Aivan liian aikainen Power Rankings kaudelle 2019

Tuomo Tomperi 19.9.2018 23:48 74 kommenttia

Kotimaisen liigakauden tultua päätökseen on sopiva aika kurkistaa kohti kesää 2019. Miltä näyttävät korkeimmat sarjatasot ensi kesänä?

Tervemenoa viime kausi, tervetuloa 2019. Vaikka jenkkifutisottelut ratkaistaankin kentällä, on pieni spekulointi aina paikallaan. Talvikaudella jokainen joukkue on tappioton, ja mitä tahansa hienoa voi tapahtua missä tahansa, kelle tahansa. Offseason is the best season.

Vaikka Vaahteramaljasta on kulunut vasta muutama päivä, on maamme kärkijoukkueiden tulevista kuvioista tihkunut jo jonkin verran tietoa. Tämän pohjalta julistetaan Gridironin virallinen, aivan liian aikainen Power Rankings kaudelle 2019:

 1. Helsinki Roosters
 2. Helsinki Wolverines
 3. Kuopio Steelers
 4. Seinäjoki Crocodiles
 5. Tampere Saints
 6. Porvoon Butchers
 7. Wasa Royals
 8. Helsinki East City Giants
 9. Kotka Eagles
 10. United Newland Crusaders

’Dominate for Eight’?

Kuva: Jari Turunen

7up-kampanjan tultua loogiseen päätökseensä avainkysymys on tietenkin se, millä sloganilla Roosters lähtee tavoittelemaan ennätysmäistä kahdeksatta perättäistä mestaruuttaan. Tämän kesän ylivoimainen ykkönen on luonnollisesti erinomaisissa asemissa ensi kesää ajatellen. Jo tässä vaiheessa on kuitenkin selvää, että joukkue tulee uusiutumaan jonkin verran. Konkaripelaajista Ilya Redin ja Iiro Luoto ovat jo ilmoittaneet päättävänsä uransa, kun taas Okko Outinen on Roostersin maljaennakon mukaan ”kahden vaiheilla”. Toki myös jenkkipelaajien jatkolla tulee olemaan suuri merkitys. Amerikkalaispelaajista Brandon Connette ja Curtis Slater ovat viimeiset vuodet olleet aivan liigan kärkitasoa omilla pelipaikoillaan.

Lisäväriä Roostersin rosterinrakennukseen tuo vanhan kilpakumppanin, Helsinki Wolverinesin, odotettu nousu Vaahteraliigaan ensi kaudeksi. Wolverinesin kaudella 2014 alkanut alamäki johti joukkueen neljäksi vuodeksi divisioonaan, mutta nyt sinikeltaiset palaavat jälleen korkeimmalle sarjatasolle jakamaan pääkaupunkiseudun pelaajapottia. On helppo kuvitella ex-kukko Robert Johnsonin ja kumppanien houkuttavan ykköskorin liigapelaajia ahmapaitaan ensi kesäksi.

Wolverinesin nousu liigaan on koko lajille hyvä asia ja tuo lisää kaivattua kilpailua pääkaupunkiseudulle. Ahmojen joukkue 2018 oli ykkösdivisioonaan ylivoimainen, mutta on selvää, että joukkue pyrkii vahvistumaan ennen kesää 2019 uusilla liigatason pelaajilla. Sopivalla kehityksellä Wolverinesilla on erinomaiset mahdollisuudet pudotuspeleihin jo tulevalla kaudella ja kuten listastani näkee, jopa pidemmälle.

Steelers jälleen ykköshaastaja?

Kuva: Jari Turunen

Kuopio Steelers pelasi erinomaisen tulokaskauden selviytymällä heti Vaahteramaljaan ja häviämällä otteluita ainoastaan Roostersille. Steelers oli tänä kesänä selkeästi sarjan toiseksi paras joukkue. ”Vaahteramalja Hangover” ei ehkä ole varsinainen thing, mutta selvää on, että vastaava menestys ensi kaudella vaatii kovaa työtä koko organisaatiolta. Terästäjien pelinrakentajatilanne on Seth Petersin jatkon myötä erinomaisella tolalla, mutta muiden jenkkivahvistusten jatkosta ei ole tällä hetkellä vielä tietoa. Justin Bell, Donavan Hayden ja Charles Wort edustivat sarjan ehdotonta parhaimmistoa omilla pelipaikoillaan.

Haasteeksi voi osoittautua myös materiaalin tietty kapeus. Vaikka Steelersin kärki olikin tänä kesänä terävä, syvyyttä tarvittaisiin lisää tulevia vuosia ajatellen. Steelersin rosteri oli tänäkin kesänä näennäisesti laaja, mutta osan pelaajista ollessa vielä vahvasti kehitysvaiheessa joukkue joutui luottamaan avainpelaajiinsa voimakkaasti läpi kauden. Joukkueen päätös perustaa kehitysjoukkue edustusjoukkueensa tueksi on varmasti askel oikeaan suuntaan. Kuopiossa tiedostetaan, että joukkueen on jatkossakin kasvatettava suurin osa avainpelaajistaan itse.

Uudet kuviot – paitsi Seinäjoella

Tämän kesän muut liigajoukkueet lähtevät hieromaan ensi kauden kuvioitaan erilaisista lähtökohdista. Pronssimitalit pokannut Royals laittoi Steelersille hyvin kampoihin Väinölänniemellä, mutta ensi kesänä nähdään luultavasti varsin erilainen joukkue. Royals Press vihjasi loppuraportissaan, että ”ainakin kolme kaikki kuusi Royals-kautta pelannutta Kuninkaallista päätti aktiivisen pelaajauransa Kuopiossa”. Yllättyisin suuresti, mikäli vaasalaisen jenkkifutiksen uutta nousua vahvasti omalla panoksellaan vauhdittanut seuraikoni Thomas Ceken jatkaisi vielä 2019.

Lisäksi jo tässä vaiheessa on selvää, että viimeiset kolme kautta Vaasassa viihtynyt Stacey Thomas ripustaa harttarit naulaan. Vastikään kuntosalin Vaasassa avannut Thomas jää vaikuttamaan paikkakunnalle, mutta en välttämättä jäisi odottelemaan comebackia.

Seuraamme jännityksellä, millaiset askelmerkit tseneral mänitser Seppo Evwarayella on ensi kesän Royalsille. Evwarayen perusteellisuuden tuntien on selvää, että ensi kesän suunnitelmat ovat varmasti jo pitkällä.

