia Royalsiin punainen kokeilu sen sijaan oli todella onnistunut, kuten joku muukin totesi

 • Joukkueen värit ovat sininen, punainen, valkoinen ja kulta.. vähän liikaa. En ymmärrä miksi asua kehutaan. Aikamoinen pellelauma etenkin kun on sininen pelipaita. Less is more. Valkoinen vielä menettelee. Ja ne numerot. On kuin suoraan 80-luvulta Tacklan jääkiekkopelipaidoista.
  Roostersilla ja butchersilla on eniten potentiaalia mutta siisteimmät ehdottomasti onyksinkertaisen tyylikkäät ECGn kelta/musta peliasu viime vuodelta. Toki siinäkin on pitänyt tunkea eteen isolla Giants sekä joukkueen logo. Yksi olisi riittänyt.

 • Siis Royalshan pelas koko kauden valkosilla, kun myivät siniset ja punaiset edellisen kauden päätteeksi huutokaupassa ja rahavaikeuksien takia eivät hankkineet uusia. Valehtelivat toki, että uudet paidat olivat jääneet postiin jumiin ja säästivät pikkuvaleella pitkän pennin. Ihme ettei asiaa viime kesänä muuten nostettu pöydälle.

 • Kotkan pelaajia bongattu Talissa , ei mitään menetyksiä Kotkalle.

 • Ei ole menetys Kotkalle, mutta varmasti vahvistus Talissa treenaaville.

 • Bigi on ihanan kostea, Kouvola vie kakkosen tai ottaa kakkoseen

 • Kouvola tosiaan voi ottaa kakkosen haltuun, mutta paljon saa paskaa ensin siivota kiitoradalta että kaikki mahtuu kakkoseen.

 • Nt taas lopuu se paskan lapaamine. Korkit kiinni ja treenatkaan saatana

 • Mikä v…tu tota Roostersia vaivaa. Jättikö vanha staffi uppoavan laivan ja uusi ei vaan osaa. Kyseessä on suomalaisen jefun lippulaiva mutta päivitettyä rosteria ei saada laitettua esille lokakuun jälkeen. Onko tämä Roopen skaalaama tiedotuksen standardi? Romahduttiko Slaterin doping-käry koko organisaation moraalin? Onko tämä jonkinlaista salaperäistä taktikointia vaiko vain täydellistä saamattomuutta. Onko oikeasti niin että sitä QB:ta ei vaan ole saatu signattua? Joka tapauksessa luokatonta lajin seuraajien aliarviointia rosterin ylläpidon osalta.Ei nyt vaikuta siltä “Suomen parhaalta organisaatiolta” jota Vanhoja tossa hehkuttaa.

 • Rahaa ei ole. Miksi?
  1. Toimitusjohtaja Hakala harrastaa jenkkifutisvalmentamista tällä hetkellä Italiassa ja rahoittaa siellä importtitoimintaansa.
  2. Junnuja on vähän (U13 yhdistelmäjoukkue Kouvolan kanssa ja U15 on pelaajapulan takia kakkosdivarissa) ja joka vuosi ei voi nostaa maksuja vanhemmille kymmeniä prosentteja joilla rahoitetaan edustusjoukkueen toimintaa.

 • Lisäksi naisilta ryövätty kaikki fyrkat ja naiset kaikonneet muualle. Hyvä välillä ottaa pohjakosketus ja aloittaa hommat puhtaalta pöydältä kuten Wolverines 2014, vaikka tietenkin säälittävän Kouvolan voittivat vieraissa ja kotona.

 • mutta karavaani kulkee… Ja ens kesänä moni tulee pettymään.

 • Juuri näin. Siinä missä paikallinen kilpailija värvää divaripelaaiia ja kotijenkkejä, Roosters hankkii oikeita vahvistuksia. Saattaa moni dynastian kaatumista ennustava pettyä kesällä.

 • Onko tämä uusi brittivahvistus OL:ssä siis parempi kuin edellinen? Vai kenestä vahvistuksista puhut?

