Miesten sarjat käyntiin ennen äitienpäivää

Tuomo Tomperi 21.4.2018 18:13 219 kommenttia

Jyväskylän Jaguaarit isännöivät kakkosen avausottelua 5. toukokuuta. Vaahteraliiga käynnistyy kahden ottelun voimin viikkoa myöhemmin Helsingissä ja Tampereella.

Kauan odotettu jefukesä 2018 on kohta täällä! Naiset ovat ottaneet pienen varaslähdön kesään parhaillaan käynnissä olevan Diamond Bowl-turnauksen kautta, mutta myös miesten sarjoissa alkaa pian tapahtua. Neljän ylimmän sarjatason avausottelu pelataan 5.5. Jyväskylässä, kun Jaguaarit kohtaavat Helsinki Wolverines Bluen. Koska ykkösdivisioona alkaa tänä vuonna vasta toukokuun viimeisenä viikonloppuna, saattaa Wolverines peluuttaa ottelussa myös useita seuran ykkösjoukkueen avainpelaajia. Jaguaarien ennakossa odotetaan vastustajalta heittopainotteista ja viihdyttävää peliä. Oman mausteensa peluutuskysymykseen tuo varmasti Wolverinesin 12.5. Crocodilesia vastaan pelattava harjoitusottelu.

Vantaalla heinä-elokuussa järjestettävä EM-lopputurnaus tuo liigan ja I-divisioonan otteluohjelmiin kahden viikon tauon, mutta liigakausi alkaa tänä vuonna jopa hieman viime vuotta myöhemmin. Liigan avauskierroksella nähdään kaksi mielenkiintoista kamppailua, joista ensimmäisessä puolustava mestari Helsinki Roosters isännöi Wasa Royalsia Velodromilla viime kauden Vaahteramaljan toisinnossa. Jo yhden kansainvälisen ottelun pelannut Roosters kamppailee tulevana viikonloppuna Itävallassa, kun joukkue haastaa kestomenestyjä Vienna Vikingsin Charity Bowl -ottelutapahtumassa.

Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalainen kertoo olevansa tyytyväinen kuluneeseen talveen Roostersin julkaisemassa kausiennakossa.

– Talvi on mennyt varsin hyvin. Aika lailla ne asiat on saatu sisään, mitkä pitikin saada. Viime vuoteen verrattuna ollaan pari kuukautta edellä, mikä on näkynyt ja käytössä on sitä myöden myös laajempi paketti työkaluja. Ulospäin näytämme varmasti melko samalta, toki joidenkin avainpelaajien vaihtuminen tuo oman muutoksensa, kommentoi Koikkalainen joukkueen kausiennakossa.

Royalsin osalta valmistautuminen koki kolhun Jacquise Lockettin valitettavan loukkaantumisen myötä. Royalsin tiedotteen mukaan Lockett korvataan todennäköisimmin toisella yhdysvaltalaiskeskushyökkääjällä, mutta tarkempaa uutisointia aiheesta saamme vielä odottaa. Sen sijaan uutta kuului valmennusrintamalta, kun Royals tiedotti vaihtaneensa puolustuksen koordinaattoria kauden kynnyksellä. Uusi DC on yhdysvaltalainen Arthur Tolliver.

Yleisesti ottaen puolustuksen koordinaattorin vaihtuminen juuri kauden alla ei lupaa hyvää ainakaan alkukauden pelisuoritusten kannalta. Jää nähtäväksi, miten hyvin Royalsin veteraanipitoinen puolustus saa omaksuttua Tolliverin vaatimat asiat avausotteluun mennessä. Valmentajan kokemuksesta ja näytöistä asia ei ainakaan jää kiinni, kuten Royalsin tiedotteesta selviää.

Kuva: Harri Koivunen

Sarjanousija mittaa tasonsa Tampereella

Toinen jännittävä liigakamppailu pelataan 12.5. Tampereella, kun Saints isännöi hienojen esitysten jälkeen liigaan noussutta Kuopio Steelersia. Molempia joukkueita on ennen kauden alkua arveltu mahdollisiksi pudotuspelijoukkueiksi, joten otteluun kiinnittyy erityinen mielenkiinto. Molempien joukkueiden valmistautuminen on sujunut ulkopuolisen silmin asianmukaisesti, mutta joukkueiden todellinen taso selviää vasta Pyynikillä. Molemmilla joukkueilla on vakuuttavalla esityksellä mahdollisuus antaa myrskyvaroitus sarjan muille joukkueille.


Saintsin osalta avainsana on jatkuvuus, sillä Tampereella on lähdetty uudistamaan joukkuetta vain maltillisesti viime kesästä. Puolustuksen puolella joukkue luottaa samoihin amerikkalaisvahvistuksiin, kuin viime vuonnakin. Yllä olevalla videolla Perfect Pervis Production© haastattelee takapuolustaja Elliott Jeffcoatia.

Steelersin osalta mielenkiinto voi kohdistua useampaankin kohteeseen. Joukkueen runko on liigatasolla toki kokematon, mutta pitkään hiottu ja yhteen kasvanut. Steelersilla on useita nuoria pelaajia, jotka saavat tänä kesänä mahdollisuuden nousta kunnolla lajiväen tietoisuuteen. Laitahyökkääjä Tino Ndongon talvikaudella tapahtunut loukkaantuminen on valitettava, mutta joukkueesta löytyy myös muita ratkaisuihin pystyviä suomalaispelaajia. Toki moni odottaa myös innolla kesästä 2015 saakka Suomessa viihtyneen Charles Wortin liigadebyyttiä.

Henkilökohtaisesti aion seurata erityisesti viime kauden joukkuetoveriani, keskushyökkääjä Aku Uotilaa. Steelers voi toki hyödyntää amerikkalaisvahvistuksiaan usealla eri tavalla, mutta on täysin mahdollista, että pallonkantovastuu lankeaa joukkueen suomalaispelaajien vastuulle. Tätä vikkeläjalkainen ja vahva Uotila voi edesauttaa pelaamalla hyvin Tampereella. Suoraan II-divisioonasta liigaan nousevalla Uotilalla on nähdäkseni runsaasti ”Local boy makes it big” -tyyppistä potentiaalia tänä kesänä.

Ykkösdivisioona käynnistyy tänä kesänä 25.5. Kouvolassa, kun Indians isännöi Eaglesia erittäin, erittäin mielenkiintoisessa kamppailussa. Kolmonen pääsee käyntiin kootusti kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kaikki kesän ottelut ovat nähtävissä kootusti Gridiron.fi:n kautta. Löydät kauden 2018 kaikki kamppailut Ottelut-osiosta.

Kommentoi

 • ”Kakkosdivisioona käynnistyy tänä kesänä 19.5. Mikkelissä, kun Bouncers isännöi Lionsia. Kolmonen pääsee käyntiin kootusti kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.”

  Eikö kakkonen siis nimenomaan käynnisty Jyväskylässä 5.5. kuten jutussa sanotaan?

 • Todellakin, kiitos korjauksesta! Tarkoitus oli kirjoittaa ykkösdivisioonan avauksesta myöhemmin toukokuussa, mutta jotenkin onnistuin ajattelemaan ihan väärin :) Juttua on korjattu hetki sitten.

  Ykkösen suhteen heti ensimmäinen ottelu onkin sitten sellainen, että mielenkiintoa ei varmasti puutu. Indians vs Eagles perjantaina 25.5. kiinnostanee yleisöä laajemminkin. Eaglesia voidaan varmaankin pitää ennakkosuosikkina, mutta Indians on vahvistunut viimeksi eilen: http://www.kouvolaindians.com/node/434/uutinen

 • Toivottavasti sarja-avaukset eivät ole samanlainen pannukakku kuin tuo Diamond Bowl jossa Roosters joutui lopulta luovuttamaan viimeisen pelinsä

 • Ei kestäs kyllä yhtään jos Kotka häviäis Inkkareille 😂😂😂 se ois jo jotakin!

 • Kertoo oikeastaan kaiken jefun nykytilasta

 • Kertoo ainoastaan että on täysin järjetöntä kuvitella että ylipainoiset ja huonossa kunnossa olevat naiset voisivat pelata kolmessa päivässä kolme ottelua ilman että kolmasosa jengistä on lasaretissa.

 • Äitisi kertoi oikeastaan kaiken jefun nykytilasta, kun sinua teki.

 • Äitisi kertoi ainoastaan että on täysin järjetöntä kuvitella, että ylipainoiset ja huonossa kunnossa olevat naiset voisivat pelata kolmessa päivässä kolme ottelua ilman että kolmasosa jengistä on lasaretissa, kun sinua teki.

 • En tänne yleenä mitään kommentoi…

  EDIT: Juu, ja siihen vaikuttaa olevan syy. Koetetaan pysyä joissain rajoissa. -Staff

 • Indians kippaa tämän kauden jälkeen. Toivottavasti. Saadaan tuo paskaläjä pois suomen kartalta

 • ”Kertoo ainoastaan että on täysin järjetöntä kuvitella että ylipainoiset ja huonossa kunnossa olevat naiset voisivat pelata kolmessa päivässä kolme ottelua ilman että kolmasosa jengistä on lasaretissa.”

  Sivuston mukaan matsit olivat 2x12min, joten neljänneksiä tuli kahteen päivään yhteensä kuusi per joukkue. Jos näin lähellä kauden alkua ryhmä on niin pieni ettei sieltä vaihtopenkiltä löydy vaihtopelaajaa tai kunto on niin huono että hajoaa tuollaisesta, niin sitten kannattaa harkita lajinvaihtoa.

 • Jos ei turnauksen järjestäjä viitsi pelata pronssista kun hävisi pelinsä niin halutustahan tuo on…

 • Voittaa myös tänä vuonna. Pietari hyvänä kakkosena.

 • Toivottavasti Roosters tutkii tarkkaan Vikingsin pelin Swarcoa vastaan viikonloppuna. Aikaisemmin kritisoin Vikingsin tasoa, mutta nyt alkaa näyttää vaarallisemmalta. Pelistä on kuitenkin helppo poimia Vikingsin syömäaseet, joista QB on selvästi vaarallisin. En ole nähnyt tilastoja, mutta taisi juostakin eniten jaardeja erinomaisen heittopelin lisäksi. Puolustus oli erinomainen, mutta Swarco teki laidoista kaksi pitkää TD:a ja siellä tuntui muutenkin olevan eniten tilaa. Ammattivalmentaja näkee varmaan syyt heti ja luulisi Vikingsinkin oppineen jotain. Olin sai vähän peliaikaa aivan pelin lopusta, vaikkei takakentän vakiokalusto miltään supermiehistöltä vaikuttanut.

