Kaikki sarjat, kaikki mestarit, kaikki mitalit

jefumaster 7.10.2018 16:09 104 kommenttia

Kuva: Jari Turunen

Amerikkalaisen jalkapallon sarjakausi 2018 on paketissa. Jefumaster luo katsauksen kuluneeseen kesään kaikkien sarjatasojen osalta.

Kevään ja kesän aikana Suomen mestaruuksia tavoiteltiin seitsemässä eri sarjassa. Näiden lisäksi alempien sarjojen paremmuudesta taisteltiin kymmenellä eri sarja- ja ikäluokkatasolla. Jenkkifutiskauden viralliset mestaruusjuhlat käynnistyivät huhtikuussa Helsinki Wolverinesin naisten lippupallomestaruudella ja sinetöitiin päättyneeksi syyskuussa Telia areenalla Roostersin voittaessa seitsemännen perättäisen liigamestaruutensa varsin ylivoimaisella näytöksellä. Jenkkifutisperheen kokonaisuuden hahmottaminen on ajoin haastavaa, joten ajattelin koota Gridironiin kompaktin paketin kaikista kotimaisista sarjoista mitalisteineen. Ohessa yhteenveto sarjoittain, sukupuolittain ja ikäluokittain.

Vaahteraliigoissa mestaruudet Helsinkiin

SARJA KULTAA HOPEAA  PRONSSIA
Miehet, Vaahteraliiga Helsinki Roosters Kuopio Steelers Wasa Royals
Naiset, Vaahteraliiga Helsinki Wolverines Pietari Valkyries Helsinki Roosters

Amerikkalaisen jalkapallon lippulaiva Vaahteraliiga päättyi jo seitsemättä kertaa perättäin Helsinki Roostersin juhliin. Ylivoimaisen kauden pelannut joukkue ansaitsi voittonsa sekä ranking sijoituksensa Euroopan kolmanneksi parhaana seurajoukkueena. Vaahteraliigan muut mitalit menivät Kuopio Steelersille sekä Wasa Royalsille. Vaahteraliiga 2018 pelattiin poikkeuksellisesti kuuden joukkueen sarjana Hämeenlinna Huskien luovuttua sarjapaikasta kevään aikana. Kaikkiaan Roosters pelasi sarjassa 12 ottelua voittaen ne kaikki. Yhteensä Vaahteraliigassa pelattiin 33 ottelua playoff-pelit mukaan luettuna.

Myös naisten Vaahteraliigassa on meneillään mestaruusputki. Helsinki Wolverines on ottanut paikkansa nais-jefun ykkösjoukkueena ja pelasi tappiottoman kauden sekä ylivoimaisen finaalin. Naisten liigassa hopea tarjoiltiin venäläisjoukkue Pietari Valkyriesille. Pronssille ylsi edellisen kauden hopeamitalisti Helsinki Roosters. Kauden 2018 naisten Vaahteraliiga pelattiin eräänlaisena tynkäsarjana ainoastaan neljän joukkueen osallistuessa peleihin. Erikoisuutena kaudella tarjoiltiin I-divisioonan mestarin (Turku Trojans) ottaminen mukaan liigan pudotuspeleihin.

Nuorten SM-tittelit pääkaupunkiseudulle

SARJA KULTAA HOPEAA  PRONSSIA
Nuoret, U19 SM Helsinki Roosters Porvoo Buthers Helsinki Wolverines
Nuoret, U17 SM Porvoon Butchers Helsinki Roosters Espoo Wolverines
Nuoret, U15 SM Helsinki ECG (+ Taft) Espoo Wolverines Helsinki Roosters
Nuoret, U13 SM Helsinki ECG Porvoon Butchers Seinäjoki Crocodiles

Jenkkifutiksen nuorisosarjojen SM-mitalit jaettiin pääkaupunkiseudun joukkueille yhtä pronssimitalia lukuun ottamatta. U19 sarjan mestaruuden voitti toista kertaa perättäin Helsinki Roosters. Myös muut mitalit jaettiin U19 sarjan kestomenestyjille, Porvoon Butchersille sekä Helsinki Wolverinesille. Iäkkäimpien nuorten sarjapelit pelattiin keväällä ennen aikuisten sarjojen käynnistymistä mitalipelien ajoittuessa kesän kuukausille. SM-sarjaan osallistui viisi joukkuetta, jotka kohtasivat kukin toisensa kertaalleen. Kahden mitalipelien ulkopuolelle jääneen joukkueen osalta koko sarjan pelimäärä jäi vaatimattomaan neljään.

U17 sarjassa Porvoon Butchers kirkasti edellisen kauden hopeansa kultamitaleiksi. Finaalissa nuoret teurastajat voittivat Helsinki Roostersin lukemin 34-22. Sarjan pronssimitalit suuntasivat Espooseen Wolverinesin paikalliselle franchise-joukkueelle. U17 SM-sarjaan osallistui yhteensä viisi joukkuetta, joista kaikki pääkaupunkiseudulta (kun Porvoo tulkitaan alueeseen avarasti).

U15 sarjan mestaruuden voitti kaudella 2018 East City Giants yhdistelmäjoukkueellaan Vantaan Taftin kanssa (Panthers). Viiden joukkueen sarjassa hopean nappasi haltuunsa Espoo Wolverines. Kauden erikoisuutena oli kolmen tasapisteisiin joutuneen joukkueen paremmuuden määrittäminen arvanheitolla. Arpajaisissa Roosters oli onnekkain sijoittuen lopulta sarjassa pronssimitalin oikeuttavalle kolmannelle sijalle.

Nuorin ikäluokka, jossa pelataan SM-statuksella jenkkifutista, on U13. Kauden peleihin osallistui tänä vuonna mukavat seitsemän joukkuetta tehden sarjasta joukkuemäärältään suurimman SM-tasoisen juniorisarjan. Mestariksi ylsi nuorimpien ikäluokkien valtias East City Giants, joka kukisti loppuottelussa Porvoon Butchersin lukemin 42-12. U13 sarjan erikoisuutena on ainoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelle livahtanut SM-mitali. Pronssimitalit menivät tänä vuonna Seinäjoki Crocodilesin nuorille.

Kuva: Jari Turunen

Onko divarien valtikka maakunnissa?

SARJA KULTAA HOPEAA  PRONSSIA
Miehet, I-divisioona Helsinki Wolverines Kotka Eagles Helsinki ECG
Miehet, II-divisioona Pori Bears Mikkeli Bouncers Jyväskylä Jaguaarit
Miehet, III-divisioona Rovaniemi Nordmen Tampere Patriots Sipoo Bulldogs
Äijät, IV-divisiooona Helsinki Wolverines Oulu Nothern Lights Helsinki Malmi Blaze

Otsikkoon peilaten vastaus on, että pääosin kyllä. Paitsi ykkösessä ja nelosessa, joissa pääkaupunkiseudun joukkueet kahmivat suurimman osan mitaleista. Ensimmäisenä otetaan esille miesten I-divisioona, jossa mestaruuden ja samalla matkalipun Vaahteraliigaan voitti haltuunsa Helsinki Wolverines. Kolmatta kertaa perättäin Spagettimaljassa pelannut Wolverines voitti ratkaisevassa ottelussa Kotka Eaglesin selkein lukemin 42-8. Viiden joukkueen tynkäsarjassa kolmanneksi ylsi East City Giants. Sarjan erikoisuuksina olivat divaridebydantti ja Länsi-uudenmaan maakuntajoukkue UNC, sekä jo kolmannen ykkösen kautensa ilman voittoa pelannut Kouvola Indians.