Neljäs playoff-joukue Butchers aloitti kautensa pirteästi, mutta kauden kahdeksasta viimeisestä ottelusta tuliaisina oli vain yksi voitto (22-20 vs Saints). Rohkeasti kotimaisella pelinrakentajalla kauteen lähtenyt Butchers joutui välierässä hankalaan rakoon Janne Lehtisen loukkaantumisen vuoksi, eikä pystynyt tosiasiassa haastamaan Roostersia voitosta. Lisäksi ottelun jälkeen puolustuksen monivuotinen lukko Sebastian Karbin ilmoitti päättävänsä uransa. Lähdettäessä offseasonille tunnelmat Porvoossa voisivat varmasti olla paremmatkin.

Perinteikkäällä Butchersilla on kuitenkin runsaasti nuoria taitavia pelaajia, joiden ympärille lähteä rakentamaan ensi kesän joukkuettaan. Jenkkivahvistuksista Roman Runnerin kausi oli tiedetyistä syistä katastrofi, mutta jos joukkue saa pidettyä erinomaisen Mitch Dalleyn Porvoossa myös ensi kaudelle ja onnistuu talven mittaan rakentamaan joukkueen ympärille positiivista pöhinää, musta tuntuu taas 2019.

Kuva: Jari Turunen

Täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Seinäjoki Crocodiles sen sijaan jatkaa ensi kesänä hyvin pitkälti siitä, mihin tänä kesänä jäi. Pelinrakentaja Jonathan Bakerin ja keskushyökkääjä Christian Powellin jatkosopimukset ovat myös jatkavalle päävalmentaja Michael Mattinglylle kullanarvoiset. Crocodiles on ollut tiedotuksessaan erittäin aktiivinen heti runkosarjan päätyttyä. Vaikuttaa vahvasti siltä, että Pohjanmaan ylpeys on oikeilla raiteilla.

I believe as of right now we have 2 of the top 5 offensive players in the league back on the same team and I think everyone knows that.

This move really shows we’re not here to mess around and we’re coming back for the Maple Bowl in 2019. All of the people in Seinajoki are excited and in other places, prob not so excited.

Saints Vaahteramaljaan kotikaupungissaan?

Kuva: Jari Turunen

Alustavissa arvioissa jopa maljaan veikkailtu Tampere Saints jäi tällä kaudella lopulta liigan hännänhuipuksi. Joukkue alisuoritti nimekkääseen rosteriinsa nähden pahasti häviten sarjan toisella puolikkaalla kaikille muille joukkueille. Mukaan mahtui varsinkin alkukaudesta hyviäkin otteita, mutta lopulta joukkue ei saanut kasaan yhtenäistä menestysjaksoa. Pettymys otettiin Tampereella vastaan raskaasti, ja viime viikolla joukkuetta pitkään luotsannut Teemu Majander ilmoitti jättävänsä päävalmentajan tehtävät.

Juuri kauden kynnyksellä tapahtunut Hämeenlinna Huskiesin hajoaminen kohahdutti vahvasti suomalaista jefuskeneä. Yleisesti nähtiin, että suurin hyötyjä Huskiesista vapautuneiden pelaajien suhteen oli juuri Saints. Tampereelle rantautuikin moni nimekäs pelaaja, mutta voitoiksi asti tamperelaisjoukkue ei saanut potentialiaan mitattua, ainakaan riittävästi. Ulkopuolisena on mahdoton sanoa varmasti, mutta voi myös olla, että myöhään offseasonilla tapahtuneet muutokset rosterissa toivat mukanaan myös omat haasteensa.

Saintsilla on kädet täynnä työtä joukkueen valmistautuessa tulevaan liigakauteen. Hankaluuksista huolimatta Saintsin organisaatio on yhä laadukkaalla tasolla ja lähialueen pelaajisto laaja. Ensi kesänä paikkakunnalla järjestettävä Vaahteramalja tuo myös varmasti oman positiivisen mausteensa sinipaitojen valmistautumiseen. Olisi ilman muuta komeaa, jos Tampereella pystyttäisiin johdattamaan kotikaupungin joukkue Vaahteramaljaan XL.

Lyhyesti divisioonasta

Vaikka tämän ennakon pääpaino onkin ollut liigatasolla, jää myös I-divisioonaan useita mielenkiintoisia joukkueita ensi kesäksi. Jabari Harrisin luotsaamalla ECG:lla on loistava tilaisuus valloittaa Spagettimalja ja tavoitella jopa liiganousua kesäksi 2020. Vain täpärästi Spagettimaljan ulkopuolelle jäänyt joukkue on kehittynyt vahvasti viime vuodet ja on varmasti sarjan kärkikastissa 2019.

Idempänä Niclas Carpelanin vetovoimalla Kotka Eaglesin toimintaan on ollut suuri merkitys. On mielenkiintoista nähdä, miten uusi rooli pelkkänä valmentajana vaikuttaa kotkien ensi kauden iskukykyyn. Lajia yhtään pidempään seuranneelle ajatus siitä, että Nesi ei tulevana kesänä vedäkään harttareita ylleen, on hämmentävä.

Onnistuneen ja tavoitteet täyttäneen debyyttikauden pelannut UNC jatkaa toivon mukaan nousuaan myös kaudella 2019. Kahden joukkueen yhdistämiseen liittyi omat haasteensa, joista oppineena Crusaders on varmasti aiempaa valmiimpi tulevaan kesään.

Uudistuksia?

Kahdella korkeimmalla sarjatasolla nähdään epäilemättä muitakin joukkueita kuin ne, jotka tässä artikkelissa on listattu. Allekirjoittanut odottaa suurella mielenkiinnolla sitä, miten liittotasolla reagoidaan ykkösdivisioonan viime vuosina kokemiin haasteisiin. Voi olla, että näemme jo ensi kaudeksi merkittäviä uudistuksia sarjajärjestelmiin, jotka osaltaan vaikuttavat useiden joukkueiden tulevaisuudennäkymiin. Jos naisten Vaahteraliigan välieriin on mahdollista selviytyä voittamalla ykkösdivisioona, mitä tahansa voi odottaa :)

Kommentoi

 • Siis… minkä ihmeen takia Wolverines kehnolla kotimaisella rungolla ja keskinkertaisella valmennusporukalla vetäis puoleensa ykköskorin äijiä?

 • Robert Johnson ja peliaika varmaan ne päällimmäiset syyt. Mielummin voittaa kovalla työllä ja pelaamalla otteluita kuin penkillä istumalla ja kentänlaidalla seisoskelemalla kultaa. Haaste on hyvä motivaattori.

