Liigan ratkaisupelit käynnistyvät

jefumaster 25.8.2017 20:33 Yksi kommentti

(10-3)

(8-5)

26.8.2017 klo 15:30 Vaasa

Vaahteraliigan runkosarjan viimeinen kierros täräytti pöytää kauden suurimman yllätyksen. Edellisen kauden finalisti, Seinäjoki Crocodiles sysättiin karusti putoajan paikalle.

Liigan otteluohjelma tuotti juhlavuottaan viettävälle Seinäjoki Crocodilesille epämiellyttävän yllätyksen. Pahimmat kilpailijat, Tampere Saints ja läpi kauden putoajan paikalla ollut Relico Trojans saivat viimeiselle oljenkorsikierrokselle vastaansa piirun verran helpommat vastustajat. Myös säiden haltijat olivat seinäjokisille epäedullisella tuulella ja kaksi kolmesta viimeisen kierroksen otteluista päättyivät yllättäviin tuloksiin. Paljon puhuttua putoajan arvontaa ei suomalaisen jenkkifutiksen onneksi jouduttu toteuttamaan

Trojansin oljenkorreksi osoittautui rankkasade. Märällä Kaarlen kentällä Vaasassa ailahtelevana sadekelin johtajana tunnettu Justin Sottilare ei onnistunut johtamaan Royalsia voittoon niukkamaalisessa ottelussa. Kaksi pistettä ja liigan 5. sija Turkulaisille lukemin 7-14

Tampere Saints lähti taistelemaan liigapaikastaan täydentämällä rosteriaan viime hetkellä kovaa jälkeä eurooppalaisilla kentillä takoneella Troy Ricella. Saintsin amerikkalaisten erinomainen peli-ilme sekä Butchersin päätös lepuuttaa liigan tehokkainta keskushyökkääjää, Rickey Stevensiä avasivat tamperelaisille kapean polun paratiisiin. Saints voitti Butchersin Porvoossa runsasmaalisen ottelun päätteeksi lukemin 35-52 ja nappasi itselle liigan 6. sijan.

Runkosarjan voittaja Roosters antoi Crocodilesille mahdollisuuden yllätykseen antamalla pelinrakentaja Brandon Connettelle vapaapäivän. Jos pelinrakentajavalinta oli tarkoitettu tasoitukseksi, oli Henri Väänänen kentällä eri mieltä. Suomalaispelinrakentaja johti joukkueensa selvään 35-7 voittoon Crocodiles-hyökkäyksen jatkaessa läpi kauden tehottomaksi osoittautuneita otteitaan. Crocodiles sijoittui kauden 2017 Vaahteraliigassa 7. sijalle ja joutuu luovuttamaan liigapaikkansa I-divisioonan voittajalle.

Välierät viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna pelataan Vaahteraliigan välieräottelut. Lauantaina Kaarlen kentällä Royals pääsee pelaamaan seurahistoriansa ensimmäistä Vaahteran pudotuspeliä kotiyleisönsä edessä. Joukkueet ovat kumpainenkin voittaneet toisensa vieraskentällä ja otteluiden yhteenlaskettu tulos kallistaisi ennakoivan vaakakupin Huskiesin puolelle. Koska tällä kaudella keskinäisten otteluiden tuloksilla ei ole merkitystä, en minäkään anna edellä mainitun asetelman vaikuttaa omaan ennakkosuosikin veikkaukseeni. Royals lähtee peliin suosikkina huolimatta siitä, että se pelasi surkean kenraaliharjoituksen viikkoa aiemmin kynsin hampain taistellutta Trojansia vastaan.

Sunnuntain välierässä runkosarjan ykkönen, Roosters, kohtaa Vantaalla evakossa Porvoo Butchersin. Runkosarjan kahdessa keskinäisessä kohtaamisessa Roosters vei molemmat, mutta porvoolaiset taistelivat tasaisissa merkeissä molempien pelien puoliaikaan saakka. Tässä ottelupareissa ei ole kuitenkaan kuin yksi ennakkosuosikki – ja se on Roosters.

Otteluiden ajankohdat

  • Wasa Royals – Hämeenlinna Huskies, lauantaina 26.8. klo 15.30, Kaarlen kenttä
  • Roosters – Porvoo Butchers, sunnuntaina 27.8. klo 15.30, MUP-stadion Vantaa

Lue myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Kuulemma aika kuollutta touhua, kiitos ja aamen. Yhden kauden kesti ja nyt over and out.