Viimeisellä liigakierroksella tilaus yllätyksille

jefumaster 17.8.2017 18:04 45 kommenttia

Vaahteraliigan viimeisen kierroksen otteluiden pitäisi tuottaa ennakkoasetelmien perusteella vahvemmille joukkueille varmat sarjapisteet. Lopputulosten merkityksettömyys samaisille kärkijoukkueille avaa kuitenkin tien avoimeksi yllätyksille.

Historiallinen ja nyt erittäin todennäköinen putoamisarvonta on enää yhden pelikierroksen päässä toteutuakseen. Tasapisteissä olevilla putoajakandidaateilla, Trojansilla, Saintsilla sekä Crocodilesilla on kuitenkin viimeinen mahdollisuus välttää kolikonheitto voittamalla päätöskierroksella väkevä vastustajansa. Odotettavissa on toiveiden täyttämä liigakierros. Poikkeuksellisesti viimeisen kierroksen pelit pelataan perättäisinä päivinä perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Perjantai 18.8. klo 18.30 Crocodiles – Roosters

Liigapaikastaan taisteleva Crocodiles laittoi kaikki paukut peliin viime viikonloppuna Turussa. Rosterista edellisistä otteluista pois olleet amerikkalaispelaajat saatiin parsittua pelikuntoon Trojansia vastaan pelattuun kuoleman otteluun. Nousukuntoinen Trojans oli ottelussa kuitenkin silminnähden nälkäisempi ja kaappasi Crocot mukaan häntäpään joukkueiden omaan jännitysnäytelmään.

Perjantaina Crocodilesilla on edessä itseään suurempi savotta. Runkosarjaa johtavalla Roostersilla ei ole varaa lähteä otteluun käsijarru pohjassa. Avainpelaajien kuormitusta tullaan todennäköisesti kontrolloimaan, mutta loukkaantumisriskiä lisäävään läpsyttelyyn ei Roostersilla ole varaa. Seinäjoki Crocodilesin kuntohuippu oli ajoitettu edelliseen viikonloppuun ja perjantain kokoonpanossa ei tulla näkemään kaikkia taistelussa mukana olleita. Trojans-peliin erikseen lennätetty Dijon Washington on palannut takaisin Yhdysvaltoihin ja todennäköisesti puolikuntoisina Turussa pelanneet palaavat parsimaan haavojaan sivurajalle.

Roostersin romahtaminen kauden viimeisessä runkosaran ottelussa ei ole todennäköistä. Playoff-peleihin valmistautuva mestarijoukkue vie ottelun maltillisella 3 TD:n marginaalilla.

Lauantai 19.8. klo 15.30 Royals – Trojans

Trojans on päättämässä kauttaan nousujohteisissa merkeissä. Pitkään turkulaisille sovitettu putoajan viitta on saatu levitettyä tasapuolisesti muidenkin harteille ja joukkueella on nyt 1/3 mahdollisuus selvitä heikosta kaudestaan kuivin jaloin. Lauantain Royals peli ei tule kuitenkaan tarjoamaan pikahelpotusta jännitykseen. Sen verran vahvoja otteita runkosarjan kakkoseksi sijoittuva vaasalaisjoukkue on esittänyt sarjan toisella puoliskolla. Seppo Evwarayen joukkue ei ole myöskään tunnettu taaksepäin otettavista askeleista, joten lauantaina on odotettavissa vaasalaisten näytös omalle kotiyleisölleen.

Trojans on pelin joukkueista se, jolla ei ole tämän kauden osalta enää mitään hävittävää. Voittojen makuun päässeet troijalaiset pyrkivät varmasti etsimään vaasalaisjoukkueesta keskittymisen herpaantumista. Todennäköisesti sellaista ei kuitenkaan tulla näkemään. Royals on pelannut läpi kauden tiiviillä rosterilla eikä merkityksettömiinkään peleihin ole heittää kehiin useampia kakkosmiehiä. Justin Sottilare vietti eräänlaista vapaapäivää joukkueensa Saints-pelissä, mutta kävi tilastonikkarien riemuksi heittämässä palloa kertaalleen maaliin. On mielenkiintoista nähdä peluutetaanko lauantainakin liigan parasta laituria, RJ Longia edelleen pelinrakentajan paikalla.

Tampereella Royalsin pelipaikkakokeilut tuottivat joillekin joukkueen avainpelaajille odottamattomia kolhuja. Mm. kärkitaklaaja Chris Young sai kolhuja keskushyökkääjän tontilla juostessaan eikä pelannut ottelua loppuun. Kotikentällään Vaasassa playoff-peleihin valmistautuvalla Royalsilla ei ole enää varaa hasardeihin.

Vaasalaiset tulevat viemään ottelun selvin lukemin, mutta Trojans-pelaajat nauttivat kauden päätöksestään ja antaa runsaslukuiselle yleisölle hyvän vastineen rahasta. Royals voittaa neljän TD:n marginaalilla.

Sunnuntai 21.8. klo18.30 Butchers – Saints

Putoamiskurimuksessa olevista joukkueista Tampereen Saintsilla on käsissään parhaat kortit. Joukkueen vastustajana viimeisessä pelissä on Porvoon Butchers, joka on kauden päätösotteluissaan kärsinyt avainpelaajiensa loukkaantumisista. Erityisesti puolustuksen miehityksestä on puuttunut tärkeitä pelimiehiä. Mikäli Butchers lähtee itselle merkityksettömässä ottelussa varmistelemaan rosterinsa terveyttä, avautuu tamperelaisille ainutlaatuinen mahdollisuus säilyttää sarjapaikkansa ilman kolikkoa.

Tampere Saints pelasi edellisen ottelunsa ilman pelikiellossa ollutta pelinrakentajaansa. Raleigh Yeldell on läpi kauden kiukutellut kentällä tarpeettomissa tilanteissa ja sunnuntaina on mainio paikka nähdä, onko mies sisuuntunut penkityksestään, vai onko vaikutus päinvastainen.

Joukkueiden edellinen kamppailu käytiin toukokuussa. Tuolloin Butchers oli parempi lukemin 7-35.. Toukokuusta tähän päivään erityisesti Saints on vahvistunut rosteriltaan ja saanut lisää ryhtiä hyökkäyspeliinsä. Kokenut Veikka Lehtonen on tuonut räjähtävyyttä myös puolustuksen fronttiin. Sunnuntaina tamperelaisille on erinomainen mahdollisuus kirkastaa kautensa riemukkaaseen päätökseen osin Porvoon avustuksella.

Tämän ottelun voittajaa ei ole yhtä helppoa veikata kuin muissa kierroksen peleissä. Jompikumpi joukkueista tulee viemään kamppailun 10 pisteen marginaalilla.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Miksi Vaasa pakotetaan pelaamaan välierä lauantaina, kun tiedossa on hyvin pitkään ollut, että silloin täällä järjestetään huvilakauden päättäjäiset? Kaupungissa ei ole ketään. Aivan tahalleen isketään puukkoa kylkeen. Pasilan pojat taas haluaa pääkaupunkiseudun porukoille parhaat päivät.

 • Nyt onkin jo aika paksua

 • …siis ihan oikeesti., et voi olla tosissasi.. 😂😂

 • Runkosarjan voittaja saa päättää ensin minä päivänä pelaa ja niin sen kuuluukin mennä…

 • Jos muistan kuulleeni oikein niin hesassa ei ole kenttiä vapaana lauantaina ja sitäpaitsi jos Vaasa olisi pelannut paremmin ei tarvitsisi itkeä ja sen matsipäivän olisi silloin saanut valita Vaasa. Win the right games jne.

 • Itse asiassa Brahen kenttä on lauantaina vapaa ja missään säännöissä ei lue, että runkosarjan voittaja saa päättää pelipäivän.

 • Kyllä runkosarjan voittaja on saanut aina päättää välierän pelipäivän… Mikä ongelma tässä nyt on? Olisiko runkosarjan kakkosen pitänyt saada itselleen paremmin sopiva päivä??

 • Ja jos on oikeasti niin tyhmä että väittää Bragun olevan vapaa lauantaina niin kannattaa lopettaa kommentointi… Siellähän on vain kolmen pelin jefukattaus…

 • No voi ei miten jäätävää kommentointia, itketään etukäteen Vaasan puolesta joka huijaa tilastoihin kauden suurimman yleisön joka häviää ainoastaan vaahteramaljalle koko kaudella. V. 2015 pleijarissa rikottiin 2000 maksavaa katsojaa. Enemmän itkisin jos silloin sataa vettä…. :) voi voi Vaasaa, aina joutuvat tv matseja varten maksamaan katsojille että näyttää että Vaasassa laji kiinnostaa. Matsia tullaan katsomaan kauempaakin ja varmasti on Sepolla Ässiä hihassa ja hommaa rummutetaan heti kun trojans matsi on pelattu. On semmoiset sambat tulossa että menisin itsekin vaan luotan että saan katsoa Vaasan vikan pelin Sonera stadionilla vielä isommassa yleisömäärässä.

  Ja kauden jälkeen hoksataan että jummi, Vaasan vieraspelit olivat kaikkien muiden kotipelien isoimmat yleisöhäppeningit. Koska öö niitä markkinoitiin? Ei vaan Vaasan joukkue halutaan nähdä pelaamassa omaakin tiimiä vastaan eniten. Ketä kiinnostaa nähdä kun omat voittaa tai häviää, mutta Vaasa peli kyllä kiinnostaa.

  Joten… kiitokset älykkäistä kommenteista, kun taso on näin huono sitähän tuntee olevansa viisas! :O hahahahahahahahahah

 • Stadista ei löydy edes kenttää pleijareihin! Kova on luotto omaan tekemiseen jos ei osata kenttää varata + arvostetaan lajia :)
  Pitäiskö edes yrittää välillä. Yhyy ei me kun on hifki ja jokerit ja HJK ja salibandyä ja yhyy.
  Muualla on perhana pesäpalloa ja jääkiekko mutta kyllä nyt omille pojille kenttä saadaan aikaan. Näköjään olette hienoa työtä tehneet lajin eteen Helsingissä kun teitä noin arvostetaan .
  Huhhuh te olette surkeita kun luulette osaavansa jotain.

  Ja sajl moro. Pitäiskö kertoa sivuilla milloin ruotsi suomi edes pelataan vai aiotteko vielä pitkään mainostaa sivuille viimevuoden matsia?
  Ja saatteko edes matsia telkkariin?
  Entäs saatteko spagetin telkkariin?
  Huoh Huoh Huoh

  Yhtä hienosti varmaan osaatte luoda näkyvyyttä kuten Roosters. Huoh mikä vitsi. Voiko niin muka tehdä, ei kun me vaan pelataan ja media kuuluu muille. Onneksi olkoon. Oli dynastia vaan niin oli dinosauruksillakin. Ja sitten fossiilit jää johtoon. Ja yksi kiintiö rasta joka ei ole koskaan valmentanut mitään. Nauraen matkalla pankkiin.

 • Pitäisikö Tuomo taas poistaa Suomibowlin kommentit…? Aika lailla ollaan taas Suomi24 tasolla tai jopa sen alla…

 • Ihan sama mikä joukkue tippuu Ykköseen, sen verran luokattomia esityksiä korkeimmalle sarjatasolle. Wolvot kyllä paikkaa sen tyhjiön. Ottelujen taso ei kylläkään muutu merkittävästi parempaan suuntaan…

 • Katsotaan ketä loukkasin, Helsinkiä? Sajl liittoa? Vanhoja dinosauruksia seuroissa?
  Oon kommentoinut ties kuinka paljon eri nimimerkeillä vaan tällä laitteella kirjoittelen useimmiten pöntöltä . Hah!
  Siinähän Tuomo sensuroit. Pidetään Suomessa oikeus mielipiteeseen yllä! Jos osaat kirjoittaa lauseita, sinut pitää sensuroida koska muille tulee paha mieli, varsinkin kun se on ennenkin kiusannut itkupillejä.
  Itseasiassa mistäs tiedät vaikka olisin itse Tomperi joka avautuu. Ainakin olen vanha pelaaja toisin kuin tänne kirjoittavat itkijät jotka ei tiedä lajista eikä sen taustan mätäpaiseista mitään. Peitellään vaan omat jäljet ja kehutaan toisiamme. Yhtä hienoa kuin olla julkisella sektorilla töissä, olla seurojen avainhenkilönä. Sinne jää kaikki ne fossiilit jotka ei pärjää oikeissa töissä ja jotka eivät osaa mitään.

  Onnea ja menestystä lukijoille!
  Veikkaan että mulla on paljon salaisia faneja ;)

 • Jos tosiaan tarvitset esimerkin, niin otetaan vaikka tuo että Vaasa maksaa katsojille että tulevat tv-peliin jotta näyttäisi että laji kiinnostaa. Voihan olla että kyseessä on vain huono huumorisi, mutta tapasi kirjoittaa ja kommenttiesi taso ei ainakaan anna lajille mitään positiivista kuvaa…

 • on hyvä tekosyy vetää pää täyteen. Peli päättyy kuitenkin jo ilta kuuden jälkeen, kyllä tosifani on Kaarlen kentällä ja ehtii vetää lärvit ja hukkua vielä senkin jälkeen. Runkosarjan voittajalla on oikeus valita pelipäivänsä eli näin tällä kertaa. Ja Royalsin voitto tai tappio ei todellakaan ole kiinni siitä onko yleisöä paikalla 200 vai 2000. Seuran kirstussa se vaan näkyy, mutta se kai on kuitenkin tässä lajissa se toisarvoisempi asia kun pelataan voitosta.

 • Tuo koko viikonloppu on huono, sunnuntai ei ole paljoa parempi päivä kuin lauantai Vaasalaisten näkökulmasta.
  Kyllä mun mielestä tälläiset asiat pitäisi ottaa huomioon, laji on kuitenkin vielä melko pieni.
  Nyt kustaan omiin muroihin ja huolella. Mielestäni tähän ei ole oikeasti varaa!

 • Suomibowl ylläpitää kiitettävästi sitä ennakkoluuloa että kaikki jenkkifutarit ovat vähän simppeleitä ja tyhmiä.

 • Onko sottilaaret ja kumppanit siellä huvilakauden päättäreissä?..No..ens vuonna seppo voi sano jätkille…taas…että nyt on valittava…peli tai mökki…

 • Roosters näköjään pelaa välieräpelinsä Porvoota vastaan Myyrmäessä.

 • Onhan Myyrmäki monelle Roosters pelaajalle entinen kotikenttä ja kyllähän siellä on parempi alusta pelata kun Velolla.

 • No Johan alkoi uuden nipun kokoaminen ajoissa. Ei se sinänsä väärin ole. Itseäni enemmän kiinnostaa saako ääsjoki pidettyä kotimaiset pelaajansa.

 • Ihan hyvä vahvistus divariin.

 • @jamo
  Niin, pelaajatko eivät tule huvilakauden päättäjäis viikonloppuna peliin vai katsojat ja vapaaehtoistyöntekijät?

 • Uusi sijoitus runkosarjassa toi uuden ongelman…..kaikkilla joukkueilla on ollut saman laisia ongelmia kautta-aikain….eli vähän sama kuin loukkaantumis tapauksissa….niillä pelataan ketä on saatavilla….ts.ne jotka on katsomossa…on katsomossa…

 • Kyllä liiton pitäisi tässäkin tapauksessa pystyä reagoimaan ja muuttamaan ottelupäivää tai ainakin sarjajärjestelmää.. Ei ole lajin edun mukaista ettei halukkaat pääse huvilakauden päättäjäisiin.. Tehkää nyt jotain äkkiä..

 • Voihan olla että joku toinenkaan päivä ei olis käynny….esim. Vaasan ensimmäiset mustikanpoimimis kilpailut…

 • otteluohjelma julkaistiin 23.1 ja Vaasa olisi voinut silloin reagoida kissanristiäisiinsä. eikä vasta nyt.

 • Haha, mitä paskaa tämä Vaasalaisten huvilaurputus. On se niin väärin kun joutuu pelaamaan kotivälierän. Ja vielä päivää ennen toista paria. Toivotaan Huskiesille menestystä. Vaasalle varmaan Vaahteramaljakin olisi väärä päivä.

 • Olisivat pelanneet paremmin sen runkosarjan niin olisivat saaneet valita päivän. Vaahteramaljan päivästä eivät ole valittaneet, sinne pitää ensin ansaita paikkansa, mutta väärässä paikassa se kuulemma pelataan. Oikeampi paikka kuulemma olisi Kaarlen perunapelto.

 • Ymmärrän, että on hauskaa vittuilla vaasalaisille, mutta kyllä pelipäivä asettaa omat haasteensa. Pelaajat tietty pelaa vaikka keskellä yötä, jos näin on päätetty, mutta ottelutapahtuman järjestäminen vaatii noin 70 vapaaehtoisen työpanoksen. Kuinka moni täällä huutelevavasta olisi valmis lähtemään talkoohommiin jouluaattona tai juhannuksena? Siihen välimaastoon nimittäin huvilakauden päättäjäiset asettuu tärkeydessä Vaasan seudulla.

  Säännöt ovat toki sääntöjä ja näillä mennään. Varmasti Vaasassa nähdään kaikesta huolimatta onnistunut ottelutapahtuma lauantaina.

 • Vaasahan on uhonnut ettei muut tapahtumat ole esteitä katsojien saamiseksi, nyt se nähdään.

 • Pääkaupunkiseudulla on myöskin koko kesän ajan jos jonkinlaista tapahtumaa. Joillekin jopa jouluun ja juhannukseen verrattavia spektaakkeleja . Siitä huolimatta jokaisen sarjan jokainen peli on saatu hoidettua. Niin uskoakseni myös Vaasa kykenee selviytymään vielä yhdestä pelistä..

 • @hökis, missä näin on uhottu?
  @@hökis, huvilakauden päättäjäiset ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, se on juhannukseen tai jouluun rinnastettava juhlapäivä ja yleinen perinne Pohjanmaalla. Kuten jo totesin, varmasti saadaan ottelu läpivietyä, mutta se asettaa todella monen ihmisen vaikeaan tilanteeseen. Harmittaa vain, että vuodesta toiseen liiton suunnasta ei löydy minkäänlaista ymmärrystä tämän asian suhteen.

 • Vaasan väite on ollut, ettei muut tapahtumat vaikuta yleisömääriin.
  No nyt saavat kokea ja tarkistaa sen livenä

 • Liiton suunnasta ymmärrystä?? Siis mitä?? Otteluohjelma on ollut julkinen tammikuusta, runkosarjan voittaja saa päättää välierän päivän ja niin se on mennyt jo vuosia… Mitä ymmärrystä liitolta nyt pitäisi tulla?? Muuttaa ohjelmaa joka on lyöty lukkoon kauan sitten ja yrittää muuttaa televisiointeja? Pakottaa runkosarjan voittanut pelaamaan lauantaina vaikka he eivät saa siihen kenttää?? Jos tuollaisen takia muutetaan ohjelmaa tai käytäntöjä niin sitten mikä tahansa joukkue voi vedota tuollaiseen jos ksupungissa on vaikka perinteiset hyttysen metsästyksen kaupunkimestaruuskisat…

 • @Hökis, tästä asiasta on käyty keskustelua jo vuosia sarjaohjelman laatimisen yhteydessä, mutta kuuroille korville on toivomukset menneet. Tietenkään ohjelmaa ei jälkikäteen muuteta.

  @Vaasanuho, voitko osoittaa missä yhteydessä näin on uhottu? Itse olen ollut alusta lähtien mukana järjestämässä Royalsin ottelutapahtumaa, enkä tunnista väitettäsi. Päin vastoin ollaan hyvin tietoisia eri tapahtumien vaikutuksista yleisömääriin. Ylpeyden aihe on toki, että muista tapahtumista riippumatta, Royals on aina saanut kiitettävän määrän katsojia otteluihinsa. Se ei tarkoita etteikö voisi mennä vielä paremmin.

 • Mitä te siellä Vaasassa valitatte? Velolla oli viime ja tänä kesänä playoff-viikonloppuna Velo varattuna pyöräilijöille koko viikonlopun. Eli vieraskentälle suuntautuu taas pelimatka, eikä sitä täällä palstoilla itketty kuten nimimerkki ”liitto missä järki! ” kommenttiketjun aloitti.

 • @Hökis, tähän voisi joku todeta, että Roostersilla ei joka tapauksessa ole ottelutapahtumaa eikä liiemmin katsojia menetettävänä, mutta en ota asiaan kantaa.

  Royalsin osalta voin sanoa, että ottelupaikan vaihtuminen olisi pienempi päänvaiva kuin tämä kyseinen pelipäivä. Mutta ei asiasta sen enempää. Tilanne on mikä on ja sen kanssa on elettävä.

 • Ja teillä puolet katsojista jää kotiin ku sataa, et se siitä teidän ottelutapahtumasta.

 • Siis sekö on siis totta että Roosters ei saa järjestettyä playoff peliä kotikentälle :) edelle menee Helsingissä siis kaikki muut lajit ennen jenkkifutista. Onneksi olkoon Roosters. Siis oikeasti suomen menestynein joukkue mutta oman kaupungin arvostuksella mitattuna olette todennäköisesti aika pohjalla. Miks matsia ei pelata bragulla? Wolvot pelaa spagettiaan Kuopiossa eli varmasti se oli vapaana. Noh joku kertoo siihenkin vastauksen.
  Joukkueet voi rankata myös yleisön mukaan tai kaupungin arvostuksen mukaan.
  Royals johtaa yleisössä
  Veikkaan että butchers nauttii kotikaupungin Porvoon arvostusta enemmän kuin muut jenkkifutisseura omissa kaupungeissa, tähän on vaikeaa kyllä äkkiseltään keksiä mittarit.
  Hämeenlinna huskies… teillä olisi tekemistä molemmissa.
  Roosters, olette dominoineet kentällä vuosia, silti teillä ei ole mainetta eikä yleisöä eikä ottelutapahtumaa.
  Suomibowl taisi haukkua teitä fossiileiksi.
  Hauskoja kommentteja! Ehkä Roosters näyttää ennätysyleisön sekä valtavan ottelutapahtuman tälle kaudelle? Veikkaan kuitenkin että tarjolla on sama kioski ja väsynyttä makkaraa ;). Alle 500 yleisö on surkea playoff kotipeliin.

 • Tämän päivän jälkeen Vaasassa on koko pitkä talvi aikaa ajella poneilla ja pomppia pomppulinnoissa koko joukkueen voimin kun Huskies pudottaa ne.

 • Spagu pelataan vasta viikon päästä. Ei sillä että se muuten tässä keskustelussa olisi relevanttia, mutta vaikka olisi pelattukin Stadissa niin ei sillä olisi ollut tähän viikonloppuun vaikutusta.