 • Steelersin tulisi ehdottomasti pitää kiinni Haydenista, tosin kiinnostusta löytyy varmasti on muualtakin.. eli olisiko enemmän siitä, haluaako Hayden jatkaa Steelersissä.

 • Wolverines kakkosena – joopa joo. Ei ainakaan kauden 2018 näytöillä; hävisivät Seinäjoelle harjoitusottelussa selvästi vaikka heillä oli QB, jonka kanssa tulosta ei muita seuroja vastaan syntynyt.

 • Jeesus sentään jos Steelers halajaa kärkipaikoille, niin Lb osasto kuntoon. Eihän sinne voi jättää kuin Hayden ja kotimaisista Laherma. Wort hyökkäykseen täydellä teholla. Muut voisi sieltä kotimaisista tiputtaa kehitysjoukkueeseensa mm. Aspinen alkaa olla jo old farts kunnossa. Takankentälle kanssa safety osasto kaipaisi remonttia Belliä lukuunottamatta. DL kaipaa tekijöitä, Lindqvist jatkoon, ainoa joka jäi mieleen.

  Hyökkäys taas suht tasaisen hyvä ja pelintekijöitä löytyy Peters, Jauhiainen, Ndongo, Wort (mikäli sopimusta jatketaan) sekä myös Väisäinen. Rb puoli päivitykseen joko importilla tai oikeasti kovalla kotimaisella. Lindsten fularina toimiko? Hyökkäyksen linjasta ei kommentteja. Puolalainen ainakin soitti suuta ja taisi myös pelata ihan ok kauden?

 • Taas alkaa jaskan pauhaminen liigan nousijajoukkueesta. Viime vuonna Steelersille naurettiin noustessa ja suoraan Vaahteramaljaan. Ne jotka lajia seuraa saattavat muistaa, että Wolverines ja Steelers pelasi edellisellä kaudella kohtuu tasaisia pelejä divarissa muiden divarijoukkueiden yläpuolella ja Steelersilla tuolloin kehissä Peters, Bell ja Wort… Ja niin vaan samalla rungolla muutaman vahvistuksen höystämänä tosiaankin pelattiin mestaruudesta liigassa. Nimimerkille Höpöhöpö sen verran kommenttia että Wolvot peluutti keväällä Crocoja vastaan esim puolustuksessa aloittavina 4-6 rookie pelaajaa. Kova tulikaste kokemattommille kavereille pelata heti liigajoukkuetta vastaan elämänsä ensimmäisessä jenkkifutispelissä, mutta kunnialla pelaajat ja joukkue tuosta selviytyi.

  En sijoittaisi Wolvoja listan kakkoseksi mutta kohtuullisen ylös kyllä. Hyvin hoidetussa organisaatiossa on imua. odottelen siltä suunnalta seuraavaksi HC:n signausta. Käsittääkseni Titolalla on yhden kauden paperit mutta jatkossa saattaa olla luvassa. Eniten odotan Wolvoilta roolia pk-seudun dynamiikan murtajana. Kaikki tiet ovat vieneet toistaiseksi Roostersiin, mutta nyt saattaa vaihtoehtoinen tarjonta tehdä tähän muutoksen.

  Crocot ovat olleet toistaiseksi kirkkaasti paras joukkue offseason julkistusten ja aktiviteettien osalta. Hyvää duunia ja sieltä ja menestystä kaikilles yksyn ja talven hommissa.

 • Nimimerkille Pena vaan vielä kuitti tuosta ”keskinkertaisesta valmennusporukasta” Wolvojen osalta. Nythän kyseinen joukkue ei ole vielä valmennustiimiään julkaissut mutta jos kauden 2018 tiimi muodostui miehistä kuten Titola, Leivoja, Karkulahti, Thomas, Rojo, jne.. taitaa näillä olla kasassa enemmän saavutettuja merittejä valmentajista kuin muilla paitsi R:n staffilla. Jos tuota kutsuu keskinkertaiseksi tiimiksi niin ei tunne suomalaista jefu-genreä paskaakaan. Tässä kuitenkin tosiaan disklaimerina se, että kauden 2019 tiimiä ei ole julkaistu.

 • Voitettujen mitallien määrälläkö mitataan valmennuksen taso? Voi yksinkertaisuus….

 • Muilta osin todella perusteltu ja hyvä veikkaus, mutta Wolverinesia en nostaisi ihan noin korkealle. Kyseessä on ehdottomasti joukkue, joka kuuluu liigaan, mutta sen perusteella mitä rungosta tiedetään, ei tule kyllä haastamaan Steelersiä tai Crocodilesiä. Veikkaan ensi kaudelle Roostersin vahvaksi ykköshaastajaksi Seinäjokea, joka on onnistunut kiinnittämään jo tässä vaiheessa nipun huippupelaajia ja joukkueen takaisin voittouralle vieneen valmentajan. Dr. Leinonen valmentamassa Crocojen puolustusta tulee olemaan myös huippujuttu.

 • Meriitit ja mitalit ovat kyllä kaksi eri asiaa mutta perustellusti yksi hyvän valmentajan mittari on voitettujen mitalien määrä toimiessaan valmentajana. Jos Wolvot saa pidettyä valmennustiiminsä kasassa on kyseessä erinomainen joukko lajin syväosaajia. Lisäisin itse tiimiin osaamista fysiiikkavalmennuksesta.

 • Minkä takia Wolvot peluutti tällä kaudella rookieita jne ? Joukkue on menettänyt pelaajia joka vuosi eli siis huonontunut siitä kun viimeksi kohtasi Steelersin. Steelers voitti sen 70-46 josta Wolvot teki pisteitään suuren osan kun ottelu oli jo ratkennut. Kolmannen neljänneksen jälkeen peli oli jo 56-24. Steelersin nuoret pelaajat ovat puolestaan kehittyneet ja saaneet liigakokemusta vyölle jota Wolvoilta ei löydy kuin harvoilta. Niinkauan kuin Wolvot ei voita kentällä Crocodilesiä niin ranking on Crocodilesin takana.

 • On näköjään noin vaikea myöntää että Wolvot nousee liigaan. Tervetuloa vaan ja hienoa että uutta sukupolvea on ajettu sisään kärsivällisesti. Uskon että joukkue yltää heti pleijareihin

 • Eli Wolverines on suunnilleen neljäs rankingissa, Roon,Steelresin ja Crocojen jälkeen.

