Wolverines nollasi Jabarin paikallisottelussa

jefumaster 20.8.2017 9:45 11 kommenttia

1 2  
28 14 42
0 0 0

(8-1)

42

(4-5)

00

19.8.2017 klo 15:00 Helsinki

Wolverines vei Helsingin paikallisderbyksi kutsutun I-divisioonan välieräpelin selvin lukemin 42-0. Märässä kelissä pelattu ottelu oli erityisesti Ahmojen puolustukselta vahva esitys.

East City Giantsin hyökkäyspeli perustuu suurelta osin taitavan Jabari Harrisin suorituksiin. Kun Harrisin pysäyttää, pysähtyy samalla ECG. Lauantaina Wolverines-puolustus onnistui säkittämään Jabarin peräti seitsemän kertaa aloituslinjan takana eikä päästänyt amerikkalaista kertaakaan maalintekoon. Iltapäivän ahnein säkittäjä oli divisioonan säkkitilaston kärkimies Petri Pallari. Pelinrakentaja Harris on onnistuttu pitämään poissa maalialueelta tämän kauden aiemmissa otteluissa ainoastaan kertaalleen. Tulloinkin vastustajana oli Helsinki Wolverines.

Giants lähti otteluun vaikeasta asetelmasta, kun SAJL:n kurinpito oli ilmoittanut amerikkalaistakamiehen Eric Irvinin pelikiellosta ottelun aattoiltana. Irvinen katsottiin syyllistyneen tarpeettomaan väkivaltaisuuteen joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vain viikkoa aiemmin.

Wolverines takoi pisteitä taululle tasapainoisesti juoksu- ja heittopelejä hyödyntäen. Johtuiko märästä kentästä, mutta lauantaina Ahmojen tilastoihin kirjattiin enemmän juoksu- kuin heitto-downeja. Cedric Johnsonin oli ottelussa lepovuorossa, joten Vincent Pervis pääsi nauttimaan pallollisesta pelistä aiempaa enemmän. Vikkelä amerikkalainen kirjautti välieräpelissä tililleen kolme touchdownia.

Giants saavutti tavoitteensa

East City Giants saavutti divisioonakaudelleen asetetun tavoitteen. Joukkue ylsi sarjassa kolmanneksi oltuaan kauteen lähdettäessä ainoa joukkueista, joka ei ilmoittanut pelaavansa kauden päättyessä Spagettimaljassa. Välieräpelissä paikallisvastustaja ei antanut itä-helsinkiläisille pienintäkään mahdollisuutta voittoon, mutta pelin onnistujina voidaan esiin nostaa Ottopekka Leskinen, Janne Helenius sekä puolustuksessa otteillaan toistuvasti yllättänyt Matias Hyytiäinen.

Helsinki Wolverines etenee välieräpelistä odotetusti I-divisioonan finaaliin Spagettimaljaan. Ahmojen päävalmentaja Robert Johnson hyödynsi välieräpelin jälkimmäistä puoliskoa pelikirjan uudempien pelien testaukseen. Menestyäkseen Kuopiossa joukkue tarvitsee vielä paljon harjoittelua pitkien heittopelien torjumiseen. Siihen ei lauantain pelissä tarjottu juurikaan mahdollisuuksia.

Katso myös

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Cedricillä taitanee olla EU-status, joten kirjoitus ”lepovuorosta” on vähintäinkin kummallinen.

  ”Cedric Johnsonin oli ottelussa lepovuorossa, joten Vincent Pervis pääsi nauttimaan pallollisesta pelistä aiempaa enemmän.”

 • Mielenkiintoinen statsi jo runkosarjasta. Wolvoilla 24 säkkiä ja muilla yhteensä sama määrä… Jos wol saa heittopuolustuksen parempaan kuntoon ennen malja peliä voi tosta pelistä tulla mielenkiintoinen.

 • Mitä kohtaa erittäin selkeästi kirjoitetusta lauseesta et ymmärrä ? Wolvot jakoi Pervisille tavallista enemmän palloa kun Cedric chillaili sivurajalla verkkareissa. En löydä kirjoitetusta mitään kummallista, mutta kauneus on katsojan silmissä. Onneksi televisiossakin on välillä uutiset selkokielellä niin me kaikki pysytään megessä.

 • Ylävartalovamma esti pukemisen. Pallari ja Gold DL sai vähemmän säkkejä Hankoa vastaan.

 • Ykkönen tosiaan tänä vuonna ollut aivan täyttä paskaa sen ovat nähneet kaikki… Haluan tässä esittää tämän hetkisen ykkösdivari pelaajan mielipiteen sarjajaoista. Valitettavasti taitaa vain olla niin, että SAJL tai seurat tai mikä taho päätöksiä nyt sitten tekeekään ei kykene muuttamaan omia päätösiään tai pitkäaikaissuunnitelmia vaikka ne osoittautuisivat epäonnistuneita.
  Omasta mielestäni sarja rakenteita voisi kehittää siten, että liigaan nostettaisiin sekä Wolvot että Steelers. Tällöin liigassa olisi 9 joukkuetta ja voitaisiin pelata joukkueiden tahdosta riippuen joko 8, 10 tai 16 pelin runkosarja ja perään edelleen joukkueiden tahdo riippuen joko 4 tai 6 joukkueen playoffit. Import sääntö sama kuin nyky liigassa.
  Sen sijaan ykkösdivari on mielenkiintoinen, juurikin Import sääntöjen takia. Selvää on, että sarjan kiinnostavuutta joukkueiden keskuudessa tulee pystyä lisäämään. Täydellä importti kiellollakaan ei mielestäni päästä parhaaseen lopputulokseen. Oma ehdotukseni olisi, että yhdistetään ykkösestä jääneet kolme joukkuetta 2 divisioonan viiteen kärkijoukkueeseen jolloin saadaan 8 joukkueen divari. Pelejä sarjassa siis joko 7, 10 tai 14 riippuen taas joukkueiden tahdosta. Ja import säännöksiä esimerkiksi, että kentällä yhtaikaa vähintään 9 syntyperäistä suomen kansalaista. Älkääkä kukaan tulko selittämään, että euro pelaajien määrää ei voida kentällä rajoittaa. Kyllä se onnistuu monessa muussakin eu maassa, kun vaan liitosta löytyy tarpeeksi tahtoa kyseiseen asiaan. Toki ilmankin importteja voi pelata kuten Steelers viime vuonna näytti.
  Loput joukkueet 8/9 (jos taft saa miesten joukkueen uudestaan pystyyn muodostaisivat uuden kakkosdivisioonan ja siellä importit olisivat täysin kielletty, kuten nykyäänkin. Pelejä taas joukkueiden tahtoma määrä.
  Nykyisen nelosdivarin tilalle voitaisiin perustaa ihan puhtaasti äijäliiga nimellä liikkuva sarja, jossa pelattaisiin nykyisen nelosen säännöillä.
  Vuosittain pelattaisiin sarja paikoista seuraavasti. Sarjan voittaja nousee suoraa ja huonoin luonnollisesti putoaa suoraa. Lisäksi sarjan kakkonen ja ja ylemmän sarjan toiseksi viimeinen pelaisivat karsinta pelin keskenään. Näin sarjoihin saataisiin ainakin lähes oikeat joukkueet vuosittain. Karsinnat pelattaisiin alemman divarin importsäännöillä.

 • Edelliselle kirjoittajalle: eipä ole juurikaan lisättävää. En väitä, että ehdotuksesi olisi täydellinen, mutta jotain tämän suuntaista pitäisi tehdä. Pitää olla joustoa, pitää olla kykyä myöntää, ettei se mitä nyt on ollut oikein toimi.

  Jos asioille ei uskalleta tehdä mitään, ensi kauden divari on ihan samanlainen kuin tänäkin vuonna. Vain joukkueet vähän muuttuu.

 • Jos pelaaja on loukkaantuneena, niin se ei ole lepovuorossa olemista. Jos jenkkejä on liikaa pelipäivän rosteriin niin silloin laitetaan joku niistä lepovuoroon.

  Taidat olla idiootti tai vaihtoehtoisesti joku Roostersilainen?

 • Et saa kivi paljoa respektiä loprttamalla kommenttisi kuten teit. Joukkueissa varsinkin merkityksettömissä peleissä (jollainen ECG peli oli) laitetaan pelaajia ”lepovuoroon”.Roostersin Connette perjantaina, Butchersin Stevens sunnuntaina jne. Jos sinun rajalliset aivosolut eivät osaa käsitellä itsestäänselvää termiä kuin yhdellä rajallisella tavalla kannattaa pitää mölyt mahassa eikä avautua koko kansalle. Ja kuten jo alussa kirjoitin, profiloit itsesi nurkkaan muiden idiooteiksi nimeämiesi kanssa.

 • Paljon hyvää, ja itse tykkäisin liigasta jossa olisi enemmän joukkueita ja varsinkin että joukkueet ovat kilpailukykyisiä. Tänä vuonna on tosiaan mennyt niin että 1 divarissa on ollut selkeät voimasuhteet ja kaksinkertainen sarja ollut vähän mielenkiinnoton. Tästä esim collegessa pelataan lohkon sisäisesti vain kerran. Toinen minä tulee mielestäni hassuna on se että playoffeihin voi päästä todella heikolla rekordilla, eli lajin henki on semmoinen että bowlpelit pelataan joukkueiden kesken jolla on vähintään voitot ja tappiot tasan.

  Meillä on paljon lainattu eurooppalaista sarjasysteemiä mm voitosta 2 pistettä (vaikka aina pelataan voitosta ja tasapelit ei ole mahdollisia) ja playoffs on lainattu jääkiekosta.
  Kaikkien lajia seuraavien toive on laadukkaat ”tasaväkisen” ottelut ja tämä on mielestäni toteutunut vaahterassa mutta ei 1 divarissa kuin kärjessä.

  On kuitenkin kilpailun kannalta tärkeää että putoamista ja nousemista tapahtuu. Loppujen lopuksi parhaat seurat ovat vaahterassa, koska paras organisaatio houkuttelee parhaa pelaajat. Palkinto 1 divarin voittamista pitää olla nousu liigaan tai ainakin optio, muuten divarista loppuu kilpailu. Ehdottamasi 9 joukkueen liiga olisi hyvä nyt, mutta alhaalta ei ole näkyvissä painetta Elikkäs kilpailu taas ei toteudu.

  Osa ongelmaa on kyllä se että joukkueet jättää leikin kesken, tämä on mielestäni ehkä pahin asia lajin kannalta. Divareita voisi mielestäni yhdistää enemmän isommaksi pooliksi jossa on samat jenkki säännöt, koska silloin isommat tasoerot näkyisi vain kerran kaudessa (yksinkertainen sarja) ja playoffs pitäisi olla rekordin mukaan elikkä kaikki jolla on positiivinen rekordi pääsee playoffseihin.

  Vaihtoehtoja on monia ja kokonaisuus ja kilpailu on tärkeää. Vaahteraan pitää olla kriteerejä ja mielestäni on hyvä että on myös muita kriteerejä kuin pelkkä urheilusuoritus (on tärkein kuitenkin)
  Pelaajien määrää rosterissa pitäisi vaatia isommaksi ja jopa yleisöllä ottelutapahtamalla kuuluisi olla painoarvoa, sekä kentällä. Ottelut kun televisioidaan niin olisi ehdottoman tärkeää että kriteerejä laajennettaisiin koskemaan myös ottelutapahtumia.
  Mutta, henkilökohtaisesti paras kriteeri olisi että ei ole kriteerejä vaan pelkkä urheilusuoritus. Tämä johtuu vain siitä että tässä sääntömaassa Suomessa pitää kaikkiin olla sääntöjä ja kriteerejä ja ja ja jolloin fokus on ihan väärä.

  Mestaruus ja liigassa pysyminen vaatii kaikkea mitä kriteereissä jo on ja paljon muutakin. Tästä johtuen laiminlyönnit toisilla alueilla on johtanut useisiin tähdenlentoihin liigassa (esim lights jaguaarit indians sixtarit taft rajaritarit)
  Ja syynä on usein jatkuvuuden puute.

  T:Suomibowl

 • ”Tästä johtuen laiminlyönnit toisilla alueilla on johtanut useisiin tähdenlentoihin liigassa (esim lights jaguaarit indians sixtarit taft rajaritarit)”

  Voit lisätä kohta tuohon listaan myös Huskiesin ja Royalsin.

 • Lights kyllä tippui liigasta vain sen takia kun joukkuemäärää supistettiin. Pelillisesti kyllä pysyi siellä keskikastin alareunalla. Asia on helppo tarkistaa ko. vuoden sarjataulukosta.