Vaahteraliigan alkuun seitsemän viikkoa

jefumaster 17.3.2018 15:59 716 kommenttia

Vaahteraliiga käynnistyy vajaan kahden kuukauden kuluttua 10. toukokuuta viime kauden finalistien kohtaamisella. Liigajoukkueet valmistautuvat alkavaan kauteen varsin erilaisista lähtökohdista.

Tuskastuttavan pitkä jenkkifutikseton tyhjiö Superbowlista kotimaisten sarjojen alkuun alkaa lähestyä loppuaan. Haarniskoja puetaan jo päälle korkeakoulusarjoissa ja Taftin perinteinen SnowBowl kerää nuoret ja vähän vanhemmatkin laji-extremistit Vantaalle tulevana viikonloppuna. Myös isojen miesten kolistelua pääsee katsomaan maaliskuun hangilla. Helsinki Roosters kohtaa Ruotsin Superserienin kolmosen, Stockholm Mean Machinesin lauantaina 24.3. Tikkurilan urheilupuistossa.

Vaahteraliiga pelataan tulevana kesänä seitsemän joukkueen sarjana ja kuten edelliselläkin kaudella, kaikki ottelut tarjoillaan suorina lähetyksinä Ruutu+ palvelussa. Ohessa katsaus seurojen tilanteisiin viimeistelyharjoitusten ollessa jo ajankohtaisia.

Roostersin asema suosikkina ei horju

Helsinkiläisten jo dynastian tasolle venynyt mestaruusputki saattaa kauden 2018 jälkeen päättyä uuteen ennätykseen. Vaahteraliigan historiassa löytyy kaksi kuuden mestaruuden putkea (Roosters 1995-2000, Butchers 2005-2010), mutta seitsemän suoraan ei ole vielä kukaan yltänyt. Yksi Roostersin kauden 2018 teema vaikuttaa olevan paluumuuttajat. Joukkueen rosteriin on talven aikana liittynyt useampia kovatasoisia paluumuuttajia kuten Kimi Linnainmaa, Mourad Daifi, Henri Jussila ja viiden mestaruuden velho, päävalmentaja Juha Hakala. Myös välivuoden pitänyt Sami Toivonen palaa kentille, mutta nyt siis Roostersin paidassa. Joukkueen kiinnostavuutta on tänäkin vuonna lisännyt aktiivisuus kansainvälisillä kentillä. Juuri ennen Vaahteraliigan käynnistymistä kukonpojat matkustavat Itävaltaan mittaamaan kevätkuntoaan Vienna Dacia Vikingseja vastaan. Roosters on ja pysyy ennakkosuosikkina liigan voimasuhteita pohdittaessa.

Wasa Royals uudistuu

Toinen 2017 finalisteista, Wasa Royals uudistuu melkoisesti viime kaudesta, kun lähes kaikki joukkueen ulkomaalaispelaajat sekä valmentajat vaihtuvat. Jatkuvuutta rosteriin tuo kokenut Stacey Thomas, jonka jatkosopimus helpottaa uuden valmennusjohdon pelisuunnitelmia. Myös joukkueen amerikkalainen pelinrakentaja Isaac Fisher on vaasalaisille tuttu pelaaja kaudelta 2016. Viime kaudella Royals profiloitui heittäväksi joukkueeksi, mutta uudistuneen rosterin pelisuunnitelman ennustetaan olevan enemmän juoksupainotteinen. Amerikkalainen keskushyökkääjä Jacquise Lockett tulee olemaan tuttu nimi liigan tilastomiehille tulevana kesänä. Joukkuetta johtaa uusi päävalmentaja Dan Grass ja puolustuksen koordinaattoriksi on värvätty niin ikään amerikkalainen Arthur Anderson. Kaudella 2018 Wasa Royals tulee saavuttamaan taas yhden Seppo Evwarayen seuralleen asettamista kehittymistavoitteista. Kuninkaan miesten kansainvälistyminen käynnistyy kesäkuussa joukkueen kohdatessa kotistadionillaan legendaarisen Amsterdam Crusadersin 16.6.

Hämeenlinna Huskies huhujen kourissa

Viime kauden kolmonen, Hämeenlinna Huskies on valmistautunut tulevaan kauteen erilaisten huhujen velloessa sosiaalisessa mediassa. Faktaa on se, että maaliskuun puolessa välissä joukkueen rosterista puuttuu vielä mm. aloittavan pelinrakentajan nimi eikä päävalmentajaa ole julkaistu. Amerikkalaisvahvistuksista signauksensa on vahvistanut viime kaudella sensaatiomaisesti pelannut Roman Runner ja kotimaisilta pelaajamarkkinoilta on syksyllä poimittu rosteriin useampiakin maajoukkuetason vahvistuksia kuten Micky Kyei, Ville-Valtteri Suojanen ja Miko Ylikoski. Hämeenlinnalaisten menestymisen ennustaminen on markkinoilta saatavan tiedon perusteella juuri nyt äärimmäisen vaikeaa. Palasten loksahtaessa lopulta onnistuneesti paikoilleen saattaa Huskies olla edelleen varteenotettava playoff-kandidaatti. Toisaalta kauden käynnistyminen on vajaan kahden kuukauden päässä ja hyökkäyspelin ja pelikirjan kannalta kaksi keskeisintä elementtiä, päävalmentaja ja pelinrakentaja ovat vielä hakusessa. Tästä näkökulmasta Huskeilla on vielä paljon kirittävää luodakseen kotiyleisölle viime kauden kaltaista boom-palloa tarjolle.

Kuva: Jari Turunen

Butchersin osalta jännitetään pelinrakentajapäätöstä

Oman kylän poikien nimiin viime kausina vannonut Porvoo Butchers pyrkii jatkamaan nousujohteista trendiään edelleen vahvasti kotimaisin voimin. Päävalmentaja Jimi Roikon yksi suurimmista pre season ratkaisuista tulee olemaan päätös pelinrakentajasta. Maajoukkue-QB Janne Lehtinen on heittänyt palloa Butchersin talviharjoituksissa tavoitteenaan pelata liigan ainoana kotimaisena pelinrakentajan mustassa pelipaidassa. Toistaiseksi Lehtinen on joukkueessa try-out statuksella. Maajoukkue ja koko jefu-suomi odottavat jännityksellä. Täysin kotimaisin voimin ei toki sarjaan lähde. Butchers on värvännyt hyökkäyksensä juoksumoottoriksi yhdysvaltalaisen Marvin Elamin, jota säestää britti-juoksija Isaak Marshall. Joukkueen tuorein signaus-uutinen on puolustuksen kordinaattori Billy Mooren sopimus.

Saints positiivisessa kehityskaaressa

Tampere Saints aloittaa kolmannen perättäisen liigakautensa positiivisen ilmapiirin ympäröimänä. Joukkue on kasvattanut pelaajarinkiään tuntuvasti ja kiinnittänyt ajoissa amerikkalaispelaajat osaksi joukkuettaan. Uusi pelinrakentaja Kyle Nolan on jo vieraillut Pirkanmaalla leireilemässä, mutta liittyy joukkueen vahvuuteen pysyvästi Portugalin liigan päättyessä vain kaksi viikkoa ennen Saintsin avauspeliä 12.5. Tamperelaisten viimeisin sopimusjulkistus oli Veikka Lehtosen jatkon varmistuminen joukkueen kovassa keskushyökkääjäkaartissa myös tulevalla kaudella. Saints on kahden pelaamansa kauden aikana betonoinut paikkaansa Vaahteraliigassa ilman suurempaa hätäilyä ja nousi jo menneellä kaudella sarjan toiseksi suosituimmaksi yleisöjoukkueeksi. Tulevalla kaudella tamperelaiset taistelevat toisissaan pudotuspelipaikasta ja saattavat olla yksi Vaahteraliigan yllättäjistä.

Steelers hamuaa paikkaa ravintoketjun huipulla

Kuopio Steelers esiintyi liigajoukkueista aktiivisimmin syksyllä lähtiessään rakentamaan tulevaa vaahtera-rosteriaan. Sittemmin Savon suunnalla on keskitytty harjoittelemaan ja valmistautumista on päästy tekemään läpi talven amerikkalaispelinrakentaja Seth Petersin johdolla. Kuopiolaisilla on kasassa nuori ja nälkäinen miehistö, joka on hitsautunut yhteen joukkueen taistellessa menestyksellä tietään ylöspäin suomalaisessa jenkkifutiksen ravintoketjussa. Joukkueen ehdottomana vahvuutena on pelaajien pitkä yhteinen historia, nousijan silmin nähtävä nälkäisyys sekä hyvissä olosuhteissa läpi viety talviharjoittelukausi amerikkalaisen pelinrakentajan johdolla. Steelers tulee olemaan vahvimmillaan pallon ollessa ilmassa. Seth Peters oli kaudella 2017 statistiikan valossa tehokkain Suomessa pelannut pelinrakentaja ja liigaa silmällä pitäen myös ilmatorjuntaan on panostettu laadukkailla värväyksillä. Takapuolustaja Santeri Inkinen oli varmasti jokaisen liigajoukkueen wanted-listalla, mutta tässä Steelers veti pisimmän korren. Steelers tulee olemaan pelipaitansa värin mukaisesti kauden ”musta hevonen” joka voi yltää korkeammalle kuin oletetaan.

Crocodiles palasi tuttuun strategiaan

Seinäjoki Crocodiles oli viime kaudella yksi liigan suurimmista pettymyksistä. Panostukset seuran juhlavuoteen tuottivat tulokseksi sijoittumisen putoajan paikalle ja vain ilman Trojansin ahdinkoa Seinäjoella pelattaisiin tulevana kesänä divisioonapalloa. Pohjanmaalla ei ole jääty surkuttelemaan menneitä vaan kaivettu vanhat eväät varastosta pöydälle. Joukkue on ollut kansainvälisillä pelaajamarkkinoilla taas totutun aktiivinen ja kiinnittänyt rosteriinsa 12 ulkomaalaista pelaajaa sekä amerikkalaisen valmentajan. Viime kauden importeista mukaan on kelpuutettu ainoastaan puolustuksen Benjamin Egbudiwe sekä monitoimimies Anthony Brooks, joka oli yksi seinäjokisten parhaista surullisella viime kaudella. Joukkueen peliä johtaa QB:n paikalta yhdysvaltalainen Ben Wilkerson ja tulitukea keskushyökkääjän roolissa antaa toinen jenkeistä Christian Powell. On helppo ennustaa Crocodilesin parantavan sijoitusta edelliseltä kaudelta ja joukkue tulee palaamaan takaisin aktiiviseen maljataisteluun yhden välivuoden jälkeen.

EM-kisat venyttävät kautta

Vaahteraliigakausia avataan tänä vuonna toukokuun 10. päivä Roostersin isännöidessä Velodromin betonilla Wasa Royalsia. Ruutu+ toteutusten johdosta kesän pelit pelataan pääosin maanantaina, torstaina ja lauantaina. Vaahteramalja pelataan 15. syyskuuta, joka ajankohtana on viikkoa myöhemmin kuin keskimäärin aiempina vuosina. Toivottavasti tulevana kesänä säiden haltijat tulevat suosimaan sarjaa edellisvuotta paremmin.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Saattaa olla aika talviset olosuhteet Roostersilla Tikkurilassa.

 • Itseäni ihmetyttää, miten edelleen puhutaan Huskiesista tollaseen potentiaaliseen menestyjän sävyyn kaikesta huolimatta ja Steelersistä jotenkin pirun varovasti ja vähättelevästi ihan tossa artikkelissakin…. Steelershän on tehnyt todella paljon duunia ja asioita oikein sen perusteella mitä omaan silmään on sattunu ja ite kyllä odotan kovaa peliä ja hyvää tulosta jo tulevalla kaudella! Ei se ykkösen ja liigan ero yksilöiden välillä niin kovin iso ole kuitenkaan, varsinkaan ykkösen parhaiden ja liigan keskikastin, onhan liigan parhaat tietenkin samalla koko Suoman parhaat…

 • Kävin oikein lukemassa uudestaan mitä kirjoituksessa Steelersista sanottiin. En löytänyt yhtään vähättelevää kohtaa ellei nimitys ”musta hevonen” ole sellainen mielestäsi. Nimimerkki ihmettelijä. Onko ongelmasi se, että kukaan ei ole listannut Steelersia mestarisuosikiksi. Tuolle listalle kun ei punapaitojen lisäksi mahdu yhtään joukkuetta. Steelers kuuluu siihen haastajakategoriaan joka voi sitten siellä Roostersin takana oikeasti yllättää.

 • Roosters dominoi koko kauden. Viimeisessä runkosarjaottelussa ensimmäistä kertaa tappiolla koko kauden aikana. Sitten puoliajan jälkeen taas ykkösmiehistö kehiin ja voitto siitäkin.

  Royals palaa ”juurilleen” powerfutikseen mutta viime vuoden jälkeen hieman eksyksissä ja Butchers näyttää hieman mallia kuinka kyseistä pelityyliä pelataan. Kauden mielenkiintoisin matsi onkin Butchers vs Royals.

  Steelers tekee paljon pisteitä ja on ainoa joka pystyy edes hieman jarruttamaan Connettea mutta Roostersin vahva juoksuhyökkäys ja all-star puolustus jyrää lopulta yli. Kuopio pystyy tekemää kovat määrät pisteitä muita vastaan ja puolustuksen takakenttä saa pidettyä kaikki muut vastustajat pimennossa.

  Crokot voi olla mitä vaan, mutta Pohjanmaan herruudesta ei pysty tappelemaan.

  Saints näyttää piristäneen otteitaan mutta ei riittävästi haastaakseen muita kuin Crokot ja Hurtat. Vaasan kanssa hyvä vääntö mutta ei tule riittämään. Butchersille voi pärjätä jos porvooseen iskee vatsatautiepidemia.

  Hurtat luovuttaa ja seura kuolee.

 • Kovasti toivoisi että mestari jo vaihtuisi, se olisi tervetullutta ihan yleisen mielenkiinnon takia lajia kohtaan.

  Ja kovasti olis toiveissa kanssa että Huskies saisi tämän kauden kahlattua läpi, Suurella toden näköisyydellähän tämä on Hukiesin miesten viimeinen kausi pitkään aikaan.

  Kauden aikanahan osa joukkueista tulee vielä suurella todennäköisyydellä vahvistumaan kun huomataan joukkueen heikkoja kohtia minne vahvistuksia vielä tarvitaan.

 • Koko setti on rakennettu Roostersille sopivaksi ja niin kauan kun pk-seudulta ei nouse toista ja/tai kolmatta seuraa liigaan Rioosters saa jatkaa imurointiaa kaikessa rauhassa. Ja miläli se on liiton pj:sta kiinni, kaikki kivet käännetään muiden nousun estämiseksi eikä liigaa laajennusta tai impott-sääntöjä harmonisoida eurooppalaiselle tasolle.

 • Salaliitoteoriaa pukkaa!

 • Amerikan maalla Donald riittää Fake News aina kun näkee itselle epäedullisen uutisen…

 • Twiittaa

 • On se jännä mihin kaikkeen se liiton pj pystyy yksin… Hän siis päättää nousijatkin ilman liittohallituksen osallistumista… On se kova ukko…

 • Ei tuo kaukana totuudesta ole. Kuvaava asenne liitolla oli ECG:n uuden tulemisenkin suhteen ”ette nyt tule sotkemaan, kun pääkaupunkiseudun JeFu on saatu hyvin toimimaan”

 • Roosters voitetaan tekemällä asiat paremmin kuin ne. Ei itkemällä.

 • ECG:n pitäminen puuhastelujenginä on ollut kyllä kova kilpailuetu ja yksi viime vuosien mestaruuksien ratkaisun avaimista. Nerokasta on ollut myös se, kuinka Noronen on saanut Wolverinesin häviämään divarin finaaleita. On varmaan pakottanut Roon valmennuksen auttamaan vastustajien finaalivalmennusta.

 • Kyllä se vaan on mennyt niin viimeiset 2 kautta että Roope on tullut Wol D uniin ja aiheuttanut nämä pistekarkelot.

 • ei tässä mitään salaliittoteorioita tai Roopea tarvita, stadin muut joukkueet on kyllä itse syyllisiä omaan huonouteensa, jos noilla resursseilla ei eteenpäin mennä.
  Onhan se ihan käsittämätöntä että näillä satsauksilla ei stadiin saada toista liigajengiä, jos edes 10% pääkaupunkiseudun jefuun syydetyistä rahoista olisi laitettu Turkuun, niin väitän että siellä toimisi liigajengi vieläkin.

 • ”Palasten loksahtaessa lopulta onnistuneesti paikoilleen saattaa Huskies olla edelleen varteenotettava playoff-kandidaatti.”

  Mitäs vittua sä olet poltellut…?
  Hyvinkäälle ja Helsinkiin saakka on jo kuulunut että Hurtat ovat lahoamispisteessä.
  Viime viikon leirilläkin oli vain kymmenkunta pelaajaa.

  Kuulostaako tämä Vaahterajoukkueen tekemiseltä?

  Pari mailia etelään ja sieltä löytyy jo huomattavasti laadukkaampia ykkösen jengejäkin.

 • Jep. Itse toivoisin että joukkue kaahlaisi sarjan läpi edes jotenkin, mutta huonolta näyttää kun huhujen mukaan vähäisestäkin hyökkäyksen linjasta mm. Oinonen olisi siirtymässä etelään, niin ei montaa vaihtomiestä linjaan jää… Ja kausi on pitkä. (Ja hurtille kivinen.)

 • Ja Kyei Porvooseen?

  … Ei vittu mitä kateellisten panettelua!

 • Hei, kiitos diagnoosista. Sovitaan kuitenkin niin, että näissä kirjoituksissamme mennään tarjolla olevien faktojen (seurojen vahvistamat rosterit) pohjalta, tunnistetaan huhut ja huomioidaan eri skenaariot. Toivotaan parasta, pelätään pahinta ja reagoidaan sitten jos jotain tapahtuu.

 • Noronen hoitaa =D!

 • Rehellisyyden nimissä voisi todeta, että Royals on heikentynyt selvästi. Viime vuoden heittosirkuksen jälkeen siirrytään taas divaritasoiseen puskemiseen, jossa heittopeli on kikkapeli. Puolustuksesta lähti liigan kovin pelaaja, jonka varassa puolustuksen pelotevaikutus oli.

 • Jos liigajoukkueista tekee karkea heikentynyt/vahvistunut analyysin on tulos oheinen:

  VAHVISTUNEET:
  – Roosters
  – Saints
  – Crocodiles
  – Steelers

  HEIKENTYNEET:
  – Royals
  – Huskies
  – Butchers

  Ja tällä asteikolla ei vielä laiteta joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita järjestykseen kun esim. vahvistunut saattaa olla heikompi kuin heikentynyt jne. Tämä vertailu perustuu vertailuun joukkueen itsensä kauden 2017 rosterin ja 2018 rosterin välillä. Useimmilla vielä hienosäädöt rosteriin tekemättä joten heikentyneiden listalta voi vielä nousta ylöspäin.

 • rehellisyyden nimissä@
  eiköhän royalsin rosteri vahvistu lähiaikoina, tuskin royals lähtee sarjaan vain kolmella liigaa ennen pelanneella hyökkäyksen linjamiehellä, tai yritä pelata kautta neljällä puolustuksen linjamiehellä.

 • Royalsin linjat on tosi kapeat, mutta on siellä viisi O-linjassa, ketkä ovat Vaahteraa pelanneet, ja pidempään jefua ylipäätään.

  Ja puolustuksen linjaan löytyy tarvittaessa pari pelaajaa LB/RB -osastolta, joita voi korvata tarpeen tullen DB-osastolta.

 • Kohta sitä mennään!

  Alla on omat veikkaukset jotka perustuvat pelkästään nykyisiin rostereihin ja talven aikana ilmenneisiin uutisiin iskukyvystä:

  Runkosarjassa:
  1. Roosters
  2. Crocodiles
  3. Saints
  4. Royals
  5. Butchers
  6. Steelers
  7. Huskies

  Steelers tulee pelaaman joka pelin tasaisesti. Haastaa Butchersin molemmissa kohtaamisissa.
  Huskies käy läpi vaikean kauden, mutta selviää siitä kohtuudella.
  Pleijareissa veikkaan Saintsin häviävän todella täpärästi Crocoille ja Roosterssin puksuttavan yli 30 pisteen voitolla finaaliin…
  Maljassa mitä vain voi tapahtua…

  Onnea kaikiille kauteen!

 • Millä järjellä laitoit Crocot Royalsin yläpuolelle?

  No, leikitään leikkiä. Tässä oma runkosarjaan.
  1.Roosters
  2. Royals
  3. Saints
  4. Butchers
  5. Crocodiles
  6. Steelers
  7. Huskies

  Finaaleissa viime vuoden uusinta jonka Vaasa vie.

 • Ihmettelevä veikkaus:
  1. Roosters, suvereenisti, jälkeen, valitettavasti.
  2. Butchers, peli-ilo ja joukkuehenki kantaa todella pitkälle. Lisäksi kun tällä kaudella pysyy ukot ehjänä eikä käy viime kauden superpaskoja niin tulos loistava.
  3. Steelers, kuuppa ollu maassa koko ajan, heittohyökkäys todella kovaa kamaa ja todella menestyksen nälkäinen joukkue! Joukkuehenki ja hitsautuneisuus näkyy, samat kovat importit kuin viime kaudella jatkaa ja tulos hyvä. Liigakokemattomuus miinusta toki…
  4. Royals, olevinaan tulevat olemaan pettyneitä nelossijaan mut kaikki tietää sijan olevan aivan hyvä nykysellä kapealla ja keskinkertaisella rosterilla. Valmennus?
  5. Saints, haha en tiedä mut ei vaan voittamisen kulttuuri elä eikä valitettavasti menestystä tule vielä…
  6. Crocot, sitoutumaton läjä importteja jotka toki höntsää voiton perässä mut ei riitä mihinkään.
  7. Huskies, ei vaan onnistu nykysellä liigatasolla kun kuuppa ei maassa ja uskottavaa valmennustakaan ei ole. En todellakaan jaksa uskoa ihmeisiin ja viime kauden onnistumiset ei paina tällä kaudella luonnollisesti yhtään mitään. Sääli, että jotkut kivat pelimiehet uhraa aikaansa paskaan, toivottavasti eivät mene turhanpäiten rikki huskipaidassa…

 • Kyllä täällä näitä luulosairaita piisaa… Vai että Kuopiosta tultaisiin mitaleille tuollaisella keskinkertaisella divariporukalla?
  Olet sinä aika pelle.

  Rosteri pelkkää keskinertaisuutta divarista ja pelinrakentaja tulee floppaamaan koreammalle tasolle mentäessä.
  Missä on tason mittaus oikeaa joukkuetta vastaan? No – parin kuukauden päästä se nähdään.

  Tässä on faktaa:
  1. Roosters
  2.-6. Ihan sama
  7. Huskies

  Pleijareissa uskon että Royals Crocot ja Saints menee räpiköimään. Mutta se ei lopputulemaa muuta mihinkään.

 • royals vs crokot.
  hyökkäys
  kuuppa
  Fisher vs Vilkerson
  crokoille 70-30
   
  rb
  Lockett, Suoste vs Powell
  50-50

  linja
  Mäkelä, kultalahti, Paavola, Salo vs. Csulik, Hvitfelt, Moorhouse, Rinta-aho, Ristolainen.
  molemmilla tasaisen huonot, Crokoilla edes 5 pelaajaa.
  crokoille 60-40

  wr.
  kaas, John Valbon, young, Petman vs. Misiuro, Brooks, Saarinen, Kaunismäki.
  Crokoille 60-40

  puolustus

  linja
  Khalifa, Ceken, Kaas, Hannula vs Saarimaa, Bockay, Edwards-lott, Jaakkola.
  Royalsille, 60-40

  LB
  Tresfield, Mäenpää, Saari vs Värinen, Luuri, Koivumäki.
  Royalsille 60-40

  db
  Khalifa, vasanoja, Ovesen, Thomas vs. Kaleva, Koivumäki, de falcis, Saho.
  Royalsille 60-40

  vaikea on näistä  tällä hetkellä parempaa löytää ja molemmat tarvitsevat rutkasti vahvistuksia haastaakseen Kärkikolmikon.

 • Royals tulee vielä yllättämänä kaikki POWER futiksella ja Samoin Kuopion Qb+Wr vetävät monet puolustukset aivan solmuun! Crot tippuvat tänä vuonna vihdoin 1 divariin ja Wolvot nousevat takaisin Vaahteraan! Vaahteran voittaa Royals ja toiseksi tulee Roosters 3 on Steelers

 • Mitä sä oot vetäny?
  Vaasa ei todellakaan voita eikä ole edes maljassa. Finaali pelataan Roosterssin ja Saintsin välillä. Huskies putoaa jos edes pystyy kauden pelaamaan. Kuopio sa voitot ainoastaan Huskielta ja Crokoilta

 • No sitten kun kausi alkaa niin sekin selviää =) miten tämä tulee menemään!

 • Hahah, vai pellen nenä se on naamaan liimattava heti jos on hieman eriävät mielipiteet merkityksillisistä asioista jotka tulevalla kaudella menestykseen vaikuttaa ;) Kausi onneksi tosiaan alkaa jo kohta ja saadaan selvyyksiö, monta mielenkiintoista seurattavaa asiaa vaikka mestaruus toki on kyllä melkeinpä jo jaettu…

 • … Njaa. Itseasiassa Roosters – Saints finaali ei olisi mun mielestä edes mikään yllätys. Olisi kiva nähdä punaiset vs. Siniset vääntämässä maljasta.

  Royals tosiaan heikentynyt. But pitkän ajan kotimaisuussunnitelma ei tuota ihan heti menestystä. Crocojen importtiarmeijan strategia ei tällä hetkellä vakuuta. Steelerssin nousijajoukkueen haasteet ehkä painavat ekan kauden? Huskies nyt tuntuu olevan kaikilta osin kaikkia muita jäljessä.

  Miksipäs ei.

  Ennustan Roo – Saints Vaahterafinaalia.
  Jos olen oikeassa saatte tulla maljassa tarjoamaan mulle siiderin. Tuun oleen terassitasanteella.

  – Sepi Vantaalta

 • Niinpä!
  Suomessa tähän ei kiinnitetä huomiota koska kiekko ja futis on aina ollu ja tulee aina oleen!

  Tarvitaan se eka suomalainen NFL stara…!

 • Kyllä se yllätys olisi mutta ei enää suurimmasta päästä. Ja olishan se kiva nähdä hämäläiset finaalissa ensimmäistä kertaa. Vähän väriä Suomen skeneen.

 • Tampere on ollut finaalissa, tais olla 90.

 • Syön hatullisen paskaa jos saints on finaalissa. Materiaali voisi ehkä kesken kauden tuoduilla täsmä importeilla riittää mutta valmennus ei sitten millään.
  Koska saints päättää kiinnittää startterit heti kauden alussa ettei aina tarvitse mennä viikolle 5 että on tärkeimmät palat kokoonpanossa? H. Laine ja v. Lehtonen

 • Näitä lupauksia on kaipailtu! :D

  Kerrotko vielä nimesi ja mistä päin löydetään jos tämmöinen tilanne pääsisi syntymään? :D

  Yhdelle tarjotaan siis siideriä ja toiselle hatullinen paskaa!
  Tässä alkaa jo toivomaan tuon joukkueen pääsyä maljaan.

 • Huskies pelaaja bongattu Itä-helsinkiläisten treeneissä.

 • Samoin muualla Uudellamaalla…

  Huskies pelaajia ei vaan tunnu voivan bongata hämeenlinnasta – jostain syystä…

 • Oinonen jatkaa todennäköisesti Crusadersissa.

 • Huskies junnuja Wolvojen rostetissa

 • Kuka on Oinonen?

 • Kuka huski ollu itä helsingissä

 • Kysy mieluummin, ketkä

 • No, kerro ny vaikka sinä, kun kerran tunnut tietävän.

 • Jammu Perrinau-nau taitaa olla pohjimmiltaan kissamiehiä kun ei hurttalaumassa räksytys maistunut. Ainakin kyseinen ukko rullaillut stadissa treenejä tsiigailemassa, joten oliskos kotikenttä kesällä Velotroomi ,tai jopa Brahe?

 • Kuuleman mukaan Huskiesin potkaisija etsii seuraa, kun ei tunnu kotikylän pojat kiinnostavan Hämeenlinnassa. Tais olla loukkaantuneena viime kesän. Onko kenelläkään tietoa Malkasta?

 • Vai että nyt kun on jenkkivalmentaja niin lähtevät mestaruutta hakemaan…?

  Voi nyt vittu mitä itsensä häpäisevää luuloharhaisuutta.

  Joukkueessa ei runkoa, ei yhteisiä treenejä reilu kuukausi ennen kauden aloitusta, ei rahaa eikä näemmä muuta kuin paskapuhetta vuodesta toiseen.

  Bedwell lupasi mestaruuden ja nyt sen tekee Saarinen.
  Bedwelliin olisin voinut uskoakkin.

 • Tää palsta on täysin moniongelmaisten paskanheittoforumi. Totta v_tussa Saarinen uskoo, että joukkue voi voittaa mestaruuden, miksi muuten sitä edes pelaisi. Totta v_tussa jokainen seurapomo, valmentaja ja pelaajat uskovat että jengi pelaa kauden kykyjensä ylärajoilla. Täällä on kuukausikaupalla manattu Huskiesin konkurssia yms., ja vedetty hernettä nenään ja raivottu, kun homma etenee vaikeasti. Miksi ihmeessä? Mistä toi kaikki viha tulee?

 • Näille Columboille on Huskies päässyt ihon alle sekakäyttäjän piikin lailla. Boomit osui sen verran moneen et nyt koitetaan perättömillä pelaaja huhuilla (koittakaa edes keksii idarit niille pelaajille nimet jotka pyörii muitten jengien ringissä Huskeista niin olis vähän uskottavampi tarina). Itse en ole Huskien kannattaja enkä muunkaan seuran vaan lajia on näin mukavampi seurata (toivottavasti joku ne kukot kukistais ;) ). Mut onhan tän porukan vammaisuus ihan tv-formaatti tason kamaa. (Toivottavasti paljon paskaa saava liitto tekee pelien väliajoille ohjelman täällä keskustelevista laji ihmisistä) Mitähän tai ketään henkilökohtaisesti Huskien esim. velka elämää haittaa?!?! :D Siis v.ttu ihan oikeesti!! Ne pelaa ketkä sielä pelaa tai on pelaamatta mutta sarja pyörii joukkuemääristä riippumatta.

 • Vahingonilohan se siellä huutelee, tai näin mä sen ainakin luen. Huskit oli viime kaudella niin kovaa tulossa ja oli liitua ja piirtoa ja boomia ja vaikka mitä. Ja mitä on nyt?

  Ymmärrän hyvin että suomalaiseen kansanluonteeseen kuuluu se että nyt mennään naureskelemaan ja lyömään kun ovat maassa. Naureskelut on helppo lopettaa kesällä, vaan onko huskeista siihen?

 • Joku tuolla ylempänä sen jo totesi.

  Suomalainen on valmis maksamaan 200 jotta naapuri ei saa 100.
  Maassa makaavaa on mukava potkia varsinkin jos se on ollut menestyvä aikaisemmin…
  Ja vielä enemmän vahingoniloa lisää jos menestys on tullut tavalla joka ei juuri itseä miellytä.

  Voivoi.
  Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Täällä itkeminen ei vaikuta Huskiesin kauteen.

 • Suomalaisen jefu -skenen ja erityisesti sen keskustelukulttuurin Kolme K :ta, joista ammentaa voimaa ja inspiraatiota :
  Kateus
  Kauna
  Katkeruus

 • Hieno kiinnitys muuten tuo Hämeenlinnan HC Brigham. Lienee ensimmäinen valmentaja Suomessa, jolla on oikeasti kokemusta NFL:stä pelaajana. Siis osana 53:n pelaajan runkokauden rosteria.

 • @jami
  Ei oo eka.

 • Nimekäs valmentaja mutta uutisen mukaan melkoista sekoilua tuokin signaus.
  Ei yksi HC kesää tuo kun ei ole linjoja.
  Tämä ei vielä vakuuta ja ainoa mikä on varmaa on se että Hämeenlinna törsää edelleen laput silmillä. Tuo herra tuskin tulee ilmaiseksi Suomeen?

  Ja Jamille muistutuksena herra nimeltä Aki Jones.

 • Coach D:n recordi on siis uhattuna

 • @pöh, aki nostettiin Redskinsin pelaavaan rosteriin practice squadin kautta. Tais pelata muutaman pelin yhden kauden aikaina ja sitte cut. Fringe peluri …

 • Kukaties.
  Ehkä uusi HC saa taiottua nykymateriaalista voittavan joukkueen ja tuo mukanaan kenties jenkkien lisäksi muutamia lisävahvistuksia… Pari kovaa nimeä hyökkäyksen linjaan lisää, niin hyvällä QB:lla alkaa sitten olemaan kaikki avaimet priimahyökkäykseen!

  Ja puolustuksen takakenttähän on jo kenties liigan parasta, joten hyvältä näyttää!

 • Maljassa

 • ovat taas aktivoituneet kanavalla.

 • Huomenna tarjolla kylmää kanakeittoa Tikkurilassa kun ruotsalainen pahakone jauhaa kananpojat solmuun 12:00 alkaen.

 • Tuskinpa. Roosters voittaa tämän talviläpsyttelyn helposti. Ruotsin sarja on kehno ja Mean Machine ei kyllä missään muodossa ole Crusadersin tasolla. Tämän pelin kiinnostus aika puhdas nolla….

 • Kyllä se nyt vaan junnut on niin, että Steelers voittaa Mestaruuden!

  J Surakka

 • @surakka, ei tänne saa kännissä kirjoittaa. Nyt cool down siellä Kuopiossa. Kesä näyttää miten teillä menee. Putootte takaisin divariin …

 • Olikos joku paikalla pelissä? Tuloksen näin mutta miltäs näytti?

 • kauden ensimmäiseltä peliltä. Välillä osui hyvin kohdalleen, välillä ei. Vuodenaika huomioon ottaen ihan hyvältä näytti Roostersin kannalta, mutta parannettavaa jäi. Kuukauden kuluttua Itävallassa pitää petrata.

 • Oliko lehtorit täynnä Tikkurilassa?

 • Lehterit

 • Butchersin insta ilmoitti että Lehtinen heidän tämän kauden qb…

 • @Maxi, niin ilmoitti. Kuka on Lehtisen back-up ?? Mulla on sellanen tuntu, että tää kokeilu ei pääty hyvin…

 • @SMM, yllättävän paljon. Varovainen arvio paikallaolleena : +500 lähellä 1000.

 • Lehtinen on kirkkaasti paras Suomalainen AB mutta miten pitkälle se riittää liigassa. Yhden divariottelun sisällä pääsi hyvin näkemään mikä ero on Suomen parhaalla ja jäähdyttelevällä henkilöä kun Rojo otti Jannen paikan kenetällä. Ero oli Suuri. Toivottavasti maan paras OL kuitenkin kompensoi. Toivon Porvoolle playoff-paikkaa.

 • QB.. . kele näitä ennakoivia näppäimiä

 • Lehtisen pää ei kestä. Sipuli sulanut kaks vuotta putkeen ja päävalmentaja penkittänyt ja mennyt itse kentälle. Hyvältä näyttää

 • Ei ole varmaan helppoa pelata, kun päävalmentaja on kamat päällä valmiina vaihtoon. Joka tapauksessa Lehtinen pelasi erinomaisia matseja Wolvon paidassa ja viime Ruotsi-ottelussa oli vakuuttava. Päävastuun saaminen kasvattaa varmasti ja pelaajana on muutenkin kehittynyt vuosi vuodelta. Ikä tuo myös varmuutta ratkaisupeleihin. Itse olen toiveikas Lehtisen suhteen ja onnistuminen olisi myös maajoukkueen kannalta erinomainen asia.

 • Niilo löysi paikanpäälle Tikkurilan aina niin tuuliselle kentälle katsomaan Roostersin ja Mean Machinen matsia. Oli vitun kylmä. Puuttumatta Ruottalaisten tasoon ja tietämättä muista kotimaisista joukkueista tuon taivaallista voin kertoa, että Roosters voittaa mestaruuden. Taas. Todella valmiin näköistä peliä poislukien hyökkäyksen linjan keskusta, joka oli jatkuvasti vaikeuksissa heitto- ja juoksublokeissa svenssånien kanssa. QB Connette on kylmälläkin säällä todella jäätävän (!??!?!) hyvä ratkaisuissaan, Linnanmaa & other Connette koppaavat tehokkaasti, Jussila juoksee kun vaan vähän reikää löytyy, puolustuksen linja & LB:t on kokeneita ja kovia suomijyriä… DB-osasto vaikuttaa vielä keskeneräiseltä, nuoria ja ei_vielä_niin_nimimiehiä täynnä.

  Silmiinpistävää oli Santtu Äyräväisen tyhmät menttaalipuolen virheet. Niitähän on aina tullut, vaikea ymmärtää miten kundi ei vaan opi? No vastapainona on lukuisat isot pelit joita tulee myös runsaasti, että onhan Santtu todella kova Suomi-LB.

  Kesällä voi mennä katsomaan sarjapeleissä Roostersin hienoja otteita, mutta ei ne häviä yhtään matsia, ei jodu edes tiukolle jos avainpelaajat pysyy ehjinä. Lue=QB Connette.

 • Jos Lehtinen on pelannut high schoolissa ja collegessa aloittavana ja ollut voittamassa omaan konferenssiaan niin miten ei pystyisi pelaamaan vaahterassa. Onko se jotenkin kovempi kuin USA:n yliopistosajat ? Ruotsi ottelukin olis ollut suomelle 60 muna jos hän olisi pelannut loppuun asti. Jamin kommentit huvittavia mutta Filebacker on oikeilla jäljillä. Lehtisellä on varmasti suomen yksi kovimmista CV:stä nimenomaan QB paikalla.
  Eiköhän se ole koko joukkueen dynamiikka joka vie pitkälle harjoittelun kautta eikä yksinomaan yksilöt. Ihan turhaa musta maalausta.

 • Tämä Lehtinen ON pelannut jo Vaahterassa aloittavana pelinrakentajana joten mistään uudesta elämyksestä ei ole kyse hänen kohdallaan.

 • Koska saadaan ECG SnowBowl undefeated paitoja?

 • Hilarious Hobbitin kuvia kun katsoo niin vaikea nähdä että 200 katsojaa enempää on paikalla – sekin on toki Roolle vuodenaikaan nähden ihan hyvin.

 • Tämä Huski HC uutisointi on jäänyt ihmetyttämään. http://Www.vaahteraliiga.fi uutisoi päivää ennen seuraa ja Huskies uutinen on melkein kopio vaahteraliigan jutusta. Lisäksi signauksen kanssa on ollut isoja ongelmia ja Huski leiristä tätä uutisointia on luvattu jo useita viikkoja ja silti venyi.

  Pitikö vain saada äkkiä juttu ulos keinolla millä hyvänsä kun hurttia ravaa jo muiden joukkueiden reeneissä?

  Oli miten oli niin yksi sivurajamies ei pysty pumppaamaan uppoavaa venettä ylös. Ikävä sanoa mutta Hämeenlinnan olisi pitänyt käyttää nuo rahat EU pelaajiin. Ja harjoitteluun talvella.

 • Talviharjoittelu on täysin yliarvostettua hommaa. Vaikka joku Roosters sitä tekee, ei tarkoita että muut eivät kesän aikana ehtisi saada pakettia kuntoon.

 • Liigan ja Huskiesin uutisten ero tosin on se, että liigan uutinen ei sisällä kirjoitusvirheitä eikä näytä viidesluokkalaisen kirjoittamalta.

 • ”Lehtisen pää ei kestä. Sipuli sulanut kaks vuotta putkeen ja päävalmentaja penkittänyt ja mennyt itse kentälle. Hyvältä näyttää”

  No nyt ei pitäisi olla sitä pelkoa että Jimi Roiko menisi kentälle tuuraamaan Lehtistä. Olisikohan siinä yksi syy joukkueen valintaan?

  Ja varamiehenä varmaan toimii Mikko Seppänen sitten kun sipulista tehdään renkaita.

 • Jos Rojo on hypänny kesken pelin kehiin…niin eikö se tarkota ettei sen pää oo kestänny?

 • Toivon Lehtiselle pelkkää hyvää. Olisi hieno nähdä kotimainen QB playoffeissa.

 • Toivottavasti Lehtinen onnistuu paikallaan niin hiljeneen hetkeksi importit taitopelipaikoilla keskustelu. Täällä ne ”fiksut” ihmislajikkeet odottavat epäonnistumista jos Lehtisen pelit ei lähde heti lentoon. ”Mitä mä sanoin, sipuli ei kestänyt, nauris ei pysynyt kädessä, pienet kädet jotka haisee kaalille fumblaa palloja ja inttereitä sataa, Porvoo pelasi itsensä Turun perunpellon lailla ulos valinnallaan jne.” Et jo ihan tämän takia tässä toivoo Lehtiselle täydellisen kauden ja tekisi sarjallekkin ihan hyvää.

 • Valitettavasti musta tuntuu, että lehtiselle käy niin kuin mirolle turussa pari vuotta sitten. Jos alku ei näytä lupaavalta niin tulee jenkki tilalle. Toivon tosin hänelle onnistumisia.

 • Lyö kaikkia kurkkuun!

 • No Porvoolla sentään QB, mutta mites toi Hurttiem tilanne eli ei taida olla yhtään QBta ja liigan alkuun 6 viikkoa. Ei hyvä heilu……..

 • Voisitte te hämäläiset käydä joskus edes niissä treeneissä. Toi kaverihan pelaa Wolvoissa. Toi teidän joukkue on oikeasti jo haudattu ja te elätte noiden unelmiienne kanssa https://m.youtube.com/watch?v=fTi5096hscs&feature=youtu.be

 • Kirurgintarkkaa työtä ja sulavaa liikkumista tuossa videolla. Varmasti kova menetys Hurtille.

 • Roostersinkin vihdoin saanut rosterin päivitettyä:
  https://www.helsinkiroosters.com/joukkue-2018/

 • Vaikka ei sulavaliikkeinen pelaaja ollutkaan, niin ei se vähennä sitä faktaa että ilmoitetusta 37 pelaajan kokonaisrosterista pienikin vähennys pelaajamäärässä kirpaisee, sillä aika moni on jo dedikoitunut muihin joukkueisiin etelässä. Ties vaikka Lounaassakin?

  Miksi enää matkata Hämeenlinnaan?

  Koittakaa nyt saada edes yhdet oikeat treenit alle ennen kesää!!
  Tällä hetkellä ykkösen jengeistä jopa Kotka, Wolvot ja Crusaders pesisivät Hurtat mennen tullen.

 • Naurettavaa kun porukka kirjottelee tänne hurtista paljon ns. faktaa. Teillä ei tunnu olevan minkäänlaista muuta elämää kun keksiä shaissee. Hurtat on varmasti playoff joukkue tänä vuonna. T. Siperia

  Niin ja kasvakaa jo aikuisiksi!!!

 • Hei!

  Naurettavaa -> todista väitteesi oikeaksi kuvalla kaudelta 2018 jossa treeneissä yli 15 pelaajaa? Tossa teidän touhussa ei oo mistään muista kyse kuin vielä seurassa olevien sumuttamisesta. Onnea kauteen Hämeessä

  Jefun tilasta huolestunut

 • Moi Siperia.
  Vai että Hurtat pleijarijoukkue? … Oot kai trolli?

  Ylläoleva oli ”jefun tilasta huolestunut”… Ja nyt kun asiaa funtsin, niin kyllä huonolta näyttää…
  Yksi pääsarjan joukkue luovutti leikin kokonaan kesken. Toinen joukkue leikkii pikavipeillä vuoden ja sitten kun rahat loppuu niin ”sumuttaa” omiaan.

  Onnea Hämeeseen!

 • Playoff joukkue tai ei, säälittävää toimintaa seuralta joka saralla. Jää ostamatta Ruutu paketti!

 • Hei taas! En kai mä mene muiden joukkueen harjoituksiin kuvailemaan… ja että vai pikavipeillä leikkivät? Onko tästä teillä myös tietoa?

  Ps. En ole edes hämeestä

 • En tarkoittanut kirjaimellisesti että olisivat ottaneet pikavippiä vaan vinkkasin rivien välistä että lainarahalla leikkiminen tuossa tilanteessa on aivan yhtä tyhmää.
  Itseasiassa paljon tyhmempää silloin kun varoja ohjataan organisaation muusta toiminnasta edustusjoukkueen importteihin.

  Edelleen, onnea Hämeeseen valitsemallanne tiellä!

 • http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=68411
  Tähän sitä rahaa tarvitaan, oli se pikavippi tai mikä tahansa.

 • Ootko joku Turkulaisista ostohousuista?
  Ei siellä leikitä vipeillä, vaan jätetään laskut maksamatta.
  Leirillä oli 14 pelaajaa, osa lähti kesken kotiin. Iso osa pelaajista etsii aktiivisesti seuroja suomesta ja ulkomailta, kukaan ei tiedä miten homma lähtee käyntiin, saatika koska. Nyt on RB ja HC hankittu, sitten vielä Runner, toki QB puuttuu.. Pelikirjoista ei oo hajuakaan. Muut vetää jo harjoituspelejä!
  Rahat loppu nyt yritetään todistaa et hengissä ollaan.. Ei toi hyvälle näytä, toisaalta kun suomessa ei oikeasti riitä pelaajia tuohon niin voisi olla liigan kannalta hyvä et yks tippuu pois, taso jäljelle jäävissä joukkueissa nousisi.

 • 1. div. kaveri, mutta palloa ei ole paljon kantanut.
  no.64/399y neljän vuoden aikana.

 • Tuo RB on huti. Jos nyt edes tänne asti saadaan.

  Laittaisitteko muuten siellä Hämeenlinnassa nuo teidän kotisivut kuntoon? 2018 rosteria ei löydy.

 • Huskies yrittää kerätä 1500 kausikorttien ennakkotilaajaa. 20 euroa joilla pääsee neljään matsiin.
  Taisi olla aika kallis RB

  http://www.huskies.fi/kausikorttihaaste

 • 1500 on aika utopistisen kuuloinen tavoite kun keskiarvo viime kauden peleissä Hlinnassa oli 450

 • On vielä vähäisempi tänä vuonna. Ei tule niitä vähäisiä oman kylän pelaajien kavereita, sukulaisia jne

 • Hieno veto tuo kausikorttikampanja.
  Rovaniemellä Rops sai 3500 korttia myytyä ja Roki 2000 korttia vastaavan tyylisillä kampanjoilla.
  Jotkut sentään yrittää. Tsemppiä Huskyt

 • Kyllä pisti todellakin hymyilemään tämä tavoite!
  Aivan päätön!
  Ei tossa ole järjen hiventä.
  Koitetaanko tolla kattaa vanhat velat vai tulevat velat?
  Toki tuo 30 000 € varmaan hetken lämmittää mut pääseekö sillä kauden loppuun asti?

 • Make 29.3.2018 15:45

  Hieno veto tuo kausikorttikampanja.
  Rovaniemellä Rops sai 3500 korttia myytyä ja Roki 2000 korttia vastaavan tyylisillä kampanjoilla.
  Jotkut sentään yrittää. Tsemppiä Huskyt

  Komppaan.
  Muualla maailmassa toivotaan, että lehterit olisivat täynnä yleisöä ja sarjassa mahdollisimman monta joukkuetta. Suomessa meininki on nähtävästi vähän eri…
  Ilmankos meillä toi menestys on lajissa kuin lajissa melko olematonta. Peruskateus on meillä kai ihan geeneissä? Tärkeintä on, ettei kukaan voita?

  Aion osallistua Huskien kamppanjaan, vaikka välimatkasta johtuen tuskin kykenen kertaakaan paikalle. Mutta jos parikymppiseni auttaa yhden jengin pysymistä elossa ja suomalaista jefua kehittymään, maksan mielelläni.
  Jatkakaa te uuvatit kehityskeskusteluanne täällä.

 • Tuolla 1500 kortin tavoitteella voi jopa päästä paikallismedian uutiskynnyksen yli, vaikka se viimekauden katsojakeskiarvoon olisikin ylimitoitettu. 500 tavoitetta tuskin noteerattaisiin

 • Meillä kehitetään myös suomalaista penkkiurheilua. Lahjoita myös alla näkyvälle tilille 20€, jotta pysyn leivässä ja ruudun ääressä.
  Kiitos.

  Terveisin
  Koditon autokauppias

 • Mitä enemmän tuota kausikorttien myyntiä miettii, niin sitä enemmän siinä on itua. Olen tähän saakka ajatellut, että kausikortti ostetaan, jotta saadaan säästöä kokonaishinnassa. Mutta kysehän on täysin siitä, mitä ollaan myymässä. Entä jos myydäänkiin ”sponsoripaketteja”, joilla pääsee halutessaan myös matseihin. Pelaajat voisivat myydä niitä kavereilleen ja sukulaisilleen. Firmat voisivat ostaa niitä työntekijöilleen ja miksei hyvä myyjä saisi myytyä niitä täysin ulkopuolisillekin. Kyllä ihmiset haluavat tukea asioita, joiden takana on hyvä tarina.

  Mikä tahansa seura voisi tehdä saman.

 • täällä pohdimme myös pitkään tällaista haastetta. Meidän ongelmaksi muodostui tonnikalapurkin kokoinen katsomo. Mutta katsotaan mitä kivaa saamme järkättyä ensimmäiseen kotipeliin. Toivottavasti Huskit saa tuon tempauksen läpi.

 • No eihän tuossa kampanjassa nyt ole mitään järkeä. Kolme viikkoa kampanja pystyssä ja sinä aikana pitäisi 1500 ennakkoilmoittautujaa kerätä.

  Jos tavoitetta ei saavuteta, niin diili purkaantuu – tuhoontuomittu jo alkumetreillä, itseasiassa ennen kun kamppista edes alotettiinkin ja alullepanijat sen tietää kyllä.

  Pelkkä perusmuotoinen markkinointikikka, millä kalastellaan ihmisten yhteystietoja ja kohta alkaa roskapostit lentelemään.

 • Tuossa kampanjassahan on kovinkin paljon järkeä kun ymmärtää palaset mistä se koostuu. Mainosarvo + kuiva kassa + kohta on jo huhtikuu.

  – Tehdään hullu kampanja 1500 lipusta 20€ kappale tiedostaen, että sitä ei ikinä myydä mutta se aiheuttaa paljon keskustelua
  – Hyväuskoiset ostavat liput myös tukeakseen seuraa joka on talousvaikeuksissa
  – Vaikka saadaan myytyä 300-500 lippua niin kampanja toteutetaan silti koska sillä saadaan
  a) 6000 – 10000 rahaa sisään jotta voi maksaa alkukauden palkkoja
  b) Lisää näkyvyyttä kun sanotaan että saatiin 1500 kausikorttia myytyä.

 • A) kohtahan ei toteudu missään tapauksessa. Tutustu tarjoukseen.

 • siis huomattavasti parempi olla yrittämättä mitään.

 • Miksi elää, kun Pajunen hautaa halvalla

 • Loppu kädessä nämäkin eurot menevät miesten joukkueen pyörittämiseen.

  ”11. Huskies sitoutuu lahjoittamaan yhden euron (1€) jokaisesta kampanjan myötä maksetusta kausikortista Huskies junioritoiminnan kehittämisen.”

 • Mitä jengi täällä oikeen urputtaa? Lähtökohtaisesti kait kaikki (lailliset) keinot yrittää saada yleisöä katsomoihin ja innostumaan jefusta sekä marginaalilajin kannalta erittäin tärkeää rahaa kassaan on hyvästä. Siksi tämäkin Hml:n kausarikamppis on hyvä juttu. Onnistui tai ei.

 • Kaikki keinot?
  Tämä on kuolevan seuran loppuunmyynti.

  Aktiivinen ja elinvoimainen seura kampanjoi läpi vuoden, ei vain viime hetkellä.
  Eikä tässä mitään pyörää olla uudestaan keksitty, näitä kausikortteja taisi saada reilu vuosi sitten kamppanja hintaan 50€. Katsoja odotukset olivat korkealla ja edullisempien kausikorttien myynti toissijaista kun odotetaan lippuluukun käyvän kuumana peli päivänä.

  Hinta tippu, kun tuote ei kiinnosta tai rahavirta tyrehtyi.

 • Tutustuin kyllä tarjoukseen.

  Mikä saa sut uskomaan että jos Huskies saisi myytyä tuon 300-500 kausikorttia että he eivät silti toteuta myyntiä? Luuletko että heillä on varaa sanoa ei 6-10k€?

 • import keskustelu. On liian kauan ollu hiljaista

 • Kausikorttikampanja toteutuu, jos saamme 1500 sitovaa ennakkovarausta.

  Kausikortit laskutetaan haasteen päätyttyä ja on noudettavissa lippupisteessa Huskies kotiottelun yhteydessä
  Kampanja-aika päättyy 21.04.2018

  Mikäli kampanja ei toteudu, emme peri mitään maksuja, eikä varaaja sitoudu tilaamaan normaalihintaista kausikorttia

 • ”Kausikorttikampanja toteutuu, jos saamme 1500 sitovaa ennakkovarausta.”

  Höpöhöpö tuo ei sido heitä mihinkään.

  Viimekesänä taidettiin luvata mestaruus ja maksaa kaikki laskut ajallaan?

  21.4 luetaan että kampanja toteutetaan vaikka myyntiä ei saatu tarpeeksi. Vaikka myytäisiin vain 100 korttia niin se 2000€ otetaan sisään tyytyväisenä ja pidetään paatti pinnalla pari lisäviikkoa.

 • Toiset yrittää ja rakentaa. Toiset vittuilee ja rikkoo.
  Kumpaa sä oot?

 • Tarkemmin pitäisi sanoa että toiset yrittää, rakentaa ja rikkoo ja toiset v*tuilee.

  Ehkä siksi v*n koska yritetään ja rakennetaan siten että siitä ei vain voi tulla toimivaa konseptia ja se rikkoo vuodessa koko seuran.

 • Jos se on sulta pois, niin mee sinne seuraa soittamaan turpaas.

 • @make, haista pasha !

 • https://www.unc.fi/

  Koikkalainen UNC:iin ja farmiseura Keski-Euroopasta. Aika hyvä, paitsi että on 1.4. Ehkä tästä voidaan vetää rivien välistä vihje Roostersin ja UNC:n yhteistyöstä. Oma päivän vihjeeni on, että yksi Roostersin RB:stä pelaa UNC:ssä, koska Roostersissa ei voi millään saada peliaikaa.

 • Totta kai on hienoa, että Hämeenlinnassa edes yritetään. Sanoisin kuitenkin, että 1.500 kausikorttia 67.000 kaupungissa on aika iso tilaus, vaikka kortteja jaettaisiin eurolla. Tavoite edellyttää, että noin 2 % hämeenlinnalaisista ostaa kausikortin. Realistisempi määrä on jossain sadan kappaleen tienoilla ja silloinkin ollaan onnistuttu erinomaisesti. Vertailun vuoksi todettakoon, että maamme suositumman lajin eli jääkiekon puolella isommalla talousalueella toimivan TPS:n tavoitteena oli saada myytyä halvimpia kausikortteja 200 kappaletta, jotta hallin yläkatsomo avattaisiin. En tiedä päästiinkö tavoitteeseen, mutta jo tavoitteen asettelu kertoo jotain mittasuhteista. Toivon tietysti olevani väärässä ja että hämeenlinnalaiset rientävät sankoin joukoin ostamaan kausikortteja Huskiesin otteluihin. Uskon vankasti, että kampanjassa tilatut kausikortit myydään luvattuun hintaan, vaikka tavoite ei toteutuisikaan. Raha on kuitenkin rahaa.

 • Tolla sun periaatteella mennään Vaahteraliigaankin vaan pelailemaan.
  On hyvä olla kunnon tavoitteita, niillä ohjataan toimintaa.
  Nykyisellään moni liigajoukkue myy yli 100 kausikorttia. Vaasa ja Seinäjoki ainakin.
  Tuo TPSn tavoite oli avata yläkatsomo.

 • Tavoitteet ovat aina tärkeät. Tärkeämpää on että tavoitteet ja keinot tavoitteisiin pääsemisessä olisivat realistiset. Minäkin voisin tavoitella lottovoiton saamista lainarahalla, mutta se ei olisi jatkon kannalta järkevää.

  Hämeenlinnan viimekesän tavoite, mestaruus kirjaimellisesti hinnalla millä hyvänsä, on todellakin ohjannut toimintaa tälle vuodelle. Ikävään suuntaan. Ja nyt käytetään kaikki keinot jotta seuran toiminta jatkuisi. Ja se on mielestäni täysin oikein.

  Tässä Los Satsumas on mielestäni oikeassa. ”Uskon vankasti, että kampanjassa tilatut kausikortit myydään luvattuun hintaan, vaikka tavoite ei toteutuisikaan. Raha on kuitenkin rahaa.”

 • ”Uskon vankasti, että kampanjassa tilatut kausikortit myydään luvattuun hintaan, vaikka tavoite ei toteutuisikaan.”

  Veikkaan myös että tilattujen kausikorttien määrä jätetään kertomatta, samalla tavalla kuin Ruutu+ -palvelun kautta jenkifutista katsoneiden määrä. Eihän kukaan halua kertoa että perseelleen meni.

 • @satsumas, nyt turpa kiinni ! Ruudun jefu -katsojien määrä on iso, todella iso. Ei siitä sen enempää. Ymmärtäkää nyt helvetissä että tätä palstaa lukevat monet eri tahot – sponsorit mukaan lukien. Nykyiset, tulevat ja entiset. Ehkäpä luullen tätä palstaa skenen pää-äänenkannattajaksi, jota se ei nyt tietenkään ole.

 • @JAMI, mitä sinä oikein keuhkoat? Ei kai tarkoitus ole alkaa sensuroimaan keskustelua? Totuushan on, että Nelonen ei ole koskaan kertonut liitolle paljonko Vaahteraliigan otteluilla on katsojia.

  Ei suorissa TV-lähetyksissä, eikä Ruudun kautta. Jos pelattaisiin avoimesti, niin katsojamäärät kertomalla saataisiin AITOA tietoa jaettavaksi esimerkiksi potentiaalisille sponsoreille.

  Sillä heitä kiinnostaa näkyvyys. Mutta nykyisellään voivat seurat tarjota vain mutu lukemia, koska faktaa ei ole saatavilla. Itse aktiivisen toiminnan vuosinani törmäsin usein tähän asiaan kun keskustelin isompien sponsoreiden kanssa.

  Ja miksi sitä ei ole saatavilla? Koska Noronen&Co ovat todella avuttomia neuvotteluissa Nelosen kanssa.

  Olen monesti keskustellut Norosen kanssa mainosten ja sponsorien hankinnasta liitolle/maajoukkueille ja aina olen saanut saman vastauksen Noroselta: Ei ole tarpeeksi tietoa / taitoa niiden hankkimiseksi.

  Joten JAMI, jatketaan ihan avoimesti keskustelua, myös kipupisteistä!

 • Aika usein tälläkin palstalla mielipiteitä irtoaa lajin harrastajilta ja penkkiurheilijoilta jotka tuulettavat tunteitaan. Usein ilman mitään faktaa.

  Ruudun sopparia kritisoidessa pitää muistaa että jefu on samalla viivalla muiden lajien kanssa.
  Katsojamääristä ei muissakaan lajeissa huudella ja TV yhtiö (tuotantotaloineen) pitää ne omana omaisuutenaan ja tietonaan.
  Tämä myös siksi että tällöin asiakkaan (nyt SAJL) on vaikeampi kilpailuttaa sopimusta uudestaan ilman tarkkoja katsojamääriä.

  Yleisesti lajista ja Vaahterasta.
  Tässä muutama fakta joista on pidetty tarkkaa kirjaa ja asioita dokumentoitu.
  – Laji on nyt suositumpaa kaikilla mittareilla kuin koskaan aikaisemmin
  – Vaahteraliigan taso (pelin taso, vauhti ja kiinnostavuus) on korkeammalla kuin koskaan historiassa.
  – Lajia johdetaan organisoidummin kuin koskaan aikaisemmin
  – ”Harrastelijaseurojen” määrä vähenee jatkuvasti ja ammattimaisuus seuroissa kasvaa (vaikka joku viittaisikin Huskiesiin harrastelijaseurana, niin joukkueen mahdollinen tippuminen alas todistaisi tämän edelleen faktaksi, sillä huonosti johdettu ja organisoitu seura ei menesty)
  – Lajin näkyvyys Suomessa on suurimmillaan ja se kasvaa edelleen.

  Monesta asiasta voidaan väitellä, mutta kun faktoja vertaa, niin ylläolevat johtopäätökset näkyvät selvästi.

 • Kerrankin joku sai sanottua jotain positiivista lajista. Piristävää lukea välillä jotain muutakin, kun jatkuvaa muiden joukkueiden haukkumista ja lajin tilan surkutteilua. Iso peukku!

 • Suomessa on vähäisen käsitykseni mukaan 1 ammattimainen jefuseura: Vaasa Royals. Kaikki muut pyörii harrastelijoiden voimin. Lisäksi tulee mieleen 1 mittari jolla jefulla ei mene parhaiten ikinä: maksaneet katsojat kentän laidalla.

  Kun tämän sain sydämeltäni on tietysti sanottava että kyllä, eteenpäin on menty. Se että kuinka paljon ja olisiko ollut mahdollisuuksia parempaan on asia jota voi pekuloida aina mutta ei tässä nyt missään ehdottomassa auvossa elellä.

 • Sinä olet syönyt SAJL:n sisäpiirin hokemat mantrat koukkua myöten. Laji on oikeasti pienimuotoisessa kriisissä ja otteluiden katsojamäärät rajussa laskussa. Ainoa kasvava osa lajia on ollut naisten jefu jossa tulevalle kaudelle tulee sama notkahdus kuin muillakin tasoilla. Tuosta ammattimaisesta johtamisesta ei ole montaa sanaa sanottavana Vaasaa lukuun ottamatta. Nykyinen kriisi on SAJL:n ydinpäättäjien suuruudenhulluuden aiheuttamaa eikä kriisistä päästä ennen kuin luottamushenkilöt vaihdetaan.

 • Ainoo mikä on kriisissä on Gridiron.fi. Juttuja ei tuu ja kommentit on suurelta osalta täyttä pskaa!

 • Aika kovan monitoimimiehen hankkivat Porvooseen.

 • Huskiesin Brigham lähtenyt Italiaan???

 • https://m.facebook.com/GiaguariTorino/?locale2=it_IT
  Mitenkähän Huskit tämän nyt selittää. Tokko se Hawaijin mieskään tulee kun HC lähti muille maille. Jokohan viimeistään nyt lentää pyyhe kehään?

 • … Mitä tähänkin sanoa… … …

  2017 lentää BOOMia niin että Euroopan mantereella kuuluu, ja vuotta myöhemmin ei saada edes päävalmentajaa joukkueeseen eikä yksiäkään treenejä alle.

  Kauden alkuun noin 5 viikkoa.
  Mitä tekee SM-sarjan seura?

  … Menkää suomipelaajat Wolvoihin! Saatte maistaa voiton makua ja kenties ensi vuonna takaisin Vaahterassa kunnon organisaatiossa?

 • Jätän tän vaan tähän: http://vaahteraliiga.fi/huskiesin-uudella-paavalmentajalla-super-bowl-kokemusta/

  ”– Juteltuani hänen kanssaan nyt päivittäin uskon, että olemme saaneet parhaan mahdollisen valmentajan, joka pystyy luotsaamaan joukkueemme aina mestaruuteen asti. Hän on hyvin sitoutunut ja odottaa innolla tuloaan Suomeen ja Hämeenlinnaan.”

  Ja tässä samaa hieman etelän auringosta: http://giaguari.com/i-giaguari-cambiano-guida-sotto-la-mole-arriva-jeremy-brigham/

 • Odotan seuraavaa ”Voitamme mestaruuden” tai ”Tavoittelemme playoffeja” kommenttia Hämeenlinnasta.

  Edelleen.
  Onnea Hämeeseen!

 • Miten voi taas käydä näin?
  Ja jälleen uutisten ulostulon jälkeen…

  Ymmärrän jos HC on kussut seuraa silmään ja jättänyt tulematta verbaalisen sopimuksen jälkeen, mutta onko myös liiton uutinen pelkkä copy-paste Huskies uutisesta vai tekevätkö ne SAJL palkolliset siellä toimistolla mitään?
  Haastatteliko Laurila siis tätä HC:ta itse, vai ottiko vain copy-paste uutisen Hämeenlinnasta?

  Jos näin kävisi jääkiekossa, niin paska olisi jo tuulettimessa. Täällä – ei niin väliä.

 • Olisiko aika siivota vähän paikkoja hallituksen suunnalla – sekä Vaahteran että ykkösen ongelmajoukkueiden arkkitehdit tekemässä linjauksia siitä mihin hulluuteen seuraavaksi tuhlataan.

 • Eiköhän tämä ollut se viimeinen naula arkkuun koirien kohdalla. Voidaan varmaan jo epävirallisesti julistaa, että Vaahtetaa pelataan 2018 kaudella viidellä joukkueella. Virallista lausuntoa odotellessa…

 • @At least you tried!
  Minkäs muun joukkueen Huskien lisäksi oot pudottamassa kun viisi vain pelaa?

 • Kun jenkki HC tekee oharin suuremman rahasäkin perään Italiaan, niin tietenkin se on Liiton vika. Todella loistavaa kommentointia Gridiron.fi:ssä. Täällä asiantuntijuus jyllää!!

 • Oletan että viittaat osittain entiseen Hml puheenjohtaja-autokauppiaaseen Vaahteran osalta? Ketä meinasit syytellä Ykksen puolelta? … Siellä ei taida ns. ”ongelmajoukkueita” olla kuitenkaan… Kaikki jatkaa normaalisti.

 • Muistelin nähneeni joskus Bedwellin lobbaaman jutun AFI:ssa ja naurahdin jo silloin.
  Nyt hieman enemmän tämä vaikuttaa vitsiltä: http://www.americanfootballinternational.com/top-20-june-8/

 • Olisko aika Gridiron.fi päivittää Vaahteran vuosiennakko kuuden joukkueen sarjan ennakkona? Tai edes niin ettei mainitse Huskiesia mahdollisena mestarikandidaattina. :D

  Taitaa tän kommenttiosion varsinaisen pääjutun kirjotus pitää paikkansa vielä seuraavan kuun vaihteessakin:
  ”Faktaa on se, että maaliskuun puolessa välissä joukkueen rosterista puuttuu vielä mm. aloittavan pelinrakentajan nimi eikä päävalmentajaa ole julkaistu.”

  Voidaan varmaan vaihtaa maaliskuu –> huhtikuuksi. Eikö?

  … On tuo kerrassaan hävettävää toimintaa.

 • V#ttu toiset sentään yrittää.

 • Tuo ranking on tehty kesäkuun alussa jolloin Huskiesilla 50 – 0 (Saints) ja 60 – 6 (Crocodiles) voitot ja mahdollisesti vielä Trojansista 28 – 0 (riippuen missä vaiheessa rankkaus tehty.) Eli aika perusteltu rankkaus tuossa vaiheessa. Paljonhan noissa AFI:n rankkausksissa vaikuttaa myös eri maiden sarjojen arvostus.

 • Onhan päävalmentaja julkaistu, hih.
  QB:kin tullee samalla lennolla, hih.

  Onhan toi nyt ihan kamalaa, sääliksi käy niitä jotka aikanaan tuonne lähtivät. Suuret puheet mut teot nyt ei ihan täsmää.. Pitäisi vaan uskoa maalaisjärkeä ja todeta et antaa olla.
  Kamalinta tässä se ettei Huskies pysty myöntämään todellisuutta ja siitä kärsii joukko todella hyviä pelaajia!
  Viisi viikkoa ennen sarjan alkua ei ole hajuakaan pelikirjoista, tärkeimmistä toimijoista (QB,HC/OC). Nelosdivarissakin jo ajetaan pelejä varmaan sisään ja haetaan ajoituksia, mut ei liigassa.
  Jos nyt ihme kävisi niin kova olis kiire, jos ei tällä viikolla tapahdu mitään niin ei se helpotakaan.
  Luovuttakaa jo!
  ps. Mihin mahtaa kaikki kovat lähteä?

 • Voisitko hieman tarkentaa kenen toiminta on hävettävää?

  Oharin tehneen valmentajan?
  Jefumasterin?
  Huskiesin?

 • kukaan ottaisi työpaikkaa vastaan jos selviäisi että tuleva työnantajasi on velkaantunut,yhteisön luottamus kadonnut, ja työntekijät puuttuvat. Kaiken lisäksi sopimus pohjautunut valheisiin tai jätetty kertomatta seuran nykytila kokonaan.

 • Itkien pankkiin takaamaan lainoja ja Hammasta kiristäen pois pankista

 • Valmentajan: No ymmärtäähän ton kun kuuli faktat eli Ei
  Jefumasterin) Onhan kirjoituksessa silti pieni varauma eli Ei
  Huskiesin) No Todellakin järkyttävää rahojen kusettamista pelaajilta kaiken paskan puhumisella ja toi coach olikin varmaan myös joku esisoppari. Pelaajia ja erityisesti junnuja ja naisia käy sääliksi toi kusettaminen, jotta johtoportaan kaverit saavat omansa pois. Sama taisi käydä sixtareissakin. Mites Turku? Sielläkin taidetaan naisia vedettää

 • ”toi coach olikin varmaan myös joku esisoppari.” Tosta näkee et sulla ei oo mistaan mitään hajua, kunhan liityt muiden paskanjauhajien joukkoon.

 • Seuraavien viikkojen otsikot:

  Roman Runner sai elämänsä tarjouksen xx. Seurasta ja valitettavasti joutuu jättämään seuran

  Ryan Tuiasoalle tuli ongelmia Suomeen tulosta xx syystä

  Huskies joutuu luopumaan Vaahteraliigapaikasta ikävien sattumien vuoksi.

  No pääasia, että saatiin johtoportaan velat kuitatuksi.

  Hämeenlinna Huskies RIP 2018

  Uudella seuralla Hämeessä sitten 2020?

 • Runner Lohjalle?

 • Kouvola?

 • Ei ole tällaisen miehen kotia jääminen iso tappio:
  https://hawaiiathletics.com/roster.aspx?rp_id=15083

 • Pelaako jo Kouvolalaiset jo Vaahteraliigassa?!?! (sehän oli se pointti tuolla ylhäällä) Huhhuh.. kylläpä tänä keväänä tapahtuu kun Indians pelaa jo pääsarjassa ja Huskeja haudataan ampumalla selkään ja kivittämällä päälle. Hienostihan tämä laji täällä piskuisessa Suomessa elää ja voi näitten isin pikku kiisselileukojen kirjoitellessa tänne. One hit, two hit… fumble.

 • Koittakaa nyt jotenkin saada pakettinne kasaan näinkin pahan takaiskun ja selkään puukotuksen jälkeen…!

  Oli kyllä häikäilemätön veto valmentajalta!
  Vaikka talvikausi on ollut vaikea eikä mitenkäön optimaalinen, niin nyt olisi aika näyttää kuuluisaa Suomalaista sisua. Nyt kun sitä tarvitaan!

  Itse toivoisin näkeväni kaikki joukkueet telkkarissa ja viihdyttävä kausi.

  Veikkaukset välieräpareista:
  Roosters – Royals
  Saints – Crocodiles

  Finaalissa: Roosters – Saints

 • Tsemiä täältäkin Hämeeseen. Karu homma kaikenkaikkiaan. Valmentajalta aivan ihmeellinen veto. Tälläkin palstalla on heitetty lokaa aika lailla, mutta ainakin oma toive on että Huskies selviää vaikeuksista. Siitäkin huolimatta, että virheitä on tehty.

 • Täytyy myöntää että itsekin naureskelin kaveriporukan kanssa tuota Huskies juttua ja vähän ivailtiin maassa makaavalle.

  Tosin nyt toivon että joukkue edes rämpii tämän vuoden ja aloittaa uuden rakentamisen kakkosesta tai kolmosesta… Tällä kertaa hieman viisaammin…

  Hyvänä esimerkkinä divareista ylös kipuamisessa viisaasti ja järjestelmällisesti on Saints, Wolverines ja Steelers… Jokaisella taitaa olla organisaatio ja taustat kunnossa.

 • Itse aiheuttivat koko paskan.

  Tämähän alkoi jo toissa vuonna. Älkää unohtako sitä.
  Rahaa poltettiin hullun lailla ja huudeltiin että ”Ne piirtää kel on liituu.”
  No tässä sitä ollaan.

  Kovasti oli 2016-2017 BOOM huutoa ja nokkavaa porukkaa. Kunnes tuli ensimmäinen tappio ja vieläpä sisukkaalle Porvoolle ja Suomi-QB:lle. Siinä näytettiin että hyvärunkoinen Suomijoukkue vetää nokkavaa rahajoukkuetta kuokkaan eivätkä valheet kaudesta enää ehkä toteudukkaan.
  Royals välierän häviössä oli tämän vuoden katastrofin ainekset jo pöydällä eikä kukaan reagoinut mitenkään. Jatkettiin vaan samaa surkeaa linjaa aina vuoden vaihteeseen saakka. Sitten realismi ottikin jo kiinni ja kaikki on ollut pelkkää reaktiivista tulipalojen sammuttelua jo neljä kuukautta.

  Itse aiheutettua. Muiden kustannuksella. Ei sääliä.

 • Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

 • Samoin täällä samaa mieltä.

  Itseaiheutettua. Jos tekee virheitä niin virheistä saattaa tulla seuraamuksia.

  Tämä on kilpaurheilua. Heikot kaatuu ensin. Sääli ja räpiköivä joukkue pääsarjassa ei kehitä lajia.

  Tämä kaikille seuroille:
  TOLKKU MUKAAN! Älkää käyttäkö rahaa kuin se olisi seuran rahaa, käyttäkää sitä kuin se olisi omaanne.

 • Jefu on pieni laji Suomessa. Se miten tälläkin palstalla paska lentää, tarkoittaa sitä että pieneksi myös jää. Näin pienessä sakissa pitäis olla jonkinlaista tsemppiä ja solidaarisuutta, nyt on lähinnä tätä vahingoniloa ja viituilua. Se jos Huskies on käyttänyt avauskaudella paljon fyrkkaa, ei ole keneltäkään pois. Suuri osa tän palstan väestä on iloinen siitä jos/kun Huskies lopettaa. Sitten pelataan kuudella. Jefujengin pyörittäminen on hemmetin vaikeaa, varsinkin pikkukaupungeissa. Ja kun ei se esim Turussakaan onnistu, niin pikku hiljaa se tarkoittaa sitä, että pääkaupunkiseudulla on muutama jengi ja joku maakuntasakki yrittää pari vuotta sätkiä mukana.
  Paskanheitto ja riitely tappavat pienet lajit. Näin on käymässä esim keihäänheitolle Suomessa.

 • Ja vielä, Tero ei yritä puolustella Huskiesia, en ole Hämeenlinnasta enkä minkäänlainen Huskies-fani. Tosin olen läheltä seurannut miten seurat sukeltavat ja kuolevat.

 • Hei Tero.

  Voidaan sanoa että jefu on iso laji Saksassa. Katsoppas millaista kohtelua saa suurseura Frankfurt kun on mokannut asiansa sponsorin katteettomien lupausten kautta. Nyt ei ole rahaa stadioniin tai liigalisenssiin. Ja seurassa on joku 20 importtia.

  Joku on joskus sanonut että vittuilu on välittämistä. Minä välitän suomen jefusta ja sen tasosta niin paljon että olen hyvilläni jos seura jolla ei ole kilpailemisen edellytyksiä kuolee.

  Jos sitten kohta maakunnissa ei ole kilpailukykyisiä jengejä niin kriteerit ja säännöt uusiksi. Mestarille 1 jenkki ja muilla 4. Eiköhän se tasoita.

 • Vittuilu ei ole välittämistä.
  Käsittääkseni Huskiesilla oli joukkue kasassa. Tosin ovat hyvin paljon myöhässä, mutta kyllä tosta olis voinut aivan kelpo kauden vielä pelata. Kokemattomia varmaan ovat seuran pyörittämisessä, mutta kai sen voi ymmärtää, vasta toinen kausi isossa liigassa. Jos saavat tämän hoidettua niin varmaan ovat ensi vuonna paljon viisaampia. Ja jos eivät saa niin sitten Hämeenlinnassa tuskin enää koskaan pelataan jefua.
  En ymmärrä miksi ne olisivat siellä niin kusipäisesti hommat hoitaneet että ansaitsevat vittuilun? Yrittivät tehdä mahdollisimman hyvän jengin, kukapa ei yrittäisi?

 • Lue uudestaan kaksi viimeistä lausettasi.

  Jo viimekesänä sanottiin että ei toimi tuo. Vastaus oli et tiedetään hyvin että tämä toimii.

  Tehtiin tuhansien velat ja käytettiin junnujen ja naisten rahat. Siitä huolimatta yritettiin taas rahalla tehdä joukkue 2018. Se ”mahdollisimman hyvä jengi”. Mutta ei ole resursseja tehdä sitä! Pitäisi tehdä ”mahdollisimman hyvä jengi omilla resursseilla”.

  Järki käteen.

 • Ok, ilmeisesti tiedät jotain mitä minä en. Tällä saitilla esille nostetut protestilistat eivät vielä ole suurikaan ongelma, muutaman tonnin perintä ei ole koko hommaa halvaannuttava tekijä. Hieman heikkoa taloushallintaa, mutta varmaan monella talkooyhdistyksellä on samanlaista.
  Mitä tarkoitat tuhansien veloilla ja junnuilta sekä naisilta viedyillä rahoilla?

 • Minua kiinnostaisi myös kuulla jos kerran on faktatietoa antaa? Paljon velkaa hurtilla on ja mitkä junnujen ja naisten rahat on käytetty ja kuinka paljon? Hurtilla ei ollut naisjoukkuetta viime vuonna…

 • Sivukommenttina: naisjoukkueen puuttuminen ei johtunut rahasta vaan yksinkertaisesti pelaajien puutteesta.

 • Löytyy täältä: http://vaahteraliiga.fi/jeremy-brighamin-katoamistemppu-huskies-paavalmentaja-teki-salassa-sopimuksen-torinoon/

  Oli Huskiesista mitä mieltä vaan, niin onhan tää jo melkoista.

 • Kohta Huskies syyttää Ähtärin pandoja romahtamisestaan ja saa sympatiaa Kellokosken asukkailta.
  Jos seura on oikeasti joutunut ottamaan lainaa ylläpitääkseen toimintaansa niin silloin ollaan jo oltu alamäessä pidemmän aikaa. Tämän ymmärtää alias Tero jne idiootit.Huskies on kuin Talvivaara (Ahtium Oyj), lopulta vain Hämeen omat pojat kärsii loppu siivouksen koittaessa.

 • Kun nyt vedettiin Saksa mukaan, niin kannattaa käydä vilkaisemassa vaikka tätä juttua:

  https://www.touchdown24.de/em/afvd-erkennt-ifaf-an-petition-fordert-rechenschaft.html

  Varsinkin jutun lopussa olevan linkin takaa löytyy hieman valaistusta AFVD:n johdon rahan käyttöön paikallisen tuomioistuimen näkökulmasta.

  Jos saksa ei suju, niin googlen kääntäjä kääntää nuo ihan hyvin ainakin englanniksi.

 • Kummallista että täällä jenkkivalmentajan oharia sälytetään Huskiesin niskaan. Näitä on käynyt aikaisemminki, ja voi hyvin käydä tulevaisuudessakin. Näitä on aika hankala varsinkin valmentajien kohdalla estää ja tuskinpa yksikään suomalaisjoukkue haluaa käyttää vähiä rahojaan asianajo ym. oikeuskuluihin, koska lopputulos on aika epävarma. Pelaajien kohdalla IFAF:n siirtosäännöstöillä näitä voidaan varmaan paremmin ehkäistä.

  Mitä näihin muihin Huskiesiin kohdistuviin vittuiluihin ja panetteluihin tulee, niin nimimerkki Katsoja muiden sielunveljiensä voi katsoa peiliin. Sieltä se varsinainen idiootti kurkistaa vastaan.

 • Olenko ainoa joka ei tosiaan ymmärrä miksi Saints nostetaan melkeen kaikkien kommenttien ennakoissa playoff/finaalijengiksi? Toinen mitä ihmettelen että miks kukaan ei luota kuopioon vaikka siellä on ollu qb maassa koko talven ja maajoukkuetason rissut

 • Saintsin ylistämistä ihmettelen itsekin. Täysin samaa touhua, mitä joka vuosi. Aina sanotaan, että nyt on runkoa paljon jne. QB vissiin semi-ok, mutta viime vuoden uudelleen signatut jenkit on aika tusinatavaraa. Taistelee sijoista 5-7.

 • Huskyjen naisten joukkuetta ei ollut kun autokauppias veti senkin joukkueen saldon miinukselle.
  Muutenkin huhut kertoo että naisten ja junnujen rahoilla on maksettu miesten kuluja

 • Onhan täällä ollut noin 3 kommenttia siitä että saints voisi olla toinen finaali joukkue. Ei kai se vielä melkein kaikkia ole? ;)
  Saints ei todellakaan tule olemaan finaali joukkue niin kauan kun sitä valmentaa tuo ryhmä. En myöskään ymmärrä miksi samat jenkit signattiin. Olivat ok mutta vain ok. Kotimaiset ovatkin sitten tusina kamaa kaikki paitsi Lehtonen.v.

 • Oottepas työ tietäjiä. Autokauppias ei ollu enää viimekkään vuonna mukana toiminnassa muuten kun kenttäkuuluttajana.

 • ”Joku on joskus sanonut että vittuilu on välittämistä.”

  Se joku on aika totaalisen pihalla.

  Harmi homma tuo päävalmentajan lähtö. Ittekin kuunnellut aiempina vuosina Huskiesin leijumista ihan rittävästi, mutta ei tämmöstä toivo millekään seuralle. Toivottavasti saavat homman kuntoon ja hurtat pelaa kauden läpi.

 • Oletko kovinkin katkera naisten joukkueesta? Totuus on, että kaudella 2017 naisten joukkueella oli toimintaa mutta pelaajia ei ollut riittävästi, jotta olisi ollut missään määrin järkevää lähteä pelaamaan. Sarjaan oli kyllä ilmoittauduttu, mutta sarjapaikasta jouduttiin luopumaan. Tästä tuli itse asiassa sakkoa seuralle, sääntöjen mukaisesti.

 • Eikö kyseinen Lada kauppias tälläkin sivulla kutsunut kaikki halukkaat keskustelemaan hänen ja seuran näkemyksestä kestävästä kehityksestä? Tämä ilmoitus oli mahtipontinen, hieman myös runollinen.

 • Sivukommenttina: Naisjoukkueen puuttuminen viime kaudella johtui juuri edelliskauden tapahtumista. Pelaajat olivat pettyneitä valmentajien käytökseen, palkkoja oli maksamatta pitkämatkalaisille, rahat olivat menneet miesten joukkueelle jne., joten naiset päättivät äänestää jaloillaan päästäkseen parempiin organisaatioihin seuraavaksi kaudeksi. Sen takia joukkuetta ei 2017 ollut.

 • …että naisjefu herättää täällä keskustelua. Naisten joukkueet on harvassa paikassa kovin vahvoilla kantimilla.

 • Saa nähdä saadaanko se 1500 etukäteen tilattua kausikorttia kasaan. Pari viikkoa olisi vielä aikaa.

 • Osaat varmaan myös kertoa mikä Tampereen valmentajissa on vikana?

 • Niissä oikeissa valmentajissa vai Teleniuksessa?

 • Britti QB?

  Plussat: Runner ja Hawaijilainen kentällä samaan aikaan.
  Miinukset: Kaikki muu.

  ”Eurooppalaista huipputasoa”. Ja amerikkalaisiin verrattuna tämän taso on…?

 • Joo, varmaan taas joku tusinabritti niinkuin esim Izinyon, joka tosin kuulemma olis tulevalla kaudella kelvannut monelle muullekin joukkueelle.

 • No kohtahan kumpikin britti on vapaana agenttina. Sittenhän se nähdään.

 • Kyllä ainakin nettisivun mukaan Fiat kauppias edelleen vaikuttaa muiden neropattien mukana

  http://www.huskies.fi/yhteystiedot#

  Vielä kun saisi tuon joukkueen rosterin päivitettyä surkeaan nykytilaansa

 • Nyt on Huskiesin Instagramissa kuva Suomeen saapuneista ulkomaalaisista. Hyvä juttu että ovat tulleet maahan, vähän kummallisempaa että seura ei ole saanut aikaiseksi tiedottaa mitään noiden jenkkien sopimuksista RB:tä lukuunottamatta. Aika sekaisin taitavat palikat olla kun noinkin perusasioissa sekoillaan. Mutta toivottavasti saavat vietyä kauden läpi, liiga ei todellakaan kaipaa jälleen yhtä seuraruumista, ainakaan näin lähellä kauden alkua.

 • Mikä tää Roostersin svenssoni on miehiään?

 • C’mon Huskies!
  Nyt niitä importteja kehiin!
  Viikonloppuna on vuoden ensimmäiset treenit ja hyökkäyksen pelikirja täytyisi ajaa sisään.
  BOOM!

 • ”We have enough local players, why should be look elsewhere.” (C) JH

 • https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=27079
  Onkos linkin Jerome Allen Huskiesin QB tulevalle kaudelle ? Jos on niin minä ostan heidän kausikortin ! Toihan on ihan kelpo heittäjä…

 • Vaikuttaisi olevan sama kaveri.
  Kolmas kuvassa oleva on tämä:

  https://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=51320

 • Juurikin tämä mies on Huskiesin QB ensi kaudella.

  Itse en ymmärrä valintaa, mutta aukaiseehan tämä mahdollisuuden yhdelle jenkki LB.

  Huskies selvästi tykkää antaa tasoitusta pelinrakentaja verran jälleen tänäkin kesänä.

 • Having 5 imports is quite different amount than having 10 or more imports

 • Kyllä nyt näyttää Hämeenlinnan homma pahalta tässä vaiheessa. Liiga näyttää kohtuu tylsältä, jos vanhat merkit toteutuu. Seinäjoki vois yllättää nyt tekemällä kunnon perus duunia !

 • Ja jos joku vielä väittää, että Huskies on sarjan heittopussi…

  http://www.huskies.fi/etusivu/node/huskiesin-pelinrakentajaksi-yllatysnimi-britanniasta

 • :D
  Voi sinua.
  Minä väitän. Kaikki väittää.
  On täysin amatöörimäistä ja surkeaa joukkueen osalta olla treenaamatta koko talveen ja viisi viikkoa ennen ensimmäistä ottelua sinkoilla paniikissa pelaajamarkkinoilla keräämässä ylijäämiä.

  Vaikka kuinka kauniiseen rusettiin yrität paskan kääriä, niin faktat pysyy.
  On aika tyhmää koittaa edes väittää että Huskiesissa on millään tavalla ollut mikään asia kunnossa pitkään aikaan.
  Tämä kaikki on ollut pelkkää damage controllia…
  Pitäkää tunkkinne!

 • Olen seurannut tätä saagaa koko talven ja täytyy sanoa, että tällä hetkellä päällimmäisenä tunteena on innostunut odotus. Hämeenlinnan off-season on ollut tämän päivän odotuksiin nähden vähintäänkin erikoinen, ja kun soppaan lisätään tämä viimeisin valmentajaskandaali, niin onhan tässä jo aika soppa keitelty :D Mutta joukkue on edelleen kasassa, kaikesta huolimatta!

  Katsojana minulle on tässä vaiheessa ihan sama, miten ”väärin” toimintaa on jonkun mielestä rakennettu. Tulos eli joukkueiden edesottamukset kentällä kiinnostaa. Sanokaa mitä sanotte, mutta Huskies on tällä hetkellä hyvin kiinnostava joukkue ja seuraan mielenkiinnolla, mitä avausottelussa tapahtuu!

 • Kyllä, tällä hetkellä Huskies on ehkä kiinnostavin joukkue – Tosin aivan vääristä syistä. :D
  Syynä oli mm. Pelaako ollenkaan kun ei ole harjoitellut ollenkaan ja päävalmentaja puuttuu pari kuukautta ennen kauden alkua… Sanoisin että suhteellisen tärkeät asiat joukkuetta koskien. :D

  Ja kiinnostaahan se ihmisiä kun kyseessä on mahdollinen vaikutus jokaiseen muuhun joukkueeseen, lipputuloihin, sarjarakenteeseen, tulevien vuosien sarjarakenteeseen, ym.

  All publicity is good publicity? – NOT

 • Leiri ei ollut menestys Hämeenlinnassa. Koko paketti aivan sekaisin, vanhojen velkojen lisäksi nykyiset pelaajat ei ole saanut mitään mitä on sovittu.
  Tänään on soinut puhelimet ainakin Tampereella ja Helsingissä. Eli homma hajoaa käsiin.
  Vaikka saisivatkin nimimiehiä pidettyä niin perusta puuttuu.

 • Teemu Saarisella on vasta piinaviikot alkamassa vaikka pääsiäinen meni jo.

 • Mistä tällainen tieto? Kiinnostaa tietää lähteet, sillä ei tämmöset heitot mistään varmimmasta päästä ole.

  Montako pelaajaa oli leirillä?

 • Voisitteko lopettaa ton paskan jauhamisen täällä. Hämeessä ei ole mitään vikana ja tasokkaista pelaajia riittää koko kesäksi. Todella lapsellista yrittää suolata meidän laadukasta toimintaa, jossa on vain ollut huonoa tuuria kevään aikana.

 • Lopettakaa tämmöiset huhupuheet mitä ihmeellisimmistä lähteistä.

  Kävin paikalla katsomassa ja leirillä oli lähes 40 pelaajaa ja siellä päästiin ajamaan pelejä hyvin sisään. Niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolelta onnistunut leiri.

  Seuraavissa treeneissä taas lisää samaa.

 • Sitä saa mitä tilaa!!

 • Onnea Teemut! Olette saaneet luotua suomen viharuimman seuran. Jopa crokot ja intiaanit ovat unohtuneet tämän talven aikana. Jos tämä oli tavoite niin olette onnistuneet täydellisesti. Jatkakaa hyvää duunia.

 • ”Hämeessä ei ole mitään vikana ja tasokkaista pelaajia riittää koko kesäksi.”
  Kerrotko ketkä sielä on tasokkaita pelaajia? Itse en ainakaan rosterista muista kuin 2 kovaa nimeä ja loput 1div matskua

 • Vieläkö sen kuumakallen annetaan olla sivurajalla?

 • Tuo 40 ei kyllä pidä paikkaansa. Valitettavasti.
  Tämänkään suuntaiset jutut eivät tilannetta edistä.

  Ja maksuasioista en lähde kommentoimaan.

  Olisiko Suomen jefulle nyt kuitenkin parasta että annetaan joukkueen keskittyä rauhassa tässä vaikeassa tilanteessa jotta kaudesta saadaan paras mahdollinen ja näin Vaahteraliigaan kilpailukykyinen joukkue.

 • Täytyy ihmetellä näitä kommentteja missä pelaajat on ottanu yhteyttä Helsinkiin, treelle, porvooseen.
  Hommahan on näin et jos pojilla on sopimus Huskyjen kanssa, niin hml. päättää missä nämä kaverit pelaa.
  Ainoastaan siinä tapauksessa jos Huskyt lyö hanskat tiskiin voi pojat etsiä muita seuroja.

 • Hommahan on näin et jos tuo ylempänä kirjoitettu ”nykyiset pelaajat ei ole saanut mitään mitä on sovittu” se on sopimusrikkomus ja sillä sopimuksella voi jokainen tehdä just mitä haluaa, vaikka pyyhkiä pakaroiden väliä.

 • Pelaaja voi purkaa sopimuksen yksipuolusesti, siihen ei ole seuralla nokan koputtamista. Aina voi heittäytyä hankalaksi, mutta siinä menee sitten seuralta maine ja Noroselta päreet.

 • jos sovituissa asioissa on tarkat päivämäärät koska ne on pitänyt hoitaa, tällöin sopimus voidaan yksipuolisesti purkaa.

 • ”Pelaaja saa purkaa työsopimuksen, jos työnantaja rikkoo tai laiminlyö työsopimuksesta tai laista johtuvia, työsuhteessa olennaisesti vaikuttavia velvoitteitaan niin vakavasti, että työntekijältä ei voida kohtuudella edellyttää sopimussuhteen jatkamista. Oikeuskäytännössä on katsottu, että esimerkiksi kahden erääntyneen palkan maksun laiminlyönti on purkamisperuste. Purkaminen tulee kuitenkin tehdä ennen kuin ko. palkat on maksettu. Lähtökohtaisesti purkaminen on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa perusteen toteamisesta. Oleellista on huomata, että ennen purkamista toiselle on annettava mahdollisuus tulla kuulluksi purkamisen syistä. Kuulemispyyntö on syytä tehdä sähköpostilla tai muutoin todisteellisesti ja kuulemiseen olisi hyvä varata aikaa ainakin vuorokausi. Kuulemispyynnön jälkeen on toiselle osapuolelle vielä toimitettava erillinen päättymisilmoitus.”

 • Pitääkö siitä oikeasti olla niin tyytyväinen, että jollain jengillä on huonuo tuuria/hommat kusee/hommat kustaan? Huskies laittoi rahaa palamaan debyytti kautenaan, mutta oli varteenotettava joukkue Vaahteraliigassa. Jos se ei ole sitä tänä kautena tai jäisi pois, se olisi vaan miinus muille joukkueille ja koko sarjalle. Toivon, että Hämeenlinna pystyy pitämään joukkueen kasassa, täyttämään pelaajien sopimuksissa olevat yksityiskohdat ja osallistumaan sarjaan vakavissaan.

 • Kyllä se jatkuva Boom! meni liioitteluksi, josta kukaan ei pitänyt, paitsi täällä mainittu autokauppias.

 • Onko kaikki huskiesin pelaajat palkallisena? Näkisin että palkallisella ja palkattomalla pelaajalla on hieman eri ehdot sopimuksen purkamiselle

 • Ei Hämeenlinnassa kukaan enään makaa kausimaksua. Ovat joutuneet antamaan ilmaiskausia kaikille ”omille” pelaajilleenkin. Johto on pannut omat rahat likoon ja luulee ens kaudella (jos sinne päästään) homman muuttuvan. Viimeinen pohjanoteeraus tulossa alkupeleissä ja loppu kaudella ei 20 rosteriin välttämättä saada otteluihin. Ollaan saatu synnytettyä uusi Kouvola Suomi Jefuun

 • Huskyjen nettisivuilta ei enää löydy edes ajantasalla olevaa rosteria

 • Mitä täällä taas viisastellaan. Tämä nimimerkki htm osoittaa googlaus-taitojaan tuottamalla keskusteluun 0-tason informaatiota. Suomalaisilla jefu-seuroilla ei ole käsittääkseni yhtäkään suomalaista pelaajaa työsopimuksen alaisena työntekijänä joukkueissaan. Kulukorvauksia maksetaan ja kuluttomia kausia tarjoillaan mutta palkkaa sivukustannuksineen ja eläkkeineen ei kukaan maksa. Lopettakaa päteminen ja käyttäkää aika johonkin lajin kannalta hyödylliseen puuhaan.

 • ”Lopettakaa päteminen ja käyttäkää aika johonkin lajin kannalta hyödylliseen puuhaan.”

  Mikäs sinä olet kenellekään kertomaan miten ihmisten pitää aikansa käyttää tai mistä saa puhua. Ihme pelle!

 • Älä kirjoita sontaa! Laina raha ei ole ”omaa” rahaa!

 • http://www.huskies.fi/miehet/joukkue

  Tuolla on nyt todella erikoinen Rosteri 2018. Pelaajista valtaosa lopettanut tai pelaa muualla tänä vuonna. Osa ei oo pelannut vuosikausiin Huskiesissa.

 • No nyt päivittyi, mutta aika vitsi edelleen…..

 • Karavaani haukkuu, mutta koirat kulkee!!

 • 6 hyökkäyksen linjamiestä (1 vaihdossa)
  5 puolustuksen linjamiestä (2 vaihdossa)
  4 LB:tä (1 vaihdossa)
  EI RIITÄ!
  Saatika kun noista joku/jotkut lähtee niin pakka hajoaa totaalisesti.
  Ei siellä hirveesti vaihdossa tarvitse istua jos joku loukkaantuu DB ja WR osastolla on riittävästi nimiä, tekijöistä en ois ihan varma.

 • Sisäsiittoisuus alkaa jo näkymään tässä edellisessä kommentissa.

 • Ei tuo nyt mitenkään paha ole… Kyllä muuallakin osa tyypeistä pelaa pari downia kahteen suuntaan…11 linjamiestä on ihan OK.

  Jos jotain kapinaa tai muuta on liikkeellä, niin suosittelisin Huskies organisaation panostamaan Turku-pelaajien tyytyväisenä pitämiseen… Tuon rosterin perusteella siellä on ainakin 7 palaajaa Turusta, joten jos he eivät ole tyytyväisiä, niin voi huonosti käydä. Sispä, Hämeenlinnan johtajat. Pitäkää huoli että pelaajat ovat tyytyväisiä! Kyllä se kesä sieltä tulee…

 • Jos viittasit minuun niin ei en ole sisäsiittoinen, puolet suvustani tulee Keski-Euroopasta ja toinen puoli Suomesta, itse olen jatkanut sukuamme ulkomailla.
  Onhan siellä kovia pelureita muutamia, mut ne ei riitä jos OL:ssä ei ole vaihtomiehiä paikaamaan loukkaantumisia. Nykyään myös puolustus vaatii liigassa minusta vähintään riittävästi tuoreita jalkoja joten ei tuo näytä hyvälle.
  Esim Roosterssilla nuo luvut on 9-7-7.

 • En, mutta olisin nähtävästi voinut osoittaa myös sinulle.

 • Ei ole pitänyt tuo rosteri paikkaansa sen päivän jälkeen kun se on tehty alunperin ja rosterin tekijä tietää sen itsekin.

 • Hlinnan leiriltä olisi lähtenyt pari Turkulaista kesken pois kiihtyneessä mielentilassa

 • Huhut kertoo, että tuo hämeenlinnalle elintärkeä yhteys olisi jo lähtenyt sakkaamaan, kun hämeenlinnan pojat ei ole pitänyt lupauksiaan.

 • hieman vertailua, varsinkin Huskyjen linjaosastoa haukuttiin liian kapeaksi, tuossa vertailuksi kahden joukkueen rosteri, Royalsia on veikattu finaaliin ja Crokoja pleijariin asti.
  Royals rosteri ilman A (kehitysjoukkeen) pelaajia

  #11 QB Juuso Saikko
  #13 QB Isaac Fisher (USA)

  #47 FB Benjamin Snåfs
  #28 RB Jacquise Lockett (USA)
  #40 RB Tom Suoste

  #8 WR Jerome Valbon (FRA)
  #14 WR Denny John (SWE)
  #19 WR Jussi Kaas
  #88 WR Jerrah Young
  #89 WR Oskari Korkeamäki

  #55 OL Vesa Mäkelä
  #58 OL Miikka Kultalahti
  #66 OL Tuomas Paavola
  #75 OL Teemu Salo

  #90 DL Robin Khalifa
  #96 DL Lauri Hannula
  #97 DL Martti Kass
  #99 DL Thomas Ceken

  #4 LB Steeven Tresfield (FRA)
  #26 LB Lauri Saari
  #51 LB Niko Mäenpää
  #52 LB Teemu Mäenpää

  #1 DB Kurtis Ovesen (USA)
  #2 DB Viktor Mänty
  #5 DB Walter Vasanoja
  #21 DB Rufail Khalifa
  #31 DB Jani Manderbacka
  #33 DB Stacey Thomas (USA/EU)

  ja Crokojen vastaava.

  crocodiles

  5.  QB   Ben Wilkerson

  1.  WR.  Andy Misiuro
  13.WR.  Anthony Brooks
  29. WR. Iiro Huhtala
  87. Miikka Kaunismäki.

  15. RB. Christian Powell
  42. RB  Timi Hietala

  58. OL Jonathon Moorhouse
  70. OL Jukka Ristolainen
  71. OL. Lukas Bockay
  72. OL. Tuomas Hvitfeld
  78. OL. Antti Rinta-aho
  79. OL  Tamas Csulik

  17. DL. Benjamin Egbodiwe
  18. DL. Aleksi Yli-kujala
  69. DL. Henri Jaakkola
  92. DL. Hannu Saarimaa
  99. DL  Ja’michael Edwards-lott

  28. LB. Niko Viinikka
  32. LB. Eero Alarinta
  33. LB. Juha Luuri
  34. LB  Jaska Värinen
  36. LB. Tino Hietala
  45. J-p  Koivumäki
  52. LB. Tuomas Saarimäki.

  2. DB. Lamin Saho
  23.DB. Mikko Havulehto
  31. DB Maxine De falcis
  43. DB Juhani Koivumäki

 • Varmaan näin, mutta noissa joukkueissa noi pelaajat varmasti pelaavat paljon suuremmalla todennäköisyydellä

 • tai sitten olet uskonut kaiken mitä täällä huudetaan.
  tarkoitus kuitenkin oli ruotia seuran esittämää rosteria, kirjoittajan mielestä huskyjen 6×ol, 5×dl ja 4×lb ei missään nimessä riitä, mutta pohjanmaalla näköjään riittää.

 • Oma tietoni on että tilanne on nyt sellainen et yhteensä noista 15 pelaajasta Hämeessä pelaa 10-12, se ei riitä. On myös totta olisin suuresti huolestunut pohjanmaalaisten rostereiden laajuudesta. En näe myöskään niiden riittävän.

 • No eipä ole Saintsillakaan sen enempää OL:lää… Ja Butchersilla 1 enemmän.
  https://www.tamperesaints.fi/edustus/11
  https://www.porvoonbutchers.com/rosteri-edustus-2017

  Kyllä sielläkin kahteen suuntaan pelataan.

 • Aika paljon on vielä pelaajia Tampereella nostettavissa alempaa ylös
  https://www.tamperesaints.fi/angels/27903

 • Väärässä olet.
  Butchersin 7 riittää vallan mainiosti Tennbergin johdolla. Ja siellä olevat ovat treenanneet myös jatkuvasti.
  Tampereella kaiketi kakkosjoukkue ei näy tuossa.

  Hämeenlinnassa kaikki on kiinni Turkulaisista. (Kts. niiden rosteri.)

 • Mitä on. Kapealla materiaalilla on pitkässä juoksusssa vaikeampi pärjätä.
  NFLssä on äijää kun pipoa, ja silti sielläkin avain pelaajan loukkaantuminen voi katkaista menestyksen.

 • Saintsin 2-joukkueessa on ainakin kaksi OL-pelaajaa, jotka pelasi 2017 Vaahterassa.

 • Tosin NFL:ssä menestyksen marginalit on paljon tiukemmat.

  Huippu-urheilussa pienikin ero valmistautumisessa, ajoituksissa tai muissa saattaa olla ero ykkösen ja TOP20 välillä.

  Vaahterassa tuo ei niinkään ole kriittistä.
  Hyvä että leveyttä löytyy joistakin joukkueista, mutta ei se niin isossa roolissa ole…
  Vauhti ja loukkaantumistiheys varmaan myös pienempää.

 • ”Husky rosteri todellisuus 9.4.2018 16:25
  Oma tietoni on että tilanne on nyt sellainen et yhteensä noista 15 pelaajasta Hämeessä pelaa 10-12, se ei riitä. On myös totta olisin suuresti huolestunut pohjanmaalaisten rostereiden laajuudesta. En näe myöskään niiden riittävän.”
  sullahan tarkkaa tietoa on, ootko vetänyt gallupin huskyjen treeneissä vai mistä sait tuon 10-12 ja mikä on virhemarginaali tuolle otannalle.

 • Ei sillä vielä kuuhun mennä jos on pelannut saintsissa linjaa.

 • @Saints ol,
  Juu ei, riittää kun hoitaa hommat kentällä.

 • Älkää menkö noitten ”ei riitä” -mehustelijoiden mukaan. Huskiesilla näyttää olevan 36 äijää rosterissa. Se riittää lukumääräisesti suomalaisella Liigatasolla ihan mainiosti. Pelaajia ei ole liian vähän muttei myöskään liian paljon.

 • Boom odottakaa paukkua

 • Tuo 36 rosteri on kaukana todellisuudesta. Sen perusteella ei siis kannata laskea yhtään mitään.

 • Kerroppas mitkä nuista 36 nimestä ei pidä paikkaansa? Rosteri on oikea.

 • Huskies voittaa Tuulenviemää trophyn 2018!

 • Eipä taida trophya olla tulossa. Taitaa jäädä jäljelle tuulen huuhtoma perse ja Naiset maksaa laskut

 • Ei voi jaksaa ymmärtää.. miksi tätä päätöstä ei voinut tehdä jo aikoja sitten..

 • Huskies importti etsii uutta joukkuetta….hmm miksiköhän

 • Piti odottaa loppumetreille josko joku tulisi ja maksaisi viulut ja pelastaisi seuran. Sitten olisi ollut taas Boomin paikka. Nyt tulee hieman erilainen BOOM

 • Kirjoittamasi kaltaiset kommentit osoittaa täydellisen tietämättömyytesi lajin, pelaajien ja EP:n dynamiikasta. Joskus vaikuttaa viisaalta jos vaan jättää kommentoimatta…

 • Vasta tajusin et oliko tuo Huskyjen syksyn/talven imu Turusta Trojanssin tuho? Jos näin oli niin hitenoa hommaa pojat on tehneet yhdellä kaudella tuhoaa kaks joukkuetta.
  Toivon sydämmestäni et Turkulaiset palaa Trojanssiin ja pelastaa maineekaan seuran, rakkaan vihollisen! En uskonut et näin joskus kaipaisi Turkulaisia, mut kyllähän he liigassa on ollut se vastustaja joka mut on saanut katsomoon.

 • Mitä päätöstä? Keksit itse jonkin salaperäisen päätöksen?

 • Jotenkin tulee mieleen kun tätä Suomen jefua seuraa että iso osa suomalaisista liigapelaajista on luonteeltaan sopuleita. ”Tuonne tulee hyvä joukkue! Mennään sinne! Joo!” ”Eiku nyt se tuleekin tuonne! Mennään sinne! Joo!” jne jne jne. Omaan silmään näyttää siltä että tämä on syy mestaruuksien dynastoitumiselle (onko tuo edes sana?), halutaan vaan se helppo mitali kaulaan.

  Toisaalta, ei mulla ole mitään ultimaattista sisäpiiritietoa ja voin olla tästä väärässä. Siltä se vaan näyttää.

 • Tänään kello 10 Huskies mediatiedote. MOT, 36 rosterissa oli paljon ilmaa.

 • Se on siinä!!

 • Ensimmäinen leiri riitti turkulaisille ja importeille

 • No tämähän on ollut tieto…
  Kun puhutaan harrastustouhusta, niin pääosassa on henkilön saama mukava kokemus… Kuten harrastustoiminnassa pitääkin.
  Aika useat ovat pitäneet tärkeänä kokemuksena voida kutsua itseään jenkkifutiksen Suomen mestareiksi, joten ovat matkustaneet kaukaakin Roosterssin pelaajiksi ja maksaneet kausimaksut ym… Siitä sitten kokemusta rikkaampana.
  Ja tämä tulee jatkumaan pitkään. Viime vuonna ja nyt matkustetaan kaukaa Hämeenlinnaan saamaan näitä kokemuksia, koska esim Turussa ei tähän ollut saumoja.

 • Lyhyt ja ytimekäs vastaus faktaan perustuen: ei ollut

 • Älä levittele huhuja.
  Turun pelaajat ovat remmissä ja pelaavat. Eikö nyt keskityttäisi mieluummin johonkin järkevään keskustelun aiheeseen?

 • Sieltähän se luopuminen tuli. Voi vee…

 • Nyt se sitten julkaistiin! Huskies luopuu sarjapaikasta :(

 • … Voi nyt perse!!!
  Miten tämä voi nyt näin mennä? Miten hyökkäyksen linja voi yhtäkkiä kadota?
  … Vaikka päävalmentaja nyt tekikin mulkun liikkeen, niin eikö pelaajilla nyt olisi voinut olla sen verran uskoa omaan tekemiseen että olisi vienyt toimintaa eteenpäin?

 • Surullinen päivä hämeenlinnalle :(

 • ”– Käytännössä joukkue jäi ilman hyökkäyksen linjapelaajia, ja kokonaisen hyökkäyksen linjan sekä päävalmentajan löytäminen tässä vaiheessa kevättä on osoittautunut mahdottomaksi, kommentoi Huskiesin puheenjohtaja Teemu Saarinen”

  Eli täällä mainitut epäluottamukset seuratoimintaan ja rahasotkut eivät olleetkaan tuulesta temmattuja?
  Itseä kiinnostaa oikeasti tietää millä perusteella Huskies seuran ongelmat ovat päässeet näin pitkään kevääseen ja miksi asiaa on oman näkemyksen mukaan ”salailtu…!!!!!

  Tämähän on järkyttävää!
  Miten voi olla että koko hyökkäyksen linja lähtee pois?

 • Niinkö……

 • Itse veikkaan että suurta osaa pelaajista ei edes siellä käynyt… Ja tilannetta pahensi Seuran vähättely tilanteesta.
  Jos vielä huhut rahasotkuista Turun pelaajien osalta pitävät paikkansa, niin en ihmettele enää tippaakaan.

  Ainoa oika tapa toimia olisi ollut tiedottaa tämä jo KAUAN sitten… Tämä on nyt pahin mahdollinen tilanne, että väistämätön tilanne oli pitkitetty reilu 1kk ennen kauden alkua…

 • Niin on.
  Ja koko suomen jefulle.
  Toivottavasti Hämeenlinnassa otetaan tästä opiksi ja aloitetaan rakentaminen uudestaan, paremmalla maltilla ja järkevästi.

 • ketä me nyt haukutaan gridironilla kun huskies luopui sarjasta? Crocoja?

 • 1000 kertaa BOOM

 • Jumalauta mitä toimintaa tältä puheenjohtajalta. Ensin katteettomilla lupauksilla tyhjennetään Turku ja pidetään kulissia yllä vaikka faktat on ollut tiedossa pitkään. Sitten laitetaan yhden pelaajaryhmän piikkiin jotka on vielä hyvin helppo käydä henkilöimässä. Tässä on aika monen teidän pelaajan suunnitelmat mennyt murskaksi kun on suunniteltu että kesä ollaan Hämeenlinnssa. On jätetty työpaikkoja hakematta ja ottamatta. Tähän löytyy yksi ainoa syyllinen ja se on Huskies seurajohto. Hävetkää.

 • Saankohan koskaan rahoja takaisin…

 • Taitaa vuoden leutuin uutinen olla Huskiesin #BOOM.

  Itse veikkaan, että YLE, Maikkari, Nelonen, Iltapaskat, MV-lehti ja kaikki muutkin ottavat tästä itselleen uutisen.
  Hyvät uutiset ei kiinnosta. Nämä kiinnostaa.

 • Eilen oli vielä Twitterissä julkistus pelinrakentajasta.
  Tänään tieto luopumisesta.
  Kyllä hiukan ihmetyttää seurajohdon toiminta.
  Vaikka 2 viikkoa sitten olisivat päätöksen tehneet, olisivat säästäneet pelkästään lentolippukuluja huomattavan summan.

 • Ei, eikä tämä ole edes näiltä herroilta ensi kerta kun seura kaatuu ongelmiin hämeessä!

 • ”ketä me nyt haukutaan gridironilla kun huskies luopui sarjasta? Crocoja?”

  Tai voitaisiin katsoa myös hieman itseemme ja lopettaa tämän pelleilyn.
  Ei täälläkään ole ihmiset lajia edistäneet.
  Pelkkää vittuilua harrastaneet ja muuta lokaa heitelleet.

  Olisi hyvä aika kääntää suuntaa ja keskittyä johonkin rakentavapaan eikä aina vaan nauttia toisten huonoille kohtaloille.

 • Koko sajl:n foorumi lopetettiin aikanaan tällaisen kirjoittelun takia. Tämä ei siis todellakaan ole uutta. Turha vastustaa. Tää mihkään lopu. Popparit vaan esiin ja lean back.

 • Ilman muuta ainakin Crocoja, mutta kyllä kaikki muutkin alle 40 pelaajan rosterilla olevat joukkueet pitää ottaa hampaisiin koska se on selvä singaali että ei ole rahaa ja toiminta on suurissa vaikeuksissa! Rahojen puute on taas täysin seurojen oma vika ja sille ei esimerkiksi liitto voi säännöillä mitään? Itse uskon että kaudella 2019 tulee tällaisia uutisia lisää, jos ei jo ennemmin.

 • Hienoa huskies! ei muutakuin jonon jatkoksi. Tää on kyllä käsittämätöntä kulttuuria jefussa. Miten voi olla niin tyhmiä ihmisiä seurajohdossa että ei ymmärrä raha-asioiden päälle ja näkemysta parin vuoden päähän. Ei ole siis ensimmäinen seura eikä todellakaan viimeinen, jolle tulee käymään näin niin kauan kuin kilpavarustelu jatkuu liigassa. tätä se teettää kun on niin vähän seuroja liigatasolla, ei ole vaihtoethoa, joko all-in tai 1 div. Nooo ehkä tästä taas opitaan. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Ne piirtää kaummin joilla on raha-asiat järkevällä tasolla useammalla vuodella mietittynä.

 • Miten niin liitto ei voi näille mitään. Kyllä voi kun tekee säännöt sellaisiksi, että importit rajataan tiettyyn määrään

 • Tarkoitat varmaan 2div? 1div ei kustannuksiltaan juurikaan eroa Vaahterasta.

 • Onkohan jobbarin avoin kutsu kahvittelusta ja keskustelusta seuran kehitykseen liittyen vielä auki? Kiinnostaisi tietää miten tää nyt kuuluu siihen suunnitelmaan

 • Miten ne junnumäärät. Niistähän voitas haukkua myös joukkueita.
  Miten erottelet ne alle 40 pelaajan rosterit laadultaan.
  Jos laitetaan edustuksen rosteriin kaikki mahdolliset vesipojat, niin saahan sinne lukumäärää.

 • Sitten päästään kysymykseen: missä nämä Huskiesista vapautuneet pelaajat pelaa 2018? Maahan jo lennätetyt vahvistukset? Suomalaiset?

  Jännä nähdä, alkaako joku joukkue hamstraamaan Huskies-pelaajia rosteriin oikein kunnolla. Varmaan moni siirtyy myös divareihin pelaamaan, voi muuttaa jännästi voimasuhteita näin kauden alla.

 • Eiköhän ne etelän joukkueet tuosta suurimman hyödyn nappaa.
  Tässä vaiheessa kautta alkaa joka joukkueella olla jo budjetti käytössä.
  Joten ne vapautuneet pelaajat menee sinne, missä halvimmalla saa pelata

 • Mutta huskeilla ei koskaan ollutkaan sitä 36 ukkoa, pelkkää bluffia loppuun asti . Kaatua voi monella tavalla, tyylillä tai kuten huskies

 • Hyvinkää ja Tampere! Nyt olisi sekarotuista piskiä tarjolla!

 • Johan täällä todettiin että näin todella oli asia.

 • ”Colmeister” kiteytti asian varsin hyvin.

  Miten voi PJ laittaa koko kaatumisen muutaman pelaajan piikkiin??????? Tuo on jo hävettävää toimintaa!!
  Katsokaa peiliinne saatana!

 • Täähän muistuttaa jo Sunny Car Centeriä. Onko samat joukot molemmissa?

 • Jos on seurannut Huskiesin tilannetta vaikka täältä Gridironissa, osaa lukea tiedotteesta rivien välistä. Isojen medioiden jutuista saa eri kuvan. Colmeisterille peukku.

 • Seppo ei aio ottaa ketään.

 • Mitä vastuullista siinä on että jättää pelaajat ilman joukkuetta?
  Ymmärrän että tässä halutaan vastuuta seurojen pyörittämiseen, mutta eihän tuo satuta ketään muuta kuin pelaajia jotka on nappuloita tässä pelissä.
  Veikkaan et jos esim Suojanen, Ylikoski ja Pinta soittelis sinne et pääseekö niin voisi olla et mieli muuttuisi…

 • Kyllä! Seppo ei ota ketään koska kukaan ei halua mennä sinne!
  Ps pelaakohan kaikki Vaasan rosterissa olevat

 • … Aina arvostanut Seppoa. Mutta mitäs helvettiä se oikein aikoo?

  Rankaisee pelaajia siitä että seuran johto on kussut koko Suomen Vaahteraliigan uskottavuuden?
  Toivottavasti Seppo ei ota pelaajia silmätikuiksi ja rankaise niitä… Hml puheenjohtaja sen jo teki, tätä ei enää kaivata.

 • Kuka nyt ei Royalssiin haluaisi mennä? Suomen ainoa ammattilaisjoukkue!

 • Eikö Crocot pitänyt ottaa seuravaksi käsittelyyn kun Huskies luopui??
  Nyt kuitenkin käsittelyssä onkin Royalsin alle 30 pelaajan rosteri?

 • Veikkaan että Royalsiinkin otetaan pelaajia Hämeenlinnasta – jos vaan ovat koko kesän Vaasassa ja pikapikaa sinne muuttavat.

  Seppo ei varmasti halua ketään etäpelaajaa mukaan rinkiin, kuka käy paikalla treeneissä kerran kuukaudessa + ottelut.

 • Näinkö oli viime kaudella esim. Saloranta.
  Ammattimaista toimintaa

 • Seura heittää tiedotteessaan pelaajat bussin alle ja jättää kokonaan mainitsematta, että omat velvoitteet jääneet hoitamatta, eikä lupauksia ole voitu lunastaa.

  Sen jälkeen kilpailevan seuran edustaja jyrää bussin alle heitetyt pelaajat vielä rekalla. Tämä taitaa olla nykyinen käsitys pelaajien arvostamisesta eri seuroissa?

 • En ymmärrä Sepon raivoamista… Eikä näköjään ymmärrä Roosterssin päävalmentajakaan joka kävi juuri kommentoimassa ”LOL”.

  Nyt ajaa Vaasa itseään nurkkaan…

 • ECG liigaan vapaalipulla… tilaa on

 • Kyllä!

 • Seppoo jännittää että etelän joukkueet vahvistuu. Pelimies

 • Roostersin päävalmentaja? Ei ole kyllä tainnut käydä kommentoimassa LOL..

 • Vahvistuuhan ne! Ei epäilystäkään ja kyllähän tuo tekee Vaasan sekä Seinäjoen Vaahterassa pelaamisesta aina vain haasteellisempaa

 • Naurahdin ääneen

 • Nyt lentää ECG nimi täällä niin vahvasti, niin onko siinä seuraava Gridironin ennustama kohde pelaajille? :)

 • mistä lähtien yhden miehen show on voittanut yhtään mitään jefussa?

 • Kyllä nyt pitäisi koko paskaa miettiä uusiksi.
  Olisiko ollut Pervis tai joku joka ehdotti että Liigaa laajennettaisiin ja yhdistettäisiin vaikka Ykkösen kanssa… Totta, että siinä tulisi muutamia ”perseraiskauksia” kuten Roo vs. Kouvola, mutta eipä olisi enää 6 joukkueen Vaahteraa ja 5 joukkueen Ykköstä.
  Olisi myös se kuuluisa ”keskikasti” myös Vaahterassa johon divareiden joukkueet voisivat nousta ja kehittyä pitkällä aikavälillä.
  Nyt siellä on hit-or-miss joukkueita.

 • jenkkeihin rajoitukset ja 1&vaahtera yhteen = tulevaisuus

 • Kuulostaa hyvältä, mutta paljonko tulisi pelejä lisää? Mistä rahat lisääntyneeseen reissaamiseen?

 • mistä tämä sepon kirjoitus löytyy facessa?

  eteläinen ja pohjoinen konferenssi

 • ”jenkkeihin rajoitukset ja 1&vaahtera yhteen = tulevaisuus”

  Jeps, jos halutaan saattaa jenkkifutis maahockeyn suurimmaksi kilpailijaksi.

 • Tääl jengi sekoilee rahalla ja jenkeillä. Varmaan kaikki divarijoukkueiden luopumisetkin on sit niiden syytä. Suurin syy ja usein ainoa miksi luovutaan on ettei löydy sitoutunutta valmennusta tai pelaajia. Siinä on seurajohdon vaikea tehdä mitään kun pelaajat lyö hanskat tiskiin.

 • Saloranta asui muualla, mutta oli viikottain Vaasassa. Kävi treeneissä yms. ettei ollut vain otteluihin tullut palkkasoturi. Samoin Thomas.

 • kaiken loppu ja alku piilee roosterssissa. roostersin valta-asema pitäisi saada kaadettua, jo pelkästään se tasoittaisi liigaa. jokku säännöt sisään, jotka tasapainottaa liigaa.

  itketään sitä että huskies kaatui ja miksei joukkueet tee parempaa pohjatyötä yms. en epäile tippaakaan, etteikö huskiessissa olisi tehty kaikki mahdollinen tasapainoisen menestyksen hakemiseen. tämä vain on valitettava lopputulos liian usein, koska menestymisen vaatimukset ovat niin suuret.

 • Huomio sinne strategiapäiville ja toimistolle. Olisiko vihdoinkin aika ottaa pää pois sieltä omasta bärseestä ja tunnustaa lajin kriisi. Suuruudenhulluus huipentuu pääsarjatasoilla ja luotu illuusio kasvusta ja yleisösuosiosta saa kliimaksinsa juuri nyt.

  Sarjapäällikön (joka on myös SAJL:n puheenjohtajaja lakimies) olisi pitänyt nähdä tämä ilmiselvä tilanne jo kauan sitten mutta on haluttu uskoa sokeasti samalla tavalla kuin uskotaan Ruutu+ palvelun maagiseen nosteeseen lajin kasvun räjäyttäjänä.

  Amerikkalaisen jalkapallon kahdesta pääsarjatasosta on tullut suomalaisin voimavaroin toimiville ry:ille aivan liian kallis temmellyskenttä. Lajissa tarvitaan radikaaleja muutoksia sarjakriteereihin, sarjajärjestelmiin, kilpailusääntöihin (imporrtit) ja ennen kaikkea seuroille suurimpia kuluja tuottaviin elementteihin (Ruutu+ rahat ja maajoukkueet).

  Jos SAJL:n strategiapäivillä (Vantaalla 14.4.2018) puhutaan mistään muusta kuin lajin olosuhteiden saneeraamisesta kannattaa tilaisuudesta kävellä ulos alta aikayksikön. Muutoin kuullaan sitä saamaa tuubaa jota meille on tarjoiltu mm. Vaahteraliiga.fi sivuilla SAJL:n yrittäessä keinotekoisesti tunkata hämeenlinnalaisia kohden kevättä vaikka tilanne on ollut sysimusta läpi talven.

  Huskies ei kaatunut valmentajan ohareihin huhtikuussa 2018. Huskies kaatui seuran johdon ja edellisen kauden päävalmentajan tyhmiin ratkaisuihin 2017, joiden seuraukset olivat ilmiselviä kenelle tahansa yhteenlaskutaitoiselle alakoulun matematiikan läpäisseelle suomalaisella. SAJL ja sarjapäällikkö (=sama asia) on osallinen siihen, että tämän farssin annettiin jatkua näinkin pitkälle ja taas on lyöty pitkä ruosteinen naula lajimme uskottavuuden arkkuun viimeaikaisten muiden luopumisten kuorrutukseksi (Huskies 2018, Trojans 2017, TAFT 2016, 69ers…..)

  Fucking Sad ja menkkahaastetta kerrakseen…

 • Kaippa noissa 100km etäisyyden päässä olevissa joukkueissa. Turun porukka varmaan tampereella

 • Miksi ette toimineet kuten Turku ja suoraselkäisesti ilmoittanut ajoissa et nyt tilanne on tämä.
  Toisaalta herää kysymys et onko nää nyt ne samat pojat jotka jätti turun jotka nyt on lähtenyt? Mahtaa naurattaa kun seuroja kaatuu, mihin menisi seuraavaksi tuhoamaan toisten harrastuksen…

 • Olipa muuten hyvin tiivistetty.
  Meillä on kotimaisia pelaajia liigassa noin 4 joukkueellista.
  Pelaajavajetta on paikattu tuomalla importteja, jotka on kyllä treeneissä yms. ja jopa edullisempia kuin kotimainen kulkija.
  Inporttien tuonnilla ja pienellä määrällä liigajoukkueita on saatu kovatasoinen sarja, johon ei vaan riitä pelaajia kotimaasta.
  Olisiko mahdollista antaa tason hiukan laskea ja yhdistää 1 div ja liiga. Lisää näkyvyyttä ympäri suomen ja lisää pelaajia liigatasolle.
  Nyt on vaarana että muutaman vuoden päästä palloa ei pelata liigatasolla kuin muutamassa joukkueessa. Vaikka Vaasalla ulospäin on hyvä hype, on sielläkin jo ongelmia näkynyt pelaajamäärän suhteen.

 • HTT haisaapasneuvoston mukaan Vaasa saattaisi olla seuraava huskies..

 • No ensi kaudelle omaavat molemmat pohjanmaan seurat potentiaalia seurata Huskiesin, Trojansin, Taftin ym viitoittamalla tiellä.
  Mutta ei anneta sen häiritä. Vuosittaista traditiota kannattaa jatkaa ja antaa hiljainen suostumus saattohoitoon jo ajoissa.
  Missään nimessä ei kannata ainakaan liittotasolla miettiä että voisiko tehdä jotain mikä hillitsisi joukkueiden taloudellista taakka.

 • Huskit odotti isoa sponsoria viimeiseen asti. Kuullun mukaan kyseessä olisi ollut suurin sponsorisopimus suomalaisessa jenkkifutisskenessä ikinä. Firman nimikin tiedetään, mutta jätetään nyt mainitsematta. Jos sopimus olisi toteutunut, Huskies olisi ollut varakkain seura tällä kaudella, ja liitu olisi kirjoittanut raskaalla kädellä. Muistuttaa kyllä hiukan Sunny Car Center kuviota.

 • Mites autokauppiaden luvatussa maassa käy nyt junnujen ja naisten? Sakkoa varmaankin tulee luovuttamisesta ja vanhatkin laskut rästissä. Jääkö taas sivustaseuraajat maksamaan vai loppuuko koko toiminta.
  Saatanan tunarit

 • Vaasalla on ensi kaudella nuorista ja uusista pelaajista koottuna 30 pelaajan kokoinen III-divarin joukkue, eli ei siellä ihan huonosti mene.

  http://royals.fi/royals-as/

 • Taitavat Vaasan nuoret pelaajat olla edustusjoukkueen rosterissa tällä hetkellä.
  Hyvä määrä sinänsä.
  Hämennlinnassa oli viime kaudella 100pelajaa talvella harjoituksissa???

 • Samat kaverit löytyvät myös edustusjoukkueen rosterista. Kuinka kapea onkaan oikea edustuksen rosteri http://royals.fi/kausi-2018/roster-2018/ ? No mutta hyvin menee.
  Seinäjoellakin on elvytetty Gators, mutta ei niitä pelaajia ole edustuksen rosteriin laittetu että se näyttäisi komeammalta.
  Toisinsanoen tuo ei kerro vielä mitään.

 • Kyllä täällä jatkunut loan heittely on tehnyt Hämeenlinnan johdon työn paljon hankalammaksi, kuin se ilman sitä olisi ollut. Huhut syövät omien pelaajien uskoa, tekevät kotimaisten valmentajien löytämisen hankalaksi ja synnyttävät itse itseään ruokkivan kierteen. Lopulta ei löydy sponsoreitakaan. Toki hallitus joutuu aina katsomaan peiliin, mutta onko tämän pilkkaamisen jälkeen entistä vaikeampi saada muutenkin kortilla olevia vetäjiä seurojen riveihin? Mitä tämä kaikkien vastustajien parjaaminen tekee lajin yhteishengelle ja maineelle? Kuka tästä yleisesti ottaen hyötyy?

  Ehkä on aika kuopata Gridironin keskustelupalsta, josta on tullut pahansuopaisuuden kasvualusta. Näin näyttää käyvän kaikille palstoille. Mitä se kertoo meistä?

 • Kyllä on Gridironin juttujen kommentointiosiolla valtaa jos se voi sinun mielestäsi olla osasyynä Huskiesien kaatumiseen, pelaajien uskon loppumiseen, hankaluuteen kotimaisten valmentajien löytämiseen sekä vielä sponsorikatoon. Luuletko tosiaan, että tätä yhtä juttua ja sen kommentointia lukee yhtään kukaan lajin ulkopuolelta saati, että joku ottaisi tosissaan yhtään täältä lukemaansa kommenttia. Ihan oikeesti grow up

 • Ehkä porukka kuitenkin tuolla kommentoinilla odottaa että liittotasollakin jo herättäisiin tilanteeseen?
  Mutta taitaa liitolle riittää kun yhdellä joukkueella on liitua ja maajoukkue pärjää.

 • Eli asioista ei saisi puhua, ellei ne ole positiivisia? Ja ratkaisu on ”kuopata palsta”? Upeeta :)

  Huskies ei saanut päävalmentajaa nimettyä ennen huhtikuuta. Sillä asialla ei ole mitään tekemistä Gridironin keskustelupalstan kanssa.

  Sen sijaan, että kielletään inhottavista asioista keskusteleminen, voitaisiin myös tehdä töitä sen eteen, ettei tällaisiin tilanteisiin jouduta jatkossa. Jos yksittäiset seurat eivät siihen kykene, ehkä suuntaviivoja voisi lähteä hakemaan liittotasolta.

 • Mä lähtisin katsomaan liiton suuntaan. Liiton pitäisi velvoittaa, että joukkueilla on päävalmentaja ja XX määrä pelaajia nimet paperissa esim helmikuussa, ja jonkinlainen vakavaraisuuskin olisi pystyttävä osoittamaan. Ja liiton pitäisi pystyä auttamaan seuroja velvoitteiden täyttämisessä. Seurojen pyörittäminen on talkoohommaa, ja varsinkin jefu-seuran saaminen kasaan ja toimivaksi on Suomessa hyvin hankalaa. Miten joku pieni maakuntakaupunki, Hämeenlinna tai Vaasa, tulevaisuudessa Kuopio, oikeasti voi jatkuvasti löytää rosteriin 12 mitat ja taidot täyttävää linjamiestä. Ei sellaisia usein kadullakaan näe.

 • Filebacker on oikeilla jäljillä. Kommenttipalstalla ei ole juurikaan puhuttu asioista tai keskusteltu. Pääasiassa täällä on keskitytty loanheittoon, jonka viimeisimpänä kohteena ollut Huskies. Suurelta osalta tänne kirjoittavilta tuntuu puuttuvan käsitys mitä on asiallinen keskustelu ja kommentointi, niin negatiivisista kuin positiivisita asioista.

 • Kyllähän täällä kirjoitusten taso on lähinnä suoli24 tasoa. Rakentava kritiikki on aina paikallaan, mutta joku ulkopuolinen, joka haluaa aiheesta (jefu Suomessa…) infoa ja eksyy tänne, vaihtaa kiinnostuksensa kohteen vaikka sitten hevos-pooloon.
  Huskeille kävi niinkuin kävi, ja homma oli aika pitkälti arvattavissa jo pari vuotta takaperin, osa täällä kirjoittavista ovat varmaankin tyytyväisiä.
  Ei ollut ensimmäinen, eikä viimeinen seura jolle tässä maassa käy näin.
  Mutta… Tässä kun olen näitä tarinoita lueskellut, niin näyttää siltä, ettei vaahteraliigalla ole tässä muodossa minkäänlaisia elämisen mahdollisuuksia. Jos jo pelkästään matkakulut rasittavat pelaajien ja seurojen budjetteja, ei hommalla ainakaan kasvun mahdollisuuksia ole. Seuroja kaatuu ja jäljellejäävistäkin osa pudottautuu vapaaehtoisesti alempiin divareihin.
  Realiteetit kehiin: jos ei ole pelaajamateriaalia kunnon sarjaan, eikä rahaa ostaa ulkoa olisiko aiheellista harkita koko pashan romuttamista ja pelata vaikka turnausmuotoisena?
  Etelä-pohjoinen tai itä-länsi karsintaturnaukset ja voittajat finaaliin… En tiedä, mutta nykymalli ei toimi, väittäköön kuka mitä tahansa Ruudun katsojaluvuista, sellaisia ei ole. Eikä sitä kautta tulevia pelaajia, eikä maksavia katsojia.
  Toivotaan että olen väärässä ja jefu pelastuu, mutta alle 10 seuran tynkäsarjat ovat pelkästään säälittävää räpellystä.

 • Lopeta se Filebacker lässyttäminen. Yhtä paljon täällä keskusteluun kirjoittamisella on merkitystä Huskien perseilyyn kun mitä viime öisellä lumisateella.

  Jos sun perse ei kestä merivettä ja lukea palstan kommenttia, niin käy hakemassa liiton toimistosta pari metriä pinkkiä hamekangasta ja ompele niistä itsellesi hame. Liittoon on sitä toimitettu jo usean kilometrin verran.

  Sitä hamekangasta alettiin toimittamaan sinne 2009 juurikin samasta syystä, kun alkoi ensin se pohjois-korealainen meininki ensin kirjoittajien blokkaamisella liiton keskustelupalstalta, jonka jälkeen koko paska päätettiin sulkea, kun sinne alkoi tulla liikaa totuuksia sitten niistä blokailuista.

  Nyt olet sitä mieltä että ainoastaan positiivisista asioista saa kirjotella. Selvä, laitetaan jotain positiivistakin. Ulkona paistaa aurinko.

 • Sinunkin kommenttisi on erinomainen esimerkki Gridironin kommenttien tasosta. Pelkkää henkilökohtaisuuksiin menevää paskaa.

 • On kyllä säälittävää ja surullista että joukkueita johtavat idiootit jotka saavat seurat konkaan toinen toisensa jälkeen… Liiton pitäisi kyllä tehdä asialle jotain koulutusta, tarkastaa kriteerejä liiga lisenssiin yms. Vai pitäiskö Roostersin järjestää jo koulutusta muille seuroille kuinka luot toimivan urheilu seuran järkevästi joka ei ole heti konkassa. On tämä käsittämätöntä paska kuinka koko ajan liitto antaa näiden yhden kauden ihmeiden nousta vaahteraan. Tämä laji ei ikinä kasva tällä peleilyllä ja onettimalla johtamisella. Ja tätä pelleilyä on jatkunut jo vuosia. Rajaritarit, Taft, Ecg, 69ers, Trojans. Miten tässä sarjassa pysyy pystyssä vain Roosters ja Butchers sekä Crocot?!

 • Yhtenä syynä joukkueiden kaatumiksemme on myös nuo palkkasoturit. Ei haluta maksaa pelaamisesta eikä olla valmiita tekemään töitä seuralle. Se on sääli sillä niillä pikkurahoilla joita pelaaja X saa pelaamisesta on huomattavasti enemmän negatiivisia kuin positiivisia vaikutuksia seuralle. Kaikilla seuroilla ei ikävä kyllä ole kanttia pyytää kaikilta pelaaviltaan maksuja. Tämä koituu monen seuran tuhoksi.

 • Miten tuon ECGn sait vedettyä tuohon mukaan?

 • Niin, ja pointtisi oli? Kuten edellä kirjoitin, jos perse ei kestä merivettä niin kannattaa jättää kommentoimatta. Se että vittuillaan yleisesti kaikille kirjoittajille, ei tee asiasta sen pyhempää, kun että kirjoitetaan nimimerkille, jonka koet henkilöytyväksi johonkin?

  ”Sinunkin kommenttisi on erinomainen esimerkki Gridironin kommenttien tasosta. Pelkkää henkilökohtaisuuksiin menevää paskaa.”

 • Olen totaalisen kyllästyt palstan tasottomaan vittuiluun ja länkyttämiseen ja jätän sen seuraamisen. Matseissa kyllä jatkan käymistä, maksan lipusta ja sijoitan kahvio/makkarapalveluihin kympin verran. Suomijefu tarvitsee tukea ja koitan osaltani sen tehdä – vittuilun ja paskanjauhamisen sijaan.

 • Ecg oli aikoinaan Vaahterassa ja oli hyvin rakas vastustaja. No toivottavasti nousevat vielä maltilla vaahteraan!

 • Kiitos Hlinna! Mahtava päivä lajillemme!

 • Eipä tuo protestilistakaan hyvältä näytä. Ja noissa ei edes kaikki velat yleensä ole

 • Mutta miksi Huskies toi ulkomaanavut Suomeen?Ei kyllä pysty käsittää!

 • Joo, surullinen uutinen tää Husky, ei senpuoleen että olisin Husky kannattaja vaan ihan urheilupuolta ajattelen. Ja ei se myöskään ulkopuolelle kovin hyvää viestiä lähetä. Mutta enivei, nyt sieltä ”vapautui” läjä pelaajia jotka etsivät uutta kotia. Nopeasti katsottuna n.100km säteellä ( riippuu tietysti missä asut) on 3 vaahtera seuraa, Roo jolla 32 pelaajaa rosterissa, Butchers 34 ja Saints 39 ( nopea tarkistus tänään kyseisten joukkueitten sivuilta ). Pointti on se että jokaisessa näissä seuroissa on 1998 ja 1999 syntyneitä ja 98 on kaikkein pahimmassa jamassa. Tuleeko tuolta Huskista korvaava pelaaja juuri hänen paikalle? Toki 99 pelaajilla on se ”tynkä” U19 sarja ( SM ) että saa edes jotain vastinetta lisenssi+vakuutukselle joka muuten nousi tänä vuonna tuonne 809€ ( ellen muista ihan väärin). Eli taas saa nuoret pelaajat istua penkillä ja lämmittaa sitä huolella. Toki poikkeuksia on mutta veikkaan että aika moni nuorista pelaajista saa väistyä kokeneemman tilalle. Ja lopuksi, toivon että nämä Huskien kaikkein parhaimmat jakaantuisi tasaisesti näille kolmelle, eikä vain suuntaisi sinne yhteen ”punaiseen” seuraan. Voisi kausi tulla hiukan mielen kiintoisemmaksi.

 • Niitä käytettiin viimeisenä oljenkortena vakuuttamaan joukkueen kaukomatkalaiset iskukyvystä. Äijät oli jo lähtökuopissa ekan leirin jälkeen, mutta Huskien johto sai ne ylipuhuttua odottamaan importtien tuloa.

 • Paska päivä lajille…. EI helpotajatkossa esimerkiksi sponsorien /yhteistyökumppanien hankkimista sitten yhtään. Pakko sanoa, että Huskiesin hallitus on ilmeisesti pelkkiä saatanan tunareita täynnä.

  Muilta seuroilta jää yksi kotiottelu pois ja samalla kotiottelusta tulot. Menoissa pieni säästö, kun ei tarvita talkooporukkaa eikä tarvi maksaa yhden ottelun kenttävuokraa. Mutta silti setelirahaa häipyi reippaasti.

  Ja mites Nelonen? Tuleeko sieltä lisävaatimuksia, kun Huskiesin ottelut jää kuvaamatta ja lähettämättä. Tuskin Nelonen tätä ihan karvoineen nielee?

  Nyt on korkea aika tehdä muutoksia liiton organisaation ja toimintatapoihin. Mutta myös saatava läpe se, mitä aikanaan jo on esitetty seurojen palaverissa. Eli jokainen seura olisi velvollinen esittämään ns panttisumman, joka on seuran pankkitilillä 31.12. Tällä osoitettaisiin, että on olemassa pesämuna tulevaa kautta varten.

  SIlloin esitettiin 10.000 €/ Vaahteraliigaseura ja 5.000 €/ I-divarin seura. SUmmat on jonkun kokoisia, mutta osoittavat että organisaatiolla löytyy jatkuvuutta myös taloudellisesti.

  Vielä kerran Huskies hallitus ja seuran toimijat Vaahteraliigajoukkueen osalta: Kiitos kun pilasitte lajin imagoa oikein kunnolla!

 • Parhaiten liigakauden saisi läpi jos lisenssijärjestyksessä seuraava joukkue saisi rekrytöityä itselleen puuttuvat OL ja DB palaset Huskeista. Nostetaan se Vaahteraliigaan. Onko liitua ja reilua ? Se on sitten eri asia mutta leikkaa,liimaa,paikkaa kaudelle 2018 menisi vaahteraliigan kanssa läpi ( ja 1 divari ei ole tärkein kilpasarja).

 • Taisi Bedwellillä olla valmennuksen ja pelaamisen ohella muitakin tehtäviä organisaatiossa.
  Onko siellä taustalla kukaan saanu mitään aikaiseksi syksyn jälkeen. Liput hulmuten ilmoitetaan valmentajasta KUUKAUSI ennen avausmatsia. Kertoo kaiken oleellisen toiminnasta. Lopuksi kaadetaan syyt pelaajien niskaan, joista osa on ollu 2.divarista asti nostamassa joukkuetta

 • Huskit divariin , pelatkaa sorsa parilla
  loppuun asti. Nostakaa UNC tai Kotka liigaan!

 • Junnuista tämän pitäisi lähteä, jos ei seuroilta vaadita junioritoimintaa vaan annetaan mahdollisuus jatkaa rahallista korvausta vastaan ko. sarjatasolla lienee homma pielessä?

 • Olen ollut lajipiireissä mukana kymmenen vuotta, minä aikana moni seura on luopunut leikistä liiga- ja divaritasolla. Ihan faktaksi en mene sanomaan, mutta tuntuma on sellainen, että likipitäen joka vuosi joku luopuu sarjojen määrittelyn jälkeen. Pitäisin tätä yleisesti ottaen huolestuttavana.

  En muista tältä seuraamaltani ajalta yhtään tapausta, missä liiton suunnasta olisi ohjattu vahvalla kädellä joukkueita toimimaan pitkän tähtäimen tavoitteiden hyväksi seuraavan kauden kustannuksella. Seuraava kausi on aina kuningas, kivuliaita muutoksia vallitsevaan tilanteeseen ei yksinkertaisesti tehdä.

  Tällä reseptillä on usean seuran toimesta noustu Vaahteraliigan välieriin ja haudattu toiminta sitten seuraavana talvena.

 • Kyllä on Huskiesin foldaaminen liiton vika. Liitto on laittanu semmoset taloudelliset taakat, että joukkue ei enää selvinny 15-16 ostojätkän palkkaamisesta. Ja oliko pari ulkkarivalkkua vielä lisäks. Ilman Ruutua olis voinu ottaa koko rosterin ulkomaalaisia. Liiton vika. Kyllä SAJL:n pitää pystyä parantamaan seurajohtajien suuruudenhulluus. Kyllä on jämpti niin.

 • Olipas paska juttu tuo Huskies kuvio, ei voi muuta sanoa. Jää taas pari matsia vähemmälle paikanpäältä katsottavaksi. Jos tästä jotain positiivista pitäisi etsiä niin… Wolvot vaahteraan! Ja kaikille kivaa kesää, nähdään taas syksyllä. Tätä kateellisten ja pahantahtoisten paskatunkiota ei jaksa kesäisin edes seurata, sen verran surkeaksi on taso mennyt.

  -Peace

 • Mä en oikein ymmärrä tuota yleistä kitinää siitä kun täällä sanotaan rumasti, olkoon milloin ja mistä. Jo liiton forumin aikaan kirjotettiin varsin rumasti milloin mistäkin aiheesta ja jos nyt ei omaa sen vertaa kriittistä lukutaitoa tai paksua nahkaa että siitä tulee paha mieli … noh, emmä sille mitään voi.

  Siltikin, on pakko sanoa että taas kerran on paljastunut että ne jotka ovat sanoneet rumasti ovat olleet niitä jotka ovat olleet oikeassa: huskit kaatui. Vielä kun jälkikäteen näyttää siltä ettei tosiaan viime syksyn jälkeen ole kädessä ollut muita pelikortteja kuin toive jostain ultimaattisesta rahasammosta niin kyllähän toi melko surkealta näyttää. Olisi paljon helpompi olla närkästynyt keskustelun tasosta jos ei jatkuvasti paljastuisi että ne pahimmat möykkääjät ovat olleet oikeassa.

 • Samaa mieltä. Lisäksi itse olen ihmetellyt sitä, että kundit katkovat luita kentällä ja tappelevat verissäpäin jaardeista ja tuumista, mutta sitten kentän ulkopuolella pillitetään kun joku sanoo pahasti.

  Sankarit sukkahousuissa?

 • Mihin menevät Hlinnan ns starat?
  Onko maassa oleville jenkeille ottajia?
  Nilkuttaako Huskies nelosdivariin vai loppuuko toiminta kuten Sixtareilla?
  Mites Ruudun TV-sopimus? Tuleeko sanktioita liitolle?
  Kuinka moni tusinamies lähtee gloorihunttaamaan Roohon?

  Itse toivon että tämä vahvistaisi esim Tretta jotta kesällä on mielenkiintoa peleissä.

 • Jos porukkaa valuu seuran alasajon myötä Roostersiin niin foliopipokysymyksenä herää eittämättä ajatus että kun liiton puheenjohtajana, vaahteraliigan sarjapäällikkönä sekä Roostersin hallituksen jäsenenä puuhastelee yksi ja sama henkilö, niin onko kaikki Hämeenlinnan luopumisesta kovinkaan pahoillaan ja miten tähän on päädytty.

 • @Näkemys kirjoitti: ”En muista tältä seuraamaltani ajalta yhtään tapausta, missä liiton suunnasta olisi ohjattu vahvalla kädellä joukkueita toimimaan pitkän tähtäimen tavoitteiden hyväksi seuraavan kauden kustannuksella. ”

  Muistat oikein. Liiton toiminta tähtää muutaman suuruudenhullun yksilön utopistisen vision toteuttamiseen seurojen elinkelpoisuuden kustannuksella. Lajin todellista tilaa ei tunnusteta tai tunnisteta. Utopistisen unelman ohella jatkuvasti kustannuksia lisää kartuttavat kriteerit, säännöt, määräykset ja tietysti kaikilta perittävä TV-raha ovat yhdessä johtaneet jenkkifutiksen kriisiin jonka johdosta pelkästään molemmista Vaahteraliigoista (miehet + naiset) on kausien 2017 ja 2018 välillä tippunut pois joukkueita. Molemmissa liigoissa tästä on tullut jo jokakeväinen (talvinen) ilmiö. Kaikkia herättelevä ilmiö on myöskin se, että I-divisioonaan ei haluta nousta.

  Ja jos SAJL:n nykyistä meininkiä tällä palstalla kritisoi, tulee palautteeksi ryöppy palstan sulkemisen vaatijoita. Pasilan trollitehtaalta tuotetaan vastapropagandaa ja Vaahteraliiga.fi sivulla vallellaan öljy laineille kunne öljy leimahtaa liekkeihin kuten tässä Huskies-tapauksessa.

  Viikonloppuna ollaan isojen asioiden ääressä Vantaalla. Mielenkiintoista nähdä onko päättäjillä munaa tunnustaa virheensä vai sumutetaanko kaikkia koti-EM:ksioihin liittyvällä suitsutuksella.

  Ei muuta.

 • Eiköhän tässä Saints ole suurin hyötyjä. Tampere on sen verran lähempänä. Kovin monen pelaajan en näe auttavan Roostersia erityisen paljoa niin tuskin jaksavat lähteä sen takia ajelemaan Helsinkiin. Huskiesin parhaat ja tähtiluokan kotimaiset olivat rahasopimuksella ja Saints pystyy myös ainakin osalle maksamaan joten nämäkin päätyvät varmaan Tampereelle. Nyt on täällä parjatulla valmennuksella iso paikka, Saintsin oletetulla nipulla pitäisi olla korkealla tällä kaudella.

 • Huskies uutinen on huono ja aiheuttaa varmasti muutoksia liigaan… Mutta huolestuttavinta on se että tuo oli viides joukkue joka luopuu sarjasta tällä kaudella ilmoittautumisen jälkeen. Mikä seuroja vaivaa? Ei tuo liiton vika ole jos seurat eivät osaa hoitaa asioitaan…

 • Milläköhän keinoilla liitto voisi vaikuttaa niihin tosiasioihin, että aivan liian moni seura pyörii muutaman vapaaehtoisen työpanoksen johdosta? Olisiko liitto voinut maagisesti kaivaa Trojansille 10 VL-tasoista pelaajaa? Olisiko liitto voinut löytää 30’000e Huskiesille? Turun tapauksessahan kyseessä ei ollut suoraan taloudellinen rasitus, vaan se tosiasia, että pelaajia ei ollut. TAFTillakin suurin rasite oli puuttuva pelaajisto, samoin 69ersilla. Miten helvetissä te kuvittelette, että liitto olisi voinut näitä paikata? Tämänhetkiset VL-maksut ovat sitä luokkaa, että niillä ei olisi kovin montaa pelaajaa palkattu.

 • Jos tynkäsarjaa pelaavan juniorin vuosimaksu lisenssi + vakuutus huitelee tonnin paikkeilla ja toinen tonni seuran maksuun, niin ei varmaan tarvitse ihmetellä miksi se liisa-petteri mielummin pelaa salibandyä tai sulkista.

 • Myös junnujen kaudet ovat ihan perseestä milloin kesäkuussa ohi tai alkaa vasta elokuussa. Kaikkien pitäisi päästä pelaamaan kesän aikana riittävän paljon omassa ikäluokassaan. Pitäisi poistaa tämä monessa ikäluokassa kikkailun mahdollisuus ja sallia vaikka seuroille pitää vähemmän junnu joukkueita kuin epäterveesti peluuttaa samaa ikäluokkaa monessa sarjassa.

 • Myös junnujen kaudet ovat ihan perseestä milloin kesäkuussa ohi tai alkaa vasta elokuussa. Kaikkien pitäisi päästä pelaamaan kesän aikana riittävän paljon omassa ikäluokassaan. Pitäisi poistaa tämä monessa ikäluokassa kikkailun mahdollisuus ja sallia vaikka seuroille pitää vähemmän junnu joukkueita kuin epäterveesti peluuttaa samaa ikäluokkaa monessa sarjassa.

 • Ensinnäkään juniorin lisenssi ja vakuutus ei ole lähelläkään tonnia, tuskin nyt kukaan juniori on ottanut liiton vakuutusta, toivottavasti ei ole…

  Minkä seuran vuosimaksu on juniorilla 1000€? Olisi mukava kuulla ihan seurojen nimiä eikä vain tuollaista ympäripyöreää jutustelua.

  Ja seurojen jäsenmaksut eivät kyllä ole liiton vika tai nuo tynkäsarjat, ei ne maksut liitolle niin valtavia ole ja seurat ovat ihan itse päättäneet tuon sarjaohjelman…

 • Todella surullista tämä Huskies-juttu. Tältä olisi vältytty jos seurajohto olisi syksyllä ymmärtänyt tosiasiat ja sarjapäällikkö elänyt jossain muualla kuin omassa olympiakelpoisuuskuplassaan uskoen tarinat presidentti Mulumban lesken perintorahoista.

  Tuolla ylempänä joku ei selkeästi ymmärrä ilmiöiden ”puuttuvat pelaajat” sekä ”sarjojen säännöt” välistä asiayhteyttä. Nykyiset sarjaformaatit pakottavat seurat panostamaan maksimaalisesti aina seuraavaan kauteen mm. maksimoimalla importtien tai jefu-huorien määrä, koska 5-6-7 joukkueisissa sarjoissa ei ole olemassa ns. keskikastin taisteluja. Ei ole mahdollisuutta kasvattaa joukkuetta liigatasolla taikka edes ykkösessä. Esim nousijajoukkueelta olisi hyvä odottaa aina ensin sarjapaikan varmistamista ennen mestaruuskiiman välitöntä rakentamista (kuten HML). On ihan ok voittaa pari ottelua, antaa omille kasvateille tuntumaa kovempiin peleihin ja oppia sarjan tavoille eikä heti panostaa velkarahalla päätyyn asti menevään muukalaislegioonaan. Käytännössä sarjoissa vaihtoehtoina ovat joko Playoff tai putoaminen. (Tämä ei koska luonnollisestikaan ykkösen Inkkareita jotka eivät elä realimaailmassa haaveineen).

  Liigan tulisi olla laajempi joukkuemäärältään. Importtien määrää tulisi rajoittaa radikaalisti ja kahden passin kikkailu estää totaalisesti. Ja ehdottomasti homegrown minimit käyttöön ja suosittelisin Itävallasta tuttua menestyjien handicap-järjestelmää joka varmistaa sarjan kehittymisen monipuolisesti ja estää sarjan mielenkiinnon raiskaavat dynastiat.

  SAJL:n tekemät päätökset luovat puitteet seurojen elinolosuhteille. Nyt kaikki tietää, että nykymeiningillä yhä useampi tippuu kelkasta, joten jos tämän halutaan jatkuvan ei muutoksia kannata tehdä. Jos taas laji halutaan elvyttää on tehtävä PALJON muutoksia. Seurat tekevät joo itse omat ratkaisunsa, mutta lajiliiton määrittelemissä raameissa. Nyt on raamit kaulassa ja kakka housussa. Jotain on pakko muuttaa.

 • @foliopipo voisi tarkistaa lähteitään sen verran että kyseinen henkilö johon ilmeisesti viittaat, ei ole hetkeen ollut roostersin toiminnassa mukana

 • Paska homma. Piste. Porukka puhuu, että seurojen pitäisi keskittyä suunnitelemaan toimintaa pitkäjänteisesti. Olen tästä asiasta täysin samaa mieltä, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Todellisuudessa rahan kerääminen aloitetaan periaatteessa joka vuosi tilanteesta 0. Toki tilanne on aina helpompi niiden sponsoreiden osalta, jotka ovat tukeneet toimintaa aikaisemmin ja ovat kokeneet toiminnan hyödylliseksi. Pointti on kuitenkin se, että tilanne saattaa muuttua rahoituksen suhteen radikaalisti, vaikka asiaa miten haluttaisiin pitkäjänteisesti suunnitella. Seurojen operatiivisen toiminnan osalta pitkäjänteinen toiminta minusta keskittyy juniori toiminnan pyörittämiseen, sekä ottelutapahtumien kehittämiseen. Ainoa tapa pitkällä aikavälillä pitää edustusjoukkueen pelaajakustannukset maltillisina, on se että juniori puolelta saadaan oman kaupungin poikia nostettua edustusjoukkueen rosteriin. Eli ilman kunnollista paikallista pelaajamateriaalia, ei toiminta ole hyvällä pohjalla. Joukkueet voivat kyllä toimia pitkään ostopelaajien varassa, mutta tällöin riski Turun ja nyt Hämeenlinnan kohtaloon on todella suuri. Koko systeemi voi ostopelaajia täynnä olevissa joukkueissa romahtaa, jos muutamat avain paikoilla olevat päättävät vaihtaa seuraa tai lyövät harttarit naulakkoon.

  Vaahteraliiga joukkueita pyöritetään vapaaehtoistyöntekijöiden voimalla, eikä tästä päästä mihinkään. Suomessa ei ole yhtään ammattilaisjoukkuetta, ei edes Vaasassa. Väitän että joka ikinen seura on tilanteessa, missä muutaman avainhenkilön poislähtö voi tarkoittaa toiminnan loppumista tai merkittävää rahavirran loppumista. Tämä on todella huono homma, mutta ei tälle varmaan mitään voida tehdä. Tekijöitä pitäisi saada seuroihin lisää, mutta mistä niitä löytyy? Oma kokemus on se, että entisiä pelaajia on todella hankala saada mukaan toimintaan. Kun pelihommat ovat loppuneen, niin tuntuu että kiinnostus koko lajia kohtaan romahtaa, eikä kavereita saada edes katsomoon. Tai jos nyt suostuvat matsiin tulemaan, niin ilmaiseksi pitäisi sisään päästä.

  Mitä liitto voi tehdä? Sarjajärjestelmiä olisi nyt mietittävä kunnolla! En edes väitä tietäväni miten sarjajärjestelmät pitäisi rakentaa, mutta laajempi liiga kuulostaisi mielenkiintoiselta. Yhdistetään 1 div ja nykyinen Vaahteraliiga ja lopetetaan 3 div. Tällöin jäi Liiga, 1 div ja 2 div. Lisäksi pitäisi rajoittaa ulkomaalaisten pelaajien määrää esim. home-grown säännöllä (esim.liigassa sallittaisiin 4 ulkomaalaista ja nämä saisi olla vaikka kaikki jenkkejä, kunhan 9 pelaajaa kentällä on kotimaisia. 1 div vastaava voisi olla 2 ulkomaalaista ja 10 kotimaista kentällä). Tällöin kilpavarustelu EU-pelaajilla loppuisi.

  Lisäksi liiton pitäisi keskittyä tukemaan seurojen toimintaa ainakin markkinoinnin osalta. Tämä on kyllä mennyt parempaan suuntaan kokoajan ja seurat varmasti saavat markkinoitiin liitolta tukea, jos sitä pyytävät. Juttu on se, että seuroissa ei yksinkertaisesti ole ihmisiä jotka osaavat hoitaa markkinointia tai se nähdään ylimääräisenä kuluna johon ei kannata satsata. Vaasa teki tässä asiassa ison loikkauksen eteenpäin muutama vuosi sitten ja katsomat alkoivat täyttymään ihmisistä. Ruutu+ kuviota on täällä paljon kritisoitu ja porukka tuntuu olevan sitä mieltä, että se pelkkä kulu joukkueille. Tästä olen vahvasti erimieltä! TV-näkyvyydellä on suoravaikutus ulkopuoliseen rahoitukseen ja sen suuruuteen, joten plussalle jäädään tämän ansiosta vahvasti. Toki seurojen on osattava myydä näkyvyys ja pystyttävä perustelemaan asia yhteistyökumppaneille. Liito on kyllä tuonut hyviä asioita seurojen saataville (TV, koulutukset, markkinointi, yms.), mutta seurat eivät ole kaikkea osanneet hyödyntää. Liiga kriteereiden osalta taas sanoisin, että niitä pitäisi pikemminkin poistaa kuin lisätä. Vuosien saatossa ollaan kyllä nähty, että ne eivät toimi. Eikä niiden avulla olla pystytty varmistamaan, että liiga lisenssia hakenut seura on toiminnallisesti ja taloudellisesti vakaalla pohjalla. Itseasiassa kriteerit toimivat päinvastoin esim. juniorijoukkue kriteereiden osalta!! Jos liiga seurassa ei ole riittävästi juniori-joukkueita, niin siitäselviää sakolla. Sakot kriteereiden osalta ovat perseestä, eikä ne kehitä tai paranna mitään. Sakkojen ”pelossa” seurat sitten pistävät pystyyn vasemmalla kädellä useita nuorten joukkueita, vaikka oikeasti materiaalia riittäisi vaan yhteen kunnon juniori joukkueeseen. Kuten alussa mainitsin, niin itse näen juniorityön nimenomaan pitkäjänteisen toiminnan merkkinä. Olen kuitenkin siitä erimieltä, että juniorijoukkueet ovat osa Liiga-ja divarikriteereitä. Asian pitäisi olla seuroille itsestäänselvyys. Ennemmin vaikka 2 hyvin hoidettua ja riittävällä pelaajamateriaalilla olevaa juniorijoukkuetta, kuin 4 vajailla rostereilla ja vajailla valmentajilla vedettyä.

  Loppuun tsemppiä Hämeenlinnaan! Tässä vaiheessa on turha lyödä lyöty, mutta fiiliksi ovat kyllä tilanteen johdosta huonot. Tämän vuotista kuprua alettiin rakentamaan Hämeenlinnassa jo viime vuonna, joten ei tästä nyt pelkästään tämän vuoden porukkaa voi syyttää. Päävalmentajan kikkailut olivat se viimeinen niitti, mutta ei todellakaan se suurin syy miksi näin kävi. Vaahteraliiga ja koko jenkkifutiksen imago sai nyt kunnolla turpaan, eikä tätä kaikki edes ymmärrä. Ts. se kulissi ammattimaisesti hoidetusta ja TV:ssä näkyvästä kilpaurheilusta paljastui. Lisäksi kriteereiden toimimattomuus todistettiin taas kerran. Noh, toivotaan parempaa tulevaisuuteen.

 • Otan nyt ohi pinnalla olevan HML aiheen mutta tietääkö kukaan mitä tossa ecg ja butchers scrimmagessa oli käyny? Näyttikö kumpikaan millään tasolla valmiilta

 • Mielestäni kauden 2017 jälkeen Huskiesin seuraavan kauden suuntaviivat oli käytännössä jo vedetty. Jos nouset kovalla tohinalla liigaan ja urheilullisesti homma sujuu, seuraavaankin kesään on pakko panostaa. Vai millaisen viestin haluat omille kärkipelaajille antaa: että nyt seuraava kesä vähän peesaillaan ja puhallellaan? Joukkueessa, joka luottaa kovasti ulkopuoliseen pelaajavirtaan? Good luck!

  Osa joukkueista pystyy määrittelemään omat resurssinsa siten, ettei heidän toimintansa jatkuvuus vaadi ulkopuolista säännöstelyä. Kaikilta tämä ei ole aina onnistunut, mikä heijastuu sitten negativiisesti kaikkiin. Sen vuoksi tätä asiaa olisi hyvä pohtia liittotasolla.

 • Liigan joukkuemäärän kasvattaminen, divarien yhdistäminen ja samanaikaisesti toteutettavat radikaalit muutokset import-sääntöihin sekä ylitiukkoihin kriteereihin ovat se lääke, jolla suomi-jefu eheytetään.

 • Tuo Hämeenlinnan homma ei ole loppumassa tohon,siis draama ei lopu! Huskeilta kantautunut huhuja että seuran sisällä on jo 3v ajan ollut aikamoisia väärinkäytöksiä rahan suhteen. Verottajaa tämä ainakin tulee kiinnostamaan kun seura kaatuu. Saas nähdä miten Teemut siinä keksivät syytellä.. Syy on aina jossain muualla. Pelaajilta aivan oikea ratkaisu kun lähtivät kävelemään.

 • Kaveri kertoi, että Roostersin kausimaksu olisi 1400€ ja sen maksamalla pääsisi nostamaan pyttyä.

 • Mihin voi ilmoittautua, jos noin halvalla saa?

 • Kuulemma ihan vaan joukkueenjohtajalle laittaa viestiä ja pyytää pelaajasopparia. Pelilliset taidot eivät ole niin olennaisia, jenkit ja muut vahvistukset kuulemma hoitavat sen puolen. Toisaalta, sen peliajan saaminen on muutenkin aika epäolennaista, kunhan pääsee nostamaan pyttyä kauden päätteeksi!

 • Kahden passin kikkailua ei pysty estämään. Se johtuu ihan meidän lainsäädännöstä eikä lajin sääntökirjoista. Toki brittipassin omaavat tippuu kohta pelistä pois

 • Amen brother!

 • Ääh tuohon en jaksa uskoa. Eiköhän siellä ollu vain menot isommat kuin tulot. Eikä kukaan järkevä enään lähde yhdistystasolla kikkailemaan koska saatava taloudellinen hyöty on olematon ja asiasta jää aivan varmasti kiinni.

 • Voisihan sitä pelata esim. neljän huippujoukkueen voimin Vaahteraliigaa niin, että maljasta kamppailtaisiin jo kesällä. Tämän jälkeen pelattaisiin semifinaalit akselilla Suomi/Ruotsi ja esim. Tanska/Hollanti. Lopuksi sitten koko systeemin finaali. Näin pelin taso saataisiin pysymään korkeana ja suomalaisia pelaajia kehittymään maajoukkuetta ja miksei ammattimaisempaakin pelaamista kohden. Taso, näkyvyys ja kansainvälisyys voisi parantaa sponsorisopimuksiakin.

  Divisoonaa pelattaisiin nykyisen liigan laajuudella, mutta yksinkertaisella sarjalla. Spagettimalja pelattaisiin myös kesällä ja lopuksi sijoitusturnaus liigan alakastin ja divarin kärjen välillä. Tasovertailuissa on aina omat jännitteensä, mikä kiinnostaa yleisöä. Nousuun divarista vaadittaisiin kuitenkin enemmän kuin vain voitto pelissä.

  Divarin alakasti voisi pelata toisen kierroksen kakkosen kärkijoukkueet mukana. Tällöin import-säännöt voisivat olla tiukemmat. Tässä sarjassa olisi mahdollisuus voittaa tai menettää divaripaikka ja jälleen tietyin lisäehdoin. Näissäkin peleissä yllätysvalmiit kohtaamiset tuovat mielenkiintoa.

  Tämä ei suinkaan ole loppuun saakka mietittyä, vaan ideanpoikanen sitä ajatellen, että edessä voi olla vaikeammat ajat 90-luvun alun tyyliin. Siinä tapauksessa vain harvoilla seuroilla on varaa ja muiden toiminnassa mennään säästöliekillä parempia aikoja odotellessa. Siinäkin on omat puolensa.

 • Tulipa nyt hauska/kammottava ajatus…
  Mitäpä jos Turkukin olisi toiminut kuten HML, siis viivyttänyt sarjasta luopumista näin kauan!? Seinäjoki olisi valmistautunut divariin koko syksystä-kevääseen, varmasti sieltä olis hävinnyt ropallinen vanhempia ”eläkeelle”, kovat nuoret pisin suomea liigassa pelaamisen perässä. Olisiko mahdollisesti jopa ”menestykseen” tottuneet tausta voimat luovuttaneet vastuuta muille (eli vanhat tekijät olisi hyljännyt seuran) ?
  Seitsemän joukkueen liiga olisi romahtanut viiden joukkueen sarjaksi kuukautta ennen kauden alkua! Seinäjoki olis pulassa, Turku ja HML myös.. Liigan uskottavuus olisi totaalisesti mennyttä.

  Eli hyvä Trojans kun olitte suoraselkäisiä ja ajoissa ilmoititte tilanteen! Hattua nostan!
  Toivon kaikille hyvää paitsi niille jotka sääti rahojen kanssa Huskyporukassa, enkä niille jotka lopulta tuhosi kaiken, eli ne pari linjamiestä!

 • Hämeenlinnassa kylvettiin jo tuhonsiementä kolme tai neljä vuotta sitten. Paikalliset pojat kelpasivat maksajiksi ja istumaan penkille.

  Seuran piti siitä huolimatta pyrkiä kohti Vaahteraliigaa ja tasoa jossa yhä useampi paikallinen joutui maksamaan katsomoon pääsemisestä kausimaksun verran.

  Itse odotin kaatumisen tapahtuvan jo pari vuotta sitten jolloin Nesi lähti kumppaneineen kylästä. Huhujen mukaan kun joukkueen sisäinen ilmapiiri alkoi kiristymään tämän jälkeen. Kuolevan joutsenen kuitenkin pelasti paljon pilkkaa ja haukkuja saanut Bedwell. Jenkkiaksentti kun puri yllättävän moneen.

  Toisaalta eipä niitä pelaajia viime vuonnakaan ollut 90-100, vaikka huhut näin kertoivatkin. 40 keksittyä maksajaa tekee ison loven budjettiin.

 • Pelaajia on turha syyttää. Kyllä vika oli 100% seurajohdossa.

 • ”Liigan joukkuemäärän kasvattaminen, divarien yhdistäminen ja samanaikaisesti toteutettavat radikaalit muutokset import-sääntöihin sekä ylitiukkoihin kriteereihin ovat se lääke, jolla suomi-jefu eheytetään.”

  Eheytetään juu, maahockeyn tasolle.

 • Kyllä tämä on pois lähteneiden pelaajien vika. Samoin on myös kaurialan siwan vika että olen alkoholisti. Syytän myös pankkiani että tili on nollilla. Kiitos

 • ”Kahden passin kikkailua ei pysty estämään. Se johtuu ihan meidän lainsäädännöstä eikä lajin sääntökirjoista.”

  Ai näitä vielä löytyy jotka uskovat tämän mantran jolla home-grown sääntöä vastustetaan. Mikään mahti, laki tai edes Kiinan keisari ei voi estää lajiliittoa määräämästä, että samanaikaisesti kentällä voi olla ainoastaan X kpl home-grown statuksen omaavaa pelaajaa. Rosteriin niitä turhakkeita saa sijoittaa ihan niin monta kuin Bosmannnien ja muiden kliseiden edustajat niitä haluavat kustantaa.

  Toinen juttu on keskustelu siitä, onko suomalainen jefu-joukkue työnantaja, jota työvoiman vapaan siirtymisen säännöt koskevat. Taitaa olla Suomessa vähissä ne verokortilla jefusta palkkaa nauttivat…

 • Royalsilla oli viime ja toissakaudellakin kapea rosteri, eikä se vielä tälle kaudelle pahasti muutu. Noin 25 pelaajaa on yksinomaan Royalsin rosterissa, ja sitä voi täydentää noista III-divarin pelaajista. Sieltä kuitenkin nousee 2019 tai 2020 mennessä yli tusinan verran pelimiehiä rosteriin vakiomiehiksi.

  Royals aloitti pelaamisen reilu viisi vuotta sitten, niin junnujoukkueita oli tasan 0, junnupelaajia pelasi vajaa 10 Oulun tai Seinäjoen junnujen kanssa, edustusjoukkuessa pelaajia n 15.

 • Olisi varmaan loogista ja esim Wolvojen kohdalla joukkueen laajuus+laatu huomioiden ihan mahdollistakin nostaa ykkösestä rankingykkönen Vaahteraan, mutta miten sitten kävisi ykköselle? Neljän joukkueen tynkäykkönen? Kakkosesta kukaan tuskin on ykköseen hinkuamassa, joten en siksi usko myöskään Vaahteraliigan täydentämiseen. Ja voihan se olla ettei Wolvojakaan tuo kabinettinousu kiinnostaisi.

 • Eiköhän viimevuonna Bedwellin vaatimus myös ollu,että niitä eu miehiä piti saada,jotta sen oma uskottavuus ei kärsisi.Yhden miehen unelmaa siellä lähdettiin toteuttaa.

 • Mitä Veikkauksia mihin pelaajat lähtevät ?

 • Ei oo veikkauksia, mut tietoa on et Porvooseen, S-joelle, Tampereelle ainakin on mennyt porukkaa. Yks on lähellä Roo:ta, rahasta kiinni. Myös divariin mennee pari-kolme Wol ja UNC ainakin on pelaajien perässä.
  Nää kuuluisat linjamiehet (3) yksi liigaan pohjanmaalle ja kaks Ruskolle kolmoseen.

 • Minne ne kaikki alle 15 pelaajaa menee. Roo voittaa, Porvoo #2 .
  Ei ketään kiinnosta divari

 • Tää on kyllä huvittavaa jos nämä linjamiehet pelaa ensi kaudella ruskolla kolmosessa trojansia vastaan :D

 • Tietoa myös täällä. Ecg:n menos pari, muutama eaglesiin. Yks menee steelerssiin ja yks kouvolaan. Loput menevät hangon 4 div joukkueeseen. Varma tieto tämäkin

 • Liigakriteerien näyttö niiden toimivuudesta on aika heikossa juuri nyt.
  Nykymuottiinsa ne ovat lähteneet kehittymään vuoden 2002 tapahtumien jälkeen jossa ECG jätti vaahteran melkolailla yhtä lähellä kautta kun huskies nyt. Piti ilmeisesti reagoida.
  Reagoida voisi varmaan nytkin koska 16 vuotta myöhemmin voidaan jälkiviisastella kaikenlaista mutta väitän että yhtään seurakuolemaa kriteerit eivät ole pelastaneet, sakotusta sen sijaan on ollut kiivaasti. Kuten edellä on tuotu ilmi, kriteeristö ei varsinaisesti ohjaa tekemään asioita laadukkaasti, kriteerit saa täyteen huonolaatuisella, kestämättömällä ja romahdusalttiilla toiminnalla.
  Huolenpitoa, koulutusta, ohjeistoja, arvoja, vertaistukea. En oikein keksi muuta tahoa kenen nuo asiat pitäisi hoitaa ja varmistaa kuntoon perustettaville seuroille ja usein pakon edessä vaihtuville uusille seuratoimijoille muuta kuin seurojen yhteisön. Sekä jollain prosentilla työajasta niiden henkilöiden jotka palkkaakin nauttivat. Vähiten ajalisesti mutta intressitasolla terveet seurat pitäisi olla prioriteetti nro 1 luottamushenkilöilläkin.

  Ylempänä myös dynastioita estäviä työkaluja on nostettu esiin. Hienoa, näin tein itsekkin puolisen vuotta sitten. Jos itävallassa tosiaan on mekanismit käytössä (minkälaiset? Onko vaikuttanut?) niin ei muuta kuin kopioimaan kaudelle 2019

 • Lajiliitto ei vaan voi kävellä suomen lakien yläpuolelle. EU-maiden kansalaiset on yhdenvertaisessa asemassa suomalaisten kanssa. Oman joukkueen kasvattien määrää tietenki voitaisiin rajata minimimäärällä mutta onko tämäkään ihan lakien mukaista ja entä siinä tapauksessa kun edustus kaatuu niin nämä pelaajat jää sit ilman peliaikaa kun EU-pelaajat menee niiden edelle

 • Onko tietoa mihin Huskiesin jenkit ja importit olis menossa? Vai siihenkö loppuu Runnerin ura?

 • EU-komissioon on tullut varmaan lukuisia valituksia vaikkapa Ruotsin, Puolan ja Itävallan jenkkifutissarjoista. Home-grown sääntö on täysin laillinen, käytössä lukuisissa jefu-maissa ja sekä monissa muissa urheilulajeissa. Ei ole olemassa yhtään Suomen lakia tai EU-lakia jonka yli kävellään säännöillä näissä maissa jotka ovat säännöt omaksuneet.

 • Internet on siitä mukava kaveri, että se ei petä koskaan. Tuntuu aika monella menevät puurot ja vellit sekaisin siinä suhteessa, mitä SAJL tekee ja mitä ei. SAJL ei määrää seuroja sarjoihin, SAJL ei määrää miten raha-asiat hoidetaan eikä SAJL despoottimaisesti määrää otteluohjelmasta. Vastuu näistä on seuroilla. Lisäksi seurat päättävät aika monesta asiasta, ja mm. valitsevat SAJL:n hallituksen. Jos liitto on niin karmea kanto kaskessa kuin täällä annetaan ymmärtää, niin mitä se kertoo seurojen johdosta?

  Huskiesin talousongelmat eivät ole liiton syytä. Toki liitossa voidaan tarkastella omaa toimintaa sen suhteen, voisiko seurajohdon tukemista ja koulutusta kehittää. Mutta jokainen seura vastaa ihan itse omasta taloudestaan. RY saa tehdä tuottoa, joten ihan nollasummasta ei tarvitse joka vuosi lähteä liikkeelle. Toki jos budjetti on sellainen että kaikki palaa mikä tulee, niin tilanne on eri. Mutta ihan itse luotu.

  Vaahteraan ei ole mikään pakko mennä. Jos maksut, importit ynnämuut tuntuvat liian kovalta taloudelliselta rasitukselta, niin myös ykkösessä voi pelata. Tai jos se tuntuu haastavalta, niin kakkosessa. Ja vaikka tehdä sitä rahaa hieman säästöön, jotta siirtyminen ylemmälle tasolle ei ole niin haastavaa taloudellisesti.

  Importeista on keskusteltu iät ja ajat, ja perusteluita löytyy suuntaan jos toiseenkin. Loppujen lopuksi seurat itse päättävät import-säännöt, joten enemmistö seuroista ei koe että niitä tulisi muuttaa.

  Tynkäsarjat eivät ole kenenkään etu, joten strategiapäivillä toivottavasti pohditaan onko 4-tasoa (+1) liikaa miehille. Vai voisiko järjestelmän rakentaa uusiksi kahdella divarilla, ja miettiä ykkösen osalta tiukempia import-sääntöjä?

  Tuntuu että sarjatasosta riippumatta todella moni joukkue kamppailee rosterin täyttämisen kanssa. Täydellisessä maailmassa liitto voisi kysellä seuroilta tilannetta nyt ja aiempina vuosina, ja katsoa kokonaisuutta. Riittääkö meillä pelaajia kaikille sarjatasoille, kaikkiin joukkueisiin? Jos ei, niin miten siihen reagoidaan?

 • Eniten käy tässä Huskies casessa sääliksi nuoria pelaajia. Lisenssi ja vakuutus 807 euroa ja jos vielä mahdollisesti seuramaksut on haluttu etupainoitteisesti. Hyvä jos pääset ilman lisä kuluja edes toiseen seuraan täyttelemään juomapulloja. Voihan se vähän kysyä motivaatiota. No ei muuta kun kovaa treeniä ensi talvena ja uusi yritys vuonna 2019. Kannattaa vaan odottaa että leskenlehdet näkyy ennen kuin päättää seuran jota haluaa tukea.

 • Normihierarkiassa EU-tasoinen direktiivi tai asetus menee aina jopa perustuslain yläpuolelle. Valituksia ei tarvitse tehdä EU Komissioon, joka on lakia säätävä elin, eikä suinkaan tuomioistuin. Mikäli joku seura tai vaikka yksityishenkilö saisi päähänsä, että lajiliiton tekemä sääntö on EU oikeuden vastainen voitaisiin asia käsitellä paikallisessa käräjäoikeudessa. Koska kyseessä on EU:n HYVIN keskeinen kansalaisilleen tarjoamasta perusoikeudesta (vapaa liikkuminen ja työllistyminen toiseen EU -maahan) ei olisi pienintäkään epäselvyyttä, että vaikka Matti Meikäläisen nostama kanne johtaisi tuomioon lajiliittoa vastaan. Tietenkin, voi tällaisen säännön aina tehdä, ja toivoa, että kukaan ei keksi siitä valittaa. Ihan yhtä hyvin voi vaikka kavaltaa yrityksestä rahat, ja toivoa että kukaan ei huomaa.

 • Laji jonka pääsarjatasolla pelaajat maksavat pelaamisesta ja seurat maksavat että MAKSULLINEN tv-kanava näyttää pelit… MITEN MENI NIINKUN OMASTA MIELESTÄ? Ainoat katsojat on varmaan ne samat vanhat jefujyrät mitkä löytyy sieltä kotipelin katsomosta perheineen.

 • EU:ta ei kiinnosta jefu tippaakaan. Täyttä utopiaa ja fantasiointia ajatella, että jefu liittys mitenkään eu pelaajien rajoittamisasiaan. Importtien rajausta (siinä onnistumatta) ovat ajaneet jalkapalloseurat, eivätkä jefuseurat. Google auttaa tässä.

 • Porvoo napsi jo parhaat Huskyt. Paras valinta pelaajilta kyllä mennä Porvooseen.

 • Moi Roope

  ps. amatöörimäistä bullshit-tulkintaa

 • Lakia lukenut = Aku Ankkaa selannut. Mieti, puhutaan työvoimasta. Jefu pelaajat eivät ole työvoimaa. Mikään eu tai suomen laki ei estä rajoituksen tekemistä. Niin, ja kannattaa mennä takaisin sinne ” lakia lukemaan”

 • @KEUPA , ketä on mennyt Porvooseen ? Vittu sinne ei pitäis mennä kenkään. Liiton pitäisi määrätä sääntö/kielto, että luovuttaneen joukkueen pelaajat ei pelaa missään ko. kaudella. Red skirtssain koko kesän. Nyt ne on vapaata haaskaa. Vitun HML minkä teki … Kaiken piti olla niin kunnossa …

 • Googlettakaa sellainen kuin bosman-sääntö. Vieläkö asiaa tarvii vääntää?

 • Bosman ei liity Suomen jefuun yhtään mitenkään. Tai okei, liittyy. Kuinka moni EU-pelaaja on Suomessa töissä jefuseurassa? Niin että niistä maksetaan tellit ja lellit sun muut.

  Just niin montaa Suomessa pelaavaa EU-pelaajaa koskee Bosman.

 • Voisiko nyt vaikka free agent sitoutumaton jefukommentaattori kaikki tietävä ja lainoppinut oraakkeli Heikki Hizki Kuusela kertoa tavalliselle rahvaalle että jos liitto tai Liigaseurat keskenään päättää rajoittaa ulkomaalaisten määrää, onko linjassa lainsäädännön kanssa.

  Ja juu kyllä, perusmalli on se että seuran puuhamiehet ajavat 42 000 kilometriä seuran ajoja, nostavat km-korvaukset ja maksavat importeille handuun. Tosin varmasti jotkut hoitavat asian ihan kuten pitääkin. Se vaan taitaa olla sellainen asia että ainakaan tuolta USAsta ei vaan lennätetä työntekijöitä noin vaan Suomeen tekemään töitä ja tienaamaan leipää. Turistiviisumilla ne täällä on.

 • ”Bosman-sääntö (myös Bosman-päätös tai Bosman-tapaus) on nimitys Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen vuonna 1995 tekemälle päätökselle, jonka seurauksena EU-alueen joukkueurheilun ammattilaispelaajat saavat siirtyä vapaasti seurasta toiseen sopimuksensa päätyttyä.”

  Arvaappas mikä tuossa wikipedia lainauksessa on avainsana? Vinkki: Se alkaa A:lla ja loppuu T:hen, siinä on 19 kirjainta.

 • AK: EU on linjannu eu-pelaajakiintiöit laittomiksi eli ei ole mitään merkitystä onko kyseessä palkkaa nauttiva henkilö vai ei.

  Stats: ei ole mitään merkitystä kuka sen päättää koska se on laiton joka tapauksessa

  @EU-kiintiö: oliko liian pitkä artikkeli kun et lukenu loppuun?
  ”Tuomioistuin totesi myös, että kaikkia EU-kansalaisia on kohdeltava tasavertaisesti, minkä seurauksena ulkomaalaiskiintiöiden käyttö loppui EU-pelaajien suhteen. Tätä ennen esimerkiksi jalkapallossa oli ollut tavallista, että joukkueet saivat nimetä kokoonpanoon vain kolme ulkomaalaispelaajaa.”

 • Luin kyllä loppuun, älä siitä huoli. Tuossa omassa lainauksessani oli vain se tärkein kohta joka rajaa päätöksen koskemaan ammattilaisuutta joukkueurheilussa. Tätä suomalainen jefu ei valitettavasti ole.

 • HOmegrown sääntö on yleinen eurooppalaisissa palloilusarjoissa. Se ei rajoita rostereissa olevien ei-kotimaisten määrää mutta säännöllä määritellään samanaikaisesti kentälläolevien kotimaisten pelaajien minimimäärä.

  Toinen juttu on euro-sarjoissa ollut sääntö, jolla tulkitaan kaikki USA yliopistoissa tietyllä tasolla pelanneet USA vahvistuksiksi kotimaasta riippumatta. Tämäkin täysin käyttökelpoinen ja yleisesti tänäänkin käytössä oleva sääntö jolla 2-passin pelleilylle pannaan piste.

  Täällä yritetään estää kaikki uudistukset samalla juridisella jargonilla jolla seuroja pistetään halvalla liittokokouksissa.

 • Selvennetään vielä, minun käsittääkseni mikään laki tai EU-asetus ei estä seuroja rajaamasta ulkomaalaisten pelaajien määrää suomalaisissa jefu sarjoissa koska kyseessä ei ole ammattilaisurheilu.

 • Tää homegrow sääntö voitas ulottaa myös omiin kasvatteihin.
  Näin sitä juniorityötäkin saatais arvostettua.
  Koska kun importteja aletaan kieltämään, alkaa kotimaisten pelaajien ennenäkemätön värvääminen muista joukkueista. Importeista säästyneet varat käytetään kilpavarustelussa kotimaisiin.
  Jos katsoo Hämeenlinnan touhua viimevuonna, sinne värvättiin myös kotimaisia.
  Eli tuo Import sääntö ei ole pelkästään seurojen pelastus.

 • Eihän tällä säännöllä raja ollenkaan joukkueessa olevien EU-pelaajien määrää, ainoastaan määritetään kentällä olevien suomalaisten määrä. EU ukkojaan saa joukkueeseen palkata edelleen vaikka 40kpl.

 • Ottakaa papparit matkaan.

  Hyvää settiä pukkaa!

  Huskies GM suolasi pelaajia (linjamiehet) ja Royals GM heittää pippuria päälle ja eikun uuniin!

 • Tuo linjaus koskettaa täysin lakeja jonka mukaan eu-maiden kansalaisia tulee kohdella tasa-arvoisesti ja siinä on myös maininta että tuon jälkeen loppui eu-pelaajia rajaavat säännöt kokoonpanoissa. Se että jossain tehdään vastoin pykälää tarkoittaa että siellä tehdään herrasmiessopimuksella eikä kukaan valita asiasta.

  Päätöksen aiemmimpi osuus koskettaa ammattilaisurheilua ja siirtoa joukkueiden välillä. Eli free agenteista yritetään periä sakkoja kun siirtyy uuteen joukkueeseen.

  Eli rautakangesta: tuossa on kaksi erillistä päätöstä asioihin joista vain toinen koskettaa ammattilaisurheilua.

 • Ja jos tuntuu että olette asiassa oikeassa niin ei muuta kuin liittokokouksiin vaatimaan lajille parempia sääntöjä. Ei se Roope niitä sääntöjä yksin päätä vaan jokaisen seuran edustajat jotka kokouksessa on paikalla

 • Liiton vastuulla on liigalisenssien myöntäminen. Seuralle, jolla pelaajamäärä natisee ja talous nitisee, ei pitäisi myöntää liigalisenssiä.
  20 tai edes 25 kotimaista pelaajaa ei ole uskottava liigajoukkue.. jokainen tietää. Kotimaisia pelaajia pitää olla 36-40 ja siihen jenkit päälle niin voidaan puhua liigajoukkueesta.
  Jos tätä ei ole, tuodaan 10-15 importtia jostain-mistä-lie ja tekohengitetään. 10-15 importin tuominen ei ole ihan ilmaista.. rahaa pitäisi olla paljon. Siis paljon.
  Tämän importtirallin katkaisu olisi tärkein teko lajin tervehdyttämiseksi. Huippupelaajia tarvitaan, 4-5 importtia on ok, mutta tilanne, jossa kotimaista runkoa paikataan briteillä, espanjalaisilla jne on tuhon alku.
  Jos pelaajia ei ole – joukkuetta ei ole. Jos pelaajia ei ole – liigalisenssiä ei myönnetä. Se on liittohallituksen vastuulla.

  Ja turha sanoa, ettei tiedetty -täällä huudettiin sekä Trojansin että Huskiesin kaatuminen hyvissä ajoin ennen julkaisua. Aivan varmasti tiedettiin. Vain yhdistämällä joukkueita (esim HLinna ja Tampere ja Nokia yhteen) saadaan riittävän isoja rostereita, joista saadaan elinvoimaisia joukkueita.

 • Viisaita sanoja. Mutta se vastuu on ennenkaikkea seuroissa. Ne liigakriteeritki on seurojen tekemiä. Joku joskus sanoi että liian nopealla nousulla on vain yksi suunta

 • Mutta mistä kaivat ne kotimaiset huippupelaajat joukkueeseen jos niitä ei ole edes nytten? Et mistään ja juuri sen takia noita importtejakin tuodaan

 • Jopas nyt väännetään lakipykäliä. Jos seurat keskenään päättävät että sarjassa saa pelaavaan kokoonpanoon kerrallaan merkata vaikka 3 ulkomaalaista pelaajaa, niin tuskin EU tai poliisi tulee sinne kentälle meuhkaamaan. Jengissä voi olla vaikka miljoona ulkomaalaista, pelissä rajoitetaan yhteisellä sopimuksella. Toki jos joku jengi sitä uhmaa niin oikeudessa voi saada tahtonsa läpi, mutta vähän on hassua että joku jengi lähtisi tietoisesti uhmaamaan yhteistä sopimusta. Joten turha vääntää jotain lakitekstiä tähän mukaan.

 • Ehkä se pointti on siinä ettei kaikki joukkueet ole halukkaita tekemään tai noudattamaan esitettyjen kaltaisia import sopimuksia…

 • Sehän se pointti onkin, että jotkut seurat eivät näe omaa napaansa pitemmälle ja ajattelevat anoastaan omaa sen hetkistä tilannettaan ja eivät näe olla mukana kehittämässä jenkkifudista.

 • Juuri sen takia ehdotetut tuontipelaaja rajoitukset eivät toimi, koska ne joukkueet jotka eivät halua niitä noudattaa voivat jättää rajoitukset noudattamatta vetoamalla siihen että heillä on oikeus käyttää pelaajaa. ”Koska työvoiman vapaa liikkuvuus”. Ja ihan selventääkseni en mitenkään kannata sitä että tuodaan +10 ostopelaajaa joukkueeseen. Mutta niin kauan kuin joukkueet ei pysty tekemään ns. herrasmies sopimusta rajoituksista, on niitä melko turha tehdä.

 • Seurat ei noudata … onko tätä koskaan kokeiltu? Onko faktaa että sääntö lähdettäisiin haastamaan jossain eu-tuomioistuimessa?

  Soppiiko tuota eppäillä?

 • Tai ehkä tuo ei pelaa koska sitten joukkue hommaisi rahalla kotimaisia pelaajia. Ei se tuontipelaaja ole se ongelma tällä hetkellä vaan se on seuraus, helpompi korjata seurausta kuin itse ongelmaa?

  Kun suomessa ei vain ole tarpeeksi harrastajia niin niitä ei ole

 • Rajataan määrää monelleko pelaajalle saa ostaa lentoliput, maksaa vaikka yli 200€ kaudesta tai tarjota ilmaista asumista tai kautta. Karsisi samalla mukavasti kotimaisia vaihtorahan perässä juoksijoita.

  Huskit eivät ole liiton vika-mantraa toistaville.. kenen vika on se että luopumisia tapahtuu lähes vuosittain = olisiko systeemissäkin korjattavaa? Suuruudenhulluus ja kykenemättömyys nykytilanteen hahmottamiseen ovat vakavia ongelmia.

 • @huh huh:
  Jos kotimaiselle pelaajalle ei saa tarjota ilmaista asuntoakaan, suosii päätös automaattisesti kasvukeskusten joukkueita, eniten PK seudun missä vöestöpohja on suurin. Jos otetaan vaikka esim Vaasa vertailuun, siellä väestöpohja on niin pieni että väistämättä ainakin aika-ajoin joudutaan joukkuetta vahvistamaan organosaation ulkopuolelta tulevilla pelaajilla. Näyttäkää se joukkue missä esim OL:ssä pelaa pelkästään oman kylän poikia? Butchers taisi olla viime kaudella aika lähellä?
  Mieluummin maksetaan kotimaisille pelaajille kuin niille tusina briteille tain unkarilaisille tai mistä ikinä niitä linjamiehiä onkaan raahattu!

 • Ulkomaalaispelaajilla ei ole tiukempia rajoituksia, koska seurat eivät niitä halua. Hyvin yksinkertaista. Seurat eivät siis usko, että joukkueeseen valittavien pelaajien määrän rajoittamisella saataisiin aikaan muuta kuin pooliin jäävien pelaajien hinnan nousu, jolloin joukkueen kasaaminen maksaisi enemmän kuin nykypäivänä. Tämä ei myöskään edistäisi seurojen keskinäistä kilpailua vaan mitalit jaettaisiin nykyistä voimakkaammin jo syksyllä suomalaisten pelaajien rekrytoinneilla.

 • VÄITE 1. Kahden passin pelaajien määrää ei voi rajoittaa EU-maissa
  – Väite on täyttä potaskaa. Kahden passin ilmiö on torjuttu euro-sarjoissa asettamalla rajoituksia yhdysvaltalaisen yliopistotaustan omaaville pelaajille ja tämän ovat kokeneet käytännössä ne suomi-joukkueet, jotka ovat eurosarjoissa joutuneet kaventamaan import-rostereitaan kohdatessaan euro-joukkueita. Toinen toimiva tapa on täällä mainittu home-grown sääntö joka ei rajoita joukkueen rosterissa olevien ulkomaalaisten määrää, mutta asettaa minimimäärän kotimaisille samanaikaisesti kentällä oleville pelaajille.

  VÄITE 2. Jos import-rajoituksia tulee siirtyvät import-rahat kotimaisten pelaajien rekrytointeihin
  – Väite on täyttä utopiaa. Suomessa jefu on vaahteraliigatasollakin harrastelaji jossa pelaajien joukkue määräytyy suurelta osin pelaajien kotipaikkakunnan mukaan. Lajin piirissä on ns. jefu-huoria eli pelaajia jotka katsovat oman pelitaitonsa oikeuttavan rivipelaajista poikkeavaan kohteluun ja pyrkivät kahmimaan itselle etuisuuksia joukkueista joihin pyrkivät. Jefu-huoria on ollut lajin alkuajoista lähtien Suomessa ja tulee olemaan jatkossakin. Import-rajoitukset eivät tähän vaikuta kuin marginaalisesti.

  Toinen tähän rahojen siirtymiseen liittyvä legenda on rahojen olemassaolo. Seuroilla ei ole olemassa kassassa rahaa, joka siirretään momentilta toiselle automaattisesti olosuhteiden muuttuessa. Jos Import-paina laskee, vaikuttaa se suoraan seuratoimijoiden paineisiin kahmia rahaa eri keinoin aina nollasta aloittaen seuraavan vuoden kulujen kattamiseen.

  VÄITE 3. Seurojen romahdukset ovat seurojen omaa syytä eikä SAJL ole osallinen tässä kiihtyvässä kehityksessä.
  – Tämäkin väärin. Lajiliiton ensisijaisena tehtävänä on luoda olosuhteet, jotka mahdollistavat jäsenseuroille terveen toiminnan raamit. Yksiselitteisesti seurojen elinkelpoisuuden tulisi olla SAJL:n agendan kohtana nro1. Kun lajin parissa tunnistetaan ilmiöitä, jotka ovat pitkän tähtäimen tarkastelussa epäterveitä, tulisi niihin puuttua ennakoivasti. Tällä hetkellä molemmat Vaahteraliigat sekä miesten I-divisioona ovat tilassa jossa taitavat johtajat käynnistäisivät välittömiä korjaustoimenpiteitä. Tässäkin keskustelussa on useammassa kannanotossa nostettu esille niitä elementtejä, joista mikään ei saisi olla nykytilanteessa pyhää ja koskematonta. Näitä ovat sarjajärjestelmät, kriteerit, säännöt sekä kaikki ne asiat, jotka yhdessä tai erikseen nostavat yksilön ja seurojen kustannuksia suoraan tai epäsuorasti.

  VÄITE 4. SAJL on syyllinen kaikkeen ei-toivottavaan ja huonoon kehitykseen
  – No ei tässäkään ole mitään järkeä. Kliseinen sanonta siitä, että SAJL = jäsenseurat pitää paikkansa 100%. Seurat itse valitsevat SAJL:n luottamushenkilöt kehittämään lajiamme eteenpäin. Jos samat virheet ja ongelmat toistuvat vuodesta toiseen eikä niihin reagoida ja samanaikaisesti seurat äänestävät samat päättäjät vuodesta toiseen tekemään päätöksiä ei seurat voi syyttää lajin negatiivisesta kierteestä muita kuin itseään. Sitä saa mitä tilaa.

  VÄITE 5: Suomalainen jenkkifutis on nyt vahvassa kasvussa
  – Höpölöpö, ennätysmäärä sarjoista vetäytymisiä ja haluttomuutta edetä sarjaportailta toisille vaikka menestyy ovat indikaattoreita jotka kertovat kriisistä. Eurooppalaisen historian sivistyksen alkuaikoina hallitsijat pyrkivät peittämään yhteiskunnan ongelmia tarjoamalla leipää ja sirkushuveja näyttävillä areenoilla. Suomalaisen jefun leipä ja sirkus ovat Ruutu+ ja EM-kisat.

 • Oikea ratkaisu ei luultavasti ole sellainen, missä tehdään radikaali muutos sarjajärjestelmään nopealla aikataululla. Se johtaa vain edellä mainittuihin lieveilmiöihin – seuraavaa kautta tulee kuitenkin rakentaa. Tuskin on olemassa mitään kaikkivoipaa sääntömuutosta, joka tasoittaa pelikentän ja korjaa tilanteen noin vain.

  Asiaa voisi tarkastella vaikkapa viiden vuoden aikajänteellä. Mikä on realistinen tavoitetilanne? Mitä liittotasolla voidaan tehdä, jotta seurojen toimintaa saadaan ohjattua kohti tavoitetta? Miten seurat saadaan aidosti mukaan yhteiseen visioon? Nämä ovat varsin hankalia kysymyksiä.

 • Korisliigassa jossa pelaajat ovat ainakin paljon ammattilaisempia kuin Vaahteraliigassa, oli vuosikaudet voimassa seurojen välinen herrasmiessopimus että joukkueet saavat käyttää kolmea tai nykyään neljää ulkomaalaista. Koski myös EU-pelaajia. Eipä kukaan vienyt seurapomoja EY-tuomioistuimeen tms. Eli jos toimii siellä niin miksei toimisi myös Vaahtiksessa.

 • Täällä nähdyt pyrkimykset selittää import-rajoitusten mahdottomuutta vedoten lainsäädäntöön ovat substanssiltaan samaa tasoa kuin Turun terrori-iskun tekijän lakimiehen yritys vedota lainsäädännön aukkoihin siinä, että terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat jotka tekijä itse vakuuttaa terroristiksi, ei olekkaan laissa määritellyn kaltainen terroristinen teko.

  Suomi (ja SAJL) ei kaipaa näitä viisastelevia lakimiehiä vaan täyspäisiä vastuunkantajia jotka uskaltavat myöntää ensin tosiasiat.

 • Just näin! tietysti jos meillä on seuroja jotka eivät jaksa/osaa/viitsi/jne kehittää omia pelaajia, vaan etsivät oikotietä onneen, niin silloin aitoa halua tälläisten soppareiden tekoon ei ole. Ehkä meillä on seurajohtajia, jotka unelmoi ja kuvitteelee että ”kyllä mä tänä vuonna löydän muita paremmat vierastyöläiset kuin muut ja niillä hoidetaan malja kotiin”.

  Meistä laji-ihmisistä (niin seuratoimijat kuin pelaajatkin) tulisi löytyä tahto ajatelle lajin parasta eikä vaan itsekkäästi, ehkä näin löytyisi keinot tehdä tätä hommaa terveemmällä pohjalla.

 • Huskyjen ja Trojansin romahdus ei varmasti ole liiton syy, mutta jos esitetään kysymys mitä liitto on tehnyt kyseisten kaupunkien jenkkifutiksen edistämiseksi tai tukemiseksi.
  onko meillä yleensäkään liiton puolesta koskaan laitettu euroakaan muun kuin pääkaupunkiseudun jefun tukemiseen.

 • Missä ne resurssit on? Täällä on hitosti helvetin päteviä tekijöitä. Miksi ette lähde seurojen hallitukseen tekemään täydellistä joukkuetta? Äkkiäkös ne valmentajat löytyy, 5 junnujoukkuetta luomaan jatkuvuutta, 40 kotimaista pelaajaa liigaan, vakaa kassavirta yms. Eihän tuo nyt ole mitenkään vaikeata.

  Tästä maasta ei yksinkertaisesti löydy montaa joukkuetta joka on asiansa tehny kunnolla. Otetaan nyt Huskies käsittelyyn. Ulkopuolisin silmin tilanne näytti ekalla liigakaudella että nyt panostetaan hommaan täysin ja tähtäimessä on vain yksi ja ainoa asia. Tämä nopean nouseminen kulttuuri tuntuu olevan monessa joukkueessa nähtävillä. Vastaavasti kun joku tekee päätöksen pelata ykköstä kotimaisin voimin niin saa täällä paskamyrskyn (todennäköisesti samat henkilöt vinkumassa jotka nyt vastustaa importteja)

  Oikeasti nämä ongelmat on ihan muualla kuin importeissa. Sitä on vain helppo syyttää

 • 1. Eiköhän täällä pärjättäisi liigalla ja kahdella divarilla. Nykyinen VL ja 1D yhdistetään ja muut sitten nykyisellään.
  2. Homegrown-säännöt; Liigassa 9 ja divareissa 10.
  3. Siirtomaksut ehdottomasti kovemmiksi. Lopetaan se pelaajien kuppaus tai jefu-huoraus. Ei totisesti ole lajin etu että jotkut seurat kuppaavat pelaajia muualta ja kupattavat pyrkivät täyttämään pelaajakatoa miten tahansa.
  4. En tiedä onko tämä vielä käytössä mutta joitain vuosia sitten vielä VL-voittaja sai siivun lipputuloista; Eiköhän tämänkin rahan voisi käyttää kaikkien yhteiseen hyvää?

 • Bosman tapauksen soveltuminen Suomessa pelaaviin palkkaa nauttiviin EU-pelaajiin on täysin selvä asia: Joko soveltuu tai ei. Riippunee siitä katsotaanko pientä korvausta saavat pelaajat ammattilaisiksi. Kaikki päätöksessä kirjoitettu koskee ammattipelaajia. Tällä forumilla vastausta ei tiedä kukaan, intti kuinka kovaa tahansa.

  Säännöillä ei ratkaista rahantuhlauksen ja pikavoittojen halun ongelmaa. Liiton syyllistäminen on vähän niinkuin itsensä katuojaan ryypännyt syyttäisi päihdehuoltoa. Kyllä se syyllinen on silloinkin rahansa ryypänneen peilissä.

 • Käytännössä 1 divarin ja VL:n yhdistäminen aiheuttaisi todennäkösesti sen, että suurin osa nykysistä 1 divari tiimeistä pudottautuisi vaan 2. divariin tai pahimillaan toiminta loppuisi kokonaan. Indians vs Roosters? Joo-o.
  Siirtomaksut, rangaistaan sitä enemmistöä kun vaihtaa joukkuetta elämäntilanteen muutosten takia siksi, että kourallinen pelaajia vaihtaa seuraa vuodesta toiseen, täysin turha lisärasite, joka korkeintaa entisestään auttaa niitä seuroja keneltä rahaa löytyy.
  Homegrown sääntö varmasti romahduttaisi eu-pelaajien määrän joukkueissa, mutta mistä korvaavat pelajaat? Yleinen taitotaso putoaisi entisestään samalla kun joukkueen amerikkalaisvahvistusten rooli korostuu entisestään, joka ei ole kyllä sekään millään tavalla mielekästä.

  Liittohan ei olisi voinut mitenkään pelastaa Trojansia, Turun alueelta ei olisi saanut riittävästi liigakelpoisia pelaajia vaikka olisi laskenut mukaan kaikki muissa VL-seuroissa pelaavat turkulaiset. Huskiesin kohdalla liiton kädet olivat myös sidottu, vai pitäisikö liitolla olla niin iso valta, että voi estää joukkuetta tekemästä pelaajasopimuksia ku on jo riittävästi vahvistuksia?

 • Ns.turistien tuominen Suomeen sai aivan uuden käsitteen Hämenlinnan myötä

 • Huskiesin touhusta voi olla montaa mieltä, mutta ei siinä ulkomaalaiskaartissa montaa turistia ollut. Vai ketä laittaisit siihen kategoriaan?

 • Meinasin että toivat tänne miehen havajilta ja takasin….kerkesikö ostaa edes matkamuistoja?

 • okei, käsitin väärin ja luulin että puhuit viime kauden pelaajista.

  nyt olisi siis maassa pelimiehiä tarjolla, saa nähdä onko joku seura jo apajilla.

 • Penaalin terävin …

 • ”Liiton syyllistäminen on vähän niinkuin itsensä katuojaan ryypännyt syyttäisi päihdehuoltoa. Kyllä se syyllinen on silloinkin rahansa ryypänneen peilissä.”

  Kyllä, mutta tässä tilanteessa yhteiskuntaa voisi olla järkevää kehittää siihen suuntaan, että yhä harvempi ajautuisi tilanteeseen, jossa löytäisi itsensä alkoholisoituneena katuojasta.

  Moni täällä on sitä mieltä, että liittotasolla tulisi ohjata enemmän tiettyyn suuntaan. Moni muu haluaa ymmärtää tämän niin, että kaikkea vastuuta oltaisiin jotenkin maagisesti siirtämällä kattojärjestölle.

 • ”Moni täällä on sitä mieltä, että liittotasolla tulisi ohjata enemmän tiettyyn suuntaan. Moni muu haluaa ymmärtää tämän niin, että kaikkea vastuuta oltaisiin jotenkin maagisesti siirtämällä kattojärjestölle.”

  Olet ymmärtänyt juuri päin vastoin, kuin täällä monet haluavat. ”Liittotaso” ohjaa lajia nyt yhteen suuntaan joka on osoittautunut monelle seuratoimijalle turmion tieksi. Tuolle tielle halutaan uutta suuntaa ja sitä ei saada antamalla kattojärjestölle lisää valtaa. Todennäköisesti uusi suunta saadaan vasta kun tämän nykyisen meiningin arkkitehdit saadaan vaihtoon.

 • Tähän Huskies-gateen liittyen yksi ja kaikista tärkein kysymys lajin kannalta on:

  Miten on mahdollista, että joukkueelle jolla on hoitamattomia velvoitteita edelliseltä kaudelta lähes kaikille, on myönnetty liigalisenssi.

 • Huskies varapuheenjohtaja istuu Norosen vasemmalla puolella ,tiara päässä ja kieli ruskeana.

 • Eräs herra R ei halunnut, että eräälle seura W:lle avautuisi mahdollisuus liigalisenssiin joten herra R halusi uskoa Huskien tarinan presidentti Mulumban lesken sponsorirahoista. Samalla Helsingissä säilyy liigamonopoli seuralla X.

 • ”Miksi ette lähde seurojen hallitukseen tekemään täydellistä joukkuetta?”

  Peusmuitoinen ulina-mantra jota täällä jaksetaan pillittää ketjusta toiseen. Mistä helvetistä et tiedä etteikö täällä kirjoittava porukka ole aktiivisesti seuratoiminnoissa mukana tai ole ollut seuroja perustamassa.

  Yritä vaan kääntää se keskustelu toisaalle syyllistämällä kirjoittajia.

 • Ja sun pointtisi on ?

 • Joo, liitto pakottaa hakemaan pikavoittoja ja pistämään rahat haisemaan. Uskotaan. Näinhän se on.

 • Ei pakota mutta antaa siihen vuodesta toiseen mahdollisuudet.
  Kolmella joukkueella oli välierissä 29 aloittavaa ulkomaalaista – jos tuo on se mitä halutaan ja rahaa riittää niin siitä vaan. Ei tuossa mitään järkeä kyllä ole junnut ja taloudelliset realiteetit huomioiden.

 • Vaahtera pitäs sulkee sarjana muutenkin

 • Juu, jotenkin pitäisi Wolvot liigaan nostaa, kun ei se taida pelaamalla onnistua.
  Mutta asiaan. Kannattaisi varmaan kysyä neuvoja niiltä ketkä osaavat asiansa hoitaa, esim. Roosters. SAJL voisi voimansa keskittää mielummin seurojen toiminnan kehittämiseen kuin pienen (sisä)piirin haluamaan tv-näkyvyyteen.
  Minä näistä mitään tiedä, mutta ilman toimivia seuroja ei laji pitkälle pötki.
  Kukin täälläkin kirjoitteleva voisi keskittyä oman egon kasvattamisen sijaan pyyteettömään (epäitsekkääseen) seuratoimintaan.
  Kiitos ja hyvää alkavaa kautta kaikille.

 • Kaikilla seuroilla, jotka ovat jo pitkään menestyneet, eli Roosters, Butchers, Crocot, yhteistä on se, että kaikilla on joka ikäluokassa isot junnujoukkueet ja ilmeisesti tarpeeksi porukkaa toimiston puolella. Nämä kaksi pitää olla kunnossa, että voi saada aikaan jonkinlaista seurakulttuuria ja muutakin kuin tähdenlentoja. Mä olen ymmärtänyt, että Hämeenlinnassa koko homma kaatui lopulta muutaman tekijän niskaan. Ei löytynyt väkeä tekemään talkoohommia, koko pakettia pyöritti pari kaveria. Käsittääkseni Hlinnassa Bedwell hoiti palkattuna talvikaudella paljon niitä hommia mitkä nyt sitten kaatui talkooväen niskaan. Ja kun junnusakki ei ollut vielä ehtinyt kasvaa U19-vaiheeseen niin ei sieltäkään vuosiin olis ollut tulossa pelaajia edustusryhmään. Mä luulisin että Hämeenlinnan jefutarina päättyy tähän. Ei löydy enää ketään aloittamaan alusta, nyt loppuunpoltetut tuskin jaksavat jatkaa. Junnujoukkueet pelaa tovin ja sitten vanhempana ajelevat Tampereelle treeneihin.

 • Se vauhtisokeus vaikuttaa myös tähän junioripuoleen…. Ei kerkee kasvaa junnuja juurikaan kun viidessä vuodessa painetaan satalasissa pelkkä edustusjoukkueen seuraavan kauden menestys mielessä kakkosdivarista liigaan… Tuskin oli heti aluksi hämeenlinnassakaan junnujoukkue pystyssä…

 • Taitaa olla seinään törmääminen tosiasia tälle vauhtisokeuselle. Huhujen mukaan Oulu tiputtautunut pois 2 divarirista. Eli
  VL 6 joukkuetta
  D1 5 Joukkuetta
  D2 5 Joukkuetta
  D3 7 joukkuetta

  23 joukkuetta jäljellä, jossa 3 kakkosjoukkuetta

 • Kyllä jos huhut pitää oulusta paikkaansa niin liiton ja importtien vika.

 • Eikö noita kakkosjoukkueita ole neljä? Kakkosessa wolvot, kolmosessa Tampere, Seinäjoki ja Vaasa.

 • Hah! Salli mun nauraa! Miten täällä jaksetaan hehkuttaa tuota ryöstökalastajien jengiä joka imee kaikki jefu huorat ja joka ei nykyään panosta omiin junnuihin mitenkään, jolle kaikki on jopa liiton toimesta tarjoiltu hopealautaselta? Kyse on siis Roosterssista jonka alamäki junnupuolella on selvä ollut jo pari vuotta! U19 jengi voi pärjätä, U17 jotenkin, U15 tulee pataan kaikilta ja siitä alaspäin on säälittävän vähän porukkaa joukkuiessa mutta hei, EI tarvitse keskittyä junnuihin kun riittää että odottaa että muiden valmentamat junnut muuttaa opiskelmaan, porukka kulkee työn perässä tai jopa maksaa sivurajalta että saa nostaa kannua! Crocoilla junnupuoli on kovassa iskussa maakuntaseuraksi, mutta muuten on pakka sekaisin ja rahhoo ei ole. Ainoa seura joka kovankoulun kautta on herännyt todellisuuteen on Butchers ja heille toivonkin menestystä!
  Liitto on jo osoittanut suurudenhulluuttensa ja asioiden tärkeysjärjestyksen, joista muutama asia nousee esille helposti!
  -Nro1 Marginaalilajin kallis TV sopimus, joka on täysin järjetön, Seuroilla pitäisi olla edes oikeus myydä kotipelihin TV mainosaikaa että saisivat jotain vastinetta menetetyille lipputuloille.
  -Nro 2 Maju menestys kiimassa on unohdettu täysin seurojen elinkepoisuus ja sallitaan tämä import ralli?
  -Nro 3 Pitäisi tehdä rajoituksia import sääntöihin ja hyväksyä pieni tasonlasku vaahterassa joka myös helpottaisi uusien pelaajien kasvamista vaahteraan? Nimi rosterissa ja lämmin penkki ehkä riittää joillekkin, mutta ainakin osa haluaa pelata ja ansaita kannuksensa!
  -Nro 4 lajin pääkaupunkikeskeisyys? Miten tasa-arvoista on että ihan kaikki liiton toiminta on max 100km pääkaupungista? Kokoukset, Koulutukset, Leirit jne? Onko oikein että yhteen junnu maju leiriin palaa esim Vaasalaiselta junnulta sama kuin Helsinkiläiseltä neljäään leiriin? Onko pääkaupungissa kaikki Suomen parhaat junnut vai onko Maju leirit vain niin paljon halvempia heille, että edustajat valitaan sieltä?

  Henkilökohtaisesti näen että pääkaupunki alueen seuroista ECG, Butchers ja Wolvot ovat oikeasti ne seurat jotka rakentavat tulevaisuutta oikein. Nämä ovat ne seurat jotka ovat ymmärtäneet junnujen merkityksen, seuraan sisälle kasvamisen, uskollisuuden ja sitämyötä kotimaisen sitoutuneen rungon tärkeyden, pääkaupungin lisäksi tulee Tampere ja tulevaisuudessa toivottavasti Kuopio. Yksi asia joka myös kertoo siitä kuinka seura OIKEASTI panostaa junnuihin on se että kuinka monta edustusjoukkueen valmentaa löytyy junnujenkin valmentajista? Jos kaikki junnu valmentajat ovat jonkun pelaajan vanhempia, kertoo se siitä että seuraa ei oikeasti kiinnosta pätkääkään junnut muutenkuin toiminnan rahoittajina!

  Glorydays perustui omankaupungin poikiin ja henkeen, nykyisellä mallilla ei ole henkeä, eikä omankaupungin poikia mikä on käsittämätöntä kun suurinosa seurojen vaikuttajista on glorydays pelaajia!
  Ennen valmennettiin omankylän poikia rakkaudesta lajiin, nyt seistään sivurajalla kiimasta mitaliin, olkoonkin että rosterissa on omia 1/3 osa ja joiden valmennukseen ei ole osallistuttu koskaan mitenkään.

 • SAJL strategiapäivä 2018 järjestetään lauantaina 14.4.2018 klo 10 – 18 Vantaalla

  Päivän ohjelma:
  10.00-10.05 Tervetuloa
  10.05-10.30 SAJL nykytila
  10.30-12.30 SAJL Visio – JefuSuomi 2030
  12.30-14.00 Lounastauko
  14.00-14.50 SAJL Strategia 2019-2022
  15.00-15.50 Miesten kilpailujärjestelmä
  16.00-16.50 Naisten kilpailujärjestelmä
  17.00-17.50 Lasten ja nuorten kilpailujärjestelmä
  17.50-18.00 Loppusanat

  Toivottavasti seurojen osallistujat ymmärtävät, että huomenna on se paikka jossa voi vaikuttaa, ottaa kantaa ja ehdottaa omia näkemyksiään. SAJL:n toimi- ja luottamushenkilöiden laatima kuva tulevaisuudesta ei välttämättä ole se kuva, jota seuratasolla arjessa odotetaan ja nähdään.

  Suomalaisen jenkkifutiksen tulevaisuus on 100% riipppuvainen SEUROJEN elinkelpoisuudesta KAIKILLA sarjatasoilla. Jos esimerkiksi nyt miesten sarjoissa kolmella ylimmällä tasolla on vaikeuksia saada järkevää määrää joukkueita kentälle eikä esim ykköseen haluta nousta, on ongelma todellinen ja ”juurisyihin” (root causes) on perehdyttävä ja muutoksia toteutettava niissä perusrakenteissa jotka tunnistetaan ongelmien lähtösyiksi.

  Jos visio JefuSuomi 2030 kertoo vellovista yleisömassoista, tuhansien harrastajamäärien kasvuista, lajin olympiakelpoisuudesta, puoliammattilaisuudesta, Suomen maajoukkueen MM-menestyksestä, TV-sopimusten rojalteista jne pitää rinnalla olla hyvin maanläheinen näkemys siitä, miten keskimääräinen jefu-seura ja ry keskikokoisella suomalaisella kylällä kykenee kasvamaan ja menestymään omalla tasollaan ilman yksityishenkilöiden loppuun palamisia ja henkilökohtaisia konkursseja.

  Kaikille lienee selvää se, että nykymenolla ollaan ajamassa päin seinää täydellä vauhdilla. Tunnustetaan ensin, että olemme marginaalilaji jolle ei saa rakentaa itseään suurempia kulisseja paikalliset ry:t siinä matkalla uhraten.

 • Syksyllä ihmettelin sitä miksi SAJL kertoi kauden 2018 liigajoukkueista sivuillaan reilusti ennen kun liigalisenssi oli myönnetty. Samanaikaisestihan käytiin vahvaa keskustelua esim täällä liigajoukkueiden määrästä. SAJL halusi betonissa asetelman ennen kuin virallissia päätöksiä oli olemassa. Kummallinen juttu jota kannattaisi katsoa vähän pintaa syvemmältä. Nythän tämä Huskies-uhkapeli on sitten lauennut reisille.. .

 • Olen istunut seurapäivillä, strategiapalavereissa, syys- ja kevätkokouksissa, mutta samat lampaat siellä on ollut määkimässä.

  Käytännössä homma menee niin että virallisissa kokouksissa hallitus tuo ehdotuksen kokoukselle ja porkka nyökyttelee päitään ja läpsyttelee käsiään tajuamatta edes esitysten sisältöä. Päätökset sitten nuijitaan ”yksimielisesti” pöytään ja porukka lähtee kotimatkalle tajuamatta edes mitä siellä ovat päättänet, mihin sitoutuneet ja kuinka pitkäksi aikaa.

  Yleensähän se on mennyt kaksipäiväisissä kokoustamisissa niin että ensimmäinen päivä joristaan ja poristaan kaikkea tyhjää, sen päälle sitten saunotaan ja ryypätään sinne aamuneljään asti ja seuraavan aamun kokous kun alkaa yhdeksältä niin porukka on vielä niin päissään tai krapulassa että vissyvesi maistuu ja sieltä halutaan pois niin pikaisesti kuin mahdollista. Tätä sitten käytetään hyväksi ja esimerkiksi edellisen kauden tuloslaskelmat on ihan täyttä hepreaa ja seuraavalle kaudelle asetetut tavoitteet ja budjetit samoin.

  Myöskään asiaa ei auta se että omissa seuroissaan on vielä saatettu repäistä kokouksiin ”vain joku” koska sielä nyt on vain jonkun oltava. Sitten siellä on sellasta porukkaa paikalla, jotka eivät alakoulun näytelmäkerhon jälkeen ole olleet viittä ihmistä suuremmassa porukassa ja jännittävät itsellensä kalsarit märäksi kun pitäisi suunsa saada auki.

 • Onkos joku/jotkut ex-Huskyt jo siirtyneet uusiin joukkueisiin? Lähinnä kiinnostaa sellaiset nimet kuin Suojanen, Ylikoski, Pinta, Kyei ja Runner tietenkin. Tuskinpa kukaan heistä välivuotta pitää…

 • Olin kirjoittamassa ihan samoin. Asia on juuri näin.

 • Täyttä asiaa, toivottavasti joku saa siellä suunsa auki ja kertoo SAJL:n johdolle ruusuisia kuvia suomalaisen jefun tilasta.

 • No pitäiskö kattoa siellä seurassa kenet sinne laitetaan? Infot noista tulee hyvissä ajoin kuten aika pitkälle kokousmateriaali myös. Se että lähetätte sinne seuran juopoimman ihmisen on ihan teidän omaa syytä. Ei siellä kukaan pakota juomaan

 • Ottakaa nyt jo järki käteen ja vaatikaa edes jotain muutoksia tilanteeseen mikä helpottaa seurojen taloudellisia paineita.

 • No jos otat liittoon kuuluvien seurojen listan ja siihen viereen vastaavasti suomen kartan jonka jälkeen asetat nuppineuloja miten huomaat seurojen sijoittuvan. Tämän jälkeen lasket loogisesti että suurin joukkuemäärä on pk-alueella. Ja noiden leirien suhteen niin missä on vastaavat mahdollisuudet järjestää leirejä kuin pajulahdessa?
  Liittokokouksen paikkakuntahan vaihtelee jatkuvasti. Muutama vuosi sittenhän se tais olla kevätkokous vaasassa.

 • Hieno autenttinen kuvaus SAJL:n seurakokouksista joissa kokouksen ammattipuheenjohtaja vie kansaa kun pässiä narusta…

  ”Seuraavana käsittelyvuorossa Vaahteraliigan sarjapäällikön esitys sarjajärjestelmästä vuosille 2019 – 2023 — Kannatettaneen — Kannatettu — Päätetty — Vaahteraliigan sarjajärjestelmä hyväksytty sarjapäällikön esityksen mukaisesti yksimielisesti – Piste”

 • Ei meillä ole kriisiä eikä mitään muutoksia kaivata koska suomalainen jenkkifutis on kaikkien aikojen nosteessa. Meillä on omat EM-kisat, kaikki Vaahteraliigapelit tarjoillaan suorina lähetyksinä Ruudussa, Roosters etenee kohti seitsemättä perättäistä mestaruuttaan, meidän puoli voitti IFAF-taistelussa ja jenkkifutis on ehdolla olympialajiksi…

  Perjantai 13.4.2018, Oulu Northern Lights II-divisioona
  http://www.sajl.fi/?x167512=7439864

  Tiistai 10.4.2018, Hämeenlinna Huskies, Miesten Vaahteraliiga
  vaahteraliiga.fi/hameenlinna-huskies-luopuuu-sarjapaikastaan-vaahteraliigassa/

  Tiistai 30.1.2018, Oulu Northern Lights Naisten Vaahteraliiga
  http://www.sajl.fi/?x167512=7056455

  Keskiviikko 4.10.2017 Jyväskylä Jaguaarit, I-divisioona
  http://www.sajl.fi/?x167512=6574372

  Maanantai 2.10.2017 Turku Trojans, Vaahteraliiga
  vaahteraliiga.fi/trojans-luopuu-liigapaikasta-pelaajamaara-ei-riita-vaahteraliigaan/

 • Liiton puheenjohtaja taisi mainita aikaisemmin että hyvin menee.

  http://www.sajl.fi/?x167512=6793290

 • Uutisia ei löytynyt näistä:
  Panthers
  Gators
  Molemmathan luopunut III-divisioonasta
  http://www.sajl.fi/sarjat/miehet/miesten-iii-divisioona/
  Tulkeeko vielä jotain ennen sarjaohjelmien alkua ja mitä tulee kauden aikana

 • Yksi yhteinentekijä(pl. Huskies) on pelaajamäärä joukkueissa. Nytkö liiton pitää alkaa hoitamaan seuroille pelaajatki? On sääli että joukkueet on tässä tilassa mutta siitä on turha syyttää liittoa ettei kaupungeista löydy pelaajia

 • ”Yksi yhteinentekijä(pl. Huskies) on pelaajamäärä joukkueissa. Nytkö liiton pitää alkaa hoitamaan seuroille pelaajatki? On sääli että joukkueet on tässä tilassa mutta siitä on turha syyttää liittoa ettei kaupungeista löydy pelaajia”

  Liiton yksi tärkeimmistä tehtävistä on promota lajia. Seurajoukkueilla taas omia yksittäisiä seuroja.

  Mitäs olet mieltä siitä, että liiton burdetti on viimeisen viiden vuoden aikana paisunut 800.000 => +2.000.000 euroon, mutta laji jatkaa alamäkeen, vaikka on ostettu televisionäkyvyyttä, on palkattu liitolle päätoiminen mediaguru yms.

  Miten noin niinkun omasta mielestäsi on mennyt?

 • No en kyllä itse olisi noilla Oulun pelaajamäärillä jättäytynyt pois sarjasta. Heti luovutetaan, jos ei näytetä mestaruusjoukkueelta. Itse aloitin 2000-luvun alkupuolella oli täysin normaalia pelata kahteen suuntaan sekä pelaajamäärät eivät olleet kummoisia pl. Vaahtera.

 • Kyllä suomessa urheiluopistoja on…

  FU/Solvallan Urheiluopisto
  Eerikkilän Urheiluopisto
  Kisakallion Urheiluopisto
  Kuortaneen Urheiluopisto
  Lapin Urheiluopisto
  Liikuntakeskus Pajulahti
  Suomen Urheiluopisto
  Tanhuvaaran Urheiluopisto
  Urheiluopisto Kisakeskus
  Varalan Urheiluopisto
  Vuokatin Urheiluopisto

  Amerikkalaisen jalkapallossa juniorimaajoukkue on muutenkin käsitteenä naurettava.
  Eikös maajoukkueessa pitäisi olla ikäluokkansa parhaat? Mun mielestä ainakin.
  Onko siellä, no ei ole niin kauan kuin valinta kriteereitä leirille. Vaan leirille pääsee kaikki joilla on pinkka kunnossa ja valinta suoritetaan heistä. Ei siellä parhaat välttämättä ole.
  Pistäkää leiri Kuortaneelle niin katotaanko montako ”talenttia” on mukana Helsingin seudulta. Eikä tällöinkään ole paikalla ikäluokkansa parhaat.

  Maajoukkue leirille pitäisi tulla kutsu ja kun maajoukkue on liiton joukkue, niin se hoitaa kulut tai edes perseaukisena avustaa.

  On tää sellasta leikkimistä….

 • Jagut kertoivat omassa tiedotteessaan aikanaan oikeastaan sen mistä tässä laji-kriisissä on kysymys. Menestyäkseen pitää palkata läjä importteja ja siihen ei ole varaa. Seurojen ja koko lajin tervehtymisen ensiaskeleet otetaan kun import-ongelmaan puututaan samalla tavalla kun on tehty lukuisissa EU.n jäsenvaltioissa. Kannustetaan tasokkaaseen kasvatustyöhön jonka turvin voisi menestyä. Nämä Boom-tähdenlennot on nähty ja muutos on pakko saada aikaan.

 • Kenkää kaikille nykyisille seurapuheenjohtajille ainakin Vaahteran osalta. Uudet tyypit kehiin ja kehittämään lajia.

 • Mielenkiintoista katsoa miten sarjapäällikkö kantaa vastuunsa

 • Boom mikäköhän seura tai seurat luovuttavat vielä ennen kauden alkua?

 • Hitto lapin urheiluopistolle vaan järjestämään. Tosin rovaniemellekki pääsee järkevämmin kuin moneen muuhun kaupunkiin

 • Koska Northern Lights on näissä sarjasta luopumisissa ollut viime aikoina valitettavasti esillä, ajattelin kertoa näin kyseisen seuran tasolta, miksi näin ja miten tästä eteenpäin. Gridironin keskustelufoorumi ei toki ole mikään lajin virallinen tiedotuskanava, mutta tiedän, että hyvin moni laji- ja seura-aktiivi tätä seuraa ja siksi asiasta on hyvä täälläkin kertoa.

  Päätimme pari vuotta sitten seuramme arvoista, visiosta ja strategiasta. Näiden mukaisesti olemme tehneet työtä sen eteen, että tämän lajin kautta jokainen kehittyy ihmisenä ja saa hienoja muistoja ja koko elämän kestäviä arvokkaita ihmissuhteita. Ensisijainen tavoitteemme ei ole menestyä, vaan menestys tulee, kun teemme asioita oikein pitkäjännitteisesti. Menestys ei siis ole se kakku, vaan enemmänkin kirsikka kakun kuorrutteen päällä – kakku on edelleen herkullinen, vaikka tuo kirsikka siitä puuttuisikin. Meiltä löytyy kyllä seuran historiasta kokemuksia siitä, mitä seuraa siitä, jos väkisin pusketaan kohti menestystä. Jos menestykseen pyritään taloudellisten panostusten kautta, tuloksena on kyllä hetken menestys, mutta lopulta muutamat seura-aktiivit kävelevät pankkiin takaamaan seuran lainoja ja monen vuoden ajan seuraa nostetaan ylös taloudellisesta ahdingosta. Jos taas väkisin halutaan pysyä korkealla sarjaportaalla ja näyttää menestyvältä ilman isoa taloudellista panostusta, tuloksena on isonumeroisia tappioita, peli-ilon häviäminen, riitoja ja monen innokkaan pelaajan päätös lopettaa pelaaminen.

  Useiden seuratoimijoiden yhteistyöllä ja muun muassa oman usean kymmenen vuoden yritysstrategiatyön kokemuksella määrittelimme seurallemme pitkäjänteisen työn kolme kulmakiveä: tunnettuus, juniorit ja terve talous. Miksi nämä? Koska ne vaikuttavat toisiinsa ja niiden kautta laji ja seuran toiminta joko kasvaa tai lopahtaa.

  Tunnettuus:
  Nykyisin Oulun alueella hyvin moni ei edes tiedä, että jenkkifudista pelataan Suomessa saatikka sitä, että Oulussa on jopa oma seura. Paremman tunnettuuden kautta mukaan tulee lisää pelaajia, seuratoimijoita ja tukijoita ja siten sekä junioritoiminta että talous hyötyvät paremmasta tunnettuudesta. Toisaalta heikko tunnettuuden lisääminen maksaa ja heikko tunnettuus johtaa harrastajamäärien laskuun.

  Juniorit:
  Jotta tunnettuutta ja seuratoimijoita voisi lisätä, pitää olla riittävä määrä harrastajia. Menestys tulee myös sen mukana, että on riittävä määrä omia joukkueita ja tätä kautta myös sisäistä kilpailua. Harrastajamääriä ei saa mitenkään muuten oikealla tavalla kasvamaan, kuin panostamalla lujasti juniorityöhön. Toisaalta, jos tunnettuus on heikkoa, junioreita ei tule lajiin mukaan. Ja jos talous on huonolla tolalla, ei junioreiden valmentajia ja huoltojoukkoja voi kannustaa mukaan toimintaan palkan tai muun taloudellisen hyödyn avulla.

  Terve talous:
  Raha on polttoainetta, joka mahdollistaa monia asioita: markkinoimisen, hyvät harjoitteluolosuhteet ja -välineet, tasokkaat valmentajat jne. Mutta seuralla on vain sen verran rahaa, mitä harrastajamääriin perustuvat jäsenmaksut ja tunnettuuteen perustuvat yhteistyökumppaneiden tuet ja ottelutapahtumatulot antavat myöten. Toki varmaan jokainen seura tekee erilaisia talkoohommia ja saa niistä tuloja, mutta tämäkin on suhteessa harrastajamäärään: mitä enemmän harrastajia, sitä enemmän talkoolaisia.

  Visiona meillä on, että jenkkifudis olisi Oulun alueen halutuin kesäurheilulaji. Halutuin tarkoittaa sitä, että vanhemmilla on halu ohjata lapsensa tämän lajin pariin, urheilijat ja liikkujat haluavat tulla kokeilemaan jenkkifudista ja yritykset haluavat näkyä yhdessä Northern Lightsin kanssa. Tämä visio on tässä vaiheessa pelkkä unelma, mutta jos ajatellaan jääkiekon suosiota Suomessa, ei ole aivan kaukaa haettu ajatus, että samat jääkiekosta kiinnostuneet voisivat olla kiinnostuneita ”vastaavasta” kesälajista: amerikkalainen fyysinen kontaktilaji.

  Tämä pohjustuksena sille, miksi Northern Lights on ollut näissä uutisissa viime aikoina. Olemmeko me saavuttaneet tuon strategian ja vision tavoitetilan? Emme todellakaan. Ovatko kaikki nuo kolme kulmakiveä meillä hyvin hoidossa? Eivät ole – tunnettuus on hyvin vähäistä ja junioreita on vain 2-3 joukkueen verran, eikä junioreiden määrä ole vahvassa kasvussa, mutta talous on kyllä hyvällä tolalla (ei velkaa ja tilillä ihan hyvä pesämuna – tavoite on, että tilillä olisi yhden vuoden seuran budjetin verran koko ajan rahaa). Koska siis tunnettuuden ja junioritoiminnan tilanteen vuoksi miesten ja naisten joukkueissa pelaajamäärät ovat olleet tänä talvena vähäisiä, olemme nähneet parhaaksi luopua vastaavista sarjoista heti, kun asia tullut väistämättömäksi. Naisten joukkueessa pelaajamäärät ovat olleet ihan kohtuullisen hyviä, mutta sukupolven vaihdoksen ja päävalmentajan epävarmuuden vuoksi naisten Vaahteraliigassa pelaaminen olisi ollut väkisin puurtamista ja johtanut noihin aiemmin kertomiini huonoihin lopputuloksiin. Miesten joukkue on yrittänyt koko ajan rekrytä lisää pelaajia, mutta varsinkin kokeneen kaartin supistuminen johti siihen, että miehilläkin II-divarin pelaaminen olisi muodostunut väkisin puurtamiseksi. Periaatteemme on, että koska jenkkifudis on kuitenkin vain harrastus, pelaamisen pitää olla mukavaa – on parempi lähteä rakentamaan joukkuetta alasarjoista positiivisten kokemusten kautta, kuin iskeä päätä liian koviin vastustajiin.

  Onko lajiliitto syynä näihin Northern Lightsin sarjoista luopumisiin? Ei todellakaan. Kyllä syyt ovat yksinkertaisesti siinä, että emme ole onnistuneet paikallisesti saamaan suurempaa määrää harrastajia lajin pariin. Ja myöskin seuramme vapaaehtoisten toimihenkilöiden määrä on niin vähäinen, että emme ole pystyneet toteuttamaan laajoja markkinointi- ja rekrytointikampanjoita. Harvat ja kapeat hartiat kantavat juuri ja juuri perusharrastamisen tason.

  Olisiko lajiliitto voinut tehdä jotain, että näin ei olisi käynyt? Aivan varmasti sekä seura että lajiliitto voivat tehdä asioita, jotta me saisimme lisää harrastajia mukaan. Yksi suurin asia on tunnettuus. Jos jenkkifudis näkyisi valtakunnallisesti laajemmin ja useammin, niin varmasti useampi huomaisi lajin ja sitä kautta harrastajia tulisi lisää. Kuten liiton puheenjohtajakin haastattelussa sanoi: ”Suurin haaste lajille on edelleen sen tunnettuuden lisääminen… todellisuudessa laji on vielä siinä tilassa, että valtaosa suomalaisista ei tee minkäänlaista valintaa jenkkifutiksen osalta eli laji ei nouse edes sille listalle mistä vapaa-ajanvietto vaihtoehtoja pohditaan. Lajin sisällä suurin haaste on kasvattaa harrastajamäärää ja sitä kautta seurojen kokoa.”

  Mutta lajiliitto ei voi pakottaa ketään junioria aloittamaan jenkkifudista ja tulemaan seuraamme harrastajaksi. Ja lajiliitto ei voi estää meitä seuroja tekemästä tyhmiä taloudellisia päätöksiä. Mutta lajiliitto voi tunnettuuden parantamisen lisäksi yrittää madaltaa lajin aloittamisen kynnystä (hyvä esimerkki tästä on lajien kesken yhteinen lisenssi kaikkein pienimmillä junnuilla) ja lajiliitto voi yrittää tehdä sellaisia sääntöjä, määräyksiä ja sarjatasoja, mitkä mahdollistaisivat menestymisen alemmilla kustannuksilla.

  Lajiliitto on sama kuin me liiton jäsenseurat. Oikea tapa hoitaa asioita on osallistua aktiivisesti liiton järjestämiin kokouksiin ja tapahtumiin. Viime syksynä keskustelin usean seuran kanssa ja ymmärsin yleisen huolen lajin tulevaisuudesta Suomessa. Yhdessä pohdimme erilaisia vaihtoehtoja lajin kehittämiseksi Suomessa. Minä listasin noita ideoita esitysmuotoon ja toimitin ne liiton kautta seuroille ja pyysin, että näistä ja lajin tulevaisuudesta yleensä keskusteltaisiin avoimesti ja rakentavasti liiton syyskokouksessa. Itse en valitettavasti päässyt paikalle (seuratoiminta on kuitenkin minulle vain harrastus, kuten meille kaikille, ja erinäisiä arjen esteitä vaan tulee). Kuulin valitettavasti, että seurojen edustajat eivät olleet kiinnostuneita keskustelemaan näistä. Ymmärrän oikein hyvin sen, että liiton kokoukset vievät aikaa ja sekin aika on pois siitä vähäisestä ajasta, mikä on käytettävissä seuratyöhön ja siksi kokouksiin ei välttämättä ehditä valmistautua kunnolla tai sinne ei saada sellaisia seuratoimijoita paikalle, jotka olisivat valmiita keskustelemaan lajin tulevaisuudesta. Liiton kokoukset ja tapahtumat ovat kuitenkin se kanava, jota kautta me seurat eli lajiliitto suunnittelemme ja toteutamme päätöksiä lajin tulevaisuuden eteen.

  Nyt on edessä liiton strategiapäivä. Seuramme edustaja on valmistautunut hyvin tuota varten ja toivon, että muutkin osallistujat ovat valmiita hyvään, rakentavaan keskusteluun ja tekemään suunnitelmia, jotta jenkkifudis lajina ja liiton jäsenseurat saavat uutta tuulta siipiensä alle.

  Mikko Lietsalmi
  puheenjohtaja
  Northern Lights ry

 • Taisi mennä ne rahat lento lippuihin. Onko kukaan saanut meiliä rahojen palautuksesta?

 • Eiks ne rahat ole silloin mennyt oikeaan tarkoitukseen?

  Vahva veikkaus, että täällä kirjoittelijat ei ole ostanut Huskies kausikorttia. Osallistuminen kausikorttihaasteeseen ei tarkoita, että olet ostanut kausikortin,

  Tai jos olen väärässä ja olet ostanut, kerro ihmeestä mistä sellaisen voi ostaa. Mä voin ostaa yhden kausikortin muistoksi siitä kaudesta kun Huskies kaatui.

 • Kiitos Oulu/Mikko fiksuja sanoja ja voimia tulevaisuuteen sekä seuran kasvattamiseen!

 • Ymmärrätkö että laji on oikeesti mennyt eteenpäin 2000 luvun alusta? Nykypäivänä edes kakkosessa harva valmennus peluuttaa pelaajiaan kahteen suuntaan. Kyllä, itsekkin olen lähtenyt peliin 12 pelaajalla vaikka aloittanut 2009, mutta nykypäivänä harvemmin edes alemmalla sarjatasolla nähdään alle 15 hengen joukkueita. Saati että kaikki olisi kykeneviä pelaamaan taidollisesti kyseisessä sarjassa.

 • Miten kauas olet etääntynyt ketun arjesta. Esim viime kaudella I-divisioonan Indians veti peruuta jopa 16 pelaajalla sisältäen tukku importteja. Virallisessa pöytäkirjassa pelaajina kaiken maailman vesipojat ja bussikuskit… Eikä SAJL puutu näihin hiljaisiin signaaleihin vaikka tietää totuuden. Eiköhän nyt ole kstsottu riittäväst sormien välitse ongelmia ja paska iski tuulettimeen. On muutoksen aika ja sen pitäisi alkaa ruohonjuuritasot tänään Vantaalla.

 • Ketun = jefun, kiitos Samsung

 • Pointtini on lähinnä siinä, että jos sulla on sitoutuneita pelaajia 21 henkilöä, niin ei pitäisi olla mitään syytä jäädä pois. En näe kakkosdivaria niin kilpailukykyisenä, että määrä korvaisi laadun. Käytännössä Oulussakin joukkue hajoa ja kestää taas useampi vuosi, että pääsevät samaan pisteeseen, mikä aiheuttaa sen, että jatkumo junioreille puuttuu.

 • Muokattu Vaahteran otteluohjelma löytyy täältä: http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2018.

  Siitä näkee mitä paskaa koiralauman tempaus aiheuttaa….. Esim Saintsilla ottelu 8.6 Royalsia vastaan, seuraava ottelu 28.6. Ja Royalsilla seuraava ottelu vasta 7.7.

  Voi ketunviikset mikä ohjelma noin kokonaisuudessaan. Kun vielä pilipali kisat heinä-elokuun vaihteessa olivat jo aiemmin pakottaneet taukoon niin hallelujaa.

 • Jos import saa keskimäärin palkkaa 200€/viikko ja muut etuisuudet saman verran, niin siitä vaan laskemaan paljonko kisatauko maksaa per joukkue. Bonuksena rikotut pelaajat ja palkollinen valmennus. Ne piirtää kellä on liitua.

 • Pablo ja Lucifer, olette luusereita.

 • Ottiko sarjapäällikkö vastuuta epäonnistumisestaan strategiapäivillä?

 • @Hohhoijjjaa , hienoa, että osallistut keskusteluun tuollaisella todella painavalla mielipiteellä.

 • Vaahteraliigasta 2018 tulee täydellinen pannukakku. Uskottavuus romahti Huskien ja sarjapäällikön katastrofiin päättyneen uhkapeliin takia. Nyt sitten vielä jos Huskien otteluaukot paikataan Ruudussa naisten liigan nuhjailuilla niin nöyryytys on täydellinen. Jos taas ottelut vaan jää pois niin saako seurat hyvitystä maksamiinsa TV-veroihin?

 • Nyt vois jefumasteri keksii uutta otsikkoo ja saatais jotain uutta keskusteluu aikaseksi kun tää nyt vaan alkaa tympii tää hölmö jauhaminen.Elikkä kaikki kerätkää ittenne ja keskustelkaa!

 • ihan ekana pitäis joko lopettaa tai alkaa valvomaan ketä seurat laittaa 25.n pelaajan listalle lokakuulla.
  jos listaa päätetään jatkaa, niin sen pitäisi perustua ainoastaan kotimaisiin pelaajiin ja vähintään 20 pelaajaa pitäisi olla täysi-ikäisiä oman seuran kasvatteja, pelaajille pitäisi myös tehdä selväksi että nimi listassa tarkoittaa sitoutumista k.o seuraan ensi kaudeksi.

 • Seurojen pitäisi tehdä kirjalliset sopimukset pelaajien kanssa ketä ovat sitoutuneet kauteen ja näpä sopparit lähetään liittolle. Siitä näkee ketä on oikeasti joukkeessa

 • No mitäs sitten jos pelaaja tekeekin sopimuksen syksyllä mutta päättää silti kuitenkin olla pelaamatta joukkueessa/pelaamatta kokonaan? Mitäs tästä seuraa? Jos pelaajalle sakkoa tai muuta paskaa, ei kukaan enää uskalla tehdä sopimusta? Ihmisillä on kuitenkin elämä elettävänä joka heittelee, nuoret ihmiset valmistuu koulusta tai eroaa, työllistyy toiselle paikkakunnalle tms… Nämä asiat vaikuttavat jefun pelaamiseen. Harrastajia Suomessa on tosiaan jo melko paljon, mutta ihan kunnon pelimiehiä liigatasolle ei todellakaan ole.

 • Mikko Lietsalmi Northern Lights ry puheenjohtaja puhui pitkästä aikaa asiaa ja hyvin puhuikin. Onhan tästä potentiaalia kesän ykköslajiksi ollut aiemminkin puhetta, millä saataisiin lajiin vetovoimaisuutta ja viehätystä.
  Pitää olla tuote, joka kiehtoo ja kiinnostaa. Sitä halutaan eikä sitä tarvitse tyrkyttää. Kyky tajuta, mitä muut haluavat, on aivan olennaista koko prosessin kannalta.

  Maine ja Imago ovat tärkeitä tekijöitä ympäristössä, jossa elämme ja johon ennen kaikkea haluamme vaikuttaa. Jotta voi olla muodikas, tarvitaan esikuvia ja visioita. Vahva itsetunto ja toimivat sidosryhmät, joilla luoda uskoa myönteisyyttä. Hyvin toimivat organisaatiot ja hyvä johtaminen ovat varallisuutta, jonka varassa se kilpailukyky ja menestys viedään jatkuvuuden tilaan.

  Kansainvälinen menestys lisää lajin kiinnostavuutta, mikä lisää harrastajia, joista voidaan poimia kansainvälistä menestystä turvaavia tähtiä. Ja kukapa ei haluaisi kouluissa liikuntatunneilla matkia Euroopan tai maailmanmestarin jalanjälkiä. Nuorille on luotava unelmia ja tavoitteita.

  Suuret harjoitusmäärät eivät ole mahdollisia ilman kunnollisia talviharjoitusmahdollisuuksia. Suomalaiset ovat aina halunneet kamppailla ja mitellä voimiaan, se istuu härmäläisyyteen. Ja se yhteenkuuluvaisuus olisi nostettava aivan uudelle tasolle, jossa kaikki vetävät samaan suuntaan ja organisoidusti. Toimintaa vetävillä henkilöillä olisi oltava palava halu viedä asioita eteenpäin.

  Amerikkalaisessa jalkapallossa on Suomessakin faneja, jotka haluaisivat kuulla joukkueen tekemisistä, kasaamisista, harjoitteista, valmistautumisista ja valmentajien kommenteista. Tai pelisuorituksista tai suorittamattomuudesta kommentteja, mikä on loukkaantumistilanne tai jopa on-line raportointeja vieraspeleistä. Tätä lajia on tehtävä katsojille ja maksavalle yleisölle, jos halutaan lisää massoja lajin pariin. Tuomaristo (ehkä;) pelaajat ja ydinjoukko tietävät säännöt, mutta ulkopuoliset kummastelevat vaan sitä ihme puskemista ja kasaantumista, jossa ei näytä olevan järjen hiventä.

  Jotta tätä ei nyt ymmärrettäisi väärin, niin suurimmassa osassa seuroja hommat pyörivät loistavalla vapaaehtoistoimitsijoiden valikoituneella ydinjoukolla hienosti, mutta kaikessa on rajoitteensa. Vapaaehtoisuutta ja oma-aloitteisuutta tarvitaan jatkossakin valtavia määriä, mutta jos seuraa ja toimintaa halutaan kehittää, silloin yhteen henkeen puhaltava organisaatio ja systematiikka on välttämätön, jolla tulosta lähdetään tekemään. Tulos on yhtä tärkeä kuin urheilulliset suoritukset jatkuvuuden kannalta.

  Yhteistyötä ja sitoutumista olisi lähdettävä rakentamaan pidemmälle kuin paikallislehteen ja –radioon. Yhteistyökumppaneille olisi oltava aikaa ja resursseja tarjota vastinetta niille sponsorirahoille ja sille hyvälle yhteistyölle. Pelkkä mainos paidassa, kentän reunalla ja panderolleissa ei riitä. Ja nekin yleensä kerätään pois jo ennen kuin ottelutapahtuma on edes päättynyt. Ottelutapahtumissa on oltava tarjoilua ja oheisohjelmaa, vaikkapa se olut tuopponen janoiselle. Ihmiset haluavat viihtyä, eivät raahautua paikalle, kun on pyydetty ja jonkun pitää edustaa. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja tarvitaan vain visiönäärejä ja toteuttajia.

  On ammattimaistettava sarjatoiminta, valmennus ja koulutus. On osattava tehdä pelaajia, joilla on kysyntää. Vain tositarinat menestyksestä ruokkivat uutta menestystä.

  Miten näitä huippuyksilöitä kasvatetaan? Mihin lajiin luulette vanhempien kuskaavan lapsensa ensimmäisenä kokeilemaan siipiään. Lajeihin joista syntyy ammattilaisia ja ammatikseen työtään tekeviä tähtiä. Jokaisen haaveena on NHL ja kuinka monta sinne vuosittain varataan? Muutama hassu, mutta ihmisillä on unelmia ja se vaatii 5-10 vuotta nuoruudesta, ennekuin näkee, että onko nuorella potentiaalia nousta kirkkaimpaan kärkeen. Vaikkei nousisikaan kirkkaimpaan kärkeen, saattaa silti saada mahdollisuuden ansaita leipänsä lajissa, joka tuntuu omimmalta. Riittävä kilpailu on ainut asia, joka jalostaa, mutta tähtäin täytyy pitää jonkinlaisena ammattina tai kansainvälisenä menestyksenä. Julkkikset, tähdet ja huima suksee liikuttavat mediaa, ei niitä tarvitse houkutella paikalle, kun mitaleita jaetaan.

  Miksei tähän jääkiekon tapaiseen gloriaan päästä suomalaisessa amerikkalaisessa jalkapallossa? Meillä on kovia visiönäärejä sanotaan nyt vaikka Pohjanmaan suunnalla, fysiikkaa ja lajiosaamista Pääkaupunkiseudulla, näkyvyyttä valtakunnallisesti, mutta, mutta………………

  Harrastetuimmat kilpalajit 2016;

  1. Jalkapallo: 130 700 pelipassia/lisenssiä, vajaat 400 000 harrastajaa.

  2. Jääkiekko: yli 73 000, yli 200 000.

  3. Salibandy: 53 000, yli 350 000.

  4. Yleisurheilu: 32 000, noin 40 000.

  5. Koripallo: 18 000, lähes 60 000.

  7. Pesäpallo: 14 590, noin 30 000

  6. Voimistelu: 13 000, 122 000 seurojen jäsentä.

  8. Suunnistus: 12 100, noin 50 000.

  9. Lentopallo: 11 500, noin 118 000.

  Paljonko suomalaisessa amerikkalaisessa jalkapallossa on lisenssejä (en tiedä?) veikkaan 3000-5000 . Kaikki Top 10 olevat joukkuelajit ajavat lisensseissä ja harrastajamäärissä kirkkaasti amerikkalaisen jalkapallon ohi. TOP kolme lajeissa taitaa olla jokaisessa joukkueita saman verran kuin jefussa lisenssejä. Ja lisäksi näissä lajeissa korkein sarjataso on ammattilaisia, heille maksetaan pääosin pelaamisesta ja harjoittelemisesta palkkaa .

  Minun henkilökohtainen mielipiteeni on (varsinkin, kun käytännössä aikuiset päättävät minkä lajin harrastukseen lapsensa nuorena vievät). Ilman mahdollisuutta saada ammattia ammattilaisliigassa (tai lähes pro liigassa) Suomessa/Euroopassa/Mantereella niin laji tulee pysymään lapsenkengissä ja harrasteena, riippumatta siitä kuinka sitä yritetään tekohengittää näennäisellä puuhastelulla. Amatööripuuhastelu on ja pysyy enemmän ja vähemmän harrastetoimintana, vaikka siihen muutamat lajiaktiivit uhraavatkin koko elämänsä. Ja hyvä, että uhraavat. Jefu on taktisin ja eniten monipuolista fysiikkakombinaatiota vaativa laji, joka ansaitsisi paikan TOP 3 kesäurheilulajina suomessa .

  Sitä kaunista päivää odotellessa, tyydytään vaahteraliigan suomiin antimiin ja pelisuorituksiin. Ainahan sielläkin kaudessa muutama ”pelihelmi” on lähes klassikkoaineista, vaikka viime vuonna suurin osa peleistä oli hajuttomia, mauttomia ja yleensä taputeltu jo ennen puoliaikaa.

  Täältä tähän.

 • @JVM, jefu on jo monella paikkakunnalla TOP3 kesäjoukkueurheilulaji – siis soccerin ja pesäpallon kilvoittelijana. Paikkakunnasta riiippuen kakkonen, joissain jopa ykkönen. Asiat ovat siis varsin hyvin.

 • Uskon myös että jos soittaa ja kysyy Seppo evwrayelta miten he ovat luoneet jefu kuumeen Vaasaan hän vastaa ja auttaa mielellään. Seurojen yhteistyö vaikuttaa muutenkin Suomessa vielä olevan lastenkengissä

 • Jami:
  Hyvä kuulla. Nyt ei tarvikkaan tehdä mitään kun ollaan jo näin hyvissä asemissa!

 • Kilpailutilanne on erilainen eri paikkakunnilla.
  Vaasassa on 3 pääsarja joukkuetta Jalkapallo, Jääkiekko ja jefu. Eli siinä on ehkä hiukan helpompi luoda mainetta kuin paikkakunnilla, missä joukkueita löytyy enempi.

 • Kilpailutilanne on erilainen eri paikkakunnilla.
  Vaasassa on 3 pääsarja joukkuetta Jalkapallo, Jääkiekko ja jefu. Eli siinä on ehkä hiukan helpompi luoda mainetta kuin paikkakunnilla, missä joukkueita löytyy enempi.

 • Otetaanpa esimerkiksi U15 kehitysmaajoukkue. Yksikään leiri ei ole ollut urheiluopistolla vaan esimerkiksi seuraava leiri on Velolla hintaa 60€, halpaa eikö totta? Paitsi jos olet Olulusta, Seinäjoelta, Vaasasta, Jyväskylästä tai vaikka Kuopiosta, sitten leiri maksaakin jo sen 300-400€ matkoineen, ruokailuineen ja majoituksineen.

  Eikö edes tasapuolisuuden nimissä leirit voisi olla joskus vaikka Jyväskylässä, Seinäjoella/Vaasassa, Tampereella tai vaikka Oulussa? Ainakin tarjottaisiin mahdollisuus muillekkin osallistua leireille kohtuullisemmilla kustannuksilla.

  Mikä tekee PK seudun joukkueista niin erikoisia että kaikki pitää olla vain ja ainoastaan heille kohtuuhintaista?

  Kierrättämällä leirejä saataisiin ainakin paremmin kattava kuva suomen junnujen tasosta jos siis oikeasti halutaan tulevaisuuden junnu majuhin niitä ikäluokkiensa parhaita?

  Viimevuonna järjestettiin myös Hämeenlinnassa leiri jossa oli huikea määrä osallistujia ja suurin syy taisi olla koulumajoitus jolloin kustannukset jäivät todella kohtuullisiksi. Väitän että mikäli samalla tavalla järjestettäisiin leiri esimerkiksi Vaasassa tai Jyväskylässä niin uusia osallistujia olisi huikea määrä.

  Mutta onhan se hienoa kehua että meidän junnu on maajoukkueessa vaikkakin monta parempaa jäi rannalle kun ei ollut sitä 1200€/vuosi-> laittaa leireilyihin. Onneksi edes siltä PK junnulta löytyi se 250€/vuosi että saatiin edes maajoukkue aikaiseksi.

 • Hämeenlinna yritti kesälajien selkeäksi ykköseksi alueellaan, mutta heillä petti ilmeisesti matematiikka ja tuijottivat kristallipalloon, joka lupasi enemmän kuin todellisuus sitten toi tullessaan. Seura teki hienoa työtä alasarjoista takaisin parrasvaloihin, itsekin paikanpäällä divarivuoden hurmoksessa käyneenä voin sanoa, että tunnelma oli loistava ja hype käsin kosketeltavan huumaava. Yleisöä kävi divariotteluissa 2016 n. 600 henkeä per ottelu, mutta viimevuonna Roosters ainoana houkutteli Kaurialaan yli 800 henkeä, muuten keskiarvo oli luokkaa n. 300 henkeä.

  Se divarin tuoma voitto ja noste ei jostain syytä kantanutkaan vaahteraan asti ja voi vaan kuvitella mitä saamatta jääneet kuvitellut lipputulot ja oheismyynti aiheuttivatkaan vaikeuksia tulevaisuuteen. Tulevaisuuteen, jossa juniorityö oli vasta hyvällä ”oraalla” ja miten vähemmälle peliajalle jääneet kotimaiset voimat reagoivat omilla siirroillaan.

  Minua jäi harmittamaan, kun tuollaisia Huskies 2016 tapaisia kausia ja sitä seuraavaa menestystarinaa olisi juuri kaivattu suomalaisessa amerikkalaisessa jalkapallossa ja kävikin täysin päinvastoin. Kuopiossa on nyt lähes vastaava tilanne ja aika näyttää miten siellä homma klaarataan.

  En oikein ymmärrä, mistä JAMI sai tuon kesäJOUKKUE…puhuin ammatimaisesta kesäurheilusta (jalkapallo, pesäpallo, golf, suunnistus, yleisurheilu, suunnistus jne). Tyypillistä, että tartutaan johonkin, millä ei ole mitään tekoa minkään kanssa ( oikeasti asiassa josta puhutaan), Sitten sitä repostellaan ja riepotellaan, kun ymmärrys on loppunut jo aikaa sitten!

 • Tuo jamon poustaama linkki oli erinomainen, jossa Sean Shelton vertailee Itävallan ja Saksan erilaista tyyliä rakentaa liigaa. Saksa satsaa laatuun rahan voimalla ja Itävallassa kaikille, joille maksetaan tulee A-status ja näin se rajoittaa ulkomaalaisten määrää ja jättää enemmän rahaa juniorityöhön.

  Suomessa vaan on se ongelma, että kun niitä junioreita ei saa riittävästi nuorena lajin piiriin (vaikka lisenssien määrä onkin nousussa). Silloin se ei auta onko rahaliiga vai lähes kotimaisin voimin toimiva liiga jota kehitetään.

 • Huskeilla on hyvä meininki 2015 ja 2016. Sitten iski ahneus ja ne paikallisesti mielenkiintoiset oman kylän pojat jäivät penkille istumaan kun Stanille annettiin vapaat käden mestaruusjoukkueen rakentamiseen.

  Kauriala valittiin vuoden jenkkifutisareenaksi vuonna 2015 ja joukkueella kirkkaasti divarin suurimmat katsomot 2016 ja koko Suomen mittapuussa neljänneksi suurimmat yleisömäärät kepittäen mm. tuolloin esim Roostersin lähes sadan sierainparilla per ottelu.

  Seura ei vaan jaksanut kasvaa maltilla muistaen paikalisen tukijalkansa merkityksen. Uho, Boom ja Tuho. Surullisinta on se, että sarjapäällikkö katsoi sormiensa lävitse talvella ilmiselvää katastrofia. Samalla vuosia laadittu edes vähän uskottava lisenssikriteerien maailma raiskattiin kerralla ja nyt ollaan keskellä kaaosta.

  Nyt olisi uskonpalautuksen paikka. Relevantit kriteerit kunniaan ja turhista on luovuttava. Ja julkinen perseily myös pois. Olikohan esimerkiksi Inkkareilla viime kaudella monessakaan ottelussa sääntömääräistä oikeaa rosteria koossa. Yhdestäkään pelistä ei sakkoja asetettu vaikka sääntöjen mukaan olisi pitänyt. Jotkut tahot saavat vuodesta toiseen löysää narua kun ovat riittävän lähellä päätöksenteon kärkeä ja toisille taas maailma on ehdoton. Huskies-gate on esimerkki siitä mihin suhmurointi päättyy. Ja julkisuudessa ainoat syntipukit ovat olleet edelleen muutamat pelaajat, jotka heitettiin lokaämpäriin syyllisinä Hämeenlinnan romahtamisesta. Missään ei mainintaa todellisista tumpeloista, tratoista ja velkomustuomioista joiden yhteenlaskettuna summana Hämeenlinna Huskies romahti.

 • Ilmeisesti strategiapäivillä ei syntynyt mitään uutta, kun täällä näin hiljaista asiasta. Gridironolisi voinut vaikka olla paikalla ja kirjoittaa sieltä juttu tai haastatella lajipäällikköä miten päivät meni. On kuitenkin ollut koko kevään suosituin puheenaihe tämä jefun tila.

 • Sen verran vielä, ennen kuin joku taas ehtii nälväisemään….kannatan siis sitä rahaliigaa eli lähemmäs prota, jolloin nuoret kiinnostuvat lajista ja lajilla on tulevaisuus eli runsaudenpulaa ja kilpailua pelipaikoista.

 • Ainakin aikaisimmilla strategiapäivillä on teroitettu sitä asiaa että siellä käsiteltyjä tietoja ei saa levitellä somessa. Nyt en ollut paikalla.

  Mutta ilmeisesti kaikki on jefuskenessä ok, kun ei ole minkäännäköisiä ohjausliikkeitä tuotu julkisuuteen.

  Nyt kun Huskies jää pois televisiosta, ja jos on ostettu x-määrä televisioaikaa ja sen joutuu joka tapauksessa näyttämään, niin olisi ollut kiva jos vaikka ykkösdivari olisi ollut näytillä. Siellä tulee ihan kohtalaista jäsentenvälistä peliä kuitenkin, ja jos kaksi tasaista joukkuetta pelaa vastakkain, niin katsoohan sitäkin mielummin kuin että maksaa sen saman 15e/kk ja matseja tulee rahalla vähemmän.

 • Dynaaminen lajiliitto on avoin ja proaktiivinen viestinnässään. Itse odotin jotain sanomaa tälle päivälle viimeaikojen topiceista. Kun oikeaa informaatiota ei ole tarjolla, täyttyy tyhjiö disinformaatiolla.

 • Miksi:

  – SAJL antaa romahtaneen liigaseuran tehdä muutamasta mediossakin nimetystä pelaajasta syypään sarjasta vetäytymiselleen vaikka todelliset syyt muualla.

  – SAJL hyväksyi joukkueen liigalusenssihakemuksen vaikka seuralla oli jo 2017 puolella laskuja protestilistalta ja velvoitteita hoitamatta pelaajille.

  – SAJL julkaisi liigajoukkueiden nimet ennen lisenssihakemusten virallista hyväksyntää

  – Pitääkö jenkkifutispelaajien perustaa pelaajayhdistys, kun lajiliitto ei näköjään pidä huolta lisenssinmaksajistaan ja jotkut seurapomot huutelee työsulkua romahtaneen seuran pelaajille.

  Jotain muutoksen viestiä on pakko olla tarjolla ja nopeasti…

 • Helpompi vai vaikeampi?

  Vaasa on selkeästi pienin paikkakunta Suomessa, missä on samassa kaupungissa sekä jalkapallon että jääkiekon pääsarjajoukkue. (Helsinki, Turku, Tampere, Kuopio, Lahti, Vaasa)

  Ehkä se on helpompaa, mutta varmasti vaikeampaakin, kun pitää kilpailla katsojista ja rahoista.

 • Sean Sheltonin arviot Euroopan liigojen tasosta ei välttämättä enää ole täysin ajan tasalla. Euroopan ykköseksi rankattu New Yorker Lions otti viikonloppuna melkein turpaan Ranskan mestarilta ja ilman yhtä viimeisen neljänneksen isoa peliä olisi hävinnyt. Kolmanneksi rankattu Vienna Vikings ei mielestäni ole näyttänyt tällä kaudella kauhean vakuuttavalta ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten Roosters-pelissä käy. Huskiesin kohtalosta huolimatta pelillisesti liiga on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin ja omasta mielestäni liigan osalta taloudellinen toimintakyky on yksi kilpailuelementti. Mieluummin supistaisin liigan joukkuemäärää, kuin kiristäisin pelaajakilpailua. Lisäpelejä voi tarvittaessa hakea kansainvälisyydestä, mikä sekin kasvattaa lajin suosiota.
  Divisioona on eri asia ja siellä pärjää kohtuullisesti hyvällä organisaatiolla ilman ensimmäistäkään vahvistusta. Ainakin ykkösen ja kakkosen voisi yhdistää, ja jakaa alueisiin. Jos ja kun useampi seura pelaisi joko kokonaan ilman tai pienellä vahvistusmäärällä, ei mitään pakonomaisuutta vahvistusten osalta olisi. Seurat voisivat kehittyä rauhassa ja liigavaatimukset pitäisivät katteettomat nousuhaaveet kurissa.

  Mutta kuten sanottua, tämä on vain oma mielipiteeni.

 • Sarja kiinni 3 vuodeksi 6 joukkueella.

 • Täällä on nyt spekuloitu ketkä nämä lähteneet linjamiehet on.
  Kertokaa mullekin?
  Jos oma veikkaus pitäis antaa niin toinen on se pään irtirepijä ja toinen on kulkenut vaan perässä, olenko hajulla?
  Jos näin on niin liigan kannalta oikein hyvä ettei se toinen ole repimässä ja hakkaamassa kypäriin. Toinen taas ihmetyttää, tiedän että sitä on ennen Turusta yritetty pois (ollaan oltu junnu mj:ssä samaan aikaan)ja oon pitänyt ihan hyvänä pelaajana. Koskaan ei lähtenyt Trojansista mut nyt menee Ruskolle?? Miksi!? Eikö ne pelaa Turun kanssa samaa sarjaa?

 • @ketkä, ei tänne saa kännissä kirjoittaa.

 • Näin heitetään pelaajat auton alle kertomatta sanaakaan seuran raskaista taloudellisista ongelmista. Syy on kaikessa muussa paitsi syypäissä itsessään. Tämä Huskien edustaja kertoo lehtijutusta lumipalloilmiöstä joka lähti liikkeelle valmentajasta. Höpönlöpön eikä sanaakaan seuran hoitamattomista velvoitteista. Ja SAJL komppaa tätä skeidaa omissa viesteissään. Häpeä sarjapäällikkö !!!

  https://www.hameensanomat.fi/uutiset/paikallisurheilu/348888-huskies-luopui-vaahteraliigan-sarjapaikastaan

 • Jääkiekon pääsarja pelataa pääosin eriaikaan kuin jefu. Joten haitta ei liene niin iso katsojien näkökulmasta. Kesasarjojen päällekkäisyys on jo hankalampi asia sekä yhteityökumppanien että katsojien, että pelipäivien suhteen.
  Seinäjoelta löytyy pääsarja joukkue, Jalkapallosta, Pesäpallosta x 2, Maahockkeysta, jenkkifutiksesta. Lähiseudulta (alle 50km)löytyy pääsarja joukkue mm. salibandystä, Koripallo x 2, lentopallo. 14 kpl miesten ja naisten pääsarjatason joukkuetta Etelä-pohjanmaalla.
  60 000 asukkaan Seinäjoelle tuo olisi ehkä liikaa, mutta onneksi on vahva maakunta ympärillä.
  Silti näen tämän vahvuutena, kun puhutaan urheilusta, laajemmaltikin.
  Lajikateutta toki ilmenee Seinäjoellakin, mutta myös paljon ihmisiä, jotka seuraavat urheilua lajista riippumatta.

 • Jefuun kaivataan lisää pelaajia, peleihin lisää katsojia jne. Eniten positiivista näkyvyyttä saisimme hyödyntämällä poisjäävien Huskies-pelien tilalle tv:hen eri ikäisten lasten/nuorten pelejä asiantuntevalla, innostuneella selostuksella. Muutenkin aina pitäisi toitottaa kuinka paljon erilaisia, eri kokoisia pelaajia peleihin tarvitaan. Vai tiedättekö montakin lajia, jossa samaan aikaan kentällä voi olla yhtä suuria eroja pelaajien koossa? Hyödynnetään erityispiirteet ja korostetaan niitä. Kyllä isokokoisen pojan vanhemmat tuovat jälkikasvunsa harrastamaan kunhan tajuavat, että heilläkin on mahdollisuus ja heidän panostaan todella tarvitaan.

 • Hienoa, että kannatat rahaliigaa. Nyt sulta puuttuu enää rahat ja liiga. Mistään ei virtaa sellaisia rahoja, että kotimaisessa, marginaalilajissa, olisi 6-8 pelaajille maksavaa joukkuetta. Olit kuitenkin ratkaisun avaimen äärellä lisenssipelaajien määrää listatessa.
  Sinä päivänä kun jefussa on 20 000, 30 000 …tai vaikka 10 000 lisenssipelaajaa, moni tämän palstan nostamista ongelmista korjautuu itsestään.
  Jokaisesta juniorista ei tule aikuisena pelaajaa, saati liigatason pelaajaa. Ei muissakaan lajeissa joka poika nouse A-junnuista edustusjoukkueeseen.
  Tämän lajin erikoispiirre on isot rosterit. Yhdessä joukkueessa pitäisi olla 35-45 pelaajaa, jotta hommassa on aidosti järkeä.
  Ja sitten kun laskee meidän sarjamäärän ja joukkuemäärän, tajuaa aika nopeasti, että meillä on aivan liikaa joukkueita taistelemassa hupenevista pelaajamääristä.
  Muutama vuosi taaksepäin oli pelkästään Uudellamaalla Roosters, Wolverines, TAFT, 69ers, ECG, Butchers, Falcons, Lions, Bulldogs.. ihan mahdoton yhtälö.
  Juniorityö, kunnon juniorisarjat, joita ei laiteta tauolle miesten pelien takia tms, harrastajamäärän kasvu, seurojen elinvoimaisuuden turvaaminen.. onhan näitä keinoja.

 • Tänne vaan kaikki läskit ja huonokuntoiset, jotka ette muissa lajeissa pärjää? Siinähän se on mainoslause.

 • Tästä lajista puuttuvat kokonaan kasvattajaseurat. Siis ne, joissa satsataan laadukkaaseen juniorityöhön ilman tarkoitustakaan pyöritää miesten kilpajoukkuetta.
  Nämä seurat ovat paitsi taloudellisia (vanhemmat maksaa lapsen harrastuksen) myös niitä, jotka mahdollistavat kasvun. Eli useampi junioriseura ”ruokkii” yhtä pääsarjajoukkuetta ja mahd. jotain divariporukkaa myös.
  Tämä malli on erittäin yleinen isoissa valtalajeissa, joissa kymmenet ja sadat pikku seurat tekevät ensisijaisesti kasvattajaseuratyötä.

 • Vai tekevätkö kaikki muut seurat kasvattajaseuratyötä Roostersille? 🤔

 • Siellä taas joku vitsin murjaisi, tosi älykkö! Meillähän on jo nyt Saksan tavoin lähes avoin rahaliiga, mutta kun se yrittää kantaa vettä kaivoon ja jakaa lainarahalla ja puhumalla kuten poliitikot sitä maallista mammonaa. Työllä ne menestystarinat ja kasvu kuitenkin tehdään. Kyllä minäkin ymmärrän sen, että vaikeaa sitä on 40 hengen joukkueelle saada palkka aikaiseksi, kun pesäpallon tapaisessa on vaikeaa jo neljännesosalle siitä, mutta ei se tällä nykyisellä mallillakaan ole kultakaivos. Eihän siitä jefusta suomessa kokopäiväpalkkaista saa millään, mutta ei tämäkään vetele, että A/EU pelaajille maksetaan ja ne pinnalle yrittävät juniorit ovat pelkästään laskun maksajia. Heiltä on viety jo liian varhaisessa vaiheessa unelma menestyksestä ja tilalle tarjotaan pelkkää kallista harrastusta (jos sitä kuplaa on muissakin lajeissa niin tässä se poksahtaa jo aloitusvaiheessa).

  Juniorityöstä nyt on puhuttu jo niin kauan, että kriteeritkin ovat ruostuneet. Mikä helvetin autuus siinä juniorityössä on jos D-B junioritasolla viimeistään on tehtävä valintoja ja valinnat lähes aina osuvat noihin jonkinlaiseen ammattilaisuuteen tähtääviin lajeihin ja jefu ei tahdo tuossa vaiheessa saada joukkueita enää kasaan muuta kuin peluuttamalla samaa junioria joka joukkueessa. tai muutetaan sääntöjä 11-11-7-7-ja kohta 5-5. Niin se vaan on, että puhutaan kesälajista, tuossa vaiheessa monessa talvilajissa on jo preseason kuitenkin menossa ja anna armias, jos valmentaja kuulee, että lorvii muissa lajeissa niin se ei tiedä hyvää tulevaan kauteen kyseisen pelaajan osalta. Kyllä sen jokainen tietää miten siinä käy.

  Pelkkä juniorityöstä puhuminen, seurojen elinvoiman turvaaminen kuulostaa pelkältä kliseiseltä oppositiokitinältä, kun ei ole mitään annettavaa ja konkreettisia ehdotuksia parantaa tilannetta. ”Sinä päivänä, kun jefussa on 20000, 30000 lisenssipelaajaa”…taitaa aurinko olla jo sammunut tällä kehityksellä. Kysymys kuuluu miten ne juniorit saadaan lajin pariin ja pysymään lajissa sekä tekemään töitä ja kilpailemaan pelipaikasta muita kiehtovampien lajien puristuksessa. Keskustelkaa mieluummin tästä ja antakaa mielikuvituksenne laulaa.

 • @Näkyvyyttä, tuohan olisi hieno idea! Huskies pelien tilalle junioreiden Sm-sarjan tv pelejä , jokaisesta Sm-sarjasta pelejä niin että myös lajin maantieteellinen laajuus tulisi huomioitua ja sopisi sinne varmaan naistenkin pelejä! Noin saataisiin lajille oikeasti lajille näkyvyyttä myös naisten/tyttöjen/junioreiden keskuudessa.
  @@Näkyvyyttä, Kommenttisi osoittaa mitä suurinta typeryyttä! Eikö ylipainoisilla ole oikeutta harrastaa mitään ja saada siten onnistumisen tunteita urheilussa? Tämä laji pystyy nimen omaan tarjoamaan heille sitä, lisäksi saataisiin lisää nuoria urheilun pariin ja myös mahdollisesti sitä painoa hallintaan!! Isoilla pelaajilla kun kuitenkin on lajissa tilausta ja ei niitä silti ihan liikaakaan junnusarjoissa näy.

  Tällä hetkellä vain Helsinki Wolverinesilla ja Roosterssilla on junnujoukkue kaikissa SM-sarjoissa joten ei niitä junioreita vielä liikaa ole. Hieman yllättää että Crocodilesilla ei ole U17 Sm-sarjan joukkuetta vaikka seuralla oli ilmeisesti eniten juniori lisenssejä viimevuonna ja heidän U17 voitti Sm-kultaa? Crocojen nettisivujen mukaan heillä on kuitenkin lähes 30 pelajaa U17 1divarissa???
  Toki en tiedä monellako seuralla pelaa junioreita kahdessa eri ikäluokassa ja sitä ei aivan helposti seurojen nettisivuilta näe, kun seurat eivät juurikaan nettisivuissaan junioreihin näytä panostavan!
  Jo seuratasolla olisi junioreiden näkyvyydessä paljon tekemistä. On vain muutama seura Suomessa joilla juniorit näkyvät kunnolla seuran nettisivuilla, löytyy junnujen facebook, instagram, twitter jne.
  Joka tapauksessa suomessa on vain 6 seuraa joilla on edes 3 junioreiden Sm-sarjan joukkuetta ja vain 8 seuraa joilla on ylipäätään junnuilla Sm-sarjan joukkue.
  Eli mikäli suomi pelaajien määrää edustusjoukkueiden rostereissa halutaan kasvattaa niin kyllä juniorien näkyvys on se asia mitä pitäisi saada nostettua!

 • Laajemman junioripohjan voisi tuottaa junioreihin kesikttyneet seurat mikäli se olisi taloudellisesti mahdollista, myöskin se polku siitä eteenpäin pitää taata niin että reitti isomppiin seuroihin on auki.

  Toivottavasti junnuista saatavaa kasvattaja rahan määrää nostettaisiin ja seurat niitä myös maksaisivat! Ne on seurojen välisiä hyvityksiä eikä niitä pidä yhdenkään juniorin itse maksaa! Olen kuullut monesta lähteestä eriseuroissa että näitä maksuja on pistetty nuorten pelaajien omalle vastuulle, se on täysin väärin seurat maksavat siitä että toiset seurat tekevät pohjatyön kuntoon! Tällähän sitä ryöstökalastelua koitetaan karsia ja siirtää rahaa junioreiden kehittämiseen. Tämän rahan pitäisi myös seuroissa siirtyä junioireiden kassaan.

  Junioreille jotka siirtyvät jos teidän kasvattaja rahoja peritään teiltä, pitäkää varanne! Se kertoo ettette te ole seuralle muuta kuin maksumiehiä!

 • Lajin kasvulle tai ylipäätään elinvoimaisena pysymiselle junioritoiminta on tietenkin elinehto. Jotta lajin pariin tulee ja siinä säilyy, pitää olla tarjottavana niin sanotusti hyvä tuote. Yksi kulmakivi on laadukas valmennus ja aktiivinen harjoittelutoiminta. Toinen kulmakivi on seuran yhteisöllisyys ja puitteet muuten. Kolmas on sitten pelit, sillä juniorit kuitenkin ensisijassa haluavat pelata. Kun katsotaan esimerkiksi U15 ikäisten 11vs11 SM-sarjaa, on siinä neljä runkosarjan peliä + mahdollisesti 1-2 mitalipeliä sijoitettuna touko-kesäkuulle niin että heinäkuun alussa kausi on jo ohitse. Ei tuo ole kovinkaan myyvä tuote. Juniorille pitäisi olla vähintään 10 peliä kaudessa ja siten, että kausi kestäisi vähintään touko-elokuun. Nykyisellään nämä sarjat näyttävät niin tyngiltä, ettei ole tarkoituskaan markkinoida jefua juniorille pääasiallisena harrastuksena.

 • Seurani ei tuo enää yhtään ei-suomalaista pelaajaa edustusjoukkueeseen, kun kotimaisista pelaajista saadaan rakennettua mestaruuden voittava joukkue.

 • Olet ihan oikeessa että pelejä pitäis olla enemmän ja tuon Juniorit viestin innoittamana käväisin vilkaisemassa Crocojen nettisivuja ja näyttäisi että crocojen U17 joukkueesta valtaosa o samoja pelaajia kuin U15 joukkueessa eli sielä on ilmeisesti ratkaastu pelien vähyys pelaamalla kahta sarjaa.
  Pelien määrän kasvattamine oikein suureks kyllä aiheuttaa toisen ongelman eli rahan. Lajissa on seurojen välillä pitkät välimatkat ja lisää pelejä tuo lisää kuluja jotka eivät sitten ole ihan pieniä kun dösä matkat ei ihanilmaisia ole. Mut kyl niitä pelejä nyt vähintään se 7-10 pitäisi kauteen mahtua!

 • On totta että neljän ottelun junnukausi on huono vitsi. Vaan entäs toinen puoli, miten ne ottelut järjestät? Kaikki tietävät että Suomen kesä on lyhyt ja siihen pitäisi ahtaa mieletön määrä otteluita. Käytännössä varmaankin jokainen junnujoukkue toimii aikuisjoukkueiden pelaajien resursseista (valmennus, tuomarointi) ja niillä on kädet täynnä hommia jo muutenkin. Lajin pitäisi kuitenkin olla harrastus eikä sitä ydinryhmää voi ihan loputtomasti rasittaa. Toisaalta laji on myös normisuomalaiselle vieras ja perussääntöjen perehdyttämiseen menee helposti pari vuotta. Yritä siinä nyt sitten värvätä vanhemmista apuja?

  Eli vaikka ongelma on todellinen, sen ratkaiseminen on jotain sellaista ettei mulla oo kauheasti siihen paukkuja. U19-kausi talvella kuplissa pelattuna niin että finaali on miesten kauden alkua edeltävänä viikonloppuna? U17 kesällä aikuisten kanssa lomittain ja U15 syyssarjana? Vielä nuoremmat turnauksina? En tiedä, ihan paskoja ehdotuksiahan nämäkin ovat.

 • Höpö höpö toimi aikuisjoukkuiden pelaajien resursseilla ja siinä onkin yksi ongelma. Edustusjoukkueen pelaajia ja taustoja ei kiinnosta junnut palakaan kuin korkeintaan rahoittajina. Kun edustuksen taustat näkisivätkin asian niin että panostamalla junnuihin saadaan niitä tulevaisuuden edustuksen pelaajia, mutta kun ollaan ennemmin valmiita ostamaan pelaajat muualta kuin kehittämään ja panostamaan junnutoimintaan. On seuroja joissa koko junnupuolen kaikkien joukkueiden valmennus on kolmen,neljän kaverin varassa ja samaan aikaan edustusta ”valmentaa” toistakymmentä ukkoa vaikka talvikaudella treeneissä pyörii kymmenkuntapelaajaa yhtäaikaa. Tuo ehdottamasi jako ns kesälajin junnusarjoihin veisi loputkin pelaajat. Ehdotuksesi ei kehitä junnutoimintaa mitenkään vaan menee juurikin niin että kaikki edustuksen ehdoilla.

 • Kyllä tuo kasvattajaraha pitäisi lähinnä poistaa kokonaan… Tälläkin kaudella on seuroja joihin siirtyy toisesta seurasta useampia junioreita ja hinta on 300€ kpl. Tuo raha ei todellakaan takaa että pohjatyö olisi tehty hyvin, se vain tarkoittaa että lisenssi on ollut kaksi kautta juniori-ikäisenä. Joskus siirto voi juhtua esimerkiksi siitä että toisessa seurassa ei homma toimi ja on pakko lähteä, mutta sitten hintalappu voi olla niin kova ettei toinen seura välttämättä voi ottaa isoa määrää junnuja 300€ kappalehintaan….

 • Mä en ole ollut tekemisissä yhdenkään joukkueen kanssa jossa junnupuolen valmennus ei koostuisi joko edustuksen valmentajista tai sitten edustuksen pelaajista.

  Mä tiedän että ehdotus oli huono mutta itseltäsi tuli takaisin … niin. Ei mitään. Täällä ollaan tosi valmiita kertomaan mikä on huonosti mutta kun kysyy miten tehtäisiin paremmin onkin huomattavasti hiljaisempaa.

 • Itse olen monta vuotta valmentanut vain junnuja! Seurassamme on aina (tai no pitkään) ollut omia valmentajia junioreille.

 • Vaahteraliiga on Turun ja Hämeenlinnan luopumisista huolimatta Norosen mukaan hyvässä mallissa.
  ”Seurat ovat menneet eteenpäin, katsojamääriä on saatu kasvatettua ja televisiosopimus on tehty.”
  Ei helvetti tuota puheenjohtajaa, katsojamäärät romahtivat viimekesänä, kaksi seuraa luopui liigapaigasta, ja muutama muu divareista, telvisiosoppari heikentää seurojen taloutta, eikä tuo todennäköisesti edes näkyvyyttä lajille, yrityksiä ei ainakaan kiinnosta tuo TV näkyvyys. Mutta saihan hän EM-kisat suomeen niin saa patsastella kavereittensa kanssa. Muuten taitaa mennä hyvin.

 • ”Kun päävalmentaja jätti tulematta, niin pelaajia alkoi lähteä, ja muutama jätti kokonaan tulematta harjoitusleirille”, Saarinen kertoo.

  Raha ei hänen mukaansa ollut Huskiesille ongelma. Seuralla oli edellisestä kaudesta jäljellä velkoja, mutta ei niin paljon, että tuleva kausi olisi niihin kaatunut.”

  Rahaa oli, mutta ei valmentajaa?????No kannatti jättää homma viime metreille ja kaataa koko pulju????Onko tämä vastuullista toimintaa vai silkkaa valehtelua????

 • Montako juttua Hesari on tehnyt jefusta esim. viime vuonna.
  Nyt löyty sopivan negatiivinen juttu

 • Yhtä monta, kuin positiivista kommenttia Gridironissa on kirjoitettu saman ajanjakson aikana

 • jos muutaman pelaajan lähtö kaataa kauden. Voisiko nämä idiootit lopettaa paskan jauhamisen. Saarisella kun laina nimissään, syyllistää nyt muita. Unohtamatta muuta hallitusta.

 • Jos jossain joukkueessa on junnuilla ihan omat valmentajat joilla ei ole seurassa mitään muuta vastuuta niin erinomaista! Sitähän junnuvalmennus kaipaisi. Minä en ole tuota ollut todistamassa mutta en tietenkään väitä että tunnen jokaisen Suomen jefujoukkueen valmennuskuviot.

 • Mä tiedän ainakin seuran jossa 6 junnujoukkueen valmentajalla ei ole muuta vastuutettua tehtävää seurassa.
  Näitä valmentajia on toistakymmentä tässä seurassa

 • Vaasassa surullinen leiripäivä ollut. Lockettin akillesjänne rikki.

  http://vaahteraliiga.fi/jacquice-lockettin-kausi-paattyi-loukkaantumiseen-royals-etsii-uutta-vahvistusta/

 • ”6 junnujoukkueen valmentajalla”, siis 6 junnujoukkuetta joista jokaisella on kaikki 1 valmentaja? Vai kuudella valmentajalla jotka valmentavat junnuja? En tiedä miten muut hoitavat valmennuksensa mutta itse katsoisin että 2 valmentajaa on minimi per joukkue paikalla. Jos haluaa oikeasti valmennusta joka näkee asioita määrä taitaa olla 7: DL, DB, LB, QB, OL, WR, RB. Ja sen kun räävit kasaan ihmisistä joilla ei ole muita vastuita on seuran asiat aika helvetin hyvällä tolalla.

 • Samaa ”ongelmaa” on aika monella muullakin pienemmällä lajilla. Siinä missä pelaajista on pulaa, koulutetuista ja hyvistä valmentajista on myös pulaa. Ja kuitenkin jos puhutaan mahdollisuudesta pelata kansainvälisellä huipputasolla, se pohja luodaan aika nuorena.

  Ylempänä oli kuvattu aika osuvasti mitkä ovat ne seikat mitkä saavat junnut pysymään jefun parissa ja kenties suostuttelemaan kavereitaan mukaan. Omien kokemusten perusteella sanoisin että yksi isoimmista tekijöistä on se porukka millä hommaa pyöritetään. Pelikaverit ja tunnelma/fiilis treeneissä ja peleissä. Tällöin erityisesti junnuvalmentajan persoona ja valmennusote ovat isossa roolissa sen suhteen miten moni kokeilijoista jää lajin pariin.

  Pelien vähyyteen voisi yksi ratkaisu olla virallisen sarjan ulkopuoliset pelit. Jos kaikilla junnujengeillä sarjassa on sama ongelma, niin mikä estää järjestämästä sarjan ulkopuolisia pelejä pitkin kesää? Summer Bowl, Ice Cream Bowl, JellyBowl, Sun Bowl, ihanmikävaan Bowl. Tehkää siitä vaikka vuosittainen niin mukaan saadaan historiaa.

 • Sitten on myös joukkueita joilla ei omia junioreita edes ole. Kyllähän se on surullista, nämä sitten imee junnut kuteettomilla lupauksilla. Ne ovat lajin syöpä. Myöskin toisten seurojen mollaaminen kuuluu tähän touhuun jota en ymmärrä.
  Myöskään se valmentajien määrä ei korvaa laatua. Divari jengeissä on useita joukkueita joissa on kaksi valmentajaa. Meillä valmennuksen apuna käy edustuksen pelaajia ja vanhoja pelaajia.
  Mites teillä tämä on hoidettu?

 • siellä on taas painettu laskuvarjo selässä.

 • Nyt ei auennut lainkaan, mihin viittaat?

 • Skenen alkuaikoina joukkueisiin oli tulijoita enemmän kuin voitiin ottaa. Aikana jolloin junnutoimintaa ei oltu vielä aloitettu.

 • Zepon ”juoksukoulu” Porvoossa paukkui akilesjänteet, Vaasassa paukkuu akilesjänteet niin aika hyvä koulu

 • Vaasan joukkueen uskottavuus perustui kovaan keskushyökkääjään. Nyt hänet on onnistuttu rikkomaan jo ennen ensimmäistäkään peliä. Ei voi kun onnitella saavutuksesta. Tänä vuonna Vaasan pannukakku tulee lässähtämään. Joukkue on pieni, eikä tule kestämään niitä loukkaantumisia, joita juoksukoulussa tullaan vielä näkemään.

 • Hyökkäyksen linja tulee olemaan mielenkiintoinen kaikki rosterissa olevista pelaajista ei tule pelaamaan.

 • ”Seurat ovat menneet eteenpäin, katsojamääriä on saatu kasvatettua ja televisiosopimus on tehty.” (Noronen, HS 17.04.2018)

  On menty eteenpäin… Tai mitä sanoo Huskies, Trojans, Taft, 69ers, Northern Lights, Jaguaarit, Ghosthunters, Panthers, Oakmen, Towers, Buccaneers jotka kaikki ovat joko menneet taaksepäin tai lopettaneet toimintansa. Siis lähes kolmannes SAJL:n jäsenseuroista ja tämä tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana.

  Ja mistä tuo katsojamäärien kasvu on arvottu, kun käytännössä lähes kaikki liiga- ja divariseurat (poikkeuksina Butchers & Steelers) menettivät jopa dramaattisessa määrin katsojia edellisellä kaudella.

  Pilvi Hämäläisen Putoushahmo Tuija Eronen vakuutti yleisölle, että ”Minä olen mennyt eteenpäin” vaikka kaikilla katsojille oli ilmiselvää että kehitys oli todellisuudessa päinvastaista. Tuija Eronen oli ensimmäinen Putous 2018 kaudelta pudotetuista sketsihahmoista.

  Käsi ylös kaikki ne, joiden mielestä ”Seurat ovat menneet eteenpäin, katsojamääriä on saatu kasvatettua” TV-sopimus on toki todellisuutta kaikessa karuudessaan…

 • Meinaatteko että Seppo treenauttaa pelaajiaan kovempaa kuin jenkit Yliopistoissaan? Sallikaa mun nauraa.

 • Hei,

  Tuija Eronen. Jaguaarien glory days sijoittuu tuonne 2000-luvun alkupuolelle sekä vuosiin 2007-2008. Tuohonkin väliin ehti tulla yksi notkahdus, jolloin Keskisuomalaisessa asti uutisoitiin seuran lopettavan toimintansa kauden 2005 jälkeen. Siitä Jaguaarit kuitenkin nousi ja korjasi 2000-luvun alun hyvän työn hedelmiä 2007 ja 2008 SM-mitaleilla. Tämän jälkeen JJK:n liiganousu vaikutti kotikentän vaihtoon, joka oli iso tekijä paikallisen näkyvyyden ja yleisömäärien suhteen. Vuosiin 2007 ja 2008 verrattuna olemme menneet näkyvyyden ja katsojamäärien suhteen taakse päin, mutta vuosiin 2010-2013 verrattuna eteen päin vuodesta 2014, vaikka sarjatasomme onkin alempi. Lajiliiton järjestämät Vaahteraliiga- ja 1.divisioonapalverit olen kokenut hyvänä foorumina käytänteiden ja vinkkien vaihtoon. Jyväskylässä on käynnissä Hippos2020-hanke, joka saattaa tulevaisuudessa tuoda merkittäviä muutoksia mm. JJK:n ja meidän ottelutapahtumaolosuhteisiimme. Tähän asti osamme on kuitenkin tyytyä keskustan kupeessa sijatisevaan Viitaniemen liikuntapuistoon ja kärkkyä löytyisikö Harjulta sopivia välejä JJK:n ja JKU:n kalenterien välistä, kuten 2015, jolloin järjestimme komean juhlaottelutapahtuman Harjulla. Paikallismedia (Keskisuomalainen, Suur-Jyväskylän lehti, Radio Kompassi (tai nyt hitmix) ovat huomioineet toimintaamme varsin hyvin, kuten tilanne on käsittääkseni muissakin maakuntakaupungeissa.

  Jaguaarien tilannetta voi 2012-2013 paikkeilla verrata siihen, missä Huskies oli nyt. Seuran omia kasvatteja oli edustusjoukkueessa määrällisesti varsin vähän, ja näiltä kerättyjä toimintamaksuja ei tullut laariin budjettia vastaavasti. Tämänkin vinoutuneen toimintakulttuurin suhteen olemme menneet eteen päin. Kuitenkin tällainen toimintamaksujen loven riski voi hyvinkin toteutua meillä junioripuolella, jos lopettavia junnuja on paljon emmekä saa sen vuoksi joukkuetta kasaan johonkin ikäluokkaan. Toinen riski juniorijoukkueen kasaamisessa on valmentajien ja muiden taustahenkilöiden lopettamiset. Esimerkiksi 2015 yhden joukkueen päävalmentaja huomasikin opiskeluiden vievän liikaa aikaa, ja viime syksynä harrastajarekrytoinnin kannalta tärkeän koulusarjan järjestämään lupautunut henkilö työllistyi, eikä kyennytkään hoitamaan hommaa.

  En näe näissäkään asioissa lajiliiton tekemisten tai tekemättä jättämisten juuri vaikuttaneen meidän omaan toimintaamme, vaan probleemat/haasteet ovat enempi täällä meillä paikallistasolla.

  Urheilullinen menestys on varmasti yksi vetovoimatekijä edustusjoukkueen kasaamisessa. Esimerkiksi 2013 ja 2017 voi jälkiviisaana sanoa, että yritettiin rimpuilla liian korkealla sarjatasolla pelaajamateriaaliin nähden, jolloin hommasta tulee helposti väkinäistä. Noidenkin toimintavuosien syksyinä tilanne oli kuitenkin näyttänyt vielä huomattavasti optimistisemmalta. Vuonna 2012 Jaguaarit oli Vaahteraliigassa viides, vaikka pelinrakentajana pelasi amerikkalainen safety. Sen jälkeisenä syksynä nähtiin paljon potentiaalia menestyä, jos nykytila säilytettäisiin ja hyökkäykseen panostettaisiin vielä hieman. Kaudella 2016 Jaguaareilla oli divisioonan paras juoksuhyökkäys pitkälti Joni Kähösen, Jonathan Pan Gagon sekä hyvien OL-pelaajien Josef Tobolkiewichin ja Jonathan Ashtonin ansiosta. Syksyllä katsottiin, että puolustuksen takakenttää ja pelinrakentajapuolta vahvistamalla olisi mahdollisuudet taistella divisioonan voitosta. Tuolloin ei ollut myöskään näkyvyyttä siihen, kuinka paljon Steelers menisi eteen päin oman offseasoninsa aikana. Esimerkiksi näillä molemmilla offseasoneilla ja kauden alussa tapahtui loukkaantumisia, jotka vaikuttivat paljon lopputulokseen. Joku kommentoi joskus tällä palstalla Jaguaarien olleen divisioonan häpeäpilkku EU-vahvistusmäärällään, mutta suurempi häpeä olisi mielestäni ollut, jos tilanteeseen ei olisi reagoitu, vahvistuksia ei olisi tuotu ja olisimme jättäneet kauden niukan pelaajamäärän vuoksi kesken tai ”antaneet omille junioreille peliaikaa” liian korkealla tasolla ja ottaneet joka ottelussa rumasti turpiin. Sellaisenkin kesän olen aikoinaan Rauman rosterissa päässyt kokemaan. Ja lohdutukseksi Huskiesista kertoneen Hesari-uutisen lukeneille, Jaguaarien importit ovat hyvien yhteistyökumppanuuksien (asuminen, lounas, salikorit jne. eivät tuo meille kuluja) vuoksi olleet meille huomattavasti edullisempia. Toki tämä edullisuus on näkynyt myös ailahteluna tuontipelaajiemme laadussa, aina ei olla saatu niin hyviä miehiä kuin toiveissa olisi ollut.

  Nykyisillä sarjajärjestelmärakenteilla lajiliitto ei olisi juuri voinut vaikuttaa esimerkiksi noina syksyinä meidän sarjatasoomme, joten ”liitossa pitäisi herätä”-puheet kummastuttavat minua jossakin määrin. Toki esimerkiksi 25 sopimuspelaajan vaatimuksesta voisi saada toimivamman niin kuin oululaiset ovat omatoimisesti tehneet, että määritetään esim pelivuosien ja iän perusteella minkä tason pelaajia joukkueessa tulee olla tuo 25 kappaletta, ja kuinka niiden tulee jakautua pelipaikoittain. 25 juniori-takakentän pelaaja ei paljoa auta, jos joukkueella ei ole hyökkäyksen linjaa.

  Yksi mielenkiintoinen uudistusvaihtoehto, jolla liitto voisi vaikuttaa pelaajien myöhäiseen joukkuevalintaan, olisi määrätä, että jos pelaaja haluaa pelata seuraavalla kaudella jossakin Vaahteraliiga- tai ykkösdivisioonajoukkueessa, hänen tulee tehdä sopimus joukkueen kanssa päivämäärään X mennessä. Tällöin painetta saataisiin seurojen suunnasta pelaajille. Toki tässä on ongelmia, koska pelaajat eivät ole ammattilaisia ja esimerkiksi kesätyöasiat vaikuttavat paljon joidenkin pelaajien kykyyn sitoutua, eikä tämä auttaisi loukkaantumisten tuomaan pelaajien tippumiseen.

  Nyt Vaahteraliigassa olevat kuusi seuraa vaikuttavat varsin terveiltä ja kilpailukykyisiltä. Samoin Wolverinesilla on mielestäni todellista potentiaalia kasvaa seurana ja organisaationa tuolle Vaahteraliigan edellyttämälle tasolle lähitulevaisuudessa. Kentän ulkopuolisten asioiden suhteen kriteerejä on paljon enemmän kuin vaikka 2000-luvun alussa ja toiminta on paljon laadukkaampaa niissä seuroissa, joilla riittää paukkuja niiden toteuttamiseen.

  Näiden 7 seuran takaa löytyykin ohkaisempia organisaatioita. Miten näissä ”meidän seuroissa” saadaan mukaan tarpeeksi toimijoita, jotta on voidaan luoda puitteet kasvulle, jatkuvuudelle ja sitä kautta myös leveimmille rostereille ja laadukkaammille pelaajille? Se on meille tällä hetkellä vielä katsojalukuja, TV-sopimuksia ja liiton tekemisiä ja tekemättä jättämisiä paljon tärkeämpi asia. Jos Gridironin kommenttipalstan arvoisalla lukijakunnalla on hyviä ideoita/visioita, miten lajiliitto voisi tukea tätä, niin lupaan omalla toiminnallani viedä niitä eteen päin liittokokouksissa ja muissa tapaamisissa SAJL:n suuntaan. =)

 • Ei tietenkään kaikki ole mennyt eteenpäin. mutta:

  Jos katsojia on otteluissa tuplasti enemmän kuin kolme vuotta sitten tai toiseksi eniten sitten 90-luvun puolivälin jälkeen niin eikö se ole eteenpäin menoa? Ja katsojia ne tv-katsojatkin ovat vai?

  Jos kolmasosa seuroista mennyt taaksepäin ja loput eteenpäin niin kumpaan suuntaan laiva on menossa? Ja onko tässä mitään muutosta lajin historiassa?

  On kiva elää omassa kuplassa, jossa kaikki on huonosti ja heittää epämääräisiä oletuksia. Liitolla lienee ihan oikeata dataa, johon heidän kommentit perustuvat, muitakin kuin omia fiiliksiä.

 • @Vaasan kausi paketissa: sano ääneen vaan, että Alakoskela roikkuu rosterissa vaikka ei pelaa.

 • Ei kovempaa vaan paljon tyhmemmin!!

 • Juu, GMn piikkiin menee. Seppo pirulainen varmaan henkilökohtaiseti purrut Jacquise Lockettia nilkkaan…

 • Riku Alakoskelan nimi on ollut nyt hetken virheellisesti rosterissamme. Virhe siitä on minun ja hänet poistetaan rosterista. OT vahvistusta odotamme vielä tulevalle kaudelle ja tiedotamme tästä kun liikehdintä on valmis. En usko että poikkeamme hirveästi muista seuroista mitä rostereihin elämiseen tulee kun peilaa vuodenaikaa. Pelaajia loukkaantuu ja vaihtavat he joissain joukkueissa nimiä ja pelipaikkaa ennen kuin kausi alkaa ;)

  Kuten kommentoin artikkelissamme Locketin loukkaantuminen on erittäin valitettavaa ennenkaikkea miehen itsen vuoksi. Yritän hyvin analyyttisesti katsoa johtaako meidän off-season ohjelma tai peli/harjoitusalusta suurempaan riskiin loukkaantua. Locketin osalta, kuten ei myöskään muiden kavereiden jotka viime vuosina akillesjänteensä loukkasi, en kuitenkaan näe yhteyttä Off-Season ohjelmaamme. Heistä ei kukaan osallistunut yhteiseen systemaattiseen harjoitteluun joukkueen kanssa koska asuivat muualla. Fysiikkaharjoituksemme eivät ole salaisia eikä ainakaan omasta mielestäni mitenkään tähtitieteellisiä. Ne seuraavat aika pitkäli USA Strength & Conditioning normeja mitä tulee jenkkifutikseen valmistautumiseen.

  Kaikki loukkaantumiset ovat kuitenkin tapahtuneet ns. pehmeämmällä alustalla kuin millä harjoittelemme normaalisti. Meidän tulee varmasti tutkia siirtymää eri alustojen välillä.

  Jokatapauksessa, kuten aina toivotan kaikille tasapuolisesti hienoja kelejä kesän tapahtumiin sekä paljon onnistumisia kentillä mutta eritoten niiden ulkopuolella.

  Ystävällisin terveisin,
  Seppo Ovie Evwaraye
  Wasa Royals

 • ”Liitolla lienee ihan oikeata dataa, johon heidän kommentit perustuvat, muitakin kuin omia fiiliksiä.”

  Itselle tulisi ihan sellainen niinq kiva fiilis jos liitosta joskus sitä ”oikeaa dataa” joskus julkaistais eikä heitettäisi näitä samoja fraaseja joita uutisissakin koitetaan viljellä passiivissa ”on todettu että”, mutta jätetään sitten le lähteet mainitsematta ja unohdetaan kertoa että naapurin pera sen halkoliiterissä taisi mainita kun taksikuskilta veijo esson baarissa kuuli.

  Television katsojaluvut nyt ensimmäisenä tulee mieleen. Kun nyt liiton herrat jatkuvasti toitottavat, että televisio tuo näkyvyyttä ja sitä kautta lisää harrastajia ja seuraajia lajin pariin, niin olisi kiva saada tietää että mikä on yhden uuden lajia seuraavan tai uuden harrastajan markkinointiin kulutettu hankintahinta?

  Oma, helvetin vahva mutu-veikkaus on (näitähän liittokin viljelee, niin miksen minäkin), ettei ole kovinkaan kustannustehokas järjestelmä iskeä television maksukanavalle laji piiloon. On paljon perheitä, joilla on tänä päivänä tiukkaa jo kustantaa se aamupuuro ruokapöytään, niin hyvin suurella todennäköisellä parikymppiä urheilukanavasta tuskin tulee olemaan se ensisijainen sijoituskohde.

  Aikoinaan lajia striimattiin liiton kanavalla maksutta lajia seuraaville, ja sillä säästettiin suuri määrä euroja kun jäi erilliset lähetyskulut pois. Tällä saataisi hyvinkin helposti se puoli miljoonaa säästettyä suuruudenhullujen liiton herrojen märästä päiväunesta ja kaikkien saataville ulkomaita myöden. Kolmen kameran järjestelmällä livestriimaaminen tänä päivänä maksaa n. 1.000-2.000 per ottelu, (tiedän kun olen niitä tehnyt säbäpuolella) ja taas saman pätkän tekeminen televisioon, 15.000-20.000 per ottelu.

  Ottakaa nyt hyvät ihmiset järki käteen ja lopettakaa tuo suuruudenhulluus. En taida yhtään lajia Suomessa tietää missä koko kauden KAIKKI PELIT näytettäisi suorana maksumuurin takana. Jos näistä asioista päättävillä olisi tulosvastuu tekemisistään, niin veikkaan että a) loppuisi hölmöily tai b) vaihtuisi aika tiuhaan päättäjät.

 • Jyväskylän glory days on luokkaa sama kuin Sdp:n edustajan oli valtionvarainministeri. Ja aina joku huutelee ”Hei me voitetaan tänä vuonna ”

 • mikäli olen tulkinnut näitä kirjoittajia oikein, niin Roopen olisi pitänyt Hs.n haastattelussa kertoa et kaikki on päin vittua, joukkueita lopettaa, yleisömäärät putoaa ja laji on kuolemassa, olisiko täällä sitten oltu tyytyväisiä? epäilen.

 • ”Seppo Ovie Evwaraye 18.4.2018 13:27
  Riku Alakoskelan nimi on ollut nyt hetken virheellisesti rosterissamme.”

  Alakoskelahan oli jo lokakuun 25.n pelaajan listalla, eli ihan hetkellisestä erehdyksestä ei ole kysymys.
  Royalsillahan oli tasan 25 pelaajaa liiton edellyttämällä listalla, eli listalle on laitettu ”haamupelaajia” jotta kriteerit täyttyisivät.
  toivottavasti näitä ei ole montaa ettei sarjaa kohta pelata viidellä joukkueella.

 • Hirveästi jaksetaan lisätä kuinka monta seuraa on mennyt taaksepäin/lopettanut, mutta lasketaanko kuinka monta on tullut lisää? Oakmenkin muuttui käytännössä Rusko Mayhemiksi, korkeakoulusarjassa on tällä hetkellä 8 joukkuetta, kaikki täysin uusia (korkeakoulusarjan pelaajista valtaosa on kuitenki ko. joukkueissa lajin alottaneita). Enkä lähtisi laskemaan samaan nippuun joukkueita jotka ovat tiputtautuneet alemmalle sarjatasolle, kuten esim. TAFT ja Trojans joukkueiden kanssa joiden toiminta on loppunut kokonaan esim. 69ers, NL…

 • Et taida tietääkään kuinka oikeaan osuit tuon demarivertauksesi kanssa Punkarin kohdalla. Hakusanoilla löytyy googlesta.

 • Hmmm… jos seurat ovat tiputtautuneet alemmille sarjatasoille voimavarahaasteiden takia niin minusta siinä on kyse enemmän taaksepäin, kuin eteenpäin menosta. Ja lopettaneet ovat se surullisin osa tarinaa. Minusta takapakkikoriin voi hyvin niputtaa ne, jotka ovat joko skaalanneet toimintaansa alaspäin taikka lopettaneet ja tuossa ei ole kyse kasvusta.

 • Ei Roopen olisi sanoa että huonosti menee. Mutta ei myöskään puhua kasvusta. Olisi pitänyt puhua siitä, että NYT on lajilla aikalisän paikka kun seurat voivat huonosti.

 • Onko noita harrastajamääriä jossakin palaverissa avattu.
  Oma tuntuma on, että kasvu on pienimmissä junioreissa ja naisissa.

 • Tässä se kriteerien ongelma yksi on.
  Alakoskela on ilmoitettu Royalsin kokoonpanoon lokakuun 25 pelaajan listalle.
  Ja sopimusta ei ilmeisesti ollutkaan. Eli sinne voi ilmoitella ketä vaan.
  Hiukan ihmettelen Vaasan joukkueen moraalia tuossa tapauksessa.
  Jos kyse oli jostakin junnusta homma on hiukan kevyempi, mutta tässä kohtaa oli maajoukkuetason pelaaja.
  Haluttiinko varmistaa ettei kyseinen pelaaj mene muihin joukkueisiin, vai luoda syksyllä kuva kovasta porukasta, jolla houkutella muita mukaan.
  Joka tapauksessa hiukan nyt haisee tuo.

 • Aamen

 • Varmasti moni muukin kyselee sen moraalin perään, etenkin kun suurin moraalinvartija on viime aikoina löytynyt Royalsin organisaatiosta.
  en nyt ala tässä ketään paskahousuksi nimeämään, mutta kannattaisko avata se turpa vasta siinä vaiheessa kun itsellä on puhtaat jauhot pussissa.

 • https://www.sajl.fi/?x167512=5007600

  Ohessa tiedote parin vuoden takaa, varmaan penkomalla löytyy uudempaakin dataa.

 • Missä Alakoskela pelaa, jos ei pelaa Vaasassa? Siirtyykö Crocoihin?

 • Roostersin nettisivut ovat poissa toiminnasta ja Google ilmoittaa, että sivusto voi olla hakkeroitu.

 • Onko tuo sama seura joka kosiskelee kesken kauden toisen joukkueen pelaajia

 • Näinkö homma siis meni?
  Toisen päättäjän joukkue saa syksyllä liigalisenssin vaikka talous ja rosteri kuralla.
  Toinen päättäjä saa joukkueen minimirosterin kasaan ainakin yhdellä haamupelaajalla.

 • Meinaat että oli Roostersin eräs valmentaja pitämässä välivuotta Roosterssista ja myyränä siellä Hämeenlinnassa kosimassa pelaajia kaudelle 2018 mukaansa Helsinkiin? Ei kai sellasta olisi voinut käydä?.

 • ”Näinkö homma siis meni?
  Toisen päättäjän joukkue saa syksyllä liigalisenssin vaikka talous ja rosteri kuralla.
  Toinen päättäjä saa joukkueen minimirosterin kasaan ainakin yhdellä haamupelaajalla.”

  Unohdit että kolmas päättäjä Kymenlaaksosta on vuodesta toiseen alimiehityksellä saanut lisenssin vaahteraan sekä divariin.

 • Hyvää iltaa,

  Riku Alakoskella oli sopimus kaudesta 2018 Royalssin kanssa jota hänellä oli täysi aie kunnioittaa. Tämän voi tarkistaa helposti mieheltä itseltään. Maaliskuussa kuitenkin selvisi että tulevalla kaudella pelaaminen on mahdotonta. Tästä asti hän on ”roikkunut haamuna” nettisivuillamme. Kuten aiemmin totesin, syy/virhe oli minun ja hänen nimensä olisi pitänyt sieltä poistaa nopeammin.

  Ystävällisin terveisin,
  Seppo Ovie Evwaraye
  Wasa Royals

 • Siis puhutaanko nyt Alakoskelasta, vai kuka on Alakoski? Kyllä nyt menee lajia satunnaisemmin seuraava sekaisin….

 • Juuri tällaisten tahallaan väärinymmärrysten takia kohta nuokaan vähät seuratoimijat eivät viitsi kommentoida täällä omalla nimellään. Hienoa että edes muutama viitsii.

 • Ensinnäkin kiitos Sepolle (jälleen kerran) omalla nimellä kirjoitetusta täsmennyksestä. Hyvä näin. Tämäkin case kuitenkin nostaa esille suomalaisen jefu-kulttuurin olennaisen ongelman. Jos seurat olisivat viestinnässään ajantasaisia ja avoimia, ei näitä väärinymmärryksiä tai huhuja pääsisi syntymään nykyisessä mittakaavassa.

  Jotenkin tuntuu, että viestinnöissäkin seurat ovat menneet reippaasti takapakkia. Talven aikana oli tarjolla reippaasti aiempaa vähemmän uutisia seuroilta. Tämänkin pitäisi laittaa hälytyskelloja soimaan. Muutama vuosi taaksepäin oli paljon aktiivisempi pöhinä päällä ja paljon uutisia tarjolla lajifaneille. Nyt tehokkain viestintäkanava on Gridironin keskustelu.

 • Seppo olet oikeassa Alakoskelalla oli sopimus mutta ei ollut ensimmäisen rosterin aikana! vasta myöhemmin.

 • Joukkueet julkaisee samaa tahtia uutisia kuin viime kausina mitä nyt saints ollut hieman aktiivisempi.
  Yksi BOOM kun hiljenee niin kyllähän se näkyy. Varsinkin kun miettii tapaa miten BOOMia tuntui välillä tulevan joka tuutista

 • Nyt alkaa oleen jo hieman epätoivoisia piirteitä

 • Tuolla kuukausi kaks takaperin jo kirjoittelin lajin ”esillepanosta”(olis pitänyt olla asian ytimessä ja osallistuu porukan vittuiluun Huskeista). Katukuvassa kauden lähestyminen ei näy mitenkään (helsinki/porvoo) enkä nyt ole mainoksiikaan törmännyt esim. Ruudun tarjoamasta jenkkifutiksesta tai edes lehtikirjoituksia muuta kuin täällä jo kirjoitettuu medianegaan. Kirjoittaako yksikään urheiluun liittyvä lehti edes kausi ennakkoa tai mitään tähän lajiin (positiivista) liittyvää?Kuukausi kauden alkuun ja laji elää näin perus conversen kuluttaja vain täällä.

 • Pirkanmaalla saints on ollut aika vahvasti esillä. Moro,tamperelainen, aamulehti ja jopa Ilta-sanomat kirjoittanut positiivista asiaa jenkkifutiksesta tähän päälle saintsin kohtalaisen aktiivinen Some päivittely niin ihan hyvää työtä ovat tehneet Mansessa. Jenkit on talvella viety kouluihin vetämään treenejä yms. Hieman odottaisin lisää pelaajien haastatteluja sekä esittelyjä.

  Erikoismaininnan saa myös steelers joka on ollut savossa hyvin esillä

 • Oli pakko googlettaa mitä siellä on tehty… Kyllä niitä juttuja tälle vuodelle oli, ja hyvä niin. Ainakin siellä päin yrittetään olla aktiivisia.

  Mutta yksi juttu pisti silmään:
  https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/627190-pirkanmaalaisen-jenkkifutiksen-konkari-noudattaa-samaa-saantoa-niin-toissa-kuin

  Veikka Lehtonen on opettaja?? 8I
  WTF? Ei olisi heti tullut mieleen.

 • Noniin. Eka Supla myös kuunneltu ja hyvältä kaudelta vaikuttaa! https://www.supla.fi/supla/3221954

  Josko nyt se kauden alla oleva kiima ottaa vallan ja närästelijöillä loppuu paskan jauhaminen kun pitkä ja synkkä kausi ilman jenkkifutista alkaa olla takana päin…?

  Tänä vuonna Finaalissa pelaa Butchers ja Roosters! Maljassa voi tapahtua mitä vaan ja tulee varmasti mielenkiintoinen vuosi.

  Ennustus runkosarjaan:
  1. Roosters (koska Roo)
  2. Butchers (koska Kyei + suomalainen ilmasilta) ;)
  3. Saints (koska ei-enää-roska-QB)
  4. Royals (koska kapea mutta pro rosteri)
  5. Steelers (koska nousukiima + jenkit maassa)
  6. Crocodiles (koska EU-osto ei ole enää nykyään tie onneen)

  … #crocotdivariin

 • Roosters voittaa maljan miten päin haluaa. Roon valmennus voi halutessaan itse kaasujalkaa hölläämällä pitää numerot siedettävinä. Mut sellanen 40pinnan voittomarginaali ois 99 pinnan todennäköisyydellä odotettavissa.

 • Ei kyllä ollut suplassa mitään viitteitä siihen suuntaan, että Crocodiles olisi liigassa viimeisenä. Kyllä viimepäivien uutisten valossa näyttää se viitta olevan menossa Vaasan suuntaan.

 • ”Työ seuroissa ei lopu kesken, mutta tekijät tahtovat loppua.” Kävin seuran kokouksissa ja hiukan selvittelin miten seura toimii kaiken kaikkiaan. Itseltä loppui kyllä into olla mukana tekemässä yhtään mitään, kun selvisi pari asiaa. Tuntui vain itsestä hiukan liian härskiltä, kun juniori-joukkueita pidettään vain liigakriteerien takia sekä rahoittamassa aikuisten miesten liikunnallista harrastusta. Ei sen pitäisi olla todellakaan näin jos kaivataan tekijöitä.

 • Kaikkiallahan se ei näin ole.
  Valaisetko mistä päin Suomea olet? (Jos HML, niin en ihmettele.)
  Suuri osa Vaahteran joukkuieista kuitenkin pitävät junioreita arvossaan ja satsaavat sekä taustatoimintaan, valmennukseen että junnujen kasvatukseen.

  Älä luovuta vaan hyppää mukaan ja tee muutos!

 • Vaahteraliigan virallinen ranking 4/2018

  1. Roosters
  2. Steelers
  3. Saints
  4. Crocodiles
  5. Royals
  6. Butchers

  Jengi ei ole hiffannut mikä merkitys on yhteen pelaavalla kotimaisella rungolla (Steelers) ja toisaalta suomalaisen ja amerikkalaisen pelinrakentajan impact-erolla (Butchers). Royals on tänä vuonna aivan liian kapealla materiaalilla ja Saints nousee hiukkasen ylöspäin. Ja lopuksi Roosters nostaa pokaalin kotistadionillaan päänsä päälle.

 • Huhut ja havainnot kertoo että hurttia on ollut useampia Tampereen treeneissä.

 • Porvooseen tehneet soppareitakin?

 • Ketä kirjoittanut Porvooseen? Mielenkiinnosta kysyn, Butchers alkaa näyttää aika kovalta mestaruushaastajalta, jos kyein + muita saanut. Innolla odotan kautta

 • ja ECG Hurttien euro importtejen perässä

 • Kesä lähestyy…
  Ranking
  1. Roosters
  2. Royals ( kovaa työtä koko off-season ja seura yrittää rakentaa kestävää menestystä)
  3. Saints (HML free-agentit menevät treelle)
  4. Butchers (Lehtisen pitää onnistua tällä kaudella)
  5. Steelers (liiga vauhti yllättää aina)
  6. Crocodiles (Import armeija ei ole oikotie onneen)

  Pelaaja kokoonpanon perusteella Roosters voittaa liigan, mutta aika kapealla siellä mennään varsinkin O-linjan kanssa. Kausi on pitkä ja väliin tulee MJ pelit, jotka saattavat rokottaa varsinkin Roosters rosteria.
  Royals on rakentanut jengiä koko talven ajan ja sitoutuneisuus varmasti näkyy kentällä.
  Saints uudet vahvistukset saattavat auttaa joukkueen play-off vauhtiin.

  Pelaajat pelaa ja valmentajat valmentaa.
  Valmentaja ranking:
  1. Roosters
  2. Butchers
  3. Royals
  4. Saints
  5. Crocodiles
  6. Steelers

 • Tuon arvion perusteella et varmaankaan seuraa paljoa liigaa?

  Joukkueiden ranking:

  1. Roosters (Paras kotimainen runko + parhaat importit)
  2. Butchers (Todella hyvät kotimaiset pelaajat, importit mysteeri)
  3. Steelers (Hyvä/Kelvollinen kotimainen runko + hyvät importit)
  4. Royals (Kelvolliset kotimaiset pelaajat + hyvät importit, pelinrakentaja ei niin monipuolinen)
  5. Saints (Hyvä noste, kelvolliset kotimaiset pelaajat + kelvolliset importit)
  6. Crocodiles (Välttävät kotimaiset pelaajat + importit mysteeri)

  Valmennus / Taustaorganisaatio

  1. Roosters
  2. Royals
  3. Steelers
  4. Butchers
  5. Saints
  6. Crocodiles

 • 1. Roosters (Kova materiaali kokonaisuutena)
  2. Crocodiles (Omat juniorit valmiimpia liigavauhtiin, kovat vahvistukset, ja liigan kovin RB)
  3. Saints (Hyvä kokonaisuus, mennyt eteenpäin viime vuodesta kuten Crocodiles)
  4. Steelers (Liigavauhtiin vielä totuttelemista, mutta paketti hyvin kasassa)
  5. Butchers (Kelpojoukkue, mutta suomalaisella QB:llä ei näissä peleissä pärjää)
  6. Royals (Kriisijoukkue, liigan ohuin pelaajamateriaali, kovan RB:n varaan rakennettu hyökkäys meni mönkään jo ennen kauden alkua, ohuet linjat, jotka heikkenivät vielä, selvästi eniten heikentynyt viime kaudesta).

 • 1. Saints voittaa koko roskan
  2. Lopuilla sijoituksilla ei ole mitään väliä

 • Onko yhtään signausta olemassa Huskies-pelaajista uusiin seuroihin. Huhut on käyty läpi

 • Ei kukaan uskalla ottaa kun Seppo sanoin ettei saa ottaa, no vitsi vitsinä..
  Ei ole ketään missään uutisoitu, toisaalta osa noista on niitä joita ei edes uutisoida.
  Tietona on et uutisia on odotettavissa: Porvoosta, Tampereelta, Ruskolta, Helsingistä ja Lohjalta.

 • Yhteinen päätös: Huskies pelaajat draftataan käännetyssä rankingissä.
  6. Roosters
  5. Royals
  4. Butchers
  3. Steelers
  2. Saints
  1. Crocodiles
  eli Crokot saa valita ekan ja niin edelleen, eiköhän joku 5-6 kierrosta riitä.

 • Kyllä 1 kierros riittää. Loppuja kukaan edes halua

 • Ketä kiinnostaa huski jämät.

 • ”Ketä kiinnostaa huski jämät.”

  – Näköjään maajoukkuetta

 • …ja Porvoota, Tamperetta, Ruskoa, Helsinkiä ja Lohjaa

 • Ja Vaasaa,mutta kun Seppo kerkes antamaan lausunnon ,etteivät he ota Huskiesin pelaajia,missään nimessä,niin siinä pysytään!

 • …ja Seinäjokea ja Kuopiota.

 • ja Lahtea, ja Mikkeliä

 • Ja Turkuun

 • Ryan Tuiasoa sopimukseen UNC:n kanssa! https://www.unc.fi

 • Nyt oli seuran perustaja ärähtänyt Facebookissa paikallislehden jutusta jossa oli nimet pelaajista jotka lähti joukkueesta. Ei arvostanut

 • Kukas tämä kyseinen henkilö on?

 • Juti Pelkonen ,jonka pelit tais loppua pari vuotta sitten sääriluun poikkeamiseen.

 • https://www.hameensanomat.fi/uutiset/paikallisurheilu/349700-onko-vaahteraliiga-kriisissa-toiminta-kasautuu-usein-yhden-ihmisen , tuon jutun luettuani on pakko todeta että Hämeenlinnassa on pakka ollut pahasti sekaisin.

  Ja nykyinen puheenjohtaja Teemu Saarinen on aika veijari. Ei ymmärrä ottaa vastuuta tekemisistä vaan yhä syyllistetään valmentajaa ja neljää pelaajaa kaikki nimiltä mainiten.

  Hamekangasta pakka Hämeenlinnaan ja silleen. Todella munattomasti hoidettu koko julkisuuskuva.

 • Alkoiko tämän Pelkosen pelit edes koskaan?

 • Kyl tässä yritetään pestä omia kätösiä Lahden suunnalt. Saarinen on Lahden talutushihnassa

 • niin nesi ja sin thu oli hml:stä? AP on kyllä hyvä kaveri voimaa löytyy
  Eagels seuraava Huskies?

 • Ihan vaan mielenkiinnosta, kun julkaistiin pelaajien nimiä, että rikkoiko Hämeenlinna jotain sopimusjuttua, että miehet olla pelaamatta? Jos he vain päättivät kauden kynnyksellä olla pelaamatta Hämeenlinnassa tuosta noin vaan, niin tarvitsee sanoa, että onpa äijät todellisia typeryksiä. Tuskin oli pelkkä valmentaja-asia se syy? Itse en jaksa uskoa tällaiseen.

  Kertoo myös lajimme tasosta Suomessa, että joukkue kaatuu neljään pelaajaan kuukausi ennen kauden alkua. Kyllähän noista kolme kyllä oli ihan pelimiehiä Vaahtera-liigaan ja valitettavasti kaikki samalta pelipaikalta. Viime vuonnahan oli ainakin kaksi eri hyökkäyksen linjaa vankilakaupungissa. Mihis ne hävis? lusimaan?

 • Eiköhän tuo ole vain seurajohdon selittelyä asioista, totuus taitaa olla se että seuraavaa kautta ei tainnut olla tulossa missään tapauksessa Hämeenlinnassa, ja kaverit en tajunneet.Sellaisen taisin rivien välistä tuosta lehtijutun lopusta lukea.

  Teedee podcastin rivien välistä taisi saada kuunneltua että Roman Runner suuntaisi peli kamppeensa tuonne Porvoon suuntaan, hyvin yllättynyt olisin jos seuraavan jenkin julistuksessa tulisi jokin muu nimi.

 • Ei Kotkasta ole odotettavissa uutta Boom-gatea:

  1. Seura on kertonut että EI tavoittele liigapaikka (huom. eri asia kuin spagetin voitto
  2. Seuran pj ei ole liittohallituksessa suhmuroimassa sarjapäällikön kanssa tarinoita kriteerien oikaisuun
  3. Seura on jo kertonut, että konkarin lopettaessa sarjatasoksi valitaan se jonne voimavarat riittää

  Realistista kunnianhimoa ilman hallusinaatioita

 • Julkisuuskuvaa on tietysti hienoa pitää kirkkaana mutta peiliin katsominen olisi usein tällaisten romahdusten äärellä paikallaan. Hämeenlinnassa peiliin pitäisi katsoa jokaisen joka oli päättämässä Boom-strategiasta. Ne, jotka päättivät lähteä mestaruuden ostamiseen per heti, ovat syypäitä Hämeenlinna Huskien romahtamiseen. Stanilla oli asiassa varmaan paljon vaikutusvaltaa, mutta ei päätöksentekovaltuutta kuitenkaan ry:n näkökulmasta. Joukkue olisi elossa jos strategiaksi olisi valittu maltillisempi tie ensimmäiselle liigakaudelle.

  Suuruudenhulluus kaatoi Huskit. Kaikki jälkeenpäin tapahtunut on seurausta päättäjien päätöksistä aiemmin.

  Hämeenlinnassa päättyi juuri käräjäoikeuden käsittely jossa demari-poliitikko joutui vastuuseen hölmöistä ratkaisuista takavuosina (SunnyCar…). Noin käy, kun vuosikausia tottuu tekemään taloudellisia päätöksiä kädet toisten taskuissa ja toisten rahoilla. Jännä katsoa millaisia vastuita Huskit jättävät taakseen. Nuo vastuut ovat seuraamusta Boom-aikakauden päättäjien ratkaisuista.

 • Vähän kepeyttä tähän synkkään keskusteluun:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=KVit4vSAMsk

 • Mun mielestä parempaa huumoria on huskiesin #ladyboom #boomin lisäksi. Menisiköhän kouvola seuraavaks

 • Velat jäi naisten maksettaviksi vaikka seuran pj vielä viimeisessä haastattelussa uhosi että rahaa on kyllä. Huskies ja sunny car Center ei petä, Hämeenlinnasta löytyy sitä osaamista! Näin Suomi jefu nousee!

  Sääli naisten ja junioreiden osalta. He eivät olleet syyllisiä tähän pelleilyyn

 • Kyllä tässä jää myös liiton kriteerien tarkkailun rooli mietityttämään.
  Jos Husky miesten talous on ollut kuralla, miksi ei ole liigan/liiton puolelta hyvissä ajoin pyydetty lisäselvityksiä.

  Lajillahan menee hienosti.

 • Naiset ja junnut olisivat voineet irtautua doom porukasta. Eivät niin tehneet.

 • Myös Lady Huskies ilmoitti tänään luopuvansa sarjasta,johtuen seuran taloustilanteesta.

 • Liitto… Liitto…Liitto! Lopettakaa jo, liitto arvioi kriteerit varmasti juuri sen tiedon varassa jonka seura antaa! Jos seura antaa kaunisteltua tietoa niin ei liitto sille mitään voi!! Seura hoiti asiat päin persiitä ja se siitä, se seura nyt siitä kärsii ja ikävä kyllä muutkin seurat ja laji jonkin verran…

 • Ymmärräkään myös se että löytyihän sieltä edes vähän selkärankaa irtautua tuosta petosten seurasta. Hyvä Hämeen naiset. Harmi ettei tosi asioita voitu jo todeta aikaisemmin. Ps . Severi, uhoilu ei auta

 • Olet kai snaijannut, että jos seuralla on edustaja liittohallituksessa (esim Huskit tai Indians) ei kriteereillä ole niin väliä…

 • Huskien taloudelliset haasteet ovat olleet edun protestilistalta koko kansan nähtävissä jo 2017 puolella joten minkään tietämättömyyden taakse ei liitto tai tarkemmin sarjapäällikln ei voi piiloutua.

  Jostain syystä liitolla oli kiire kertoa julkisuuteen liigajoukkueet ennen lisenssien myöntämistä. Tätä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin. S

 • Mahtavia salaliittoteorioita, voisiko tästä jopa tehdä jonkin tv-sarjan…? Nimeksi vaikka ”kriteerittömät”…. tai ”sarjapäällikkö”… tai ”liittohallituksen jäsen”…

 • Mitä nyt päälimmäisenä pyörii mielessä ja pyörinyt jo hyvän aikaa kun puhutaan Huskies, Steelers ja sitten siihen laitetaan Eagles ja Indians vielä, tuleeko muilla mieleen jotain? Inkkareista lähteneet hylkiöt, jotka ei pärjää häippää Hämeenlinnaan, sielläkään kun ei oikein taidot riitä niin katos tuolla Kotkassa on joku Ö-sarjan jengi, mennääs sinne et sais vähän voittoakin alle. Sarjarasoa ylempänä tänä vuonna ja vissiin alaspöin taas suunta kun ne taidot alkaa tulla rajoille. Sinänsä ihan hyvä asia että noita vätyksiä häipynyt Inkkareista Huskies riveistä sotkemasta, juurikin Eaglesiin ja Steelerssiin, joilta ei kummempia enää olekkaan odotettavissa kun on jo voitettu mihin rahkeet riittää. Off topiccia vähän seassa joo, mutta ihan sääliks käy kun miettii nimiä Thesleff, Kontkanen, Lehtinen, Lindsten, Lautamatti (:D) ja se vanha raakki Mannonen :D

  Liigassa toivottu tulos olis Roosters ja Steelers mahdollisimman alhaalla, Royals, Crocodiles ja Saints mahd ylhäällä mutta… Hurtat sitte siellä minne kuuluu pelien perusteella.

 • Korjausta ja lisäystä edelliseen, eli Lehtinen piti olla Siltanen, ja lisäyksenä ehkä suurin jakorasia Luoma :D Siinä alkaa olla sakki joiden tilastojen pimeydessä kannattais harkita vaan sivusta seuraajiksi 😎

 • Et taida olla ihan kartalla tämän päivän asioiden suhteen. Hyvää wapunjatkoa sinulle

 • Korkki kiinni.

 • Kyllä, olet oikeilla jäljillä

 • @Ruis86, onko sut cutattu jostain ykkösdivarijoukkueesta ? On niin säälittävää tilitystä sulla …

 • Mitä sä oikein selität? Raotatko psykoosiasi vähän?

 • Kouvolan vappusimoissa vähän liikaa pirtuu?

  Tsemii vaa sinne tulevalle 0-8 kaudelle

 • Sampsa?

 • Kaikenhan näkee pelkästään vuosi vuodelta rostereita selaamalla, sama porukka siirtyy seuraaville heikoille jäille kun yhdessä paikassa ei saa tarpeeksi tulosta :D Psykoosia tuntuu olevan enempi näissä spekula-mutuissa Hurtista täällä. Jengi näkyy olevan mukana ja silti täällä rassataan niinkun poikakaverienne perseitä, niin ja vuosi vuodelta aina uuden joukkueen tiimoilla. Millon Crocot, millon Inkkarit, hohhoijjaa. Ei mua ole cutattu eikä rutattu pois vaan tämän päivän sivustaseuraajankin on helppo nauraa kun puhutaan sitoutumisesta. Olen ollut sitoutuneena kyllä omaan lähtöseuraani 10v ajan ja yksi omatoiminen syrjähyppy mahtuu poismuuton takia. Kouvolankin vappusimaa vois maistella vaan on noi vappupyhät aika lyhyet, että ottakaa siellä etelässä senkin edestä ;)

 • PS. Hurttien menoa paikalta seuranneena, ei se huonoa ole. Kattokaa vaan kausi loppuun ja työntäkää sitten ne nokkanne toisten persauksiin :)

 • Joo ei se huonoa ole, vaan äärimmäisen surkeaa.

 • Oot sä se linjamies joka ei pärjänny ees Kouvolassa hahhahaa

 • Oox se joka takaa lainoja Kymenlaakso ssa

 • @@ruis86 olet kyllä aika naurettava tapaus…..

 • Mulla on onneksi vielä sen verran selkärankaa jäljellä, että uskallan käyttää omaa nimimerkkiäni kun kirjoittelen juttuja :D

  Nykyään tänne on kuitenkin aivan turha kirjoittaa mitään. Suomi24 kun tuntuu olevan nykypäivänä enemmän tasoa. Senpä vuoksi pidän jatkossakin hiljaisuutta yllä.

  PS: Ruis86 kannattaa tarkastella yllä mainittujen nimien saavutuksia ennen kuin jatkat huuteluasi. Aika monta kannua on noussut viime vuosinakin näiden herrojen käsille kauden päätteeksi.

 • Nyt on täällä huudelleilla besserwissereillä mahdollisuus käydä laittamassa laji kuntoon ja jefu nousuun.
  http://www.sajl.fi/?x118281=7560139

  Ei muuta kun hakemuksia sisään. Niin mahtavia osaajia on täällä nimimerkin takana huudellut, että luulisi löytyvän.

 • Mielenkiintoinen, rohkea rekryilmoitus Liitolta uudelle toiminnanjohtajalle ! Huomaatteko miksi ?

 • Eiköhän se homma ole jo jaettu. Pitää olla Roostersin jäsenmaksu maksettu että pääseen noihin hommiin.

 • Haetaankohan tässä nyt tyyppiä jonka syyksi laitetaan seurojen kaatumiset, surkeat tvsopimukset yms. ja annetaan näyttävästi potkut, että todelliset syylliset saavat jatkaa huseeraamista seurojen kustannuksella. Yst. Terv. Salaliittoteoreetikko

 • Ehkä haetaan vaan positivisempaa asennetta lajia kohtaan omaavaa kun me täällä kirjoittelevat.

 • Ok, eli neuvosi on että haudataan hommat syvälle ja lopetetaan niistä pohtiminen.

 • Ei, vaan nyt haetaan nimenomaan sellaista seppää joka taikoo kaikki ongelmat pois. Juuri sellaista visionääriä kun täällä palstalla nimimerkin takaa huuteleva suuri massa tuntuu olevan.

  Kaikki on tehty liitossa väärin historiassa joten ei muuta kun Pasilaan kirjoittamaan uutta historiaa. Nyt jos koskaan on monella täällä esiintyvällä urheilujohtajalla elämänsä tilaisuus nousta kalifiksi ja näyttää miten esim. TV-sopimuksesta tehdään parempi ja miten yksikään seura ei enää kaadu. Rohkeasti vaan kättä pystyyn.

 • @Syntipukki

  En ole lukenut täältä yhtään kommenttia tai repliikkiä jossa olisi sanottu, että ”Kaikki on tehty väärin liitossa”. On paljon kritiikkiä, mutta siitä suurin osa kohdistuu liiton luottamustoimissa operoiviin, ei liiton palkallisiin työntekijöihin, jollaisesta toiminnanjohtajassa on kyse. Nykyinen toiminnanjohtaja on tehnyt pitkän uran ja on arvostettu ja luotettava laji-ihminen mm. urheilulle valtin avustuksia myöntävien silmissä. Kiitos hänelle hyvästä työstä ja menestystä uudelle polulle.

  Suurin kritiikin miekka tälläkin palstalla osuu liiton luottamustoimissa työskenteleviin hallituksen ja sarjojen vastuuhenkilöihin. Omasta mielestäni iso osa kritiikistä on ollut aiheellista. On ihan turhaa unelmoida, että juuri meidän laji on se puhdas pulmunen, jossa ei sisäpiirisuhmurointia harjoiteta. Ikävä kyllä esim tämän vuoden liigan osalta tämä suhmurointi on johtanut koko lajille merkittävään imagotahraan.

  Uusikaan toiminnanjohtaja ei pysty itseään suurempiin mullistuksiin, parannuksiin tai muutoksiin lajin parissa. Jos muutosta halutaan, lähtee niiden toteuttaminen liikkeelle syvemmältä hallintorakenteista.

 • Miten uusi toiminnanjohtaja voisi onnistua tehtävässään eli mihin tulisi keskittyä jotta kohtuullisen laajassa toimenkuvassa voisi menestyä? Kaksikin seuraa saman pöydän ääressä niin tarpeet ja ongelmat ovat erilaisia.

 • Tänään velodromilla kananpoikia viedään kuin mätää kukkoa tunkiolle.