Viisi joukkuetta valmistautuu taisteluun Spagettimaljasta

jefumaster 23.12.2017 20:24 129 kommenttia

Viime kaudella I-divisioona huipentui Spagettimaljassa Kuopio Steelersin huikeaan näytökseen. Vuonna 2018 ykkösen loppuotteluun on tyrkyllä jälleen viisi joukkuetta.

Tulevalla kaudella I-divisioona pelataan kolmatta kertaa perättäin viiden joukkueen tynkäsarjana. Sarjatason rooli askeleena Vaahteraliigaan ei ole innostanut alempien sarjojen joukkueita mukaan varustelukilpailuun kuin rajallisesti. Kaudella 2018 menestymistä tulevat kokeilemaan II-divisioonan suvereeni mestarijoukkue Kotka Eagles sekä Länsi-Uudenmaan joukkueiden yhdistelmänä syntynyt United Newland Crusaders. Viime kaudella divisioonassa neljänneksi sijoittunut Jyväskylä Jaguaarit päätti hakea vauhtia alemmista sarjoista. Gridiron tarkastelee ykkösen joukkueiden tilanteita vuodenvaihteen kynnyksellä.

Helsinki Wolverines

Wolverines on hakenut vauhtia divisioonasta alkuperäistä kehitysohjelmaansa hitaammassa tahdissa. Kolme viimeistä kautta ovat tuottaneet ylimmälle sarjatasolle neljä uutta joukkuetta, mutta Wolverines jatkaa liiganousuun valmistautumista yhä ykkösessä. Ahmalassa kauteen 2018 valmistaudutaan kahden suuren muutoksen vauhdittamana. Joukkueen päävalmentajaksi on värvätty kokenut Kari Titola, jonka odotetaan laittavan erityisesti puolustuspelaamisen kuosiinsa. Toinen suuri muutos koskee pelinrakentajavalintaa. Maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtinen on saanut antaa pelipaikkansa Robert Johnsonille, joka ilmoitti jo hyvissä ajoin syksyllä valmistautuvansa pelaamaan aloittavana pelinrakentajana joukkueessaan.

Kuva: Jari Turunen

Wolverinesille tyypilliseen tapaan joukkueen talvikauden rosteri on laaja, mutta erittäin vaikeasti tulkittavissa. Miesten kolmella eri sarjatasolla pelaaviin joukkueisiin on kirjattu pitkälti toistasataa pelaajaa, joiden lopullinen rooli tullee vahvistumaan vasta kauden kynnyksellä tai sen aikana. Varmoja menetyksiä on toistaiseksi kirjattu kolme, Janne Lehtisen ohella puolustuslinjan Niko Nousiainen sekä Petri Pallari ovat ilmoittaneet siirroistaan liigajoukkueisiin. Toisaalta myöskään saamapuolella ei ole ollut esittää kovinkaan suurta liikehdintää. Karri Kuuttilan paluu ahmapaitaan on toki yksi offseasonin suurimmista siirtouutisista ja hankolaisen Markku Heinäsen siirto on pienoinen yllätys, kun Sun City pelaa tulevalla kaudella samalla sarjatasolla Uudenmaan yhdistelmäjoukkueessa.

Ulkomaalaispelaajien sopimuksia ei Wolverines ole vielä julkaissut. Robert Johnsonin ohella myös Cedric Johnson ja Jason Thomas jatkavat joukkueessa, mutta he eivät syö ahmojen jenkkikiintiötä. Puolustuksen Antonio Harris on kirjattu talvikaudeksi joukkueen valmennustiimiin. Pelaako taklauskone Harris kiintiöpaikalla vai saako hän tulevalle kaudelle vihdoinkin EU-statuksen, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa päävalmentaja Titola saa houkutella erityisesti puolustukseensa lisää kokemusta ilmoittautuakseen totuttua terhakkaammin liigapaikan jahtiin.

East City Giants, Helsinki

Ennakkoluulottomasti menneellä kaudella pelannut ECG jatkaa kehittymistään yhdysvaltalaisen valmentaja-pelinrakentaja Jabari Harrisin johdolla. Pitkälti amerikkalaispelaajan yksilösuoritusten avulla menestynyt helsinkiläisjoukkue on solminut jatkosopimuksen myös brittitaustaisen Xavier Andren kanssa. Kaudella 2017 ECG täytti toisen amerikkalaispelaajan kiintiöpaikan vasta pudotuspelien kynnyksellä, mutta tällä kaudella vahvistusten sopimukset on julkaistu hyvissä ajoin. Joukkueen puolustusta saapuu vahvistamaan Suomessa jo useampia kausia pelannut Greg Robinson. Robinsonin viime kausi kului Turussa pitkälti Trojansin sivurajalla alkukauden kolhujen takia. Kokenut Robinson tuo ECG:n puolustuksen fronttiin sekä kokoa että aggressiivisuutta runsain mitoin.

Kuva: Jari Turunen

Itähelsinkiläiset sijoittuivat kaudella 2017 divisioonassa kolmanneksi ja tulevan kauden tavoitteena on parantaa sijoitusta sarjassa. Spagettimaljaan tähtäävän harjoituskauden tehokkuutta parantavat uusien valmentajien ohella farmisopimus Vantaa Taftin kanssa. Juuri joulun alla laskettuna ECG:n nettisivuilla julkaistussa rosterissa on yhteensä 29 pelaajan nimet. Mielenkiintoinen huomio pelaajalistalla, on amerikkalaispuolustaja Eric Irvinin nimi. Onko pelikiellossa kautensa päättänyt Irvin ECG:n kolmas jenkkivahvistus vai onko joku kolmikosta hakemassa EU-statusta Suomen sarjoihin?

Kotka Eagles

Kymenlaakson ykkösjoukkueen paikkaa tavoitteleva Eagles pelasi kaudella 2017 lähes puhtaan sarjan. Hanko Sun Cityn Rautamaljassa voittanut konkaripitoinen joukkue ei epäröinyt tarttua sarjanousun mahdollisuuteen varsinkaan pelaajavalmentaja Niclas Carpelanin ilmoittaessa jatkavansa uraansa Kotkassa. Kokenut Carpelan on magneetin lailla onnistunut imuroimaan ympärilleen kokeneita pelimiehiä, eikä tuleva ykkösen kausikaan tule olemaan poikkeus aiemmasta.

Toistaiseksi kovimmat Eaglesin riveihin värvätyt vahvistukset ovat yhdysvaltalaistakamies LaMiquell Roberts sekä viime kaudella Roostersissa pelannut Esa Vanhoja. Kotkan historian ensimmäiseltä amerikkalaisvahvistukselta, Robertsilta odotetaan joukkueessa paljon ja miehen monipuolisuuden ansiosta joukkue on ilmoittanut toistaiseksi harkitsevan kauden pelaamista ainoastaan yhden amerikkalaisen voimin. Kevät näyttää, palaavatko joukkueessa vahvasti pelanneet balttivahvistukset kotkalaisten rosteriin.

Kotka Eagles olisi kauden 2017 rosterillaan yltänyt todennäköisesti ykkösdivisioonassakin pudotuspeleihin. Seuran tärkeimpänä tavoitteena 2018 on todennäköisesti ryöstää maakuntansa ykkösjoukkueen asema rannikkokaupunkiin, mutta samalla mitata mahdollisuuksia jopa suurempaan menestymiseen. Todennäköistä on myös, että Carpelanin suostuttelemina kentillä tullaan näkemään useampiakin konkaripelaajia, joita pelaajalistalta emme vielä löydä.

Kouvola Indians

Kaksi edellistä kautta voitoitta ykkösessä tarponut Kouvola Indians on ollut divisioonan joukkueista signausmarkkinoiden aktiivisin. Seura ilmoitti hyvissä ajoin solmineensa jatkosopimuksen viime kauden lopulla joukkueeseen liittyneen pelinrakentaja Philip Garcian kanssa. Garcia osallistuu joukkueen toimintaan ja valmennukseen läpi talvikauden. Kaikkiaan joukkueen julkaistussa rosterissa on kasassa 27 pelaajan nimet.

Markkinoiden aktiivisimman toimijan Indiansista tekee Europlayers-palvelussa julkaistut ulkomaalaispelaajien sopimukset. Garcian lisäksi sivustolla on julkaistu viiden importin sopimukset joukkueen kanssa. Neljä brittiä, Jonathan Magee (OL), Levi Brock (OL), Christopher Winrow (WR) ja Granit Uka (WR) saavat seurakseen Dávid Jòzsan (DL) Unkarista. Seura ei ole vahvistanut vielä itse europelaajien sopimuksia.

Kouvolalla on viime vuosina ollut vaikeuksia houkutella toimintaansa mukaan pelaajia muilta paikkakunnilta ja pelaajavirta on ollut joukkueen kannalta negatiivinen. Viime kauden avainpelaajista ainakin Ville Lindsten on julkaissut sopimuksensa liigaan nousseen Kuopio Steelersin kanssa. Ulospäin suuntautuvaa pelaajavirtaa paikkaamaan, seura on käynnistänyt matalan aloittamiskynnyksen joukkueen rakentamisen IV-divisioonaan eli ”Äijäliigaan”. Indians joutunee turvautumaan jatkossakin tuontimiesten palveluksiin yltääkseen pelillisesti I-divisioonan edellyttämälle tasolle, ennen kuin toiminnan laajentaminen tuottaa satoa. Tulevalla kaudella tasokkaat nousijajoukkueet tulevat takaamaan sen, että sen kauan kaivatun voiton saavuttaminen tulee olemaan Indiansilla edelleen kovan työn takana.

United Newland Crusaders

II-divisioonassa toiseksi sijoittunut Hanko Sun City ja III-divarin mestarijoukkue Lohja Lions yhdistävät voimansa ja pelaavat kaudella 2018 I-divisioonassa nimellä United Newland Crusaders. Läntisen Uudenmaan yhdistelmäjoukkue on toistaiseksi I-divisioonan salaperäisin joukkue. Joukkueen rosterista on tihkunut julkisuuteen toistaiseksi vain rajallisesti tietoa, mutta pelinrakentajaksi on vahvistettu maajoukkueessakin pelannut Sebastian Berndtsson. UNC tulee pelaamaan puolet kotiotteluistaan Hangossa ja puolet Lohjalla.

Sekä Hangolla, että Lohjalla oli kaudella 2017 laajat ja tasokkaat divisioonarosterit. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan uutisia uuden joukkueen virallisesta kokoonpanosta. Oman haasteensa pelaajalistan hahmottamiseen tulee tekemään se, että sekä Sun City, että Lions tulevat kumpainenkin jatkamaan toimintaansa myös II- ja IV-divisioonissa. Saattaa olla, että UNC:n I-divisioonan rosterin hahmottaminen tuleekin olemaan samanlaista säveltämistä, kuin Helsinki Wolverinesin ”pitkän rosterin” lukeminen.

Neljä viidestä pudotuspeleihin

SAJL:n ykkösen viiden joukkueen sarjassa pelataan kaksi täyttä kierrosta. Kahdeksan runkosarjaottelun perusteella neljä parasta pääsee playoff-peleihin. Mikäli sarjassa asettaa siis tavoitteekseen pääsyn pudotuspeleihin, tarkoittaa tämä käytännössä sitä, että pyrkii välttämään jumbojoukkueen statuksen.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Mites, onko Indiansin viime kauden paras pelaaja, RB Jämsä, jatkamassa joukkueessa?

 • Ei löydy nimeä julkaistusta rosterista

 • Eiköhän Jämsäkin ole tajunnut, että oli virhe tuhlata viime kesä Kouvolassa.

 • http://lohjalions.fi/Seura/UNC-rosteri/

  Minun mielestä tämä alustava rosteri oli aika helppoa lukemista?

 • Milloinkohan tuon Kouvolan seuran johto ymmärtää, että juna meni jo…

  Uusi elämä on rakennettava alusta. Kolmosdivari olisi realismia ja sieltä pykälä kerrallaan oman tason mukaan ylöspäin – niin kuin Kotka.

  Eagles saattaa nousta liigaan kaudelle 2019.

 • Inkkarithan ovat ilmoittaneet että ukkoja on niin rutkasti että riittää jopa kahteen eri joukkueeseen, ykkösdivariin ja neloseen.

 • Crusadersin roolina on taistella Inkkarien kanssa sarjan jumbosijasta/pudotuspelipaikasta (asetelma on sellaisenaan korni ja samalla surullinen)

 • Tossa kirjoituksessa mainitun Wolvojen Harrisin nimi poistui joutuisasti joukkueen valmentajalistalta heti kun tämä teksti pääsi eetteriin. Eli ilmeisesti ei nähdä kolmatta kautta Antoniolta Wolvoissa.

 • Pakko korjata juttua hieman, UNC koostuu nimenomaan Länsi-Uudenmaan joukkueista (Hanko, Lohja), ei Itä-Uudenmaan

 • Hyvä huomio farmari, my bad, korjaan… ”The other left”…

 • UNC:n ja Lionsin nettisivut ovat päivittelyn ja muutosten alla alkuvuoteen asti. Katsotaan loppuuko hiljaiselo jahka juhlat on juhlittu.

 • Kausi taputeltu. Tältä näyttää syyskuu 2018
  1. Eagles (10-0)
  2. Giants
  3. Wolverines
  4. Crusaders
  5. Indians

 • Ykkösen finaalissa on 100% varmuudella Eagles ja Wolvot, muiden turha unelmoida. Plus älkää unohtako että RoJo on tulevalla kaudella aloittava kuuppa wolvoilla, se on todella iso asia, ykkösdivarissa aivan omaa luokkaansa. Tulossa jälleen aivan turhanpäiväinen ja tylsä kesä ykkösen osalta kuten oli tänäkin vuonna kun Kuopio ja Wolvot oli yhtä päivänselvästi ylivertaisia. Samalla tavalla ylivertaisia 2018 Eagles ja Wolvot.

 • ja eiks tuo Vanhoja oo sama kaveri joka uhkas ajaa Youngin perseelleen viime kesänä… XD XD XD XD XD ehkä kaveri ois joskus muutakin ku puhetta…

 • Eagles on ollut hyvässä nosteessa ja siitä kaikki kunnia, muttei silti ollut samalla tavalla murskaava kuin Steelers aikanaan. Hanko antoi tiukan vastuksen ja finaalissa peli olisi voinut kääntyä toisinkin päin. Kyllä Wolvot on ehdoton suosikki ja muut sitten taistelevat toisesta finaalipaikasta.

 • 1. Wol (selkeä ykkönen)
  2-4 Eagles-Crusaders-ECG (voi mennä miten vain)
  5. Indians

 • 2ecg 3 eag 4. Ind 5. Cru

 • Mihin ihmeeseen perustuu uskomus Wolvojen divarin voittamisesta tänä vuonna?
  Samaa porukkaa siellä pelaa, muutamalla pienellä muutoksella.
  Kuuttila nostaa OL:n tasoa jonkin verran, mutta ei pärjää kahdestaan Jauhasen kanssa, laajempi taso pitäisi olla. DB tulee olemaan kauden 2018 kompastuskivi, ellei eu-passin omaavia ilmesty riveihin kesän kynnyksellä.
  Tosin Wolvojen nousun mahdollisuudethan paranee vuosi vuodelta, kun paremmat nousevat edestä pois.

 • Ai joo, oma veikkaus on divarin osalta:
  1. ECG
  2.Wolvot
  3.Crusaders
  4.Eagles
  5.Indians

  Roo vie liigan, Butchers toinen ja loput on sitten mukana, ehkä Steelers yllättää.

 • Nyt mennäänkin sitten mietinnöissä pitkälle mutta onkohan kotkalla mitään mielenkiintoa nousta liigaan? Meinaan vaan kun nesi&kumppanit päättääkin lopettaa yhtäkkiä niin siinä ei paljoa kotkalla olekkaan omaa tuotantoa runkona. Tosin siinä vaiheessa varmasti loputkin inkkarit ovat varsin mielissään siirtymässä etelämmäksi pelaamaan?

 • 1-2.wolvot ecg
  3-4 unc eagles
  5.kouvola

 • Kotka lähtee kauteen yhdellä jenkillä ja se tulee kostautumaan.

  Veikkaan Kouvolaa kymenlaakson ykköseksi

 • Komppaan sua, mutta miten hemmetissä rankkaat ecg:n #1 😂

 • vanhojan piti lähtee divariin karkuun youngia 😁😁

 • Niin näillähän oli kova somebeef! Taisiko triggerinä toimia Vanhojan avokentän juke jossa Young loukkasi nilkkansa :D

 • Puhutteko te tästä samasta Youngista, jota Roostersin pelaajat vei mielensä mukaan Vaahteramaljassa? Kuka sitä muka karkuun lähtis.

 • tai yksi roostersin pelaaja vei youngia, joka oli polvivaivainen kyseisessä pelissä.

 • Hienoa että kahden kauden ajan Vaahteraliigan parhaan puolustajan repertuaarista löytyi yksi ohitaklaus, jota kaikki muistelee. Ne muutama sata muuta kyllä osui kohdalleen ja tuntui.

 • Tuon yhden ohitaklauksen takiako se keskisormi Vaahteramaljassa nousi?

 • Kotka voi pelata ilman ensimmäistäkään jenkkiä Kouvolan brittiporukkaa vastaan eikä inkkareilla silti mitään mahdollisuuksia.

 • Ompa mukava tietää, että mestari vaihtuu vaahteraliigassa! Millon juhlat on kuopion torilla?

 • Joc crawford wolverinesiin. Se on hyvä ettö kausi on jo pelattu niin ykkösen kuin divarin osalta, ei muutaku reenaamaan kauteen 2019

 • Eikös se joudu lusimaan taas ensin pelikieltoa pois, ennenkuin pääsee kentälle.

 • Lusii yhden pelin. Ei mitään väliä ei vaikka lusisi kaksi

 • Wolvojen suurin haaste löytyy puolustuksesta. Spagettimalja menetettiin heikon takakenttä- sekä contain-työskentelyn takia eikä pelaajalistalle ole ilmestynyt vielä mitään näiden puutteiden paikkaamiseksi. ECG ja Eagles haastavat tosissaan ensi kesänä pokaalijahdissa.

 • Crawfordhan pelasi yliopistossa ensisijaisena pelipaikkana safetya. Voit katsoa VL videoita niin kyllä se on ihan justin bellin tasoinen

 • Pelasi Jocce safetyn tai db paikalla on toistaiseksi kyse nollasummapelistä Wolvojen kannalta. Joc voi korvata Pervisin tai Antonion mutta uutta voimaa ei puolustukseen ole saatu kipukohtiin. Ihmettelen ettei Titola ole saanut kerttyä tähän mennessä uusia nimiä takakentälle.

 • ei tarvitse puolustuksen kuin pitää vastustajan alle 40 pisteessä. Rojo QB:na, Cedric wr ja Joc RB:nä niin sille yhdistelmälle olisi moni liigajoukkuekkin kateellinen vaikka kukaan heistä ei ole enää ehkä primessään. tolla yhdistelmällä tehdään 1. divarissa ainakin 50 pinnaa per peli.

 • Viime kaudella se 50 ei riittänyt kun vastustaja takoo reikäjuustoon 80

 • Onko Rojolla suomi-status, että saa Jocin kanssa pelata samaan aikaan hyökkäystä?

 • Oli jo ainakin viime vuonna.

 • RoJo:lla ollut EU-status jo kahden menneen kauden ajan. Jos ei ole sitä huomannut niin ei taida seurata lajia juuri lainkaan. Ja varmuudeksi mainittakoon, että sama status myös velipoika Cedricillä.

 • AHAHHAHAHHAA… hjuumormiähii aivan selvästi. SIllä hemmetin hienolla maskotillako inkkarit vie kotkaa? kanotti on uponnut jo aikaa sitten. nelosesta vauhtia ja katellaan uudestaan v 2030.

 • RoJo QB:na – Kuuttila raivaa tietä ja Joc kantaa palloa. Divarin tasoiseen sarjaan tuo on perseraiskausta koko kausi!
  Loistava hankinta Wolvoilta …Titolalta!

 • Joko on sormukset tilattu?

 • Helsinki Wolverinesilla on viime kaudella (2017) teholtaan yhtä hyvä hyökkäys kuin liigaan nousseella Steelersilla. Yksityiskohdista ja makuasioista voi vääntää peistä, mutta molemmat joukkueet esittivät poikkeuksellisen tehokasta ja näyttävää heittopeliä ja riittävää määrää juoksu-uhkaa. Wolvojen ja Steelersin suurin suorituskykyyn liittyvää ero löytyi puolustuksesta.

  Esimerkiksi Spagettimaljassa molemmat joukkueet takoivat huikeasti jaardeja – molemmat yli 600 (Stee 634 – Wol 604), mutta kuopiolaisten puolustus onnistui pysäyttämään Wolvojen draivit riittävästi ja voittivat pistekilpailun 70-46. Steelers oli panostanut erityisesti heittohyökkäyksen torjuntaan sijoittamalla kolme tasokasta importtia heittouhkan taltuttamiseen.
  Tulevan kauden rosterinsa osalta Wolverines näyttää jälleen todellakin vahvaa hyökkäysvoimaa tämän hetken miehityksen valossa, mutta puolustus ei ole ainakaan vahvistunut edelliskaudesta. Vuoden vaihteen rosterissa kaikki D-pelipaikat ovat vielä ohuissa kantimissa ja luodakseen tasapainoisen kokonaisuuden tulee ahmalasta löytyä merkittäviä vahvistuksiä tällä alueella.

  Mielenkiintoista muuten seurata myönnetäänko Suomessa asuville kotijenkeille lisää EU-statuksia. Jos esimerkiksi Jabari saa tuon statuksen nousee ECG:n mahdollisuudet rajusti.

 • Ykkösen ranking tämän hetken tietojen valossa:

  1. Wolverines
  Jatkaa siitä mihin jäi. Toisen jenkin paikka vielä auki ja mielenkiinnolla odota mille pelipaikalle laitetaan.

  2. Eagles
  Nesi kokoaa vielä kerran all stara tiiminsä kasaan ja haluaa toistaa sen mitä tapahtui Hämeenlinnassa. Jos vielä Latvian ihmeet saadaan taas mukaan haastaa Eagles Wolvot tosissaan.

  3. ECG
  One man show on kohta krapulavaiheessaan mutta kyllä Jabari puskee joukkueensa haastajaksi vaikka väkisin.

  4. UNC
  Tasaisen hyvällä rungolla saadaan kilpailukykyinen joukkue ykköseen. Riippuen importeista saattaa olla jopa sarjan yllättäjä.

  5. Indians
  Tätä kärsimysnäytelmää on surullista seurata. Pakkomielteenomainen sinnittely liian korkealla sarjatasolla saa taas uuden lukunsa. Jännittettävänä lähinnä se, tulisiko edes yksi voitto. Veikkaan että ei tule.

 • Wolverines tulee pelaamaan ens kaudella kahteen suuntaan niiden hyökkäyksellä. Special Teams antaa tarvitun lepovuoron missä junnut pääsee kokeilemaan miesten sarjaa.

 • ja pelaamaan myös 2 divarin pelit, mihin muutettu sääntö antaa entistä paremmat mahdollisuudet

 • Havaintoja nopealla silmäyksellä:

  – Wolverinesin rosterissa on vain kaksi (2) DB position pelaajaa. Kyseinen pelipaikka oli joukkueen heikkous viime kaudella.

  – Eaglesin rosterista puuttuu paljon viimevuotisia reissu-konkareita jotka olivat Nesin takuumiehinä Rautamaljan voitossa.

  – ECG:n rosterissa on kolme jenkkiä. Viime kaudella pelikieltoa otteillaan pokannut jenkki-db on listalla kahden muun mukana.

  -Indiansin rosteri elää eri tarinaa kuin jutussakin mainittu Europlayers lista. Mutta pakko tota listaa on paikata ulkkareilla kun ei ole omasta takaa äijiä

  – UNC ei ole uutisoinut juuri mitään sitten 31.10. pakollisen rosterin. Paljon kysymyksia ilman vastauksia.

  Odotettavissa mielenkiintoinen kevät tässäkin sarjassa kun joukkueet tulevat ulos komeroistaan

 • Vähän olen pettynyt wolvojen reagointiin heidän viimekauden ongelmaan, luulisi että jos seuran tavoite on vaahteraliiga niin myös joukkuetta rakennettaisiin sen mukaan. No vuosi on alussa mutta ei hyvältä näytä.

 • Justhan wolvot hankki rb/db ameriikoista

 • Näköjään ahmalassa on toistaiseksi listattu isojen miesten osastoa rosteriin. OL-merkinnällä 15 äijää. Luulisi että Titolalla on suunnitelma, auktoriteettia/uskottavuutta, kontaktit ja pelimerkit kilpailukykyisen D:n rakentamiseen- tohon kovan O:n rinnalle.

 • Selasin Wolvojen rosteria ja puolustuksen tilanne oli silmiinpistävän heikko. Nyt esitetyssä rosterissa on vain 2 viime kauden aloittavaa pelaajaa ja vain kuusi viime kaudella divarirosteriin yltänyttä. Kaikkiaan 51 nimen rosterista 35 on hyökkäyksessä ja vain 16 puolustuksessa. Odotin Titolan signauksen merkitsevän puolustuksen tiivistymistä utta ainakaan nyt ei näytä Wolvojen osalta siltä.

 • Tilanne korjautuu melko varmasti järjestettävän tryoutin jälkeen. Pelipaikat täyttyy ja depth chart on pitkästä aikaa mukavaa luettavaa.

 • Samaa itsekkin katsoin että hyökkäys on hyvä mutta puolustus on kyllä aika heikko, Itse olen yllättynyt kun ajatellaan et seuran tavoite on VL.

 • https://www.unc.fi
  helenius crusaderssii

 • Wolvot signanneet 30v jenkkipuolustajan. EP-profiili ei oikein kerro mitä mies tehnyt viimeisten vuosien aikana jefun parissa joten vaikea arvioida potentiaalia.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=4819

 • On mielenkiintoista ajatella että mitä tapahtuu 1.divariin joukkueille kaudella 2018 ja sen jälkeen.
  Indians: Tämä on aika selkeä, ei kannata edes ajatella kun ei ymmärrä edes miksi roikkuvat divarissa.
  Eagles: Pelaavat ok kauden, saattavat taistella jopa paikasta Spagussa, riippuen ketä Nesi saa puhuttua mukaan. Jatkuvuus kauden 2018 jälkeen riippuu myös Nesistä. Jatkaa varmaan hyvän kauden jälkeen1.divarissa, mutta jos kausi menee penkin alle ja Nesi pistää pillit pussiin niin mitä sitten tapahtuu? Mielestäni joukkue on liian riippuvainen yhdestä pelaajasta. Entä jos voittaisi Spagun? Ei resursseja noista liigaan.
  ECG: Sama tarina kuin Eagleseillä, mutta Nesi vaihtuu Jabariin. Satumainen Spagun voitto saisi ECG:n mielenkiintoiseen tilanteeseen. Pelaajavirta voisi tuoda jäteille liigatason pelaajia, mutta miten täyttyisi liigan kriteerit?
  UNC: Mielenkiintoinen jokeri divarissa. Saas nähdä minkälainen on lopullinen rosteri. Jos kaikki Hangon ja Lohjan parhaat pelaajat on mukana ja saavat oikeat vahvistukset hankittua, niin noilla taustoilla saatetaan mennä suoraan Spagun voittoon. Joukkueella on divarin paras valmennus ja taitaa olla muutenkin taustajoukot kunnossa. Spagun voiton jälkeen olisikin mietinnän paikka. Pelaajia ja valmentajia varmaan löytyisi läntiseltä uudeltamaalta (aina Turkua myöten) vaikka liigatasoisen joukkueen muodostamiseen, mutta miten täyttää ne liigan kriteerit?
  Wolverines: Ehkäpä vahvin suosikki (jälleen kerran) Spagun voittajaksi. Mutta mitä (jos viimeinkin onnistuu) Spagun voiton jälkeen? Joukkue kyllä täytyää liigan kriteerit, halua on nousta, pelaajia riittää jne. Valmennus, jos pysyy tuossa muodossa on liigatasoinen, ehkä myös joukkueen taustat. Suurin kysymysmerkki onkin pelaajat. Niitä kyllä on ja paljonkin, mutta kuinka monta liigatasoista löytyy kaudelle 2019? Runko on kuitenkin varsin iäkäs, kuinka kauan Johnsonin veljekset jaksaa? Isoja muutoksia täytyy Wolvoissakin tapahtua mikäli mielivät olla liigassa.

 • Reilu viikko sitten David Robinson julkaisi signauksensa Wolvojen kanssa. Nyt tuo merkintä on poistunut. Olikohan tämä taas yksi niistä jotka julkaisevat sopimuksen ennen kuin seurat edes tietävät neuvottelevansa kaverin kanssa. Ei ensimmäine kerta näissä piireissä.

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=4819

 • Milloin Roosters julkaisee 2018 joukkueen kokoonpanon? Seuran sivuilla on ainoastaan 2017 joukkueen rosteri jossa on kasapäin pelaajia jotka ovat jo sopineet pelaajasopimuksen muiden seurojen kanssa. Onko kupla puhkeamassa?

 • Oho, meni väärään threadiin.

 • Kyllä mun Europlayeri näyttää Robinsonin signanneen Wolvojen kanssa. Wolvot lupasi julkistaa ”loppuviikolla” sopimusuutisia. Onhan sitä viikkoa vielä muutama tunti jäljellä…

 • Oli tullut uudestaan tosiaan signaus takaisin taas Europlayersiin.

 • Tosta kaverin highlight videosta on pakko nostaa esiin kohta 1:52, jossa juoksee suoraan kolaamaan potkaisijan kickoff returnissa, haha! Arvostan.

 • Tuolla Europlayersissa on jo toiseen kertaan esillä David Robinson nimisen pelaajan profiili jossa kerrotaan sopimuksesta Wolvojen kanssa. Odottelin Wolvojen ulostulossa uutista tästäkin kaverista. Onko toi feikki signausuutinen vai mitä??

 • Emme ole tehneet sopimusta kyseisen pelaajan kanssa, siitä olisi kyllä meidänkin toimesta uutisoitu.

 • Wolvot näköjään re-signanneet maan parhaan WR:n eikä viitsi uutisoida asiaa sanallakaan… .(

 • Siis kuka??

 • @Siiskonen, jos se on maan paras wr niin miks se ei pelaa Roosterssissa ? Vittu mitä vedätystä taas wolvoilta …
  Kimi, maan paras, teki muuten just comebackin …

 • Eagles on pikku hiljaa hivuttautumassa i-divarin ennakkosuosikiksi panostuksillaan. Nesin posse alkaa olla kasassa ja uusia nimiä lisätään rosteriin…

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=56870

 • Ottamatta mitään pois Kotkan etenemisestä, niin en nyt ihan vielä nostaisi ykkösen suosikiksi ohi Wolvojen. Taisi Nesin oma arvio olla, että on Wolvot ja sitten kolmen kesken tiukkaa vääntöä toisesta finaalipaikasta. Se kuulostaa varsin osuvalta tässä vaiheessa, kun kaikkia kortteja ei ole vielä näytetty.

 • Sajl uutisessa Nesi ainakin toteaa, että Wolverines selkeä suosikki. Tavoitteeksikin asettaneet ”vain” finaalipaikan.
  Kuten Filebacker toteaa pidän nesin arviota voimasuhteista aika hyvänä.
  Selkeä 1. Wolverines
  2-4 unc, ecg ja eagles
  5. Indians

 • Norja ei ole EU -maa. Eikös tässä mene yksi jenkkipaikka?

 • Ei, kun kyseessä on Kouvola.

 • Norja kuuluu Euroopan talousalueeseen (https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Euroopan_talousalue). Käytännössä tarkoittaa EU:n säännösten noudattamista ilman oikeutta vaikuttaa niihin.

 • Inkkareilla on Europlayers-palvelun kautta näkyvillä nyt jo 7 importin sopimukset. Seuran sivuilla kuitenkin vain Garcia on ilmoitettuna. Eipä tuossa sinänsä ole mitään uutta tuon seuran kohdalla. Ja onhan EP:ssä vielä näkyvissä toi yksi kahden passin jenkkikin jonka signauksen Wolvot on kiistänyt tällä foorumilla mutta signaus kummittelee EP:ssä.

  http://www.europlayers.com/SigningList.aspx?ProfileId=9805&CountryId=72&Year=2018

 • Minun mielestä tulkinta EU-pelaajan ja ei-EU-pelaajan osalta on itsestään selvä ja yksiselitteinen. Maat jota kuuluvat EU:hun ovat EU:n jäseniä ja ne jotka eivät ole EU:n jäseniä eivät ole tulkittavissa EU-maiksi. SAJL:n kilpailusäännöt 2018 sanovat Ei-EU-pelaajista näin:

  ”EU:n ulkopuolisella pelaajalla tarkoitetaan näissä säännöissä henkilöä, jolla ei ole EU jäsenmaan kansalaisuutta tai virallista voimassa olevaa passia.

  Liittohallituksen valtuuttama taho voi myöntää pelaajalle, joka ei ole EU:n jäsenmaiden kansalainen EU-statuksen, jolloin häntä ei lasketa EU:n ulkopuoliseksi pelaajaksi. Lupa voidaan myöntää, jos: 1) Pelaajan Suomeen tulo ja oleskelu Suomessa johtuu muusta kuin amerikkalaisen jalkapalloon liittyvästä syystä, eikä pelaaja saa tai ole saanut aiemmin seuralta sellaisia etuja, joita ei tarjota kaikille pelaajille; tai 2) Pelaaja on asunut Suomessa ja häneen sovelletaan ja on sovellettu Suomen sosiaaliturvalainsäädäntöä yhtäjaksoisesti 3 vuotta ennen sen kalenterivuoden alkua, jolle lupaa haetaan.”

  Kilpailusääntöjen mukaan norjalainen pelaaja ei ole EU-pelaaja ja näin ollen hän vie kiintiöstä EU:n ulkopuolisen pelaajan paikan. I-divisioonassa pelaavaa joukkuetta saa edustaa korkeintaan kaksi (2) EU:n ulkopuolista pelaajaa ottelua kohti. Näin ollen Inkkarien EU:n ulkopuolisten pelaajien määrät ovat täynnä tuon Haakon Ronningin signauksen myötä.

 • ”Työntekijöiden vapaa liikkuvuus koskee yleisesti ottaen myös niitä Euroopan talousalueen maita, jotka eivät kuulu EU:hun, eli Islantia, Liechtensteinia ja Norjaa.”

  http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=457&langId=fi

 • SAJL:n kilpailusäännöissä ei puhuta mitään työntekijöiden vapaasta liikkuvuudesta tai talousalueista vaan määritellään yksiselitteisesti raamit toiminnalle ja importtien määrälle. EU on EU ja Norja ei ole EU maa.

 • ”Islanti, Liechtenstein ja Norja kuuluvat Euroopan talousalueeseen, ja niiden kansalaiset voivat työskennellä EU:n alueella samoilla ehdoilla kuin EU-kansalaiset.”

  http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=470&langId=fi

  Katso myös ns. Bosman sääntö

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Bosman-s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6

 • IV.C.1. EU:n ulkopuolisen pelaajan edustusoikeus
  EU:n ulkopuolisella pelaajalla tarkoitetaan näissä säännöissä henkilöä, jolla ei ole EU jäsenmaan
  kansalaisuutta tai virallista voimassa olevaa passia.
  Vaahteraliigassa pelaavaa joukkuetta saa edustaa korkeintaan kolme (3) EU:n ulkopuolista
  pelaajaa ottelua kohti. Kuitenkin siten että vain kahden (2) heistä on sallittua olla kentällä
  samanaikaisesti pelin aikana.
  I-divisioonassa pelaavaa joukkuetta saa edustaa korkeintaan kaksi (2) EU:n ulkopuolista pelaajaa
  ottelua kohti. Kuitenkin siten, että he eivät ole yhtaikaa pelikentällä. Karsintaottelussa
  Vaahteraliigaan noudatetaan I-divisioonaa koskevia määräyksiä.
  Alemmilla sarjatasoilla ei saa käyttää EU:n ulkopuolisia pelaajia, eikä näillä ole edustusoikeutta I-
  divisioonan ja alemman tai alempien tasojen karsintaotteluissa, lukuunottamatta sitä mitä on
  kohdassa IV.C.2. määrätty.
  Naisten sarjoissa pelaavaa joukkuetta saa edustaa korkeintaan kaksi (2) EU:n ulkopuolista
  pelaajaa ottelua kohti.
  EU:n ulkopuolisten pelaajien siirroissa on noudatettava luvussa V annettuja määräyksiä.

 • @Eu-pelaajalle: Bosman-sääntö on toki voimassa ja pelaajat saavat siirtyä vapaasti maasta toiseen. MUTTA eri maiden lajiliitot voivat ja saavat määrittää montako EU:n ulkopuolista pelaajaa voi olla mukana yhtaikaa.

  Bosman koskee vain EU:n kansalaisia…..

 • Eaglesin uutisista löytyi Nesin kertomana Tatu Tarkiaisen sopimus seuraan. Näyttää siltä että Kotkassa ollaan rakentamassa konkaripitoista Nesi All Stars sikermää joka tulee olemaan tämän kauden divarissa korkealla. Tämän hetken tiedoilla ranking tynkäsarjassa on tämä.

  1. Wolvot:
  Sarjatasoon nähden monsteri hyökkäys joka tulee takomaan pisteitä ketä tahansa vastaan rajusti. Esillä olevan rosterin ISO haaste on puolustus jossa vieläkin paljon kysymysmerkkejä ja nykyisellään tulee hörppäämään lähes yhtä paljon palloja taakseen kuin hyökkäys ehtii kantamaan toiseen päähän. Tarvitaan 1-2 uskottavan kaliperin linjamiestä ja sama juttu tukimiehissä. Takakentällä ei ole yhtään kovatasoista rosterimerkintää paitsi juhannuksen jälkeen joukkueeseen liittyvä britti. Odotin uudelta päävalmentajalta aktiivisempaa otetta puolustuksen rosterin rakentamiseen…

  2. Eagles,
  Niin kuin on ollut viitteitä, Nesi on saanut houkuteltua uransa varrella posseensa haalimia pelimiehiä taas kerran saman lipun alle ja kasassa alkaa olla uskottava divariryhmä. Signattuna vasta yksi jenkki mutta uskon että ruokahalu kasvaa kauden edetessä. Oliskohan kotkalaisilla kasassa rosteri jossa divarsissa eniten liigakokemusta omaavia pelaajia. Ainakin Wolvojen kanssa painii tossa tasapuolisesti. Haastaa Wolvot vaikka ei tavoittele liiganousua.

  3. Jabari
  Jabarin ympärille rakennettu ECG on edelleen joukkueen yhden miehen show. Divarin play off-peleihin mennään sujahtamalla mutta esimerkiksi kotkalaisilta tulee pataan. June Robinson on divaritasolla saman luokan monsteri kuin Wolvojen Crawford. Hyvää törmäilyä siis odotettavissa mutta ei kolmatta sijaa ylempänä tänäkään vuonna.

  4. Crusaders
  Lohjan ja Hangon rostereista saa kasattua divarikelpoisen kokoonpanon ja Richard Heleniuksen kaltainen vahvistus tuo joukkueeseen uskottavuutta. Melkoisen varma neljäs Playoff-joukkue jonka ensimmäinen kausi menee team-building aktiviteettien merkeissä. Kunnianhimoinen kokeilu kuitenkin jonka toivoo jatkuvan tästä eteenpäinkin. Mitä jos Trojansista olisi liikkunut enemmänkin miehiä tähän kokoonpanoon…

  5. Kouvola
  Onhan tämä aina vuodesta toiseen eräänlaista kärsimysnäytelmää kun seuraa inkkarien pyristelyä väistämätöntä vastaan. Suomen paras lippupalloseura on Suomen paras lippupalloseura eikä muuksi oikein noilla eväillä muutu. Tuttuun tapaan uutisia ulos minimaalisesti mutta Europlayers-signauksia taustalla kohta yhden kentällisen verran. Ihmettelen Philip Garcian signausta koko talven pestillä mutta jos kaveri olisi vaikka sittenkin ollut Robert Johnson-dietillä niin ehkä atleettisuuttakin löytyy. Inkkareilla täysi työ ottaa se ensimmäinen voitto kahden kauden jälkeen eikä asiaa jatkopeleihin. Olisko Kymenlaaksossakin kohta aika tehdä Crusadersit..?

 • Itse en osaisi laittaa Kotka/ECG/Crusaders -kolmikkoa paremmuusjärjestykseen ilman yhtään peliä. Viime kauden Kotka ja Hanko olivat tasaisia. Hanko pelasi lisäksi yllättävän tasaisen matsin viime kauden Wolvojen lähes ykköskalustoa vastaan. Nyt Crusadersin olettaisi olevan merkittävä parannus Hankoon, joten parantuneen Kotkan kanssa voisi kuvitella syntyvän mielenkiintoinen ensikohtaaminen. ECG taas ennen Jabaria jäi Hangon jalkoihin ja hävisi Wolvoille paljon selvemmin kuin Hanko ”melkein” Wolvojen ykköstä vastaan. Tästä voisi olettaa, ettei ECG pärjäisi tuolle kaksikolle. Mutta tässäkin on edessä mielenkiintoiset ensikohtaamiset. Sanalla sanoen, kaudesta tulee mielenkiintoinen.

  Kotkasta olen siinä mielessä huolestunut, että runsaslukuiseen (ei-kotkalaiseen?) veteraaniarmeijaan rakentaminen on riski jatkuvuudelle. Toivottavasti kotkalaista perusrunkoa kehitetään samalla tosissaan. Crusadersin kannalta on vain hyvä, ettei puolet Trojansista siirtynyt sinänsä hyvien yhteyksien päässä olevaan seuraan. Toisaalta näin voi jatkossa käydä, jos toiminta osoittautuu uskottavaksi. Siinäkin on strategian paikka eli miten rakentaa kestävää runkoa paikalliselta talousalueelta ja hankkia harkitusti vahvistuksia muualta.

  Itse näen Trojansin paluun huipulle joskus tulevaisuudessa toivottavana ja todennäköisenäkin. Se tosin tulee tapahtumaan uusien pelaajien pohjalta.

 • 1. Wolverines
  tänä kautena vihdoin on tehty oikeat panostukset ja nousu pitäisi olla varma ellei käy jotain isoa takaiskua kuten Rojon loukkaantuminen.
  2. UNC
  Viime vuoden 2. divarin melkein voittaneen Hangon rosteri + 3. Divarin voittaneen Lohjan rosteri + jenkki RB + jenkki LB + läjä Espanjalaisia on 1. divarin toiseksi paras rosteri.
  3-4. Kotka julkaissut lähinnä jatkosopimuksia eli saanut pidettyä viime vuoden rosteria lähinnä kasassa, ei niinkään vahvistettua. Esim. uusin julkaisu Tarkiainen oli jo viime vuonna mukana. ECG = Jabari, mutta vaikka tiedetään kuka siellä pitää pysäyttää ei se tule olemaan kenellekkään helppo homma.
  5. Indians
  Ei. Ei vielä tänäkään vuonna.

 • Nesi uusimmassa haastattelussa juurikin viittaa suureen määrään veteraaneja ja näköjään Kotkassa osataan harkita myös alaspäin sarjatasolla astumista jos tarve joukkueen kehittämiseksi näin vaatii. Toisin kuin muualla Kymenlaaksossa..

 • Minutkin on yllättänyt Wolvojen kapea ja kokematon D. Nopealla silmäyksellä katsottuna vain 2 viime kauden avauksen pelaajaa listalla (Alakotila, Lindholm). 6 junnua ja 6 Rookieta plus muutama kakkosjoukkueessa pääosin pelannut on kehissä. Edes huippujenkki ei tee tosta edes keskikastin divaripuolustusta. Wolvojen hyökkäyksen taso häikäisee huomaamasta isoa rosteriongelmaa.

 • Viimeksi kohdanneet 2divarissa eikä kumpikaan jäänyt toisten jalkoihin… Molemmat voittivat kotonaan toisen nollilla

 • @*filebacker Ecg-hanko Sekoitin ehkä sen sitä edelliseen kauteen. Hangolla taisi olla aallonpohja juuri sillä kaudella, kun ECG oli viimeisen kerran kakkosessa, vaikka sijoittuikin ECG:n edelle. Sen jälkeen molemmat joukkueet ovat menneet eteenpäin ja nyt tietysti UNC on jo ihan uusi joukkuekin. Sanomani oli joka tapauksessa, ettei nykytietojen varassa voi rankata näitä kolmea keskenään, mutta spekuloida aina voi. Edessä on mielenkiintoisia kohtaamisia.

 • Näyttäisi olevan heikoin lenkki melkeen koko 1 div. Ihmettelen tätä aika paljon että hyökkäykseen joukkue panostaa mutta puolustus jätetään tuuliajolle. Kannattaisi varmasti jo valmennuksen oikeasti herätä tähän ongelmaan.

 • Lisäksi wolvoilla on hangosta paluun tekevä Heinänen, mutta se ei tosiaan muuta kokonaiskuvaa, vaikka laadukas pelimies onkin.

 • ..on signannut diilin Brakulle eli tulee pelaamaan Wolvojen puolustuksessa. Jotain tällaista sinne tarvittiin mutta tämä ei riitä.

 • on varmaan sysi paska kun harjoittelee niinkin hyvää kuin omaa hyökkäystä vastaan.

 • Sanoisin että molemmat finaalitappiot on olleet puolustuksen ”syy”. Joukkueen syyhän se tietysti aina on mutta jos hyökkäys tekee 3 ja puolustus päästää 2 on pullat aika hyvin uunissa.

 • Wolvojen O tuotti viimeisessä spagettimaljassa 605 jaardia ja silti joukkue hävisi. Kyllähän taudinkuva on ilmiselvä ja menestyäkseen Wolvot tarvii paremman hyökkäyksen. Spagettimaljassa vuotavat osat olivat contain-vastuun haltijat sekä koko takakenttä joka osin tuossa contain vastuussa. Suurin virheliike oli laittaa britti Green pelaamaan korneria vaikka ei osaa taklata.

  Quentin on kova vahvistus boxiin mutta db-osasto on edelleen olematon. Britti Melero tulee vasta heinäkuussa, mutta divarissahan riittää että voittaa inkkarit niin pääsee Playoffeihin.

  Crusaders tulee yllättämään divarissa tänä vuonna.

 • Wolvojen D niin en lähtisi siis kokopuolustusta aliarvioimaan nythän boxi näyttää ihan hyvältä mutta kuten edellinen kirjoitti niin takakenttä on ollut heikko. Nyt näyttää viimevuoden aloittavien osuus todella pieneltä joten tämä on iso ihmettelemisen aihe. UNC puhuttaessa itse ainakin odotan heiltä vahvaa kautta hyvä valmennus ja motivoitunut porukka varmasti haluaa voittaa kaikki vastustajat.

 • Kouvolan Indians tiedotti 1..4. että pelinrakentaja Garcia lähtee Saksaan. Jos tämä ei ole aprillipila niin vaikuttaa siltä että joukkue elätti Garciaa läpi talven Kouvolassa ja nyt kauden alla kaveri nostaa kytkintä.

  https://www.facebook.com/kouvola.indians/videos/10156306545016055/

 • Aika paha ajoitus. Toisaalta talviharjoittelulle kunnon pelinrakentajan kanssa tulee myös laskea arvo, eli silleen ei ihan nollatulos.

 • Eiköhän tämä ole ihan samaa kategoriaa kun UNC:n uutisointi Koikkalaisen valmennussopparista.

 • On näköjään Tyrwone Still loikannut Giantseista Ahmoihin. Iso maali Rojolle, ei huikea mutta mies paikallaan. Sen sijaan Coulpinin nimeä ei löydy vieläkään Wolvojen D-rosterista joka on edelleen täynnä Rookie-pelaajia ???

 • Jälleen kerran Ykkönen vaikuttaa olevan mielenkiintoisin sarja kun katsoo SAJL seurakarttaa.

  Vaahteran voittaa Roo. Ykkösen finaalipaikasta kuitenkin taistelee niin Wolvot, Kotka, Uusimaa kuin ECG.

  Mielenkiinnolla odotan!

 • Kouvolalla kieltämättä vahva ote spagettimaljaan.

 • Onhan toi Wolvojen hyökkäys aika kova. OL-rosterissa on parikymmentä nimeä joista voi moni muukin olla avaavien listalla mutta tässä yksi näkemys. Laitoin Dahlmanin mukaan tohon vaikka SAJL:n uutisenmukaan Dahlman ei pelaa 2018. On kuitenkin ollut tuonkin kirjoituksen jälkeen Wolvojen listalla joten saattaa pelatakin. Toukokuussa on mielenkiintoista nähdä miten helsinkiläiset haastaa Crocot harjoituspelissä. Tota ennen taitaa Jaguaarit saada kylmää kyytiä II-divarissa 5.5. kun kakkonen alkaa ja Wolvot pääsee harjoittelemaan pelinomaisessa ympäristössä…

  Avaava miehitys:
  QB Robert Johnson
  RB Joc Crawford
  RB Andre Dahlman
  WR Cedric Johnson
  WR Marcus Siiskonen
  TE Tyrwone Still
  OL Karri Kuuttila
  OL Emil Jauhanen
  OL Juuso Voutilainen
  OL Tomi Ristilä
  OL Timo Mattila

 • Eihän Crawford ole edes tulossa suomeen

 • Kuka mitä missä. Onko tällainen uutinen Jockkesta ollut jossain esillä. Onko siis Wolvot ilman RB:a

 • …Joc omalla Fb sivulla kirjoittaa asiasta.
  ”God is more than Amazing. I was suppose to be heading to Finland to play with the Helsinki Wolverines, but God had other things in mind. I’m very grateful for the opportunity from the Wolverines organization and I wish them much success this season.
  Soo here we go Year 6. #Brazil ”

 • Tämä on se juttu josta en suomi-jefussa pidä. Seurojen viestintä välttää loppuun asti ikävien uutisten kertomisesta. Näin käy poikkeuksetta seuran kuin seuran kohdalla. Yritetään olla hiljaa siihen asti kun paikko löytyy ja toivotaan että kukaan ei huomaa…

  odotellaanpa sitten Wolvoilta signausuutisia

 • Kotka & UNC finaaliparina!

 • Inkkarit on saaneet tehdä rauhassa valmistautumistaan ja tänä vuonna tärähtää

 • Seurojen viestintää voi ajatella myös markkinointina. Harva firma omaehtoisesti tuo negatiivisia asioita firmastaan ulos ellei ole ”pakko”. Seurat eivät ole riippumattomia medioita, joiden tehtävä on tuoda esiin asioita eri näkökulmista objektiivisesti. Seurojen tiedotus on osa markkinointia ja brändäystä, ja siihen peilattuna on aika luonnollista että positiiviset asiat saavat isomman huomion kuin negatiivisen.

  Toisaalta voidaan ajatella että seuralla on myös tietty velvollisuus (tai pitäisi olla) yleisöään varten kertoa seuran asioista. Esimerkiksi jonkun nimekkään pelaajan lähteminen joukkueesta olisi hyvä tiedottaa jollain tavalla. Läpinäkyvyys ja luotettavuuden rakentaminen on myös brändäystä.

 • Noinhan se on, mutta se ”pakko” vain tulee näissä aina vastaan jos on jo tiedotettu että joku pelaaja tai valmentaja on tulossa. Siksi tuon läpinäkyvyyden ja luotettavuuden takia nämä pitäisikin kertoa mahdollisimman pian ettei tule kuvaa siitä että salaillaan. Nettiaikana tieto leviää joka tapauksessa.

 • Onk8han wolvoissa tapahtumassa huskit??

 • Tiedottamista voi vaikeuttaa seuran osalta tiedon puute. Aika hankala on tiedottaa jos HC/pelaaja ei kerro suuntaavansa muualle. (Tuohon kertomiseen en laske omalla FB sivulla tehtyä päivitystä.)

 • Ei pidä unohtaa noita nuoria kavereita voivat yllättää.
  Alottaa kokoonpano:
  QB Robert Johnson
  RB Jenkki?
  WR Cedric Johnson
  WR Marcus Siiskonen
  WR Markus Haapasaari
  WR Rasmus Laalo
  OL Emil Jauhanen
  OL Tim Leivoja
  OL Tomi Ristilä
  OL Karri Kuuttila
  OL Timo Mattila

 • Kam Harris

  helsinkiwolverines.com/kevatkuulumisia-ahmalasta/

 • Hyvä että ehditte jo julkkarin tänne jakamaan. Kiitos, kuka ennättikin…

 • No onko mitään uusia spekulaatioita ykkösdivarista. Rankingiä taikka huhuja?

 • Juurikin tää Nesi ja ne Indians hylkiöt on loisto esimerkkejä siitä sitoutumattomuudesta joukkueitaan kohtaan, jos ei pärjää niin pillit pussiin ja jonnekki muualle taas lähtö.

 • ruiskaus !tunnut tietävän lajista ylitsepääsemättömän paljon? Eikös Nesi nimenomaan ole voittanut jokaisessa joukkueessa mestaruuden jossa on pelannut (paitsi kouvolassa) ? Taidat olla tyypillinen katkera kouvolalainen, jolta on tippunut inkkarit kanootista jo vuonna 86! Varmaan kiva pelata joukkuueessa jossa 2 oman kylän poikaa ja 20 importtia. Kouvola on Suomen häpeäpilkku jefussa. Kaikkea se kateus teettää kymijoen varrellakin. No ens vuonna sit pelaatte vaan sitä lippupalloa jos edes siinä pärjäisitte. Pitää tulla katsomaan toukokuussa kun yritätte pelata Kotkaa vastaan.. toivottavasti olette edes vaihtaneet sen kaamean akan oikeaan selostajaan.

 • Pari uutta sopparia UNC Nyt alkaa oleen kova paketti jo kasassa menee rank uusiksi oma rankki on.
  Magnus Riihimäki ja UNC sopimukseen.
  Henri Juote UNC:n uusin pelaaja.

  1.UNC
  2.Kotka
  3. Wol
  4. ECG
  5. Ind.

  UNC uutisoinut usemmasta huskies kaverista ja tämä nostaa puhtaasti sen ennakkoon kovimmaksi mestaruus joukkueeksi, Kotka kova jengi kasassa haastaa UNC, Wol noh tätä seuranneena täällä pidän 3 paikkaa jo hyvänä hyökkäys hyvä puolustus jätetty tuuliajolle ei kovia vahvistuksia. ECG haastaa wolvot mutta kotka ja UNC liian kovia. Ind no en viitsi edes sanoa kun ei tiedä montako pelaajaa tuodaan.

 • Sarja alkaa viikonloppuna. Ekana esittelyssä Wolvot. Aika khnosti Wolvot on ylläpitäneet nettisivujensa rostereita. Eilen telkkarikatsissa pelasi Markus Haapasaari Butchersin paidassa vaikka äijän imi vielä Wolverines Pink-rosterissa. Tossa SAJL:n jutussa kerrotaan taas vastavirtaan Butchersista tulleista nuorista pekaajista joiden nimet uupuu W:n rosterista. Arttu Erkkilä on kova signaus Rojon heittojen kohteeksi. Nyt niillä on kaksi isoa miestä nopeiden pienempien rinnalle (Erkkilä + Still)