 • Nyt alkaa Huskies jäämistö näköjään purkautua. Tommi Pinnan tie vie nyt Roostersiin. KAverin olisko kuudes liigajoukkue…

  https://www.helsinkiroosters.com/lisaa-pintaa-roostersin-rosteriin/

  Huskies-keskushyökkääjä Jaakko Salminen on näköjään kirjattu Wolvoille. Enempää tästä nuoresta miehestä ei olekaan tietoa olemassa.

 • Pinta hakemaan varmaa mestaruutta

 • Varmaa niinku Tapparan mestaruus

 • Kaveri kerto et tommi oli tullu lopulta järkiinsä ja kaivanu 1400€ taskusta ja sanonu, et ”jos ei pelaamal ni rahal sit se mikä vielä puuttuu”

 • Vihdoinkin joku on tullut järkiinsä ja ei kuvittele tätä ammatilaislajiksi ja maksaa kausimaksunsa!

 • Tommi hakee sieltä helpon kiintiömestaruuden. Erittäin selkärangallinen kaveri. Gloryhunteriksikin noita kutsutaan, ei vaan ole ollut niin epätoivoinen että roohon olisi vielä mennyt ennen tätä kesää.

 • Missäs sen Pinnan olisi pitänyt pelata?

 • Kouvolassa

 • hämeenlinnan jenkki tehny sopimuksen UNC:n kanssa.

 • No Pinta on liki surullisen kuuluisa siitä, että hakee ja hakee ja soisi saavansa- siis Suomen Mestaruuden jefussa. Kävi keskusteluja erään muunkin seuran kanssa, mutta siellä ei oltu niin innokkaita asiasta…

  Jätän seuran nimen tarkoituksella kertomatta, eli ei kannata kysyä minulta sitä.

 • Minä myös tiedän tuon seuran josta Pablo puhuu ja minä sen voin myös kertoa jos joku haluaa tietää.

 • Vaasassa

 • Kuinkas Roosters tuon uskalti signata kun Vaasalaiset erikseen kielti 🤔

 • Vai kielsi Vaasalaiset, Sepohan oli kyllä yhteydessä muihin seuroihin ja halusi, että Huskiesin pelaajia ei kukaan ota joukkueeseen. Mutta se oli nyt ihan posketon ajatus.

  Kyllä niitä signauksia on tehty jo muihinkin joukkueisiin, odotellaan rauhassa kauden alkua.

 • @Pablo, Seposta ja Vaasasta viis mutta luovuttaneen joukkueen pelaajien ei pitäisi pelata missään ko. kaudella. Jos ei peli maistunut Hämeenlinnassa niin ei sitten muuallakaan.

 • Tällaisilla hetkillä syntyy pelaajayhdistykset kun seurajohtajat perseilee.

 • mahtikäsky taisi tulla siinä vaiheessa kun selvisi ettei ketään kiinnostanutkaan lähteä länsirannikolle pelaamaan.

 • Miten luulette että Roosters kuuntelisi jotain Sepon mahtikäskyä?
  Eiköhän ne tee mitä haluaa, eivät ole Sepon tossun alla..

 • Seposta tulisi hyvä uusi puheenjohtaja liitolle kun tuntuu tuo käskytyspolitiikka olevan hallussa. Pysyisi vanhat perinteet yllä Pasilassa.

 • Alkaa Vaasan touhu saada jo melko surkuhupaisia piirteitä. Fakta on, että Vaasa on esim. pääkaupunkiseudusta katsottuna kaukaisin liigajoukkue, ja kaupungin väkiluvun kehitys oli viime vuonna negatiivinen. Luonnollisesti sinne ei kovin kummoista tunkua myöskään muiden kaupunkien suomalaisista jenkkifutaajista ole. No Royalsissa tämä tietenkin tiedostetaan, ja yritetään ruinata muita, että älkää tehkään please ottako Huskiesin pelaajia, kun ei niitä kuitenkaan meille ole tulossa. Vaasan materiaali on liigan ohuin, ja tämä kausi tulee olemaan floppi.

 • Alkaa Vaasan touhu saada jo melko surkuhupaisia piirteitä. Fakta on, että Vaasa on esim. pääkaupunkiseudusta katsottuna kaukaisin liigajoukkue, ja kaupungin väkiluvun kehitys oli viime vuonna negatiivinen. Luonnollisesti sinne ei kovin kummoista tunkua myöskään muiden kaupunkien suomalaisista jenkkifutaajista ole. No Royalsissa tämä tietenkin tiedostetaan, ja yritetään ruinata muita, että älkää tehkään please ottako Huskiesin pelaajia, kun ei niitä kuitenkaan meille ole tulossa. Vaasan materiaali on liigan ohuin, ja tämä kausi tulee olemaan floppi. Valmentajakin vaihtui viime metreillä… Ei hyvää tosiaankaan lupaa.

 • Monessako jengissä pinta on pelannut, ainakin patriots, wolvot, crokot, saints, huskies, oliko trojans?

 • Pinta aloitti Saintsissa ja pelasi myös Vaahteraa siellä. Sen lisäksi Crocodiles, Jaguars, Wolverines ja Huskies.

 • Älä unohda Trojansia, missä Pinta oli jälleen hakemassa sitä mestaruutta, joka onkin kiertänyt Pintaa koko uran ajan.

 • Eikös pinta aloittanut pyynikki patriotsissa.

 • Suomalainen Roosters-vetoinen gloryhunting-ilmiö kokee antikliimaksinsa, kun Steelers vie kannun Savonmaalle syksyllä.

 • Eiköhän jokaiselle hesalaiselle ole kuopion ”kannut” jo tulleet tutuiksi!

 • @Eikös pinta aloittanut pyynikki patriotsissa.

  Mietipä hetki, Patriots on kuopattu joskus vuonna -98. Eli ei, Tommi Pinta ei pelannut kymmenen vanhana pyynikki patriotsissa. Eletään kuitenkin jo vuotta 2018.

 • taas joku harhainen näkee päiväunia!

 • Pinta Roosterssissa => ei mestaruutta Roostersille. Tämä on varma merkki!

 • Rukouksiimme vastataan! Keep the faith!

 • Vaasasta kun ajaa 3 km melkein suuntaan minne tahansa, ollaan jo naapurikunnassa. Vaasa on pinta-alaltaan pieni. Naapurikunnat ja koko maakunta kasvaa jatkuvasti.

  Lyhyellä googletuksella:

  ”Maakuntien välisessä vertailussa Pohjanmaa kasvaa vuoteen 2040 mennessä viidenneksi nopeimmin. Ennusteen mukaan kasvu keskittyy Vaasan seudulle kun taas Suupohjan rannikkoseudulla väestön määrän väheneminen jatkuu. Vaasan seudulla vuosien 2014–2040 kasvun ennakoidaan olevan seutukuntien välisessä vertailussa kuudenneksi nopeinta.”

  ”Työikäisen väestön määrä vähenee Pohjanmaan seutukunnissa lukuun ottamatta Vaasan seutua, jossa työikäisten määrän ennakoidaan jatkavan kasvuaan myös tulevina vuosina. Vaasan seutu on tässä suhteessa harvinaisuus, sillä aikavälillä 2014–2040 työikäisten määrän odotetaan Suomessa kasvavan vain yhdessätoista seutukunnassa. Väestöllisen huoltosuhteen ennakoidaankin Vaasassa olevan vuonna 2040 seutukuntien välisessä vertailussa neljänneksi paras.”

 • Aaahahahahaaa!

  Landen tyypit koittaa vakuutella itseään ettei asu jumalan selän takana… Voivoi.

  ”Vaasasta kun ajaa 3 km melkein suuntaan minne tahansa, ” jne.

  Todellisuudessa Vaasasta kun ajaa 3h melkein minne suuntaan tahansa niin ollaan edelleen maaseudulla eikä kaupunkia ole nähty.

 • Ja vielä lisäyksenä että vaikka sieltä finaaliin päästiinkin niin ei se Sepon märkä uni tule Vaasassa toteutumaan.

  Seppo Roosterssiin GM rooliin niin voidaan lähteä valloittamaan Eurooppaa!

  Think BIG!
  Think Red!

 • Eikös ne jo ole sitä valloitaneet? Mihin sitä Seppoa tarvitaan?
  Eiköhän siellä ole eri ukot jotka on jo toteuttaneet asioita joista Seppo vasta haaveilee.

 • Noh, Sepon toteuttamisista voi olla montaa mieltä mutta kauanko Royals on ollut olemassa? 5 vuotta? 7? Mitä Roosters oli saavuttanut oltuaan olemassa 7 vuotta?

  Joo ei ole ihan reilu vertailu mutta vähän nyt prespektiiviä.

 • Tässä on ennustus kuinka käydään tänä vuonna.
  viimeksi Roo:n 6 mestaruuden katkaisi Crocot ja tänä vuonna historia toistaa itseään ;)
  Kukaan ei ole vielä Vaahteran historiassa voittanut 7 perättäistä mestaruutta.
  2001 Crocodiles, Seinäjoki
  2000 Roosters, Helsinki
  1999 Roosters, Helsinki
  1998 Roosters, Helsinki
  1997 Roosters, Helsinki
  1996 Roosters, Helsinki
  1995 Roosters, Helsinki

  2018 Cro????
  2017 Roosters, Helsinki
  2016 Roosters, Helsinki
  2015 Roosters, Helsinki
  2014 Roosters, Helsinki
  2013 Roosters, Helsinki
  2012 Roosters, Helsinki

 • Vaasasta kun ajaa 5 minuuttia poispäin, on toisella puolella meri, ja toisella puolella peltolakeus. Väestö on viime vuonna tippunut yli 200 asukasta. No voidaan tietenkin ajatella, että ei Stadistakaan pitkälle tarvitse ajaa, kun Vantaalla puskee pellot vastaan. Se ero Helsingissä on, että väkiluku kasvaa voimakkaasti. Seinäjoellakin väkiluku on 800 henkeä plussalla vuositasolla, ja Vaasa noinkin selvästi miinuksella. Helppoa ei ole. Royalsille kuitenkin hatunnosto, että taantumalla muuttotappiopaikkakunnalla yrittävät saada jenkkifutiskuvioita toimimaan.

