Butchers nosti osakkeitaan liigarankingissa

Tuomo Tomperi 20.5.2018 18:43 43 kommenttia

1 2  
6 7 13
13 23 36

(0-2)

13

(1-0)

36

20.5.2018 klo 15:30 Vaasa

Kahden viikon jälkeen ollaan tilanteessa, jossa jokainen liigajoukkue on pelannut vähintään yhden ottelun. Gridiron luo katsauksen joukkueiden otteisiin tässä vaiheessa kautta.

Sunnuntain liigakamppailussa avausottelussaan tappion kärsinyt Wasa Royals kohtasi kauden ensimmäistä otteluaan pelanneen Porvoon Butchersin. Butchers aloitti ottelun vahvasti hyvän juoksupelinsä ja Janne Lehtisen Daniel Luomalle heittämän touchdownin ansiosta. Royals ei kuitenkaan antanut periksi, ja pystyikin pitämään kamppailun varsin jännittävänä aina viimeiselle neljännekselle saakka. Kotijoukkueen kohtaloksi koitui kuitenkin Darion Hallin ja Sebastian Lindellin johtama tasaisesti jauhanut juoksupeli ja Royalsille sattuneet kaksi kriittistä pallonmenetystä. Varsinkin Butchersin Isaak Marshallin suorittama näyttävä pallonryöstö tarjoili vierasjoukkueelle erinomaiset asetelmat ottelun ratkaisemiseen. Näin tasatilanne 13-13 paisui muutamassa minuutissa tilanteeseen 13-36, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Helsinki Wolverinesin ykkösdivisioonajoukkuessa loistanut, mutta myös kahdesti penkitetty Janne Lehtinen osoitti Royalsia vastaan, että hän pystyy voittamaan liigatasolla. Butchers hyökkäsi ottelussa toki varsin juoksupainotteisesti, mikä vaikutti Lehtiseltä vaadittuun panokseen. Vaatimattomat heittotilastot (4/15, 61 jaardia, 1TD, 1INT) olisivat voineet kaunistua merkittävästikin parilla lähellä olleella lisäonnistumisella, joten liian pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä ei tilastoista kannattane vetää.

TV-ottelun selostaja Mika Laurila totesi ottelun kuluessa, että Butchersilta vaikutti puuttuvan lyhyt heittopeli tyystiin. Olikin nähtävissä, että kun Lehtinen heitti, heitti hän pitkälle. Luomalle heitetty touchdown oli varsin kaunista katseltavaa ja kannattanee myös muistaa, että Lehtisen edustama joukkue voitti ottelun kolmen touchdownin erolla.

Royals paransi, muttei tarpeeksi

Liigakauden avannut ottelu Velodromilla tarjosi Royalsille ja joukkueen kannattajille todellista shokkihoitoa. Yllättävää ei ollut välttämättä niinkään se, että pisteet pysyivät Helsingissä, vaan Royalsin esitykset kentällä, jotka jättivät joukkueesta varsin raakilemaisen vaikutelman. Vastustaja oli toki laadukkain mahdollinen, mutta monet vaasalaisjoukkueen virheistä kielivät haasteista omassa valmistautumisessa. Sisäpiirin tietoa kaikesta tapahtuneesta minulla ei ole, mutta joka tapauksessa Royals reagoi varsin nopeasti korvaamalla joukkueen amerikkalaisvalmentaja Dan Grassin päävalmentajan vastuun ottaneella GM Seppo Evwarayella.

Butchersia vastaan nähtiinkin aivan toisenlainen Royals, vaikka voittoa joukkue ei pystynytkään nappaamaan. Avausottelussa pelinrakentaja Isaac Fisherilla oli todella kiire, mutta Botniahallissa hyökkäys pääsi paremmin kiinni haluamaansa rytmiin. Avausottelussa pahasti epäonnistunut romanialaistackle Bogdan Tudor oli korvattu nuorella Shoul Ashakilla, joka esitti vasemman guardin paikalla ennakkoluulottomia otteita. Royalsin hyökkäyksen linjahan koki kovia kauden alla guard Miikka Kultalahden loukkaannuttua.