Miehissä myös II-divisioona pelattiin ainoastaan viiden joukkueen voimin kaudella 2018. Mestaruuden voitti Pori Bears, joka kukisti Rautamaljassa Mikkeli Bouncersin vakuuttavasti lukemin 31-8. Sarjan kolmannelle sijalle ylsi sarjaporrasta alemmaksi edellisen kauden jälkeen loikannut Jyväskylä Jaguaarit.

Aikuisten sarjoista miesten III-divisioona pelattiin menneellä kaudella suurimmalla joukkuemäärällä. Kahdeksan joukkueen yksinkertaisen sarjan mestaruuden voitti Rovaniemi Nordmen. III-divarin hopeasijan nappasi haltuunsa Tampereen Patriots ja kolmanneksi ylsi Sipoo Bulldogs. Sarjan erikoisuutena oli mestaruuden voittanut Nordmen, joka joutui aloittamaan kauden tilanteesta -2 sarjapistettä aiempien syntiensä takia.

Amerikkalaisen jalkapallon IV-divisioona on nimetty äijä-liigaksi. Sarjan ottelut pelataan erillisissä turnauksissa ja kauden huipentumana mitalipelit pelataan niin ikään yhden päivän aikana omassa turnauskokonaisuudessaan. Pitkän kauden päätteeksi äijäliigan mestariksi kruunattiin kaudella 2018 Helsinki Wolverines, jonka vaaleanpunaisissa sukissa pelannut Pink-joukkue voitti loppuottelussa Oulu Northern Lightsin. Kolmannen sijan sarjassa nappasi helsinkiläinen korttelipallojoukkue Malmi Blaze. IV-divisioonaan osallistui tänä vuonna kuusi joukkuetta joista kaikki eivät päässeet sarjassa aivan maaliin saakka.

Kuva: Jari Turunen

Naisten divisioonissa yhteensä 15 joukkuetta

SARJA KULTAA HOPEAA  PRONSSIA
I-divisioona Turku Trojans Kuopio Steelers Kotka Eagles
II-divisioona Oulu Northern Lights Rovaniemi Nordmen Kouvola Indians

Naisten I-divisioonaan osallistui kaudella 2018 peräti kymmenen joukkuetta. Sarjan voittajalle tarjottiin tänä vuonna bonuksena mahdollisuus osallistua naisten Vaahteraliigan playoff-peleihin. Mestaruuden ja paikan liiga-pleijareissa voitti itselle Turku Trojans. Sarjassa toiseksi sijoittui Kuopio Steelers ja kolmanneksi ylsi Kotka Eagles.

Naisten II-divisioonan mestariksi taisteli Oulu Northern Lights, jonka joukkueessa pelasi useampikin edellisellä kaudella Vaahteraliigassa pelannut jenkkifutaritar. Sarjan himeämät mitalit jaettiin Rovaniemi Nordmenille sekä Kouvola Indianseille.

Juniorisarjoissa vireää toimintaa useammassa divisioonissa

SARJA KULTAA HOPEAA PRONSSIA
Nuoret, U17 I-div Hyvinkää Falcons Wasa Royals Pori Bears
Nuoret, U15 I-div Hyvinkää Falcons Hämeenlinna Huskies Porvoon Butchers
Nuoret, U15 II-div Oulu Northern Lights Bulldogs (+ Lions) Turku Trojans
Nuoret, U13 II-div Turku Trojans Sipoo Bulldogs Vantaa Taft

Vanhimpien junnujen U19 divisioona-sarjassa ei ollut kaudella varsinaista 2018 sarjatoimintaa mitä nyt Saints ja Steelers pelasivat kahdesti keskenään tamperelaisten voittaessa molemmat kamppailut. Sen sijaan U17 I-divisioonatasoisessa sarjassa osallistujia riitti kuuden joukkueen yksikertaisen sarjan läpivientiin. Sarjan mestaruuden nappasi haltuunsa vireää junioritoimintaa harjoittava Hyvinkää Falcons ja muut divari-mitalit jaettiin Wasa Royalsille sekä Pori Bearsille. I-divisioonan jenkkipalloa pelattiin myös U15 ikäluokassa, jossa mitaleihin ylsivät Hyvinkää Falcons, Hämeenlinna Huskies sekä Porvoon Butchers.

Kakkosdivisionaa pelattiin jopa kahdella ikäluokkatasolla nuorissa. U15 II-divisioonan mestaruuden nappasi itselleen Oulu Northern Lights. Muut mitalisijat menivät Lohja Lionsin ja Sipoo Bulldogsin yhteisjoukkue “Knightseille” sekä Turku Trojansille. U13 II-divisioonan mitalisteja olivat Turku Trojans, Sipoo Bulldoges sekä Vantaan Taft.

Kuva: Jari Turunen

Kenellä eniten SM-mitaleja 2018?

JOUKKUE KULTAA HOPEAA PRONSSIA YHTEENSÄ
Roosters 2 1 3 6
Wolverines 2 1 2 5
Butchers 1 2 0 3
ECG 2 0 0 2
Steelers 0 1 0 1
Indians 0 1 0 1
Royals 0 0 1 1
Crocodiles 0 0 1 1

Miehet, naiset, junnut & lippupallo. Jos kauden 2018 mitalimäärää lasketaan SM-statuksen sarjoista vie voiton Helsinki Rooosters. Vertailussa toiseksi sijoittuneet Wolverinesin lukumäärään on laskettu mukaan sinällään itsenäisten Helsingin, sekä Espoon franchise-joukkueiden yhteenlasketut mitalit (Espoolla 1 hopea ja 1 pronssi) . Taulukossa on lisäksi mukana keväällä pelatun naisten lippupallosarjan mitalit (Wolverines, Indians, Roosters). Sarja on osa jefu-perhettä ja sillä SAJL:n myöntämä virallinen SM-status. Listalta puuttuuu yksi SM-tason mitali venäläisen Pietari Valkyriesin napattua naisten Vaahterliigan hopean.

