EU:n yleinen tietosuoja-asetus Gridiron.fi:ssa

Tuomo Tomperi 14.5.2018 20:43 Ei kommentteja

25. toukokuuta voimaan tuleva GDPR-asetus vaikuttaa myös Gridiron.fi-verkkopalvelun käyttäjärekisteriin kertyneisiin käyttäjiin.

Moni on törmännyt kevään mittaan mystiseen kirjainyhdistelmään GDPR, jonka on luvattu vaikuttavan merkittävästi internet-käyttäjien ja -palveluntarjoajien yhteiseloon EU-alueella. GDPR (general data protection regulation) on EU:n yleinen tietosuoja-asetus, jonka tavoitteena on parantaa internet-palvelujen käyttäjätiedon keräämiseen liittyvää läpinäkyvyyttä ja tarjota käyttäjille selkeämmät mahdollisuudet omien tietojensa hallintaan.

Gridironissa GDPR-asetus koskee käyttäjätunnuksia, joiden rekisteröimiseen palvelussa on tarjottu mahdollisuus. Asetuksen voimaantuloon on valmistauduttu laatimalla ajantasainen rekisteri- ja tietosuojaseloste, johon linkataan sivuston footerista. Seloste sisältää tietoa Gridironin käyttäjärekisterin käyttötarkoituksesta sekä toimenpiteistä, joihin käyttäjällä on oikeus oman käyttäjätunnuksensa suhteen ryhtyä. Asetuksen mukaan käyttäjällä on oikeus tiedustella hänestä kerättyä tietoa (eli tässä tapauksessa käyttäjätietoa), ja tarvittaessa pyytää tietoihin muutoksia. Lisäksi seloste sisältää tietoa Gridironissa kerättävistä evästeistä (cookies).

Gridironin käyttäjärekisteri sisältää yli tuhat sähköpostiosoitteisiin sidottua käyttäjätunnusta, joista osa on rekisteröity suoraan Gridironiin vuosien 2012-2018 aikana, ja joista osa on periytynyt sivuston pohjana toimineen 2minuutinvaroitus.com:n keskustelufoorumin käyttäjätunnuksista. Mikäli haluat selvittää, onko sähköpostiosoitteeseesi sidottu käyttäjätunnus, voit kokeilla asiaa tilaamalla uuden salasanan sivuston ”Unohditko salasanasi?” -toiminnon avulla. Rekisterissä olevalla henkilöllä on EU-asetuksen mukainen oikeus pyytää häntä koskevien henkilötietojen poistamiseen rekisteristä. Mikäli haluat poistaa oman tunnuksesi verkkopalvelusta, pyydän lähettämään pyynnöt sähköpostitse osoitteeseen gridironfistaff@gmail.com.

Palvelun käyttäjien yksityisyys ja luottamus palvelua kohtaan on minulle henkilökohtaisesti tärkeä asia :) Mikäli sinulla herää kysymyksiä aiheesta, pyydän olemaan yhteyksissä sähköpostitse.

Samalla sivustolla on otettu käyttöön salatun yhteyden mahdollistava SSL-sertifikaatti. Löydät palvelun siis jatkossa osoitteesta https://www.gridiron.fi.

Kommentoi