 • Sanotaanko näin, että ennenkuin rosterit ovat nähtävissä, on turha ennustella himmeää kristallia sen enempää. Kuten on vuosia nähty, loistavilla jenkeillä pelaa itsensä lähes välieriin ja kunnon kotimaisella rungolla höystettynä on melkein finaalissa. Pelkällä kotimaisella rungolla ei ole mitään asiaa finaaliin.

  Ilman tietoa pelinrakentajasta sitä ykkösrankingia on turha myöskään julistaa roolle. Connette sopimuksella voi ennakoida loistavaa tulevaisuutta ja jollain muulla qp valinnalla kaikki voi olla mahdollista.

  Ennakkoon voi toki sanoa, että 1-4 menisi noille Tomperin mainitsemille joukkueille lähinnä tämän hetkisen sopimustilanteen ja taustaorganisaation vahvuuden siivittämänä.

 • Tietojeni mukaan Connette on tehnyt sopimuksen Roostersiin, mutta seura ei sitä toki ole vielä julkistanut/varmistanut.

 • Crocot kiinnitti tukun runkopelaajia ja samalla vaadittu 25 pelaajan lista täyttyi.
  https://crocodiles.fi/uutiset/jatkosopimuksia-crocoihin

 • Varsin vakuuttavaa toimintaa jo tässä vaiheessa. Runko on kasassa, valmennus tiedossa ja liigan huippuihin lukeutuvat QB ja RB jatkavat. Noista sopparin tehneistä nuoria talentteja ehdottomasti LB Sallow ja WR Särkelä. Veikkaan, että molemmat tulevat ensi kaudella loistamaan.

 • Mites nuo Crocojen jenkeissä olevat nuoret ensvuonna pelaa?

 • Äkkiseltään aika liioiteltua listata Wolverines power rankingin kakkoseksi tässä vaiheesssa. Toki etuna on QB, joka harjoittelee Suomessa joukkueen kanssa talvikauden. Tämähän ei esimerkiksi ole selvää Crokojen kohdalla. Mutta silti omissa rankingeissa Steelers, Royals, sekä Corokot edelleen Helsingin sinisten edellä. Uskon silti vakaasti, että ensi kausi tulee olemaan huomattavasti tätä kautta mielenkiintoisempi.

 • @Tomperi, kirjoitat seuraavasti ”mutta nyt sinikeltaiset palaavat jälleen korkeimmalle sarjatasolle jakamaan pääkaupunkiseudun pelaajapottia”. Tätä pk-seudun pelaajapottia on ollut jakamassa Roosters :sin kanssa useampikin joukkue takavuosina. Eipä tästä ole kuin muutama vuosi kun Liigassa pelasi samalla kaudella (2013) ROO, WOL, 69ers ja TAFT. Miten kävi ? TAFT ja KuusYsit eivät kiinnostaneet ketään – ei pelaajia eikä katsojia. Wolvoissa omistaja pisti kukkaron kiinni ja edessä oli pudotus kellariin (=divariin). Roosters porskutti ja porskuttaa edelleen.

 • Sulta tais pointti hiukan hukkua.
  Siksi juuri Roosters oli niin ylivoimainen menneellä kaudella, kun haastajia ei ollut pääkaupunkiseudulla Butchersia lukuunottamatta.

 • kiinnitti muutama päivä sitten Perttu Kososen: https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=62167
  Se taisi muuten olla ensimmäinen jonkun muun kuin Crocodilesin ”virallinen” sopimuksen julkistus. Ihan kiva jos muutkin joukkueet aktivoituisivat julkistustensa kanssa, aivan varmasti useammassa joukkueessa alkaa jo olla vähintäänkin runko/valmennustiimi ensi kauden osalta tiedossa.

 • Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin muilla joukkueilla ei ole kyllä yhtään mitään julkaistavaa. Kausi loppu viikko sitten. Seinäjoki paukuttelee henkseleitä minkä vuoksi? Kun pääsi aloittamaan off seasonin aiemmin Tampereen kanssa. Whoopdidoo! Muut pelasi vielä mitaleista. Ainut jengi jolla jo nyt on homma kasassa on Roosters. Muut vielä yrittää selvitä krapulastaan.

 • Kaikki päävalmentajat ovat aika selkeästi ilmaisseet (ohi mennen haastatteluissa) jatkavansa myös ensi kaudella, samoin myös QB Connette. Utriainen mainitsi jossain radiohaastattelussa asioiden olevan hyvällä mallilla paikallispelaajien sopimusten suhteen. En millään pysty uskomaan, että vasta kauden päätyttyä seurat aloittaisivat sopimusrumban. Saints muuten ilmeisesti hakee kotimaista päävalmentajaa? Ei ainakaan rekrysivuilla ole näkynyt yhtään seuran ilmoitusta.

 • Miten Seinäjoki nyt paukuttelee henkseleitä? Julkistaa sopimukset sitä mukaa kun niitä on tehty? Näin ovat toimineet ennenkin. Mietippä nyt @steelers että miten asiallista tuo taas oli aikuiselta (?) mieheltä. Kyllä muutkin varmasti on soppareita tehneet, toisilla vaan on ehtivämpi tiedottaja.

 • Saksassa pelataan vesipalloa. Sagne olisi liekeissä, ellei vesi sammuttaisi paloa.

  https://livestream.com/accounts/14081153/events/8378488

 • Oli lopulta sikajännä matsi ja erikoiset lukemat. Sagne ja Frankfurt jatkavat 6-5 voitolla. Pelillisesti on varsin hilpeää liukastelua ja molemmat päätyivät toisella puoliskolla varmasti miinusjaardeille.

 • Kyllä nuo glory-huntterit jakautuivat tasaisemmin joukkueiden kesken kun tarjontaa oli pk-seudulla enemmän. Jos vaikka katsotaan Roostersin menneen kauden miehistöä niin pelaajat kuten Redin, Toivonen, Luoto, Pinta ja Äyräväinen ovat viettäneet kukin omat hetkensä Wolvoissa siloin kun Wolvot oli oman elinkaarensa huipulla. Otetaan nyt vaikka Kuikka, Olin ja Outinen lisäksi taftilaisista… Nyt Roosters on ollut ainoa alusta tälle toiminnalle ja tulokset näkyy.Tämä yhtään väheksymättä Roostersin oman tuotannon miehiä. Mutta jos/kun Äyräväinen/Raatikainen/Redin/Toivonen esim tekevät erilaisen ratkaisun ensi kaudella niin onhan noissa paikkailtavaa.

  Seura joka onnistuu positioituaan glory-hunter alustaksi menestyy joka tapausessa.

 • Royalsin valmentaja ensi kaudelle on Brett Morgan.

