Liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä

jefumaster 17.3.2019 20:31 835 kommenttia

Vaahteraliigan avausotteluun on tätä kirjoitettaessa 67 päivää. Maaliskuun suurin pelinrakentajia koskeva uutinen on toistaiseksi se, että mestarijoukkue Roostersin hyökkäyksen pelinjohtajaa ei ole vielä nimetty.

Pelinrakentajan positiota pidetään jenkkifutiksessa joukkueen tärkeimpänä. Onnistunut QB-valinta saattaa siivittää minkä tahansa joukkueen itseään suurempaan lentoon ja toisaalta virhevalinnalla saattaa olla dramaattinen vaikutus kokonaisuuteen. Sanotaan, että joukkueen menestyspotentiaali on ennustettavissa pelinrakentajia vertaamalla. Ohessa liigajoukkueiden pelinrakentajat esittelyssä. Järjestys perustuu liigan joukkuekohtaiseen rankingiin, ei pelinrakentajien paremmuusjärjestykseen. Jokaisella Gridironin lukijalla on mahdollisuus järjestää QB:t vapaavalintaiseen listaan oman mielipiteensä mukaan omilla kommenteillaan.

1. No Name, Helsinki Roosters

Syntymävuosi  –
Pituus
Paino
Joukkue viime kaudella
Pelivuosia Suomessa
Backup Henri Väänänen

Roosters on saavuttanut ennätykselliset 7 perättäistä liigamestaruutta mm. onnistuneiden pelinrakentajavalintojensa tuloksena. Robert Johnson, Sean Shelton, Micah Brown ja Brandon Connette ovat kaikki oman aikakautensa All-Stars-pelaajia, joiden jatkumoksi Roosters värväsi tulevalle kaudella Euroopan kärkikastin Garrett Safronin Vienna Vikingseista. Tammikuun lopulla Safron kuitenkin ilmoitti purkavansa sopimuksen ja tuosta lähtien Roosters on etsinyt tasokasta korvaajaa rosteriinsa. Roosters on päivittänyt nettisivuiltaan löytyvää rosteriaan varsin verkkaiseen tahtiin ja toistaiseksi pelinrakentaja statuksella listalta löytyy ainoastaan Henri Väänäsen nimi. Joukkue pelaa keväällä NEFL-sarjassa, jonka avausottelu pelataan 13. huhtikuuta. Tuohon on juuri nyt aikaa 27 päivää.

Kuva: Jari Turunen

2. Seth Peters, Kuopio Steelers

Syntymävuosi 1995
Pituus 180
Paino 95
Joukkue viime kaudella Kuopio Steelers
Pelivuosia Suomessa 2
Backup Juho Väisänen (ei nimetty)

Seth Peters aloittaa kolmannen kautensa savolaisjoukkueen pelinrakentajana. Petersin avauskausi 2017 Steelersin hyökkäyksen johtajana tuotti sarjanousun ohella vuoden parhaan I-divisioonapelaajan nimityksen. Menestys jatkui myös ensimmäisellä liigakaudella. Kovaa vauhtia savolaistuva pelinrakentaja on solminut Steelersin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka kattaa pelit myös kaudella 2020. Kuopiossa maisteritutkintoaan viimeistelevä yhdysvaltalainen harjoittelee joukkueensa kanssa läpi talven. Peters on yksi niistä tekijöistä, joka on nostanut Kuopio Steelersin yhdeksi liigan ennakkosuosikeista 2019. Steelers ei ole nimennyt rosteriinsa backup-pelaajaa Petersille, mutta Juho Väisänen on kantanut pallollista vastuuta tilanteissa, joissa Peters ei ole hetkellisesti kentälle päässyt.

3. Joey Bradley, Wasa Royals

Syntymävuosi 1991
Pituus 185
Paino 86
Joukkue viime kaudella Gdynia Seahaws (Puola)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Jere Byman

Royals nimesi joukkueensa pelinrakentajaksi yhdysvaltalaisen Joey Bradleyn hyvissä ajoin lokakuussa. Bradley on pelannut kolme aiempaa kautta Euroopassa (Puola ja Portugali) ja on hakemassa itselleen Irlannin kaksoiskansalaisuutta. Jos pelinrakentaja onnistuu saamaan itselle EU-statuksen, tulee tuo avaamaan vaasalaisille erinomaisen mahdollisuuden vahvistaa rosteriaan yhdellä ylimääräisellä USA-pelaajalla. Kokenut Bradley on pääasiassa heittävä pelinrakentaja, joka omien sanojensa mukaan osaa päästä pallosta eroon nopeasti. Royals tarvitsee kuitenkin kauden alkuun mennessä täydennystä laitahyökkääjäkaartiinsa saadakseen parhaat tehot irti taitavasta kapellimestaristaan. Joukkueen back up-pelinrakentajaksi on nimetty nuori Jere Byman.

4. Hans Fortune, Porvoo Butchers

Syntymävuosi 1995
Pituus 198
Paino 102
Joukkue viime kaudella Lazio Ducks (Italia)
Pelivuosia Suomessa 0
Backup Mikko Seppänen (Ei nimetty)

Butchers pelasi ainoana liigajoukkueena kotimaisen pelinrakentajan johdolla kaudella 2018. Porvoolaiset janoavat neljättä sijaa parempaa menestystä ja ovat panostaneet hyökkäyksensä taitopaikkojen miehitykseen rajusti. Pelinrakentajan paikalle on värvätty Hans Fortune, joka pelasi viime kaudella Italiassa Lazio Ducksin riveissä. Butchersin laitahyökkääjävalikoima on kotimaisittain tasokasta ja pientä lisäaikaa heittopeleille tulee hankkimaan NFL-keskushyökkääjä Joshua Robinsonin tuoma juoksu-uhka. Rosteriin ei ole nimetty erityistä varamiestä Fortunelle, mutta tuossa roolissa tultaneen tarvittaessa näkemään joukkueen ykkös-WR Mikko Seppänen.

5. Jonathan Baker, Seinäjoki Crocodiles

Syntymävuosi 1995
Pituus 183
Paino 89
Joukkue viime kaudella Seinäjoki Crocodiles
Pelivuosia Suomessa 1
Backup Jaakko Kasari

Seinäjokiset kiinnittivät hyvissä ajoin kaudella 2018 hyvä otteita esittäneen Jonathan Bakerin myös tämän vuoden rosteriinsa. Baker saapui joukkueeseen kesken kauden viime kesänä ja onnistui muuttamaan joukkueen hyökkäyspelin taisteluilmeen täydellisesti. Crocodiles kuuluu tulevana kesänä niihin liigajoukkueisiin, jotka pääsevät aloittamaan kautensa hyvistä lähtökohdista tutun pelinrakentajan johtamana. Talven aikana seura on täydentänyt laitahyökkääjäkaartiaan uusilla import-pelaajilta, joista suurin impact tullee olemaan monipuolisella Spencer Cutlanilla. Joukkueen ennakoidaan kykenevän tasapainoiseen hyökkäyspeliin, jossa Bakerin heittojen rinnalla tullaa näkemään Christian Powellin taiturimaisia juoksusuorituksia. Rosterissa backup-pelinrakentajaksi on nimetty junioripelaaja Jaakko Kasari.

6. Tuskani Figaro, Tampere Saints

Syntymävuosi 1994
Pituus 190
Paino 96
Joukkue viime kaudella Nicholls State University
Pelivuosia Suomessa 0
Backup ei nimetty

Tamperelaisten QB-värväys Tuskani Figaro on Vaahteraliigan import-pelinrakentajista ainoa, jolla ei ole aiempaa kokemusta eurooppalaisesta jenkkifutiksesta. Figaro pelasi yliopistouransa NCAA:n ykkösdivisioonan FCS-tason Nicholls State Universityssa pelaten kolmen kauden ajan aloittavana pelinrakentajana. Toistaiseksi Saintsin laitahyökkääjäkaarti on varsin kapea, mutta todennäköisesti puolustuksen takakentälle hankittu yhdysvaltalainen DuBoise Ross tulee saamaan peliaikaa myös hyökkäyksessä. Tamperelaisilla on vielä yksi kiintiöjenkin paikka täyttämättä joukkueessaan ja ainakin Figaron toivomuksissa lienee laiturikaartin vahvistaminen ennen kauden alkua.

Kuva: Jari Turunen

7. Robert Johnson, Helsinki Wolverines

Syntymävuosi 1982
Pituus 189
Paino 111
Joukkue viime kaudella Helsinki Wolverines
Pelivuosia Suomessa 11
Backup Cedric Johnson, Jabari Harris, Oskar Drockila, Thomas Wollf Clausen, Arno Murtoniemi, Jason Thomas

Sarjanousija Wolverines palaa liigakentille kokeneen Robert Johnsonin johdolla. Yksi maamme kaikkien aikojen import-pelaajista on pelannut edellisen kerran Vaahteraliigassa kaudella 2015 Turku Trojansin paidassa. Viime kaudella ”Rojo” johdatti joukkueensa vakuuttavasti divisioonamestaruuteen saavuttaen itse sarjan parhaan pelaajan palkinnon. Johnson on Vaahteraliigan kokenein, painavin ja iäkkäin pelinrakentaja, mutta tuskin kukaan sortuu aliarvioimaan neljä vuotta Tom Bradya nuorempaa yhdysvaltalaista. Nopeatempoista Air Raid -peliä pelaava Johnson saa nauttia leveän ja tasokkaan laiturikaartin palveluksista ja saattaa antaa otteluissa peliaikaa myös poikkeuksellisen leveälle backup-pelinrakentajien joukolleen.

Vaahteraliiga käynnistyy torstaina 23. toukokuuta pelattavalla finaalipelin uusinnalla, jossa Helsinki Roosters ja Kuopio Steelers ottavat mittaa toisistaan. Roostersilla alkaa olla kiire QB-valinnallaan saadakseen odottamansa kaltaisen alun liigakaudelleen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Toimitukselle huomiona, pelaajien vuosiluvut hyppäävät mobiilissa taulukoiden joka riville ja eikös Saintsilla ole jo kolme jenkkiä? Noiden kahden lisäksi safety Williams.

  Muuten aika saman kokoisia ja ikäisiä pelinrakentajia (pois lukien Rojo), mutta Butchersin QB erottuu kokonsa puolesta muista. Olisiko suurin piirtein Connetten kokoa? Pitäisi melkein kaivaa viime kausien statsit (etenkin noiden uusien kuuppien), että pystyisi paremmin vertaamaan, mutta tässä kuitenkin oma ranking:

  1. Peters
  2. Baker
  3. Johnson (vain koska ei aiheuta juoksu-uhkaa)
  4. Figaro
  5. Fortune
  6. Bradley
  7. Roo?

 • Miksi tuo syntymävuosi pitää olla joka rivillä?

 • Skaalaus mobiilissa vähän takkuilee. Tämä huomattu kiitos. Samoin nimimerkki Emun kommentti Saintsin Williamsista. Tosiaan Saints uutisoinut hybridi db:n signauksen, mutta unohtanut päivittää tämän nettisivujen rosteriinsa. Saints ja muutama muukin voisi tosiaan laittaa pelaajalistansa ajan tasalle kauden lähestyessä. Ajantasainen tieto helpottaisi jatkossa mm. näiden juttujen kirjoittamista.

 • G Rush Pass Total Yds/G Pct. Int Sarja
  Peters: 10 65 2450 2515 251.5 57.4 3 Vaahteraliiga
  Baker: 7 -29 1639 1610 230.0 53.3 6 Vaahteraliiga
  Johnson: 8 -42 2784 2742 342.8 72.3 4 I-divisioona
  Figaro: 9 456 925 1381 153.4  55.5 6 FCS (College)
  Fortune: 10 ? 2503 ? 250.3 59.2 ? IFL (Italia)
  Bradley: 5 9 1186 1195 239.0 68.0 3 LFA (Puola)

  Pitihän ne statsit vielä käydä etsimässä. Toivottavasti näyttää taulukon oikein.

 • Ei tietenkään näytä. Jos haluaa jotain selvää saada, niin kantsii kopioida vaikka wordiin tms. ja lisätä merkkien välille välilyöntejä. Tarvis samanlaisen tekstieditorin kommenttilaatikkoon mitä noissa pääteksteissä, että taulukot saisi kunnolla näkymään =)

  Näin jälkikäteen kun noita statseja katsoo, niin ehkä kuitenkin tuli rankattua Rojo liian alas, vaikka juoksut onkin pahasti miinuksella.

 • Jos katsoo ketkä on Rojon heittojen kohteena kesällä, niin onhan toi ihan poikkeuksellinen lista: RJ Long, Cedric Johnson, Marcus Siiskonen, Arttu Erkkilä, Charles Wort, Terrell Jackson, Jabari Harris. Ja siis koko tämä lista voisi periaatteessa olla kentällä samanaikaisesti kun jenkki RB Young, joka saattaa olla mukana heittosuunitelmassa.

 • Ei roosters tarvitse pelinrakentajaa. Heillä on Väänänen. Omien sanojensa mukaan suomen paras (ja lihaksikkain) QB, jos seuraa yhtään hänen somepeliään. Itkee kun jengi ei pidä häntä eliittipelaajana, mikä hän tosiaankin on. Voi luoja…

 • Mites Rojolle on saatu pelikausiksi ainoastaan 7 jos on ollut maassakin jo 12 vuotta?

 • Tälöä meiningillä on paitsi Roostersin aloittava, myösbainoa QB

 • Missä on Miro?

 • Taftissa.

 • Kyllä kieltämättä alkaa huolestuttaa, ettei Roosters ole vieläkään julkaissut pelinrakentajaa. Muutenhan ei olisi kiire, mutta NEFL painaa päälle. Siinä on kysymys enemmästäkin kuin vain Roostersista, sillä juuri Roostersin menestyksen takia Vaahteraliigalla on maailmalla kysyntää. Ja olisihan se suomalaisena noloakin, jos tulisi pahasti turpaan.

  Mutta hiljaisuus voi olla tarkoituksellistakin ja julkistukset tulevat vasta NEFL-pelin alla. Lajiystävänä tämä on kyllä piinallista ja niin olisi, vaikka punaisten tilalla olisi mikä tahansa suomalainen joukkue.

 • Kerrotko meille minkälaista kysyntää Vaahteraliigalla on kansainvälisesti Roostersin ansiosta kun ei ihan aukea maallikolle toi logiikka.

  Ja kenenkään rationaalisen joukkueen taktiikkana ei todellakaan ole lykätä joukkueen tärkeimmän pelaajan julkistusta (=harjoittelee joukkueensa kanssa) tarkoituksellisesti. Nämä safron-, ja slater-gatet taitavat olla yhteensä management-gate.

 • Roosters olisi voittanut viime vuonna liigan suomalaisella pelinrakentajalla. Vaahteramalja oli vitsi. Puolustus on tänä vuonna yhtä kova kuin viime vuonna. Hyvä vaan ettei niillä ehkä ole ylivoimaa pelinrakentajatontilla. Onpahan muilla edes pieni mahdollisuus.

 • Tuo sinun kommenti meni kyll vitsin puolelle jos sanot että Roon puolustus on samantasoinen kun viime vuonna. Toivonen, Reidin, Slater, Outinen nyt alkujaan puuttuu sieltä eikä ole korvaajia muita kun Okolle Gruel

 • @@Filebacker Kun Roosters on Euroopan listan kolmosena, niin se on melkoinen statement Vaahteraliigan tasosta, vaikka onkin vain yksi joukkue. Monessa paikkaa törmää lausuntoon Vaahteraliigan kovatasoisuudesta Euroopan tasolla. Nämä eivät voi olla vaikuttamatta importien ja valmentajien kiinnostukseen saapua Suomeen.

 • 15.9.2018 on viimeinen mahdollinen ottelu jossa Slater on voinut antaa positiivisen doping-näytteen (yli puoli vuotta sitten)
  9.2.2019 julkistettiin käry (yli 1 kk sitten)
  Kertokaa joku että miten tästä ei ole vielä voitu langettaa pelikieltoa/varoitusta/vapauttavaa tuomiota. Onko tämä SUEKista vai SAJLstä kiinni oleva asia?

 • Tässä varmaan jotain huulirasvakeissiä viritellään

 • Liiton nettisivuilla on hieman liikuteltu menneiden kausien parhaiden pelaajien palkintojen saajien arkisto. Siinä ohessa on tietoa hävinnyt. Aiemmin kaikki kaudet oli löydettävissä, nyt vain 2011-2018 ja osassa niistäkin pelkkää tyhjää…
  Tilastonörtti ei tykkää tästä :(

 • Varma tieto Roosters on kaivanut vanhan 80 luvun T-Wing pelikirjan ja yllättää kaikki taas kerran.

 • Kun kerrot vielä keitä on hankittu juoksemaan sen pallon kanssa kun rosteri ammottaa tyhjyyttään tuonkin pelipaikan osalta. Tosin tolla muodostelmallahan QB:n paikalle kelpaisi kuka tahansa perunakauppias :)

 • Hienoa miten Roostersia lyödään täällä. Kentällä onkin sit hiljaisempaa.

 • Jotenkin vaan roostersin touhu ei näytä et kentällä olis yhtään hiljaisempaa.
  Siitä taitaa olla jonkin aikaa kun Roostersilla ei ole aloittavaa kuuppaa ilmoitetttu tähän aikaan vuodesta.

 • on ollut edelläkävijä aikanaan jenkkien läpi vuoden mukana olemisesta.Pelisysteemi hiottu kuntoon jo talvella. Ilmeisesti tänä vuonna pelikirja lyödään lukkoon lentokentällä.

 • Roostersin ei tarvinnut pelata kertaakaan täysillä liigassa 2018. Mikään joukkue ei ollut lähelläkään. 2019 voi olla lähempänä monesta syystä jotka viesteissä mainitaan. Etumatka ei todennäköisesti ole kasvanut mutta ei se yhdessä talvessa kokonaan kutistu poiskaan.

 • Curits Slaterin käryn aiheuttanut aine on piriste (metyyliheksaaniamiini on kielletty kilpailun aikana ja sitä tutkitaan vain kilpailujen yhteydessä otetuista näytteistä.). Aine ei ole ns. kova doping -aine kuten esimerkiksi anaboliset steroidit ja testosteroni, jotka aiheuttanut välittömän kilpailukiellon. Doping-käry käsitellään ensin Antidopingasioiden valvontalautakunnassa, joka antaa kirjallisen ratkaisun. Tämä kirjallinen ratkaisu on päätössuositus, joka käsitellään seuraavaksi SAJL:n kurinpitomenettelyssä. SAJL:n kurinpitomenettely tekee päätöksen lopullisesta sanktiosta.

  Asian käsittelyssä ei ole mitään ihmeellistä, vaikka se onkin kestänyt kauan. Asiassa ei ole kyse salaliitosta, jota masinoi SAJL:n puheenjohtaja tai Roosters. Kyse on normaalista menettelystä antidoping-asian käsittelyssä.

 • Hieno kommentti (@@Roosters), tuolla asenteella ovat romahtaneet vähän suuremmatkin instituutiot kuin yksi jenkkifutisjoukkue.

 • Tässä varmaan päädytään 9 kk:n kilpailukieltoon joka lasketaan näytteenottopäivästä ja saadaan päättymään juuri ennen Vaahteraliigan alkua. Eli ns norjalaisratkaisu.

 • Jos yleensä toimintakiellon pituus ollut 2-4 v ns.vahvemmista aineista (steroidit/kovat huumet)ja sitten taas kannabiksesta tietääkseni usein seuraa varoitus ja sopimuksen purku.niin nämä huomioiden niin olisihan tuo 2vuotta liikaa tuosta rangaistukseksi mielestäni.
  Tuskin se 9kk auttaisi kovin paljon kun eikö jengi uutisoinut että sopimus on purettu ja eiköhän siellä ole uusi pelaaja jo katsottu tilalle.
  Omasta mielestäni tästä pitäisi saada maksimissaan vuosi ellei jopa alle.vaikla saisi vaan varoituksen niin eiköhän hänen osaltaan tämä kausi mene ohi joten rangaistus on varmasti jo ns.kolahtanut.

 • https://tamperesaints.fi/vaihdos-puolustuksen-takakentalle-korvaaja-aafsta/
  Boise Ross kohtasi passin saannissa ongelmia. Mutta Saintsin HC Hall löysi muutamassa päivässä tehokkaan oloisen korvaajan.

 • Roostersin rosterimuutokset, omilta sivuilta ei tämän vuoden rosteria löydy, joten tehdään lokakuun listan mukaan.
  Korjatkaa paremmin tietävät.

  Qb  jenkki, väänänen
  Rb  daifi
  Wr. Connette, lievonen liljestrand, wasiljeff. Kova nippu.
  Ol. Laine, lahti (Pelaako?), muita

  Dl  kankaanpää, vesterinen, rautiainen, gruel, aho
  Lb  äyräväinen, raatikainen, kuikka
  Db  olin, lempinen, roitto, jenkki

 • Surkeaa on tiedotus sekä seuroilla että liitolla. Kauden alkuun pari kuukautta, ja vaahteraliiga.fi:ssa kolme uutista julkaisti maaliskuun aikana kolmessa viikossa.

 • Eihän siellä Vaahteraliiga.fi sivuilla olla mitään omaa julkaistu kun kopioitu muiden juttuja. Mikä on liiton tiedottajan toimenkuva oikein on??!!!!!!

 • Kaveri listasi tossa Roostersin puolustajia. 12 nimeä joista 1 oma kasvatti. Silleen, joten jos jätetään sitten huutelu naapuripöytiin.

 • Pistäkääpä teidän ranking seurojen peliasuista. Komeimmasta aina sinne royalsin ruskeisiin

 • Peliasuja täällä ei taida olla aikaisemmin rankattu, mutta se ei suinkaan ole vähäpätöinen asia. Ulkonäkö vaikuttaa, vaikka kuinka muuta väittäisi. Tässä nykyjoukkueiden lähivuosien versioiden parhaat.
  1. Royalsin punainen vara-asu kultaisilla housuilla. Punaisen sävy juuri oikea kultaan. Muut eivät sitten olekaan kovin hyviä eli kokonaisuutena olisi melko hännillä.
  2. Crocodiles. 2017 asu, jossa oli melkein valkoinen paita ja numerot vaaleanvihreät, melkein kellertävät, housut ja olat tummempaa vihreää, olisi melkein kärjessä. Tummemman vihreän sävy erinomainen. Mutta kun muina vuosina ollut tosi tylsiä. Tarvitaan vähän muutakin väriä ja kokeilisin vastavärinä hivenen oranssia. Joka tapauksessa Crocodilesilla on ehkä suurin potentiaali tällä saralla. Kokonaisuutena Royalsin kanssa jossain perällä.
  3. Wolverines. Sinikeltainen versio, jossa ei liikaa keltaista ja varapaitana valkoinen sinisillä numeroilla ja häivähdyksellä keltaista on kokonaisuutena paras Suomessa. Keltainen paita on ruma.
  4. Porvoo. Paljon parempi kuin Steelersin tai Trojansin versiot kullan käytön takia.
  5. Roosters. Selkeä kokonaisuus, jossa toimii myös valkoinen varapaita. Itse hakisin vähän kirkkaampaa, ehkä Ferrarin punaista, mutta perinteet asettavat varmaan rajat. Ainakin vähemmän valkoista punaisessa asussa.
  6. Saints. Suomen lipun värit ovat aina raikkaat, mutta onko se tarkoitus? Jotenkin tuosta puuttuu särmä. Sama kuin Roostersilla eli toimii kokonaisuutena valkoisen varapaidan kanssa, mutta jotain pitäisi keksiä.
  7. Steelers. Punaisen sävy mustan rinnalla on liian tumma ja numeroiden rajaaminen valkoisella ei mielestäni toimi. Selkeä musta identiteetti kuuluu Porvoolle, joten rakentaisin Steelersille paljon rohkeamman version mustasta.

 • Tämä olikin yllättävän paha.
  Suurin osa joukkueista näyttää kamalilta koska asut eivät ole viimeistä piirtoa myöten yhtenäiset. Repsottavia paitoja ja eri mittaisia sukkia, roikkuvia pyyhkeitä unohtumatta. Asuja voisi myös uusia , kuluneet & rikkinäiset tekevät kokonaisuudesta epäsiistin.

  En lopulta oikein saanut näitä edes laitettua järjestykseen, joten tässä random järjestyksessä kommentit
  Royals: selkeästi mietitty kokonaisuus, piristävä
  Steelers: itse tykkään musta – punainen kokonaisuudesta
  Roosters: väriyhdistelmässä olisi aineksia parempaan, tylsä
  Saints: tylsääkin tylsempi
  Butchers: tässäkin olisi aineksia vaikka mihin, musta-kulta on huippuyhdistelmä. Turhan tylsä layout.
  Wolverines: väriyhdistelmä ei vaan toimi meikäläiselle. Erilaisella layoutilla/raitojen käytöllä voisi saada edes jotenkin toimivan.
  Crocot: mukava piristys, tosin housut näyttävät vähän ”likaisen” värisiltä

 • Taitaa olla päivät vähissä Roostersin EFL peliin eikä QB selvillä. Eilen julkaistiin britti OL mies. Ei näytä hyvältä ulospäin. Toivottavasti totuus on toinen.

 • Joo ehkä yleisesti ottaen varusteissa harmittaa se, miten huonoon kuntoon seurat ja pelaajat antavat niiden päätyä. Facemaskeista lohkeilee maalit ja monilla on niissä ihme teippivirityksiä, tarrat repsottavat kypäristä ja paidat ovat monilla revenneitä. Mitä itse olen huomannut niin Royals ja Wolvot ovat ainoat joukkueet, joilla varusteet on hyvässä kunnossa. Toinen asia mitä kaipaisi olisi asujen yhtenäisyys. Joukkueiden sisällä pelaajien hanskat ja aluspaidat ovat usein eri värisiä ja kypärissä on eri teippaukset. Mitä koko Vaahteraliigaan tulee, niin peliasujen perusteella voisi luulla, että joukkueet tulevat eri sarjoista. Osalla joukkueista on TV-numerot ja osalla ei, osalla ei ole yhtään mainosta ja osalla asut on niin täynnä mainoksia kuin vaan mahdollista, millään joukkueella ei taida olla paidassa Vaahteraliigan logoa yms.

  Tässä mielestäni paras ja huonoin kypärä: https://jat.kuvat.fi/kuvat/Jenkkifutis/Jenkkifudis%202018/Steelers%20-%20Royals%20310518%20%2848-33%29/Steelers%20-%20Royals-39.jpg?img=full
  Royalsilla mielestäni paras, koska kypärästä käy ilmi joukkue ja tarrat ovat hyvä kuntoisia eikä niitä ole liikaa. Samoista syistä tiukkana kakkosena Wolvot (plussaa pelinumeroista kypärissä) ja selvänä kolmosena Roosters, jonka kypärät on vähän heikommassa kunnossa, mainostarrat erilaisia ja vasemmalla kädellä teipattuja. Valitettavasti loput joukkueet ovat tasaisen heikkoja. Saints kuitenkin kypärien kunnon ja tarrojen perusteella näistä neljästä paras. Se Saintsin kypärän keskellä kulkeva viiva voisi olla vielä paksumpi tai jaettu kahteen osaan. Muiden joukkueiden kypäristä taas huomaa, että niitä ei olla huollettu/maalattu/teipattu moneen vuoteen. Crocojen tarrojen kunto surkein, Steelersin kypäristä voisi luulla, että heidän logo on tuo kuvassa näkyvä salama. Butchersilla taas edes kypärien värit eivät ole yhtenäisiä, vaan kentällä näkyy kymmentä eri kultaisen sävyä.

  Asuista ja asujen väreistä, Butchersin asu ilmeisesti pyrkii muistuttamaan New Orleans Saintsin asua, mutta toisin kuin NO Saintsilla, heillä asun suunnittelu on jäänyt kesken ja kaikki korosteet puuttuvat. Voisi olla selvästi paras, mutta jää omalla listalla melko hännille. Steelersillä taas punaista ja valkoista on käytetty sekaisin ilman mitään ajatusta. Roosters ihan ok, mustaa saisi olla enemmän ja Wolvoilla on kanssa kiva asu, mutta käyttäisivät raitoja selvemmin. Royalsilla eri kullan sävyn käyttäminen kypärässä kuin muussa asussa ei oikein toimi itselleni. Crocojen vierasasu on oma lemppari.

  Tuli kirjoitettua melkoinen valitusvirsi, mutta nämä on huomioita mitä katsojana olen tehnyt. Itse toivoisin asuihin enemmän rohkeutta ja panostusta, koska sekin olisi yksi tapa erottua muista joukkueista/lajeista. Ja jos vaikka seuroissa pidettäisiin kypärien huoltotalkoot ennen kauden alkua, niin ei asujen puolesta näytettäisi niin säälittäviltä kentällä. Katsojana tulee ekana mieleen, että eikö niillä ole varaa tarroihin. :D

 • paljon hyviä huomioita ja olen kanssasi samaa mieltä niistä.
  Sen lisäksi että tuotteen pitää olla kunnossa ja toimia, tulee sen myös näyttää hyvältä. Muuten sitä ei osteta eikä suositella kaverille. Simple as that.

 • Aika mielenkiintoisia argumentteja. Oletko pohtinut yhtään miksihän asiat on noin? Aluspaidat pitää olla kaikilla samanvärisiä, mutta hanskat esimerkiksi ovat vapaaehtoisia ja olisi aika järjetöntä vaatia kaikkia pelaajia hankkimaan täysin samanlaiset hanskat tai edes samaa väriä olevat. Niin kauan kuin pelaajat joutuuvat itse maksamaan varusteensa niin aika järjetöntä odottaa kaikkien varusteiden olevan viimeistä huutoa ja täysin mintissä kunnossa. Etenkin kun linjassa nuo kypärät kolisee ja sen seurauksena ne maalit lohkeilee.

  Mitä noihin tarroihin tulee niin kypärään liimattava sponsoritarra on huomattavasti halvempi tapa joukkueelle mainostaa kyseistä sponsoria ja samalla näyttävimpiä tapoja mistä saa eniten rahaa. Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.

 • Ihan hyviä pointteja jos puhuttaisiin divarijengeistä, mutta nyt kyseessä Vaahteraliiga. Jostain kumman syystä Vaahteraa on päätetty televisioida, niin kyllä tuotteen pitäisi olla siinä kunnossa että sitä kehtaa näyttää televisiosta. Niin kauan kun pelaajat joutuvat itse maksamaan varusteensa kannattaisi televisiointirahat jakaa välinesponssina tms, että saadaan tuote kohdalleen. Visualisuudella on kummasti merkitystä brändille…

 • ”Olisi typerää maksaa omasta pussista joukkueen logolla olevat tarrat, kun vaihtoehtona on ottaa sponsorien tarrat ja saada siitä itse rahaa.”

  ei mulla sitten muuta…

 • tulee tunne että joidenkin kommentoijien mielikuvissa Vaahteraliiga ja liigajoukkueet olisivat taloudellisesti samalla tasolla kuin jääkiekon SM-liiga tai potkupallon Veikkausliiga. Ikävä kyllä näin ei ole ja se näkyy monessa asiassa mm. peliasuissa. Varmasti seuratkin haluaisivat joka vuosi tuoreet pelipaidat, kypärät ja muut varusteet, mutta kukkaronvartijoilla taitaa olla tärkeämpiäkin rahareikiä.

  Onhan tuo peliasu hyvä rankkauksen ja keskustelun aihe, mutta aika turhanpäiväistä nipottaa kolhuisista facemaskeista ym. vastaavista.

 • Miten ne joukkueiden kentät, ne vasta surkeita on ja näkyy TVssä kokoajan.

 • En minä sponssimainoksia vastaan ole, oikeastaan jopa tykkään mainoksellisista asuista normi asuja enemmän. Oleellisinta on, miten mainokset on sijoitettu ja miten ne on toteutettu. Esim. nuo Steelersin valkealla pohjalla olevat mainokset näyttävät aivan kamalilta mustassa peliasussa.

  Kypärät kolisee ja sillä minä tuota talkooiltaa ehdotinkin. Bisse käteen ja maalitölkki kiertämään =)

  Aluspaidat tosiaan pitäisi olla saman väriset, mutta silti pelaajilla näkyy olevan eri värisiä paitoja päällä. Ja olet ihan oikeassa että hanskojen ja kenkien väriä ei voi pakottaa, mutta esimerkiksi omassa seurassa (eri laji) on suosituksena, että omia kamoja hankkiessa valitaan mahdollisuuksien mukaan seuran värikoodin mukaan. Toisena vaihtoehtona näkisin seurahintaisten tuotteiden tarjoamisen sopivasta urheiluvälineliikkeestä, jolloin pelaajilla olisi mahdollisuus hankkia varusteet halvemmalla ja samalla myös asut olisivat yhtenäisemmät.

 • yhtenäinen ja siisti ulkoasu ei ole aina rahasta kiinni. Monet naisten joukkueet ovat mielestäni tästä hyvä esimerkki. Ei tarvitsisi miestenkään montaa asiaa viilata kuntoon niin näyttäisi ihan erilailselta. Esimerkiksi aluspaidat: joko on pitkät hihat (saman väriset) tai ei näy hihoja lainkaan eli eri repsottavia aluspaitoja.
  kaikille pitkät sukat tai vaihtoehtoisesti sukan värinen trikoo. Ei mitään typeriä ”nfl tyylisiä polvet näkyy housuja”.
  oikeankokoiset paidat, jotka peittävät myös isompien pelaajien kropan.
  Kypäriä voi maalata ja tarroja uusia tarvittaessa.
  rikkinäiset paidat vaihdetaan uusiin eikä kursita teipillä kasaan.

 • Royalsin kannattaisi vaihtaa paitansa punaiseen malliin. Valkoinen paita luo itselleni väistämättä mielikuvan Venäjän tai Serbian lipusta. Sininenkään malli ei herätä riemun kiljahduksia Royalsiin punainen kokeilu sen sijaan oli todella onnistunut, kuten joku muukin totesi

 • Joukkueen värit ovat sininen, punainen, valkoinen ja kulta.. vähän liikaa. En ymmärrä miksi asua kehutaan. Aikamoinen pellelauma etenkin kun on sininen pelipaita. Less is more. Valkoinen vielä menettelee. Ja ne numerot. On kuin suoraan 80-luvulta Tacklan jääkiekkopelipaidoista.
  Roostersilla ja butchersilla on eniten potentiaalia mutta siisteimmät ehdottomasti onyksinkertaisen tyylikkäät ECGn kelta/musta peliasu viime vuodelta. Toki siinäkin on pitänyt tunkea eteen isolla Giants sekä joukkueen logo. Yksi olisi riittänyt.

 • Siis Royalshan pelas koko kauden valkosilla, kun myivät siniset ja punaiset edellisen kauden päätteeksi huutokaupassa ja rahavaikeuksien takia eivät hankkineet uusia. Valehtelivat toki, että uudet paidat olivat jääneet postiin jumiin ja säästivät pikkuvaleella pitkän pennin. Ihme ettei asiaa viime kesänä muuten nostettu pöydälle.

 • Kotkan pelaajia bongattu Talissa , ei mitään menetyksiä Kotkalle.

 • Ei ole menetys Kotkalle, mutta varmasti vahvistus Talissa treenaaville.

 • Bigi on ihanan kostea, Kouvola vie kakkosen tai ottaa kakkoseen

 • Kouvola tosiaan voi ottaa kakkosen haltuun, mutta paljon saa paskaa ensin siivota kiitoradalta että kaikki mahtuu kakkoseen.

 • Nt taas lopuu se paskan lapaamine. Korkit kiinni ja treenatkaan saatana

 • Mikä v…tu tota Roostersia vaivaa. Jättikö vanha staffi uppoavan laivan ja uusi ei vaan osaa. Kyseessä on suomalaisen jefun lippulaiva mutta päivitettyä rosteria ei saada laitettua esille lokakuun jälkeen. Onko tämä Roopen skaalaama tiedotuksen standardi? Romahduttiko Slaterin doping-käry koko organisaation moraalin? Onko tämä jonkinlaista salaperäistä taktikointia vaiko vain täydellistä saamattomuutta. Onko oikeasti niin että sitä QB:ta ei vaan ole saatu signattua? Joka tapauksessa luokatonta lajin seuraajien aliarviointia rosterin ylläpidon osalta.Ei nyt vaikuta siltä ”Suomen parhaalta organisaatiolta” jota Vanhoja tossa hehkuttaa.

 • Rahaa ei ole. Miksi?
  1. Toimitusjohtaja Hakala harrastaa jenkkifutisvalmentamista tällä hetkellä Italiassa ja rahoittaa siellä importtitoimintaansa.
  2. Junnuja on vähän (U13 yhdistelmäjoukkue Kouvolan kanssa ja U15 on pelaajapulan takia kakkosdivarissa) ja joka vuosi ei voi nostaa maksuja vanhemmille kymmeniä prosentteja joilla rahoitetaan edustusjoukkueen toimintaa.

 • Lisäksi naisilta ryövätty kaikki fyrkat ja naiset kaikonneet muualle. Hyvä välillä ottaa pohjakosketus ja aloittaa hommat puhtaalta pöydältä kuten Wolverines 2014, vaikka tietenkin säälittävän Kouvolan voittivat vieraissa ja kotona.

 • mutta karavaani kulkee… Ja ens kesänä moni tulee pettymään.

 • Juuri näin. Siinä missä paikallinen kilpailija värvää divaripelaaiia ja kotijenkkejä, Roosters hankkii oikeita vahvistuksia. Saattaa moni dynastian kaatumista ennustava pettyä kesällä.

 • Onko tämä uusi brittivahvistus OL:ssä siis parempi kuin edellinen? Vai kenestä vahvistuksista puhut?

 • @karavaanari, kyllä ROO on lievässä kierteessä kellariin – siis ukkojen osalta. Jos ja kun tuollainen menestynyt, iso organisaatio alkaa sortua niin tällöin myös tullaan alas ja kovalla rytinällä. Kaatumista ei voi estää. Jo se, että ne sainasi brittiläskin hyökkäyksen linjaan ja esim. Ylipään kertoo paljon ROO:n rosterivajauksesta. Vanhaoja on toki vahvistus mihin tahansa joukkueeseen. Eli yhteenvetona : Mestari vaihtuu ensi syksynä Tampereella. Siinä sitä pitäisi olla virikettä treenaamiseen ja kauteen valmistaumiseen muille VL -joukkueille – erityisesti Wolvoilla, Kuopiolla tai Seinäjoella on nyt iskun paikka kiinnittää 2019 Malja itselleen.

 • Kyllä se on Tampereen vuosi!

 • ..niin on tamperelaisten. Saa Saintsin pojat hyvän urakkakeikan Vaahteramaljan järjestysmiehinä Ratinalla.

 • Mutta heidän JV:t vuotaa kuin saintsin linjat

 • Miten ihmeessä Vanhojaa täällä hehkutetaan. Ei mahtunut edes Eaglesin avaukseen viime kesänä.

 • Combine päällä, tänään penkkipunnerrus.

  http://www.cfl.ca/live

 • Ratinassa

 • Kimi sai toiseksi eniten toistoja ulkkari laitahyökkääjistä (11). Roni sai 16, mikä oli hyvin linjassa muiden tukimiesten kanssa. Okon tulos taisi olla 21 ja Artun 11.

 • Vähän pettynyt nykysukupolven voimatasoista. Lindholmin Masa teki Minnesota Vikingsin testeissä vuonna 1987 muistaakseni 33 toistoa. Itse tein parhaimmillani satasella 30, joka olisi varmaan pari vähemmän 220 paunalla.

 • No toi ei mennyt linjamiesten kohdalta kovin hyvin.

 • Näköjään Wolvot myy kausikortteja Brakulle eli pelaavat Brakussa ensi kesänä.

  Hyvä että järki voitti eikä pakotettu Käpylän betonille.

 • Näin muistaakseni kultaista 80 lukua. Niin kaikki treenasi puhtaana ja söi kaurapuuroa. Toisilla oli vaan isommat voisilmät puuroissa ja pikkaisemman paremmat testotasot voiman tuottoon.

 • Oliko tuolla Stockholm Mean Machinesissa joku uusi valmentaja, jolla olisi jotain tekemistä Royalsin kanssa? Siihen nähden kun Joshua Akena ja Nicholas Peterson ovat sinne signanneet tulevalle kaudelle. Toki ei kyse ole kuin kahdesta, mutta silti huomiota herättävää. Vai kausi taitaa loppua siellä jo, että pääsee muualle hyvissä ajoin pelaamaan vai mitenkä menee lännessä?

 • Onko 80-luvun jälkeen muutettu mittayksiköitä vai onko mennyt pää kaurapuurosta sekaisin? Eikö 220 paunaa ole juurikin 100kg?

 • Faktat kuntoon! 220lbs on 99,79kg

 • Combine penkki 225 pounds

 • @Filebacker@@@ Sattumalta olin enemmänkin tekemisissä suomalaisen huippu-urheilun kanssa 80-luvulla ja roinaajat tulivat tutuiksi saleilta tai juttujen kautta. Jefussa ei ollut todellista ongelmaa missään suhteessa verrattuna voimailuun tai vaikka yleisurheiluun. Matti Lindholmin puhtautta voi miettiä vertaamalla häntä gladiaattoreitten roinajengiin, jossa ero ulkonäössä oli selvä, muttei taatusti suorituskyvyssä.

  Isoin ero nykypäivään on se, että omassa nuoruudessani 70-luvun lopulla meitä oli omalla salillani kentällinen 16-17 -vuotiaita, jotka penkkasivat taatusti puhtaina 110-130 kg. Silloin ei vain vielä ollut epenkkausta keksitty. Kyllä nykyäänkin saleille eksyy tosi kovia yksilöitä, mutta ne vain ovat harvassa kaiken muun tarjonnan joukossa.

 • Täytyy toki muistaa että nykyään urheilijat kuten esim Okko ovat paljon monipuolisempia atleetteja kuin ennen vanhaan. Verrokkina voitte vaikka katsella NFL:n nykyisiä linebackereitä, aikamoisia ”rimpuloita” verrattuna ihan vaikka 10v sitten uransa huipulla olleisiin.

 • Noista takavuosien penkki- ja kyykkytuloksista tuli mieleen että milloin Slaterin Doping tuomio julkaistaan?

 • Arvostan Okon tekemistä todella paljon, eikä Lindholmin kehuminen ole keneltäkään pois. Matti oli todella monipuolinen urheilija, mistä puhuu 40 jaardia aikaan 4.66 omaa kieltään. Reilusti yli 100-kiloiselta tukimieheltä huikea suoritus. Oli Minnesotan tukimiehistä vahvin ja nopein, eikä kyllä linjamiehistäkään moni ollut vahvempi. Voitte vain kuvitella, millainen askel on ollut 80-luvun alkupuolen suomijefusta suoraan NFL:ään. Mahdoton haaste!

  https://www.sajl.fi/laji-info/historia/ammattilaiset/matti-lindholm/

 • NFL :stä ja sinne pääsemisestä puheenollen, mikäs on Mulumban tilanne kevään dräftiin ? Ei ollu ainakaan kombainissa (?) Onhan tähtäin edelleen NFL:ssä … ?

 • Sitten kun SUEK on omat päätöksensä antanut.

  https://www.suek.fi/

 • Euroopan parhaaksi tituleeratulta centeriltä 11 toistoa penkissä.. Taitaa jäädä Kanadanpallo haaveeksi. Okolta hyvä score.

 • Nyt tuli särö siihen titteliin ja pahasti. Ei olisi välttämättä kannattanut lähteä testeihin puolikuntoisena.

 • Glory daysistä puhuttaessa tulee monelle mieleen vanhojen ukkojen höpinät.
  Kuitenkin testitulokset ei valehtele.
  Mullakin on 1990 luvun alun testituloksia Crocodiles ja Kuortaneen urheiluopiston testeistä ja oon monesti ihmetellyt niiden hyvää tasoa vrt nykypäivä. Esim. 40y mitattiin sähköisesti, joten ei jätä tulkinnan varaa.
  Uskallan väittää että fysiikka oli ennen muinoin kovempi, ehkä juuri pelikäsitys ja nopeus oli vähäisempi.

 • Voitaisiinko jo unohtaa Glory Days -ilmaisun käyttö, koska se pilkkaa sekä menneitä että nykysukupolvea. Silloin joskus ei ollut tietokoneita, ei nettiä, ei tietokonepelejä ja TV-kanaviakin oli vähän. Melkein kaikki pojat kuluttivat aikaansa monipuolisesti urheillen ja leikitkin olivat pääsiassa liikunnallisia. Sellaisessa ympäristössä kehittyy hyvä pohja jefullekin ja aikaa treenaamiseen oli peliurankin aikana enemmän. Pelillisesti laji oli vastaavasti lastenkengissä, evoluution alkuvaiheessa. Valmentajia saattoi olla vain yksi ja loput olivat oman treeninsä ohessa muita neuvovia ”veteraaneja”. Kyllä nykypeliä on paljon viihdyttävämpää katsoa. Jos jatkossa halutaan kehittää lajiin oikeita huippu-urheilijoita, täytyy junnuja saada lajin piiriin aikaisessa vaiheessa ja panostaa valmennuksessa heidän monipuoliseen liikunnalliseen kehittämiseen. Toinen tie on poimia muissa lajeissa fysiikkaansa kehittäneitä riittävän ajoissa, sillä monet omissa eikoislajeissaan keskinkertaiset urheilijat saattavat löytää vahvuutensa juuri jefussa ja olla siinä fyysisestä aivan huippuja.

 • Ei voida. Glory Days on Glory Days ja pyyntösi on vähän saman kuin pyytäisit kutsumaan talvisotaa suureksi isänmaalliseksi sodaksi

 • No nyt taas meni jollain 11 repsin kaverilla tunteisiin.

 • Nyt linjamiesten 1vs1:

  https://www.cfl.ca/live

 • 40 yard dash:
  Kimi: 4.73, toiseksi nopein aika ulkomaalaisista laitahyökkääjistä (2/9)
  Roni: 4.90, toiseksi nopein ulkkari tukimiehistä (2/3)

 • Sähköinen ajanotto on vähän eri asia kuin liikkeestä videolta otettu lähtö ja maaliviivan ylitys, koska kennoilla lähtö tapahtuu yleensä vajaa metri kauempaa, eli pelaaja on jo liikkeessä ajanoton alkaessa.
  Yhtään Porkkaa, Nummea ja muita kovia vanhoja luita väheksymättä.

 • Onko tuo CFL combine Talissa?

 • Lähinnä vertasin ajanottoa käsiajanottoon, jossa eroja tulee vielä enempi.
  Moni muukin asia vaikuttaa.
  Alusta, kengät, ilman lämpötila. tms.
  Pysyn kumminkin väitteessäni, että fysiikka oli 1990 luvulla paremmassa mallissa vrt nykyaika.
  Komppaan Filebackeriä juuri siinä, että ennen muinoin ulkoilu ja pihaleikit kasvatti fyysistä kuntoa automaattisesti jo lapsena.
  Ja mitenkään väheksymättä nykypäivän urheilijoita.

 • Kuka heitteli palloa Roostersin campilla? Kuvia Facessa.

 • En tiedä kuinka paljon seuraat lajia, mutta Kadmiryhän tuo näyttää olevan

 • >@RQB
  Kiitos tiedosta ja kysymyksestä. Seuraan lajia paljon mutta en ole ”lajissa sisällä”. Informaatio on tämän sivuston ja seurojen antaman tiedon päälle rakennettua + kesän peli tietysti. En tunne useimpia pelaajia kasvoiltaan koska heitä pidetään esillä harvakseltaan missään. Miro Kadmiry on tuttu nimi osaan kytkeä hänet maajoukkueeseen Taftiin ja nyt Roostersiin. Tällä hetkellä hänen nimensä ei ole Roostersin ilmoittamalla pelaajalistalla joten nimen ja kuvan yhteensovittaminen ilman tarinaa on minulle ainakin vaikeaa.

  Tiedän, että meitä lajia seuraavia, ei seurasidonnaisia tai ei ”lajissa sisällä olevia” kuten jotkut aina sanovat, on jo kohtuullisen paljon. Ainakin sen verran, että ansaitsisimme vähän parempaa tietoa seuroilta ja lajin lajiliitolta joka on viime vuoden jälkeen laiminlyönyt kokonaan ulkoisen viestinnän ja keskittyy vain sisäiseen tiedottamiseen ”lajissa sisällä oleville” eli seuroille ja niiden jäsenille.

 • Selostajat suhtautuivat eurooppalaisiin kokelaisiin kovin kummallisesti. Heti ekan päivän alussa ennen ensimmäistäkään testiä he mainitsivat, että pelillisesti eurooppalaiset kandidaatit ovat kanadalaisia jäljessä. Kun drilleissä olivat eurooppalaiset ja kanadalaiset sekaisin, eurooppalaisia ei noteerattu ollenkaan. Pari Kimin WR/DB-drillin väläystä ovat hyvä esimerkki. Ihan ensimmäisessä kamera kuvasi edellisen parin rissua, kun taustalla vilahti Kimi. Toisessa kohtaa Kimi poltti DB:n ja otti pallon kiinni, mutta yleisö oli totaalisen hiljaa. Selostajat eivät sanoneet sanaakaan.

  Kokonaisuutena voi sanoa, että mielestäni Kimi selviytyi suomalaisista parhaiten. Nopeus ei ihan riitä erottumaan, vaikka olikin rissujen joukossa hyvää keskitasoa. Mielestäni pärjäsi drilleissä hyvin. Eurooppalaisen pääsy CFL:ään omin avuin vaatii selvää erottumista paikallisista, mutta markkinointisyyt saattavat avata ovia. Siinä luultavasti juuri markkinointisyistä saksalaisilla ja ranskalaisilla on etulyöntiasema.

  Okko esiintyi drilleissä edukseen puskien linjamiehet edellään dummy-QB:n päälle. Tosin selostajat kertoivat yleisohjeena (ei siis Okon kohdalla), että värvääjät arvostavat ohitustekniikoita enemmän. Okko olikin ainoa eurooppalainen, jonka nimen mainitsivat ja vielä pariin kolmeen otteeseen.

  Roni oli kokonaisuutena ihan ok, mutta odotin häneltä paljon enemmän. Nopeus ja voimatasot suhteessa paikallisiin oli Kimin tapaan hyvää keskitasoa. RB/LB-drillissä joutui kahteen otteeseen ranskalaista Roboa vastaan, joka oli mielestäni koko RB-porukasta kanadalaiset mukaanlukien lupaavin. One-to-one drillissä ei Ronin nopeus ihan riittänyt, muttei huonoltakaan näyttänyt. Huonoa tuuria lähinnä. Robo saattaa hyvinkin tulla draftatuksi.

  Arttu jäi pahasti varjoon, eikä kerran vilahtanut DL/OL-drilli mennyt ihan putkeen. Saattaa olla, ettei ole hirveästi treenaillut ja kutsuhan tuli puskista.

 • Eikö noihin eurooppalaisiin suhtauduttu kuten muihinkin. Taidot ratkaisevat. Vai olisiko heitä pitänyt kohdella jotenkin silkkihansikkain ja omalla spottivalolla?

 • Ei suhtauduttu. Objektiivisuus ja pieni mielenkiinnon osoitus olisi riittänyt. Vaikkei muuten, niin ainakin kohteliaisuudesta. Lähetystä nimittäin mainostettiin eurooppalaisten kotimaissa ja jos mielenkiintoa CFL:ää kohtaan halutaan lisätä, niin ainakaan sitä ohjelma ei mielestäni hirveästi edistänyt.

 • Aika omituista oli myös se, että eurooppalaiset oli erotettu penkissä ja juoksussa pohjoisamerikkalaisista. Itselleni jäi kuva, että heidät haluttiin vain nopeasti pois alta. Ja kai sekin jotain kertoo ettei eurooppalaisten tuloksia ole löydettävissä CFL:n sivuilta.

 • Onko tässä oikeasti se mahdollisuus että Roosters lähtee kauteen Miro QB:n paikalla ja jenkit muissa rooleissa. A. Connette on jo kiinnitetty WR rooliin mutta olisihan tossa mahdollisuus RB:n rekryyn. Ja lisäksi Slaterin doping-käry johtaa uuden DB:n palkkaamiseen.

  Ja onko tää laji oikeasti niiiin sisäänpäin lämpiävää, että 7 perättäistä mestaruutta voittanut joukkue ei vaan viitsi kertoa yleisölle rosterinsa tilanteesta. Sadat tuhannet Ruutu+ eurot menee hukkaan jos seurat ei viitsi huomioida ns. ”suurta yleisöä” viestinnässään. Liittohan on jo luopunut tosta tehtävästä.

 • @Roosters QB Voit hyvinkin olla oikeassa. Ehkä Roosters lähteekin rakentamaan uutta tukevaa pohjaa sen sijaan, että pyrkisi väkisin amerikkalaiset tähdet edellä todistamaan vuosi toisensa jälkeen tasoaan muiden ”amerikkalaiset tähdet edellä” -joukkueiden joukossa. Viime vuoden ylivoima Suomessa oli varmasti pelaajistakin tylsää ja vei ilon voittamisesta. Nyt voivat pelata viime kauden toisen puoliaikojen kokoonpanolla ja joutua tosissaan taistelemaan. Rahaakin säästyy tulevaisuutta ajatellen. Mutta tämähän on pelkkää spekulaatiota. Jää nähtäväksi.

 • Crocot ja Britti DL purki sopimuksen, mutta tilalle tuli monta astetta kovempi Ranskalainen!
  https://crocodiles.fi/uutiset/uusi-vahvistus-toinen-euroopan-mestari-liittyy-crocodilesiin

 • Miro on 1 QB!!

 • Kyseinen ranskis näköjään teki Suomen maajoukkuetta vastaan 2,5 taklausta, säkin ja pakotti rähmäyksen. Sanotaanko, että aika kovalta alkaa näyttämään Crocodilesin puolustus. Kolme Ranskan maajoukkuerinkiin kuuluvaa vahvistusta ja jenkki DB ovat varmasti kavereita, jotka näkyvät kentällä. Crocodiles parantelee asemiaan vaahteramaljaa ajatellen.

 • Luultavasti noi selostajat suhtautuivat eurooppalaisiin pelaajiin samalla asenteella kuin aikoinaan lätkäpelaajiinkin.

 • Roosters vahvisti Miron aloittavaksi QB:ksi

 • Rohkea veto. Huonossa organisaatiossa ihmeellisellä valmennuksella Miro oli Porvoossa OK aloittava QB. Hyvä nähdä mihin pystyy järkevämmässä setissä. Siirto tekee mielenkiintoiseksi Roosterssin jenkkivalinnat. Tohon jos saa hyvän tukijoukon hyökkäykseen niin voi olla toimiva konsepti. Rosteria heiltä ei tosiaan löydy mistään nettisivuilta joten vaikea tietää kuka heille on sopimuspelaajana tällä hetkellä.

 • Erikoinen lausunto. Ilmeisesti olet niin sisällä lajissa ä, että voit hetkessä palata neljän vuoden taakse ja nimetä organisaation huonoksi ja valmennuksen ihmeelliseksi. Mikä on mielipiteesi vuoden 2012 Crocodilesin valmennuksesta? Entä vuoden 2014 Saintsin organisaatiosta?

  Todennäköisesti olet kuitenkin sitä mieltä, että Roostersin organisaatio kaikkine juupas-eipäs Euro-sekoiluineen, QB-vääntöineen ja Slater-keisseineen on edelleen pelkkää kultaa.

  Eli: älä pysähdy Roosters-haaveiluun, sillä sen organisaatio on vielä hauraampi kuin edarin hyökkäyksen linja tai RB-osasto. Tänä vuonna Salatut elämät, Tunteet ja tuoksut + Kauniit ja rohkeat näytellään Roostersissa. Liiton pj varmasti tekee kaikkensa, jotta draama pysyisi piilossa, mutta eiköhän se viimeistään juhannustaukoa ennen puhkea näkyville.

 • Vaahreramaljassa Tampereen Ratinalla tulevat pelaamaan Seinäjoki Crocodiles sekä Helsinki Wolverines.

 • Kuka näistä jatkaa?

  15 finHenri Jussila 176 cm 85 kg
  24 finKarri Pajarinen 176 cm 86 kg
  25 finAntti Lahtinen 182 cm 86 kg
  27 finMourad Daifi 187 cm 85 kg
  36 fin Alexander Kuronen 174 cm 81 kg

  PS. ketä on Daifi ja Lahtinen?

 • Onko ihan oikeasti niin, että liigajoukkueilla ei ole enää muuta rosteriin liittyvää velvollisuutta, kuin 31.10. lisenssihakemukseen liittyvä ja julkaistava sopimuspelaajien lista. Muistaakseni aiemmin seuroille oli asetettu velvollisuus julkaistujen listojen päivittämisistä.

  Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki lajin julkisuuteen liittyvät asiat on peruuttaneet kilometri- ja vuosi kaupalla taaksepäin loppuvuodesta tapahtuneiden henkilömuutosten jälkeen. vaikutusta voi olla myös sillä, että hallituksessa aiemmin ollut henkilö, jolla oli ymmärrystä lajin yleisösuosion merkityksestä kokonaisuudelle jäi pois vastuutehtävästään reilu vuosi sitten. Tällä hetkellä suurimpina kärsijöinä ovat jenkkifutiksen ystävät ympäri Suomea. Siis ne ”fanit” joilla ei ole oman seuran puheenjohtajaa lähipiirissä kenen puoleen kääntyä kun haluaa tietää sarjoihin liittyvistä asioista.

  Hetken aikaa oli jo illuusio siitä, että jefu on kasvanut oikeaksi yleisöäkin(faneja) huomioivaksi lajiksi. Nyt on peruutettu pahasti pakkaselle eli jos Roope jossain julkisuudessa kertoo jälleen lajin eteenpäinmenosta niin suurempaa scheissea ei voi ääneen sanoa.

 • Porvoossa se todella ihmeellinen ,siis todella ihmeellinen valmennus Miron kanssa oli Ode ja eiköhän se vamenna edelleenkin Roossa.Ei jatkoon todellakaan!!!

 • Kyllähän ratkaisu varmasti tehtiin enemmän olosuhteiden pakosta kuin halusta antaa Mirolle mahis, Uskottavaa kuuppa ei vaan enää löytynyt ja rb osasto huutaa tyhjyyttään.
  Viimeistään tämä ratkaisu tarkoittaa dynastian luhistumista ja stadi on jefun osalta sinikeltainen tämän jälkeen.
  Miro kun kuuppana on niiiiin nähty tapaus, kaikkina liigakausina on tulostaso laskenut loppukautta kohti kuin lehmän häntä, eli kun jengit scoutannut hänet kunnolla, ei mirolta ole löytynyt enää ylimääräistä vaihdetta, roosters taisi astua yhden em-kisapuoliajan ansakuoppaan.
  Ratkaisussa ihmetyttää miksi ei lähdetty rakentamaan tulevaisuutta ja annettu nuorelle raamikkaalle Väänäselle mahdollisuutta, miro olisi rissuna tuonut yhden bodyn lisää kentälle ja väitän ensi kaudella jokainen pelaaja on tarpeen.

 • lukea näitä kommentteja dynastian kaatumisesta. Moni kaatumista odottava tulee pahasti pettymään ens kaudella.

 • miten osa on niin silmittömän herkkänahkaisia Roosters-uskovaisia. Ei tietenkään kukaa toivo kenenkään kaatuvan, vaikka sinä tietysti epävarmuuksissasi niin luulet. Itseäni vaan ärsyttää osan luotto siihen, että Roostersin ratkaisut ovat aina oikeita ja etumatka olisi jo marraskuussa muille liian pitkä. Ihan samalla tavalla nekin kokoaa rivinsä, valmistautuu ja kohtaa haasteita. Viime kaudesta on moni seikka muuttunut ja ulospäin toiminta on heikompaa kuin aikoihin. Jos sen ääneen sanominen on ”dynastian kaatumisen” palvontaa, niin olkoon sitten.

 • Kadmiry on loistava juoksija ja siten juoksu-uhka. Heiton osalta ei voi valitettavasti sanoa samaa. Roosters ei ole kyllä nykyrosterilla mitenkään kilpailukykyinen Crocodilesin tai Wolverinesin kanssa. Steelersilläkin näyttää olevan heihin etumatka. Tilanne voi toki muuttua, ja lisävahvistuksia tulla. Sen voi jo tässä vaiheessa sanoa, että 2019 Roosters tulee olemaan juokseva joukkue, jolta puuttuu merkittävä heittouhka. Crocodilesin ja Wolverinesin heittopeli tulee olemaan valovuoden Roostersia edellä. Mielenkiintoinen kausi on tulossa.

 • kommentoija nosti jostain syystä Crocot ja Wolvot tohon vertailtavaksi… Wolvot nyt ymmärrän kun hyökkäyksen materiaali on niin hullu, mutta miksi Crocojen heittohyökkäys olisi jotenkin hyvä? Parempi heittohyökkäys löytyy varmasti Kuopiosta ja Porvoosta kuin krokotiilimailta…ja tosiaan tulee olemaan aivan järkyttävä ero Roo hyökkäyksessä edelliskausiin verrattuna kun Connette oli kuuppa!

 • Tällä hetkellä koko kärkinelikolta wol, cro, but, ste on varteenotettava heittohyökkäys.
  Wolvot dominoi rissuosastoa, mut rojon ja linjan nykykunto iso kysymysmerkki, myös juoksuhyökkäys selkeästi heikoin nelikosta.
  Steelers ehkä tasapainoisin, heikkoa osa-aluetta ei hyökkäyksestä löydy.
  Molemmat butchers crokot jäävät rissuissa jälkeen pystyvät pakottamaan joukkueet puolustamaan ensin juoksua loistavien rb.n ansiosta.
  Jos otetaan puolustukset mukaan ja verrataan kokonaisuuksia niin crokojen puolustus on tasapainoisen kova, ehkä mlb ainoa kysymysmerkki.
  Wolvoilla taasen linjan kanssa ongelmia, eikä tukimieskaartikaan ihan eliittiä.
  Porvoon osalla kysymysmerkit liittyvät takakenttään, sekä valmennukseen/pelitapaan.
  Kuopiolla ongelmana myös takakenttä, sekä materiaalin kapeus.

 • En tiedä millä perusteella Mauri rankkaa Wolvojen juoksuhyökkäyksen heikoksi. Palloa kantamassa ovat Tsekin liigan ykkösmies William Young sekä Charles Wort, Tererrell Jackson ja Jabari Harris kunkin vuorollaan ja eri variaatiolla. En nyt niin kevyeksi uhkaksi tuota nimeäsiudet. Rojo toki ei juokse. Wolvojen hyökkäyksen pallollinen voima on törkeän kova. Hesalaisten heikkoudet ovat puolustuksen frontissa kuten Mauri mainitsikin.

 • Crokojen QB on liigan parhaimmistoa, jos ei paras. Rissuosastolla on paremmuusjärjestyksessä Cutlan, Fortes, Särkelä, Wilson ja Kaunismäki. Näistä jokainen on lupaavia pelaajia. Lisäksi Powell on usein myös heiton kohteena. Heittopelissäkin linjalla on iso merkitys. Linjat Crocodilesilla on mielestäni esim. Wolvoja paremmat. Toki Wolverinesilla on taitavia kotijenkkejä taitopelipailoille, ja mielenkiinnolla odotan joukkueiden kohtaamista.

 • Millä perusteella Baker on Petersiä parempi? Pelkästään statsien puolesta joka osa-alueella Petersiä heikompi. Peters on hionut kuvioita Steelersin kanssa koko talven, Baker tulee Suomeen vasta viikkoja ennen kauden alkua. Mutta en vielä menisi kruunaamaan kumpaakaan liigan parhaimmaksi, ihan hyville nuo muutkin vaikuttaa:

  QB_______G__Rush__Pass__Total__Yds/G__Pct.__Int__Sarja
  Peters:___10___65___2450__2515__251.5__57.4___3__Vaahteraliiga
  Baker:_____7__-29___1639__1610__230.0__53.3___6__Vaahteraliiga
  Johnson:__8__-42___2784__2742__342.8__72.3___4___I-divisioona
  Figaro:____9__456____925__1381___153.4__55.5__6___FCS (College)
  Fortune:__10____?___2503______?__250.3__59.2___?___IFL (Italia)
  Bradley:___5____9___1186__1195___239.0__68.0___3__LFA (Puola)
  Kadmiry:_10__114___1908__2022__202.2__54.1___6__Vaahteraliiga

 • Pojat ja tytöt hei: suomalainen aloittavana pelinrakentajana Roostersissa! Loistavaa!

  Loistavaa siksi, että Miro saa hienojen EM-kisojen jälkeen oikean mahdollisuuden, ja siksi, että ainakin ennakkokaavailuissa tämä luo kauden alkuun tasaisimmat ja jännittävimmät lähtökohdat vuoden 2012 jälkeen.

  Oli syy pelinrakentajavalintaan mikä hyvänsä, olen todella iloinen, että Roosters käyttää tämän kortin.

 • Millos qb conneten ns. ulkomaankausi loppuu(en jaksa googlaa), voiko ne tuoda sen sit takas silleen et miro hoitaa ryypstersin 4. Paikalle pleijareihin ja connette tulee ja lanaa sit tien finaaliin?

 • Alkaa Wolvoilla olla D-linjassa riittävä miehitys, nyt puuttuu enää 2 kpl tukimiehiä niin paketti on valmis.

 • Baker tuli viime vuonna Crokoihin kesken surkeasti alkaneen kauden. Hyvällä syyllä voi sanoa, että joukkueen hyökkäys muuttui täysin hänen saavuttuaan. Baker oli Ranskan liigan tehokkain QB. On hieman huono verrata tilastoja yksi yhteen. Pidän hänen suoritustaan viime kaudella noissa olosuhteissa erinomaisena, ja uskon, että tällä kaudella tulee todellinen potentiaali esille.

 • Kausi jatkuu yli vaahteramaljan.
  Baker tais tulla maahan ens viikolla.

 • Connette ei Saksasta kerkeä, mutta jos sen Itävaltaan lähteneen kanssa oli sopimus tehty, niin ehtis Suomeen jo heinäkuussa.

 • Taitaa nyt olla kuitenkin, että rahat ei riitä kuin Miroon. Loistava homma sinänsä, että Miro saa mahdollisuuden! Mutta jos kirstu olisi kunnossa ei Roossa pelaisi Suomalainen aloittavana. Taitavasti markkinoinnissa käänetty kuitenki suureksi ja rohkeaksi teoksi lähteä vetämään kotimaisella QB:lla. Rahattomuus on myös syynä miksi aikaisemmin signattu lähti Itävaltaan. Tusinahankintoja Skotlannista viittaa myös kirstun pohjan häämöttävän. Roosters ei tule ensikaudella yllättämään ketään muuta kuin taistelemalla sarjapaikasta.

 • Hah! Ai ei rahat riitä kuin Miroon. Miro kyllä nostaa Roostersista parempaa palkkaa kuin suurin osa tämän foorumin ulisijoista päivätöistään

 • Saffron lähti muuten Japaniin, ja saa 20Ke kuussa, joten ei siinä paljon ole Roostersilla mahdollisuuksia kilpailla.

 • ..ja sitten mä heräsin.

 • Wolvot kiinnitti just Benjamin Banks Egbudiwen, puolustuskin alkaa näyttää paremmalta. Nyt on Lindholm ja Banks.

 • Vähän alkaa näyttää siltä, että ei kai tästäkin kaudesta tule muutaman joukkueen show. Wolvot jo tiedetään ja Crokojen ainut heikompi alue on hyökkäyksen linja. 50/50 onko Steelersistä haastamaan kumpaakaan joukkuetta, muista tuskin.

 • Et taida olla kovin hyvin perillä lajin asioista. Wolvojen D-linja:

  – Egbudiwe (Crocodiles, USA/Swe)
  – Perrineau (ECG, GBR)
  – Lindholm
  – Yli-Arvela (Saints)
  – Ylivarvi (ECG)
  – Wiik
  – Auervuolle
  – Ben Mansour (Eagles)

  Avausmiehet hyvää liigatasoa ja rotaatiossa ok variaatioita)

 • Auervuolle on myös taitava pelinrakentaja

 • Tuohonkun lisätään vielä yhtä nimekäs ja tasokas lb osasto niin johan alkaa juoksu pysähtyä (ja hirrrrmuinen paine qb:lle).

 • Linja on oikeastaan parempi kuin odotin. LB miehistö on joukkueen heikkous tällä hetkellä ja db:t ylivoimaisesti sarjan kovin yksikkö

 • Arvostan, että Poopsters lähtee kotimaisella pelinrakentajalla kauteen, mutta todellisuus lienee on se, että peliliikkeenä varasivat itselleen vedenpitävän tekosyyn pikkuhiljaa vääjäämättömältä näyttävälle 2019 mahalaskukaudelle.

  Miro on huipputyyppi ja kotimaan tasolla kova QB, mutta aasinhattu odottaa syssyllä kun punapaidat näyttää sulkansa ja pesee kilvan käsiään.

 • Paras QB: Steelers ja Crocodiles
  Paras RB: Butchers ja Crocodiles
  Paras WR osasto: Wolverines ja Roosters
  Paras OL: Steelers ja Roosters
  Paras DL: Crocodiles ja Roosters
  Paras LB osasto: Roosters ja Steelers
  Paras DB osasto: Wolverines ja Crocodiles

  Kyllä tämä vahvasti neljän kaupalta vaikuttaa. Itse väitän myös, että suomalaisella pelinrakentajalla ei loppuotteluun mennä.

 • Huh, Ben mansour tehnyt eaglesissä jo kovaa jälkeä. Hienoa että mies pääsee näyttämään liigassa minkälisesta voimanpesästä on kysymys. Todellinen vahvistus tuhon linjaan.

 • Ketä tuohon roostersin kärkikaksikkoon rankattuun hyökkäyslinjaan kuuluu?

 • ..no se skotti… ja.. ja…

 • Missä on Saints…?

  ps. Oikea vastaus ei ole Ratinassa

 • @Mutta Milanovic Koskinen Laine Skotti ?? Myöhemmin Toiminen

 • Paitsi että Milanovic ei ole tulossa.

 • @pablo Fake news

 • No ei tässä enää tarvitse kauaa odottaa niin näet itsekin.

 • & Pablo Talin treenit ei ole mitenkään suljetut

 • Kyllä omasta mielestäni Crocodiles OL on kovemmassa tikissä kuin Roostersin vastaava. Viime vuonna vuotanut pienikokoinen britti on poissa, mutta GFL:stä on rekrytoitu kaksimetrinen saksalainen. Muutenhan pääosin viime vuoden OL jatkaa. Roostersilla muutokset taitavat olla isommat…

 • Missäs Vehkomäki ja Lahti on?

 • Ne ovat jo niin vanhoja , että kuka niitä kaipaa.

 • Ja crokojen OL tulee olemaan aika kova jos huhuiltu Ala-Koskela liittyy myös vihreisiin?

 • Ei liity

 • Huvikseenko se siellä treenaa?

 • Roosters myy kausikortteja mutta ei ole vieläkään julkaissut rosteriaan. Ei näytä hyvältä

 • Huskies saasta leviää pääkaupunkiseudulle , nyt auto kaupat lukkoon.

 • Huskieseja tuskin tekee, mutta johan tässä alkaa oikeasti jännittää millaisen kokoonpanon saavat kasaan NEFL:iin. Kaksi viikkoa aikaa ja rosterissa enemmän reikiä kuin Crocojen linjamiesten aluspaidoissa.

 • Hei kaikki Volvofanit ja muut pussihousut Oletteko valmiit? Roosters tulee!

 • Kyllä toi kausikorttien myynti erityisesti keväällä on kertaalleen todistetusti takuuvarma indikaatio epätoivoisesta romahduksen pelastusoperaatiosta. Oliko myynnissä normihintaista vaiko alennuskampanja(varma vararikko)

 • Nimimerkki Ryypstersin pettämättömään logiikkaan tukeutuen Vaahteraliiga on kriisin partaalla. Seuraavat joukkueet indikoivat epätoivoisesta pelastusoperaatiostaan myymällä ennakkoon kausikorttejaan: Roosters, Wolverines, Crocodiles, Saints, Royals. Erityishuoli kannattaa kohdistaa Seinäjoki Crocodilesiin, joka kertoi jo tammikuussa myyneensä 400 kausikorttia kaudelle 2019.

 • Pääseekö Roostersin kausarilla picnic katsomoon samalla hinnalla vai joutuuko maksamaan extraa. Entä saako grillejä vuokrata velolta vai pitääkö tuoda oma?

 • Onko tuo jenkki- vai jollain muulla statuksella?

 • Suomi QB ja kaksi jenkkilaituria? Wut? Kuka Roostersilla on keskushyökkääjänä?

 • Suomi QBlle ei saa antaa hyviä aseita?

 • Tietysti saa. Tarkoitin lähinnä että jos joukkueelta puuttuu QB ja RB, ja sillä on jo yksi jenkki WR, niin mikä on se logiikka, jolla joukkue päätyy valitsemaan vielä toisen jenkin laitahyökkääjäksi?

  Mutta toisaalta eipä tarvitse olla kummoinen ennustuseukko, että voi tämän hetkisen rosterin perusteella päätellä Roon hankkivan Ranska RB:n.

 • Kyllä hän ihan jenkki on kaikin puolin:

  ”I was born and raised in Southern California (Corona)”

  Kansallisuus: USA.

  Lähde: https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=59217

 • Oikeastiko liitto maksaa tiedottajalle palkkaa siitä että copypastaa uutisia seurojen sivuilta vaahteraliigan sivuille? http://vaahteraliiga.fi/nnamdi-agube-sopimukseen-roostersin-kanssa/

 • Roostersille ja liitolle tiedoksi ton uuden pelaajan sukunimi on Agude, ei Agube.

 • https://www.is.fi/muutlajit/art-2000006053214.html
  Saints päässyt valtakunnan uutisiin.

 • James ei ollutkaan ihan pyhimys.

 • @No, ei ollut, vaan Pyrinnön apuvalmentaja. Lues uutinen huolella…..

 • Tällainen julkisuus tällä kertaa ja hienosti Slater-gaten uutisointi tullee ajoittumaan aivan liigakaude kynnykselle. Kun vielä SAJL vaikenee lajia kuoliaaksi niin hyvältähän tämä näyttää…

 • Ensin murhaaja ja nyt raiskaaja. Hienoa Tampere, ainakin annatte kaikille mahdollisuuden harrastaa.

 • Olipa harvinaisen typerä kommentti.

 • Kerran tainnut käydä, eli tuskin tulee

 • Mihinkähän tommosta pelaajaa tarttee kukaan, jos sitoutuminen on ollut viime kaudellakin Vaasaan, ja ei yhtään matsia vissiin pelannu.

 • Mikäs osa tuosta faktasta oli typerää. Se että se oli fakta vai se että se kirjoitettiin julki?

 • ”typerä kommentti.”
  Osaatko lukea vai onko luetunymmärtämisessä ongelmia?

 • Ei ole ollut viime kaudella sopimusta vaasaan eikä muuallekkaan. Että älä levittele vääriä tietoja totuuksina.

 • Nyt on Roostersilla päivitetty rosteri. Aika ohutta on RB:n tontilla. Tuleeko sinne vielä jenkki?

 • Siellä on jo 2 jenkkiä hyökkäyksessä. Uskoisin jos ei kukaan viime kauden RB tule nii sitten joku EU RB. Ei tuo rosteri kyll mestarijoukkueen rosterilta näytä. Eka peli Steelersiä vastaan kertoo paljon

 • No jaa, ihan hyvällehän tuo rosteri näyttää, tosi kapea vaan. Etenkin linjat on vahvat, mutta sieltä ei ole varaa menettää yhtään pelaajaa.

  QB: Kadmiry
  RB: euro?, Vanhoja
  WR: Connette, Agude, Wasiljeff, Liljestrand
  OL: Milanovic, Daltrey, Lahti, Koskinen, Laine
  DL: Gruel, Lesonen, Vesterinen, Kankaanpää, Aho, Ilmelä
  LB: Kuikka, Äyräväinen, Raatikainen, Lievonen
  DB: jenkki?, Olin, Roitto, Lempinen, Tuovinen

 • Eka peli näyttää todella paljon missä mennään. Steelersillä on vaan niin iso etu kun siellä on Peters ja Johnson linjan takana niin siksi laittaisin Steelersin Roostersin edelle.

 • No Oli Alakoskela Vaasan rosterissa silloin kun sopimuspelaajat julkistettiin 2017 lokakuun listalla. Tais olla vielä 2018 puolellakin Royals nettisivuilla
  Vai eikö noilla listoilla olekaan mitään merkitystä?

 • Se oli kuulemma vaan nimi jääny vahingossa roikkumaan rosteriin (varmaan toivoivat että pelaa).

 • ”…eikö noilla listoilla olekaan mitään merkitystä?…”

  Ei ole.Turhaa näytelmää kaikki. Kulissit kolisee kun eteenpäin menevä laji konttaa.

 • Mitä te täällä jauhatte schaissea, Rikulla oli kaikki aie pelata viime kaudella Vaasassa. Koko tämä keskustelu käytiin jo viime keväänä. Se vaan tuntuu ottavan niin jesuksen kovaa luonteen päälle siellä ääsjoella. Vihree itkee taas krokotiilin kyyneleitä.

 • Huskiesilla nähtiin 2017 tilanne missä ei ollut yhtään suomalaista kentällä, wolvoilla olis mahis pistää tänä vuonna paremmaksi.
  Nimittäin wolvot sais kentälle kokoonpanon missä on 11 jenkkipassin omaavaa pelaajaa.

 • Eikä Huskit pärjänny siltikkään Roolle eikä Royalsille.

 • Kuulin kahvipöydässä, että Hannula signaa Crocoihin.

 • Hannulan vaasan sopimuspelaaja, joten voidaan unohtaa.
  Tai tietysti jos seurat sopivat hinnasta.

 • Ainut vaan ettei Vaasassa kukaan ” omankylän” poika ole sopimuspelaaja

 • Hölwerinesin huskies pelaajat kunnioittavat pelaamisella huskies raunion muistoa. Vuosi täyttyy autokaupan fire sale alkamisesta

 • ”Eikä Huskit pärjänny siltikkään Roolle eikä Royalsille.”

  Ei pidä unohtaa sitäkään että Huskit otti pataan myös Butchersilta joka pelasi koko pelin Sebastian Berndtsonilla.

 • kusi omaan nilkkaan

 • Mun muistini mukaan Huskit otti 2017 pronssin eli oli sarjan kolmanneksi paras joukkue. Se että seuran johto perseili ry:n selvitystilaan ei pienennä tai mitätöi tota saavutusta. Sinne taisi taakse jäädä Crocodiles, Butchers, Trojans ja Saints.

 • Vähän niinkuin muut hämeessä asuvat sosiaaliturvan voimin elävät, päivä kinginä, 29 päivää luuserina. mutta hyvät kännit oli, se ei sitä saavutusta muuta.

 • HTT:n mukaan nuo CFL:n testit ja mahdollisuus päästä sinne pelaamaan laittavat odottamaan vahvistuksien ilmoittamista, mm. RB

 • Roostersin julkaistu kokoonpano tuo kyllä rutkasti mielenkiintoa kauteen, todella paljon on poistuneita avainpelaajia ja korvaavia hankintoja nimellisesti. QB tietysti suurin kysymysmerkki, tsemppiä Mirolle, mutta Van hoja ainoa RB rosterissa? Melkoinen pudotus viime kauden kovasta kotimaisesta nelikosta. Linebackereistä poistunut (lopettaneet?) 2 todella kovaa boksipelaajaa eikä korvaajia, tosin Kuikka siirtynee LBksi. Puolustuksen takakentälle Ylipää joka jäi positiivisesti mieleen toissa kaudelta, mutta riittäkö se? Saavatko nyt oikeasti vastuuta nuoriso-osaston Tuovinen, Paavilainen, Ouaquif ja A.Pajarinen? DL edelleen todella vahva ja OL riippuen ulkomaalaisten tasosta. Pitkästä aikaa mielenkiintoista seurata Roon otteluita voiton kannalta JOS julkaistulla rosterilla pelaavat.

 • Kannattaa muistaa että jo viimekaudella Roostersin nuorisoketju sai paljon peliaikaa, kun ottelut tuppasivat ratkeamaan puoliaikaan mennessä. Samaten ovat treenanneet miesten matkassa useamman vuoden. Ensi kesähän tuon näyttää. Nyt rosterissa nelisenkymmentä nimeä, eli täydennyksiä mahtuu vielä mukaan. Ja Roostershan on viime vuosina onnistunut aika kiitettävästi täsmähankinnoissa.

 • Ei Roostersin tarvitse yrittää jatkaa murskaavaa ylivoimaa hankkimalla kalliita vahvistuksia tai leveää importtiarmeijaa. Itse asiassa heidän ei tarvitse edes voittaa kaikkia matseja, vaan antaa nuorten voimien kypsyä kauden aikana. Perinteisesti Suomessa on pudottu huipulta lujaa ja syvälle, kun vanha, kokenut kaarti on lopettanut kerralla ison menestyksen jälkeen. Roosters on ollut pystyssä niin kauan, että sellaisesta on opittu. Joskus on vain alettava rakentaa uutta pohjaa ja hyvin hoidettuna se on tukeva alusta entistä suuremmalle menestykselle tulevaisuudessa. Voiko Roosters uusia mestaruuden? Oli vastaus mikä tahansa, se lupaa mielenkiintoista kautta kaikille.

 • Jep ja omasta takaa kaikki..

 • Pikaisesti laskettuna Roostersin rosterin ns. nuorisoketjusta löytyy 12 Roosters-junioreiden kasvattia. (Siihen varmaan kommentillasi viittaat?)

 • Steelersin vastaava luku 22 kpl omia junnuja. Hauska ois tietää myös muitten joukkueitten luku

 • Voisitko kertoa nämä 12 roostersin omaa junnua

 • 4 Tuovinen, 10 Saarijärvi, 11 Wahlstein, 20 Paavilainen, 27 Ouagif, 29 Pajarinen, 48 Vartiainen, 52 Huovinen, 60 Tyynilä, 67 Vesterinen, 82 Ilmelä, 83 Vehkomäki, siis nämä laskin nuorisoketjuun. Voisi siihen lisätä vielä 72 Koskisen ja 88 Liljestrandinkin, jotka ovat muista lajeista Roostersiin siirtyneitä, niin päästään 14:ään.

 • Hohhoijjaa tuu huuteleen uutta listaa kun oot ensin ottanu selvää ketkä alkuperäisiä roosters miehiä

 • No jos tiedät paremmin, niin valista ystävällisesti etten jää pimeään vaeltelemaan.

 • Täysin naurettavaa tämä kipuilu omien junnujen määrästä. Ei sitä muissakaan kilpailullisissa sarjoissa itketä. Ylimmällä sarjatasolla päämääränä on koota joukkue, jolla voitetaan mestaruus. Piste.

 • Crokojen rosterissa näyttäis olevan 34 seuran omaa kasvattia.

 • Tuovinen ja Ouaquif eivät ole Roostersin kasvatteja. TAFT ja 69ers ovat näiden lähtöseuroja.

 • kiertää kyllä niin saatanan kehää… samat aiheet, samat jankuttajat varmasti koska ei tälle foorumille oikeasti kovin moni kirjoita, samat sanat… Ei johda ikinä mihinkään, eikä ole usein edes merkityksellisiä asioita lainkaan tai enää joista puhutaan. Puuttuu syvällisempi keskustelu pelistä, kehityksestä, treenaamisesta, kaikesta kokonaan, jankutetaan jostain Huskeista edelleen vähän väliä…

 • Ööö, tota porvool on KAIKKI pelaajat omii junnui!

 • Voi, hirveetä! Peräti kaks väärin! Kyl mä nyt niin masennun.

  ps. Ouaqif oli jo kaudella 2016 voittamassa Roostersin U17-junnuissa.

 • junnut?

 • Pajunen, Sinkkonen, Vilpponen, Ndongo, Simola, Paananen, Laitinen, Korhonen, Ovaskainen, Peltonen, Vilhunen, Lindqvist, Ruotsalainen, Peräkorpi, Tuppurainen, Ukkonen, Hirvelä, Pekkarinen, Ojainväli, Eskelinen, Hartikainen, Savolainen. Nämä taitaa minun mielestä olla Kuopion Junnuja/Late entryjä. Nuista jos miettii alottavia Vilpponen, Ndongo, Laitinen, Korhonen, Ovaskainen, Lindqvist, Pekkarinen, Ojainväli, Hartikainen. Moni vielä pelannut 2div asti heille hatunnosto että ovat pysyneet kehityksessä mukana.

 • …eli tv soppari!
  On hienoa että jefu on tv laji…mutta miten paljon on mahdettu tutkia&miettiä onko saavutetulla näkyvyydellä saatu mitä…pelkkää näkyvyyttä? Lisää harrastajia? Enemmän katsojia?
  TV:ssä olo pitäisi olla joko: a)tulon hankkimista eli tv yhtiö maksaa lajiliitolle lähetysoikeuksista tai b) markkinointi-investointi. c) muu mikä?
  Tällähetkellä asetelma taitaa olla kohta B.
  Mitä laji on saavuttanut laittamalla ison rahallisen markkinointierän kohderyhmälle TV katsojat?
  Jos mietitään kuka tänäpäivänä telkkaria katsoo niin ehkä eläkeläiset. Ei taida uusia junnuja tulla sieltä. Ei mulla muuta.

 • Ja kun tv-sopimukseen upotetaan noin paljon rahaa niin lisäksi pitäisi pystyä satsaamaan myös muuhun markkinointiin ja tiedottamiseen. Nyt tuntuu että kaikki munat ovat yhdessä kalliissa korissa kun noissa ollaan ihan nollilla.

 • Vaahteramaljaa ei ole koskaan voitettu puhtaasti oman seuran pojilla, eikä tulla voittamaan ja ihan sama kuka on ollut sitä lähimpänä.
  Täällä on kauhea pulina kun Roostersin kaikki pelaajat eivät olekaan kaikki seuran entisiä junnuja, vaikka R. On nimenomaan onnistunut siinä mistä kaikki muut vain haaveilevat.
  Roosters  on noussut stadin alueen (ja koko suomenkin)  kiistattomaksi ykkösseuraksi, sekä pystynyt luomaan nuorille lahjakkaille pelaajille mielikuvan missä oma peliura menee hyvällä valmennuksella eteenpäin aina maajoukkueeseen tai jenkkien yli-opistoon asti, kun sivutuotteena  tulee vielä suomen mestaruuksia, eipä ihme että pelaajat on jopa valmiita maksamaan päästäkseen punapaitoihin.

  Vaikka Wolvoja hehkutetaan suurimmaksi mestarsuosikiksi, niin kuka lahjakas pelaaja pääkaupunkuseudulta valitsisi W.n Roostersin sijaan ilman reilua korvausta.

 • Nyt moni pahoittaa mielensä kun kirjoitit totuuden!

 • Ei varmasti voitetakkaan. Minusta vaan jenkkifutiksen tulevaisuuden kannalta olisi hyvä olla joku sääntö omien kasvattien määrässä edustusjoukkueessa. Esim että 5 pitää oman seuran kasvatteja kentällä kokoajan.

 • Ja kukahan noi laskisi?
  Tuomarilla jokaisen pelaajan cv. Kansiossa mistä hudlen aikana katsotaan pelihistoria.
  Ja mielenkiintoisia tilanteita, pelaaja muuttaa toiselle paikkakunnalle työn perässä, mutta kentälle ei asiaa koska ei oma kasvatti.

 • Kyllähän tuon varmasti jotenkin sais toteutettua

 • Miksi

 • No just täällä itketään sitä miten Suomijefu on kriisissä yms niin minusta yksi tapa on parantaa sitä että kentällä on enemmän Suomalaisia huippu pelaajia. Nyt rahat laitetaan importteihin eikä Juniori toimintaan. Sillä saadaan pitkällä aikavälillä enemmän Suomalaisia huippu pelaajia.

 • Kerrotko mikä tai mitkä seurat laiminlyövät junnuja panostaessaan importteihin. Tai onko toi yksi niitä lajin kliseitä.

 • Minä tässä nyt yritän tehdä tässä järkevää keskustelua ja vaikka ehdottaa jotain. Täällä kyll porukka on just perus jeesuksia mitkä ei osaa ku valittaa mutta ei kyll osaa kertoa parannus ehdotuksia. No jos vaikka alotetaan sillä että 1 EU pelaajan tuomisella saisi yhden valmentajan junioripuolelle. Tai että se raha mitä se EU pelaaja maksaa se annettaisiin Suomalaiselle hyvälle valmentajalle.

 • Jos nyt jotain parannusehdotuksia, niin importeissa pitäisi olla joku maksimimäärä, esim 3 jenkkiä ja 3 yli 20 vuotiasta eu pelaajaa.
  Ns. Suomistatus pelaajalle siinä vaiheessa kun pelaajasta on jotain hyötyä maajoukkueelle.
  Tämänhetkiset kotijenkit nostaa liigan tasoa keinotekoisesti, mutta hyöty pitkässä juoksussa olematon.
  ajatelkaapa tilannetta, jos kyseiset pelaajat olisi mukana Wolvojen junnuvalmennuksessa.

 • Maurin kannattaisi perehtyä faktoihin ennen kuin avautuu täällä. Voisi ajatella vaikka tilannetta missä Suomen kotijenkkien ykkönen Rojo vastaisi Wolvojen junnuohjelmasta tai kokenein eli Jason olisi mukana junnujen valmennuksesda… Tai siis aha.. niinhän ne onkinkin. Ajatella…

 • RoJo on jo monta vuotta ollut pyörittämässä Wolvojen junnuja. Mutta missä näytöt? Ei kummempaa menestystä missään hänen valmentamassa joukkueessa. Ja kävi täällä Turus tuhoamassa yhden helvetin lahjakkaan ikäluokan, älytöntä että ei silläkään porukal saanu mestaruutta.

 • Pasi Kallio on kehittynyt rojon valmennuksessa

 • On näköjään menestyminen herkkä aihe Troijan pojille. Ja hyvä että on syypäätkin löytyneet sakkaamiseen.

 • Eli 2 kymmenestä jenkistä on mukana

 • Mitä mieltä olette Mean Machinesin ja Roostersin matsin lopputuloksesta? Mean Machines on imuroinut mm. Suomessa pelanneet ruotsalaiset maajoukkuemiehet ja muita tähtiä pari Suomen maajoukkueen miestä mukaan lukien. Mielenkiintoinen ennakko pelataan ensi viikonloppuna, kun Ruotsin Roosters, Carlstad, tulee Tukholmaan Mean Machineä vastaan. Carlstad menetti jo viime kaudella pitkäaikaisen kruununsa ja on nyt rakentamassa uutta perustaa. Kumpi tekee sen paremmin, Roosters vai Carlstad?

 • Roosters vielä vähän ruosteessa tuolloin, joten 10 pisteen voitto!

 • Kukkoa viinissä 13-44 ja siìtä se sitten alkaa

 • Olenko sokea ja mediataidoton vai eikö Sleitterin kärystä ole vieläkää saatu mitään uutta tietoa?
  Roostersin uusi PJ aloitti kovasti kertoen, että hänen aikakaudellaan myös asioista kerrotaan läpinäkyvästi. Mutta sitten ilmeisesti todellisuus iski.
  Ps. Sori, sille yhdelle kaverille joka täällä vinkuu että aiheet kiertää samaa rataa viikosta toiseen.

 • Se ei ole Roostersista kiinni oleva asia. Selaa viestit läpi.

 • Wolvojen rosteriin ilmestynyt saksalainen Björn Sopha. Todennäköisesti tulee Suomeen muista syistä kuin jenkkifutiksen? Historiaa on pienellä googlailulla Kiel Baltic Hurricanesin II-joukkueessa ja Oslo Vikingseissa. Pelipaikka ollut aiemmin wr nyt Wolvoissa db.

 • Talissä näkyi ihan kunnon meininkiä testien muodossa. Combined testit ja osa tais joutua dopingtesteihinkin. Kuulemma pullotettua kusta käytettiin, jottei lajin imago kärsisi.. nopein aika neljällä kympillä huhujen mukaan alle 4 sekkaa käsipelillä mitattuna. Tutka tais antaa vähän huonomman ajan, mutta itse sai valita kuulemma sen kumpi on parempi. Ja jenkit kuulemma juoksi suomalaisten puolesta. Kalliolla 29 toistoa penkissä..

 • Jos nyt ihan tosissaan kommentoidaan niin siellä oli ihan nfl kelpoisia tuloksia kuulemma ollut. 40 dash yllättävän kova , ja digitaalisella ajanotolla tehty. Penkissä oli ollut yllätyksiä, WR osastolla. Kovimmat tulokset Kalliolla , ikäisekseen hyvät . Tämä tietenkin kuultu puskaradiosta

 • Tikkurilast kuultu.
  40y: 5.3 ,BP: 29 , vertical 60cm , board jump 2.80cm

 • Roo pelaa näköjään osan himapeleistään Bragulla?

 • Pakon edessä koska pyöräilijät

 • No ei mene Ruotsissakaan hyvin, Göteborg Marvels teki Huskiesit ja tiputtautui sarjasta viikkoa ennen kauden alkua. Nyt siis enää neljä joukkuetta pelaa maan pääsarjassa.

 • Mistä tämä johtuu? Tätä tapahtuu suomessakin tasasin välein. Onko kyse taloudesta, pelaajista, molempien yhteisvaikutuksesta vai jostain muusta?

 • Noin sadassa prosentissa on kyse huonosta tai surkeasta seurajohtamisesta.
  Yleensä kyseiset herrat yrittävät vielä vierittää syyn jonkun muun niskoille (liitto, pelaajat, yms.)

 • https://www.americanfootballinternational.com/swedish-superserien-down-to-4-teams-goteborg-marvels-pull-out/

  Tämän uutisen perusteella osittain molemmista. Linjamiehet päättivät ottaa hatkat eikä joukkueella ollut varaa hankkia täydennyksiä.

 • Toi linjamieshatkat kuullostaa niiiin tutulta…

  T. Sunnycar

 • Millä tavalla seurajohtaminen on ollut huonoa? Onko vika joukkueen rakentamisessa, talouden hallinnassa vai jossain muussa. Luulisi kuitenkin tietävän pelaajatilanteen tai sen mitä homman pyörittäminen maksaa. En oikein ymmärrä tuota, että päätös tehdään juuri kauden kynnyksellä kun pelaaja tilanne uutisen perusteella on ollut selvä jo kauden jälkeen. Onko tässä toivottu, että narnian ovet aukeavat ja ihmisroduista harvinaisin(linjamiehet), kömpii sankoin joukoin pukuhuoneen varustekomerosta pelikentälle.

 • Tämä oli paras syy
  ”the entire starting offensive line from last year will become fathers in May”
  tuon olis voinnut ymmärtää naisten puolella, mutta ilmeisesti ruotsalaiset keskittyy isyyslomaan niin totaalisesti ettei kotoa saa poistua.

 • Totta ja etenkin jos niistä olis tullut juurikin isiä

 • Seurojen ja joukkueiden romahtamiset ovat käytännössä aina huonon seurajohdon tulosta. Hyvä urheiluseura pitää huolen jatkuvuudesta (juniorityö ja ympärivuotinen rekrytointi) sekä taloudestaan. Yleensä ongelmat ketjuuntuvat niin, että huono talous johtaa pelaajien poistumiseen, koska seura ei pidä kiinni lupauksistaan. Huskies on erinomainen esimerkki huonosta seurajohtamisesta jossa heikko talous johti nopeasti rosterin rapautumiseen. Ensin laivan jättävät maksulliset miehet ja heidän imussaan muut.

 • Ymmärrän että jatkuvuudellakin on vaikutus seuran talouteen. Enemmän pelaajia seurassa on enemmän rahaa, mutta mites sitten ulkopuolinen raha kuinka paljon sitä on seuroilla ja kuinka monelle prosentille pelaajista maksetaan. Ymmärtääkseni kuitenkin osa vaahteliigapelaajista maksaa itse, että saavat pelata. Yritän päästä niihin todellisiin syihin kiinni miksi joukkueet jotka menestyy, niin yhtäkkiä ovatkin tilanteessa jossa heillä ei olekaan joukkuetta ollenkaan tai uudelleen rakennus aloitetaan täysin pohjalta. Suomesta tulee mieleen Huskies, Trojans, TAFT, 69ers, wolverines osasi vetää jarrun päälle aikasemmin. Hämmästyttää jos syyt ovat samoja, jaetaankohan näistä tietoa seurojen kesken? Luulisi lajin jatkuvuuden kannalta tämän olevan tärkeää.

 • Tuota listaa vois jatkaa vielä kauemmas historiaan.
  Lappeenranta, Rauma, Pori, Jyväskylä, Vaasa, Varkaus kaikki ovat olleet liigassa, mutta sieltä lähtö on tullut syystä tai toisesta ja aika alas on jouduttu. Pääkaupunkiseutu on hiukan erilaista, koska seuran vaihtaminen on siellä jopa helpompaa etäisyyksien johdosta.
  Ehkä syy on johtamisessa, ehkä lapsenomaisessa uskossa, ehkä tekijät loppuu, kun menestystä ei tulekaan. Näitä pitäisi kysyä noista pudotetuista tai pudonneista seuroista.
  Yksi syy, joka on nykyaikaan sidoksissa on sitoutuminen seuraan ja toimintaan. Moni toimija ja pelaajakin ajattelee että mitä helpommalla pääsee, sitä mukavempaa. Toki näin voi jollekin ollakin. Totuus on kuitenkin, että yhdessä tehty kova työ ja tappiotkin kasvattaa ja sitä enempi siitä nauttii kun menestystä tulee.
  Seura organisaation vahvuus mitataan silloin kun on vaikeaa.
  Seuratoimija ei voi pelaajaksi muuttua, mutta olosuhteita ja edellytyksiä pelaamiselle voi aina parantaa

 • Nordmenillahan on kohta yhtä paljon ulkkareita rosterissa ku volvoilla?

 • Olen seurannut Suomen jefumaailmaa melkein alkumetreiltä, sisältä ja ulkoapäin, ja ollut mukana monessa muussakin vapaaehtoistoiminnassa, sekä yritysmaailmassa omistajana että erilaisissa johto- ja hallitustehtävissä. Ei minullakaan ole esittää kaikkeen sopivaa totuutta, mutta voin kertoa oman näkemykseni jefuseurojen romahduksista.
  Yleisin syy historiassa on rosterin ikääntyminen, jota seuraa sitten joukkolopetus. Kyse ei ole fyysisestä iästä, vaan jefuvuosista. Tapauksia on erilaisia. Joku seura hakee pitkään mestaruutta ja kun se saavutetaan, puoli joukkuetta lopettaa. Toinen taas syntyy paikallisen jefuboomin ansiosta ja kuolee, kun veteraanit lopettavat joukolla. Kolmas hakee menestystä tosissaan ja hankkii muualta vahvistuksia runsaslukuisesti, jolloin kotimaiset veteraanit istuvat yhden kauden penkillä ja lopettavat brenikat kaulassa. Nopea onnistuminen syö rahat, tekee vetäjät kylläisiksi ja jättää jälkeensä pelkkiä ongelmia, joiden hoitamiseen on mahdotonta löytää vapaaehtoisia.
  On tällaisista tilanteista selviydyttykin. Ainakin Roosters ja Crocodiles ovat hoitaneet pitkään jatkaneiden joukkolopetukset. Steelers on selvinnyt jefuboomin jälkilämmöistä ja melkein kaikenlaisista vastoinkäymisistä. Roosters on selvinnyt myös muualta tulleiden vahvistusten joukkolopettamisesta.
  Ei ole olemassa mitään patenttilääkettä. Junioritoiminta kyllä, mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolella juniorit lähtevät usein muualle opiskelemaan. Jatkuva ja aktiivinen late entry-värväys kyllä, mutta se vaatii myös lajin ja seuran houkuttelevuuden kehittämistä, markkinointia. Vanhoista pelaajista huolehtiminen kyllä, comradeship. Kun on kerran pelannut joukkueessa, on aina joukkueen jäsen muiden joukkueiden edustamisesta huolimatta. Valmennuksen maine kehittäjänä, jotta pelaajia hakeutuu muualta ammentamaan oppeja. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka paljon, mutta kaikissa tapauksissa talouden pitää olla tasapainossa. Raha ei kuitenkaan tee mestaria, vaan kohtuubudjetillakin pärjää. Joku äkillinen iso sponssi voi tuhotakin seuran, jos sen varaan pannaan kaikki paukut, eikä jatkoa sitten seuraakaan.
  Oma nyrkkisääntöni olisi, että valmennuksen tehtävä on tavoitella mestaruutta, kun taas hallituksen tehtävänä on tavoitella keskimääräistä menestystä seuraavan viiden vuoden aikana ja aikaisempaan nähden korkeammalle tasolle asettuminen. Hallituksen valinta menee aina valmentajien edelle, jos ne ovat ristiriidassa.
  On myös hyvä muistaa, että vetäjätkin väsyvät. Hallituksiin pitäisi rakentaa kierto niin, että jokaisella säilyy palo ja perinteet siirtyvät uusille sukupolville. Pelaajien olisi hyvä kannustaa hallitusta ja ymmärtää, ettei se ole helppoa ja että he todellakin ovat vapaaehtoistyössä.

 • Kiitos Filebacker!

 • File kuvaa hyvin lajin alkuaikojen kasvutuskia. Ensimmäisen sukupolven tuska, jonka ovat kohdanneet kaikki joukkueet varsinkin aikakaudella ennen systemaattisen junioritoiminnan käynnistymistä. Ensimmäinen iso uhri oli Colts ja seuraavana helsinkiläisistä Whips. Molemmissa ensimmäinen pelaajasukupolvi lopetti eikä tilalle löytynyt riittävästi uusia. Sitten oli ECG:n js Taftin vuoro.

  Miksi toiset selviää tuosta? Roosters selvisi, koska yllämainittujen eri tahdissa kelkasta pudonneiden rippeet liittyivät kukonpoikiin. Nykyisin parhaat selviävät organisaation vahvuuden ja junioritoiminnan avulla. Vaarassa ovat aina Steelersin kaltaiset yhden sukupolven joukkuert jotka kasvavat yhdessä ja joskus sitten tulevaisuudessa lopettavat yhdessä. Kuopiossa on n. 3 vuotta aikaa varautua väistämättömään mm juniorityöllä.

  Oma tarinansa ovat joukkueet jotka ovat lähteneet lyhytjänteisesti ostamaan menestystä joko liian ohuella kukkarolla tai organisaatiolla. Huskies on tästä kammottava esimerkki. Rajaritarit oli myös hetken huuma takavuosina. Edesmennyt Sixtarit taas hiipui ehkä lopulta muutaman henkilön uupumukseen.

  Ja lopultakin. Jenkkifutis on ensisijsisesti suurten kaupunkien laji vaikka esim. Porvoo taistelee ansiokkaasti tuota vastaan. Tarvitaan todella vahva organisaatio, että maakunnissa saadaan jatkuvuutta aikaan. Crocot ovat onnistuneet tuossa esimerkillisesti. On oikeastaan helvetin ikävää, että Trojans juuri nyt historiansa aallonpohjassa. Turun ja Tampereen pitäisi lyödä stadilaisille luu kurkkuun.

  Kannattaa seurata tulevaisuuden väestön alueellista keskittymistä. Tuosta kartasta näkyy missä jefua pelataan 10 vuoden kuluttua.

 • Kyllä uskon että jefua pelataan huipulla muuallakin kuin kasvukeskuksissa, jos organisaatio on kunnossa. Nykyään laji kuin laji painii toimijoiden vähyyden kanssa. Jääkiekko ja jpa jalkapallo on mennyt jo enemmän ammattivalmentajiin jopa junioripuolella.
  Seuran hallituksen ja organisaation pitäisikin kehittää seuraa, eikä joukkuetta. Tottakai se liigajoukkue kerää mediahuomiota eniten ja on maali omille nuorille, mutta se pyramidin pohja on myös tärkeä. Eli ihan nuorimmat harrastajat.
  Läheltä seurannut tätäkin tarinaa, ja rahakaan ei tee autuaaksi.
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/miljoonavelkainen-sjk-tahtoo-uskottavuutensa-takaisin-ilman-mesenaatteja-on-tahan-rahaakin-laitettu/58d134fa-6b2e-4dba-88ca-d8083a636433

 • Mä näkisin että joukkueet kaatuvat siihen että se muutaman hengen core joka sitä joukkuetta pyörittää kaatuu työtaakkansa alle. Siltä se on näyttänyt/tuntunut varmaan jokaisessa joukkueessa jonka kanssa olen ollut tekemisissä. Kun tästä ydinryhmästä parikin toteaa että nyt saa riittää väitän että yli 90% Suomen jefujoukkueista ripustaa harttarit naulaan saman tien.

  Tai ehkä mun tiedot on vanhentuneita.

 • aikalailla sama fiilis.
  työtä on hitosti, haukkuja tulee useammin kuin kiitosta.
  Pelaajat haluttomia osallistumaan talkootöihin, kuvittelevat että hallituksella on nippu vapaaehtoisia takataskussa mahdollistamassa aikuisten harrastamisen.

  Yllämainitut yhdistettynä kattojärjestön epärealistisiin vaatimuksiin seuroille.

 • Kiitos asiallisista vastauksista.

  Tästä taas kumpusi lisää kysymyksiä, mitäs nämä kattojärjestön vaatimukset sitten ovat? Tarkoittanee SAJL, aika useasti olen lukenut väittämän liitto=seurat, jonka perusteella luulisin asioiden kuitenkin suurinpiirtein olevan yhdessä sovittuja, vai saneleeko liitonhenkilöt pelisäännöt?

  Tuohon rahalla rakennettuun joukkueeseen haluisin tarrata vielä hetkeksi kiinni. Joukkue jolla on syystä tai toisesta rahaa, voi halutessaan palkata pelaajia mistä tahansa?Palkkapelaajilla paikataan/korvataan oman kylän puutteita ja heikkouksia. Olenko oikeassa, että rajoitukset ulkomaalaistenpelaajien suhteen liittyvät vai EUn ulkopuolisiin pelaajiin?

 • Hei.

  Kokeilin googlata, mutta mistään en löytänyt niin ajattelin kysäistä palstalta laji-ihmisiltä.

  Onko Nelonen Pro tai Ruutu julkaissut tai onko SAJL julkaissut edellisiltä vuosilta katsojamääriä Vaahteraliigan peleistä? Kiitos

 • Noin pari tuhatta katsojaa per peli.

 • Jos toi noin parituhatta on lähelläkään oikeaa lukua on investointi vailla mitään järkeä – ei siis mitään järkeä touhussa.

 • Jos samaiset 2000 kpl vaikkapa 6eur hintaisia kertaostoksia per lähetys myisi lajiliitto itse niin siinä olisi paljonkin järkeä.
  12000eur per matsi liikevaihdolla varmasti kattaisi nykyisentasoisen lähetystoiminnan mutta tietysti netitse. Jäisi ehkä jopa seuroille jotain jaettavaksi. Ainakaan ei tarttis rahaa nyhtää seuroilta nykyisen kaltaisesti.

 • Jos samaiset 2000 kävisivät paikanpäällä katsomassa sen pelin ja jättäisivät sinne seuran kahvikioskiin sen vitosen niin ei tarvitsisi joka vuosi miettiä vielä huhtikuussa että kuinkahan moni seura pysyy hengissä maalisuun alkuun asti.

 • Eipä noita Ruudun katsojalukuja olla julkaistu missään urheilulajissa, mutta veikkaisin sen olevan enemmän kuin tuo 2k katsojaa/ottelu. Ehkä noin 10k – 15k katsojaa/ottelu on lähempänä totuutta. Tietty tämä on vaan omaa mutuilua, mutta jos vertaa esim. MTV MAXin formulalähetysten katsojakeskimääriin (200k/lähetys), niin sataa f1-katsojaa kohden olisi viisi jenkkifutiskatsojaa.

 • Minulla ei ole tähän sinänsä mitään uutta annettavaa, mutta haluan todeta, että olen täysin samaa mieltä AK:n kanssa että suurin yksittäinen syy on, että seuran aktiivit väsyvät todella ison työtaakan alla. pienissä seuroissa hommat ovat yleensä yhden tai kahden aktiivin hartioilla ja esim. vaahteraliiga ja ykkösdivarijoukkueiden pyörittäminen käy melkein ihan päivätyöstä jos sitä tekee vain yksi henkilö. Sääntöjä ja vaatimuksia liiton puolelta on todella paljon ja sakkoja heitellään jos ja kun joitain asioita unohtuu hoitaa. Sitten kun nämä 1 tai 2 henkilöä saavat tarpeekseen ja astuvat syrjään ei joukkueilla ole heti seuraajia jonossa astumaan saappaisiin. etenkään jos ovat nähneet miten pulassa, ylityöllistettyjä ja aliarvoistettuja muutamat aktiivit ovat.
  Filebackerillä oli myös tosi ansiokas ja kattava lista syistä. Mutta tämän AK:n syyn mainitsisin isoimpana. Lyhyesti; lajilla on korkeimmilla tasoilla ammattimaiset vaatimukset, mutta amatöörit niitä yrittämässä toteuttaa oman päivätyön ohella ilman korvausta.

 • Kaikki kunnia näille työn sankareille jotka jaksavat seuroja pyörittää, mutta välillä törmännyt myös sellaisiin tapauksiin jotka haluavatkin pitää kaiken vallan ja vastuun itsellään vaikka halukkaita auttajia olisikin. Nämä sitten aika nopeasti kaikkoavat kun mitään merkittäviä asioita ei tule delegoinnilla itselle.

 • Paljos seurat on nykyisellään laitettu tv maksuja maksamaan?
  Ajatella jos saman summan laittais seuraorganisaation ja juniorivalmennuksen liksoihin, kokouspalkkioihin ym.
  Raha kummasti sitouttaa , suuri työmäärä ei pänni ja ja aikaakin järjestyy ihan eri tavalla kun raha liikkuu.
  Toisinsanoen miksi porukka suostuu tekemään työtä ilmaiseksi?

 • Itse antaisin painoarvoa juuri tuolle amatööri sanalle: seuroja pyörittävät henkilöt ovat lähes aina entisiä pelaajia, joilla ei ole kokemusta tai koulutusta siitä, miten asiat olisi parasta ja tehokkainta hoitaa. Ja kun tietotaito puuttuu, tulee helposti käytettyä omat resurssit seuran kasvun kannalta vähemmän tärkeisiin asioihin, jolloin tulee tunne, että vaikka kuinka paljon paiskii töitä, ei saa mitään merkityksellistä aikaiseksi. Tämän takia keskittäisin liiton resursseja enemmän seurahenkilöiden kouluttamiseen siihen, miten organisaatioita johdetaan, miten toteutaan markkinointia ja viestintää, miten hankitaan uusia yhteistyökumppaneita, miten kehitetään seuran liiketoimintaa ja pidetään toiminta kannattavana, miten koulutetaan ja innostetaan talkoolaisia ja valmentajia jne.

 • hyvä nosto tuo seurahenkilöiden kouluttaminen tai ylipäätään seurojen tukeminen. Onko meidän liitolla mitään konkreettista tähän liittyen tarjolla? Jos on niin hyvin ovat piilottaneet.
  Eikä meillä hirveästi muutenkaan vapaaehtoisia muisteta kiittää. Siis niitä oikeita raatajia jotka pyörittävät seuroja vuodesta toiseen. Sen sijaan liittohallituksen jäsenet ovat kyllä usein huomion ja kiitosten kohteena. Mutta helpoinhan se on itseään kiitellä.

 • Jokaiselta paikkakunnalta löytyy koulutuspalveluita aloittaville yrittäjille ja yrityksille.
  Osittain on ihan ilmaista, osittain ei.
  Sinänsä liiton ei siis tarvitse keksiä mitään uudestaan mutta toki pitäisi lisätä aihepiiri koulutuspuolelle laji ja tuomarikoulutusten rinnalle ja aktiivisesti valvoa että homma tapahtuu.

 • Ette ole tainneet olla mukana seuratoiminnassa kun tietämys mitä järjestetään ja mitä ei on tolla tasolla.

 • tai sitten ollaan ja tiedetään tarkkaan mitä on järjästetty ja mitä ei

 • SAJL:n hallituksesta löytyy vankkaa kokemusta liiga- ja divisioonaseurojen menestyksekkäästä johtamisesta. Sieltä voisi ainakin kaksi konkaria laittaa mentoroimaan ja konsultoimaan seurojen hallintoja kohti aurinkoisempaa tulevaisuutta. Nyt kun SAJL ja koko laji menee kuulemma eteenpäin suurin harppauksin olisi hyvä, että myös seuroille tarjottaisiin mahdollisuus päästä mukaan tuohon kasvuloikkaan.

 • Niin mitä nyt toinen autokauppias ollut mukana kaatamassa seuraa ja yhden kaatanut . En ostaisi edes nissania häneltä.

 • Taisi olla aimo annos sarkasmia tuossa ylemmässä viestissä mukana. Itseäni ihmetyttää miksi seurat valitsevat lajiliiton hallitukseen toistuvasti näitä henkilöitä jotka ovat olleet mukana aktiivisesti näissä sakkauksissa. (Huskies, Indians….). Tai onko niin, että vapaaehtoisia ei vaan löydy muita.

 • ihan täyttä varmuutta ei ole, mutta taitaa tosiaan olla niin että toviin ei ole jouduttu äänestämään uusista hallituslaista kun ei ole ehdokkaita.

 • Mielenkiintoisia kotimaisittain ovat aina nämä nuoret, jotka lähtevät highschool/college joukkueisiin pelaamaan ja tulevat takaisin kotimaisiin sarjoihin. Wolvojen Onni Soininen on merkitty W-rosteriin RB:n paikalle, mutta tuosta nettisivun jutusta ei näy, millä paikalla pelannut collegessa.

  http://helsinkiwolverines.com/wolverines-kasvatti-onni-soininen-maailmalla/

  Miten muilla joukkueilla. Osaisiko joku listata näitä jenkkikokemuksen omaavia liigassa 2019 pelaavia enemmänkin. Tällaisista tarinoista saisi rakennettua sitä positiivista viestiä paikallisiin medioihinkin ja innostaa uusia junnuja mukaan toimintaan. Lisää tällaista eetteriin vähän näkyvämminkin.

 • Erinäisiä artikkeleita Wolvojen uutisen Soinisesta.

  http://vikings.lawrence.edu/sports/fball/2018-19/bios/soininen_onni_i18i

  https://www.sajl.fi/koulutus/opiskelu_ja_pelaaminen_yhdysvall/college-football/?x6591615=7567642

  SAJL linkin takaa avautuu pari muutakin uutista.

  Lawrencen tilastot tosin ovat aika mitään sanomattomia.

 • Soinisen HighSchool tilastot ovat itse asiassa vaikuttavat. Mielenkiintoista että Wolvojen rosterissa kaveri laitettu RB:n paikalle kun joukkueen LB-osasto on se kapoisin tossa rosterissa.

  Onni Soininen’s statistics for 2017 season:

  All Conference – Linebacker
  All State Honorable Mention – Linebacker

  Defense – Tackles
  Solo – 65 Assists – 38 Total Tackles – 103 Tackles for lose – 4 Interceptions – 1

  Suomalaisessa tilastoinnissa Total luku on 84. Jos missä tahansa sarjassa taklaa 84 kertaa ei kyseessä ole ihan tumpula pelaajana. Ihan mielenkiintoinen seurattava kun tulee vielä telkkarista pelit.

 • suoraan sanottuna ymmärrä tätä avautumista Hämeenlinnan autokauppiaaseen liittyen. Seuran alamäki alkoi juurikin siitä, kun ko. herra jättäytyi seurassa pienempään, aiempaan verrattuna olemattomaan rooliin. Eikä uudet toimijat saaneet kuviota pysymään totutussa vauhdissa. Kaikkea tapaukseen sisältyvää en toki tiedä, mutta on mielestäni kohtuutonta, että täällä palstalla pikkusieluiset haaskalinnut kuukausitolkulla henkilöittää Huskiesin tuhon yhden ihmisen varaan. Juuri tästä syystä meillä on niitä loppuunpalaneita seurajohtajia: ne tietää, että toiminta tod. näk. loppuu, jos he itse lopettavat. Ja jos lopettavat, niin joutuvat sitten lukemaan täältä populistien puhetta siitä, miten he tuhosivat seuran.
  Täällä kukkivassa asennekasvustossa on suoranainen ihme, että joku suostuisi suomijefussa seuran puheenjohtajaksi tai liittohallituksen jäseneksi.

 • Ojentakaa mitali hänelle . Perus suomalainen tapa nykypäivänä.

 • …tän keissin käsittely ei kestä hirveesti päivänvaloa joten jatketaan mieluummin hovissa…

 • Tais olla kyseinen autokauppias joka täällä avautui 2017 import vetoisen systeemin olevan hänen ,mielestään paras tapa viedä seuraa eteenpäin pitkässä juoksussa.
  Tuon kommentoinnin jälkeen kuulostaa erikoiselta jos hän lähtee seurasta ensimmäisenä.

 • meni jo, eikö tätä turhaa jauhamista voisi lopettaa ja keskittyä asioihin jotka on olemassa ja tulossa. Ja jos jotain positiivista joku edes yrittäisi joskus jostain kaivaa, hyvin negatiivisävytteinen on tämä palsta…

 • ja meni, mutta legacy jäi. Siihen sävyyn miten Hämeestä huudeltiiin ni on ihan oikein kuittailla viel vuosienkin jälkeen.

 • …malliesimerkki heikosta itsetunnosta. ”Mutta kun ne sanoi silloin kerran jotakn ylpeästi, niin kyllä mä saan vielä vuosienkin päästä niitä tai niiden ex-puheenjohtajaa haukkua.” Mitä sä luulet tuolla voittavasi?

 • Hyvää pohdintaa seurojen kaatumisesta. Ylhäällä kuvattiinkin kuinka hallituksen pitäisi olla erillään ja katsoa seuran kokonaisetua. Realiteetti usein valitettavasti on, että hallituksessa saattaa olla lähinnä pelaajia ja valmentajia. Tällöin saattaa mopo karata käsistä herkemmin. Tietysti myös se, että käytännössä tämän lajin parissa kaikki toimivat vapaaehtoisesti lisää heilahteluita. Tätähän tapahtuu käytännössä kaikissa lajeissa, itse pidin kovasti tästä kirjasta jossa aiheesta paljon puhutaan: https://shop.almatalent.fi/urheiluseurojen-sisapiirissa Toimijoita ei taida olla yhdelläkään seuralla liikaa ja kyllähän se järjellä ajateltuna on usein hullua hommaa hoitaa ilman korvausta hoitaa toisille olosuhteet kuntoon, että pääsevät harrastamaan. Itse nosta hattua kaikille jotka uhraavat omaa vapaa aikaa siihen, että toiset pääsevät lositamaan, oli kyse jefusta tai mistä tahansa toiminnasta.

 • seurojen menestykseen johtavat tekijät? Osattaisiinko niitä listata yhtä kattavasti ja yksityiskohtaisesti kuin romahtamisen syyt? Toivottavasti…

 • Roosters täyttää tänä vuonna 40 ja eiköhän sieltä ilmesty historiikki. Siitä voi lukea menestyksen aakkoset suomijefussa.

 • Olen kyllä oikeasti huolissani Ruotsin jefun tilanteesta. Jo viime kesänä EM-kisoissa kävi ilmi, ettei Ruotsi saa kasaan parasta mahdollista joukkuetta, vaikka kisat olivat naapurimaassa. Lopulta vanhoista tähdistä kasattu kapea ryhmä oli ihan kilpailukykyinen, mutta kaikki ei ollut ok. Nyt Ruotsin sarjaa pelataan neljällä joukkueella, mikä on ruotsalaisista jefuvaikuttajista varmasti painajainen. Eikä siinä kaikki. Jo ennen viidennen joukkueen peräytymistä TV-sopimusta ei oltu tehty syystä tai toisesta. Nyt sarja-avauksen kuvasi SMM itse, eikä sen toteutuksessa ole juurikaan kehumista. Eikä ollut juuri kauheasti kehumista pelinkään tasossa.

  Mikään tässä ei ole pilkkaa, vaan pikemminkin surua naapurimaan alamäestä. Meillä on samat riskit ja taloustilanne saattaa kaivaa maata jalkojemme alta, mutta sellaisen tilanteen tunnustaminen on pelastumisen edellytys. Ehkä Roosters teki tuollaisen analyysiin tästä ajasta ja alkoi vetää sisään rahoituskuvioita. Tällaisessa tilanteessa saattaa hyvin olla aika vetää jarrua vahvistusten hankinnan kanssa.

 • Roostersin menestyksen aakkoset=laita junnut ja penkinlämmittäjät maksamaan seuralle 2 000€ kaudessa–> hommaa rahalla puolet Suomen maajoukkueen pelaajista + pari eurovahvaria ja jenkit –> omaa ylivoimainen rosteri, jolla jopa Q Floyd voittaa mestaruuden

 • Ehkä olisi syytä koko liigan osalta vetää jarrua ja rajata importteja, niin nousuijajoukkueet ei tappaisi itseään parissa vuodessa.
  Tänä päivänä uusilla liigajengeillä tuntuu olevan helvetinmoinen kiire menestyä päivästä yksi lähtien, onkin mielenkiintoista nähdä millä tasolla Wolvot pelaa kolmen vuoden päästä.
  Nopeaa nousua seuraa yleensä nopea pudotus, mallia RR, Huskies, Trojans, 69ers ja orastavat merkit on jo nähtävissä Vaasassa ja Treellä.

 • Voitko Mauri kertoa meille mikä on se hidas nousu jos nopeaa nousua seuraa pudotus.

 • Wolvoilla ei ole tuota ongelmaa. Sinne on kaikki jenkit tullut pelaamaan kavereiden takia, ei rahasta. Joten siellä ei penkinlämmittäjät jää maksumiehiksi, niin kuin Roossa.
  Tai näin siitä suunnasta on aiemmin tänne kommentoitu.

 • Ketkäs siellä Roostersissa luokitellaan penkilämmitäjiksi , viimekesänä taisi olla vesipoikaa myöten kaikki kentällä pelaamassa.Ei siellä kukaan penkkiä lämmittänyt.

 • Kahden tonnin kausimaksusta huutelunkin voisi jo unohtaa. Sekään kun ei pidä paikkaansa

 • 40 vuotta ja 21 mestaruutta + muutama euromestaruus ja viime kaudella Euroopan kolmanneksi rankattu. Kai ne nyt jotain on tehnyt oikein, josta voisi ottaa oppia?

 • ”Tyngsta bortfallet: Sebastian Johansson har slutat, Mattias Eriksson spelar i Finland, Markus Persson spelar också i Finland och Christian Forsman har slutat spela. Alla är nyckelspelare och det påverkar.” Tämä saffin sivuilta. Missä suomalaisessa joukkueessa Persson pelaa?

 • Vaasa

 • Lisenssi ja toimintamaksut, niin aika lähelle mennään. Sillä rahalla saa treenata hyvässä seurassa, pelaaminen on sitten ihan toinen juttu.

 • Eihän seura lisenssimaksuja veloita, joten niitä on turha sälyttää seuran maksuihin. Ja toimintamaksu? Mikä Sellainen on?

  Kausimaksu ja jäsenmaksu ei tee 2000€ vaikka miten laskee

 • ”40 vuotta ja 21 mestaruutta + muutama euromestaruus ja viime kaudella Euroopan kolmanneksi rankattu. Kai ne nyt jotain on tehnyt oikein, josta voisi ottaa oppia?”

  Joo. Taito vastata ”kyllä” puheluihin jossa valmiiksi maajoukkuetason pelurit tiedustelevat mahdollisuutta päästä kuittaamaan puuttuvan kultamitalin.
  Osasivat kaiketi olla velkaantumatta -80 ja -90 luvulla. Sitten alkoikin pyyhkimään erinomaisesti kun viereltä kaatuivat yksi kerrallaan Colts ja Taft joista tuli pelastavaa pelaajaamateriaalia ikäluokan puolesta ja myöhemmin ecg:n kaatuminen lähinnä varmensi muualta stadiin muuttaneiden seuravalintaa.
  Näin ollen propsit menee niille aikalaisille jotka oli roostersin puikoissa silloin kun muut marssivat pankkiin ja sitämyöten tuhosivat seuratoimintansa.
  Myöhemmille vastuunkantajille onkin sitten riittänyt keskivertoisempi osaaminen.

  Jossain vaihtoehtoisessa universumissa olisi kyllä kiva käydä katsomassa miltä jefukartta näyttäisi jos vaikka Colts ei olisi kaatunut…

 • Roosters on vaan istunu perseellään ja kattonu ku muut kaatuu. Joo, näin se on. Vaihtoehtosista universumeista ei ehkä kannata puhua kun itse selvästi elää rinnakkaistodellisuudessa.

  Kattokaa peiliin, jos ei suksi luista.

 • ”Voitko Mauri kertoa meille mikä on se hidas nousu jos nopeaa nousua seuraa pudotus”
  Toimintaa ja pelaajarunkoa kehitetään vuosi vuodelta eteenpäin, alunperin liigaan lähdettäessä omataan tarpeeksi omia kasvattateja, eikä lähdetä all in asenteella tuomalla 15 importtia millä tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat.
  Ehkä parhaita esimerkkejä tälläisistä seuroista ovat porvoo ja seinäjoki

 • @köyhille
  Amen

 • Voisitko hiukan vielä täsmentää?
  ”tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat.
  Ehkä parhaita esimerkkejä tälläisistä seuroista ovat porvoo ja seinäjoki”

 • Olet Mauri tarinoissasi epäjohdonmukainen. Miten Saints liittyy ”nopeaan nousuun”. Sinällään se nousu vaan silleen tupsahtaa syliin kun voittaa Spagun ja sitten onkin rankingissa liigakelpoinen mutta näin käy joka vuosi jokaiselle voittajalle. Mitä Tampere on tehnyt päästäkseen mustalle listallesi. Minun näkökulmasta ei yhtään mitään mihin viittaat.

  Nostit esille myös Vaasan. Royals on viimeisin Spagettimaljan voittaja joka EI käyttänyt nousumahdollisuuttaan 2014 eli EI kiirehtinyt kohti huippua. Miten Vaasa liittyy nopeaan nousuun?

  Nostit esille Seinäjoen joukkueen teemalla ”…eikä lähdetä all in asenteella tuomalla 15 importtia millä tuhotaan seuran talous ja suututetaan ne pelaajat jotka seuran liigaan nostivat…” Crocojen talous on pysynyt kuosissa joo, mutta seura on ollut vuosien saatossa suurin importtien maahantuoja Vaahteraliigassa. Eikö tuolla pääse ”nopean nousun ” listallesi.

  Liigassa ei kukaan menesty oman kylän pojilla joten lopetetaan toistuva hurskastelu. Kaikki värväävät jenkit joukkueeseen ja kukkarojen mukaan muita vahvistuksia Euroopasta. Hämeenlinna Huskies on omassa kategoriassaan joukkueena. joka yritti ilman mitään organisaation peruskiveä ostaa menenestystä nousukaudellaan. Jos tuota toilailua vertaa kehenkään tai mihinkään muuhun suomi-jefun toimijaan ei vaan ymmärrä asioita.

 • Buchers ja Crocodiles on olleet aika kauan liigassa, en tiedä moiten nopea nousu se on.
  Molemmat menestyneet kohtuu hyvin.

 • Tarkoitus oli mainita porvoo ja seinäjoki ns. Hitaan nousun esimerkeiksi.

 • Huutonaurua Maurille joka mainitsee Crocot malliesimerkkinä ”hitaasta noususta” jossa ei haeta menestystä importtien voimalla

 • Croco onkin ollut mitaleilla eli huipulla lähes 20 vuotta pl. 2 viime vuotta. Juniorimäärissä Crocot on Suomen kärkiseura. Olosuhteet on Seinäjoella Suomen huippua, Kuortaneen Yläkoululeirit tukee lajikasvua keskisuomessa. NFL valmentaja yhteistyö on Crocojen luoma hieno projekti. Siinähän niitä huutonaurun aiheita jo tulikin

 • -> @@Mauri. Huutonauru meni Maurille, ei Crocoille mutta voin sitä sinullekin antaa herkkänahkaisuudestasi

 • Lauantaina on odotettavissa teurastus, chicken barbeque. Tukholmalaiset tuhosivat viikonloppuna Ruotsin sarjojen kestomenestyjä Crusadersin ja lauantaina vuorossa Roosters joka lähtee peliin aiempiin vuosiin nähden erittäin heikolla rosterilla.

 • @Barbeque Numeroista huolimatta SMM ei vakuuttanut. Carlstad rähmäsi pallon neljä kertaa ja yhdestä pudotetusta handoffista SMM juoksi maaliin saakka. Carlstadin jenkki-QB oli luokattoman huono onnistuen vain yhdeksässä heitossa ja heittäen kolme interiä, eikä onnistunut edes punteissa. Siihen nähden Roosters teki hyvän valinnan hätäisen jenkkivalinnan sijaan. SMM sai yhden pelin alle Roostersiin nähden, mutta Roosters sai filmimateriaalia.

  Tulee mielenkiintoinen matsi. SMM koostuu Ruotsin parhaimmistosta ja on muutenkin haalinut tasokkaita pelaajia. Roosters taas on rakentamassa uutta pohjaa aivan kuten Carlstad. Valmennuksen osalta Roosters on valovuoden edellä ja siksi uskon vähemmänkin nimekkäällä ryhmällä syntyvän tulosta. Jos katsoo vuosissa taaksepäin, niin monesta tuntemattomattomasta nuoresta on Roostersin valmennuksessa syntynyt jo rookie-kaudella tähti. Eikä kyse ole vain taitovalmennuksesta, vaan pelikirjat on suunniteltu kaluston mukaan. Siksi uskon Mironkin tekevän uransa parhaan kauden ja takana on jo hyviä kausia mm. Porvoossa.

 • ”…Valmennuksen osalta Roosters on valovuoden edellä…” Mihinköhän tämäkin perustuu ??

 • Turku Trojans joutuu luopumaan sarjasta pelaajapulan takia. Todella huono juttu, perinteikkään seuran loppu? Pelaajapula taitaa uhata muitakin joukkueita, toivottavasti ei tule enempää sarjasta luopumisia.

 • Onko tästä missään vahvistusta? Sajl:n sivuilta en löytänyt mitään asiasta paitsi että Trojansin matsit oli poistettu kakkosdivisioonan otteluohjelmasta ja sarjataulukosta.

 • Jos Trojans tarina loppuu, on se karmea uutinen suomalaiselle jenkkifutikselle.

 • Trojans luopuu tosiaan 2-divari paikastaan, jatkosta ei vielä tietoa.

 • @@File Ehkä vähän liioittelin puhuessani valovuosissa. Vuosissa mitattuna SMM-stab saattaa olla jopa edellä Roostersia, sillä HC Armstrong valmensi Ruotsissa jo vuonna 1991. Paperilla hänen meriittinsä NFL-apuvalmentajan paikat mukaanlukien ovat vakuuttavia. HC Fredrik Pilbäck on ollut siinä roolissa ainakin 6 vuotta ja on myös MJ:een HC. Ja sitten tietenkin DC Raine Vasanoja. Ei heitä voi väheksyä! Oman arvioni perustan näkemääni peliin ja väläyksiin treenileireiltä. Iso kysymys on, miten tuolla kokemuksella Armstrong ei ole HC ja onko hyvä, että sama HC jatkaa vuodesta toiseen. Vasanoja taas on viimeksi ollut kokonaisvastuussa puolustuksesta yli 10 vuotta sitten Crokoissa. Omasta mielestäni Roostersin kokonaispaketti on vain vahvempi ja se on vain mielipide, joskin perusteltu.

 • @Laji_Niilo kirjoitti: ”…Sajl:n sivuilta en löytänyt mitään asiasta paitsi että Trojansin matsit oli poistettu kakkosdivisioonan otteluohjelmasta ja sarjataulukosta…”

  Oikeastaan hyvä tiivistelmä SAJL:n viestinnän nykyisestä luokattomasta tasosta. Ensimmäisenä on tietysti hyvä tunnistaa ja tunnustaa, että jos jostain asiasta haluaa ajankohtaista tietoa, ei sajl.fi ole paikka josta sitä etsiä. Trojansin omat sivut eivät tässä tapauksessa anna myöskään tietoa asiasta. Viimeinen uutinenhan on rohkaiseva Heleniuksen paluu joukkueeseen. Tuntuu sitä, että erityisesti ikävien uutisten kertominen tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia SAJL:lle. Tuo on inhimillistä, mutta ei hyväksyttävää. Jos on tieto että joku luopuu sarjasta tulisi se viipymättä kertoa. Ja seuraavaksi jännätään sitten miten lähelle sarjojen alkua Slater-uutisointi saadaan esille, että saadaa kick start hyvien uutisten kaudelle.

 • …eli siis valovuoden parempi valmennus koska Roosters. Selge…

 • Majander palannut Saintsiin? Saintsin nettisivuilla lukee miesten päävalmentajan yhteystiedoissa Majander. Onko vanha jermu palannut kaikessa hiljaisuudessa ruoriin?

 • Eiköhän näissä tapauksissa yleensä tiedoitus tehdä yhtä aikaa seuran kanssa, oli sitten kyse mistä tahansa lajissa. Ainakaan kirjoitushetkellä ei turkulaisten sivuilta löydy aiheesta.

 • Trojans lopettaa? Mitkä muut tippuu vielä ennen kesää? Kuinka alas täytyy lajin vajota, jotta uudet tuulet pääsevät puhaltamaan?

 • Kyllä sarjalla on yhtäläinen oikeus kertoa sarjan statuksesta kuin sarjasta poistuvalla joukkueella. Saattaa tulla monessa tapauksessa pitkä odotus jos odotetaan vaikeuksissa olevan seuran omaa viestiä. Saattaa olla että sellainen on pahimmissa tapauksissa jäänyt kokonaan tulematta.

 • TAFTin Frenchy päävalmentaja lähti Suomesta pari viikkoa sitten mutta näyttää siltä että TAFT jatkuu D2

 • Kyllä Turku on aina ollut se paikka jossa tiedotus toimii.
  Laadukkaita juttuja ja otteluraportteja on oikein ikävä.

 • Hei

  Koska Kuusansankosken Gowboyt on metsästänyt viimeisen Kouvolan punanahan? Taitaa Inkkarit olla seuraava miesten joukkue, joka heittää pyyhkeen kehään. Tää laji on meganousussa kuten liitosta usein kuulemme

 • Niin se Turku on ollut. Ollut montaa asiaa Suomen jefussa mutta onkohan enää. Turku on Suomen Buffalo Bills (9 hävittyä maljaa), Turku on Vaahteramaljavoittaja yhteensä 15 kertainen mitalisti, Turku on toiseksi vanhin yhtäjaksoisesti sarjoissa pelannut jefujoukkue, Turku on ollut myös erinomainen viestijä virallisesti (Toivonen) ja epävirallisesti (Ysirivi). Jokin aikaa sitten Turku oli vielä menestyvä juniorikasvattajakin.

  Onko Turku enää muuta kuin naisten joukkue? Ilmeisesti ei lainkaan joukkuetta miesten sarjoissa (pitkä perinne katkeaa). Ei yhtään pelaajaa tänään julkaistussa nuorten maajoukkueessa. Eikä ilmeisesti enää ketää kirjoittamassa että game over.

  Tämä on huono asia Suomen jefulle. Siitä huolimatta SAJL:n olisi jo pitänyt kertoa asia vähintään sarjasta vetäytymisen osalta.

 • ”Turku suomen buffalo bills”
  Millä perusteella? Bills hävinnyt 9 bowlia?
  Juntti

 • Et taida olla kovin hyvin sisällä Suomen jefu scenessä tai sitte olet vaan juniori.

 • Ei täällä taida olla kukaan missään scenessä kun saadaan kaikki seurat nurin. Mutta liitto sanoi että ollaan nousussa niin pakko se on uskoa. Onhan siellä hallituksessa seurojen kaatajajia kohta useampi.

 • Taft ei kesää näe. Valmentaja lähti ja kohta kaikki pelaajatkin. On tää Suomi Jefun tila katastrofaalinen…….

 • Siis mikä kevätmasennus pohjoismaalaiseen jenkkifutikseen oikein iski? Syksyllä kaikki näytti hyvältä, paljon uusia joukkueita jne., ja nyt yhtäkkiä alempien divisioonien seuroista Roostersiin ja aina rajan yli Superserieniin tilanne näyttää monilta osin hälyyttävältä. Kaipa tuo radiohiljaisuus on osiltaan ollut merkki siitä, että seurojen toimistoissa on hakattu paniikkinappulaa koko talven. Nyt on sitten ajan loppuessa jouduttu myöntämään, että sori, se oli siinä. Harmillista etenkin niiden pelaajien puolesta, jotka jo hyvissä ajoin sitoutuivat joukkueiden toimintaan ja suunnittelivat kesän sen mukaan.

 • Koska ilmastonmuutos

 • Ei ole tullut takaisin, mutta viime kesäkin näytti kuinka paljon Saintsia kiinnostaa aktiivisuus somessa ja verkkosivuilla kun ei voittoja tipu. Tärkeämpää heille ilmeisesti tutustuttaa Suomeen saapunut QB (ja HC) maan juomiskulttuuriin kuin päivittää tietoja minnekään.

 • @Taft Tällainen mustamaalaaminen on käsittämätöntä. Miksi nakertaa lajia ja sen seuroja kehittämällä huhuja. Päävalmentaja lähti GFL:ään. Jos paikka aukeaa sieltä, niin onhan se aivan eri asia verrattuna Suomen II-divisioonaan. Tuskin kukaan II-divisioonan valmentaja hakee paniikissa korvaavaa paikkaa Euroopan kärkiliigasta… TAFT on tiedottanut asiasta asiallisesti ja uusi päävalmentaja on valittu, sekä vanha tiimi jatkaa. Mitä kummallista tässä on? TAFT on hyvä kasvualusta nuorille pelaajille ja jos hyvin menee, siitä kehittyy ajan kanssa perinteidensä mukainen menestyjä.

 • Eiköhän ranskiksen kanssa ole ollut aina aika sama juttu. Ei juurru mihinkään jos ei ole pakko, ja aina tulee se parempi tarjous.

 • Huhu kertoo että Crocot myyneet 700 kausikorttia

 • huhu kertoo ettei toi 700 riitä. kuulin että lähempänä 1000 myyty.

 • Mitä se sekoilette, Seinäjoella on myyty 1400 kausikorttia! Vihree Iskee!

 • Neljä päivää kauden alkuun ja Roon rosteri näyttää tältä:
  https://www.helsinkiroosters.com/list/joukkue-2019/
  WTF?!

 • Pelaaks Lahti ihan oikeesti?

 • Toi on ihan kelpo rosteri oikeastaan RBtä lukuunottamatta. Jos Vanhoja on oikeasti ainut RB niin sitten tulee ongelmia. Jenkkiä siihen ei voi enää tuoda ellei ole EU passi. Lauantaina mielenkiintoinen kuvio esillä.

 • Ei pelkästään ”kelpo ” vaan todella kova nippu taas kasassa!

 • Mielenkiintoista myös nähdä, liittyykö kolmas jenkki tulevien päivien aikana matkaan, vai tuleeko kenties vasta Vaahtiskaudelle. Rosterin kapeus ja RB paikka jännittävät eniten, mutta myös Miron heittotatsi jänskättää. Toivottavasti ainakin NEFL voitetaan, niin ei tarvitse häpeillä, että hävittiin muille Pohjoismaille.

 • Huhu kertoo että iso punainen kone ei halua edes mennä jatkoon, syy rahat loppu. Oli vain pakko osallistua muuten tulisi sakkoa ja muuta kivaa.

 • Pelipaikkakohtainen rosteri, aika ohut rosteri mahdolliseen 16 ottelun rupeamaan.

  DL
  Camile Gruel
  Christer Berg
  Janne Huovinen
  Lasse Kankaanpää
  Lauri Aho
  Edward Vesterinen
  Heikki Lesonen
  Dennis Ilmelä

  LB
  Niko Kuikka
  Taavi Aronpää
  Joonas Raatikainen
  Miikka Lievonen
  Santtu Äyräväinen
  Aleksi Vartiainen

  DB
  Eemeli Tuovinen
  Akseli Olin
  Janne kujansuu
  Jonatan Quaquif
  Vilho Lempinen
  Arttu Pajarinen
  Ville Roitto
  Benjamin Ylipää

  Qb
  Miro Kadmiry
  Henri Väänänen

  RB
  Esa Vanhoja

  Wr
  Nnambi Agude
  Kim Saarijärvi
  August Walhstein
  Ville Karhinen
  Vilho Paavilainen
  Santtu Vehkomäki
  Alexander Wasiljeff
  Niki Liljestrand

  OL
  Matthew Daltrey
  Väinö tyynilä
  Alexandar milanovic
  Jere Lahti
  Tony koskinen
  Olli kantola
  Richard Laine

 • Adam Connette unohtui…

 • Illan kysymys:

  Monessako seurassa pelataan miesten 11 vs 11 jefua kaudella 2019?

 • 19

 • 18 , jos Trojans ei pelaa. Lasken Bullssin 1deksi

 • Lapualla kerrotaan että 1600 kausikorttia matelijat jo myyneet . Vihreä on rahan väri

 • 7 (VL)
  5 (1D)
  11 (2D ilman Turkua)
  -3 kakkosjoukkuetta
  -1 Bulls ei ole seura
  =19

 • Onko jossain kokouksessa tehty linjapäätös siitä, että SAJL:n viestintä ei tuota minkäänlaisia uutisia miesten sarjoista. Alla lista kaikista SAJL:n julkaisemista miesten sarjoja koskevista uutisista vuoden 2019 aikana per 09. huhtikuuta. Esimerkiksi I-divisioonasta ei ole julkaistu yhtään (0) uutista. Mitä tälle lajille on tapahtumassa?

  – Miesten II-divisioonan otteluohjelma on julkaistu (27.2.2019)
  – Vaahteraliiga kierros 14 (10.2.2019)
  – Kaksi brittilaitahyökkääjää palaa Seinäjoelle (29.1.2019)
  – Jyväskylä Jaguars ja Tampere Saints farmisopimuksella kohti Rautamaljaa
  – Vaahteraliigaa ensi kesänä torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin (21.1.2019)

  Yritin löytää näiden julkaistujen uutisten perusteella jonkun punaisen langan siitä, mikä on SAJL:n rooli sarjaviestinnässä mutta ei sitä ole. Kun listaa katsoo niin aukeaa enemmän kysymyksiä kuin on tarjolla vastauksia. Vaikuttaa siltä että kaikki ei ole nyt kohdallaan. Tämän sivuston keskustelussa liikkuu huhuja useammankin sarjan joukkuemuutoksista, jopa dramaattisista, mutta ei sanaakaan missään. Jenkkifutiksen ulkoinen viestintä on romahtanut karmealle tasolle.

 • Olisikohan aika jossain vaiheessa istua porukalla (liitto+seurat) alas ja katsoa missä jefu ihan oikeasti tällä hetkellä menee, mihin ollaan menossa ja miten. Suurin osa seuroista divareissa painii pelaajapulan kanssa, ja joka vuosi jengejä tiputtautuu tai lopettaa. Jos pelaajia ei yksinkertaisesti riitä nykyisille joukkueille, olisi varmaan fiksua tehdä muutoksia.

  Ylempänä Filebacker kuvasi hyvin seurojen pelaajaliikenteen rakennetta, harvalla seuralla on junioritoimintaa mistä ammentaa jatkuvalla syötöllä pelimiehiä edustukseen. Monella paikkakunnalla jefu on sen verran pieni laji että laajan junioritoiminnan pyörittäminen on vähintäänkin haasteellista.

  Jääkiekko on ehkä epäreilu vertauskohde, mutta siellä on sentään historiassa osattu katsoa ja arvioida realistisesti missä mennään ja tehdä muutoksia kurssin korjaamiseksi. Mitä pienempi laji, sen helpompi niitä muutoksia on tehdä. Pelkkä hokeminen että jefu voi paremmin kuin koskaan ei auta, jos samaan aikaan seurat huutavat hoosiannaa pelaajapulassa eikä valoa tunnelin päässä näy.

  Jos joku maksaisi mulle palkkaa toiminnan kehittämisestä, niin ihan ensimmäisenä selvittäisin eri ikäluokkien (ja jossain määrin taitojen mukaan) pelaajamäärät ja vertaisin sitä nykyisten joukkueiden määrään. Jos nykyiset joukkueet vaatisivat vaikka X pelaajaa terveeseen pyörittämiseen, ja tällä hetkellä maassa on pelaajia puolet siitä, pitää hälytyskellojen soida.

  Kehittämisen kohteita tuntuu olevan niin liiton kuin seurojenkin toiminnassa aika paljon. Kenties liiton kannattaisi harkita vaikka avustuksen hakemista kehityspäällikön toimeen. Palkatkaa sinne henkilö joka tekee keskimäärin 40h viikossa duunia toiminnan kehittämiseen liitto- ja seuratasolla.

 • Edellisen kerran tais olla saman tapainen ”pelaajapula” miestensarjoissa kun viimeksi u21sarja lopetettiin edellisen kerran. Se onko miesten sarjojen pelaaja pulan syynä u21 sarjan puuttuminen, vai ennakoiko pelaajapula u21 sarjassa tulevaa miestensarjojen pelaajapulaa, onkin sitten hankalampi sanoa. Mutta siirtyminen u19 sarjasta miesten sarjoihin todella iso, ellei pelaaja satu olemaan fyysisesti ja henkisesti selvästi muita ikäluokkansa pelaajia kehittyneempi.

 • Nyt lisää
  -TV näkyvyyttä maksullisille kanaville (kaikki sarja tasot ruutuun)
  -liiton henkilökuntaa
  -KV kisoja
  Näillä saadaan laji nousuun

 • Listasta unohtui:

  1Avoimet maajoukkuetreenit kaikille, jotta pelaajien rahat menevät niihin eikä seuran maksuihin
  2 Liiton ulkomaanreissut junioreille, jotta pelaajille saadaan epätasa-arvoinen fiilis ja tunne, että tämä laji vain varakkaille
  3 Kaikki tapahtumat laivalle, jotta saadaan faneille sekä seuroille lisää maksullisia tapahtumia
  4 Vaahteramalja + muut miesten finaalit vielä Ratinaa suuremmille stadionille jatkossa, jotta kaikille fiilis ettei tämä laji ketään kiinnosta. Naiset voi pelaa jossain ilmaisessa puistossa, jotta saadaan naisille näytettyä kaapin paikka

  Vakavasti puhuen niin tämän kesän jälkeen nähdään vihdoinkin kuinka syvällä tämä laji kyntää ja se tulee olemaan todella ankeaa katsottavaa

 • Aika hävettävän huojuvalla pohjalla meillä on lajimme kulttuuri vielä 40 toimintavuodenkin jälkeen. Todella surullista, että lajiviestinnän taso on pudonnut ja määrä hiipunut merkittävästi. Kulttuurin ohuudesta esimerkkinä vaikkapa niinikään 40 vuotta täyttävä ja 21 kertainen mestarijoukkue Roosters. Roosters voitti kaudella 2018 ylivoimaisen mestaruuden. Joukkueessa pelasi kolme laadukasta kotimaista keskushyökkääjää (Pajarinen, Jussila, Kuronen). Tälle kaudelle yksikään noista ei ole kirjattuna rosteriin. EI ole kuitenkaan mitään tietoa miksi näin. Nyt ei tarvi kenenkään viisastella sitä, että en taida seurata lajia kovinkaan tarkkaan koska kyllä seuraan sillä intensiteetillä millä fani voi, mutta en kuulu mihinkään piiriin tai seuraan eikä minulla ole omaa puheenjohtajaa. Jos jefulla olisi terve lajikulttuuri, kulkisi tieto keskeisten avainpelaajien lopettamispäätöksistä tai edes info siitä, että joku ei ole mukana seuraavalla kaudella sysitä riippumatta.

  Yksin Roostersia ei tarvi nostaa kepin nokkaan tästä, koska sama koskee oikeastaan useimpia seuroja. Nuo ml-keskushyökkääjät nyt vain ovat erinomainen esimerkki vallitsevasta tavasta vaieta asioita kuoliaaksi Ehkä se menee niin että mitä liitto edellä, sitä seurat perässä.

 • Jos kyseisiä pelaajia ei löydy rosterista, tarkoittanee se, että he eivät pelaa tällä kaudella? Tai he eivät pelaa ainakaan ko. seurassa tällä kaudella?
  Seurahan ei voi yksittäisen pelaajan sopimussitoumuksia julkaista omalta puoleltaan (tai
  niitä asioita että sopimusta ei ole) ennenkuin kyseiset pelaajat siitä itse jotain sanovat.
  Mielellään sitä jokainen seura tiedottaisi tulijat ja lähtijät ja ne jotka miettivät kesäkuuhun asti että mitä tekevät.

 • Ei se näin pelkän faninkaan ole vaikea päätellä, mitä Roostersin viime vuoden RB-tähtien kanssa on käynyt. Jussila palasi yliopistouran jälkeen vielä kerran Roostersiin, kuten jossain haastattelussa viime kauden aluksi sanoi. Kuronen taitaa olla jo 29. Molemmilla on hyvä koulutus ja varmasti paloa siviliuralla. Viimeistään tuossa iässä sitä vain yleensä lopetetaan. Pajarinen on urheilujoukoissa ja jonkun junnuista kertovan artikkelin mukaan on siirtymässä jenkkiyliopistoon. Silloin ei luultavast olisi lupaa enää pelata Suomessa.

  Seuroilla ei ole lupaa raportoida pelaajien yksityiselämästä ja harva pelaaja haluaa jakaa sitä fanien kanssa. Faktat voi lukea rosterista ja nekin voivat vielä muuttua.

  Roostersilla tuskin on mikään paniikki RB-osaston kanssa. Rosterissa on nimiä muilla paikoilla, jotka saattavat tulevaisuudessa pelaa pysyvästi RB:nä. U19-MJ:ssa on yksi RB, joka ei ole miesten rosterissa. Eikä ulkomaalainen vahvistus ennen vaahterakautta ole mahdotonta.

  SMM-peli on mielenkiintoinen. Voi hyvin olla, ettei Roosters tavoittelekaan superfinaalia Keski-Euroopan mestarin kanssa, vaan rakentaa tulevaisuutta sekä talouden että pelaajamateriaalin kannalta. Siinä tapauksessa nämä karsintapelit ovat mitä parhaita treenipelejä. On silti turha luulla, että niissä mennään puolivaloilla. Suomi-QB ja yksi RB -kuvio tekee siitä mielenkiintoisen, sillä ilman paineita pelattaessa saattaa tapahtua mitä vain.

 • Lajin tila Suomessa muistuttaa yllättävän paljon 90-luvun alkua. Takana oli lajin nopea kasvu ja -91 kotikisoihin lopetti moni 80-luvun jälkipuoliskon tähti. Talous oli hiipunut jo -89 lähtien ja realisoitui -91 alkaen. Sponssit kaikkosivat, moni seura katosi ja liitto velkautui. Liitto sai osakseen niihin aikoihin aikamoista kuraa ihan turhaan. Laji ei kuitenkaan kuollut. Kun Suomi oli kolme edellistä EM-kisaa jäänyt ennakkosuosikkina ilman kultaa, niin 90-luvulla otettiin neljä peräkkäistä mestaruutta. Syntyi uusien tähtien sukupolvi ja laji Suomessa uudistui, ja kuten aina, sellainen tapahtuu vaikeuksien kautta. Colts katosi kartalta, mutta uusia nousi tilalle ja mestarit vaihtuivat.

  Nyt on takana pitkä nousu ja -18 kotikisat, johon varmaan moni vanha tähti lopetti. Talous niiaa, vaikka kulissit peittävät todellisuuden. Seuroja lopettaa taloudellisten syiden ja pelaajakadon takia, mutta taustalla on sama perusvire kuin maailmassa ylipäänsä. Tämä vain on syklin yksi vaihe. Tässäkin vaiheessa vanhoja kaatuu ja uusia syntyy. Ehkä saadaan uusia mestareitakin. Ehkä Suomi voittaa jälleen Euroopan mestaruuden. Yksi asia pysyy ja se on Roosters, vaikkei ehkä Vaahteraa voittaisikaan.

 • Tasokas valmennus, sijainti ja ehkä vähän Tuurikin ollut vuosien varrella roostersin puolella.
  Treeniolosuhteet sekä ympäristö pitää muidenkin saada kuntoon ja pelaajat sitoutettua joukkueeseen niin homma alkaa toimimaan.
  Kenties ideana olisi myös valmentajien olla sellaisia jotka haluavat päästä ”urallaan” eteenpäin eikä vain olla mukana koska ei enää pysty/jaksa pelata

 • Varmasti juuri kuten sanot, mutta että seuran pitäisi myös luoda ison kaupungin vetovoima, työpaikat ja sijaintikin muuttaa helpommaksi kulkea.

 • Täältä saa sen kuvan että on ihan ok että SAJL ei kerro sarjasta vetäytyvistä joukkueista ja seurat eivät viesti uransa lopettaneista. Käsittämätön asenne joka tosin peesaa hyvin koko lajin nykyistä asenneympäristöä. Uskomatonta tuubaa jaksetaan kuitenkin työntää tänne selitellen sitä, että SAJL:n lanseeraama 0-tiedotuslinja on tämän päivän normaali.

  Mutta hienoa, mennään näin ja jos kauden avauspeliin joku joukkue ei ilmesty pelaamaan, niin tällaisen faninkin on helppo vetää se johtopäätös että se joukkue ei ole sarjassa mukana. Kiitos ja valot pois päältä….

 • Ja viimeinen sammuttaa valot…

 • Wolvojen viimekauden RB Kam Harris signannut UNC:n kanssa. Ei huano.

 • Ihan hyvä signaus! UNC jatkaa hyvällä running backillä. Viime vuonna Hawajin mies ja nyt Harris. Roostersina oisin ottanut mielummin esim. tähän Harrisin kun tuonut toisen wr pelaajan. siis jos mietitään roostersin nykyistä rb osastoa ja sen ohuutta.

 • Mikäs on UNC kuuppa sitten, jos rb osastolla jenkki?

 • Lehtonen, Lehtonen, Jaakonsaari. Siinä muuten kova bäkki-osasto josta Roosterskin voi unelmoida.
  https://tamperesaints.fi/joukkueeseen-pitkanlinjan-kokemusta-seka-uutta-verta/

  Lisäksi potkaisijan lisäys kehitystä edelliseen kauteen, potkut olivat hirveitä katsottavia. Riittääkö ratinaan (ratinalle?) mutta pleijareihin ehkä?

 • https://tamperesaints.fi/miehet/
  Ei vaikuta kovin tasapainoiselta.

 • Onko tuosta roostersin livestreamista mitään virallista tietoa mitkä on tuotantoarvot?
  Tai referenssejä? Mobiililla en ainakaan löytänyt tuolta mitään esimerkkejä.
  Eli onko yksi kamera/monikamera/hidastus/selostus?
  Jos on asiallinen ammattisetti niin ton vitosen maksan millon vaan.

 • QB Berndtsson tietysti. taitaa mj rinkiin kuulua vieläkin.

 • Eiköhän Saintsiin tule vielä muutama pelaaja. Kevättä on jäljellä, ei kannata vielä hötkyillä.

  Ainakin viestit Tampereen suunnalta kertovat hyvästä hengestä ja meiningistä….

 • Ne viestit, jotka ovat yleisesti suomalaisen jenkkifutiksen sisäpiirin tiedossa ovat, että Saints ja Royals ovat kusessa. Jompikumpi mahdollisesti molemmat päätyvät divariin, ehkä jopa kakkosdivariin. Rahat loppu, motivaatio loppu ja toivo mennyt. Tack och adjö!

 • P@ska puhetta. Odotellaan ihan rauhassa vain, eiköhän Vaasasta kuulu.

 • Niin no, yleisesti sitä ja yleisesti tätä. Rahaa seuralla on ja helvetin hyvä porukka.

  Turhia paskanjauhajia ei enää ole, ne livisti muualle.

  Tuntuu olevan kova pala, kun Saints ei kaatunutkaan viime syksynä vaikka moni sitä taisi toivoa.

  Muistakaa että asiat hoidetaan kentällä ja Vaahteraliiga alkaa toukokuun lopulla.

  Jos ihme tapahtuu, niin SAJL voi julkaista jopa pikku uutisen liigan alkamisesta…

 • Roni Salonen draftattiin Calgaryyn.

 • Toi on niin hieno uutinen että edes SAJL ei voi epäonnistua sen saamisessa ulos isoissa medioissa.

 • Loistava homma! Salonen on ollut GFL:n parhaita tukimiehiä jo useamman kauden – toivottavasti tästä aukeaa uusia mahdollisuuksia!

 • No joo…on täysi yllätys mitä SAJL uutisoi ja minkä kanavan kautta. Juuri nyt etusivun uutisessa kerrotaan että lauantaina: ”Grillissä lämpenee Kivikylän makkarat tuttuun tapaan…”

  Ns. tiedon hierarkia on täydellisesti kateissa

 • Jos sulla ei ole mitään parempaa sanottavaa, niin säästä näppistäsi. Mieluummin sitä lukisi tällä hetkellä positiivisia asioita.

 • Se vetelee nyt Wasan taru viimeisiään. Kaupunki ei maksa, ja yleisö ei tule entiseen malliin. Kasassa nippu kolmosdivarimiehiä. Vaan Seppo laitta itte haarniska päälle ja käy viimeinen taisto. Sen jälkeen kuningaskuntasta on jäljellä vain rippeet. Ei kuule nykymenolla ole suunta kun divarin ottaan sielläkin kuonoon.

 • ”Mieluummin sitä lukisi tällä hetkellä positiivisia asioita.”

  jos ei kelpaa niin ALT + F4 on siihen ihan toimiva ratkaisu. Älä turhaan kiduta täällä itseäsi lukemalla näitä vääriä mielipiteitä tai kirjoituksia vaan rakenna mielummin itse joku alusta missä pääset moderoimaan väärät mielipiteet tehokkaasti pois.

 • Tajuatko, että keskittymällä kritisoimaan liiton viestintää hetkellä, jolloin tämän palstan kuumimman uutisen ja keskusteluaiheen pitäisi olla Salosen CFL-varaus, onnistut luomaan sellaisen metatason luupin ja kognitiivisen dissonanssin, että ainoastaan pääsi läpitunkematon luutuneisuus estää sitä räjähtämästä?

  Sanotaan vielä helpommin: hyvin perustelluille ja rakentaville mielipiteille on aina tilaa. Typerää jankutusta voit jatkaa muiden kaltaistesi kanssa siihen paremmin sopivilla foorumeilla, esimerkiksi Esson baarissa.

  Saloselle onnea!

 • ”Toi on niin hieno uutinen että edes SAJL ei voi epäonnistua sen saamisessa ulos isoissa medioissa.”

  Todella hieno uutinen suomalaiselle jefulle, mutta karu tosiasia taitaa olla ettei kiinnosta kovin paljoa isojen medioiden urheilutoimituksia, vaikka SAJL kuinka asiasta tiedottaisi ja soittelisi perään. Toivottavasti olen väärässä.

  Roni Saloselle kuitenkin paljon onnea yhden rajapyykin rikkomisesta.

 • Aika monella seuralla potkupeli on laiminlyöty tai ne ovat toissijaisella huomiolla. Tarkoitan nimenomaan potkaisemista, en spessuja yleisesti. Kuinka monella joukkueella on potkaisijan rooliin erikoistunut pelaaja rosterissaan. Itse uskon, että suomalaisen pelaajan ensimmäinen läpilyönti NFL:ssa tulee tapahtumaan kikkerin paikalla.

  Wolvojen rosterissa on näköjään peräti kolme yksinomaan K-statukselle olevaa pelaajaa: Tomi Jokinen, Aleksi Pulkkinen ja Markus Naamanka. Miten muilla?

  ps. Kiitos Wolvoille tiiviistä jutuista kv-kentille suunnanneista junioreistaan. Maailmassa jossa suomalaisten jefu-uutisten osalta vallitsee lähes tyhjiö, nämä pienetkin palaset piristävät.

 • Jani Heikkinen ylsi Georgiassa painonnoston EM-kisoissa B-ryhmän 11. sijalle ennätystuloksellaan…

  Tuollainen uutinen ylittänyt teksti-tv:n uutiskynnyksen… Eipä muuta…

 • @potkupelit
  Suomijefun paras potkaisija Joni-Petteri Malka siirtyi Butcherssista Trojanssiin, mutta mikä sitten on Trojanssin tuleva kohtalo ja Malkan mahdollinen osoite.
  Itse olen kanssa miettinyt et miksi Suomessa ei tuohon rooliin löydy pelaajia millään joka pistää palloa haarukkaan pidemmältäkin vaan pelataan 4. yritys tai penaltilla taaksepäin puntataan.

 • Onx tää joku vitsi?

 • Mikä tilanne? Mille peli näyttää?

 • 7-7

 • Kuka Roolla potkii puntit ja aloituspotkut. Onhan huonoja vetoja. Noilla annetaan aivan liian hyvät kenttäasetelmat vastustajalle.

 • Vissiin kuitenkin Euroopan paras silläkin pelipaikalla.

 • No ei Euroopassa sitten hyvin mene

 • :D :D :D Euroopan paras vitsi!!!

 • Vissiin Roo:lla RB:t vähissä kun Connette pelaa RB:nä ja Roitto fularina?!?

 • Mitä se oli kana barbequesta mitä täällä huudeltiin?

 • Onnittelut vaahteramaljan 2019 voitosta jo etukäteen Roosters! Crocot kaatuu yli kolmen maalin turvin

 • Melko yksiulotteinen tuo kananpoikien hyökkäys tällä hetkellä. Ainakin tilastojen valossa. Toivottavasti A. Connette pysyy kunnossa koko kauden, muuten on Roosters hieman pulassa. Onnittelut svedujen voitosta!

 • Ei kovin lupaavalta näyttänyt, mutta eka peli on aina eka peli. Towers valitettavasti tuskin kaatuu, mutta jääpähän enemmän aikaa valmistautua tulevaan liigakauteen. Tämän päivän perusteella neljäs sija voisi olla ihan todennäköinen, jos saavat vielä heittopuolustuksen kuntoon.

 • Ruotsinmestarin voittaminen on kyllä aika keskinkertanen suoritus. Ei sillä Suomessa pärjää.

 • Roo ei voita mitään tällä kaudella. Kaikki on lähteneet.

  Ensimmäinen peli, kansainvälinen. No ei hurrit mitään osaa, keskinkertainen suoritus. Ei pärjää Suomessa.

  Olen oikeasti huolissani kaikkien muiden joukkueiden suoritustasosta jos Roo vie taas kerran mestaruuden.

 • Hienoa Roosters, näytettiin Ruotsalaisille. Tähän aikaan vuodesta pelin taso ei huikaise. Ja en ole nähnyt tän päivän peliä. Mutta jostain on lähdettävä ja Roosters on edelleen kohtuullisessa kunnossa, vaikkakin rosteri on aika ohut joillakin pelipaikoilla. Jotta tietäis joukkueista jotain, pitäis käydä niiden treeneissä, sieltä löytyy totuus, ei P….kaa puhumalla täälä.

 • Väärin voitettu. Piti olla vain yksi bäkki. Toi on huijausta. Ajatelkaa, jos jollekin tulee pipi. Mitä sitten tehdään? Valmentajatkin on varmaan hakemassa uutta paikkaa Ruotsista, kun romahdus ilmiselvästi uhkaa.

 • Roostersilla on edelleenkin kova nippu, mutta en usko et Mirolla mennään päätyyn asti.
  R.n kauden vedenjakaja on varmasti se hetki kun italian kausi loppuu, Duckseilla löytyy tuplapassi rb ja se mahdollistaisi myös kuupan tuomisen saapasmaasta, samasta joukkueesta löytyy myös aika uskottava valmentajakaksikko

 • Royalsin artikkeli ulkomaalaispelaajistaan on jälleen mielenkiintoinen. https://royals.fi/preseason-alkaa/

  Vahvistukset luetellaan, ja kerrotaan nipun olevan kasassa yhtä jenkkivahvistusta lukuunottamatta. Jälleen kerran listalta puuttuvat jo aikaisemmin Europlayersissa julkaistut ranskalaisvahvistukset. Heitä ei myöskään ole seuran ”ajantasaisessa” rosterissa. Onko nyt Vaasan tilanne se, että rahat ovat loppu, ja kyseiset herrat eivät ole tulossa maahan? Royals on menneinä vuosina pyrkinyt asialliseen tiedotukseen, mutta nyt on heräämässä epäilys, että tälläkin palstalla viljellyt jutut seuran ongelmista eivät ole aivan tuulesta temmattuja.

 • @Royalsin tilanne Please, miksi täytyy aina vääntää negatiivista juttua kaikesta? Royalsilla on 8 vahvistusta, joista kolme jenkkiä ja jenkkivalmentaja. Eiköhän siinä ole rahareikää ihan tarpeeksi? Jutusta käy myös avoimesti ilmi, että ovat sukupolvenvaihdoksen keskellä. Ranskalaiset eivät kai sitten ole tulossa. Mitä sitten? Syitä voi olla monia, mutta rahojen loppuminen on turha päätelmä. Kaikilla on varmaan taloudellisesti tiukempaa, kuin viime vuosina ja päätös voi olla taloudellinen. Voi olla, että vaativat liikaa, menivät parempien tulojen perässä muualle tai jotain muuta tapahtui. Tuskin Royals tähtää tällä kaudella mestariksi, eikä putoamisesta ole huolta. Onkin järkevintä alkaa luoda uutta pohjaa, juttua lainaten, 2013 II-divisioonasta alkaneen nousun jälkeen. Täällä pitäisi nostaa lakkia sille, että toimivat viisaammin kuin täällä paljon parjattu Huskies.

 • veri ei vapise!

 • Jos ranskalaiset eivät ole tulossa, niin miksi siitä, ja syistä ei avoimesti tiedoteta? Ei tarvitsisi täällä huudella. Rahojen vähyys on mitä todennäköisimmin syy asiaan. Nuo unkarilaiset sun muut Vaasan rahtaavat turistit todennäköisesti pelaavat leipäpalkalla. Ranskalaiset olisivat ihan varmasti halunneet rahaa.

 • Voitko kertoa vähän päivitystä Royalsin tilanteesta? Saadaan homma selväksi. Kiitos!

 • Oletko lukutaidoton tai muuten kognitiivisesti rajoittunut? Justhan Royals kertoi kattavasti missä mennään.

 • Istuin lauantaina Crocojen HC:n lähettyvillä ja pääsin kuuntelemaan mitä mieltä hän oli. Haukkui Roostersin aivan paskaksi ja naureskeli saamattomuudelle. Taitaa olla kova jengi tulossa lakeuksille tänä vuonna.

 • Taitaa olla monta kovaa jengiä tulossa useammastakin kylästä ensi kesänä. Roostersilla tekee tiukkaa päästä mitalipeĺinelikkoon mukaan

 • Eli avaisitko mitä mainittiin kyseisistä ranskalaisista pelaajista? Eivätkö saavu, ja jos eivät niin miksi?

 • Ratinalla kohtaa Crocot & Wolvot

 • Ratinassa

 • Jos ranskalaiset eivät tule Vaasaan niin mitä sitten ? Mitä te täällä sitä hilloatte ? Soita Sepolle ja kysy siltä. Keskittykää itse treenaamisen ettei joku ulkomaanelävä vie pelipaikkaanne tai naista (jos teillä edes sellainen on). Tuliko cutti Kouvolasta kun on niin katkeraa tilitystä ? Tanan TÖRPÖT !

 • Teilläpäin on ehkä totuttu kumartamaan kuninkaalle, ja tyytymään siihen, että jotain odottamatonta tapahtuu, eikä sitä tarvitse selittää. Jos ranskikset eivät tosiaan ole tulossa, on kyseessä todella iso menetys joukkueelle, ja taustalla varmasti syitä, jotka eivät kestä päivänvaloa. Sorry, mutta tuollaiset mitä sitten vaikka eivät tulisi -tyyliset vastaukset eivät kelpaa; ainoastaan tieto siitä, että ovatko tulossa, ja jos eivät, niin miksi eivät . Hyvin hoidettu seura, jossa on edes jonkinlainen järkevä tiedotusfunktio toimisi näin. Ongelmia on toki aikaisemminkin yritetty lakaista maton alle, ja tuleepa mieleen Huskiesin tiedottaminen juuri ennen joukkueen tippumista liigasta.

 • Eiköhän tuo inttäminen ranskalaisista olisi viisasta jo lopettaa. Sellainen ei edusta normaalia käytöstä, eikä ketään kiinnosta koko juttu. Eikä inttäjääkään kiinnosta itse ranskalaiset, vaan toivoo pelkästään pahaa Vaasalle. Nyt Sepon pitäisi tulla vaatimuksesta tänne raportoimaan asiasta, kun joku tuntematon sitä vaatii. No ei varmasti tule varsinkaan enää. Jos olisi alunperin asiallisesti ja aidoin perustein kysytty, olisi ehkä tullutkin. Tämä kuulostaa ihan samalta kuin päivien laskeminen liiton tiedottamisessa. Alkaa muistuttaa jo häiriköintiä ja todellakin häiritsee palstan lukijoita. Kuten JAMI sanoi, soita Sepolle.

 • Filebacker kun sinulla on niin korkea käsitys siitä millaista keskustelua tällä foorumilla saa käydä, millaisia mielipiteitä esittää tai millaisia kysymyksiä kysyä, niin voisitko julkaista omat kymmenen käskyä, foorumin pelisäännöt tai Gridironin foorumin netiketin niin tavallinenkin rahvas osaa sitten käydä keskustelua oikein. Kiitos.

 • Eli, jos joku (tässä tapauksessa Royals) ei ole ilmoittanut tai julkistanut (näin ymmärsin), että X pelaaja tulee joukkueeseen, niin jonkun mielestä pitäisi kuitenkin ilmoittaa, että X ei tule joukkueeseen? Hassua?

 • 1. Käyttäydy asiallisesti
  2. Jos saat moitteita käytöksestäsi, ota siitä opiksesi
  3. Yritä välillä sanoa jotain positiivista vastustajistasikin
  4. Ajattele lajin parasta
  5. Yritä kirjoittaa jotain hyödyllistä tai viihdyttävää
  6. Unohda oikeassa olemisen tärkeys
  7. Älä kadehdi tai väheksy muiden menestystä
  8. Arvosta vapaaehtoisten työtä
  9. Älä syytä ketään ilman vedenpitäviä todisteita ja jätä se silloinkin viranomaisten hoidettavaksi.
  10. Tunne empatiaa kaikkia kohtaan, sillä se on parasta lääkettä omalle mielenterveydellesi.
  11. Tämä on urheilua, eikä lopulta niin tärkeää.

 • Totahan ei voi ns. faneilta odottaa, muuten menis tylsäksi, mutta jos lajin parissa toimivat pitäis tota ohjenuoranaan kaikessa toiminnassaan, niin aika hyvin menis hommat eteenpäin ja suuremmalla osalla olis entistä mukavampaa.

 • @File, loistavat säännöt! Varsinkin 10 ja 11, noilla pärjää pitkälle.

 • Kiitos File että taas pönkäisit tunkiota. Tulikin mieleen, että miten SAJL:n viestintä jakselee. Ei ole tullut uutisia sarjoista ulos naismuistiin.

 • Ei saa painostaa, lepoa ennen kauden alkua, sitten rävähtää sellaista materiaalia ettette edes osaa unelmoida!

 • Kyllä on Roostersia lyöty tällä palstalla joka suunnalta vastapalloon. He eivät ole menettäneet malttiaan, vaan näyttäneet hyviä otteita kentällä. Täällä on esitetty ihan asiallisesti kysymys, että mihin Vaasan ranskalaiset ovat kadonneet vahvistuksista. Vaasassa on tästä kysymyksestä alkanut kamala itku, ja tätä kysymystä ei saisi esittää. Ihan vinkkinä sinne suuntaan, että tällä palstalla saa esittää kysymyksiä, ja niihin voi vastata myös asiallisesti ilman neitimäistä itkua, tai vaatimusta että tätä ei saa kysyä.

 • Lyhyt avautuminen tähän väliin. Vaikka se on kiellettyä enkä tosiaan ole empaattisin vaihtoehto Euraasian mannerlaatalla.

  Voisiko sen lokakuun rosterin julkaisemisen lopettaa ja käyttää sekin energia vaikka punttisalilla. Ne kun ei pidä paikkaansa toisilla joukkueilla. Hassusti kesken talven kyseiset rosterit häviää nettisivuilta ja sitten keväällä tulee uusi, josta puuttuu paljon nimiä, joiden kanssa piti olla ”soppari” seuraavasta kaudesta. Jokainen varmasti tietää nämä joukkueet, niin ei tarvitse laittaa tähän niitä.

  Ja ihme itkemistä siitä, että joku itkee. Jos ihminen kokee vääryyttä tai pahaa mieltä jostakin, niin miksei sitä saisi sanoa ääneen vaikka anonyymisti? Sitten joku toinen tulee anonyymisti huutamaan, että ei saa huutaa anonyymisti. Ei jokainen sekunti elämästä voi olla hattaran syöntiä toffeekylvyssä.

  Olen jo monta vuotta ihmetellyt tätä ”Laji on mennyt eteenpäin.” -jargonia liiton suunnalta. Laji meni valtavasti eteenpäin viime vuosina vain yhdessä asiassa. Se oli tiedottaminen. Se tapahtui, koska sitä teki rautainen ammattilainen Porvoosta. Se halu tehdä hommansa täysillä ja into lajia kohtaan kuului ja näkyi miehestä. Kiitos Sulle Mika. Nyt hän lähti muihin hommiin ja palattiin takas kivikaudelle. Ollaan tosiaan menty eteenpäin. Otettiin vaan täyskäännös vasempaan sitä ennen…

  Olen ollut Suomen jefuskenessä mukana vajaa 20 vuotta ja samanlaista arpomista se on aina ollut. Seuroja perustetaan siellä ja täällä ja sitten niitä putoaa kartalta sieltä ja täältä. Aina nousee joku uusi ”kuningas” jossain, joka tekee kaiken muka paremmin mitä muut. Menee muutama vuosi ja virta ja/tai kyvyt loppuvat ja sitten vähin äänin haudataan joukkue. Näin on käyny viime aikoina vanhoillekin joukkueille. Vain yksi asia on varma. Etelä-Pohjanmaan sisäosissa on aina ollut rahaa ja kova halu näyttää muille. Kerran se on tuottanut hedelmää. Kenties lähitulevaisuudessa uudestaan?

  Toinen yksi asia mikä on varma. Pelit voidaan hävitä talvella. Roosters on treenannut aidosti kovaa ja oikein läpi talven jo monta vuotta. Näin se ei ole joka paikassa. Vähän säälittää (empatiaa) katsoa poikia kentällä, jotka eivät ole tehneet off seasonilla mitään. Joillekin pelaajille jefupelaajan status baarissa on tärkeintä. Ei panostus harjoitteluun. Tämä talvitreenaaminen ja Kalle Karppisen tietämys lajista ovat asiat, joka on tiivistynyt Roostersin ylivoimana viime vuosina.

  Jefu on marginaalilaji, joka maksaa tuhottoman paljon näkyvyydestä Ruudussa. Ihan liian paljon. Seurat maksavat siitä, että katsojat jäävät kotiin katsomaan pelejä. Eli lyhyesti sanottuna seurat maksavat siitä, että eivät saa pääsylipputuloja. No toivottavasti Icelandairilla naisten maajoukkue pääsi halvemmalla Kanadaan MM-kisoihin. Kiitos mainoksen. Tämä oli pelkkä olettamus eikä fakta.

  Eipä tällä kertaa muuta. Odottelen tiimalasin kääntöä ja aistin ympäriltäni asioita jefupiireistä ja tulen taas sitten aikanaan kirjoittamaan tänne valituksia, koska kehua en osaa ja tietysti anonyymisti.

  Anonyymi

 • Ihan oikeesti perkele. Eikö kukaan tai mikään taho kerro mitä Trojansille on tapahtunut. Pitääkö vaan vetää omia johtopäätöksiä kun yksi perinteinen joukkue katoaa sarjaohjelmasta. Mikä helevetti tätä lajia vaivaa.

 • Trojans tiputtautui 3.divariin

 • sama ongelma kuin Huskeilla oli, samat pelaajat jättivät pelaamatta ja homma kaatui muutaman pelaajan takia.

 • Ei näy Trojansin nimeä III-divarin ohjelmassa

 • Mikä v*ttu teitä turkulaisia oikein vaivaa.

 • Trojans on hakenut 3 divaripaikkaa, liiton tiedottamisnopeus huomioiden ei ihme jos ei näy missään.

 • En tiedä oliko Turun tapauksessa kyseessä niinkään siitäkään, että pelaajat jättivät pelaamatta.

  Itse näen tilanteen siten, että kunnon panostus jo edellisellä kaudella olisi auttanut tuomaan pelaajia runsain mitoin. Toki vaikea tilanne, missä vaahterasta pitäisi pudottautua divariin ja pelata tosissaan on vaikea. Tuolloin menivät valmennuksellisesti niin vähällä kuin pystyivät, ei tilanne korjaannu yhtäkkiä seuraavalle kaudelle kun pitäisi voittaa myös pelaajien luottamus takaisin.

  Se, että Turku menee 3-divariin (sarjataso säilyy) on täysi fakta. Se, että liitto ei saa puserrettua tietoa siitä ulos, ei ole muiden kuin liiton vika.

  Sekin, että liitto ei saa yhtään omaa uutista aikaan niin vaahterasta kuin divareistakaan ei auta yhtään ketään. Taas oma mielipiteeni, että tiedottaja on epäonnistunut pahasti ja koeaikapurun optio on enemmän kuin aiheellinen!

 • Uuden tiedottajan työnkuva ei ole auennut ainakaan lajikentälle missään vaiheessa, mitenkään. Ehkä sitä ei ole..

  Ratsastajainliitossa jopa toimari lähti suoraselkäisesti ja yhteisymmärryksessä menemään kun oli meno hieman kivikkoista. Nostan hattua. Ja siitä tietysti että ko. liitto asian myös toi julki
  https://www.ratsastus.fi/uutiset/suomen-ratsastajainliiton-toimitusjohtaja-pekka-tormala-jattaa-tehtavansa/

 • Turku pelaa 2 divarissa =) siksi se ei löydy 3 divarista…

 • Onkohan Turun 2 div. Paikkaa tarjottu muille joukkueille?

 • Olen ihmetellyt kovasti ettei kukaan ole tälläista vielä pohtinut, mutta eikö tuolla Turussa ole peräti KOLME joukkuetta korkeakoulujefusarjassa mukana?!? Ei nyt helkutti sentään luulis olevan ihan mahdotonta, että niistä ja Turun kokoisesta kaupungista saatais yhtä joukkuetta 2 divariin… Eikä sekään kai ihan mahdotonta olis ollut, että kerrankin se joukkue olisi koottu ilman niitä vanhoja pelaajia ja lähdetty ns puhtaalta pöydältä.

 • Voisiko joku valaista, että missä vaiheessa Royalsilla on ollut ranskalaisia pelaajia alkavan kauden rosterissa? Kaksi oli viime kaudella, tälle alkavalle kaudelle ei ole missään näkynyt yhtään.

 • Viime syksystä asti ja esim. europlayersissä näyttäisi edelleen näkyvän: https://www.europlayers.com/SigningList.aspx?CountryId=72&PageId=3

 • Sehän vain tarkoittaa sitä, että kyseiset pelaajat luulevat tehneensä sopimuksen Royalsin kanssa. Jos näin ei tosiasiassa ole, se tuskin lisää kv. pelaajien kunnioitusta Vaahteraliigaa kohtaan. Mutta tästä asiasta ei saa keskustella, vaan pitää olla hys hys. Tietenkin, jos herrat ovat Vaasaan tulossa, voi Royals viheltää tämän keskustelun poikki, ja pahoitella huonoa tiedotustaan ulkomaalaisvahvistuksista.

 • Ovat saapuneet Vaasaan eli se spekulaatioista.

 • Jos on totta seuran tiedottajan sietänee hieman skarpata.

 • on vahvistettu tai mitenkään infottu Harrisin UNC signauksesta?

 • Jos ovat saapuneet, hyvä.
  Seuraavaksi voidaankin aloittaa avautuminen importtien määrästä…

 • En tiedä mistä itse etsit uutisia joukkueista, mutta itse katsoisin ihan ekana joukkueen nettisivut ja kas, siellähän se uutinen on ollut vajaan viikon.

  https://www.unc.fi/

 • täytyy myöntää että etsin vain sosiaalisesta mediasta, harvoin eksyy enää varsinaisille nettisivuille kun kaiken pitäisi olla kyllä jaettu someenkin… Unc tosin todella huonolla mallilla some. Kiitos tiedosta!

 • Yleensä virallisempi tieto löytyy seuran nettisivuilta, toki olishan se kiva näkyä kaikessa mahdollisessa mediassa. Nykyään vaan noita medioita piissaa, joten ihan jokaiseen on vaikea tehdä jutut ilman ammattilaista.

 • Kiitos. Mutta ilmeisesti mitä täältä luin, niin Royalsin ranskalaiset ovat saapuneet maahan ja ovat kokoonpanossa?

 • Koskas tulee seuraava ranking kun nyt tiedetään jo suurin osa joukkueiden pelaajista?

 • Lieköhän Butchersilla ja Royalsilla vieläkään tiedossa, ketkä heidän kolmannet jenkit on. Noh, ihan oma vika että jättävät viime tinkaan, saavat ö-luokan pelaajia ylikalliiseen hintaan. Roostersin aiemmasta tiedotteesta pystyi rivien välistä lukemaan, että he eivät edes aio etsiä korvaavaa pelaajaa Slaterille, ehkä toivoen, josko Slaterin pelikielto purettaisiin ja mies pääsisi takaisin kentälle?

 • Royalsin kolmas on tiedossa, julkaistaan lähipäivinä.

 • Näinhän se olikin, kiitos muistutuksesta. Tiedä vaikka se olisi Jacquise Lockett.

 • Lockett se ei ole mutta kovaa tääkin jätkä tulee.

 • Mutta ei ole RB? Vaan on LB?

 • näitä ihan.vitun.kovia.jätkiä.paperilla on historiassa suomen jefuskenessä ollut jo vuoskymmeniä. sitten sieltä koneesta astelee ulos joku videoiden ulkopuolella 20 kiloa turvonnut ja pöhöttynyt kundi joka ampaisee suoraan lähimpään baariin.

 • julkaisee draftin jälkeen.. Moisen huhun kuullut..

 • Seuraava uutinen mitä Porvoon suunnalta tulee niin on vetäytyminen Vaahteraliigasta ja pelaavat 2 divaria tämän kauden. Siinä nyt vaan on tämän lajin nykyinen taso

 • Porvoo taistelee mitaleista siinä kun muutkin!

 • Näköjään Veikka Lehtonen menossa Örebroon pelaamaan.

 • Tampereelle brittiläinen pääsiäisyllätys – kolme pelaajaa saarivaltiosta Saintsiin:
  https://tamperesaints.fi/paasiaisen-satoa-brittikolmikko-takakentalle/

 • No ei mene Jefulla enää hyvin turuus… Surullisen säälittävää

 • Lopeta ulina ja mene Turkuun auttamaan Seura uuteen nousuun. Säälittävää? Se että pelaajia ja/tai valmentajia ei vain ole? Se että jokaisella linjamiehen kokoiselle on ottajia myös muualla? Se että jokainen joka voi vielä tosissaan kilpailla ja/tai pelata muuta kuin puuha sarjaa ei ole mukana?

  Camoon valoja päälle

  Ps. Kova,hyvä ja odotettu uutinen saintsilta

 • Trojans säilyttää kuitenkin sieraimensa nippanappa pinnan yläpuolella vaikka 7vs7 on puhtaasti höntsäsarja. Toivottavasti saavat pakan kuntoon ja pitkäjänteisen junnutyön kautta materiaalia ylempiin sarjoihin.

 • En ole trojalainen, enkä mikään myöskään neuvomaan, mutta mielestäni tekivät ihan oikein. Pelihaluisilla veteraaneilla on mahdollisuus naarmuttaa kypäriään esim. Mayhem/UNC -joukkueissa ja toivottavasti mahdollisimman moni lähtee jollain panoksella junnujoukkueiden valmennukseen.
  Mikään kiire ei ole saada miesten joukkuetta kasaan ja jos ymmärsin oikein, panokset pannaan junnuihin ja naisiin. Mitä siitä voisikaan seurata, jos junnupeleihin alettaisiinkin suhtautua samalla tarmolla, kuin edustusjoukkueeseen parhaina vuosina? Tai siitä, että taloutta alettaisiin rakentaa ilman lyhytaikaisia paineita. Koko lajikulttuurin voisi uudistaa yhteistyökumppaneista katsojiin, treeniolosuhteista lajiyhteistyöhön ja menestyspaineista yhdessä tekemisen iloon. Sitten jonain päivänä edustusjoukkue syntyy uudelle, kestävälle pohjalle. Vai näinkö vain unta?

 • voi vaihtaa lajiakin.
  Turulle onnea 3. divariin ja ihan hyvää peliä 3 divarissakin on.

 • Nyt tarvitaan kannustusta siitä kovimmasta päästä. Ysirivi kehiin kertomaan tunnelmasta Turussa.

 • Miksi Turussa pitää olla kaksi eri seuraa? Ei näytä ulkopuolisen silmiin järkevältä toiminnalta.

 • No onhan Kouvolassakin kaksi. Ja Tampereella. Uudet vaihtoehtoseurat korvaavat vanhat ajan kuluessa.

 • Tampereella on vain yksi seura. Pirkkala on vieressä oleva nukkumalähiö….

 • Onko vaihtoehtoseurojen pyörittäminen ja tätä myöden syntyvä kilpailu samalla alueella oikea tapa viedä lajikulttuuria eteenpäin?

 • @1234

  Jos kyseessä olisi todellinen kilpailu, esimerkiksi molempien joukkueiden pelatessa samalla sarjatasolla niin varmasti voisi ruokkia jonkinlaista Derby-mentaliteettia. Laajempana ja parempana kokonaisuutena näen isommat seurat, joilla olisi mahdollisuus laadukkaampaan lajiharjoitteluun kuin pienet seurat joissa treeneissä alle 20 henkilöä.

 • Tai sitten jos seutukunnalla on sovittu tai aikojen saatossa ajauduttu pääseura-kasvattajaseurat asetelmiin niin homma voi toimia ok.
  Tämä toimii siis muissa lajeissa.
  Itse jotenkin oletin että turun useat lähiseutujengit oli perustettu juuri tätä tavoitetta varten…mutta jotain näemmä meni pieleen tai olettamani oli täysin väärä.

 • KYSYMYS: Onko vaihtoehtoseurojen pyörittäminen ja tätä myöden syntyvä kilpailu samalla alueella oikea tapa viedä lajikulttuuria eteenpäin?

  VASTAUS: Riippuu paikkakunnasta. Voi esimerkiksi miettiä miksi Kouvolassa tapahtuu mitä siellä tapahtuu. Joskus uuden seuran perustaminen on toisille ainoa tapa saada jatkaa harrastustaan itselle mielekkäässä ympäristössä.

  Aikanaan Helsingissä Hjallis osti itselle oman jääkiekkoseuran kun ei päässyt kannattamansa seuran hallintoon mukaan. Ihmisillä on taipumus pyrkiä rakentamaan maailmasta itselle mieluinen. Joskus tällaista kehitystä on nähty jopa lajiliittotasolla.

 • Aika useinhan uusia joukkueita syntyy tasoerojen vuoksi, kun samoissa treeneissä ei oikein voida vetää vasta-aloittaneille ja jo pitempään treenanneille samoja harjoitteita. Mutta että taas samassa kaupungissa olisi 2x 30 pelaajan tai 3x 20 pelaajan joukkuetta, niin siinä ei ole kyllä mitään järkeä. Ehkä noissa Turun ja Tampereen tilanteissa paistaa myös huono markkinointi, koska kyllä nyt 200k asukkaan kaupungeista pitäisi pelaajia löytyä.

 • Sinänsä myös mielenkiintoista että tampereelta on aina kulkenut reissupelaajia muihin kaupunkeihin. Helsinkiin, seinäjoelle, hämeenlinnaan, poriin, jyväskyläänkin aikoinaan.

  Ihmettelen suuresti, että mikä saintsin toiminnassa on aina mättänyt kun kymmenkunta pelaajaa on joka vuosi mieluummin valinnut joukkueekseen jonkun muun kuin paikallisen.

  Vai onko vika kenties pelaajissa..

 • Missä II-D artikkeli missä kerrotaan pohjoisen kunigas ja kuka pääsee istumaan Rautavaltaistuimelle… tai siis nostamaan rautamalaa? :D

 • Lisäys LB osastolle Coulpin.

 • Toi on se puuttuva palanen puolustuksesta. Oli viime kaudella wolvojen d:n johtava pelaaja.

  Sitten rakentavaa palautetta Wolvojen viedtintään. Kiitos monista pelaajaesittelyistä viimeviikoilta. Kun vielä vähän tarkemmin kertoisitte kenestä pelaajasta kulloinkin kyse (sukunimi). Ihan jokainen lukija ei tunnista esiteltyjä etunimeltä.

 • Nyt ei taida montaa Suomipoikaa enää mahtua kentälle.

 • Coulpin täyttää tyhjänä ollern mlb position. Ei tuohon ollut tyrkyllä ketään koti- tai ulkomaista. Wolvoilla kyllä kotimaistaki lb voimaa avauksessa

 • Ohessa arvioni Wolvojen avauksen Suomipojista

  HYÖKKÄYS (7 miestä)
  – Koko linja (5 kpl)
  – Marcus Siiskonen (WR)
  – Arttu Erkkilä (WR)

  PUOLUSTUS ( 5 miestä)
  – Aku Kattainen (DB)
  – Toni Lindholm (DB)
  – Juha Yliarvela (DL)
  – Eero Ylivarvi (DL)
  – Joni Alakotila (LB)

  Uskon, että Wolvoilla aktiivinen rotaatio molemmilla puolilla palloa, koska käytössä useita laadukkaita hybridipelaajia kuten C. Wort, J. Harris, RJ Long, T. Jackson, E. Irvin. Rotaatiossa kotimaiset pelaajat kuten Kantonen, Isokääntä, Aurala, Ketonen jne saavat peliaikaa ja linjoissa enemmänkin. Mielenkiintoista nähdä myös miten Wolvojen mj-junnut ovat kehittyneet ja kasvaneet talven aikana. kaikkiaan Wolvoilla on hyvä nippu kasassa ja samanaikaisesti kasvamassa.

 • Jos Siiskonen ja Erkkilä molemmat meinaa mahtua WR aloitukseen, tarkoittaa se sitä, että aika moni jenkki /suomijenkki tai kova kahden passin mies istuisi aluituksessa penkillä.
  Itse veikkaan että hyökkäykseen mahtuu linja + siiskonen
  puolustukseen ehkä neljä kaveria. Kattainen on kova, mutta jos hän aloittaa niin jälleen istuu joku kova palkattu jenkki / suomijenkki takakentän mies vaihdossa.

 • Wolvoilla on Törkeän paljon osaamista kahteen suuntaan taitopelipaikoilla, joten tossa ylempänä mainitut 5 jenkkitaustaista gaiffaria pelaavat molempiin suuntiin, mutta eivät ole kentällä koko ajan eivätkä samanaikaisesti. Wolvojen jenkkipelaajista ainoastaan Johnson, Johnson ja Young ovat yhden pelisuunnan miehiä ja siis hyökkäykseen lukittuja.

 • Ikävä sanoa , että WOL näyttää joukkueen irvikuvalta, mitä hittoa ne muut Suomipojat tekee? treenaavat ja istuvat pelit penkillä.
  Tuskin WOL istuttaa ketään jolle pitää makaa pelaamisesta.

 • Crocojen rosterista hävinnyt pelaaja!!! Alkuviikosta oli 46 entries, nyt vain 45! Mitä tapahtunut, kuka jäänyt paatista?

 • Kaudesta, varsinkin volvojen kaudesta, on tulossa loppujenlopuksi erittäin mielenkiintoinen. Viimekauden Roo pisti rotaation tosi nopeasti käyntiin, lähinnä koska ensimmäisen neljänneksen jälkeen peli oli sen 30-0. Nyt kysymys kuuluukin, pystyykö volvot samaan? Viime kaudellahan volvot oli divarissa ”Roon omaisessa” asemassa, kaikki pelit oli taputeltu puoliaikaan mennessä. Mites nyt jos ei pelit menekään niinkuin viimekaudella? Tai vaikka volvot vastoin ennakko-odotuksia pystyisikin suorittamaan viimekauden kaltaisen ylijuoksun myös liigassa, ja pyörittäisi junnuja kentällä … mites sitten jenkkipojat? Jos siellä on se 8 jenkkipoikaa istumassa penkillä niin luulisi että niillekin tulee mieleen että kai sitä kesänsä voisi paremminkin käyttää?

  Näyttää siltä että tästä on tulossa mielenkiintoisin jefukesä vuosiin. Ei siksi että siitä on tulossa laadukkain vaan koska on tulossa tasaisin. Ehkä.

 • että yksi asia joka tulee näkymään Wolvojen hyökkäyksessä on ihan vitun kovat yards after catch! Jenkeillä ja Wortilla ei mene pasmat sekaisin kun saakin pallon kiinni vaan tulevat tekemään huomattavasti enemmän isoja pelejä kätsin jälkeen kuin muiden joukkueiden jätkät…

 • Vaikka Wolvot olikin ylivoimainen divarissa, niin kyllä muutamat joukkueet siellä 3. neljännekselle asti mukana roikkuivat. Kotka oli vain 2 missattua extrapointia perässä ja ECG vain 4 pinnaa perässä puoliajalla. Wolvot pelasivat aika samalla rotaariolla pelit aina alusta loppuun. Eivät reilusti johtaessakaan mm. ottaneet Rojoa pois kentältä.

 • Höpölöpö kommenttisi Wolvojen rotaatiosta 2018. Wolvoilla varmaan suurin rookie-pelaajien peliaikamäärä divarijoukkueista. Drockila ja/tai tanskalainen taisi pelata kaikissa paitsi yhdessä runkosarjapelissä. Mölyt mahassa jos ei tunne pelaajia/faktoja

 • Itse WOL valmentajana laittaisin aloituksen ulkopuolelle jäävät WR jenkki/eu jätkät hyökkäyksen linjaan. Tulisi vähän puhtia sinnekin osastolle.

 • pelaavat Crocot ja Wolvot

 • No ei pelaa…

 • Wolverines pelaa Ratinassa Saintsia vastaan. Kuulitte tämän ensimmäisenä minulta

 • Milläs mallilla se sun oma ecg on? Kausi lähestyy, onks wolvoihin karanneet saatu paikattua?

 • Wolvoista kuultua…kaikki pelaa vaan yhteensuuntaan, eikä tuhota jätkien kroppia ennen juhannusta !!!

 • Ranskan endi vaihtoi Berliiniin. Toka kaveri joka perui Crocoista. Eka Watsoni ja nyt tämä.

 • Brakulla pelattiin sitten tänään kaikkien aikojen vitsi eli tyttöjen turnaus. Kaksi vajaamiehityksellä pelannutta joukkuetta pelaa kahdesti vastakkain ja toinen joutuu luovuttamaan molemmat ottelut pelaajien vähyyden vuoksi. Toisesta ottelusta pelattiin ensimmäinen aloituspotku. Kuka näitä keksii?

 • Etkö sä snaijaa. Nyt pelattiin kaikkien aikojen ensimmäinen T20 SM lopputurnaus. Tällä viestitään, että laji on efelleen kasvussa ja menee eteenpäin kohti olympiakelpoisuutta.

  Korneinta kaikesta on se, että ilmeisesti Roostersin tytöt saivat SM-hopeat kaulaansa.

 • Onnittelut Wolvojen tytöille SM-kullasta

 • Ja kannattaa muistaa että kun pelataan tosiaan SM-kullasta ei sellaisilla asioilla kuin nyt vaikkapa urheiluhengellä ole mitään merkitystä. Nyt pelattiin mestaruudesta! Jos nyt toisesta joukkueesta joku loukkaantuu, pelatkoon vajaalla kun kehtaa tulla noin kapealla mieh… henkilöstöllä peliin. Hieno turnaus, mahtava tapahtuma. Näkee selvästi että jefu on nousussa.

 • Ollaan saatu ensimmäinen CFL varaus ja uusia seuroja syntyy kuin sieniä sateelle. Voisitteko lopettaa nyt tän paskan jauhamisen ja tunnistaa että Lajilla menee paremmin kuin koskaan. Ruutu näkyvyys on tuonut lisää katsojia ja erityisesti harrastajia mukaan lajiin. Tätä on varsin paljon auttanut erittäin korkea tasoinen tiedotus tämän kevään aikana. Turvat kiinni tai soittakaa oman seuran puheenjohtajallenne, jolla on varmasti oikea positiivinen tilannekuva lajista.

 • Sarjapäällikö nyt olisi voinut hoitaa tämän vähän paremmin ? U20 sarja oli vitsi , kuka ottaa vastuun ?

 • Vastuu on seuroilla. Liitto pesee aina kätensä näistä. He eivät ole tehneet mitään väärää.

 • Jos johonkin ikäluokkaan ilmoittautuu vähemmän kuin kuusi (6) joukkuetta kyseistä sarjaa ei pelata SM-arvoisena, vaan muuna tulosyksikön ehdottamana sarjana. Joukkueen koosta määrätään sarjajärjestelmissä.

 • Nyt kun tuttöfutis sarjamuodossa tai no yhden luovutetun ottelun ja yhden kick offin muodossa on saatu hienosti käyntiin niin kai SAJLn nuorisovaliokunnan puheenjohtaja saa meille katsojille sorvattua vielä U17 SM-sarjankin käyntiin? Vaikka sovelletuilla 3vs3 säännöillä?

 • Eilen oli paikalla sekä sarjapäällikkö että nuorisovaliokunnan pj että toivottavasti nyt miettivät missä järkeä. Tuomarille krediitit siitä että keskeytti pelit heti kun kentällä alkoi näkyä kuolevia joutsenia. Ei näin.

 • Jefun ”eteenpäin meno” on perustunut pitkään naisjefun varaan. Nyt kehitys on katkennut ja useampi joukkue taistelee olemassaolostaan. Todennäköisesti tullaan näkemään sarjoista luopumisia mutta toivotaan ettei yhtä dramaattisissa merkeissä kuin Roostersin tyttöjoukkue koki. Melkoinen farssi kaikkiaan.

  Jospa tästä eteenpäin sovittaisiin, että 7vs7 pelissä rosterin minimikoko on 10 pelaajaa pukeissa. Ja toivottavasti SAJL ymmärtää millainen antikliimaksi lauantaina koettiin.

 • Eilisissä peleissä uskomatonta oli myös valmentajien / seuran moraali kun Roosters edes aloitti toisen ottelun. Aivan väärä ratkaisu laittaa nuoret tytöt tuohon tilanteeseen. Raha (eli luopumissakkojen välttely) meni eettisyyden edelle.

 • tästä eteepäin aina vaikka yksi pelaaja kickoffiin sen sijaan että luovutetaan ottelu, näin vältät sakot. Vai koskeekohan se vaan Roostersia?

 • Luopumissakko (lyödyn lyöminen) työvälineenä ja ”pelotteena” edustaa mielestäni vuosikymmeniä jolloin lasten fyysinen kurittaminen ja saunassa synnyttäminen oli ihan ok.
  Mitä hyvää saadaan aikaan sakkouhalla?
  Sekö että aiheutetaan epävarmojen varma poisjäänti sarjoista jo tammikuussa. Nuorten sarjoissa uusia pelureita tulee sisään kun talvilajit menee offseasonille. Pelaajamäärät voi mennä alas tai ylös.
  Sakottaminen on toki iisiä. Ei tartte kehittää mitään.

 • Näköjään Seinäjoen endi tosiaan lähtenyt, en ole seurannut seurojen omia medioita mutta tässä Europlayersista.

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=70059

 • Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton sivujen mukaan tyttöjen U20 SM-sarja pelataan kahden viikon kuluttua. Onko tietoa miksi mitaleita on jaettu jo nyt?

 • Näitä sattuu kun jostain tarjotaan isompia rahoja. Ei näissä mitään isoa draamaa yleensä ole takana.

 • Steelersin FB-julkaisun esittelyssä kuusi hyökkäyksen linjamiestä. Mielenkiintoinen ja hyvä artikkeli, mutta meinaavatko tuoda Euroopasta vielä jonkun? Aika kapealta näyttää jos tuossa kaikki.

 • Heidän rosterissa näyttäisi olevan vielä seitsemäs hyökkäyksen linjamies, mutta tiedä sitten onko tullut esteitä tms.

 • Ja Roosters pelasi ruotsalaisia vastaan periaatteessa neljällä hyökkäyksen linjamiehellä? Kun Vesterinen paikkasi täkkelinä. Kapeita ovat joukkueiden rosterit

 • Towers voitti Tukholman kolmella pisteellä, Roosters kahdella. Tiukka vääntö tiedossa.

 • Towers oli yhden miehen varassa eli jenkkibäkki teki isoimman osan. Ei silti ollut mikään supermies eli ei pitäisi olla Roostersin puolustukselle mikään ylivoimainen haaste. Jenkki-QB ei myöskään ihmeemmin häikäissyt. Ihan ok heittopeli, muttei mitään ihmeellistä. Ei silti takki auki voi Köpikseen mennä. Kyllä SMM:n olisi pitänyt voittaa, mutta kun ei niin ei.

 • Kyllä. Samat huomiot ottelusta.

 • Kuopioon vahvistusta puolustukseen espanjasta

 • Näihin kommentteihin olisi kiva aina saada jokin lähde, jos puhutaan tietona. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, sillä linkissä kyseinen juttu.

  http://vaahteraliiga.fi/kuopio-steelersille-lisavahvistus-puolustuksen-linjaan/

 • Niin juttuhan näyttää taas olevan copypastena seuran omalta nettisivulta

 • Miksi Steelers ei tägää juttuja näkyviin Gridironin feediin?

 • Tottakai se on copypastena kun tiedotus toimii niin että seurat tekevät jutut ja lähettävät siitä tiedon ”tiedottajalle” joka sitten lataa ne vaahteraliiga.fi- sivulle.
  Eivät ne jutut enää aikoihin ole olleet mitään muita kun seurojen itse tuottamia uutisia

 • ai vitsi, jos noin helpolla saa leivän pöytään, ctrl+c ctrl+v, niin oon ihan väärissä hommissa.
  Harmi etten tajunnut hakea tota paikkaa, olis aika leppoisat duunipäivät

 • Ihan mielenkiintoista olisi tietää, mitä uuden viestintäpäällikön toimenkuvaan kuuluu. Ilmeisesti ei yhtään mitään mitä kuului edelliselle viestintäpäällikölle, ja se kyllä näkyy. Ulkoinen viestintä on aivan kuralla, eikä tällä hetkellä ole mitään syytä seurata liiton omia kanavia.

  Noh, onneksi suplassa alkoi TeeDeen uusi kausi ja useimmat seurat ovat myös alkaneet aktivoitua somen puolella. Eiköhän se kesä tule ilman liittoakin.

 • taitaa mennä osastoon ”kukaan ei tiedä, vielä harvempi arvaa” toi toimenkuva. Onhan tää nyt ihan suolesta. Harrastajat+seurat maksavat liiton työntekijöiden palkat, mutta mitään näkyvää ei saa aikaiseksi uus toimari eikä tiedottaja. Hyvin onnistuneet hankinnat. Draftia mukaillen, kokonaisarvosana SAJL toimistolle: F

 • Hei, nimeni on Mirja VÄINÄMÖINEN Olen Helsingistä, mutta siirryin Waterton Lakes National Park Kanadaan mieheni kanssa. Sanat eivät selitä, kuinka innostunut olen rikki avioliiton palauttamisesta, ja nyt mieheni on täysin palannut, kun jätin minut ja lapset toiselle naiselle. Olemme olleet naimisissa seitsemän vuotta, ja avioliiton aikana olemme saaneet sarjan taisteluja, jotka jatkoivat meitä, kunnes lopulta hän jätti kanssani ja lapsillemme ja muutti Australiaan toisen naisen kanssa. hän estänyt kaiken viestinnän, jonka hän tekee heidät virheelliseksi. Opetin, että elämäni oli ohi, ja lapseni opettivat, etteivät he koskaan näe isäänsä uudelleen. Yritin olla vahvoja vain lapsilleni, mutta en voinut hallita kipua, joka vaivasi sydäntäni, surun ja tuskan vuoksi, koska rakastin häntä todella. Joka päivä ja yötä ajattelen häntä ja haluaisin aina, että hän palaisi kanssani, olin kirjaimellisesti hullu ja tarvitsin jumalallisen väliintulon, joten kerroin jokaiselle ongelmalleni ystävälleni, jolla oli kerran samanlaisia ​​haasteita avioliitto. Hän viittasi minut hyvin voimakkaaseen miehen nimeen DrIginovia. Hän sanoi, että hän oli ainoa syy siihen onneaan, että hän nautti tähän päivään. Drigbinovia voi auttaa, rikkoontuneita suhteita hän sanoi, että minun piti laittaa hänet kokeilemaan. Otin häneen yhteyttä hänen sähköpostiosoitteeseensa doctorigbinovia93@gmail.com ja hän antoi minulle ohjeet siitä, mitä tehdä, ja niin tein, niin hän teki rakkauden loitsun minulle. Suurimmalle yllätykselleni, kolmen viikon kuluttua, mieheni soitti minulle ja kertoi minulle, että hän jäi meidät yhtä paljon kuin lapset, olin niin yllättynyt, sydämeni oli täynnä iloa ja jännitystä, ja aloin varjella kyyneleeni. Hän pyysi anteeksi hänen virhettään ja pyysi anteeksi, että hän aiheutti minulle ja lapsille aiheutuneen kivun. Näin hän tuli takaisin meille, paljon rakkautta ja iloa, ja siitä päivästä lähtien meidän avioliitto oli nyt vahvempi kuin ennen. Drigbinovian ansiosta hän on erittäin voimakas mies, joten päätin jakaa tarinanni niille naisille ja miehet, jotka kokivat tapahtuneen. Haluan teidän tietävän, että on olemassa ratkaisu. Drigbinovia on ratkaisu, todellinen ja voimakas kapellimestari, joka rukoili elää pitkään auttamaan naisia ​​ja lapsia kivun aikaansa. Ja sillä on myös loitsuja hivin, syövän jne. Parantamiseksi tai WhatsApp hänelle kautta +2348144480786 HYVÄ LUKI,

 • Cool story Mirja

 • teille oikein kirjoitusta

 • podcastiinkin meni heti maku jos kerran tuo U20 tyttöjen SM oli tollanen farssi kun täällä kerrottiin… TeeDeessä vieraina Roope hehkuttaa eikä kyllä haastattelija Laurilakaan kyseenalaista tota vaikka varmaan tietää et on vaa muutama likka pelaamassa todellisuudessa… On Laurila sen verran sisäpiirissä et tietää kyllä tollaset jutut joita vois tökkiä ja kyseenalaistaa jolloin ois parempaa sisältöä.

 • @TeeDee Noinko itse markkinoisit Vaahteraliigaa?

 • liitty liigaan? Kyllä, arvostan sitä ettei asioita valkopestä ja asioista puhutaan niinku ne on! Esimerkiksi tosta mimmien U20 farssista ois voinu varmaa todeta et ei tää nyt vielä oo mikään spektaakkeli vaa mimmit nyt pääsee ottaa pelikokemusta… Ja muistakin asioista nöyremmin ja rehellisemmin, ei voi hehkuttaa paskaa jos kaikki tietää totuuden tai saa tietää jälkikäteen… ”Uskottava viestintä”

 • On melko varmaa, että Laurila & co. on tutustunu pitkään ja seikkaperäsesti tyttöjen U20-sarjaan, tehny syväluotaavia pelaajahaastatteluja ja käyny rosterit läpi. Sitten ne päätti ihan vittuillakseen olla kertomatta totuutta, vaikka takuulla osas ennustaa mitä viikonloppuna tulee tapahtumaan. Nyt julkisen sanan neuvosto asialle, ei tällasta vaan voi hyväksyä! Oikee tapa olis ollu dumata toi sarja syvimpään helvettiin. Ehkä myös pilkata vähän siihen osallistujia.

 • Ja sehän ei ole mahdollista että ko. ohjelma olisi nauhoitettu esim ennen tuota u20 peliä..?
  Valoja päälle taas ihmiset..

 • Ohjelma oli nauhoitettu turnausta edeltävänä torstaina.

 • ja nää asianosaiset ei muka tienny et noilla molemmilla joukkueilla on vaa muutama pelajaa? Eikä koko sarjaa ees pelattu vaa pelkkä finaali? Eikös tuo nyt ihan rehellisesti oo vielä sillä mallilla ettei kannata polkaista U20 tyttösarjaa vielä käyntiin tai ainakaan liekittää jonain sm sarjana? Joku turnaus vaikka eka ja nöyrästi eteenpäin?

 • En ollut paikalla syksyllä 1979 mutta epäilisin että pelin taso on ollut järkyttävää tuubaa. Silti sieltä lätkäistiin yhdelle seuralle SM titteli ja homma polkaistiin käyntiin. ”Voitiin viestiä muille että tää homma on olemassa ja mukaan voi tulla”

 • Juuri näin. Järkyttävään itkemistä tyttöjen sarjan käynnistämisestä.
  Jos ei miesten ja poikien sarjoissakaan saada kasaan kuuden joukkueen sm-sarjoja, eikä 11 vs 11 sarjoja niin ei kannattaisi täällä itkeä. Mielummin voisi kannustaa tyttöjä jatkamaan hyvässä lajissa.

 • En viitsinyt aluksi osallistua tähän topicciin mutta nähtyäni sajl.fi sivun tuoreen päivityksen on vaan pakko ottaa kantaa tähän T20 mestaruusottelukeskusteluun.

  Alla kaksi täysin erilaista tarinaa lauantailta:

  1. sajl.fi; https://www.sajl.fi/?x167512=9789326
  2. helsinkiwolverines.com: http://helsinkiwolverines.com/helsinki-wolverines-voitti-ensimmaista-kertaa-pelatun-tyttojen-u20-mestaruuden/

  Kuka pystyy ihan vakavissaan kirjoittamaan ”Wolverines kuitenki voitti tasaisen ja viihdyttävän ottelun. Toinen ottelu käynnistyi parin tunnin tauon jälkeen ja tapahtumarikkaiden vaiheiden kautta, Helsinki Wolverines vei lopulta voiton myös tästä ottelusta ja juhli näin ollen tyttöjen U20 mestaruutta.”

  Onko joku hakkeroitunut liiton sivulle ja kirjoittanut kieli poskella ns. gonzo-journalismia? Jos nimittäin toi liiton kirjoitus on ihan vakavissaan tehty, niin tuollaista paskaa näkee harvoin (anteeksi kirosana, tässä tapauksessa se on pakollinen). Reaalimaailmassa tuo toinen ”tapahtumarikas” ottelu keskeytettiin aloituspotkun jälkeen joten joko kirjoitus on tosiaan vitsi tai sitten pyritään vääristelemään historiaa tulevia sukupolvia varten kirjoittamalla ”viralliseen” mediaan se tarina, jota SALJ haluaa kertoa tukeakseen viestiä jatkuvasti eteenpäin menevästä lajista.

  Sinä nimetön, joka kirjoitit artikkelin SAJL:n sivulle. Toivottavasti osaat hävetä !!!

 • Molempien joukkueiden tytöiltä ottelussa nähtiin hyviä suorituksia ja venymistä. Samoin tyttöjen sarjatominnan käynnistäminen on erittäin kannatettavaa. Näin pienten sarjojen pelaamisen mielekkyyttä tulisi kuitenkin jatkossa harkita tarkoin. On valitettavaa, mikäli pääasiallinen motivaattori sarjan pelaamiseen seuroille on sakkojen välttäminen.

 • Hei hienoa. Wolvoillahan on hyvä meininki nettisivuilla. Kiitos vinkistä ja linkistä. Hyvä että seurat aktivoituu kun lajiliitto sakkaa.

 • Jos vain 2 seuraa on tehnyt jotain kehittääkseen myös Tyttöjen sarjaa, niin missä on kaikki muut? Jotkut urpot jaksaa valittaa kun peli ei ole NFL tasoa heti ensiaskelilta. Jotkut sentään yrittävät saada lisää joukkueita aikaiseksi, kun muut keskittyvät vain valittamaan kun kaikki ei ole täydellistä.

 • ilmiötä tarkoitin! Perkele aivan hullua hommaa moinen uutisointi ja ton liekittäminen! Eikä nyt kukaan, edes minä, itke itse pelistä tai sen laadusta. Vaan tosta uutisoinnista ja TeeDeessä miten tosta puhutaan! Iha ku tosiaan ois joku spektaakkeli tai muuta kuin vasta alkanutta räpellystä… Ihan vaan realistisesti saa uutisoida, eikä tämä tarkoita dissaamista eikä et pitäs olla vaiti tosta tai mitään… Arhg, spedeilyä.

 • Liiton edustajaa paikalla kyseisessä turnauksessa ?

 • joukkueella oli vaan 6 pelaamassa kaiken lisäks.. ei tossa vaiheessa mitään SM juttuja käynnistellä vaa pelataan vaikka harkkamatseja ja 19v likkojen ollessa kyseessä pelataan aikuisten kanssa… Kummaa hölmöilyä ja vielä tuo liiton raportti joka ei todellakaan kerro todellista kuvaa pelistä. Mitä tällä yritetään saada aikaiseksi?

 • On surullista sanoa mutta kun tyttöjä ei kiinnosta. Ei kyse ole siitä että seurat väheksyisivät tyttöjoukkueita, kyse on siitä että tyttöjä on HHH-kertoimella arvioituna 100 kertaa vaikeampaa motivoida jefun pariin kuin poikia. Sen takia niitä tyttöjä ei ole ja sen takia on tässä vaiheessa mielenvikaista pelata edes turnausmuotoisena tyttöjen U20 -sarjaa, vaikka pelimuotona olisi 5v5. Ehkä asia tulee vuosien saatossa muuttumaan mutta just nyt? Ei kannata.

 • Toivoa valosta tulevaisuudessa haasteisiin ja pessimismiin. Yliopistojefu on ainakin lopputurnausjoukkueiden osalta yllättävän hyvätasoista ja seuraamisen arvoista. 8 vs. 8, mutta kärkijoukkueet käyttää koko kenttää ja nykyjefun monia peruspelejä hyvin. Joka vuonna myös mukana vaahteraliigakokemusta monissa joukkueissa, joten suositus katsojille jatkossa. Tämäkin meni esim. liitolta lähes kokonaan ohi, mutta fsc media sentään ehtii moneen paikkaan.

 • En ole huomannut yhdenkään täällä dissaavan T20 tyttöjä. Hienoa että ovat valinneet lajikseen jefun ja hienoa että yhteensä 12 tyttöä saapui pelaamaan tosissaan.

  Kritiikki kohdistuu tapaan, jolla lajiliitto kertoo asiasta. Toi liiton sivulle ilmestynyt ottelurapirtti on kyllä härskeintä skeidaa mitä mitkään aikaan on julkisuuteen tuotettu. Sehän on suoranaista valehtelua.

 • Paljonko teillä k(r)itisijöillä on rahaa tai aikaa kiinni siitä miten liitto toimii? Kuinka paljon voi elämään vaikuttaa se mitä joku tekee tai ei tee työssään? Olisittepa yhtä aktiivisia jonkun oikeasti tärkeän asian vuoksi. Esim. vanhustenhoito/rikollisuuden ehkäisy/tautien parantaminen/nälänhätä/sodat

 • Vaikka ”kitinässä” ei olisi penniäkään kiinni tai olisi ”vain” vapaaehtoinen niin on aika aiheellista kyseenalaistaa asioita. Varsinkin kun tietyn/tiettyjen henkilöiden tekemiset ja/tai lähinnä tekemättäjättämiset näkyvät niin suoraan ulos sillä tavalla miten laji näyttäytyy (eli ei näyttäydy) julkisuudessa saati omille harrastajille

 • no on siinä sen verran rahaa kiinni että harrastajana minunkin lisenssirahoillani rahoitetaan liiton toimitaa ja koska edustamani seura joudutuu maksamaan liitoon erinäisiä maksuja, niin osa siitä mitä maksan seuralleni menee liitolle.

 • Voisitko vielä enemmän käyttää tuota Whattaboutismia? Liittoa ei saa kritisoida koska maailmassa on nälänhätää? Come on son! Jos hommat on perseellään niin on täysin oikein sanoa niiden olevan perseellään vaikka kolmas maailmansota olisi syttynyt :D

 • Ilman liittoa ei jefua kauaa olisi Suomessa. Onko liiton toiminnassa parannettavaa? Tietenkin, kaikessa on. Silti katse taaksepäin auttaa. SAJL täyttää 40-v ja on siinä Euroopan uraauurtavia. Menestys niin maajoukkue- kuin seuratasollakin on Euroopan kärkeä. Maan kokoon nähden pelaajia Pohjois-Amerikassa on harvinaisen paljon. Vaahteraliiga on yksi arvostetuimmista liigoista Euroopassa. Otteluiden TV-kuvaaminen, vaikkei olekaan halpaa, on ainutkertaista ja itse uskon sen vaikuttavan positiivisesti pitkän päälle monessa asiassa. Lajifanina olen siitä suorastaan onnellinen. Suomessa on myös järjestetty kolmet EM-kisat, jotka ovat kaikki olleet järjestelyiltään resursseihin nähden nappisuorituksia. Yhtenä vahvimmista meriiteistä näen kuitenkin jatkuvuuden ylläpitämisen, sillä vaikeuksia tien varrella on ollut ja tulee aina olemaan. Kaikki menee aalloissa, joita talouden lisäksi ohjaavat monet muutkin ulkoiset asiat, kuten myös lajin sisäiset kehitysvaiheet nosteineen ja sukupolvenvaihdoksineen. Ne ovat niitä asioita, joita fanit ja pelaajatkaan eivät välttämättä liiton tasolla näe. Vaikeampina aikoina, kuten esimerkiksi juuri nyt, kritiikki päättäjiä kohtaan kovenee juuri, kun he tarvitsisivat kannustusta. Yhteisön kannalta olisi kaikkien etu, jos pidettäisiin kritiikki rakentavana ja kylvettäisiin mukaan enemmän rohkaisua kuin valittamista. Mutta se taitaa olla pelkkää haaveilua.
  Suomi on maailman onnellisin maa, eikä se tarkoita sitä, että jokainen suomalainen olisi maailman onnellisin. On suorastaan huvittavaa, miten ankaraa tuon meriitin vastustaminen on Suomessa ollut. Mutta jos tavallinen suomalainen laitettaisiin vaikka Ranskan, Yhdysvaltojen tai Britannian systeemin alaiseksi, niin totuus tavallisen ihmisen onnesta valkenisi nopeasti – puhumattakaan Aasian maista tai Afrikasta. Tähän aasinsiltaan liittyen kehotan katsomaan länteen ja miettimään Ruotsin tilannetta. Superserien on suorastaan surullisessa tilanteessa ja lähtökohdat ovat olleet samat kuin meillä. Ja entä Norja, jossa, yllättävää kyllä, laji alkoi jo 40-luvun lopussa. 80-luvulla olivat Ruotsia parempia, mutta mitä sitten tapahtui? Tanska on ollut nosteessa, mutta Suomi on kyllä heihinkin nähden selkeä isoveli. Nämä kolme maata ovat niitä, joihin Suomen liiton toimintaa pitäisi verrata.

 • Vai voisiko toimintaa verrata menneisyyteen? Jos nyt esim. viestintä on mennyt reilusti takapakkia vuodessa, niin todetaanko että ei saa kritisoida koska se on parempaa kuin naapurissa?

 • @Kyyberi Miten sait väännettyä tuon muotoon, ettei kritiikkiä saisi esittää? Yritetään pitää se kuitenkin rakentavana, niin se saattaa johtaakin parannuksiin. Rakentava kritiikki on sosiaalinen taito, josta on hyötyä jokapäiväisessä elämässä. Se tekee myös muiden ihmisten elämän miellyttävämmäksi.

 • Jos haluamme lajin kehittyvän, niin mielestäni on aika tyhmää verrata itseämme huonompiin maihin. Ei kai kukaan juoksukilpailussakaan kolmantena oleva ala himmailemaan sen takia, että takana olevat on sen verran hitaita, etteivät he heti kiinni saa. Mielummin verrataan itseämme edellä oleviin maihin eikä passivoiduta. Viestintä on mennyt selvästi huonompaan suuntaan ja se on hyvä tiedostaa. Ei siitä sen kummemmin tarvitse kenenkään ottaa itseensä, mutta toimintaa kannattaa pyrkiä kehittämään. Ja sama koskee myös seuroja.

 • Päättäjiä on vaikea kannustaa kun niiden päätökset on luokkaa ”tapetaan snowbowl” tai ”sakotetaan kun noilta puuttuu pelaajia”. Seuraavaksi varmaan taas tulee puhe että ONKO OIKEANLAISET PELISUKAT!? Mun on hirveän vaikea olla muuta mieltä kuin että liitolla ei oo enää mitään käryä missä seurat menevät. Tekevien tyyppien määrä kapenee kaiken aikaa mutta lisää vaan vaatimuksia tuntuu liitolta tulevan. Voi hyvä jeesus että se ”ei saa laskeutua liian väkivaltaisesti kuupan päälle” -sääntökin piti sitten ottaa sääntökirjaan. Edes ammattituomarit eivät osanneet tuomita sääntöä, mites meidän harrastelijapiiri?

 • Liittoon on tullut viime aikoina kaksi uutta palkollista. Mietin olisiko kohtuullista saada heiltä edes jonkintasoinen ”Joulutervehdys” tai itsensä esittely meille ruohonjuuritason lajiniiloille ja ehkäpä jonkinlainen kuvaelma siitä mihin suuntaan he ovat lajia toinistopöydän takaa viemässä.

 • Jos noin kovasti kiinnostaa niin kysy omalta puheenjohtajaltasi! Turha täällä valittaa! Laji menee eteenpäin ja muissa Pohjoismaissa asiat on vielä huonommin! Jossain päin maailmaa soditaankin!

 • …ja sitten on toi ilmastonmuutos…

 • olet niin asian ytimessä!!!!!

 • Taas lähtenyt Croc-rosterista nimi, enää 44!
  Kuka?!

 • Yksi junnu pois.

 • Näin olen myös kuullut. Melko vahvoja huhuja on myös Seinäjoella liikkeellä, että kohta tulee myös varsin merkittäviä pelaajauutisia. Eli jos joku on ajatellut Crocodilesin olevan jotenkin vaikeuksissa, saattaa joutua tällä kaudella pettymään… :)

 • Missäs julkistus Vaasan kolmannesta jenkistä? Siitä on nyt melkein kolme viikkoa kun julkistuksen piti tulla lähipäivinä. Vaasa ja Butchers kohtaavat tasan kolmen viikon päästä ja myös Butchersin kolmas jenkki on mysteeri.

 • Josh Davis on Vaasassa

 • JoshRobinsson juoksee kesällä kaikien yli! Mies on hirmu iskussa ja oikea nfl tason pelaaja

 • Joshua robinson ei saavu kesäksi porvooseen vaan sopimus on purettu.

 • Miksi naurat. Jos tuo on totta, on se huono juttu suomalaiselle jefulle. Typerää ja nurkkakuntaista nauraa asialle.

 • Niin en kyllä ymmärrä miten tämä on hyvä asia kellekkään mutta pitipähän taas kerran jonkun päästä ilkkumaan. Tsemppiä Porvooseen!

 • jossain sanottu, ettei tule?

 • Ei ainakaan rosterissa lue. Tosi harmi jos pitää paikkaansa.

  https://www.porvoonbutchers.com/rosteri-butchers-2019

 • ”In January 2019 Robinson signed a one-year contract to play for the Porvoon Butchers of Finland’s Maple League; however, Robinson failed to show up for preseason training camp, and was cut.”
  lähde: https://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Robinson_(running_back)

 • Myöskään Daniel Luoma ei pelaa porvoossa tulevana kesänä tarina vie amerikan maalle.

 • @huutonaurua, miksi siitä iloitset ? Josh ei tule Porvooseen ja tämä selvä. Mutta – oletko jäänyt itse pelipaikkaa Porvoossa kun noin tuntuu olevan katkeraa ? Ensin transferina Kouvolaan ja sieltä cutti, niinkö ? TANAN SURKIMUS !

 • Taitaa Porvoon pojalla olla hermo kirjeenä, kun ei pientä naljailua kestä 😂😂😂

 • Onnea Danielille jos tosiaan pääsi Yhdysvaltoihin! Toivottavasti porvoolaiset löytävät Joshualle korvaajan. Liekkö Darion vielä markkinoilla? Rosterin perusteella myös LB osiossa olisi vielä vähintään jenkin kokoinen aukko täytettävänä.

 • Moi jimi!

 • Taitaha loppua pelaajat ja rahat enne kaude alkua

 • U19 Suomi – Venäjä tänään kolmelta, näkyy YouTubessa:
  https://www.americanfootballinternational.com/livestream-ifaf-u19-qualifier-team-russia-team-finland-sunday-may-5-3p-2p-cedt-8a-edt/

  Nyt kun on noita Suplan päävalmentajahaastatteluja kuunnellut ja päivitettyjä kokoonpanoja katsonut, niin aika kahtia jakaantuneelle vaikuttaa sarja. Saints, Butchers ja Vaasa selkeästi muita joukkueita heikompia. Jos vertaa viime kauden alkuun, niin silloin Roosters oli selvä ennakkosuosikki ja muut taistelivat kakkossijasta. Nyt ei ole selvää ennakkosuosikkia, mutta selvät playoff-joukkueet.

  Veikkaus runkosarjan sijoituksista:
  1. Steelers
  2. Roosters
  3. Crocodiles
  4. Wolverines
  5. Royals
  6. Saints
  7. Butchers

 • Liiga-kauden alkuun aikaa muutama viikko, ja vaahteraliigan virallisilla sivuilla julkaistu kaksi uutista viimeisen kolmen viikon aikana. Luulisi että jutun aihetta olisi jos halutaan luoda kiinnostusta edes vähän.

 • Tuohon junnujen tuotantoa ja tulemisiin pääsarjatasolle eri joukkueista täällä on paljon käyty keskustelua. Tuota U19 kokoonpanoa kun katsoo niin 90% pelaajista tulee pääkaupunki seudulta.

 • @Vaahteraliiga.fi
  No en ole paljon puhutun Ruutu palvelun mainoksissa nähnyt vilaustakaan Vaahteraliigan alkamisestakaan. Ehkä sitten maljan aikoihin.

 • Ketkä nämä selostajat on? Toinen ääntää suomalaisten nimet paremmin kuin suurin osa kantaväestöstä. Venäläisillä ihan karsee alku, toivottavasti paranee pelin edetessä.

 • Mark Collier ja Kyle Buchanan

 • Juuri näin.

  Tämä jos mikä todistaa sen, että televisio-sopimus on pelkkä tulonsiirto Nelonen Medialle.

 • Mitä nyt noita ruudun mainoksia muista lajeista katsellut, niin aika lähellä niiden kauden aloitusta vasta alkanut rummuttaa esim. potkupalloa ja pesis. Jos ei heti tuu, ni ei kannata lannistuu. Kyl se jossain vaihees tulee…

 • 90%, ei ihan, mutta pääkaupunkiseudulta, koska kustannuksellisesti on paljon halvempaa tulla mukaan PK seudulta.

 • Selostajille iso thumbs up. Oli mielekästä kuunnella.

 • Mikäs taho (joukkue, liitto tms.) otetaan seuraavaksi haukuttavaksi ja mistä valitettaisiin?
  Kehuja ja kiitoksia on tunnetusti turha jakaa.

 • Any ideas ? Onko Rovaniemeä piinattu hetkeen ? Wolverines? Hyvinkää Falcons ? Kuopio ?

 • Päivitetty rosteri löytyy sivuilta:
  https://poribears.fi/miehet/edustus/
  Näköjään kuuppa vaihtunut, mikähän Maynardille tuli?

 • En tiedä mitä järkeä on järjestää SAJL:n tekniikkaleiri samaan aikaan kuin Crocojen NFL leiri.
  Kenenköhän varpaille liitossa on Pohjanmaalla astuttu vai voittaako kateus taas kaiken.

 • nyt voidaan Pohjanmaalla katsoa ihan vaan sinne kuuluisaan peliin, liiton tekniikkaleiri 10-15v on ollut samalla ajankohdalla vuosikaudet.

 • Kun NFL-leiri on tarkoitettu YLI 15 vuotiaille, myös aikuisille.

 • Terveisiä täältä Etelä-Suomesta ei Pohjanmaalta. Sen verran tiedän minäkin että NFL pelaajilla ei ole kovin montaa mahdollisuutta kesällä tulla tänne ja jos tiedät yhtään NFL pelaajien leirityksistä ymmärrät kyllä tämän. Liiton leiri sitähän ei voi siirtää?

 • Ei liiton leirin ja NFL camp Kuortaneen välillä kovin isoa ristiriitaa ole, koska NFL camp on yli 15v tarkoitettu.
  Totta on myös että aktiivisesti NFLssä mukana olevien on helpompi tulla kesällä ennen heinäkuun leirien alkua. Siksi Kuortaneen ajankohta on valikoitunut Jiuhannus viikolle.
  Nyt näyttä siltä että tänä vuonna mennään 6 valmentajalla, joista 5 on NFL joukkueiden palkkalistoilla. Näistäkin uutisia lähiaikoina.
  Leirille voi vielä ilmottautua sekä combine testiin erikseen myös.
  https://crocodiles.fi/uutiset/jenkkifutiksen-nfl-leiri-kuortaneella-17-1962019-combine-1862019

 • eiköhän liiton leirien varaukset ole tehty jo vuosia aiemmin. 90hlön varausta ei niin vaan siirrellä toiseen ajankohtaan, taitaa sitä Pajulahtea käyttää muutkin kuin jefuilijat. Ja kyllä, leiri pitää olla Pajulahdessa koska ko. putiikki on liiton yhteistyökumppani

 • On taas aivan v.tun saivartelua tämä kahden samanaikaisen leirin pohdinta. Liitto järjestää lapsille oman taitoleirinsä ja hyvä niin. Crocot on organisoinut aikuisille NFL-leirinsä ja tästä aplodit ja kiitokset. Voisimme vaikka pohtia miksi YLE lähettää samanaikaisesti Pikkukakkosta ja Uutisia kahdella eri kanavalla? Fiksuimmat tietävät vastauksen tähän ja rajallisemmilla ajatteluelimillä varustetut voivat jatkaa Kuortaneen ja Pajulahden pohdintaa.

 • I rest my case.

 • Onko tästä jo uutisoitu vai edelleenkö odotellaan?

 • ”Curtis Slater omasta hakemuksesta väliaikaiseen toimintakieltoon
  SUEK on 17.2.2019 antidopingsäännöstön mukaisesti hyväksynyt Curtis Slaterin hakemuksen päästä väliaikaiseen urheilun toimintakieltoon. Asia tullaan käsittelemään lähiaikoina Antidopingasioiden valvontalautakunnassa. Tarkemmin tietoa asiasta SAJL:n tiedotteessa 9.2.2019”

  lähde: https://www.suek.fi/uutiset/-/asset_publisher/8Dtf/content/curtis-slater-omasta-hakemuksesta-valiaikaiseen-toimintakieltoon?redirect=https%3A%2F%2Fwww.suek.fi%2Fuutiset%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_laJ1%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-4%26p_p_col_count%3D3

 • Johan tosta luulis olevan jo uudempaa tietoa kun tossakin mainitaan että käsitellään lähiaikoina ja uutinen helmikuun alulta.on kyllä pitkään kestänyt tää doping sotku kun jo viime kaudelta lähtöisin ja kohta alkaa jo uusi kausi,naurettavaa.vai eikö tästä vaa haluta uutisoida?

 • Kannattaa käydä kuuntelemassa tän vuoden ensimmäinen Teedeesupla, tai sen loppupuoli. Siellä avataan vähän tuota prosessia ja sen kestoa.

  https://www.supla.fi/supla/3399727

  Ja vähän hankala uutisoida, jos Suek ei ole päätöksiä tehnyt.

 • I smell bacon… vai onko joku koskaan kuullut että yhdenkään käryn käsittelyprosessi olisi kestänyt pauttiarallaa 8 kuukautta?

 • Tämä käry menee huulirasvametodilla vahinkojen piikkiin ja pelikieltoa 9 kk. Ja hupsista, sehän onkin jo lusittu.

  Tai miksi luulette että Roosters roikuttaa yhtä jenkkipaikkaa tyhjilläään…

 • Toisaalta 9kk voisi olla ihan sopiva rankku kyseisestä aineesta.
  Aika kova rankku on varmasti pelaajalle itselleenkin ollut pitkä odotusaika samoin seuralle,aika epäinhimillistä vaikka oma virhe toki onkin niin onhan tämmönen jo ihan kohtuuton aika odottaa päätöstä.

 • Rike tapahtunut sarjapelissä. Olisi suorastaan perverssiä, jos rangaistus ajoittuisi vain offseason lorvimiseen. Mutta jos sarjapäällikkö lopulta päättää sanktion niin… no, tiedättehän te tän jutun…

 • Roostershan ilmoitti purkaneensa sopimuksen kun epäily tuli julki, tuskin kuuluu siis heidän suunnitelmiin

 • Voi sua , kyllä se Roosters vaan toivossa vielä elää.

 • Uus soppari on yhtä nopeesti kirjotettu, ku vanha purettu. Kyllä sielä ollaan toiveikkaita.

 • Ei ne ihan oikeasti odota.

 • Naisten liigan ennakko julkaistu. Ei mitään lisäarvoa kenellekään. Samat asiat näkee otteluohjelmasta. Helpolla irtoo tiedottajan leipä :P

 • Sleitteri takas punakoneeseen!!!!kerätäänkö addressi asian hyväksi?
  Vitsi vitsi..olisihan se hienoa että slater sinne vielä palaisi kun se on mahdollista.kova pelaaja ja pidetty junnujen valmejana.

  Kyllä hänellä olisi vielä paljon annettavaa suomi jefullle.

 • ”smell bacon… vai onko joku koskaan kuullut että yhdenkään käryn käsittelyprosessi olisi kestänyt pauttiarallaa 8 kuukautta”
  Therese johaugin tapauksessa lopullinen tuomio tuli noin vuosi käryn jälkeen.

 • @jyrää, mitä sää oot vailla ? JURPO, TÖRPPÖ !

 • Muuta nimesi Urpoksi ja selvitä faktat:
  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Therese_Johaug
  Johaug valitti CASiin.

 • Eli lopullinen tuomio tuli sieltä, aasi.

 • Käry syyskuussa ja tuomio helmikuussa. Fis valitti Casiin.

 • SAJL:n Slater -uutisessa kummallinen lainaus:

  ”Roostersin 40-vuotisessa historiassa tämä on ensimmäinen positiivinen doping -tapaus. Vaikka kyseessä on yksittäistapaus tulemme käymään asiaa läpi aiempaa tarkemmin koko seurassa.”

  Tämä siis ilmeisesti Roope lausumaa. Onkohan tämänfreudilainen lipsahdus joka oikeastaan vahvistaa puheet liiton puheenjohtajan edellen jatkuvasta roolista yhdessä seurassa.

 • Hienosti erotit lainauksen, tosin sen perässä lukee lisäksi:
  Totesi Roostersin puheenjohtaja Jenni Hakala.

  Eli Roope Norosella ei tuon kommentin kanssa ole mitään tekemistä. Kiitos silti panoksestasi tähän aiheeseen

 • Liiton uutinen editoitu, oli alkuun kuin Roopen sanomaa

 • Ton kommentoijan panos sai SAJL:n korjaamaan sekavan oloista tiedotettaan. Hienoa että toimistossa luetasn lajin ainoaa aktiivista mediaa.

 • Puheenjohtaja:
  Jenni Hakala
  Jäsenet:
  Sanna Alkula, Sanna Honkanen, Minna Miettinen, Ville Rontu, Leena Vehkomäki

 • Kummallista, että SUEK ei ole tiedottanut Slaterin tuomiosta. Asia pitäisi saada uutisoitua alta pois medioista mahdollisimman ajoissa ennen kauden alkua kun se väistämättä jossain vaiheessa kuitenkin nostetaan esille. Kahden vuoden doping-tuomio ja 21 kertaisen mestarijoukkueen 2000 euron sakko ei ole sitä parasta promootiota esille nostettavaksi liiga-avauksen yhteydessä.

 • Ei tiedota, koska SUEK ei tee asiassa päätöksiä. Päätöksen tekee lajiliitto SUEK:n suosituksen perusteella. Tämän saa selville hyvin helposti viidessä minuutissa.

  Ei kannata spekuloida, vaan ottaa selvää. Tällaiset spekulaatiot lähtevät leviämään vääränä tietoa, kohta se on totuus ja lopulta taustalla on salaliitto. Sen jälkeen syyllinen on liittohallitus/liitto/Roosters.

 • @is Mainostahan tuokin on lajille, kun IS tai muukaan valtamedia koskaan uutisoi peleistä. Mitä tämä kertoo tämän median motivaatioista? Yleisön suhtautumiseen tuo ei vaikuta ainakaan negatiivisesti, sillä joka lajilla on kärynsä, jefulla yllättävän vähän ja ovat yleensä jenkkejä. Eikä tämä ole puhe dopingin puolesta. Siitä jää kiinni, ellei ole ison rahan urheilija.

 • Huvittavaa, eträ lajiliiton muina olennaisina tiedotteen asioina ovat faktat:
  Käry oli Roostersin ensimmäinen (eli huraa, siellä on aina osattu hoitaa asiat kunnolla)
  Tiedotus meni todella nappiin, ja hitaus oli SUEkin. Noronen olisi voinut muistaa kiittää jäjrestelmää siitä, että douppaajay jäävär kiinni. Nyt ongelma yritettiin lakaista matob alle. Ja huvittavaa, että pääsarjan sivu ei kerro aiheesta mitään. Onhan toi nyt linjatonta, saamatonta, osaamatonta.

 • Nyt kun tällä palstalla on niiin moni saanut purkaa sappeaan milloin mistäkin salaliitoista ym. epäreiluuksista, niin onko kellään ajatuksia/kommentteja ensi lauantain Towers-Roosters pelistä? Vaihteeksi jotain itse peliinkin liittyvää asiaa, kaikella kunnioituksella. Tätä palstaa lukemalla ei Roolla pitäisi olla mitään saumaa, onhan se sijoilla ynnämuut jopa Suomen rankkauksissa? Itse uskon vahvasti vierasvoittoon; Tukholma pelin pienet ongelmat korjattu, ehditty harjoitella koko joukkueen voimin ja otteluennakon mukaan joukkue on myös terve.

 • @Escobar Roostersin jutun luettuani syntyi vahva tunne siitä, että valmennuspuolella tekevät tosissaan töitä ja aikaa on ollut otteluun valmistautumiseen. Jopa talvella on jo ensi kertaa valmistauduttu peliin Towersia vastaan. Towers hämmentää hyökkäyksessä eri muodostelmilla, mutta kun ne eivät tule yllätyksenä, yllätys saattaakin tulla hyvin valmistautuneen puolustuksen puolelta. Sekoittamalla peliä menee helposti oma konsepti sekaisin, mikä tuntui olevan myös Tanskan maajoukkueen ongelma EM-kisoissa. Roosters sen sijaan keskittyy suoritusvarmuuteen, mikä voi olla tappavaa, jos peli lähtee alusta asti rullaamaan.
  Aika vahva on usko valmennusryhmään ja uudistunut pelaajaryhmäkin saattaa vielä yllättää. Viime kauden jälkeen suunta ei voinut olla kuin alaspäin, mutta se on saattanut hyvinkin hioa ryhmää yhteen. Roosters ottaa Pohjoismaiden mestaruuden ja uskon sen tulevan myös selvin numeroin.

  Ei pidä myöskään unohtaa Steelersin Islannin matkaa. 60 hengen ryhmä reissussa ja kaikki jenkit tulevat suoraan jenkeistä mukaan – poislukien Peters, joka on savolainen. Aikamoinen get together! Ensin treenileiri ja sitten treenimatsi Islannissa. Varmaan monelle unohtumaton elämys ja on myös aikamoinen suoritus saada kaikki mukaan. Hattua nostan!

 • Ihmettelen kyllä osan tämän palstan kirjoittajien asennetta, jossa Roostersin dopinkärystä otetaan kaikki ilo irti. Lajia rakastavana ihmisenä, en oikein hahmota miten se, tai jonkun pelaajan saapumatta jääminen vievät suomalaista jefua eteenpäin. Tämä ei tarkoita, että vähimmässäkään määrin hyväksyisin laittomien piristeiden käyttöä. Lähinnä toivon näkeväni hyvätasoisia otteluita, ja että Suomi on vetovoimainen jenkkifutismaa myös jatkossa.

  Ennustan Roostersille tasaista ottelua, ja toivon, että voittavat Kööpenhaminan. Vaikka joukkue on selvästi heikentynyt viime vuodesta, uskon heidän taistelevan tosissaan myös Vaahteraliigassa. Yllätys ei olisi, vaikka pelaisivat finaalissakin. Joukkueen valmennus on hyvä, ja pelaajamateriaalissa löytyy erinomaisia yksilöitä enemmän kuin monessa muussa joukkueessa.

  Crocojen Facebookin mukaan ranskalaiset, saksalainen OL ja jenkit ovat maassa. Cutlan puolestaan on jo useamman vuoden asunut Seinäjoella. Mahtaako joku tietää, että palaavatko ranskikset vielä kotimaahansa loppuihin otteluihin, vai ovatko täällä tästä kauden loppuun saakka? Oma veikkaukseni on, että erityisesti Kilani ja Buffet tulevat olemaan hurjia vahvistuksia Vaahteraliigaan. Myös Fortes tullaan näkemään kiinniottajatilaston kärkikahinoissa. Saksan juoniorimaajoukkueessa pelannut raamikas hyökkäyksen linjamies varmasti auttaa myös juoksutilan raivaamisessa Powelille. Pikantti yksityiskohta on, että Kilani, Fortes ja pelinrakentaja Baker ovat samassa joukkueessa voittaneet Ranskan mestaruuden, ollen joukkueen ratkaisupelaajia. Mielenkiinnolla odottelen jo kauden alkua.

 • Se oli yksittäinen pelaaja. Lopetetaan yhtäläisyysmerkin vetäminen näiden kahden subjektin väliin.

 • Ranskalaiset ovat täällä koko kauden.

 • Melko jännä, että liitto ei ole edes itse jakanut tuota uutista Slaterin kärystä, Roosters ainoastaan tehnyt sen.

 • Porvoo signannut uuden Rb Dayton Winnin ja uuden lb Dejon Brooksin.

 • Onkohan toi Winn Petersin kaveri? Pelannut samassa joukkueessa ja samaan aikaan.

 • ”Kilani, Fortes ja pelinrakentaja Baker ovat samassa joukkueessa voittaneet Ranskan mestaruuden, ollen joukkueen ratkaisupelaajia”
  Ei oo tainnu kuitenkaan voittaa Ranskan mestaruutta.

 • Mauri oikeassa olet. Katsoin, että ainoastaan Fortes ja Kilani pelasivat Ranskan mestarijoukkueessa. https://www.google.com/amp/s/www.americanfootballinternational.com/finland-seinajoki-crocodiles-sign-team-france-wrs-amir-kilani-stephane-fortes/amp/

  Baker oli Ranskan liigan ykkönen heittojaardeissa, mutta ei pelannut mestarijoukkueessa.

 • Näinköhän Italiassa on oikeasti neljä Crocoja ja Steelersiä parempaa joukkuetta? No, kaipa tuo lista tuosta vielä muuttuu, kun Roosters voittaa turnauksensa ja Vaahteraliiga osoittautuu viime kautta tasaisemmaksi (toivottavasti).

  https://recruit.thepodyum.com/articles/2114-may-2019-europes-top-25-teams

 • Ei tasan tarkkaan ole. Yleisestikään Italian liigan taso tuskin on Vaahteraliigan tasoa.

 • ”Melko jännä, että liitto ei ole edes itse jakanut tuota uutista Slaterin kärystä, Roosters ainoastaan tehnyt sen.”

  Miten niin, siellähän tuo näyttää olevan ylimpänä uutisissa.

 • @Top25 Lista on varmasti tehty niin hyvin kuin yksi ihminen pystyy, mutta lopputuloksen totuusarvo ei poikkea paljoakaan täällä esitettävistä rankingeista. AFI:n lista on paljon parempi, koska se perustuu ison joukon eri maalaisten joukkueiden valmentajien yhteiseen näkemykseen, eikä sekään ole totuus. Podiumin listalla Wolverines on mukana ilman yhtään peliä. Toisaalta mukana on Stockholm Mean Machine hävittyään kaksi europeliä ja Carlstad hävittyään Tukholmalle ja Berlin Rebelsille aika selvästi. Tämä taas kuvastaa ymmärrettävää politiikkaa, että joka maasta pitää olla mukana joukkueita. Edes EFL-finaali ei anna objektivista kuvaa, sillä entiset mestarit voivat ottaa takkiinsa kotimaansa sarjoissa. Ehkä joskus tekoälyohjelma katsoo kaikki europelit ja tekee täysin objektiivisen analyysin pelitilanteiden perusteella:)

  Oikeasti itseni pitäisi tehdä se täydellisin lista, koska katson oikeasti huippumatseja joka maasta, joskus jopa itäblokkia myöten. No, rehellisesti sanoen, en itsekään uskoisi siihen listaan.

 • Toki juttu on sivuilla, mutta eivät ole jakaneet sitä mihinkään, lähinnä Facebookiin. Uskon, aika vähissä on ihmiset, ketkä huvikseen päätyvät liiton etusivulle

 • Kyllä nettisivun pitää tulevaisuudessakin olla pääasiallinen viestintäkanava. Ei nykynuoriso käytä enää facebookkia. Liiton sivuilta pitää nyt ja tulevaisuudessa löytyä tiedotteiden lisäksi myös kaikki tarvittava ja ajankohtainen perustieto

 • Ei se Porvoo sit tuonutkaan sitä NFL tason juoksijaa.

 • Dayton Winn on todella kova RB! Minusta loppujen lopuksi jopa parempi Porvoolöe, että NFL poika jäi kotiin. Dayton on pelannut kaksi edellistä kautta Tanskassa, joten Euroopan meininki on tuttua ja koti-ikävää ei pitäisi kesken kauden tulla. Hyvä Porvoo, erittäin hyvä paikkaus!

 • SAJL:n toimistossa yhtä hyvä laskupää kuin Antti Rinteellä. Suomen ja Tanskan aikaero laskettu väärin päin…

  Matsi siis aikaa Suomen aikaa klo 16 eikä klo 14 niin kuin Pasilan aikaa kerrotaan.

  https://www.sajl.fi/?x167512=9861817

 • En tiedä kuinka vahva Towers on suhteessa Vaahtisjoukkueihin, mutta muuten ei kovin hyvältä näytä kummankaan joukkueen hyökkäys. Etenkin Roolle tuntuu vähän väliä käyvän kaikenlaisia kömmähdyksiä ja sekoiluja, joista myös seuraa hölmöjä lippuja.

 • Vilpittömästi onnea Roostersille voitosta. Suomessa ei sitten paljoa juhlitakaan noin onnettomalla joukkueella.

 • Suolaset selostajat :D

 • Onnittelut ROO:lle, tiukka matsi ja hieno voitto !!!

 • Onnea Roostersille NEFL:n voitosta! Hyvää venymistä hyökkäykseltä pelin ratkaisuhetkillä.

 • Onneksi olkoon Roostersille! Tanskan tuomarit yrittivät kyllä parhaansa, mutta se ei riittänyt. Ja uskokaa vaan – olen tehnyt bisnestä tanskalaisten kanssa ja tiedän, ettei heitä hävetä yhtään kotiin päin veto. Joku Roosters-kateellinen tässä jo haukkuin Roostersin tasoa, mutta kokemuksesta voin sanoa, ettei ole kiva pelata heitä vastaan tiukkaa loppua. Voittaminen tiukoissa paikoissa on magiaa ja sitä heillä on. Sitä kyllä ihmettelin, ettei Connettea käytetty enemmän RB:nä. Juoksupeli ei ollut mikään uhka ja se söi sitten heittopeliäkin. On nimittäin yllättävän kova RB. Ja kaiken lisäksi heittokuvion juokseminen RB:n paikalta on useimmiten tappoase varsinkin, kun on samalla rissun taidot.

 • Melkoinen ylijuoksu kuopiolaisilta. Harmi että lähetys floppasi täysin, eikä ollut lähellekkään samaa tasoa mitä aiemmat streamit. Eivät edes ääntä saaneet kuulumaan. Myös tuomarointi floppasi täysin, mutta ehkä ihan hyvä vaan, niin tuli pelistä numeroiden valoissa pikkasen tasaisempi. Ehkä hauskin tilanne oli, kun Islannilla oli neljäs ja pitkä aivan oman maalin edessä ja heidän rissu koitti heittää Kuopion cornerin niskaotteella maahan (Runnerin tapaan), josta kuopiolaiset saivat 15 jaardin rangaistuksen.

 • Steelersin puolustus jatkaa siitä mihin viime vuonna lopetti. Ei vakuuta. Lisäksi uusi RB ei ole Bellin tasoa. Kovasti pitää Steelersin tason nousta, jos aikovat maljaan asti päätä.

 • Kun nyt on nähnyt kaksi Roostersin peliä, niin uskon joukkueen pääsevän neljän parhaan joukkoon. En uskalla veikata Maljaa nostamaan, mutta ihan kelpo joukkueelta vaikuttaa. Hyökkäys toki kaukana siitä koneesta, mitä on nyt pari vuotta ollut. Puolustus edelleen ihan hyvä. Etenkin juoksua vastaan. Ja kyllä Towers-pelin viimeinen draivi olisi jenkeissä saanut tittelin glutch. Se oli hyvää suorittamista tiukassa paikassa. En osaa Ruotsin ja Tanskan tasoa muihin verrata, kun en niin hyvin tunne, mutta olihan nuo molemmat NEFL-pelit kuitenkin ihan oikeita matseja, oikealla panoksella ja siten varmasti auttavat joukkueen valmistautumisessa kauteen. Steelersin vastus Islannissa nyt oli mitä oli, mutta varmasti hyvää hengenluontia ennen kautta. Tasainen kausi tulossa ja mestarikin tod.näk. vaihtuu, mikä sekin ihan hyvä asia. Vaikka punaisten lasien läpi maailmaa katselenkin.

 • Menikö Inkinen pahasti rikki eilen Islannissa? Näky saavan kipeetä polveen.

 • Hyvin samanlaiset ovat ajatukset Totuuden torven kanssa. Takavuosina Suomen mestarit ovat normaalisti pöllyttäneet muita pohjoismaalaisjoukkueita nyt nähtyä selvemmällä erolla, ja kaatuneet Keski-Euroopan isojen seurojen asettuessa vastaan. Roosters on takuulla pleijareissa, mutta tuskin ainakaan eilisen kaltaisella esityksellä mestari. Mielenkiintoista mielestäni tähän kauteen lähdettäessä on, että mestariehdokkaita on useita. Kausi on pitkä, ja rungot kaikilla melko ohuita. Valitettavasti loukkaantumisetkin tullevat näyttelemään oman osansa mestaruuskamppailussa.

 • Jep. Mielenkiinnolla nähdään millainen Bäkki ja puolustuksen jenkki Roolle on lopulta tulossa. Sekin voi vaikuttaa tekemiseen jos juoksu-uhka saadaan kuntoon. Linja näyttäisi riittävän juoksemiseen kun saavat loksahtamaan pelin kohdalleen, nythän siellä oli C ja OG vaihtanut paikkaa SMM peliin nähden jos oikein katsoin.

 • ACL epäily mutta selviää vasta magneetista.

 • No voi jeesus toivottavasti ei.

 • Ehdin eilen vasta toiselle puoliajalle mukaan towers peliin, mutta ilolla katsoin punaisten vyöryvää hyökkäystä `smörrebrödiä` vastaan. Miro oli avaintekijä eilisessä voitossa, loistavaa Miro!

 • Play offeihin saakka Mirollakin mennään, mutta ei välttämättä kyllä mestaruuteen saakka. Joten Roosters peluuttaa alkuakuden häntä ja odottaa heinäkuulle saakka ennen kuin siellä tehdään päätös tuodaanko Euroopassa pelannut jenkki-QB ja Miro siirretään taas WR:ksi.

  Tai näin ainakin minä tekisin.

 • Ei muuta kuin viestiä Roostersin valmennukseen, siellä varmasti kaivataan kaltaistasi visionääriä.

 • Juuri edellisen kaltaiset reagoinnit tappavat kaikenlaisen herkullisen ja spekuloivan keskustelukulttuurin täällä Gridironissa. Game planin postaus oli hänen oma näkemyksensä asiaan, eikä siitä tarvitse olla samaa mieltä. Mutta jos siihen heti vedetään agressiivinen vastapallo, niin hyvä keskustelu kuolee sen siliän tien. Meillä on käsissämme äärimmäisen herkullinen ja mielenkiintoinen laji, joka tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia analyyseihin ja spekulaatioihin. Jotta näin pääsee käymään tulee keskustelu ja väittelykin pitää asiassa (huumori toki sallittua ja suotavaa). Nyt Gridironin kaikki keskustelun avaukset päätyvät nopeasti katkeraksi mustamaalamiseksi. Hieno laji ansaitsee arvoisensa keskustelukulttuurin.

 • Siinä mielessä kyllä, ettei eletä yli varojen. Siitähän esimerkkejä riittää. Tai pumpata rahoja junnuilta. Siitähän ainakin väitteitä riittää.

 • Ja eikös Roosters jo kerran jättäytynyt poiskin kyseisestä sarjasta, vedoten silloin myöhäiseen ajankohtaan ilmoittautumisen suhteen vai miten se meni.

  Ilmeisesti saivat siis järjestettyä edes jonkin mahdollisuuden osallistua, ja ainakin itselle jäi olo, ettei oikein tarkoituskaan ollut jatkaa eteenpäin alunperinkään.

  Uusi Roosters-johto on tuonut paljon muutoksia tullessaan.

 • Niin siis jos eteenpäin menemisellä tarkoitetaan sitä että suomalaiset joukkueet pelaavat kansainvälisiä pelejä niin kyllä, ollaan taas menty askel eteenpäin: tällä kaudella Roon lisäksi myös Steelers pelasi ulkomaalaista joukkuetta vastaan. Lisäksi tuossahan varsin selkeästi todettiin että päätös on tehty jo ennen sarjan alkua joten eipä siitä pitäisi juuri kellään olla nokan koputtamista? Roolle pari kansainvälistä treenimatsia ja sitten voi laittaa pelin poikki jolloin kustannukset on etukäteen sekä tiedossa että hanskattavissa… ei paha.

 • Viisasta toimintaa Roostersilta ja reilu sopimus IFAF:n kanssa. Hallitukselle hattua rohkeudesta, sillä 40-vuotinen historia opettaa, ettei yli varojen kannata elää. Tässä ajassa on samaa kuin 90-luvun alussa ja silloin rahahanat menivät nopeasti kiinni. Tämä on muutenkin hyvä hetki rakentaa pelillistä pohjaa uusiksi. Uskoisin voittojen nyt maistuvan huomattavasti makeammalta kuin viime kaudella, kun ne eivät ole valmiiksi taputeltuja, eikä ryhmää kanna liuta ulkomaanapuja.

  Itsekin olisin jättäytynyt pois koko turnauksesta ilman tehtyä sopimusta. Satsaus loppuotteluihin vaatisi niin paljon enemmän, eikä niihin kannata mennä häviämään.

 • Siinä, että kaksi suomalaista jefu-joukkuetta pelaa kansainvälisiä pelejä ei ole mitään uutta. Nimimerkki AK ilmeisesti katselee jenkkifutis-skeneä punaiset silmälasit silmillään ja muu jää vähemmälle huomiolle. Esimerkiksi viime kaudella Royals pelasi Amsterdam Crusadersia vastaan eikä ole kovin montaa vuotta siitä, kun kaksi suomalaista joukkuetta pelasi eurosarjoissa samanaikaisesti. Divarijoukkueetkin ovat osallistuneet kansainvälistymiseen useampana vuotena joten kahden joukkuee kv-pelit ovat arkea suomi-jefussa.

  Roostersin vetäytyminen eurosarjan jatkopeleistä on varmasti taloudellisesti järkevä ja ymmärrettävä ratkaisu. Velkarahalla matkustelu ei ole niitä fiksuimpia tekoja yksityiseltä ihmiseltä tai urheilujoukkueelta. Talouden realiteetit on otettava huomioon ja jenkkifutis on edelleen Suomessa taloudellisesti marginaalinen harrastelaji. Tässä valossa Norosen jatkuva liturgia siitä, että laji on mennyt eteenpäin, on suoranaista sontaa ja täysin ylimitoitetut panostuksen tv-tuotantoon suoranaista tyhmyyttä.

 • Jos tieto Inkisen loukkaantumisesta pitää paikkansa, laskevat Steelersin osakkeet melkoisesti. Omasta mielestäni heillä juuri takakenttä on muutenkin heikko osa-alue. Viime vuonna Crocodilesilla oli osittain sama ongelma, ja sen vuoksi isoja pelejä pääsi heitä vastaan syntymään. Seinäjoella juuri takakenttä on se osa-alue, joka on vahvistunut eniten.

  Roosters, Wolverines ja Crocodiles vilisee varmakätisiä ja nopeita laitahyökkääjiä. Steelersillä tulee olemaan vaikeuksia vastata kyseiseen osa-alueeseen, vaikka joukkue muuten vaikuttaa hyvin potentiaaliselta.

 • Monille joukkueille Inkisen tasoisen pelaajan loukkaantuminen olisi valtava menetys.
  Steelersissä kuitenkin lähes kaikki pelaajat juoksee 40y alle 4.6.n joten korvaaja löytyy helposti.

 • Minäkin olen juossut 40y selvästi alle 4,6 ja todennäköisesti nopeammin kuin Inkinen, mutta en tästä huolimatta täyttäisi Inkisen saappaita. Sattumalta kyseistä pelipaikkaa pelanneena tiedän, että nopeus on vain yksi asia, jota tuolla paikalla menestymiseen vaaditaan. Itse asiassa nopeus ei ole edes tärkein DB:n ominaisuus.

 • En haluaisi olla besserwisser, mutta mm CFL Combinessa 2019 kanukeista vain 2 osallistujaa veti 40 yrs alle 4.60!! Joten aika kovia poikia Gridironin kommentoijissa ja Steelerssin rosterissa jossa ”lähes kaikki pelaajat juoksee” alle ko. luvun! Voin toki olla väärässäkin, josta anteeksipyynnöt asianomaisille.

 • työ tuottaa tulosta. Nopeasti.
  Hiukan mäkin noita nopeuksia ihmettelin

 • Varmaan on hieman eri asia vetää tekonurmella 40 jaardia kuin tartanilla juoksupiikkareissa…

 • 40y alle 4.6s. Jos siihen pystyy pienellä treenillä niin kannattaa soittaa yleisurheilun maajoukkueen valmentajille ja ilmoittautua. Vain onko kaverin ottama käsiaika?

 • Mun silmälasit voi olla monen väriset mutta punaiset ne eivät ole. Joo nostan käden pystyyn virheen merkiksi ja myönnän että tuo Roy-Cru -matsi pääsi nolohkosti unohtumaan. Eihän suomalaisen jefun kansainvälistyminen vain Roon varassa ole, hyvin muistutettu.

  Lähinnä halusin kontrata tota ajatusta että ”kaikki menee paskasti kun luovutaan jatkopeleistä”. Vaikkei ilmeisesti pelin taso Islannissa järin korkea ollut, on se ainakin jotain uutta ja erilaista. Pointsit siitä Steelersille.

 • Kai nyt jokainen ymmärtää ettei nuo ajat ole verrattavissa combineen

 • En ymmärrä. Miksi eivät ole?

 • Nyt en ymmärrä yhtään tätä logiikkaa. Naisten maajoukkue ELOKUUSSA pelattaviin EM-kisoihin on nyt valittu. Siis nyt toukokuun toisella viikolla? Naisten sarjat ovat vasta alkaneet viime viikonloppuna. Jotenkin mulla on semmonen tunne että tähän asiaan liittyy enemmän taloudellisia kuin pelillisiä vaikuttimia. Voin olla väärässä vaikka harvoin olen.

 • Et kai vaan viittaa, että liitolla voisi olla taloudellisia vaikuttimia valita maajoukkue nyt, puhumattakaan ensimmäiselle leirille kammetusta 90 pelaajan ringistä

 • here we go again. Toiset näkee piruja siellä missä niitä ei ole.

 • Voisiko joku ystävällisesti ja vakavissaan perustella miksi maajoukkue valitaan toukokuussa ennen kauden pelejä? En itse ymmärrä logiikkaa.

 • siinä uutisessahan oli taho mistä voi kysellä lisätietoja.
  ehkä siinä on jotain sellaista taustalla mitä ei tiedetä tai ymmärretä täällä gridironissa.

 • Olisit vain sanonut ettei sulla ole mitään ymmärrystä asiasta. Onhan tuo tosi outoa, että maajoukkue lyödään lukkoon ennenkuin on edes nähty pelaajien pelaavan tällä kaudella. Puhumattakaan kauden aikana tapahtuvista loukkaantumisista tai uusien nousevien tähtien syntymisestä yms.

 • Täysin poikkeava menettelytapa joukkuelajissa. Uskoisin, että listalla olevat henkilöt ovat sitoutuneet ostamaan SAJL:n seuramatkan Leedsiin, eli vähän niin kuin Pop Warner Super Bowl matka Floridaan tai naisten lippupallomaajoukkue Israeliin.

 • Lajilla menee paremmin kuin koskaan, majukin valitaan aikaisemmin kuin koskaan. Selvä se !

 • Tämä on jokaiselle naiselle harrastus josta yleensä maksetaan eikä saada korvausta kun amatöörilajista kyse. Eiköhän se ole niin että kolme leiriä ovat erottaneet jyvät akanoista ja halutaan varmistaa että parhaat 45 pelaajaa tietävät jo nyt ennen kauden alkua hyvissä ajoin ennen kisoja että milloin pitää töistä pyytää lomat, samoin kuin että lysti maksaa x euroa. Jos joku loukkaantuu, varmaan on olemassa varsinaiset josta nostetaan kisakoneeseen. Ei kannata verrata muihin lajeihin koska naiset maksavat lystin itse. Hyvä ratkaisu. Ei tuo naisten rinki niin iso ole että eroja ei syntyisi. Pahin mitä voisi tapahtua olisi että joukkue julkistetaan vaikka 1 kk ennen kisoja ja tulee drop outia syystä tai toisesta ja koko suunnitelma menee uusiksi.

 • Naisten joukkue valittiin siinä järjestyksessä ketkä ensin ehtivät maksaa maksunsa 45 joukossa.

 • Ihan samalla tavalla miesten jenkkifutis vaahterassa on harrastus ja amtöörilaji. Enkä mitenkään liiemmin puolustele naisten jefua

 • Gridironin valopäiden mielestä ilmeisesti olisi parempi, jos omakustanteiselle kisamatkalle valittaisiin pelaajia, jotka eivät suostu maksamaan matkaansa. Aikamoinen älyllinen kuperkeikka, mutta mitä muutakaan täällä voi odottaa…

 • Niin niille jotka eivät asiaa ymmärrä, niin ei kannata vertailla eri ajanottomenetelmillä otettuja aikoja keskenään. Pohjois-Amerikassa esim ajanotto alkaa siitä, kun ihminen liikahtaa lähtöasennosta, eli lähtö on paikaltaan. Suomessa olen nähnyt lähes ainoastaan kennoilla mitattuja aikoja, eli ajanotto alkaa kun henkilö (useimmiten jalka) ylittää tietyn viivan. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa tulee käytännössä lentävä lähtö. Tästä syystä esim itsekin olen juossut paremman 40y dash ajan kuin moni NFL pelaaja, mutta en hetkeäkään kuvittele olevani läheskään yhtä nopea kuin he ovat. Kyseessä on vain harha joka johtuu eri mittaustavoista.

 • Tässä on aika kattava artikkeli 40 jaardin testistä. Panin muuten merkille CFL-combinesta, että kello käynnistyi valokennolla, kun käsittääksen NFL-combinessa kello käynnistyy manuaalisesti ja vain pysähtyy kennolla. Näin ollen CFL-ajat ovat jotain 0.15 s parempia, kuin numerot kertovat.

  https://alexjalo.blogspot.com/2016/03/40yards-to-daylight-40-jaardintesti.html

 • Eikö tuo ole juuri toisinpäin? Käsipelillä käynnistetty ajanotto parantaa aikaa ka 0,22s. Eli NFL ajat ovat ajanottomallin mukaisesti hieman nopeampia.

  Tässä lainaus linkistäsi:
  ”Yleisen konsensuksen mukaan keskimääräinen visuaalinen reaktioaika normaali-ihmisellä on 0.22 sekuntia. Näin ollen manuaalinen startti parantaa aikaa 0.22 s ja manuaalinen pysäytys 0.09 s.”

 • Sitä yritin sanoa, mutta taisin ilmaista asian huonosti. Kaikilla Kanadan testeissä olleilla NFL-testi olisi selvästi parempi.

 • Testaamiseen Huddle Technique – äärettömän simppeli tapa saada täsmällinen aika ekasta liikkeestä maaliviivan ylitykseen. Lisäksi voi verrata juoksuja päällekäin, jolloin nopeus- ja tekniikkaerot on helppo havaita. Toimii yhtä hyvin shuttlessa ja L-conessa, samoin vaikka heittotekniikkaa arvioitaessa.

 • Onko tietoa streamataanko Royals-Wolvot peli?

 • Kieltämättä melko kova vahvistus ja varmasti vaikea pideltävä. Takonut melkein joka ottelussa endin paikalta 6 tai 7 taklausta kovatasoisessa konferenssissa ollen myös joukkueensa kovin säkittäjä.

 • No ei niin kova kuin toi Roostersin ”vahvistus” ;)

 • Ihan mielenkiinnolla odottelen Roostersin vahvistuksen nimeä. Seuran sivulla kun viimeinen uutinen kertoo rahavaikeuksista… :)

 • Eikös se Okko Outinen ole?

 • Kuullut huhuja että Soinisen Onni Lawrence Universitystä pelaisi linebackerina myös wolvoissa kesällä.

 • Mihin Roosters vahvistusta tarvitsee? Voitti jo PM-mestaruuden, eikä paineita ole. Melkein satavarmasti on pudotuspeleissä ja sitä ennen näkee, millaista vahvistusta mahdollisesti tarvitaan. Samaan aikaan voi scoutata Euroopan sarjoja, jotka loppuvat kesällä. Sieltä löytää varmuudella pätevän koeponnistetun pelaajan pienellä vaivalla verrattuna jenkeistä etsimiseen ja säästöä tulee lentolipuissa ja tietenkin muissakin kuluissa, kun tulee vasta tositarpeeseen.

 • Mitä huhua tuohon tarvitaan. Eikö se ole ihan saletti juttu. Wolvoilla on useampiakin nuoria kasvamassa liigatukimiehiksi. Soinisen lisäksi Lindfors ja Kylli saavat tilaisuutensa liigassa. Pari vuotta vielä kaurapuuroa niin alkaa massa olla optimissa pelipaikalle.

 • Tais olla Crocoille vain onni, että Ranskis rikkoi sopimuksen eikä saapunutkaan. Näyttää meinaan tämä jenkkisälli melkoselta tekijältä.

 • Siltä tosiaan vaikuttaisi. Ranskis oli ehdottomasti lupaava pelaaja, jolla varmasti on mahkuja pelata myös Jenkeissä. Mutta kyllä OJ on ihan eri tavoin valmis tapaus. Crocojen puolustuksen linja on tämän julkistuksen myötä liigan kovimpia. Buffet, Thonpson, Saarimaa ja rotaatio tulee aiheuttamaan tällä kaudella päänvaivaa monelle joukkueelle, vaikka jossain arvioissa on muuta arveltu.

 • Alle viikko kauden alkuun. Liitto hypettää hienosti alkavaa kautta. Laji voi paremmin kuin koskaan, buumi päällä.

 • Onhan toi liiton kausiennakko syväluotaava.

 • Äläs nyt! Onhan tuonne tullut hienoja uusia seurakledjuja myyntiin. Ei niitä tietenkään viitsitä mainostaa tai tuoda muuten esille ettei vaan loppuisi varastosta. Mutta sieltä niitä löytyy jos jaksaa kaivaa. Olemme siis valmiita kautee!!!

 • Itse en jaksais joka päivä täällä avautua mistään liiton asioista,mutta tällä lailla kuin sinä täällä asioita ”positiivisesti”keskustelet…raidat olla tosi rakastunut lajiin…

 • Muistutuksena että liitossa on neljä kokopäiväistä palkattua työntekijää. Ei tää voi olla näin vaikeeta perusasioiden suhteen.

 • Hankkikaa nyt nillittäjät elämä!

 • Missä niitä on? Kuulostaa ihan hyvältä ajatukselta, mutta eipä ole tullut missään vastaan, kuulin nyt ensimmäistä kertaa.

 • Ei muuta kuin ostoksille:

  https://www.pelikamat.net/fi/seurasivut/sajl.html

  Hienon näköisiä ja iloinen että niitä oikeasti saa myös ostaa!

 • Hienoja on. Tämä on oikeasti askel eteenpäin että on hyvännäköisiä ja laadukasta seuratekstiiliä tarjolla, ja vielä helposti ostettavissa.

  Toivottavasti näitä aletaan markkinoida, nyt ovat hyvin piilossa sajl-sivuilla, Vaahteraliigafi:ssä ei taida olla ollenkaan.

 • Okei, vi##u on hintavia huppareita… no köyhälle kaikki on kallista.

 • Ei Niken huppareita taida paljoa halvemmalla mistään saada. Kannattaa hakea ne vaatteet Tarjoustalosta, siellä on halvempaa.

  Liiton touhua on moitittu täällä monesta asiasta ja ihan syystäkin, mutta tämä on oikeasti hyvä kehitysaskel.

 • Hiukan on ristitiidassa esim joukkueiden tekemien vaatemerkkien sopimusten kanssa.
  Esim. Crocoilla on juuri aloitettu Puman kanssa seuratuotesopimus. Samoin paikallinen sopimus fanituotteista on ollut jo 2 vuotta.

 • Paremmalta näyttäisi, jos katsomoissa oltaisiin replica-pelipaidat päällä

 • Alkaa olla pelejä kohtuullisesti tänä viikonloppuna. Onko kenelläkään syriimauksia tarjolla?

 • Muita pelejä en ainakaan äkkiseltään itse muista, mutta jos naisten Vaahtis kiinnostaa: Roosters -Trojans

  https://solidsport.com/helsinkiroosters/watch/naisten-vaahteraliiga-roosters-trojans-18-5-2019

  3€ näytti olevan ottelukohtainen maksu.

 • Moi,
  Kommentoin tätä Liiton Seurakauppa-asiaa tännekin yleisellä tasolla, kun siitä tuntuu olevan epäselvyyttä. Liitolla ja liigaseuroilla on sopimus joka mahdollistaa seuratuotteiden myynnin myös Liiton toimesta. En ole sopimuksen sisältöä nähnyt, mutta seurasi edustajalta tai Liitosta voi kysyä asiasta tarkemmin. Viime vuonna tämä tarkoitti vain valkoista t-paitaa seuran logolla, nyt siihen panostettiin enemmän. Tältä pohjalta ”juuri aloitettujen” ja muiden sopimusten osalta tulisi seuralla luonnollisesti olla selvyys muiden tekemiensä sopimusten sisällöstä ja kattavuudesta.
  Mielestäni pääasia että katsomo alkaisi olemaan pelaavien joukkueiden väreissä ja meno tyylikästä. Esim hupparista saatava kate ei ole kovin kummoinen suhteessa yhden uuden harrastajan vuosimaksuun = kyse on pitkälti lajin imagon kehittämisestä ja markkinoinnista.
  j.

 • Mielestäni tässä isoin asia on, että nuo seurakamat ovat halukkaiden helposti verkosta tilattavissa. Seuroilla ei taida verkkokauppoja juurikaan olla, eikä niihin varmaan kannata resursseja kiinnittääkään. Nyt tuotteet ovat tarjolla paremmin kuin vain ottelutapahtumissa jne. Vaatii toki markkinointia ja sitä että olisivat vaahteraliiga.fi:ssäkin hyvin esillä, koska se on se liigasta kiinnostuneiden luonnollisin kohde verkossa, ei sajl.fi

 • Totta – helppo saatavuus/ostettavuus on tosi olennainen juttu. Todettakoon kuitenkin, mainostamisen uhallakin, että kyllä noita seurakauppoja on meidän kauttakin jo aika monella jefuseuralla. https://www.pelikamat.net/fi/seurasivut.html
  j.

 • Sitä olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että minkä ihmeen takia seurat eivät laita verkkosivuillensa linkkiä omiin kauppapaikkoihinsa, vaikka sellaiset lähes jokaiselta joukkueelta jo löytyy. Kuvittelisi myynnin lisääntyvän, jos edes vähän edistäisi fanien päätymistä tuotteiden pariin / tuotteiden päätymistä fanien silmiin. Nythän tuskin moni potentiaalinen asiakas edes tietää noiden sivujen olemassaoloa.

  Ja jos tätä sattuu kukaan seuravastaava lukemaan, niin uusista ja etenkin game worn -pelipaidoista saa hyvää katetta (wink wink etenkin Kuopion suuntaan) =)

 • Voisiko joku laittaa väliaikatietoa Vaasasta? :)

 • wolvoilla pian 50p taululla ja tais vaasaki yhden tehd

 • Tämä oli aika odotettavissa. Wasassa päävalmentaja vaihtoon ja QB vaihtoon tässä vaiheessa kautta.

 • Joko peli Vaasassa on loppu?

 • on loppu

 • Oliko Vaasassa peli vai scrimmage. Jos peli niin mikä oli lopputulos?

 • 43-7 Wolvoille

 • Mark my words.
  Sarjan jumbosija on selvillä.

 • Että silleen….

 • Onko sarjan ykkönenkin selvillä?

 • Pelasivat vain 3 neljännestä, ”puoliaila” 28 – 0 . Johnsonit olivat sivussa jo puolivälissä. Täytyy kyllä ottaa huomioon että waasalta puuttui vielä pelaajia. Wol Ol näytti olevan vielä pelaajia vailla , kuuttila , Voutilainen , Rajala puuttuivat. Waasalla meni tunteisiin ja repivät ja löivät kentällä. Tappelukin meinasi tulla lopussa

 • Onko Vaasan QB häipyny? Kun ei näkynyt tänään?

 • Aika hyvältä näytti paketti , jos sieltä puuttui vielä nämä kyseiset herrat. Guardina loistivat vanhan liiton Kallio ja Roostersin vanha guard Hämäläinen.

 • Tällä palstalla on nostettu esiin Vaasan todelliset ongelmat. Niiden esiin tuojat ammuttiin alas ja ongelmat haluttiin lakaista maton alle. Vaasalla on kivinen liigavuosi edessä. Saas nähdä, että päätyykö se divariin. Pohjalainen yleisö äänestää jaloillaan, jos kotijoukkuetta kylvetetään kerta toisensa jälkeen.

 • Wolvoilta puutui myös kaikki U20 junnut, Yliarvela ja Siiskonen…ainakin nää !!!

 • Eli kentällä taisi pelata Wolverines Blue kenraaliharjoituksen II-divariin

 • Läks kotiin

 • Wolvoilta puuttui Siiskonen,Rajala,Kuuttila,Voutilainen,Yli-arvela,TJ Jackson,Devontae Jones+ kaikki juniorit.

 • Mitä siellä Vaasassa tapahtuu? Joka vuosi sama juttu…

 • Miksi puutui noin paljon Wolvoja?

 • Eikohän keskeisin puuttuja ollut se Royals QB. Selittää paljon tuloksesta.

 • Harjoituspeli ja pohjalaiset lyö Helsinkiläis pelaajaa ja saa aikaiseksi pienen sirkuksen. Lippuja jäi heittämättä paljon , molemmin puolin. Yhtä maalia lukuunottamatta waasa ei päässyt omalta puoliskoltaan juurikaan etenemään.

 • No ei se menny ihan näin. Wolvojen juoksu ja lyhytpeli jäi Royalsin puolustukseen. Heitot onnistu hyvin. Mitä tulee loppuhärdelliin niin, Wolvojen jenkki jyräs junnarin alas kun peli oli ulkona. Ei me pohjalaiset mitenkään voi näitä hyväksyä. Wolvojen jenkki anto enemmän mitä sai (ehkä), huito minkä ehti. Peli oli hyvä, molemmat sai pelata omia pelejä.

 • Oliko kyseinen jenkki kenties Wort?

 • Mikä toi juttu Royalsin QB:n kanssa. Eikö Joey Bradley ole enää kuvioissa? Onhan tässä vielä viiklo aikaa….

 • Ei ollu Wort, eikä muutenkaan ollut jenkin vika tämä hässäkkä…kyllä nyt kuumeni nuoret vaasalaiset siitä kun itse eivät olleet valmiina kun tuomari antoi volvoille luvan potkasta kikoffin !!!

 • Oli nimenomaan Mr. Wort joka ajeli pillin vihellyksen jälkeen kaverin aivan levyksi. Voisi päätuomari käyttää vähän älliä harjoituspelissä eikä antaa lupaa kickoffiin kun toiset vielä antaa ohjeita sivurajalla. Typerää on tappelukin, mutta tuossa sitä kyllä kerjättiin lakki kourassa.

 • Bradleyn kohdalla pakko olla kyse loukkaantumisesta, bodcastissä Seppo kehui miehen poikkeuksellista asennetta ja ammattimisuutta.

 • Podcastissa Seppo kehui ylistyssanoja säästelemättä monia muitakin pelaajia, jotka eilisen esityksen perusteella olivat joko ihan täydellisiä turisteja tai liigaan epäkypsiä junnuja.

 • Bradley sai ns monoa ja lähtee kotiin välittömästi. Kyse on kapinoinnista ei loukkaantumisesta. Muutkin jenkit ovat lievästi sanoen kapinamielellä.

 • Mitä peliä olit katsomassa?Ainakin katsomosta näki että Wort seisoi sivurajalle ilman kypärää ja harttareita katsellen Vaasan surkeaa esitystä.

 • Ei lupaa hyvää Vaasalle. Sana kiirii jefupiireissä, ja äkkiä on seuran maine pilalla. Sitten onkin vaikeampi saada kunnon vahvistuksia. Mistähän kapinointi mahtaa johtua, ovatko saaneet palkkansa?

 • Mitä nautintoa saat Wortin mustamaalaamisesta? Koko äijjä oli sivurajalla kun vaasan junnarit kuumenivat oman sääntöjen ymmärtämättömyydensä takia. Ps. Wort on kaikinpuolin erittäin mukava mies ja toivon että lämmittää kaikkia myös tänä kesänä

 • Mielelläni lukisin seurojen sivuilta, että miten ottelu meni, ja mitä tapahtui. Täällä tämä on nähtävästi mennyt tällaiseksi juupas eipäs väännöksi. Ja jos tosiaan QB sai lähteä, olisi tiedottamisen arvoinen asia! Voisiko joku esim. Royalsista valaista tilannetta?

 • Mitä siellä Vaasassa nyt oikeasti tapahtui/tapahtuu ihme huutelua taas liikenteessä?

 • Joo QB lähti, varmistus löytyy hänen instastaan. On se jännä miten jenkit valmentajia myöten ei pysy edes kuukautta Vaasassa. Onko Seppo liian vaativa?

 • Vai olisko jenkeille myyty liian ruusuisilla kuvilla pesti ja sitten todellisuus on tullut ilmi.

 • Pahoin pelkään että huonot uutiset Vaasalaisten pelaajien osalta tässä ei ole tässä!

 • Jenkkivalkku ettii europlayerissä seuraa…

 • Paljon vähemmän Royalsilla koskaan on ollut ongelmia ulkomaalaisten kanssa kuin monilla muilla seuroilla. Bradley on eka jenkki kuka on lähtenyt ennen kauden loppua, ja viime kauden päävalmentaja oli floppi, ja sai potkut.

 • Johan vitsin murjaisit. Millään muulla vaahterliigaseuralla ei ole ollut ihan vastaavaa ilmasiltaa maasta pois kun Royalsilla. Viime vuonna heti kauden alussa lähti valmentaja maasta, ja RB meni rikki jo harjoituksissa. Millähän kokoonpanolla Vaasa kohtaa Porvoon, vai johtaako?

 • Vaasan Qb lähti takas jenkkeihin mies itse kertoo sen fb .
  Oi oi nyt on taas tiukkaa Vaasassa jo toinen kerta putkeen kun hommat ei meinaa toimia…

 • Vaasassa on jo vuosia poltettu siltoja useampaan suuntaan. Joukkueessa on vallalla erikoinen kulttuuri. Jos peli ei luista, porukka punnertaa ja juoksee. Poispotkitut QB ja varsinkin valmentaja ovat ammattilaisia. Kannattaa kuunnella Suplan jakso, jossa GM kertoo kuinka erinomaisista kavereista on kysymys. Kyllä toiminta näyttää oudolta jo esim. sponsorien suuntaan. Rahaa palaa ihan hukkaan kun päteviä ihmisiä lennätetään toiselta puolelta maailmaa lyhyeksi aikaa, ja heti annetaan kenkää, kun eivät kestä ilmapiiriä. Royals ei ole saanut kotimaasta käytännössä lainkaan vahvistuksia pariin vuoteen. Mistä se kertoo? Joka paikkaan maailmalla sana ei ole toki ole vielä levinnyt. Hyvää tämä ei tee koko Suomen jefu -toimijoiden maineelle, koska vähitellen sana kiirii. :(

 • Toivottavasti Vaasa saa QBn paikattua nopeasti, jotta kausi ei mene sen vuoksi pilalle. Täällä puhuttiin, että Vaasan jenkit ovat kapinoineet??!! Mitä tämä tarkoittaa? Nuo jutut siitä, että huonojen matsien jälkeen Vaasan pelaajat juoksee ja punnertaa ovat varmasti asioita joita ei kaikki aikuiset miehet hyväksy.

  Viime kauden jälkeen sitä toivoi, että tämän kauden liiga olisi tasainen eikä heittopusseja olisi mukana. Toivon kovasti, että Vaasasta ei tule sitä 2019 kauden heittopussia.

 • Uusi QB on jo, julkistaminen voi olla hankalaa kun puolustuksen kaveriakaan ei ole julkistettu vaikka se pelasi harkkapelissä.

 • Alkaa olla melkoista touhua Vaasan suunnalla näin fanin näkökulmasta. Kentällä viilettää kaksi jenkki LBtä, mutta ei sen vertaa viitsitä että tehtäisiin juttu myös toisesta pelaajasta.

  Vaasa ottanut mallia liiton tiedotuksesta. Hävetkää!

 • Royals on ottanut mallia Pohjois Korean tiedotuksesta. Wolverinesin harkkapelistä tai koko meneillään olevasta tilanteesta ei ole tiedotettu halaistua sanaa. Joukkueen fani oli yrittänyt seuran Facebookissa kysyä, että miten ottelu päättyi, mutta kyseinen viesti oli poistettu?!? Jo on touhua!

 • Älä nyt, onhan liitto julkaissut jo tuon kattavan liigaennakon: http://vaahteraliiga.fi/vaahteraliigan-40-kausi-kayntiin-talla-viikolla/

 • Näyttää että siltä jos Vaasa meinaa jatkaa jefu kartalla olisi johdon vaihdon aika. Seppo on varmasti tehnyt kaikkensa lajin 24/7h työpäiviä lajin eteen mutta tällä johtamiskultuurilla ei vaan enään tässä ajassa pärjätä jos huhut pitävät paikkaansa. Toivottavasti asia vielä kääntyy parhaan päin mutta kyllä seuran hallituksella on nyt peiliin katsomisen aika…

 • Nyt on liiton ja Vaahteraliigan sivuilla tieto että kausi alkaa kolmen päivän päästä.

 • Joo liiton tiedotus on kyllä aika kuraa

 • Harmillisia juttuja kyllä kuuluu Vaasasta (uutisiahan emme ole vielä saaneet lukea). Toivottavasti saavat paketin kasaan, ja saamme nähdä hyvätasoisia otteluita pohjalaisjoukkueiden välillä. Crocojen ja Royalsin managerien juttuja kaupunkien välisestä pahasta verestä en allekirjoita. Seinäjoelta on aina menty Vaasaan Ruotsin laivayhteyden perässä, ja vaasalaiset ovat käyneet Seinäjoella ostoksilla. Ideaparkin avautuessa tänä vuonna varmasti vielä entistä enemmän. Tavalliselle asukkaalle tuollainen ”vihanpito” ei vaan näytä arkipäivältä. Ennen jefu -yhteistyötä mm. junnupuolella tehtiin enemmän.

  Ja mitä tulee Liittoon, niin tiedottamisessa voisi kyllä skarpata. Sama pätee muuten useampaan liigaseuraankin. Sen sijaan ainakin itse olen mielissäni siitä, että ottelut voi katsoa Ruudusta. Eipä muuten tulisi nähtyä vaikkapa Kuopion tai Porvoon pelejä. Liiton sivulla olevat fanituotteet näyttävät tyylikkäiltä.

 • Vaasan tilanteen ruotiminen ilman parempaa tietoa on turhaa ja lajille jopa haitallista. Viime vuonna heivasivat jenkkivalmentajat katastrofaalisen alun jälkeen ja päätyivät sarjassa neljänneksi. Ei se finaalikaan kaukana ollut. Tämän vuoden QB:n lähdön todellisia syitä on ihan turha spekuloida, kun kaveri itsekään ei niitä paljasta. Ei yrityksissäkään paljasteta pomojen potkujen todellisia syitä, vaikka työntekijät kuinka haluaisivat niillä retostella. Näissä asioissa kun on yleensä vikaa molemmissa osapuolissa. Sepon johtamistapa on tuottanut erinomaisia tuloksia ja esimerkiksi Fischer ei ainoastaan jatkanut ekan kautensa loppuun, vaan tuli vielä takaisinkin. Ainakin heillä voisi luulla sujuneen yhteistyön.

  Vaasan tilanteelle ei ole muutenkaan syytä ilkkua, sillä sama on useimmilla jossain vaiheessa edessä. Ison sukupolvenvaihdoksen toteuttaminen ei ole helppoa ja menestyksestä on pakko tinkiä lyhytaikaisesti. Jere Byman on lupaava pelimies ja hänelläkin voisi mennä, mutta aika haavoittuvaa se olisi. Lisäksi uskon, että tuossa vaiheessa kokeneen QB:n opissa on helpompi kehittyä, kuin kantamalla koko vastuuta.

 • On muuten omistuista että ainakin paperilla Roosters lähtee kauteen edelleen yhdellä FB/RB ja käyttää jenkki WR Adamia RB? Mihin on hävinnyt ison punaiset kaikki RB? Ja taitaa olla ohkasin rosteri punaisella joukkueella vuosiin… Tai sitten kukaan ei vaan jaksa päivitellä tietoja internettiin

 • Joo ongelmia on kaikilla olisi se vaan mahtavaa jos olisi super tiukka sarja tänä vuonna =).
  Zemiä Sepolle ja Vaasaan koko joukkueelle!

 • Voisitko perustaa oman keskustelusivuston missä pääsisit päättämään mistä puhutaan ja mistä ei saa puhua niin ei tarvitse jatkuvasti tänne tulla sitä itkemään. Alkaa olemaan jo itkettävän naurettavaa touhua.

 • Tiedätkö mikä vähentäisi sitä ruotimista? Se että vaasa avoimesti kertoisi mikä on tilanne. Se on nykypäivää, ja osoittaisi myös kunnioitusta faneja (joita taitaa jopa vaasassa olla) kohtaan.

 • @@Filebacker Sitähän yritin sanoa, että tuo ainainen urputtaminen on itkettävän naurettavaa touhua. Vai yrititkö sanoa, että haluaisit kieltää mielipiteitteni ilmaisemisen?

 • @@Filebacker Käsittääkseni tilanne on aika tuore, kun QB oli vielä 13.5 päivätyssä rosterissa. Sinänsä olen samaa mieltä, että avoimuus on useimmiten helpointa. Silti kannattaa yleensä miettiä hetken ja kun ongelmista raportoidaan, on hyvä pystyä esittämään myös toimenpiteet. Jos esimerkiksi korvaaja on tulossa, niin sen varmistuminen ratkaisee ajankohdan. Mutten todellakaan tiedä taustoja, joten turha itsenikään on spekuloida.

 • Vanhanaikaista ajattelua. Tykkäsi siitä tai ei, niin nykypäivänä näissä pitää toimia nopeasti ja ennen kaikkea avoimesti, kun huhut/tiedot lähtevät joka tapauksessa liikkeelle, tässä tapauksessa Bradleyn somepäivityksen kautta. Eli ei voi odotella useaa päivää sormi hanurissa. Nyt Royals saa itsensä näyttämään siltä kuin salailisivat jotain.

 • Päivän Pohjalainen tietää kertoa, että Bradleyn tilalle on tulossa NFL-kokemusta. Koko juttu on maksumuurin takana, joten enempää en tiedä. Bymanin aika tulee vielä, ja toistaiseksi hankkii pelikokemusta U20:ssa.

 • Lukasin jutun, niin korvaajaksi tulossa 4 kautta NFL:ssä rissuna pelannut kaveri, yliopistossa pelannut pelinrakentajna. Nimeä ei vielä mainittu

 • @Jaska Ehkä Byman pääsee vielä joissain peleissä tai ainakin kikkapeleissä viskomaan palloa NFL-rissulle!

 • Thanks. Julian Edelmann se ei siis ole, koska pelannut yli neljä kautta rissuna NFL:ssä.

 • Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa pelaava Wasa Royals on purkanut syksyllä hankkimansa yhdysvaltalaispelinrakentaja Joey Bradleyn sopimuksen. Sopimus purettiin viime torstaina.

  – Jätimme asian vielä viikonlopuksi hautumaan ja mietimme asiaa. Kyllä meille kävi jo viimeisen palaverin aikana selväksi, ettemme voi jatkaa hänen kanssaan tulevaan kauteen, Royalsin toiminnanjohtaja Seppo Evwaraye kertoo.

  Bradleyn peliesityksiin joukkueessa oltiin tyytyväisiä, mutta kentän ulkopuoliset asiat nousivat keskeiseen rooliin. Evwarayen mukaan tilanteesta on keskusteltu myös joukkueen kesken ja joukkue on ymmärtänyt ja hyväksynyt syyt Bradleyn lähtöön.

  – Tilanne oli liian jännittynyt, että olisimme pystyneet pitämään tilanteen kasassa ja olemaan menestyviä kentällä. Tilanne vaati joko tällaisen henkilöstömuutoksen tai isomman henkilöstömuutoksen. Meillä ei ollut varaa ajatella, että yhden henkilön edut menevät joukkueen etujen edelle, Evwaraye linjaa.

  – Emme voineet ottaa riskiä, että tilanne eskaloituu ja valmennukselle, pelaajille tai muulle joukkueen henkilöstölle tulisi asian vuoksi ongelmia, hän jatkaa.

  Pelinrakentajan lähtö tuli Royalsin kannalta pahaan paikkaan, sillä Vaahteraliiga-kausi käynnistyy tulevana perjantaina. Royals on kuitenkin jo löytänyt korvaajan Bradleylle.

  Evwarayen mukaan paikkaamaan on saapumassa laitahyökkääjänä neljä kautta NFL:ssä pelannut pelaaja. Kyseinen pelaaja on pelannut pelinrakentajana korkeimmalla tasolla yliopistosarjoissa aiemmin urallaan. Pelaajan on tarkoitus olla Royalsin mukana jo perjantaina.

  Evwaraye haluaa kuitenkin odottaa, että asiat varmistuvat ennen nimen julkaisemista. Bradley oli pelaajana enemmän heittouhka, mutta tuleva pelinrakentaja pystyy myös juoksupeliin.

  – Hän tulee olemaan juoksu-heitto-uhka. On kultaakin arvokkaampaa, että saamme monipuolisen pelinrakentajan, Evwaraye myhäilee.

 • Onko nyt niin, ettei tämä Vaasan uusi QB kuitenkaan voi pelata kauden avauksessa.
  Karenssi sääntöjen vuoksi.

 • Mihin karenssisääntöön viittaat? Tolla logiikalla Porvoon ja Tampereen uudet QB:t olisivat karenssissa ihan yhtälailla ?

 • Tarkoitat varmaan sitä 5 vuorokauden karenssia mikä on kun pelaaja siirretään tänne toisesta maasta. Eli käytännössä kai kun siirtopaperin ja maksun toimittaa liittoon niin siitä alkaa laskenta?

 • Ehkä jotain suojattujakin pelaajia on olemassa

 • on Green Bay Packersissä ja Tennessee Titansissa pelannut Diondre Borel.
  http://vaahteraliiga.fi/viikon-1-ennakko-vaahteraliigan-40-runkosarja-kaynnistyy-torstaina/

 • NFL:n sivujen mukaan hänellä ei ole tilastomerkintöjä liigasta. Wikipedian mukaan on ollut NFL joukkueiden harjoituskokoonpanossa mukana vuosikymmenen alkupuolella. Viime vuodet hän on pelannut areenaliigaa. Varmasti on pätevä kaveri, enkä halua vähätellä. Toivotaan, että auttaa Vaasaa takaisin jaloilleen. Skarpattavaa on, jos liigan kärkijoukkueet halutaan haastaa.

 • Tukimies julkaistu. Tarinan mukaan oli mukana jo surullisessa Wolvo-treenissä. Seppo samalla vahvistaa, että Royalsin RB:t suomalaisia kun kiintiö nyt täynnä.

  https://royals.fi/tukimies-joshua-davis-usa-vahvistaa-royalsin-puolusta/?fbclid=IwAR1B_cY_jBmaGwf9DxbJCBsEiecyHGz9k66KtlhacVqY9nZmdCLNpVV_hOk

 • Borel oli kolme vuotta aloittava QB Utah Staten joukkueessa (div-I) hyvillä statseilla. Urasta voisi päätellä, että nälkää on vielä, koska ei ole päässyt yliopistouran jälkeen näyttämään kykyjään. Rissuna on jo ”mennyttä”, mutta pelinrakentajana voisi olla jopa parhaimmillaan vielä vuosikausia. Jos on pitänyt itsensä kunnossa, motivaatio on kohdallaan ja kemiat pelaavat, niin ties kuinka hyvä satsaus on. Rojo mielessä ajatellen, niin voisihan löytää uuden elämänkin Suomen jefu-scenestä.

 • Vaikka kaverilla onki jo ikää, niin jos pystyy vielä vastaaviin suorituksiin, saattaa Royals vielä yllättää monet asiantuntijat tällä kaudella.

  https://youtu.be/OYjX3j4KYqY

 • Mutta ei se yksi kuuppa vielä kesää tee.

 • Kerrankin positiivista uutisointia valtakunnan päämedioihin luettavassa aviisissa: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006152093.html

 • Kokeile jos Hämeesså maistuisi laina