Divisioonien mitalirohmut

JOUKKUE KULTAA HOPEAA PRONSSIA YHTEENSÄ
N. Lights 2 1 0 3
Trojans 2 0 1 3
Bulldogs 0 2 1 3
Wolverines 2 0 0 2
Falcons 2 0 0 2
Nordmen 1 1 0 2
Bears 1 0 1 2
Eagles 0 1 1 2
Steelers 0 1 0 1
Royals 0 1 0 1
Huskies 0 1 0 1
Bouncers 0 1 0 1
Patriots 0 1 0 1
ECG 0 0 1 1
Butchers 0 0 1 1
Jaguaarit 0 0 1 1
Indians 0 0 1 1
Taft 0 0 1 1
Blaze 0 0 1 1

Eniten divisioonamenestystä saavuttivat menneellä kaudella Oulu Northern Lights, Turku Trojans sekä Sipoo Bulldogs kukin kolmella mitalisijallaan. Pahoittelen mahdollisia epätarkkuuksia ns. yhdistelmäjoukkueiden tilastoinneissa.

Katse vuoteen 2019

Onnittelut kaikille kesän mitalisteille! Seurojen, joukkueiden ja pelaajien katseet alkavat pikkuhijaa kohdistua tulevaan kauteen, jolloin suomalainen sarjajenkkifutis juhlii 40 vuoden olemassaoloaan. Todennäköisesti syksyn aikana tullaan tekemään päätöksiä, joilla sarjarakenteita uudistetaan vastaamaan enemmän kysynnän ja tarjonnan tasapainotilaa. Tämä on ainakin allekirjoittaneen toivomuksissa.

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • @master, eikös IV-divarin nimen pitänyt virallisesti olla kaljaliiga, Beer League ? Kuvaa ko. divarin toimintaa niin perin oivallisesti, siis positiivisessa mielessä …

 • Hyvä kooste. Kiitos tästä.
  Voisiko joku lajin konkari kertoa mistä löytäisi kakkosen menneet mestarit?

 • https://www.sajl.fi/sarjat/miehet/miesten-ii-divisioona/
  Tuolta Otteluohjelma tai Sarjataulukko josta näkyy myös aiemmat kaudet.

 • Helsinki ja Espoo Wolverines ovat erkaantuneet täysin. SM-mitalitaulukkon pisteytys on laskettu väärin perustein. Kaksi eri yhdistystä. Kaksi eri kaupunkia. Yhteistyösopimus purkaantunut.

 • Tällä palstalla joku antoi ymmärtää että Roosterien junnutoiminta sakkaa. Ei se näytä noiden taulukoiden valossa totuudelta tuo väite.

 • Onkos tuo korkeakoulujenkkifutis myös SM statuksella? Ainakin liiton kirjoittamissa jutuissa on maininta Suomen mestaruudesta. Siellä mitalit http://www.collegefootball.fi mukaan
  1. Lappeenranta Wildmen
  2. Wasa Dogs
  3. UTU Beaver Hunters

 • Kovasti näyttää siltä, että SM sarja toiminta keskittyy Helsingin ympäristöön

 • Niin ei kai noi ole yksikään junnusarja suljettuja sarjoja kun mukaan pääsee ilmoittautumalla. Tervetuloa vaan muutkin jos rahkeet riittää.

 • @Gagonen, onko kakkonen perustettu vasta 2003? Tuon kauemmas ei liiton sarjataulukot yllä.

 • kyllä kakkosta on pelattu jo 80 luvulla.

 • “kyllä kakkosta on pelattu jo 80 luvulla.”

  ei ole, tietosi on väärä.

 • “Kovasti näyttää siltä, että SM sarja toiminta keskittyy Helsingin ympäristöön”

  Mitäs luulet olisikohan sillä mitään merkitystä lajiin että suurhelsingin alueella asuu 1,5 miljoonaa ihmistä?

 • Ja muualla suomessa 4 miljoonaa.
  Suurempi vaikutus lienee sillä, että nuorisopäällikkö on ollut Helsingin seudulla jo 10v.
  Ja lajin kustannukset on pienemmät suurhelsingin alueella

 • Junioritoiminnan laajentaminen ei ole kiinni liiton voimavaroista vaan itse seuran. Esimerkiksi Wolvot buustasi oman junnuohjelmansa Suomen suurimmaksi rakentamalla akatemia-mallinsa OKM:n tukirahalla. Niillä oli mahdollisuus palkata täysipäiväinen henkilö tekemään junnuduunia alueella. Wolvoilla malli jatkuu vaikka rahoitus on jo päättynyt Rojo toimii ympärivuotisesti seuran junnutominnan päävalmentajana.

  Suomalaisen jefun alkuvuosina junnutoiminta lähti käyntiin niissä seuroissa, joista löytyi innostuneita ja oikeasti sitoutuneita vetäjiä toiminnalle. Samat säännöt pätee vieläkin. Ei riitä, että edustusjoukkueen pelaajat lupautuvat vetämään treenejä junnuille. On löydyttävä porukkaa, joka oikeasti keskittyy junnuihin ja on valmis olemaan oman porukansa kanssa pelimatkalla maan toisessa kolkassa vaikka seuran edustusjoukkueella olisi ratkaisupeli päällä jossain toisaalla.

  Liitto ja nuoripäällikkö antaa varmasti tuen kaikille, jotka sitoutuvat nostamaan oman junnutoimintansa uudelle tasolle. Olen ymmärtänyt, että kaudella 2019 esim. U19 SM-sarjaan saadaan taas lukumääräisesti lisää joukkueita. Kun nyt katsoo U19 ja U17 sarjojen joukkueita eri sarjoissa on helppo ennustaa millä paikkakunnilla on tulevaisuus hanskassa ja missä isot sukupolvihaasteet edessä junnutoiminnan puutteiden takia.

 • Eihän liitolla itsessään ole enää nuorispäällikköä. Tittelihän on jo hetken ollut koulutuspäällikkö..

 • Harmi, ettei missään ole arkistoituna kakkosen historiaa. Tosin alkuaikoina se on ollut aikamoinen harrastesarja, jota ei joka vuosi pelattu.

 • Kakkosen ja suomijefun historia on erittäin hyvin dokumentoitu TeeDee lehdissä joita ilmestyi 3-4 vuodessa vuodesta 1981-1994. Lehdet löytyy liiton toimistolta. Niiden digitaalisesta julkaisusta on ollut puhetta paljon mutta ongelmaksi muistaakseni muodostui se että kuvien omistajat eivät ole tiedossa ja/tai eivät ole antaneet lupaa digijulkaisuun.

 • Mikään ei kestä TeeDee-lehtien sisällön käyttämistä lähdeaineistona jonkun innokkaan dokumentoijan omalle tekstille. Valokuvien osalta pitää odottaa 50 vuoden suoja-aika mutta jos haluaa kirjata esille sarjojen kokoonpanot, ottelutulokset, sarjataulukot ja listat mestareista voi tämän tehdä täysin vapaasti. Jos vaikka innostusta riittää Wikipediasivn kirjoittamiseen uskon, että arkistoituun materiaaliin saa perehtyä liiton toimistossa tarvittaessa. Sitä voi myös valokuvata tai ottaa kopioita kunhan ei julkaise niitä sellaisenaan.