 • En oikein aina sulata täällä esillä olevaa kitinää Vaasan toiminnasta. Seura on poikkeuksellisen avoimesti viestinyt visionsa sekä strategiansa, jolla visiota pyritään toteuttamaan. Seura on myös avoimesti kertonut tavoitteistaan ja toimenpiteistään lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Jos kaikki seurat olisivat suunnittelun pitkäjänteisyyden osalta edes lähellä tätä tasoa, jefu olisi huikeasti paremmassa kuosissa kuin tänään lajimme on.

  Esimerkiksi tämän vuoden osalta suurvisiiri Ewvaraye ei ole uhonnut menestyksestä tai mestaruudesta. Hänen lausunnoissaan puhutaan seuratoiminnan kivijalkojen ja jatkuvuuden vahvistamisesta sekä kilpailukykyisen joukkueen kokoamisesta Vaahteraliigaan. Nostan hattua sille, että nuorella organisaatiolla on juniorijoukkueet kaikilla SAJL:n sarjatasoilla pelaamassa. Erityismaininta U19 SM-sarjajoukkueesta, jonka olemassa oloa pidän itse terveen seuratoiminnan tunnusmerkkinä. (Sarjassa vain 5 seuraa edustettuna).

  Jos Hämeenlinna Huskien päättäjillä olisi ollut edes puolet siitä pitkäjänteisyydestä agendallaan, mitä vaasalaisilla tuntuu olevan, ei Boom-gatea olisi päässyt syntymään. Huskies on malliesimerkki suomalaisesta kädestä-suuhun-seuratoiminnasta, jonka perspektiivi on yhden kauden mittainen. Vaasassa toteutetaan seuran pitkän tähtäimen visiota strategialla, joka antaa sijaa myös muulle kuin yksisilmäiselle yhden kauden menestymisen tavoittelulle.

  Wasa Royals, I salute you

  T: Jone, stadista

 • Kaikki mitä yleensä Vaasa tekee on kopioitu muualta lähtien visioista. Ei hirveesti herätä kunnioitust, saati se että puhuu julkisuuteen toista vs se mitä tekee oikeasti.

 • Mikä ihmeen lastentarhan kiusaajajengi täällä ulisee? Yksi pahvipää keksii jonkun piikin ja muu laumaa uskaltaa alkaa ilkkua perässä toinen toistaan tyhmemmillä kommenteilla. Onko tämä lajifanien saitti, vai mikä? Vaasa ja Seppo tuskin luovuttavat tämän kurahousujengin takia, mutta lajin kannalta olisi parempi, jos palsta täyttyisi asiallisesta kritiikistä ja kannustuksesta. Sama koskee Roostersia ja Saintsia, jotka saavat säännöllisesti osansa kurasta.

 • Samaa mieltä.
  Vaikka Huskies (kaikkien inhokki) meni nurin, niin narina jatkuu. Tosin ei niin kiivaasti, mutta silti…
  Näyttä olevan aivan sama mitä jefupiireissä tapahtuu. Aina pitää heittää kuraa jonkun seuran päälle. Kasvakaa aikuisiksi ja nauttikaa lajista sekä kesästä!

 • Kuultu erittäin luotettavasta lähteestä, että Vaasa on julkaisemassa kohta todella kovan luokan uutisen. Kovimman sitten Pinnan roostersiin signauksen jälkeen.

 • Huskiesin saama kura on todella ansaittua. Puheenjohtajan höpötykset ja valehtelu mediassa. Aikaisempien kausien BOOM! Pelleily ja pahimpana kaikista oli se että tuodaan pj-teltallinen ukkoja ympäri Eurooppaa ja jätetään omat pelaajat sitten penkille koska kultaa oli saatava hinnalla millä hyvänsä. Omia kasvatteja kun on rosterissa 5-10 niin kyllähän siinä on kaikki katastrofin ainekset.

  Saints ei menesty liiaksi mutta tekee sen omalla tavallaan omilla ukoilla. Menestyksettömyydestä tulee kuittia mutta itse kunnioitan tapaa jolla he joukkueensa rakentavat., olisiko nyt saintsin vuoro?

  Roosters saa paljon kuraa koska voittavat jatkuvasti ja ovat luoneet voittavan systeemin kts. NFL ja patriots

  Crokot on tänä vuonna jälleen finaalissa mutta importtien taakka on liikaa. Roo tekee historiaa ja voittaa jälleen.

  Kuopio on positiivinen yllättäjä jonka HyPS on samaa tasoa kuin muilla nousijoilla jotka haluavat peluuttaa omiaan. Kenties playoffs

  Porvoo on loistava esimerkki sitoutumisesta ja hyvästä joukkuehengestä josta paistaa läpi logolle pelaaminen.

  Vaasa on myös hyvin itsevarma omaan tekemiseensä keulakuvansa Seppo evwrayen johdolla. Oma systeemi joka luottaa kurinalaisuuteen ja tasaisuuteen. Playoffit ovat edessä

 • Parhaat kohdat sun kirjotuksessas oli Roostersin vertaaminen nfl:n ja patriotsiin sekä seppo evwray

 • Kaikki mitä Vaasa tekee on kopioitu muualta?? Mitä sitten?? Pitääkö joka joukkueen keksiä pyörä uudestaan? Jos jokin toimii ja sitä ei ole suojattu niin tottakai sitä voi ja kannattaa käyttää! Pitäisikö joka joukkueella olla uniikki ottelutapahtuma? Eli Sepon pitää jättää pomppulinna pois kun se oli jo jollain ennen heitä?

 • Waasa ärsyttää monia koska toimii oikeasti fiksusti. Huskies ärsyttää siksi että teki kaiken oppikirjamaisen väärin. Roosters vituttaa koska on gloryhuorien pyhiinvaelluskohde. Saints on tyhmä kun ei maksa suomi-pelaajille ja Butchers kun ei värvää brittituristeja. Seinäjoki saa runtua kun turisteja on liikaa ja Kuopio ei voi menestyä liigassa koska ei ole siellä viime vuonna pelannut.

  Kohta se alkaa

 • Vaasassa on avoimesti myönnetty, että hyväksi havaittuja toimintoja kannattaa ja saa kopioida. Ovat jopa sanoneet, että muutkin saa ottaa oppia heiltä. Kenelläkään ei ole yksinoikeutta mihinkään juttuun. Vaasa taitaa vaan olla ainut seura kuka a) sanoo asiat, b) tekee asiat, c) ja saa ne toimimaan. Muualla puhutaan, ei tehdä, ja toimitaan ehkä niin ja näin.

 • Kyei Tampereelle, maljassa nähdään!

 • Ja tuota pahuksen boom sanaa ei sitten enää käytetä. Se on tästä lähin kielletty.

 • Pim pam pom-ja lisää seuraa vielä Tampereelta uutisia meinaan……..

 • Haluatko että luettelen kaikki jotka on tulossa Hämeenlinnasta/Turusta.
  Kaikki tietää jo.

 • Kerro vaan minä en nimittäin tiedä.

 • @Pablo, anna palaa. Siis jos tiedät….

 • Suojanen, Bryant, Ylikoski, Favre… ainaki mun tietojeni mukaan. Ja minähän olen yhtä erehtymätön kuin gridiron.fi:n keskusteluosio

 • Taikasana mainittu Lady Huskies tiedotteessa. Huskien todellista romahtamisen syytä on välitetty mainitsemasta tähän asti kaikissa seuran, sajl:n ja sarjapäällikln lausunnoissa.

  Liigalisenssi myöntämisen pääkriteereitä ovat ranking-sijoitus, taloudellinen tilanne ja riittävä määrä pelaajasopimuksia. Taloudellisen tilanteen tarkistaminen ei vaadi kohtuuttomuksia keneltäkään.

  Huskeille myönnettiin liigalisenssi väärin perustein. Vahinko on koko lajille huomattava. Asiaa ei vaan voi lakaista maton alle ilman aiheeseen liittyvää läpinäkyvää keskustelua. Monen asian ja ihmisen uskottavuus edellyttää tätä.

 • Onnea huskit, ette pilanneet vain omaa mainettanne ja kesää tyhmillä ja vastuuttomilla päätöksillä vaan pilasitte myös naisten joukkueen kesän, niiden vastustajien sekä miesten joukkueiden. Joten ei paha. Käsittämättömiä päätöksiä seurajohdolta ja se vielä että ei uskalleta myöntää virheitä vaan syytetään 4 pelaajaa siitä, että seura kaatu? OHHOHOH.Ehkä sellanen pieni peiliin katsomisen paikka. Miten voi olla mahdollista tälläiset jos katsoo viivan alle budjettia ja se on – (miinus) merkkinen luku, niin miten voi sijoittaa niin v****sti importteihin ja tuontipelaajiin. kysyn vain.

 • Eikä vieläkään suuremman maailman alkutaival ollut helppoa:

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_defunct_National_Football_League_franchises

  Neljä ensimmäistä vuosikymmentä, noin viisikymmentä kuopattua joukkuetta.

 • *vieläkin

 • Yritä poika ymmärtää että kaikkien kritiikki on suuntautunut pääsääntöisesti seurajohdon tiedotustapaan ja asioiden salailuun…

  Ymmärrämme kyllä, että taloudellisia vaikeuksia tulee ja niistä selviäminen on vaikeaa… MUTTA.
  – Tarvitseeko asiaa salailla?
  – Tarvitseeko salassa olevalla kabinettipelillä keplotella liigalisenssit? (Kun esim Wolvot olisivat olleet 100-kertaa parempi vaihtoehto Vaahteraan)
  – Tarvitseeko faktojen esille tullessa vielä valehdella tilanteesta?
  – Tarvitseeko uhrata naisten ja junnujen koko toiminta tämän takia?

  Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että typerä itkeminen pitää lopettaa.
  Tällä hetkellä se typerä itkeminen on kaikki se, joka puolustelee Huskiesin toimintaa viimeiseltä 3-4 vuodelta…
  Ei kestävän pohjan tekemistä –> Tässä ollaan ja loukkaantuneet Huski-pennut itkee.

 • Minulle vastanneelle: Muuten asiallisesta kommentistasi putoaa pohja pois pojittelulla. Eikä täällä ole juurikaan Huskiesin toimintaa puolusteltu. Toivottu kylläkin heidän saavan asiansa kuntoon.

  Typerää itkemistä on kaikin puoleinen Huskiesin mollaaminen ja jatkuva vittuilu. Ja sitä täällä on riittänyt.