 • https://royals.fi/todella-kova-nimi-royalsin-paavalmentajaksi/

  Nyt on kunnollista. Vaikuttaa ihan pätevälle ukolle, toivottavasti ei vaan käy niin kuin kävi tällä kaudella. On muuten jännä nähdä kumpi jenkki HC, Mattingly vai Morgan, saa pohjanmaalaisista enemmän irti. Mielenkiintoinen kausi näiden kahden joukkueen välillä luvassa.

 • Hyvä avaus Vaasalaisittain, uskon tuollaisten palasten liimaavan tekemisen takaisin oikeille urille ja kehityksen taas jatkavan parempaan suuntaan. Jos ei tuollaisella magneetilla saa aikaan hyvää pöhinää pelaajien sitoutumisen ja kehittymisen suhteen niin sitten ei varmaan millään. Taas yksi steppi vaahteraa eteenpäin. Toivotaan nyt, että se tekemisen meininki tarttuisi myös alakastin jengeihin, siellä sitä buustia erityisesti tarvittaisiin, jotta vaahtera alkaisi oikeasti kiinnostamaan kokonaisuutena.

 • Paljonhan taas riippuu miten kevään valmistautuminen Vaasassa onnistuu.

  ”Suomeen hän saapuu tammikuussa valmentamaan meidän valmennusta ja tapaamaan joukkueen. Kesäksi hän saapuu reilusti ennen varsinaisen kauden alkamista.”

 • muuten Pervisin haastattelu herrasta viime marraskuulta: https://www.youtube.com/watch?v=Y7PxIXokUBA

 • Tuo Vaasan touhu tiedetään. Tälle kaudellekin tuotiin ennakkotiedoissa ihan huippuvalmentajia maahan. Sitten heidät irtisanottiin, tai he lähtivät Vaasasta ”henkilökohtaisista syistä”. Tarina Vaasasta kertoo ensi vuodelle pienempää budjettia ja sen, että useampi pelaajista laittaa harttarit naulaan.

 • Laajin valmennusryhmä Vaasan historiassa: 3 valmentajaa?

  Laadukkain valmennusryhmä: Ei varmasti vaikea saavutettava tuon HC:n signauksen jälkeen, mikäli nyt kemiat kantaa kauden yli.

  Toivottavasti vain tulisi nyt runsaasti ennen kauden alkua, ettei mene valmistautuminen hukkaan.

  Ymmärrän, ettei ole varaa maksaa kauheasti ennen kauden alkua, mutta kyllä se nyt vain helpottaisi, mitä aiemmin se sinne saadaan.

 • Maltti on valttia ;) Eiköhän sieltä nimiä tule pian.

 • Huhujen mukaan Saints tulee pelaamaan 3. divaria ensi kaudella. Pirkanmaan paikalliskilpailija Nokia Thunder on signannut lähes koko Saintsin viime kauden suomalaisrosterin ja Viron vahvistukset vielä siihen päälle. Thunder tulee todennäköisesti anomaan paikkaa suoraan 2. divarista ensi kaudelle.

 • Ohhoh, melko vakuuttavaa on Seinäjoen ensi kauden joukkueen rakentaminen!

 • Kuulosti niin naurettavalta, että oli pakko googlettaa. Noh, tällainen uutinen kuun alusta tuli vastaan: ”Jenkkifutis: Nokia tulee uudestaan nimellä Nokia Thunder.
  Vamentaja Sami Telenius kokoaa uutta amerikkalaisen jalkapallon joukkuetta ensi kauden koitoksiin. Loppuvuoden hän keskittyy Viron maajoukkueen päävalmentajan tehtäviin.” Eli siis Saintsin HC erosi ja nyt DC perusti uuden joukkueen, johon värvää Tampereen pelaajia. Huutonaurua mitä pelleilyä Tampereella, ja vielä Vaahteramalja tulossa paikkakunnalle ensi vuonna :D

  Sen sijaan Seinäjoella joukkue alkaa jo olemaan lähes kaikkia importteja myöten kasassa. Hatunnosto heille, sitoutuminen ja hyvin valmisteltu työ usein palkitaan. Varmasti runkoakin motivoi tietää, millaisten pelaajien kanssa tulee taistelemaan kesällä.

 • Juuri noin näyttäisi olevan!

  Itse veikkaan, että Crocodiles on ensi kaudella Roostersin ykköshaastaja. Täytyy toivoa, että saavat hyviä vahvistuksia myös kotimaasta. Ilman vakavasti otettavaa haastajaa Roostersille sarja menettää mielenkiintonsa. Eivät tosiaankaan ole mitään tusinapelaajia nuo Crocojen signaukset tähän saakka.

 • Sen verran tarkennuksen tuohon, että sarja ON jo menettänyt mielenkiintonsa, mutta mikäli varteenotettavia haastajia tulee niin se saattaa palautua. Ihmeen hiljaa esim Wolvot olleet Spagun jälkeen..?

 • No millä keinoin muut saavat Roostersin kiinni?

 • Roostersin ”kiinni saanti” on mahdollista kun/jos muut vahvistuvat ja samanaikaisesti Roosters menettää glory-huntterien leegionsa rosteristaan. Nythän näitä muilta paikkakunnilta ja joukkueista statiin siirtyneitä ”kotimaisia importteja” ovat:
  – T. Pinta
  – H. Lesonen
  – O. Outinen
  – S. Äyräväinen
  – S. Toivonen
  – J. Raatikainen
  – I. Redin
  – J. Rautiainen

  Osa kodottomista Roostersiin siirtyneistä saattavat harkita uraansa kanssa. Näistä osa kuitenkin kotiutunut jo Roostersin vakiomiehiksi

  – A. Olin
  – M. Kadmiry
  – N. Kuikka
  – V. Rontu
  – A Wasiljeff
  – R. Laine

  Toisen voi saada kiinni juoksemalla itse lujaa tai odottamalla että vastustaja hidastuu…

 • Tää on helppo juttu, vai onko ? Näin Roosters saavutetaan
  60 kpl 18-35 vuotiaista pelimiestä tai urheilulllisesti lahjakasta urheilijaa
  Vankka junioritoiminta
  Halu tehdä seuran eteen uhrauksia niin harjoitus, pelillisiä kuin varainhankintaa
  3-5 vuoden ajanjaksolle komittoituneita harjoittelijoita yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi
  Halu treenata fyysisiä ja teknisiä asioita. Kondis, pää ja taito ruotuun.
  Halu menestyä
  Halu tehdä toistoja niin yksin kuin joukkueen parissa. SIIS HARJOITELLA!!!! 6 kertaa viikossa
  Kunnon harjoitteluolosuhteet talveksi ja kesäksi
  Valmennustukiryhmä joka pelipaikalle
  Liike-elämän tukiverkosto kuntoo omalla toimialueella
  1-2 kv peliä per vuosi
  Tekstiilit ja fanikamat kuntoon niin jäsenille kuin kannatajille. Joukkue/kannattajat näyttää siltä miltä haluat sen näyttävän
  Tässä on jo eväät Vaahteran finaaliin satoi tai paistoi

 • Komittoituneita? Oikeasti?

