Vaahteraliiga vauhtiin torstaina

jefumaster 10.5.2018 9:02 197 kommenttia

Ennätysmäisen tasaiseksi povattu Vaahteraliiga käynnistyy torstaina klo 18.30 syksyn Vaahteramaljan uusinnalla. Wasa Royalsin kohtaava Roosters on selvä ennakkosuosikki sekä liiga-avauksessa, että koko sarjassa.

Kauden 2018 Vaahteraliiga typistyi kuuden joukkueen taisteluksi Hämeenlinna Huskiesin luovuttua sarjapaikastaan ylipääsemättömien haasteiden takia. Lähellä kauden avausta tapahtunut vetäytyminen on tuonut loppuhetkien dramatiikkaa siirtomarkkinoille ja avannut uusia mahdollisuuksia useammallekin liigajoukkueelle. Toukokuun siirtomarkkinoiden suurin voittaja on Tampere Saints, joka on onnistunut poimimaan rosteriinsa useammankin kovatasoisen Huskeihin aiemmin kirjatun pelaajan.

Roosters kaikkien rankingien ykkönen

Suomen menestynein jenkkifutisseura Helsinki Roosters haluaa tehdä tulevalla kaudella historiaa. Yksikään joukkue ei ole vielä aiemmin yltänyt seitsemään perättäiseen mestaruuteen. Tällä kaudella Roosters tulee olemaan lähellä tuota uutta dynastian mittaa eikä suoranaisia haastajia ole tunnistettavissa ainakaan preseason-näkymien perusteella. Helsinkiläisten sensaatiomainen voitto Dacia Vienna Vikingsista Itävallassa ja kansainvälisen jenkkifutismedian tarjoama Euroopan rankingin 2. sijoitus eivät ainakaan himmennä mestarijoukkueen ympärille avautunutta loistoa.

Any given Thursday… Kuva: Jari Turunen

Torstain avausottelussa kohtaavat valmiiksi leivottu ja menestystä saavuttanut tähtisikermä, sekä pohjanmaan herruuden itselle viime kaudella valloittanut haastajajoukkue. Täysin vailla yllätysmahdollisuuksia Royals ei tietenkään ole, mutta vedonlyöntivinkkejä, jotka puoltavat vaasalaisten voittoa ei ole ilmaantunut eetteriin yhtä kappaletta. Roosters tulee arvioni mukaan voittamaan ottelun vähintään kolmen TD:n marginaalilla.

Taustalla tasainen viisikko

Roostersin takana kolmesta muusta playoff-paikasta tullaan käymään ennennäkemättömän tasainen taistelu. Wasa Royals, Porvoon Butchers, Tampere Saints, Kuopio Steelers ja Seinäjoki Crocodiles ovat kaikki potentiaalisia finalisteja Roostersin rinnalle. Viime kauden voimasuhteisiin peilaten eniten vahvistuneet joukkueet ovat Saints, Crocodiles sekä Steelers. Kapeimmalla materiaalilla kauteen lähtevät pohjalaisjoukkueet, joiden rostereiden syvyyden puute saattaa aiheuttaa haasteita kauden edetessä ratkaisuvaiheisiin.

Viiden haastajajoukkueen asettaminen paremmuusjärjestykseen ilman yhtään pelattua ottelua on äärimmäisen vaikeaa. Onko kotimaisen pelinrakentajan peluuttaminen Butchersin kohtalonkysymys? Onko Steelersin nuori ja nopea joukkue sittenkin vielä liian kokematon haastamaan kovaan peliin kouliintuneet liigajoukkueet? Onnistuuko Crocodiles leipomaan ulkomaalaistähdistään yhtenäisen ja iskukykyisen joukkueen joka palauttaa maineen ja kunnian takaisin lakeuksille? Onko kausi 2018 Royalsille pulssin tasaamisen kausi jonka tavoitteet ovat muualla kuin finaalipaikan uusimisessa? Miten Tampereella onnistutaan hyödyntämään tasapainoisesti leveän rosterin ja viimehetken tähtivahvistusten kombinaatioita?

Itse veikkaan kauden yllättäjiksi Kuopio Steelersia sekä Tampere Saintsia. Näistä vähintään toinen tulee pelaamaan varmuudella syksyn playoff-peleissä. Muilta osin ranking-sijoitusten jakaminen on lähinnä akateemista arvailua, johon en nyt sorru.

Torstaina olemme piirun verran viisaampia Roostersin ja Royalsin annettua työnäytteensä helteiseksi ennustetulla Velodromin betonilla.

Lue myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Tällä palstalla on jotenkin naivi suhtautuminen Butchersin menestysmahdollisuuksia kohtaan. Kaikki kunnia Suomen kirkkaasti parhaalle pelinrakentajalle, mutta se ei vaan riitä nykyisessä kilpavarustellussa sarjassa. Jokainen, joka on nähnyt Jannen ja Rojon pelaavan samalla paikalla, samalla linjalla, samassa pelissä tietää, mikä tasoero on Suomen ehdottoman huipun ja amerikkalaisen ok tasoisen pelinrakentaja välillä.

  Arvostan Butchersin valintaa, mutta päätöksenä se rajaa joukkueen menestymisen mahdollisuuksia.

  Minun ranking tälle kaudelle on:

  1. Roosrers
  2. Saints
  3. Royals
  4. Steelers
  5. Crocodiles
  6. Butchers

  Suomalaisilla kentillä on lajin historiassa pelannut ainoastaan yksi kv-tason kotimainen qb Petrus Penkki. Jos sarjan import-sääntöjä ei muuteta kotimaisia pelinrakentaja suosivaksi, ei Petrukselle saada manttelinperijää. Moro on jo mahdollisuutensa käyttänyt ei niin hyvällä menestyksellä ja nyt on Jannella hänen hetkenä. Toivon sydämestäni että olisin väärässä mutta mutta…..

 • Moro = Miro

 • Alla olevasta linkista voi kopioita alkavan kauden LiigaKirjan pdf -muodossa. Hienoa, että sinne on saatu nyt joukkueiden alottavat kentälliset esille. Skene on kunnossa, laji on nousussa, jefu on pop !

  https://www.epressi.com/tiedotteet/urheilu/39.-vaahteraliiga-kausi-kaynnistyy-torstaina.html

 • Mielenkiintoinen numerotieto tuomareista. Neljäsosa liigassa naisia. Ottamalla muutoin kantaa naistuomarien tasoon tai muutoin asiaan tuo fakta saattaisi olla sellainen joka kiinnostaa isoja medioita kuten vaikkapa Yleä.

 • Niin ja ne naiset on todennäköisesti ryhmän parhaat tuomarit!

 • Oman kokemuksen mukaan ei ole todennäköisesti ryhmän parhaimmat eikä todennäköisesti ryhmän huonoimmat.

 • Hienoa. Rankataan nyt tuomarikin jo ennen yhtään pelattua peliä

 • tuomareista.
  kenen helvetin aivopieru on Sipin päästäminen päätuomariksi, kulkeeko kaveri edes terveen papereilla.

 • Malkamäki oli myös kv-tasoinen, parhaimmillaan myös parempi kuin Penkki. Tosin Hatsan huippukausi jäi selvästi lyhemmäksi kuin Penkillä, mutta ei ole syytä unohtaa häntä vaikka ei Stadissa pelannutkaan.
  Vaikka kuinka haluaisin nähdä enemmänkin noita suomi qb:ta kentällä niin ikävä kyllä näillä säännöillä ja panostuksilla pelinrakentajiin ne ei ikinä breikkaa. Suomessa on menetetty useita huikeita aihioita, mut kun ei ole panoksia panostaa vaan joka vuos pikkasen pienemmällä tuodaan uus maahan niin näin tää vaan menee.

 • En stor parru i royals hanuren

 • Onko roosters noin hyvä. 21-0 ekaa neljännestä mennään

 • Tämä ottelu on jo taputeltu. Tulee päättymään 54-0 vaikka Roosters pelaa valtaosan ottelusta kakkoskentällisellä.

 • Royalsin numero #57 on kyllä täysi turisti. Hyvä täsmähankinta.

 • samaan lategoriaan menee jenkit ja romanian linjamies.
  jenkki rb royalsin toiseksi paras bäkki, sama juttu cornerin kanssa..

 • Roosters on vain kehittynyt valtavasti. En tiedä, miten se on tehty jo ennestään erinomaiselle joukkueelle, mutta jotenkin ammattimainen asenne kaikkeen on puskenut kaikessa läpi. Veikkaan, että useampi peli Vienna Vikingsiä vastaan olisi kääntynyt selvästi Roostersille ja Euroopan listaykkösen, Unicornin matsin nähneenä ei siitäkään olisi nykykuntoiselle kukkojoukolle vastusta. Onhan toki Royals vasta ensimmäisessä pelissään, mutta yli 40 pistettä puoliajassa on murskaavaa varsinkin, kun Royals ei ole rähmännyt tai heittänyt intereitä. Taitaa kausi olla Roostersille läpihuutojuttu ja katse alkaa olla jatkossa pakko suunnata isommille kentille. Toki toivon yllättäjiä muista joukkueista – siis niin, että se olisi niiden hyvyyttä. Vaahteraliiga on ehkä jo nyt Euroopan ykkönen ja Ruutu-lähetykset ihan omaa luokkaansa verrattuna esim. Saksan tai Itävallan liigojen lähetyksiin. Hyvä Suomi!

 • Kiitos SAJL taas mukavan jännittävästä vaahteraliigasta. Mahdollistitte taas saman import perseilyn ja Roostersin gloryhunttauksen. Kausi alkoi reilut 2 tuntia sitten ja päättyi yhtä nopeasti. Mielenkiinto katosi samantien kun näki kuinka ylivoimainen gloryhunters Roosters taas kerran on. Sääli, ettei Sepon import armeijasta taaskaan ollut kaatamaan Roostersia. 42 pistetettä ensimmäisellä puoliajalla nassuun ja ei yhtään isännän päätyyn. HUOH. Ehkä kuusi 11:sta aloittavasta hyökkääjästä oli alakanttiin. Iso kiitos Ruutu palvelulle, että antoivat mahdollisuuden katsoa tämän ko. matsin, jotta tietää, ettei turhaan tarvitse katsoa muita matseja.

 • Roosters on nykyisessä tilanteessa, koska se on päättänyt olla huippujoukkue myös Euroopan tasolla. Ja tehnyt päämäärätietoisesti hommia sen eteen. Organisaatio, johon maan parhaat haluaa, jos vaan asumis/työ/opiskelujutut sen myös mahdollistaa. Turha siitä on SAJL:ää syyttää tai leimata hyviä pelimiehiä gloryhuntereiksi. Laiskaa läppää.

 • Joo oikees oot. Kukaan muu ei oo päättäny haluta olla huippujoukkue edes suomessa. Ovat päättäneet pelata divariapalloa iha huvikseen. Seppokin ihan läpällä manageroi vaasas ku ei parempaakaan tekemistä ole. Tekee hyvää suomalaiselle jefulle tää roosters perseily. Jes!

 • Mitä perseilyä tuossa on?

 • @Palsajoki Aikamoista itkemistä! Roosters ei tainnut poimia Huskiesista ja Trojansista molemmista kuin yhden pelaajan ja monta omaa junnua on ihan liigan huippuja. Samoin vuosien varrella muutamat muualta tulleet ovat kehittyneet Roostersissa. Roostersin hyvyys on ihan itse tehtyä ja liiton syyttäminen siitä on kyllä pahvipäistä. Ottakaa oppia ja pankaa paremmaksi. Kaikki muu on omaa häpeää.

 • liittohan ei ole tehnyt mitään, mutta muutama juttu jotka Roostersilla on erilailla kuin Royalsilla.
  liiton työntekijät, nuorisopäällikkö, toiminnanjohtaja yms. palvelut on ollu 20v. kaikki stadin alueella, suurin hyötyjä näistä on ollut Roosters.
  arvo-ottelut. kaikki vaahteramaljat ja maaottelut on pelattu stadissa tai esikaupunkialueella, suurin hyötyjä Roosters.