 • Milläs tavalla asiallisesta viestistä putoaa pohja pois pojitelulla, menikö kenties tunteisiin?

 • Jos Frankfurt lopettaa tai alkaa leikata kuluja, Sagne vapautuu. Siinä olisi todellinen vahvistus mille tahansa joukkueelle ja jos se on muualla kuin Saksassa, Sagne pääsee myös EM-kisoihin.

 • Kyllähän tässä alkaa käydä mielessä, että missä vaiheessa Liigan/liiton puolella tajuttiin ettei Huskyt pysty kautta vetämään läpi. Ratkaisua venytettiin, jottei Wolvoja päästä pyytämään liigaan. Olisihan se kurjaa jos pääkaupukiin tulisi lisää kilpailua liigatasolle pelaajista.

 • Hyvä salaliittoteoria tuokin. Tuodaan kuitenkin esille että hallituksessa istuu myös Wolvotaustalla sekä ECG-taustalla olevat henkilöt. Se on sitten eri asia että kuin PJ vetelee naruista.

 • Kertoo jotain huskien peluuttamisesta kun kaks ukkoo jotka ”pelannu” kaikki pelit siirtyy crocoihin. Toisella kaks koppia 10 peliin ja toisella 7? Soolotaklausta 11 peliin. Pääsevät vihdoin näyttämäään osaamistaan eikä tarvitse olla pirkkaluokan belgialaisten takana

 • Mikäs siinä jos jaksaa reissata että pääsee istumaan penkille.

 • Jos wolwot voittaa spagun,ne voi päästä vaahteraan.Piste.

 • Ei tarvi voittaa Spagettia. Ei voittanu Vaasakaan ja silti on liigassa.

 • Eikä Sjokikaan pelaamalla paikkaansa tälle kaudelle liigaan lunastanut, vaan kabinettipäätöksellä… ja hyvä niin, parhaat on Liigassa joka tapauksessa.

 • Meinasin,että jos voittaa spagun,teidän ei tarvi itkee miksei wolwot pääse liigaan!

 • viimeksi kauden 2014 päätteeksi joukkue (Indians) on pelillisesti pudonnut 1-divisioonaan tai ylipäätään siirtynyt Liigasta I-divariin(Wolverines) ( toki 2016 päätteeksi TAFT olisi pudonnut, mutta meni kerralla kauemmas) eikä 2018 tule tekemään tästä poikkeusta eli Liigasta ei nykyään pudota, sieltä rysähdetään/hajotaan pois.

  Ja samalla kun nousijoita on riittänyt, niin I-divari alkaa olla kohta pumpattu tyhjäksi eli kuilu Liigan ja Vaahteran välillä on kasvanut aikamoiseksi.

 • @ Mielenkiintoisesti: Hyvä havainto, jota en ole tullut itse ajatteeksi. Tuo kertoo mielestäni selvästi siitä että jotakin tällä hetkellä pielessä, ja sitähän en osaa sanoa mikä. Mutta tuokin olisi asia mikä pitäisi saada korjattua ja seurat elinkelpoiseksi.

  Ja ennen kuin joku taas alkaa huutaa että liitto sitä tai liitto tätä, muutokset lähtevät seuroista ja niitten halusta saada muutoksia aikaiseksi,

 • Vaikken olekaan koskaan kuulunut Roosters-organisaatioon ja pelannut vain heitä vastaan, niin nyt kyllä tunnen ylpeyttä siitä, että Suomessa on tuollainen seura. Voitto Vienna Vikingistä on upea suoritus! Kun vielä ottaa huomioon, että Roostersilla on alla vain yksi treenipeli ja Vikingsillä 5 sarjapeliä, niin suoritus nostaa kyllä punaiset Euroopan terävimmän kärjen joukkoon. Ensi vuonna New Yorker Lions?

  Kyllä oli muuten jännä matsi!!!

 • Nimittäin Vaahteraliigan jännittävyyden kannalta, koska yksikään toinen liigajoukkue ei vastaavaan suoritukseen pystyisi. Vaahteramaljavoittaja on siis selvillä jo nyt :(

 • Nimittäin jospa Suomessa lajin taso on nousussa ja tavoittamassa Itävallan sekä Saksan tasoa laajemminkin. Kovia pelejä tulossa kuuden joukkueen Vaahteraliigassa tällä kaudella

 • Roosters näyttää tietä ja aivan varmasti perässä tulee muitakin. Nyt tiedämme, että Roosters toimii mittarina myös Euroopan tasolla ja se taatusti motivoi muita joukkueita. Itse uskon tämän kohottavan koko Vaahteraliigan tasoa ja vähintäänkin sen arvostusta maailmalla.

 • Viisaasti sanottu Filebacker. Seuraava Vaahterliigan Euroopan tasomittaus tehdään Royalsin toimesta kesäkuussa Vaasassa. Itse uskon kuninkaan miesten olevan vahvempia kuin ristiretkeilijöiden

 • Ainakin jos Crusaderseilla on ex-troijalainen Gilbert Rivera pelinrakentajana, niin Vaasalla on saumojakin.

 • ECG ilmottaa facebookissa että perrineaua pelaa siellä kesän, saivatkohan pakettidiilinä muitakin huskeja? Meinaako ne nyt ihan tosissaan haastaa wolvot ja kotkan vai onko edelleen räpiköintiä pelkän jabarin varassa

 • Hieno alku viestinnällisesti junnusarjoista. Taitaa olla Royals ainoa seura joka on vaivautunut kommentoimaan edes jotain sunnuntain pelistä. Tää on sitä lajikulttuurin kasvua parhaasta päästä. Hävetkää kaikki osalliset !!!

 • Rivera lähetettiin melkein välittömästi kotiin Amsterdamiin saavuttuaan

 • Voi hyvät jumalat sentään. Roosters voitti tänään yhden Euroliigojen kovimmista jengeistä, ja täällä on kasassa neljä kommenttia aiheesta – sen jälkeen siirryttiin kun ruotimaan junnusarjojen huonoa viestintää.

  Tykkää tai vihaa, mutta tässä on käsillä kovin juttu suomalaisessa seurajoukkuetoiminnassa herra ties kuinka pitkään aikaan.

  Ollaan nyt porukalla ylpeitä siitä, että Vaahterasta pystyy joukkue kilpailemaan kypärät kolisten maanosan parhaiden kanssa. Tämä avaa ovia muillekin kuin Roostersille – nitistämällä kukot kesällä saa kuka tahansa seura nimensä kaikille epävirallisille ja virallisille rankinglistoille.

  Brändäystä, rekrytointietua – hyötyä on tarjolla muillekin kuin helsinkiläisille.

 • totuus nyt kuitenkin on että Roosters voitti harjoitusottelun.

 • Hei nimimerkki Bazinga. On hienoa että suomalainen joukkue menestyy kv-kentillä mutta lajikulttuuri kannalta isompi asia on nuorten sarjojen noteeraus seurojen omassa viestinnässä. sunnuntain suurin urheilu-uutinen oli joka tapauksessa U18-nuorten maailmanmestaruus jääkiekossa.

 • Ai no ihmekäs kun ei löytynyt Crusadersin sivuilta enää. Europlayersistä löytyy signaus vielä Riveralta. Onko tarkempaa tietoa miksi lähetettiin? Samanlaisia ongelmia kuin Trojansin kanssa?

 • Roosters kiinnostaa yhtä paljon ku maahockey joukkue ABC-teamin tuplavoitto samana päivänä.

 • Onnittelut Roostersille hienosta voitosta! Roostersin ansiosta suomalainen jenkkifutis on kaikkien Euroopassa lajia seuraavien keskuudessa aivan eri arvossa!

  Itselläni on aina ollut arvostusta Roostersin tekemistä kohtaan. Monena vuonna Crocodilesilla on ollut eurooppalaisessa mittakaavassa huippujoukkue kasassa, mutta se ei ole riittänyt, koska Roostersilla on ollut vielä piirun verran parempi porukka kasassa. Jännityksellä odottelen kesän otteluita!

 • tottakai onnittelut, mutta tämä ei ole sama Vikings joka dominoi eurokenttiä takavuosina, viime vuoden vikings ei olisi ollut vaahteraliigassa edes mitaleilla.
  rosterissa kaksi jenkkiä ja 2 eu pelaajaa, parhaina vuosina löytyi 5 jenkkiä toinen mokoma tuplapassi pelaajia, sekä eu pelaajat päälle.
  http://viennavikings.com/wordpress/american-football/afl-team-i/roster-team-1/
  Ainoa kunnon mittari R.lle löytyy tällä haavaa GFL.stä ja väitän että muutamalla vahvistulsella olisivat sielläkin ainakin semifinaaleissa.
  Mitä crusadersiin tulee niin mennään vielä muutama napsu alaspaäin Vikingsista, mutta nykyinen pelinrakentaja Emmanuel Lewis on kova tekijä, kaveri pelasi Vienna kuupan Safronin backuppina sacramento statessa 1AA ja teki myös GFL.ssä kovaa jälkeä

 • Ilmeisestikkin jokin seuraavista: väärin voitettu, vastustaja ei pelannut tosissaan, vastus ei oikeasti olekaan Euroopan kovimpia seurajoukkueita, Vastustajat oli Vappu tunnelmissa vaikka eivät Vappua viettäisikään, vastustajan 5 edellista peliä oli vienyt voimat….

 • Porvoo vahvistuu ex-husky pelaajalla. Royals on vielä ainoa joka ei saanut tai ottanut Hml pelaajia.

 • @rrr Vikings on dominoinut Itävallan sarjaa ja voitti mm. Swarco Raidersin, joka taas voitti viikonloppuna Puolan mestarin 63-21. Vikings – Swarco -pelin nähtyäni alkoi vähän huolestuttaa Roostersin puolesta, minkä takia olen vieläkin iloisempi lopputuloksesta. Kaiken lisäksi Roosters oli matkassa tavallista pienemmällä rosterilla, mikä olisi voinut kostautua kovassa helteessä. Roosters peli pelattiin eurosäännöillä eli yhdellä jenkillä, joten peliä eivät ratkaisseet supervahvistukset muuten kuin pelinrakentajien osalta ja siinäkin puntit olivat tason suhteen pitkälti tasan.

  Roostersilla näyttäisi olevan vuosi vuodelta korkeampien rimojen asettaminen ja ensi vuonna se luonnollisesti olisi Braunschweig New Yorker Lions. Sen jälkeen voisikin tähyillä kaukomaiden suuntaan.