  TeeDee lehtien osalta alkuperäinen julkaisija on ollut SAJL jolla on ollut oikeudet julkaisun kuvien esittämiseen TeeDeessä. En tunne miten tekijänoikeuslaki käyttäytyy, jos sama julkaisija jolla on oikeudet julkaisisi TeeDee:t alkuperäisessä kuosissaan digitaalisesti. Onhan esim Hesarilla avoin arkisto skannatuista Hesareista ajalta kauan ennen internettiä.

 • Pk seudun ulkopuolisia seuroja junnujen U13 sm sarjassa oli 3/8 eli Crocodiles, Jaguaarit ja Royals. U15 sm sarjassa 1/5 eli Crocodiles ja tämän sarjan pronssi meni siis arvalla Roosterssille. U17 sarjassa 0/5 eli kaikki joukkueet pk seudulta. U19 2/5 eli Crocodiles ja Royals.
  Edes kauden suurin junioriseura Crocodiles ei saanut joukkuetta kaikkiin junnujen sm sarjoihin vaan U17 sm sarja jäi ilman Croco joukkuetta.
  Roosters ja Hki Wolverines olivat ainoat joukkueet joilta löytyi joukkue kaikkiin junioreiden sm sarjoihin.
  Junioreiden määrät ikäluokittain heittelevät välillä todella paljon ja tämä osaltaan johtaa siihen että jonain vuonna joku seura astuu todella vahvasti parrasvaloihin ja toisena taas näennäisesti romahtaa.
  Paljonko mikäkin seura täyttää rosteria esimerkiksi alemman ikäluokan pelaajilla sitä en tiedä, mutta olettaisin että esimerkiksi Seinäjoella olisi ollut mahdollisuuksia tähän mikäli U17 ikäisiä ei ollut tarpeeksi, tässä kohtaa toki voi tulla myös taloudelliset ja valmennukselliset resurssit vastaan.

  Täytyy kyllä sanoa että uutisena tämä gridironin juttu oli hieno ja toivottavasti tällainen nähdään jatkossakin vuosittain.

 • Se että osallistuuko seura jossain ikäluokassa SM-sarjaan vai divariin ei välttämättä kerro rosterin laajuudesta mitään. Viime kaudella(kin) näki joukkueita pelaavan SM-sarjaa ja pelipäivän kokoonpanossa matsi toisensa jälkeen ehkä 1-2 vaihtomiestä. Ja toisaalta divarissa pelasi joukkueita jotka olisi voineet pelata SM-sarjaa rosterin pohjalta. Pohjat vetää valmentajat jotka kikkailevat Y ja YY-pelaajilla kun muuta ei ole. Kesällä pelattiin SM-sarjatasolla ottelu jossa toinen osapuoli pelasi parin miehen vajauksella kun pelaajat loppuivat kesken ottelun.
  Sääntö edellyttää joukkueelta tietyn määrän pelaajia jotta voi osallistua SM-sarjaan mutta tällä ei ole tosielämän kanssa mitään tekemistä koska sääntöä ei kontrolloida mitenkään. Näin esim 11vs11 SM-sarjassa voi pelata joukkue jolla on 11 oikean ikäistä pelaajaa, kaksi Y-lupapelaajaa (loppuvuodesta syntynyt yli-ikäinen) ja yksi YY-pelaaja (yli-ikäinen mihin vuoden aikaan tahansa syntynyt).

 • porvoo peluutti u17 joukkoeessa melkein 20 vuotiasta pelaajaa , miten mahdollista??

 • Ei mitenkään mahdollista. Mikään sääntö ei mahdollista tuota joten väite ei pidä paikkaansa.

 • tuo mvp täyttää tammikuussa 20 joten pitää paikkaansa niin miten on mahdollista että pelasi u17?!

 • Ei mahtunut Filip Zacokkaan Junnu maajoukkueeseen. Samoista syistä. Eikä varmaan ensi kaudella Brandon Connetekaan.

 • Kävikö mielessä että jos kaverilla ei vaikkapa ole Suomen passia niin ei hirveästi junnumajuun osallistuta. Tai toinen vaihtoehto ettei halua/pysty maksamaan majumaksuja?

 • “Kävikö mielessä että jos kaverilla ei vaikkapa ole Suomen passia niin ei hirveästi junnumajuun osallistuta. Tai toinen vaihtoehto ettei halua/pysty maksamaan majumaksuja?”

  Et kuitenkaan ottanut kantaa tuohon kolmanteen asiaan, eli että jos vaikka olisikin ollut rahaa ja jos vaikka olisikin se suomen passi, niin miksi siellä melkein parikymppinen saisi pelata vaikka liiton varapuheenjohtajan joukkueessa saikin pelata? Nopea googletus toi tiedon että on seinäjoelta siirtynyt Porvooseen pelaamaan ja tosiaan tammikuussa viettää kaksikymppisiään vaikka kuukausi takaperin pelasi U17 kultamitallijoukkueessa.

 • On kyllä sairasta tämä ikähaitari systeemi, järjellä ajateltuna esim. U17 saisi pelata max. 17v pelaajat ja nuoremmat ei mitään helvetin yli ikäsiä. Kuitenkin kontaktilaji ja nuorten fyysiset ominaisuudet ovat eriikäisillä todella isot.

 • Tai jos on kuule vaan facebookiin valehdellut syntymävuotensa joskus, se kun on alaikäisiltä kielletty paikka, tai ainakin on ollut niin jotain vuosia sitten ;)

 • kukaan teistä meuhkaajista käynyt vilkaisemassa liiton määräyksiä aiheesta. Niitä ei ole edes kovin vaikea löytää, jos edes vähän jaksaa yrittää.

  https://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/saannot-sarjakirjat/

  Sieltä löytyy vastauksia moneen kysymykseen. Ja mikäli puheena olleen kaverin ikä olisi määräysten mukaan liian korkea sarjaan jossa on pelannut, niin eiköhän joku joukkue siitä olisi kauden aikana protestoinut.

 • Mä ymmärtäisin että pikkukaupungeissa , jossa muuten ei saa joukkuetta kasaan , käytetään yli-ikäistä pelaajaa jotta voidaan osallistua sarjaan. Silloin tietysti ilmoittaudutaan sarjaan jossa ei pelata 11 vs 11 fudista. Ja pelaaja on sellainen joka ei saa peliaikaa riittävästi siellä omassa ikäluokassa. Tuollainen finaalin MVP tason pelaaja se ei pitäisi olla. Tyhmää valmentajan oman arvon kohotusta, ikäänkuin dopingia. Onhan se pelaajan kehityksen estämistä jos lahjakas nuori pannaan ikäistään nuorempien sekaan. Mm jääkiekossa lahjakkaat esim Miro Heiskanen on pitkään pelannut ikäistään vanhempien seassa, niin pelaaja kehittyy.
  Tällä tavalla viedään motivaatiota junnuilta jotka luulee pelaavansa oman ikäisiä vastaan, eikä laji todellakaan voi paremmin kuin koskaan.