 • @Honkajoki
  Vedähän henkeen hetki ja totea että näin tämä liiga voisi hyvin ja viihdyttäisi yleisöä jos muutkin tekisivät niin kuin Roosters. Erittäin ammatillinen joukkue näin minulta sanoen minkään joukkuuen erityisenä kannattajana. Olin paikan päällä tuota tämän päiväistä katsomassa ja olihan se viihdyttävän ammattimaista teurastusta katsoa puoliaikaan asti, sitten näitä ei vaan jaksa katsoa mutta syy ei ole liiton tai Roosterssin vaan pelaajamateriaalin mitä Royals on hankkinut kentän molemmin puolin päin persettä. Ulkkarit olivat ihan täysiä vitsejä (Fisher saa vielä puhtaat paperit), Fisher teki sen mihin pystyi kun sai sekunnin aikaa katsoa mihin laittaa pallo ”hyvän linjan” takana. Suomi RB olikohan 40 numerolla pelaava noilla näytöillä Vaasan 1 RB. Duunia on todella paljon Vaasassa edessä.

 • Kyllähän roolia on hyviä junnuja mutta ollaampas rehellisiä että heidän suomalaiset parhaat on muista joukkueista tullut. Outinen, Raatikainen, Redin, kadmiry, Toivonen, pinta.

 • Onko jefu ainoa laji, jossa siirtyminen seurasta toiseen on kamala synti? Kuka ei haluaisi pelata parhaassa joukkueessa? Ja sitten: Linnainmaa, Jussila, Pajarinen, Vehkomäki, Lehti,..

 • Plus usko, että Porvoo, Tampera ja Kuopiokin anna ihan eri tason vastuksen kuin Vaasa. Miksei Seinäjokikin.

 • En vähättele siis roon omia pelaajia enkä hauku ketkä sinne menee vaan kommentoin sitä että kehuttiin miten Roon ”omat” junnut ja suomalaiset on hyviä. Siellä on paljon omia junnuja mutta myös paljon pelaajia muualta. Porukkahan menee sinne koska Helsinki ja työtä siellä tarjolla + helppo mestaruus

 • Helpooa mestaruutta ei ole olemassakaan.Kaikki varmaan treenaa kovaa ja kolhujen takia ovat jopa töistään sairaslomalla kauden aikana.Ei kun kokeilemaan.

 • Monesti nousee esiin tää ”helppo mestaruus”. Voi myös olla, että pelaajat haluaa olla osana hyvin organisoitua ja toimivaa konseptia. En sano etteikö muualla Suomessa tehtäisi hyvin asioita, mutta asia on vain niin, että toimivan jefuorganisaation pyörittäminen vaatii valtavasti resursseja ja selkeästi parasta toimintaa Suomessa pyörittää nyt Roosters.

  Tämä on tietysti havaittu myös punapaidoissa, minkä vuoksi joukkue pelaa – ja myös voittaa – kv-pelejä.

 • Menestys rakentuu pienistä palasista.

  Roosters on askel askeleelta vienyt tekemistään eteenpäin. Valmennus, fysiikkaharjoittelu ja kovat ottelut Euroopan huippujoukkueita vastaan ovat hiljalleen hieroneet tasoa ylöspäin.

  Tuota työtä on systemaattisesti tehty vuodesta 2011 lähtien. 2012 tuli ensimmäinen new age -mestaruus ja jo 2013 Roosters voitti kaikki pelaamansa ottelut, paitsi Raiders-harjoituspelin Innsbruckissa.

  Ei 2010-luvun alussa ollut havaittavissa mitään vahvaa suurseuraimua pelaajamarkkinoilla, vaan työnteon kautta voitetut mestaruudet ovat sen mukanaan tuoneet. Ja kyllä – Helsinki sijaintina tietenkin auttaa tässä.

  Viime vuonna seura hölmöili import-markkinalla täysin tarpeettomasti, mutta muuten katsoisin mielummin siihen, että joka vuosi omista junioreista on järjestelmällisesti nostettu lupaavia pelaajia edustuksen ryhmään.

  Pala palalta on rakentunut kokonaisuus, joka on tällä hetkellä varsin kilpailukykyinen eurooppalaisessa vertailussa. Valitettavasti muilla kotimaisilla joukkueilla pelillinen kokonaisuus ei vielä lepää kaikilta osin yhtä vahvalla pohjalla, ja siksi on vaikeaa nähdä todella varteenotettavaa haastajaa Roostersille Vaahteraliigassa juuri nyt.

  Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joku muu voisi mestaruutta voittaa. Yksi peli ratkaisee syksyllä kaiken.

  Keskitytään siis niihin positiivisiin asioihin ainaisen kiukuttelu sijaan. Roosters on hyvä juuri nyt, mutta ei siksi, että liitto kampittaa muita, kaikki lähtevät istumaan Roostersin vaihtopenkille varman mitalin toivossa tai koska Helsingissä kaikki on helpompaa.

  Monissa seuroissa tehdään tiettyjä asioita todella hyvin. Roostersin valmennus- ja fysiikkatiimit ovat isoja ja asiansa osaavia. Royalsilla on maan paras pöhinä markkinoinnissa. Butchers rakentaa rohkeasti suomalaisten pelaajien varaan, mikä varmasti poikii paljon hyvää jatkossa. Tampereella on havaittavissa hyvin systemaattinen rakennustyö menestyvän organisaation luomiseksi, ja samaa voidaan sanoa Kuopiosta. Seinäjoella monet näistä asioista ovat olleet hyvällä mallilla vuosia, mutta sulupolvenvaihdokset ovat aina hankalia, kuten Roostersin esimerkki osoittaa.

  Eiköhän tästä hyvä kausi saada – ja vielä paremmat seuraavat kymmenen vuotta lajille.

 • Jos suoraan sanotaan, Royals oli todella huono tänään. Jenkki hankinnat ei vastaa mitenkään viime vuotisten tasoa ja hyökkäyksen linja oli surkea, Puolustuksen linja kaipaa valmennusta.

 • Nimimerkki ”Njaa” kyllä kiteytti asiaa aika hyvin! Ja kun itsekin asiaa miettii, niin kyllähän tässä vähän palaneen käryä on…. Tosiaan, viimeiset monen monta vuotta koko jenkkifutis on suppiloitunut pääkaupunkiseudulle ja kaikki rahavirrat ja huomio siivilöity yhteen paikkaan…
  1. Koko liiton PJ = Roosters
  2. Kaikki (valtaosa) liiton palkallisista = Roosters
  3. Kaikki KV-tapahtumat ja 100% koko Suomen jefuhistorian loppuotteluista = PK-seutu (Roosterssin pussiin myös)
  4. Tietolähteiden mukaan myös eräs suuri rahallinen jefun tukija on tällä hetkellä suhmuroitu 100% Roosterssin tukijaksi…

  Tämmöistä täällä.

 • Missä on Roostersin pikku junnut???
  Häpeällistä huomata, että suuri ja mahtavaa työtä tekevällä Roostersilla on viimeisimmässä pikku junnu turnauksessa U11 7vs7 peleissä YHDISTELMÄ joukkue Kouvolan kanssa! Edustuksella pyyhkii hyvin, mutta täälläkin suuresti hehkutetun organisaation paukut on tainnut loppua kesken kun juniorityö on unohdettu täysin!!!

  ja toiseksi Royals ei ole minkäänlainen mittari ;)

 • On se helppoa kun on Miljoonabudjetti millä voi tehdä mitä haluaa, vääryydellä voittivat. Olivat suhmuroineet myös Vaasan kaupungin vähentämään tukirahoja Royalsilta, nekin ovat nyt Roostersin kassassa.

 • En ottanut kantaa junnuihin. Täsmennetään, että tarkoitin ninenomaan sitä, miten Roostersin organisaatio pystyy tukemaan edustusjoukkuetta ja mikä joukkueen taso nyt on. Jos katsoo syksyllä telkkarista NFL-tai College-peliä ja haluaa olla osana jotain samantyyppistä täällä Suomessa, Roosters pystyy tarjoamaan hyvän paketin.

  Ei ollut tosiaan tarkoitus ihannoida mitään tai ketään tai ottaa jotain joltakulta pois. En tiedä Roon junnutoiminnan tasosta juuri mitään, mutta en ihmettele jos joku haluaa olla mukana seuran edustusjoukkueessa.

 • Roostersin junnutyö on lähinnä läppä nykyään. Oli joskus jotain mut nykyään vain varjo entisestä.

 • Rahalla saa ja hevosella pääsee. Roostersin runko = maajoukkue, johon lisätään roppakaupal riihikuivaa ja puolitusinaa importtia. Jos ei menestystä tule ni johan on ihme. Mut ihan en kyllä roostersin organisaation työn piikkiin tuota menestystä laittais=D

 • Roostersin pitäis yrittää olla huonompi tai liiton pitäis estää niitä olemasta hyviä. Siitähän urheilussa just on kysymys…? Milläköhän tän sivuston butt hurt -urpot sais tyytyväisiks…

 • Lienetkö tyhmä vai vain lahjoiltas heikko / tai se toinen vaihtoehto – internet-peikko?

  Jos taivu ei järki eikä avaudu mieli / on parempi vaieta, kangistaa kieli.

  Ja jos ei auennut: oles nyt pässi hiljaa. Onko se Roostersin runko ollut maajoukkue viimeiset kymmenen vuotta, vai onko se rakentunut sellaiseksi hiljalleen? Jos jälkimmäinen, niin miksiköhän niin on

  Ei ole paha asia, jos ei tiedä. Voi katsos aina kysyä, täälläkin. Mutta jos ei ymmärrä, että ei ymmärrä, ja silti pulputtaa….

 • Kilpailullisuus on hyvä ja perusehto sille että jotain kilpailullista urheilua harrastetaan. Mutta samaan hengenvetoon on pakko sanoa ettei polttele ruudun tilaaminen tippaakaan ja matsien seuraaminenkin vaan just sen verran että voin lopputulokset katsoa. Pokaali voitaisiin jo jakaa ja varsinkin kun kukaan ei ole edes putoamisuhan alla ei kaudessa paljoa mielenkiintoa ole.

  Vaikka miten roo olisi ansainnut paikkansa auringossa kovalla työllään, sen hyvyys tekee sarjasta tylsän. Ja ketä kiinnostaa seurata tylsää sarjaa?

 • Vieläköhän Seppo on sitä mieltä ettei niiden jengiin mahdu yhtään Huskiesin (R.I.P.) ”gloryhunttaajaa”?

 • Hauskaa että sajl maksaa ruudulle siitä että pelit televisioidaan. Vielä hauskempaa on että sanoma media ei kerro paljonko katsojia otteluilla on. Vaahteraliiga ei enää naurata kun tasoerot ovat kuin nelosdivarissa pari vuotta sitten uuden meihem seuran dominoitua ylihyvillä pelaajilla.

 • Lähde?

 • Saa nähdä kuka saa punakoneen pysähtymään? Kauden avaus oli kyllä tosi heikko Royalsilta…

 • Linjoissa oli aika järkyttävän iso ero. Connette sai juoda kahvit ja Jussila avoimista ovista molempiin maaleihinsa. Fisher oli melkein joka heitossa kiiren alla ja juoksut oli täysin tukossa. Muista pelaajista Linnainmaa näytti täysin ylivoimaiselta. Royals taisi kokeilla sekä Khalifaa että jenkkikorneria mutta molemmat sai kyytiä.

 • Roosters tulee olemaan tällä kaudella ennätyksellisen ylivoimainen. Ilmiöstä on aivan turhaa syyttää perinteistä kaikkien syntien roskakoria, liittoa koska Roosters on itse luonut systeemin, joka tekee siitä ylivertaisen ja houkuttelevan näille gloryhuntereille.

  1. Luo tasokas ja uskottava valmennusorganisaatio ja systeemi
  2. Verkostoidu ja soluttaudu lajin päätöksentekoelimiin
  3. Ole aktiivinen viestinnässä
  4. Ole avoimesti kansainvälinen, lupauksena vähintään yksi ulkomaanreissu per kausi
  5. Menesty oikeasti, ole se joukkue jonka mielikuvana on olla aina varmasti mitaleilla

  Totta kai joukkueen sijainti pääkaupungissa tekee siitä houkuttelevan kaikille pk-seudulle muuttaville lajin harrastajille ja etuna on sekin, että tapahtui mitä tapahtui, liigan loppuottelu pelataan pomminvarmasti aina kotikentällä.

  Tietysti tuohon listalle voisi vielä lisätä vaikka edustusjoukkueen kustannukset maksavan nuoriso-organisaation vanhempineen jne. kliseistä v+ttuilua, mutta tosiasia on se, että kun nuo yllä olevat viisi asiaa on kunnossa, joukkue on kiinnostava menestyksenmetsästäjille.

  Roostersin ylivaltaa voi horjuttaa vasta kun löytyy muita tahoja jotka oikeasti saman listan asioiden kuntoon saattamiseen. Parasta mitä lajille voi tapahtua, on saada Roostersille kilpaileva hyvin organisoitu liigajoukkue Helsingistä.