 • Miksei voi käyttää sanaa sitoutuneita?

 • Saints on kyllä surullinen tarina.
  Vuodesta toiseen liigan huonoimmat importit, alisuoriutumista pahimmalla mahdollisella tavalla ja epäonnistutaan aivan kaikessa. Nyt koko valmennus staffi sanonut itsensä irti tai potkittu ulos. Kukaan ei halua joukkueeseen eikä valmentajista mitään tietoa. Nyt DC on perustamassa uutta seuraa ja huhu kertoo että toinenkin uusi seura saattaisi olla tulossa. Alkaa kuulostamaan siltä että seuraava BOOM kuuluu Tampereelta.

 • Mikä on joukkueesi jos haluat oikeasti kehittyä pelaajana? Missä joukkueessa on oikeasti sitoutuneita harjoittelijoita treeneistä toiseen. Missä jengissä saat harjoitella maajoukkuetason ”vastustajia” vastaan koko ajan? Voisiko tässä olla syy miksi kokeneemmat pelaajat ”jaksavat” jatkaa uraansa Roosterssissa. Paluu ”kasvattajaseuraan” ei välttämättä kehitä ja/tai motivoi kokeneempaa pelaajaa!

 • Joku Karppinen on varmaan monelle puolustajalle jo iso syy miksi haluavat pelata Roostersissa. Heillä on myös joka paikalle oma pelipaikkavalmentaja, mikä ei voi olla vaikuttamatta. Jos nyt pitää paikkansa että Connette jatkaa vielä ensi kaudella, niin varmaan moni hyökkääjä miettii myös että vois olla kiva pelata samassa jengissä, on sellane seppä kyseessä.

 • Osa roosters hypestä on ansaittua, mutta kyllä pääkaupunki seudun vetovoima on ollut apuna kivasti.
  Myös se että kilpailu pääkaupunkiseudun pelaajista on satanut Roostersin laariin.
  Muiden pitää vaan kehittää toimintaa, esim Wolvot

 • @Saints:lle,
  kerrohan nyt ihan nimillä, ketkä kaikki Saintsin valmennusstaffista ovat eronneet tai potkittu pois?

  HC Majander lopetti ihan itse seitsemän vuoden jälkeen. DC Teleniuksen piti siirtyä toiseen tehtävään edustusjoukkueessa, mutta hän halusi itse häipyä. OC Uusitalo lopetti kauden jälkeen.

  Kyseessä on ihan luonnollinen tapahtuma tun kolmikon osalta. Joskus on tultava muutoksia tai tehtävä muutoksia.

  Telenius saa ihan vapaasti touhuta Viron maajoukkueen kanssa tämän vuoden loppuun tai kasailla uutta joukkuetta Nokialle. Miehen tyyli valmentaa on niin outo, että ihme ettei saanut kuonoonsa ennenkuin lähti seurasta. Osa puolustuksen pelaajista kyrpiintyi mieheen ihan totaalisesti.

  En tiedä mitä muuta uutta seuraa tarkoitat perustettavaksi. Naisten osalta on Hämeenlinnan kanssa viritetty yhteistyötä. Mutta Saintsin naiset muutenkin touhuavat ihan omaa juttuaan seuran sisällä.

  Kyllä Saintsin touhuista pian kuuluu kaikenlaista, ei kannata olla hätähousu. Taustalla on seurassa tehty paljon hommia ensi kautta varten.

  Mutta kertokaa lisää huhuja, niille on aina mukava myhäillä…..

 • Jos mulla ois 60 pelajaa a juniori – mestis tasoista urheilijaa, jotka nykyään treenaa 7 pvää viikossa, niin se jengi olisi luultavasti vuoden treenauksen jälkeen vaahteran pleijareissa. Näin se vaan on että harjoittelevasta urheilijasta saa vuodessa kovan luokan pelaajan suht nopeasti. Näin se vaan on että harjoittelu vie onneen lajissa kuin lajissa. Musta on säälittävää että valitetaan Roostersin menestyksestä ja sitten itse ei treenata tai hankita puitteita tavoitteille jotta ne saavutettaisiin.

 • Saints etsii laadukkaan päävalmentajan jenkeistä, joka valitsee jenkkivahvistukset. Jo sillä meillä on yksi semifinalisteista.

 • Näin Roosters saavutetaan. Vankka juniori toiminta! On varmaan se yksi suurimmista asioista millä Roosters todellakin saavutetaan.
  Tästähän Roosters ei ole enää pariin vuoteen kantanut huolta kun ovat tottuneet että pelaajia tulee ilman suurtakaan panostusta omaan juniori toimintaan.
  Nyt onkin toivottavaa että niin Butchers kuin Wolverineskin ja tulevaisuudessa Ecg ovat tulleet liigaan jäädäkseen koska silloin tuo pelaajavirta pk seudulla voi kääntyä muuallekkin kuin Roosterssiin ja silloin muiden seurojen tekemä junioreihin panostaminenkin alkaa myös kantaa hedelmää.
  Roosters on kärsinyt juniori pelaajissa sellaisen kadon että ensi vuonna voi vielä löytyä joukkueet pariin kolmeen sm-sarjaan junioreissa, mutta seuraavana vuonna roosters junnuja riittääkin enää sm-sarjassa korkeintaan U17 ja U19 sarjoihin.
  Kaikki lienevät kuitenkin sitä mieltä että niitä ihan nuorimpia junnuja pitää olla paljon että vaikka sieltä porukkaa vuosien varella väheneekin niin niitä on vielä junnu vuosienkin jälkeen riittävästi tarjolla edustuksenkin tarpeisiin?
  Roosters on kaikesta mahtavuudestaan huolimatta tänä vuonna vasta neljänneksi suurin juniori seura ja ensi vuonna he ovat U13 ja nuoremmissa vasta jaetulla 9 sijalla.
  No riittäähän niitä komittoituneita ehkä (ja tämä onkin iso ehkä) tosiaan vielä 3-5 vuoden ajanjaksolle, mutta sitten viimeistään loppuu omat junnut ja saattaa se sitoutuminen kärsiä jo paljon ennemminkin niiden muidenkin kohdalla kun virta kääntyy niihin joukkueisiin missä pääsee kentälle ja kehittymään.
  Paljonko niitä noin 20-25 pelaajaa 60:stä lämmittää pelata roossa kun kenttää ei kengät koske kuin treeneissä? Mutta hei onhan ne sivurajalla seisojatkin suomen mestareita vaikka kukaan oikeasti pelaava ei yhtään arvostakkaan.