 • @rrr Harjoitusottelu kyseessä oli lähinnä Roostersin kannalta. Vikings pelasi kotonaan ison yleisön edessä ja ottelua oltiin mainostettu laajalti. Se oli myös tasonmittaus, mikä noteerattiin http://www.americanfootballinternational.com/finlands-helsinki-roosters-knock-off-dacia-vienna-vikings-in-vienna/ muuallakin. Tappio koettiin Wienissä pahana pettymyksenä ja suoranaisena yllätyksenä.

  Vastaavasti Ruotsin kestomenestyjä Crusaders jahtaa yhä NEFL-mestaruutta ja viime viikonlopun Oslo Vikings – Carlstad Crusaders pelin nähneenä Roostersin valinta uusista tavoitteista oli aivan oikea. Roostersilla ja Crusadersilla oli molemmilla vastassaan Vikings, mutta siitä pelistä ei ruotsalaisille jäänyt voiton lisäksi mitään käteen. Roosters sen sijaan otti ison loikan itseluottamuksessa, motivaatiossa ja arvostuksessa, kun taas Crusaders näytti hiipuneen viime vuodesta. Olivatpa Vaahteran muut joukkueet ja niiden pelaajat kateellisia tai eivät, niin Roostersin voitto tulee satamaan lopulta kaikkien laariin.

 • Katselin Loppua Vikings Roosters pelistä ja kyllä siellä hyvä urheilutapahtuma oli.
  Harjoituspeli tai ei, ei niitä kukaan oikeasti halua hävitä.
  Onneksi olkoon Croco leiristäkin hienosta voitosta Roostersille.

 • Tai sitten kukaan Hämeenlinnasta ei halua Vaasaan. Treenimatka esim. Hämeenlinnasta Helsinkiin tunti, Tampereelle alle tunti, Seinäjoelle reipas puolitoista tuntia, ja Vaasaan ne muutama juna, jota sattuu kulkemaan yli kaksi ja puoli tuntia. Ohuella materiaalilla on Vaasa muutenkin liikkeellä, eli helppoa kautta ei sielä ole luvassa….

 • EM kisoista tuli juuri paljon mielenkiintoisemmat!

 • Siinä sitä ja parit nimet tulee vielä……..

 • Vikings halusi voittaa, peluutti ykkösmiehistöä läpi ottelun. Vikingsin miehet aivan riekaleina tappion jälkeen. Mutta kun voittaja on Roosters, niin:
  – Vikings ihan paska (samalla ”logiikalla” myös Raiders
  – ei pelannu tosissaan, mutta pelaajat aivan hajalla tappion jälkeen
  – raskas rata
  – aurinko paisto silmiin
  – tai ihan mikä heikolla itsetunnolla varustetun speden keksimä tekosyy

  Tiedoksi vielä, että Vikingsilla on takana viisi ottelua omassa sarjassaan, he eivät pelaa harjoitusotteluita. Charity Bowl on Vikingsin pitkä perinne. Ihan takuulla eivät halunneet hävitä.

 • Charity Bowl oli numero 20. Ja tosiaan ei ole harjoituspeli, vaan heille erittäin tärkeä tapahtuma, ovat jakaneet 150 000 EUR hyväntekeväisyyteen. Tuskin kukaan haluaa hävitä tahallaan tradio otteluaan.

 • Nähtävästi Seinäjoen suunnalta on tullut Roostersille onnitteluita, ja muualta lähinnä mussutusta ja vähättelyä. En lainkaan ihmettele, että Seinäjoki on Suomen mittakaavassa poikkeuksellinen kasvukeskus. Kun muualla naapuri hankkii hienon auton, muualla sitä naarmutetaan tai kadehditaan, mutta Seinäjoen seudulla töitä tehdään enemmän, että saadaan itselle vielä komeampi. Tsemppiä lakeuksille, teillä on hyvä asenne!

 • Ihan mielenkiinnosta kyselen että mitä täälä kaaheen aakeella laakella tehdään väärin? Kovasti yritetään olla reiluja ja suoraselkäisiä? Voittajia on aina arvostettu, mutta jotain on silti vialla? Jos vaikka saisi selkeän listan epäkohdista jotka on perseellään?Maantieteellisellesi sijainnille oudolle huumorintajulle emme voi mitään, mutta mikä muu ärsyttää?
  Joka tapauksessa onnittelut Roosterssille! Vakuuttavaa työtä!

 • Täh? Teille just annettiin tunnustusta. Kuka sano että S-joella on jotain pielessä?

 • Nyt on pienessä ajassa Tampereelle sainattu useampikin maajoukkuemies.Ja oliko vielä lisää tulossa?Ihmettelen itse sitä kun Saintsista on kuulunnut että ,pitkäjänteisyydellä ,omilla mennään ja nyt kun on 3 jenkkiä ,parit muut importit,nää maajoukkuemies sainaukset ja vielä lisää tulossa?Mitenköhän nää omankylän pojat?Tuskinpa kukaan ulkopaikkakuntalainen maajoukkuepelaaja halua penkkii kuluttaa.Joten ettei vaan nyt Saintsissakin pelimiinuutit kutistu ”omilta”.Tosin ainahan leveyttä tarvitaan.Olishan se hienoa että joka joukkueella olisi kentällä,kokoajan n.5-7 ns.omaa kasvattia.

 • Nopea mestaruus mielessä! Terveisiä vaan Hämeenlinnasta <3

 • Vielä puuttuu 17 schengen alueen importti.. Ja muutama Sudanin prinssi. Hämeelinna voisi jo vaijeta.

 • @jamo, kiitos Jamo ! Tampereella näyttää hyvältä. Hienoja sainauksija. Unohda omankylän pojat. Saints pelaa mestarrudesta niin kuin pitääkin !

 • Onko Gridironin väki koskaan ollut enemmistöltään tyytyväinen yhdenkään vaahterajengin tekemisiin? Minkälainen se joukkue pitäisi olla, että sille annetaan propseja?

 • https://youtu.be/7i9Jp9_f2q4

  Joku täällä valitteli kun junnujen pelistä ei mainintaa.

 • No…?JAMI!Pelsihan viimevuonna Hämeenlinnakin mestaruudesta,niinku pitikin,unohtaen omankylänpojat.Ei ole kyllä saannut täällä paljoa arvostusta.

 • 2018 Saints = 2017 Huskies => RIP Saints 2019
  Nyt liitossa oikeesti valoja päälle!

 • Kyllä junnut huomioidaan muuallakin. Lions striimaa ensi lauantaina U15 pelin Sipoosta.

 • Nääs

 • Väärin tehty kun tekijä on ollut Roosters, jos Royals olisi tehnyt niin olisi hienoa.

 • Saints ei ole niin huonosti johdettu Seura kuin huskies joten älä huoli saints ei kyykkää.

 • Mitä Wolvoissa tapahtuu, mihin katosi jutut junnuista ?

 • Vlitettavasti elämä tarjoaa myös paskempia yllätyksiä. Tsemppiä Santulle, tiedän omasta kokemuksestani miltä syöpädiagnosin saaminen tuntuu….

  http://www.jaguaarit.com/syopa-vaarantaa-santtu-tuvialan-kauden-jaguaarit-perustaa-kerayksen-syopasaation-hyvaksi/

 • Jos vertaa Saintsin meinikiä 2018 ja Huskeja 2017 ja tekee johtopääätöksen että liiton tulisi olla varuillaan, ei ymmärrä oikeastaan mistään mitään. On ainoastaan luonnollista, että Hämeenlinnaa lähinnä oleva liigaseura saa konkurssipesästä oman osansa rosteriinsa. Muutoin Tampereen meininki vaikuttaa tasapainoiselta laajan junioritoimintansa sekä pelaajapolitiikkansa johdosta. Tampere Saints ja Kuopio Steelers ovat kapea-alaisten ja pääkaupunkikeskeisten jefu-jäärien eniten aliarvostamat joukkueet jotka yllättävät 2018.

 • huskyt on varmasti toiminnallaan omassa kastissaan, mutta ihmettelen miksi Saints lähti linjalle missä jokainen ex husky kelpaa tamperelaisille, todennäköisesti omia kavereita putoaa penkille tai kakkosjoukkueeseen.
  V-v.n tai ylikosken tasoiset hankinnat ymmärtää varmasti jokainen, mutta osa nyt signatuista keskinkertaisista pelaajista asuu tampereella ja ilmoittivat syksyllä mielummin reissaavansa Hämeenlinnaan kuin pelaavat kotikaupungissä.
  Mikä loistava paikka saintsilla olisi ollut näpäyttää näitä kavereita ja antaa omille vastuuta, videoiden mukaan omat pojat harjoitellut talvella.

 • Laitatko nimiä jotka eivät ole vahvistuksia?

 • Li, Reinikainen , Alakoski, Kye.

 • Tuo lista todistaa kuinka vähän tiedät mistään. Li on ainoa ei mj-tason kaveri joka tuo syvyyttä tukimies osastolle joka on aika kapea.

 • Roostersilta mahtava voitto Vikigsista ja mitään viemättä pois mutta hehkutus yhden random-jefusaitin rankingsijoituksesta on vain yhden/parin henkilön näkemys. Ei tässä kyse ole mistään FIFA-rankingista kuitenkaan. Selkeesti Vikingsin sijoitus on pielessä jos yhtä lukuunottamatta kaikki GFL-joukkueet on takana. Roosters on ehdottomasti Euroopan parhaimmistoa mutta kakkoseksi sijoittaminen on hieman liikaa. Aika tylsä Liigakausi muuten tulossa…

 • ilmeisesti halusit tahallaan missata pointin, eli tarviiko saints todella näitä pelaajia, reinikainen on 8.s ol, kye ja alakoski 9.s/10s rissu
  toki laatua on enemmän, mutta nyt koko talven treenanneet omat pojat putoaa penkille ja varma on ettei tulijat jää tähän.
  todennäköisesti tässä on seuraava jengi joka hakee pikavoittoa ja huomaa huorabussin lähdettyä että omat pojatkin lopetti kun peliä voi seurata halvemmalla katsomosta.
  enää puuttuu pj.n avautuminen ”me uskomme tämän olevan paras strategia kehittää pelaajia, valmentajia ja organisaatiota”

 • @ Saints

  Tuskin mikään joukkue Waasaa lukuun ottamatta olisi jättänyt ottamatta noita pelaajia edullisilla sopimuksilla seuraansa, tuossa huomion arvoista että osa porukasta jopa asuu kysyisella päikka kunnalla. Ainakin heidän kanssaan sopimuksen tekeminen on jopa järkevää.

  Ja huomion arvosita myös että Tampereelle myös kehitys joukkue 4 divarissa jossa kokemattomammat pelaajat saavat peli aikaa ja kokemusta peleistä.

 • Saintsilla on kuitenkin 2 joukkuetta ja jo talvella on varmasti ollut selvillä että osa ei ole liiga tasoa. Mikäli valmennus ei ole tätä heille sanonut on se valmennuksen vika mikäli nämä isot nimet joukkueen hajoittaa, kylmää mutta totta. Nokialla ei montaa liiga tason pelaajaa tainnut olla.

 • Olen vahvasti eri mieltä liigakaudesta. Nyt on tulossa erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä kausi. Kuuden joukkueen liigassa ei ole heittopusseja nähtävissä. Playoffseihin ja finaalin pääsystä sekä maljan voitosta riittää jännitettävää loppuun asti. Liiga laajenee Savoon jossa on hype ja näyttämisen halu päällä niin kentällä kuin katsomossa. Joukkueiden valmennuksessa on paljon uusia kasvoja mukana sekä suomalaisia että nuoria ja kokeneita jenkkejä. Muutoksia tulossa varmuudella pelisysteemeihin. Suomen EM- joukkueeseen pyrkivillä on touko-kesäkuussa näyttöjen aika. Roosters loi Vikings voitollaan itselleen kovat paineet pitää top 2 … 5 ranking paikkansa. Vastaavasti muilla liigajoukkueilla ei ole muuta kuin voitettavaa Roosters peleissä. Voitto Roosterista nostaa joukkueen samana tien top 20:een. Roosters tippuu alas päin reippaasti jos häviää Vaahteraliigassa yhdenkin ottelun.

 • Viikko Vaahteraliigan alkuun ja liiton sivujen mukaan ”Seitsemän joukkuetta, 45 ottelua, yksi mestari”. Ei sen puoleen, sellainen liitto kuin seurat. Kuudesta jäljellä olevasta joukkueesta vain yhdellä on ollut uutisoitavaa kauden kynnyksellä.

 • Saintsin valmentajat ovat pitkin talvea päivittäneet omille valmennusryhmileen pelipaikkojen tilanteita. Pelaajia on jaettu eri joukkueiden kesken taitotason, harjoitustulosten ja muiden mittarien mukaan.

  Seurassa on saamieni tietojen mukaan hyvin tiedotettu pelaajille miten pelataan ja kuka pelaa. Itse asiassa nyt on alkamasa kausi, jolloin eri pelipaikoilla on ensimmäistä kertaa rittävästi back-up pelaajia.

  Joka jessuksen kausi on tilanteita, jolloin työvuorot, perheiden kanssa sovitut asiat, sairastelut, loukkaantumiset jne jne sekoittavat pakkaa.

  Mutta odotettavissa oli, että alkaa kova marina siitä, miksi Saints sainaa Huskies pelaajia kun aina painotetaan omien pelaajien peluuttamista. Omia peluutetaan, eikä tilanne siitäö ole mihinkään muuttunut.

 • https://yle.fi/urheilu/3-10186664
  Näihin kavereihin verrattuna Haskien talous oli hyvin hoidettu ja sarjapaikasta luopuminen hoidettiin ajallaan.

 • Suomalaisen sitoutumisen tiivistetty kuvaus:

  ’Joka jessuksen kausi on tilanteita, jolloin työvuorot, perheiden kanssa sovitut asiat, sairastelut, loukkaantumiset jne jne sekoittavat pakkaa.”

  Jenkkifutiksen sarja ja harjoitusajat yllättää joka vuosi kuin ensilumi autoilijan.

 • Amerikkalainen jalkapallo on Suomessa harrastelaji ja sellaisena sitä tulisi käsitellä liitoissa ja seuroissa. Harrastelajissa pelaajat sitoutuvat pelaamiseen ja harjoitteluun kuten harrastelajeissa tehdään – muun elämän ohessa.

 • Miten jotkut jotka harrastavat vähemmän kuin toiset voivat edes kuvitella voittavansa mestaruuden? Jos haluaa menestyä se vaatii sitoutumista.

 • @@HC Harrastukset ovat intohimo ja niihin panostetaan enemmän kuin jopa duuniin. Jos intohimoa ei ole, kyseessä on enemmän ajanviete. Sillä asenteella ei liigassa tai missään menestyvässä joukkueessa pelata.

 • No nyt se viimeistään varmistuu, *huoks!!!*

 • Juu ei voi kyllä ku päätään pyöritellä hämmästyksestä, miten tässä vuosien työ heitetään hukkaan, kun omat pojat menee pelaan nelosdivariin ja kustantaa hämeenlinnalaisten pelaamisen. Veikkaan, että ensitalvena saadaan protestilistalta lukea Saintsin veloista.

 • Tervehdys Gridiron väki. Teillä on nyt faktat pahasti hakusessa joten korjataan hieman.

  Me tai minä emme ole ajamassa seuraa katastrofiin.

  Kovin moni täällä ei ole huomannut muutoksia mitä Saintsissa on tapahtunut kuluneiden parin vuoden aikana. Seura on muuttunut paljon. Pari vuotta sitten asetettiin tavoite yhtenäistää Pirkanmaalainen jenkkifutis ja Nokian farmisopimus oli siinä ensimmäinen askel 2017. Tavoitteena oli yhdistää seurat toimimaan yhdessä, toinen vaahterassa ja toinen kehitysjoukkueena. Nokian lopettaessa toiminnan tämä tavoite täyttyikin yllättäen jo vuodelle 2018 kun Nokian pelaajat siirtyivät meille joten 3-divarijoukkueen perustaminen oli selvä asia. Haluamme pitää Pirkanmaalla asuvista pelaajista edelleen huolta ja antaa mahdollisuus askeleeseen ennen vaahteraa. Siksi Pirkanmaa Patriots ja 3D.

  Miesten vaahteraliigajoukkue on edelleen se terävin kärki seurassa ja iso pelaajarosteri tuo myös kilpailua pelipaikasta. Kun kilpailu pysyy terveenä se kehittää kaikkia. Meillä on nyt Tampereella 79 pelaajan rosteri ja kaikille on tehty selväksi että näyttöjä pitää antaa jotta saa rosteripaikan Vaahterasta. Myös uusille tulijoille. Esimerkkinä jos valmennus sanoo että pelaajaringistä 30 kykenee pelaamaan Vaahteraliigaa ja 49 on kehitysjoukkuemateriaalia niin VL pelimatkoille lähtee tuo 30 pelaaja ja 45 rosteriin voi tulla kotipeleissä antamaan kehitysjoukkueesta näyttöjä. Kausimaksun maksaminen ei saa olla kriteeri paikkaan VL rosterissa kun käytössä on kaksi joukkuetta, edustus ja kehitys. Tämäkin on pelaajillekin tehty selväksi. Majander sekä valmennus nimesi ensimmäisessä aallossa 31 pelaajaa Vaahterajoukkueeseen ja näyttöjen antaminen jatkui. 50 vieraspaitaa olen luvannut VL joukkueelle ostaa joten missään nimessä kaikki meidän pelaajat eivät sitä tule saamaan.

  Katsotaanpa hieman historiaa. Valitettavasti edellisen vaahteravisiitin ja tiputtautumisen yhteydessä suuri osa Tamperelaisista pelaajista päätyi pelaamaan muualla. Oli Seinäjokea ja oli Helsinkiä. Matkustaminen jatkui Nokialla ja myöhemmin Hämeenlinnassa. Tämän katkaisu oli minulla myös to-do listalla vuotta 2019 varten. Saada nämä matkustavat pelaajat pelaamaan kotikaupungissaan.

  No nyt siihen tarjoutuikin mahdollisuus yllättäen joten luonnollisestikin asiaan tartuttiin. Ongelmana oli teidänkin näkemä asia, meillä on 5kk harjoitellut joukko pelaajia ja pelikirja joka ei kaikkiin pelaajiin välttämättä sovellu. Kenelle tarjoamme mahdollisuuden pukea Saints paita päälle? Ketkä sopivat seuraan? Tästä asiasta puhuttiin hyvin paljon Majanderin kanssa kun keskustelimme myös pelaajien kanssa asiasta.

  Kuvitelkaa itsenne tilanteeseen että etsitte yhtä EU DB:tä ja yhtäkkiä sinulla on mahdollisuus käyttää se raha suomipelaajiin joista suuri osa pelaa maajoukkueessa ja asuu Tampereella? Samalla myös parantaa omien maajoukkuepelaajien sopimuksia? Minkä viestin olisimme antaneet sanoessamme tässä tilanteessa ei Tampereella asuvalle kun haluamme nimenomaan Tamperelaisen joukkueen, tietyin vahvistuksin? Ja miksikö Turkulaiset? Kuten sanoin me etsimme sitä DB:tä ja sitä ei Tampereella asuvista pelaajista löytynyt. heidän kautta paikkasimme sen ilmiselvän tarpeen mikä meillä oli vahvistaen myös puolustusta yleisesti.

  Kysynkin, kuinka moni teistä olisi tuonut ennemmin yhden DB:n lentokoneella euroopasta kuin nämä Suomalaiset?

  Nyt voin omalta osaltani sanoa että olen tavoitteessa jonka loin itselleni 1,5 vuotta sitten aloittaessani miesten joukkueenjohtajana sekä seuran toiminnanjohtajana. Se tavoite kiteytyy yhteen sanaan.

  Uskottavuus.

  Nyt kesän aikana Tampere Saints hankkii kentällä sekä kentän ulkopuolella sen uskottavuuden mikä meille kuuluu, käyttäen kesän 2017 budjettia (!!!), ja toivomme että kilpailukyky sekä uskottavuus on sillä tasolla mitä uudet sekä vanhan pelaajat haluavat. Toivon myös että jatkamme myös tällä porukalla, ja mahdollisilla uusilla pelaajilla, kauteen 2019.

 • sieltähän se tuli, nyt voidaan tosissaan alkaa puhua uudesta huskygatesta.

 • Anders Tampere Huskies

 • Bedvell pääsi myös viimevuonna tavoitteeseensa,mitali!

 • Sama todennäköisyys kun sillä et browns pelaa sb:ssä ens vuonna

 • En haluais olla se 49 pelaaja 3 divaris… taas menee niin, että oman kylän pojat kustantaa toisten kukkoilut ja kohta päivitellään taas et mites tässä nyt näin kävikään ja seppo ärjyy, että ketään saintsia ei muuten oteta heille pelaamaan

 • Tampereen oma autokauppias? Mä oon aina kuvitellut että Majander on järjen miehiä ja pyörittää Saintsia pitkällä tähtäimellä mutta ilmeisesti olin väärässä.

 • Kyllä täällä Sepolle naureskeltiin, mutta aina kun entinen huski menee jonnekkin huudellaan miksi otettiin. Mielenkiintoinen huomio vain

 • Gridironin tyytyväisyys on kuin taistelu tuulimyllyä vastaan. Jos Saints lähtee kaiteen omilla pojilla, se on väärin koska taso ei riitä ja oltaisiin väärässä sarjassa. Jos hommaa importteja, se on väärin koska pitäisi olla kotimaista. Ja nyt kun hommaa Tampereella asuvia kotimaisia, niin se on väärin koska pitäisi mennä omilla pojilla.

  Eli ainoa vaihtoehto millä Gridironin raati olisi tyytyväinen, on kasvattaa omista junioreista mj-tason pelaajia kaikille pelipaikoille. Tosin sekin varmaan olisi epäreilua jonkun mielestä.

  Hattua ylös Tampereelle, siellä on selkeä visio jota on lähdetty toteuttamaan. Terve kilpailu kehittää kaikkia pelaajia, ja kun pelaajat ovat tietoisia tilanteesta niin hommahan on selvä. Ja lisäpropsit medianäkyvyydestä. Isolla osalla jengeistä on nettisivuilla vielä joidenkin joukkueiden osalta viime vuoden tiedot ja jutut.

 • Vaikkei liitykään suoraan miesten sarjoihin, niin Saints saanut taas palstatilaa. Seura valittiin Suomen Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen luomaan uuteen laatuohjelmaan lasten ja nuorten toiminnan osalta.

  Tämäkin on yksi osoitus työstä, jolla tähdätään hiukan pitemmälle….

  https://www.aamulehti.fi/moro/moron-urheilullista-tampere-saints-loistaa-nyt-myos-tahtiseurana-200919973/

 • Pointti on se ,että nää tietyt kaverit menee sinne missä maksetaan,eikä heillä ole mitään intressii,edes mestaruuteen,koska joukkue ei ole heidän ns.”oma joukkue”.Minä itse väittäisin näin!

 • Mitä kavereita tarkoitat? Eikös nää ole Turussa pelanneet aika pitkään, eikä siellä kaiketi kauheasti maksettu eikä ainakaan mestaruudesta olla pelattu.

 • Syynä on varmaan Sepon ärsyttävä tapa sanoa mitä ajattelee, ja vielä lisäksi pyrkiä tekemään sen mitä sanoo. Tämä tuntuu aiheuttavan närkästystä muissa.

 • Kuka tämä Lönnqvist on? Joku uusi Seppo joka omistaa Saintsin?
  Taisi osua arvelut oikeaan paikkaan kun noinkin topakasti piti alkaa omia päätöksiään perustelemaan jollain kummallisilla argumenteilla. Kertokaa nyt joku vielä että tämä rajoittunut henkilö on vaikuttanut Huskyissa aikaisemmin.

 • Herranjumala kun on ihmisillä synkkä sielunmaisema. Siihen lisätään vielä trollit niin huhhuh kun on väsynyttä porukkaa

 • Jos noista Turkulaisista suurinosa asuu Tampereella ja valitsee ekana mielummin Hämeenlinnan,niin kyllä ensimmäisenä menee rahan perään ja näin ollen tuskin ylpeänä pukee Saintsin paitaa päälle vakuuttaen ,että tänne ollaan aina haluttu päästä pelaamaan.

 • Ette te nyt voi olla täällä tosissanne?
  Kerrankin Saints osoittaa kilpailukykyä (mitä siltä on teidän mukaan puuttunut) ja tuon Lönqvistin mukaan tekee sen vielä viimekesän budjettia noudattaen ja täällä ollaan sitä mieltä että persiilleen menee kuten hämeenlinnassa? Ei helvetti. Mitä joukkueiden pitää tehdä että täällä ollaan tyytyväisiä? Älkää nyt jumalauta jaksako.

  Saintsista tuli just ainoa joka voi oikeasti haastaa roostersin. Ja se tekee sen pääosin kotimaisilla majupelaajilla jotka asuvat Tampereella.

 • Moi Marcus

 • Äh ollapa se liiton vanha foorumi takaisin. Siellä nimimerkeistä pystyi odottamaan jotain, nyt on vaan tämä ja tänne röllit rölläävät.

 • Voin sanoo että roo painaa saintsii pataan koska tahansa 40 pojoo!

 • Näyttää melkoisen monia v*tuttavan se, että Trojans/Huskies-perikunnasta kaikki mj-pelaajat eivät siirtyneetkään Pintaa lukuun ottamatta Roostersiin. Omasta mielestäni on fiksua, että moni vapaaksi jääneistä pelaajista valitsi joukkueekseen Tampereen. Ja kaikesta tästä bitchingistä huolimatta Roostersin suosikkiasemaa ei kauden tässä vaiheessa haasta Suomessa kukaan eikä mikään.

  Muutama huomio aiempaan keskusteluun:

  – Liikkumassa olevista pelaajista suurin osa on kaukana ns. ”jefu-huorista” jotka siirtyvät varman mitalin tai rahan perässä vuodesta toiseen
  – Moni toukokuun siirtyjistä on pelaajia, jotka ovat menettäneet harrastusmahdollisuutensa joukkueen tai joukkueiden kadottua alta.
  – Moni nyt siirtyneistä on pelaajia, joiden seurauskollisuus on ollut joukkueen alasajoon asti esimerkillistä.
  – Typerintä mitä ilmiöön on liittynyt, ovat toiveet näiden pelaajien ”eristämisestä” lajin ulkopuolelle mistään syystä.
  – Joukkueiden romahtaminen kauden tässä vaiheessa aiheuttaa AINA markkinahäiriön. Ilmiötä tulisi välttää säntillisellä sarja-kriteeerien noudattamisella silloin, kun lisenssejä haetaan ja myönnetään.
  – SAJL on toiminut vuoden 2017 lopulla täysin vastuuttomaksi antaessaan tämän keväiselle markkinahäiriölle toteutumismahdollisuuden. Huskies romahdus ei ole ollut yllättävä, äkillinen tai jostain yksittäisestä sattumuksesta johtunut ilmiö. Huskies lisenssin myöntäminen on ollut virhe ja SAJL:n/sarjapäällikön tulisi tämä avoimesti myöntää.
  – Vaahteraliigasta 2018 on tulossa tasainen ja yllätyksellinen mutta Roosters on täysin ylivoimainen suosikki.

 • Aamen!

 • Pitkästä aikaa järkevä puheenvuoro. Samaa mieltä.

 • Butchers tiedottaa:
  – Marvin Elamin kausi päättyy harmillisesti jalkavammaan. Tulemme tiedoittamaan uudesta keskushyökkääjästä lähiaikoina

 • Liekö tämäkin huonoa valmennusta ja harjoittelua kuten täällä huudeltiin kun royalsin RB hajosi?

  Ikävä juttu porvoolle mutta kyllähän jenkit on RBitä täynnä

 • jatkuu kyllä uskomattoman huono mäihä jenkkien kanssa… Toivottavasti tuleva uusi rb on beast!!

 • Noista Saintsin kotimaisista vahvistuksista sen verran, että eikö ole hienoa, että pelaavat edes jossain. Suomalaispelaajien tason säilyttämisen mielessä olisi tietysti parempi, että nämäkin sankarit pelaisivat Saksassa tai Itävallassa, mutta kaikkien henkilökohtainen elämäntilanne ei tietysti salli tätä.

 • Liigan FB-livelähetysten putki oli erinomainen idea, mutta seurojen toteutukset olivat suorastaan noloja. Välillä tuli lähinnä Kummelit mieleen. Ainoa poikkeus oli Roosters, joka jälleen tässäkin oli ammattitaitoinen. Tietenkin voi aina väittää, ettei pelejä voiteta videoita tekemällä, mutta seuran uskottavuus rakentuu melkein yhtä paljon viestinnän kuin pelimenestyksen varaan. Täällä kritisoidaan sitä, että parhaat pelaajat siirtyvät Roostersiin; että kyse olisi vain halusta voittaa mestaruus. Kuka ei haluaisi voittaa? Kyse on myös valmennuksesta, mahdollisuudesta kehittyä. Mutta yhtä paljon kyse on siitä, miltä kaikki näyttää. Kuka haluaisi pelata joukkueessa, jota kukaan ei tunne tai joka häviää lyhyen taipaleen jälkeen maailmankartalta? Mitä sitä haluaisi kertoa jälkipolville omasta peliurastaan? Ja siitä tullaan nykyhetkeen. Haluaisitko pelaajana tai valmentajana esiintyä videolla, jossa jokainen hahmo on laiha kuin nuorisokeihäs, kuva poikittain tai kuvassa on etualalla roskapönttö ja taustalla haastattelun peittävä keskustelu? Haluaisitko kaverisi näkevän sellaisen? Mitäköhän tulevat potentiaaliset ulkomaanvahvistukset ajattelevat, kun katsovat tuollaisia työnäytteitä? Ei ole mikään ihme, että Roostersilla on varaa valita myös halukkaista importeista.

 • Miksi tehdä mitään jos taso on huono. Siksi että tekemällä edes jotain saatiin hiukan huomiota. Itse olin mukana ja opin paljon. Seuraava kerta on jo paremmin toteutettu, ainakin Seinäjoella.

 • siis ulkkarit valitsee seuran seuraavilla kriteereillä.
  1. onko haastatteluissa taustahälyä.
  2. miltä kaikki näyttää.
  3. palkka
  4. mahdollisuudet kehittyä.
  5. palkka.
  6. muut.

 • Klassinen esimerkki asioiden tahallaan väärinymmärtämisestä

 • Kuka ehtii ensin? Suomalainen jefuseura voisi auttaa tätä firmaa kehittämään tuotetta NFL:ää ajatellen.

  https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000005669831.html

 • olisi mielenkiintoista nähdä kuknka kävisi jos Roostersin suorastaan ylivoimainen organisaatio laitettaisiin yhdeksi kaudeksi vetämään Vaasan , Seinäjoen, Tampereen tai Kuopion liigajengejä.

 • Onko kellään tietoa fantasyn tilanteesta, kun ei ole pahemmin näkynyt vaikka piti tulla myös tälle kaudelle??

 • No mutta fantasya pelataan hassunhauskassa TeeDee-showssa jossa kömpelöt kotikoomikot valitsevat pelipaikolle eläimiä, elokuvatähtiä ja muita julkimoita. Myötähäpeän tunne on suuri joka kerta kun Suplaa kuuntelee. Onneksi kuulijakunta rajoittuu meihin fanaatikkoihin, joita huono gonzo-standup ei karkota takavasemmalle.

 • @??
  Luitko edes tuota artikkelia Williamsista?! ”Siinä missä Lockett oli joukkueen fyysinen murskajuoksija, oli Williams vikkelä etenijä jolla oli vahva rooli myös heittopelissä.” -> Paluu voimahyökkäykseen?!

  @ahaa
  Tietosi on postauksesi perusteella hyvin pahasti pakkasen puolella.

  Nimen omaan suomeen tulevat Importit voi suoraan jakaa kahteen kategoriaan. A. oikeasti hyvät B. muut

  Kategorian A tyypeille on eniten väliä sillä., kuinka todennäköistä on, että ko. joukkue menestyy kaudella. 99% tänne tulevista oikeasti hyvistä importeista (joita on vuodessa max 1-2 suomessa) eivät todellakaan ole aikeissa jäädä suomeen toiseksi kaudeksi. Vaan tähtäimessä on CFL, mahdollisesti saksan powerhouse seurojen kautta.

  Kategorian B. tyypit..noh, he ovat kiitollisia mahdollisuudesta päästä pelaamaan ”työkseen”. He tulevat suomeen saamaan elämänkokemuksia, johon jefu on vain väline, joka mahdollistaa niiden hankkimisen.

  1. ”onko haastatteluissa taustahälyä” -> höpö höpö, en tiedä yhtäkään import tapausta, joka olisi kaatunut ”haastattelun taustamölyyn”
  2. ”miltä kaikki näyttää” -> huoh.
  3. ”mahdollisuudet kehittyä” tipuin kun luin tän. luuletko, että jenkkiläst tulee pelaaja kehittymään suomeen :D anna mun kaikki kestää. jos jotain niin niitten taidot heikkenee tääl, verrattuna valmennustasoon jenkkiläs. peli on tääl hitaampaa, vähemmän fyysisempää ja huonommin valmennettua niin joukkue kuin henkilökohtaisellakin tasolla.
  4. B kategorian importit eivät saa palkkaa vaan ns. taskurahaa/bonareita suoriutumisen mukaan, ruoat ja asuminen yms liikkuminen korvataan, salikortti yms. Mutta palkka ei missään tapauksessa ole mikään tekijä B kategorian pelaajille

 • Väittämättä, että tunnen ko. yliopiston, pelaajan tai vaasan sceemoja, niin ei tuo otsikointi aivan väärinkään ole vaikka puhuttaisiin paluusta voimahyökkäykseen. Mikäli esimerkiksi kyseessä olisikin pienempi bäkki, voi hän palata voimahyökkäystä suosimaan pelikirjaan ks. power run sceme. Ei tarkoita siis sitä, että sinulla on voimakas ja iso keskushyökkääjä.

 • Royalsin uutinen julkaistiin tänään ja kommentti eilen, voit ihan itse tuosta päätellä luinko tuon jutun ennen kommenttia.
  vaikka tuon jälkimmäisen osan kommenttien jälkeen epäilen vahvasti kykyäsi ymmärtää mikä aikajanassa ei täsmää.

 • @Voimahyökkäykseen
  Mistä helvetistä sä nyt päättelet et joku jenkkivahvistus taikka joku trolli @?? päättelee jostain signauksesta, että paluu power scheemaan?! wtf. RB:llä ei kovin paljoa ole tekemistä power scheeman kans. se on ne linjamiehet dorka, joka määrittää voitko juosta zonea vai poweria. mistä näitä tyyppejä sikiää!?

  @ahaa tai @?? whatever you are

  sitä suuremmalla syyllä dorka. running back ei määritä ”paluuta” voimahyökkäykseen tai mihkää muuhunkaan. vaan LINJAMIEHET. huoh!

 • Royalsin oma uutinen julkaistiin jo sunnuntaina, Vaahteraliigan sivuilla vasta maanantaina.

 • Steelersin puolalainen oli esittelyssä jo lauantain mediapäivässä

 • hyvä trolli, mutta tuota ihan läpällä kysyisin kuitenkin, että miten mistä sun mielestä tulee nimi power run?

 • Vaahteraliigan alkuun on vielä pitkä aika. Silläpä liiton sivujen mukaan ”Seitsemän joukkuetta, 45 ottelua, yksi mestari”.

 • kvg

 • Taitaa Tampereella tulla seuraava alasvajoaminen kun sieltäkun on löytynyt paikallinen ”autokauppias”.
  https://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?131773
  Puheenjohtaja puhuu Saints dynastiasta. Ei jumalauta mitä luulosairautta.
  Tänä vuonna rahat likoon menestyksen eteen dynastian huumassa ja ensi vuonna 1-divariin?

 • Haha.
  Samaa mieltä.
  Ei taida tampereella olla kaikki muumit laaksossa kun tuommoista kuvittelee.
  PJ on myös aika nuori poika niin minkäs innolleen mahtaa…
  Joukkue sakkaa tänä vuonna. Voittamisen kultturia kun ei ole.

  Jos ei Saints ensi vuodeksi saa samanlaisia importteja ja vahvistuksia niin divari kutsuu.

 • Jaahas, trollit ja muut paskanjauhajat ryömivät koloistaan ja lantakasojen alta kun aurinko tarpeeksi paistaa…

  No, onneksi teistä kahdesta ei tarvi tämän enempää välittää. Mutta olihan teillä varmaan mukavaa, kun saitte purkaa pahaa oloanne.

 • Tamperehan tulee kaatumaan importteihin. Mark my words

 • Kateelliset avautuu! Tamperelaisilta hieno kausijulkaisu! Moneltako seuralta löytyy vastaavia? Junnutkin tuotiin hienosti esille, moniko muu seura on tuonut junnut noin hyvin esille?
  Aivan valtava määrä junnu valmentajia ja hienoa tarinaa junnuista.
  Tuolla sitoutumisella junnuihin saadaan kyllä omaa runkoa vaikka juniori rosterit suhteellisen kapeita vielä ovatkin.
  Ainoa hieman ihmetystä herättänyt asia oli se että U15 sarjassa 21 pelaajan rosterilla ei ole lähdetty SM-sarjaan, mutta selittynee vielä hieman kokemattomilla pelaajilla?
  Vähän toki olisi Tampereen suunnassa petrattavaa nettisivuilla nuorten suhteen, rosterit ovat kaudelta 2017.
  Kun aina tääläkin meuhkataan omasta rungosta ja omista junioreista niin Gridiron voisikin tehdä puolueettoman analyysin siitä että kuinka mikäkin joukkue on panostanut junioreihin nettisivuilla ja somessa, faceebook, instagram, youtube jne jne.
  Luulen että moni suuresti hehkutettu seura ei siinä vertailussa kovin korkealla olisi?

 • GAMEDAY!
  Tänään se alkaa!

  Pitään jatkunu tyhjiö täyttyy ja närästely loppuu.

  Roosters tulee tänään näyttämään että on oikeasti syystäkin Euroopan TOP joukkue. Royals pistää sisukkaasti kampoihin mutta ei tule mahtamaan mitään Eurooppalaisen huipun joukkueelle.

  Huomenna selkeästi uudistunut Saints tulee ottamaan varman voiton myös sarjanousuijasta, vaikka savolaiset huikealla asenteella ovatkin olleet liikkeellä. Uskon Steelersin kuitenkin nappaavan kaudella ainakin pari päänahkaa…

  Itse jään todella suurella mielenkiinnolla odottamaan Butchers-Roosters ottelua, sekä myös Roosters-Saints kohtaamista.
  Niissä ratkeavat tämän kauden kärkikolmikko ja voimasuhteet maljaan.

 • Juu, huomenna Saints ottaa kyllä varmaan helpon voiton Steelersistä. Katotaan sit ylihuomenna uudestaan, kun myös Steelers saapuu Pyynikille. Huomenna voi manselaiset pelata keskenään :-)

 • Paljos siellä Tampereella pelit päättyivät? SAJL livetilastointi melkein toimii…

 • 29-35 Steelersille

 • Saintsin valmennus!
  Taas kerran.
  Ensi vuonna jos jättäis yhden eu-miehen pois ja toisi vaikka valmentajan

 • Voi herranjumala sentään! Tämä peli oli täysin teillä ja onnistuitte sen ryssimään. Joko jeffcoat on saatu sammutettua? Koska mies vaihdetaan pelaavaan corneriin?

  Koska panostatte valmennukseen?

 • Puolustuksen puolella tekivät vissiin jotain oikein puoliajalla kun ei Steelers enää pisteitä tehnyt? Jeffcoatille lippu kotiin

 • Katsomosta käsin nähtynä. Saints hallitsi matsia hyvillä juoksuilla ja lyhyillä heitoilla, sitte yhtäkkiä aletaan paiskomaan pitkää takakentälle ? Steelers nyt käytti hetkensä tehokkaasti. Toinen puoliaikahan oli virheiden täyttämän ja steelers melkein mahdollisti tasoituksen. Saintsim cheerleaderit oli tosi häiritseviä kiljumisellaan katsomon edessä pyrkimyksenä sekoittaa Kuopion cadencee

 • Katsomosta käsin nähtynä. Saints hallitsi matsia hyvillä juoksuilla ja lyhyillä heitoilla, sitte yhtäkkiä aletaan paiskomaan pitkää takakentälle ? Steelers nyt käytti hetkensä tehokkaasti. Toinen puoliaikahan oli virheiden täyttämän ja steelers melkein mahdollisti tasoituksen. Saintsim cheerleaderit oli tosi häiritseviä kiljumisellaan katsomon edessä pyrkimyksenä sekoittaa Kuopion cadencee

 • Peli oli ihan ok katseltavaa, mutta ei saatana enää makkaraa saanut kolmannen neljänneksen ihan alussa. Vähän parannusta nääsvillen tapahtumiin

 • Nolan on turisti. Pitkät heitot kilometrin ohi, lyhyet puol kilometria.