Royals kauden toisen voittoon kotonaan

Tuomo Tomperi 9.6.2018 11:30 20 kommenttia

1 2  
14 13 27
6 9 15

(2-3)

27

(1-3)

15

8.6.2018 klo 18:30 Vaasa

Wasa Royals vastasi alkukauden suurimmasta yllätyksestä päihittämällä Tampere Saintsin kahden maalin erolla.

Perjantain ottelun hahmo oli monipuolisesti loistanut Stacey Thomas, jonka suoritukset sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa takasivat pisteet vaasalaisille. Thomasin mieleenpainuvin suoritus oli näyttävä pallonriisto ja sitä seurannut touchdown, mutta myös avausneljänneksellä nähty säkitys ja tärkeät kiinniotot ottelun loppupuolella auttoivat ratkaisemaan ottelun kotijoukkueelle. Royalsin neljänteen maaliin johtanut hyökkäysvuoro oli hyytyä jo kahteen otteeseen, mutta tärkeissä paikoissa esille nousi tuttu mies – Thomas.

Myös Vaahteraliiga.fi:n otteluraportti nosti esille Thomasin suoritukset. Myös muut Royals-pelaajat keräsivät ansaitusti kehuja.

Royalsin puolelta esiin nousivat Stacey Thomasin ohessa laitahyökkääjänä ja kulmapuolustajana pelannut Denny John, joka pelasi kauden parhaimman ottelunsa. Samaa voidaan sanoa myös kulmapuolustaja Kurtis Ovesenista, jolle merkittiin kaksi tärkeää maahanlyöntiä. Sekä Fisher että Williams aloittivat ottelun heikosti, mutta lopulta kummankin saldo kääntyi positiiviseksi – tekihän kumpikin yhden touchdownin ottelussa. (lähde: vaahteraliiga.fi)

Royalsin peli vaikuttaa kehittyvän kauden edetessä, mutta edelleen joukkuetta piinaa ailahteleva suoritustaso. Joukkueen peli saattaa rullata hyökkäyksessä mallikkaasti, mutta varsinkin pallonmenetykset ovat muodostuneet alkukaudesta ongelmaksi. Perjantaina rähmäyksiin syyllistyi myös vierasjoukkue Saints, mikä piti Royalsin mukana pelissä vaikeasta alusta huolimatta. Saints sai tehtyä pallonmenetyksistä vain kuusi pistettä.

Kuva: Samppa Toivonen

Vierasjoukkue Saintsille tappio oli varsinkin ennakko-odotuksiin nähden kirvelevä. Sinipaitojen alkukausi ei ole varmasti mennyt suunnitelmien mukaisesti, mutta toisaalta joukkueella on vielä runsaasti aikaa parantaa. Royalsin tapaan myös Saints tarvitsee lisää suoritusvarmuutta menestyäkseen.

Katso Samppa Toivosen ottamat laadukkaat kuvat Facebookista.

Kommentoi

 • En mielelläni hauku tuomareita, mutta Royalsin ensimmäisessä TD:ssä he mokasivat pahan kerran. Stacey Thomas kyllä riisti pallon Saintsin pelaajalata, mutta hänellä oli polvi maassa. Peli olisi pitänyt puhaltaa siinä vaiheessa poikki ja jatkaa Royalsin hyökkäyksellä siitä. Kyllä näiden perusasioiden pitäisi olla hallussa Vaahtaraliigan tuomareilla!! Royals teki enemmän pistettä ilman noita lahjapisteitäkin, mutta näissä tiukoissa peleissä pelin luonne muuttuu helposti eikä tuomareiden pitäisi siihen vaikuttaa.

 • Ei ollu ainoa mitä eivät nähneet. Sen verran meni kaikkea ohi ettei voi kummankaan osapuolen sanoa kärsineen kohtuuttomasti toiseen nähden.. Parannettavaa on.

 • Ainahan jotain menee ohi, mutta toi oli niitä perusasioita ei pitäisi mennä ohi, kun ainakin kolme tuomaria on lähistöllä katse suunnattuna pallonkantajan suuntaan. Varsinkin sivurajalla olevalla tuomarilla oli suora näkölinja.

  https://www.facebook.com/amerikkalainenjalkapallo/videos/10156536077549124/

  Ja kyllä Saints tuossa kärsi vääryyttä. On aikalailla eri asia jatkaa peliä pallonriistonjälkeen puolustuksella 66 jaardin päässä omasta maalialueesta tilanteessa 0 – 6, kuin aloituspotkun vastaanotolla tilanteessa 7 -6.

 • Kyllä, niias polven maahan mutta ei ollut vielä pallonkantaja. Siis TD.

 • Kyllä tuosta toisesta kuvakulmasta hidastuksessa näkee että polvi on maassa, vaikka pallo on jo Thomasin hallussa. Toki virheitä sattuu ja tuomareilla ei ole hidastuksia käytettävissä, mutta jos olisi maalitilanteiden tarkastus videolta niin kyllä tuo olisi epäilemättä takaisin tullut.

 • Polvi on maassa siinä vaiheessa kun Stacey saa pallon itselleen. Viime syksynä sekä naisten että miesten finaaleissa potkaisijan polvi osui maahan kun he ottivat pallon kätsiinsä huonon aloitussyötön jälkeen. Kummassakin tapauksessa peli vihellettiin poikki ja vastustaja sai pallon siitä missä potkaisja pallon kanssa oli. Samaten aloituspotkuissa peli on usein vihelletty poikki kun paluttajan polvi on osunut maahan pallon haltuunotossa, vaikka pallo ei polven osuessa ole kunnolla näpeissä ollutkaan. Näin tässäkin tilanteessa olisi pitänyt viheltää.

 • Että Royals voitti! Näinhän se menee… yhyy!!!

 • Ei ollut tuomareiden vika, että Royals voitti. Enkä ole sellaista väittänyt. Mutta oli tuomareiden moka, että Royalsin ensimmäinen TD hyväksyttiin. Ja ilman sitä olisi voinut käydä toisinkin. Sitä olen kyllä viestittänyt. : )

 • Tuo Thomasin TD oli niin poikkeuksellinen pelitilanne, että siinä ei varmasti tuomaristo edes hoksannut sellaista mahdollisuutta, että polvi olisi ollut maassa. Ei huomannut varmasti edes kukaan Tampereen sivurajalla, koska ei sieltä ainakaan yhtään osoittelua tuomariston suuntaan näkynyt. Se meni varmasti ohi kaikilta, paitsi televisiokatsojilta.

 • Se tampereen sivuraja(valmennus) ei tunnu muutenkaan näkevän mitään

 • Nyt kun kaikki Vaahteraliigan matsit televisioidaan, niin on mielenkiintoinen ajatus että tuomaristo voisi jotain asioita tarkistaa videolta. Tuskin on ylitsepääsemättömän vaikeaa saada tuomaristolle padi jossa pyörii Ruudun lähetys. Sitä voi kivasti kelailla, ja äkkiäkös padiin laitetaan softa jolla voi vielä itse hidastaa. Ellei jopa sitten vähän kehittyneempi versio ja videosignaali johonkin replayer-softaan.

  Aiemminhan videotarkistuksia ei ole edes otettu puheeksi kun se asettaa joukkueet eriarvoiseen asemaan. Mutta nyt meillä on tilanne missä jokainen peli kuvataan riippumattoman tahon toimesta. Valmentajille edes punainen lippu?

  Aiemmin on jo jää murrettu videotarkistuksilta pelin aikana, targeting-ulosajo on voitu puoliajalla kumota mikäli tuomarille toimitetaan tilanteesta videotallenne.

 • vaasas 450 katsojaa sitten ihmetellään kun ei kaupungilta tuu massii

 • Porvoossa yli 800 katsojaa paikalla. Mahtoikohan olla tähänastisten 2018 vaahteramatsien enkat?

 • Jo katsojia oli oikeasti 812 nokittivat Teurastajat Kuopion kausiennätyksen. Nythän kyseessä oli kuitenkin ilmainen ottelu konka sponssasi paikallinen pankki.

  Elikkä napsitteliko joku portilla sarjatulimaisesti laskuriin summan jonka perusteella ponsoria veloitetaan.

  Porvoolla on yleensä alle 300 katsojaa joten siihen verrattuna luku on huikea.

 • Tuo porvoon vanha katsomo ei kyllä vedä 800 katsojaa. Eikä TV ruudun perusteella tuo väkimäärä pidä paikkaansa. Onko Keskuskentälle rakennettu lisäkatsomo vierasjoukkueen puolelle? Jos ei, niin aika kyseenalaiselta tuo katsojamäärä vaikuttaa. Jos pitää kutinsa niin hienoa porvoolaisille.

 • Eiköhän ne markkinointirahat ole tulleet viime kauden perusteella, eikä tämän kauden.

 • Ei ollut lisäkatsomoita.

 • Vaasan katsojakupla on puhjennut.

 • Väärin Eki. Ei mikään ole puhjennut vaan mielenkiinto lajia ja lajin ympärille rakennettua tapahtumaa kohtaan lopahtanut kuten aina käy uutuudeninnon laskettua. Yleisömäärä Vaasassa asettuu Vaahteraliigan keskiarvon tuntumaan jatkossa pysyvästi. Koska aiemmin Vaasan lukemat ovat nostaneet liigan yleisökeskiarvoa tulee myös tämä kokonaisuudessa laskemaan.

  Vaikka Noronen kuinka kertoo että laji olisi mennyt eteenpäin ei se pidä paikkansa. Kolmen korkeimman sarjatason tynkäohjelmat eivät vaan ole riittäviä luomaan tunnelmaa tiiviistä ja mielenkiintoisesta lajista jossa käydään tiukkoja taisteluita sarjapisteistä.

  Viimeisen liigakierroksen Butchersin ilmaispeli tulee nostamaan sarjan keskiarvoja kohtuullisesti. Varsinkin kun 800 katsojaa on lähellä Butchersin koko kauden yhteiskatsojamääriä Vaahteraliigan suurimman keskiarvon tänä vuonna saattaa ottaa haltuunsa Steelers jos se onnistuu innostamaan katsojia paikalle avausottelunsa lailla.

 • olen havaitsevinani viestistäsi iloa, ihan kuin jonkin joukkueen katsojamäärän tipahtamisesta olisi jotenkin hyötyä lajille, viitsitkö avata ajatuksiasi hieman tarkemmin?

  Terveisin,
  Hämmentynyt lajifani