 • Ei näyttänyt moni lämmittävän penkkiä Roostersissa viime kaudella. Vaihdot alkoivat pyörimään melko nopeasti.Taisi olla muualla ne joiden peliaika jäi vähäiseksi.

 • 4, 20, 31, 33, 59, 39, 54, 58, 74, 12, 16, 25, 27, 36, 10, 18, 26, 83, 88…
  Pelaajia joiden downit olivat kortilla, toki joukossa mukana juniori-ikäisiä jotka saivat pelata sen neljä matsia U19-ikäluokassa mutta mukana paljon veteraaneja kuten Lievoset, Aarresuo jne. Ja kyllä täytyy sanoa että Pajarinen ja Jussila jakaessaan downit olivat hekin aika paljon sidelinella siihen nähden että kyseessä maan parhaimmistoa.

 • Käydääs läpi rosterin tietojen, SAJL:n tilastojen ja omien muistikuvien perusteella.
  #4 syntynyt 1999. Muistan nähneeni useasti kentällä melkein jokaisessa ottelussa.
  #20 syntynyt 2000. Aloittanut ainakin yhden pelin ja muistan, että jäi mieleen erittäin positiivisesti. Kentällä varmaan jokaisessa pelissä.
  #31 konkari, rosterissa kuudessa pelissä. Eli vissiin jonkin verran vammoja, silti downeja.
  #33 syntynyt 1999. Varmaan yksi vähiten pelanneista.
  #59 konkari. Taftilaisia. Ei oo koskaan jäänyt mieleen erikoisena. Tohon DL:ään pelkkä täytemies.
  #39 Toinen Lievonen. Tänä vuonna DL:ssä, muistan kentällä jokaisessa pelissä ja paljon.
  #54 syntynyt 2000. Rosterissa viidessä pelissä, ikänsä puolesta yks nuorimpia koko sarjassa. En muista kentällä.
  #58 syntynyt 1998. Rosterissa neljässä pelissä, alotti niistä kolmessa.
  #74 37-v. Kertonee kaiken mikä rooli.
  #12 back up qb, kesken kaiken jengiin ulkomailta.
  #16 back up qb. Yllättävän vähän peliaikaa, mutta veikö Miro downit olemalla parempi?
  #25 syntynyt 1998. Rosterissa kolmessa pelissä. Muistaakseni jollain videolla sanottiin, että pääsi intistä kesken kauden pois. Selittänee peliaikaa.
  #36 aika indenttiset kantomäärät kaikkien bäkkien kesken.
  #10 syntynyt 2000. Pääasiassa kicker, rissuna myös kentällä melkein joka pelissä.
  #18 divarista tullut. Kakkosstringin rissu, paljon haettiin heitoilla kun oli kentällä, ei tulosta.
  #26 syntynyt 1999. Rosterissa neljässä pelissä, ei kertaakaan heinäkuun alun jälkeen. Rikki?
  #83 toinen Lievonen. Rosterissa neljässä pelissä, alotti kahdessa. Kesäkuun jälkeen ulkona jokaisesta pelissä. Rikki?
  #88 kakkosmiehistöä, juttujen perusteella alotti lajin talvella. Teki pari td:tä.

  Kuten Kurosen kohdalla mainitsin, tasaisesti sai bäkit peliaikaa. Ja jos pajarista olisi peluutettu, kun pelit ratkottu ajoissa, täällä valitettaisiin siitä. Mun mielestä Roosters antaa oikeasti paremmin peliaikaa kaikille kuin mikään muu jengi, ellei niillä ole pakko tilanne. Connette vedettiin ulos useasti puoliajalla tai heti sen jälkeen, jotta suomalaiset pääsi kentälle.

 • Mikko Toiminen Ranskaan. Kotka Eaglesissa ja sitä aiemmin Roosterissa pelannut linjamies siirtyy Ranskaan pelaamaan, todennäköisesti palaa taas Suomeen kesäksi.

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=58680

 • Oho, vai että Roosters antaa paremmin peliaikaa penkinlämmittäjille kuin muut joukkueet? Enpä olisi arvannut! Johtuisikohan yksinkertaisesti siitä, että vaihtoruletti on lähtenyt liikkeelle, kun Roosters on ollut neljän td:n johdossa? Muilla joukkueilla ei tähän ole ollut mahdollisuutta. Butchers – Steelers ja Steelers – Saints ovat ainoat ottelut jotka tulevat mieleen, missä kakkospelaajia on ollut mahdollista käyttää. Butcherssilla ei edes taida olla yhtään kakkospelaajaa, eikä muilla joukkueilla ole paljoa parempi tilanne.

 • Väitetään, että junnut istuu penkillä ja hakataan ykkösillä rumia numeroja taululle. Huono homma. Joku korjaa, että itseasiassa kyllä ne sai peliaikaa. Sekin oli ilmeisesti huono homma. Vittu tää palsta on legendaarinen.

 • Onhan tää just noin :) :) ! Aika vahvaahan tuo Roostersin tekeminen ja menestys on ollut noissa junnuissakin, mutta kyllä sielä vähän on tuo massa juniori tuotannossa kuitenkin on vähentynyt, varsinkin nuoremmissa ikäluokissa. Jostain syystä ilmeisesti muut pk seurat ovat junnujen kohdalla alkaneet olemaan Roosterssia houkuttelevampia vaihtoehtoja. Onko syynä sitten raha, valmennus vai mikä, mutta tuntuisi että Butchers, Wolvot ja ECG onnistuvat junioreiden houkuttelemisessa paremmin kuin Roo. PK-seudun ulkopuolista seuroista Vaasalaiset ja Seinäjokiset ovat keränneet hämmentävän suuren määrän junioreita riveihinsä, asia joka varmasti valaa sielä suunnassa uskoa tulevaisuuteen.

