Wolverines Spagettimaljan voittaja

jefumaster 3.9.2018 19:37 68 kommenttia

Helsinki Wolverines voitti näytöstyyliin I-divisioonan loppuottelussa Kotka Eaglesin (42-8) ja noussee tulevalla kaudella Vaahteraliigaan.

Wolverines pelasi Spagettimaljassa nyt kolmatta kertaa perättäin. Hävityt loppuottelut ja historian paineet eivät nujertaneet ahmajoukkuetta, joka marssi ylivoimaisella pelillään divisioonan mestariksi. Kotka Eaglesin parhaat hetket ajoittuivat ottelun alkuun, jossa haastajat kuljettivat avausdraivillaan palloa omalta 30 jaardin linjalta 24 jaardin päähän vastustajan maalialueesta. Kun lähes seitsemän minuuttia kellosta syönyt puristus ei tuottanut Niclas Carpelanin miehistölle pistesuoritusta, kotijoukkue meni menojaan.

Robert Johnsonin johtama air raid -hyökkäys oli ennen finaalipeliä tahkonnut taululle pisteitä yli 50 keskiarvolla ja sama olisi toistunut lauantaina, ellei peliaikaa olisi annettu myös nuorelle pelinrakentajalupaukselle Oskar Drockilalle. Wolverines-hyökkäyksen tehot eivät yllättäneet ketään, mutta joukkueen puolustuksen nappisuoritus ajoittui kauden tärkeimpään hetkeen. Kari Titolan koordinoima puolustus oli kauden aiemmissa peleissä päästänyt taakseen palloja 26 pisteen keskiarvolla. Lauantaina kotkalaiset saivat vierailla isäntien maalialueella vain kerran.

Kaikkiaan Brahenkentällä pelattu Spagettimalja tarjosi hyvää jenkkifutisviihdettä 643 paikalle saapuneelle fanille. Wolverines hurjasteli kannattajilleen hyvän TD-shown sekä toivotun loppuhuipennuksen erinomaiselle kaudelleen. Edellisen kerran I-divisioona on voitettu puhtaalla pelillä vuonna 2013, jolloin Turku Trojans voitti kaikki pelaamansa ottelut sarjassa.

Jäähyväisiä ja sopimusuutisia

Wolverines aloitti finaalipäivän psyykkauksensa julkaisemalla pelinrakentaja Johnsonin jatkosopimuksen kaudelle 2019. Rojo on yksi kaikkien aikojen parhaista Suomessa pelanneista pelinrakentajista ja sopimus antaa nyt liigalisenssiä tavoittelevalle Wolverinesille hyvän lähtökohdan tulevan kauden liigajoukkueen rakentamiselle. Pelaamisensa ohella Johnson jatkaa myös ahmojen juniorijoukkueiden päävalmentajana.

Lauantaina saatettiin nähdä myös useampikin pitkän peliuran päätepiste. Divisioonalegenda Niclas Carpelanin oli ennakoitu päättävän pitkän peliuransa Spagettimaljaan ja konkarin Kymen Sanomille antama lausunto tukee huhuja:

Jos sarjataso on ensi kaudella 1.divisioona, pysyn Kotkassa pelkästään valmentajana. Pitkä ura on jo takana ja kilometrit täynnä.

Rivien välistä on luettavissa myös pienoinen mahdollisuus peliuran jatkumiseen, mikäli joukkueen sarjataso on jokin toinen. Monet tällä kaudella Eaglesin riveissä pelanneet konkarit ovat edustaneet Kotkaa nimenomaan Nesin kutsumina. Lähitulevaisuus näyttää millaisia valintoja pelaajat sekä seura tekevät tulevaisuudelleen.

Spagettimaljassa päättyi myös Wolverinesin hankolaisvahvistuksen, Markku Heinäsen peliura. Puolustuksen jättiläinen hyvästeli pelikentät Gridironin keskustelupalstalle jättämällään tunteikkaalla viestillä:

Nyt se olis siinä, ensi vuonna tulis 44 mittariin niin taitaa olla ukon aika siirtyä sivurajalle, kiitän koko jefu yhteisöä näistä mahtavista vuosista. Ja eilinen kruunu uralle tuntu todella hyvälle kiitän koko sydämestäni hienoa seuraani Helsinki Wolverinesia.

Toinen peliuransa lopettamisesta ilmoittanut ahma on puolustuksen takakentällä huikean jäähyväispelin pelannut keikkatyöläinen Brian Michitti, joka jatkaa eurooppalaisen jefun parissa Italiassa valmentajana. Lauantaina Michitti oli pelaaja, joka katkaisi kotkalaisten selkärangan taklaamalla Munchie Robertsin puolta jaardia vajaaksi Eaglesin ensimmäisen draivin viimeisessä pelissä.

Finaalijoukkueiden rostereissa pelasi useampikin 80-luvulla uransa aloittanut konkari. Todennäköisesti Brahenkentän turffilla jätettiin mainittujen ohella useampiakin jäähyväisiä, joita pelaajat eivät vain ole kertoneet laajemman yleisön tietoon.

Miten käy I-divisioonan?

Wolverines on matkalla Vaahteraliigaan kilpailullisen menestyksen sekä koko organisaationsa vahvuuden ansiosta. Tästä ei liene kenelläkään epäselvyyksiä kentällä tai kabineteissa. Mutta miten käy I-divisioonan? Ahmojen karattua ylöspäin jäljelle jää neljä joukkuetta Eagles, ECG, UNC ja Indians). Nesi Carpelanin urapohdinta Kymensanomissa piti rivien välissä erilaisia sanomia myös Eaglesin tulevaisuudesta. Onko II-divisioonasta nousuhalukkaita? Pori Bearsin päävalmentaja Teemu Niemelä kertoi Satakunnan Kansa-lehdelle Rautamaljan voiton jälkeen joukkueen noususta I-divariin näin:

– Nyt mietitään, mitä tehdään. Pitää kartoittaa, mitä se käytännössä tarkoittaa. Lokakuun loppuun mennessä pitää ilmoittaa, otetaanko paikka.

Nykyisellään viiden joukkueen epätasaisena tynkäsarjana I-divisioona ei aja enää perimmäistä tarkoitustaan – kasvattaa ja karsia maan parhaista divarijoukkueista vuosittain liigakelpoisimmaksi kypsyneet mukaan vaahteraliigataisteluun. Liiganousijoita löytyy edelleen vuosittain, mutta potentiaalia ja halua kasvaa liigakelpoiseksi nykyjärjestelmän säännöin löytyy vuosi vuodelta vähemmän.

Tutustu myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Kaikki tietävät, että nykyinen divisioonien sarjajärjestelmä on tullut tiensä päähän. Jos joku vetoaa vuonna 2016 hyväksyttyyn suunnitelmaan kautta 2019 suunniteltaessa, tulisi tuo henkilö buuata ulos kokouksista. Kotka todennäköisesti hakee vauhtia alemmista sarjatasoista, Indiansia ei pitäisi missään olosuhteissa hyväksyä ainakaan ykköseen ja Porilla ei ole paukkuja osallistua nykyisen kaltaiseen kilpavarustelusarjaan. Niin ja kahden joikkueen sarja tuo mieleen DDR:n jääkiekkoliigan.

  Fiksuja päätösiä odoteltaessa katsellaan Roostersin näytöstä pleijareissa.

 • On ehdottanut, että nykyiset 1- ja 2-divisioonat yhdistettäisiin ja nimettäisiin 1-divisioonaksi. Nykyinen 3-divisioona luonnollisesti saisi nimekseen 2-divisioona ja Äijäliiga saa olla Äijäliiga :)
  Onko tässä ehdotuksessa jotain miksi se ei käy? Luonnollisesti pitää miettiä miltä osin voidaan 1-divisioonan taloudellista rasitusta keventää joukkueiden osalta.

 • Yhdistetään ykkönen ja kakkonen, rajoitetaan jenkkien määrä yhteen (jonka on oltava QB) tai nollaan, jos joukkueella on x määrä kotijenkkejä. Yksinkertainen sarja, neljä parasta pleijareihin. Hyvällä tuurilla Nesikin jatkaa :)

 • Nykyisessä järjestelmässä ottelumäärät vaihtelevat sen perusteella, kuinka monta joukkuetta sarjassa on. Tämä on lähtökohtaisesti hullunkurista, sillä nimenomaan ottelumäärät pitäisi aina vakioida sarjatasolle sopivaksi, ja muu sovittaa sitten sen ympärille. On ihan eri asia, onko runkosarjassa pelejä 8 vai 12. Sen sijaan sarjan tarkalla joukkuemäärällä ei ole kauheasti väliä.

  Näin ollen divarin ottelumääräksi voitaisiin päättää joku luku, esimerkiksi 8, 9 tai 10. Erilaiset joukkuemäärät saadaan sovitettua tähän siten, että osaa joukkueita vastaan pelataan kaksi ottelua. Ei se ole oikeasti niin ratkaisevaa, tuleeko jollekin joukkueelle vähän kovemmat ”tuplamatsit” kuin toiselle. Parhaat pääsevät kyllä pudotuspeleihin siitä riippumatta.

  Ajatuksia?

 • Muutoksia on tulossa, malttakaa :)

 • Nyt jo wolvoihin kirjoittanut ens kauden sopimuksen 5 roostersin jätkää ja porvoosta tulossa ainakin sama määrä, myös hämeenlinnan raunioista ja turusta tulee hirveä liuta pelaajia ja kannua nostetaan brahelle 2019 Leivojan johdolla

 • Ja Vaasaan ei mee kukaan!

 • Tarkennus: Vaasaan ei oteta ketään!

 • Niin Timin…

 • Sopii tähän kun oli tosta Leivojasta juttua. Nauratti kun kattelin kyseistä peliä ja kuuntelin kun selostaja ja kommentaattori puhuivat että Rojo antaa kaikki pelit kentältä… Väittäisin että ei pidä paikkansa! Leivoja antaa kyllä pelit sivurajalta ja vieläpä Rojon pyynnöstä !!! Vaihtaa sit pelejä jos näkee jotain mihin iskeä.

 • Mitä enemmän vaihtoehtoja pyörittelee, sitä enemmän ainoaksi fiksuksi vaihtoehdoksi jää yhdistää 1. ja 2. divarit. Säännöt rukataan sitten seurojen kesken sopiviksi importtien (ja miksei myös EU-pelaajien ja kotijenkkien) osalta. Turha selittää millään koukeroilla, jos halua on niin rajaukset saadaan tehtyä. Lähtökohtana neuvotteluille voisi olla yksi jenkki ja rajaton määrä EU-pelaajia. Jos se ei useammalle jengille käy, niin sitten sorvataan. Tavoitteena olisi kilpailullinen sarja. Se ei tarkoita että sarjan pitäisi olla täysin tasainen, kaikissa sarjoissa on kärki- ja häntäpään joukkueita.

  Tähän asti liiton ajattelutapana on tainnut olla ”me päätämme, te hyväksytte ja noudatatte” sarjajärjestelmiä tehtäessä. Kenties olisi aika siirtyä siihen että niiltä sarjan joukkueilta kysyttäisiin ”mitä te haluatte, mihin te pystytte sitoutumaan?”. Liitto ei ole yritys, jossa johto päättää ja alaiset tottelevat. Liitto on yhdistys, jossa hallituksen tehtävä on toteuttaa jäsenistön tahtoa. En tiedä muistaako hallitus aina että yhdistyksessä ylintä päätäntävaltaa käyttävät jäsenet.

 • Usko tai älä Kyyberi että päättäjät (=hallitus) eivät avaa tehtyä (2016) päätöstä kauden 2019 sarjajärjestelmästä vaan avaavat keskustelun kauden 2020 osalta. Ovat hirttäytyneet vanhoihin päätöksiin kuten Ruutu-sopimus ja uppoavat niiden mukana.

 • Samaa mieltä! Ulkomaalaiskiintiöitä ei kuitenkaan mielestäni pitäisi rajoittaa liikaa, jotta nousu vaahteraan pysyy matalampi kynnyksisenä kuin mitä se on nykyisin 1 ja 2 divarin välillä. Matalakynnyksisyydestä on hyvä esimerkki Kuopiossa, jossa sitouttamalla muukalaiset on saatu jatkuvuus taattua transitiossa vaahteraan. Tämä ei ole mahdollista, jos importteja rajoitetaan merkittävästi alle vaahteratason.

  Ymmärrän, että kaikilla joukkueilla ei ole mahdollisuuksia taloudellisesti importtiarmeijan pyöritykseen, josta syntyy epätasaisuuksia – mahdollisesti liikaa ja sietämättömästi yhdistelmäsarjan laadukkuuden ja kilpailullisuuden kannalta. Ehdotan ratkaisuksi yhdistetyn 1+2 divisioonan osalta 3-4 pelin alkusarjaa ja 4-6 pelin loppusarjaa (päälle kaksitasoiset playoff-pelit), joka olisi jaettu ylempään ja alempaan kastiin. Tämä takaisi kuitenkin järkevän määrän tasaväkisiä pelejä ilman pakottavaa tarvetta kilpavarustelulle.

 • Yhdistyksen päättäjät ovat jäsenet. Jos enemmistö jäsenistä päättää esim. syyskokouksessa jotain, niin hallituksen on se toteutettava. Tai ainakin yritettävä. Siksi kritiikki hallitusta ja liittoa kohtaan on erikoista. Joko gridironiin on hakeutunut se pienimääräinen oppositio, ja hallitus nauttii edelleen enemmistön luottamusta, tai sitten jäsenillä ei ole uskallusta haastaa hallituksen päätöksiä ja viedä päätöksiä yleiskokoukseen tai vaikka ylimääräiseen jäsenkokoukseen.

  En tiedä millaisia kokouksia nuo jäsenkokoukset ovat olleet, oma yhdistys- ja liittoaktiivisuus on rajoittunut toisen lajin pariin. Mutta yhdistyksissä on ennenkin laitettu hallitusta vaihtoon jos jäsenistön enemmistö niin haluaa (ja tilalle löytyy halukkaita). Jos nyt puhutaan divareiden sarjajärjestelmästä, niin seuraavan jäsenkokouksen asialistalle rohkeasti laittamaan sarjajärjestelmän uudelleenrakennus. Kokoukseen valmistellut esitykset ja ehdotukset, ja jäsenistö äänestämään
  A) Halutaanko muutosta
  B) Minkälaista muutosta

  Ei yhdistyksen päätöksenteko tai aiempien päätösten kumoaminen sen kummempaa ole.

  Se onkin sitten toinen seikka, onko gridironin yleinen mielipide sama kuin jäsenistön yleinen mielipide.

 • …on nimimerkki ”Ei vielä liigaan Wolverines”?

 • @kyyberi, gridironin ”yleinen mielipide” ei todellakaan ole jefu -jäsenistön, kentän ja skenen yleinen mielipide. Täällä muutama nihilisti ja omaanpesäänpaskoja esittää mielipiteitään ja haraa skenen valtavirtaa vastaan. Tämän saitin mielipiteillä ei ole mitään kosketuspintaa skenen oikeiden mielipiteiden kanssa. Päätökset tehdään LiittoKokouksessa ja sinne näitä tölvijöitä ei kutsuta/päästetä. Kaikki on ihan kohtuullisen hyvin.

 • Wolverines floppaa pahasti , mutta seura on vakaalla pohjalla. Juniorit joka ikäryhmässä, susi p#ska 4div ja 2div porukka. Pelaajia ja tausta joukkoja löytyy, rahaa ilmeisesti myös hyvin. Naiset ovat seuran lippulaiva, hienoa työtä heiltä ja jatkossakin varmasti ylivoimainen ykkönen. Peace out

 • Wolverines tulee pelaamaan VL maljassa 2019.

 • Jotain etua pitäisi saada jos pelaa suomi QBllä , vaikka toinen jenkki ?

 • En nyt tiedä yleisestä mielipiteestä, mutta kun kattoo faktoja joukkueista ykkösessä ja kakkosessa, sekä viime vuosien luovutuksia, niin täytys jotakin muuttaa.
  Ja jos joku asia on huonosti, niin voi sitä muuttaa, eikä vaan sementoitua 3 vuotis suunnitelmiin tms.

 • Kyse taitaa olla siitä onko yhdistyksen jäsenillä (eli seurat) halua muuttaa asioita. Tai mielenkiintoa puuttua tekemiseen. Toistaiseksi taitaa olla niin että liittokokouksissa ei kauheasti ole ollut asialistalla muutoksien tekemistä. Organisaation ongelma on ehkä siinä että jokaista seuraa kiinnostaa lähtökohtaisesti ne asiat mitkä vaikuttavat omaan toimintaan. Nelosdivarin seuroja ei välttämättä kauheasti kiinnosta jos joku nostaa pöydälle ykkösdivarin toiminnan. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta kohtuullisen monessa seurassa ajatellaan lähtökohtaisesti sitä omaa napaa eikä jenkkifutiksen etua isommassa mittakaavassa ja pidemmällä aikavälillä. Tällaisessa organisaatiossa on hyvin vaikea saada isoja muutoksia aikaan.

 • Eikö muutoksia tehtyihin päätöksiin jarruta osaltaan se, että ainakin lähes kaikkien äänestäjien pitää olla muutoksen takana? Käytännössä jos on jotain päätetty niin se ei muutu, piste.

 • Tarvitaanko muutosta? Kyllä tarvitaan. Tarvitseeko vuonna 2016 tehtyä sarjajärjestelmäpäätöstä tarkastella uudelleen nykytilanteen valossa? Kyllä tarvitsee! Jos joku on kriisistä ja tarpeesta eri mieltä ei hän tunne ja seuraa divisioonien tilannetta lainkaan. Se, että vuonna 2016 on tehty johdon visioon perustuva sarjajärjestelmäpäätös ei tarkoita, että sitä ei voi tarvittaessa repiä auki. Visiohan oli että laji menee eteenpäin koko ajan mutta käytännössä näin on toteutunut ainoastaan johdon juhlapuheissa ja lausunnoissa medialle.

  Lajiliiton kokoontumisten työskentelymalli jossa seurat laitetaan omiin karsinoihinsa pohtimaan lajia oman sarjatasonsa perspektiivistä on eräänlaista hajota ja hallitse menettelyä, jossa kokonaisuus hämärretään ja sarjatasojen leikkauskohtien ongelmat eivät nouse tarvittavalla tavalla esille.

  Tällä hetkellä SAJL:n ykkösdivisioona on kriisissä. Liiga on kuitenkin tilanteessa, jossa kaudelle 2019 on tarjolla SAJL:n (ja Ruutu+ sopimuksen) toivoma joukkuemäärä eli seitsemän, joten tuota venettä ei lähdetä heiluttamaan. Ykkönen ja osin kakkonenkin ovat kuitenkin tilanteessa jonka ei voida antaa jatkua.

  Kun seuraavan kerran istutaan alas suunnittelemaan tulevaa, ei oikea toimintamalli ole sijoittaa liigan ja ykkösen seuroja omaan huoneeseensa ja kakkosen ja kolmosen omiinsa. Divide Et Impera menettely on aikansa elänyt tapa kontrolloida ja hajottaa päätöksentekoa. Ykkösen ja kakkosen haasteet ovat nyt yhteneviä ja käytännössä kaikkien divariseurojen tulisi nyt yhdessä pohtia sarjatasojen mielekkyyttä sekä tulevaisuutta realistiselta pohjalta, ei epärealistisen vision taikka jo homehtuneen 2016 päätösdokumentin pohjalta.

 • Kuulostaa erikoiselta toimintamallilta, jos eri divarit pohtivat asioita erikseen. Kuitenkin 1.-3. divareiden päätökset vaikuttavat kahteen muuhunkin divariin, joten mikä järki on edes keskustella erikseen? Saatika sitten päätöksenteosta tai ehdotuksista. Näköjään maalaisjärjellä olisi käyttöä.

 • liigan joukkuemäärä 2019 tuo Ruutu TVn toivoma 7 joukkuetta.
  Sekin voi vielä muuttua syksyn aikana.

 • Porvoo ja Vaasa voi kyykätä vielä ennen kauden avausta

 • Hajoita ja hallitse. Helppoa ja tehokasta

 • Voidaanko lopettaa tää seurojen hautaamiskeskustelu tähän. Ei varmasti tehnyt hyvää Huskiesin tilanteelle viime keväänä kirjoittelu näillä palstoilla. En väitä, että mihinkään gridiron spekulaatioihin kaatui Huskies, ongelmat olivat muualla, muttei tämä kirjoittelu ainakaan helpottanut tilannetta seurassa.

 • Onneksi sinä et sentään ole niitä henkilöitä jotka päättää palstalla siitä mitä saa kirjoittaa ja mitä ei, muuten tämä saitti olisi kuihtunut entisestäänkin ja se olisi jo silloin paljon.

  Mikä ihme vimma ihmisillä on yrittää lopettaa ne keskustelut mitkä ihmisiä kiinnostaa. Mielipiteitä ne on heikomminkin perustellut mielipiteet.

 • On se kumma kun tällä kaudella on ollut näitä sensuuri huuteluja mitä näillä sivuilla saa kirjoittaa ja mitä ei, jos ei seurajohdolla pää kestä kritiikkiä voi olla tulematta näille sivuille. Täällä ei ole sensuuria piste, menkää hokemaan sitä jonnekkin poliittisille sivuille.

 • Sitä vaan mietin, että missä on kauden kokonaistilastot? Löytyy kyllä viimekauden tilastot liiton sivuilta, kiitoksia siitä.

 • Todennäköisesti U13 tilastot valmistuvat aiemmin.

 • Siellä ne tilastot ovat. Tosin vähän piilotettuina. Kukaan ei ole vaihtanut liiton sivuille linkkiä.

  Mene 1-divarin tilastoihin. Vaihda osoiterivillä 2017->2018 ja nauti.

  Tosin tilastot olivat jossain määrin vajaita, mutta eiköhän sieltä pääkohdat saa selville.

 • Toi sivu minkä linkkasit on vissiin ekan kierroksen jälkeen päivitetty eli ihan turha päteä.
  Tää sivu saattaa olla lähempänä totuutta http://www.sajl.org/divisioona/2018/confldrs.htm

 • ”Päteä”.. Onko verta vuotavia peräpukamia taas vai mikä on? Laitoin vain linkin mihin tilastot laitetaan, kun liitto joskus joutaa kahvitteluiltaan.

 • Tietäjät on tietäny jo vuosikymmenen, että ensimmäisenä tilastot pääsee näkemään otteluohjelman kautta. Siellä on linkki jokasen ottelun vieressä :D

 • @Mutta missä… kaipaili😂. Täällä ollaan, ei ole maa niellyt eikä halla pannut.
  Koittihan se vihdoin aika ettei 1.divarissa ollut enää kylliksi kovaa haastajaa Wolvoille. Onnittelut heille liigapaikasta. Mutta kyllä pitää joukkueen pelaajistossa tapahtua iso muutos jos meinaa pärjätä liigassa ja etenkin saada aikaiseksi jonkinlaisen jatkumon siellä. Riittääkö resursseja hankkia riittävästi nollasopparipelaajia ja lisäksi vielä muutaman maksupelaajan (siis löytyykö maksavia penkilämmittäjiä riittävästi)? Palataan tähän sitten kun alkaa kuulumaan pelaajasoppareista muutakin kuin huhuja…

 • No ei teillä Idän jättiläisissäkään ihan putkeen ole mennyt toi homma :-)

 • There was only 1 team on div1. Reality man wear black

 • Todellisuusmiehet pukeutuvat mustaan.

 • Iltoja!
  Enpä ole tällä sivustolla kuukauteen käynyt mut se täytyy sanoa, että kirjoitukset on siistiytyneet.
  Onkohan kukaan miettinyt millanen rahallinen merkitys sillä on jos Suomen Jefun ”suuri saatana, luuseri porukka, joukkue mikä ei kuulu divariin, joukkue jonka pelaajisto haluais pelata muulla sarjatasolla kuin ykkösessä etc etc etc” jäiskin pois koko jefu kartalta ja vaihtais lajiksi vaikka keilailun tai golffin mitkä ovat muutes molemmat johtokunnan siunaamia lajeja. Entä millanen muu merkitys mahd. edarin lajin vaihdolla on -> junnutoiminnan jatkuvuus Kouvolassa ja tätä kautta vaikutus koko lajiin yms yms.
  En viitsi jaaritella enempää, ne ketkä ovat asian koko ajan tajunneet, tajuavat sen yhäkin mut toivon, että NE URPOT KETKÄ OVAT TÄNNE PASKAA KIRJOITELLEET TAJUAVAT NYT MILLAISEN LUMIPALLON OVAT LIIKKEELLE LAITTANEET. Toivottavasti olette nyt tyytyväisiä.
  Tulee väkisin mieleen mietintä: kun luoja loi maan niin hän huomasi, että luodut (jopa ameebat) olivat liian fiksuja, ja ääliöt puuttuivat, niinpä hän loi sitten sen porukan joka kir…… grid…… pas…!!!!!!!!! Jaa ketäs ne sitten on????? Siinäpä kyssäri
  Ja sitten vanha lopetus: nämä ovat sitten vain ja ainoastaan meikäläisen omia mielipiteitä, eivät Inkkareiden, Salj yms kolmannen osapuolen mielipiteitä. Olen kirjoittanut tämän tekstin täysin selvinpäin (olen muutes absolutisti joten ei kande kehoittaa sulkemaan korkkia), en ole purrut sieniä enkä muutenkaa ottanut miestä väkevämpiä aineita.
  Öitä tasapuolisesti kaikille rotuun, uskontoon, isämaahan ja erityisesti sotilasarvoon (mitähän se tarkoittaa?????) katsomatta.
  ps. tää kirjoitus (niin kuin edellisetkin ovat tallessa) joten on kenenkään turha ruveta hippasille siitä mitä olen joskus kirjoittanut
  ps.2 onnea Wolvoille ykkösen voitosta, onnea myös Kotkalle todella hyvästä vastuksesta
  H. Juutila

 • Oikeastaanhan tämän foorumin sisältö ei poikkea muiden yksittäiseen lajiin/peliin/harrastukseen keskittyneestä foorumista millään tavalla. Näitä foorumeita kun pääosin käyttävät ns. veteraanit, jotka ovat sijoittaneet todella paljon omaa aikaansa ja rahaansa kyseiseen harrastukseen. Silloin myös helposti tuppaa omat tunteet liittyvän mukaan, jolloin teksti on sen näköistä. Ehkä ainoana erona muihin sivuihin on se, ettei tätä juurikaan moderoita ja kaikkein pahimmat törkykommentitkin jää kaikkien luettavaksi.

  Jos nyt noista sarjatasoista jotain mainitsisi, niin toivottavasti kaikille joukkueille löytyy sopivan haastava ja kokonsa puolesta mielenkiintoa tarjoava divisioona ensi kaudelle. Tänä vuonna jokaisella sarjatasolla näytti olevan yksi ylivoimainen tiimi, mikä varmasti latisti ainakin katsojien tunnelmaa.

 • Juutilainen on parasta viihdettä tällä sivustolla

 • Haiskahtaa siltä että inkkarit viimein kippas.

 • Voi olla että nyt menee metsään, mutta yleensä omalla nimimerkillä kirjottamista, paskanpuhumisen lopettamista yms. on vaatimassa hieman varttuneemmat henkilöt. Eli käytännössä ne, jotka ovat eläneet nuoruutensa ilman internetin maailmaa. Ei heidän nuoruudessaan (silloin kun ihmisen mielipiteet alkavat muodostua ja niitä tuodaan vahvasti esiin) tarvinnut edes miettiä sellaista asiaa kuin nimimerkin takaa kirjoittamista.

  Maailma muuttuu, ja omalla nimellä kritiikin esittämisen vaatiminen on vain… vanhanaikaista. Kenties voisi hieman avartaa omaa laatikkoaan ja miettiä kumpi on viestissä tärkeämpää: sen sisältö vai sen esittäjä? Jos joku sanoo että Indiansin toiminnassa on puutteita, ja listaa ne, miten Indiansin todelliseen tilanteeseen vaikuttaa se onko kritiikin esittänyt Pekka, Maija vai Nimimerkki? Hyvässä seuratoiminnassa kritiikki otetaan vastaan, ja sitä reflektoidaan omaan toimintaan. Sitten voidaan todeta että ei ole perää, tai löytää omasta toiminnasta kehittämisen kohteita. Tai sitten voi huomata että onhan siinä perää, mutta ei tehdä mitään koska nimimerkki.

  Kritiikin ja paskanpuhumisen välinen raja on yleensä aika paljon lukijasta kiinni. Se, mikä toiselle on kritiikkiä, on toiselle paskanpuhumista. Yhdelläkään seuralla tässä maassa ei ole pullat uunissa niin hyvin, että voisi viitata kintaalla palautteeseen. Tuli se sitten nimellä, nimimerkillä, postissa tai internetissä. Se ei kuitenkaan tarkoita että kaikki kritiikki aiheuttaa muutoksia toiminnassa.

  Ja vihjailut siitä että Gridironin kirjoittelut olisivat jotenkin vaikuttaneet negatiivisesti Indiansin toimintaan, kuulostaa aika uskomattomalta. Eiköhän siihen vaikuta lähtökohtaisesti seuran tekemät (ja tekemättä jätetyt) päätökset.

 • Joo …en pidä törkeästä kielen käytöstä kentällä, enkä kentän ulkopuolella, riippumatta siitä kuuluuko se jonkun mielestä lajin luonteeseen vai ei. Kertoo enemmän kotikasvatuksesta tai oikeastaan sen puutteista, jos ei osaa käyttäytyä ja ottaa muita huomioon. Erityisesti mua riipii sellainen toisten epäonnistumisella ilakointi ja tyhjän jauhaminen. Jokainen voi olla omiin suorituksiinsa tyytyväinen ja tuulettaa onnistumisiaan, olivatpa ne kentällä tai kentän ulkopuolella tapahtuneita asioita. Positiivisuus ruokkii aina ympäristönkin positiivisuutta yhtäpaljon kuin se hallitsematon paha olo myrkyttää yhteisön ilmapiiriä. Mä valitsisin aina tuon positiivisuuden kautta vaikuttamisen, koska silloin asiat vaikuttavat eivätkä henkilökohtaisuudet, eikä silloin yleensä tarvitse jälkikäteen katua sanomisiaan.

  No tähän itse asiaan, mä en ole lukenut Indianssin tai H. Juutilan aiempia kommentteja (sivun ärsyttävää trollailua ja negaa toki sataa jokaiseen postaukseen), joten ihmetyttää tuo purkaus jonka tänne on laittanut. Minuakin surettaa tämä nykyisten joukkueiden ohut ja monille pelipaikoille riittämätön miehitys, valmennuksen vähyys, resurssien riittämättömyys ja epäkiitollinen kohtelu, jota vielä työnnetään niiden jäljelle jäävien yrittävien seuratoimijoiden harteille, mutta ei näillä kirjoituksilla kyllä realiteettejä muuteta. Paska on paskaa ja toimiva toimivaa, ainoastaan niiden vähäisten toimijoiden mitta saattaa täyttyä ja sitä kautta alkaa jo näkymään jossain myös reality maailmassa.

  Minäkin olen kyllästynyt suurin tasoeroihin ja sen mukanaan tuomiin rökäletappioihin, se vie kiinnostavuuden kaikilla mittareilla. Sitten tuntuu, että päätöksenteko on tehty niin salatieteeksi, että kukaan ei tunnu tiedottavan tai kertovan omia näkemyksiään avoimesti, kaikki on aina sitä, mitä se sulle kuuluu tai pitäkää tunkkinne mentaliteettia. Näillä se negatiivisuus ja paskanlapionti ainakin varmistetaan. Tottakait on aina niin, että se joka vastaa myös aina päättää ja päinvastoin, mutta kun ihmisiä vaan kinnostaa asiat, myös jefu maailmassa mihin päätökset perustuvat.

  Muutama vuosi takaperin ihastelin noita Vaasan visionteja ja nyt tuntuu, että joukot ovat alkaneet osittain polkemaan paikallaan. Seinäjokea olen aina pitänyt eteenpäin vievänä voimana ja sielläkin on alkanut hienan orastava kehitys sakkaamaan. Alkuvuodesta krokojen joukkueessa ei ollut oikeastaan mitään jäljellä siitä taistelevasta asenteesta ja miehistön vaihdosten jälkeen taas kaikki alkoi näyttää siltä luunkovalta pohjaanmaalaisuus mentaliteetiltä, johon koko suomalainen jefu maailma on tottunut. Porvoo lähti oikeaoppisesti kotimaisin kapellimestarein ja aiheutti itselleen halvauksen, jolla saattaa olla enemmäkin vaikutuksia kuin yksi mitäänsanomaton kausi vaahteraa. Pitäkää nyt hyvää huolta monipuolisesta juniorityöstä tai pitkässä juoksussa ei ole kuin sarja tai kaksi mitään enää tahkota. Juniorityössä on se kaiken jatkuvuus, jokaisessa joukkueessa tulee jonkinlaisia notkahduksia pelaajien lopettaessa, mutta nuorennusleikkausta ei voi tusinatuonnilla koskaan pidempään tekohengittää. Eikä seuran tekemiä muitakaan huonoja päätöksiä voi laittaa koskaan epäasiallisen kirjoittelun syyksi.

  Minua ainakin kiinnostaisi kuulla Indianssin tai Juutilan suulla mistä tämä viimeiset koomaiset vuodet Kouvolassaa johtuvat?
  Miksi pelillisen voiton aikaansaaminen yleisöä viihdyttävässä lajissa on mahdoton saavuttaa?

 • GI keskustelu on tämän lajin ainoa paikka kossa voi käydä mitään oikeaa debattia. Joku kirjoitti että tätä ei moderoida. Väärin, kyllä täältä on poistettu OIKEASTI epäasialliset viestit. Se, että kaikki kritiikki ei miellytä kaikkia ei ole peruste moderoinnille. Myöskään henkilöiden mainitseminen nimellä ei ole a) sellaisenaan kunnianloukkaus b) epäasiallista. Tämä Juutilahan pillastui kun Indiansin keulahahmon Lindholmin sanottiin olevan SAJL:n hallituksen jäsen.

  Keskimäärin suomalainen jefujournalismi on olematonta. Seurojen viestinnän taso vaihtelee mutta kyllä tämä on ainoa palsta jossa asiat puidaan juurtajaksaen läpi. Osalla meistä keulii, osa trollaa mutta kritiilki jota kirjoitetaan on useimmin aiheellista.

  Juutila viittasi selvästi Indiansin tulevaisuuteen. Olisiko Kouvolassa vihdoinkin tunnustettu tosiasiat. Kotka saattaa sittenin jatkaa yklösessä.

 • Joo perustavaa laatua oleva debatti on aina hyvä asia, mutta sitten se nimillä huutelu julkisesti nimimerkin takaa alkaa olla jo lähellä selkärangattomuutta. Näissä on oltava tarkkoja, raja on hieno milloin mennään mauttomuuden puolelle. Kukaan ei kiellä puhumasta, henkilökohtaisuuksissa olisi kuitenkin parempi puhua oikeilla nimillä ja faktoilla. Kaikki osaa ärsyttää ja trollata, mutta sen argumentin voi heittää myös nimimerkin takaa ilman, että loan kohteella on mahdollisuutta reilusti puolustautua. Minun mielestä rekisteröityminen on parempi vaihtoehto. Todennäköisesti hiljentää palstan kuten sajln palstan aikanaan, mutta jos kellään ei ole enää mitään sanottavaa, kertoo sekin jotain lajin kestävyydestä ja tulevaisuudesta. Minä en aio rekisteröityä, mutta luen sellaisen palstan asiaa edes kerran vuodessa mieluummin kuin näitä keskenkasvuisia huutelijoita, joilla ei ole mitään annettavaa lajiin ja ehkä ei muutenkaan elämään.

 • SAJL:n palsta hiljeni kun se ajettiin alas. Ja mitä ilmeisimmin se ajettiin alas koska liitto katsoi ettei sen oikeaoppiseen moderointiin ollut resursseja. Se oli hieno ”keskustelu”palsta.

 • Kai ymmärrät, ettei se rekisteröityminen poista mitenkään trolleja yms. Sähköpostitilin ja nimen tekeminen ei kauaa kestä ja sama ralli jatkuu keksityn nimen kanssa. Vai tarkoitatko, että ihan verkkopankin tunnuksilla tms. vahvalla tunnistautumisella vain saisi kirjoitella? Melko raskasta.

 • Varsinainen Einstein taas liikkeellä. No kirjaudu sinä pankkitunnuksilla, kuluu aikas paremmin.

 • No kerroppas neropatti millainen se sinun suosittelema rekisteröityminen olisi ja mitä hyötyä siitä olisi?

 • Mietippä sitä, just tällaisen takia kirjautuminen käyttöön mahdollisimman nopeasti. Mitään asiaa sulla ei ole, mutta jaksat länkyttää!

 • Eipä tuota ole sullakaan mitään annettavaa tähän keskusteluun kun et yksinkertaiseen kysymykseen osaa vastata. Surkea tapaus kerta kaikkiaan.

 • Joko löysit paikan pankkikortille, mihin voit työntää sen?

 • Pitäiskö sun laittaa se korkki kiinni jo? Viikonloppu alkaa olla ohi ja suurimmalla osalla meistä on työpäivä huomenna.
  Vastaa sitten huomenna selvinpäin, että millainen se sinun suosittelema rekisteröityminen olisi ja mitä hyötyä siitä olisi?

 • Onko joku huolinut sinut töihin? Wau! Käytätkö pankkikorttia sielläkin?

 • Pitäiskö sun laittaa se korkki kiinni jo? Viikonloppu alkaa olla ohi ja suurimmalla osalla meistä on työpäivä huomenna.
  Vastaa sitten huomenna selvinpäin, että millainen se sinun suosittelema rekisteröityminen olisi ja mitä hyötyä siitä olisi?
  Ja kerro samalla miksi hoet tuota pankkikorttia? Miten se tähän liittyy?

 • Miten toi korkki liittyy mihinkään, käytätkö sitä pankkikortin rinnalla kirjautuessasi?

 • Pyydän anteeksi! Olin väärässä, on sussa sentään viihdearvoa vaikka asiakeskusteluun et pystykään :D Kiitos siitä :D

 • Roger, over and out!

 • Jatkoajassa on käytössä systeemi, että rekisteröitymisen yhteydessä pitää vapaamuotoisesti kirjoittaa hakemus, miksi haluaa tunnukset. Ja kirjoittamaan pääsee kun hakemus hyväksytään (alle vuorokaudessa). Tällä karsitaan ne pois, jotka sen korkin avattuaan haluavat trollata nimimerkillä. Ja samalla varmistetaan että hakija osaa kirjoittaa. :)

 • Eiköhän tässä puhuta ihan eri kaliiberin kokoisista alustoista jos lähdetään muutaman onnettoman tunarin sotkemaa räpellystä vertaamaan jarkoajan foorumiin.

 • Tottakai. Mutta oli se alusta mikä tahansa, ylläpito joutuu pohtimaan rekisteröitymistä ja sen vaikutusta käytettävyyteen.

  Itse haluaisin rekisteröitymispakon, ihan jo sen takia että jokaisella olisi nimimerkki mitä lähtökohtaisesti käyttää. Toki trollit tekisivät uusia, riippuen siitä miten helppoa se olisi. Mutta nythän kuka vaan voi kirjoittaa jonkun toisen rekisteröimättömällä nimimerkillä ihan puuta heinää.

 • Raiders on huono.

 • Vastasit itse itsellesi. Ei se rekisteröitymispakko mitään muuttaisi.

 • Kommenteille peukutusmahdollisuus ja kommentit saatujen ylä-äänten mukaiseen järjestykseen + kommentteihin vastaaminen helpommaksi ja vastausten näyttäminen alkuperäisten kommenttien alapuolella. Siis toisin sanoen samallainen systeemi kuin Redditissä: tällöin kaikki törkykommentit jäisi pohjalle.