 • Ihan oikeasti surullista jos näitä ikäsääntöjä käytetään joukkueen suorituskyvyn parantamiseen nuorissa. Erityisen moitittavaa se on silloin jos kyseessä on joukkue jolla y-pelaajien käyttäminen ei ole välttämättömyys 11 pelaajan rosterin rakentamiseksi. Nythän voi syntyä tilanne jossa kentällä on U17 sarjan pelissä 19 vuotias mies ja vastustajalla kentällä rosteripaineiden takia U15 sarjan lapsia.

  Näköjään nämä junnusarjojen Y-pelaajasäännöt ovat yhtä typeriä ja verrannollisia vesipoikien ja bussikuskin ilmoittamiseen suojattujen pelaajien listalle. Tätäkin on nähty kun säännöt sen sallivat. Eikös nyt lopetettaisi tällaiset typeryydet tästä lajista.

 • Tuo MVP on 20.1.2001 syntynyt.

 • Siis ymmärsinkö oikein, että U17 sarjan (siis sarjan jossa pelaavat 15 ja 16 vuotiaat) finaalin MVP oli 19 vuotias. Toihan on omanlaisensa skandaali varsinkin jos vielä säännöt sen sallivat

 • Jepujee:
  Selkeästikkään et osaa lukea etkä ymmärrä. Ota nyt se silmä käteen ja lue tuo yläpuolella oleva viesti. Kaveri on 17 ja piste.

  Ja toiseksi u17 sarjassa saa pelata kyseisenä vuonna 17 täyttävät eli toisin sanoen tänä vuonna tarkoittaa että saa pelata kaikki 2001 syntyneet ja nuoremmat (se lisäksi yllä mainitut y pelaajat).

 • Lähes kaikkihan tätä kikkailua harrastaa, käyttää Y-pelaajia vaikkei tarvetta olisikaan. Tottahan toki valmentaja käyttää kaikkia mahdollisuuksia kun voittoja ja mestaruutta haetaan. Muuten on pian entinen valmentaja. No loppujen lopuksihan ikä on vaan pelkkä numero.

 • Toivottavasti osaavat hävetä. Jokainen valmentaja ja seura jotka käyttävät y-pelaajia hyväkseen yksinomaan joukkueen suorituskyvyn parantamiseen. Kuvottavaa.

 • Ensinnäkin on täysin sallittua käyttää 1.10.-31.12. syntynyttä ”yli-ikäistä” pelaajaa rosterissa. Asiassa ei ole mitään kiellettyä tai hävettävää. Näitä saa olla max 3 pelipäivän kokoonpanossa. Ei taida kommentoida tietää juniorijefusta paljoakaan.

  Se on toinen asia että jätetään oikean ikäisiä pelipäivän rosterista että voidaan nostaa rosteriin YY-pelaaja joka voi olla syntynyt mihin aikaan vuodesta tahansa ja voi olla vaikka se ylemmän ikäluokan dominaattori. Tämä on mahdollista jos pelipäivän rosterissa on muuten vain kaksi vaihtomiestä.

 • Uche is 17, born 20.1.2001 and is not a Finnish citizen and that is why he isn’t on the National Team.

 • Mitäs jos ylläoleva kommenttisi muutettaisiin vaikka näin:
  “Toivottavasti osaavat hävetä. Jokainen vaahteraliiga valmentaja ja seura jotka käyttävät jenkkipelaajia hyväkseen yksinomaan joukkueen suorituskyvyn parantamiseen. Kuvottavaa.”
  Kuulostaa ihan yhtä fiksulta.

 • Nimimerkillä to@@Juhis kommentin kirjoittanut on ilmeisen pihalla y-sääntöjen tarkoituksista ja taustoista. Y-ikäisten sääntö on yleisesti käytössä eri lajeissa. Säännön tarkoituksena on mahdollistaa yksittäisen pelaajan edellytykset pelata nuorten sarjoissa oman ikäluokan harrastusmahdollisuuksien puuttuessa. Esimerkiksi potkupallossa säännön kohdalla mainitaan erityisesti, että tarjoamalla y-ikäiselle pelimahdollisuus sillä ei saa hakea etua joukkueelle, ainoastaan pelimahdollisuus nuorelle pelaajalle. Päämääränä on löytää pelaajille oikeantasoiset joukkueet – ei joukkueille vahvistuksia. SAJL voisi omaksua potkupallosta säännön siitä, että y-pelaajaksi ilmoitetulla pelaajalla ei ole pelioikeutta muissa nuorten sarjojen joukkueissa.

  Vertaus joukkueisiin tähdiksi hankittaviin amerikkalaispelaajiin on typerä tuossa muodossa kuin yllä mainittu kirjoittaja sen on kuvaillut.

 • Kouvolan sunnalta odotettu päätös. Onnittelut ihan oikeasti hyvästä ratkaisusta ja tsemppiä uuden alun rakentamiseen. Jos katsotaan alkuperältään Indians-taustaisten määrää muissa joukkueissa se on merkittävän suuri. Joskus on siis tehty jotain oikein:

  http://www.kouvolaindians.com/node/469/uutinen

  Mutta miten käy I-divarin. Viime kaudesta jäljellä kolme joukkuetta joista ainakin yksi ilmoittanut epäröivänsä sarjatasoaan 2019 (Eagles). Onpahan pohdittavaa/puhuttajaa/päätettävää seurojen sarjakokouksessa…

 • Nesi facessa kommentoinut että Eagles jatkaa ykkösessä.

 • Pori myös tulossa ykköseen. Silti joukkueita vain 4. Viisikin vähän ja osallistuvat joukkueet pitävät sitäkin liian pienenä määränä. Mielenkiintoista nähdä miten asia ratkaistaan.

 • Muokataan sarjan vaatimuksia siten, että kakkosen joukkueet uskaltaa sinne nousta.

  Sarjat on kuitenkin joukkueita varten. Jos joku haluaa ajatella ykköstä yhä liigaan valmistavana kilpasarjana niin mikäs siinä, mutta se ei vastaa todellista kuvaa.

 • Missä tieto bearsin noususta? Hienoa jos nousevat, sarjatasojen rakenne vaatii kyllä jokatapauksessa edelleen ihan oikeita muutoksia että edes jonkinlainen toimivuus saataisiin aikaan

 • Carlstad oli vanha seura uusi Vaasa ja näyttää olevan iso poika

 • Crocodiles suurin junioriseura ja Royals lähes yhtä suuri? Pitääkö tämä tieto paikkansa? No läheskään menestyneimpiä nuo ei kuitenkaan näytä olevan. Jos tuo kuitenkin pitää paikkansa niin hattua pitää nostaa että lakeuksilla on onnistuttu nostamaan lajin kiinnostavuus noin korkealle. Jotain Pohjanmaalla tehdään oikein. Moni pk seura kuitenkin menestyy pienemmällä pelaaja määrällä paremmin?Miksi?