 • Kerro meille muillekin kenen mielestä junnujen peluuttaminen on huono homma? Jos jokin tällä palstalla on legendaarista, niin se että väitetään jotain, mutta väitteen tueksi ei löydy minkäänlaista lähdettä. Toisaalta perättömien väitteiden esittäminen ja mielensäpahoittaminen on tätä päivää. Ihan hyvällä mallillahan perinteikkäiden seurojen junnutoiminta on, mitä nyt Trojansilta taitaa puuttua U19-joukkue. Nuoremmilla joukkueilla on tietenkin vielä kehitettävää, mutta heilläkin asiat edenneet nopeaa vauhtia.

 • Kerro kun olet lukenut ja ymmärtänyt noi puolitusinaa viestiä omasi yläpuolella.

 • Luin, ja luin muutaman vanhemmankin viestin siltä varalta ettet osaa laskea. Kukaan ei sanonut junnujen peluuttamisen olevan huono asia.

 • ”Roosters on kärsinyt juniori pelaajissa sellaisen kadon että ensi vuonna voi vielä löytyä joukkueet pariin kolmeen sm-sarjaan junioreissa, mutta seuraavana vuonna roosters junnuja riittääkin enää sm-sarjassa korkeintaan U17 ja U19 sarjoihin”.

  Nykyisillä volyymeillä joku U13-toiminta on edustusjoukkueen näkökulmasta täysin sivuseikka. Näistä joukkueista tuskin suodattuu ketään edariin. U17 on jonkin verran mielekästä ja U19 ehdottomasti tärkein junnujoukkue.

  En siis dumaa touhua muuten. Edustusjoukkuetta ajatellen kuitenkin vain vanhemmat ikäluokat ovat kiinnostavia näillä pelaajavolyymeilla. Ennen kuin U13 jätkät ovat edustusiässä, siitä vajaan 20 jätkän rosterista on lähtenyt ukot naisten perään, dokaamaan, opiskelemaan, nuorisovankilaan, töihin, ylipäätään muihin hommiin. Jos äijiä olisi 100, tämä alkaisi olla edustusjoukkueellekin hyödyksi. Kyllä niistä aina muutama jaksaisi edari-ikään.

 • U13 pienenemiseen oli yksi syy ja se sama syy nosti ECG U13 runsaslukuiseksi.
  Jos vastuuvalmentaja vie mukanaan n 20 pelaajaa mistä tahansa joukkueesta se tuntuu.
  Tällainen toiminta on erittäin arvelluttavaa. Normaalit pelaajien yksittäiset siirrot seurasta toiseen ovat normaalia toimintaa. Mutta tällaisen joukkosiirtymisen järjestäminen on moraalitonta.

 • Onko se yhtä moraalitonta kun vaatia lasten U13 sarjalle sm-status jota tuossa ikäluokassa harvoin on lajeissa tarjolla…

 • Surullinen ajatusmailma jos U13 ikäiset on edustusjoukkueen mielestä täysin sivuseikka!!
  Nuo nuoret on juurikin se porukka missä niitä junnuja pitää olla ja paljon juurikin nimeämistäsi syistä ”naisten perään, dokaamaan, opiskelemaan, nuorisovankilaan, töihin, ylipäätään muihin hommiin”. Mitä enemmän niitä U9-U15 ikäisiä on sen enemmän niitä on vielä jäljellä kun päästään U17&U19 ikäisiin vai meinaatko että sinne jostain taikaiskusta tulee pelimiehiä!??
  En todellakaan haluaisi olla sellaisen seuran juniori toiminnassa mukana jossa pidetään U15 ikäisiä ja sitä nuorempia täysin sivuseikkana!!

 • Etkö osaa lukea vai oletko yksinkertaisesti tyhmä?

 • Täsmennän:

  Joko et osannut lukea tai et tyhmyyttäsi ymmärtänyt seuraavia kohtia tekstistäni:

  ”Nykyisillä volyymeillä”.

  ”En siis dumaa touhua muuten”.

  ”Jos äijiä olisi 100, tämä alkaisi olla edustusjoukkueellekin hyödyksi”.

  Niistä äidinkielen tunneista olisi ollut ihan oikeasti hyötyä.

 • Paljonkos sinä ymmärrät? Kun aluksi kirjoitan että ei panosteta juniori toimintaan ja junioreiden määrä on romahtanut niin sinun vastaus on että ”Nykyisillä volyymeillä joku U13-toiminta on edustusjoukkueen näkökulmasta täysin sivuseikka”.Eli ei kannata panostaa junnuihin kun niitä on niin vähän että parempi kun niitä ei olisi ollenkaan kun tuskin niistä ketään edariin suodattuu muutenkaan? Meinaatko että se 100 äijää tulee panostamatta? Ei se penaalin terävintä kärkeä edusta tuo sinunkaan argumentointi.

 • Kiitos vastauksesta. Luetun ymmärtäminen muodostuu kahdesta osasta: lukemisesta ja ymmärtämisestä. Otan annettuna, että koska osaat laittaa kirjamia peräkkäin, osaat myös auttavasti lukea. Ongelma ei siis ole lukuosuudessa. Tästä jää ainoaksi vaihtoehdoksi, että ongelma on ymmärtämisessä. Tämä on valitettavaa, mutta myös yleistä, älä siis huoli.

  ”Eli ei kannata panostaa junnuihin kun niitä on niin vähän että parempi kun niitä ei olisi ollenkaan kun tuskin niistä ketään edariin suodattuu muutenkaan?”

  Missä kohtaa minä näin sanoin? Minä ainoastaan toin esiin sen seikan, että edustusjoukkueen menestyksen kannalta U13-joukkueella ei tällä hetkellä on mitään merkitystä. Loppu on sitten sinun mielikuvitustasi ja ajattelemaan tottumattoman ylävartalosi tuotosta.

 • Keskustelu alkoi hyvin, mutta kehittyi sitten arvottomaksi fleimaamiseksi, jota on vaivaannuttavaa lukea. Pistetäänpä ketju lukkoon.

  Sinänsä tilanne on sääli, koska solvausten seassa oli ihan oikeaakin asiaa. Varmasti olisi kaikkien etu, jos maltettaisiin pysyä asialinjalla ja keskustella aiheesta, vaikka joku joskus ymmärtäisikin asiat väärin.

  Mielessä on käynyt, että laatisin joskus Gridironin keskusteluun käyttäytymissäännöt, jos löytyy aikaa. Sitä odotellessa peukalosäännöksi sopii sellainen, että jos tulee tarvetta nakella epämääräisiä solvauksia toisille anonyymeille nimimerkeille, ollaan luultavasti palstan tarkoituksen kannalta hakoteillä. -Tuomo