On mukava nähdä, että Tom Suosteelle tarjotaan edelleen runsaasti vastuuta keskushyökkääjän tontilla, vaikka joukkueen rosterista löytyy myös jenkkibäkki Justin Williams. On hauska miettiä, miten Royalsin peluutus olisi eronnut nykyisestä, jos voimajuoksija Jacquise Lockettin kausi ei olisi päättynyt huhtikuun loukkaantumiseen. Pelaajien roolitus olisi tällöin ollut todennäköisesti hieman erilainen.

Pelinrakentaja Fisherista on todettava, että mies on ottanut selvästi leaderin viitan kantaakseen uudistuneessa Royalsissa. Fisher on osoittanut pelimiehen elkeitä selvittäessään vaikeilta näyttäviä tilanteita paineen keskellä. Vaasalaisjoukkueessa osataan myös varmasti arvostaa tapaa, jolla amerikkalaispelinrakentaja laittaa kroppaansa likoon joukkueen puolesta. Vaikeasta alusta huolimatta uskoisin, että joukkueen sisällä riittää yhä virtaa vallan mainiosti.

Kuva: Jari Turunen

Muualla liigassa: Roosters jatkaa ykkösenä

Kenellekään tulee tuskin suurena yllätyksenä, että Helsinki Roosters on myös tällä kaudella mestarisuosikki numero yksi. Kansainvälisissä otteluissaan vakuuttanut helsinkiläisjoukkue on tällä hetkellä pelillisesti erittäin vakuuttavalla tasolla, mistä todisteena nähtiin suorastaan kliininen esitys Royalsia vastaan Velodromilla. Brandon Connette on pelinrakentajana todella kovalla tasolla ja kykenee hyödyntämään joukkueen vahvan skill-osaston täysimääräisesti.

Roosters hyötyy toki tällä hetkellä siitä, ettei Helsingistä tai Vantaalta löydy tällä hetkellä toista liigatason joukkuetta, mikä avittaa punapaitoja PK-seudun pelaajamassan rekrytoinnissa. On kuitenkin kiistatonta, että nimenomaan seuran viime vuosina tekemä työ tekee Roostersista houkuttelevan kohteen Helsingissä ja lähialueilla asuville maajoukkuemiehille. On mielenkiintoista seurata tilanteen kehittymistä, jos Helsinki Wolverinesin liiganousu onnistuu vihdoin tänä vuonna.

Mutta onko Roostersin seitsemäs mestaruus jo käytännössä paketoitu? Tällä hetkellä joukkue näyttää hyvin vahvalta, mutta toisaalta kausi on todellakin vasta aivan alussa. Hieman kliseisesti tulee todeta, että jos punapaidoille löytyy kauden mittaan edes yksi varteenotettava vastustaja, mitä tahansa voi tapahtua.

Kuva: Jari Turunen

Steelers nöyristelemättä liigatasolle

Kuopio Steelersin nousu Vaahteraliigaan on kiinnostanut lajiväkeä pitkin talvikautta, eikä syyttä. Liigakartalle on noussut nälkäinen ja pitkään hitsautunut porukka, joka jatkaa myös tänä vuonna pitkälti viimevuotisen, paikallisen runkonsa varassa. Steelersin valmistautuminen pelinrakentaja Seth Petersin johdolla on sujunut hyvin, mistä todisteena avausviikonlopun vierasvoitto sarjan kärkipäähän arvioidusta Tampere Saintsista. Hieman varamiehisenä avausotteluun lähtenyt Steelers teki kaikki pisteensä ottelun toisella neljänneksellä, mutta tykitettyään tuolloin mojovat 35 pistettä pisteet matkasivat Savon sydämeen.

Steelersin hyökkäys oli Saintsia vastaan paikoin tehokas, mutta paikoin myös varsin ailahtelevainen. Oulusta Kuopioon siirtynyt keskushyökkääjä Aku Uotila (77 jaardia, 4,8 ka) hassutti Saintsin jenkkibäkkerin kertaalleen näyttävästi, mutta punnersi pääosin vahvoja, tasaisia jaardeja tamperelaispuolustuksen keskustasta. Puolustuksesta lainattu Justin Bell (47 jaardia, 5,9 ka) tarjosi oivaa taustatukea pääosin linjan päähän ja laidalle suuntautuneilla juoksuillaan. Pelinrakentaja Petersin otteista liigatasolla päästään varmasti paremmin kärryille sitten, kun joukkue saa Johannes Jauhiaisen ja lopulta myös Tino Ndongon takaisin sairastuvalta.

Katsottuani Saintsin seuraavan ottelun Seinäjoki Crocodilesia vastaan käsitykseni Steelers-puolustuksesta ja erityisesti sen takakentästä vain vahvistui. Saintsin pelinrakentaja Kyle Nolan joutui Steelersia vastaan sijoittamaan palloja varsin tiukkoihin ikkunoihin heittäessään lyhyihin ja keskipitkiin kuvioihin. Tämän vuoksi Steelersia vastaan amerikkalaispelinrakentajan heitoista onnistui vain alle puolet. Crocodilesia vastaan Nolan oli kuin aivan eri mies heittäessään törkeällä, liki 90 prosentin tarkkuudella. Nähdyn perusteella uskoisin, että Steelersin takakenttä, jossa luutivat Bellin lisäksi mm. Donavan Hayden, Charles Wort ja Santeri Inkinen, lukeutuu tänä kesänä liigan parhaimmistoon.

Kuva: Harri Koivunen

Saints pesi kasvonsa yllätystappion jälkeen

Moni Gridironin lukija oli jo valmis hautaamaan tämän kesän Saintsin avaustappion jälkeen, mutta itse en menisi vielä niin pitkälle. Saints paransi puolustuspeliään Steelers-ottelun toisella puoliajalla ja on nyt pitänyt maalialueensa puhtaana jo kuusi neljännestä peräjälkeen. Toki Crocodiles-ottelussa vieraat helpottivat sinipaitojen työtä tekemällä runsaasti virheitä, mutta tamperelaispuolustuksen otteet vakuuttivat silti. Vaikuttaa siltä, että puolustuksen koordinaattori Sami Teleniuksella on hyvät mahdollisuudet hioa yksiköstään kärkitason paketti kauden edetessä.

Hyökkäyksessä Saintsilla ovat erottuneet odotetusti kaksi nimeä: laiturit Micky Kyei ja Ilari Laine. Pelinrakentaja Nolanilla on käytössään kuitenkin myös runsaasti muita atleettisia pelimiehiä, mistä osoituksena Crocodiles-ottelussa nähdyt kuusi eri kiinniottajaa. Juzz Tiny ja Matti Airaksinen muodostavat hyvän bäkkikaksikon. Crocodiles-ottelun jälkeisessä videohaastattelussa Nolan muisti kiittää myös hyökkäyksen linjaansa, joka ei sallinut lainkaan säkkejä ja piti pelinrakentajan puhtaana myös muilta osin. Nolan on näyttänyt, että kun hänellä on aikaa heittää, saadaan pallot kohteisiinsa nopeasti ja tarkasti.

Jotkut ovat ennen kautta nostaneet Saintsin jopa yhdeksi ehdokkaaksi Vaahteramaljaan. Alkukauden otteiden perusteella menestykseen on olemassa ainekset, mutta aika näyttää, millaisen kokonaisuuden Saints saa kieltämättä hyvästä materiaalistaan leivottua.

Kuva: Harri Koivunen

Pystyykö Crocodiles nostamaan tasoaan avausottelusta?

Seinäjoki Crocodilesin kausi 2017 oli liki kaikilla mittareilla pettymys. Tähän kauteen joukkue on lähtenyt kasvojenpesu mielessään, mutta vielä avausottelussa ei saatu konkreettisia tuloksia. Hyökkäys ailahteli ja sortui virheisiin, kun taas puolustuksessa joukkuen peliä sävytti heikko taklauspeli. Joukkueen valmennukseen kuuluva Janne Pisto harmitteli kehnoja otteita joukkueen otteluraportissa.

– Tehtiin aivan kauhea määrä virheitä. Sen lisäksi tehtiin kaikkea sellaista, mitä ei taatusti ole harjoiteltu ja jätettiin tekemättä niitä asioita, mitä on harjoiteltu, Pisto totesi.

Hyökkäyksen osalta tilanne on niinikään konstikas, mutta aivan vielä ei lakeuksilla kannata heittää kirvestä kaivoon. Crocodiles epäonnistui aloitussyötössään useita kertoja torstain ottelussa, mikä tuli ainakin allekirjoittaneelle melkoisena yllätyksenä. Snap-ongelmat ovat luonteeltaan sellaisia, että ne sisältävät runsaasti tilastollista vaihtelua. On täysin mahdollista, että seuraavassa ottelussaan Crocodiles ei epäonnistu tällä osa-alueella lainkaan, jos ongelman syihin osataan paneutua asianmukaisesti.

Nostan asian esille siksi, että aloitussyötön onnistumisen merkitystä joukkueelle ei voi liikaa korostaa. Asiaa on tutkittu NFL:sta kerätyllä aineistoilla siinä määrin, että epäonnistuneen snapin merkitys voidaan melko tarkasti mitata. Jos vertaillaan tilannetta 1st & 10 ja vaikkapa epäonnistuneen snapin jälkeistä tilannetta 2nd & 15 havaitaan, että joukkueen mahdollisuudet saavuttaa uudet yritykset pienenevät oleellisesti:

 • 1st & 10: uudet yritykset saavutetaan 70 % todennäköisyydellä
 • 2nd & 15: uudet yritykset saavutetaan 40 % todennäköisyydellä

Toki NFL eroaa jonkin verran kotoisesta Vaahteraliigasta, mutta pointti pysyy: snap-virheet pudottavat joukkueen mahdollisuuksia pisteisiin merkittävästi.

Jenkkibäkki Christian Powell oli Saints-ottelun jälkeisessä haastattelussa toki pettynyt, mutta odotti innolla mahdollisuutta palata töihin ja parantaa joukkueen yhteispeliä kauden edetessä. Yhden pelin perusteella ei kannatakaan tehdä liikaa johtopäätöksiä, mutta joka tapauksessa Crocodiles tarvitsee selkeän tasonnoston jo ensi viikon Botnia Bowlissa.

Seuraavan kerran liigaa pelataan tulevana lauantaina, kun Wasa Royals isännöi Seinäjoki Crocodilesia Botniahallissa.

Kommentoi

 • Kuopiolla on elämänsä tilaisuus mennä finaaliin ottamaan turpaan, Roosters tulee ottamaan omansa, ilman merkittäviä loukkaantumisia steelers nähdään finaalissa.
  Porvoon hyökkäys jyrää juoksulla alkukaudesta, mutta jotain muutakin pitäisi keksiä, puolustus on tasainen, mutta ajoittain Royalskin meni siitä yli joten vaikea nähdä millä pysäyttaisivät steelersin.
  Saintsilla on materiaalia mutta yleensä näillä muukalaislegioonilla tulee arki eteen ja hyytyvät kauden kuluessa, toinen iso miinus on valmennus, tosi paikassa kuopiota vastaan paskoivat heti housuihinsa.
  Pohjanmaalla ei pleijareita tarvitse katsella tänä vuonna, lauantaina pelataan viimeisen sijan ensimmäinen osa-ottelu.

 • Koska tulossa perinteiset jokavuotiset kausiennakot alemmilta sarjatasoilta? Asiantunteva spekulointi on aina mielenkiintoista luettavaa!

 • Perfect Pervisin TOP 10 klipit……
  https://www.facebook.com/PerfectPervis24/videos/923226097857473/

  Paaljon sinistä ja valkoista……..

 • Nyt sitten jatketaan kaksi importtia pienemmällä legioonalla:

  https://crocodiles.fi/uutiset/egbudiwen-kausi-paattyi
  https://crocodiles.fi/uutiset/sahon-sopimusta-ei-jatkettu

  Toi Lamin Sahon sopimushan on ollut täysin mottipäinen. Mies käy pelaamassa Suomessa mutta muutoin norkoilee Ruotsissa. Kukakohan tällaisen on alunalkaen hyvöksynyt. Jos ei muuta niin tollaiset jäärjestelyt jos mitkä nakertavat miehistön yleistä moraalia.

 • tippua divariin kuten olisi pitänyt viime kauden jälkeen… Realismi rosterin ja menestyksen mahdollisuuden suhteen tuntuu olevan kateissa ympäri Suomen… Tottakai pitää uskoa aina voivansa pelata voitosta, mutta kuitenkin realismin tulee olla mukana töitä tehdessä…

 • Liigaa on nyt pelattu sekalainen määrä otteluita joiden perusteella joukkueita voi jo laittaa jonkinlaiseen järjestykseen:

  1. Roosters
  Oikeastaan surullista miten ylivoimainen tämä punakone on tänä vuonna. Liigassa ei ole mielenkiintoa koska sen voittaja on varma. Kukaan (muu paitsi Roosters) ei varmaankaan halua tällaisen ilmiön jatkuvan Suomessa.

  2. Steelers
  Kuopiolla vasta yksi peli pelattuna mutta se mitä tarjoiltiin näytti kohtuullisen hyvältä aihiolta jopa liigan finaaliin (ottamaan pataan Roostersilta 50-0). Hyvää duunia tehty ilman kiirettä ja boomeja ja nyt on aika naatiskella liigapeleistä. Ikävä kyllä ei mahdollisuutta voittaa sarjaa mutta hyvä db-kalusto kyllä hidastaa Connettejen höntsäilyä jonkin verran.

  3. Saints
  Huskies-loton voittajajoukkue menestyy tänä vuonna aina pudotuspeleihin saakka. Pienet mahdollisuudet on kuopiolaisten nujertamiseen joten ei vielä jaeta mitaleja. Ei oikeastaan mitään jakoa Roostersia vastaan.

  4. Butchers
  Hyvällä rungolla pääsee aika pitkälle. Ikävä kyllä suomi-kuubeella ei vaan voiteta riittävästi joten playoff-paikkaa enempää ei voi odottaa.

  5. Royals
  Botnia-kirnu on kolvattu kiinni Vaasan pukuhuoneeseen eikä lähde sieltä pois tälläkään kaudella. Olemalla pohjanmaan paras yltää tällä kaudella sarjan viidennelle sijalle. Jos kukkaronnyörejä avataan hieman ja Efe ilmestyy kentälle on vielä mahdollisuudet Butchersin kaatamiseen seuraavassa pelissä ja ohut oljenkorsi pleijareihin.

  6. Crocodiles
  Olisiko sittenkin kannattanut vaan hakea vauhtia divarin puolelta. Kohta taas alkaa ilmasilta Seinäjoen ja maailman välillä ja sen tulokset ovat olleet poikkeuksetta kehnoja. Kestääkö perinteinen seura kahden vuoden konttaamista? Nythän ei ole edes välitöntä putoamisen uhkaa mutta historia tuntee fiksuja seuroja jotka ovat tehneet omat ratkaisunsa voimavarojensa perusteella selvitäkseen hengissä.

  Tämän vuoden liigassa ei ole mielenkiintoa. Taistelu Roostersin takana ei jaksa innostaa vaikka tänä vuonna tullaa näkemään ihan uusia playoff joukkueita syksyllä. Tottakai Roostersin parissa, Kuopiossa ja Tampereella on hyvä fiilis päällä, mutta hälyn alla piilee kriisi. Minkään maan jenkkifutis ei kehity ilman tasaista pääsarjaa. Joissain maissa on Roosters-kaltaisten dynastioiden syntymahdollisuuksia pyritty estämään tavoitteellisesti sarjan säännöillä. Menestyminen tänä vuonna merkitsee pienempää import-kiintiötä ensi vuonna.

  Jotain Suomessa pitää tapahtua että sarjasta saadaan mielenkiintoinen. Joku dissasi aiemmin viikolla divarin import-painotteista meininkiä katkeran sävyisesti. Ei se meno ole liigassakaan sen kummoisempaa kun katsoi eilen Connetten veljesten pallotteluja porvoolaisten pujottelukeppien lomassa. Kesän mielenkiinto kohdistuu yksittäisiin rivalry-matseihin mutta sarjana liiga on puuduttavaa seurattavaa ilman todellista jännitystä.

 • Olihan tuo Sahon asenne ja käyttäytyminen kentällä ollessaan ja sieltä poistuessaan aivan käsittämätöntä luokkaa. Jos kaverin pitäisi olla yksi Ruotsin liigan kovimpia pelaajia ja parhaimmistoa, näytti tämä kentältä poistuessaan aivan loppuolevalta perässälaahustajalta. Eivät pelilliset avutkaan loistavia olleet. En voi myöskään kuin ihmetellä tuollaista sopimusta, jossa kaveri treenaa ja asuu Ruotsissa, ja lentää todnäk Crocojen laskuun pelkästään pelaamaan Suomen puolelle.

 • Taitaa Vaasassa olla isoin import legioona nykyään. Toki osa nimistä voi hämätä.
  Ja onko Import koti vai ulkomainen ei kai silläkään väliä, kun pitäisi pelata oman kylän pojilla.

 • Voisi joku innokas laskea joukkueiden avauskokoonpanosta omien ja vieraiden suhteen. Ja näitä vietaita siis ovat kans naapurilta houkutellut. Kyllä R on siinä laskennassa heikoilla

 • Tasainen ja mielenkiintoinen sarja on varmasti kaikkien tavoite. Tuskin edes Roostersissa erityisesti kaivataan mielenkiinnottomia 50-0 teurastuksia jatkuvalla syötöllä. Mutta päästäänkö tähän liigan johtotähteä huonontamalla vai pyrkimällä siihen, että muut kohentavat tahtia? Mielestäni vastaus on aika selkeä. Tämä on kilpailua eikä sosialismia. Jos suomalaisen jenkkifudiksen etu on se, että sarjan muut joukkueet pysyvät samalla tasolla ja se ainoa positiivisesti erottuja huononnetaan mahdollisesti jollain kommunismista omaksutuilla säännöillä muiden tasolle, niin kyllä minä tällaista kohenemista ihmettelen syvästi.

  Joku voi laskea importteja, toiset laskee pisteitä taululla.

 • Aika monta vuotta tuota kilpailuetua on jaettu pääkaupunkiseudulle jo.
  -Nuorisopäällikkö
  -Toiminnanjohtaja
  -Maaottelut
  -Vaahteramaljat
  Muuten olen samaa mieltä muiden pitää parantaa, ei parasta voi huonontaa.

 • Jatkuvasti esitetään väitteitä, mutta näyttöjä ei vastaavasti ole esittää, joten kertokaa edes sitten nyt miten esim. Nuorisopäällikkö tai Toiminnanjohtaja on tuonut jotain kilpailuetua pääkaupunkiseudulle?
  Siis oikeita esimerkkejä? voi olla aika hiljaista, edelleen.

 • Jullit landella yrittää selviytyä huonoutensa kanssa. Siks pitää kekata jotain ufoselityksiä.

 • Ennen eilistä peliä Roostersin hyökkäyksen tehot oli mennyt suurimmalta osalta suomalaisille. Eilen nuorempi Connette teki sitten pahaa jälkeä, mutta väitteet, että Roosters importipalloilee on hieman hölmöjä. Ja eilenkin toki kolme suomalaista maalintekijää. Ja kun näillä ei kilpasarjassa ole mitään merkitystä edes.

  Eilisen perusteella Porvoolle on vaikea povata mitään loistokkaita mahdollisuuksia yllättää Roosters tällä kaudella. Jos ensimmäiset heitot saadaan laitahyökkääjille perille muutama minuutti ennen puoliaikaa, saa muu joukkue onnistua aivan täydellisesti, että pelissä ollaan vielä mukana tuossa vaiheessa.

 • Jefu ei kehity maassamme niin kauan kun yksi seura toimii pordellina jefuhoroille.

 • Näytti olevan Roostersin pelaajilla viimekauden pelipaidt päällä. Esimerkiksi Tommi Pinnalla numerot urheiluteipillä teipattuna ja Adam Connettella Henri Väänäsen paita.

  Onko kaikki rahat pistetty importteihin kun ei ole varaa hommata pelipaitoja edes?

  Näytti televisiosta vähän nuijalta kun ”Väänänen” teki Connetten heitosta useamman TD:n.

 • Toimimalla vain pääkaupunkiseudulla, mitäs sitä maakuntiin jalkautumaan.

 • Se on niin helppoa paitojen kanssa kun Xavin Alpha toimittaa kaiken aina kuten pitää…

 • Joku urpo nillitti facessa junnujoukkueen erivärisistä kypäristä. Ja samalla Suomen ykkösjoukkue pukeutuu suoraan tv-peliin kuin resupekat. Ei muuta kun muutama junnu lisää niin saadaan uudet edarin pelipaidat maksettua.

 • Jos pitää sanoo jotain peliasuista ,niin toi Porvoon vieras setti musta ,valkonen ja kulta on kyl se siistein mitä kellään vaahterassa on tarjota.Tykkään!

 • Eikä se Porvoon pelaaminenkaan,ihan kaikkein huonointakaan ollut jos ottaa huomioon vielä että sieltä puuttui kavereita ja monet pelasi ilmeisesti uusilla pelipaikoilla.Katotaan nyt vielä pari kierrosta kaikkia joukkueita ennen kun mitaleita aletaan jakaa.

 • Roostersin jäbät on varmaan ihan hajalla kun niiden pelipaitoja haukutaan. Ne itkee vielä syyskuussakin kun ne pokkaa mitalit kaulaan ja n*ssii parhaimman näkösiä mimmejä.

  Ja pellonreunalla toppahousu tuhisee näppiksen ääressä. No, elämä on valintoja.

 • Mestarit elää mestarin elämää, get used or die tryin` bitches!

 • Kysyisin niin päin, mitä nämä liiton palkalliset on yleensä tehnyt?
  Ja mikä osa tekemisestä kohdistuu muualle kuin pääkaupunkiseudulle?

  Ja joo, oon kysynyt tätä myös kokouksissa aiemmin.

 • Eli ”thinktank” ei tiedä mitä liiton palkalliset työntekijät tekee, mutta osaa kuitenkin kertoa meille, että he toimivat Roostersin hyväksi.

  Jopa tän palstan tason huomioiden yllättävän hepposta.

 • Missäs mä oon niin sanonu että Roostersin hyväksi? Olen puhunut pääkaupunkiseudusta. Opettele lukemaan, edes heppoisesti. Poika

 • Kuten thinktank sanoi. Kaikki liiton työ on hyvin PK keskeistä ja se ei tarkoita Roosterssia.
  Katsos kun Suomi Jefussa on muutakin kuin vain Vaahteraliiga ja kaikki muukin tekeminen on aina keskittynyt siihen että ihan kaikki mahdolliset leirit ym ym on aina max 100km säteellä pääkaupungista, sieltä kun on pidempi pohjoiseen kuin pohjoisesta sinne.

 • Nyt olisi hieno nähdä esim. lisenssien painotus maantieteellisesti.
  Siinä myös näkyisi missä sitä juniori työtä tehdään tällähetkellä.
  Onhan pääkaupunkiseutu iso alue väestöllisesti, mutta myös muualla tehdää arvokasta työtä.
  Ja se muualla tehty työ on monesti seurojen omaa työtä vailla isompia apuja lajiliitolta.

 • Viimeks kun katsoin, Roosters oli pääkaupunkiseudulta. Ja edelleen on omituista, että jos ei tiedä mitä kaverit tekee, väittää niiden toimivan pääkaupunkiseudun hyväks.

  Kuten sanottu, todella hepposta jopa tän palstan oksennukseks.

  P.S. Pojittellu on todella passé, se on ehkä voinu toimia joskus kun sä olit nuori.

 • Ai pääkaupunkiseutu on yhtä kuin Roosters? Sinähän se Roosterssin tähän vedit eikä kukaan muu. Ohkaset on sunkin tarinat papparainen.

 • Öö… nyt ei taida sulla hirveen lujaa sipeltää. Liitto toimii pääkaupunkiseudun hyväks –> Roosters on pääkaupunkiseudulla –> liitto toimii Roostersin hyväks.

  Kokeile syllogismia, toimii!

  (kato sanakirjasta mitä toi tarkottaa)

 • No nyt hieno sana tullut tietoisuuteen paikallisen räkälän onnenpyörässä!

 • Mä uskon kyllä vähemmälläkin, että sun sanasto on sieltä peräsin.

 • Egosentrinen ihminen kuten sinä ”päättelee loogisesti” että oma harhainen päätelmä on oikea. Yhä edelleen olet ainoa joka on vetänyt Roosterssin tähän.
  Tuohon sun sippellykseen tarjotaan varmasti lääkitystä jos vain hakisit apua.

 • Se, että sä pidät logiikkaa tautina, kertoo ehkä enemmän susta kuin musta. Mä en usko, että sua voi pahemmin auttaa, sun täytyy vaan oppia elämään sen kanssa.

 • Pistäkää palsta kiinni.

 • Mitä oikeastaan on väliä kuka tekee ja mitä. Kaikkien pitää keskittyä vain omaan tekemiseen, koska se on ainoa tie hyvän lopputuloksen saamiseen. Jehu on Suomessa marginaalilaji, joten on parasta puhaltaa yhteiseen hiileen kuin olla kateellinen muille. Katkeroituminen ei vie eteenpäin lajia. Keskittykää auttamiseen ja tukemiseen!

 • Juuri näin! Tosiaalta kenenkään ei kannata tämän palsta mukaan omaa arvostustaan mitata, joten ei kannata katkeroitua.

 • Autettu on vuosia liiton toimintaa ja työntekijöiden palkanmaksua. Mitä on saatu tänne Nurmekseen? Kysyn vaan.
  Serkkupoika on Vantaan perukoilta ja siellä maaotteluihin sekä vaahteramaljasn on lyhempi matka.
  Onneksi on TV ja ei tarvi paljo maksaa niistä matseista siellä ku seurat maksaa

 • Paljonkohan pitäis nostaa jäsenmaksua, että saatais Nurmes siirrettyä Keimolaan?

 • Paljonko pitäisi Vantaalaisille maksaa, että Nurmes saisi siirtyä Keimolaan? Ei taida lakeuden yhteenlasketut äyrit siihen riittäää…

 • Eiköhän Nurmes tyhjene Vantaalle asukas kerrallaan normaalin kaupungistumisen kautta ihan omia aikojaan.

 • Nurmes ei ole lakeutta.