 • Laatu menee määrän yläpuolelle.

 • Ilmeisesti nämä lisenssienmaksaneiden määrät ovat salatiedettä jota ei vahingossakaan laiteta esille minnekään ellet kuulu sisäpiiriin tai ole allekirjoittanut nda-sopimusta. Näin varmistetaan, että vain virallinen totuus saa julkisuutta.

  Ja vastauksena sille joka meinaa kirjoittaa, että kysy seurasi johdolta sitä – meitä on aika paljon lajin piirissä olevia ihmisiä joilla ei ole sidoksia seuroihin mutta laji kiinnostaa.

 • Äärimmäisen hyvin sanottu. Aikamoista sisäpiirineppailua ja salatiedettä tuntuu olevan puuhastelu lajin ympärillä ja sitten ihmetellään kun laji ei kanna.

  “Ja vastauksena sille joka meinaa kirjoittaa, että kysy seurasi johdolta sitä – meitä on aika paljon lajin piirissä olevia ihmisiä joilla ei ole sidoksia seuroihin mutta laji kiinnostaa.”

 • Nyt olisi Roostersilta hyvä jekku nuijia läpi uusi kotijenkkejä rajoittava sääntö liigaan. Olisi Wolvoilla siinä miettimistä. Terveiset Lahteen seurakokoukseen.

 • Wolverines kertoo nettisivullaan uudesta jenkistään. Tämä on ihan ok ja vaikuttaa pelaajakin varteenotettavalta vahvistukselta. se mikä pistää silmään on jutussa Päävalmentaja Kari Titolan kommentit. Milloinkas tämä Titolan jatko on julkaistu tai onko milloinkaan? Oikeasti potuttaa useimpien seurojen tiedotuksen tila. Lajia aktiivisesti seuraaville ei vaan viitsitä kertoa olennaisista asioista kuten päävalmentajan jatkosopimuksesta.

  http://helsinkiwolverines.com/wolverinesin-ensimmainen-jenkkivahvistus-kaudelle-2019/

 • Kuuleman mukaan Hämees jopataan autoja kuin ritaluoma konsanaan, jot kenneli saadaan takaisin liigaan

 • Jos seuraisit junnusarjoja, tietäisit että ECG:n mitalit tuli niiltä junnuilta, jotka lähtivät Roosterssista perusteettomien kausimaksujen takia.

 • Joko on tihkunut tietoa mitä siellä seurapäivillä (vaimitkänytsittenolikaan) päätettiin?

 • Seurapäivät ei ole SAJL:n virallinen päätöksentekoelin. Seurapäivillä haetaan yhteistä näkemystä tulevaisuudesta niin, että liittokokouksessa sitten asioiden päättäminen on sujuvampaa.

  Mutta joo, olisi mielenkiintoista tietää millaista mallia divisioonista kokouksessa hahmoteltiin. Neljän joukkueen ykkönen ei toivottavasti ole edes papereilla vaihtoehto jota otetaan vakavasti.

 • Varmaan kohta joku kommentoi että “kysy seurasi puheenjohtajalta”, mutta itseänikin kiinnostaisi tietää vaikka en minkään seuran jäsen olekaan, ainoastaan seurannut lajia jo 80-luvulta asti.

 • Mikähän siinä tiedottamisessa jefupiireissä(suurimmalla osalla) mättää? Eikö sitä osata? Pelottaako, että lipsahtaa salaiset asiat nettiin? Luullaanko, että kaikki kuuluu johonkin jefuseuraan ja kysyy aina puheenjohtajalta kaikki askarruttavat asiat? Onko julkaisukynnys liian korkealla? Ihan pienet kin lähes twittertyyliset tiedonannot nostaisivat nykytilaa jo huikeasti! Esim. Liiton sivuilla/fabossa/twitterissä/Gridironissa/mielellään kaikissa toki pieni muutaman lauseen juttu tyyliin Missä oltiin, ketä paikalla, aiheita mistä puhuttiin yms. ja lupaus, että isommat asiat tiedotetaan myöhemmin. Jotain simppeliä mutta joka antaisi sellaisen kuvan, että katsojia ja yhteistyökumppaneita arvostetaan ja heihin halutaan olla yhteydessä myös offseasonilla. Ymmärsikö kukaan tätä puhelimella näpyteltyä tajunnanvirtaa?

 • Tämä.

 • Toisessa lajissa, jossa eräs boksin ulkopuolelta ajatteleva valiokunnan puheenjohtaja alkoi kehittämään kilpailutoimintaa, käytettiin ”open source” menetelmää. Luonnos laitettiin avoimesti nähtäväksi ja pyydettiin kentältä kommentteja ja kehitysehdotuksia. Niiatä sitten puheenjohtaja ja valiokunta muokkasivat kehitysehdotusta eteenpäin. Se oli virkistävä tuulahdus perinteiseen kabinettipäätösten kulttuuriin.

  Ja ei, en tarkoita että malli sopii välttämättä jefuun. Seurapäivillä pitäisi olla kyllä porukkaa. Lähinnä tarkoitan vain sitä että läpinäkyvyys ja avoimuus on yleensä hyvä asia. Esim. nyt kun divarit ovat melkoisessa kriisissä, niin pitäisi tehdä isoja päätöksiä. Ja mitä enemmän niitä tehtäessä on otettu eri näkökulmia huomioon, sen parempi. En ole paikan päällä ollut kertaakaan, mutta se mitä olen kuullut kuulostaa melko vanhanaikaiselta touhulta.

 • Kyllä tämänkin lajin ympärillä pyörii jonkilainen fanikulttuuri ja omasta mielestä ainakin aktiivisemmalle tiedotukselle ja uutisoinnille olisi kyllä kysyntää.
  Avoimen keskustelun sijaan tämä monella seuralla oleva “ei kuulu muille” ajatusmaailma vaan ruokkii huhuja ja trolleja.
  Ja kyllä… en usko että Suomessa olisi yhtään vaahtera/divari joukkuetta jossa ei tehdä mitään mainittavan arvoista.

 • Moneen asiaan vaikuttaa tekijöiden määrä. Jos kädet on täynnä kaikkia muita seuran pyörittämiseen ja seuraavan kauden pohjatöihin liittyviä hommia, niin silloin ei välttämättä ehdi jatkuvasti twiittailemaan/somettamaan/kirjoittamaan ym, ym. Eikä tuo tarkoita etteikö halua tiheämpäänkin viestintään olisi. Mutta jos aika ei riitä, niin se ei riitä ja sen soisi täälläkin ymmärrettävän.

 • Voisiko silloin pyytää apua? Uskon että seuralla kuin seuralla löytyy somekykyisiä jäseniä.

