Liigajoukkueet joulumarkkinoilla

jefumaster 18.12.2017 19:51 708 kommenttia

Vaahteraliigan joukkueiden pelaajasopimusneuvottelut käyvät kuumimmillaan. Kaikki seitsemän joukkuetta ovat saaneet rosterinsa rungon koottua, mutta nyt taistellaan parhaista vahvistuksista.

Liigan lisenssit myönnettiin kaudelle 2018 yhteensä seitsemälle joukkueille. Uutena joukkueena ylimmällä sarjatasolla tulee pelaamaan Kuopio Steelers. Liigassa viidenneksi yltäneen Trojansin ilmoitettua jo hyvissä ajoin luopuvansa sarjapaikastaan, ei sarjajumbo Crocodilesin tarvinnutkaan hakea vauhtia sarjaporrasta alempaa. Ohessa katsaus seurojen tilanteisiin ranking-järjestyksessä esiteltynä. Vuoden lähestyessä loppuaan on rauhallisesti käynnistyneillä pelaajamarkkinoilla aistittavissa aktiivisuutta

Helsinki Roosters

Kuusi perättäistä liigamestaruutta voittanut helsinkiläisjoukkue palaa kaudella 2018 tutun päävalmentajan alaisuuteen. Juha Hakala haki Italiasta lisää perspektiiviä valmennukseensa ja lähtee tavoittelemaan Roostersin ohjaimissa seuraavaa mestaruutta teemalla 7up. Pelinrakentaja Brandon Connette on julkaissut jatkavansa helsinkiläisjoukkueen pelinjohtajana myös tulevana kesänä, joten lähtökohdat uuden kauden rakentamiselle ovat kohdallaan.

Toistaiseksi suurimmat muutokset joukkueessa on julkaistu juoksuhyökkäyksen puolelle. Pitkään Roostersissa pelannut Jaycen Taylor jättää seuran ja toistaiseksi korvaaviksi pelaajiksi on ilmoitettu paluun kentille tekevä Alexander Kuronen sekä Yhdysvalloista Suomeen palaava Henri Jussila. Kun keskushyökkääjä trioon lisätään vahvan kauden pelannut Karri Pajarinen, saattaa mestarijoukkueen juoksuhyökkäys rullata kaudella 2018 kotimaisin voimin. Joukkueen toisen hyökkäyksen jenkin paikan ottaa nimittäin pelinrakentaja Connetten nuorempi veli, Adam Connette. Hyökkäyksen valmennukseen saadaan kansainvälistä tunnelmaa itävaltalaisen Daniel Stanzelin korvatessa Iiro Luodon linjavalmentajan positiossa.

Aikainen ajankohta huomioiden, Roostersin julkaistu rosteri näyttää hyvältä. Uutena vahvistuksena joukkueen puolustukseen on värvätty Niko Nousiainen, joka pelasi viime kaudella Sveitsin liigan ohella Helsinki Wolverinesissa. Toinen puolustusta vahvistava pelaaja on Crocodilesista siirtyvä jyväskyläläistaustainen Joonas Raatikainen.

Wasa Royals

Vaahteraliigan suosituin yleisöjoukkue Royals ei ole julkaissut vielä uutisia pelaajarintamalta. Lokakuun lopulla julkaistu sopimuspelaajien lista kertoo joukkueen kotimaisen rungon säilymisestä kasassa, mutta muutoin moni asia on vielä arvailujen varassa eikä päivityksiä listalle ole tarjottu joulukuun alkuun mennessä. Pelinrakentaja Justin Sottilare on solminut kautta 2018 koskevan sopimuksen Espanjaan, joten ainakin Royalsin hyökkäyksen komennossa tullaan näkemään uusi mies. Myös muiden avainpelaajien kuten Stacey Thomasin ja Efe Evwarayen osalta ei seura ole julkaissut mitään informaatiota. Gridiron sekä suomalainen jefuyleisö jäävät odottelemaan lisää uutisia kauden 2017 finalistin tilanteesta ennen spekulatiivisten johtopäätösten tekemistä joukkueen iskukyvystä.

Hämeenlinna Huskies

Liigassa sarjanousijan paikalta kolmanneksi yltänyt Huskies tulee olemaan kaudella 2018 uuden johdon alaisuudessa. Joukkueen pelaajavalmentaja Stan Bedwell jatkaa uraansa Saksassa. Uusia pelaajia on kuitenkin ehtinyt liittyä joukkueen rosteriin ja suurin osa heistä saapuu Turusta. Huskien selvästi suurimmat kaappaukset ovat Trojansissa huikeita otteita esittänyt allaround-pelaaja Ville-Valtteri Suojanen sekä kaksi edellistä kauttaan Saksassa pelannut porvoolaistaustainen laituri Micky Kyei. Erinomaisen perusta vahvalle heittohyökkäykselle tulevat antamaan myös jatkosopimuksen tehneet Roman Runner sekä Tommi Pinta. Puolustukseen monipuolisuutta tulevati tarjoamaan Trojansista siirtyvä monipuolinen Miko Ylikoski sekä aiemmin Seinäjoella pelannut Jie Li, joka jatkaa uraansa välivuoden jälkeen nyt hurttapaidassa. Joukkueen valmentajaa ei ole vielä julkaistu, mutta odotettavaa on, että joukkue jatkaa kaudella 2018 amerikkalaisohjauksessa edellisvuoden lailla.

Kuva: Jari Turunen

Porvoon Butchers

Päävalmentaja Jimi Roikon ohjauksessa jatkava Butchers on julkaissut loppuvuoden osalta rosterin, joka ei pidä sisällään yhtään järisyttävää yllätystä. Oman kylän poikia on kasassa riittävästi ja tulevat kuukaudet näyttävät, millaisia yhdysvaltalaispelaajia joukkueen taitopelipaikoille hankitaan. Wolverinesissa kolme kautta divisioonajefua pelannut maajoukkuepelinrakentaja Janne Lehtinen on kiinnitetty teurastajien harjoitusvahvuuteen neljän kuukauden tryout-sopimuksella. Jos Lehtinen onnistuu vakuuttamaan valmennusjohdon otteillaan, saatetaan Porvoossa pelata jälleen liigaa kotimaisen QB:n johdolla. Arttu Tennbergin nimi löytyy myös hyvissä ajoin pelaajalistalta, joten kokemusta ja uskottavuutta on tarjolla riittävästi tasokkaan rosterin perustaksi. Toistaiseksi suurin uutinen Butchersin näkökulmasta on kuitenkin ollut se, että Micky Kyei pelaa tulevalla kaudella muualla kuin Porvoossa. Mikko Seppäsen jatkosopimus antaa kuitenkin hyvän lähtökohdan laiturimiehistön rakentamiselle. Uusina pelaajina rosteriin on kiinnitetty Wolverinesissa DE:n paikalla pelannut Petri Pallari, sekä Jyväskylä Jaguaarien britti-keskushyökkääjä Isaak Marshall.

Tampere Saints

Menneellä kaudella Tampere Saints paransi otteitaan tasaisesti kauden vanhetessa ja uuteen vuoteen joukkue pääsee lähtemään ranking-sijalta 5. Saints on tulevan kauden osalta ensimmäinen joukkue, joka on jo tässä vaiheessa täyttänyt kaikki kolme yhdysvaltalaispelaajan paikkaansa. Puolustuksessa jatkavat jo viime kaudelta tutut Elliot Jeffcoat sekä Tony Ballon. Uudeksi pelinrakentajakseen tamperelaiset ovat kiinnittäneet kovat meriitit omaavan Kyle Nolanin, joka ottaa eurooppalaiseen jenkkifutikseen tuntumaa talven aikana Portugalin liigassa. Lähes kaksimetrinen Nolan tuo keväällä Portugalista siirtyessään mukanaan Saintsille tutun pelaajan. Omintakeiselle juoksutyylillä etenevä keskushyökkääjä Juzz Tiny on niin ikään solminut sopimuksen pyhimysten kanssa.

Saints on saanut pääosin pidettyä rosterinsa rungon hyvin kanssa joskin toistaiseksi lähes 60 miehen listalta löytyy ainoastaan yksi Lehtonen-niminen pelaaja (Tuukka, RB).

Kuopio Steelers

Sarjanousija Steelers on aloittanut valmistautumisen liigaan hyvissä ajoin. Joukkueen nuori ja innostunut runko on pysynyt hyvin kasassa ja viime kaudella menestymisen takuumiehinä toimineet yhdysvaltalaispelaajat ovat kaikki solmineet jatkosopimuksen Kuopioon. Suomen sarjoissa kaikki tasot mukaan lukien viime kaudella parhaat tilastot pommittanut pelinrakentaja Seth Peters jatkaa Steelersissa ja harjoittelee joukkueensa kanssa läpi talven. Petersin lisäksi myös puolustuksen Justin Bell sekä kahden passin jenkki, Charles Wort vahvistavat savolaisia tulevalla kaudella.

Liiganousun innostamana jatkosopimusten tekeminen myös muiden joukkueen tähtipelaajien kanssa on sujunut helposti ja paluumuuttajien sekä kentille paluun tekevien ex-steelersin määrä on ollut talven aikana merkittävä. Mm. liigassa Huskien puolustuksen lukkona toiminut linjamörssäri Jani Lindqvist palaa Steelersiin. Laajaan ja tasokkaan kotimaisen rosterinsa vahvistukseksi kuopiolaiset ovat kaapanneet rosteriinsa Northern Lightsissa vahvoja voimajuoksijan otteita esittäneen Aku Uotilan, sekä Jyväskylässä palloja ahneesti kiinniottaneen Waltteri Kinnusen. Steelersilla on vielä yhden yhdysvaltalaispelaajan paikka avoimena.

Seinäjoki Crocodiles

Menestymiseen tottuneet Seinäjoki Crocodilesin kausi 2017 jää historiaan murheellisena. Seuran tavoitteet jäivät toteutumatta niin kentillä kuin katsomoissakin ja kauden päätteeksi joukkueen kohtalona oli tippua liigan putoajan paikalle. Turku Trojans pelasti seinäjokiset dvisioonalta ja juuri nyt lakeuksilla solmitaan pelaajasopimuksia ameerikan kielellä kiihtyvään tahtiin.

Europlayers-sivuston informaation, sekä Crocojen alustavan rosterin perusteella on laskettavissa, että seura on tähän mennessä solminut sopimuksen jo kahdeksan tuontipelaajan sekä yhdysvaltalais-päävalmentajan kanssa. Päävalmentajan amerikkalaisuus ei tullut yleisölle suurana yllätyksenä mutta se, että Michael Mattingly on vasta 26 vuotias on uutinen sellaisenaan. Mattinglyn tueksi joukkueeseen ollaan tuomassa hyökkäyksen koordinaattoria niin ikään Yhdysvalloista.

Crocojen amerikkalaiskiintiöön on toistaiseksi kiinnitetty puolustuksen linjapelaaja Ja’Michael Edwards-Lott sekä keskushyökkääjä Christian Powell. Todennäköisesti joukkueen pelinrakentajan paikalle tullaan julkaisemaan yhdysvaltalaispelaaja myöhemmin. Yhdysvaltain passin haltijoita ovat edellä mainittujen lisäsi laitahyökkääjä Kenyon Charles sekä puolustuksen linjan Benjamin Egbudive. EU-passin omaavina he eivät kuitenkaan syö Crocojen jenkkikiintiötä.

Muita tuontipelaajia ovat Ranskan maajoukkueessa puolustuksen takakentällä loistanut Maxime De Falcis sekä Ruotsin maajoukkueen takamies Lamin Saho. Puolustuksen linjaa vahvistavat britti Jonathan Moorhouse sekä unkarilaineen Tamas Csulik. Kotimaisista pelaajista menneen kauden murheista sisuuntuneina jatkavat mm. Jaska Värinen sekä Koivumäen konkarit.

Kaudella 2018 Vaahteraliigan kaikki ottelut tullaan näkemään suorina lähetyksinä Ruutu+ palvelusta. Toivottavasti televisioinneista huolimatta joukkueet onnistuvat rakentamaan joukkueistaan ja tapahtumistaan sen verran yleisöä puhuttelevia, että katsojamäärät saadaan jälleen kasvuun.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Long siis Saksassa ensi kesän.

 • Niin… Kerro enemmän mihin tämä suhteellisen vanha tieto liittyy..?

 • Steelers hankki takakentälleen saksalaisen, aiemmin import miehiä takakentällä Bell ja Wort.

  steelers.fi/2017/12/20/alex-borgmann-steelersiin-mikko-aspinen-jatkaa/

 • Olisi sangen mukavaa jos pelkkien linkkien lisäksi laitettaisiin pieni saateteksti mukaan. Esim. tiivistelmä sisällöstä tai muu teksti josta selviäisi mitä linkin takana on.

 • aika hiljaista on ollut siirtomarkkinoilla kuluvana syksynä.
  laitetaan oma jouluranking.
  1. Roosters
  ylivoimainen rosteri ja valmis hyökkäyspaketti.
  2. huskies/(turku)
  huskyt hoitanut rekrytoinnin jälleen loistavasti, suomirosteri todella kova, kysymysmerkkinä reissaajien jaksaminen koko kauden.
  3. crocodiles.
  paluu vanhaan toimivaan reseptiin, palaa huipulle.
  4. Saints
  jokohan on Tamperelaisten vuosi, rosteri yllättävän hyvä, mutta riittääkö valmennus/jenkit.
  5. Butchers.
  paljon riippuu legendojen jatkosta ja pysyykö jenkkien taso samana.
  6. Steelers
  nousijat taistelee kevään, mutta hiipuvat kesän mittaan.
  7. Royals
  Rotat jätti tällä kertaa Vaasalaiset, tekemistä riittää jos tuolla porukalla yhdenkin voiton ottaa.

 • Royals 7 Heh heh hehehee ja sitten sä heräsit.

 • perustele miksi pitäisi olla korkeammalla, tai kerro edes yksi positiivinen uutinen Vaasasta syksyn aikana.

 • Vaasa on warmaan signauksensa tehnyt kun ei enää etsi pelaajia Europlayersin mukaan. Siellä on varmaan nyt eri taktiikka näiden julkaisemisten suhteen vaan kuin mitä oli viime vuonna, enää ei poksu samppakaljat.

 • Kyllä nämä rankkaukset tässä vaiheessa ovat puhtaasti horoskooppeja. Jos nyt vähän ”ammattitaitoisemmin” ennustuksen tekisi, niin se olisi tässä:
  1. Roosters
  Tosin sekin on vain ennustus.

  Itse odotan paljon Steelersiltä. Rytinällä nouseva joukkue on aina äärimmäisen motivoitunut. Huipputason QB, joka harjoittelee talven Suomessa. Laaja rosteri omia poikia ja yllättävän monta todellista pelimiestä. Rissuissa varsinaisia helmiä ja yhdessä tuon QB:n kanssa todellinen arsenaali. Monesko? Kausi näyttää.

 • Saints kaatuu tänäkin vuonna valmennukseen varsinkin hyökkäyksen puolella. Hyviä kotimaisia löytyy mutta systeemi on huono.
  Puolustus on ok mutta koko ajan kentällä eikä sitä kukaan jaksa
  Olisi hieno nähdä että Saints olisi joskus valmis pelaamaan heti kauden alusta eikä puolivälin jälkeen.
  Ehkä pelaajilla ei kestä pää?

  Rekryissä kotimaiset pelaajat ovat jälleen onnistuneet välttämään Tamperetta. Micky kyei sekä Tommi pinta asuvat Tampereella mutta pelaavat Hämeenlinnassa samoin puolet husky ol:sta.
  Tämä on ikävä juttu saintsin kannalta mutta jotain pitäisi tehdä että saisivat nämä maajoukkue miehet jäämään kotikylään.
  Auttaisiko siihen valmentajan vaihto?

 • Saintsilla pitäisi olla kyllä kaikki mahdollisuudet menestyä: iso kaupunki ja hyvä logistinen sijainti. On jopa ihme, että miten Saints ei ole oikein koskaan pystynyt hyödyntämään näitä vahvuuksia, vaan on aina ollut korkeintaan keskikastin joukkue.

 • Se kirjoittaa jolla on liitua, ja Huskeilla sitä löytyy. Huskyt maksoi, mitä Kyei halusi ja se ei ollut vähän, kun puhutaan kotimaisesta pelaajasta. Pinta menee samaan kategoriaan. Taloudelliset realiteetit pitää kuitenkin ottaa joukkueissa huomioon, eikä mennä all-in meiningillä, joka on tie turmioon. Huskit haluaa mestaruuden, ja ovat ilmoittaneet sen ainoaksi tavoitteekseen tänä vuonna, ja se ei toden totta tule halvaksi.

 • Hämeenlinnassa on kuulemma rahat sekaisin ja junnut/naiset kärsivät siitä. Mielenkiinnolla siis odottelen kauan sitä liitua on siellä taskussa.

 • Hämeenlinnassa ei kyllä ole liitua eikä sen enempää rahaakaan. Ovat moneen eri suuntaan pystytssä suuria summia kaupungin ollessa yksi näistä. Naiset ja juniorit kärsivät siitä siten että eivät saa vuoroja. Tosin paljon mainetta niittänyt junioritoiminta (uusia lisenssejä) siirtyy nyt Tampereelle kun vetäjille riitti.

  Kannattaisi jokaisen Hämeenlinnaan ”korvaus” sopimuksen tehneen pelaajan ottaa luuri käteen ja soittaa PJlle ja kysyä missä nyt oikein mennään.

 • Pelaajat ei aina halua tulla Tampereelle, kun kaikki tietävät ettei Saints maksa kotimaisille pelaajille. Hämeenlinna antaa auton käyttöön ja muuta mukavaa. Mutta samalla jää oman porukan ja junnujen kasvattaminen puolitiehen.

  Tampereella valittu toinen tie. Parempi olla sillä tiellä, kuin ainaisella ostoporukan tiellä.

 • Ja se muu mukava tarkoittaa, että kaikki kulut korvataan. Että kyllä sitä liitua olla pitää, kun ottaa huomioon, kuinka monta Turkulaistakin on tämän piirissä.

 • Niih, varmaan Hämylinnassa on rahaa. Mutta mihin sitä on järkevä läyttää on toinen juttu.

 • Porvoo, tampere,Vaasa ja Kuopio ovat niitä jotka menevät pääosin ”omilla pojilla”

  Joko rahapulan tai periaatteen takia. Arvostan tätä ja siksi toivon heille menestystä

 • On vitsi.

 • Perustele. Jos Hämeessä on tajuttu että lainalla saadaan pelaajat sidottua vuosiksi seuraan ja voidaan rekrytä ulkopuolelta pelaajat kuluja murehtimatta niin tämähän silkkaa lahtelaista neroutta.

 • Totta. :D

 • Royals on kyllä esimerkki et omilla pojillakin voi menestyä, importit lähinnä statistina viime vuonna.
  kuopiossakin taitaa olla jo puolenkymmentä importtia.

 • Nyt kyllä vitsin murjasit.

 • Cutlan, Long, Sottilare,Young, Thomas, Davis, Peterson ja Fredericks olikin aika statisteja. Epäilen että olisivat sopineet melkein joka joukkueen avaukseen. Voi olla jos nämä kaverit olisi korvattu oman kylän pojilla niin sijoitus olisi ollut jotain muuta kuin oli :) .

 • Sekä Stockamp, Blomgren ja Zekiri 😉 (Thomas FIN). Että sellasia omia poikia….

 • Lisäksi Zeqiri, Stockamp, Alakoskela ja Saloranta. Jäihin sitä vielä paikkoja omille pojille, heh heh. Eihän siinä mitään että löytää hyviä pelaajia ja pärjää heidän avulla mutta nämä kommentit on niin hauskoja.

 • Ai niin mutta Roosterssilla oli kaikki ”omia” poikia. Käykääpähän kaikki jotka louskuttaa omista pojista katsomassa viime vuoden rosterit läpi.
  Tampere ja Porvoo saa jotenkin puhtaat paperit tässä asiassa muut voi olla hiljaa.

 • @Mamma, mitä välii mistä pelaajat tulee ? Olisi jo syytä lopettaa tuo ”omat pojat” hilloaminen. Oman kylän pojilla ei ole voitettu ensimmäistäkään mestaruutta. Hyvän VLJ -rosterin koostumus : neljäsosa jenkkejä, neljäsosa EU – pelimanneja, neljäsosa Suomi -reppureita ja loput omia.

 • Hämeenlinnassa kuulemma odotellaan isoa sponsoria joka pelastaa koko homman.

  Sen jälkeen rahaa on kuin roskaa. Vai oliko se niin, että raha on vain roskaa. Sponsori kun tuo rahat neuvottelupöytään roska-autolla.

 • Sunny car center

 • Omat pojat -hilloaminen liittynee siihen että ne ovat niitä jotka toiminnan rahoittavat. Palkkasoturit tuovat vaan kuluja eikä tietääkseni (ehkä hml-poislukien?) millään joukkueella ole rahatilanne sellainen etteikö rahoja otettaisi pelaavien pelaajien selkänahoista. Niinpä joukkue joka koostuu omista pojista on lähtökohtaisesti paljon vakaammalla pohjalla kuin nyt vaikkapa Huskies.

  Tulevaisuus voi osoittaa minun olevan väärässä.

 • Mitä maksaa eri seuroissa pelaaminen edustustasolla? Siis mitä on toiminta/kausimaksut pelaajilta seuroille? Onko tietoa?

 • Uskaltaisin veikata 600e – 1000e haarukalta kaikkine maksuineen?

  Huhut kertoi että roosterssissa on maksut reilusti yli tonnia europelien takia?

 • Mahtava signaus!! Tämän jälkeen pystyn vielä vähemmän ymmärtämään onnettoman sakun signauksen.

 • Vaasa 2018 0€ seuralle, omat kulut eli vakuutus ja lisenssi.

 • En tiedä faktaa yhdestäkään liigaseurasta. Pikkulinnut laulaneet että punaisiin pääsee kuittaamaan mitalin noin puolellatoistatonnilla. Jos Vaasassa pelaaminen ei maksa pelaajille mitään niin Seppo on tehnyt erinomaista työtä jo nyt.

 • lurittelee yhtä luotettavasti kuin hevosmiehet tietotoimistossaan. Toisaalta jos jotain itse maksat, niin laittaa ainakin tosissaan yrittämään. Siinäkö Roon mestaruuksien salaisuus?

 • 250€

 • Vaasassa on saatu isoja sponsseja, ja ne yleisömäärät on oikeita maksaneita asiakkaita. Monet epäilee, että Vaasa ilmoittaa ilmaa lukemiin, mutta kausimaksut ovat 0€, mikä katetaan – maksavilla asiakkailla.

 • Vaahteraliigaankin on iskostunut naurettava tapa hankkia NFL-tyyliin mestaruussormukset kauden päätteeksi. NFL:ssä sormus kertoo osaamisesta ja että on antanut oman panoksensa joukkueelle, Vaahteraliigassa se todistaa ainoastaan että olet muistanut maksaa kausimaksusi seuralle, vakuutuksen vakuutusyhtiölle sekä lisenssin liitolle.

  No ehkä vielä astetta koomisempaa oli Helsinkiläisen amerikkalsisen jalkapallon erikoisseura 69ersin (R.I.P.) hommaamat sormukset divarikauden mestaruuden jälkeen.

 • Taas niin faktaa että… Ei ole NFl:n keksimä perinne nuo sormukset. Taitaa vaan olla kateutta kun ei 90-luvulla keksitty kun itse voitin penkillä istumalla mestaruuden. Ota vähä sipsiä pussissa ja kuivaa kyyneleet.

 • …taitavat olla turhanpäiväisiä kapistuksia siihen hetkeen saakka kun itse ansaitsee omansa. Okei, jos ykkösen voitosta on sellainen tehty niin ehkä raja on ylitetty hölmöilyssäkin.

 • Aalto-yliopisto hankki kauden 2016 päätteeksi itselleen myöskin mestaruussormukset voitettua Korkeakoulusarjan. Siinä, jos jossain, on hölmöilyn kynnys ylitetty.

 • Vuodenvaihde pelastettu, kun pääsee taas kerran nauramaan kateellisten kitinöille!!

 • Näköjään savolaisiinkin iskenyt suuruudenhulluuden haave. Importtien signauksia paukutetaan pöytään ennätystahtiin:

  Seth Peters QB (USA)
  Justin Bell DB (USA)
  Charles Wort LB/RB (USA/EU)
  Alexander Borgman DB, (GER)
  Felix Ntwa DL, (AUT)
  Julien Langlade OL, (FRA)
  ..ja vielä yksi kiintiöjenkki puuttuu

  Ja minä kun odotin, että uskaltautuisivat mittaamaan runkopelaajiensa tason liigassa kiintiöjenkein höystettynä vähän samalla tavalla kun aiemmin mittasivat tasonsa I-divarissa ilman jenkkejä 2016. Nyt ollaan varustelukierteessä ja kohta uhotaan Playoff-peleistä ja Vaahteramaljasta kuten Huskies viime vuonna. Tämä on oikeasti surullista, mutta ymmärrettävää eikä varustelukilpailuun vastaamisessa ole mitään maan tavasta poikkeavaa.

  Odotin vaan itse jotain muuta !

 • Onhan tuossa kokonaiset neljä pelaajaa kiintiöjenkkien lisäksi.

 • On tulossa kaikkien aikojen kovatasoisin liiga vuonna 2018

 • Steelersin eka kausi I-divarissa oli kokonaan kotimaisin voimin. Siinä oli omat puolensa ja onnistui tavoitteissaan yllättävän hyvin. Nyt on mukana jo vahvistuksia, joten vahvistusten määrän minimoimisen ei aja enää samaa asiaa. Enemmänkin kyse on taloudellisista resursseista ja ne ovat varmaan lisääntyneet menestyksen myötä. Aivan varmasti koko organisaatio odottaa hyvää menestystä ja sen eteen tekevät kaikkensa. Tärkeä osa siinä ovat vahvistukset, jotka ovat osa liigaa. Vahvistukset kehittävät myös omia pelaajia harjoituksissa ja lisäävät kilpailua. On valmennuksesta kiinni, kuinka paljon peliaikaa oman kylän pojat saavat. Tuolla vahvistusmäärällä näyttäisi kuitenkin kyseessä olevan täsmävalinnat ja rotaation parantaminen.

 • Jokos minä jo muistin sanoa, että Steelers voittaa Vaahteran?!

  J Surakka

  P.S Meillä on ihan perkeleesti rahaakin!

 • Ei tämän päivän vaahterassa pärjää ilman vahvistuksia ja Kuopiossa vahvistukset ovat hyvä lisä jo olemassa olevaan rosteriin!

 • Paljolla rahaa saisi paljonkin parempaa

 • Ei voi kun käsiä levittää ja olkapäitä kohauttaa. Seinäjoki tuo saman laadun kavereita kuin viime vuonna. Eihän toi lapsi osaa edes pelaa! Herätys siellä lakeuksilla.

 • Tämä viimeisin Seinäjoen ”vahvistus” on kyllä vitsi! Mikä tuon HUDL-nauhan pointti oikein on?

 • Ei helvetti mikä vitsi tuo crocojen ”vahvistus” on! Crocoilla on muutamia myös ihan hyviä pelimiehiä hankittu mutta mikä tämä on? Steelersistä pakko mainita että kaikki ketkä sinne on hankittu on selvästi niille paikoille missä omia poikia ei ole. Pakko myös kysyä että mitä tarkoitat että myös parempia sais? Qb tulee olemaan vaahteraliigan parhaimpia ja Bell myös omalla pelipaikallaan. Muut euroäijät näyttää myös hyviltä ja Inkinen siihen lisättynä pakka näyttää hyvältä haastaa mikä joukkue vaan.

 • Jos kotikylästä ei löydy riittävästi lihavia poikia nojailemaan linjaan niin niitä täytyy tuoda ulkomailta. Näinhän tehdään monessa kaupungissa…

 • Europlayers nyt ei varsinaisesti ole mikään luotettava taho kertomaan mitään kenenkään värväyksistä.
  Odotellaan nyt ensin että Crocot julkistavat tuon ”vahvistuksen” ennen kuin oikein lähdetään lynkkaamaan.
  Jos tuo on totta niin ei kyllä tosin voi kuin ihmetellä että kuin kännissä on oltu sopimusta tehessä?

 • On Europlayers riittävän luotettava lähde näiden asioiden uutisointiin ja spekulointiin.

  Hudl videon perusteella pitää tosin ihmetellä miksi tuota olisi signattu. Jos nuo köntystelyt on ”high lights” pelit pojan uralta niin voi voi. Tuolla signauksella taistellaan tasapäisesti vuosikymmenen huonoimpien signausten kisassa Indiansin toissavuoden pubi-qb:n kanssa.

 • Uutinen rosterin täydennyksestä. Yhä kyllä vaan ihmetyttää Royalsin tammikuun rosterin ohuus…

  http://royals.fi/walter-vasanoja-palaa-royalsiin/

 • Luitteko te tuota uutista loppuun asti?

  ”Samaa voidaan toki sanoa myös Royalsista, muutoksia on luvassa, mutta runko on säilynyt hyvin ja sen päälle on hyvä rakentaa. Tulevan joukkueen rosteri alkaakin olla vahvasti mallillaan ja nyt ovat alkaneet ne hetket, kun vahvistusuutisia alkaa olla lupa odotella enenevissä määrin.”

  Kaikki joukkueet ei julkista jokaista sopimuspelaajaa heti kun muste on paperissa vaan tiedotussuunnitelman mukaisesti.

 • Viime vuonnahan Vaasa toimi juuri päinvastoin, joka soppari kerrottiin heti.

 • No ensimmäisestä rosterissa olikin aika monta jolla ei ollut sopimusta eli oli aika hoitaa se asia kuntoon.

 • Crocot taas sokeutuneet ja hätä päällä, manageri syytää rahaa ja PJ laittaa haisemaan stratageminsä mukaisesti. Tsemppiä Pohojammaalle.

 • Vai oliskohan toi poika vaan joku Zacokin pikkuserkun puoliveli joka tulee kesälomaksi suomeen? (ulkopuolisen villiveikkaus?)

 • Kukahan on se mystinen manageri jolla on rahaa syytää? Crocot on seuraava Trojans! Monta ikäryhmää junnuja on hukattu ja rahat on loppu. Joutsen lauluaan laulavat.

 • Vai oliko kysymys että kuka tämä mystinen myyntimies on joka osaa myydä sponsorisopimuksia niin hyvin että rahaa on? Ei kukaan missään joukkueessa laita omia rahoja joukkueeseen

 • ”Ei kukaan missään joukkueessa laita omia rahoja joukkueeseen.” No, sehän osoittaa sitten huonoa sitoutumista omiinsa. Toisten rahoilla on kiva pelailla. Yrityspuolella on miniminä se, että johto sitoutuu tekemiseensä myös omalla rahalla, muuten toiminnassa ei ole minkäänlaista uskottavuutta. Sponsorina kysyisin heti, miten joukkueen johtoporras on sitouttanut itsensä joukkueeseen.

 • @@rocco Kyse on voittoa tuottamattomasta toiminnasta ja harrastamisesta, josta sijoituksiaan ei voikaan saada takaisin. Jos vapaaehtoistyönä seuraa johtava joutuisi vielä maksamaan omistaan seuran kuluja, voisi halukkuutta olla varsin vähän. Sponsori ei myöskään ole pääomasijoittaja vaan mesenaatti. Toki parhaimmillaan sponsori voi saada hyvääkin vastinetta näkyvyydestä. Tämäkään raha ei tule omasta pussista, vaan firmoista. Ehkä joskus joku upporikas jefuhullu tai entinen pelimies perustaa/ostaa oman seuran:)

 • Olipas siinä taas aimo annos tyhjää näennäisesviisautta ja höpölöpöä.

  Oikeastaan tyhmintä, mitä seuran hallinnossa toimiva voi tehdä, on ”sitoutua” toimintaan omilla rahoilla tai lainantakauksilla.

  Ja mitä tulee sponsoripäätöksiin, noilla asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

 • @Rocco, ei nuo EU -pelaajat esim. jostain Unkarista, Espanjasta tai UK:sta mitään maksa. Oma-kustannushinnalla tulevat. Palkkaa niille ei makseta – pelaavat pelaamisen ilosta. Kaikki VL -seurat ovat tätä nykyä taloudeltaan niin hyvässä iskussa että voivat melko vapaasti ammentaa tuota EU -pelaajapoolia.

 • ”Oikeastaan tyhmintä, mitä seuran hallinnossa toimiva voi tehdä, on ”sitoutua” toimintaan omilla rahoilla tai lainantakauksilla.”

  Eikös Wolverinesissa juuri näin tehty vuosia, kunnes GM/PV päätti pistää rahahanat kiinni ja sitten alkoikin alamäki kun vierastyövoima pakeni takaisin omiin kaupunkeihinsa ja muihin yhtä hölmöihin seuroihin.

 • TRIPS on ihan oikeassa siinä ettei EU-pelaajat paljon palkkaa saa. Lisenssit ja vakuutuksetkin hoitavat ihan itse. Matkat, asumisen ja ateriat toki rahoittavat ne kotimaiset spessujoukkueiden pelaajat.

 • noniin,
  vaasalaisetkin heränny ja palannu foorumille.
  aika hiljasta on tähän mennessä ollu.

 • @@@@rocco – ”Eikös Wolverinesissa juuri näin tehty vuosia”

  Et ymmärtänyt pointtia. On ihan sama jos joku haluaa laittaa omaa rahaa likoon urheilujoukkueen kuluihin harkitusti. Jos haluaa niin tehköön niin. Kuuluisimpia tällä saralla on ollut mm. Jussi Salonoja Espoosta.

  Sen sijaan jos seuran luottamushenkilöt sitoutuvat seuran velkoihin takauksillaan saadakseen seuraavan kauden joukkueeseen riittävästi importteja on kyseessä täydellinen typeryys. Ja näitä tapauksia löytyy jefun historiasta maassamme ikävän monta. useimmiten seurat kaatuu ja yksityishenkilöt maksaa lainat omistaan.

 • – On kyllä kummaa seurata, että kun vuosi sitten teimme ratkaisun lähteä liigaan omilla nuorilla pelaajillamme, alkoi melkoinen itku joillakin lajia seuraavilla henkilöillä. Ja nyt kun päätämme rakentaa kilpailukykyistä joukkuetta, ovat samat ihmiset jälleen itkemässä. Saisi se itkeminen jo loppua.

 • Crocojen viimekausi meni pilalle jo siinä vaiheessa kun päävalmentaja valittiin, ei huonosta menestyksestä voi nuoria pelaajia syyttää.
  Olikohan tämä päävalmentaja valinnut myös ulkkarit jotka olivat aivan luokattomia.

 • Crokojen vahvistusvalinnat pelinrakentajasta lähtien menivät viime vuonna täysin mönkään. Yksikään vahvistuksista ei esimerkiksi mahtunut liigan tähdistöjoukkueeseen. Tosiasia on, että mikään suomalainen liigajoukkue ei pärjää ilman tähtivahvistuksiaan. Jalavan Vesa on ollut valmentamansa joukkuetta, joka nosteli Vaahteramaljaa. Hänen kykyjään en epäile. Sellaista velhoa ei kuitenkaan löydy, joka olisi viime vuoden Crocodilesin materiaalilla junaillut joukkueelle mestaruuden. Mitä olen sen sijaan joukkueen pelaajavalintoja ensi kaudelle seurannut, uskon tilanteen olevan ensi kesänä aivan toisenlaisen.

 • Vahvistukset olivat luokattoman huonoja, Brooksia lukuunottamatta. Pelaajavalmentajakoordinaattorit eivät saaneet mitään aikaan, ja koko valmennusryhmän toiminta haki paikkaansa. Toivottavasti tänä vuonna tilanne näyttää paremmalta, tuottaa aina tuskaa kun näkee kestomenestyjän noin isoissa vaikeuksissa.

 • Donovan heyden näyttäs olevan Steelersin viiminen jenkki

 • Mielestäni Washington ja Magwood olivat kunnossa ollessaan myös erittäin kovia pelimiehiä ja olisivat olleet jokaisessa Vaahteraliiga joukkueessa vahvistuksia. Olivat loukkaantuneena pienemmillä ja isommilla kolhuilla ison osan kautta. Eivätkä päässeet missään vaiheessa palautumaan kunnolla kolhuista. Viimekauden tiukka ottelutahti ei tukenut niin pienellä rosterilla matkassa ollutta liskolaumaa. …ja myös uusitun TV sopimuksen myötä tulevankin kauden ottelutahti tulee todennäköisesti olemaan tiukka. Rosterit kuntoon jos meinaa läpi kauden vetää hyvin.

 • Pakko myöskin ottaa kantaa Vaahteraliigan sivuilla olevaan artikkeliin (vaahteraliiga.fi/itkeminen-saisi-jo-loppua-crocodilesissa-rakennetaan-menestysta-mutta-myos-tulevaisuutta/) ”Itkeminen saisi jo loppua”, jossa Crocojen Havulehto ottaa kantaa seuransa saamaan palautteeseen toiminnastaan.

  Mr Havulehdon olisi hyvä tunnistaa mikä ero on ”itkemisellä” ja kritiikillä, jota myös vittuiluksi sanotaan. Seinäjoki on vuosikausia pyrkinyt kahmimaan itselle menestystä strategialla, joka perustuu poikkeuksellisen mittavaan import-pelaajien käyttöön. Kun Crocot aloittivat rallin, oli tuo Suomessa poikkeuksellisen aggressiivista värväystoimintaa ja tuolloin ilmoille heitetyt kommentit saattoivat olla jopa itkemiseksi luokiteltavaa. Nyttemmin kun import-rallista on tullut liigassa (ja divarissa) standardi toimintatapa, on yleinen keskustelu muuuttunut sävyltään kritiikiksi tai vittuluiksi.

  Crocodiles 2017 oli jo syntyjään susi jos lähtökohtana huomioitiin kauden pituutta, ottelumäärää ja vastustajien varustelutasoa. Kuten nimimerkki @Mieltä kirjoittaa: ”Viimekauden tiukka ottelutahti ei tukenut niin pienellä rosterilla matkassa ollutta liskolaumaa”. Juuri näin ja jos tuon arvostelua pitää itkemisenä kannattaa katsoa peiliin.

  Kaikkiaan Mr. Havulehdon sekä muiden seurojen sisäpiiriläisten tulisi kasvattaa itselle paksumpi nahka kestääkseen nykyaikaista some-viestintää. Jos joku yksittäinen nimimerkki päättää vittuilla jollekin somessa, tulee lukijan ja lukijoiden ymmärtää, että kyseessä on yksi mielipide muiden joukossa. Sana on vapaa ja kun pysytään asiallisessa kommunikoinnissa kritiikkikin on rakentavaa viestintää.

  Viime kauden jälkeen Crocot väistivät luodin Turun ansioista ja pääsevät taas toteuttamaan uus-vanhaa stretegiaansa. Jos kotikylän-poikien-koulukunnan edustajat kritisoivat tai arvostelevat Crocojen muukalaislegioonamenetelmää, niin kritiikki on sallittua. Joskus kritiikki saa vittuilun siivet alleen kun kritiikki osuu ja muuttuu todelliseksi sisällöltään. Mitä-minä-sanoin-viisastelu on usein viisastelun lajeista typerintä, mutta hyvin inhimillistä.

  Tsemppiä Crocoille kauteen 2018.

 • Ja taas saa nauraa Gridironin kommentoinnin tasolle. Kommentin vähäinenkin uskottavuus häipyy kun kommentoija tulkitsee kritiikin samaksi kuin vittuilu: ”kritiikillä, jota myös vittuiluksi sanotaan”.

  Vaikka Wikipedia ei täytä esim. opinnäytetöiden lähdekriteerejä, suosittelen lainaamani kommentin kirjoittajalle ja miksei muillekin Gridironin ”kriitikoille” tutustumista seuraavaan Wikipedian artikkeliin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvostelu

 • Noh noh Heh, heh! Jos tuo on ainoa vastine sinulta niin jäät ovat kovin heikot.

 • Ei, kyllä tuo on aivan aiheellista tökkiä termien(kin) sekoittamisesta. Tällä palstalla ei nimittäin kovin usein siihen kuuluisaan älykkyyteen törmää jota jenkkifutiksessa onnistuakseen tarvitaan sekä pelaajana, että valmentajana. Täällä keskustelun taso on lähinnä sellainen, että ihmetyttää osaako puolet kiivaita kannanottoja esittävistä kantaa edes vesipulloja kentälle kun aika on. Esimerkiksi oikeinkirjoitus sekä luetun ymmärtäminen ovat tietynlaisia mittareita…

 • Onhan se niin, että kaikki vittuilu, kritiikki ja arvostelu jätetään omaan arvoonsa siitä sen enempää hermostumatta ,paitsi jos se edes osittain osuu oikeaan. Muu on turhaa höpinää.

 • Idiootteja, ainakaan siis Crocot eivät kantaneet sitä mainitsemaasi kuuluisaa älykkyyttä jota olisivat tarvinneet pärjätäkseen. :)

  Mielestäni nillitys on turhaa, suunsoitto joukkueita kohtaan on hauskaa suunpieksentää jota on hauska seurata, ja joskus siihen myös yhtyä. Jos oma seurasi on seipään päässä, argumentoi vastaan äläkä harmittele kirjoittajien oikeinkirjoitusta.

 • Crocodiles on yksi Suomen 2000- luvun menestyneimpiä joukkueita. Käsittääkseni myös juniorimäärällä Suomen suurin joukkue. Mielestäni tämä on melko hieno saavutus alle 70 000 asukkaan paikkakunnalla, jossa sponsorirahoista on kilpailemassa kutakuinkin kaikki mahdolliset urheilulajit, erityisesti muut kesälajit. Yhtä paljon suomalaisista joukkueista pitkäjänteisen työn perusteella arvostan ainoastaan Porvoota, Roostersia ja Trojansia.

  Huomasin, että Seinäjoki oli kiinnittänyt Brooksin Europlayers -sivuston mukaan. Hän vaikutti viime kauden perusteella hyvältä vahvistukselta. Mielenkiinnolla odotetaan, että minkälainen QB on tulossa, ja ketkä ovat Havulehdon lupailemat muut hyökkäyksen puolelle tulevat pelaajat.

 • Junnuja paljon, totta… Ja kauan puhuttu, että omat nuoret tulevat olemaan seuran ja edustuksen selkäranka. Mutta eipä näytä olevan vieläkään, ja tuskin tulevatkaan olemaan.

  Viime kaudella alussa vaikutti, että perustuisi omiin kasvatteihin. Sitten kuitenkin alkoivat saada selkäänsä viikko toisensa jälkeen ja paniikkinappia painettiin ja lennätettiin muukalaislegioona hätiin. Nämä eivät auttaneet pätkääkään vaan selkäänsaaminen jatkui.

 • Juniorien kehittyä liigaan. Eihän se että niitä nyt on paljon tarkoita että heti on liigajoukkue omasta kasvatetusta porukasta.
  Tais Havulehto olla oikeassa itkemisestä.

 • Ja ei niistä alaikäisistä ole vielä liigaan. Vai kuvitteliko joku, että Sjoen kaikki junnut on sarjoissa U17 ja U19. Voi pyhä yksinkertaisuus….

 • vahva huhu kertoo crokojen ryöstäneen Royalsin 2016 kuupan Fisherin ens kesäksi Seinäjoelle.

 • Kuka noi crokojen valinnat tekee, kaveri oli käsittämätön floppi jo Vaasassa.
  Kunnon kuupalla Royals olis menny finaaliin jo toissa vuonna
  Siinä meni pleijaripaikka.

 • Vahva huhu kertoo, että Fisher palaa Vaasaan! Crocojen kuuppa on aivan toinen kaveri. Malttakaa vielä hetki.

 • Älä valehtele! sama huhu Fisheristä on tullut tänne Hämeeseen asti. Kieltämättä erikoinen veto liskoilta! Oli jo Vaasan aikana huono ja nyt pari vuotta pelaamatta ? Ainut syy voi olla että sai halvalla!

 • Crokot ei ole kyllä kuupan valinnassa onnistunu pitkään aikaan.
  Fisher saattaa kyllä olla pohjanoteeraus.

 • Näytti pelaaja Facebookissa kertovan että ei ole tulossa, eli paska puhetta

 • Tarkistakaa tosiasiat ennenkuin
  oikeen kovaa huudatte.

 • En ole pitkilleen käynyt täällä palstalla ja nyt ajattelin, että tulenpa katsomaan, mitä kuhinaa siirtomarkkinoilla. Mutta siis tää palsta on ihan uskomatonta ulinaa ja selkään puukotusta. Ei yhtään positiivista kommenttia tai spekkausta mahdollisuuksista. Pelkkää valitusta ja kaverin haukkumista.
  Sinänsä surullista kun, kuten me kaikki tiedämme, koko suomen jefu kansa lukee tätä palstaa ja kun täällä aletaan jostain huhuta niin jokainen huhu on todeksi osoittautunut. No jaa, Roosters ei ole ollut paska vielä kertaakaan, vaikka sitä joka vuosi yhtä hartaasti toivotaan. Itsekin näkisin mielelläni jonkun muun joukkueen maljaa nostamassa. Ehkä tänä vuonna.
  Mutta koittakaa jengi edes joka kolmas kommentti kirjoittaa positiivisesta näkökulmasta. Tää on kun joku persujen valituspalsta.

 • Crocoilla nyt 12 importtia signattuna joista kahdeksalla USA passi. Olisikohan tuo omanlaisensa Vaahteraliigaennätys jo tässä vaiheessa kautta.

 • Korkeatasoista joukkuetta ovat Crocot kasaamassa! Hyviä signaaleita on ilmassa myös Kuopiolla, Hämeenlinnalla ja Tampereella! Roostersin valmennus on vahva, ja samaa voi odottaa tulevalta joukkueelta. Tsemppiä kaikille kauteen! Finaaliin veikkaan Roo-Cro trilleriä. Tällä kertaa Crocodilesillä on juokseva pelinrakentaja, ja Jenkki RB. Roostersilla puolestaan tullee olemaan vahva heittopainotgeinen joukkue.

  Terveisiä joillekin palstan Persu-ulisijoille. Maailma ilman kaltaistanne uhriutumista ja urputusta olisi parempi paikka elää.

 • Erittäin mielenkiintoiselta vaikuttaisi tuleva Vaahtera kausi ja ennenkaikkea tasokkaalta.
  Signaukset ovat olleet pääosin tasokkaita. Tulemme arvon lukijat näkemään korkeatasoista jefua ensikesänä. Hieman ihmetellyt Vaasan hiljaisuutta.
  ….Mikä on positiivista myös on se, että myös 1-divarista on muodostumassa tasokas sarja!

 • Juoksevia ja niitä jotka eivät loukkaantumisen jälkeen enää juokse. Muistatteko viime vuoden Porvoon hyvän juoksevan QBeen ?

 • Hienoa että sarjat nostavat tasoaan. Huono puoli on se että kaikilla se tapahtuu tuontipelaajien avulla ja seurojen talous joutuu tämän takia tiukoille. Jefu ei kuitenkaan ole yksin tämän ongelman kanssa vaan nykyään lähes joka lajissa mm. jääkiekko, koris potkupallo jne taistellaan saman ongelman kanssa. Meidän lintukoto ei vaan ohjaa/kasvata riittävästi sitoutuneita kunnianhimoisia nuoria minkään lajin pariin, niin että olisivat tulevaisuudessa edustusjoukkueiden käytössä.

 • 1. Roo
  2. Cro
  3. Ste
  4. Roy
  5. But
  6. Sai
  7. Hus

 • Crocodiileilla on näköjään nyt kasassa hyökkäys, jossa jokaiselle ns. taitopelipaikalle saadaan USA:n passin haltija kentälle. Jos vielä jenkkitaustaiset puolustuksen linjapelaajat osaavat pelata OL-peliä niin siitähän se orkesteri rakennetaan.

 • 1. Huskyt
  2. Ketä kiinnostaa
  3…
  4…

  Kenneli laittaa viimeisen vaihteen ja viimeisen kauden liigassa pakettiin.

  Suomi pelaajat palkataan kalliilla, ja loput ostetaan rahalla jota ei ole.

  Jos joku on vielä halukas näkemään huskyt livenä, odota vuosi ja käy katsomassa 4div peli ilmaiseksi.

 • Saints on myös ollut ahkerana pelaajamarkkinoilla. Nyt tuodaan osaamista Virosta neljän pelaajan verran. Voi hyvä luoja

 • Et näemmä osannut lukea uutista?

  Siinähän lukee että noista Virolaisista odotetaan kahden tuovat tulosta liigassa ja kolmannen tuovan asennetta puolustukseen (jossa sitä tosiaan on puuttunut Tampereelta). Neljäs on oppimatkalla.

  Saintsilla on myös 3 divari minne nämä voidaan laittaa. Onko sarjoissa mukana Virolaista joukkuetta lainkaan tänävuonna?

  Tulosta odotetaan yli 190 senttisiltä koripalloilijarissuilta. Olitko mainitulla joulukuun leirillä tai Pajulahden leirillä katsomassa millaisia tunareita nämä ovat? Vai vedätkö ihan hihasta?

 • Taisi osua arkaan paikkaan

 • Ja viime kaudella yksi Eestiläinen voitti vaahteramaljan että se niistä tunareista… Hienoa että naapurista saadaa lisää ukkoja oppimaan lajin saloja Suomeen!

 • Jos Veinbergiä kommentillasi tarkoitit, niin hän on Suomen ja Viron kansalainen, sekä Roostersin omia kasvatteja. Ihan vaan tiedoksi…

 • Taitaa olla NFLssäkin Virolainen.

 • Onko Mikko Virolainen saanut NFL pestin apuvalmentajana?! Loistava uutinen maan amerikkalaiselle jalkapallolle!

 • Pitkästä aikaa kunnon huumoria täälläkin! :D

 • Margus Hunt ollut jo 3 vuotta NFLssä.
  Mikon sopimusta ei ole vielä julkistettu

 • Margus Hunt on jo pelannut 5 vuotta nfl:lää. Cincinnati Bengalssin 2 kierroksen varaus numero 53 2013 draftissa.
  4 vuotta Bengals, 1 vuosi Colts (2 vuoden diili)

 • Olen samaa mieltä kanssasi siitä että joukkuetta tai valmentajaa ei voi syyttää siitä että urheilija ei ole tarpeeksi sitoutunut. Vaahteraliiga sekä 1div kärki ovat kilpaurheilu joukkueita joissa pärjääminen tarkoittaa suurta työmäärää myös kentän ulkopuolella omalla ajalla. Talven fysiikka harjoittelun pitää pitää sisällään muutakin kuin kaljaa ja sohvalla makoilua. Kahdesti viikossa tehty penkki+hauis ei ole kokonaisvaltaista harjoittelua. En tiedä joukkueiden valmennuksesta tarpeeksi päteäkseni mutta juuri nyt tuntuu että Roosters on ainoa porukka joka saa tuotua nuoria urheilijoita parhaiten omaan edustusjoukkueeseensa. Muilla tuo fysiikka valmennus tai toteutus vaikuttaa olevan edelleen vaatimatonta

 • Kyllä tuo Tampereen fysiikkavalmennus näyttää toimivalta, myös naisissa!
  https://www.facebook.com/poltesali/videos/1721354344554668/

  Jarkko Welling:
  – 8. sija EM-kisoissa 1998
  – 8 painonnoston Suomen mestaruutta
  – Suomen ennätys 56 kg sarjassa tempauksessa (95 kg), työnnössä (123 kg) ja yhteistuloksessa (217 kg) 3.3.2001 Pori
  – Ilveksen fysiikkavalmennus 1997-2007 ja 2010-

 • Meriitit kyllä miehellä puhuvat puolestaan.
  Kiitettävän näköinen cv jefu koutsille suomessa. Voisiko tässä olla syy miksi Tampere ei tuo 12 importtia vaan panostaa omiinsa? Tuskin tuo mies ilman palkkaa valmentaa?
  Tämä olisi mukava trendi suomijefussa että laitetaan rahat omiin eikä tuontiapuihin

 • Eiköhän talven punttireenit ole kaikissa liigajoukkueissa samassa vauhdissa, tai ainakin näin voisi olettaa. Ei ehkä yhtä meritoituneilla koutseilla mutta kuitenkin. Yhtään siis mansen meininkiä vähättelemättä.

 • No niin, nyt on Mansessa rautaa ilmassa! Itseäni vanhan liiton miehenä nämä liitossakin kovassa huudossa olleet toiminnalliset voimaharjoitteet, joissa keikutaan painojen kanssa kuntopallon päällä, ovat epäilyttäneet suuresti. Kyllä erilaisia oheisharjoitteita tarvitaan, kuten esimerkiksi filmin kuntopallo- ja hyppyharjoitteet, mutta lajivoiman kehittyminen vaatii maksimaalista tehoa. Sen takia voimaharjoitteiden pitää rakentua isoihin liikkeisiin vapailla painoilla ja jos oppivat vielä tempauksenkin kunnolla, niin kyllä hyvä tulee. Se päivä kun joskus koittaisi, että jefun taitopaikkojen edustajia vilisisi talvella yleisurheilun hallikisoissa pikamatkoilla ja linjamiehiä painonnoston SM-kisoissa.

 • Redinin IG:ssä Sami Toivonen Roostersin treeneissä Roostersin paita päällä.

 • Tampereella oli testeissä useampi 200kg kyykkääjä. Vielä jos adt testin selvittävät niin hyvää työtä on tehty!

  Turun jämillä oli 2 optiota 1)raha ja maljasta taistelu tai 2) Roosters ja futarina& urheilijana kehittyminen. Valintoja on tehty. Missä on Koiranen?

 • Missä välissä 200kg kyykystä on tullut kova tulos? Ei helvetti…

 • No ohan se nyt 200kg kyykky pohjasta otettuna erinomainen tulos muille kuin linjamiehille! Miksei olisi? Ei tässä kannata alkaa vertailemaan voimanostajiin, painonnostajiin tms. jotka asuvat salilla.

 • Onhan se 200kg nyt kova tulos! Varsinkin urheilijalle jolle puntti ei ole se päälaji. En usko että Suomessa on liikaa 200kg kotimaisia kyykkääjiä kentällä samaan aikaan, Edes linjassa. On naurettavaa verrata suomalaista töissä käyvää harrastajaa NFL tason urheilijaan.

 • 2 markkaa tuli joskus nostettua kyykystä ihan kokeeksi. Pelasin jonkun downin linjassakin liiga aikoina. Ne on niitä raja pyykkejä, mutta ei taida otteluiden tulos niillä varmistua.

 • Kyllä on heikoksi mennyt, jos 200 kyykky on huikea. Mitäs seuraavaks? Penkkitestin paino tiputetaan kuuteenkymppiin? Rinnallevedossa 60 on huipputulos? lollollol Kyllä jokainen 80 kilonen kyykkää parissa vuodessa kakssataa, jos salilla käy.

 • Ei se 200kg huipputulos ole. Hyvä tulos kyllä. Varsinkin jos useampi tämän painon on nostanut. Jälleen kommentointi tippunut omalle tasolleen. Kommentointi ihmisiltä jotka laskevat kyykkäävänsä 200 kun nousevat tuolilta. Tai ehkä kyykkäävät 200kg eivätkä jaksa kävellä rappusia 3kerrokseen.
  Vielä ei ole tornarit rinnallevedosta tai penkistä joten niihin takertuminen on turhaa

 • Pitääkö taas kääntää pointti hyvästä pöhinästä lässyttämällä? Huutelijat sais läväyttää videolinkkiä pöytään, joissa kaks markkaa kyykätään pohjasta ylös ”koemielessä” ja perään vähän pelifilmiä kentältä.

 • Kyllä 200kg kyykky on hyvä tulos kenelle tahansa ja erinomainen tulos, jos kehonpaino on 80kg. Nämä ”Kyllä jokainen 80 kilonen kyykkää parissa vuodessa kakssataa, jos salilla käy” tapaukset lähes aina on kyykyn puolikkaita, jossa kyykkysyvyys ei ole lähellekään täyttä kyykkyä. Videossa kuva oli rajattu niin, ettei kunnolla kyykkysyvyydet näkyneet, mutta niissä kohti missä sitä pystyi arvioimaan, mielestäni standardina oli nivustaive polvilumpion alapuolelle kuten kuuluukin. Näin voisi olympianostoissa kilpailleelta valmentajalta olettaakin.

 • Kyykkytekniikka tosin osassa näytetyistä nostoissa oli sen verran hakusessa, että kannattaisi pitää maltti mukana painojen korottamisessa.

 • ..aktiivisuudesta viestinnässä. Tämä kommentointikohina on toisarvoista ja kertoo ihmisten pienuudesta aika paljon. Hatunnosto niille seuroille jotka pitävät jefun lippua liehumassa talvellakin pelikauden ulkopuolella. Lajin fanit (joita löytyy oikeasti) haluavat uutisia ja tietoja seurojen toiminnasta, pelaajista jne läpi vuoden. Ikävä kyllä uutisnälkä on suurempi kuin infotarjonta. Tähän aikaan vuodesta viestintäkoneet on näköjään ruosteessa kaikkein aktiivisimmillakin joten kaikki uudet nostot netissä ja somessa ovat tervetulleita. Kiitos

 • Hyvä että treenavat aktiivisesti, paljon parempi kun se että kun kesä tulee niin aletaan miettimään pelaako vai ei. Nuo ovat ainakin sitoutuneita!

 • ollut näin, että 1,5xomapaino penkistä, 2x omapaino syväkyykystä ja 2,5x omapaino maastavedosta olisi riittävät ja tavoiteltavat tulokset useilla pelipaikoilla… Ja tuosta enempi voima ei suoranaisesti edesauta lajinomaisessa liikkumisessa tai ei ole siirrettävissä kentälle? :)

 • Ei 200 kg kyykky kyllä mikään kova ole mutta ihan hyvä lähtötaso n. 20 cm jakkaraa koskettaen. Ennen vanhaa puhuttiin että penkistä 2x oma paino, kyykystä 2,5 x oma paino ja mavessa 3x oma paino sekä vähintään 20 leukaa ja 25 dippiä. Muuten ei oikein voi sanoa olevansa vahva. Tiedän useita nykyisiä vaahteraliiga pelaajia jotka nämä kriteerit täyttävät ja varmasti on vaikka millä mitalla lisääkin. Uskaltaisin sanoa että joka ikisessä joukkueessa on vähintään 4-5 ukkoa.

 • Eikös tää ollu jenkkifudista? Hyvä että pojat treenaa punttia, mutta edelleenkin on kysymys siitä mitä pystyy kentällä tuottamaan.

 • Ei kyllä pitää bodata ja paljon! Niin ja heittopeli on kikkapeli! Näin se on ollut silloinkin kun minä pelasin

 • Nyt tulee jo niin kovaa legendaa voimakkuudesta että olisi kiva kuulla sitten näitä kommentoijien kyykkyjä ja penkkejä sekä dippejä. Mieluiten videoiden kera. Ilman todisteita puheet ovat puheita ja kaikki penkkaa 200kg ja kyykkää 300kg ilman vyötä tai tukia. maastavetoa tehdään 300kg sarjoja. Dippejä 90kg lisäpainoilla pitkiä sarjoja. Leukoja menee 100kg lisäpainoilla sen 20. Silloin kun olin nuori, nykyään jaksan juuri ja juuri kävellä autolle

 • Isot linjamiehet erikseen, mutta +200kg kyykky on hyvä tulos, nopealle ja liikkuvalle atleetille.

 • Ei vittu mitä legendaa taas täällä lentää…

 • Tässä dataa siitä, mikä on kova kyykky ja mikä ei. Perustuu 70 vuoden ajan kerättyyn dataan. Esim. 80 kg miehelle +200 on jo lähellä eliittitulosta, jonka saavuttaa lähinnä kilpailevat voimailijat. Uskon omien havaintojeni perusteella 98% suomalaisten jenkkifutareiden sijoittuvan muihin kuin Elite-kategoriaan.

  http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/SquatStandardsKg.html

 • Ja sitten on ne jotka painaa enemmän kuin 80kg

 • @eikö:
  Noissa kertoimissa on sellainen ongelma että ne toimii kohtuullisesti kevyemmillä kavereilla mutta kun painoa alkaa tulemaan lisää niin samaan aikaan yhtälö menee vaikeaksi. 70-80kg kaveri noi tekee helposti mutta satakiloinen onkin jo ongelmissa ja 120kg noi alkaa olla jo mahdottomia (240kg natuna penkistä. No voihan noita olla mutta sitten kannattaa miettiä jo voimanostoa amatöörijefun tilalta).
  Ja ennen kuin kukaan alkaa huudella että mitäs painaa läski niin paljon niin on hyvä muistaa että pitkälle kaverille 100kg ei ole edes paljon ja 200penkki/250kyykky/300mave onkin sitten sellainen rupeama ettei se ihan välttämättä pitkien kaverien välityksillä tule ja toisaalta hermostollista maksimivoimaa voi kehittää vain tiettyyn rajaan => pitää kasvattaa voimaa hypertrofian kautta eli lihaksen poikkipinta-alaa kasvattamalla => paino nousee lisää. Sitten ollaankin helposti siinä että pitkä kaveri on 120kg ja tulosvaatimukset on 240/300/360. Eli 900 raakana yhteistulos. Sillä taitaa pärjätä 120kg sarjan raakanosrokisoissa aika kivasti.

  Tuo suhteeellinen vs absoluuttinen voima on siis mielenkiintoinen yhtälö. Voimatasojen on oltava riittävät lajin vaatimusten kannalta, mutta voidaanko perustella että esim korneri joka kyykkää 140 tarvisi lajiaan varten enemmän voimaa? Todennäköisesti jos hän tuosta yrittää väkisin parantaa tulostaan 20kg, aiheuttaa se vain hidastumista => hän on huonompi korneri. Kyykky on siitä huono mittari että se ei ota kantaa voimantuottonopeuteen. Kyykkyä voit tuoda ylöspäin vaikka 5s ja silti se tulee sieltä jos on tullakseen. Pelikentällä sitten ”maksimaaliset voimat” pitää saada ulos sekunnin osissa. Valitsisin mille pelipaikalle tahansa kahdesta vaihtoehdosta kaverin joka kyykkää 20% vähemmän mutta saa voimaimpulssin ulos puolet lyhyemmässä ajassa. (esim 160kg ylös 1,5s vs 200kg ylös 3s)

 • Ihmisillä on sellainen harha, että salilla käynti takaa kovat tulokset. Todellisuudessa suurin osa jämähtää keskinkertaisiin tuloksiin ja luovuttaa. Lahjakkuuksissa on toki eroja, mutta jokainen voi saavuttaa ”kovia” tuloksia niin nopeudessa kuin voimassakin. Huipputaso on sitten eri asia.

  Voimaharjoittelu on hyvä aloittaa jo aikaisin kasvuiässä, mutta maksimipuoli tulee vasta paljon myöhemmin. Kasvuiässä lihastumien kehitys luo pohjan paljon helpommin kuin vanhemmalla iällä. Itse treenin pitää jatkua vuosikausia ja maksimaalisen potentiaalin saavuttaminen voi viedä parikymmentä vuotta. Harjoittelun taas pitää olla syklistä, sillä kehitys pysähtyy aina hetkittäin hermoston kuormituksen takia. Lihasmassa kasvaa paljon helpommin kuin voima, mutta voiman kautta kasvatettu lihasmassa on pysyvää. Juoksunopeutta ja voimaa yhdessä vaativilla pelipaikoilla voiman pitää lisätä nopeutta massan kasvusta huolimatta.

  Se, että jefussa tärkeintä on lajitreeni ja että voima- ja nopeustreenit ovat toissijaisia, on harhaanjohtavaa. Ne eivät ole toisiaan poissulkevia ja molempia tarvitaan huipulle pääsyyn. Se taas, ettei jefupelaaja voisi olla Suomen huippuja nopeus- tai voimalajeissa, koska ei voi keskittyä niihin, on pelkästään tekosyy. Voimaa ja nopeutta ei kehitetä määrällä, vaan systemaattisuudella ja laadulla. Huipulle pääsy vaatii myös erityislahjoja ja jos suomalainen jefupelaaja huomaisi olevansa Suomen huippu pikajuoksussa tai painonnostossa, suunnaksi kannattaisi ottaa noiden lajien sijaan NFL.

 • BOOM!
  http://royals.fi/qb-fisher-ja-wr-john-palaavat-kuninkaallisiin/
  😂😂😂😂
  Vaasalaisten perseraiskaus ensikaudella on varmaa 😉

 • loistava valinta Royalsilta, Fisher oli selvästi 2016 liigan paras kuuppa.

 • Tää boom pelleily on jo vanha juttu. Keksikää uutta.

  Kalastaja on vähintään ok QB

 • Vaasa, tuo alkuperäinen Boom City. Niin ja WELCOME BACK BOYS!

  https://www.youtube.com/watch?v=lenMem-dvDI

 • Jos Fisher oli paras qb 2016, miksi Royals sitten otti Sottilaren 2017?
  Sinänsä hieno veto tuoda kaveri suomeen kun on jo kokemusta täältä.

 • Fisherillä oli onnistumisprosentti yli 60 ja intereitä 8 eli ihan turhaan haukutaan. Tuli joukkueeseen pelinrakentajaksi aika lähellä kautta, eikä joukkueella ollut paljon heittoperinteitä. Lähtökohdat eivät siis olleet parhaat mahdolliset. Oma veikkaukseni on, että pystyy paljon parempaan, kuin kaudella 2016.

 • Lue juttu niin ymmärrät…

 • On ihan ok kuuppa, mutta jos ilmoitetusta rosterista vain alle puolet on vasta allekirjoittanut sopparin kuten heidän pressi ilmoitti, ei nyt ihan hyvältä kuulosta.

 • Puolet Vaahteramaljan aloitus kokoonpanosta ei tarkoita etteikö muitakin olisi. Mutta tarkoittaa toki ettei se toinen puoli ole.

 • Näyttää siltä että Lerssi voittaa maljan.. onkohan ennen nousia voittanu maljaa?

 • on

 • RJ Long ja Denny John tulivat joukkueeseen vasta kesken kauden, joten Fisherille ei ollut alkukaudella kovinkaan paljon heittotukea tarjolla rissupuolella. Alkukaudesta Royalsilla oli rosterissa Häivälä, Doubitski, Nguyen ja Kaas, kuka taisi olla puoli kautta loukkaantuneena. Siihen nähden Fisherin saavutukset ovat tosi kovat.

 • Huskiessista vapautuu kohta paljon hyviä pelaajia muille Vaahtera ja ykkösen joukkueille.

  Seura rypee veloissa ja kova pelastus yritys käynnissä,vai onko se sittenkin vain kasvojen pelastamista seurajohdon puolelta. Seurasta lähtenyt pelaajia ja toimijoita iso kasa. Tälläistä ei saisi enään tapahtua ja siitä syyn kantaa seuran lisäksi myös liitto,liiton hommiin kuuluu varmistaa että seuroilla on taloudet kunnossa kun lisenssejä jaetaan.

 • Suojasen, Ylikosken, Gruelin sekä Runnerin nimet eivät ole edes rosterissa. Johon ei ole kajottu lokakuun lopun jälkeen. Uutisointia ei ole ollenkaan. Taitaa hurttalaumassa olla niin kiivas rahan etsintä päällä että ei ehditä tekemään muuta. Kun sitä ei löydy tulee isoin BOOM ikinä.

 • Millä liitto tai paremminkin hallitus varmistaa että yksittäisellä seuralla on talous kunnossa jos seura toimittaa pyydettyyn päivään mennessä vaaditut tiedot tilanteestaan ja velat on maksettu/sovittu? Mikä estää seuraa itseään olemaan rehellinen ennenkaikkea omille jäsenilleen ja kertovan rehellisesti tilanteestaan? Toki aina voi kysyä myös että millä perustein ”ostopelaajat” allekirjoittavat tässä vaiheessa sopimuksia, jos allekirjoittavat, jos mitään takeita tulevan kauden rahoituksesta ei ole näyttää mustana valkoisella..

 • Tulee olemaan surullisin juttu Suomijefun historiassa jos näin käy.

  Kaksi Vaahteraseuraa mullan alle vuoden sisällä…? Toisessa SM-tason pelaajien pelaajapula ja toisessa hervoton rahan käyttö jolla houkuteltu SM-tason ostopelaajia muista joukkueista.

  Hyvä LIITTO!
  Eikö olisi liiton homma varmistaa että laji on balanssissa eikä tämmöistä tupla-fuckuppia kävisi…?

  Kyllä surulliselta näyttää Hml meininki verrattuna vuoden takaiseen…
  Joka tuutista paukutettiin boomia ja nyt ei hiiskahdustakaan minkään asian suunntalta. Ei oo päävalmentajaa, ei pelinrakentajaa, eikä seuran sisäpiiristä kantautuvat jututkaan lupaa mitään hyvää siihen suuntaan.

  Voi voi.

  Ei auta kuin toivoa että sinnittelevät vielä tämän vuoden.
  Olisi melkoinen isku lajille jos tämäkin seura heittäisi itsensä maitipuoli ylöspäin…

 • Jos tässä vaiheessa taistellaan seuran olemisesta ja puhutaan ihan kunnon veloista,niin mielenkiintoista voisi olla tarkistaa kaikki seuran antamien tietojen oikeellisuus.. Joten ei tuossa nyt kauheasti joudu näköjään todistelemaan. Erikoiselta vain tuntuu miten tälläistä annetaan seuran sisällä tapahtua ja ei nähdä realiteettejä.

  Vahna PJ lähti häntä koipienvälissä karkuun uppoavasta laivasta,jonka tulpan itse otti pois. Kuitenkin sitten mukana liitossa juurikin ottamassa vastaan sarjahakemuksia..

 • Ensinnäkin, toivon sydämestäni, että nämä huhut ja jutut Hämeenlinnasta ovat bullshit-tason tarinoita täällä palstalla…

  Mutta jos niissä on tarinan tynkää todellisuudesta, siirtyy kaikkien katseet SAJL:n suuntaan. Pakonomainen maaninen tarve pitää kiinni aiemmin sovituista sarjajärjestelmistä johtaa kohta tilanteeseen, jossa ylemmillä sarjatasoilla pelataan kourallisella joukkueita per sarjataso. Esimerkiksi nykyisen muotoinen I-divari on omanlaisensa vitsi neljän joukkueen Playoffeineen. Jos liigajoukkueiden määrä putoaa kuuteen, rikkoo tuo paitsi uskottavuuuden ja sarjarakenteen, myös TV-sopimuksen rahoitussuunnitelman. Poistuvan joukkueen TV-maksut jyvitetään muille.

  Tälläkin palstalla oli alkusyksystä niin paljon kannanottoja sarjajärjestelmien uudelleenorganisoinnista, että SAJL oli pakotettu julkaisemaan omilla sivuillaan artikkeleita liigan ja divarin kokoonpanoista ennen kuin lisenssejä oli edes myönnetty. Tämä siksi, ettei syntynyt pienintäkään riskiä pakan avaamiselle syksyn liittokokouksessa – jossa tuo olisi voitu tehdä. Samaisessa liittokokouksessa puolitettiin liittokokousten määrä yhteen vuodessa muutosriskin minimoimiseksi. Taitavaa strategista peliä jossa riviseuroja ja edustajia vietiin kuin kuoriämpäreitä.

  Toivottavasti tosiaan HML ei ole kuvatun kaltaisessa ahdingossa. Mikäli katastrofi kuitenkin toteutuu, on syynä SAJL:n sääntöjen mahdollistama ylensyönti, joka voitaisiin ennakkoon ehkäistä modernisoimalla import-sääntöjä ja määräyksiä. Ennen Suuria muutoksia tämä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… (69ers… Trojans… Hu…)

 • Mukavasti nousevat myös TV-kustannukset per jäljellejäävät joukkueet, vai kuitataanko erotus Liiton nimiin otettavalla lainalla?

 • täällä on jo hautajaiset menossa vaikka ruumis puuttuu.

 • …ilman tulta. Tämän palstan syväkurkuilla on ollut poikkeuksellisen hyvät ennustajanlahjat viime vuosina. Sixtarit haudattiin keskustelussa ennen kuin seura ehti asiasta pukahtaakaan ja Trojansin osalta tarina oli kerrottu jo viikkoja ennen virallisia ilmoituksia. Harvemmin täällä ihan puutaheinää on huhuiltu näistä asioista samalla tavalla kuin pelaajasiirroista.

 • Parin vuoden sisään liigatasolla tai juuri ja juuri sen tuntumassa toimineita seuroja on tippunut muutamassa vuodessa jo useita. TAFT ja Trojans ovat suomijefun onneksi vielä olemassa ja pitävät toimintaa yllä, vaikkakin se ilmeisen haastavaa on. Sixtarien katoamista selittää osaltaan pääkaupunkiseudun joukkueiden määrä, mutta sos Huskies liittyy tähän listaan, voidaan rehellisesti puhua jo pienimuotoisesta suomijefun romahtamisesta.

  Toinen hämmästyttävä ilmiö on se, etteivät seurat halua alempien sarjojen menestyksestä huolimatta nousta kilpailemaan ”edes” ykkösdivarin tasolle, koska kilpailykykyisen joukkueen hintalappu tuntuu nousevan vuosi vuodelta. Syypäänä voidaan varmasti pitää tuontimies-kilpavarustelun valumista myös divarin, joka aivan varmasti nostaa yksittäisten otteluiden tasoa, mutta millä hinnalla? Viiden jengin sarja, joista vain yksi tippuu pois jatkopeleistä, on lähinnä surkuhupaisaa.

  Pelkästään kärkijoukkueen menestyksellä ei voida mitata koko maan suoritustasoa, vaikka se hyvänä mittatikkuna muille seuroille toimiikin. Roostersin kilpeä ei varmasti tarvitse kenenkään kiillottaa, mutta jos se on se ainoa poni, jolla tässä maassa halutaan menestykseen ratsastaa, voidaan muissa seuroissa laittaa suoraan lappuja luukuille ja hanskat naulaan.

  Ettei mene pelkäksi itkemiseksi, niin täytyy myös ihastella onnistumisia, esimerkiksi Kuopion tämänhetkistä erinomaista sykettä! Toivottavasti panostus realisoituu kesällä kentille saakka, ja miksikäs ei? Ainakin mahdollisuudet on hyvinkin olemassa.

 • Pakko kommentoida huomiotasi Kuopiosta. Tasan vuosi sitten samanlainen pöhinä oli Huskien ympärillä. Ja sitten BOOM…

 • Kuopio on Iso talousalue ja pelaajia on sinnekin tullut muualta.
  Muuten ole samoilla jäljillä ylläolevien sarjajärjestelmä kirjoitusten osalta.
  Naisten vaahterassa 4 joukkuetta.

 • Kuopio on ”iso” talousalue… Oikeammin pienen/keskikokoisen valimaastossa…
  Lappeenranta/Imatra on huomattavasti isompi, joten en laittaisi liikaa painoarvoa alueen koolle, varsinkin kun sijaitsee 5h ajomatkan päästä maan todellisesta keskuksesta.
  Lappeenrannan ”BOOM” vuosien takaa kuihtui myös muutamassa vuodessa.

  Potentiaalisia KESKUKSIA on Suomessa seuraavat:
  – Pääkaupunkiseutu
  – Tampere
  – Hämeenlinna
  – Turku
  Kaikki muut ovat vähän niin kuin Seinäjoki. Pieniä alueita joissa jenkkifutis pyörii vain tosi sitoutuneen pikkuporukan kesken eikä sillä ole kovin suurta potentiaalia.

  Näistä yllä olevista Turku kusi jo hommansa ja Hämeenlinna on hienosti siinä peesissä.
  Pääkaupunkiseudulla on niin paljon populaa että sinne mahtuu monta seuraa yrittämään joista väkisinkin 2-3 tulee menestymään.
  Tampere jää lähivuosina nähtäväksi, mutta hyvät ponteitaalit on sielläkin.

  Siis, Turku, hoitakaa asianne kuntoon ja Hämeenlinna saa lopettaa pelleilyn rahojensa kanssa. Vielä kun pari Helsingin joukkuetta saadaan takaisin Vaahteraan niin siinä alkaa olemaan suuri osa Suomen kansasta edustettuna jefukartalla ja voidaan kasvattaa lajin potentiaalia.

 • Naisten Vaahteraliigassa on 5 eikä 4 joukkuetta. Naurettavan vähän toki sekin…

 • Tiedätkö edes missä Kuopio on jos pidät lappeenrantaa isompana talousalueella? Nyt vähä valoja. Esim asukkaita pelkästään enemmän 40tuhatta.

 • Toivottavasti huhut loppuneista koiran kekseistä olisi vain huhuja mutta en yllättyisi lainkaan vaikka ne pitäisi kutinsa. Olihan edellinen kausi melkoista rahankäyttö ostopelaajien suhteen. Samankaltaisuutta oli havaittavissa turun osalta toissakaudella. Vaasasta hyviä uutisia, nyt odotellaan vaan lisää julkistukset. Mun mielestä pitäs saada vielä Oulu liigakartallle. Iso talousalue, harmi vaan että joukkueen taso ei yllä liigaan. Olen joskus kuullut huhuja kun Oulu pelas liigaa / 1 div että etelän seurat ei halunnu Oulu sinne, koska on pitkät pelipaikat. Pitäs nyt aina yks pohjoisen jengi olla mukana

 • Sanotaan nyt sitten niin, että Kjuopio on iso talousalue Ilmajokeen verrattuna, niin ei tule paha mieli kovin monelle.
  Se että kasvatetaan pääkaupunkiseudun joukkue määriä tulee johtamaan Käsipalloefektiin.
  Pääkaupugissa saa olla vaikka 10 seuraa liigassa, jos ne sinne kilpailullisesti tulee. Nyt vaan tuppaa seurojen harrastajat keskittyvän muutamaan vahvaan seuraan ja ehkä se on hyvä.
  Talousalue ei aina tarkoita sitä, että sillä on vahvaa toimintaa urheilussa tai jossakin lajissa. Sitoutuneet toimijat on kaiken avain.
  Divarissa on monia hyviä seuroja , mutta rahkeet ei riitä liigaan. Ei ne taida riittää millään liigaseurallakaan, jos omilla kasvateilla pitäisi pelkästään pelata.
  Viime vuosien kilpavarustelu tekee liigasta kohtuu hyvän kilpailullisesti, mutta talous on joka jengillä kuralla.
  Importtien poistaminen ei ole ratkaisu, koska silloin säästyneet varat käytettäisiin kotimaisiin siirtoihin.
  Mun mielestä olisi aika laajentaa liigaa , vaikka pelillisen tason hiukan kärsiessä. Avataan ovia, ei suljeta niitä. Kriteerit on hyvä olla, mutta niiden noudattaminen tuntuu olevan hiukan niin ja näin. Esim. lokakuun pelaajasopimusten suhteen.

 • @me tienataan tällä.
  Meinaatko ettei teevee maksut putoa jos ottelumäärä vähenee

 • Oot selvästi helsingistä ku lukee sun kommentteja. Ei mitää hajua Suomesta Helsingin ulkopuolelta.

 • Toi make on vaan venäjän trolli. Hassuja juttuja.

 • Nyt män Sulttaanilla hermo! Haakkuuvat Mualiman nappoo pieneksi! Täällä on torikin jo yhden pienen tai keskisuuren talousalueen kokoinen! Taitaa olla useimmissa joukkuepalloiluissa liigajoukkueet kaapunnissa, jossain pikkulajeissa tullut tässä mitalejakin viime vuosina. Ja kaikilla tuntuu olevan taloudetkin kunnossa.

  Huhhuh. Helepotti. :)

 • Riippuu täysin siitä mitä salaperäisessä tv-sopimuksessa asiasta lukee. Ei se ole nelosen ongelma jos ostaja ei saa maksamaansa tilaustaan kokonaan käytettyä.

 • Helsingin alue ei ole kovin kummoinen talous alue, kun verrataan euroopan isoihin kaupunkeihin.

  Nih

 • Ei se Hämeenlinna ole mihinkään vielä kaatumassa. Antakaa tämän jo olla!
  Pelinrakentaja on hakusessa ja joku sieltä vielä tulee.

 • Jos yksi joukkue katoaa, niin tv:n ottelukartan aukot voisi paikata ykkösen peleillä. Saisivat jotain vastinetta maksuilleen

 • Makes sense!

 • alkaa olla kohta 25 sopparia. hyvä

 • Northern Lights jäi pois naisten Vaahteraliigasta, joten siellä on tällä hetkellä 4 joukkuetta (Wolvot, Roosters, Valkyries ja Saints). Saa nähdä nouseeko joku tilalle.

 • Niin ne jatkuvasti kiristyvät kriteerit vaikuttaa siis naistenkin puolella…

 • Make kirjoitti: ”Importtien poistaminen ei ole ratkaisu, koska silloin säästyneet varat käytettäisiin kotimaisiin siirtoihin.”

  Elätkö jossain rinnakkaistodellisuudessa. Aivan kuin seuroilla olisi joku automaattisesti kasautuva massi rahaa josta sitten siirretään jenkkisäästöjä toiseen kohteeseen. Höpön löpön sanon minä. Jos seurojen kulutaakka kevennettäisiin importtien osalta, merkitsisi se ensisijaisesti sitä, että tuota rahaa ei tarvitsisi kerätä/kinuta/lainata vuodesta toiseen yhä vaikeammilta sponsori- tai rahoitusmarkkinoilta. Tuo taas merkitsisi seuran taustalla toimiville henkilöille lisää hengitystilaa ja vähemmän stressintäyteisen elämän ja sitä kautta vähemmän burn outteja ja/tai seurakuolemia.

  Sekään väite ei pidä paikkansa, että olisi sitten rahaa junnuille. Kun sitä rahaa ei automaattisesti ole kenelläkään. Sen sijaan jos import-ralli olisi kevyempi olisi taustajoukoilla henkistä energiaa laittaa enemmän muihinkin seuran kohteisiin kuten niihin junnuihin.

  Seurojen epäterve kilpavarustelukierre saadaan hidastumaan ainoastaan pakkokeinoin. Keskeisessä roolissa ovat import-rajoitukset ja niiden osalta ehkäpä nämä ns. kahden passin miehet jotka ovat dual-passport statuksen arvostaan tietoisina jopa perusjenkkiä kalliimpia.

  Import-rajoitusten rinnalla lajia tervehdyttävänä näkisin pääsarjan joukkuemäärän kasvattamisen 8-10 joukkueen mittoihin. Liigatason seurakuolemat johtuvat osin myös nykymentaliteetista, joko play off-paikka tai ei mitään. Ei ole keskikastin mittelöä jossa nuori liigaseura voi kasvaa ja kehittyä play off kelpoiseksi. Nykymentaliteetilla on heti tavoiteltava paikkaa mitalipeleissä ja tuo on mahdollista ainoastaan merkittävillä import-panoksilla. Hämeenlinnalla tuo meni 2017 överiksi ja ilmeisesti nyt maksellaan velkoja. Kehittyvillä seuroilla pitää olla välitavoitteita, jotka motivoivat myös yksilöitä kehittymään omassa porukassa ilman, että ison kirkon (=Roosters) valot houkuttelevat heti varman kultamitalin poimimiseen.

  Viimeiseksi vielä kommentoin SAJL:n roolia ja vastuuta seurojen elinkelpoisuuden takaajana. Ensisijaisesti SAJL:n tulee luoda uskottavat puitteet hyvätasoisten sarjojen pyörittämiselle. Nykyisellään pelkään, että pieni piiri päättäjiä elää kasvun utopiassa vaikka seurojen ruohonjuuritasolla taistellaan elämästä ja kuolemasta. Sarjojen määräykset, kriteerit ja tuo TV-sopimus kaikkiaan ovat tekijöitä joilla seurojen tulevaisuutta rakennetaan. Yks keskeisiä lajin päättäjien tavoitteita tulisi olla sen paljon puhutun näkyvyyden ohella seurojen kustannustasoin kohtuullistaminen. Hyvinvoiva seura ei ole sama kuin hyvin menestyvä seura. Hyvinvoiva seura kasvaa, kehittyy ja houkuttelee toiminnan pariinsa harrastajia ja toimihenkilöitä – ja kun aika ja organisaatio on kypsä, seura alkaa myös menestymään.

 • En tiedä oletko ollut kilpaurheilussa mukana vai et, mutta kyllä se vaan niin tuppaa menemään että joukkueet koettavat kaikin keinoin parantaa joukkueen iskukykyä. On se sitten talviharjoittelu, olosuhteet, tms kilpailuetu.
  Jos poistetaan yksi elementti, import pelaajat on seuraus siitä se että kotimaisten pelaajien hintalaput nousee. Miksi. Koska nykyisellään Vaahteraliigatason pelaajia ei ole 4 joukkeellista enempää. Ja koska joukkueet haluaa menestyä kilpaurheilussa.
  Kaikissa muissa asioissa ylläolevan tekstin osalta olen kanssasi lähes samaa mieltä
  Olis kyllä mielenkiintoinen kokeilu poistaa importit Suomen jefusarjoista. Ei vaan taida liitollekaan sopia. Taso tippuisi muutamassa vuodessa rajusti ja maajoukkue rämpisi- opm tuki pienenisi. Peruskatsojalle ei ero olisi niin suuri, joten aivan hyvin voisi koittaa mun puolesta.

 • Naiset ovat itse aikanaan omassa kokouksessaan päättäneet siitä miten heidän kriteerinsä tulevat vuosi vuodelta lähenemään miesten Vaahteraliigaa ja 1-divisioonaa. Tästä on turha yrittää repiä draamaa koska sitä ei ole.

 • Oulun suunnalla taitaa olla kyse tautatekijöiden ja pelaajien puutteesta.

  Naiset ovat pelanneet kamat päällä vasta kymmenen vuotta ja sillä puolella on vielä suurempi vaje junioreista kuin miesten puolella, joten sitäkään kautta ei ole toistaiseksi kovin paljoa uusia pelaajia joukkueisiin tulossa. Samaten taustajoukoissa yhden tai kahden tekijän siirtyminen sivuun voi aiheuttaa toiminnan lopahtamisen. Myöskään nuo parjaamasi ”kriteerit” eivät ole kovin vaativia. Muutaman kauden naisten jefua seuranneena tasoerot naisten joukkueiden välillä ovat suuret, joten joukkuemäärän nosto luultavimmin merkitsisi todella suurinumeroisia piste-eroja joukkueissa.

 • asiat paremmin ymmärtävien kommentoijinen kannattaisi liittyä seuroihin ja sitä kautta vaikuttamaan jefun kehittymiseen. Sieltä kulkee reitti tarvittaessa vaikka SAJL:n johtotehtäviin. Jos teillä ei ole halukkuuttä tähän, niin teidän kommentointi täällä on yhtä haihtuvaa kuin takaposkien välistä purkautuvat kaasut.

  En mitenkään pyri kieltämään tai sensuroimaan kommenttejanne, mutta mikäli teillä ei ole halua tehdä mitään näkemystenne eteenpäin viemiseksi, kommenttinne ovat yhtä tyhjän kanssa.

 • Sinulla ei näköjään ole mitään käsitystä siitä miten asiat käsitellään ja päätökset tehdään tässä lajissa.

 • @Edellinen: Kyllä on. Jos haluaa asioita muutta tai ylipäätään vaikuttaa asioihin, se tapahtuu seurojen kautta. Se ei ole nopeaa, eikä välttämättä helppoa, mutta sitä reittiä muutokset tapahtuvat. Täällä huutelemalla ja eri tahoja haukkumalla ei saa mitään aikaiseksi.

 • Kerrotko edellisen merkittävän päätöksen joka on päässyt listalle ja mennyt läpi ilman puheenjohtajan kannatusta?

 • kerro sinä kaikki puheenjohtaja ehdokkaat 2000 luvulla.
  kaikkiin asioihin olisi voinut vaikuttaa asettumalla ehdolle, mutta näköjään päätöksiin ollaan oltu tyytyväisiä koska haastajaa ei ole ollut.

 • Jotkut asiat eivät koskaan muutu. Toinen on import-keskustelu ja toinen on Turun sin… Eikun hetkonen.

  Urheiluseura on yhdistys siinä kuin muutkin. Sitä voi pyörittää monella tavalla. Kun mukaan tulee rahaa, sitä voisi kutsua jo bisnekseksi. Sitäkin voi pyörittää monella tavalla. Jos toimintaa aletaan kritisoimaan ja tarkastelemaan, ihan ensimmäiseksi pitäisi hahmottaa syy-seuraussuhteita. Seurojen heikko talous ei ole suoraan importtien syy. Välillisesti ehkä, mutta jos seura päättäisi ostaa kymppitonnilla käsinukkeja faneille jaettavaksi ja talous menisi kuralle, tuskin kukaan valittaisi että käsinukkejen syytä että talous kaatui.

  Kyse on päätöksistä. Fiksussa bisneksessä tehdään realistinen budjetti ja sitä seurataan. Jos tulopuoli ei toteutu budjetin mukaisesti, pitää karsia kulupuolta. Jos taas tuloja on enemmän, voidaan kulupuolelle laittaa lisää rahaa tai säästää. Jos importteihin laitetaan enemmän rahaa mitä talous kestää, se on huonoa budjetointia ja bisnestä. Kun tässä on tullut reilu parikymmentä vuotta seurattua urheiluseurojen toimintaa (ja joidenkin liittojenkin) niin maalaisjärjellä tehty budjetointi ei valitettavasti ole ihan itsestäänselvyys. Eräässä liitossa on jopa hallitukselle tullut yllätyksenä että jos tulopuoli on vähemmän kuin budjetissa, pitäisi kulupuolelta supistaa (ei ollut SAJL). Seuroissa olen nähnyt liian monta kertaa että budjettia ei seurata, se vain tehdään alkuvuodesta ja loppuvuodesta lasketaan että miten meni.

  Importtien poistaminen ei ratkaise ongelmia, jos ongelmien syy on huonossa seurajohdossa. Se vain siirtää niitä.

  Jenkkifutis on tällä hetkellä jonkinlaisessa tasapainottumistilassa. Toisaalta laji kasvaa näkyvyyden ja pelaajien kehittymisen suhteen, ja toisaalta monessa seurassa pelaajia on paljon vähemmän mitä tarvittaisiin. Kun pelaajia on rajallisesti, ei kasvua voi tapahtua loputtomiin. Jenkkifutis ei ole laji, jossa lehti-ilmotuksella saataisiin 40 uutta pelaajaa vuosittain, vaan markkinoinnista huolimatta kaikilla paikkakunnilla niitä uusia pelaajia voi olla todella vaikea saada lajin pariin. Saatika sitten jäämään ja kehittymään tarpeeksi pelejä ajatellen. Toki seurajohdossa pitäisi huolestua ajoissa, jos seuran runko koostuu yli 35v. pelaajista ja yhdestä tai kahdesta superaktiivista kentän ulkopuolella.

  On turha syyttää liittoa, puheenjohtajaa tai import-sääntöjä siitä mitä seurat tekevät. Ei importteja ole pakko hankkia, jos niihin ei ole tervettä rahoitusta. Toki voidaan sanoa että silloin ei taistella mestaruudesta. Mutta jos se mestaruus on tavoite, niin kenties hyvä vaihtoehto on silloin 2- tai 3-divari jossa ei tarvitse importteja pärjätäkseen. Ja vaikka kerätä sitä rahaa muutama kausi jotta niihin on varaa tulevaisuudessa.

 • Pk- seudulla on niin paljon eri lajeja ettei sieltä jefuun vaan riitä tarpeeksi pelaajia varsinkaan vaahteraan asti! Johan se on nyt jo nähty esim Taft, 69ers kaatuivat pelaaja pulaan. Maalla on vähemmän lajeja ja harrastuksia niin Jefulle jää hyvin tilaa oikein myytynä kasvaa ja elää. Nyt pitäisi vaan joka seurassa tehdä oikeita päätöksiä että rahat riittävät ennen kuin lähtevät vaahteraan ja sitten kun ovat siellä että se raha myös riittäisi siellä pysymiseen… Järkeviä ihmisiä seurojen johtoon jotka osaavat vähän edes hoitaa bisnestä. Sitten vaan raakaa duunia että saadaan pelaajia ja yleisöä mestoille!

 • Huoh. Maalla on myös vähemmän ihmisiä, vähemmän rahaa, vähemmän näkyvyyttä, vähemmän kaikkea.

 • Importtien poistaminen ja importtien rajoittaminen ovat kaksi eri asiaa. Ehdottomasti järkevät rajoitukset parantaisivat seurojen toiminnan edellytyksiä ja laskisivat pääsarjan kulutasoa. Ja mitä tulee siihen, että import-keskustelu nousee jatkuvasti esille lajin ongelmia pohdittaessa johtuu siitä, että Suomen sarjojenlöperöt import-säännöt aiheuttavat ongelmia seuroille ja sitä kautta koko lajille.

 • Oulu kun näyttää hakeneen paikkaa naisten kakkosesta, niin kerrotteko mitkä nämä 5 naisten vaahteran joukkuetta ovat??

 • eipä siellä ole viittä vaan vain neljä: Wol, Roo, Val ja Saints.

  1. Divisioonastakaan tuskin ketään saadaan houkuteltua ylös ellei sitten esim. Kuopio lähtisi.

 • ei taida olla huskies ainoa jolla on rahat loppu, kun katsoo Royalsin jenkkisignauksia.

 • Uutta lainaa vaan niin sillä selviää

 • Ai siis neljällä pelataan naisten liigaa 2018. Tähän taisi katketa se naisjefun kiitelty kasvu. Melko hienosti vältellään liitossa asian kertomista. Niin eihän toi hyvä viesti ole. Sarjan uskottavuus kuitenkin romahtaa olemattomiin jos oikeasti neljä joukkuetta on ylimmällä tasolla taistelemassa mestaruudesta. Voisi suoraan siirtyä Playoff-peleihin.

 • Kyllä naisten jefu on ollut kasvussa. Suuressa osassa joukkueita pelaajat riittävät kuitenkin 7 vs. 7 pelaamiseen ja tasoero neljän liigaan jäävän joukkueen ja muiden joukkueiden välillä on todella iso. Joukkueiden taso voi myös pelaajien vaihtuvuuden takia vaihdella tosi paljon. Naisissakaan ei varmaan mitään poppakonsteja ole, vaan aikaa myöten toivottavasti pelaajamäärät ja taso kasvavat lisää. (Sillä paljon puhutulla työnteolla.)

  Ja liittokin varmaan tiedottaa heti kun Oulun luopumisen vaikutukset sarjoihin ovat selvillä.

 • Royalsin jenkkivalinnat eivät tosiaankaan ole vakuuttaneet. Siihen vielä lisänä Sepon paluu sivurajalle räyhäämään. No hard feelings, Seppoa kyllä arvostan kovasti pelaajana, mutta joukkueelleen hän tekisi palveluksen pysymällä pois valmennuskuvioista. Pohjanmaan herruus menee jo Seinäjoelle, ja mielenkiintoista nähdä kuinka Vaasa tulee pärjäämään muitakaan joukkueita vastaan…

 • Naisten jefussa tämä on nähty jo aiemmin 2000-luvun puolivälin tienoilla kun SM-sarjassa pelasi 4 joukkuetta ja 1-divarissa vissin 8-9 joukkuetta. Ongelma oli ja ilmeisesti edelleen on, että joka vuosi joukkue voi itse päättää, minne ilmoittautuu. Näin sarjoista katoaa mielenkiinto. Nyt sitten se ”neljäs” joka ei pysty haastamaan kärkijoukkueita ottaa koko kauden pataan ja varmaan todella motivoiva kausi edessä.
  Sen sijaan divarissa pelataan oikeasti mielenkiintoisia pelejä kun tulokset voivat mennä ristiin ja voimasuhteet ovat tasaisempia.

 • 7 vs 7 sarjoista on varmaan turha puhua naisten kohdalla, koska lähes kaikki joukkueet pelaavat 11 vs 11 sarjaa. Vain muutama 2.div joukkue pelaa 7 vs 7. Naisten vaahteraliigan ongelma on se, että se on hinnoiteltu liian korkealle. Todella suuret tuomarimaksut, mediamaksut sekä pakolliset kriteerit tilastointiohjelmien yms. suhteen ovat luoneet tilanteen jossa seuroilla ei ole mahdollisuutta tai halua noiden takia nousta.

 • Jos mahtiseura GS laittaa pillit pussiin kriteerien menossa mahdottomaksi ja SM-sarjassa Oulun luopumisen jälkeen mennään neljään joukkueeseen on tämä selkeä signaali sen puolesta että jatkuva vaatimusten ja kriteerien nosto (rahan tarpeen kasvaminen) ei ainakaan ole uskottavan sarjan etu.

  Ai niin ”Seurat ovat päättäneet.” My mistake. Tätä haluttiin ja saatiin.

 • Olen täysin samaa mieltä… Nyt pitäisi saada divarin ja vaahteran rahallista kuilua pienemmäksi. Vain tällä tavalla on mahdollista saada naisten vaahterasta taas uskottava kilpasarja oikeasti 6-8 parhaan joukkueen kesken.

  Olen osittain samaa mieltä, että seurat eivät ehkä ole ihan kaikkea päättäneet mitä kriteereitä on… Mutta eivät ole kritisoineet niitä riittävästi yhtenä rintamana ja hakeneet muutosta.

 • Sekä miesten, että naisten sarjoissa on faktaa, että kriteerit päätetään yhdessä. Käytännössä kuitenkin kriteerit valmistellaan sen SAJL sisäpiirin toimesta, joka osaa manipuloida taitavan kokoustekniikan avulla päätöksen kuin päätöksen maaliin. Tämä ei ole salaliittoteoriaa vaan totta meidän lajissamme.

 • Suurin syy GS:n luopumiseen taisi kuitenkin olla taustajoukkojen siirtyminen sivuun. Siihen lisäksi junioreiden (ja jatkuvuuden) puute ja joidenkin pelaajien peliuran lopettaminen, niin järkevin ratkaisu oli yhdistyä Wolvojen kanssa. (Näin ainakin aikanaan uutisitiin.) GS Demons oli varmaan tasaisin joukkue naistensarjassa vuosien mittaan, mutta taustaseuran keskittyessä cheerleadingiin, niin sitäkin kautta varmaan tuki jefujoukkueelle kärsi jonkun verran. GS Demonsin miesten joukkuehan lopetti toimintansa samoihin aikoihin kun naiset pukivat kamat päälle.

  Naisten sarjoja ei kauheasti kannata verrata miesten tämän hetkiseen tilanteeseen, koska heillä alkaa 11 kausi täydellä kontaktilla. Jos miehiin haluaa verrata, niin parempi vertauspiste löytynee 80- 90-lukujen vaihteesta.

  Naisten Vaahteraliigan kriteereistä en tiedä, mutta tuskin ovat kovin lähellä miesten vastaavia.

 • http://www.sajl.fi/seurapalvelut/materiaalit/saannot-sarjakirjat/

  Jostain tuolta luulis löytyvän ne kriteerit.

 • Pieni korjaus: GS oli ensin cheerleading-seura, jenkkifutis tuli mukaan myöhemmin.
  Molemmat lajit toimivat seurassa itsenäisinä niin rahallisesti kuin muutenkin. Cheerleadingilla ei ollut mitään tekemistä sen kanssa miksi jenkkifutis-toiminta seurassa loppui.
  Myöskään naisten jefun aloittamisella ei ollut mitään tekemistä sen kanssa että miesten joukkueen toiminta aikoinaan hiipui.

  T. Petra
  GS pj 2002-2017

 • @Naisten liigasta On vaikea verrata, mitkä ajankohdat naisten ja miesten jefussa vastaavat toisiaan. Ylpeänä voin kuitenkin todeta, että olen ollut suurella varmuudella aloittelemassa naisjefua Suomessa. Nimittäin kevättalvella -82 vedimme Olli Krogeruksen kanssa ryhmälle innokkaita teekkarityttöjä jefutreenejä Otahallissa. Silloin ei lippupallosta ollut Suomessa tietoakaan, joten treenit tehtiin ilman varusteita itse sovelletuin säännöin. Valitettavasti homma hiipui -ehkä vastustajien puutteessa.

 • SB kuppas seuran tyhjiin ja nyt korisee? Sirkus jatkuu…

 • Sänky hyvin pedattu

 • Mikä tilanne siellä oikeen on? Velon kulmilla pyörii tietolähteitä jotka väittävät että homma menee jäihin ennen kevättä. Onko viime vuoden laskut maksettu? Viime vuodelta kuullemma kaikkiin suuntiin on rästejä riittävästi hoidettavana.

 • Kuka on Huskiesien HC?
  Pelaajia on nyt kasassa paljon, mut valmennusta en mistään löydä.

 • Joitain pelaajia huhun mukaan jo näkynyt Manselaisten harjoituksissa. Taitaa olla rankkuri tullut hämeenlinnaan. Tosin tästä ei voi kukaan olla yllättynyt. Hommaa rakkennettiin niin väärällä tapaa että ihme kun kesti näinkin pitkään.

 • Kaurialan kulmilta kuultuna, kuka vain kelpaa kenellä on pulssi ja hengittää.

 • Mikäli nuo huhut pitää paikkaansa niin mikä ihme siinä on et näitä sarjasta luopumisia tulee joka kevät? Ei tällaista liigassa saisi tapahtua.

 • Hämeenlinna ja Huskies pelastuu samalla hetkellä kun L&T pistää mustetta sopimukseen. Kyseessä on kuulemma historian kovin sponssidiili (Jenkkifutiksen parissa).

  Valmennuksen puute kyllä ihmetettyy myös monia muita. Hulluinmat huhut kertoo Stanin vierailleen joulukuussa Hämeenlinnassa.

  Tampereelle on huhujen mukaan lähdössä useampiakin hämeenlinnalaisia. Huhujen mukaan ainakin lupaava DB Sami Haantaus on jo tehnyt sopimuksen tamperelaisten kanssa ja samalla kyydillä lähti moni muukin nuorempi kaveri.

 • Ottamatta muutoin kantaa Huskies-reposteluun kiinnittäisin huomion siihen, että pääsarjajoukkueella ei ole päävalmentajaa vielä helmikuun alussa. Uskottavuus nolla. HC:n sopimuksen pitäisi olla yksi keskeisistä liigakriteereistä.

 • Tammikuun loppu ja katsotaan nyt mitä muutkin tekee:

  Helsinki Roosters:
  Vainio,Toiminen, Väänänen ja Olin pois Eurooppaan, Jussila takaisin kuten myös Connette ja mukana tulee toinenkin Connette. Raatikainen myös vahvistamaan. 37 nimeä lokakuun rosterissa, mukana lähtijöitäkin. Tulee olemaan silti vahva, paljonko tulee importteja tänä kesänä?

  Vaasa Royals:
  – Jenkit uusiutuu kokonaan, Stacey Thomas säilyy. Fisher ja Ovesen signattu ja John tekee paluun koko kaudeksi. Mutta rosteri on kapea ja kausi pitkä..

  Hämeenlinna Huskies:
  – Runner palaa, Kyei ja Suojanen huippusignauksia ja Turusta ja Tampereelta ajetaan pelaamaan Hämeenlinnaan. Mutta huhut ovat vahvat. Valmennusuutisia piti tulla puheiden mukaan jo syksyllä ja edelleen on hiljaista. Jos on ongelmia kehdataanko niitä myöntää vai lähdetäänkö kauteen väkisin?

  Porvoo Butchers:
  Suomi-QB projekti käynnissä kun Lehtinen heittää palloa ja Seppänen ja Luoma ykköskohteina, perinteinen jenkkibäkki juoksemassa ja syvyyttä tuo britti Marshall. Joillakin pelipaikoilla miehitys on aika ohut. Juoksu tulee olemaan taas pääase ja todennäköisesti palloa kuljettaa juosten myös suomalainen QB. Porvoo ei herätä juuri huomiota tällähetkellä mutta tässä on yllätyksen ainekset kesään.

  Tampere Saints:
  Massiivinen rosteri ja paljon palaajia. RB, LB, DB ja DL importit pysyy. Uusi QB Nolan keitetty kovissa liemissä ja sovittaa jo omaa pelikirjaa Portugalissa RB:n kanssa. Millaista kehitystä tuo talviharjoittelu? Puolustuksen tulee parantaa otteitaan ja ehkä mukaan tulleet Nokialaiset tuovat uuden tuulahduksen seuraan?

  Kuopio Steelers:
  Kuopiossa sama hyvä jatkuvuus kuin Tampereella. Peters, Bell, Wort jatkavat. Inkinen ja Lindqvist hyvät kaappaukset. Hienoa nähdä Kuopio liiga-kartalla, tästä porukasta ei oikein tiedä mihin se pystyy.

  Seinäjoki Crocodiles:
  Rahaa on taas löytynyt ja 34 nimestä peräti 8 on importteja ja viidellä on jenkkipassi. Ei tule jäämään nyt viimeiseksi jos pelaajat kestävät. Importtien kahteensuuntaan peluuttaminen kauden aikana voi koitua kohtaloksi pleijareissa.

  Se mikä tulevasta kesästä tekee hienon on, että jokaisella joukkueella on hyvät mahdollisuudet olla jatkopeleissä! Mutta vastaavasti joku näistä tasaisista joukkueista joutuu olemaan se viimeinen. Onko kolikko ratkaisemassa putoajan?

 • Tää Tampereen hypetys on joka syksy, talvi ja kevät sama ”runko on pysynyt”, ”valmennus ei ole vaihtunut” ja ”QB on kova” jne jne jne. mutta sama seinä tulee taas vastaan eikä Playoff-paikkaa tule niin millään. Playoff-joukkueet on löytyy tänäkin jostain ihan muualta kuin Tampereelta, kun ei osata win the right games.

 • Jaquise Lockett RB Royalsin kolmas jenkki.

 • https://www.sajl.fi/?x167512=7056455

  Naisten liigassa 3 suomalaista joukkuetta ja 1 venäläinen. Naisten divarissa puolestaan 11 joukkuetta… kenen etu tämä on?

 • Jos luit loppuun niin asia näyttäisi vielä olevan tarkastelun alla.

  ”SAJL:n puheenjohtajan Roope Norosen mukaan sarjojen kokoonpanoja käsitellään jatkossa SAJL:n hallituksessa:

  – Asia on selvityksessä ja SAJL:n hallitus käsittelee naisten sarjoja, niihin osallistuvia joukkueita ja sarjaohjelmia viimeistään seuraavassa hallituksen kokouksessa helmikuun 22. päivä.”

  Eli eiköhän tuo asia selkene helmikuun loppuun mennessä. Seuroistahan tuo tulee pitkälle olemaan kiinni ja varmaan aikapitkälle miten mahdollisia pelipäivä- ja kenttämuutoksia on mahdollista tehdä. Ja varmaan myös siitä haluaako joku joukkue nousta. Mitä viime vuosina naisten pelejä seurannut, niin nuo neljä joukkuetta voi antaa aika kylmää kyytiä, jos oma pakka ei ole kunnolla kasassa.

 • Ketä kiinnostaa joku naisten sarja. On kuin katsoisi jotain lasten hippas-leikkiä. Jos pitäs miettiä jokin kiinnostava laji niin ehkä naisten rantalentopallo.. ja siinäkään ei muu kiinnosta kun perseet :)

 • Sanopa muuta. Junnujefukin on ihan naurettavaa, ovat niin olevinaan mutta se pelihän on ihan käsittämätöntä toilailua. Eikö niin?

 • @@Naiset

  Naisten 2017-2019 sarjajärjestelmän mukaan, Naisten Vaahteraliigassa pelaa max 6 joukkuetta.

  Faktaa mulla ei ole mutta 5 ilmoittautui sarjaan, haki paikkaa tms. vaikka kuudelle olisi ollut tilaa. Nyt Oulu luopui ja jäljellä on 4 joukkuetta.

  Toi Norosen kommentti tarkoittaa siis käytännössä sitä että liitto kysyy divarista rankingin mukaisesti seuroilta haluja osallistua Vaahteraliigaan. Ja sitten tulee se kysymys: Miksi liiga nyt kiinnostaisi jos se ei kiinnostanut varsinaisen haun/ilmoittautumisen yhteydessä?

  Olen kuullut (ja lukenut) että Liigan vaatimustaso eri toimitsijoiden suhteen samoin kuin tuomarimaksut etc. toimii blokkerina.

  Ei mua naisten futis nyt niin paljon kiinnosta mutta voin kuvitella että kyrsii naista kun tiedossa on että pelaavat kolmea vastustajaa vastaan koko kauden aikana. Ja toisaalta pitäisikö tietyissä asioissa höllätä ja mennä urheilu edellä. Ei mulla vastausta ole mutta sama tilanne näyttää olevan naisten Vaahterassa luin miesten 1 divarissa on ollut kiinnostavuuden suhteen…

 • Timothy Thomas Euroopan huippuseuraan, Samsung Frankfurt Universeen:

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=35894

 • https://www.instagram.com/p/BemtPMiBzNU/
  +Phung
  +Miettinen
  +Päivärinta

 • Huskiesin uusi HC on kuulemma suurella todennäköisyydellä Marcus Herford

  Pelinrakentajaksi ovat yrittäneet saada Sotilarea. Kevään sopimus kuitenkin vaikeuttaa sitä kuviota rajusti.

 • Huskiesin RB Joshua Quezada

 • Eli Sottilare espanjan kauden jälkeen ja Queazada serbian kauden? Siinähän jännä yhtälö

 • Jopas taas trollia pukkaa.

 • Huskiesin HC kaudella 2018 Sami Telenius. Varma tieto.

 • Edellinen oli varmaan tsoukki mutta minusta Tele ois hyvä vaihtoehto!

 • Kyllä!
  Tele + Titola olisivat loistavia vaihtoehtoja Hämeenlinnaan. Saisivat liigan parhaan puolustuksen kasattua Huskien viimeiselle toimintavuodelle ennen kuin kuolisivat pois.

 • Ja Hakala heti peesissä mukaan! Koska ketäpä ei kuoleva seura vetäisi puoleensa!

 • Titola on wolvojen HC ja Telenius saintsin DC. Heikkotasoista trollausta

 • moreenimedia.uta.fi/2018/01/31/yhdysvaltain-suursuositun-lajin-suosio-suomessa-kasvaa-ennakkoluulot-ovat-jo-karisseet/

 • Kuulin vahvoja huhuja että Virolainen on Huskiesin seuraava päävalmentaja.
  Ehkä voisi toimia kun on muutenkin aika Turkulainen runko, eli varmat hopeet.

 • Jos toi pitää paikkaansa niin mä oon kuullut väärin, Turkulaista vanhaa rissua ne on ainakin yrittänyt sinne. Mut ei onnistunut. Nyt on haussa ”jenkki”. Rahaa on.

 • Milloin Roosters julkaisee 2018 joukkueen kokoonpanon? Seuran sivuilla on ainoastaan 2017 joukkueen rosteri jossa on kasapäin pelaajia jotka ovat jo sopineet pelaajasopimuksen muiden seurojen kanssa. Onko kupla puhkeamassa?

 • Samalla tavalla voi kysellä muidenkin joukkueiden rostereita.
  Ja tapaus Huskies, kauanko seura viitsii olla kertomatta todellista tilaansa..?

 • Ja silti huudellaan että rahaa on.
  Myöntäisi jo että ketuiks meni ja luovuttaisi ennenkuin tuhoaa junnut ja naiset.
  Todella surkeeta johtamista organisaatiossa!

 • haistavat verta…

 • Tässä Saintsin Andrea Pasqualin kuulumisia Tampereella asumisesta jne:
  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201802032200718120_u0.shtml

 • Mitkä junnut? Mitkä naiset?

 • viime kauden importit jo saanneet palkkansa

 • Kenneli osti kaikilla rahoillaan suffeleita ja jako ilmatteeks torilla

 • Hienoa Saints!
  Vihdoinkin valtakunnan mediassa muustakin kuin dopingista tai murhasta.

 • Kateellisten panettelua kun Saints on ainoa jefuseura joka valtakunnan mediaan pääsee – vaikka olkoonkin doping rai murha. :D

  All publicity is good publicity.

 • Eiköhän kärkipelaajat jo ole uuden seuransa katsoneet. Kukapa ei eteensä katsoisi tälläisessa tilanteessa.

 • Taisi viimeksi Hesarissa olla puolen aukeaman juttu Seposta ja Royalsista Vaahteramaljan jälkeisenä sunnuntaina, ja pienessä kappaleessa mainittiin Roostersin mestaruus.

 • Tällä hetkellä ainoa toimiva osa Hurtilla on naiset,siellä homma toimii itsenäiseti. Juniorit tuhottiin kuulema jo heti kesän jälkeen. Junnu toiminnan pyörittäjät ja vastuuvalmentajat olivat lähteneet kävelemää protestiksuäi koska seuraa oli ruvettu pelastamaan junnujen kustannuksella. Eiköhän se seura ole jo kuollut ja Teemuilla ole vain kasvojen pelastus tavoitteena.

 • Entinen Tigers porukka yrittää kaikin keinoin saada maljan Hämeeseen. Kalakaverit ruokittu ja seura imetty kuiviin. Ehkä taas sitten uudelleen 10 vuoden päästä uudelleen.

 • Saints näyttää olevan aika hyvin esillä mediassa. Hienoa koko lajin kannalta! Hyvää työtä, Onko saints Hämeen ykkösjoukkue?

 • Huskiesin talousvaikeudet ovat totta. Seura löytyy nykyisellään protestilistoilta

 • On kyllä taas uskomatonta paskaa jos HML hurtat menevät konkkaan ja takaisin jonnekkin divariin vain sen takia että joukkueen johto poltti kaikki rahat yhteen kauteen kuten teki R.I.P rajaritarit. Ja sitten vielä oulun naiset heittivät kirveen kaivoon naisten vaahterassa…. VMP naisten vaahtera pelataan ilmeisesti 4 joukkueella ja miesten vaahtera sitten 6 joukkueella.

  Miten tämä on joka vuosi mahdollista että montaa joukkuetta johtaa joku uuvatti joka ei osaa laskea että rahat riittää. Sen nyt vielä ymmärtää jos pelaajat loppuu että kukaan ei vaan halua tulla joukkueeseen ja vanhojen pelaajien bensa on loppu. Mutta ennen kuin niitä sarja paikkoja haetaan niin suunnitellaan ja katsotaan kriittisesti että A)rahat riittää kyseiseen sarjapaikkaan ja B)pelaajat riittävät. Jos vastaus on 2 ei niin mennään suoraan sinne divariin. Liiton ja seurojen kyllä pitäisi nyt tehdä jotain että se sitä A ja B löytyisi etteivät nämä seurat häväisi aina sinne divariin kun onnistuttu nousemaan vaahteraan. Aika surullista hissi liikettä Turullakin on se kumma kun ei saada joukkuetta pysymään vaahterassa?!

 • Istukaapas TV:n ääreen tiistaina 6.2, TV 2 kello 21.00. Siellä mukana ”kisaamassa” myös Tampere Saintsin värejä esillä…….

 • Turkuhan pudottautui liigasta nimenomaan pelaajapulan, ei talousvaikeuksien takia. Toki vankalla taloudella olisi voinut pelaajapulaa paikata, mutta seura teki ainoan järkevän valinnan jatkuvuuden kannalta ilmoittamalla ajoissa.

  Huskiesilla nuo maksuhäiriöt eivät voiva olla vaikuttamatta, jos seura joutuu pudottautumaan liigasta kesken kaiken takaa säännöistä tulevat sanktiot, että Huskies ei ole toimitaansa ainakaan miesten sarjoissa jatkamista. Jos Huskies pelaa kauden tyhjällä taskulla on sivurajalla 19 hämeenlinnalaista joita viime vuosi ei karkoittanut pois ja joka peli päättyy 0-70.

 • Oulun naisilla tais vaihtua pelaajat niin isolla määrällä, ettei kannata vaahteraan mennä harjoittelemaan eka kaudeksi.

 • Näemmä Jyväskylässäkin ongelmia.
  http://www.protestilista.com/yritys/1089968-9

  Jyväskylästä sentään ilmoitettiin jo syyskuussa että haetaan vauhtia kakkosesta ilman importteja.

 • On verottajalle pystys 70 000e.

 • Tiedä sitten miten Suomi ja laji nimeltä jenkkifutis voi näin huonosti kun tällä palstalla löytyy kuitenkin maan parhaat talousongelmien ratkaisija ja selvittäjät.

 • Eikö täällä vain ole tuotu faktoja esille että Hämeenlinna on kuralla, edustusjoukkueella ei ole valmentajaa. Ulosotossa saatavia vielä ja ilmeiseti osa viimevuoden importeistakin on palkkojaan vailla. Silti joukkue aikoo pelata vaahterassa, näillä näytöillä ei tosin siihen taida enää kukaan uskoa.
  Seuranpuolelta ei ole mitään uutisia asiasta kuultu.

 • Tuota, Hämeenlinnan osalta täällä ei ole tuotu esiin muuta kuin (tekaistuja) huhuja. Jos seura löytyy muutaman tonnin maksamattoman laskun osalta protestilistalta niin ei se vielä konkurssia tarkoita. Huskies valmistautuu kauteen niin kuin muutkin VaahteraLiiga joukkueet. Treenit pyörii ja tunnelma on hyvä. Huskies on Hämeen Ykkönen – EI TRE. TRE on ollut aina, kautta aikojen, ikuinen alisuorittaja ,,,

 • Noista helevetin pilkuista tietää aina jättää kommentin ja kommentoijan omaan arvoonsa… Esimerkiksi nimimerkin Tervakoski kommentin lopetus pilkut. En ole koskaan millään palstalla nähnyt, että noita pilkkuja päin helvettiä viljelevä käyttäjä olisi kyennyt minkäänlaiseen keskusteluun tai ymmärtänyt maailman menosta tuon taivaallista.

 • Vastauksethan voi tulla nimerkkien takaa. En ole ensimmäinen tästä mainitseva. Niin tällä palstalla nämä ”faktathan” on yleensä pelkkää vittuilua, kuultuja huhuja ”piireiltä”, paskan jauhantaan toisten kustannuksilla ja mitään asiaa koko asiaan. Kunhan pääsee ilman naamaa pätemään et mä olin se jonka vaimo ajoi pallon vastaanotossa pystyy ”kultaisilla ajoilla” ja siinä meni kusi sekä pää sekaisin. Se että Hämeenlinnalla voi olla velkoja..mitä sitten. Kysymys kuuluukin et jos puhutaan pääsarjatasosta, tämän tason joukkueista ja 1-2000e velka rästit alkaa kaataa seuran kun seuran niin alkaa kysymys olee duuniporukan kasaamasta turnauksesta josta loppuu pelaajat, dösa ja kaljarahat. Tuo raha kun on about ihan perus duunarinkin kuukausiliksa. Ymmärrän jo 5000-10000e jatkuvat velat et sit ollaan ratkaisujen edessä tulevaisuuden suhteen. Jos omitus portaalla on näin ”hirvittävä” velka maksettava kuin 2000e niin eihän nämä joukkueet pitäisi olla kuin sielä kalja divarissa jos näitä ei pysty maksamaan. Lajin vaikuttajat voisivat ratkoa tosissaan nämä raha ongelmat jo ihan sieltä missä duuni tehdään eli esim. pelaajien saannit pääsarjatasolla. Ihan pientä porkkanaa että saa noita pelaajia kolistelee joka kesäksi päänsä yhteen.

 • @idiot
  Kirjoita ihmeessä lisää. Mitenhän tämä palsta pysyy pystyssä ilman sun pätemistä. Liittyi tähänkin lajiin..miten?? Varmaa oli pelkää faktaa tuokin vai pelkkä booom!!??!!

 • Velka ja protestilista ei ole sama.
  Velkaa voi olla huomattavasti, se ei näy protestilistalla. Siellä näkyy saatavat joita ollaan hakemassa ulosoton kautta. Tiedän että velkoja on tuon lisäksi kyseisellä seuralla muitakin tahoja kohtaan.
  Myöskin itse juuri tarkastin ettei seurassa pelaavat pelaajat tiedä päävalmentajaa.
  Eikä sitä ole uutisoitukaan.

 • Kysymyshän on Hämeenlinnan kohdalla nyt siitä, että yksikään vakavasti otettava seura ei anna laskujen mennä noin pitkälle. Huhut rahavaikeuksista kiersivät jo ennen kuin nuo perinnässä olevat velat tulivat esille. 2000e ei ole vielä suoraan seuraa kaatava summa, mutta kyse onkin niistä syistä joiden takia velkaa on ylipäätään päässyt kertymään. Yksittäisen laskun voisi vielä jotenkin selittää unohduksena (ei kyllä edes käytännössä voi, ainakaa perintäfirmojen osalta), mutta useamman kohdalla on turha selittää. Vaikka seuralla olisikin rahaa maksaa ne, päästään taas siihen jonka jo totesinkin, yksikään vakavasti otettava urheiluseura ei toimi tuolla tavalla.

 • täytyy ihmetellä miksi Huskyt itse eivät ole korjanneet huhuja jos ei niissä ole mitään perää.
  viime vuonna import kysymyksissä tultiin oman nimen kanssa ulos ja kerrottiin sen olevan oikea strategia sillä hetkellä, tänä vuonna hiljaiselo kyllä ruokkii näitä huhuja.
  tuossa nyt äkkiä muutama viime vuodelta löytynyt.

  ”Tervetuloa tutustumaan harjoitteluumme ja ”systeemiimme”. Lupaan tarjota kahvit ja istua alas henkilökohtaisesti avaamaan sitä miksi me uskomme tämän olevan paras strategia kehittää pelaajia, valmentajia ja organisaatiota.

  Minut tavoittaa parhaiten seuran verkkosivuilta löytyvästä puhelinnumerosta tai vaikkapa Facebookin yksityisviestillä.

  Ystävällisin terveisin

  Teemu Lahti”

  ”Huskiesin eilen julkaistussa rosterissa on kaikki miesten harjoitusvahvuudessa olevat pelaajat.

  Keväällä osa pelaajista (Vaahteraliigan 45 pelaajan aktiivirosterin ulkopuoliset) jakautuvat pelaamaan U19- ja Hyvinkää Falconsin nimellä pelaavan yhdistelmä / II-joukkueen rostereihin. Harjoittelu kuitenkin jatkuu koko ryhmällä kauden läpi. Iso pelaajamäärä takaa laadukkaita joukkueharjoituksia ja tarjoaa hyvää oppia niille kokemattomammille pelaajille jotka pääsevät treenaamaan kokeneempien rinnalla ja heitä vastaan.

  Sen isommasta skabasta tässä ei ole kyse, ainoastaan halusta ja mahdollisuudesta kehittää pelaajia systeemimme mukaisesti junioreista aikuispelaajiin.

  Teemu Lahti”

 • Vaikka toiminta saataisiin pelastettua, miten moni importti tulee pelaamaan kun kuulee että seura ei maksa laskujaan? Ei ole ehkä ihan älytön ajatus vaihtaa kippariporukkaa ja ottaa vauhtia alempaa…

 • Mielenkiintoista, että kolmoseen ilmoittautuneita joukkueita on julkistettu Facebookissa nelosdivari-joukkueiksi eikä ko. asiasta ole minkäänlaista kommentointia liiton puolelta.

 • joukkueet varmaankin ilmoitetaan kohta puolin. Iloittautumisaikakin päättyi vasta viikko sitten.

  http://www.sajl.fi/@Bin/7061060/2018+Sarjam%C3%A4%C3%A4r%C3%A4ykset.pdf

  ”MIESTEN SARJAT
  Ilmoittautumisajat miesten sarjoihin:
  III-divisioona 31.10.2018 mennessä
  IV-divisioona ja alemmat tasot 31.01.2019 mennessä

  Kolmosen joukkueet näkyvät liiton sivuilla.

  http://www.sajl.fi/sarjat/miehet/miesten-iii-divisioona/

  Naamakirjahan on melkein yhtä uskottava tietolähde kuin HMTT.

 • Ilmeisesti kyse näistä joukkueista jotka ovat hakeneet III-divariin.Nyt ovat siitä jättäytyneet pois ja siirtymässä IV-divariin.

 • Teemu Lahti ei ole enää mukana ns. systeemissä. Toisekseen Huskit eivät harjoittele ryhmässä tai yhdessä, eivätkä ole tähän päivään tätä kautta varten niin tehneet vielä kertaakaan, joten sen tutustumisen kanssa voi olla vähän huonoa.

 • Rotta paennut uppoavasta laivasta

 • Panostetaanko lajissa oikeisiin asioihin ja ylläpidetäänkö tervettä taloutta?
  – Tolkuttoman kallis TV-sopimus johon ei tunnuta saavan mainoksia kuin vanhoja mokia kuittaamaan.
  – Liitolla ei ole edelleenkään valmennuspäällikköä ja valmentajakoulutus epäselvä kokonaisuus. Lopputuloksena suomalaisia vaahteravalmentajia on yhä vähemmän.
  – Naisilla kuulema menee hyvin, mutta mestaruudesta taistelee peräti 4 joukkuetta.
  – Vaahterassa taas huhuja talousvaikeuksista ja liigasta tulossa ilmeisesti kuuden joukkueen tynkä.
  – Taloudesta huolimatta importteja saa olla rajattomasti kunhan passia oikeanlainen, vaikka tätä rajataan muualla Euroopassa.
  – Junioreille ei ole edelleenkään tarjota muihin lajeihin kilpailukykyistä tuotetta vaan lyhyet sarjat pelataan alta pois miten sattuu.

  Epäilemättä laji voi hyvin ja lisenssimäärät ovat kovassa nousussa. Wake up.

 • Valitettavan hyvin summattu.

 • Noinhan se todellisuudessa on.

 • Hyvin kirjoitettu, mutta en nyt täysin allekirjoittaisi noi sellaisenaan

  – TV sopimuksesta olen samaa mieltä, jos tuote (vaahteraliiga) ei ole esittelykunnossa niin sitä on turha televisioida noin paljon tuohon hintaan.

  – valmentajakoulutuksia on julkaistu nyt 8 ja käsittääkseni valmennuspäällikön tehtävät ovat nyt koulutuspäälliköllä joka vastaa näistä. Onko näissä koulutuksissa tai tehtävissä suuri ongelma?

  – Naisilla meneekin hyvin, pelit ovat tasokkaita ja kahdella sarjatasolla pelataan 11 vs 11. Ainoa ongelma on se että kriteereillä ja maksuilla on aiheutettu tilanne jossa joukkueilla ei ole mahdollista nousta vaahteraan.

  – Tuskin huskies on sarjaa luovuttamassa ja nuo ovat tosiaan vain huhuja. Nuo summat mitä tuolla protestilistalla on niin eivät kaada seuraa, nehän voivat olla vaikka riitatilanteita.

  – Importtien määrän rajoittamisesta olen samaa mieltä, olisi hyvä jos seurat tätä esittäisuvät liittokokoukseen.

  – Tämän vuoden junnusarjojen ohjelmiin en ole tutustunut, mutta olen edellisen kauden perusteella samaa mieltä. Lyhyitä sarjoja ja älyttömiä taukoja. Tosin tähän ei varmaan vain liitto vaikuta kun yleensä nuo ohjelmat tehdään seurojen ja sarjapäällikön toimesta.

  Ei laji nyt niin huonosti voi ja harrastajia on enemmän kuin koskaan, pitää vain korjata muutamamia juttuja… Minä en voi enää mitään esittää kokouksiin mutta seurat pystyvät jos on halua muuttaa noita.

 • Totta tuntuu että liittokin makaa vain k…. housussa ja odottavat että seurat tekevät kaiken työn. Vastuuta on tietysti kaikilla mutta erityisesti liiton pitäisi pitää huolta että seurat saavat myös tukea talouden hoidossa koska sille näyttäisi olevan tilausta ja laji pitäisi oikeasti voida kasvatta ja saada sponsoreita sekä kunnioitusta. On se jotenkin käsittämöntä että joukkeet eivät pysy pystyssä kun pääsevät vaahteraan? Niin miehissä ja naisissa kyllä jotain on tehty silloin väärin johon liitonkin pitäisi puuttua! Tai sitten pitää tiukempaa seulaa niissä kriteereissä millä paikkoja jaetaan!?

 • Palaute, jota olen koulutuksissa käyneiltä henkilöiltä kuullut, on pääsääntöisesti huonoa. Koulutuksesta vastaavien henkilöiden olisi varmasti hyvä tehdä benchmarkia muihin lajeihin ja heidän tarjoamiinsa koulutuksiin. Koulutusmateriaalin yhtenäistäminen ja ajantasaistaminen kuuluu varmasti koulutuksesta vastaavan henkilön toimenkuvaan, mutta – jälleen kerran kuulemani perusteella – tämäkin jättää toivomisen varaa.

  TV-sopimus on hyvä asia meille lajia seuraaville taviksille, toinen näkemys asiaan voi olla maksajan (seurojen) rooleissa toimiville tahoille.

 • Kuopio tulee voittamaan vaahteran tänä vuonna. Ei mulla muuta

 • Itse liitolla on toimistossa neljä ihmistä töissä. Koulutuspäällikkö, viestintäpäällikkö, toiminnanjohtaja sekä liittosihteeri. Kuulisin mielelläni miten nämä kyseiset ihmiset ovat niitä jotka mielestänne makaavat pissit housussa aiheuttaen milloin mitäkin lajiahdinkoa?

 • te pässit kertoa miten liitto voi muka vaikuttaa yksittäisen seuran tyhmään varojen käyttöön ja huonoihin päätöksiin? Teillä ei taida olla minkäänlaista käsitystä miten SAJL:ssä (tai muissakaan lajiliitoissa) ja yksittäisissä seuroissa päätöksenteko menee. Ainakin sen verta poskettomia teidän tortun väännöt täällä on.

 • En tiedä tästäkään asiasta mitään, mutta asioista voi koittaa keskustella ihan asiallisestikin.
  Täällä keskustelu on pääsääntöisesti luokkaa suomi24, ja hetken kirjoittelu vaikutti asialliselta ja rakentavalta, mutta kaltaisesi spedet, veskut ja simot karkoittavat ne vähätkin asiasta kiinnostuneet lajin parista.
  Laji on marginaalissa ja se tulee siellä pysymäänkin jos kaltaiseni satunnaiset lajista kiinnostuneet löytävät ainoastaan ala-arvoista ”haistasinäsitäjatätä”-osastoa.
  Ei ainakaan tavalliselle kaduntallaajalle vaikuta mitenkään älykkäiden ihmisten lajilta. Valitettavasti.
  Mölyt mahaan, jos laji halutaan kartalle Suomessakin.

  Eikä olisi pahitteeksi näyttää joku matsi maksuttomalla kanavalla?!?

 • Täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa täällä vellovasta ”keskustelutaidoista” jonka jo tuolla itse mainitsin. Hyvää juttua jo tuli ja mielenkiintoisia pointteja tuodaan esille mut nämä ”lajitietäjät” ja elämäänsä pettyneet urpot saa täällä kyllä tason laskee hetkessä. Kaukana ollaan esim Jatkoajan NFL keskusteluissa missä myös vääntöö löytyy kirjoittajien kesken mut hyvällä tavalla, paneudutaa joukkueisiin, peliesityksiin ja mahdollisiin tuleviin skenaarioihin. Täällä kun tulee hyvä asia jonkun kirjoittamana seinälle niim eiköhän joku huutele jo et ’lyö hameperse faktaa pöytää’ ja siinähän se tämän palstan hienous tulee suomi jefusta kiinnostuneille hyvin esille. Tämän kun pitäisi olla se paras sivusto eikä se helvetin suomi24.

 • Kuulin luotettavalta taholta tv-sopimukset on irtisanottu ja sen johdosta roosters on hakenut sarjapaikkaa Ruotsin liigasta. Näyttää siltä että ei tarvii vaahteraa katsoa ensi kesänä!

 • Niin. Erilaisten sarjakriteereiden puutteiden, myöhästymisten ja laiminlyöntien sakotusautomaattina toimimisen sijaan jos, siis jos liiton palkkalistoilla olisikin asiansa osaava henkilö joka päin vastoin tarjoaisikin apua ja auditointia eri kehitys-, tai siirtymävaiheessa oleville seuraorganisaatiolle. Onko tälläistä apua tarjolla? Aika moneen kertaan eri paikkakunnilla keksittäneen pyörää jatkuvasti uudestaan ja ihan turhan takia. Muuttotappiopaikkakunnilla jatkuvasti kun porukkaa katoaa helsinkiin. Best practises urheiluseuramanuaalin saisi projektiluontoisesti kertapanostuksella kasaan. Näitä on olemassa yleisellä tasolla kihun ym. Tekeminä mutta lajiliiton ykköstehtävä olisi aktiivisesti varmistaa omien seurojen hyvinvointi. Keppiä on lähinnä tarjolla. Porkkanaa toki valmennuskoulutuksen muodossa. Siihen saisi helposti lisättyä seuratyön toiminnan koulutusta.

 • Eikö nykyisissä liigakriteereissä ole taloudellista kohtaa? Eikä liigan maineen kannalta olisi tärkeää saada sarjaan taloudellisesti tasapainossa olevia joukkueita

 • Eikös se ole ensisijaisesti niiden seurojen tehtävä turvata seuran hyvinvointi? Kovasti ollaan syyttämässä liittoa vaikka mistä, ja unohtuu mikä se liiton rooli realistisesti on. Neljällä palkatulla (ja vahvasti ylityöllistetyllä) ihmisellä ei koko lajiaskeneä voida paapoa.

  Käsittämätöntä että jos seura kusee kintuilleen eikä osaa alkeellista taloudenhoitoa, ollaan huutamassa liiton vastuuta. Tulee mieleen se kun teininä tuhlattiin rahat ja oltiin äidille vihaisia kun ei antanut lisää tai maksanut ostoksia mihin omat rahat eivät enää riittäneet. Jos seuran pyörittäjät tuntevat että tarvitsevat apua talousasioissa (tai missä tahansa muussakaan), sitä on saatavilla pilvin pimein. Sitä pitää vain osata etsiä ja pyytää, eikä liitto ole se ihmetemppeli josta ratkotaan kaikki ongelmat. Ensimmäisenä voi käydä vaikka kirjastossa, selata netistä ohjeita tai ottaa yhteyttä muihin seuroihin ja kysyä vinkkejä. Eikä syyttää liittoa.

  Seurat päättävät myös importtiasiat, joten siitäkään on turha syyttää liittoa. Jos oikein ahdistaa, voi ottaa yhteyden lähimpään seuraan ja kysyä miksei siellä ole nostettu asiaa pöydälle kokouksessa.

  Televisiosopparin suhteen monelta unohtuu että se on muutakin kuin pelkästään ne ottelut mitkä näkyvät. Vaahteraliigan mainos näkyy kanavan muissakin lähetyksissä, ja lisäksi sillä oven välissä olevalla jalalla on saatu muutakin hyvää aikaa. Esimerkiksi Suplaan. Toisin sanoen, siihen näkyvyyteen mitä sopparilla on saatu, ei olisi ollut mitenkään varaa suoraan mainosaikaa ja -paikkoja ostamalla.

  Jos maksaminen kirpaisee, eikä kotisohvalta halua poistua, voi Youtuben kautta katsoa ensi kaudella ainakin ykkösdivareita ja miesten kakkosta.

 • Täällä jauhetaan taas liiton vastuista, rooleista ja tehtävästä. Olisi hyvä erottaa ja tunnistaa SAJL:n toimiston operatiivisten suorittajien ja toisaalta SAJL:n luottamushenkilöiden roolit. Lajin tulevaisuus on suurimmalta osaltaan nimeonmaan SAJL:n luottamushenkilöiden (= SAJL:n liittohallitus + sarjapääliköt + valiokuntien edustajat) käsissä. Näiden luottamushenkilöiden vastuulle on annettu lajin tulevaisuuden päätösten tekeminen.

  SAJL ei ole vastuussa yksittäisten seurojen taloudesta. Se on seurojen omasta osaamisesta ja ahkeruudesta kiinni. Sen sijaan SAJL on vastuussa niistä säännöistä ja määräyksistä joiden puitteissa seurat toimintansa (ja budjettinsa) rakentavat. Esimerkiksi jatkuvasti kiristyvät sarjakriteerit tulisi ottaa uudelleenarviointiin koska useiden sarjojen joukkuejojottelu on juuri näiden kriteerien ansiota. Toinen merkittävä lajin yleistä kustannustasoa määrittävä tekiijä on import-säännöt joiden osalta Suomi on Euroopan löperöimmällä tasolla.

  Mutta sitä saa mitä tilaa. JOs seura tai seurat eivät oivalla sääntöjen ja kriteerien suhdetta kulurakenteeseensa on ihan turha kysyä Kuka, Mitä häh silloin, kun velat, tratat ja ulosottomies ovat jo ovella.

  Suomen jefu tervehtyy vain dramaattisilla muutoksilla lajin nykyisiin perusrakenteisiin.

 • ”Kuka, mitä, häh” hieman valottaa miten kriteerit ovat jatkuvasti kiristyneet ja miten ne ovat vaikuttaneet eris eurojen kohdalla ”jojoiluun”?

  Kiriteerit ovat omasta mielestaä pysyneet kutakuinkin samoina aika pitkän aikaa. Siksi kiinnostaisi kuulla mitä mainittavia muutoksia niissä on tapahtunut. Tuohon jojoiluun näyttäisi enemmänkin vaikuttaneen seurojen oma löperö taloudenpito ja/tai pelaajatuotannon puutteet. Esim. Oulun naisten ja Trojansin kohdalla joukkueet ovat maininneet syyksi pelaajien vähyyden ja sitä kautta kilpailukykyisen joukkueen puuttumisen.

 • Täällä vauhkotaan ihan liikaa asioista joista ei tiedetä eikä ymmärretä oikeaa vastuunjakoa saati pitkän ajan visioita.

  Liiton hommana on taata lajin toimintaympäristö sekä mahdollisuuksien mukaan kasvattaa lajia.
  Toimintaympäristön osalta kriteerit ’yrittävät’ taata että lajin päänäyttämöllä (Vaahteraliiga) joukkueet ottavat yhteiskuntavastuuta / lajivastuuta kun siellä pelaavat… Mm. Juniorijoukkueiden ja junioreiden määrä.

  Sen sijaan että täällä parjataan liiallisia kriteereitä, tulisi kriteereitä lisätä!!!
  Muun muassa seuraava kriteerilisäys olisi hyvä:
  – Seuran täytyy osoittaa Liitolle että Edustusjoukkueen rahat ovat erillään junioritoiminnan rahoista.
  —>> Tämä takaisi Vaahteraliigajoukkueiden toiminnan jatkuvuuden!

  Liiton kriteerit ovat siis hyvä asia, sillä ne auttavat toimintaympäristön parantamisessa. Pitkällä aikavälillä.

 • Joopajoo kyyberi ja muut. Pointin vierestä vaahtoamista teidän vastaukset.
  Samalla ”seurat yksin jokainen omissa karsinoissaan hoitaa” logiikalla liitto voisi lopettaa valmennuskoulutuksen tarjoamisen koska valmennus ja sen tasohan on puhtaasti seuran etu, mitä väliä sillä liitolle on.
  Seuroja kaatuu, toimihenkilöt katoavat pahimmillaan sillat polttaen, organisaation osaaminen romahtaa ja joittenkin hartioille kaatuu henkinen vastuu paikkakunnan jefun olemassaolosta.
  En tiedä mitä esim. lappeenrannassa ja imatralla on tapahtunut mutta jefu on sieltä kuollut. Siitä ei olisi haittaakaan uudelleenrakennukselle jos koulutustarjoomassa olisi valmennuksen lisäksi seuran johtamisen ja pyörittämisen, taloudenhallinnan ym. koulutusta.
  Seuroilla ei ikipäivänä ole varaa ostaa ko. Koulutuspalveluita yksityisiltä firmoilta, nopea googlailu ei näyttänyt yhtäkään voittoa tavoittelrmatonta palveluntarjoajaa aihepiiriin.
  Eli kyllä lajiliitto on luonteva taho koulutuksen järjestämiseen ja jolla pitäisi olla intressi huolehtia että seuraihmiset varmasti osaavat.
  Nyt intressi rajoittuu siihen että liiton maksut on hoidettu määräpäivään ja sakkoa lähtee jos ei ole.
  Kaikki liittyy kaikkeen eli rajaton import ralli lyhyen tähtäimen nimissä(esim. laadukkaammat tv pelit) on taloudellista ongelmaa lisäävä asia.
  Oletus on toki että seurajohtoon valikoituu ne ketkä osaavat jo noi asiat mutta vähän veikkaan että pakonsanelemana ja jefun paikkakuntakuoleman pelossa on ruorissa porukkaa heppoisemminkin opein.

 • Lisätään vielä että ”kuka mitä häh” ymmärtää myös. Intressi seurojen taloudesta ei ole sama kuin vastuu.
  Intressi on seurantaa, huolenpitoa ja opastusta. Vastuu on tekemistä.

 • Hyviä pointteja! Ite kuulin just että Liitto on hankkimassa yhdistetyn fanituotetoimittajan.

  En tie miten tulee toimimaan, mutta potentiaalia on, sillä mm. NFL fanshopin kautta liikkuu suuri osa tavaroista.
  Tällä hetkellä jokaisella seuralla taitaa olla oma fanikauppa suurimmaksi osaksi vain otteluissa olevaa ohiesmyyntiä ja muuten pelkkää koordinoimatonta räpellystä.

 • Tuleekohan tästä oma nettikauppa Vaahteraliigan sivuille? Mites I-divarin seurat?
  … Nopealla katsomisella yhdelläkään joukkueella ei oo myytävänä mitään fanikamoja seuran oman nettisivun kautta.

 • Wolverinesillahan on noita kaksin kappalein
  https://helsinkiwolverines.com/wolverinesshop/

 • @@liitto ja roolit
  Katsohan vielä uudestaan

 • Veikkaan menevän vielä muutaman vuoden, niin Wolvot dominoi suomalaista jefu-skeneä. Ainoa seura, jolla homma ja pelaajamäärät aidosti kasvu-uralla. Laajat pelaajaringit niin junnuissa, naisissa kuin miehissäkin. Ukot kolmella tasolla divareissa, vahvoja ennakkosuosikkeja viemään jokaisen sarjan. Taustoja ja perusvalua rakennettu nyt divaritasolla huolella ja perusteellisesti. Ja hyvistä importeista huolimatta talouspuolen kavereilla järki päässä. Voittava konsepti, tarkasteli asiaa miten tahansa. Ei siis ihme, että tulijoitakin on.

 • On pakko sanoa sellaset ihan pienet sarvet päässä että volvojen toiminta on ollut Suomen mittakaavassa ihan omassa sfäärissään jo vuosia. Varmaankin useampia vuosia kuin niiden on pitänyt nousta riemusaatossa takaisin liigaan. Silti jostain on aina joku inhottava porukka ilmestynyt ja vienyt finaalin myötä liigapaikan. Tällä kaudella näyttää vihdoin siltä että merkit on kohdallaan volvoille (niinkuin kahdella edelliselläkin kaudella), löytyykö yllättäjää?

 • Tätä ”keskustelua” seuranneena täytyy todeta ettei taida olla kuin pari organisaatiota pääkaupungissa jossa on riittävästi jäseniä, jotka pystyvät jäsen/kausimaksuillaan rahoittamaan aikuisten miesten harrastusta. Turha kuvitella että mahtavilla sponsori sopimuksilla kustannetaan niin koti- kuin ulkomaiset vahvistukset. Ai niin unohdin ihan kokonaan ne lipputulot.

 • Tätä samaa ”keskustelua” on käyty niin kauan kuin tämmöiset internet -”keskustelu”palstat ovat olleet olemassa. Eli about parikymmentä vuotta. Joka ainoa off-season ihan samat jorinat : liigakriteerit, jenkit, junnut, EU -statuksen pelaajat, VaahteraLiigan joukkuemäärät, lajin televisiointi, Liitto (ja kun se ei tee mitään), Liiton Puheenjohtaja (ja kun se ei tee mitään) yms yms ….. Jos jokin asia skenessä ei ole mennyt eteenpäin niin se on kyllä lajin sisäinen keskustelukulttuuri. Fakta.

 • I salute you Perfect Pervis!

 • hyvä ajatus Pervikseltä vähentää seuroja, mutta Suomessa on kuitenkin täysi vapaus perustaa erilaisia yhdistyksiä kuten urheiluseuroja. SAJL ei voi lopettaa yksittäistä seuraa ja voi erottaa jäsenseuransa vain mikäli se rikkoo SAJL:n sääntöjä.

  Lajin kattojärjestönä SAJL ei voine olla ottamatta jäsenekseen seuraa joka täyttää sääntöjen mukaiset edellytykset. (Tämä oletus pohjautuu kylläkin mutuun, mutta mikäli liitto haluaa Olympiakomitean hyväksynnän, se ei voine syrjiä yksittäistä seuraa perusteettomasti.)

  Tällä hetkellä pelaajien puute varmasti haittaa joukkueiden kehitystä. Mutta miten uusien pelaajien ja junioreiden värväys parantuisi, jos värväävien tahojen määrä puolitettaisiin. Eli olen erimieltä seurojen vähentämisen hyödyllisyydestä.

  Sarjajärjestelmän muutokseen en ota kantaa, koska sekin riippuu enemmän sarjoihin osallistuvien joukkueiden määrästä ja tasoeroista.

 • Jos jefua tehtäisiin sama kuin lätkässä Pervisin kuvio toimisi helpoiten. Liitto jää pyörittämään majua, harrastetouhuja ja on äänioikeutettyna osakkaana FFL:ssä muiden 18 seuran kanssa. Eri asia sitten onko laji Suomessa valmis tähän.

 • Juu, mutta ei kait SAJL:n ole pakko hyväksyä jäsenseuraansa järjestämäänsä sarjaan. Pervishän mainitsee tuossa, että muut seurat toimisivat jonkinlaisena farmisysteeminä sarjaan hyväksytyille seuroille.

  Amerikassahan on college-tasolla useissa konferensseissa niin, että tasoerot eri joukkueiden välillä voi olla aika suuria. Mutta siellä erot ei johdu ollenkaan siitä, että heikompien joukkueiden rosterissa olisi alle 20 pelaajaa.

  Itsekin olen ollut jo pidemmän aikaa mieltynyt ajatukseen, missä eri sarjoja ei olisi niin helkkarin montaa. Ei siinä ole mitään pahaa, jos ollaankin samassa sarjassa useita vuosia, ja kehitys mitataan paremmalla sarjamenestyksellä. Yleisesti ottaenhan joukkueiden ongelmana ei ole kilpakumppanien hyvyys, vaan omat ongelmat.

 • Jos siis ymmärsin Pervisin logiikkaa oikein, niin perustuu siihen, että joukkueiden vähentämisestä huolimatta pelaajien määrä säilyy ennallaan = enemmän pelaajia per joukkue. Jos vaikka Mikkelin Bouncers lopetettaisiin, niin tuskinpa kaikki pelaajat lähtisivät reissaamaan muiden kaupunkien joukkueisiin?

  Sarjatasojen vähentäminen on ihan hyvä idea, mutta ei ainakaan Vaahteran joukkuemäärää lisäämällä. Kouvola ei pärjää ykkösessäkään, joten pelit nykyisiä liigajoukkueita vastaan olisivat varmasti kaikille osapuolille ja yleisölle palkitsevia.

 • Ensinnäkin. Kiinnostus heräsi noista 40 miesseurasta, vaikka laskettaisiinkin 4div mukaan, mitä ei pitäisi edes laskea koska se koostuu lähinnä äijäporukoista, jotka pelaavat omaksi ilokseen ja läheisyydestä/samasta kaupungista löytyy ylempää sarjatasoa pelaava joukkue, johon voi varmasti siirtyä jos haluaa kavuta ylöspäin.
  Toiseksi. Nätti idea, kuten pervis mainitsee niin saataisiin treeneihin enemmän porukkaa ja tätä myötä kilpailua pelipaikoista = pelaajat kehittyvät.
  Ajatusleikkinä kehä I sisäpuolella asuville;
  Yhdistetään Rovaniemi ja Oulu = etäisyys n.200km
  Yhdistetään Lahti/Kouvola = etäisyys ok n. 60km, lisätään tähän Mikkeli samaan syssyyn. Etäisyys = 110km.
  Pori/Tampere = 190km..
  Ottakaahan tähän yhtälöön mukaan semmoinen muuttuja, että kuinka moni pelaaja lopettaa lajin kun kotikylällä ei ole tarjota mahdollisuutta, ja kuinka moni pelaaja lähtee oikeasti painamaan yli 100km matkaa treeneihin, matka jonka maksat itse.
  Pelastaisiko tämä joukkueet vai loppuisiko harrastajat?
  Ikävää olla se negatiivinen viba. Ihannoin kyllä tuollaista innovatiivista ongelmanratkontaa.

 • Pervisin mallissahan homma menisi niin, että liitto puntaroisi lisenssiä hakevan seuran tilanteen tarkkaan ja jos näyttäisi hyvältä, niin uusi seura voitaisiin hyväksyä ykköseen. Näitä seikkoja olisivat esim. maantieteellinen sijainti muihin seuroihin nähden, talousalueen edellytykset, mahdollinen junnutoiminta, seuran organisaatio ja sen esittämä toimintasuunnitelma muutamaksi vuodeksi eteenpäin. Eli jos taustat on kunnossa ja homma toimii, niin varmasti pääsisi mukaan ainakin divariin.

  Nythän vaikka kolmoseen voi ilmoittautua hyvinkin heppoisin perustein ja sitten todeta hetkeä ennen kautta, että ei me pelatakaan. Tätä tapahtuu likipitäen joka vuosi. Pervisin malli vähentäisi tällaista touhua oleellisesti. Nykyään menee resursseja hukkaan aika tavalla, kun lähdetään sarjoihin, joihin ei oo edellytyksiä, eikä valvontaa juuri ole.

  Pervisin ideaa voisi laajentaa turnausmuotoisella kakkosella, johon voisi päästä mukaan helpomminkin.

 • Kaikista rajoitteista vapaa Vaahteraliiga ja sitten muut joukkueet omissa sarjoissaan ilman ulkomaalaisvahvistuksia ja mitään siirtorajoja ei olisi suomisarjojen ja Vaahteraliigan välillä.

 • I don’t really speak Finnish, but I’m not political enough to be president of anything lol. I’m glad I can contribute to the discussion of the sport though. Keep the conversation going guys, dialogue is the path to change for the better, no matter the beginning point. -perfect

 • Pervisin idea on jenkkisysteemien kopiointia. Varsin vierasta kotimaisessa urheilukentässä, muttei mahdotonta.

  Sen sijaan se mihin homma kaatuisi, on välimatkat, kuten tällä palstalla on jo huomioitu. Jengi harrastaa tätä lajia. Ei montaa kertaa viikossa huvita ajaa yli 100km treeneihin.

 • Mä väitän vakaalla naamalla että Suomessa yhtäkään jefuseuraa ei ole perustettu niin että taustat on olleet kunnossa ja homma on toiminut. Ainoan poikkeuksen tähän voi muodostaa tapaus jossa vanha seura on ajettu konkkaan velkojen takia ja perustettu uusi toiminnan jatkamiseksi. Aina kun lyöt uuden seuran pystyyn siinä sitä alkukankeutta ja se kuuluu ainakin omasta mielestäni lajiin. Kun on ensimmäisen kauden jotenkin rimpuillut läpi on jo huomattavasti helpompi lähteä seuraavaan kun tietää mihin on menossa ja mihin kaikkeen pitää varautua.

  Vaikka Perviksen avaus on mielenkiintoinen, näen enemmän riskejä kuin mahdollisuuksia hyviin asioihin.

 • Oma mielipiteeni on se, että Vaahteraliigalla ja 1. divisioonalla on niin pienet erot, että näiden sarjojen jakaminen on turhaa kun kummassakin pelataan liian vähillä joukkueilla. Nämä yhdistämällä tasoerot voisivat olla paikoitellen isoja, mutta missä urheilusarjassa näin ei ole?
  Näin seuraavan ehdotuksen hetki sitten eräältä lajissa aktiiviselta ja omaan korvaani se kuulostaa hyvältä:
  -12 joukkuetta Vaahteraliigassa.
  -Vaahteraliigassa 2 maantieteellisesti jaettua lohkoa joissa kummassakin 6 joukkuetta (esim. itä-länsi).
  -Kaikki joukkueet pelaavat yhden pelin kotona ja yhden vieraissa oman lohkonsa joukkueita vastaan.
  -Lohkojen parhaat kohtaavat Vaahteramaljassa.
  -Kentällä tulisi olla 9 pelaajaa joilla on Suomen passi.

  Joitain joukkueitahan tuo kirpaisisi, kun ei voi täytepelaajia hankkia rosterin levennykseen ulkomailta, mutta hieman pidemmällä tähtäimellä tämä olisi lajia kehittävä ja mielenkiintoinen asetelma. Myös valmennukseen voisivat seurat panostaa tällöin enemmän. Ei myöskään poista sitä nykyiselläänkin voimassa olevaa faktaa, että niissä seuroissa missä tehdään töitä menestyksen eteen laadukkaasti, menestystä saavutetaan.

 • @Tapsa

  Hivenen itseäni mietityttää tuo 12 joukkueen löytäminen vaahteraan, voisi olla aika murhaavaa katsella Roosters-Indian peliä joka olisi aivan teurastusta, Muuten kyllä tuossa on omanlaistaan ideaa olemassa.

  Mielestäni olisi hyvä rajoittaa ulkomaalaisten virtaa, niin seurojen talous pysyisi terveemmällä pohjalla ja se pakottaisiseurat tekemään enemmän juniori työtä.

 • Todellakin kehittämisen arvoisia ajatuksia. 10 seuraa tosin taitaisi olla realistisempi.

 • Kuten sanottua tasoeroa olisi ja tällä hetkellä Roosters voisi varmasti näissä otteluissa ajaa sisään kokemattomampia pelaajia, mutta jos katsoo ihan viime kauttakin, niin:

  27.5. Huskies vs Crocodiles 60-6
  3.6. Roosters vs Saints 50 – 0

  On sitä tasoeroa paikoitellen nytkin, ja sarjajärjestelmiin saataisiin enemmän järkeä. Lisäksi eihän se ole selvää että Indians tuossa välttämättä sitten pelaisi, ehkä tilalla olisi esimerkiksi Mikkeli Bouncers tai Pori Bears tai vastaava…

  Ulkomaalaisten rajoittamisella tasoitettaisiin myös eroa, vaikka nämä tällä hetkellä ”heikommat” joukkueet ovatkin tuontipelaajiin nojanneet. Uskon että ulkomaalaispelaajien taso olisi tasaisempi, kun heitä tänne vähemmän hankittaisiin -> laatu korvaisi määrän.

 • @ Tapsa

  Uskoisin kuitenkin että Roosters – Bouncers pelinkin loppu tulos lähentelisi 124-0 joka ei palvelisi ketään. Sen takia nuo sarja tasot on luotu kun ottelut menivät niin epä tasaisiksi. On hyvä ottaa tarkasteluun sarjojen historia myös kun ehdotuksia tuodaan päätäntä pöydille. tosin olen kyllä amaa mieltä kanssasi että nyt voisi olla aika sarjatasojen joukkue määriä muutella.

 • Kyllä, kyllä, en kiellä että ero olisi todella suuri tällä hetkellä. Ja nämähän ovat vain hypoteettisia ajatuksia MIkkelistä. Mutta jos heillä olisi pelinrakentajana Connette ja keskushyökkääjänä Jaycen Taylor niin tuskin se ero ihan tuollaista olisi.
  Mutta tosiaan tuollaiset muutokset eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Ylläoleva on kuitenkin ehdotus, jonka näkisin parempana kuin nykyisen. Liitto on kuitenkin tehnyt hyvää työtä lajin eteen ja kehitys 5 vuoden takaiseenkin on ollut iso, mutta on myös selvää että vielä löytyy selkeitä huonoja puolia sarjajärjestelmistä ja kilpailusäännöistä.

 • lisäksi mielestäni myös pelaajien turvallisuus nousee kysymykseksi tässä utopistisessa Roosters-Bouncers/Bears tms matsissa. Roostersin/liigajoukkueiden miehet on urheilijoita, kakkosen joukkueiden miehistä yli puolet on aivan höntsäilijätasoa. Käy huonosti kun joku tavoitteellisesti harjoitteleva pelaaja vetää harrastelija pelaajaa huolella. Kelaa joku Young/Thomas antamassa rookie rissulle ”oppia…”

 • No, tässä nyt taas eksytään hieman aiheesta tarttumalla turhaan tuohon Mikkeliin.

  Ideana taisi olla se, mikä olisi parempi ratkaisu sarjajärjestelmiin nykyiseen verrattuna, jos sellaista edes olisi.
  Samalla tavalla niitä kovaa taklaavia jenkkejä löytyy nyt divarista, jotka voivat niitata näitä mainitsemiasi rissu rookieita. Eikä siitä paria kautta pidempää taida olla kun liigan viime kauden paras suomalainen kiinniottaja tuolla Bouncersissa 2 divarissa pelasi.

 • Joo olisihan se naurettava matsi. Kaikki tietää että Roosters on moninkertainen mestari vain siksi, että Bouncers on pysytellyt kakkosessa.

 • Vaahteran ja divarin parhaiden seurojen ero on kuin yö ja päivä. Pitää olla aika pihalla, jos luulee Perviksen joukkuejaon olevan toteutettavissa. Voi olla, että divarissa olevista ulkomaalaisista jokunen vahvistus voisi olla liigassa game-changer ja jokunen suomalainen pärjätä. Mutta kyllä niiltä perus lantioläskeiltä loppuisi aivosolut aika lyhyeen kun saisivat kamojaan keräillä pitkin päivää.

 • @tapsa
  Kuten sanottua tasoeroa olisi ja tällä hetkellä Roosters voisi varmasti näissä otteluissa ajaa sisään kokemattomampia pelaajia, mutta jos katsoo ihan viime kauttakin, niin:

  27.5. Huskies vs Crocodiles 60-6
  3.6. Roosters vs Saints 50 – 0

  muutama college tulos viime kaudelta, tämän kaltaisia tuloksia on joka kierroksella.
  27.8. 2017. stanford-rice 62-6
  10.09 2017 montana-washington. 7-63.

 • Hah:lle:
  Kärkiseurojen ero voi ollakin selkeä ja niinhän sen kuuluukin olla kun rankingissa on se 6-7 joukkuetta välissä, mutta entä liigan heikoimpien joukkueiden ero divarin kärkijoukkueisiin? Miten divarin nousijajoukkueet ovat viime vuosina pärjänneet liigassa? Ja kuinka hyvin Steelers tulee pärjäämään ensi kaudella? Sen yhden talvikauden aikanako ne ”lantioläskit” on saatu muuttumaan Vaahteraliigan tason lantioiksi?

  Uskon yhä, että jos tällä hetkellä näillä import säännöillä pelataan 7 joukkueen liigaa ja 5 joukkueen divaria, niin tuo import sääntö muuttamalla saataisiin parempi ja kestävämpi sarja yhdistämällä nämä kaksi. Voin olla toki väärässäkin, mutta näen tuossa selkeitä hyviä puolia nykyiseen systeemiin verrattuna.

 • Itse ruohonjuuritasolta jefua seuranneena suuri ongelma suomessa on erot pelaajien motivaatioissa ja kehittymishaluissa. Osa pelaajista suhtautuu pelaamiseen ammattimaiseisti vaikka ei sillä itseään elättäisikään. Osa suhtautuu tosissaan mutta esim. Työ- tai perhekuviot eivät anna periksi keskittyä lajiin enempää. Osalla taas olisi aikaa ja mahdollisuuksia mutta nauttivat sivurajoilla heilumisesta huomattavasti enemmän kuin treenaamisesta ja kehittymisestä. Pelasi joukkue sitten vaahteraa tai kakkosdivaria löytyy rosterista joka porukkaa edustavia pelaajia. Jos motivoituneimmat treenaajat ja pelaajat saataisiin kasattua yhteen sarjaan saataisiin pääsarjasta huomattavasti kilpailukykyisempi.

  Myös seurojen juniorituotannon merkitys alkaa korostua vuosi vuodelta. Roosters ansaitusti kärjessä jo monta vuotta sillä edustusjoukkueen rinkiin nousseet omat juniorit olleet timantin kovia ja täysin vaahteratasoisia pelimiehiä. Roostersissa myös joka kaudella U19 joukkue jossain sarjassa, joka helpottaa omien junioreiden siirtymistä miesten mukaan. Liian paljon olen saanut todistaa niitä väliinputoajia, jotka kasvavat ulos U17 sarjasta ja ovat potentialisia pelimiehiä mutta taso ei riitä miesten joukkueeseen eikä sivurajalla seisominen motivoi. On surullista seurata miten U19 sarja kuihtuu, sillä samalla menetetään monia potentiaalisia pelimiehiä.

  Seurojen pitäisi myös nähdä korkeakoulujoukkueet isommassa roolissa. Vuosien varrella korkeakoulujoukkueista noussut monia kovia pelimiehiä vaahteratasolle asti. Jos seurat tukisivat korkeakoulujoukkueiden toimintaa enemmän ja tekisivät siirtymisen korkeakoulujoukkueista seuratasolle helpommaksi voisi oma rosteri saada mukavan piristysruiskeen.

  Yleisesti huomiota pitäisi mielestäni kiinnittää omaan suomalaiseen pelaajatuotantoon ja olemassa olevan potentiaalin hyödyntämiseen. Liian usein importtisirkus varastaa shown ja seurojen intressit liian paljon kilpavarustelussa. Roosters jälleen hyvänä esimerkkinä tästä. Suomirunko tärkeämpi kuin importtien laatu, vaikka nekin ovat kukoilla olleet huippuluokkaa. En ole Roosters fani mutta pakko arvostaa työn laatua.

  Tässä ajatuksia Suomi-jefusta. Ongelmiin ei ole minulla ratkaisuja mutta kunhan nimesin muutamia. Ei välttämättä liity aikaisempiin aiheisiin mutta vaikkapa sitten keskustelua herättämään.

 • Perviksen ehdotus on muuten hyvä mutta kolmio pitää olla toisinpäin. Eli Liigaan 6 joukkuetta ja I-divariin 12.

 • Vaahteraliiga tulisi pelata 8-10 joukkueella. Nykyinen formaatti tavallaan pakottaa panostamaan rajusti heti sarjanousua seuraavalle kaudelle koska sarjasta puuttuu ns. keskikasti. Sarjojen import-kiintiöitä tulisi rajata eurooppalaiselle tasolle ja kriteerien jatkuva kiristäminen tulisi lopettaa varsinkin alempien sarjatasojen osalta.

  SAJL:n hallintotehtäviin pitäisi väkisin saada uutta verta jotta suuruudenhulluuden kierteestä päästäisiin eroon. Maajoukkuetoiminnoista tulisi luopua kahden vuoden määräajaksi, jonka aikana lajin kustannustaso laitettaisiin kuntoon liitossa sekä seuroissa.

  Ei muuta. Hyvää off-season pöhinää kaikille tasapuolisesti…

 • Ottamatta kantaa Vaahtera ja ykkösen laajuuteen, II- ja III-divisioonat voisi yhdistää ja liittää siihen vielä U19-joukkueet alueellisiksi sarjoiksi. U19-mestaruudesta ei pelattaisi erikseen ja sellaista joukkuetta saisi vahvistaa seuran muillakin pelaajilla, jos pelaajamäärä ei muuten riitä. Sarja toimisi sekä ylempien sarjojen joukkueiden kehityssarjana että pienempien paikkakuntien mahdollisuutena pelata kilpasarjaa. Käytännössähän parhaat U19-pelaajat viedään edustusjoukkueisiin ja tällä tavalla kehittymistä vielä kaipaavat pelaajat saisivat pelata sopivassa kilpasarjassa. Isolla seuralla saisi olla sarjassa useampikin joukkue, jolloin halutessaan voisi peluuttaa puhdasta U19-joukkuetta erillään kehitysjoukkueista.

 • @kuntoon, Liigaan ei tarvita mitään ennakoitavaa keskikastia. Jokaisella Liigan joukkueella pitää olla tähtäin vähintään pleijareissa, Maljassa ja jopa sen voittamisessa. Jos ajatus on vain pelailla kausi läpi niin sen voi sitten paremmin tehdä divarissa. Siksi kuusi. Less is more.

 • Tuo Big Six on siis
  Helsinki Roosters
  Porvoo
  TRE
  Seinäjoki
  Vaasa
  Kuopio

  HML alas ..,

 • Vielä kun saataisiin tuohon Turku ja Oulu mukaan niin olisi maantieteellisesti koko Suomi katettu mikä olisi näkyvyyden kannalta iso asia. Tietysti pitäisi vielä saada kunnon joukkueet kyseisiin kaupunkeihin. Jos halutaan vielä laajentaa 10 joukkueen sarjaan niin toinen jengi pääkaupunkiseudulle ja Jyväskylä mukaan. Nämä siis puhtaasti maantieteellisin perustein.

 • Liigan joukkuemäärä kasvatettava uskottavuussyistä. Vieraspelaajien määrää rajoitettava kustannustason madaltamiseksi. Liiton päättäjiä kierrätettävä lajin uudistamiseksi.

 • ”Vieraspelaajien määrää rajoitettava kustannustason madaltamiseksi.”
  Ja tuo sitten tarkoittaa sitä että sitten puuttuvia pelaajia värvätään/houkutellaan muista kotimaan seuroista rahalla tai maksuvapailla kausilla, ei välttämättä sen takia että ne olis niin hyviä että niille kannattais maksaa vaan sen takia kun et niitä muuten saa. Eli siltä osin ei mikään muuttuis, paitsi ehkä muutama seura katoais, kun parhaat pelaajat lähtis muualle joko sen takia että niille maksetaan tai siksi ettei ne joudu harrastuksestaan maksamaan.

 • Toi itku siitä, että import-rahat käytetään suomalaisten hankkimiseen on lähinnä surkuhupaisaa luettavaa. Suomessa näitä kiertäviä pelaajia – joita jefuhuoriksi kutsutaan – on aina ollut ja tulee aina olemaan eikä ilmiöllä ole mitään tekemistä seurakuolemien kanssa.

  Kyllä Vaasa tai Crocot ottaisi kotimaisia siirtolaisia rosterinsa jos pelkällä rahalla niitä saisi tilattua. Suomalaisessa jefussa, joka on liigatasollakin harrastelaji, kotiseutu-uskollisuus on vahvalla tasolla ja laajamittainen siirroillenne todennäköistä vain pk-seudulla.

  Säästöt import-kustannuksissa ovat 100% säästöä. Ei tuota rahaa ole olemassa seurojen tileillä odottamassa vaihtoehtoisia kohteita. HML on surullinen esimerkki siitä mitä tapahtuu kun jopo karkaa käsistä. Ilman importteja ei olisi velkoja. Vain idiootti ottaisi lainaa kotimaisten pelaajien otteluun.. .

 • Sami Haantaus on itsekin erittäin tyytyväinen siirtoonsa pyhimyspaitaan.
  ”Halusin jatkaa Vaahteraliigassa ensi kaudellakin, ja Saints on osoittautunut oikeaksi joukkueeksi minulle. Täällä on hyvä pelaaja- ja fysiikkavalmennus, porukkahenki sekä harjoitusolosuhteet. Organisaatio toimii pelaajan näkökulmasta erinomaisesti.”

  Kommentti: ”Halusin jatkaa Vaahterassa ensikaudellakin” voi olla näihin huhuihin Huskien ongelmista yksi tipsi lisää.

 • En nyt tiedä mitä en ymmärrä tästä import keskustelusta. Mitään muuta täällä suunnilleen ei saa lukea kitisijöiltä et ulkkareita liikaa ja rahat menee. Samalla itketään että ne rahat menee kotimaisiin pelaajiin. Siis mitä helv…ä!!?!! :D Eikös täällä 95% halua tästä kotimaisen liigan ja kotimaiset pelaajat taitopelipaikoille? Olishan se ihan perseestä joo et tästä sais rahaa vaahteratasolla pelaamisesta (oma mielipide) jolloin todennäköisesti pelaajia riittäisi, motivoisi ja taso olisi hyvä ilman niitä upouusilla focuksilla ajelevilta ulkkareita. Se porkkana pääsarjatasolle ja nimenomaan kotimaisille pelaajille pitäisi jonkun keksiä ja tämän lajin tuominen pois harrastetasolta jo sillä tapaan. Ratkaisu ei ole tv sopimukset ainakaan.

 • Joukkue määriin.
  @jamilla oli ihan hyvä idea big 6 joukkueisiin (vaihtuvuudella tietenkin jos mahdollista) mutta itse jopa näkisin laajentumisen wolvoilla, jäteillä ja mahdollisesti jopa kotkilla. Näillä seuroilla pitäisi olla ihan realiteetit??homman pyörittämiseen pääsarjatasoilla. Muut joukkueet voisivat yhdistyä ”divariksi” ilman ulkkareita ja nousta voiton kautta pääsarjaan jos resursseja löytyt. Vaatii tietysti hitusen muutoksia lajin sisällä et tämä olisi jeppis kamaa.

 • Tuo Haantaus tosiaan taisi nyt lipsauttaa jotain mitä täällä jo on ennakoitukin.
  Mutta koska se virallistetaan?

 • Haantauksen nimeä ei näy Huskiesin lokakuun lopun rosterissa, eli ilmeisesti ei ole ollut jatkamassa Huskiesissa ensikaudella. En kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tekisi tuon kommentin pohjalta.

  http://huskies.fi/miehet/joukkue/

 • – Haantauksen kommentti
  – Useat merkinnät protestilistalla
  – Aiempien vastuuhenkilöiden siirtymien takavasemmalle
  – Täydellinen radiohiljaisuus

  En kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä …..

 • Väännetään sitten rautalangasta:

  Haantaus kommentoi ”Halusin jatkaa Vaahterassa ensikaudellakin”, mistä vedetään johtopäätös ettei Huskies pelaa ensi kaudella Vaahteraliigassa. Haantauksen nimeä ei kuitenkaan ole Huskiesin ensi kauden rosteriin merkattu viime syksynä, joten oletettavasti hän ei ole alun perinkään aikonut pelata siellä ensi kaudella.

  Eli johtopäätöksenä voidaan kommentin perusteella todeta että Haantaus haluaa pelata Vaahteraliigassa ensikaudella, mutta ei Huskiesissa. Huskiesin mahdollista luopumista ensikauden Vaahteraliigasta tuosta ei voi päätellä.

  Muihin asioihin en ottanut kantaa, vaan vastasin nimimerkkien Arzzi ja Kovaa peliä.. spekulointiin Haantauksen kommentin pohjalta.

 • Haluaa pelata tarkoittaa varmaan sitä että pääsee kentälle koska viime kaudella ei kaveria siellä paljoo näkyny.

 • Ja oliskohan syy ollut siinä importtipataljoonassa?

 • Eihän haantaus mahtunut viime kaudella avaukseen varmaan kertaakaan. Saintsissa mahtuu kuitenkin sillä viltsut ja importit vie pelipaikan hämeenlinnassa.

  Eli syy seuravaihtoon on peliajan metsästäminen

 • Tai oliskohan syy ihan itsessään, että on saanut istua vaihdossa? Importeista ulvomista voi jatkaa ikuisuuden, mutta kai niiden tuomiselle joku syykin yleensä löytyy.

 • Ei aina löydy. Ei siinä kylässä

 • Joko on päävalmentaja, sponssit ja laskut hoidettu?
  Entä onko leirit ja reenit jo päällä?
  Omien tietojeni mukaan aika moneen on vastaus ei.

 • QB hankittu? RB hankittu? OC?

  Milläs korvaavat britit, belgit ja Lesterin?

  Runner ja Suojanen on kieltämättä kovia vahvistuksia ja Kyei pystyy tekeen paljon jos vaan olisi joku joka sille pystyisi palloa heittämään. Muuten ”BOOM”it ollu aika tusinakamaa.

  Ja vaikka hml omilla pojilla on kokemusta vaahterasta niin kuinka monella se kokemus on kentältä eikä vain sivurajalta.

 • huskies.fi/david-izinyon-ja-huskies-jatkosopimukseen/

 • Toivottavasti hommaavat sellaisen quupan joka osaa heittää.. Bedwelin röpelöpalloja huvittava katsoa ja varmaan veemäinen ottaa kiinni..

 • Tampere julkaisee hämeenlinnalaisen siirron ja perään tulee 8 rivin Hml uutinen EU LB:stä. Vaikka jutun mukaan QB ja HC on sopimuksen alla ja kohta julkaistaan nippu uusia sopimuksia. Miksi ei julkaista QB sopimusta?

  Mestaruus mielessä uuteen kauteen? Mistä rahat? Kun ei saa edes kenttävuoroja kaupungilta?

  Jotenkin tämä haisee kuin semifinaalitappion jälkeen kassiin laitetut varusteet jotka nyt kaivettiin esiin.

 • Varman tiedon mukaan myös Hämeenlinnan hallitus oli pakotettu jatkamaan koska oli niin paljon raha sotkuja yms. Eli vastuuvapautusta ei voitu antaa. Eikö liiton tässä vaiheessa jo pitäisi pyytää seuralta selvitystä ja paperille faktaa??

 • myöntämättä jättäminen ei tarkoita että edellisen hallituksen olisi pakko jatkaa. Kun se jätetään myöntämättä, niin silloin hallituksessa istuneet voidaan tarvittaessa saattaa korvausvelvollisiksi esim. huonon taloudenpidon takia.

 • Koskakohan Jani Nurmen siirto Saintsiin julkaistaan? Siinäpä vasta kiinnipitokone parhaasta päästä. Eipä näy mikään muuttuneen mitä viimeaikaisia videoita katselee..

 • Faktatietona, Nurmi halusi ja sai ihan kivasti hintaa Huskeilta. Ei Saintsilaiset niin tyhmiä ole, että maksaisivat sille pelaamisesta.

 • Toivottavasti joku maksaa suurelle funnymanille seuraavaksi lopettamisesta eikä mistään muusta

 • Hyvät signaukset saintsilta puolustukseen. Kaudesta tulee kyllä todella mielenkiintoinen.

 • No nyt kyllä vaikuttaa kaikki kärkijoukkueet heikentyneen ja viime vuonna sarjan hännillä olleet vahvistuneen aika reilusti.

  Odotan kyllä kautta innolla!

  Näkisin nykyisen Saintsin ehdottomasti pleijareissa ja Crocot kenties jopa loppuottelussa.
  Roostersin kausi ei tule todellakaan olemaan niin helppo kuin viime vuonna, mutta loppuotteluun kyllä pääsevät väkisinkin.
  Tällä hetkellä suurimmat kysymysmerkit mun puolelta on Steelers, Huskies ja Vaasa (joka saattaa vielä hyvillä signauksilla nousta korkeallekin…)

 • Mikäli huskit maksaa Nurmelle pelaamisesta niin en ihmettele miksi seura on konkurssissa.

  Mitä kriteerit muuten sanoo junnujoukkueista? Huskies näyttää ilmoittaneen vain 2 joukkuetta kesän sarjoihin.
  Puserretaanko nyt väkisin kesä läpi hinnalla millä hyvänsä ja haudataan seura ja velat syksyllä? Kuvitteleeko suomipojat että palkanmaksu jatkuu koko kesän?

 • Hml maksaa huhujen mukaan Micki Kyeillekin palkkaa! Siinä on rahojen tuhlaus kovimmillaan!!!

 • Jos suomalaisille on jotain luvattu, niin se viestii vain siitä ettei eurooppalaiset enää usko niihin lupauksiin ja tieto on levinnyt ympäri eurooppaa.
  En halua nimillä spekuloida mut saattaa olla et rosterit eripuolilla vaahtis ja divari tasolla saattaa elää vielä aikapaljon. Veikkaan jopa että sieltä kovia kaloja lähtee aika pian, kun näkevät mikä on todellinen tilanne.

 • Sen verran vielä että selvästi musta hämeessä on nyt valtikka siirtymässä Tampereelle.
  Järkevää toimintaa, resurssien mukaan ilman mitään suuria puheita pikkuhiljaa vahvistelevat joukkuetta ja näyttävät jo nyt mustalle hevoselle jopa playoffien voittajaksi…

 • Eikä se ole huhu, Kyei on yksi kovapalkkaisimmista pelaajista Vaahterassa, ero muihin suomalaispelaajiin joille jotain maksetaan on todella iso. Jopa suurin osa jenkeistä saa pienempää korvausta. Ja tämä on ihan yleisesti tiedossa Vaahterajoukkueiden keskuudessa, joissa on pyöritelty päätä moneen otteeseen asiasta.

 • Juu kovapalkkaisin varmaankin mutta tuleeko euroakaan tai kokosummaa luvatusta tilille…

 • Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Kyei taitaa vielä asua Tampereella? Väitän että saints on miehelle sopimusta tarjonnut.
  Hml. Lyönyt rahaa enemmän paperille ja matkustaminen alkaakin maistumaan.

 • esimerkki siitä, kuinka import rahat siirtyy kotimaisiin. jos importit kielletään tuo homma kasvaa.
  Tuolla ylempänä joku väitti ettei näin kävisi, mutta täytyy olla todella rookie, jos uskoo ettei kilpavarustelu jatku kotimaisilla, jos importit kielletään.

 • Varmaan kovan kaliiberin miehiä tulossa valmennukseen ja QB:ksi kun on näin kauan pitänyt vääntää.. Toisaalta olen kuullut yhdeltä jos toiselta että ovat jo kieltäytyneet (en tunne kovia nimiä) päävalmentajan pestistä.

 • Eihän kukaan ole importteja kieltämässä. Vaan vaatimassa, että kentällä pitäisi aina olla vähintään 9 Suomen passin omaavaa pelaajaa. Importteja saisi siis edelleen palkata vaikka 20 jos liika raha polttelee taskuissa eikä niitä kuuluisia EU-säädöksiäkään rikottaisi.

 • Itse asiassa erittäin huono esimerkki monelta kannalta. Kyein signaaminen ei vähennä HML:n import-paineita ja toisaalta Kyei kuuluu siihen liikkuvaan pelaajaryhmään jota yllä jefuhuoriksi kutsuttiin.

 • Sami Toivonen (LB) Roostersiin. Lähde: Roostersin kotivut. Lets go Reds!

 • Ei ketään oikeesti kiinnosta Roosterssi. Ollut liian kauan dominoivassa roolissa niin että jopa toteuttanut omaa ennustustaan. Muiden joukkueiden pelaajat menneinä vuosina kinusivat rosteriin jotta saavat kuitata perusmestaruuden punaisten paidoissa.
  Tylsää harrasteurheilun helppoa ennustettavuutta…!!

  Nyt onkin yhtäkkiä er tilanne kun jostain kumman syystä Roosters ei enää vedäkkään muiden joukkueiden huippupelaajia puoleensa… Mitäköhän on käynyt?

 • Voiskohan se seura dominoida siksi, ettei ne nimenomaan maksele mitään ”getsome” urpojen palkkoja vaan kehittää mielummin niitä jotka haluaa kehittyä ja pyrkii tarjoamaan kansainvälisiä otteluita pelattavaksi?

 • Viime kaudella Roostersissa oli jo 10 ulkomaalaista, joten siinä sitä kehittämistä.

 • 400 kommenttia täynnä.
  Montako kehityskelpoista ideaa?

 • Junioreissa se on se seurojen tulevaisuus ja osaavissa valmentajissa. Toisesta saat edes sen muutaman jätkän kehitettyä miehiin asti ja toisella saat muiden lajin urheilijoita sitten mahdollisesti houkuteltua uuden lajin pariin+vanhoja pelaajia imuroitua seuraan!

 • Yllä olevissa viesteissä on useita lajin kannalta kehityskelpoisia ideoita. Suurin haaste on siinä, että iso osa seuroista ajattelee ja toimii yhden kauden perspektiivillä jolloin lajin pitkäjänteinen kehittäminen on lähes mahdotonta. Toisaalta SAJL, joka roolinsa mukaisesti pyrkii toimimaan pitkäjänteisesti, ei osaa/halua huomioida arkirealismin edellyttämiä muutoksia aiemmin nuijittuihin päätöksiin.

  Tulevaisuuden kannalta yksi tärkeimmistä päätöksistä olisi ns. home grown-säännön tuominen myös Suomen sarjoihin. Muutta ei lajissa tule muutoksia tapahtumaan ennen kuin lajia hallitsevat luottamushenkilöt vaihtuvat.

 • Seurat ,laittakaa puheenjohtajanne vaihtoon, niin saadaan muutoksia aikaan! Siellä niitä jarruja on.

 • Tästä päästäänkin asian ytimeen: Mitä jos seurat ovat tyytyväisiä nykymenoon, toisin kuin Gridironin kommenttipalstan ”viisaat”?

 • Asian ydin on oikeastaan se, että seurat elävät kädestä-suuhun-elämää. Näköala kattaa ainoastaan tulevan kauden sekä edellisen kauden velat. Seuratasolla ei ole helppoa heittäytyä ajattelemaan lajin yleistä elinkelpoisuutta ja/tai tulevaisuutta.

  Tulevaisuuden hahmottaminen kuuluu lajin hallinnosta vastaaville luottamushenkilöille. (Ei siis ensisijaisesti myöskään SAJL:n palkollisille joita usein parjataan). SAJL:n johdossa tulisi olla henkilöitä, joiden intohimo kohdistuu yhtälailla seurojen elinkelpoisuuden varmistamiseen, kuin lajin yleisen kasvumielikuvan luomiseen. Tällä hetkellä hallinnon fokus on lajin keinotekoisen kasvumielikuvan vahvistamisessa sen sijaan että pohdittaisiin tulevaisuutta seurojen elinkelpoisuuden näkökulmasta.

  Jenkkifutiksesta ei ole tulemassa olympialajia vaikka kuka niin haluaisi. Jokainen, joka tätä epärealistista haavetta pitää aktiivisesta agendallaan, toimii seurojen ja jopa lajin edun vastaisesti käytännön päätöksenteoissaan. Fokus tulisi laittaa lajin elinkelpoisuuden varmistamiseen maassamme ja seurojen toimintaolosuhteiden parantamiseen. Tällä hetkellä seurojen suurin ongelma on yleisen kustannustason kasvu. Suurimmat kulujen kohteet ovat ns. import-pelaajat sekä erilaisten tiukkojen kriteerien tuottamat muut kustannukset.

  Niin kauan kuin päätä pidetään puskissa eikä tosiasioita tunnusteta, seuroja tulee kaatumaan tasaiseen tahtiin. Lajin todellisia ongelmia ei ratkota televisiosopimuksin.

 • Jatketaan vielä asian ytimessä: Jos Gridironin ”viisaiden” mielstä nykymeno mättää, niin rohkeasti mukaan seuratoimintaan. Siellä niitä päätöksiä lajin eteen tehdään.

 • Entä jos on ollut jo mukana kymmenen vuotta tai enemmänkin ja mieluummin vain katsoisi kesällä viihdyttäviä, tasaisia matseja hyvin suunnitellussa ottelu tapahtumassa paikan päällä?
  Oma panos on siis aikanaan annettu ja nyt vaan tekee mieli fiilistellä? Olla vaan maksava katsoja.

 • Itse uskon, että täällä joidenkin kommenttien kypsyyden perusteella on aktiivisesti kommentoimassa henkilöitä, jotka ovat jo oman osansa seuroissa vuosikymmenien aikana tehneet ja nyt lähinnä huolissaan nykymenosta, erityisesti havaittavasta vauhtisokeudesta.

 • Jos olet Jeppis ollut kymmenenkin vuotta mukana jonkun seuran toiminnassa, niin silloin sinulla varmaan on reitit selvillä mitä kautta kehitysehdotuksia voi toimittaa eteenpäin halutessasi.

  Mutta jos yleensä haluaa olla vain maksava katsoja, niin silloin joutuu tyytymään siihen mitä on tarjolla. Ja mikäli on tyytymätön tarjontaan, niin silloin kannattaa olla yhteydessä seuran suuntaan ja esittää toiveensa ja mielipiteensä suoraan sinne.

  Kovin moni seuratoimija ei luultavasti edes lue koko Gridironia, koska täällä on kaadettu niin paljon paskaa eri seurojen ja seuratoimijoiden niskaan. Eli täällä voi pyörittää valitusrinkiä maailman tappiin ilman suurempaa lopputulosta.

 • @Ydin olet asian ytimessä! Asia on juuri niin kuin kirjoitit. Prioriteetit kuntoon…

 • Uutisia Hämeenlinnasta. ”Suomen mestaruus mielessä”, hyvä HML, turha olla liian vaatimaton …
  http://huskies.fi/david-izinyon-ja-huskies-jatkosopimukseen/

 • https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/20/amerikkalaisen-jalkapallon-mestaruustaistoa-suomessa-80-luvulla siellä sitä on glory daysia vapaasti ihailtavana ja jokainen voi arvioida missä on menty eteen ja missä taaksepäin. 80-luvun lopun jälkeisen casino-huuman jälkeen monikin asia kynti laman kourissa aika syvällä ja sieltä takamatkalta on nousua tapahtunut pikku hiljaa

 • Mä olen varma et ennenkuin huskies saa HC:n julkaistua sieltä on poistunut muutama peluri. Enkä aivan osta tuota 3+3 vahvistustakaan.
  Valmennus ei tuolla porukalla luo mulle uskoa. Toki viime vuonnakin valmennus oli mitä oli uikkarit veti omiaan. Taidot oli kohdallaan mut valmennus ei, tulos oli mut oli.
  Eli paniikki uutinen tuo mikä tuli nyt ulos!
  Valmentajiksi on kysytty kaikki mahdolliset suomalaiset, kukaan ei ole suostunut, jopa divariin on ennemmin menty.

 • HIenoa että Huskies jatkaa! Toivottavasti ongelmat ovat selätetty!

 • HML herännyt ja asiaan otettu kantaa:
  http://vaahteraliiga.fi/huhut-saavat-huskiesin-sisuuntumaan/

 • – Meillä on ollut harmillisia vastoinkäymisiä päävalmentajan kanssa, Saarinen taustoittaa. – Päävalmentaja, josta syksyllä oli puhetta, siirtyi lopulta Saksaan. Toiselle ehdokkaalle ehdimme jo lähettää sopimuksen allekirjoitettavaksi, mutta seuraavana päivänä hän teki sopimuksen Italiaan, Saarinen kertoo.
  Osa meni divariin osa sohvalle, osa ei edes vastannut.. Nämä jäi kertomatta.

 • @hauvat
  Hyvä että pääsit jakamaan pahanolon tunteesi tuohon turhanpäiväiseen kommenttiin. Kerro lisää ihmeessä mitä sun sisäpiiri tietää mitä muut ei tiedä.
  Huskies ilmoittaa uutisia ja lopettaa täällä turhanpäiväisen veivaamisen niin siitä pitää ruveta aukoo päätä. Onko näitä aivovammaisia näin paljon tän lajin piireissä?!?

 • @Arzzi, nytkö sinulla alkaa koskemaan,kun on pakko päästellä suustasi tuollaista lätinää?

  Tottakai lajia seuraavat alkavat vatvoa huhuja sun muita, koska Huskies itse ei ole pahemmin julkaissut asioita.

  Kun seuraa miten esim Saints on ollut esillä julkisuudessa ja eri palstoilla, niin onhan Hämeen seuroijen toimintatavoissa helkkarin suuri ero.

  Ei kauheasti vakuuta, kun kerrotaan, että ihan kohta toivottavasti on päävalmentajan nimi paperissa. Mutta kukin tekee omalla tavallaan.

 • Varsinkaan jos muistaa viimekauden #BOOM pelleilyn jossa jokainen uutinen oli boom ja kaikesta uutisoitiin. Jopa gridiron ”aukomisesta” oli tehty otsikko uutiselle ”Pirkanmaan muukalaisarmeija jatkaa” boom boom! Mutta hyvä jos on rahaa ja haluja tuoda porukkaa muualta kun omia junnuja hätisteltiin jo pois

 • Tuossa mainio pointti Dankilta. Junnut ja niiden tuoma jatkuvuus mihin kriteereilläkin yritetään vaikuttaa.

  Liiton junnujen sarjaohjelmien mukaan Huskies on mukana vain U17 ja U15 sarjoissa. Siinä kesän 2019 vaahteraliigaa varten kaksi puuttuvaa kriteeriä.

  Mutta rahallahan siitä selviää ja sitä tuntuu Hämeenlinnassa vielä riittävän. Kuinka kauan?

 • Mitäs hyvää julkisuutta Saintsilla on? Murha?

 • Saintsin italialainen DL Andrea taisi olla ihan Iltalehden etusivulla.
  Kotiutui Tampereelle, yms.

  Ei oo tainnu viime vuosina (vuosikymmeninä) muuten jenkkifutiksen puolelta etusivulle päästä positiivisessa mielessä… Paitsi jos joku nega tulee niin silloin kyllä tulee palstatilaa…

 • Saintsin kasvatti ja viime kaudellakin Vaahterassa pelannut WR Henri Laine pelaa alkukauden Baleaareilla: https://www.facebook.com/TampereSaints/?hc_ref=ARRdxVkfQRtwxcfNYxslRtYwZMHW2HgG1WYTGMDQm076eGet_frd64G73IumYmkPAkk

 • @hauvat, jo on säälittävää tilitystä. Cuttasko ne (siis Huskies) sut ?

 • helvetin hienoa, jos piskeillä on hommat edes jotenkin kasassa.
  vaikka niitten logo onkin ihan hanurista…
  hiski kun on sellanen piski, ettei se irvistele. se vinkkaa silmää, näyttää kieltä ja jallittaa! ;D

  kai pieni asian vierestä kulkeva kevennys sallitaan..?

 • Ei huskeilla ole varaa cuttaa ketään. Viimeistä kauttaan elää, lainan maksujen vuosi.

 • Onko tänne pesiintynyt katkeria wannabe joukkueenjohtajia vain kaiken tietäviä teinejä?
  Ei kai tuo Hurttien dissaaminen ole muuten selitettävissä.

  Toivottavasti hämeessä saadaan aikaan hyvä kausi, olisi parasta lääkettä tuohon jatkuvaan urputtamiseen seuran ongelmista.

  Olisihan se hienoa jos kaikilla Suomalaisilla jefuseuroilla olisi aina talous, valmennus, junnut, edarin pelaajat, cheerleaderit, makkaran myynti, katsomot, kuulutus, tilastot, pelaajien tyttöystävien kampaamoajat ja kaikki muut tärkeät asiat kunnossa.
  Liiton asiathan on aina päin persettä, vaikka siellä tehtäisi mitä tahansa

  Wannabet ja teinit saa toki jatkaa tuota ”kaikesta kaiken tietävää räksyttämistä”, taikka vaihtoehtoisesti yrittää jollain mystisellä tavalla vaikka luoda jotain positiivista sanottavaa tällekin palstalle.

  No, tulihan sanottua.

 • ”Suomalaisilla jefuseuroilla olisi aina talous, valmennus, junnut, edarin pelaajat, cheerleaderit, makkaran myynti, katsomot, kuulutus, tilastot, pelaajien tyttöystävien kampaamoajat ja kaikki muut tärkeät asiat kunnossa.”

  Useilla seuroilla nämä ovatkin kunnossa ja näiden seurojen tilanteita ei tarvitsekkaan sen kummemmin analysoida. Huskyista on sen sijaan monta kysymystä mihin ei olla sen sijaan saatu vastausta. Liiton paniikissa tehty info paketti hämeenlinnasta ainoastaan kertoo siitä että huoli on siinäkin suunnassa. Jos jätetään huhut toiseen arvoon ja keskitytään faktoihin niin kyllähän toi touhu on kovin kummaa.
  – Ei päävalmentajaa
  – Ei QBta
  – Junnujen määrä laskenut huomattavasti
  – Useita pelaajia vaihtanut seuraa
  – Useita toimijoita lopettanut tai vaihtanut seuraa

  Kyllä tällaiset asiat yleensä kertoo jostain.

  Huhut rahahuolista, junnujen rahojen viemisestä, kenttävuorojen puutteista ja pelaajien korvausten puuttumisesta tuskin on aivan tuulesta temmattuja koska niitä on kuultu useamman kerran ja useammasta suuntaa.

  Toivotaan silti että Huskies saa jotenkin vietyä kauden läpi ettei vaahteraliigan uskottavuus kärsi. Muut joukkueet ovat tehneet paljon mielenkiintoisia hankitoja ja muutenkin tasaisuuteen viittaavia uutisia on tullut paljon. Harmi että BOOM jengi vie huomion siltä.

 • Unohdit naisten joukkueen, joka vuorostaan ei halua olla missään tekemisissä Huskien miesten joukkueen kanssa.
  Sekä junnujoukkueiden puuttuminen tuo tuhansien eurojen sanktiot tullessaan. Velkomustuomiot pitäisi hoitaa. Siinäpä vähän lisää faktoja.

 • ”Useilla seuroilla nämä ovatkin kunnossa ja näiden seurojen tilanteita ei tarvitsekkaan sen kummemmin analysoida. ”

  Jos täällä haluttaisiin mielenkiintoista keskustelua, niin juurikin kannattaisi keskittyä niihin seuroihin missä on asiat hyvin ja analysoida tulevaa kautta, joukkueita ja pelaajia. Ei sitä miten joku joukkue on jättänyt hetkeen uutisoimatta jotain ja keskittyä vain loan heittämiseen täällä.
  Hyvä keskustelukulttuuri täällä voisi olla myös asia, joka vie lajia eteenpäin.

 • Ei Huskies vie kenenkään huomiota, vaan te jauhatte täällä mutulla juttuja ja pidätte Huskiesia esillä negatiivisessa valossa. Menkää itseenne, jos jaksatte valittaa toisten asioista, mutta ette yhtä aktiivisesti levitä positiivisia lajiuutisia.

 • Yhyy yhyy Huskeja kiusataan! Hoitaisivat asiansa kunnolla ja tiedottaisivat säännöllisesti ja näkyvästi niinkuin Vaahteraliigajoukkueen kuuluisi niin vois tulla vähemmän negaa. Ei täällä ole kellään randomkirjoittelijalla velvollisuutta levittää mitään positiivisen jefun ilosanomaa. Sekin kuuluu seurojen ja/tai liiton hoidettavaksi. Me vaan seurataan menoa offseasonilla netissä ja kaudella katsomoissa.

 • Husky leiri oli jättimenestys

 • @BOOM!, kiitos kun kerroit, se on mukavaa kuulla. Koskas se päävalmentaja tiedetään.. Ai niin, ei negatiivisia asioita :)

 • Kiusataan? Täällä keksitään juttuja ja kirjotellaan omia keksintöjä totuuksina. Huskies tiedottaa ja kertoo uutisia siinä kuin mikä tahansa muukin organisaatio, kun uutisia on kerrottavana. Koomista, että Huskiesin pitää jo nyt uutisoida ”ei ole uutisoitavaa”-juttuja. Käsittämätöntä soopaa. Kyseessä on 2017 tällä hetkeä virallisesti Suomen kolmanneksi paras miesten seurajoukkue ja sarjanousijana se oli erinomainen tulos. Menestys asettaa paineita ja vaatimuksia, mutta se ei aseta rimaa korkeammalla kuin muilla uutisoinnin osalta.

  KUULEMMA tämän päivän leirillä oli lähemmäs 40 pelaajaa, joiden mukana myös sellaisia suomalaispelaajia, joilla ei ole vielä sopimusta kaudelle 2018 sekä sellaisia, joilla sopimus jo olisi, mutta seuran vaihto mielessä, koska muuallakaan ei taida olla kaikki täysin kunnossa. Hämeenlinnaan on aika helppo ajomatka kahdelta muulta Vaahterapaikkakunnalta. Siinä taas lisää pohdittavaa, mitä tämä mahtaa tarkoittaa.

 • Tais mennä jollain huskytyypillä kunnolla tunteisiin. Tervetuloa internettiin kaveri! :D

 • Kuulemma oli yli 90 pelaajaa, joista ainakin 6 oli Hämeenlinnasta.

 • Samat tyypit jaksaa kierrättää samoja huonoja ja oikeastaan typeriä juttuja: Helsinkiin menee kaikki, jotka haluaa helpon mestaruuden, Vaasalla menisi paremmin ilman Seppoa, Seinäjoella ei ole junioritoimintaa, Tampere on aina vain huono, Porvoo ei hanki tarpeeksi ulkomaalaisia ja Hämeenlinna on konkurssissa. Päälle vielä se, että liitto on huono ja ulkomaalaisia on liikaa.

  Voisiko nämä samat asiat ajatella toisinpäin? Helsinki tarjoaa pelaajille mahdollisuuden kehittyä, Vaasa on hyvä Sepon ansiosta, Seinäjoki pärjää sen takia, kun rosterista löytyy riittävästi omia pelaajia, Tampere tekee työtään omalla tavallaan ja on sillä noussut kakkosdivarista Vaahteraliiga playoffeja tavoittelemaan, Porvoo pärjää omillaan ja Hämeenlinna on tehnyt saman kuin Tampere. Liitto ei ole huono, koska liitto on sama kuin Suomen seurat ja ulkomaalaisia tulee Suomeen pelaamaan, koska tänne halutaan tulla pelaamaan. Ulkomaalaisille Vaahteraliigassa pelattu kausi voi olla, ja on, hyvä näyttöpaikka muihin eurooppalaisiin sarjoihin.

  Nämä näkemykset ja näkökulmat ovat omasta asenteesta kiinni. Suurimmat huhuilijat ovat aina niitä, jotka kuvittelevat olevansa lajissa sisällä ja tietävänsä, miten asiat ovat. Todellisuudessa huhuilijat eivät ole ydinporukkaa tai edes tiedä lajin sisältä mitään. Se hyvä puoli teissä on, että kesällä te jokatapauksessa käytte katsomossa ja tuette toimintaa sitä kautta.

  Menkää siis itseenne ja olkaa mieluiten kirjoittamatta. Laji voi hyvin ilman tätä sopan levitysforumia. Tosilaji-ihmiset ovat harjoitelleet tänäänkin ja tulleet paremmiksi kuin eilen. Toisin kuin te viisastelevat wannabe-laji-ihmiset, joiden mielestä se on aina hauskaa, kun jefupallo ei olekaan pallo, vaan soikio.

 • @Boom

  Ihankaikkea sontaa minkä kuulee ei ole pakko levittää eteenpäin, Tuollaisia tuulesta temmattuja juttuja Huskiesin leirillä olleista pelaajien määristä. Jospa olisit itse vaikka käynyt paikan päällä laskemassa määrät ja sitten vasta alkanut kertoa totuuksia täällä.

  Ja nyt sitten seuraavaksi tartut tuohon että olitkos itse, niin kyllä olin.

 • Tästähän tuli mielenkiintoista. Huhut on aina huhuja mutta jos kerran olit paikalla niin paljonko leirillä oli väkeä? Oliko Tampereen ja Turun väki paikalla ja tyytyväisiä näkemäänsä?

  Mikäli leiri oli onnistunut on kaikki täällä spekuloitu turhaa ja kesä koittaa hämeenlinnassa.

 • Ei ole varmaan ihannetilanne että joukkueella ei ole päävalmentajaa tässä vaiheessa offseasonia, mutta eikö Roosterskin ollut pitkälle viime talveen ilman head coachia eikä tuntunut kautta valtavasti sotkevan?

 • Turkulaisten Sopimukset on uutisoitu ajat sitten jo, liikenne tuolta ollut tällä kaudella Tampereen suuntaan ja nekin jo uutisoitu. Tilanne on se mikä ykeisesti on kaikilla tieossa jo, en tarkmempiin määriin halua sen enempää kantaa ottaa. Ainahan se kesä koittaa joka vuosi, ja kyllä Huskies jotenkin kauden tulee läpi varmastikin menemään.

 • Nyt lähtee Huskeilta pelaajia myös etelän suuntaan.
  https://www.helsinkiroosters.com/kohti-vaahteraliigaa-2018-christer-berg-roostersiin/

  Ei tainnut eilinen leiri tuoda uskottavuutta?

 • Omat tietolähteeni kertoo että seuraavia uutisia kukaan ei olisi halunnut kuulla. Katastroffi on tulossa.

 • Berg tais pelata aikasemmin turussa ja sitä ennen hyvinkäällä niin en nyt sanois häntä husky pelaajaksi. Yhden käden sormilla voi laskea downit mitä pelis viime kaudella

 • Harva kai siellä downeja pelasi viime kaudella, mutta jos maksoi kausimaksun viimekaudella…

 • Eiköhän siellä pelattu yhtä paljo downeja ku muissakii joukkueessa hehheh

 • Kuulin et leiri oli kaaos, joskaan ei sen takia että olis ollu ruuhkaa. Ilmeisesti lähtijöitä voi tulla pian lisää..

 • Jengi iha mehuis ku junnu vaihtaa jengii! Toiset ei uutisoi mitää ja toiset uutisoi kaiken ni saadaan huutaa! Ootte hauskoi

 • Kyllä tuossa uutisessa taitaa olla vähän enemmän asiaa kuin junnu vaihtaa seuraa, Berg on käsitääkseni pelannut liigassa kolmisen vuotta. Toki on vielä nuori mutta ei nyt ihan junnu enää voi olla.
  Suurin uutinen ei ole se että Roosters jotenkin nyt vahvistuisi, vaan se että epävakaus Hämeenlinnassa näyttää jatkuvan. Jos vähistä pelaajista lähtee vielä osa pois niin ei todellakaan hyvälle näytä,.

 • Kyllä Bergillä vaikuttaa varmasti myös se, että hän käy vuorotöissä Helsingissä. Kuten jutussakin jo mainitaan niin edestakaisin reissaaminen vähenee. Kyllähän se äkkiä käy kukkaron päälle kun ajat Helsinki – Hyvinkää – Hämeenlinna väliä.

 • Mutta eihän huskit harjoittele? Ja jos harjoittelisivat niin rahaa on ja matkat maksetaan kuten turkuun ja manseenkin?

 • Jos katsot husky instagramia, ja kuvia leiriltä niin se on hauskaa katsottavaa

 • Missä ne pelaajat oli, ei ainakaan kuvissa?

 • Kuviin oli saatu melkein kaikki ja osalla noistakaan ei ole sopimusta.

 • Ehkei kaikki halunnut kuviin?

 • Taitaa Hämeenlinnassa olla pelimerkit menneet ja sitä kautta pelaajat. Junnuilta kupattiin rahat viime kaudella ja tällä kaudella höynäytetään vielä noi naiset. Toivottavasti naiset edes tajuaa, että noiden ulosottojen kautta palaa myös niiden rahat vaikka kuinka seurajohto vakuuttelisikin ettei naisten rahoja käytetä miesten toimintaan. Yks kausi ja Hämeenlinnan jefu oli pitkäksi aikaa siinä…..

 • Roman Runner jättää Huskiesit ja hakee uutta toimeksiantoa. Butchers voisi olla seuraava todennäköinen osoite.

 • Mistä tämä tieto?

 • http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=33170
  Currently look. for a team: Yes
  Ei ollut aikaisemmin kyllä…

  Muuten lisäksi http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=49766 on sama tilanne…

  Hämmentävintä ”tietoa” on kuitenkin Huskies sivulla.
  http://europlayers.com/ViewProfileTeam.aspx?ProfileId=24736

  Players we are looking for: 1) Any player from Finland
  Coaches we are looking for: We are not currently looking for coaches.

 • Koska nuo tiedot on päivitetty? Onko tuolla lukenut Runnerin Currently look. for a team-kohdalla ”No” Huskies sopimuksen julkaisun jälkeen?

  Aikisemmin huomannut ettei nämä Europlayers-profiilit ole aina täysin ajantasalla.

 • Kuten sanoin aikaisemmin ”Ei ollut aikaisemmin kyllä”

 • Huskien sainaustieto on häipynyt myös Izinyonilta ja siellä se oli vielä muutama päivä sitten.
  Nyt on ihan tosissaan huonot merkit ilmassa.

 • Surullista, mutta ilmeisen totta on että pikavoitoilla ei juhlita pitkään. Nyt on siis sellaisia merkkejä ilmassa että koko kausi on todellakin vaarassa.

 • Onnea Hämeenlinna! Onnea huskies!! Jatkatte loistavaa perinnettä missä noustaan 2.divarista liigaan ja muutamassa vuodessa tiputaan takaisin tai kuopataan joukkue. Noh, roosters saa taas kermat kakun päältä ja Suomi sai muutaman kovan futarin.

  Vai lähteekö jengi Kotkaan?

 • Kauden alussa huudettiin boomia ja uutista mutta lento ei kestänyt kauaa. Senverran että muutama suomihuippu saatiin höynäytettyä. Kun Saints uutisoi kahden pelaajan siirtyvän heille niin heti tuli perään uutinen Izinyonista ja kovaa puhetta liigahaastattelussa. Välissä oli kovin hiljaista.

  Eli nyt kun näyttää Runnerin olevan no-show ja Izinyonkin etsii uutta ja keskustelu täällä jyllää niin tuleeko taas kohta joku megaboom! jolla yritetään vakuutella että kaikki on kunnossa jotta pelaajat eivät lähde? Tim Tebow QB ja HC bilitsek?

  Kaikkea voi julkaista. Ei ne kuitenkaan maahan tule kun ei ole rahaa.

 • Muut seurat tyytyväisiä, kun pelien määrä vähentyy 10 peliin kausen aikana. Mites ton liiton lempilapsen vähentyneet TV pelit? Huudetaanko divareista joukkuetta liigaan ettei vaan TV aika vähene?

 • Boom!

 • Nyt Huskisien suomipojatkin ovat alkaneet pyyhkiä pois Huskies merkintöjä profiileistaan. Taisi koiratarhan portti lennähtää pois paikoiltaan oikein kunnolla.
  Huskiesien olisi viimeistään nyt tultava ulos ja kerrottava missä mennään. Kohta varmaan kuullaan, että Trojansin miehet ovat siirtyneet Crusadersiin, ja Suojanen siirtyy Sepon siipien suojaan.

 • Toivottavasti turkulaiset palaavat pelastamaan kasvattajansa. Olen lajia 90-luvulta asti seurannut ja aina vihannut Trojanssia, mutta nyt kun se puuttuu liigasta puuttuu jotain. Kyllä haluisin nähdä vielä Roosters Trojans mittelöitä!

 • Saa nähdä onko kevät jo pitkällä ennen kuin Liitto viestittää Vaahteraa pelattavan 6 joukkueella ensi kaudella.

 • Näyttää vaan kiihtyvän noi statusten muutokset kotimaisilta pelaajilta.Nyt kai voi jo sen sanoa että hurttien taru on ohi miehissä ja naarashurtat jää maksajiksi kuten Turussa

 • Mielenkiintoinen ajatus että Turussa naiset olisivat jääneet maksamaan miesten kuluja. Hyvin usein seurojen naisjoukkueet ovat nimenomaan niitä jotka hoitavat omat asiansa ja huolehtivat siinä ohessa että muutkin muistavat omansa hoitaa. Tämän lisäksi naisten joukkueet ovat hoitamassa ottelutapahtumissa kaikkea kentänrakennuksesta lipunmyyntiin. Samaa ei aina voi sanoa miesten joukkueista naisten peleissä auttamisen suhteen..

 • Mitä v..ttua täällä oikein tapahtuu. Joku trollaa oikein urakalla Huskien tilanteella ja hyväuskoiset tarttuvat teemaan ja peesaavat viesteillään. Jokainen, joka osaa katsoa Europlayers-sivuja näkee, että Huskies signaukset ovat siellä edelleen elossa eikä esim yllä mainitulla Izinyonilla ole vielä ollutkaan merkintää kauden 2018 signauksesta Ohessa vaikkapa Runnerin profiili:

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=33170

  Lopettakaa perseily

 • Heh heh, aina on niitä, jotka tarttuu trollien pyydyksiin. Vai mitä @@@Hämeenlinnan joukkopako.

  No kausi alkaa toukokuussa ja silloin nähdään kuka vie ja kuka vikisee. Trollit sikseen, jookos.

 • Kausi alkaa toukokuussa TOIVOTTAVASTI kaikkien osalta.

  En usko kaikkien olevan trolleja varsinkin kun katsoo historiaa negatiivisten ennusteiden osalta.
  Case1: TAFT
  Case2: Trojans
  Molemmat toteutuivat.

  Nyt olevat ennusteet Hämeenlinnasta on kyllä kovien faktojen taustottamia… Maksuongelmat jotka menneet ulosottoon ja protestilistoille saakka, viime vuodesta lähtien oleva rungon kato: Hyvinkää ”farmi”, omat pelimiehet jotka siirtyneet Stadiin, Kotkaan ja muualle, importtien ja tulevan HCn empiminen, treenien vähäisyys, kaaoottinen harjoitusleiri, …+muuta jota ei päälle päin näy?)

  Kerroppa siis miltä tämä vaikuttaa?
  Päälle päin ei kupli kuin paskaa, joten oletat pinnan alla olevan kultaa? :D

 • Olen samaa mieltä. Nyt on kiistatta pelkkää ikävää uutista ulkona. Vaikka Hml saisikin itsensä toukokuulle ja kauteen niin muutama asia ovat jo varmoja:

  – Kärkeä ei tulla haastamaan vaikka lisätään tuohon rosteriin 2 jenkkiä ja yksi euro (3+3 miinus Runner, Izinyon ja Gruel) joten Turun ja Tampereen palkkasoturit voivat unohtaa mitalipelit
  – Hämeenlinna ei tule olemaan kesällä 2019 vaahteraliigassa, ottaen huomioon tulevat kriteerisakot, ellei löydä järjetöntä määrää sponsoreita jostakin kattamaan sakot.

  Ja oma veikkaukseni kesään:
  – Roosters, Royals ja Crocs kärkikolmikko
  – Butchers, Saints tai Steelers neljäs. Etu näistä kolmesta on Tampereella.

 • Näköjään Gruel tulee aikaisintaan kesäkuun lopulla, jos pääsee Ranskassa play-offeihin.

 • Saints pettää tänäkin vuonna heikon hyökkäyksenlinjan ansiosta.

 • Ku oikein huskien rosteria kattoo, nii onhan siellä aloittaviksi nippu ihan päteviä majupelaajia. Siihen viel hyvä päävalmentaja ja jenkit niin tilanne on ihan uusi. Tosin sitten jos joku loukkaantuu niin ollaankin ongelmissa koska uskottavia varamiehiä siellä ei ole?

  Mutta ensin pitäis vaan löytää ne pätevät jenkit ja valmentajat

 • Kolmen kärki on tänä kesänä vaahterassa Roosters, Royals, Steelers…

 • @Vanha, mikäs Saintsin OL:ssa mielestäsi mättää. Rosterista uupuu vielä nimi, pari, jotka ovat harjoitelleet ja tulevat pelaamaan kesällä.

 • Suomalaista jenkkifutista välillä kauempaa ja välillä lähempää niin kauan seuranneena, etten kehtaa sitä tähän kirjoittaa, on pakko tehdä tästä offseasonista sellainen johtopäätös, että laji on aika pahassa kriisissä. Merkit ovat olleet ilmassa jo pitkään, mutta niiltä on suljettu silmät joko tarkoituksella tai tahattomasti.

  Seuraavassa luettelomuodossa mielestäni keskeisimpiä kipukohtia, joista osa on täällä jo mainittukin:

  Seurojen lyhytjänteinen ja nopeaan menestykseen tähtäävä toiminta.
  Suurin osa seuroista tuntuu asettavan menestystavoitteensa heti seuraavaksi kaudeksi sen sijaan, että tunnustettaisiin realiteetit ja lähdettäisiin rakentamaan kestävää organisaatiota, jossa laadukkaan juniorityön tuloksena edustusjoukkueeseen nousisi tasaisesti uusia pelaajia. Puutteet omassa juniorityössä paikataan importeilla, mikä on aivan naurettavaa. Haluaisin kysyä, mikä arvo on esimerkiksi mestaruudella, jonka ovat käyneet seuralle voittamassa eri puolilta maailmaa värvätyt pelaajat omien pelaajien maksaessa lystin ja katsoessa pelaamista paraatipaikoilta sivurajalta? Mikä on ylipäätään seuratoiminnan tarkoitus? Ylevästi seurojen visioissa ja missioissa puhutaan mahdollisuuksien tarjoamisesta nuorille näiden tavoitellessa omaa urheilullista potentiaaliaan ja muuta diibadaabaa. Tosiasiassa missio on voittaa Vaahteramalja vuoden sisällä keinolla millä hyvänsä.

  Tosiasioiden kieltäminen
  En halua kategorisesti moittia lajiliittoa, jossa tehdään paljon hyvää työtä, mutta yhdessä asiassa siellä ollaan toimittu ylioptimistisesti ja tosiasioilta silmät ummistaen. Lajin olosuhteet vaihtelevat huomattavasti maantieteellisesti. Pääkaupunkiseutu pystyy ”elättämään” suhteellisen helposti 3–4 lajiseuraa, mutta muualla Suomessa yhdenkin seuran pyörittäminen on aikamoista vuoristorataa. Kuitenkin kriteerit eri sarjatasoilla on rakennettu siten, että niiden täyttäminen edellyttää näiltä maakuntaseuroilta kaikenlaisia purukumi-paperiliitin-virityksiä. Näihin kuuluvat puljaaminen ikäkausijoukkueilla, jotta saadaan ainakin paperilla riittävä määrä juniorijoukkueita, naisten ja juniorien sekä näiden vanhempien ylikuormitus edustuksen ottelutapahtumien pyörittämisessä, rahan pumppaaminen edustusjoukkueen tarpeisiin muilta harrasteryhmiltä sekä muut taloudelliset suhmuroinnit. Kun toiminta muutenkin on jatkuvassa etukenossa ja vaarassa tulla pää edellä portaita alas, on seurauksena helposti dominoilmiö, jossa yhden palikan pettäessä muut kaatuvat yksi toisensa jälkeen. Romahtava osa voi olla mikä tahansa; liikaa velkaa, pelaajapula, junioripula, valmentajapula, muu kriteerien täyttymättömyys, taustatekijöiden loppuun palaminen. Kun uskottavuus seuran tulevaisuuteen loppuu joltakin sidosryhmältä, seuraukset ovat rumat ja ne tapahtuvat nopeasti. Huipulta voi tulla alas yhdessä kaudessa. Tosiasiassa amerikkalaisen jalkapallon seuratoiminta Suomessa on monessa seurassa yhden tai kahden ihmisen jaksamisen varassa. Sellaisen varaan on hiukan huono mennä tekemään televisiointisopimuksia tai muita pitkän tähtäyksen suunnitelmia.

  Sitoutumisen puute
  Tämä ilmiö ei liity pelkästään jenkkifutikseen. Nykyään vähän kaikilla elämänalueilla ihmiset tuntuvat etsivän koko ajan vain pikavoittoja ja haluavat jättää kaikki ovet avoimiksi. Kukaan ei halua sitoutua mihinkään. Pelaajat eivät sitoudu seuraan, valmentajat eivät halua sitoutua valmentamiseen, taustahenkilöt eivät pysty sitoutumaan tehtäviinsä. Välillä tulee sellainen olo, että harrastepohjainen urheilu on tullut tiensä päähän. Ainakin lajeissa, joissa jokainen harrastaja on korvaamattoman arvokas harvinaisuutensa vuoksi. Isommissa lajeissa toleranssit ovat suuremmat ja sitoutunutta porukkaa riittää niin, että homma pyörii, vaikka ”paska tippuisikin rattailta”. Jenkkifutiksessa tätä ylellisyyttä ei ole. Jokaisesta täytyy pitää kynsin hampain kiinni.

  Esittäisin mielelläni seuraavaksi listan korjausliikkeistä, joilla suunta saataisiin käännettyä, mutta valitettavasti mitään patenttiratkaisuja ei ole. Kaiken pitäisi lähteä seuroista ja niiden myötä myös lajiliitosta. Fokus pitää siirtää edustusjoukkueista junioreihin. Tavoitteeksi pitäisi ottaa aivan ensimmäiseksi toimivan juniorityön rakentaminen jokaiseen seuraan. Edustusjoukkue on seuralle vain mainos, joka houkuttelee junioreja lajin pariin. Menestys on seurausta siitä, että omat juniorit kehittyvät vastuunkantajiksi. Jos malli on se, että pelaan aina siellä, missä voi voittaa mestaruuden, ovat prioriteetit elämässä perseellään. Kentälle mennään pelaamaan pelikavereille, omalle seuralle, ja pelaamisen ilosta.

  Toisteltu fraasi, että juniorit on lajin tulevaisuus on valitettavasti kliseisyydestään huolimatta totta. Jos hommaa tehdään edustusjoukkueen tavoitteet edellä, seurauksena on juuri tämä nykyinen tilanne, jossa juniorityön puutteita pitää korvata rahalla.

  Maantieteellisiä eroja pitää myös pyrkiä tasoittamaan niin paljon kuin mahdollista. Jos 38 Vaahteraliigan mestaruudesta vain kaksi on mennyt yli 100 km päässä pääkaupunkiseudulta toimivalle joukkueelle, niin kertoohan se jotain resurssien maantieteellisestä epätasapainosta. Silti mitään tälle ei ole pyritty tai ainakaan pystytty tekemään. Sen sijaan, että täällä ilkutaan kulloinkin vaikeuksissa olevien seurojen ahdingolle, voisi olla hedelmällisempää koettaa miettiä, miten lajin toimintaedellytyksiä voisi parantaa niin, että myös muualla kuin Helsingissä lajia harrastava juniori voisi haaveilla jonain päivänä voittavansa Suomen mestaruuden oman kotikaupunkinsa joukkueen paidassa tarvitsematta jossain uransa vaiheessa käydä hakemassa se pakollinen mestaruus Roostersissa.

 • kreegah!
  loistavasti kirjoitettu. tuskin kenelläkään vastaan sanomista.

 • kaikkea on koitettu paitsi kovaa työtä.
  Tuo viimeinen kappele kertoo sen miksi juniorityö ei maakunnissa houkuta.
  Pääkaupunkiseudun imu pelaajien suhteen on niin kova, että niitä omia junioreita ei riitä edustustasolle senkään vuoksi. Työpaikat ja koulut on helpompi saada siellä.

 • @Tantor, hyvän analyysin kirjoitit.
  Nuorison kiinnostus lajiin pitäisi saada nousemaan mutta miten?

  Oma jälkikasvuni kokeili monia lajeja. Ja kiinnostui sitten jefusta
  yliopistojoukkueessa pelastessaan ja eteni sieltä sitten seuraan ja Liigaan.

 • Seurojen pitää panostaa valmennukseen mikäli tahtoo mennä eteenpäin. Maajoukkue on tällä hetkellä todella sisäsiittoinen valmennuksen osalta ja sinne kaivattaisiin uutta verta joka saattaisi muuttaa monen pelaajan kantaa hyvästä valmennuksesta. Tämä taas saattaisi vaikuttaa pelaajien valitessa seuraa.

  Se on ikävä asia että joissain seuroissa ollaan niin typeriä että haetaan mestaruutta lainalla ja muiden rahoilla. Yleensä se ajaa juniorit tiehensä. Mutta minkä sille voi ettei Seura näe vuotta pidemmälle?

 • Mistä niitä hyviä valmentajia tässä maassa muka saa? Liiton ”valmennusputkesta”? Ja tantor: ei jatkoon.

 • Samalla kaavalla tehdään hyviä valmentajia ja hyviä pelaajia. Ala sarjoista hitaasti mutta varmasti kokemusta hankkien ylemmäs.
  Paljon on myös persoonasta kiinni miten homma lähtee pelaajien kanssa liikkeelle

 • Savun alta nousee koiran luita. Kuulemma husky leirillä ollut kaikkinensa alle 15 pelaajaa.

 • Joista osa jätti toisen treenin väliin. Kuullostaa liiga tason touhulle.

 • Vapise roosters!

 • Hämeenlinnassa on pakka kehittymässä hyvin kokoon. Ovat aikeessa peluuttaa viime kauden penkinlämmittäjiä, jotka ovat sentään maksaneet viime kaudet import rallin. Wolverinesin Vaahteraliiga kausi 2014 toisinto tulossa sillä erotuksella, että voitto sarake jää nolliin ja pankkitili nollaan ja liitto kiittää tulevista maksamattomista laskuista. Rest in peace Huskies 2018

 • Kumpi pärjää huonommin? Royalsilla on surkea kuuppa, ja muutenkaan vahvistukset eivät ole kummoiset. Kaikilla joukkueilla on melko ohut runko, niin myös Vaasalla. Riittääkö hyvä jenkkibäkki nostamaan joukkueen suosta. Boksi täyteen miehiä, ja Vaasa on lyöty. Royals on kuin varjo viime vuoden joukkueesta.

 • Höpö höpö! Royals on pudotuspeleissä.

 • Yllä nimimerkki ”Royals vai Huskies” pohtii kumpi pärjää huonommin mainituista joukkueista. Royalsin ja Huskien tilanteet eivät ole mitenkään verrannolliset keskenään joten nimimerkillä on vielä paljon opittavaa Suomi-jefusta. Siinä kommentoija on oikeassa, että kaikkia joukkueita – pois lukien Steelers – tuntuu vaivaavan jonkinasteinen pelaajapula. Saints ja tippujajoukkue Crocot ovat vahvistuneet edellisestä kaudesta. Kaikkiaan olisi jo aika myöntää, että Vaahteraliiga on eräänlaisessa mini-kriisissä.

 • Roosters ei kyllä paini tuon ongelman kanssa..

 • Kyllä painii ja markkinoi rosteripaikkoja varman mitalin lupauksin

 • Tantor listasi asiat hyvin. Muuttoliikkeestä voimansa saava Roosters on 100% varma voittaja, muilla ei minkäänlaista saumaa. Hopeamitalistin nimi ainoa ”jännitys” koko sarjassa. Roo vie finaalin juuri sellaisella pistemarginaalilla kuin itse haluavat sen säätää. Historian tylsin kausi edessä. Viime vuonna katkesi vuosien perinne ja jäi menemättä soneralle koska tylsä. Tänä vuonna jää myös ruutu ostamatta koska tylsä ja koska ainoa keino katsojana äänestää jaloilla.

 • Tämän kauden yllättäjä tulee olemaan Kuopio Steelers. Liigan paras pelinrakentaja ja suurin ja riittävän tasokas rosteri. Nousijan nälkää näyttää ja voittaa ja kannustava kotiyleisö. Hyvät eväät maljaan.

 • Onko Steelers vaihtanut pelinrakentajaa? Viimeinen uutinen kertoo jostain Seth Petersistä, ei Vaahteraliigan parhaasta pelinrakentajasta.

 • …olia kaikki sarjat mukaanlukien paras viime kaudella Suomessa pelannut AB. Ne rajallisen maailmankuvan omaavat, jotka seuraavat jefu-scenessä vain Roostersia, eivät tiedä Petersistä mitään ennen kauden 2018 alkua

 • QB

 • Ainiin, tosiaan, koska divari ja vaahteraliiga on toisiinsa verrattavia sarjoja…

  Epic fail.

 • Jos viimekauden sarjataulukkoa katsoo, voitaisiin 2018 sarjat jakaa seuraavasti:
  Roosters pelaa Vaahteraliigassa yksin.
  I-divarissa pelaa Royals ja Huskies
  II-divarissa Butchers yksin
  III-divarissa Trojans, saints ja crocot.
  Siinäpä se Suomi-jefun taso taitaa tällä hetkellä olla.

 • Royalsin voi tiputtaa alemmaksi. Käys katsomassa niiden rosteri 😉

 • Ja huskiesilla sitä ei taida olla ollenkaan… :/

 • Sarjataso ei määrittele pelaajan taitotasoa

 • Ei, mutta on helpompi kerätä statseja I-divarissa, missä puolustukset eivät osaa puolustaa. Pitäisi olla selviö ihan jokaiselle. Taitotasoa mitataan pelaamalla ja vastus vaikuttaa tuloksiin.

 • On tietenkin oman jengin QB.

 • Ei ole.
  Se on Jimmy Gee… ;D

 • Royalsin kehitysjoukkue koeponnistetaan kovimmassa mahdollisessa testissä, kun 30 A -statuksella olevaa urheilijaa on nostettu edustuksen rosteriiin. Varmasti Sepon ajatuksissa tämä on ollut, mutta onko pelaajat vielä alle vuoden harjoittelulla valmiita… Pelaamallahan sitä oppii parhaiten ja laaja rosteri antaa vähän anteeksi taitotasossa, jos tilalle on lyödä kokenutta urheilijaa.

 • Lehmussaari tulee näemmä jenkeistä takaisin Saints takakentälle. Tampereella on kyllä hyvän kokoinen rosteri.

 • Tulee ainakin aluksi ylläriä ku ei voi heittää moisia roikkupalloja. Toki vielä isompi ongelma tulee olemaan kun juoksupelin olemassa olo on täysi nolla niin ei siellä taskussa pääse istumaan 7 sek per heitto.

 • Kyllä Peters tulee olemaan liigassakin kärkikasti quuppa. Ja Steelers yllättää

 • Jos pärjää Suomen I-divarissa, pärjää missä vaan!

 • tilanne pitäis kai nollata?
  Koko suomijefun tilanne on surkuhupaisen naurettavan säälittävä.
  Roosters on ainoa joukkue, loput lähinnä… Niin mitä?
  Ellei liigassa ole vähintään kymmentä edes jossain määrin kilpailukykyistä jengiä, kannattaako kiulun voittajaa kutsua minkään sortin mestariksi?
  Puulaakiahan täällä lähinnä pelataan, kaikella kunnioituksella.
  Roosters on ollut olemassa alusta asti, muut ei. Jotainhan se kokonaisuudesta kertoo.

 • Noniin kaikki asiantunijat! Jätetään joukkueiden talousmurheet, nimen tuoma ylivoimaisuus ja muut turhanpäiväisyydet huomiotta ja arvioidaan joukkueiden voimasuhteita eri osa-alueilla. Hyökkäys? Puolustus? Spessut? Valmennus? Luulisi täältä löytyvän myös ihan asiantuntevaa väkeä tätä varten.

 • Kukonpojat hävisi tänään lippupalloturnauksessa kaikki pelit. Roostersin tähdet ovat entisiä. Onko seuralla taloudellisia vaikeuksia?

 • Kyllä. Roosters häviää kaikki pelit ja joukkueen pelaajat ovat aivan huonoja.

 • Tän keskustelupalstan taso hävittää loputkin asialliset kommentoijat takaisin Suomi24 puolelle…

 • Hyökkäys: Roo, But, Cro, Roy, Ste, Sai, Hus
  Puolustus: Roo, Roy, Hus, But, Cro, Ste, Sai
  Spessut: Roo, Cro, Roy, Ste, Sai, But, Hus
  Valmennus: Roo, Roy, Cro, But, Ste, Sai, Hus

  Huskies nyt kärsii monessa osa-alueessa koska ei ole signattu, valmennusta, eikä hyökkäyksen importteja ja onko siellä junnujakaan/paikallisia juoksemaan spessuja, sillä ei alottavat voi niitä vetää täydellä temmolla koko kautta. Roosters on vaan ylivoimainen joka osa-alueella. Kuopio ja Saints tulee oleen kauden pettymyksiä hyvistä mediamyllytyksistä huolimatta. Veikkaan kauden yllättäjäksi huskiesia, mutta siksi että pelaavat kauden läpi ilman muiden puheita ”kaatumisesta”

 • Nämä voimasuhteiden arviot (luearvaukset tai toiveet) saatte kyllä jättää tekemättä. Ei ne onnistuneet viime vuonna niin ei ne onnistu tänäkään vuonna. Paitsi Roon osalta. Paperilla äkkiä näyttää hyvältä, mutta totuus selviää vasta ekoissa peleissä.

 • Toiveita ja arvauksia heitetään lonkalta mutta vakavissaan. Uskoisin että tuon rankingin tekijä ei ole esim nähnyt yhtään Kuopion peliä mutta sijoittaa loogisesti hännille kun kyse ”divarijoukkueesta”. Surkean huono analyysi kaikkiaan.

 • jos tämän hetken rosteria katsotaan, niin roosters on ainoa kellä ei ole kysymysmerkkejä millään osa-alueella, joten se voidaan nostaa ylivoimaiseksi mestarisuosikiksi.
  jos muita lähdetään katsomaan viime vuoden järjestyksessä, niin kakkonen Royals on kokenut melkoisen myllerryksen.
  importit lähes kokonaan vaihtunu ja etenkin linjat molempiin suuntiin huutaa edelleen vahvistuksia.
  valmennus myös uusiutunut ja onkin mielenkiintoista nähdä kellä Vaasassa on viimeinen sana valmennusasioissa, manager/ac Ewvarayelle vai hc/oc Grassilla.
  joka tapauksessa kentällä nähdään erilainen vaasa, joka kuitenkin on varma pleijarijoukkue.
  Kolmonen Huskies on vielä isompien haasteiden edessä kuin Royals, kaikki huhut ei voi olla tuulesta temmattuja ja tietynlainen hiljaiselo kertoo kaiken olennaise.
  huskyille iso handy jos saavat kauden vedettyä läpi.
  nelonen Porvoo jatkaa traktorimaista marssia kohtia kärkeä, mitään uutta ja mullistavaa ei ole kuulunut.
  suomikuupalla eivät asiaa pleijareihin, muutenkin jenkkien panos ratkaiseva.
  vitonen tampere jatkaa samaa alisuorittamista importtien valinnoissa, joukkueella hyvä buumi päällä ja pelaajia riittä, mutta jenkit kautta linjan kolmoskorin pelaajia, eikä tilannetta auta että ratkaisupelaajat pelaa kauden alle muualla.
  jatkaa pelaamosta sijoista 5-7.
  Kuopio on varmasti suurin kysymysmerkki kauden alla, jos kausi lähtee heti oikeaan suuntaan voi yltää jopa maljaan, taas jos lähtee parilla tappiolla niin tappelee huskyjen kanssa vipasta sijasta.
  veikkauksena neljäs sija.
  toinen ”nousija” Crocodiles on myös hienoinen kysymysmerkki, jenkkien taso kivikova, mutta riittääkö ohut runko pleijaritaisteluun.
  seinäjoen linjat tarvitsevat edelleen vahvistuksia.
  taistelee tre, porvoo kanssa vipasta pleijaripaikasta.

 • Kävin tutustumassa hiukan tässä Saksan liigaan ja herätti vaan kysymyksen täällä taas vellovaan ja joka vuotiseen keskusteluun että mitähän Suomessa on tämän lajiin eteen ”tehty’ ja vedelty pää edellä perseeseen jos Saksan pääsarjassa sekä divarissa pelaa 16 joukkuetta?!?!? Vaahteraan hyvä jos saa edes 7 joukkuetta kasaan tai divarin 5 puhumattakaan. Valistakaa fiksummat vähän tänne tätä.

 • Voisiko jo ihan ihmisten määrä vaikuttaa meelko paljon? Saksassa about 83miljoonaa ihmistä, Suomessa about 5,5miljoonaa ihmistä?

 • @fucking idiot
  Ihmisten määräkö maassa tekee liigasta ammattilaisliigan? Kyllähän meillä muissa lajeissa noita on vaikka meitä on se..mitä.. 5,5 miljoonaa? Mä en ollut tuomassa idari tänne 16 joukkuetta sarjoihin vaan milloin tämän lajin friikit lopettaa tasoero, import, joukkueitten sisäiset vellomiset ja muun paskan jauhamisen täällä ja koittaisi miettiä et MILLOIN lajiin nimeltä amerikkalainen jalkapallo ja Vaahteraliiga voidaan puhua ihan oikeasti ammattiliigana. Silloin tämä laji oikeasti ansaitsisi sen medianäkyvyyden. Se että katsomoihin tulee vain 300-500 henkeä katsomaan on jostain muusta kiinni kuin isin pojasta pelaamassa Roosterssissa, importeista tai Huskien ’kriisistä’. Tämä laji…ihan veikaten kyllä… saattaisi kiinnostaa useampaa kuin nykyisellään jos siitä tehdään kiinnostava täällä Suomessa.

 • 5,5 miljoonan ihmisen markkina-alue ei riitä pyörittämään tälläisessä lajissa ammattilaisliigaa.

  Meillä on pari palloilulajia joilla tienaa elannon Veikkauksen vuoksi, mutta mikään laji ei ole joukkueen omistajalle rahaa tuottava bisnes.

  Vähän on vaikea vaatia pelaajilta ammattimaisuutta kun painavat viikossa 40h töitä ja treenaavat päälle.

  Jefu on Suomessa puuhastelua ja siitä ei tule koskaan koripallon ja jääkiekon tasoista lajia.

 • Osoitit tyhmyytesi käyttämällä koripalloa argumentissasi. Sinut on äänestetty pois saarelta.

 • Jos nyt tarkoitat että koska koripallo nousi marginaalista ammattilaisliigaksi, voi jefulle käydä samalla tavalla?

  Koripallo on yksi maailman pelatuimmista lajeista.
  Jefu on Yhdysvaltoja lukuunottamatta marginaalissa ympäri maailman.

 • Onko kenelläkään tietoa J-P Malkasta? Onko pelaamassa ensi kesänä vaahteraliigaa? Entäs Huskien kickeri, joka ilmeisesti loukkaantui ennen viime kauden alkua? Olisi ollut hienoa nähdä näiden herrojen taistelua liigakentillä. Mikäs muiden joukkueiden potkaisijatilanne?

 • Jos sä meinaat että noilla 300-700k budjeteilla pyöritetään Suomessa ammattilaisliigaa.. olet syvässä humalassa. Maailmalla on meno toinen ja tottakai koripallo on järkyttävän iso laji jossa pyörii isot rahat.. ei ulotu Suomeen

 • Samaa mieltä että koripallo on Suomessa enemmän puoliammattilaisliiga.
  Sitä suuremmalla syyllä jefusta ei tule isoa ammattimaisempaa lajia koskaan.

 • Vaahteraliiga = ei edes puoliammattilaisliiga mutta on tv sopimus. Koriksella ei muuta kuin Susijengin pelit tulevat ilmaiseksi.

 • ps. käyttäkää sitä omaa nimimerkkiä.
  Vastauksen voi laittaa tekstiin @nimimerkki

 • 45 pelaajaa x EUR 3000/ kk sisältää lomarahat ja viralliset maksut päälle noin 30% = EUR 175500/ kk x 12= 2 106 000
  Valmentajille, huollolle tms pitää maksaa jotain myös. niin eiköhän yksi joukkue pyörisi n 3 milj EUR / vuosi. EUR 15 lipulla tarvitaan vaan 200 000 katsojaa / 6 peliä = 33 333 katsojaa per peli.

 • Äkkiseltään korisliigan budjetit vaikuttaisivat melko vertailukelposilta, 500-600k per kausi, jolloin 15 euron lippuja pitäisi kuuteen kotipeliin myydä 6000-7000 kappaletta. Ei mahdotonta, mutta yhtä epätodennäköistä kuin käydä kuussa.

 • On pojilla taas budjetit vähä yläkantissa :D vaahterassa ei ole kenelläkää joukkueella yli 300k budjettia. 100k-300k mennään.

 • kuussa on käyty.

 • @Vaahteraliiga 2018 Lopeta Malka se kirjoittelu! #SSL

 • Tää keskustelu saa jo ihan absurdit piirteet mutta korisjengissä pitää elättää noin 12 pelaajaa, 3 coutsia ja pari muuta kun taas jefussa puhutaan helposti 65 hengen organisaatiosta jos hypoteesi on se että ollaan ammattilaisia…

 • @Arzzi, laji kiinnostaa vuosi vuodelta yhä useampaa koska se on mielenkiintoisempaa vuosi vuodelta. Jefusta – erityisesti Liigasta – on todellakin hyvää vauhtia tulossa ”kesän lätkä” … Kaikki on hyvin, älä huoli !

 • @JAMI
  Todellakin toivon että tämä laji Suomessa saisi enemmän junnuja, aikuisia, joukkueita, ihmisiä paikan päälle, lajiin sisälle, näkyvyyttä ja puhetta. Itselle kävi että tämä laji vei täysin mennessään 3 vuotta (lähti NFL) sitten kun tuli kiintiö 25 vuoden lätkäfanituksen jälkeen vaan täyteen lajista ja halusi jotain uutta. Itse haaveillut et vois mennä kokeilla pelaamista mutta ei taida rikkinäiset paikat kestää tuota menoa. Kyllä tässä on malttamattomana odottanut Toukokuuta ja kotimaisia pelejä kun jenkkilässä pelit loppui että pääsee paikan päälle pelejä taas katselee.

 • Kerrottakoon nyt koripallon parissa työskentelevänä, että Korisliiga on ammattilaissarja, jossa jokainen pelaaja ja päävalmentaja saa liksaa, jolla elättää itsensä. Apuvalmentajat, jojot, fyssarit, hierojat ja huoltajat saavat vähintään kulukorvauksia, jotkut pientä palkkaa. Enpä ole kuullut Korisliiga-pelaajasta, joka kävisi ns. päivätöissä. 1-divarista sen sijaan löytyy enimmäkseen puoliammattilaisia.

  Pelaajabudjetti pääsarjatasolla 300k-500k. Siihen tietenkin lisäksi muut kulut eli kokonaisbudjetti 500k-800k.

  Katsojamäärät vaihtelevat joukkueittain, mutta parhailla jokkueilla yleisökeskiarvot ovat noin tonnin luokkaa. Myös joillain divarijoukkeilla on pääsarjatason katsojamäärät.

  Pelit näkee Fanseatilta, Elisa Viihteeltä, VeikkausTV:ltä ja pari matsia Yleltäkin. Suurin osa hallilla matsia seuraavista omistaa myös maksullisen kanavan, jolta katsoo vähintään oman joukkueen pelit.

  Eli aika kaukana on jefu koriksesta tällä hetkellä. Toki kuten joku muukin totesi, ovat nuo pelaajamäärät aivan erilaisia (valmennus ja muu staff suht sama), joten esim. täysammattilaisuus vaatisi vieläkin kovemmat budjetit jefussa. Eipä muuta tähän keskusteluun, halusin vaan löydä faktoja pöytään.

 • Vaahtisbudjetit pyörii 80-120k per kausi. Keskimääräisesti importti (USA) maksaa sen 8-10k per kausi. Pointtina lienee, että Korisliigan budjetilla pystyisi rakentamaan jefussa lähelle ammattimaisen organisaation. Koska kausi on lyhyempi, kotiotteluita vähän ja pelaajia paljon, tarkoittaisi tämä melkoista tapahtumaa vähintään kuusi kertaa kesässä, jossa kävijöitä houkutella tuhansittain. Tällainen panostus ei kuitenkaan ole mielekästä, koska taloudellisia kannustimia ei ole. Verrattuna potkupallon championsliigaan yms. Vaahteramaljan voittaminen on ihan kiva juttu, mutta ei seuran näkökulmasta muuta juuri mitään, aina on ensi vuosi.

 • Täällä kun ollaan montaa mieltä ulkomaalaispelaajista, niin koripallossa ei taida olla mitään rajoituksia kun 10 pelaajasta taitaa 8 olla ulkolaisia suurimmassa osassa joukkueista. Suppealla otannalla kolmen joukkueen pelejä katsoneena, tämä myös aiheuttaa sen että joukkueiden pitää olla ammattilaisjoukkueita. Aikanaan taisi olla rajoituksena heillä 2 amerikkalaista/joukkue, mutta nyt päätyneet tähän. Parhaat näin pystyy myös pelaamaan kv-pelejä. En kyllä tiedä mikä jefulle olisi parasta, ehkä kuitenkin lähtisin rajoittamaan.

 • Jenkkien hintalaatu -suhde on lyömätön, kun ei tarvitse maksaa sivukuluja.

 • Tuon perusteella tietosi eivät pidä paikkaansa. Vain kolmella joukkueella palkkabudjetti yli 300k, kolmella taas alle 200k. http://www.basket.fi/@Bin/51451457/M_korisliiga_pahkinankuoressa17-18.pdf

  Mutta joka tapauksessa puhutaan ihan eri rahoista kuin vaahtiksessa.

 • Miten ei ole kukaan vielä kommentoinut naisten Vaahteraliigan todella mielenkiintoista playoffsysteemiä?

 • Onko kenelläkään tietoa saako Vaahteran voitosta rahallista hyötyä?
  Kovahan haaste ja kenties mahdoton kotimaiseen liigaan on totetuttaa tuo liksa jokaiselle pelaajalle kun rosteriin niitä mahtuu aikas paljon verrattuna vaikka nyt tuohon esiin tuotuun korikseen. Kotimaisille pelaajille niitä rahoja pitäisi jostain saada (ottelukohtainen, aloituskokoonpanopaikka..jne.) Tästä saan yhden kysymyksen lisää et saako joukkueitten aloittavat (ei import) hyökkäys-/ puolustuspelaajat liksaa? Markkinoinnissa olisi myös parannettavaa kun katukuvassa kaudella omiin silmiin ainakaan ole osunut mitään mikä viittaisi kauden olevan käynnissä esim. ei laji friikeille. Tietysti rahahan tässäkin asiassa puhuu.

  PS.potkupallon puolelta kommentti:
  ”Niin kauan kun pääsylipputulot eivät kata palkkoja, ei niitä myöskään pidä maksaa. Ja senkin jälkeen kannattaa tosissaan miettiä, maksaako jollekulle (huonoa) palkkaa vai järjestääkö rahalla vaikka leirin ulkomailla. Sama koskee ykköstä ja minusta myös liigaa. Sellainen näennäinen ammattilaisuus, minkä sisältönä ei kuitenkaann ole ammattimaista otetta, on koko homman syöpä. Ammattimainen ote tekemiseen ei puolestaan tarkoita ammattilaisuutta”

 • Olet näköjään täysin kuutamolla Suomi-jefun arjesta, seurojen tilasta ja ylipäätänsä potentiaalista puoliammattilakiksi.

  Suomessa jefu on HARRASTUS. Seurat kaapivat mitä uskomattomammin keinoin rahaa olemassaoloonsa ja importtien kustannuksiin. Liian usein siirrytään toimimaan lainarahalla jonkun henkilön unelman toteuttamiseksi. Lähitulevaisuudessa ei ole mitään näkymää, joka viittaisi siihen että suomi-pojille alettaisiin maksamaan palkkaa. Itse asiassa nykyinen sääntöjen mahdollistama ja kriteerien pakottama burn rate on kestämätön kahdella ylimmällä sarjatasolla.

 • @en osaa kirjoittaa nimimerkillä
  No hienosti kiteytit tuohon omaan kirjoitukseen et jos jefu suomessa on vain harrastus… niin miksi helvetissä.. sen arjen pitää olla niin vaikeeta et haitaa ulkomailta yli budjetin pelaavia pelaajia? :D ja kotimaisiin ei voi rahaa laittaa sitten penniäkään. Huvittaa vaan sit lukea täällä itkua Vaahteran ja divari joukkueista, importeista, veloista jos tämä on vaan harrastus. Eihän tällä lajilla pitäisi edes olla sarjatasoja sitten. Et en tiedä kuka täällä on pihalla suomen jefu tilasta..

 • Mee ny muualle trollaamasta. Ei tarvii leikkii tyhmää ja olla ettei muka tiedä mitään suomijefusta.

 • @nimetön (tuttu metro lehdestä)
  Niin se et oikeasti kysyy niiltä jotka tietää oikeasti lajista jotain ja kirjoittaa asia tekstiä niin on trollausta? Tämä kun on itselle ainoa mesta mistä tulee suomijefun nippelitietoa. Sori kun en vittuile henkilöille tai joukkueille mitä 95% kirjoittajista täällä tekee vaan oikeasti kiinnostunut tästä lajista näin ”rookiena” suomijefusta. Se et pari vuotta tätä palstaa seuranneena ihmetyttää jatkuva itkeminen samoista asioista eikä kukaan täällä mainitse sanallakaan mitä ihän perus tukipilareihin tulee miten tämän lajin saa elämää eikä tekohengittää. Siis jos uskominen tilanteeseen on mitä täällä saa lukea. Siinä olet oikeassa et pääni kapasiteetti ei ratkaisen tälle lajille yhtään mitään suuntaa tai toiseen. Kunhan kirjoitan tähän lajiin kiinnostuneena muutakin kuin palkka-armeijat ja boom boommit.

 • Osta sulkkismaila

 • ”@perze
  Osta sulkkismaila”

  Ah, mitä silkkaa neroutta! Juurikin tälläista kommentointia täällä kaivataan lisää. Touchdown!

 • Ehkä olen hiukan naiivi, mutta jos Arzzi ihan vakavissaan kaipaa infoa suomalaisesta jenkkifutiksesta, niin tässä lyhyt tietopaketti täysin ilman sarvia ja hampaita. Suomalainen jenkkifutis on todellakin useimmille pelaajille harrastus ja he maksavat itse omasta pelaamisestaan seuran jäsenmaksua sekä kausimaksua, joilla hommaa pyöritetään. Lisäksi moni tekee vielä talkoita, kuten järkkärihommia, muuttokeikkoja ja vastaavia, joilla kerätään rahaa esimerkiksi importtien hankkimiseen. Lisäksi seurat koettavat hankkia näiden tulojen päälle sponsoreita samoihin tarkoituksiin. Sponsorien maksamat rahat ovat suhteellisen vaatimattomia summia, joten tukijoita tarvitaan paljon.

  Näiden maksavien pelaajien ja importtien lisäksi joukkueissa on kotimaisia ”journeymen-pelaajia”, jotka siirtyvät aina siihen seuraan, joka tarjoaa parhaat edut. Yleensä ilmaisen kauden ja joissakin tapauksissa myös jonkin verran rahaa. Käytännössä siis paikalliset pelaajat kustantavat omalla rahalla ja työllään oman pelipaikkansa mahdollisesti ottavan paremman tuontipelaajan palkan ja muut korvaukset.

  Riippuen seuran mestaruuskiimasta tätä rahoituspohjaa saatetaan laajentaa myös velkarahalla. Ongelmana on, että mahdollinen mestaruuskaan ei lisää seuran rahavirtoja, vaan seuraavalla kaudella seuralla on käsissään budjettia laadittaessa myös edellisen kauden velat.

 • Olen tainnut olla liian naiivi kun luulin että urheiluseuroja pääsääntöisesti johtaa kohtuufiksut kaverit. Mutta velkarahalla budjetin luominen lajissa, jossa tulopuoli on jotain nollan ja minimin välissä, kuulostaa suoralta esimerkiltä tyhmyydestä. Onko mitään realistista arviota miten moni jefuseura on pistänyt toimintaan lainarahaa?

  Olisi kiva kuulla lainan ottaneilta seuroilta, millaisella suunnitelmalla he ajattelivat seuraavalla kaudella pyörittää toimintaa JA maksaa velat, jos tulopuoli ei riittänyt velanottokaudellakaan?

 • On enemmän kuin kourallinen seuroja joiden toiminta on loppunut henkilötaattujen velkojen erääntyessä. Jokunen noista on palannut takaisin sarjoihin kun vuodet ovat kuluneet ja savut haljenneet.

  Harva haluaa kertoa maksaneensa omasta pussista urheiluseuran takausvelat mutta jokainen joka oikeasti tuntee suomi-jefun vähän syvällisemmin tietää näitä tapauksia.

  Jos joku vakavissaan puhuu suomalaisesta jenkkifutiksesta ammatti- tai puoliammattilajina on täysin kuutamolla. Parasta mitä tällä hetkellä voi realistisesti tarjota on kuluttomuus pelaajan näkökulmasta kuten Vaasassa on onnistuttu tekemään. Tuo on jo aplodien arvoinen saavutus.

 • ”Ilman sarvia ja hampaita” justjust shm

 • Jos Tantorin viestissä oli jotain mikä ei pidä paikkaansa, haluaisin sen kuulla?

 • Nimimerkki Tantor kuvasi hyvin suomalaisen jenkkifutiksen nykyiset realiteetit. Kyse on harrastelajista jossa pelaajat osallistuvat harrastuskustannusten kattamiseen maksamalla rahaa omasta pussista ja tämän lisäksi osallistumalla seuran erilaisiin varainhankinnan operaatioihin. Sponsori- ja lipputulot ovat minimaalisia ja vain harvoin joillain seuroilla löytyy rahakkaita kummisetiä, jotka haluavat omasta rahapussistaan maksaa unelmiensa toteuttamisen.

  Keskustelu täysammattilaisuudesta oikeana mahdollisuutena suomalaisessa jenkkifutiksessa on joko gonzo-journalismia, trollausta tai sitten ääretöntä tietämättömyyttä.

  Vaasassa Sepolla on iso visio jonka yhdeksi tavoitteeksi hän on maininnut puoliammattilaisuuden. Visio kuulostaa lajin yleisen tason huomioiden täydelliseltä utopialta, mutta Vaasassa on vision palasina saavutettu ylivoimaisesti suurimmat yleisömäärät sekä pelaajille ”ilmainen” pelikausi. Hienoja asioita seuralle, mutta niihin yleensä suhtaudutaan tälläkin foorumilla joko vittuillen tai sitten kyseenalaistaen.

  Suomalaisten jenkkifutisseurojen suurin ongelma on voimavarojen rajallisuus. Omana kantanani sanon sen, että yhteisen lajiliittomme SAJL:n tärkeimpänä tehtävänä tulisi olla seurojen elinkelpoisuutta mahdollistavien olosuhteiden luominen eri sarjatasoille. Ne yleiseen harrastuskustannuksiin vaikuttavat tekijät, jotka ovat SAJL:n päätettävissä, tulisi ottaa kriittiseen tarkasteluun välittömästi. Kilpailusäännöt, sarjamääräykset, lisenssikriteerit, markkinointi ja maajoukkue. Etusijalle tulisi asettaa siis seurojen elinkelpoisuus, ei keskustelu amerikkalaisen jalkapallon olympiakelpoisuudesta.

  Tarkennettakoon vielä tässä se, että lyhenteellä SAJL tarkoitetaan asiayhteydessä lajiliiton äänestyksin valittuja luottamushenkilöitä, ei niitä muutamaa toimistossa työskentelevää toimihenkilöä.

  Mutta joo. Seurat itse päättävät lajin kohtalon, koska seurat itse valitsevat nuo luottamushenkilöt positioihinsa. Se on selvää että olennaisia muutoksia emme tule lajin parissa näkemään niin kauan kuin samat henkilöt valitaan aina kerta toisensa jälkeen yhä uudelleen samoihin luottamustehtäviin. Jos muutosta ei haluta, sitä ei todellakaan saada aikaankaan. Ja jos tämä on totuus, niin lopetetaan valittaminen täällä ja keskitytään spekkaamaan tulevan kauden voimasuhteita eri sarjatasoilla.

 • @Tantor @Jone
  Kiitos asiallisista vastauksista! Respect. Nämä viestit avasivat itselle suomijefun tilannetta ja toivottavasti myös muille jotka täällä vetävät ihan utopia tekstiä (tietävinään) vuodesta toiseen. Toivottavasti näillä päästään ydinasioihin tälläkin palstalla kiinni ja saadaan laji ,joukkueet, pelaajat ja lajin ihmiset keskuudessa hyvään valoon eikä jatkuvaan kitinään ja vittuiluun. Kriitikki (ja hyvällä hengellä fani nälväily)kuuluu tänne myös eikä tarvi jeesusteluun mennä että olis hyvä mieli kaikilla mutta osa tietää mitä tässä tarkoitan. Jone hyvin kirjoitti että turha odottaa muutoksia jos ei niihin löydy halua. Joko esim. äänestätte jaloilla tai sit mennään katsomaan paikkakunnille peliä nimeltä amerikkalainen jalkapallo.

 • Mun mielestä lainan ottaminen on ihan ok jos se on budjetoitu järkevästi. Esim alkukaudesta voi olla kuluja, mutta vajetta kassassa jonka takia tarvitaan lainaa kattamaan nämä kulut. Lainaa maksellaan sitten rauhassa takaisin sponsorituloilla, jotka realisoituu myöhemmin tai lipputuloilla. Ja joo vaikka monet naureskelee ”lipputuloille” niin ovat ne loppuunsa varsin hyödylliset. Yleisökeskiarvo tais olla joku 580 vaahteraliigalla viimevuonna? Eli 580 x6 kotipeliä x 10e/lippu = 34 800€. Tuo voi olla hiukan yläkanttiin, mutta kaikki tajunnee pointin. Seurasta riippuen se on 20-50% kausibudjetista.

  Toinen esimerkki milloin lainaa tarvitaan: Kausibudjetti laadittu ihan järkevästi, mutta kauden aikana sattuu jotain odottamatonta, mutta ihan normaalia. Eli esimerkiksi kauden yleisötavoitteesta jäädään syyn x takia. Tai sitten amerikan vahvistukset loukkaantuu yksi toisen perään jonka takia joudutaan tuomaan uusia niinkuin Porvoossa viimeksi. Tällöin joudutaan mahdollisesti ottamaan lainaa esimerkiksi pelaajien palkkoja varten jos omasta kassasta on rahat loppu.

  Lainaa voi myös ottaa tyhmästi. Esimerkiksi loppukaudesta joukkueenjohto tuumaa tarvitsevansa lisää pelaajia, vaikka budjetti ei anna myöten. Tästä johtuen otetaan lainaa ja hankitaan pelaajia. Tämä on sitten se väärä paikka ottaa lainaa ilman pitempää suunnitelmaa.

  Kaikenkaikkiaan lainan ottaminen on mielestäni ihan normaalia ja järkevää eikä tyhmää riskinottoa.

 • Jos joku ottaa etukenoon lainaa takakenoisen tulobudjetin (=optimistinen arvio seuran tuloista) kompensoimiseksi on kyse megaluokan riskistä jota yksityishenkilöiden ei tule koskaan ottaa henkilötakauksin vastatakseen. Ei ikinä. Piste.

 • Paljon järkevämpää on rahoittaa toimintaa ostoveloilla, koska lainanotto vaatii henkilötakauksia ja mielummin yhdistyksen kuin yksityishenkilön konkurssi. Lienee turha pilata kenenkään elämää sillä, että halutaan päästä Vaahteramaljaan, jonka Roosters voittaa.

 • Hetkeen ei ollakaan puhuttu koiratarhan ongelmista joten puhutaanko taas?

  http://www.protestilista.com/yritys/2640311-5

  Helmikuussa kaksi uutta protestimerkintää yhteensä noin 3000€. Pitäisikö jo myöntää ongelmat? Nyt on jo maaliskuu ja kauteen on 10 viikkoa. Haloo!!

 • pelaajat laittavat pelin poikki, onko edullisempaa lähteä heti vai odottaa kun velka kasvaa?

 • Jaa ei oo huskies maksanu jotain painatuksia. Miksi tilataan jossei voida maksaa.

 • Ammattilaisfutiksesta Suomessa puheenollen – se oli lähellä 90-luvun alussa. Kuka vielä muistaa Helsinki Blue Fox …

  The International League of American Football, scheduled to debut in Europe next month, today canceled the season because of problems such as arranging work permits for players, league spokesman Steve Gerrish said.
  ”I don’t think it was a lack of preparation, but things we couldn’t foresee in logistics and paper work,” Gerrish said. ”We couldn’t foresee it would take so long to get those things done.”
  Gerrish predicted that the ILAF will be ready to begin play in 1991, the same year as the NFL-sponsored World League of American Football. Each ILAF team is to be made up of 24 European and 12 American players. WLAF teams will feature mostly Americans and serve as an NFL farm league.
  The 96 American players and 24 American coaches hired by the league, including former New York Jets Coach Walt Michaels in Helsinki and former Stanford Coach Jack Elway in London, will receive a financial settlement and be offered jobs for 1991, Gerrish said.

  The ILAF originally planned to open the 1990 season with eight teams, but scaled back to six teams in early February when conflicts with soccer’s World Cup forced teams in Rome and Milan to skip the season.
  The ILAF had reached a sponsorship agreement with the Wilson sporting goods firm about two weeks ago and just this Monday had issued a revised schedule for its six other teams in London, Munich, Barcelona, Helsinki, Amsterdam and Birmingham, England.
  Gerrish said in a telephone interview from league headquarters in Amsterdam that a shortage of time, not money, prompted the cancellation.
  In addition to difficulty in obtaining work permits for the 12 American players and three American coaches hired for each team, Gerrish said the league encountered delays in incorporating teams and arranging television contracts in Europe.
  ”There was a lack of time; that was the biggest thing,” Gerrish said.
  ”I think it was a smart business decision. I think that we can get a lot more support and exposure and just do ourselves a lot of good in terms of preparation.”
  With its debut pushed back a year, Gerrish said the league hopes to open with 12 teams–the eight original clubs and four in cities yet to be selected–and expand to 16 clubs in 1993.

 • Tampereella näyttäisi Facebookin perusteella menevän paremmin kuin Hämeenlinnassa ja QB:t on maassa.

 • Ei kai muutama Facebook päivitys vielä saintsista hyvää tee.

 • Niin, tuskinpa Saints haastaa Roostersia tänäkesänä mutta nyt kyse olikin Hämeen herruudesta. Jos Saints harjoittelee QB:t mukana maaliskuun alussa ja naapurilla ei ole edes sitä QB:ta tai HC:ta niin jännä juttu on jos Hämeenlinna on kauteen toukokuussa valmiimpi.

  Tällähetkellähän taitaa olla niin että 2 ylimmän tason Roosters, Butchers, Saints, Steelers, Wol, ECG, Indians ja Eagles harjoittelee ykkös QB rosterissa. Se on muuten aika kova juttu!!

 • eikös treen kuuppa lähde takaisin ja palaa kauden alla.

 • Aloittava QB treenaa joukkueen kokonpanossa 6 viikkoa ennen kauden alkua. Mikä pointti? Ei siitä ehkä haittaakaan ole, jos QB on vuosia kokoonpanossa, mutta jos muukaan jengi ei ole vielä paikalla, niin ei se pelinrakentajan paikalla olo auta.

 • Niin, kyllähän NFL:ssäkin on OTA:ja pitkin kevättä ja kesää… Suomen olosuhteissa myöskin kuuden viikon 24/7 jefuleiritys, jossa pelejä ajetaan sisään on utopiaa. Jos oletetaan, että suurin osa pelaajista kuitenkin asuu samalla alueella ja käy joukkueen harjoituksissa, niin kai siitä aloittavasta pelinrakentajasta jokin hyöty on. Toki jos joukkueen strategia on import armeija (jossa ei ole kyllä mitään tolkkua muutenkaan, ainakaan jos harrastuksena on jefu, eikä jalkapallomanageri), niin sitten treenejähän on aivan turha järjestää ylipäätänsä.

 • Myös Spencer Cutlan jättää Royalsin vuotavan laivan ja lähtee kesäksi Saksaan pelaamaan.

 • Ei kyllä hyvältä näytä Royalsin osalta…

 • Oliko Cutlan edes jatkamassa Royalsissa viimekauden jälkeen? Joku taitaa taas yrittää provosoida…

 • Cutlan on palkkamatkustajia joka ei koskaan jätä ketään tai mitään vaan menee sinne missä raha puhuu. Todella typerä kannanotto.

 • Jos saat tarjouksen pelata Euroopan kovatasoisimmassa liigassa, menetkö vai jäätkö Suomeen… Hmmm..

 • Sottilaren ja Bedwelin puhumana Cutlan sinne meni. Ja jos haaveena on ollut pelata GFLssä, niin silloin palaset loksahti kohdalleen. Vaasassa Cutlan ei aikonut jatkaakaan.
  Onnea Spennulle Saksaan

 • Menee kun Justin viheltää. Näin viime vuonna ja näin myös nyt. Vaasa ei ollut edes vaihtoehto.

 • Yksi Suomen historiallisimmista joukkueista Trojans ilmoitti lopettavasa miesten edustusjoukkueen toiminnan (ei lasketa nykyistä alhaisinta divaria edustamiseksi) pelaajapulan vuoksi… Kyllä tämän nyt olisi pitänyt hieman pysäyttää lajipiirejä miettimään missä oikein mennään…

  Tasokkaita pelaajia ei ollut tarpeeksi sitoutuneina syksyllä ja varmoina tietoina voin kertoa että moni tasokkaista pelaajista oli jo toisten joukkueiden haaveissa siinä vaiheessa kun Turussa keskusteltiin jatkosta.

  Oma huomio kiinnittyykin nyt niihin jotka ”jättivät laivan” ja mitä pitkän aikavälin saavutuksia nyt tullaan näkemään…

  Roosters on aina ollut tasokkaiden ulkopaikkakuntalaisten pelaajien veturina koska sinne halutaan pokkaamaan takuumestaruutta. Näin myös muutaman turkulaisen osalta menneinä vuosina. Tämä oli silloin, ja jokaisen oma ura on yksilöpäätös.
  Sitten mukaan kuvioihin astuu myös Huskies jonka ”vetovoima” olikin perustettu rahaan (kulujen kattamiseen) ja isoihin lupauksiin. Hml tiedetään ainakin jututtaneen useampaa turkulaista jo 2017 päättyessä mikä ennestään veti mattoa perinteikkäältä Trojansilta. Pelaajat eivät voineet sitoutua kauteen koska ”rahakkaita” tarjouksia oli myös Hämeenlinnasta jonka lopputuloksen tiedämmekin.

  Nyt sitten onkin selvinnyt että raha jolla ulkopaikkakuntalaisia Hämeenlinnaan on houkuteltu onkin sitten pelkkää lumetta kun ulosotossa ja käräjillä haettuja julkisesti tiedossa olevia velkoja on jo yli 5000€. Mitä on vielä kulissien takana?

  Itse näen että yhden joukkueen sokea ja epärealistinen menestymisen tavoittelu on ainakin välillisesti aiheuttanut ainakin kahden seuran ahdingon. Turun ja oman kylän, Hämeenlinnan.

  RIP, Trojans.
  Toivottavasti näemme vielä…

  http://www.turkutrojans.com/historia/

 • Eiköhän syyt ole jossain ihan muissa asioissa. Viime kauden Trojans oli varjo Virolaisen ajoista. Osa pelaajista on enemmän sitoutuneita laadukkaaseen valmennukseen ja toimintaan kuin itse organisaatioon. Taas yksi syy lisää, miksi Roosters menestyy.

 • Ensinnäkin nimimerkkisi on aika perseestä. Voisit pohtia sitä uusiksi.

  Mutta tuossa olen samaa mieltä että väärillä keinoilla rakennettiin Hämeenlinnassa viimekesä ja se näyttää nyt kostautuneen.

  Syksyllä suomipelaajat signasivat kiimassa muista kaupungeista Huskeihin kuvitellen tämän olevan nyt se uusi kova juttu suomifutiksessa ja Roostersin haastaja. Ensikesänä otetaan kulta Hämeenlinnaan ja me ollaan niitä viimekesän Eurooppalaisia joille maksetaan palkkaa. Vaan miten kävi?

  Nyt on nimi paperissa, lukko jalassa ja joukkue ei ole kuin nuo kovat suominimet, Runner ja Izinyon. Ahneus kostautui. Kausi on pitkä ja loukkaantumisia tapahtuu. Kuka nousee Kyein tai Suojasen takaa paikkaamaan jos tulee loukkaantuminen? Se suomipoika joka istui 2017 penkillä ja ei ole talvella reenannut lainkaan? Sillä ei pelata edes Playoffeissa.

  Mitä ikinä Hämeenlinnassa on luvattu niin niitä lupauksia tuskin tullaan pitämään. Muutoinhan varmaan maaliskuuhun mennessä olisi HC ja QB nimet ulkona eikä julkaisut rajoitu 5 tonnin kokoisiin protestilistoihin.

  Lisäksi koska miesten ja muun seuran välit on hyvin tulehtuneet niin ketkähän hoitavat miesten ottelujärjestelyt? Naisten ja junnujen matseissa tuskin nähdään Tamperelaisia tai Turkulaisia chaingängissä?

 • ”Anniskelualueeksi ei saa hyväksyä urheilu-, liikunta-, musiikki- tai muun niihin verrattavan tapahtuman yleistä katsomotilaa. Anniskelualueeksi voidaan kuitenkin hyväksyä katsomotila edellä tarkoitetuissa tapahtumissa, jos se on varattu yksinomaan 18 vuotta täyttäneille henkilöille.” Edellä uuden alkoholilain pykälä n:o 18. Nyt olisi VaahteraLiigalla tilaisuus profiloitua ja järjestää anniskelualueet ensi kesän otteluihinsa. Tällä keinoin lisää kansaa katsomoihin. Jääkiekon SM-Liiga tämän kanssa vielä epäröi …

 • 1. Vaahteraliiga ei vastaa yhdenkään ottelun järjestelyistä, vaan paikallinen seura.
  2. Vaikka anniskelualueeksi määritettäisiin joku katsomon osa, ei siellä voi anniskella ilman anniskelulupaa.
  3. Kuinka moni oikeastaan haluu kännisiä mökeltäjiä katsomoon?

 • Saintsil on kaljateltta!

 • Saintsilla ollut kaljateltta jo muutaman vuoden. Pyynikillä on muutenkin hyvät pelitapahtumat joihin saints selvästi panostaa

 • Hämeenlinna hajoamassa. Facebookissa nähty päivitys, että Kyei on valmis palaamaan ”kotiin” Porvooseen!

 • Run Runner run

 • taas kuulin tädin mieheltä, joka oli kuullu naapurin tyttären kummin, joka oli asunu Kuopiossa kuuskytluvulla sanoneen et Hämeenlinnassa oli kuulemma käyty ja kuultu veljenpojalta et kauppakeskus Goodmannissa kahvilan tarjoilija oli nähny ku Huskiesin pelaajalta näyttäny kaveri oli ollu surullisen näkönen.

 • Olis ihan oikein jos huskies ottais turpaan joka ikisen matsin ens kesänä. Saatais tuo urheiluseuran irvikuva pois suomenmaalta.

 • – Kakkosen voittaja
  – Ykkösen voittaja
  – Neitsytkaudella Vaahterassa playoff-otteluissa viittä vailla Maljassa

  Kateus pitää todellakin ansaita

 • – Kakkosen voittaja 2014
  – Ykkösen kakkonen 2015 (hups..)
  – Ykkösen ykkönen 2016
  – Mikä tahansa joukkue pääsee Vaahterassa pleijareihin ja maljaan kun käyttää junnujen sekä naisten rahat ja tekee useamman kymmenen tuhannen velat siitä huolimatta. ;)
  – 2018 luovutus koska 2017 ja täydellinen kilpailukyvyn romahdus?

 • Olet idiootti.

 • Koska on oikeassa?

 • Tuossa oheisessa Huskies bitchigissä oikeastaan kiteytyy SAJL:n iso ongelma. Ollaan luotu liigakriteerit, mutta niistä voi luistaa rahalla- Jos halutaan ns. kestävää kehitystä suomalaiseen jefuun, ei ollut mitään järkeä päästää vuonna 2011 perustettua seuraa joka ei täyttänyt liigakriteerejä kaudeksi 2017 liigaan. Kapea taustaorganisaatio on toteuttanut lähinnä parin ex. Tigers-vaikuttajan unelmaa, mutta varsinainen seuraorganisaatio ei ole millään hetkellä täyttänyt terveen seuran kriteerejä. Karismaattinen Stan Bedwell sai luotua persoonansa ympärille Boom-hypen, jonka elinkaari on yleensä yhtä pitkä kuin kulloisenkin seuran kukkarossa on syvyyttä.

  Näitä rahalla rakennettuja tähdenlentoja ei saisi koskaan päästää ylimmälle sarjatasolle vaikka niillä hetkellisesti olisi massia latoa pöydälle itseään suuremman pinon. Liigakriteerien pitäisi olla absoluuttisia mm. junnutyön osalta ja seurojen taloutta tulisi tarkkailla vähän ammattimaisemmin kuin tällä hetkellä.

 • ja montako joukkuetta liigassa olisi jos noita kriteerejä tutkittaisiin ”absoluuttisesti”.
  Porvoo, Wolvot, tampere.

 • Tämä Kyein viesti oli Butchers organisaatioon lähetetty ja täyttä faktaa. Myös Butchers huppari toi viestiin voimaa. Mahtaa Jimi Roikoa naurattaa kun vääntää Mickeylle sopimusta.

 • Mikä Huskies bussille tuli, Tre -Hml – Tre linja peruttu?

 • Tais olla laskettu että Sunny car maksaa sen viulut

 • + Vaasa
  + Roosters

  … Siinäpä se.

  Crocodiles ei millään ilveellä… Kuuleman mukaan sielläkin törsätään junnujen rahoja, niin onko mikään ihme että suurimman osan junnuvuosista Crocoissa viettävät pelaavat loppu-uransa jossain oikeassa organisaatiossa?

 • Mahtaa kertoa jotakin miehestä joka asuu Tampereella, kirjoitti rahan perässä sopimuksen Hämeenlinnaan ja nyt haikailee Porvooseen.
  Mikä on kun saints ei saa värvättyä miestä? Kai niilläkin edes vähän on rahaa

 • Olisi kyllä kova juttu!

  Voin kyllä sanoa että nostaisin todennäköisimmin perseeni sohvalta ja Ruudun ääreltä Velolle jos siellä olisi aurinkoisena päivänä olut teltta tai oma katsomo jossa anniskellaan.
  Viime vuonna ymmräsin että ainakin Vaasassa ja Tampereella oli omat anniskelut. Miten muissa kaupungeissa?

 • Nosta nyt joka tapauksessa vaikka ei olisi. :)
  Jefu on parasta paikan päällä!

  Jokainen kroppa katsomossa on plussaa.
  Olisi mahtavaa jos jonain vuonna liigan katsojakeskiarvo hivelisi 1000.

 • Mikä huskies bussi ja mikä linja?

  @@Autokeskus
  Näitä tuntuu riittävän tuolla Hämylinnassa.
  Sunny Car ja Huskies.
  Ammattilaiset asialla suunnittelemassa kestävää kehitystä. ”Hei, perustetaan Euroopan suurin autotalo josta todennäköisesti kaikki Suomen autot tullaan ostamaan. Rahat saadaan Nigeriasta.”
  ”Hei, pistetään isolla rahalla ammattilaisjoukkue pystyyn ja oletetaan että saadaan rahat junioreiden harjoitusleireiltä johon tulee paikallisia junnuja 500€/päivä ”omakustannehinnoilla””.

 • Eipä tulla tuhatta näkemään paitsi ehkä Vaasassa.
  Muut ovat niiiiiiin kaukana kärjestä!

 • Alkaa pikku hiljaa riittämään tämä negatiivisiin asioihin keskittyminen ja toisen epäonnistumiselle ilkkuminen.
  … Kuuluu varmaan perussuomalaiseen luonteeseen… Menestymistä kadehditaan ja toisen epäonnelle ja epäonnistumisesta iloitaan (jokaisella elämän osa-alueella).
  Suomalainen on valmis maksamaan 200 jotta naapuri ei saa satasta.

  Kävi miten kävi Hml kauden ja koko seuran osalta, keskittykäämme hyviin asioihin, sillä ne ruokkivat jefuinnostusta.
  Jos asioissa on korjattavaa, niin kantakaa kortenne kekoon!

  Itse oon iloinnut suuresti Vaasassa syntyneelle jenkkifutisbuumille. On mahtavaa nähdä yli 1000 katsojaa jefupelissä! Seppo tekee mahtavaa duunia!
  Lisäksi olen seurannut ilolla Tampereen kehitystä viimeisen vuoden. Siinä on seura joka tulee tulevaisuudessa tekemään jotain todella suurta! Potentiaali Tampereen uudessa tekemisessä ja Pirkanmaan herruus (Nokian yhteenliittymän myötä) on valtava.
  Kuopion nouseminen liigakartalle on huikea juttu! Lappeenrannan ja Jyväskylän näyttäydyttyä jo Vaahterassa on todella hienoa nähdä että Savossakin osataan. (Vielä kaipaisin Oulua takaisin, joten tsemppiä pohjoiseen organisaation rakentamiseen!)
  Roostersin dominanssissa näen hyvänä sen, että Suomalainen joukkue on yltänyt jatkuvasti Euroopan parhaimmistoon. Ja tähän asti pitänyt muut paikalliset joukkueet kovassa kisassa ja ylläpitänyt kovaa kilpailullisuutta Suomessa… Tälle tulevia haastajia alkaa nousemaan jo nyt.
  Porvoo tekee mahtavaa duuia kotimaisillaan ja Suomi-QB kokeilu on roheka liike.
  Seinäjoki on saanut mahtavan määrän junioreita ja tulevaisuus näyttää todella valoisalta.
  Wolverines kasvaa kasvamistaan ja tulee asettumaan Vaahteraliigan parhaimmistoon tulevina vuosina.

  Paljon on positiivisia asioita joista olla tyytyväinen.
  Negatiivisiin takertuminen tukahduttaa positiivisen keskustelun ja innostuksen joka johtaa lisääntyvään negatiivisuuteen.
  Käytetään keskustelun aika suhteessa niiden merkittävyyteen lajipiireissä.

  Oma ennustukseni tulevan kauden osalta:
  1. Vaasa
  2. Roosters
  3. Crocodiles
  4. Saints
  5. Butchers
  6. Steelers
  7. Huskies

  Ja tähän alle vielä lisäveikkauksia Suomijefun tulevasta tilanteesta ja suurista trendeistä:
  1. Vaasa tulee olemaan finaaleissa seuraavat 5 vuotta putkeen Suomen ainoan puoliammattilaisjoukkueen systeemin ansiosta
  2. Roosters ja Vaasa tulevat pelaamaan useita Europelejä joissa voivat voittaa jopa Saksan isoja joukkueita.
  3. Seppo saa Vaasan kaupungin satsaamaan kunnolla ja Vaasaan nousee Suomen ensimmäinen jenkkifutisstadioni
  4. Tampereen uusi taustaorganisaatio ottaa kaiken hyödyn irti Pirkanmaan yli 500 000 asukkaan talousalueesta ja nousee Suomen suurimmaksi jefuseuraksi
  5. Liiton TV-strategia altistaa jenkkifutista jatkuvasti suuremmalle osalle kansaa ja harrastajamäärät lisäänyvät huimasti
  6. Useampi suomalainen junnu saa läpimurtonsa USA:n yliopistokentillä –> NFL
  7. Suomeen syntyy useita uusia seuroja ja jokaisessa suuressa kapupungissa on omaa toimintaa

  … Kaikki eivät välttämättä toteudu, mutta kyllä tuossa on mielestäni pitkällä tähtäimellä hyvinkin realistisia asioita.

 • Moi Seppo!

 • Huhujen mukaan hämeenlinna olisi ”ostamassa” Kyein sopimusta ulos vaikeuksien vuoksi ja mies pelaisi ensi kaudella butchersissa!

 • Miksi Saints maksaisi Kyeille? Mies on pelkkä pikku korvausten perässä juokseva Pelle Hermanni.

  Saints pitää aikanaan valitusta strategiasta kiinni. Turhia ei maksella.

  Onneksi toukokuu tulee ja pääsee Pyynikille nauttimaan jefusta, siivistä ja hyvästä tunnelmasta!

 • Naurattaa noissa ”asiantuntija” spekkauksissa Kuopio Steelersin vähättely. Kuvaa oikeastaan tyypillisten lajiniilojen kapeakatseisuuden. Vaahteraliigasta puhuvat eivät seuraa divaria, joten kuvittelevat, että divarista nousijalle ei ole tarjolla jäännössijoja parempia tuloksia. Todellisuudessa tämän hetkisin rosterein Steelersin ranking on sijoilla 2-4. Surakan Vaahteramalja-lasautukset saa jättää omaan arvoon, mutta todellisuudessa kuopiolaiset tulevat olemaan liigassa korkealla.

 • Jos Mickey tosiaan Porvooseen niin eikö ole itsestäänselvää että Maajoukkueen hyökkäysrunko rakentuisi heidän pelaajiin ja systeemeihin? Tuulettuisi samalla Maajoukkueen sisäsiittoinen toimintamallikin.

 • Moi Moi! :P

 • Ei ikinä :D

 • Olikos maajoukkueella joku leiritys viikonloppuna?
  En huomannut ainakaan uutisia

 • Oli, Pajulahdessa. Miten niin ? Ei noita leirityksiä ole tavattu uutisoida … Only for those who know.

 • @maajunnu
  SAJL:n facebook sivusto uutisoi kyllä maajoukkueen leiristä.

 • Hämeessä myydään ja markkinoidaan kaikkea, pillereistä perämoottoriin

 • Jenkkifutiksen miesten EM-kisat pelataan kesällä Suomessa.

  Vantaalla 29.07–04.08. Euroopan mestaruudesta taistelevat Suomen lisäksi Ranska, Iso-Britannia, Ruotsi, Itävalta ja Tanska.

  http://www.sajl.fi/?x167512=7239310

 • saksaa ei sitte vissiin kelpuutettu näihin kisoihin.

 • Ei vissiin Sakut kuulu oikeaan liittoon. Vielä

 • Oli leiri ja kutsu tuli kaikille joita toivotaan joukkueeseen. Oli kiva olla mukana.
  Valmennus oli loistavaa ja pelaajia oli paljon, joka paikalla tuntui olevan kova kilpailu päällä kotikisoihin pääsystä.

 • MJ ei siis oikeasti ollut paikalla ;)

 • Kotikisat, ei tarvi satsata niin paljoa että kyseltäs porukkaa joukkueeseen.

 • Ei tarvii uusia ku kaikki välivuoden pitäneet turhakkeetkin automaattisesti mukaan.

 • Onko Seinäjoella kaikki hyvin? Kenyon Charles etsii näemmä taas seuraa.

 • Pölöjä.

  Europlayer ”looking for a team: yes” ei tarkoita että mies olisi vapaa. Se ei ole sitä vain muuttanut. Charles tulee olemaan kova kesällä Seinäjoella, Seinäjoki tulee olemaan myös kova. Muut kyykkyyn.

  Hyvää ”tietoa” taas täällä.

 • omat junnut nostetaan ylös ja importteja valkataan paremmiksi

 • No tämähän ratkesi helposti.
  Kysyin Charlesilta itse suoraan facebookissa ja mies vastasi että EI pelaa Seinäjoella kesällä.

  Mitäs te seinäjokiset vielä keksitte tänne ja mitä siellä oikein tapahtuu?
  … Ei vahvasti mene!

 • kysyin samaa europlayersissä, kun kaveri ei sanojensa mukaan omista facebook statusta.
  kertoi pelaavansa Royalsissa kesällä.

 • @ongelmia muuallakin
  Ei näyttänyt myöskään Charlesin nimeä löytyvän Crocojen omalta 2018 pelaajalistaltakaan.

 • Näkisin tilanteen niin, että Crocot ei ole enään Charlesia joukkueeseen tuomassa.
  Syy on sitten toinen asia. Olisko pelaaja mennyt tekemään jotain, joka ei sovi Crocoille tai jopa jäämässä kotimaahansa. Voihan myös olla että sai paremman diilin ja sopivat yhdessä, että sopimus puretaan. Lähteehän noita kotimaisiakin euroopan kentille, vaikka ovat olleet joukkueiden rosterissa.

 • Seinäjoella osataan reagoida ja toimi jos tilanne sen vaatii. Kokeilkaa myös Hämeessä tätä.

 • Ei Hämeenlinnassa tämmöistä ymmärretä.
  Kaikki signataan joilta löytyy pulssi ja ulkomaan passi!
  Boom!

 • Vaasa ostaa tällä hetkellä kaikki eu status pelaajat mitä irti saa. Sen verran ohkanen on rosteri sielä

 • Trololololooo!

 • http://europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=63464 ”Signed with the Seinajoki Crocodiles for 2018!”

  Can’t you mofos read?

 • Tää sama ilmiö nousee esille täällä lähes viikoittain. Eli jos signanneen pelaajan profiilissa on YES-merkintä Looking for new team kohdalla, nostetaan paskamyrsky huomioimatta sitä signausleimaa.

  Varmana yli puolella signanneista toi YES-täppä on jäänyt klikkaamatta NO-asentoon ja toisaalta NO-merkinnän ylläpitäjät saattavat olla kiivaassakin uuden seuran haun moodissa. Nykyisen seuran kohdalla lukee monella kanssa sitä-sun-tätä historiaan liittyvää.

  Vain harvalle pelaajalle EP on dynaaminen some-palvelu jossa profiilia hierotaan koko ajan ja hengataan yötä päivää.

  Mutta tätähän junnut, jotka eivät ole koskaan palveluun profiilia laatineet, eivät tiedä

 • Moore ei valmentanut Varkaudessa kuin yhden kauden. Tuolloinkin se taidettiin laittaa kesken kauden pois (ei ole tarkkaa muistikuvaa). Mielenkiintoinen värväys Porvoolta.

 • Pääasia että pääsi Vilkosta eroon, ei ollut kovien pelaajien luottoa ollenkaan.

 • Moore on etelän ”Coach D”.
  Ei nauttinut luottamusta edellisellä Suomen visiitillä eikä tule sitä nauttimaan tämänkään kauden jälkeen.
  Silti joku aina signaa… ”Koska jenkki.”

 • Kuopio ja Tampere näemmä leireillyt viikonloppuna yhdessä.
  https://www.instagram.com/p/BgLdBU2jtG9

 • Varma tieto.
  Saints ja Steelers yhdistyvät. Tampereen ja Kuopion välille rakennetaan hyperloop jonka hämeenlinnalainen Markku Ritaluoma on luvannut toimittaa.

 • Sunny Car saa vain lisää komiikkaa ympärilleen. :D https://yle.fi/uutiset/3-10111750
  Hämeessä osataan!

  Milloin on odotettavissa seuraavia Huskies tilannekevennyksiä? Lähtevätkö tavoittelemaan mestaruutta? :D
  Kauden alkuun on ALLE 2kk… Joukkueella ei päävalmentajaa eikä pelinrakentajaa.
  Voivoi.

 • Paikallislehden uutisen mukaan tällä viikolla pitäisi olla luvassa uudenn päävelmentajan nimen julkistaminen.

 • Huskiavaukseen tasan 9 viikkoa. Tulee Porvoolle helppo peli kun Hämeenlinna ei ole saanut aikaiseksi ensimmäistäkään joukkueharjoitusta talven aikana.

 • Oletettavasti Huskies aika hukassa alkukauden kuvioiden osalta, kun ottaa oman aikansa ajaa niitä sisään ja saada ajoitukset kuntoon. Sen jälkeen onkin sitten kysymys merkkinä kuinka runsaasti tulee loukkaantumisia matkan varrella, ainakaan itselleni silmään osuneitten uutisten mukaan syvyys puuttuu monilta pelipaikoilta Huskies ryhmästä. Tosin paljonhan ehtii vielä matkan varrella tapahtua.

 • Eikä sitä aloittajaakaan välttämättä löydy.
  Kun katsoo rosterin OL näkee 6 nimeä (joista 2 on turusta ja 2 mansesta). Noista on vaikea löytää 5 nimeä jotka aloittaisivat muissakin VL joukkueissa. Muutama toki on. Toinen paikka RB, Mäntymäki ja Salminen. Jos tulee jenkkiQB ja Runner on laidassa ei juoksu-uhkaa kyllä ole ellei QB ota jalkoja alleen. LB:t niin Izinyon oikeastaan ainoa joka sai snäppejä 2017. Toki voihan Izinyonin laittaa keskelle bäkiksi kahteen suuntaan mutta kausi on pitkä…

  DB osasto on kyllä hyvä Suomalaisilla. Kattainen, Suojanen, Ylikoski, Isokääntä. Ehkä Runner onkin siis vain hyökkäyksessä?

 • Se mitä itse olen kuullut on että jenkki RB olis vielä hakusessa, ja tämä siis kuultua vain.

  DB osasto varmastikin joukkueen paras osa alue, ja pari hyvää targettia löytyy jenkki QB lle jos uutisoidut sopimukset pitävät. LB ja linja osasto ovat sitten ne isot kysymys merkit. Hivenen itseäni mietityttää tuo Runnerin tuonnin järkevyys, vaikka kyseessä kova peli mies onkin kun LB osasto kovasti huutaa vahvistusta.

 • Totta, lisää tarvitaan. Jos uutisoitu 3+3 importtia pitää paikkansa ja Izinyon ja Gruel on niistä 2 tulee joissakin paikoissa taso olemaan matala aloittavalle. Ja kun kausi on pitkä ilman syvyyttä tulee ongelmia. Jopa suomipelaajan loukkaantuminen (Kyei, Suojanen) saattaa olla ongelma kun alta ei löydykään muuta kuin penkillä istunutta.

  Kuka huskies HC ikinä onkin niin toivottavasti on halpa. Melkein tässä jo toivoo että rahaa laitetaan ennemmin pelaajiin.

 • @ikijunnu:

  Miten Porvoossa pelaavan Kyein mahdollinen loukkaantuminen vaikuttaa Huskiesiin?

 • Niin kauan kun Micky itse kertoo olevansa Huskien miehiä noi sun provot on trollikategoriaa

  http://www.europlayers.com/ViewProfilePlayer.aspx?ProfileId=8138

 • Missäs on kukkojen rosteri mallia 2018?

 • Ilmoittavat heti kun näkevät ketkä kaikki on vaihtopenkille tulossa mitalin pokkaamaan kun Huskies ajetaan alas.

 • Laitoit sitten lähes 5kk vanhan listan mikä on tehty pakotettuna ja suuntaa antavana?

 • Eipä sivuilta saa sen tuoreempaakaan listausta kaivettua.

 • http://www.sajl.org/selaus/otteluohjelma.php?sarja=1&kausi=2018

  Tänään on 14.3.
  Eka matsi hämeenlinnalla 14.5.
  2kk Huskies kauden avaukseen…
  Missä on pelinrakentaja? Missä on päävalmentaja? Onko mitään eloa joukkueessa???
  Ei vittu voi olla näin amatöörimäistä toimintaa!

 • Huskies ilmoitti jo kaudella 2017 että tämä on kestävän menestyksen resepti.

 • Aivan.
  Mitä tähänkään kommentoimaan…

  Kaipa voisivat Hämeestä tulla opastaman vaikka Wolvoja tai ECG:tä juniorivalmennuksen ja jatkuvuuden osalta…
  Hyvin menee Suomijefu! Hyvin menee!

 • Niinkuin moppi tuossa ylempänä herätteli juttua ja Vehkomäki facebookissa pelaajalähtöjä kiitteli: Mitenköhän mahtaa kukot pärjätä tulevana vuonna? Paljon menijöitä, vähän tulijoita… Nyt jopa Roosters pitää ”avoimia harjoituksia”…

  Huskiet taitaa jo olla kuopattu tapaus.
  Suomi-importit ainoa elämännuora + Runner. Toivottavasti pelaavat koko kauden.
  2019 RIP.

  Vaasa menee viime vuoden tyylillä eikä kerro mitään, joten oletan että treenaavat kovaa pikkuporukallaan. Kuka korvaa Youngin?

  Seinäjoki sai lisää rahaa kaivettua jostain ja palaa entiseen loistoonsa entisen tyylinsä mukaisesti. Eli importtiarmeijalla. Kenties kultaa tänä vuonna?

  Tampere tuntuu pääsevän eroon ainaisesta alisuorittajan maineesta ja meno näyttää olevan kovaa. Jopa finaaliin? Mitaleille?

  Porvoolla on kova runko mutta kotimaisella pelinrakentajalla kauteen? FAIL!!
  Voi olla että pelaajien jatkuvuuden osalta hyvä raktaisu ja hyvää suunnitelmallisuutta mutta kun katsomossakin alle 300 henkilöä tuomassa tuottoa niin tuo on pakon sanelema. Ei pleijareihin mennä!

  Steelers saatta hyvinkin yltää jatkopeleihin. Todella solidi suomirunko joka pystyy haastamaan jopa Roosterssin kotimaisien osalta… Voipi olla että joukkue yllättää ja pääsee ihan maljaan saakka!

 • Hyvät naurut että kiitos vaan! :D

 • Moi Kuopio!

  Vai että haastaa Steelers Roosterssin suomirungon? Hyvät naurut sain minäkin.

 • Näköjään V.Lehtonen solmi Saintsiin jatkosopparin.
  Iso juttu joukkueelle saada paras suomalainen RB rosteriin… Pleijareissa ovat jos ei mitään yllättävää tapahdu.

 • Uskallan väittää, että paras suomalainen RB löytyy tulevalla kaudella akselilta Pajarinen – Jussila.

 • Kapean ja pääkaupunkilähtöisen jefunäköalan omaavat laji-ihmiset eivät taida oivaltaa, että Kuopio Steelers tulee olemaan Vaahteraliigan yllättäjä. Vähän samaa meininkiä ilmassa kuin vuonna 1985, jolloin Taft nousi ja voitti kaikkien yllätykseksi koko paskan. Ja jos sinulla ei ole näkemystä mitä vuonna 85 tapahtui, tai et ollut silloin edes syntynyt, älä kommentoi mitään latteaa.

  T: stadilainen lähes kaiken nähnyt

 • Et ole ilmeisesti kuitenkaan nähnyt kaikkea tai ainakaan muista sitä oikein. TAFT ei ollut nousijajoukkue 1985.

 • Historian(heh, koko kahden kauden) perusteella lerssit on jatkuvasti ylisuorittaneet yleisiä odotuksia vastaan. Näyttää sopivan savolaiselle mielenlaadulle että kaikki pitävät alakastin joukkueena vai mikähän siinä on? En kuitenkaan lähtisi tolla kokemuspohjalla kuopiolaisia alakanttiin arvioimaan.

 • Niin toi Steelersin historia kantaa noita kahta ykkösen kautta taaemmas ja kertoo joukkueesta, joka on hitsaantunut yhteen ja menestynyt kaikilla sarjatasoilla joille on yltänyt. Hieno kasvutarina joka jatkuu kunhan päättäjät Savonmaalla eivät sorru samanlaiseen vauhtisokeuteen kuin Hämeenlinnassa. Tänä vuonna Steelers yltää jo playoff-peleihin.

 • Samanlainen kasvutarina saintsilla ja royalsilla. He eivät ole hakeneet pikavoittoa (huskies) ja siksi ovat edelleen liigassa varteenotettavia menestys ehdokkaita.

  Vielä kun saints toisi muutaman tästä importin niin olisivat playoff joukkue.
  Nyt mitataan myös valmentajien tasoa. Kuka saa parhaiten irti ei niin laadukkaasta pelaaja materiaalista.

  Royalsilla on rahaa ja käyttävät sitä ihan fiksusti. Kotimainen runko on vain liian kokematon.
  Aika näyttää. Toivon kaikkea hyvää molemmille joukkueille!
  Rivalry jatkukoon!

 • Jos Huskies romahtaa niin se on Saints pikavoitto. Mutta vain mikäli huski Tamperelaiset uskovat Saintsiin.

  Hyökkäys: Kyei, Pinta, H Laine, I Laine, V Lehtonen, Pietilä, Mattila, Räty, Rantanen, Reinikainen ja jenkki QB. Siinä on Tampereen aloitus pelkkää suomalaista maajoukkuetta jenkillä maustettuna. Oho!

  Puolustus tarvinnee Tampereelle muutaman importin. Ei taida montaa Tampereella asuvaa startteria olla Huskeissa? Mutta jos laitetaan Perrineau, Suojanen, Ylikoski ja Kattainen matkustamaan sensijaan Tampereelle niin ei lentokoneella tarvitse tuoda lisää ja sitten Saints haastaa jo Roostersia.

  Tuskin kukaan toivoo hurttien romahdusta mutta Tampereelle se muuten sopisi aika hyvin.

 • En usko että tuosta porukasta edes puolet tulisivat Tampereelle. Tämä siksi että saints ei maksa pelaajille vaan päinvastoin. Tästä syystä ei ole kovaa muuttoliikennettä Tampereelle vaan usein poispäin.

  Tilanne voi toki olla muuttunut mutta näin ainakin joskus ollut

  Tuo hyökkäys tosin olisi aika kova

 • Aki-Matti Uotinen (Steelers) pistäkää nimi mieleen.

 • Tarkotat varmaan Aku Outila? Ainaki rosterissa herra käyttää tuommosta nimee. Pitää laittaa

 • Jep, suosittelen seuraamaan tämän rookien (Uotila) otteita. Huhujen mukaan nostaa kuulemma Vaahteraliigaan vaadittavat 2 x oma paino penkistä ja on nopeakin vielä ku perkele.

 • Perskele, joku Vaasan (?)renttu koittaa omia meikäläisen pitempään käyttämän nimimerkin….

  Anyway, kuten yllä on jo kirjoitettu ei noista mahdollisista Huskiesista ”karkaavista” kovinkaan moni tule Tampereelle.

  Syitä on monia, mutta yksi iso on jo monesti kerrottu ja Saintsin jo vuosia toteuttama linja. Eli mitenkään helposti ei kotimaisille pelaajille makseta korvauksia. Jos asiat oikein hyvin menevät keskusteluissa, niin kaudesta ei tarvitse maksaa itse asiassa mitään, mutta talkoita ”suositellaan” tehtäväksi-tarkoittaa muutamia ottelutalkoita jne.

  Lisäksi osa pelaajista on sellaisia, etteivät he välttämättä sovi syystä eli toisesta Saintsin joukkueen henkeen / pukukoppimaailmaan.

  Vuosien varrella Tampereella on nähty hyvinkin monenlaisia kavereita eri leireillä ja myös pelaamassa ja aina ei vaan kemiat jne osu yhteen.

 • Uotilahan on tämä joka ”loikkasi” Oulusta Kuopioon? Oli Northern Lightsin avainpelaajia ainakin parilla edellisellä kaudella, toivottavasti jatkaa loistavia otteita uudessa seurassaan.

 • Kannattaa huomata viimeistään nyt että Tampere on uudistunut aika paljon parin vuoden aikana. Siellä ei olla enää 80 luvulla.

  Ei ole montaa vuotta kun täälläkin puhuttiin että Nokia ja Tampere ei ikinä tule toimeen keskenään. Nyt kaikki Nokian pelaajat ja valmentajat on Tampereen rosterissa.

 • @Pablo:
  ”Hyökkäys: Kyei, Pinta, H Laine, I Laine, V Lehtonen, Pietilä, Mattila, Räty, Rantanen, Reinikainen ja jenkki QB. Siinä on Tampereen aloitus pelkkää suomalaista maajoukkuetta jenkillä maustettuna. Oho!”

  Tuohon portugalin poika niin enää joukkueelta puuttuisi puolustus.
  Pari vuotta ja jos sekin alkaa löytymään niin sittenhän ollan tilanteessa että Tampereellakin alkaa olemaan ensimmäistä kertaa menestyvä joukkue.

  Tosin, nämä ovat jossitteluita.
  Punainen vie ja muut vikisee….

 • Jos Telenius jatkaa vielä Tampereella valmennuksessa, niin se on yksi seikka miksi sinne ei haluta tulla.

 • Perusteluja?Mikä vika siinä miehessä On?

 • Ei ole ainoa valmentaja jota kartetaan Tampereelta

 • Tampere ei edelleenkään ole pleijjarijoukkue. Materiaali ei vaan riitä.

 • Tervehdys Gridiron väki.

  Kaikenlaista sitä aamiaisella lukee. Teleen ja muuhun valmennusstaffiin on täysi luottamus ja keväällä nähdään tuoko uusittu talviharjoittelu ja uudet kiinnitykset paikan pleijareista. Toivottavasti päästään yllättämään teistä mahdollisimman moni uusiutuneella Saintsilla. Tervetuloa kesällä Pyynikille!

  //Marcus
  Saints joukkueenjohtaja

 • Tampere Aints. Perennial alisuoriutuja. Ei vakuuta.

 • Mielenkiintoista henkilökohtaista tilitystä Tampereen suunnilta :) Mitäköhän siellä on aikanaan tapahtunut?

  Veikkaanpa että entisiltä pelaajilta?
  Ei ole varmaankaan kovin iso nimilista jotka tämmöisia asioita närästelevät keskustelupalstoilla nimettöminä.
  Vähän kuin Pervisin seinällä käyty keskustelu entisten Crocojen pelaajien ja Runnerin välillä. :D
  Tosin facebookissa näkee huutelijan oikean nimen.

  On tämä aikamoista sirkusta ja pikkupoikien hiekkalaatikkouhoamista aina välillä.

 • Entisen crocopelaajan ei pelaajien. Kyllähän se huutelu Pervisin seinällä oli ihan yks pelaaja vastaan muu maailma.

 • Roostersin fb-liven mukaan joukkue vetänyt 69 treeniä of-seasonilla. Aika jäätävä määrä.

 • Joko Huskies on kaatunut?

 • Ei ole, eikä kaadu.

 • Ihanan optimistinen koiran pentu, mutta kun makselet Huskies lainaa pois niin sitten itkettää ja katkeroidutaan. Onnea vaan

 • Taitaa Huskies tehdä Tigersit

  Samat äijät osaa tuhota sen kaupungin seurat todella näyttävästi ja isolla äänellä. Parempi jos vaan keskittyisivät niiden autojen myymiseen.

 • 2/viikko joukkue treenejä. Ihan hyvä.
  Crocojen U17 veti viime kaudella pitkälle toista sataa treeniä offseasonilla.

 • Jos Crocojunnu nyt vaan vetäisi happee välil. U17 sarja alkasi kaudella 2017 heinäkuun lopus eli tuolla 2/vko tahdilla roo pääsis kans yli 100 sataan treeniin jos vaahterakin alkais vasta heinäkuun lopus. Lisäks tuo 69 treeniä tähän mennes oleel offseasonil on enempi kuin 2/vko.

 • treenejähän voi olla vaikka joka päivä.
  Oleellinen pointti on, kuinka kovalla prosentilla pelaajat osallistuvat harjoituksiin.

 • Treenatkaa edes jotakin niin parempi tulee. Täälä ei kehity ku vitutus

 • IHANA:

  Hei kaikki, olen Godelieve, haluan jakaa elämäni tarinan maailman kanssa siitä, miten sain mieheni, ennen kaikkea sain onnellani takaisin, tarkoitin ilmoitusta yhden Dr Odia Internetissä siitä, miten hän auttaa naista saan poikaystäväni takaisin, joten minun täytyy ottaa yhteyttä häneen auttamaan minua palauttamaan avioliittoni, aviomies jätti minut viiden vuoden avioliitolle, koska hänen perheensä ja ystävänsä eivät pidä minusta ja he pyytävät häntä saamaan toisen naisen, mutta kun minä ota yhteyttä Odiaan avusta, hän kertoi rentoudakseen, että hän auttaa minua, tohtori Odia toi mieheni, joka jätti minut 5 vuodeksi vain 24 tuntia, Tämä on voimakas loitsu, jota en ole koskaan nähnyt elämässäni sellaista, hän toi takaisin mieheni minulle vain 24 tunnissa ja kertoi minulle, että minulla on oma lapsi, tänään minulla on 1-vuotias vauva, tämä mies on hieno, jos joku tarvitsee apua ja haluaa ottaa sinuun yhteyttä, sinä voi tavoittaa hänet seuraavalla osoitteella: Sähköposti: odiasolutioncenter@gmail.com, Viber-numero: +27638836445. Mikä-sovelluksen numero: +2349065101630.

 • Rakastan miestä niin paljon, että olimme tyytyväisiä kahteen lapseen, poikaan ja tyttöön. 3 kuukautta sitten aloin huomata joitain outoja muutoksia hänestä. muutamaa viikkoa myöhemmin huomasin, että mieheni on näkemässä joku muu. Hän alkoi tulla kotiin myöhään töistä, hän tuskin välittää minusta tai lapsista enää, joskus mieheni sammuu ja ei edes tule kotiin muutaman päivän ajan. Tein kaikki voin korjata tämän ongelman, mutta mitään ei toiminut. Olin hyvin huolestunut ja tarvitsin apua. Luin Goko-tarinoita verkkosivuilla, jotka viittasivat siihen, että tohtori Goko voi auttaa ratkaisemaan siviilisäädyn ongelmat, palauttamaan rikkoutuneet suhteet ja niin edelleen. Joten otin yhteyttä häneen ja kerroin hänelle ongelmista. Hän vahvisti avioliitoni ja hän tarjoaa ratkaisun ongelmaan, nyt mieheni ja minä ovat taas yhdessä. kaikki toimii hyvänä avioliitoksella ja olen niin onnellinen, että tohtori Goko tuo mieheni takaisin menestyksekkäästi. jos sinulla on ongelmia kotona, terveydellän, avioliitto / suhde ja lähetä sähköpostia osoitteeseen Dr.gokosspiritualcaster@gmail.com voit antaa hänelle whatsapp-keskustelun +2348056398964