 • @karavaanari, kyllä ROO on lievässä kierteessä kellariin – siis ukkojen osalta. Jos ja kun tuollainen menestynyt, iso organisaatio alkaa sortua niin tällöin myös tullaan alas ja kovalla rytinällä. Kaatumista ei voi estää. Jo se, että ne sainasi brittiläskin hyökkäyksen linjaan ja esim. Ylipään kertoo paljon ROO:n rosterivajauksesta. Vanhaoja on toki vahvistus mihin tahansa joukkueeseen. Eli yhteenvetona : Mestari vaihtuu ensi syksynä Tampereella. Siinä sitä pitäisi olla virikettä treenaamiseen ja kauteen valmistaumiseen muille VL -joukkueille – erityisesti Wolvoilla, Kuopiolla tai Seinäjoella on nyt iskun paikka kiinnittää 2019 Malja itselleen.

 • Kyllä se on Tampereen vuosi!

 • ..niin on tamperelaisten. Saa Saintsin pojat hyvän urakkakeikan Vaahteramaljan järjestysmiehinä Ratinalla.

 • Mutta heidän JV:t vuotaa kuin saintsin linjat

 • Miten ihmeessä Vanhojaa täällä hehkutetaan. Ei mahtunut edes Eaglesin avaukseen viime kesänä.

 • Combine päällä, tänään penkkipunnerrus.

  http://www.cfl.ca/live

 • Ratinassa

 • Kimi sai toiseksi eniten toistoja ulkkari laitahyökkääjistä (11). Roni sai 16, mikä oli hyvin linjassa muiden tukimiesten kanssa. Okon tulos taisi olla 21 ja Artun 11.

 • Vähän pettynyt nykysukupolven voimatasoista. Lindholmin Masa teki Minnesota Vikingsin testeissä vuonna 1987 muistaakseni 33 toistoa. Itse tein parhaimmillani satasella 30, joka olisi varmaan pari vähemmän 220 paunalla.

 • No toi ei mennyt linjamiesten kohdalta kovin hyvin.

 • Näköjään Wolvot myy kausikortteja Brakulle eli pelaavat Brakussa ensi kesänä.

  Hyvä että järki voitti eikä pakotettu Käpylän betonille.

 • Näin muistaakseni kultaista 80 lukua. Niin kaikki treenasi puhtaana ja söi kaurapuuroa. Toisilla oli vaan isommat voisilmät puuroissa ja pikkaisemman paremmat testotasot voiman tuottoon.

 • Oliko tuolla Stockholm Mean Machinesissa joku uusi valmentaja, jolla olisi jotain tekemistä Royalsin kanssa? Siihen nähden kun Joshua Akena ja Nicholas Peterson ovat sinne signanneet tulevalle kaudelle. Toki ei kyse ole kuin kahdesta, mutta silti huomiota herättävää. Vai kausi taitaa loppua siellä jo, että pääsee muualle hyvissä ajoin pelaamaan vai mitenkä menee lännessä?

 • Onko 80-luvun jälkeen muutettu mittayksiköitä vai onko mennyt pää kaurapuurosta sekaisin? Eikö 220 paunaa ole juurikin 100kg?

 • Faktat kuntoon! 220lbs on 99,79kg

 • Combine penkki 225 pounds

 • @Filebacker@@@ Sattumalta olin enemmänkin tekemisissä suomalaisen huippu-urheilun kanssa 80-luvulla ja roinaajat tulivat tutuiksi saleilta tai juttujen kautta. Jefussa ei ollut todellista ongelmaa missään suhteessa verrattuna voimailuun tai vaikka yleisurheiluun. Matti Lindholmin puhtautta voi miettiä vertaamalla häntä gladiaattoreitten roinajengiin, jossa ero ulkonäössä oli selvä, muttei taatusti suorituskyvyssä.

  Isoin ero nykypäivään on se, että omassa nuoruudessani 70-luvun lopulla meitä oli omalla salillani kentällinen 16-17 -vuotiaita, jotka penkkasivat taatusti puhtaina 110-130 kg. Silloin ei vain vielä ollut epenkkausta keksitty. Kyllä nykyäänkin saleille eksyy tosi kovia yksilöitä, mutta ne vain ovat harvassa kaiken muun tarjonnan joukossa.

 • Täytyy toki muistaa että nykyään urheilijat kuten esim Okko ovat paljon monipuolisempia atleetteja kuin ennen vanhaan. Verrokkina voitte vaikka katsella NFL:n nykyisiä linebackereitä, aikamoisia “rimpuloita” verrattuna ihan vaikka 10v sitten uransa huipulla olleisiin.

 • Noista takavuosien penkki- ja kyykkytuloksista tuli mieleen että milloin Slaterin Doping tuomio julkaistaan?

 • Arvostan Okon tekemistä todella paljon, eikä Lindholmin kehuminen ole keneltäkään pois. Matti oli todella monipuolinen urheilija, mistä puhuu 40 jaardia aikaan 4.66 omaa kieltään. Reilusti yli 100-kiloiselta tukimieheltä huikea suoritus. Oli Minnesotan tukimiehistä vahvin ja nopein, eikä kyllä linjamiehistäkään moni ollut vahvempi. Voitte vain kuvitella, millainen askel on ollut 80-luvun alkupuolen suomijefusta suoraan NFL:ään. Mahdoton haaste!

  https://www.sajl.fi/laji-info/historia/ammattilaiset/matti-lindholm/

 • NFL :stä ja sinne pääsemisestä puheenollen, mikäs on Mulumban tilanne kevään dräftiin ? Ei ollu ainakaan kombainissa (?) Onhan tähtäin edelleen NFL:ssä … ?

 • Sitten kun SUEK on omat päätöksensä antanut.

  https://www.suek.fi/

 • Euroopan parhaaksi tituleeratulta centeriltä 11 toistoa penkissä.. Taitaa jäädä Kanadanpallo haaveeksi. Okolta hyvä score.

 • Nyt tuli särö siihen titteliin ja pahasti. Ei olisi välttämättä kannattanut lähteä testeihin puolikuntoisena.

 • Glory daysistä puhuttaessa tulee monelle mieleen vanhojen ukkojen höpinät.
  Kuitenkin testitulokset ei valehtele.
  Mullakin on 1990 luvun alun testituloksia Crocodiles ja Kuortaneen urheiluopiston testeistä ja oon monesti ihmetellyt niiden hyvää tasoa vrt nykypäivä. Esim. 40y mitattiin sähköisesti, joten ei jätä tulkinnan varaa.
  Uskallan väittää että fysiikka oli ennen muinoin kovempi, ehkä juuri pelikäsitys ja nopeus oli vähäisempi.

 • Voitaisiinko jo unohtaa Glory Days -ilmaisun käyttö, koska se pilkkaa sekä menneitä että nykysukupolvea. Silloin joskus ei ollut tietokoneita, ei nettiä, ei tietokonepelejä ja TV-kanaviakin oli vähän. Melkein kaikki pojat kuluttivat aikaansa monipuolisesti urheillen ja leikitkin olivat pääsiassa liikunnallisia. Sellaisessa ympäristössä kehittyy hyvä pohja jefullekin ja aikaa treenaamiseen oli peliurankin aikana enemmän. Pelillisesti laji oli vastaavasti lastenkengissä, evoluution alkuvaiheessa. Valmentajia saattoi olla vain yksi ja loput olivat oman treeninsä ohessa muita neuvovia “veteraaneja”. Kyllä nykypeliä on paljon viihdyttävämpää katsoa. Jos jatkossa halutaan kehittää lajiin oikeita huippu-urheilijoita, täytyy junnuja saada lajin piiriin aikaisessa vaiheessa ja panostaa valmennuksessa heidän monipuoliseen liikunnalliseen kehittämiseen. Toinen tie on poimia muissa lajeissa fysiikkaansa kehittäneitä riittävän ajoissa, sillä monet omissa eikoislajeissaan keskinkertaiset urheilijat saattavat löytää vahvuutensa juuri jefussa ja olla siinä fyysisestä aivan huippuja.

 • Ei voida. Glory Days on Glory Days ja pyyntösi on vähän saman kuin pyytäisit kutsumaan talvisotaa suureksi isänmaalliseksi sodaksi

 • No nyt taas meni jollain 11 repsin kaverilla tunteisiin.

 • Nyt linjamiesten 1vs1:

  https://www.cfl.ca/live

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *