EM-kisat jatkuvat lauantaina

Gridiron Staff 28.7.2018 16:41 126 kommenttia

Miesten EM-lopputurnaus jatkuu lauantaina Vantaalla kolmella ottelulla, joista keskimmäisessä Suomen maajoukkue kohtaa Ruotsin.

Suomi lähtee parantamaan neljän vuoden takaista sijoitustaan, jolloin maajoukkue sijoittui kilpailuissa neljänneksi. Tuolloin Suomi päihitti Ruotsin, mutta joutui taipumaan Saksaa ja Ranskaa vastaan. Vuonna 2010 Saksassa Suomi oli viides.

Tällä kertaa Suomi on tulessa sunnuntaina, torstaina sekä tulevana lauantaina. Ottelut ovat seurattavissa Yle Areenan kautta. Suomen 45 miehen rosteri on nähtävissä täältä.

Lopputurnauksen ohjelma:

Sunnuntai 29.07.
16.00: Tanska – Itävalta
20.00: Suomi – Iso-Britannia

Tiistai 31.07.
16.00: Ruotsi – Tanska
20.00: Iso-Britannia – Ranska

Torstai 02.08.
16.00: Itävalta – Ruotsi
20.00: Ranska – Suomi

Lauantai 04.08.
11.00: sijoitusottelu
15.00: pronssiottelu
19.00: loppuottelu

Katso myös

Kommentoi kisoja tässä ketjussa.

Kommentoi

 • voi olla jopa yhdestoista pelaaja huomenna. T.H.

 • Itävallan liiton sivuilla päävalmentaja sanoo, että he kohtaavat finaalissa Ranskan. Toivottavasti keskittyvät vain Ranskaan ja sitten tulee kiire Suomen analysoimisessa. Toisaalta Tanska voi olla yllättäjä näissä kisoissa – sen verran kovassa nousussa laji siellä on. Itävalta tulee Suomeen tänään ja takana on parin päivän leiri. Jos hyvin käy, peli voi olla alussa tahmeaa ja Tanska saada mahdollisuuden. Tanskan valmistautumisesta ei ole tietoa.

 • Kiitos Tuomo!

 • @Filebacker.. Tuota eipä Suomen skuttaaminen paljoa aikaa vie, eiköhän ne tiedä että pitkän heiton uhka on todella pieni, juoksua juoksua ja sitten jotain lyhyttä heittoa ja se Intteri sitten jostain pitkän heiton yrityksessä.

 • Jos ja kun Suomi menee finaaliin Itävaltaa vastaan niin kyllä Rojon kutsuma hyökkäyspeli on toiminnut juohevammin kuin kuvasit. Oletan kyllä että Rojon komennossa Jannen/Miron heitot lähtevät riittävän nopeasti liikkeelle. Rissuilla löytyy nopeutta juosta pitkätkin heitot kiinni.

 • @ikijunnu Lehtinen heitti Ruotsi-ottelun ensimmäisellä downilla pitkän heiton Sagnelle, joka juoksi pallon alle. Tässä joukkueessa on useampikin sopiva kohde.

  Sitten voin kuvitella driven, jossa Kadmiry on rissuna ja ottaa kiinni muutaman lyhyen heiton, jonka jälkeen tulee double pass Kadmirylle. Sitten Kadmiry on pelinrakentajana ja Lehtinen rissuna. Lehtinen saa pallon double passiin, pumppaa pitkän heiton (paitsi jos joku on vapaana) ja heittääkin takaisin toiselle laidalle vetäytyneelle Kadmirylle, joka joko juoksee tai heittää sen pitkän:) No vakavasti ottaen, Lehtinen ja Kadmiry antavat mahdollisuuden kikkailuun juuri siksi, että Kadmiry on todella hyvä rissu. Ja onhan siellä vielä Seppänenkin lisäkikkailuun.

  Eikä Suomi tarvitse kikkapelejä edetäkseen. Hyökkäyksen linja on todella kova ja nyt bäkkejä on moneen lähtöön. Nopeatempoinen bäkkejä kierrättävä juoksupeli avaa heittopelin ja heittomaaleja alkaa tulla liukuhihnalta. Lopulta Pajarinen valitaan kisojen kisojen MVP:ksi.

 • Itävalta tulee kisoihin kovimmalla mahdollisella ryhmällä. Valmennusryhmässä Swarco Raidersien valmentajat muutamalla muun joukkueen valmentajalla vahvistettuna. Kun kaikissa maissa pelinrakentajat yleensä jenkkejä, niin onkin mielenkiintoista nähdä miten natiivit eurrooppalaiset pärjäävät näissä kinkereissä.

  Tämän päivä ottelut antavat varmaan jo jonkinlaista osviittaa mitä tuleman pitää. Itävalta voittaa Tanskan tänään kolmella TD:llä. Toivottavsti Suomi hoitaa myös britit, veikkaan että siitä ottelusta tulee kuitenkin tiukempi kuin edellisestä. Olisi ollut mukava nähdä myös Saksa puolustavana mestarina näissä kisoissa.

 • Sillee melko varovaisesti on SAJL uutisoinut Ylen livelähetyksistä…

 • Olen vähän pohtinut Saksan nykytasoa nähtyäni GFL:n pelejä. En ehkä rankkaisi saksalaisia seuroja ihan eurolistan kärkeen ja taloushuoletkin tuntuvat joitain painavan. Saksan maajoukkue hävisi viime vuonna Ranskalle, jonka seurajoukkeet eivät tänä vuonna oikein pärjänneet euro-otteluissa. Kaikki menee aalloissa ja Saksan aalto on saattanut kääntyä laskuun. Ranskakin on saattanut jo huippunsa tällä erää ohittaa, mutta on silti kova. Itävalta lienee samassa tilanteessa kuin Suomi 2000-luvun taitteessa ja näissä kisoissa ehdoton ennakkosuosikki. Ruotsi on ollut laskussa jo pitkään, mikä on näkynyt maaotteluissa ja seurajoukkueiden otteissa. Eniten ehkä kertoo Ruotsin jefusivujen viestintä. Tanska taas elää selvää nousua, muttei vielä ole parhaimmillaan, yllätysvalmis kyllä. Britit ovat vasta tekemässä uutta tuloa. Suomi taas on tehnyt uutta nousua pohjakosketuksen jälkeen jo kymmenisen vuotta ja yllättää varmasti Itävallan ja Ranskan tasollaan. Mihin se riittää, jää nähtäväksi. Tulevaisuuden osalta uskon Suomen pysyttelevän Euroopan kärjessä, vaikka talous on tiukalla. Eihän täällä homma ole koskaan perustunut runsauteen, kun Keski-Euroopassa se voi vaikuttaa enemmänkin. Jatkossa uutta kilpailua pukkaa Itä-Euroopasta.

  Mutta näistä kisoista haluaisin sanoa, että kolmas kerta toden sanoo. Nämä ovat kolmannet koti-kisat, -87 pronssia, -91 hopeaa ja 2018… Kaikki mahdollisuudet siihen on. Rosterissa on leveyttä ja syvyyttä yltä kyllin, eikä homma perustu supertähtiin. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt yhtä ammattimaista valmennuskokonaisuutta missään lajissa Suomessa. Siitä voisi moni muu laji ottaa oppia.

 • Voitko tosiaan väittää etteikö Saksan MJ PELILLISESTI kuuluisi Euroopan kuuden parhaan maan turnaukseen mukaan?

 • Suomen joukkue osina (perään lisätty ukkoja joita olisin joukkueessa nähnyt, suurin osa lienee telakalla):
  Puolustuksen linja (4/5) – Outinen, Kreus, Lesonen, Vesterinen, Lindqvist, Ahonen, Kankaanpää. Eiköhän parhaat jannut ole remmissä ja tämä osasto vakuuttaa mut. Nippu hyviä pass rushaajia + Lesonen, olisko hänestä Salo/Alanen/Varis jatkeeksi vihdoin kovan luokan ankkurimieheksi?

  Linebackerit (4/5) – Toivonen, Karbin, Värinen, Äyräväinen, Raatikainen, Laherma. (Missä Roni Salonen?). Karbinin mukanaolo hieno homma, näihin sälleihin uskon vahvasti, pitäisi olla vahvuuksia ja ominaisuuksia joka lähtöön.

  Takakenttä (3/5) – Inkinen, Olin, Suojanen, Kuikka, Lempinen, Koivumäki, Vasanoja, Kattainen. (Khalifa, Roiko, Rontu, Roitto). Neljään ensimmäiseen nimeen, aloittavat?, uskon mutta muuten on vähänniinkö epäilyksiä jos vastustajilla on pelinrakentajia jotka osaavat heittää palloa.

  Hyökkäyksen linja (4/5) – Luoto, Lautala, Tennberg, Lahti, Jääskeläinen, Laine, Mononen, Pietilä. (Vehkomäki). Kai nää on hyviä ukkoja niin olen antanut korvieni kuulevan.

  Rissut (5/5) – Linnainmaa, Kyei, Seppänen, Pinta, Ndongo, Luoma, I.Laine, Siiskonen. (Sagne, H.Laine). Rissuihin Suomi ei kaadu. Sen jenkkikuupat on ainakin saaneet aikaan, että kovatasoisia kiinniottajia Suomessa riittää.

  Pallonkantajat (3/5) – V.Lehtonen, Pajarinen, T.Lehtonen, Jussila, Suoste. (Lindell). Ihan OK setti, Veikkaan uskon edelleen ykköshevosena vaikkei ole liigassa juuri mitään vielä tänä vuonna tehnytkään. Mennäänkö tasapäisesti vai koitetaanko saada/löytää kuuma bäkki?

  Pelinrakentajat (1/5) – Lehtinen, Kadmiry. Kadmiry on näyttänyt todella heikolta pelaamissaan QB downeissa ja Lehtinen ei ole juuri kummoisempaa esittänyt, taitaa kuitenkin olla kiistatta paras kotimainen ja propsit siitä Jannelle. Se mitä voi toivoa, on ettei Suomi kaadu pelinrakentajien aka Lehtisen peliin. En millään näe että hän varsinaisesti voittaisi pelejä, mutta kunhan homma pysyy ok tasolla ilman enempiä inttereitä ja sählinkejä niin pitää olla tyytyväinen. Todella toivon olevani väärässä.

  Summa summarum: Puolustus pitää hyökkäykset alle kahdessa TD:ssä/peli, spessut ja hyökkäys ei sählää ja menettele palloja niin suomipojilla on mahdollisuudet. Vaikka MM-kisoihin.

 • @kamoon… Jos minua tarkoitit, niin eihän siitä ollut alkuunkaan kyse. Saksa ei kuulu mukaan oman valintansa takia. Pelillisesti ei mielestäni enää olisi ennakkosuosikki.

 • Samoilla linjoilla. GFL pelaajat kuten Salonen ja Vainio out koska pelaavat Saksassa. Roittoa en kolmosdivarin näytöillä nostaisi joukkueeseen. Roiko ja Rontu taitaa olla lasaretissa. Lindell on menetys liekkö miehen oma valinta? Rufan kausi ollut mielestäni pettymys ja cornerin paikalle on parempia pelaajia. Tuohon lisäisin vielä että potkaisijat on Euroopan huipputasoa. Kaiken kaikkiaan on perseestä että Heikkinen ei ole missään vaiheessa julkistanut ketä on leirityksessä ollut mukaan..

 • Ei Saksan hommakaan voi olla kestävällä pohjalla jos joukkueissa on 10-20 importtia.
  Sielläkkin tuntuu monilla olevan talousongelmia epäterveen kilpaulun vuoksi.
  Saksan PJ on erkaannuttanut Saksan muusta Euroopasta omien bisneksiensä vuoksi. ihmetellä täytyy miksi seurat hyväksyvät tuollaisen toiminnan.

 • Ai Lauri Vainio on pelannut Saksassa tämän kauden? Oli kovan luokan linjaukko Vaahterassa eikä varmaan ole reissussa heikentynyt, mielellään näkisin maajoukkueessa mutku ei.

  Mikäs on Kuuttilan tilanne, vieläkö pelaa? Ei maajoukkueessa ainakaan näemmä, uskosin että olisi vanhoilla pohjillakin sinne kelpo karju.

  Mitenkäs herrat Koiranen, Aitala ja Ylipää, pelaako missään? Jälimmäinen ei ole tainnut maajoukkueessa pelata, oli mielestäni oikeen hyvänoloinen sälli viime kaudella nähtynä.

  Malkajalka on kotimaan kentillä kova luu, toivottavasti pokka pitää kisoissa, saattaa olla tärkeitä potkuja luvassa,

 • @Lajiniilolle, kyllä Heikkinen on pitänyt koko aja tiedossa sen että ketä leirirosteriin kuuluu. Siis tiedossa niille joille se tieto kuuluu. Sulle, ulkopuoliselle se tieto ei ole kuulunut … Noh, nyt on 45 äijän rosteri kaikkien tiedossa – myös sinun. Näillä mennään.

  FOOTBALL´S COMING HOME (TO FINLAND) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ylikosken olisi sallinut olla myös mukana ryhmityksessä. Sen verran kova on monikäyttöisenä hybridinä. Ehkä tosin Tampereen heikohko kausi ei ole sitä mahdollistanut.

  Koiranen ei ole tällä kaudella pelannut missään, saa nähdä pelaako enää ikinä missään, kun Trojans putosi.

  Kuuttila tainnut suurimman osan kaudesta olla rikki, viime kauden valmensi. Toki jossain määrin vanhat näytöt olisivat riittäneet, mutta taitaa olla loukkaantumiset myöskin sitten tiellä.

 • Onko mediassa ollut juttuja kisoista? Hesarissa oli eilen (?), mutta muuten ei kai montaa ole? SAJL vetää hyvää kamaa omissa kanavissaan, mutta miten hyvin ne isot massat jotka eivät seuraa edes tietävät kisoista?

 • olisi siitäkään tiennyt, että pelit näytetään Areenassa, ellei täällä joku olisi siitä maininnut. Liekkö Nelonen Media kieltänyt mainostamasta Ruudussa vai onko vain haluttu saada katsojia paikan päälle siinä luulossa, ettei kisoja olisi mahdollista seurata muualta.

 • Joo tällaisella aktiivisella tiedottamisella saadaan paljon hypeä aikaan sekä kiinnostusta ennen kisoja. Missä muussa palloilulajissa rosteria salataan ja julkistetaan paria päivää ennen kisoja? Haloo, herää jo. Muutenkin näkyvyys edes omissa SAJL medioissa on ollut erittäin passiivista..

 • En ollut ihan väärässä Tanskan suhteen. Tiukka matsi menossa.

 • kellään englannin kielinen selostus? Haluaisin kuunnella Jabarin höpinöitä mutta kielenvaihto ei jostain syystä onnistu

 • Kisojen Facebook sivustolta:
  On the stadion area there will be everything you need: food, drinks, great people, music!

  Notice that you are not aloud to get out from stadion area between the games. So take it easy and just relax! The next game will start soon.

 • Mikähän tuolle on peruste? Kuullostaa aika omituiselta

 • Suomi aivan ylivoimainen brittejä vastaan.

 • No nyt ei voi Lehtistä syyttää intereistä.

 • Peli näyttää ihan hyvältä, lukuunottamatta paria pallonmenetystä, joista toinen päättyi liian helposti brittien td:iin

 • Mitä sitä vähättelemään: peli näyttää helvetin hyvältä. Brittien TD oli ”niitähän sattuu” -tyylinen ihmejuttu. Interit tulivat rissujen käsistä, jotka olisi pitänyt ottaa kiinni. Niitäkin sattuu. Ainoa virhe oli heittää näistä jälkimmäinen, mutta sellaistakin sattuu. Tämä on maajoukkueen ensimmäinen peli ylipäätänsä tällä kokoonpanolla eli ihmeen valmista peliä siihen nähden.

  Veikkasin juoksupelin dominoivan kierrättämällä tuoreita jalkoja nopealla tahdilla ja niin on tapahtunutkin. Siinä meni pieleen, etteivät maalit ainakaan tässä pelissä syntyneet heitoista. En olisi voinut kuvitellakaan, että juoksu voi dominoida noin paljon – jopa enemmän kuin Roostersin mutterihyökkäys 80-luvulla.

  Suomen puolustus on sitten ihan oma juttunsa. Pilaavat kaiken jännityksen!

 • Ei ole markkinointi onnistunut, kun ei ole edes pääkaupunki seudun porukat katsomassa pelejä. Suomi pelaa kyllä loistavaa futista.

 • Toinen puolisko olikin sitten nihkeä hyökkäykseltä, mutta toisaalta se saattoi käydä hyvästä kenraalista ennen Ranska-matsia.

 • Ainoa huolenaihe jäi suomen heittopelija ja Lehtisen käsi/pää ”tehdä” pelejä jotka näyttää samalta mitä koko kauden Butcherssissa on kaikki tottunut näkemään. Muutenhan toi nippu on valmis voittaa ihan sen mestaruudenkin.

 • Hyvin meni eka puoliaika kun hyökkäys pääsi alun vaikeuksien jälkeen nopeaan tempoon ja juostiin ”alamäkeen”. Puolustus oli kova koko pelin. Kokenut valmennus staffi ei varmaan halunnut näyttää kaikkia pelejä vielä ja Britit löi kahdeksaa miestäkin boksiin. Silloin tietysti numeroiden mukaan pitäisi heittää ja samalla pitäisi saada kello käymässä.
  Jos tästä pientä korjattavaa löytyy niin lyhyet heitot kuntoon ja special tiimeissä tiiviimpää coveragee koko miehistöltä alakentälle. Kiitos Suomi !

 • Miten mainostettu jenkkifutis.fi sivuja tai Ylen näkyvyyttä. Paljonko oli katsojia?

 • @heikkoa, katsojia oli vajaa pari tuhatta – eli ihan hyvin.
  Fiilis MUP -areenalla oli todella hieno.

  FOOTBALL´S COMING HOME (BACK TO FINLAND) !

 • Jos kisat olisi järjestetty Vasassa, paikalle olisi saatu +4.000 katsojaa, nyt paikalla Suomen omassa kotipelissä reilusti alle 2.000.

 • mitä jäi mieleen eilisestä pelien ulkopuolella:
  – palvelut pelasi ja vaihtoehtoja oli ruoka ja juomapuolella
  – tulin ajoissa eikä ongelmia esim lipunmyynnin jonoissa
  – selostuksesta ei saanut mitään selvää (MUPilla huono äänentoisto)
  – Itävalta Tanska pelissä katsojia oli yhtä paljon kuin kentällä pelaajia, vähänlaisesti tullut kisaturisteja
  – noin 1650 katsojaa ilmoitettu Suomen peliin joka kyllä pettymys, varmasti loma-aika sotkee mutta silti
  – markkinointi käytännnössä nolla ja aika vähän ollut mitään viestintääkään, onko jossain esim eilisen post game lehdistötilaisuuden tallennetta tai ylipäätänsä kommentteja pelaajilta/valmennukselta?

  Ja sitten itse pelistä. Suomen D oli murskaava, eikä homma juuri heikentynyt vaikka 2-stringiä tuli sisään. Juoksu toimi etenkin 1 halfilla hyvin, samoin kuin lyhyt heitto, mutta pitkät heitot ei jäänyt juuri näppiin. Intereitä ei voi laittaa Lehtisen piikkiin. Suomella on hyvä bäkkikalusto joten sen ja lyhyen sekä keskipitkän heiton kautta Ranska voitettavissa. Jos Rojon korvienlissä ei sorruta pelaamaan pitkää niin Ranska on kaadettavissa ja jopa Itävalta kaadettavissa joka ei häikäissyt eilen.

 • Jos virallisten kisasivujen raportti on noin lyhyt ja hutaistunoloinen niin ei tuolla ainakaan isoa kisahuumaa luoda. Olisi mahdollisuus tuod onnistumisia, onnistujia ja joukkueen tähtiä esille mutta ei. http://jenkkifutis2018.fi/jefuleijonat-raatelivat-iso-britannian-leijonat/

 • Nyt kun kyseessä on KV kisat niin miksi selostetaan suomeksi eikä englanniksi ? Kyllä viime EM kisoissa kaikki matsit selostettiin englanniksi

 • Hyökkäys oli loistava. Lehtisellä hieno kontrolli peliin ja jatkumoihin. En muista aikaa joilloin tälläistä hyökkäys kontrollia Suomella on ollut. Ehkä Petun aikaan. Rojo tais kutsua hiukan pitempiä kuvioita 2 puoliajalla ja pelillisesti ei päästy samaan rytmiin kuin ekalla puoliskolla. Hyvä balanssi kutsuissa ja Lehtinen ylsi kuitenkin 54%:iin onnistuneista heitoista.
  Jos Lehtistä vertaa Butchersin peleihin niin MJ:ssa on kyseessä aivan toisenlainen hyökkäys ja MJ:ssa osataan hyödyntää hyökkäyksen ja materiaalin monipuolisuuden edut.

 • YLE palvelee suomalaisia. Ei ulkomaalaisia: Siksi YLE selostaa vain suomeksi. Seuraava kieli olisi ihan lain mukaan ruotsi.

  Ja englanniksi tehdään myös selostus, ainakin katsomossa oli kaksi ulkomaalaista herraa selostamassa englanniksi. Sitä en sitten tiedä mistä sen kuvan saa näkyviin. Ulkomailta jostakin varmasti.

 • http://ifaf.yaretv.com/

  Tuolla striimattiin ja Jabarin ja jonkun toisen jenkin selostamana matsit.

  Missä on liiton tiedotus????? Lomalla? Aivan puuhastelua on kisaviestintä. Missä haastattelut, lehdistötilaisuudet, pelaajaesittelyt, jutut?

  Kun vertaa vaikka vuoden takaiseen naisten MM-kisoihin jotka oli Kanadassa niin ei olla määrässä tai laadussa edes samalla tasolla… ja puhun nyt vain omasta tiedotuksesta. Tilastot onneksi on saatu julkistettua.

  Ja joo ei kannata sanoa että tee itse. Maksan lisenssin liitolle jossa on palkattu viestintäpäällikkö jonka osalta ei myöskään oltu selostuskopissa eilen.. eli se ei voi olla syy.

 • Kyllä kai kaikissa kisoissa eri maat lähettävät omat selostajansa paikalle, jos haluavat selostuksen omalla kielellään. Youtubessa oli ainakin yksi pätkä pelistä, jossa selostus oli amerikanenglanniksi. Olisikohan joku suomessa vaikuttava pelaaja? Kisojen takana oleva kansainvälinen liitto olisi helposti voinut järjestää englanniksi selostuksen värväämällä pari Suomessa toimivaa pelaajaa tai valmentajaa. Tekniikka ei nykyään ole kallista järjestää ja varmaan SAJL olisi ollut tukena tässä.

 • Kas joku tiesi jo kertoa, että näin taisi olla tapahtunutkin. Ihme, ettei http://www.americanfootballinternational.com/ linkannut sille sivulle.

 • Jos Liitossa on yksi henkilö viestinnässä ja eläköityvä toiminnanjohtaja, niin eihän se voikaan riittää laadukkaaseen tekemiseen. Pari 1-2 kuukauden ajaksi palkattua lisäkättä olisi voinut muuttaa tilannetta.

 • Kyllä näin juuri tapahtui. Englanniksi selostettiin. DAFF, AFI jne Eurooppalaiset mediat myös jakoivat linkkiä. Jos SAJLllä on diili Ylen kanssa niin aika loogista on että promoavat sitä etenkin kuin Suomessa ollaan.

 • Vapaaehtoisia näytti MUPilla olevat ekan matsin aikana enemmän kuin katsojia. Että tuskinpa ne liiton palkalliset yksin duunia tekivät. Tosin ovat ainoita jotka saavat liksaa. Itse en kritisoi kuin sitä että a) markkinointi on ollut todella vähäistä eli käytännössä olematonta b) liiton oma viestintä/tiedotus erilaisissa muodoilla on ollut todella vähäistä. Muuten kaikki näyttää hyvältä, tosin katsojia saisi olla enemmän.

 • Kisoista löytyy juttuja ennakkoon mm Vantaan Sanomissa, osallistuvien maiden lajiliitot ja monet seurat ovat julkaiseet ennakkoon ja eilisen jälkeen juttuja. Striimi on selsotettu englanniksi ja saksaksi ja Ylelle Suomeksi. Kisoja on myös mainostteu ruudussa,facessa, instragram ja mitä näitä onkaan. Ilmeisesti isoin moka viestinnässä on tehty ettei ole tuotu henk kohtaisesti kutsuja käteen ja listattu missä mainostetaan täällä kirjoitteleville.

 • Meinaatko oikeasti että Vantaan sanomat ja liittojen nettisivut tai sometilit ovat ne kanavat jotka tavoittavat potentiaaliset katsojat jotka eivät ole lajiväkeä? Instagramit, facebookit sun muut eivät seuraajamääristä päätellen ole lähellekään kaikkien jefuihmistenkään seurannassa.

 • Oletko niin vanhan liiton mies että uskot informaation leviävän parhaiten vaikkapa Hesariin tai Iltalehteen painetun mainoksen avulla…

  Suomen suurimmat mainostajat panostavat nykyään suurimman osan voimavaroistaan digitaalisiin kanaviin. Jefun glory-days jäärät eivät välttämättä ole somessa, mutta siellä se on tämänkin lajin tulevaisuus. Katso vaikka NFL:n ja seurojen some-panostusta.

  Sosiaalinen media on riippuvainen verkostoista. Jos Suomen jefu-verkosto on niin heikko, että laji-ihmiset eivät osallistu tarjolla olevan laajan ja tasokkaan sisällön levittämiseen, ei sosiaalinen media vaan toimi. Mieti SINÄ kuinka monta mielenkiintoista jefu-uutista olet itse jakanut eri palvelujen kautta verkostoosi. Voisit vaikka tämän luettuasi jakaa edes yhden..

 • Hieno voitto eilen tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

 • Nyt taisit osua ytimeen! Iso osa laji-ihmisitä ei jaa mitään ja ihmettellään miksi somessa ei näy mitään.
  Ja kyllä mainostaminen on siirtynyt virtuaalimaailmaan, lehdet yms ovat mennyttä maailmaa.

 • Olen jakanutkin ja niin tekee moni muu mun verkostoista. Ongelma vaan on tarjolla olevan sisällön määrä ja laatu. Liitto itsessään on saanut yhden lyhyen jutun eilisen pelin jälkeen ulos liittyen Suomeen. Ei videoita, haastatteluita tms. Toki hienoa että Areenan pätkiä on jaettavissa.
  Yksi on muuten yhtä paljon kuin ottelun jälkeen on julkaistu sisältöä naisten runkosarjan päättymisestä. MitVit?

 • Ennen kisoja julkaistut vanhojen em-kisojen muistelujutut olivat hienoa lajikulttuurin ja -historian ylläpitoa. Valitettavasti kisojen aikana taso on jäänyt heikoksi, samoin ilmeisesti tiedottaminen ja kisojen lobbaaminen medialle kun juttuja ei ole näkynyt oikein missään.

 • Olisihan tuonne voinut laittaa vaikka nesin heittämään. Jos olisi edes suostunut tulemaan.

 • Nyt pelataan tämän kesän kiinnostavimmat pelit suomen kamaralla. Hieman tosiaan erikoista että ei päästä paikanpäällä edes vaahteramalja lukemiin, ehkä nyt kun pelien laatutaso on areenasta todettu varsin hyväksi, laiska stadilainenkin vaivautuu vantaalle. En tosin laittaisi rahojani sen puolesta. Stadilaisten laiskuus lähentelee taidetta.

 • kuinka moni teistä huomasi että täällä oli nuorten pöhköpallon MM-kisat.. Eipä niistäkään paljo tiedotettu, lajin koko huomioiden. Ja Palloliitto joutui maksamaan kannattajia matseihin ett saatiin eloa..

 • Sunnuntain Urheiluruudussa todella mallikas juttu EM-kisoista ja jenkkifutiksesta! Löytyy Areenasta

 • Alkuperäinen kirjoittaja selostuksesta tarkoitti kenttäkuulutusta vain suomeksi
  ”– selostuksesta ei saanut mitään selvää (MUPilla huono äänentoisto)”
  Hyvää kesää!

 • fsc media oli ladannut fb sivuilleen videon missä suomalaiset käyvät haastattelemasa royalsin pelaajaa joka pelaa ranskan maa joukkueessa. mitä järkeä tehdä haastettelu ranskaksi kun ei sitten tehdä tekstityksiä siihen videoon??? 0/5

 • Tuo oli ihan hyvä pätkä ja lopussa oli Valbonen jutut tiivistetty myös suomeksi.
  AT @@äläolepihalla kommenttisi jälkeen on tullut monenlaista juttua ja videoa kisoista vai mitä?

 • Nimimerkki ”ranskikset grillillä” on tyypillinen digisukupolven ilmiö. Ei viitsitä katsoa yhtä videota alkua pitempään, kun ei heti syötetä valmiiksipureskeltua pullamössöä suoraan suuhun. Hieno toteutus FSC medialta ja jokainen joka jaksaa katsoa tuon kokonaisuudessa saa varmaan paljon uutta informaatiota ranskalaisista. Alkupetäinen kommentoja voi hävetä hätäisyyttään peräkammarissaan..

 • Pöhkiksen junnu U19 em kisoissa oli suomen matseissa yli 5000katsoja/ottelu.
  Urheiluruutu noteerasi kyllä kisat.
  Matseja tuli Yleltä.
  Vaikka ottelut pelattiin Vaasassa ja Seinäjoella, kyllä ni9istä kohtuudella tuli julkisuuteen tietoa.

 • Ksnnattais varmaan videon kuvaukseen tai heti videon alussa mainita jos lopussa löytyy suomenkielinen tms. yhteenveto. Melko idioottimaista ois katsoa video kielellä jota ei ymmärrä ihan vaan varmuuden vuoksi jos se muuttuis jossain vaiheessa ymmärrettäväksi…

 • …tai sitten vaan ymmärtää, että suomenkielisessä palvelussa asia avataan katsojalle kuten tapana on. Jos vaikkapa Ylen lähetyksessä kielitaitoinen toimittaja haastattelee ulkomaalaista urheilijaa niin riippumatta haastattelukielestä toimittaja avaa keskustelun sisällön tyhmemmillekin katsojille välittömästi kommentit saatuaan. Hienoa vapaaehtois-journalismia FSC medialta, kiitos.

  Mutta kun pitää kitistä jostain niin kyllä kitinän aihe löytyy aina vaikka keksimällä. Kohta valitetaan liiasta materiaalista koskien EM-kisoja ja jefua. Jakakaa urpot näitä eteenpäin omissa someissanne. Sillä tavalla laji saa näkyvyyttä älkääkä jakako vain EM-matskuja vaan kaikkea jonka koette mielenkiintoiseksi lajin parissa.

 • Whatever bro. Fiksua haukkua urpoiksi muita ihmisiä joita ei luultavasti edes tunne ja joiden somekäyttäytymistäkään ei luonnollisesti tunne. Tykkään ja jaan viikottain suomalaisia jefujuttuja, mutta kai mä oon urpo jos ei jaksa kuunnella ranskalaista haastattelua :D

 • https://www.youtube.com/user/SAJLJenkkifutis

  Täältä löytyy haastatteluja ja lehdistötilaisuuksia

 • onko fsc muistanut kysyä sepolta lupaa valbonin haastatteluun kun on kuitenkin vaasan sopimuspelaaja ettei tule mitään tekijänoikeusjuttuja kohta raastupaan

 • Nyt EM-tauon aikana voisi aika moni seura päivitellä omia nettisivujaan. Melkoisen vanhaa tavaraa on tarjolla meille lukijoille ja jos oletamme, että EM-kisat saattaisivat innostaa vaikkapa uusia ihmisiä lajin pariin kannattaisi omat sivut laittaa priimakuntoon juuri nyt.

 • Crocoilla.
  17 uutista heinäkuulla nettisivuilla

 • Hyvä että toiset jaksavat. Jos vaikka katsoo divarin kärkijoukkueen sivua niin viimeisin päivitys löytyy kesäkuun alkupäiviltä… Surullista koska ole itse kiinnostunut divarin kärkiseurojen meiningistä, pelaajatilanteista ja itse pelaajista. Viime aikoina useampikin seura ei ole viitsinyt uutisoida rostereihin hankittuja uusia ulkomaalaisia pelaajia. Jos ei seurat itse edes ole kiinnostuneita kertomaan kiinnostavista asioista niin on aivan turhaa odottaa, että joku lajin ulkopuolinen kokisi yhtäkkiä suuren jefu-herätyksen.

  Tämä on kesän kuumin kontaktilaji jolla on potentiaalia saada suurempaakin kiinnostusta suomalaisten keskuudessa. Seuroilta voisi löytyä vähän samanlaista uutisoinnin intohimoa kuin vaikka Perfect Pervisiltä.

 • Ainakin huhujen mukaan olisi neuvoteltu jo jotain saintsin kanssa?

 • GBR – FRA ekan puoliajan perusteella kova peli tulossa Suomelle torstaina

 • Ootteko muuten huomannu:

  http://jenkkifutis2018.fi/

  Aika monta juttua löytyy.

 • P.Juhlin piti ruotsin hyökkäyksen jotenkuten pystyssä ja pelasti voiton joukkueelle. Ei kuitenkaan väläytellyt samoja otteita kuin viime kisoissa. Completion prosentit 46% joka on tyydyttävä tulos. Tanskan QB:t huonoja ja ei asiaa näihin karkeloihin.

 • Eikös Juhlin ollut lähinnä kakkos QB viime kisoissa. Ainakin Suomea vastaan kentällä oli lähinnä Hermondsson.

 • Hermondsson oli ykköskuuppa varmaan jonkun valmentajan takia(sitä normaalia politiikkaa eli valmentamieltymyksiä). En sano että Hermondsson on huono QB vaan Juhlin on paljon monipuolisempi ja omaa gollegekokemusta USA:sta jonka takia käyttö erilaisissa hyökkäysmuodostelmissa on tehokkaampaa. Hyvä pari kuitenkin jos vertaa niitä seuraavia jotka pelasivat viime Ruotsi vs. Suomipelissä

 • Onpas älyvapaa idea ettei alueelta pääse pois. Sen johdosta yksi katsoja jää pois huomisesta Suomen pelistä.

  Mutta mikä mahtaa olla pysäköinti paikan päällä? Siellä on kuulemma 4h paikkoja, joka on kyllä liian lyhyt kun molemmat pelit tulee katsomaan. Mihin pysäköidä?

 • Kyllä se sillai on että jos viivakoodi lipusta luetaan niin ei sitä juuri muihinkaan tapahtumiin sisään ja ulos ja takaisin sisään kövellä.
  Pysäköintipaikkoja on Ilman tuntirajoitusta Myyrmäkihallin ja Fressin välissä.

  Kaikki huomenna MUPille ja kannustamaan Suomi voittoon!

 • hirveää katsottavaa tämä Ruotsi – Itävalta peli.

 • Ihan kuin katsoisi Roostersin peliä: punaisella pelipaidalla voittaa aina.

 • Onkos nyt niin ettei peleistä voi lyödä vetoa millään sivustolla?

 • @kyyberi, meitä on yli 3000 katsojaa täällä Ranska -pelissä MUPilla. Eat your heart out !

 • @JAMI I don’t get it. Niin on, miten se liittyy mihinkään? Kiva että on.

 • Kyllä ihmetyttää nyt hyökkäksen pelikutsut. Miksi muuttaa toimivaa ja laittaa liikaa pelinrakentajan harteille, eikä pelata omilla vahvuuksilla…?

 • heitot aiheuttaa vahvaa hiusten harvenemista. Jännä muuten miten kaksi tuomaria seisoo vieressä ja katsoo kun maassa makaavaa suomalaista potkitaan naamaan, eivätkä he nää siinä mitään virhettä

 • Järkyttävän idioottimaista pelaamista lehtiseltä. Antaisi palloa vaan bäkeille ja jättäisi sankaripelit muille.

 • Monien täällä olevien asiantuntijoiden mukaan Lehtinen omaa parhaimman heittokäden, peliälyn (suomen Tom Brady) ja parhain sitten Penkin. Syyhän huonoihin heittoihin on pelikutsujen…oli kyse majusta tai butcherssista. Porvoossakin pisteet kerätään juosten.. jäänyt vaan asiantuntijoilta huomaamatta.

 • Miro kehiin!

 • Janne pelaa musta Ok, mutta rissut ei toimi. Tarvitaan isoja rissuja ja pallo varmoja. Mikey osaa myös rb hommat joten häntä voisi käyttää apuna.
  Miro näköjään kentälle.

 • Nyt Suomi ampunut itseään monta kertaa jo jalkaan, mutta vielä tulee!

 • Suomi pelas hyvin.
  Ekalla puoliajalla jäi pisteitä ottamatta.
  Valmennus oli hereillä.
  Hyvä suomi.

 • hyökkääminen oli kyllä surkeaa… Ja kyllä se meikäläisen silmiin meni melkoisen täysin Lehtisen piikkiin. Kadmiryn astuttua QB paikalle aivan eri levelillä kaikki… Miten on mahdollista/mistä johtuu?! Argh!

 • Mahtaavaa fudista Suomelta tähän mennessä kisoja, ainut nega HC&OC akselille, kun noinkin hyvä pelinrakennuspotentiaali vapautetaan vauhtiin mielestäni liian myöhään.
  Hyvä yleisilme kaikinpuolin, pienestä jäi kiinni kirkkain tällä kertaa. Tsemiä viimeiseen koitokseen vkl:na.

 • Olen kyllä todella ylpeä Suomesta! Tämä joukkue on paljon parempi kuin 2014 ja on selvästi hankkinut paikan Euroopan kärkijoukosta. Euroopassa on neljän kärki, johon Suomi nyt kuuluu. Toivottavasti intoa riittää, sillä Suomi on nousussa, kun muiden kärkijoukkueiden vaihe on jo ohittamassa huipun. Miroa kehuin ennen kisoja ja nyt nähtiin, että hän on se johtaja. Hän on saanut kovuutta rissuna ja peliälyä Connetten siipenä. Pelinrakentajana hän on nuori ja nousee varmasti Euroopan kärkimiehiin pelipaikallaan. Silloin Suomikin palaa kultamitalikantaan.

  Lehtinen pelasi parhaan pelinsä ja oli varmasti Juhlinin tasoinen. Täytyy muistaa, että Ranska on tällä hetkellä vain niin kova. Samalla se nostaa kunnioitusta Miroa kohtaan.

  Ranskasta täytyy sanoa, että voittivat Saksan viie vuonna ja ehkä vielä kovempana suorituksena, pelasivat tiukan pelin Meksikoa vastaan MM-kisoissa. Meksiko on pessyt jenkit ja Japanin niin U19- kuin yliopistokisoissakin. Tätä jengiä vastaan Suomella oli voiton mahdollisuus lähellä, Respect!

  Ranskan valmentajasta huokui jotain maagista, Mutta samaa täytyy sanoa Karppisesta omalla tavallaan. Tässä pelissä Eurooppa otti aimo askeleen kohti maailman ”kärkeä” monella tasolla.

  Itävaltaa pidetään ennakkosuosikkina, mutta oma veikkaukseni on, että Ranska pesee Itävallan ja samalla viime vuoden Saksa-voiton perusteella on absoluuttinen Euroopan mestari. Siinä sivussa – Tuntemattoman sanoja lainaten . ”ja pieni Suomi tuli hyvänä kakkosena”. Jumakauta, tästä se nousu alku takaisin huipulle merkitään. Tuomas Heikkiselle syvä kumarrus. Koko paketti on hänen käsialaansa, kun pelillisesti kilpailukykyisemmät miehet luovat pelillisen puolen. Tässäkin Suomi on ottanut aimo askeleen.

 • Mahtava peli Suomelta. Harmi että FG epäonnistui. Siinä vaiheessa näytti hyvältä. Hieman ihmetyttää pelivalinnat 1 halfilla. 2 bäkin setti toimi Brittejä vastaan ja silti heitetään pitkiin kuvioihin. Miro avaukseen Ruotsia vastaan! Puolustus pelasi vahvan pelin jälleen.

 • Valitettavasti Suomen heikoin lenkki taisi löytyä hyökkäyksen koordinaattorin ja päävalmentajan kombosta. Jannen peluutus maksoi joukkueelle liikaa. En osta Heikkisen selitystä, että vaihto oli sovittu etukäteen. Lehtinen ei saanut mitään aikaan ja heittopeliä ei ollut. Toinen puoliaika ei ollut täydellinen Kadmiryltä, mutta ero oli huomattava. Puolustus pelasi hienosti ja antoi kaikki mahdollisuudet voittaa ottelun. Eteenpäin on kuitenkin menty ja Suomella on oikeasti noussut nuoria pelaajia vastuunkantajiksi, eikä tarvitse pelkästään samojen konkarien niskaan nousta. Pajarinen, Vesterinen, Lempinen osuivat silmään etenkin.

 • Taisi olla eka kerta Suomessa kun koin jotain samaa kuin Friday nights High School pelissä USA:ssa. Kerrankin suomalaiset uskalsivat kaivaa pillit taskusta ja kannustaa omia niin että katsomo tärisi. Tätä lisää Ruotsipeliin niin eiköhän se pronssi sieltä irtoa. Tsemppiä vaan MJ:lle.

 • Mistä lippuja. Vai onko nuo ticketmasterIn 48e päiväliput ainut vaihtoehto. Onko lasten lippuja?

 • Onhan tuolla paljon eri vaihtoehtoja:

  https://www.ticketmaster.fi/event/amerikkalaisen-jalkapallon-em-lopputurnaus-2018-final-day-lippuja/234057

  Lapset pääsivät muistaakseni ilmaiseksi johonkin katsomoon. C?

 • Olipas hieno katsoa peliä missä oli tunnelmaa, kun torvet soi. Valittikohan Ranskalaiset kun ne torvet ”sotki cadencea”. Vai olikohan tää nyt sitä epäurheilijamaista käytöstä, ja tälläinen ei kuulu jefukatsomoon. Terkkuja Lohjalle. #torvigate

 • Malkan onsidet oli kyllä luokattomia ja sama juttu turnausta edeltävässä Croko-Butchers matsissa, yhdessäkään noista kolmesta ei potkujoukkueella mitään mahkuja ehtiä palloon.
  kyseessä on pelkkä potkaisija, joten harjoitteluun luulisi aikaa löytyvän.

 • Kultajalka Malka on turun ja suomen komein jefunpelaaja!

 • Katsoin pelin uusintana Connetten ja Jabarin selostamana, ja täytyy sanoa, että tappiosta huolimatta tuo tallenne kuuluu Suomen jefuhistoriaan kunniapaikalle. Pelin uudelleen katsottuani täytyy sanoa, että Miron otteet näyttävät ilman jännitystä vieläkin paremmilta. Ja Connettelle sekä Jabarille pitää hankkia Suomen passit: sen verran aidosti olivat kotiin päin.

 • Mistä sen pelin noilla selostajilla voi katsoa ?

 • http://ifaf.yaretv.com/watch/france-vs-finland

  Tuolta. Vaatii kirjautumisen, niin toimii.

 • EM kisat Suomessa. Hyvä meininki. Tänään koko homma kulminoituu ja kisat ovat pääpäivässään…! Ja Suomi pelaa mitaleista. Mahtavaa!

  MUTTA.
  Menkääpäs YLE Urheilun etusivulle…
  Jenkkifutis mainittu tasan 0 kertaa.

  Pääsivulla löytyy kuvallisia pääjuttuja 30kpl jonka lisäksi sivun laidassa pikauutisia 50kpl… Isioihin pääjuttuihin on mahtunut mukaan muun muassa seuraavia uutisjuttuja:
  – Juniorit pelaavat Brigdeä Kiinassa: ”Menestykseen tarvitaan hyviä istumalihaksia”
  – Todella monta profiilijuttua (hiljaisen uutispäivän juttua), muun muassa: Naispyöräilijän kisavalmistautumiseen kuuluu koiran ulkoiluttamista + hassunhauska juttu kun kymmenottelija tuli lentokoneesta ulkomaille niin keihäiden sijasta ruumasta tulikin koira (haha) + profiilijuttu aiemmin loukkaantuneen urheilijan nykyisestä urheilun ilosta +
  – Keihäslegendat järkyttyivät kun 17v Harri Haatainen tuli kisoihin korvakoru korvassa.
  – (Iso juttu) SJK ja VPS pelasivat maalittomat tasapelin… Kas kummaa!
  – Naisten pesäpallon runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen tulokset.
  – Viivi Lehkosen kova tulos (oma ennätys) EM kisojen pohjustamiseksi … Hieno juttu, mutta tämä sama tarina oli esillä KAHTEEN eri kertaan lähes samalaisessa muodossa.

  Lisäksi pikkutarinoissa oli mm:
  – Trumpin ja LeBronin Twitter riitelystä juttu
  – Todella monta profiilijuttua sekä entisen Suomijalkapalloilijan kuolemasta juttu.

  Eiköhän tämä ole jo aika selvää palautetta YLE:n suunnalta…
  EM kotikisojen pääpäivä ja Suomi pelaa mitaleista. YLEä ei kiinnosta pätkän vertaa.

  Uutisten etusivulla:
  0/30 mainintaa pääotsikoissa
  0/50 mainintaa sivuotsikoissa

 • https://yle.fi/urheilu/amerikkalainen_jalkapallo
  Lisäksi joka Suomen ottelun jälkeen ollut Urheiluruudun ekana uutisena uutislähetyksissä.

  Mutta olet siinä oikeassa, ettei nettisivujen uutisointi YLE:llä ole mikään hurrraa juttu….

 • HS on kirjoittanut kisoista useammankin jutun

 • Pätkiikö areena muillakin, vai onko vika tässä päässä?

 • Ei pätki, mutta selostus ei kuulu oikeastaan ollenkaan.

 • Oli pakko laittaa äänet pois, pistetään takas taas kun Suomi hyökkää.

 • Ei jumalauta … 21 – 21 … Ruotsi tulee takaisin. Käykö niin kuin aina lätkässä … ? Ruotsi tulee ja menee ohi. Ei jumalauta …

 • Hieno ja kova taistelu, Suomi oli tänään parempi. Upea turnaus, voitto viimeisessä ja pronssit kaulaan, mikäs sen parempi lopetus kauniille kesälle. Kiitos Suomi ja onnittelut kaikille mitalisteille sekä kovan työn taustajoukkoille, tästä on hyvä jatkaa!

 • Hyvä Suomi! Pronssi ei oo häpee.
  Hyvin välittyi kotikatsomoonkin urheilujuhlan tuntu, lisää tätä! Ainakin oman joukkueen liigapeleissä yleisö istuu tuppisuuna kädet puuskassa, joten oli hienoa nähdä että jotkut osaa torviakin vähän pärisyttää.

 • Hyvä Ruotsi ja tosi hyvä Suomi! Viime vuonna aloin pitää Pajarista Suomen parhaana backinä, joka oli käsittämättömän lähellä tilastoissa Tayloria saman hyökkäyslinjan takana. Samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että Veikka Lehtonen ja Jussila olivat todella paikallaan. Mirosta ajattelin 2014 -kisoissa, että kehitys oli sittenkin hiipunut. Sittemmin otteet Vaahteraliigassa ovat valaneet jälleen uskoa ja tämän kauden Roosters-pelistä Crokoja vastaan uskalsin jo kirjoittaa tänne, että tähti oli syttynyt uudelleen. Siitä tuli kyllä kritiikkiä, mutta nyt voin toistaa tuon saman: tähti on syttynyt. Loistavaa Miro!

 • Kisat on kunniakkaasti ohi ja Suomelle ansaitusti pronssi. Järjestelyt taisi toimia mallikkaasti ja kun sääkin suosi niin mitäs olisi valitettavaa? No ainahan suomalaisella on varsinkin kun jenkkifudiksesta on puhe:

  – Laji ei todellakaan ole nousussa katsoja- ja pelaajamäärissä, tämä on täyttä paskaa. Joukkueita kaatuu jatkuvasti ja suurimmalla osalla on liian vähän jätkiä (ainahan niitä on liian vähän). Jos Suomen ja Ranskan matsissa oli huimat 2500 katsojaa niin vautsivau. Pronssimatsissa ehkä tuhat vähemmän ja katsojista suurin osa on ymmärrettävästi ikääntyneitä ex-pelaajia, ei paljoa nuorisoa paikalla hillunut. Okei C-katsomossa oli jonkin verran U15 ikäisiä kun ilmatteeksi pääsi ja hyvä niin. Mutta pointti on se, että laji ei vaan kiinnosta, ei ole vetoa.

  – Suomen jengi oli hyvä, 8+. Bäkit, OL ja QB:t pelasi odotetusti, rissut petti. Kun Suomen QB kaluston heittouhka on lähes olematon pitäisi rissujen saada ehdottomasti kiinni kaikki kohti tulevat, mutta Linnainmaa ja Seppänen häpläilivät, Kyei oli erinomainen. Puolustus oli erinomainen sunnuntaihin asti, mutta sitten kyllä alkoi vuoto joka ei tyrehtynyt.

  – Valmennus oli tehnyt hyvät pohjat, mutta miksi helvetissä pitää ensisijaisesti heittää palloa kun siihen ei ole kykyjä, HÄ? Joo pakkohan se on välillä paiskoa palloa että olisi tilaa juoksulle, mutta ajoiko tässä pelinkutsujan mieltymys heittää palloa joukkueen edun edelle? Siltä tuntuu.
  Ei saanut puolustus kuriin Juhlinia miltään osin, mutta mitä pelitavallisia muutoksia tehtiin? Minun huonosti näkeviin silmiin niitä osui 0 kappaletta. Karppinen hei?

  – Mut hei kaikki hyvin, evibadi is häpi ai tink.

 • Ainoa, joka petti oli Lehtinen. Kadmiryn olisi pitänyt olla alusta alkaen aloittava. Rissut otti kiinni, mitkä oli otettavissa. Jei ei ollut erinomainen, ihan ok. Parempiakin oli.

 • Lehtinen vei pronssiotteluun ja Mirolta hieno suoritus pronssipelissä. Iso taputus molemmille.
  Ekassa pelissä luvattomia tiputuksia rissuilta tai menetyksiä hyvin heitetyistä palloista. Jopa Pinta ei saannut helppoa palloa kiinni td alueella britannia pelissä. Yleensä ottaa tuollaiset 100% varmuudella. Ranska pelissä myös ekalla puoliskolla luvattoman huonoja catch yrityksiä rissuilta. Siihen tais momentum kuolla ekalla puoliskolla, ja Rojo alkoi riskeeraamaan kun olisi pitänny juosta. Miro kuitenkin sai elvyteltyä joukkueen tokalla puoliskolla hyvään rytmiin.
  Hyvä suoritus pelaajilta ja onnea pronssista !

 • ”Wolverines naisten joukkue edustaa Suomea Trans Atlantic Trophy turnauksessa” Näin kertoi ex sajl viestintäpäällikkö Laurila spagun selostuksessa. Hienoa ja hienosti naiset pelasivatkin. Pitivät jenkkejä tiukoilla ja jyräsivät britit. Mediat vaikenee mutta laji on onneksi menossa eteenpäin

 • Onko Wolvot lähettäneet Liittoon juttuja naisten reissusta vai ollaanko oltu vain somen varassa ja toivottu, että joku ne jutut sieltä nappaa isompaan levitykseen?