 • Kuopion GM sanoi, että säästelevät tiedottamisessa markkinointisyistä. Varmaan muillakin seuroilla samat suunnitelmat. Nyt jos alkaa uutisoimaan, niin aiheet loppuu ennen kauden alkua. Toisin sanoen seuroilla ei ole mitään käsitystä markkinoinnista eikä kykyä ajatella miten ja minkälaista sisältöä tuottaa.

 • Yleisin vastaus on asiaan kun asiaan ” voin kyllä periaatteessa auttaa, mutta en voi sitoutua mihinkään” tuon kun kuulee riittävän usein niin ei jaksa paljoo enää kyssellä helpommalla pääsee ku tekee itse.
  Onneksi on vielä väkeä jotka myös sitoutuu, mutta tuo joukko harvenee kokoajan. Myös somettaminen ja tiedottaminen vaatii sitoutumista ja aktiivisuutta. Tuntuu että nykyään ollaan kovaa vaatimassa sitä sun tätä, mutta kiitosta jo tehdystä työstä ei muisteta antaa.
  Ps.
  Onnittelut vaasaan tehdystä juniori työstä! Liitto muisti seuraa. Toivottavasti seurassa muistetaan antaa tunnustus niille jotka työn ovat oikeasti tehneet!

 • Hyvinpäs tuon kiteytit. Monella seuralla viestinnän ja markkinoinnin perusasiat hakusessa. Tuo ajatus uutisten säästelystä parempaan ajankohtaan kuulostaa joko tekosyyltä, tai mikäli suunniteltua täysin pöljää. Kyllä jenkkifutiksen liepeillä alkaa olla jo suuri joukko urheiluviihteen suurkuluttajia jotka ovat tottuneet tasaiseen uutisoinnin virtaan jonka tarkoitus on pitää henkilöt koukussa lajiin/seuraa/joukkueeseen.

  Hyvin suunniteltu viestintä tulee kaikkia jefu-seuran toiminta-alueita. Uusien harrastajien värväystä, pelaajarekrytointia, sponsorien hankintaa ja kannattajakunnan kasvattamista ja seuran toimihenkilömäärän kasvattamista. Mitäpä jos vaikka seurat antaisivat oman some-strategian ja käytännön toimenpidesuunnittelun vaikkapa paikallisen amk:n markkinointilinjalaisille harjoitustyöksi. Saatatte yllättyä uusista ideoista ja käytännön vinkeistä sekä avusta siihen oikeaan toteutukseen. Tämä nyt niin kuin yhtenä vinnkkinä miten ryhdistäytyä.

 • Suunnitelmalla ei tee mitään, jos ei henkilöitä sitä toteuttamaan. Some-suunnitelman voi tilata vaikka jeesukselta, mutta jos sulla ei ole erillistä henkilöä sitä toteuttamaan niin suunnitelma on pelkkä pöytäkoriste. Somen tekeminen oikein, sillä tavalla kuin uutisnälkäinen urheilufani sitä haluaisi vaatii oman, erikoistuneen henkilön. Sellaisen, joka ei ole pelaaja/valmentaja/talkootyöläinen/makkaranmyyjä vaan täysin vapaa somen tekemiseen. Lisäksi sen pitäisi osata kirjoittaa ja ymmärtää vähän lajistakin jotain. Ei voi vaan sanoa “Peten äidille” että “voitko vähän somettaa”.

  Joissain seuroissa on somemarkkinointia ulkoistettu ja saatu hienoja tuloksia, mutta se maksaa rahaa tai jos sen saa sponssina niin ei välttämättä saa ympärivuotista tekemistä kuitenkaan.

  Moni seura on somejutuissa hyvällä tiellä ja en lähtisi koko ajan nillittämään jos jokaisella seuralla ei ole ihan kaikki palaset kunnossa. Niin kauan kuin ei ole palkattuja tekijöitä niin ei voi olettaa, että joka seuraan löytyy talkoolaisena kaikkien alojen asiantuntijoita.

  Tsemppiä kaikille seuroille netti- ja someasioiden parissa. Helppoa se ei ole, mutta jos siihen löytyy tekijöitä niin se kyllä palkitsee. Seura saa sitä kautta näkyvyyttä ja uskottavuutta.

 • Veikkaisin että useammassa seurassa nettisivujen pyörittämisestä vastaa joku pelaajista, koska mitä pidemmälle kausi menee sitä vähemmän niiden eteen tehdään töitä. Ennen kauden alkua tulee uutista (jos tulee), mutta siihen se sitten jossain vaiheessa loppuukin. Esim. tällä kaudella pudotuspelien lähestyessä ja alkaessa monella seuralla oli jotain kesäkuun uutisia eikä mitään juttua kauden mielenkiintoisimmasta vaiheesta.

  Ja kuten yllä on sanottu, ongelma on juurikin siinä että tekijöitä ei löydy. En usko että yksikään seura kieltäytyy jos joku tarjoaa itseään vastaamaan jostain markkinoinnin tai viestinnän osa-alueesta (kunhan se homma tulee hoidettua). Yleensä vaan niitä visionäärejä on enemmän kuin tekijöitä. Omasta puolesta voin sanoa että päättyneellä kaudella visioita oli paljon enemmän kuin toteutusta, ja lopputulos on melko välttävä. Taas ollaan viisaampia, ja mietitään miten toimintaa voidaan kehittää. Tosin se vaatii tekijöitä, ja ilman korvausta niitä on vaikea saada. Toisaalta jos tyydytään siihen mitä on, ei mikään myöskään kehity.

  Ainakin omasta puolesta voin sanoa että mitä enemmän sitä tekemistä on, sitä enemmän se muuttuu pakkopullaksi. Ja silloin laatu kärsii. Avain laadukkaaseen sisältöön (ilman mainittavaa korvausta) on siinä että yksittäisen henkilön kuorma ei ole liian iso. Jos tehtävänä on kirjoittaa ennakko ja otteluraportti, eikä muuta, niin se luultavasti onnistuu paremmin kuin silloin jos niiden lisäksi tehtävälistassa on myös nettisivujen päivitys, facepäivitykset, makkaroiden osto kioskiin, pallojen tuominen paikalle, lehtijuttujen tekeminen ja toimittajille tulosten ilmoittaminen, joukkueen ruokailun järjestäminen, ottelun pöytäkirjan pitäminen, kentän siivous, importtien kuljettaminen, kentän kasaus ja purku sekä teippien hakeminen tunti ennen ottelun alkua kaupasta.

  Offseason on siitä hyvää aikaa, että silloin on helppo rauhassa rakentaa palapelejä. Toivottavasti seuroissa panostetaan myös markkinointiin ja viestintään, jotta joka vuosi mennään eteenpäin.

 • TAFTlla näyttää ainakin nettisivut olevan hoidossa (katso “ajankohtaista”): http://www.taft.fi/

  Perinteikäs joukkue kyntää syvällä, mutta äkkiseltään laadukasta tekstiä pelaajista yms. Toivottavasti uusi valmentaja saa nuoren joukkueen intoutumaan ja nousuun.