 • Roostersin avaavassa puolustuksessa 6 gloryhuntteria ja 2 importteja 3 ”omaa” pelaajaa ja jostain syystä esim Redin ei ole avaamaksi listattuna.

 • Sama se oli hyökkäyksessäkin.

 • Faktat kuntoon: hyökkäys 2 importtia, 6 omaa junioria ja 3 gloryhunteria

 • Roostersin hyökkäyksen avauksessa 7/11 omaa kasvattia. Lievonen, Pajarinen, Linnainmaa, Vehkomäki, Koskinen, Lahti ja Vesterinen.

 • Ennen kuin joku muu ehtii sanomaan, että ”vielä on muita joukkueita jäljellä, etenkin saints”. Se on aivan sama mitä tahansa kaniineja muut joukkueet yrittävät hatustaan vetää, ei sillä tule olemaan mitään merkitystä. Sääli on, että jefussa suomessa jaetaan jotain hemmetin mitaleita. Kukaan ei muista ja ketään ei kiinnosta olitko toinen vai kolmas. Mestaruus voitetaan ja kaikki muut tilat ovat säälipisteitä.

 • Eilisen perusteella maahockey rupesi kiinnostamaan enemmän kuin alkanut vaahteraliiga.

 • Faktat kuntoon mies. Voiko poimia minulle tältä liigan sivuilla julkaistulta Roostersin aloittavan D:n listalta ne 6 omaa junioria kun minun oma faktapohjani rajoittuu noihi kolmeen viimeiseen nimeen:

  Outinen, Lesonen, Rautiainen, Äyräväinen, Toivonen, Kuikka, Persson, Slater, Lempinen, Vartiainen, Ahonen

 • Eipä jaksanut, kuin pari downia katsoa. Lisäksi Ruutu on näköjään poistanut mahdollisuuden maksaa sähköpostilaskulla, joten meidän jotka eivät omista luottokorttia on aika mahdotonta muutenkin lajia seurata. Varsinkin, kun kanavat ovat poistuneet dna:n tarjonnasta.

 • Royalsin avaavassa hyökkäyksessä 5 ”omaa” jätkää ja jostain syystä Pekka Visakoivu ei ollu listattu avaukseen.

  So fucking what?

 • Jos verrataan isoihin lajeihin maailmalla, niin kuinka tasaisia sarjat todellisuudessa ovat? City, Juve, Barca, PSG ja Bayern varmistaa mestaruuksia kierroksia ennen kauden loppua. Eli suurin osa Euroopan huipputasolla pelaavista 100% ammattilaisjoukkueista pelaavat vuodesta toiseen ilman todellista saumaa menestyä. Leicester oli tämän vuosituhannen tilastollinen poikkeus.
  Toinen asia on Roostersin intensiivinen talviharjoittelu ja pari treenimatsia alla, sekä suhteellisen vähän muuttunut kokonaisuus. Tämän arvoksi voisi laskea 2-3 maalia, joka vähemmän valmiiden joukkueiden on mahdollista kuroa kiinni kauden aikana. Toivotaan että Vaasa on kauden heittopussi tai laittaa rahaa palamaan , muuten Roostersin pelit tulevat olemaan aika tylsiä. Mutta jotain Helsingissäkin on tehty talven aikana oikein, viime kaudella Vaasa kuitenkin voitti eri porukalla ne kertaalleen ja ainakin Butchers tarjosi ihan kelpo vastuksen. Ne ketkä tekee hommia pärjää ja niin asian pitääkin olla.

 • Eilen näimme jälleen mikä ero on suomalaisella pelinrakentajalla ja yhdysvaltalaisella pelinrakentajalla. Roosters peluutti koko ottelun toisen puoliajan maajoukkueen QB-ringissä olevaa Miro Kadmiryä ja tuloksena yksi maali. Pelin ensimmäisellä puoliskolla Connette kävi sutaisemassa seitsemän maalia.

  Miro on suomalaisten pelinrakentajien rankingissa sijoilla 3-4. Todennäköisesti hän tulee olemaan maajoukkueen avaava pelinrakentaja koska pelaa Roostersissa. Suuri huolenaihe Butchersille tässä näkymässä ei suinkaan ole se, pääseekö suomalaisen QB-rankingin ykkönen Janne Lehtinen pelaamaan EM-kisoissa, vaan se että suomalaisella QB:lla ei ole mahdollista menestyä liigan huippujoukkueita vastaan.

  Liigan sääntöihin tulisi palauttaa vanha etu niille joukkueille, joilla kotimainen QB kentällä. Jos QB kotimainen, samanaikaisesti kentällä saa olla 2 USA passia, jos QB USA:sta kentällä saa olla vain yksi USA passi. Tämän säännön avulla takavuosina suomalaisille pelinrakentajille annettiin mahdollisuuksia kasvaa liigatason pelaajiksi positiossaan.

 • Kausi vaihtunut, joukkueet vaihtuneet ja jopa vuosi on vaihtunut.

  Silti Vaahteraliigan nettisivuilla ei ole vielä 2018 tilastoja (vaikka nollaa olisikin) vaan edelleen esitetään AINOASTAAN 2017 tilastoja: http://vaahteraliiga.fi/tilastot-2017/

  Vai löydättekö jostain 2018 tilastoesitykset?

 • Hei haloo jotain rajaa. Kausi alkoi eilen ja kommenttisi kritiikkisi kohdistuu otteluun, joka päättyi n. 12 tuntia sitten. Välissä on yö. Tuleeko mieleesi, että ehkä dataa pääsee esittämään vasa kun dataa on olemassa. Tai haluatko syöttää kaipaamaasi 0-dataa järjestelmään omaksi viihteeksesi ennen oikean data loudaamista.

  Moni kritiikki tällä palstalla on varsin aiheellista mutta näitä totaaliurpoja en jaksa kuunnelle sekuntiakaan.

 • Typerin selitys eilisille murskajaisille on se, että Roostersilla on jo pari peliä alla. Ei kai kukaan ole kieltänyt muitakaan joukkueita pelaamasta kovia treenipelejä ennen kauden alkua?

 • Ei kulje terveen kirjoilla. Sipi on ylivoimaisesti huonoin vaahtera tuomari ever!
  Nyt ei ennustukset ihan eukolla osuneet! Epäilen että Seinäjoki tulee vielä yllättämään, moni rankkaa Seinäjoen aika alas viime kauden perusteella, mutta tällä kaudella liikkeelle on aivan toisenlainen liskolauma. Rosteri kapeus voi toki kauden edetessä olla haaste.
  1. Roo 2. Saints 3. Cro, loput who cares.

 • Roostersin puolustuksen Top 10 taklaajaa

  1. Niko Kuikka, TAFT
  2. Curtis Slater, USA
  3. Sami Toivonen, Trojans
  4. Joonas Raatikainen, Jaguaarit
  5. William Davis, GBR
  6. Santtu Äyräväinen, Butchers
  7. Janne Rautiainen, Crocodiles
  8. Markus Persson, SWE
  9. Heikki Lesonen, NLights
  10. Ilya Redin, Trojans
  – Yhteensä 38 taklausta (+ Outinen 1 taklaus) = Roostersin muukalaislegioona.

  Omat pojat, yhteensä 13 nimeä, 9 taklausta. Ja nyt ei ole kyse siitä, että ”omat pojat” sulkivat ovet heitoilta niin ettei palloja tai miehiä ilmaantunut heidän hollille.

 • Gridiron keskustelun seuraaminen on aina ollut viihdettä, eikä tällä sivustolla muuhun kuin itse pääkirjoitukseen voi suhtautua ikinä vakavasti. Onneksi kukaan lajin ulkopuolinen ei luultavimmin lue tätä palstaa, koska huviksikin kirjoitusten älyttömyyden taso alkaa laskea kohti Mariaanien hautaa.

 • Muistelen että takavuosina jenkkisääntö oli että jos jenkki-QB, ei saa rosterissa olla muita jenkkejä. Ja jos Suomi-QB, saa olla rosterissa kaksi jenkkiä MUTTA vain yksi samaan aikaan kentällä.
  Muistanko väärin?

 • Gridironin keskustelussa on paljon hyvää ja paljon myös paskaa. Lajifanit nostavat esille havaintojaan peleistä, pelaajista tilastoista jne. Paljon on mukana loanheittoa, mutta et edes sinä – nimimerkki Voivoi – voi tuomita koko keskustelua scheisseksi. Se on yleensä reaktio ihmisiltä, jotka löytävät mielipiteistä oman ajatusmaailman vastaisia kannanottoja.

  On helppoa lähteä lokaamaan koko keskustelupalstaa kun siellä olevat kirjoitukset ärsyttävät. Minusta tämä on juuri sitä viihdettä mitä mainitsitkin mutta samalla arvokasta lajikeskustelua ja monen piilossa olleen faktan esilletuonnin areena.

  Toivottavasti mahdollisimman moni lajista kiinnostunut ei-sisäpiirilainen löytäisi Gridironin kanavakseen jenkkifutiksen pariin. Hyötysuhde on varmasti positiivinen kaikille.

 • Joo, Roosters on muukalaislegioona. Kauheeta. Ne myös hakkaa kaikki vastustajat muusiks. Sehän tässä nyt on todellisuudessa se ongelma, mitä tän palstan henkisen pääoman lilliputit murehtii.

 • Hei, itkijät. Täällä on nyt käytetty kaikki mahdolliset selitykset sille miten Roosters on vääryydellä päässy omaan asemaansa. Helsingissä kun kaikki on helppoa ja Roosters on ainoo joukkue siellä. Ja sitte liitto on jeesannu niitä (tosin mitään etäisestikään järjellistä esimerkkiä ei tästä oo löytyny).

  Kun kirjotuksista päätellen suurin osa teistä on alle viisvuotiaita, niin muistelenpa teidän puolesta vähän. Roosters voitti 2012 mestaruuden kun Helsingissä oli Peetjan rahoilla kasattu Wolverines vaahterassa. Sillä tähtisikermällä olis pitäny voittaa mestaruus. Ei voitettu. Seuraavana vuonna Roosters voitti kaikki ottelut vaahterassa. Peetjan wolvot oli edelleen liigassa. Liigassa on pääkaupunkiseudulla ollu myös TAFT ja Sixtarit. Roosters on näistä selvinny eloonjäämiskamppailussa. Näin se nyt vaan on. Ei siitä tarvi tykätä, mutta ihan turha täällä on kitistä, että Roosters on ollu maajoukkue ja kuppaa muita jengejä jne. jne… Se on kova homma jos ei rekrytointi toimi. Mutta se joka väittää, että Roostersiin oli kova tunku muista joukkueista esim. 2012 tai 2013, puhuu ihan täyttä sontaa. Sittemmin rekrytointi on kyllä helpottunu. Niin siinä voi käydä kun ITSE LUO SEN ASEMANSA. Tehkääpä perässä sen sijaan että täällä kitisette perseen kirvelyä.

 • Eilisistä joukkueista Royals on täysin itse luonut asemansa, seura on aloittanut tyhjästä ja joka vuosi parantunut tekemistä.
  Liiton apua Royals ei ole tarvinnut mihinkään kaikki on tehty itse, samalla vaasalaiset on maksaneet mafiamaksuja liitolle, joista kaikki hyöty on mennyt Roostersille.
  toisin kuin Roosters joka ei vuorenvarmasti pelaisi liigassa, jos joutuisi ilman liittoa tekemään kaiken itse.

 • Juuri näin, siellä on johtamassa ja valmentamassa täysiä tumpeloita, ilman liiton ja liittohallituksen apua ei ne osaa mitään.
  Liiton miehet pyörittävät kädestä pitäen hommaa.

 • …se tuli tunteella ja syvältä Roosters-organisaation syövereistä. Hyvä että sait vihdoinkin avauduttua.

  Vuoden 2012 peli päättyi 3 pisteen marginaalilla Roostersille kun USA-pelaaja Stephen P voitti pallon tavoittelussa USA-pelaaja Stephen S:n pelin viimeisellä minuutilla. Hieno peli ja kaksi hienoa joukkuetta Wolvot mukaan lukien. Ja seuraavana vuonnahan R:n rosteriin olikin sitten saatu reissumiehiä ihan mukavasti joten tuolta osin ei kannata vaahdota yhden kuplan vertaa…

  Kirjoituksesta päätellen taidat itse (nimimerkki auf wiedersehen) olla maksimissaan seitsemänvuotias juuri parhaaseen uhmaikään yltänyt ajattelija joka on juuri kohdannut internetissä omaa napaa ja aateympäristöä loukkaavaa informaatiota. Roosters on todellakin tällä kaudella ylivoimainen ja keskustelussa on nostettu hyviä pointteja siitä, mitka asiat ovat tuohon asemaan johtaneet. Jefuhuorien suosioon nouseminen on yksi näistä kiistattomista faktoreista.

  Pk-seudun muiden joukkueiden romahtaminen on edistänyt Roostersin nousua nykyiseen dynastiaan merkittävästi. Kukaan ei ole sanonut, ettei tuon taustalla ole paljon töitä. Vastaavaa ei kuitenkaan voi kukaan muu millään muulla jefu-markkinalla tehdä kun mennään pk-seudun ulkopuolelle, ei vaan ole niitä ympäröiviä lähijoukkueita joiden raunioita kupata. Kannattaa huomioida sekin, että Wolverines ei ole ”hävinnyt eloonjäämistaistelua” vaan selviytynyt siitä erinomaisesti rakentaen mainitusta ostojoukkueena ylöspäin kiitäneestä ja kertaalleen mestaruudenkin voittaneesta liigaseurasta Suomen suurimman jenkkifutisyhteisön jonka uuden menestyksen aika tulee tulevaisuudessa kovan pohjatyön tuloksena. Edelleen arvostan tuon organisaation itse tehtyä päätöstä tiputtautua alemmas hakemaan vauhtia ja luomaan vankkaa organisaatiopohjaa tulevaisuudelle.

  Toivottavasti liigan joukkuemäärää laajennetaan tuleville kausille. Enemmän vaihtoehtoja eri pelaajille ja enemmän tasokkaita pelejä. Se, että yksi joukkue mättää muut nurin mennen tulle kaikissa peleissään on niin perseestä ja tylsää että ei maksa vaivaa katsoa Roostersin pelejä. uskon, että lauantain peli Saintsin ja Steelersin kesken tulee olemaan tasoltaan parempi ja asetelmiltaan jännittävämpi kuin torstaina esitetty kukko-show. Onnittelut kuitenkin Roostersille. Olitte 100-0 parempia ja tuohon lopputulokseen olisitte päätyneet jos peli olisi pelattu loppuun saakka täysillä.

 • Roostersin ainoa tapa saada menestyä on tiputtautua 3 divariin ja nousta sieltä ylöspäin.

 • Vaahteraliigan avaus oli täydellinen antikliimaksi. Ei se ole Roostersin syy että on ylivoimainen mutta tänä vuonna on tapahtunut monta ei-toivottua juttua joiden pitäisi herättää päättäjät.

 • Kyllä minä mieleni pahoitin!

  Roostersia vihataan täällä monesta syystä; Muukalaislegioona; Ei yhtään oman kylänpoikia; Tekee sarjasta tylsän; Liitto selvästi suosii Roostersia.

  Tehdään heti selväksi, että en ikinä ole kuulunut Roostersin seuraan, vaan ttoiminut ihan muissa seuroissa. Rehellisesti kuitenkin ihailen Roostersin tapaa toimia, Euroopan #3 joukkueeksi ei nousta helposti.

  Mutta, Rooster = muukalaislegioona?
  Olen tähän alle koonnut muiden lajien parhaiden joukkueiden kokoonpanot ja katsonut paljonko siellä on omia kasvatteja. Omiin kasvatteihin lasken jos pelannut 14-15 vuotiaasta lähtien kyseisessä seurassa.

  1. HJK 6/23 omaa kasvattia nykyisessä edustusjoukkueessa.
  2. Kärpät 4/21 omaa kasvattia nykyisessä alotuskokoonpanossa
  3. Joensuu kataja 1/11 Omaa kasvattia joukkueessa.
  4. Roosters 9/22 Omaa kasvattia eilisessä kokoonpanossa.

  Suomen jefuscenessä roosters voi vaikuttaa muukalaislegioonalta, mutta isommassa mittakaavassa ei. Muihin lajeihin verrattuna Roolla menee hyvin. Vaahteraliiga on suomen korkein sarja, ei mikään harrastesarja. Se että Roostersin organisaatio ja pelaajat koittavat olla mahd. Ammattimaisia ja kilpailukykyisiä ei ole heidän vika. Vika on muissa joukkueissa jos tulevat Vaahteraliigaan sillä mielellä, että kyseessä on harrastesarja ja pari kertaa viikossa tunnin treeni riittää.

  Se on fakta, että Roosters vie sarjalta jännittävyyttä pois – ei kuitenkaam heidän vika / liiton. Muut seurat voivat katsoa peiliin jos yks seura hallitsee vuosikymmenen putkeen. Vaikka mestari on melko selvä jo, en itse näkisi sarjaa tylsänä. Liiga on muuten tasainen ja erittäin paljon tasaisia ja jännittäviä matseja tulossa! Vaahterassa on paljon muutakin mielenkiintoa, kuin mestarin selvittäminen. Se, että miten muut joukkueet menestyvät ja kehittyvät kauden aikana, kuinka nousijajoukkue pärjää yms. Monta hyvää ja tiukkaa matsia ovat paljon mielenkiintoisempia, kuin yksi ”suuri peli” aka Finaali. Jos roon ylivoima on syy lopettaa vaahteran seuraaminen, niin tuskin olet ikinä ollut suomijefun fani. :)

  Mielenkiintoista jefukesää kaikille 😎

 • Roosters voitas irrottaa kokonaan Liigasta pelaamaan vain Euro-pelejä ja hakemaaan voittoja sieltä. Eivät olis tätä Liigaa täällä sotkemassa. Pärjävät kansainvälisillä kentillä ihan varmasti.

 • ”Suomen jefuscenessä roosters voi vaikuttaa muukalaislegioonalta, mutta isommassa mittakaavassa ei. Muihin lajeihin verrattuna Roolla menee hyvin”

  Keskustelemme täällä jefusceneen liittyvistä ilmiöistä.

 • Miksi pääsarjatasolla edes pitäisi pelata omilla kasvateilla? Ei minkään muun lajin keskusteluissa pidetä näin tärkeänä sitä, missä kylässä joku on syntynyt tai ennen pelannut.

 • Tais pojua vähän siepata pari totuuden sanaa!!

 • Hyvä, älä vaan laajenna perspektiiviä, voi silmät mennä sijoiltaan!

 • @Terveisiä_Turusta

  ”Vaahteraliiga on suomen korkein sarja, ei mikään harrastesarja.”

  Ihan asiatekstiä ja sitten menit munaamaan kaiken tällä. Kiinnostaisi ihan faktatieto, paljonko rivipelaaja maksaa kaudesta roossa? Tornihuhu on että neljä numeroa, 1. numero 1 eikä oo ihan matala ykkönen.

 • No ehkä se on se salaisuus miksi pärjäävät , tekemisellä on arvoa kun itse maksaa.
  Jaksaa treenata ja motivoidummin kuin jotkut muut.

 • hienoa logiikkaa . listasit esimerkiksi oulun kärppien kaikki pelaajat mutta roostersilta ainoastaan 22. olikos tuossa joku pointti ?

 • Suurin este suomalaisen jefuskenen kehittämiselle on eripurainen harrastelijajoukko jonka voi todeta sivullinenkin tätä palstaa lukiessa. Yhdestäkään aiheesta ei ole saatu aikaan asiallista keskustelua ja vaihtoehtojen pohtimista. Poteroissaan kyyristelyä ja asiattomuuksia sitäkin enemmän. Pitäkää tunkkinne!

 • ”hienoa logiikkaa . listasit esimerkiksi oulun kärppien kaikki pelaajat mutta roostersilta ainoastaan 22. olikos tuossa joku pointti ?”

  En ole alkuperäinen kirjoittaja, mutta hän käsittääkseni aika selkeästi kertoo mistä puhuu: aloituskokoonpanoista.

  Jos katsotaan koko Roostersin rosteri, niin 49:stä pelaajasta 20 tai 21 on omia kasvatteja.

  Helpottiko?

 •  2012 mestaruus loistava esimerkikki, sehän on juuri liiton strategian huipentuma.
  2000 luvun alkupuolella stadiin pestattiin liiton nuorisopäällikkö, joka lähti alueen kouluille opettamaan ja rekryämään junnupelaajia, näistä pelaajistahan 2012 ja nykyinen pohja dynastialle on rakennettu.
  myöhemmin seurasi toiminnanjohtajaa yms. jotka kaikki vaikuttavat stadin alueella.
  Jokainen finaali ja maaottelu on pelattu stadissa, näin alueen junnupelaajilla on ollut arvo-otteluita seurattavana ja myös tavoitteena pelata joskus tuolla.
  maakunnan seuroilla on ollut ainoastaan oma edari, on se pelannut sitten liigassa tai divareissa, ero finaalin/maaottelun tai oman joukkueen matsin välillä on huikea, pelkän oman joukkueen seuraaminen ei varmasti tuo sellaista fiilistä ”tuonne pitää päästä pelaamaan” kuin finaalin tai maaottelun seuraaminen kotikulmilla.
  Nyt on sitten ajauduttu tilanteeseen missä stadissa on enää,yksi jengi  liigassa jäljellä ja  kyseessä on enemmän  Stadi-uusimaa allstar kuin Roosters.
  Jos verrataan Roostersin tekemistä seurana eiliseen vastustajaan Royalsiin, niin en kyllä näe R.n olevan tekemisessä valovuosia edellä, resurssit ovat vain yksinkertaisesti  Stadilaisten puolella.

 • Hankkikaa nillittäjät elämä!

 • Hei, toppahousu. Kun sä trollaat, sun pitää tehdä se paremmin. Mä ymmärrän, että hyvyys ylipäätään missään ei oo sun kuppi teetä, mutta aina voi yrittää. Suosittelen. Nyt toi sun läppä on niin paksua, että kaikki tunnistaa trollin.

 • Mikäs tossa widdun tekstissä oli väärin?
  En mä ainakaan trolla tai nillitä, mutta maakunnista katsoen asia on aika lähellä tuota widdun kertomaa. Pitää tehdä paremmin, se jo ymmärretään.
  Otetaan esimerkiksi tuo Liiton/liigan TV diili. Se sattuu juuri eniten niiden joukkueiden talouteen, joilla väkeä katsomossa on ollut.
  Turku, Vaasa, Seinäjoki, ainakin kun katsoi viime kauden katsoja lukuja.
  Tuo TV diili on muuten ihan ok, mutta siirtää seurojen tulot suoraan tv yhtiölle ja siitä vielä maksetaan aika paljon. Hölmöläisten touhua.
  Jos sitäkin oikeasti kehitettäisiin, voisi tehdä blackout rule toiminnon Suomeenkin. Esim. Vaasan kotimatsit ei näy Vaasassa.
  Tämä TV ei muuten ole ainoastaan jefun ongelma, mutta joissakin lajeissa siitä laji saa jopa rahaa.
  Vielä Ruutu+ omasta mainonnasta. En ole tänä vuonna missään mediassa nähnyt tai kuulut, että kausi alkaa mainontaa. Viime vuonna sitäkin tuli kohtuu paljon Nelosella ja Ruudussa, sekä Radio Rockillakin. Käsittääkseni liitto säästää nyt Huskyjen matsien jäädessä pois aika paljon tuotantokuluja. Mitä näille rahoille tapahtuu?

 • Voi ei, trolli on saanut saaliinsa!

 • Niin, ellei sitten liitossa ole niin uunoa sakkia että on tehty kiinteällä dilillä ja hinnalla, riippumatta siitä että jos kauden aikana sattuu jotain odottamatonta. Toisten rahoilla kun on helppo pelata rulettia ilman riskejä.

  ”Käsittääkseni liitto säästää nyt Huskyjen matsien jäädessä pois aika paljon tuotantokuluja. ”

 • Eihän tuosta tv sopimuksesta kuulu täälä mitään kertoakaan, mutta vois sitä varmaan laji ihmisille avata edes palavereissa.
  Ainut paikka josta jotakin saa tietoa on liiton tilinpäätös.

  Ja jos TV diili on niin hyvä, että sitä kannattaa ehdottomasti jatkka, niin sitten faktoja pöytään, mikä siinä on niin erinomaista. Lukuja myös. Nyt ainut asia joka saadaan irti, on että kuluja on, ei mitään muuta faktaa.
  Tuntuu siltä, että sitä TVtä katotaan. Johtaja sanoi että hyvin menee

 • Jos/kun ECG tai Wolvot nousee liigaan ni mitenköhän paljon se vaikuttaa pelaajaliikenteeseen pääkaupunkiseudulla

 • TV näkyvyys on kyllä lajin uskottavuuden kannalta täysin korvaamatonta. Nykyiselläk budjetilla tuotetut lähetykset highlight-koosteet yms. luovat kyllä ammattimaisuudessaan täysin eriluokan kuvaa, kuin mitä esimerkiksi sillä kuuluisalla maahockeyllä on. Se voi sieltä omata tutusta kaljakatsomosta käsin tai varusteet päällä sivurajalta seisten vaikea käsittää. Toki lähetyksissä olisi todella paljon parannettavaa joka osa-alueella, mutta TV-peli on aina TV-peli.

 • Ruudun lähetykset on varsin kelvollisia, mutta ei missään nimessä täydellisiä. Laurila on ammattilainen, mutta viime vuoden muut selostajat olivat aika heikkoja. Pääosa kommentaattoreista oli todella huonoja ja sama jatkui torstai lähetyksessä. Haastattelijat myös hyvin eritasoista sakkia. Kuvaus on aika hyvää pääosin, hidastukset jättävät usein kylmäksi. Esim maalien jälkeen kestää aivan liian pitkään, että itse peli näkyy ja se ehtii tulla vain pari kertaa.

 • Miten Seinäjoella menee. Viekö Wolvot.. .

 • Mutta.. mutta… Ei Steelers voi pärjätä kun liigan ja divarin pelin tason välillä on niin suuri ero… Tai siis mitä…

 • Nähdyn mukaan Steelers ei ole kova. Saints on huonompi. Steelersillä on Wort, Saints ei osaa puolustaa. Tekniikat hukassa.

 • Uskomatonta et vuonna 2018 on näin vaikeeta päivittää tilannetta esimerkiksi Facebookiin tai Twitteriin. Ei ois suuri vaiva keneltä tahansa joka paikalla on ja ei oo pelaamassa tai koutsaamassa.

 • Tilanne löytyy twitteristä. Puoliajalle mentäessä Crocodiles johtaa 28-18.

 • Crocodiles vaihtoi kakkosmiehityksen puoliajalla. Aivan eri joukkue on kuin viime vuonna! Ei varmasti jää jumboksi!

 • Crocodiles – Wolverines 34-26

 • Ei näköjään saintsin ja huskiesin yhdistelmäjoukkueella aivan riittäny!

 • Crocodilesin hyökkäys näytti todella tehokkaalta. Ottelussa nähtiin mm. 50 jaardinen heitto, joka oli aivan kohdallaan. Myös seuran nuoret pelaajat olivat selvästi viime kautta valmiimpia liigaan. Luulen, että myös Roostersin fysiikkaharjoittelu on toiminut myös Seinäjoella. Ja pakko on sanoa, että kyllä seuran jenkkivalinnat ovat menneet paljon viime vuotta paremmin kohdilleen.

  Ainoat flasbackit viime kaudesta tulivat toisella puoliajalla, kun jenkit otettiin pois kentältä, ja Brooks laitettiin pelinrakentajaksi. Ihmetystä kyllä herätti tosin se miten hyvin Crocojen juoksu upposi myös omilla junnukeskushyökkääjillä.

  Wolverinesille täytyy myös antaa kehuja. Joukkueen heittopeli näytti suorastaan niin hyvältä, että ainakaan ensimmäisellä puoliajalla ei Saintsin tai Steelersin peli näyttänyt läheskään yhtä valmiilta. Seinäjoella hämmästytti myös se miten valmiilta molempien joukkueiden peli näytti. Virheitä oli todella vähän. Olikohan koko ottelussa kaksi kertaa lippu kentällä. Ajoitukset menivät molemmilta joukkueilta hienosti, ja pallot jäivät näppeihin. On todella sääli, että Wolverines ei pelaa liigassa. Ihan varmasti laittaisi Kuopiolle ja Tampereelle kampoihin, ja veisi Royalsia mennen tullen.

 • ottelussa taidettiin kaksi tämän vuoden parasta keskushyökkääjää suomessa,

 • Hei,

  Sen voi myös sanoa, että yleisöä Seinäjoen harjoitusottelussa oli enemmän kuin viime kaudella yhdessäkään Crokojen liigaottelussa. Minulla on vahvasti sellainen kutina, että Seinäjoella nähdään tänä kesänä Crocodilesin uusi nousu! :)

 • Ja NFL valmentajia tulee kesäkuussa. Kyllä Pohjanmaalla jotakin tehdään oikein

 • Juu, näin on. Divari joukkue voitti Wortin ansiosta, muu joukkue ja valmennus on kuraa.😊

 • Jonkinlainen huhu kiertää täällä Pohjanmaalla,että Vaasassa olisi jo jotain valmentaja tai pelaaja muutoksia.Eiköhän Seppo siitä kerro pian,jos näin on vai onko?

 • Vaasan täytyykin tehdä muutoksia ja saada lisää ratkaisupelaajia. Valmennuksen vahvistaminen tekisi myös hyvää. Olisi yllättävää, jos yhden ottelun perusteella lähtevät vaihtamaan pelaajia tai valmentajia?

 • Vaikea sanoa, miten Royals tähän reagoi. Ennakkotapausta ei ole. Toki joukkue on ennenkin hävinnyt, ja jopa suurinumeroisesti. Mutta voidaan väittää, että torstaina koettiin seurahistorian pahin tappio.

 • Seurahistorian pahin tappio joo, mutta roostersia vastaan. Jos roosters teki 41 pinnaa viennaa vastaan niin kaikki vaahtera jengit tulee päästämään väh. 50 pinnaa joka pelissä

 • Jos katsoi pelin niin saattoi myös havaita, että tekemistä riittää vähän joka alueella. Pelistä on eristettävissä useita asioita, joita ei kannata pistää hyvän vastuksen piikkiin.

  Nyt kiinnostaa, onko kärsivällisyyttä vai mitä tehdään. En itse yritä edes väittää, että tietäisin miten toimia.

 • Vaasan päävalmentaja on saanut/saamassa lähtöpassit. Saa nähdä milloin Vaasa tuon julkaisee kun tuntuu monesta suunnasta tuota huhua kuuluvan.

 • Jos Vaasassa uhriudutaan Hämeenlinnan tapaan että valmentaja lähti omia aikojaan kun löysi paremman diilin.

 • Vaasa on kriisissä. Joukkueessa on henkilökemiat ihan solmussa, mikä näkyy kentällä. Jo toinen valmentajako lähdössä joukkueesta tässä vaiheessa kautta? Kertooko se enemmän valmentajista vai kuningaskunnassa vallitsevasta ilmapiiristä? Yleensä joukkueen johto valitaan demokraattisesti, mutta onko kuningaskunnassa diktatuuri, ja näkemyserojen vallitessa heti kuningas hankkiutuu alamaisistaan eroon? Vaasa Royalsin tähdenlento lähestyy loppuaan, ja divari kutsuu.

 • Aikamoisia tornihuhuja vailla mitään perää :) ihan viihdettä ja tuleepahan keskustelua.
  Vaasassa vois kyllä pikkuhiljaa koittaa tajuta fakta että valmennuksen pitää olla ympärivuotista päävalmentajan johdolla. Sillä se royals nousi aikanaan , ihan valmennuksella.
  Se on se pitkän linjan työ mitä pelaajiin käytetään joka kantaa hedelmää tulevaisuudessa.
  Isoa miinusta Vaasalle siitä ettei ole vakio kickeriä eikä puntteria joukkueessa. Mutta hyvää työtä on Vaasassa tehty kun yhtään katsoo kauempaa, ehkä ei tänä vuonna ole maljassa, mutta so what.

  Ideana olisi että pelaajarunko kehittyy ja hommat menis eteenpäin pitkällä tähtäimellä. Jenkkifutis on kuitenkin aika maraton hommaa… taustaorganisaation työmäärää lopuksi mitataan kesällä, toki pitää tehdä oikeita asioita.

 • Tuo pelaaja pelasi jo Roostersia vastaan joten aika vanhaa uutista tarjoilet meille

 • Vaasan puolesta en ole uutista tuosta linjamiehestä nähnyt, joten monelle se on uutinen.
  Toivotaan että Vaasan ohut materiaali pysyy kunnossa. Muuten tulee vaikea kesä

 • – Mies lisätty joukkeen webissä olevaan rosteriin reilusti ennen peliä
  – Mies uutisoitu http://vaahteraliiga.fi/vaahteraliigan-avauksen-kokoonpanoissa-yllatyksia/ sivulla
  – Miehestä puhuttu Suplassa otteluennakossa

  Kyllä varmaan kaikki ajantasalla olevat ovat tämän huomanneet mutta jos ei lajia seuraa niin sitten…

 • 1. Kaatuuko Vaasa kauden aikana?
  2. Kauden jälkeen?
  3. Tekeekö Huskiesit ja uskottelee kaikille, että kaikki hyvin ja keväällä keksii taas jonkun tekosyyn vetäytyä 2019 Vaahteraliigasta ?

 • Ei kaadu. Ei Vaasassa ole rakennettu samalaista kuplaa (Boom) kuin Hämeenlinnassa tehtiin. Vaasassa on rakennettu pohjaa pitkäjäänteiselle seuratoiminnalle eikä esimerkiksi tälle vuodelle ole asetettu pakollisia menestyspaineita. Se että ei välttämättä taistele finaalipaikasta ei tarkoita seuran kaatumista. Nimimerkki ”Veikkaus” on ilmiselvästi ajatusmaailmaltaan niitä kapeakatseisia henkilöitä, jotka valtaa päästyään saattaisivat sortua Boom-meininkiin yksioikoisesti vain yhden kauden menestymistä tavoitellessaan.

  Itse kiinnittäisin erityishuomion ja huolen kaikkiin niihin ylempien sarjojen seuroihin, joilla ei ole joukkuetta jokaisella nuorisotasolla pelaamassa.

 • helevetti tällä palstalla vaikuttaa olevan yksinkertaista porukkaa… Aivan koko aja ajan jauhetaan jotain täysin toisarvoista tai arvuutellaan jotain pahinta mahdollista skenaariota joka voisi muille joukkueille tapahtua. Lisäksi jengi vaikuttaa oikein toivovan vastoinkäymisiä muille?! Esim tämä Vaasa juttu, mitä ihmeen järkeä on spekuloida tällä hetkellä jotai kaatumisia tai muuta turhaa kun kautta on pelattu muutama peli? Eikö voi keskustella faktapohjaisesti peleistä ja vaikka valmennuksen toimista ja pelikirjoista sen sijaan että dissataan henkilöitä? Siitä et jollain menee perseelleen ei ole koskaan hyötyä kenellekään…

 • Johtuuko Vaasan kapeahko rosteri kenties siitä,että Seppo uutisoi viimevuonna pelaajien täydestä sitoutumisesta joukkueeseen tai muuten ei paikkaa joukkueesta löydy.Onko näitä pelaajia vielä lajin parissa ketkä silloin rosterista tippui vai jäikö ketään pois?

 • Jos seuraa vaan uutisia ja tämä foorumia, eikä ole kovin sisällä lajissa ei välttämättä tuo uuden linjamiehen tuleminen rosteriin ollut tiedossa.
  Hyvähän se on kun tiedotetaan muuallakin kuin noissa yllämainituissa.
  – Mies lisätty joukkeen webissä olevaan rosteriin reilusti ennen peliä
  – Mies uutisoitu http://vaahteraliiga.fi/vaahteraliigan-avauksen-kokoonpanoissa-yllatyksia/ sivulla
  – Miehestä puhuttu Suplassa otteluennakossa
  *Mä en oo suplaa kuunnellu, koska on ehkä liian pitkä ohjelma mulle.
  *En katso nii tarkasti noita kokoonpanoja, että olisin kärryillä kaikista uudistuksista.

  Eli oma vika tiedotus oli kunnossa.

 • Nyt kun yhtä lukuunottamatta on nähnyt tämän vuoden jenkkipelinrakentajat, voidaan tutkia Lehtisen Jannen mahdollisuuksia paremmin. Toki jenkit voi parantaa, mutta Fisher, Peters tai Nolan eivät esittäneet mitään sellaista, että Porvoon mahdollisuudet kaatuisivat Lehtiseen. Edellyttää tietysti, että Lehtinen pystyy hyvällä tasolla pelaamaan. Mutta hänellä on ympärillä sen verran hyviä aseita, että Butchers on omissa papereissa tämän hetken kakkosjengi. Seinäjoen qb on vielä näkemättä ja jos on parempi kuin Peters, nousee Crocot kakkoseksi.

  Yhden kierroksen perusteella Connette on aika ylivoimainen tämän vuoden liigassa.

 • Ei Connette ole ylivoimainen vaan se kokonaisuus siinä ympärillä. Ja mitä tulee Petersiin niin Steelersilta puuttuu Tampereelta kolme avaavaa laituria joten hyvinhän tuo meni varamiehillä. Viime kaudella Lehtinen-Peters kisa meni Petersille selkeästi.

 • Aika varma tieto on, että coach D olisi seuraava Royalsin valmentaja kun nykyinen saa lähipäivien aikana lähtöpassit

 • Ihan puhtaasti pelinrakentajia vertaamalla Connette on mielestäni täysin ylivertainen(näkemättä Crocojen jannua). Roostersin hyvä kokonaisuus ei sitä muuta.

 • Jos Roosters antaisi Connetten pelata /heittää kaikki pelit kokonaan , taitaisi tulla rumaa jälkeä.

 • Miksei Tampereen tilastoja näy missään?

 • Connette on omaa luokkaansa. Peters pyöritti vähän saman tyyppistä rpo-settiä, mutta ei ole pelinrakentajana eikä atleettina Connetten veroinen.

 • Crocojen QB vaikutti hyvältä, heitot lähtivät nopeasti ja tarkasti. Myös jalkoja tuntui löytyvän. Connette on ehdottoman hyvä, ja jotain samaa miehissä oli. Vaasalle toivon kaikkea hyvää. Ns. paikallisottelut ovat mahtava juttu Pohjanmaalla.

  Ihmettelen syvästi, jos Vaasa on tässä vaiheessa kautta vaihtamassa valmentajia tai mitään muutakaan. Eiköhän tällä ole vielä kautta jäljellä parantaa otteita. Jos näin kuitenkin olisi, niin ehkä se enemmän viestisi henkilökemian ongelmista.

  Heitänpä vielä senkin keskusteluun, että jos Seinäjoki ja Vaasa perustavaisitkin yhteisen Pohjanmaan joukkueen, pelaisivat puolet otteluista Seinäjoella ja puolet Vaasassa, ja parhaat pääsisivät kentälle? Lopputuloksena saattaisi olla oikeasti jengi, joka haastaisi Roostersin. Tämä lienee kuitenkin utopiaa.

  Crocojen viime kauden notkahduksen jälkeen pidän seuran tulevaisuutta valoisena. Junnuja on lähes joka ikäluokassa hyvä joukkue kasassa, ja esim. U-19 luokassa joukkue pöllytti viikonloppuna Royalsin perusteellisemmin kuin Roosters edarijoukkueen aikaisemmin viime viikolla. Tsemppiä kaikille kauteen, ja toivotaan kaikille hyvää kautta, vähän loukkaantumisia sekä pelaajien hyvää kehittymistä! Junnityön kautta rakennetaan tulevaa, joten sille puolelle kannattaa laittaa paukkuja hyvien olosuhteiden ja laadukkaan valmennuksen muodossa. :)

 • Taidat olla niitä samoja kavereita, jotka vielä päivää ennen Huskiesin kaatumista (feikattua) usko niitä niiden juttuja. No lapsen usko on tärkeetä ja kaunista, mutta realismi lajin tilan suhteen ja erityisesti joukkueiden talouden suhteen on kuitenkin parasta lajille.

 • Koska Tampereella ei osata vieläkään tilastoida.

 • Connetten osaamisesta kertoo, että pelasi yliopistouransa Duken sekä Fresno Staten 2. quuppana. Molemmat siis ylimmän divisoonan kouluja. Ja oikeasti myös pelasi otteluissa. Oli toki tunnettu enemmän kyvystä juosta pallon kanssa, mutta ei tuolle tasolle pääse, jos heitto ei kulje myös.

 • @@Why?, tarkkuutta tarkkuutta, tuollahan ne ovat:
  http://www.sajl.org/images/tilastot/saints-steelers-12-05-2018.shtml

  Tosin persiillehän se live-tilastointi näemmä meni….

 • Mitä hllvetin tarkkuutta. Jos tilastot ilmestyvät 2 vuorokauden viiveellä tatjolle ei viissateltavaa ole yhtään. Sääntöjen mukaanhan tuosta pitäisi sakkojen paukkua ja koska kyse on Tampereesta sakot annetaan perinteiden mukaan täysimääräisinä.

 • Saintsin tilastot ilmestyivät tarjolle 2 vuorokautta liian myöhään. Nyt kun tilastoja pääsee selaamaan niin edelleen puuttuu keskeistä tietoa. Pelin katsojamäärä ei kerrota. Tämä on yleensä ollut suuren mielenkiinnon kohteena laajalti.

 • ”JFK 13.5.2018 16:53
  Vaasan päävalmentaja on saanut/saamassa lähtöpassit. Saa nähdä milloin Vaasa tuon julkaisee kun tuntuu monesta suunnasta tuota huhua kuuluvan.”

  https://royals.fi/hc-dan-grass-on-vapautettu-tehtavistaan/

  Onko nämä vieläkin ”aikamoisia paskahuhuja”, niin kuin tuossa yllä meinattiin?

 • Boom, nyt on tekemisen meininki kuin Hämeenlinnassa konsanaan! Sepon tyylin valmentaa huutamalla pääsi toteamaan jokainen otteluita hänen valmennuskaudellaan 2016 seurannut. Kaksi jenkkivalmentajaa on saanut jo potkut tässä vaiheessa kautta, ja yksi RB hajalla ennen ensimmäistäkään ottelua. Pohjois-Koreassakin moni ongelma ratkeaisi, jos suuri johtaja astuisi sivuun. Entä kuningaskunnassa? Vaasa ei ole ehkä suomalaisen jenkkifutispelaajan mielestä tällä hetkellä ykköspaikka harjoittaa lajia. Siitä kertonee sekin, että yhtään uskottavaa pelaajaa mistään muusta suomalaisjoukkueesta ei tälle kaudelle siirtynyt Royalsiin pelaamaan. Aikaisemminkin siirtyneitä lähti pois. Siitäkin fiksumpi olisi saattanut tehdä tietyt johtopäätökset…

  Arvostan Seppoa siitä mitä hän on Vaasassa saanut aikaan, ja ennen kaikkea arvostan mihin hän pelaajaurallaan pääsi. Mutta miksi hän ei osaa antaa muille tilaa, vaan potkii pellolle ihmiset ympäriltään? Vaasalaiselle jenkkifutikselle olisi parasta, että annettaisiin tilaa joukkueelle kehittyä, ja saataisiin vastuuta jaettua useammalle ihmiselle. On eri asia nostaa joukkue liigaan, tai rakentaa pysyvää menestystä siellä. Siinä tarvitaan oikeaa delegointia, ihmisten sijoittamista ja erilaisten yksilöiden vahvuuksien hyödyntämistä ja ennen kaikkea sitä, että ihmiset hyväksytään heikkouksineen.En kyllä suoraan sanottuna ymmärrä päävalmentajan potkuja tässä vaiheessa kautta. Ei anna lainkaan hyvää kuvaa seuran tavasta toimia ja ratkaista haasteita.

 • Olisikohan Vaasassa lirahtanut pissi hattuun. Valta tuo vastuuta, oikeuksia ja velvollisuuksia, mutta joidenkin osalla tuntuu että se vallan käyttäminen menee totaalisesti yli, niinkuin nyt TV-lähetyksessä ”maailman vahvimmaksi GM:ksi” tituleeratulla henkilöllä.

 • Että Vaasan valmentajatilanne ei menisi mitenkään liian helpoksi, niin kannattaa muistaa, että puolustusta valmentaa erotetun amerikkalaisen puolustuksen valmentajan tilalle hankittu amerikkalaisvalmentaja, jonka nyt erotettu päävalmentaja oli tehtävään halunnut, ja jonka kontakti oli tullut hänen kauttaan. Valmennuskuvio kuulostaa kyllä melko ainutkertaiselta suomalaisessa jenkkifutismaailmassa. Voi vaan kuvitella, miten solmussa henkilökemiat kyseisen joukkueen sisällä tällä hetkellä ovat, ja miten paljon pinnan alla kytee tällä hetkellä.

 • Ja paljon joukkueen tilasta kertoo myös vaasalaisten (kuten JFK) tarve vuotaa uutisia tälle laatupalstalle ennen julkaisua.
  Sepolla on todella dominoiva tyyli. Ykkösessä kyykytti joukkuetta kovaan ääneen sivurajalla -ei ihme, että siihen porukkaan on vaikea saada porukkaa. 2-a-days -treenit ja armoton nillitys, jos joku perheellinen ei voi treenata 5pv viikossa, 2krt päivässä. Siinä taitaa unohtua, että ei olla ameriikan yliopistossa vaan Suomessa, jossa lajia harrastetaan. Siis harrastetaan.
  Jokaisella pelaajalla on työ. Monella opinnot ja työ. Siihen päälle harrastus ja moni haluaa myös omaa elämää.
  Tämä ei tarkoita sitä, ettei huipulla pitäisi treenata. Tottakai pitää. Mutta se, mikä on järkevä määrä joukkuetreenille ja mikä yksilötreenille ja vapaalle onkin taitolaji. Vaasan tyylillä moni palaa loppuun ja uusia ei tule. Jos koutsilla on k-pään maine, ei sellaiseen jengiin kukaan viitsi tulla kun valinnanvaraa on.

 • Vaasasta kuuluu huhuja, että pelaajistossa on erityisesti tyytymättömyyttä GM:n/ uuden hyökkäyksen valmentajan suuntaan. Hänen äkkipikaisuutensa vuoksi väki ei uskalla sitä sanoa hänelle suoraan päin naamaa. Voipi olla, että tämän kauden jälkeen useampi vaihtaa maisemaa tai mikä pahempaa laittaa harttarit pysyvästi naulaan…

 • Vaasan uusi OC/HC. Julistetaan loppuviikosta

 • Mielestäni täällä repostellaan liikaa Vaasan tilanteelle. Itse toivon Royalsille pelkästään hyvää ja hyviä viihdyttäviä otteluita. Kuten aiemmin sanoin, on joukkueen sarjaan nousu tehnyt hyvää lajille Suomessa ja erityisesti Pohjanmaalla. Tsemppiä Vaasaan!

 • Ok, eli sun neuvo olisi että turvat tukkoon, ei saa kritisoida, puhutaan ainoastaan positiivisista asioista. Onnea ja menestystä

 • Hei, kysymys Teille: ”Royals Boom”, ”Liri ”, ”Sisäpiirin tietäjät ” ja muutkin kommentoijat, kertokaa mulle että onko Vaasan jengi onnistunut tämän vuoden peleissä jos ovat pleijareissa eli 4 parhaan joukossa. Riittää ”kyllä” tai ”ei”. Älkää laittako mitään perusteluja.

  Ajatuksena on hieman kartoittaa että kuinka korkealle tollasen jengin ois päästävä että kommentoijat olis tyytyväisiä.

 • Onko kuumuus sekoittanut nuppisi vai lääkkeet menettänyt tehonsa? Sen verran järjeton oli taas tuo postauksesi.

 • Näitten viestien kommentoijille:
  ”Ok, eli sun neuvo olisi että turvat tukkoon, ei saa kritisoida, puhutaan ainoastaan positiivisista asioista. Onnea ja menestystä”,

  ”Onko kuumuus sekoittanut nuppisi vai lääkkeet menettänyt tehonsa? Sen verran järjeton oli taas tuo postauksesi”

  Noissahan kiteytyy hyvin tämän paikan taso ja 99% kirjoittajien teksteistä. Paskaa toisen perään tulee kunhan joku sen kaivaan esiin ja sehän täällä kaivetaan. Huskies koko offseasonin…paskaa, Liitto..paskaa, TV sopimus…paskaa, Roosterssin oikein tehdyt asiat… paskaa, tylsä kausi… paskaa, Saints ei voittanutkaan ekaa peliä…paskaa, Seppo… paskaa, Royals…paskaa. Porvoo kotimaisella QB:lla…paskaa. Importit…paskaa, Wolvot…paskaa. Seuroilla ei junnujoukkueita tai omia junnuja…paskaa.

  Et tätä kirjoituksen tasoa kun kelaatte takaisin päin niin esim. Crocofanille ja KMN takaisin kirjoittaneille… sen turpansa voi pitää ihan hyvin kiinni jos EI mitään sanottavaa oikeasti ole?? Kritiikki on täysin suotavaa mutta eihän nyt v….ssa joka helvetin kirjoitus voi saada vammaisuutta päässä aikaiseksi ihan vaan vittuillakseen takaisin?!?! Oikeaa kritiikkiä..kö?
  Jokainen täällä oleva hyvä kommentti päättyy jonkun lajivammaisen käsittelyyn ja sitä seuraa nää lasipesunesteen ja hart-sportin sekaisin juoneet lajin ”sisällä” olevat hiivamunan huutelijat.
  Glorydays!!…neva föget!! jeba jee..

  Kritiikki tähänkin tulee ja varmaan yks pelle pyytää käymään hamekankaan ostoksilla mitä itsekkin käyttää.

  Gridiron.fi osoitteen voisi vaihtaa http://www.tarkkisluokkalaisten-mielenilmaisupalsta@urheilulle.blimblom

 • Hei

  Hyvä kirjoitus ja pääosin samaa mieltä, mutta esim. Huskiesin tilanteesta tämä palsta oli ainoa oikea kanava saada tietoa syksyn/kevään aikana, kun liiton uutisoinnissa haluttiin toistaa samoja valheita mitä joukkuekin itse suolsi. Gridironin artikkelissa sentään oli jotain kyseenalaistamisen vivahdetta Huskiesin täydelliselle sumutusyrityksille. Mielestäni Royals on syvässä kriisissä ja kun mikään jefumedia ei totuutta julkaise niin näiden viestiketjujen kautta kuitenkin saa jonkunlaista totuuden siementä Royalsin tilanteesta. Tottakai pitää kannustaa vaikeuksissa olevia seuroja, mutta ei lajifanaatikkojen tarvitse sentään kaikkea annettua informaatiota ilman tervettä kritiikkiä niellä.

 • Kuningaskunnalle luonnollinen valtiomuoto on monarkia. Viime aikojen tapahtumat saavat kuitenkin pohtimaan, että vallitseeko siellä lisäksi diktatuuri, despotismi vaiko peräti tyrannia?

 • Postaukseni oli tarkoitus saada pikagallupia teiltä jotka tiedätte. Siis mikä on Vaasan jengin onnistumisen riittävä taso teidän mielestänne ?

  Ehkä tavoitteena on tälle vuodelle kouluttaa voimakkaasti uudistunutta rosteria Liigaan, itse en tavoitetta tiedä ? Rakennetaanko tällä sitä oman kylän poikien jengiä joka lisäisi kiinnostusta uusia tulemaan mukaan? Jengi on nuori, junioreita on vähän ja rosteri on kapea, pitäis nopeasti löytää asiaan parannusta. Onko mielestänne väärin jos rahkeet riittävät Liigaan pysymiseen niin tavoite olisikin yllä mainittu? Kaikki Rookiet saa pelata ;)

 • Esittämäsi kysymys ei ehkä ole kaikkein paras tähän tilanteeseen, mutta jos vaihtoehdot ovat vain nämä kaksi vastaan kyllä. Mielestäni olennaisempaa olisi kysyä, että onko nykymenolla Vaasassa ensi kaudella sitoutuneita ihmisiä, jotka haluavat pelata ja tehdä töitä seuran hyväksi. Jos olisin West Coast Vikingsin puheenjohtaja, kävisin hallituksessa aika perusteellisen arvokeskustelun nykyisestä tilanteesta. Sanotaan nyt ihan suoraan, että nykymeno saa sen aikaan, että muualta Suomesta Vaasaan ei haluta pelaamaan, ja omakin väki purnaa selän takana, mutta ei uskalla nostaa kissiä pöydälle. Tilanne näyttää todella sekavalta ja epäammattimaiselta. Vaasan touhu vetää vertoja Hämeenlinnan sähellykselle. Ensimmäisessä ongelmana on huono henkilöstöjohtaminen ja toisessa huono talousjohtaminen. Kumpikaan ei tee hyvää suomalaisen jenkkifutiksen maineelle.

 • Tulokset mitä Seppo on saanut aikaan, puhukoon puolestaan. Royalsin olemassaolon aikana on alle 20 hengen edustusjoukkueen pohjalta rakennettu kaikki junnuikäluokat kattava organisaatio. Ensimmäisenä vaahteraliigavuonna välieriin ja niukka tappio, toisena vuonna jo finaalissa. Jos vähääkään seuraa lajia, niin tietää sen että Royalsissa on nyt sukupolvenvaihto meneillään. Iso osa Royalsin ensimmäisen kauden pelaajista, eli käytännössä paria pelaajaa lukuunottamatta kaikki entiset Vikings-pelaajat, ovat lopettaneet tai lopettamassa. Tusinan verran Royalsin alkuajoilta tai 1-2 kauden jälkeen mukaan tulleet ovat tottakai mukana. Nyt Royalsin omat junnut ovat sitä ikäluokkaa, että heille on mahdollista antaa, ja myös annettava vastuuta, ja sitä he saavat U19 SM:ssä, kolmosdivarissa tai Vaahteraliigassa edustuksessa. Viime kaudella oli jo muutama rosterissa, nyt tulee taas lisää omia Royalsin aikana aloittaneita. Roostersia vastaan kentällä oli useita debytantteja, tehden aikuistason debyytin ja samalla Vaahteradebyytin.

 • Sukupolvenvaihdos? Sielä on kavereita jotka on pelannut 5-6 vuotta jefua ja nyt jo lopetetaan, aika kuluttavaa elämää Vaasassa

 • Mikä talous johtamisessa on vikana? Käsittääkseni Royals on hoitanut taloutensa kunnolla. Ei ole jäänyt velkaa kausien jälkeen. Royalsissa näyttää olevan juniori joukkue joka ikäluokassa U9-U19 sekä III-divari joukkue. Kaikki pyörivät omalla rahoituksella. Ei ole varmaankaan Sepon tai seuran huonoa talouden hoitoa jos kaupunki leikkasi tukia? Juniorit eivät maksa edustuksen pelaamista kuten monissa muissa seuroissa! Vertauksesi Hämeenlinnaan oli aika ontuva!

 • Ihan selvästi tuolla aiemmin sanottiin että huono talous johtaminen koski Hämeenlinnaa ja huono henkilöstöjohtaminen Vaasaa.

 • Vuodet ei ole veljiä….
  Vuosi sitten Vaasaa vietiin jo melkein NFLn. Nyt yhden liigaottelun ja pienten vastoinkäymisten jälkeen touhu on ihan sontaa. Pitempään liigakartalka olleet joukkueet osaa katsoa asiaa ehkä erilailla. Vaasassa aloitettiin uusi aika kovalla uholla ja hyvällä tekemisellä. Nyt otetaan hiukan taka askeleita. Tuo 20 000e lahjoitus Royalsille tulee kyllä oikeaan aikaan. Nyt voi rahalla hiukan tasoittaa tietä.

 • Juuri näin! Eli Hämeenlinnan osalta viittasin talousvaikeuksiin ja Vaasan kohdalla huonoon henkilöstöjohtamiseen.

  Toki talousvaikeudet Vaasan osalta eivät olisi tuulesta temmattuja nekään. Itselläni on käsitys, että niitäkin olisi kaupungin leikattua tukea ollut tulossa. Olen kuullut, että seuran talouden pelasti 20000 euron lahjoitus yksityishenkilöltä. Lisäksi Seppo on tehtaillut valituksen kaupungille tuen leikkaamisesta. Sehän onkin varma keino rakentaa suhteita tulevia vuosia ajatellen. Korjatkaa joku, jos olen väärässä!?

 • Jos puoletkaan tuosta mitä kirjoitat pitää paikkansa, on Vaasan tilanne paljon pahempi, kuin mitä kukaan on kuvitellut!

 • Eiköhän Vaasassa ole tullut vastaan ne ihan samat realiteetit, jotka kaikilla liigaseuroilla on.
  Eli: liiga on rakennettu muistuttamaan ammattilaissarjaa. Kaikkia erilaisia ”pieniä juttuja” lisätään liigan direktiiveihin ja niiden toteuttaminen vaatii paljon ihmisiä ja aikaa. Tämä johtaa siihen, että lajissa nähdään paljon loppuunpalamisia kun seurojen vastuuhenkilöt uupuvat ja uusia päteviä on vaikea löytää. Talkooihmisiä on vaikea saada ja niiden jatkuva etsiminen on työlästä.
  Pelaajista on jo puhuttukin. Mutta kun seuran toiminnan rahoittavat pelaajat, heitä ei voi sitten kuitenkaan ihan miten sattuu johtaa. Veemäisyys ei ole kovaa valuuttaa. Pelaajat muuten juttelevat paljon myös keskenään yli seurarajojen ja ovat varsin hyvin perillä, että mikä meininki missäkin on (tämä monesti unohtuu ja sit ihmetellään kun pelaajia ei tule vaikka kulissit olis hienosti pystyssä).
  Raha. Tää on amatöörilaji. Harrastus. Marginaali. Se ei ole oman pesän dissaamista, mut on hyvä ymmärtää ja olla realisti kun jakaa rahoja jalkapallon, salibandyn tai vaikkapa jääkiekon kanssa. Lajia pelaa pari tuhatta aikuista.. onko sitäkään? Tää puolestaan usein unohtuu pelaajilta, jotka kuvittelee, että seurat kylpevät rahoissa ja voivat maksaa pelaajille. Tosiasiassa lukematon määrä seuraihmisiä on ottanut henkilökohtaista lainaa rahoittaakseen seuraa.. eli muiden ihmisten harrastusta. Ihan pimeetä, mutta tätä tapahtuu ja on tapahtunut.
  Laji on meidän mielestä hienointa ikinä, mutta suurelle yleisölle mystiikkaa.
  Ja onhan näitä realiteetteja.
  Ehkä Vaasassa ajateltiin, että divarin nousuvauhti ja pari ekaa liigakautta siivittävät lentoon, mutta realiteetit on noi.
  Kysykää vaikka Wolvoilta, Jaguaareilta, TAFTilta. Kaikki nousseet liigaan menestyksekkään divaritaipaleen jälkeen ja kaikki pudonneet lujaa alas.
  Ehkä voisi joskus olla tutkimuksen aihe tutustua näihin kaatuneisiin/pudonneisiin liigajoukkueisiin ja selvittää, mikä yhdistää? Ja sitten verrata vaikka Butchersiin, joka on tehnyt sukupolvenvaihdoksia ilman putoamista. Yrittää sieltä kaivella niitä menestystekijöitä?

 • Jos on totta. Seppo ”itku” GM
  https://yle.fi/uutiset/3-10207589
  Toki tuossa siltojakin poltellaan kaupungin suuntaan huolella. Mutta eipä myöskään nöyristellä.
  Voi olla syksyllä erilaiset neuvottelut kaupungin kanssa.

 • Tiedän et monikaan muu seura ei saa yli 2000€ koti paikoiltaan, joilla ei edes kateta harjoitusvuorojen maksuja. Vaasassa vissin rahaa on jos on pistänyt yli kymmenkertaisen määrän rahaa jefuun. Hienoa Vaasa, tai no ei nyt enää mut arvostan menneisyyttänne!
  Tiedän vain kolmen suuren kaupungin maksamia rahoja, mut mitä seinäjoki esim maksaa? Onko ne tuota pohjanmaalaista luokkaa vai numeroa pienempää?
  Hienoa toimintaa myös tuolta pariskunnalta!
  Näitä lisää! Josko muutkin joilla varaa on ja ovat lajista jotain saaneet laittaisi rahaa likoon niin tää vois lähteä kasvamaan, nykyään vaan suunta on juurikin päin vastainen pitäisi saada kaikki ilmaiseksi kun on joskus pelannut tai kannustanut!

 • Ymmärrän hyvin Vaasan tai minkä tahansa muun kaupungin päätöstä madaltaa tukirahojaan jefulle suhteessa enemmän kuin esim jääkiekon tai potkupallon.

  Jengi on marginaalilaji jonka harrastajamäärät pieniä. Vaikuttavuudeltaan ja näkyvyydeltään ollaan aivan eri kategoriassa kotiottelumäärillä vaikkapa mitattuna. Viisi sarjapeliä koko kesän aikana kotona on surullisen pieni lukema ja esim Huskien ja liiton yhteisen hasardin tuloksena syntynyt 12 ottelun poistuminen kalentereista on lajille mielettömän vahingollista.

  Hienoa että Vaasa on saanut apuja yksityishenkilöiltä. Tälläisiä kukkaronavaajia tarvitaan jatkossa yhä enemmän kun keinotekoisen lajiulkokuoren ylläpitäminen tulee seuroille yhä kalliimmaksi.

  Lajin yleisen kustannustason laskemisen eteen täytyy tehdä jatkossa rajusti töitä lajimme elinkelpoisuuden varmistamiseksi. Toistaiseksi trendi on vienyt toiseen suuntaan suuruudenhullujen päättäviemme toimesta.

 • Jos kerran pariskunnan rahat menivät oikeaan osoitteeseen, olisi mielenkiintoista tietää miten viisaasti ne on investoitu? Onko kenties niillä hankittu junioreille harrastusvälineitä ja parannettu kehittymisolosuhteita? Vai onko niillä kenties hankittu matkalippu kotiin GM:n kanssa eri mieltä olleelle jenkkivalmentajalle sekä maksettu pari turistia linjamiestä Irkuista ja Romaniasta, jotka vievät aloituspaikat paikallisilta pelaajilta?

 • Eikö Vaasassa ole Sepon lisäksi palkattuna toinenkin ”toimihenkilö” ympärivuotisesti?Mitenköhän heidän palkkansa maksetaan?Jos rahaa tulee vähemmän ,pieneneekö heidän palkkansa vai onko se pois suoraan seuran toiminnasta?Eli helpottiko ”lahjoitus” joukkuetta vai palkattuja henkilöitä?Uskoisin että seuran toimintaan ne rahat kyllä pistetään,sen verran on aneemiset vahvistukset (halvat) joutuneet Vaasaan palkkaamaan tänä vuonna.

 • Ymmärrät varmaan fiksuna miehenä että seuran tilillä oleva raha ei ole korvamerkitttä ja Ylen uutisen mukaan lahjoituksen tarkoitus on kattaa niitä kuluja joita budjetoitu maksettaviksi.

  Kateus kuuluu kansanperinteeseemme ja jopa osa eduskuntapuolueistamme rakentaa populisminsa kansan kateuden varaan. Ei ole siis ihme että tälläkin palstalla toisten taloudellinen menestys nostaa negatiivisia tunteita pintaan.

  Jokainen suomalainen urheilija tai Seura ottaisi kirkuen ilosta vastaan omia Einari Widgrenejä tai Wihureita jotka haluavat auttaa puhtaasti rakkaudesta lajiin. Toistaiseksi jefussa on nähty pienimuotoisia vastaavia rahoittajia läheltä lajin ydintä.

  Onnea Royalsille tutkijasta ja hyvin hoidetusta julkisuudesta.

 • Otanpa kantaa nopeasti tähän Vaasan kaupungin tukeen ja vähän muuhunkin.

  Jos vaikka ajatellaan kaupungin tukisummat katsojakeskiarvon kautta ne olisivat Vaasassa tälläisiä jos jokaista katsojaa kohden maksettaisiin 20€ tukea.

  Sport 56 800€
  VPS 44 960€
  Royals 18 100€

  Nythän siis kävi niin että Sport ja VPS saavat 40 000€ ja Royals 4000€. Jos muistan summat oikein. Katsojakeskiarvoihin peilaten nähden kaupungin tuen leikkaus on todella outo ja suhteeton toimenpide olkoonkin jefu kuinka marginaalilaji ison yleisön silmissä.

  Onneksi meiltä löytyy hienoja ihmisiä jotka haluavat tukea meidän lajia ja pitää sen hengissä Vaasassa kun kaupunki jostain syystä päätti tehdä näin. Näihin ihmisiin kuuluu ison lahjoituksen tehneen ohella kaikki jotka kantavat liikenevät roponsa seuran kirstuun käymällä peleissä ja kuluttamalla rahaa siellä. Vaasa on kasvamassa jefukaupungiksi ja kaikissa kasvutarinoissa on kasvukipuja, sitä ei pidä unohtaa. Haters gonna hate ja koirat haukkuu kun karavaani kulkee. Täällä kasvaa hyvä juttu(tm).

  Viime kesänä kun VPS pelasi Euro-karsintaa Brondbytä vastaan loppuunmyydyllä Elisalla samaan aikaan Royalsin pelissä oli hieman yli 700 katsojaa joka oli hyvä saavutus. Repikää siitä ja miettikää milloin meillä kun normaalisti muualla peleissä käy alle 400 silmäparia. Me ollaan Boom City, coolisti. Länsirannikon helmi.

 • Vuonna 2017 Seinäjoki avusti Crocodilesia 5700 Eurolla.

 • @samppa:
  Jutun mukaan samppa royals sai kaupungilta 10000€

 • Näköjään trolli-tagit ei jääny vikaan kappaleeseen ;)

 • @persus maximus

  Niinpäs tais ollakin. Summat meni muistikuvilla, mulla ei juttua ole nyt saatavilla että olisi voinut vahvistaa ne.

  Mutta siltikin leikkaus ei ollut mielestäni millään tavalla reilu ottaen huomioon viime kauden hyvän menestyksen vaikka Maljassa tulikin turpaan. Oli se suhteessa paremmin kuin Sportin floppaus ja Vepsun romahdus.

 • Kannattaisiko nyt Wolvot kuitenkin pitää vähän eri listalle kuin TAFT ja Jauguaarit. Kauden 2014 Wolvot tiputtautui omasta tahdosta Vaahteraliigasta kauden jälkeen, jonka jälkeen sijoitukset runkosarjassa 2015 4., 2016 1. ja 2017 2. (Arvalla). Kyseessä kuitenkin Suomen suurin jenkkifutisorganisastio, jolla edustusta kaikissa muissa sarjoissa korkeimmalla sarjatasolla kuin miesten Vaahteraliigassa. Tätä ennen pelasi Vaahteraliigaa 2013-2014, jolloin 4 kertaa Vaahteramaljassa voittaen maljan 2011.

 • Pelasi Vaahteraliigaa 2003-2014

 • tapaus paljastaa raadollisesti millä tasolla Suomen ammattimaisimmaksi organisaatioksi tituleerattu seura oikeasti on, vertaukset Huskyihin eivät olleetkaan niin kaukaa haettuja.
  Tässä tapauksessa nigerialainen kuningatar oli vaasan kaupunki joka ei lahjoittanutkaan kuin alle puolet Royalsin toivomasta summasta.
  Nähtävästi koko budjetti oli laadittu haavekuvien mukaan ja toivon hartaasti 20k riittää jos yleisötuloissa jäädään reilusti alle.

 • veit jalat suustani..samansuuntaisia ajatuksia heräsi, että enemmän haavetta ja puhetta kuin tekoja .

 • Ei herranpieksut kyllä kovin ammattimaiselta kuulosta. Onpa jännä nähdä, että miten Vaasassa yleisömäärät nykytilanteessa kehittyvät. Pahaa pelkään, että taloutta on pitkälti laskelmoitu myös sen varaan, että lipputuloja tulee myös entiseen malliin. Ihan vaasalaisen jenkkifutiksen tulevaisuuden vuoksi toivon, että tuon saadun lahjoituksen kanssa elellään säästeliäästi, ja jotain säästettäisiin myös ensi kauteen. Entisenä vaasalaisena voin todeta, että kovin jenkkifutisbuumi näyttää kaupungissa laantumisen merkkejä, ja pidän todennäköisenä, että samanlaista yleisöryntäystä ei tänä vuonna ole odotettavissa kotiotteluihin kuin parhaina vuosina. Näin ulkopuolisena rahankäyttö kyllä vaikuttaa myös melko holtittomalta tässä vaiheessa kautta. Valmentajia ja pelaajia on lennätelty maahan ja maasta melko impulsiivisesti. Kaupungin kanssa kun ruvetaan riitelemään tukisummista, ja retostellaan asialla Pohjalaisen palstoilla kustaan myös pahasti omiin muroihin tulevaisuudesta välittämättä. Valitettavasti näen Vaasassa tälle kaudelle melko ison riskin sille, että homma munataan pahemman kerran kuin Hämeenlinnassa konsanaan! :(

 • Vai olisikohan mahdollista, että Royalsin talous kuitenkin makaa vakaalla pohjalla, mutta median kautta haetaan sympatioita ja lobataan Vaasan kaupungin suuntaan vahvasti, että muuttavat vielä päätöstä.

 • Ei ne kaupungin avustukset joka puolella niin kummoisia ole, ainakaan jenkkifutikselle. Tuossa koko vuoden 2017 lista Tampereen myöntämistä liikunta-avustuksista…..

  https://www.tampere.fi/tiedostot/d/MiTdYA0fL/Toiminta-avustuksen_saajat_SIVELA_Liikuntapalvelut_2017.pdf

 • Lainataan Yleä:

  – Royalsissa ehdittiin jo murehtia, miten seura selviää rahallisesti tulevasta kaudesta.
  – Mä aloin itkemään, Evwaraye tunnustaa.
  – Seura on kaikesta huolimatta lähettänyt kaupunginhallitukselle oikaisuvaatimuksen rahanjaosta. Se käsiteltäneen vielä toukokuun kokouksessa.

  Eli kyllä tuo äkkiseltään siltä kuulostaa, että talousasioita on jouduttu omasta mielestään ”Suomen ammattimaisimmassa” seurassa murehtimaan.

 • Missä tuossa on ruvettu riitelemään kaupungin kanssa? Ainakaan ylen jutun perusteella ei asiassa mitään riitaa. Oikaisupyyntö on aivan normaalia toimintaa kuntasektorilla. Se ei kohdistu kehenkään henkilöön vaan tehtyyn päätökseen.
  Minulle tuo antaa viestin että Royalsissa arvostetaan työtä jota sielä tehdään.
  Vaikuttaa taas siltä että aivan sama kuka tekee ja mitä niin aina menee vihkoon.
  Ehdotan että koska kaikki jefun ympärillä tapahtuva on paskaa niin lopetetaan koko touhu! Kaikki seurat on perseestä ja niissä tehdään huonoja päätöksiä. Liitto on suoraan saatanasta! Eikö olisi kaikille parempi ettei tässä maassa enää pelata yhtään matsia? No poikkeuksena Roosters voi jatkaa kun sielä kaikki tehdään oikeen, vaikkakin liiton avustuksella. Onhan noi sarjat vähän tylsiä kun vaan yks joukkue, mutta eipähän tartte enää kenenkään itkeä muiden tekemisiä.

 • @tietäjä

  Toi efekti jossa vanhat pelaajat jää sivuun odottelemaan jotain kunnianosoituksia ja ikuisia vapaalippuja kun tosiaan joskus on itse pelannut on outo. Ja sitä asennetta on aika paljon. Apua nykytekijöille ei tule. Kierre tekijöiden vähyydestä ei katkea tolla koskaan.

 • Eikös Ilkassa ollut juttu, missä ”kehuttiin” Royals GM toimesta Vaasan kaupunkia.

 • Ilkka Ja Pohjalainen on käytännössä sama lehti.
  Pohjalainen ilmestyy Vaasassa ja Ilkka Seinäjoella.
  Käsitin että tuo tuki mistä Royalsin kohdalla puhutaan on pelkästään markkinointiin.
  Seinäjoen toiminta avustus 5700e on koko seuran toimintaan. Kun tähän lasketaan esim. harjoitusvuoroista Seinäjoen kaupungille maksettavat maksut n. 10000e on Crocot aika lujasti maksajan paikalla Seinäjoella. Toki eihän tommonen kunta muuten pystyssä pysyisikään.

 • ”Ehdotan että koska kaikki jefun ympärillä tapahtuva on paskaa niin lopetetaan koko touhu!”

  Jos olisit heittänyt tuohon perään vielä pari huutomerkkiä lisää niin ehkä toiveesi olisi toteutunut ja Tomperi olisi ajanut tämän sivuston hallitusti alas.

 • @sille joka sanoi, että crocot tulee yllättään

  – joo oikees olit, yllättivät kaikki sillä kui paskoja ne olikaan

 • Katsoin Cometsin pelin Unicornia vastaan ja oli kyllä pettymys. Sottilare heitti todella epävarmasti, eikä pelin taso paljon päätä huimannut muutenkaan. Heillä ei ollut RB:ä ollenkaan, joten olihan sitä pakko heittää paljon. Vaikea uskoa, että tuolla tavalla tulee menestystä, sillä juoksu-uhan puuttuessa puolustaminen käy helpoksi. Mutta mielenkiintoistahan tuota on seurata – sen verran erikoinen kokeilu.

 • Kuulemma tosi surkea joukkue. Ja Sottilare ”jäähdyttelee” jo uraansa.

 • Toi on jo uutinen