Reaaliaikaista ottelutiedotusta Gridiron Gamecastilla

Tuomo Tomperi 19.1.2019 20:55 10 kommenttia

Uutta suomalaisella jefurintamalla! Uuden palvelun avulla kuka tahansa voi tiedottaa oman ottelunsa etenemisestä helposti, pelkän mobiililaitteen avulla.

Uunituoreen Gridiron Gamecastin konsepti on yksinkertainen. Ajatuksena on tarjota joukkueille alusta, jonka avulla omista otteluista on helppo tiedottaa reaaliajassa kevyesti, pelkän puhelimen avulla. Gamecastin avulla voi palvella paitsi muualta ottelua seuraavia, myös vahvistaa katsomokokemusta analyysin ja esimerkiksi valmentajien kommenttien avulla.

Vaikka tähtäin on tukevasti ensi kesässä, löydät Gridiron Gamecastin jo nyt osoitteesta http://cast.gridiron.fi/

Ko. osoitteesta löytyy sekä tarkoitusta varten laadittu esimerkki viime syksyn Vaahteramaljasta että tulevan NFC Championship Gamen otteluseuranta. Roostersin ja Steelersin kamppailun seurannasta saa kokonaiskuvan palvelun ominaisuuksista. Tavoitteenani on lisäksi castata New Orleans Saintsin ja Los Angeles Ramsin sunnuntai-illan kamppailu, jotta kiinnostuneet voivat fiilistellä, miten palvelu käytännössä toimii reaaliajassa. Palvelun esikuvana on käytetty esim. ESPN:n sivustolta löytyvää mainiota Gamecast-ominaisuutta, vaikka ihan vastaavaan tarkkuuteen ja ominaisuuksien määrään ei nyt tähdätäkään😅

Kevyempi vaihtoehto tilastoinnille

Tavallaan Gamecast toimii myös kevyempänä vaihtoehtona live-tilastoille, mutta tilastoista poiketen mukaan on mahdollista lisätä myös omia kommentteja ottelutapahtumista. Gamecast pyrkii olemaan matalan kynnyksen tiedotuskanava, joka vaatii vain vähän resursseja kanavan ylläpitäjältä. Pelitapahtumien seuraamiseksi riittää jo sekin, jos otteluvastaava ilmoittaa pistesuorituksista ja muistaa tiedottaa, kun pallo vaihtaa omistajaa tai siirrytään puoliajalle. Gamecast on suunnattu joukkueille, jotka haluavat tiedottaa omista otteluistaan reaaliajassa vaivattomasti.

Ottelusta kiinnostuneen peruskäyttäjän näkökulmasta palvelu on todella yksinkertainen. Ottelutilanne ja tapahtumasyöte päivittyvät automaattisesti minuutin välein. Kiireisimmille tarjolla on myös manuaalinen päivitysominaisuus.

Käsityksen palvelun ylläpitonäkymästä saat oheisten kuvakaappausten ja videon avulla.

Palvelun ylläpitonäkymä.

 

Gamecast vs Facebook?

Tähän asti moni joukkue on hyödyntänyt Facebookia ottelujen live-seurantaan. Facebookin etuna on laaja käyttäjäkunta ja vaivattomuus, mutta koska Facebookia ei ole suunniteltu varsinaisesti tarkoitukseen, jättää otteluiden seuraaminen pelkästään kommenttiketjun avulla toivomisen varaa. Ottelun tilannetta on vaikea hahmottaa nopeasti, jos päivityksiä on lainkaan enemmän. Gamecastin avulla reaaliaikainen tilanne, pallonhallinta ja pelitapahtumat ovat nähtävissä keskitetysti ja selkeästi. Toki toimivaa viestintää on myös se, että castista tiedotetaan esimerkiksi juuri Facebookin avulla.

Haitaksi ei liene sekään, että ahkerasti päivitetty otteluseuranta arkistoituu välittömästi myös eräänlaiseksi otteluraportiksi. Näin saman URL-osoitteen avulla voidaan palvella kiinnostuneita ottelua ennen, sen aikana ja myös sen jälkeen.

Gamecast soveltuu alasarjajoukkueille, joiden otteluita ei televisioida tai muuten striimata, mutta jotka kuitenkin haluavat palvella kannattajiaan ja luoda kiinnostusta omien ottelutapahtumiensa ympärille. Palvelun voi ottaa myös luontevaksi osaksi kunnianhimoisempaa otteluseurantaa, jos resursseja on käytössä enemmän.

Mitä seuraavaksi?

Palvelu on tällä hetkellä edelleen vahvasti kehitysvaiheessa, mistä johtuen uusia käyttäjiä ei vielä kutsuta mukaan. Palvelun ominaisuuksia kehitetään kevään aikana sillä ajatuksella, että se voidaan tarjota yleiseen käyttöön tulevan kesän pelejä varten. Gridiron Gamecast tulee olemaan avoin kaikille suomalaisjoukkueille, sarjatasosta riippumatta.

Toivon toki, että konsepti kiinnostaa ja ihmiset ottavat palvelun omakseen, kun aika koittaa😊 Tavoitteenani on myös kehittää palvelua saadun palautteen perusteella. Kehityslistalla on luonnollisesti mm. integraatio Gridironin pääsivustoon.

Jos aihe kiinnostaa, pyydän kommentoimaan alle tai palaamaan asiaan, kun Saints ja Rams ottavat yhteen Superdomessa sunnuntai-iltana. Vastaan aiheesta nouseviin kysymyksiin myös sähköpostitse osoitteesta gridironfistaff at gmail piste com.

Kommentoi

 • Loistava juttu!

 • Huippu sovellus, varmasti tulee käyttöön! Tuosta kun jotenkin vielä saisi helpon pluginin seurojen omille kotisivuille ja automaattisesti päivittyvät sarjataulukot, niin johan pyörisi otteluseurannasta ja viestinnästä vastaavien sukat jaloissa.

 • Tätä on odotettu!

 • Toivottavasti saadaan kattava käyttäjäjoukko niin ei tarvitse odotella tuntikausia mitä eri peleissä (muut kuin live-tilastoitavat ottelut) on tapahtunut.

 • Tuntumaa Gamecastiin tarjolla justiinsa nyt osoitteessa http://cast.gridiron.fi/game/9

 • Hyvältä näyttää. Tosin scrollaaminen toimii (ainakin ipadilla) heikosti jos haluaa käydä katsomassa vanhempia päivityksiä.

  Toivottavasti seurat ymmärtävät kesällä hyödyntää tälläisen mahdollisuuden kun hopealautasella tarjoillaan.

 • Joo, toi scrollausongelma tuli itselläkin vastaan mobiililla. Korjaillaan… :)

  Toivon itsekin näin! Tavoitteena on hankkiutua lastentaudeista eroon nyt keväällä, jotta kesällä päästään sitten keskittymään itse asiaan.

 • Näemmä muuten XP:stä puuttuu vaihtoehto puolustuksen 1XP – teoreettinen mutta mahdollinen :)

 • Itseasiassa ajattelin tuota, mutta tulin sitten siihen lopputulokseen että ”ei, ei sitä kukaan muu ajattele tai tarvitse”. Olin väärässä 😆 Täytyy pohtia, josko se ansaitsisi paikan käyttöliittymässä :) Tähän tilanteeseen on tavallaan varauduttu kuitenkin jo siten, että pistetilannetta voi halutessaan säätää manuaalisesti.

  Olen muutamassa muussakin kohdassa vetänyt pikkaisen mutkia suoriksi. Tavoitteena on tavallaan tasapainoilla eksaktin tilastoinnin ja käytännöllisyyden välimaastossa.

 • Gamecast toiminnassa juuri nyt: http://cast.gridiron.fi/game/10