 • Facebookissa enteili myös että ensi kauden kuupan julkaisu olisi tulossa pian.

 • No kieltämättä tuli suurena yllätyksenä, kun kauden lopussa seuran jutut kuulosti vielä siltä, että Hakala jatkaisi tuttuun tapaan myös ensi kaudella. Liekköhän sai töitä ulkomailta? Pakko kyllä nostaa hattua Hakalalle, tuskin moni muu valmentaja olisi pystynyt samaan mihin Juha, ihan sama millaiset taustajoukot ja pelaajat olisivat olleet tekemisessä mukana. Onnea Koikkalaiselle! Isot saappaat täytettävänä, mutta Mikko on varmasti yksi niistä harvoista suomalaisista, jotka kyseiset saappaat pystyy täyttämään.

 • …onhan hän fiksumpi kuin moni NFL-valmentaja. Ainakin Viasatin NFL kommenttien perusteella.

 • Jos Hakala lähteekin Saintsin peräsimeen ;)

 • Tai miesten maajoukkueen ruoriin…

 • Tässäkin on hyvä esimerkki Roostersin vahvuuden syistä. Se on perinteet ja orgaaninen organisaatio. Jälkimmäisellä tarkoitan sitä, että koko seura kasvaa yhdessä ja jos joku väistyy, parempia tulee tilalle. Hakala on kasvattanut koko liudan seuraajia ja jokaista vanhaa kohden on vähintään kaksi uutta. Sama uudistuminen koskee pelaajia. Välillä jopa puolet veteraaneista väistyy syrjään ja mikä tahansa muu joukkue putoaisi sellaisesta polvilleen. Roosters on ainakin toistaiseksi aina vahvistunut. Nyt tuntuu siltä, että juniorityöhönkin on löydetty jokin taikasauva, jolla sieltä nousee koko ajan uusia valmiita edustusjoukkueen pelaajia. Eikä ole ihme, että lahjakkuuksia muista seuroista hakeutuu Roostersiin kehittymään. Joukkue on sarjassa niin ylivoimainen, että nelosringinkin pelaajat saavat tärkeää peliaikaa. Voin vain kuvitella, millainen taso treeneissä on, kun koko pelaajarinki on aidosti liigatasoinen. Tuntuu myös siltä, että monessa seurassa Roostersin haukkumisen sijaan on alettu arvostaa sen toimintaa ja ottaa oppia. Ennemmin tai myöhemmin meillä on useampikin saman tasoinen ja joku ehkä parempikin.

 • Tänään klo 17 alkaen ja sunnuntaina pelataan Ruotsissa U19 PM-kisat. Suomen joukkue on varsin nimetön ja Vaahtiksesta tuttuja on ainoastaan Eduard Vesterinen, Saidou Jallow ja jossain määrin Vilho Paavilainen. Vesterinen on sitten sitäkin kovempi sälli ja pelannee linjoissa molempiin suuntiin kun on rosteriin hyökkäyksen linjaan merkitty??? Onhan noi ennakot ennenkin tietty pettäneet, esim. U17 matsissa oli numerot selässä mitä sattui. Kundeista ei ole viime vuosista tuttuja pelaajakortteja, sikäli sääli, ne oli mielestäni hyviä. Ehkä tämäkin viittaa siihen ettei suuria ole odotettavissa…?

  Negailu ja realismi sikseen, lycka till U19 maajoukkueelle ja potkikaa niitä vastustajia perseelle! (noinniinku kuvainnollisesti).

 • Iiro Pekkarinen unohtu, sori.

 • Joel Särkelä

 • Niilo Ojansivulla varmasti eniten kosketuksia palloon Liigassa tälläkaudella tuosta joukkueesta

 • Niilo Ojansivu. Steelersin Alottava centteri. Joukkueen kapteeni myös.

 • Eikös Otto Mäkinen ollut Porvoossa myös alottava DL

 • Noniin tässä sen näkee kuinka hyvin linjamiehet tulevat esille, pahoittelut tietämättömyydestäni. Tässä valossa Suomella saattaakin olla varsin vahvat linjat, hyvä niin.

 • Eikös R:n nykyinen junnumenestys pohjaa vahvasti siihen TAFTista hypänneeseen porukkaan? Tietysti on kai sekin tavallaan laadukasta juniorityötä?

 • Saintsista on valitettavasti mukana vain yksi pelaaja. Nuori lupaava LB Miro Palmu. Päättyneellä kaudella 4:ssä liigaottelussa, 4,5 taklausta ja yksi säkitys.

 • Tais sieltä pari kaveria siirtyä, kyllähän se niillä selittynee.

 • Tuokaahan pojat sunnuntaina kulta Suomeen! Hyvää peliä!!!!

 • On kyllä ilo katsoa junnujen peliä! Pelinrakentapuolikin on todella lupaava. Ei tarvitse huolehtia siitä, että vanhat tähdet jossain vaiheessa luovuttavat harkkarinsa kiertoon.

 • Heittäminen oli kyllä huonoin osa Suomen joukkueesta tänään.

 • Onpas hienoa olla väärässä, taas. Tanska oli Suomen junnuille suupala, puolustukselle vain yksi drive, heti puoliajan jälkeen, oli vaikeaa. Juoksu Wolvojen backeillä ja QBlla toimi hyvin (propsit linjalle) ja Vesterinen oli odotetun kova.

  Siinä kyllä filebacker menee metsään ja “No” on oikeassa, että pallon heittäminen oli korkeintaan keskinkertaista. Melkeinpä huonoa. Parin aikaisemman vuoden quupat Raukko, Rautavirta, Drockila ja Korkalainen olivat omissa kisoissaan aivan eri kaliiperia. Tai sitten aika kultaa muistot.

  Stemppiä punttiin jengille ja Sweduille pataan sunnuntaina.

 • Ei ollut Filebacker väärässä:) Peli oli rakennettu juoksupelin varaan. Finaalissa nähdään sitten heittopeliä. Pelinrakentajan toiminnan voi nähdä intuitiolla pienistä asioista. Olen todella luottavainen.

 • Tuo Vesterinen on aivan uskomaton pelaaja tuon ikäiseksi. Tanskalla ei ollut mitään sanottavaa häntä vastaan. Ja osittain pelasi myös hyökkäystä ja silloinkin Suomen paras linjamies.

 • Onko pelistä jotain tilastoa tai maalintekijöitä tms?

 • Tilastoja ei ole mutta Facessa on liiton kolmen rivin raportti. Tiivistettynä Vesterinen on kova.

 • Kuopio signannut espanjalaisen DL/OL -pelaajan. https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=56870

 • Toiseen asiaan liittyen pakko kysyä… Kuulin huhua että liittokous on laivalla pe-su välillä ja tästä itse kokouksen osuus on 4 tuntia??

 • So what? Ehkäpä sinne laivalle saa enemmän osallistujia kuin Perähikiän ABC:lle.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *